Het downloaden, de installatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het downloaden, de installatie"

Transcriptie

1 Het downloaden, de installatie en de activatie! WAARSCHUWING!! U dient de SAA-Animaties direct te installeren op de computer die u ervoor wilt gebruiken. De animaties zijn daarna slechts met veel moeite op een andere computer te installeren!

2 Downloaden en installatie-klaar maken Een woord vooraf In dit voorbeeld worden de 2 belangrijkste internetbrowsers (Microsoft Edge en Google Chrome) gebruikt. Mocht u echter een andere internetbrowser gebruiken, kies dan voor soortgelijke opties. Ook in deze voorbeelden worden de schermen gebruikt van Windows 10. Bij de andere Windows-versies zijn er geringe verschillen, kies dan ook hier voor soortgelijke opties. Het kan zijn dat uw Windows 10 iets anders ingesteld is, waardoor uw venster er net iets anders uitziet. Laat u niet van de wijs brengen want de werking is hetzelfde. Ga als volgt te werk: Voor de installatie van de SAA-M1911A1 Animaties heeft u het volgende nodig: Registratiecode Licentiecode Licentie Naam Deze worden u toegezonden na aankoop van de licentie. U dient eerst de bestanden te downloaden. Als u dit nog niet gedaan heeft, doe dat dan als nog. Dat kan via de website Gebruik daar de knop Download nu! 1. Het downloaden gebeurt in 10 gedeelten. Download de bestanden één voor één. Voor elke download is er een aparte genummerde knop. Nadat u op elk van de downloadknoppen gedrukt heeft, wordt u doorgelinkt naar de desbetreffende downloadpagina van WeTransfer. Druk ook daar op de downloaden-knop. 2. a. Gebruikt u Microsoft Edge: Druk dan elke keer op de Opslaan -knop. b. Gebruikt u Google Chrome: kunt u gewoon doorgaan met downloaden 3. Nadat u het laatste bestand heeft gedownload, ga dan naar de download locatie (meestal is dat de map Downloads die u kunt vinden op Deze pc). Maar u kunt ook op de volgende knoppen op uw internetbrowser drukken: Hierboven bij Google Chrome Bij Microsoft Edge:

3 4. Klik met de rechter muisknop in plaats van de linker op dit bestand: SAA_M1911A1_Instal zip. Kies in het menu dat dan zichtbaar wordt voor: Openen met en dan Windows Verkenner, met de gewone linker muisknop. (Als u een speciaal programma zoals WinZip heeft, zal dit programma het voor u uitpakken. Zorg dan ook dat er een nieuwe map gemaakt wordt op de plek waar de andere downloads zich bevinden.)

4 5. Nadat u op de hier rood-omkaderde knoppen heeft gedrukt, verschijnt er korte tijd een dialoog met een tijdlijn. Deze bestanden worden nu uitgepakt in een nieuwe map. Die map zal dan ook aangemaakt worden in de map Downloads, en zal dan heten SAA_M1911A1_Instal Als het uitpakken klaar is, verdwijnen de dialogen vanzelf. U bent nu in het venster van de nieuw aangemaakte map met de uitgepakte bestanden terecht gekomen.

5 6. Ga nu een niveau hoger, door met de cursor op Downloads te klikken in de adresbalk. 7. Sleep daar met de muis het bestand SAA_M1911A1_Installer.D01 naar de map SAA_M1911A1_Instal

6 8. Sleep daarna ook de andere bestanden (SAA_M1911A1_Installer.D02 tot en met SAA_M1911A1_Installer.D09) met de muis naar de map SAA_M1911A1_Instal Dubbelklik met de muis op de map SAA_M1911A1_Instal Die map opent zich daarna vanzelf. De voorbereidingen zijn nu gereed, u kunt nu aan de installatie beginnen.

7 Het installeren Zorg dat u de Registratiecode met de bijbehorende Licentienaam en Licentiecode bij de hand hebt. U krijgt deze gegevens door ze hier op deze website te bestellen. Zodra u deze gegevens binnen heeft kan het feitelijke installeren beginnen. Daar het gereedmaken van de codes handmatig gebeurt, kan het enige tijd duren voordat u deze ontvangt. Voor de Microsoft Windows -Professional gebruikers: Zorg ervoor dat u administrator -rechten heeft voor uw systeem, anders moet u uw systeembeheerder vragen om de installatie voor u te doen! Vraag uw systeembeheerder om de volgende registersleutel voor u open te stellen, zodat u de instellingen van het programma kunt opslaan of wijzigen: HKEY_CURRENT_USER\Software\Knap Visuals\SAA\M1911A1 Het installeren van de M1911A1 Animaties op systemen met Windows XP / Vista / 7, 8 of 10: 1. Kopieer de Registratiecode die u per mail heeft gekregen naar het klembord. Gewoon door de code met de muis te selecteren, en dan met de Ctrl + C toetsen tegelijkertijd ingedrukt houden. Sluit alle programma s daarna af. 2. Open de locatie waar de gedownloade en uitgepakte bestanden staan, klik daar dan op het volgende bestand: SAA_M1911A1_Installer.exe Hier ziet u de complete inhoud van de map die klaar is om de bestanden te installeren.

8 3. Uw computer kan nu aangeven: Wilt u het volgende programma van een onbekende uitgever toestaan wijzigingen aan deze computer aan te brengen?, Klik dan op Ja. 4. Het installatie-programma is nu gestart. Kies nu voor de juiste taal. Het gaat hierbij alleen om de taal van dit installatie-programma tijdens het installeren. De animaties zelf, kunnen na het installeren altijd in andere talen worden weergegeven.

9 5. Schakel eventuele andere programma s uit en ga akkoord met de licentieovereenkomst.

10 6. Als het goed is staat de Registratiecode nu automatisch in de daarvoor bestemde velden. Anders voor alsnog kopiëren of overtypen. De Licentienaam en de Licentiecode dient u zelf in te typen. Neem precies de Licentienaam en -code over zoals u die kreeg opgestuurd. Licentienaam en de Licentiecode zijn namelijk aan elkaar gekoppeld. 7. In het volgende venster kunt u de map kiezen waarin de animaties mogen worden geïnstalleerd.

11 8. Daarna volgen wat bevestigingsvragen over de doelmap voor de installatie van de animaties.

12 9. Vervolgens gaat het programma de animaties installeren en komt er een scherm met een tijdlijn in beeld. Als het installatie-programma klaar is komt het laatste scherm in beeld. Druk hier op de knop Afsluiten.

13 De eerste stappen Nadat alles geïnstalleerd is, komt de activatie-procedure op gang. Allereerst moet er een klein programmaatje worden uitgevoerd. Dit hoeft slechts éénmaal te gebeuren, en wel direct na de installatie. Er is een speciale snelkoppeling geplaatst voor dit programma op het bureaublad, M1911A1-RunFirstTimeOnce. Dit programma moet echter op een speciale manier worden gestart: namelijk als Administrator. 1 Ga als volgt te werk: 2 1. Ga met de cursor boven het icoontje staan. 2. Druk nu met de rechtermuisknop in plaats van de linker. 3. Er verschijnt dan een menu, daar kiest u voor de optie Als Administrator uitvoeren. 4. Vervolgens wordt het scherm grijs en verschijnt er een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd of u dit programma wilt toestaan om veranderingen aan uw computer aan te laten brengen. Klik hier op de Ja-knop. 5. Het programma wordt geopend. Klik hier op de Stel systeem in -knop. Daarna sluit het programma vanzelf, de snelkoppeling is verdwenen en de SAA-Activation Manager opent zich

14 De activatie Na de installatie, de sleutelcode voor de activatie! Na de installatie van M1911A1-RunFirstTimeOnce, zal automatisch de SAA-Activation Manager opstarten. De SAA-Activation Manager zal ook gestart worden als een van de Animaties wordt gestart zonder dat de juiste sleutelcode op de computer is bewaard. De activatiecode is een computerafhankelijke code die er voor zorgt dat de animaties enkel op die computers werken die van de licentiehouder zijn. De licentievoorwaarden geven u het recht om deze animaties op 2 computers, die uw eigendom zijn, te installeren en te gebruiken. U zult dus voor elke computer apart een activatiecode moeten aanvragen. Om te weten welke code er voor uw computer nodig is, wordt geregeld door de SAA-Activation Manager. Deze bekijkt uw computer en genereert een slot-code (Lock code). Stuur deze slot-code naar Knap Visuals, en u krijgt een sleutelcode (Key code) terug waarmee u de computer activeert om de animaties af te spelen. Ga als volgt te werk: 1. In het onderste kader van de SAA-Activation Manager ziet u de Lock code staan. Als u de knop Lock Code aanklikt, dan wordt er een bericht gegenereerd met de Lock code, de naam van de Licentiehouder en de Licensing code.

15 Als u de knop Copy Lock Code aanklikt, dan wordt de Lock code, de naam van de Licentiehouder en de Licensing code gekopieerd naar het klem bord van de computer. Met de toetscombinatie Ctrl + V kunt u deze dan in elk Windows tekstprogramma plakken, zoals , MS Office of Kladblok. 2. Zend de slotcode (Lock code), de naam van de Licentiehouder en de Licensing code via naar marinus@knap-visuals.nl 3. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk de voor deze computer juiste sleutelcode (Key code). U typt deze sleutelcode (Key code) in het key code veld. En als deze juist is, zal het M1911A1 Animations Menu starten, u bent dan een geregistreerd gebruiker. Veel succes met het gebruik van de Small Arms Animations M1911A1 series. Microsoft, MS Office, Edge, NT, XP, Vista and Windows are either registered trademarks or trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. Helpdesk: Knap Visuals Staniasingel 29 NL-9062 GL Oentsjerk The Netherlands Tel.: Cell marinus@knap-visuals.nl

Head Pilot v Gebruikershandleiding

Head Pilot v Gebruikershandleiding Head Pilot v1.1.3 Gebruikershandleiding Inhoud 1 Installatie... 4 2 Head Pilot Gebruiken... 7 2.2 Werkbalk presentatie... 7 2.3 Profielen beheren... 13 2.3.1 Maak een profiel... 13 2.3.2 Verwijder een

Nadere informatie

Kubus Stabu 4 Licentiemanager voor netwerklicenties

Kubus Stabu 4 Licentiemanager voor netwerklicenties Kubus Stabu 4 Licentiemanager voor netwerklicenties Installatiehandleiding Inleiding Na installatie van Kubus Stabu 4 dient een licentie geactiveerd te worden door middel van het invoeren van een licentiecode.

Nadere informatie

KUBUS Spexx 5 Licentiemanager voor netwerklicenties

KUBUS Spexx 5 Licentiemanager voor netwerklicenties KUBUS Spexx 5 Licentiemanager voor netwerklicenties Installatiehandleiding Voordat u een bestaande netwerkinstallatie van Kubus Stabu 4 gaat upgraden. De procedure zoals hieronder beschreven is enkel van

Nadere informatie

Installatiegids 'Analyse van de Rekenfeiten' PRO versie

Installatiegids 'Analyse van de Rekenfeiten' PRO versie Installatiegids 'Analyse van de Rekenfeiten' PRO versie Algemeen Het programma kan worden geïnstallleerd op zowel standalone desktop pc's, laptops als in een netwerk. De installatie gebeurt op een locatie

Nadere informatie

Installeren update KLA

Installeren update KLA Installeren update KLA Wanneer KLA al op de computer geïnstalleerd is, dan dient het programma periodiek bijgewerkt te worden met de nieuwste versie. Het is niet noodzakelijk om dit te doen, maar we raden

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows XP Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows XP... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

Sportdienst Brugge. Handleiding. Google Drive, Dropbox of WeTransfer

Sportdienst Brugge. Handleiding. Google Drive, Dropbox of WeTransfer Sportdienst Brugge Handleiding Google Drive, Dropbox of WeTransfer Inhoud Handleiding bestanden uploaden... 1 Google Drive... 1 Dropbox... 11 WeTransfer... 20 Handleiding bestanden uploaden Google Drive

Nadere informatie

Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden

Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden LICENTIE ACCOUNTVIEW 9.3 - NOI Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden 02-2014 Om AccountView 9.3 van Visma Software te installeren

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Microsoft Word Selecteren

Microsoft Word Selecteren Microsoft Word 2013 Selecteren Inhoudsopgave 3. Selecteren 3.1 Tekst selecteren 3.2 Tekst verwijderen 3.3 Kopiëren, knippen, plakken en ongedaan maken 3.4 Werken met twee documenten 3.1 Tekst selecteren

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 22 oktober 2015 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via: telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 4 september 2012 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Installatie en registratie GensDataPro 2.8

Installatie en registratie GensDataPro 2.8 Installatie en registratie GensDataPro 2.8 1 Programma installeren vanaf cd-rom versie 2.8 augustus 2009 Na het plaatsen van de cd-rom in de cd- of dvd-speler start de installatieprocedure automatisch

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows 8 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows 8... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Update Autoflex naar 9.2x.xx

Update Autoflex naar 9.2x.xx Update Autoflex naar 9.2x.xx Midden Engweg 15b 3882 TS Putten telefoon (0341) 375 180 fax (0341) 375 188 internet: www.autoflex.nl email : info@autoflex.nl IBAN NL25 RABO 0354 2405 01 BTW nr. 8113.33.632.B.01

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1 Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

Installatie-instructie programma AccountView 9 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden

Installatie-instructie programma AccountView 9 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden Installatie-instructie programma AccountView 9 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden 09-2010 Om AccountView 9 te installeren moet u beschikken over een Windows-pc

Nadere informatie

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden 6.1 PDF-bestand downloaden PDF-bestand downloaden Als je teksten, foto s of muziek van het internet wil opslaan op je computer, noem je dat downloaden. De teksten, foto s en de muziek noemen we bestanden.

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Doel, Context 2 2 Voorwaarden en instellingen 2 3 Melding 2 4 Uitvoeren bij HandSoft 331 en Uitvoeren bij HandSoft 440 7

Inhoudsopgave 1 Doel, Context 2 2 Voorwaarden en instellingen 2 3 Melding 2 4 Uitvoeren bij HandSoft 331 en Uitvoeren bij HandSoft 440 7 Hoofdproces: HandSoft Onderdeel: Handleiding: HandSoft Resetten HandSoft na update Programmaversie: 17 september 2019 Inhoudsopgave 1 Doel, Context 2 2 Voorwaarden en instellingen 2 3 Melding 2 4 Uitvoeren

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

1. Installatie van Het RekenProgramma

1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Nadat u de software heeft gedownload kunt u de installatie als volgt starten: Voor Windows XP gebruikers: U dient als beheerder op uw computer te zijn aangemeld.

Nadere informatie

Microsoft Windows 8 *

Microsoft Windows 8 * I N S T A L L A T I E G I D S Microsoft Windows 8 * Software licentiecode: U vindt uw Microsoft licentiecode op uw factuur. Bewaar deze goed. Software download locatie: http://www.tresbizz.com/downloads#windows8

Nadere informatie

Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012

Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012 Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012 Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Oudere versie Kaspersky Anti-Virus verwijderen 2. Installatie 3. Klaarmaken voor gebruik Duur installatie:

Nadere informatie

Inleiding. De update kan op twee manieren worden geïnstalleerd: automatisch of handmatig.

Inleiding. De update kan op twee manieren worden geïnstalleerd: automatisch of handmatig. - Installatie update d-basics Inleiding Aangezien voortdurend nieuwe koppelingen met boekhoudpakketten aan d-basics worden toegevoegd en bestaande koppelingen als gevolg van versie wijzigingen van boekhoudpakketten

Nadere informatie

Contents. GfK Internet Monitor v3 1

Contents. GfK Internet Monitor v3 1 Contents Handleiding GfK Internet Monitor versie 15.4... 2 Deel 1 (Installatie voor alle Windows versies)... 3 Deel 2 (Inschakelen op alle browsers)... 6 Deel 3 (Pauzeknop)... 8 Deel 4 (Inschakelen extensie

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

0.0 Berekenen code. ID Berekenaar downloaden. ID Berekenaar kopiëren

0.0 Berekenen code. ID Berekenaar downloaden. ID Berekenaar kopiëren 0.0 Berekenen code ID Berekenaar downloaden Op http://www.sschaats.nl druk/klik op de "ID Berekenaar" om deze te downloaden. Op een android telefoon of tablet, komt het bestand "nl.sschaats.android.codecalculator.apk"

Nadere informatie

Update Autoflex naar 9.3x.xx

Update Autoflex naar 9.3x.xx Midden Engweg 15b 3882 TS Putten telefoon (0341) 375 180 Update Autoflex naar 9.3x.xx fax (0341) 375 188 internet: www.autoflex.nl NB: email : info@autoflex.nl Lees eerst het hele document door voordat

Nadere informatie

ga je aan de slag met WinFakt!?

ga je aan de slag met WinFakt!? FOCUS 1 Hoe ga je aan de slag met WinFakt!? Focus 1.1 Hoe installeer je WinFakt!? Op school is het normaal gezien de ICT-coördinator of leerkracht die het programma WinFakt! zal installeren. Oefen je ook

Nadere informatie

Tarief van invoerrechten downloaden en installeren

Tarief van invoerrechten downloaden en installeren Tarief van invoerrechten downloaden en installeren Downloaden Op de website http://www.kluwer.be/dbtar/nl/, krijg je volgend scherm te zien, waar je dient te klikken op het bestand Dbtarncd.zip. Tarief

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING REKENSOFTWARE MatrixFrame MatrixFrame Toolbox MatrixGeo 1 / 9 SYSTEEMEISEN Werkstation met minimaal Pentium 4 processor of gelijkwaardig Beeldschermresolutie 1024x768 (XGA) Windows

Nadere informatie

Installatiehandleiding Rolls

Installatiehandleiding Rolls Installatiehandleiding Rolls Versie: 14-05-2019 Inleiding In deze handleiding wordt u stap voor stap geholpen bij de installatie van Rolls. Kies in de inhoudsopgave het soort installatie dat u wilt doen,

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

1. Dubbelklik MMFINALE2014.exe om de bestanden uit te pakken.

1. Dubbelklik MMFINALE2014.exe om de bestanden uit te pakken. Finale 2014 Install handleiding Voor we beginnen is het belangrijk dat de internetverbinding wordt verbroken. Dit is het makkelijkst door de internet kabel uit de computer te halen of om de wifi uit te

Nadere informatie

Multi-user module 5.5

Multi-user module 5.5 Handleiding Multi-user module 5.5 Versie Datum 1.1 27-2-2012 Multi-user 5 LogiVert 1 Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor er 5

Nadere informatie

Handleiding opnieuw initialiseren e-sign. Voor bestaande gebruikers

Handleiding opnieuw initialiseren e-sign. Voor bestaande gebruikers Handleiding opnieuw initialiseren e-sign Voor bestaande gebruikers Voordat u begint met opnieuw initialiseren van e-sign, zult u altijd eerst contact op moeten nemen met de afdeling Betalingsverkeer van

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding 1. Welp installeren Welp wordt vanaf internet geïnstalleerd op een PC met een van de volgende besturingssystemen: Windows XP, Windows Vista, Windows 7of later. Welp kun je installeren vanaf de NJBB website

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem:

Nadere informatie

Correct instellen intranet

Correct instellen intranet Correct instellen intranet Om gebruik te maken van het intranet is het van belang dat uw Windows computer goed is ingesteld. Deze handleiding helpt u hierbij door middel van de intranet starter. Dit programma

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten.

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Snelkoppelingen maken en verwijderen Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. Een snelkoppeling herken je aan. Bij installatie van een

Nadere informatie

Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten. Voor nieuwe gebruikers

Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten. Voor nieuwe gebruikers Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten Voor nieuwe gebruikers Indien u gebruik maakt van Remote Desktop of Citrix: het DFM e-sign programma voor Windows moet geïnstalleerd

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Volg de onderstaande stappen om een nieuwe versie van Factuur2King 2.1 te installeren of een bestaande installatie bij te werken. 1. Uitpakken zipbestanden Pak

Nadere informatie

1 van 8 22-2-2012 20:43

1 van 8 22-2-2012 20:43 1 van 8 22-2-2012 20:43 Garmin Basecamp is een gratis software programma van Garmin. Het vergelijkbaar met mapsource, echter met de nieuwe toestellen (oregon, dakota en gpsmap 62) heeft het een aantal

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.2.5... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Software installeren

Software installeren Software installeren Als u op meerdere manieren kunt inloggen, moet u de manier kiezen met beheerdersrechten. U moet beschikken over beheerdersrechten om deze software te kunnen installeren. Ga naar www.fisher-price.com/kidtough

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende:

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende: Mappen en bestanden 1 Mappen en bestanden Een bestand is een verzamelnaam voor teksten, tekeningen of programma s. Alles wat op de vaste schijf van uw computer staat, is een bestand. Op een vaste schijf

Nadere informatie

Installatie-instructie AccountView 9.5 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor computerboekhouden met AccountView en BKB 2

Installatie-instructie AccountView 9.5 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor computerboekhouden met AccountView en BKB 2 LICENTIE ACCOUNTVIEW 9.5 - NOI Installatie-instructie AccountView 9.5 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor computerboekhouden met AccountView en BKB 2 06-2016 Om AccountView 9.5 van Visma

Nadere informatie

Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes

Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes Deze nieuwe versie van Factuur2King, versie 2.0.3, bevat nieuwe functionaliteit en oplossingen voor problemen die naar voren zijn gekomen sinds de release van

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie

ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN

ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN Geachte relatie, Deze beknopte handleiding laat u zien welke stappen u doorloopt bij het activeren, van u als gebruiker, in de e-kompas Betaalmodule. Daarnaast

Nadere informatie

SmartRevit SmartAssemblies Etcetera

SmartRevit SmartAssemblies Etcetera De-installeer eerst alle tools die u van Itannex heeft. SmartRevit SmartAssemblies Etcetera Zorg dat u de laatste versie van Revit heeft geïnstalleerd, inclusief alle updates. Het systeem moet verbinding

Nadere informatie

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers)

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om WorkTimer te gebruiken voor tijdregistratie. WorkTimer is een programma waarmee u eenvoudig

Nadere informatie

Installatie Onderwijsversie AccountView

Installatie Onderwijsversie AccountView Installatie Onderwijsversie AccountView Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

Installatiehandleiding: Kaspersky Password Manager 5.0

Installatiehandleiding: Kaspersky Password Manager 5.0 Installatiehandleiding: Kaspersky Password Manager 5.0 Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Kaspersky Password Manager 4.0 verwijderen 2. Installatie 3. Klaarmaken voor gebruik Duur installatie:

Nadere informatie

Installatie VTP. versie

Installatie VTP. versie Pagina 1 van 15 Installatie VTP versie 2.1108 afdeling pagina Voor u begint. 1 Stap 1: Installeren VTP 2 t/m 5 Stap 2: Instellen VTP 6 t/m 11 Stap 3: Instellen automatische taak 12 t/m 17 Voor u begint:

Nadere informatie

Installatieinstructie

Installatieinstructie Installatieinstructie WECAP XE Auteur: VMA Documentnr: Datum: Versie: Wcpxe001 26 maart 2010 Version 2 Van Meijel Automatisering bv Duit 8-8305 BB Postbus 187-8300 AD Emmeloord T (0527) 61 47 67 F (0527)

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Handleiding aanmaak CSR

Handleiding aanmaak CSR Handleiding aanmaak CSR Voordat u begint: Om een Certificate Signing Request (CSR) te maken moet het programma OpenSSL geïnstalleerd worden. Dit programma kan geheel gratis gedownload worden vanaf de OpenSSL

Nadere informatie

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren.

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren. Hoofdstuk 1 Om gebruik te maken van de Fastguide koppeling in Intramed moet u een aantal instellingen doen: de Fastguide Plugin installeren; uw Fastguide account toevoegen in Intramed. Vervolgens kunt

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy-Car

Installatiehandleiding Easy-Car Installatiehandleiding Easy-Car 1. Na het downloaden van het Easy-Car Setup programma voert u deze Setup uit (uitvoeren = dubbelklikken op de icoon). 2. Indien blijkt dat de versie van Microsoft.NET Framework

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem

Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem 1. Systeemvereisten Het vernieuwde klantenloginsysteem (hierna genoemd login portal) maakt gebruik van een kleine applicatie en werkt samen

Nadere informatie

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Pagina: 1/ 26 Inhoudsopgave Algemeen...3 Microsoft Windows...4 Instellen Internet Explorer...4 Certificaten installeren:...4 Weergave aanpassen:...6

Nadere informatie

BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT

BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT 2018 web2work Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Instellingen... 5 3. Problemen/oplossingen... 7 2018 web2work Pagina 2 van 8 1. Installatie In dit hoofdstuk

Nadere informatie

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Copyright 2013 Media Security Networks BV. All rights reserved.

Gebruikershandleiding. Copyright 2013 Media Security Networks BV. All rights reserved. Gebruikershandleiding NL - Revisie 3.7 YourSafetynet home Copyright 2013 Media Security Networks BV. All rights reserved. INHOUD 1 Inleiding... 3 2 YourSafetynet gebruiken... 3 2.1 Systeemvereisten...

Nadere informatie

Aan de slag. met. AaBeeCee

Aan de slag. met. AaBeeCee Aan de slag met AaBeeCee 2 Voordat er met leerlingen gestart kan worden moeten er enkele voorbereidingen getroffen worden. Deze kunnen bij voorkeur door bijvoorbeeld de ict-cöordinator en/of een systeembeheerder

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

VOOR 7 TOUCHSCREEN-TABLET

VOOR 7 TOUCHSCREEN-TABLET GEVARENWAARSCHUWINGEN CITROËN HANDLEIDING NAVIGATIESYSTEEM VOOR 7 TOUCHSCREEN-TABLET Dit document beschrijft de procedure voor het aankopen, downloaden en installeren van de kaartupdates en databases voor

Nadere informatie

Staatsbosbeheer PDF formulieren invullen

Staatsbosbeheer PDF formulieren invullen Staatsbosbeheer PDF formulieren invullen Staatsbosbeheer maakt voor een aantal formulieren gebruik van een PDF document, om deze documenten te kunnen bewerken is het nodig om het gratis softwarepakket

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

Handleiding aanmaak CSR

Handleiding aanmaak CSR Handleiding aanmaak CSR Voordat u begint: Om een Certificate Signing Request (CSR) te maken moet het programma OpenSSL geïnstalleerd worden. Dit programma kan geheel gratis gedownload worden vanaf de OpenSSL

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Handleiding voor de installatie van Robobridge

Handleiding voor de installatie van Robobridge Handleiding voor de installatie van Robobridge Dit is de weg die ik gevolg heb. Mijn computer draait op het besturingssysteem Windows XP(32bits). Bij andere systemen kunnen kleine verschillen voorkomen.

Nadere informatie

Handleiding schermen VAC. Principe:

Handleiding schermen VAC. Principe: Handleiding schermen VAC Principe: Het scherm speelt elke powerpoint presentatie af die op een pendrive (USB stick) staat. De enige voorwaarde is dat de presentatie presentatie.ppt is genoemd. De pendrive

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Installeren van het programma Shop Pro

Installeren van het programma Shop Pro Installeren van het programma Shop Pro HET PROGRAMMA WERKT MOMENTEEL NOG NIET ONDER MS VISTA. GEBRUIK BINNEN EEN VIRTUELE MACHINE OP EEN VISTA-COMPUTER WORDT NOG UITGETEST. Deze handleiding met eventuele

Nadere informatie

Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v3.0. Link website VITA : https://meunier.azmm.

Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v3.0. Link website VITA : https://meunier.azmm. Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA veilige internettoegang voor artsen v3.0 Link website VITA : https://meunier.azmm.be/ 2/11 Inhoudstafel: 1 AANPASSINGEN ------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Mozilla Firefox instellen als standaard webbrowser in Windows 10

Mozilla Firefox instellen als standaard webbrowser in Windows 10 FF004 Mozilla Firefox instellen als standaard webbrowser in Windows 10 Het is mogelijk om Mozilla Firefox als standaard browser in te stellen in Windows 10, maar dit betekent dat nadien alleen koppelingen

Nadere informatie

Software. Als u video s op een Mac-computer wilt opslaan, kunt u ze naar de gewenste locatie slepen.

Software. Als u video s op een Mac-computer wilt opslaan, kunt u ze naar de gewenste locatie slepen. Voor het op de pc importeren, organiseren en bekijken van video s moet speciale software worden gedownload (alleen voor pc s). Ga naar www.fisher-price.com/kidtough en volg de instructies op het scherm

Nadere informatie

Handleiding gebruik VMware Horizon Client

Handleiding gebruik VMware Horizon Client Handleiding gebruik VMware Horizon Client Wat lees je waar? Aanmelden op de PC... 3 Inrichten van de Digitale Werkplek... 4 Applicaties opstarten... 7 Internet via de Digitale Werkplek... 8 Thuiswerken...

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie