Elektrische rolstoelfiets

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Elektrische rolstoelfiets"

Transcriptie

1 Lokaal dienstencentrum t Fazantenhof Bosdreef 5c, 9080 Lochristi dienstencentrum@ocmwlochristi.be Elektrische rolstoelfiets Afsprakennota De aankoop van deze rolstoelfiets werd mede mogelijk gemaakt door de ouderenadviesraad van Lochristi en provincie Oost-Vlaanderen.

2

3 1. De fiets reserveren Je kan de fiets enkel reserveren als je een opleiding Elektrische duofietsen gevolgd hebt. Je reserveert de fiets minstens 1 dag op voorhand. Je kan de fiets reserveren voor 1 of meerdere dagen. Je kan de fiets reserveren: - aan de balie van t Fazantenhof - telefonisch op via mail naar dienstencentrum@ocmwlochristi.be Is het slecht weer en kan de geplande rit niet doorgaan? Neem dan zo snel mogelijk contact op met t Fazantenhof ( ) 2. Verzekering en pechverhelping 2.1. Verzekering De piloot en de passagier zijn niet verzekerd door t Fazantenhof. Je bent dus zelf aansprakelijk voor letsel aan een persoon of schade aan de fiets of andere voertuigen of zaken. Ben je vrijwillig piloot in opdracht van t Fazantenhof, dan ben je wel verzekerd. De fiets is niet verzekerd tegen diefstal. Zorg ervoor dat de fiets steeds slotvast geparkeerd staat. Zet de fiets s nachts binnen Pechverhelping Heb je pech onderweg op een werkdag tussen 9 uur en 17 uur? Neem contact op met t Fazantenhof op en we zoeken samen naar een oplossing. Heb je pech buiten de openingsuren van t Fazantenhof? Neem dan contact op met de VAB-Alarmcentrale op : - Ons lidnummer: Ons nummerplaat: Aangesloten persoon: Nathalie De Mol

4 3. De fiets ophalen en terugbrengen 3.1. Afhalen Je kan de fiets ophalen van maandag tot en met vrijdag tussen 10 uur en 16 uur. Aan de balie krijg je 2 accu s en een set van 3 sleutels: - de sleutel van de accu s - de sleutel van het wielslot - de sleutel van een extra spiraalslot Je krijgt ook een doos met de volgende accessoires: - een fluohesje - een reparatiesetje - een extra spiraalslot - de batterijlader - een afdruk van deze afsprakennota - een brochure met de belangrijkste verkeersregels voor fietsers - de gebruiksaanwijzing van de fiets - enkele fietsroutes - een fietsdagboek met stylo - een extra dekentje voor je passagier We raden je aan om zelf de volgende zaken te voorzien: - zonnecrème, zonnebril en zonnehoed voor piloot en passagier - een EHBO-setje - water - zakdoeken Als je de fiets afhaalt, onderteken je een document waarin je verklaart dat je deze afsprakennota gelezen en goedgekeurd hebt. Je laat je identiteitskaart inlezen aan de balie en we noteren jouw contactgegevens en die van jouw passagier. Je betaalt 50 euro waarborg. Je krijgt de waarborg terug als je de fiets en alle accessoires proper en in goede staat terug brengt Terug brengen Je brengt de fiets op de afgesproken dag en uiterlijk om 16 uur terug binnen. Als de fiets en alle accessoires proper en in goede staat zijn, krijg je de waarborg van 50 euro terug. Geef eventuele problemen meteen door aan een medewerker van t Fazantenhof. Vul samen met je passagier het dagboek in. Heb je een leuke anekdote, laat het ons weten en wij zorgen voor een mooie post op de facebookpagina van t Fazantenhof. Deel goeie routes. Alle tips zijn zeker welkom!

5 4. Technische weetjes 4.1. Remmen Gebruik de parkeerrem altijd als je de fiets parkeert en als jouw passagiers in- en uitstappen. Om de parkeerrem te bedienen, knijp de linker rem in en zet de rem met het hendeltje vast. Door de rem krachtig in te knijpen schiet de vergrendeling weer los Verlichting De koplamp en het achterlicht hebben 3 standen: - 1x drukken: verlichting is aan - 2x drukken: verlichting is automatisch (met lichtsensor) - 3x drukken: verlichting is uit Beide lampen werken op batterijen. Meld het aan de balie van t Fazantenhof als de batterijen leeg zijn (indicator kleurt rood) Versnelling De fiets heeft 8 versnellingen die je kan bedienen door aan de handgreep te draaien. Trap steeds mee tijdens het verdraaien van de versnellingen Accu Accu opladen (steeds bij kapertemperatuur): 1. Ontgrendel de accu door de sleutel een kwartslag te draaien. 2. Trek het handvat naar voren en trek de accu uit de houder. 3. Steek de lader in het oplaadpunt van de accu en steek dan de stekker van de lader in het stopcontact. Zet de schakelaar op de lader aan. De lader is aan het laden als de groene LED snel knippert. De batterij is volledig opgeladen als de LED groen brandt. 4. Haal eerst de stekker uit het stopcontact (of zet de schakelaar op de lader uit) en maak dan de lader los van de accu. 5. Plaats de accu terug in de houder: schuif de accu achter de stang en druk de opening aan de onderzijde van de accu stevig vast op de strip. 6. Til het handvat omhoog en druk de accu aan de bovenzijde vast in de controller. 7. Sluit vervolgens het handvat en vergrendel de accu met de sleutel. Eventueel kan de accu ook direct in de houder worden opgeladen.

6 5. Elektrische trapondersteuning 5.1. Aan/uit knop Door middel van de aan/uit knop kan het elektrosysteem aan of uitgeschakeld worden. Nadat het systeem is ingeschakeld, is de motor actief in stand 1: - Aanschakelen: aan/uit-knop kort indrukken - Uitschakelen: aan/uit-knop twee seconden ingedrukt houden 5.2. Trapondersteuning stand 1, 2 en 3 Door middel van de ondersteuningsstanden kan de gewenste trapondersteuning worden ingesteld. Tijdens het fietsen kan er van stand gewisseld worden: 1. Geringe ondersteuning, maximale actieradius 2. Gemiddelde ondersteuning, gemiddelde actieradius 3. Maximale ondersteuning, geringe actieradius De trapondersteuning werkt alleen als je zelf mee trapt Starthulp - garageknop De starthulp functie wordt gebruikt voor extra ondersteuning bij het wegrijden of bij het fietsen tegen een berg op. Je kan optrekken tot een snelheid van circa 6 km/h voor maximaal vijf seconden, zonder zelf mee te trappen. Hou de knop ingedrukt. Nadat je de knop opnieuw indrukt, wordt de functie opnieuw geactiveerd. Als je mee trapt, werkt de functie (zolang de knop ingedrukt is tot maximaal vijf seconden) tot de maximale snelheid van de fiets (20-25 km/h) Achteruitrijdfunctie De achteruitrijdfunctie wordt geactiveerd door vanuit stilstand achteruit te trappen. Binnen enkele seconden wordt de motor geactiveerd en gaat de fiets met circa 2 km/h achteruit zolang er achteruit getrapt wordt Status van de accu De status van de accu wordt weergegeven door 5 groene lampjes waarvan de meest linkse ook rood kan branden. Als enkel het rode lampje brandt, is de accu bijna leeg en moet je ze opladen. Als het rode lampje knippert is de accu leeg en is er geen trapondersteuning meer. De fiets heeft twee accu s. Als 1 batterij leeg is kan je overschakelen op de tweede batterij. Dit kan met de schakelaar onder de bagagedrager.

7 6. Maak jezelf klaar voor de rit 6.1. Zadelhoogte Stel de zadelhoogte correct in: ga op de fiets zitten en zet een voet op het pedaal in de onderste stand. Zorg ervoor dat je been gestrekt, maar nog wel ontspannen is Veiligheid We raden je aan om een fluohesje en een helm te dragen Oefen voldoende zonder passagiers - Start steeds in de laagste versnelling. Oefen de versnellingen en oefen om te vertragen en naar de laagste versnelling te schakelen voor je stopt. Let op: blijf zeker trappen tijdens het schakelen. - Oefen op rechte stukken (de fiets kan een beetje scheef trekken). - Oefen bochten door rond een paaltje te rijden zonder het te raken. Oefen cirkels en rijden in een 8. - Oefen op een vlak wegdek, maar ook op tegels. Oefen ook eens op een (smal) fietspad. - Rij eens naar boven en naar beneden. - Test het remmen met 1 rem en met 2 remmen, op gewone snelheid en met hoge snelheid. Voel het verschil. - Oefen de garageknop. Leer deze geleidelijk gebruiken, zonder schokken. - Doe eens een testrit met gewone passagiers en vraag hen naar hun bevindingen. Laat jezelf ook eens vervoeren! Nog enkele belangrijke tips: - Blijf altijd zitten tijdens het fietsen. - Rij niet sneller dan 8 km/uur en vertraag in bochten. - Hou je handen steeds op het stuur.

8 7. Maak je passagier klaar voor de rit 7.1. Zet de rolstoel mét passagier op de fiets 1. Zet de fiets op de parkeerrem door de linker rem in te knijpen en met het hendeltje de rem vast te zetten. 2. Verwijder de veiligheidspen. 3. Trek de hendel omhoog: de oprijplaat ontgrendelt en valt omlaag. 4. Duw de rolstoel achterwaarts de oprijplaat op. Rijd de stoel zover totdat de oprijplaat kantelt en zich automatisch vergrendelt en je een hoorbare klik hoort Plaats de rolstoel uitsluitend in de rijrichting op de oprijplaat. Zorg ervoor dat zodra de rolstoel op de oprijplaat wordt geplaatst, de plaat door het gewicht van de rolstoel vanzelf opklapt. 5. Zet de rolstoel vast met de drie riemen. Druk op de knop zodat de riem vrijkomt en zet de haken vast aan de rolstoel. 6. Draai vervolgens aan de sterknop om de riemen strak te spannen. 7. Doe tenslotte de veiligheidsriem om de passagier. 8. Steek de veiligheidspen weer in de koppeling. Om de rolstoel weer van de fiets af te halen volg je deze stappen in omgekeerde volgorde. Hou de rolstoel tegen als je de haken los maakt zodat de rolstoel niet van de oprijplaat afrijdt Maak je passagier vertrouwd met de fiets Maak een testritje op de parking. Vertel wat je gaat doen (bijv. versnellen, remmen, een bocht nemen ) en vraag aan je passagier hoe hij of zij dit ervaart.

9 8. Samen op weg en genieten! - Rij niet sneller dan 8 km/uur en verzeker ook je passagier dat je traag zal rijden. - Spreek eventueel af dat je passagier zijn/haar hand opsteekt als hij/zij iets wil zeggen of als er iets aan de hand is. - Maak je passagier vertrouwd met het fietsgevoel. Het is helemaal OK om te lachen, te wuiven en te bellen naar andere mensen. - Stel vragen en luister, praat over de dingen die je onderweg ziet. Stop af en toe en geef je passagier de tijd om te kijken en genieten. Of om een kopje koffie te drinken. - Vraag bij de start waar je passagier heen wil. Je kan naar een plek met een speciale betekenis voor je passagier fietsen (ouderlijk huis, werkplek, park, kerkhof). - Vraag af en toe of je passagier comfortabel zit. Vergeet niet dat ouderen het sneller koud hebben dan jij en dat ze stilzitten. - Waarschuw je passagier als er kasseien of een slecht wegdek aankomen. Stel hem of haar gerust dat je niet kan omvallen of uit de fiets kan vallen. - Laat je passagier gerust meewerken door bochten aan te kondigen, of obstakels. - Let op de tijd. Een tocht van een uur kan al een heel avontuur zijn. - Laat je passagier nooit alleen in de fiets. Moet je toch onverwacht stoppen, zorg er dan voor dat iemand anders even bij je passagier blijft.

10 9. Bijzondere verkeersregels - Wees defensief en vooruitziend. Denk eraan dat je traag fietst, laat gerust auto s voorbij gaan aan drukke punten in plaats van je voorrang op te eisen. Je passagier moet zich altijd veilig en op zijn gemak voelen. - De rolstoelfiets is een fiets met elektrische hulpmotor. De regels in de wegcode voor rijwielen moet dus gevolgd worden. De fiets is minder breed dan 1 meter dus mag hij op het fietspad. De fiets mag niet op het voetpad. Als je echt geen keuze hebt, stap dan af en duw de fiets op het voetpad. - In een éénrichtingsstraat is het niet toegelaten om tegen de rijrichting van gemotoriseerd verkeer in te rijden. - Het is niet toegelaten om met twee naast elkaar te fietsen. - Neem geen risico s bij het oversteken. Wacht tot het echt veilig is om over te steken, de fiets is langzamer dan een gewone fiets. - Rij heel voorzichtig obstakels voorbij. Kijk altijd naar het voorbijrijdend verkeer voor je om een obstakel heen gaat. - Let op met de stoeprand. Hou steeds ongeveer 20 cm afstand van de stoeprand. - Stem je elektrische ondersteuning af op de snelheid van je fiets. - Parkeren: een fiets zonder bestuurder is geen voertuig. Je mag de fiets niet op de rijbaan parkeren en ook niet in de parkeerzone afgebakend met een brede witte streep langs de rijbaan op de openbare weg. Elders mag het wel (bijvoorbeeld op het trottoir of op de berm) op voorwaarde dat de andere weggebruikers er niet door gehinderd worden. Ga op zoek naar een gepast parkeerplekje waar je het minste stoort. Maak de fiets zeker vast. Lees de belangrijkste verkeersregels voor fietsers nog eens na in de brochure Verkeersregels voor fietsers die je mee krijgt als je de fiets ontleent.

11

12

Elektrische bakfiets Voor 2 passagiers

Elektrische bakfiets Voor 2 passagiers Lokaal dienstencentrum t Fazantenhof Bosdreef 5c, 9080 Lochristi 09 238 32 18 dienstencentrum@ocmwlochristi.be Elektrische bakfiets Voor 2 passagiers Afsprakennota De aankoop van deze bakfiets werd mede

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing VeloPlus Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

Elektrische bakfiets Voor 2 passagiers

Elektrische bakfiets Voor 2 passagiers Lokaal dienstencentrum t Fazantenhof Bosdreef 5c, 9080 Lochristi 09 238 32 18 dienstencentrum@ocmwlochristi.be Elektrische bakfiets Voor 2 passagiers Afsprakennota De aankoop van deze bakfiets werd mede

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing OPair Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06 Let

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing Fun2Go Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

Gebruikershandleiding kort

Gebruikershandleiding kort Velo-Plus² Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Zadelhoogte U stelt de zadelhoogte correct in, door op de fiets te gaan zitten en een voet op het pedaal in de onderste stand te zetten. In die

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing kort

Gebruiksaanwijzing kort O-Pair² Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Tel. : +31 (0)315 257370 E-mail : info@vanraam.nl Internet : www.vanraam.nl Versie 14.10 Zadelhoogte U stelt de zadelhoogte correct in, door op de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding kort

Gebruikershandleiding kort kort Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Positie zitting Om de positie van de stoel correct in te stellen zet de berijder een voet op het pedaal in de uiterste stand vanaf de berijder. Stel de

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing kort

Gebruiksaanwijzing kort Fun2Go Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Tel. : +31 (0)315 257370 E-mail : info@vanraam.nl Internet : www.vanraam.nl Versie 17.04 Positie zitting Om de positie van de stoel correct

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor een fiets met elektrische ondersteuning, de E-bike. Uw E-bike zal u door zijn elektrische ondersteuning

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Elektrische Babboe Big

Gebruikershandleiding Elektrische Babboe Big Gebruikershandleiding Elektrische Babboe Big Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van de Elektrische Babboe Big. Deze handleiding geeft u meer informatie over de accu, het gebruik van de accu en het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Peugeot CE22, CE33, CE141, CE132, CE122, CE151, CE101, CE111

Gebruikershandleiding Peugeot CE22, CE33, CE141, CE132, CE122, CE151, CE101, CE111 Gebruikershandleiding Peugeot CE22, CE33, CE141, CE132, CE122, CE151, CE101, CE111 Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor een fiets met elektische ondersteuning, de E-bike. Uw E-bike zal u meer mogelijkheden

Nadere informatie

Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens

Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens 1. Als u de accu helemaal leeg hebt gereden, zorg er dan voor dat u uw accu kort hierna weer aan de lader zet (binnen enkele uren). 2. Laat de accu nooit

Nadere informatie

VANLIMPURG HANDGEMAAKTE KWALITEITSFIETSEN

VANLIMPURG HANDGEMAAKTE KWALITEITSFIETSEN VANLIMPURG HANDGEMAAKTE KWALITEITSFIETSEN HANDLEIDING Espacio Nexus 3 en Nexus 8 De elektrische fiets met lage instap hoge actieradius voor een minimumprijs! INHOUDSOPGAVE 1. GEBRUIK TRAPONDERSTEUNING...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1 Overzicht onderdelen...4 2 Display en bediening... 6 2.1 Functies stuurbediening... 6 2.2 Functies display... 7 2.3 Gashendel (Optioneel)... 9 3 atterijpakket en lader...

Nadere informatie

Powerpack. gebruikshandleiding

Powerpack. gebruikshandleiding Powerpack gebruikshandleiding 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding De RMA powerpack is een hulpmiddel voor de begeleiding. Het vergemakkelijkt het duwen van een rolstoel gebruiker. De hulpmotor is niet ontworpen

Nadere informatie

1 Overzicht onderdelen 1.1 Stuurbediening

1 Overzicht onderdelen 1.1 Stuurbediening Handleiding Inhoud 1 Overzicht onderdelen...2 1.1 Stuurbediening... 2 1.2 Batterijpakket en lader... 3 2 Stuurbedieningsunit...4 2.1 Functies van de stuurbedieningsunit... 4 2.2 Parkeerhulp en boostfunctie...

Nadere informatie

LCD scherm va LCD scherm

LCD scherm va LCD scherm scherm 1. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica

Nadere informatie

ROAM Special Cycles B.V. Haarstraat 19b 5324 AM Ammerzoden Tel.nr

ROAM Special Cycles B.V. Haarstraat 19b 5324 AM Ammerzoden Tel.nr ROAM Special Cycles B.V. Haarstraat 19b 5324 AM Ammerzoden Tel.nr. 073-5997042 Accu en oplader instructies: 1. Als u de accu helemaal leeg hebt gereden, zorg er dan voor dat u uw accu kort hierna weer

Nadere informatie

1. Batterijpakket Onderdelen. Kabeltas. Batterijtas Laderstekker. Sleutels (2 stuks) Lader. Batterijstekker F B

1. Batterijpakket Onderdelen. Kabeltas. Batterijtas Laderstekker. Sleutels (2 stuks) Lader. Batterijstekker F B HANDLEIDING Inhoud 1. Batterijpakket... 4 1.1. Onderdelen... 4 1.2. Batterijpakket opladen... 5 2. Bediening... 7 2.1. Beveiliging... 7 2.2. Display... 7 2.3. Vullingsgraad... 7 2.4. Trapbekrachtiging...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1 Overzicht onderdelen...4 2 Display en bediening... 6 2.1 Functies stuurbediening... 6 2.2 Functies display... 8 2.3 Gashendel... 11 3 Batterijpakket en lader... 12 3.1 Batterijpakket

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1 Overzicht onderdelen...4 2 Display en bediening... 6 2.1 Functies stuurbediening... 6 2.2 Functies display... 8 2.3 Gashendel (Optioneel)... 10 3 Batterijpakket en lader...

Nadere informatie

VANLIMPURG HANDGEMAAKTE KWALITEITSFIETSEN

VANLIMPURG HANDGEMAAKTE KWALITEITSFIETSEN VANLIMPURG HANDGEMAAKTE KWALITEITSFIETSEN HANDLEIDING Espacio Derailleur 7 versnellingen De elektrische fiets met lage instap hoge actieradius voor een minimumprijs! INHOUDSOPGAVE 1. GEBRUIK TRAPONDERSTEUNING...

Nadere informatie

verkeersregels voor kinderen

verkeersregels voor kinderen verkeersregels voor kinderen afspraken voor stappers te voet bron: www.verkeervpi.be Als er een begaanbare stoep (trottoir) is, gebruik die dan. Is er geen (begaanbare) stoep, verhoogde of gelijkgrondse

Nadere informatie

Elektrische fiets Pedelec

Elektrische fiets Pedelec Versie 06/2010 Bestnr. 86 20 23 Elektrische fiets Pedelec Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand,

Nadere informatie

5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG

5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG 5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG Vooraf Een van de manoeuvres die je tijdens het praktijkexamen zult moeten doen, is het parkeren achter een geparkeerd (of stilstaand) voertuig. Over dit examenonderdeel

Nadere informatie

LCD scherm ve LCD scherm

LCD scherm ve LCD scherm scherm. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica zelf

Nadere informatie

Bijzondere verrichtingen

Bijzondere verrichtingen Bijzondere verrichtingen Zelfstandig bijzondere manoeuvres uitvoeren dmv gebruik aangeleerde bijzondere verrichtingen: omkeeropdracht d.m.v: bocht achteruit via parkeervak 3x steken halve draai parkeeropdracht:

Nadere informatie

Veilig onderweg met de e-bike

Veilig onderweg met de e-bike Veilig onderweg met de e-bike Wat kunt u doen om een valpartij te voorkomen? Pas uw snelheid aan Een elektrische fiets is sneller en comfortabeler dan een gewone fiets. Hij gaat echter sneller dan u denkt

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. VeloPlus3. Van Raam BV Aaltenseweg CM Varsseveld Nederland. Versie 17.04

Gebruiksaanwijzing. VeloPlus3. Van Raam BV Aaltenseweg CM Varsseveld Nederland. Versie 17.04 VeloPlus3 Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 17.04 Inhoud Contactgegevens fabrikant... 1 Conformiteit... 1 Inleiding... 2 Levering... 2 Indicatie... 2 Bestemd gebruik... 2 Veiligheidsmaatregelen...

Nadere informatie

Reserveren alleen via website

Reserveren alleen via website Helpdesk +31(0)85-73 25 660 Op pad met We Drive Solar met je pasje en de kaartlezer 23-6-2017 wijzigingen voorbehouden Reserveren alleen via website A) Activeer een (personeels) pas. B) Mail ons via info@wedrivesolar.nl

Nadere informatie

Het praktijkexamen leerboek. Hoe slaag ik in 1 keer?

Het praktijkexamen leerboek. Hoe slaag ik in 1 keer? Het praktijkexamen leerboek Hoe slaag ik in 1 keer? Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Het praktijkexamen Opstarten schakelen afsluiten Snelheid Kijktechniek Knipperen Plaats op de

Nadere informatie

Bijzondere manoeuvre: Straatje keren in 3 keer

Bijzondere manoeuvre: Straatje keren in 3 keer Auteursrecht informatie Dit document is bedoeld voor eigen gebruik. In het algemeen geldt dat enig ander gebruik, daaronder begrepen het verveelvoudigen, verspreiden, verzenden, herpubliceren, vertonen

Nadere informatie

Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met elektrische ondersteuning

Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met elektrische ondersteuning Gebruikersinstructies Led Display, accu en lader V2.4 Double Performance BV Antwerpseweg 13/1 2803 PB Gouda Tel: 0182-573833 Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met

Nadere informatie

Babboe BV Saljoet MD Amersfoort tel:

Babboe BV Saljoet MD Amersfoort tel: Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van de Elektrische Babboe City. Deze handleiding geeft u meer informatie over de

Nadere informatie

6.5. EVENWIJDIG TEN OPZICHTE VAN DE WEG RECHTS PARKEREN TUSSEN TWEE VOERTUIGEN

6.5. EVENWIJDIG TEN OPZICHTE VAN DE WEG RECHTS PARKEREN TUSSEN TWEE VOERTUIGEN 6.5. EVENWIJDIG TEN OPZICHTE VAN DE WEG RECHTS PARKEREN TUSSEN TWEE VOERTUIGEN Hoe verloopt dit manoeuvre tijdens het praktijkexamen Dit manoeuvre wordt uitgevoerd in een straat met rustig tot matig verkeer

Nadere informatie

Curve. Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740

Curve. Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 Curve Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van de Elektrische Babboe Curve. Deze handleiding geeft u meer informatie

Nadere informatie

Instructies - het rijden met de Bosmobiel

Instructies - het rijden met de Bosmobiel Instructies - het rijden met de Bosmobiel Aanmelden en Bosmobiel in ontvangst nemen Direct aan de parkeerplaats aan de Nieuwe Meerweg 3, zijn de werf en het kantoor van het beheer van het Amsterdamse Bos

Nadere informatie

Beoordelingsfiches VERO Deerlijk

Beoordelingsfiches VERO Deerlijk Beoordelingsfiches VERO Deerlijk SCHOOL Klas Locatie: Startpunt Neunkirchenplein 1. Opstappen en wegrijden - Kies een veilige startplaats en plaats je fiets in de gewenste richting - Stap op aan de rechterzijde

Nadere informatie

Elektrische fiets. Handleiding

Elektrische fiets. Handleiding Elektrische fiets Handleiding 6-7-2009 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:...1 Display:...2 Openen van de Accubehuizing...3 Hoe de accu wordt opgeladen...3 U kunt de accu als volgt opladen:...3 Onderhoud van

Nadere informatie

Rijschool Amstelland 06 22115768

Rijschool Amstelland 06 22115768 De hellingproef (Hellingproef met de voetrem kan alleen bij een diesel motor worden toegepast) Voor dat je stopt ga je eerst kijken (binnen spiegel, rechterschouder en dan de richting). Als je eenmaal

Nadere informatie

Reserveren. Rit starten

Reserveren. Rit starten Helpdesk +31(0)85-73 25 660 Op pad met We Drive Solar met de Kiwy-app - iphone 23-6-2017 wijzigingen voorbehouden Reserveren Open de app Kiwy op je iphone. Maak een nieuwe reservering en zoek een beschikbare

Nadere informatie

Producent van de gemaksfiets

Producent van de gemaksfiets Fietsen op maat van Lintech Inhoudsopgave Fietsen met lage instap 04 Classic 04 Suelo 04 Elektrische fietsen 05 Classic E Drive 05 Suelo E Drive 05 LINbike driewielers 06 De speciale fietsen van Lintech

Nadere informatie

Starten, schakelen & wegrijden:

Starten, schakelen & wegrijden: Auteursrechtinformatie Dit document is bedoeld voor eigen gebruik. In het algemeen geldt dat enig ander gebruik, daaronder begrepen het verveelvoudigen, verspreiden, verzenden, herpubliceren, vertonen

Nadere informatie

Deelnemerstraining GoodMoovs

Deelnemerstraining GoodMoovs Deelnemerstraining GoodMoovs In deze training GoodMoovs Elektrische auto s en opladen Ervaringen delen Zelf doen / rijden GoodMoovs: Stap voor stap naar duurzame mobiliteit 1. Reserveren via smartphone,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing VeloPlus

Gebruiksaanwijzing VeloPlus Gebruiksaanwijzing VeloPlus Van Raam Guldenweg 23 7051 HT Varsseveld Nederland Versie 19.01 Inhoud Contactgegevens fabrikant...1 Conformiteit...2 Inleiding...2 Levering...2 Indicatie...2 Bestemd gebruik...3

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Velo Plus². Van Raam BV Aaltenseweg CM Varsseveld Nederland. Versie 16.05

Gebruiksaanwijzing. Velo Plus². Van Raam BV Aaltenseweg CM Varsseveld Nederland. Versie 16.05 Velo Plus² Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 16.05 Inhoud Contactgegevens fabrikant... 1 Conformiteit... 1 Inleiding... 2 Levering... 2 Bestemd gebruik... 2 Veiligheidsmaatregelen...

Nadere informatie

Reserveren. Helpdesk +31(0) Op pad met We Drive Solar met Kiwy (Android)

Reserveren. Helpdesk +31(0) Op pad met We Drive Solar met Kiwy (Android) Helpdesk +31(0)85-73 25 660 Op pad met We Drive Solar met Kiwy (Android) 25-6-2017 wijzigingen voorbehouden Reserveren Open de app Kiwy op je Android telefoon. Kies voor nieuwe reservering, selecteer een

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. VeloPlus3. Van Raam BV Aaltenseweg CM Varsseveld Nederland. Versie 17.01

Gebruiksaanwijzing. VeloPlus3. Van Raam BV Aaltenseweg CM Varsseveld Nederland. Versie 17.01 VeloPlus3 Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 17.01 Inhoud Contactgegevens fabrikant... 1 Conformiteit... 1 Inleiding... 2 Levering... 2 Indicatie... 2 Bestemd gebruik... 2 Veiligheidsmaatregelen...

Nadere informatie

GoodMoovs. Elektrische auto s en opladen. Ervaringen delen. Zelf doen / rijden

GoodMoovs. Elektrische auto s en opladen. Ervaringen delen. Zelf doen / rijden Deelnemerstraining GoodMoovs In deze training GoodMoovs Elektrische auto s en opladen Ervaringen delen Zelf doen / rijden GoodMoovs: Stap voor stap naar duurzame mobiliteit 1. Reserveren via smartphone,

Nadere informatie

Handleiding. Breeze. Elektrische fiets

Handleiding. Breeze. Elektrische fiets Handleiding Breeze Elektrische fiets Indeling handleiding: - Technische specificaties Pag. 3 - Functies Pag. 4 - Onderhoud Pag. 7 - Storingen Pag. 8 Technische specificaties: Framemaat Wiel- en bandenmaat

Nadere informatie

Recht achteruit rijden

Recht achteruit rijden Recht achteruit rijden Je komt aanrijden en je kijkt of je mag stilstaan (stilstaan verbod). Dan kijk je in de binnenspiegel, rechterbuitenspiegel en over je rechterschouder daarna geef je richting aan

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTROMOBIEL

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTROMOBIEL GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTROMOBIEL Projectgroep 8 Hogeschool Gent elektromechanica Valentin Vaerewyckweg 1 9000 Gent Eerste uitgave (16/05/2016) WOORD VOORAF De elektromobiel is ontworpen door studenten

Nadere informatie

Electronische loep "One"

Electronische loep One Electronische loep "One" Eenvoudige, betaalbare, elektronische loep voor mensen met visuele beperkingen Deze draagbare elektronische loep geeft een scherp beeld en hoog contrast met een vergroting van

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing VeloPlus

Gebruiksaanwijzing VeloPlus Gebruiksaanwijzing VeloPlus Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06 Inhoud Contactgegevens fabrikant...1 Conformiteit...2 Inleiding...2 Levering...2 Indicatie...2 Bestemd gebruik...3

Nadere informatie

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen.

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. Opstappen en wegrijden 7 kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. kijkt uit hoe het veilig en zonder het verkeer te hinderen de startplaats kan bereiken. stapt met de fiets aan de hand

Nadere informatie

Beoordelingsfiches VERO Harelbeke

Beoordelingsfiches VERO Harelbeke Beoordelingsfiches VERO Harelbeke SCHOOL Klas Locatie: Startpunt Kollegeplein 1. Opstappen en wegrijden - Kies een veilige startplaats en plaats je fiets in de gewenste richting - Stap op aan de rechterzijde

Nadere informatie

Veiligheidsymbolen... 4. Basissituaties... 5. Opvouwen in 3 stappen... 6. Fietsonderdelen... 7. Waarschuwing en aandacht... 8

Veiligheidsymbolen... 4. Basissituaties... 5. Opvouwen in 3 stappen... 6. Fietsonderdelen... 7. Waarschuwing en aandacht... 8 Inhoud Veiligheidsymbolen... 4 Basissituaties... 5 Opvouwen in 3 stappen... 6 Fietsonderdelen... 7 Waarschuwing en aandacht... 8 Elektrische fiets opstarten... 9 Opladen van de accu... 10 Instructies voor

Nadere informatie

Sterke opbouw ondersteuning /Po (Power) Rustige opbouw ondersteuning /Co (Comfort) 5. LED-Display voorwielmotor S-02

Sterke opbouw ondersteuning /Po (Power) Rustige opbouw ondersteuning /Co (Comfort) 5. LED-Display voorwielmotor S-02 5. LED-Display voorwielmotor S-02 5.1 Displayinstructies De 4 LED-lampjes tonen de actuele capaciteit van de accu. De lampjes onder 1, 2 en 3 laten het ondersteuningsniveau zien. Sterke opbouw ondersteuning

Nadere informatie

HANDLEIDING. CONCORDIA Comfort C. by - E-BIKE-NEDERLAND B.V - all rights reserved - Brochure - Fouten voorbehouden

HANDLEIDING. CONCORDIA Comfort C. by - E-BIKE-NEDERLAND B.V - all rights reserved - Brochure - Fouten voorbehouden HANDLEIDING CONCORDIA Comfort C by - E-BIKE-NEDERLAND B.V - all rights reserved - Brochure - Fouten voorbehouden 1 Geachte klant Gefeliciteerd met de aanschaf van de CONCORDIA Comfort C E-Bike met het

Nadere informatie

beixo electra gebruiksaanwijzing

beixo electra gebruiksaanwijzing beixo electra gebruiksaanwijzing manual electra 36V-A519-2-2015.indd 1 23-2-2015 14:49:35 Inhoudsopgave 1. Introductie pag. 3 2. Voor het eerste gebruik pag. 4 3. Display en bediening pag. 4 4. De accu

Nadere informatie

Lees aandachtig deze handleiding vooraleer u uw Strider scooter gebruikt!

Lees aandachtig deze handleiding vooraleer u uw Strider scooter gebruikt! ST4 HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. VEILIGHEID 3. BEDIENING 4. ZITPOSITIE 5. RIJDEN 6. BATTERIJEN OPLADEN 7. ONDERHOUD 8. TECHNISCHE GEGEVENS 1. INLEIDING Deze handleiding geldt voor de volgende

Nadere informatie

GROTE VERKEERSTOETS 2017

GROTE VERKEERSTOETS 2017 GROTE VERKEERSTOETS 2017 1. Beste en slechtst beantwoorde vragen Je stuurt een sms terwijl je aan het fietsen bent. Mag dat? A. Neen. B. Ja, sms'en mag maar telefoneren niet. C. Ja. Correct antwoord: A

Nadere informatie

Gebruikers handleiding versie

Gebruikers handleiding versie Gebruikers handleiding versie 280109 Gebruikers handleiding 1. Gebruik Een fiets met VTS ondersteuning rijdt als een gewone fiets, waarbij het VTS systeem zorgt voor een extra ondersteuning die instelbaar

Nadere informatie

Reinigen en conserveren 11 Inspecteren 12

Reinigen en conserveren 11 Inspecteren 12 Inhoud Geachte klant 3 Snelstart 4 A. De aflevering 4 B. Uw E-Bike bedienen 4 C. Opstappen en wegrijden 5 1. Zadelhoogte en stuurhoogte instellen 5 2. Ondersteuning kiezen 7 D. Accu opladen en accugebruik

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE LCD DISPLAY INTELLIGENT 800S... 2

INHOUDSOPGAVE LCD DISPLAY INTELLIGENT 800S... 2 E-BIKE HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE LCD DISPLAY INTELLIGENT 800S... 2 LCD DISPLAY KEY-DISP KD21C... 5 LCD DISPLAY INTELLIGENT... 8 LCD DISPLAY BAFANG C07.UART... 10 LCD DISPLAY BAFANG (MODUS) DP C10.UART...

Nadere informatie

Elmo@work. Veiligheid elektrische fiets Brussel, 5 mei 2014 Philip Vaneerdewegh

Elmo@work. Veiligheid elektrische fiets Brussel, 5 mei 2014 Philip Vaneerdewegh Elmo@work Veiligheid elektrische fiets Brussel, 5 mei 2014 Philip Vaneerdewegh OVERZICHT 1. Wat is een elektrische fiets 2. Algemene veiligheidsproblemen fiets 3. Veiligheidsproblemen elektrische fiets

Nadere informatie

Veel gestelde vragen:

Veel gestelde vragen: Veel gestelde vragen: Welke functies heeft het apparaat? 5 functies in 1: te gebruiken als auto starthulp, LED lamp, oplader voor diverse apparaten zoals mobiele telefoons, laptops, PSP, MP3/MP4. Hoe kan

Nadere informatie

E-Bike. Gebruikers handleiding versie B2

E-Bike. Gebruikers handleiding versie B2 E-Bike Gebruikers handleiding versie 160609-B2 Gebruikers handleiding 1. Ingebruikname Een Target fiets met elektrische ondersteuning rijdt als een gewone fiets, waarbij het elektrisch systeem zorgt voor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1 Overzicht onderdelen...4 2 Display en bediening... 6 2.1 Functies stuurbediening... 6 2.2 Functies display... 8 2.3 Gashendel... 11 3 Batterijpakket en lader... 12 3.1 Batterijpakket

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. E-motion C2 en Urban electric modellen met accu-keuze

Gebruikshandleiding. E-motion C2 en Urban electric modellen met accu-keuze Gebruikshandleiding E-motion C2 en Urban electric modellen met accu-keuze Gebruikershandleiding Inhoud 1 Overzicht onderdelen... 2 1.1 Stuurbediening... 2 1.2 Lader voor batterijpakket onder achterdrager...

Nadere informatie

INHOUD 1. E-GOING SYSTEEM MEER OVER UW PUCH E-GOING LCD-DISPLAY MIDDENMOTOR Bafang Max E-Going C

INHOUD 1. E-GOING SYSTEEM MEER OVER UW PUCH E-GOING LCD-DISPLAY MIDDENMOTOR Bafang Max E-Going C INHOUD 1. E-GOING SYSTEEM... 6 2. MEER OVER UW PUCH E-GOING... 8 3. LCD-DISPLAY MIDDENMOTOR Bafang Max E-Going C-10... 8 4. LCD-DISPLAY VOORWIEL-/MIDDENMOTOR Bafang Max E-Going C-04... 22 5. LED-DISPLAY

Nadere informatie

Onderdelen. Flare R. Micro-USB-kabel. Quick Connect lamphouder

Onderdelen. Flare R. Micro-USB-kabel. Quick Connect lamphouder Welkom. Onderdelen Flare R Micro-USB-kabel Quick Connect lamphouder Bikeurope BV / Trek Benelux Ceintuurbaan 2-20C 3847 LG Harderwijk Nederland Tel.: +31(0)88 4500 600 Adres in de VS: 801 West Madison

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoud 1 Overzicht onderdelen...2 1.1 Stuurbediening...2 1.2 Lader voor batterijpakket achterdrager...3 1.3 Lader voor batterijpakket voordrager...4 2 Stuurbedieningsunit...5 2.1

Nadere informatie

Gefeliciteerd met de aankoop van uw Van Speijk

Gefeliciteerd met de aankoop van uw Van Speijk GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSBOEKJE LUXE MODEL Gefeliciteerd met de aankoop van uw Van Speijk De intellectuele Elektrische Fiets, één van de meest betrouwbare fietsen met uitstekende prestaties. Deze

Nadere informatie

XPLORER POWERED BY KEOLA. GEBRUIKERSHANDLEIDING Xplorer X1, X2 BELEEF DE VRIJHEID

XPLORER POWERED BY KEOLA. GEBRUIKERSHANDLEIDING Xplorer X1, X2 BELEEF DE VRIJHEID XPLORER POWERED BY KEOLA GEBRUIKERSHANDLEIDING Xplorer X1, X2 BELEEF DE VRIJHEID Bedrijfsgegevens fabrikant Keola B.V. Euroweg 27 3825 HA Amersfoort Nederland KvK nr. 20089071 Contactgegevens fabrikant

Nadere informatie

Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM

Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM H6716G Uw voertuig is voorzien van een uiterst verfijnd elektronisch diefstalalarm en motor-immobilisatiesysteem. Tevens beschikt het voertuig over een aantal extra veiligheidssystemen.

Nadere informatie

Korte introductie van de Vogue E-bike. 1 Motor 2 Display 3 Accu 4 Controller 5 Pedaal sensor. Aan/uit knop

Korte introductie van de Vogue E-bike. 1 Motor 2 Display 3 Accu 4 Controller 5 Pedaal sensor. Aan/uit knop Korte introductie van de Vogue E-bike 1 Motor 2 Display 3 Accu 4 Controller 5 Pedaal sensor Aan/uit knop Om het display aan of uit te schakelen houdt u de aan/uit knop voor 2 seconden lang ingehouden.

Nadere informatie

Bijzondere verrichtingen. Keren. Bijz. verr. keren dmv 3x steken op een niet te brede rijbaan

Bijzondere verrichtingen. Keren. Bijz. verr. keren dmv 3x steken op een niet te brede rijbaan Bijzondere verrichtingen Bijz. verr. keren dmv 3x steken 130328 Keren op een (3x steken) Verkeersschool (3x steken) Dit is een bijzondere verrichting. Een bijzondere verrichting dient altijd veilig en

Nadere informatie

Handleiding: Rupsdumper vaste kipbak. Veiligheidsvoorzieningen

Handleiding: Rupsdumper vaste kipbak. Veiligheidsvoorzieningen Handleiding: Rupsdumper vaste kipbak. Veiligheidsvoorzieningen Draag de nodige beschermmiddelen: een veiligheidshelm, veiligheidsbril, anti-slip werkschoenen, werkhandschoenen, gehoorbescherming. Draag

Nadere informatie

Handleiding EMDR Lightbar

Handleiding EMDR Lightbar Handleiding EMDR Lightbar Versie 1.1 De meest recente versie is te downloaden op: http://www.emdr-lightbar.nl/support/handleiding.pdf Handleiding Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door voordat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Velo-Plus² Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Velo-Plus² 2 Inhoud Inhoud...3 Contactgegevens fabrikant...3 Conformiteit...3 Inleiding...4 Levering...4 Bestemd gebruik...4 Veiligheidsmaatregelen...5

Nadere informatie

E-cambio. Een introductie in het gebruik van de elektrische cambio-wagens

E-cambio. Een introductie in het gebruik van de elektrische cambio-wagens E-cambio Een introductie in het gebruik van de elektrische cambio-wagens 100% elektrisch rijden - Max. 4 personen! Ideaal voor kortere ritten.. Hoewel de wagens zelf een grotere actieradius hebben, reserveren

Nadere informatie

Babboe BV Saljoet MD Amersfoort tel:

Babboe BV Saljoet MD Amersfoort tel: Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van de Elektrische Babboe City. Deze handleiding geeft u meer informatie over de

Nadere informatie

SNOW 7HD GEBRUIKSHANDLEIDING

SNOW 7HD GEBRUIKSHANDLEIDING SNOW 7HD GEBRUIKSHANDLEIDING Opbouw Als je de Snow voor je houdt; dan bevinden zich rechts naast het scherm de volgende toetsen of aanduidingen van boven naar onder: Batterij-indicator Zoom + Zoom - Aan

Nadere informatie

Stoelen IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN

Stoelen IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN E81931 2 U mag de stoel niet tijdens het rijden verstellen. Als u dit toch doet, kunt u de macht over het stuur verliezen en letsel veroorzaken. 1 De stoel, de hoofdsteun, de

Nadere informatie

5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M. Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is.

5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M. Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is. 5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is. 2 E Is het fietspad op de grond aangeduid met twee witte evenwijdige

Nadere informatie

HANDBOEK E-BIKE Handboek e-bike

HANDBOEK E-BIKE Handboek e-bike HANDBOEK E-BIKE Handboek e-bike 1. Inleiding Gefeliciteerd met jouw nieuwe e-bike! Hiermee ben je verzekerd van vele kilometers fietsgenot. Jouw fiets is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid ontwikkeld

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Velo Plus². Van Raam BV Aaltenseweg CM Varsseveld. Versie 14.10

Gebruiksaanwijzing. Velo Plus². Van Raam BV Aaltenseweg CM Varsseveld. Versie 14.10 Gebruiksaanwijzing Velo Plus² Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Versie 14.10 Inhoud Inhoud... 2 Contactgegevens fabrikant... 2 Conformiteit... 2 Inleiding... 3 Levering... 3 Bestemd gebruik...

Nadere informatie

Kinderen op de fiets

Kinderen op de fiets Kinderen op de fiets Kinderen vervoeren met de fiets 1. HET FIETSZITJE Vanaf ongeveer 1 jaar Van 9 tot 15 of tot 25 kg Uitgerust met : - gordeltjes - voetsteuntjes (verstelbaar in hoogte) - hoge rugsteun

Nadere informatie

steppen&skaten Verkeerswetgeving

steppen&skaten Verkeerswetgeving steppen &skaten Wie graag stept en skate is doorgaans niet geïnteresseerd in de wettelijke regels. Toch kan je maar beter op de hoogte zijn, om je verder volledig uit te kunnen leven. Waar is de plaats

Nadere informatie

GEFELICITEERD! GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VICTESSE E-BIKE! WIJ WENSEN U VEEL FIETSPLEZIER!

GEFELICITEERD! GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VICTESSE E-BIKE! WIJ WENSEN U VEEL FIETSPLEZIER! - 1 DK GEFELICITEERD! - 2 NL GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VICTESSE E-BIKE! Wat fijn dat u voor het mooie merk Victesse heeft gekozen! Onze e-bikes stellen wij met zorg en kennis samen, zodat u zeker weet

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool Verkeersveiligheidsplan Veilig verkeer rond de Godelindeschool Inhoudsopgave Voorwoord 3 Hoofdgebouw 4 -Ingang Gerard Doulaan 4 -Ingang Godelindeweg 7 -Ingang Rotonde 8 Dependance 12 -Fietsers 12 -Automobilisten

Nadere informatie

Handleiding voor begeleiders van rolstoelgebruikers

Handleiding voor begeleiders van rolstoelgebruikers Handleiding voor begeleiders van rolstoelgebruikers 1 1. De meest voorkomende soorten rolstoelen Omdat er een groot aantal verschillende soorten rolstoelen bestaat, moet u iedere rolstoel zorgvuldig bekijken,

Nadere informatie

Duurzaam rijden, samen met ECOdrive

Duurzaam rijden, samen met ECOdrive Duurzaam rijden, samen met ECOdrive Beknopte gebruiksaanwijzing Algemene versie 07-2014 Introductie Het duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Veel bedrijven zijn verplicht CO 2 -doelstellingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave TAMPERE

Inhoudsopgave TAMPERE Inhoudsopgave 1. Computersysteem inschakelen... 3 2. Bediening, trapondersteuning en het display lezen... 3 3. Accu: in de fiets plaatsen, uit de fiets halen, gebruik... 3 4. Verlichting... 4 5. Versnellingen...

Nadere informatie

Gemaksvoorzieningen ZONNEKLEPPEN DIMMER VOOR DE INSTRUMENTENVERLICHTING ZONNESCHERMEN

Gemaksvoorzieningen ZONNEKLEPPEN DIMMER VOOR DE INSTRUMENTENVERLICHTING ZONNESCHERMEN Gema ksvoorzie ningen ZONNEKLEPPEN DIMMER VOOR DE INSTRUMENTENVERLICHTING AUTO E80434 De zonneklep kan tegen verblinding naar beneden of zijwaarts worden geklapt. ZONNESCHERMEN E993 Verdraai het duimwieltje

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie