Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 februari 2009 (nr. 8).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 februari 2009 (nr. 8)."

Transcriptie

1 Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 februari 2009 (nr. 8). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; T.J. Meedendorp, wethouder, J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. Nr. Van Onderwerp Beslissing 1. Secr. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 7, openbaar gedeelte. Conform vastgesteld. 2. M Tweede verzoek van Albert Heijn te Borger om op zondagen geheel of gedeeltelijk geopend te zijn. 3. M Correctie jaarlijkse bijdrage dierentehuis Ter Marse te Stadskanaal. a. Het college wil de opvatting van de gemeenteraad over dit onderwerp vernemen en legt daartoe een gespreksnotitie aan de gemeenteraad voor. Aanvrager wordt daarover geïnformeerd. b. Albert Heijn heeft wel de mogelijkheid om, in overleg met andere ondernemers, 12 zondagen in het jaar 2009 aan te wijzen als koopzondag. a. Besluit d.d vervallen verklaren. b. De jaarlijkse vergoeding m.i.v vaststellen op ,75 voor de opvang van alle zwerfdieren in de gemeente Borger-Odoorn. c. De verhoging van 4.806,39 t.o.v. de raming in de begroting 2009 via de voorjaarsrapportage 2009 verwerken. d. De overeenkomst op dit punt aanpassen. e. Voorkeur voor een wijziging van de berekeningssystematiek van de bijdrage aan het dierentehuis Ter Marse bij de afgesproken evaluatie nadrukkelijk naar voren brengen. f. Dierentehuis Ter Marse schriftelijk informeren. 4. G Gevolgen invoering van Gebruiksbesluit. a. College heeft kennisgenomen van de gevolgen van invoering. b. De gemaakte afspraken met de brandweer (SLA) meenemen in het in voorbereiding zijnde Handhavingsbeleidsstuk van de afdeling VROM.

2 5. G Verzoek aankoop bouwkavels in bestemmingsplan Langhieten II in Odoorn. c. Aanpassing van het mandatenbesluit. d. Het vaststellen van een nieuwe Brandbeveiligingsverordening. e. Vaststellen beleid met betrekking tot certificering van brandmeldinstallaties. f. Consequenties (financieel) zichtbaar maken in de voorjaarsnota. Verzoek afwijzen en aanvragers verwijzen naar de zoekgebieden die voor landgoedwonen zijn aangewezen. 6. G Treinverbinding Veenkoloniën. a. Vooralsnog geen onderzoek doen naar de mobiliteitseffecten van een eventuele treinverbinding Veendam-Stadskanaal-Emmen. b. De ontwikkelingen omtrent deze railverbinding met interesse volgen. 7. G Brief inzake onderhoudsstaat Noorderdiep te 2 e Exloërmond. Betrokkene schriftelijk informeren. 8. G Aanvraag bouwvergunning voor de bouw van een bedrijfswoning met ligboxenstal en loods op perceel Zijtak 9 (t.o. nummer 10) te Klijndijk. a. Instemmen met de gemeentelijke reactie op de zienswijze en de procedure ex. artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te vervolgen. b. De benodigde verklaring van geen bezwaar bij de provincie aanvragen en indien deze wordt ontvangen aansluitend de bouwvergunning met vrijstelling verlenen.

3 9. G Aanvraag bouwvergunning voor het oprichten van een woning met garage en het plaatsen van een tijdelijke woonunit op het perceel Vlasakkers 28 te Buinen. 10. G Bouwen in afwijking van de verleende bouwvergunning op perceel Zuiderstraat 14 te Buinerveen. 11. G Principeverzoek bouw bedrijfswoning perceel Noorderstraat 43 te Buinerveen. a. De procedure ex. artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening opstarten. b. Indien er geen zienswijzen worden ingediend, de aanvraag om bouwvergunning met ontheffing verlenen. c. De benodigde tijdelijke buitenplanse ontheffing ex. artikel 3.22 Wro (voormalig artikel 17 WROprocedure) opstarten voor de duur van maximaal 1,5 jaar (tot ) en indien er geen zienswijzen worden ingediend, aansluitend de bouwergunning met tijdelijke ontheffing verlenen. a. Opstarten handhavingstraject (vooraankondiging last onder dwangsom). b. Instemmen met conceptvooraankondiging last onder dwangsom. c. Indien er geen zienswijzen worden ingediend n.a.v. de vooraankondiging last onder dwangsom, het handhavingtraject vervolgen d.m.v. opleggen van een last onder dwangsom. In principe uitspreken medewerking te verlenen, mits: a. wordt aangetoond dat er sprake is van een volwaardig agrarisch bedrijf; b. de nieuwe bedrijfswoning in noordelijke richting wordt gesitueerd, zodat er een functionele verbinding is met de overige agrarische bebouwing; c. de huidige bedrijfswoning (voorhuis) wordt gesloopt, voordat bouwvergunning wordt afgegeven voor de nieuwe bedrijfswoning. 12. G Voorstel tot ontwikkeling LHNO-terrein te Borger. Onder voorwaarden medewerking verlenen. 13. G Kennisgeving uitbreiding pluimveehouderij te Nieuw- Weerdinge gelegen direct aan de gemeentegrens Borger- Odoorn en Emmen. Brief met geformuleerde aandachtspunten verzenden aan de gemeente Emmen. 14. G Tekening Akte van Toedeling Landinrichting Odoorn. De aktepassering van de Landinrichting Odoorn laten bijwonen door wethouder Meedendorp en de heer Kleef van de afdeling BOWG.

4 15. G Brief inzake herinrichting Exloërkijl-Zuid te 2 e Exloërmond. Betrokkene schriftelijk informeren. 16. S Werkplan Andes Akkoord met het werkplan 2009 en de daarin opgenomen begroting voor de reguliere subsidie. Stukken ter kennis van de gemeenteraad. 17. S Wijziging verordening leerlingenvervoer gemeente Borger-Odoorn. De gemeenteraad voorstellen de verordening vast te stellen. 18. S Jubileum obs De Mondenhoek in 1 e Exloërmond. a. Jubileumregeling in acht nemen. Een subsidiebijdrage van 75,-- verstrekken aan obs De Mondenhoek. b. Geen bijdrage uit het cultuurfonds. 19. S Deelname aan de Sociale Alliantie met de provincie/formele ondertekening. a. Wethouder Meedendorp mandateren om namens de gemeente Borger-Odoorn de Sociale Alliantie met de provincie te ondertekenen op b. College heeft kennis genomen van het programma voor de ondertekening. 20. S Bezoek leerlingen Esdalcollege Borger. Akkoord met het programmavoorstel t.b.v. het bezoek van de leerlingen van de 3 e klassen van het Esdalcollege op S Subsidie Reddingshonden Groep Drenthe. Waarderingssubsidie van 100,-- toekennen. 22. S Verzoek subsidie Stichting Welzijn Doven Drenthe. Indexatie honoreren en een bedrag van 12,-- overmaken. 23. S Aanschaf AED door EHBO Valthe. a. Geen bijdrage verstrekken. b. Kijken naar de mogelijkheden voor EHBO Valthe om AED s uit de sporthallen/gemeentehuis te gebruiken. 24. S Verzoek financiële tegemoetkoming van Sportvereniging Deko uit Valthermond en toezicht en beheer op het sportgedeelte van t Brughuus tijdens de sloop- en nieuwbouwfase. a. Vanaf de feitelijke start van de sloop- en nieuwbouwfase tot het moment van in gebruiknemen van de nieuwe mfa de tarieven voor het gebruik van de sportzaal in t Brughuus te Valthermond op 50% van de huidige tarieven vaststellen, te weten: - trainingstarief hele zaal van 8,80 naar 4,40, voor halve zaal van 5,85 naar 2,95;

5 25. S Aanvraag ledensubsidie tafeltennisvereniging T.I.G. en basketbalvereniging The Cannons. - wedstrijdtarief hele zaal van 14,75 naar 7,40, voor halve zaal van 12,-- naar 6,--. b. Stichting Dorpshuis De Afdraai opdracht verlenen voor het houden van toezicht op het gebruik van de sportzaal van t Brughuus te Valthermond tijdens de sloop- en nieuwbouwfase van de nieuwe mfa. Subsidieaanvragen definitief afwijzen en T.I.G. en The Cannons hiervan schriftelijk op de hoogte brengen. 26. S Subsidieverzoek Stichting Dorpsbelangen Exloo voor festival Op de Kloeten uit het Cultuurfonds Stichting Dorpsbelangen Exloo een bedrag van 1.000,-- toekennen, omdat de activiteit plaatsvindt in de gemeente Borger-Odoorn en wordt georganiseerd door een in de gemeente gevestigde stichting of vereniging. 27. S Verordening langdurigheidstoeslag. a. Kennisnemen van de verordening langdurigheidstoeslag. b. De gemeenteraad voorstellen om de verordening langdurigheidstoeslag vast te stellen.

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5).

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5). Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; T.J. Meedendorp, wethouder, J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes, wethouder.

M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes, wethouder. Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 30-08-2011 (nr. 35). Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes,

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering d.d (nr. 44).

Besluitenlijst B&W vergadering d.d (nr. 44). Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 01-11-2011 (nr. 44). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

Van 27 mei 2014 openbaar

Van 27 mei 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014. Akkoord. BW-006768 2 Onderwerp Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) voor de vestiging van een crematorium op de hoek van de Peelterbaan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester ` Nr. 10A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART Aanwezig: A. van den Bosch, burgemeester A.J. Verschoor, wethouder A.C. Bragt, wethouder C.A.H. Zondag, wethouder W.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Leerdam d.d. 18 december 2018 Aanwezig: Burgemeester T.P.J. Bruinsma Wethouder T. Meijdam Wethouder

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 17 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 17 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 17 april 2007 16/3.4 M&O BW07.0331 16/3.9 BW07.0300 16/3.13 BW07.0305 Nederlandse Veteranendag op 29 juni 2007 Verzoek om principe-besluit voor medewerking vrijstelling

Nadere informatie

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde.

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV10.0167 Roden, 11 mei 2010 Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 10/06/2008 Hennekam B (Wethouder), aanwezig Wortel C.M.G.H. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder),

Nadere informatie

Oprichten van 16 appartementen op de hoek Prins Hendrikstraat/Van Arckelstraat in Drunen

Oprichten van 16 appartementen op de hoek Prins Hendrikstraat/Van Arckelstraat in Drunen College Onderwerp: V200900253 Oprichten van 16 appartementen op de hoek Prins Hendrikstraat/Van Arckelstraat in Drunen Samenvatting: Inleiding: Op 18 december 2007 heeft Woonveste een aanvraag voor vrijstelling

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 19 april 2005

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 19 april 2005 burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 2. Bestuurszaken. 1. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 12 april 2005. Conform vastgesteld. 2. Ingekomen stukken opgenomen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. College V200900379 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009 Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. Advies: Wij stellen u voor bijgaand

Nadere informatie

M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 20-05-2014 (nr. 21). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 30 september 2008 nr. 40

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 30 september 2008 nr. 40 O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van 30 september 2008 nr. 40 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1.

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 11 september 2007 nr. 37

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 11 september 2007 nr. 37 O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS van 11 september 2007 nr. 37 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1.

Nadere informatie

raadsvoorstel en - besluit accorderen en ter vaststelling aanbieden aan raad.

raadsvoorstel en - besluit accorderen en ter vaststelling aanbieden aan raad. Besluitenlijst vergadering B&W van 29 september 2009 t.b.v. raad en pers. Najaarsnota 2009. Ter vaststelling. Najaarsnota 2009 en bijbehorend raadsvoorstel en - besluit accorderen en ter vaststelling aanbieden

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Nr.: 49 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven J.P.M.

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 9 februari 2010 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 9 februari 2010 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 9 februari 2010 6/3.04 BW10.0070 6/3.05 BW10.0071 6/3.07 BW10.0116 6/3.11 BW10.0042 Aanvraag K. Pruim om een aanwezigheidsvergunning voor kansspelautomaten. Verzoek

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 42 (11 t/m 15 oktober 2004)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 42 (11 t/m 15 oktober 2004) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 42 (11 t/m 15 oktober 2004) Datum besluit College: dinsdag 19 oktober 2004 Nr.: Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 30 oktober 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 30 oktober 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 30 oktober 2007 Agendapunt Open- 44/3.02 BW07.0962 44/3.06 BW07.0939 44/3.09 BW07.0831 44/3.10 BW07.0963 44/3.11 BW07.0965 baar Onderwerp Voorgesteld besluit Beslissing

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

Aan de commissie VROM

Aan de commissie VROM Made, 20 maart 2002 Commissievergadering d.d. 16 april 2002 Aan de commissie VROM Agendapunt: Onderwerp: Verzoeken om planschadevergoeding Toelichting: De verzoeken om planschadevergoeding zijn ingediend

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 09-05-2017 (nr. 19). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel

Collegevoorstel. Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel College Onderwerp: V200900439 Aanvraag verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten met betrekking tot de vrijstellingsprocedure ten behoeve van de bouw van een woning en kantoor aan de Hogeweg

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006 Nr.: 40 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen A.A.G. van Mierlo M.

Nadere informatie

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 1 mei 2013. Akkoord. BW-005434 2 Onderwerp Regionale samenwerking Leerplicht RMC gemeenten Nederweert en Weert. I De gemeenteraad conform bijgevoegd voorstel

Nadere informatie

Vergadering van burgemeester en wethouders Van 17 januari 2012 openbaar

Vergadering van burgemeester en wethouders Van 17 januari 2012 openbaar 1. Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 10 januari 2012. Advies Akkoord BW-004242 2. Onderwerp Verzoek voor het oprichten van een vrijstaande woning op het perceel Emmasingel 31 te Weert R Advies

Nadere informatie

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 3 februari 2015 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp Staf ADV-15-01286/Z.04626 B&W besluitenlijst

Nadere informatie

Van 23 april 2013 openbaar

Van 23 april 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 16 april 2013. Advies Akkoord. BW-005740 2 Onderwerp Wegsleepregeling R Advies Mandatering uitvoering wegsleepregeling aan: 1. Hoofd afdeling Vergunningen,

Nadere informatie

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Publicatie notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 15 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman

Nadere informatie

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal College Onderwerp: V200900525 Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal Samenvatting: Inleiding: Op 17 november 2008 heeft de heer Staak een bouwaanvraag

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1. Agendapunt: Algemene informatie: Doel: Voorstel: Besluit: Besluitenlijst vergadering d.d.

Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1. Agendapunt: Algemene informatie: Doel: Voorstel: Besluit: Besluitenlijst vergadering d.d. Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1 Aanwezig: Wethouder Absil Wethouder Janssen Wethouder Segers Secretaris directeur: de heer Mensink Afwezig: -- Datum 27 april 2010 Agendapunt: Algemene

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

Agendapunt 2. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 41, openbaar gedeelte.

Agendapunt 2. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 41, openbaar gedeelte. enlijst B&W vergadering d.d. 18-10-2016 (nr. 42). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; J. Gorseling,

Nadere informatie

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN B&W-nr.: 06.1286 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN 1. Voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schuttersveld ten behoeve

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 juni 2010

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 juni 2010 Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 juni 2010 Aanwezig : mr. R.G. Westerlaken-Loos G.J. Spelt, wethouder K.A.C. de Korte-De With, wethouder W.F. Perlot, wethouder

Nadere informatie

Van 1 mei 2013 openbaar

Van 1 mei 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 23 april 2013. Akkoord. BW-004454 2 Onderwerp Pilot oplaadpunten elektrisch rijden. R 1. Instemmen met het plaatsen van 4 laadpalen door Stichting E- laad.nl

Nadere informatie

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP).

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP). RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO voor de bouw van een dienstwoning aan de Venbroekstraat te Nieuwkuijk door Van der Heijden Vastgoed B.V., Venbroekstraat 3 Nieuwkuijk.

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 17/3.3 BW07.0349 17/3.4 BW07.0367 17/3.9 BW07.0338 17/3.10 BW07.0352 17/3.11 BW07.0359 Bijdrage plaatselijke 4 mei comités Aan de plaatselijke 4

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 15 januari 2019

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 15 januari 2019 Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 15 januari 2019 Behandelde voorstellen 62594 (Direct openbaar) schenking zitbank Laanstraat door SFOB De gemeenteraad informeren over de schenking van een

Nadere informatie

Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14

Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMB02 Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14 Inleiding De heer Douma uit Drunen heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend om zijn woning aan de

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering d.d en (nr. 40).

Besluitenlijst B&W vergadering d.d en (nr. 40). enlijst B&W vergadering d.d. 02-10-2018 en 03-10-2018 (nr. 40). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post,

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 29 juli 2008. nummer 29

GEMEENTE ALBLASSERDAM. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 29 juli 2008. nummer 29 GEMEENTE ALBLASSERDAM Notulen van de vergadering van burgemeester en s van 29 juli 2008 nummer 29 A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, secretaris Afwezig: L.M. Huizer - burgemeester 1. Vaststellen:

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 19-4-2011 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 - 1. BESLUITENLIJST

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen Nr.: 17 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Drunen d.d. 26 april 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven

Nadere informatie

Nr JORI Houten, 23 mei 2000

Nr JORI Houten, 23 mei 2000 Nr. 2000-83-JORI Houten, 23 mei 2000 Aan de gemeenteraad Onderwerp Verzoek om planschadevergoeding van de heer P.J.M. Kamman en mevrouw E.H.W. Kamman- Croese op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 12 maart 2013

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 12 maart 2013 Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 12 maart 2013 Aanwezig: - E.A. van Zuijlen burgemeester - J. Batelaan wethouders - M. Siersema - G. ter Steege - A. de Winter - H. van der Wal secretaris -

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 16.07.2002 09:00 uur tot 16.07.2002 12:30 uur Secretaris: Secretaris de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Afwezig: P. v.d. Ven, J. Elzinga,

Nadere informatie

2. Onderwerp MT verslag 10 januari Besluit Het MT verslag d.d. 10 januari 2008 voor kennisgeving aannemen.

2. Onderwerp MT verslag 10 januari Besluit Het MT verslag d.d. 10 januari 2008 voor kennisgeving aannemen. Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: - 1. enlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 21 juni 2005

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 21 juni 2005 burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 2. Bestuurszaken. 1. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 14 juni 2005. Conform vastgesteld. 2. Ingekomen stukken opgenomen

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 29/3.03 BW11.0591 29/3.04 BW11.0431 29/3.05 BW11.0584 arverslag/arrekening 2010 Opon begroting 2011 Open Primair Onderwijs Noordenveld meerrenbegroting

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 13 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 13 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 13 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 6 mei 2014. Secr. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4 RAADSVOORSTEL Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4 Onderwerp : Programma : Noflik wenjen Nemen van een voorbereidingsbesluit en delegatie van bevoegdheden aan het college van burgemeester

Nadere informatie

interpretatie vrijstelling Julianalaan 11 te Vlijmen

interpretatie vrijstelling Julianalaan 11 te Vlijmen College Onderwerp: V200900884 interpretatie vrijstelling Julianalaan 11 te Vlijmen Samenvatting: Het college heeft in haar vergadering van 15 december 2009 voor de uit te geven kavels aan de Wilhelminastraat

Nadere informatie

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200m2.

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200m2. Raad Onderwerp: V20100312 Voorstel tot aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij de provincie voor vrijstelling van het bestemmingsplan voor de bouw van een opslagloods op terrein van Koninklijke

Nadere informatie

Van 10 september 2013 openbaar

Van 10 september 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 03 september 2013. Akkoord. BW-006276 2 Onderwerp Bezwaarschrift tegen het besluit van 6 mei 2013 tot het opleggen van maatwerkvoorschriften op grond van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (4) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017

BESLUITENLIJST (4) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017 BESLUITENLIJST (4) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : A.C. Bragt Wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 18 AUGUSTUS 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: College Onderwerp: V200700893 Verzoek om vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO (ZPP) voor de bouw van een woning aan de Joost van de Vondellaan voor rekening van de heer E. Spee, Grotestraat

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 02-07-2019 (nr. 27). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; B. Marinussen, secretaris.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012. Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012. Vastgesteld d.d. Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 2 NOVEMBER 2010

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 2 NOVEMBER 2010 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 2 NOVEMBER 2010 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 25 juli 2006 Agendapunt Open- Onderwerp Voorgesteld besluit Beslissing

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 25 juli 2006 Agendapunt Open- Onderwerp Voorgesteld besluit Beslissing Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 25 juli 2006 Agendapunt Open- Onderwerp Voorgesteld besluit Beslissing baar 3.1 Vaststelling besluitenlijst De besluitenlijst van de B&W-vergadering van 18 juli

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 20 september nummer 39

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 20 september nummer 39 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 september 2005 nummer 39 A.D. van den Bergh, burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker,

Nadere informatie

Periode april 2006 april AGENDA (gewijzigd) van de vergadering van burgemeester en wethouders te houden op 23 december UUR. Nr.

Periode april 2006 april AGENDA (gewijzigd) van de vergadering van burgemeester en wethouders te houden op 23 december UUR. Nr. Periode april 2006 april 2010 AGENDA (gewijzigd) van de vergadering van burgemeester en wethouders te houden op 23 december 2008 9.00 UUR 1. Opening. Nr. 119 2. Vaststelling besluitenlijst van 16 december

Nadere informatie

Toekennen planschadeverzoek art. 49 WRO, ivm uitbreiding Sparrenheuvel te Diepenveen (5 van 5) Besluitenlijst d.d. d.d. Agenda Vertrouwelijk

Toekennen planschadeverzoek art. 49 WRO, ivm uitbreiding Sparrenheuvel te Diepenveen (5 van 5) Besluitenlijst d.d. d.d. Agenda Vertrouwelijk Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS_SI_RE Toekennen planschadeverzoek art. 49 WRO, ivm uitbreiding Sparrenheuvel te Diepenveen (5 van 5) 1- Notagegevens Notanummer 386370

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 10.12.2002 09:00 uur tot 10.12.2002 12:00 uur : de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: J. Elzinga, drs.ir. F.J.M. Stoffels, de heer mr. C.M.G.H.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum vergadering: 19 december 2017 Aanwezig: de heer Dirk Heijkoop, burgemeester; mevrouw Trudy Baggerman, wethouder;

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 december 2015

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 december 2015 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

Mandaatbesluit 2011; Mandaatregister: Overzicht 1 Portefeuillehoudersmandaten

Mandaatbesluit 2011; Mandaatregister: Overzicht 1 Portefeuillehoudersmandaten besluit 2011; register: Overzicht 1 Portefeuillehoudersmandaten Vastgesteld op 2 juli 2013. Laatstelijk gewijzigd bij het besluit van het college d.d. 25 november 2014. 1.1 Verlenen van bouwvergunningen

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 26-01-2016 (nr. 04). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Keizersdijk 2

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Keizersdijk 2 Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro burgemeester en wethouders van A s t e n; gezien het verzoek om medewerking van Crijns Rentmeesters B.V. namens mevrouw Van Bussel-Drieshen voor de splitsing van

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 6 september 2005. nummer 36

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 6 september 2005. nummer 36 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 september 2005 nummer 36 A.D. van den Bergh, burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, wethouder J.M.

Nadere informatie

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 10 april 2018 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 11 DECEMBER 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi,

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 18 december 2007

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 18 december 2007 Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. Aanwezig : G.J. Spelt, wethouder J.W.M. Kooijman, wethouder F.M.M. Broekman, gemeentesecretaris Afwezig : drs. M.A.A. Schakel,

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. Week / / /

B&W besluitenlijst. Week / / / B&W besluitenlijst Week: 20 Datum: 17 mei 2016 Aanwezig: De heer J.F. Mulder De heer S. ter Wal De heer J.P. Hageman De heer A. Totté De heer F. van Driessche Mevrouw D. van Week / / / Vaststellen besluitenlijst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 14 mei 2012

Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 14 mei 2012 Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 14 mei 2012 No Onderwerp Besluit 1. Vaststellen brandveiligheidsverordening wegens invoering Bouwbesluit 2012.

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-07-2010

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-07-2010 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-07-2010 Registratienummer : 2010/7667 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. Besluitenlijst B&W. vaststellen. - instemmen met de reactie. Conform advies besloten.

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. Besluitenlijst B&W. vaststellen. - instemmen met de reactie. Conform advies besloten. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 24 november 2015 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester) De heer Mr. A.J.M. Walraven (wethouder) De heer P.H.G. Verlinden (wethouder) De heer J.M.M.

Nadere informatie

Tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan voor het plaatsen van een woonwagen aan de Nassaulaan 93 te Vlijmen

Tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan voor het plaatsen van een woonwagen aan de Nassaulaan 93 te Vlijmen Samenvatting: Inleiding: In oktober 2008 heeft de bewoner van de Nassaulaan 93 te Vlijmen een bouwaanvraag ingediend voor de plaatsing van een woonwagen ter vervanging van de huidige, in slechte staat

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 10 februari 2009 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 10 februari 2009 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 10 februari 2009 7/3.03 M&O BW09.0074 7/3.05 BW09.0079 Jaarrekening 2007 en begroting 2009 GR bestuursacademie Noord-Nederland Verzoek van de heer Hartman om een

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 1 december 2015. Secr. Vastgesteld. 2.

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 12 juni 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt :

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 9 mei 2006 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 22 juni 2006 Nummer raadsnota: 17 Onderwerp: Verzoek om vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.:

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.: Agendapunt nr.: Raadsvoorstel Onderwerp: Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Kattenbos 6 te Reusel Datum besluit B&W: 5 februari 2019 Vergaderdatum: 12 maart 2019

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 01.10.2002 09:00 uur tot 01.10.2002 12:30 uur Secretaris: Secretaris de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: J. Elzinga, drs.ir. F.J.M. Stoffels, de heer mr. C.M.G.H.

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 september 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 september 2006 Nr.: 37 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 september 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen ing. A.A.G. van Mierlo

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 26 april 2016

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 26 april 2016 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein, wethouder. enlijst B&W vergadering d.d. 19-12-2017 (nr. 51). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; P. Post, secretaris. A. Souverein,

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN. Raadsvoorstel Datum raadsavond : Programma Onderwerp : Hoogeveen Ontwikkelt : Verklaring van geen bedenkingen en delegatie bevoegdheid tot het vaststellen van een exploitatieplan in het kader van de Wabo. Samenvatting

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 30-10-2018 (nr. 44). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; T. Houwing, wethouder; A. Trip, wethouder; H.G. Wind, wethouder; P. Post, secretaris. OPENBAAR

Nadere informatie

G e m e e n t e S l u i s

G e m e e n t e S l u i s Raadsvoorstel Pag. 1 Datum vergadering 25 september 2008 Nr. 16 Omschrijving agendapunt Portefeuillehouder Voorstel tot het weigeren vrijstelling te verlenen als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16027514 Documentnummer: INT - 16716\1 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 22 maart 2016 Nr. B&W nderwerp Beslissing Toelichting op besluit 1.1 1.2 1.5 1.6 Vaststelling besluitenlijst collegevergadering

Nadere informatie