Weekbrief 3 november Inhoudsopgave weekbrief. 1. Berichten uit de klassen. Kleuterklassen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Weekbrief 3 november 2015. Inhoudsopgave weekbrief. 1. Berichten uit de klassen. Kleuterklassen"

Transcriptie

1 Weekbrief 3 november 2015 Beste ouders, Nog niet alle brieven met persoonsgegevens zijn ingevuld terug op school. Willen jullie hiervoor zorg dragen? Hierbij een nieuwe weekbrief met een gevarieerde inhoud. Veel leesplezier! Inhoudsopgave weekbrief 1. Berichten uit de klassen 2. Piano euritmie 3. Oudercursus onder leiding van Jacques Meulman 4. Recept Thaise pompoensoep 5. Activiteiten van de Christengemeenschap Amsterdam in november 6. Gratis muziekvoorstelling in Muziekgebouw aan t IJ, aanstaande zaterdag 7. Agenda, telefoonnummer ziekmeldingen 1. Berichten uit de klassen Kleuterklassen De herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan. Buiten dwarrelen de bladeren over het schoolplein en als je dan naar boven kijkt zien we een prachtig goudgeel dak boven ons. De kinderen waren volop bladeren aan het vegen. Herfst, herfst wat heb je te koop? Honderdduizend bladeren op een hoop. Ook werden er mooie bladeren verzameld, die te drogen werden gelegd in het dikke telefoonboek. Daarmee kan dan weer geknutseld worden. In de ochtend is al duidelijk merkbaar dat de dagen donkerder worden. De dwergen in het bos zorgen voor een goede houtvoorraad, de dieren in het bos maken een wintervoorraad, vogels trekken weg en sommige dieren gaan slapen in een veilig holletje. Hierover worden in de kleuterklassen allerlei liedjes gezongen, versjes gezegd en spelletjes gespeeld. Tijdens het vrij spelen kan het dan gebeuren dat er holletjes gemaakt worden waarin egeltjes slapen, of dat de kastanjes op een hoop worden gegooid, omdat de eekhoorn een wintervoorraad maakt. In dit spel kunnen kleuters zich geborgen voelen, ze creëren een veilig, warm, soms donker plekje waar ze zich net als het egeltje of de eekhoorn, even kunnen terugtrekken. Ze creëren hun eigen omhulling, die ze soms zo hard nodig hebben, even helemaal klein, opgerold en bij zichzelf.

2 Sint Maartenfeest kleuterklassen In de klassen is al een begin gemaakt met het werk aan de papieren lantaarns. Het feest wordt gevierd op woensdag 11 november. Het is fijn als dan ook alle kinderen van vier jaar die dag op school kunnen komen om het feest gezamenlijk te vieren. Om het feest thuis ook een beetje voor te bereiden, is het leuk om een knol of pompoentje uit te hollen en te versieren. Deze lantaarns mogen op de elfde in de ochtend mee naar school, zodat we in de ochtend een klas vol lichtjes hebben. Op deze ochtend maken we Sint Maartensoep, we lopen in een optocht door de gang, alwaar wij het appelvrouwtje tegenkomen en de kinderen gaan kijken naar een tafelspel van Jan Klaasen en Katrijn. Yvette, Charlotte en Annemieke Klas 1 Afgelopen vrijdag vierden we met de eerste klas dat we 100 gouden sterren hebben verdiend. Deze verdienden de kinderen bij goed gedrag voor de hele klas en zo spaarden we voldoende sterren om samen te gaan picknicken. Uiteraard door complete toeval, zou deze dag samenvallen met het vieren van meesters verjaardag en zo konden we bepakt en bezakt met extra kleren, eten en drinken een hele dag op stap. De kinderen hebben flink gelopen tot we in het Noorderpark aankwamen, waar we met de hele klas in de zandbak hebben gespeeld, waar we hebben geluncht, daarna geklommen en gegleden en waar meester een verhaal heeft verteld. Onze eindbestemming was het Vliegenbos in Amsterdam Noord, waar de kinderen fantastisch hebben gespeeld. Favorieten waren het huttenbouwen, de kabelbaan en de herfstknutsel die ouders hebben voorbereid en begeleid. Dat is voor veel kinderen van onmisbare waarde, doordat je een kind uitnodigt om weer even tot zichzelf te komen. Dat is dan weer onlosmakend verbonden met het gezonde spel dat daarna volgt. Met flink vermoeide benen en gelukkig met alle tassen in de bakfiets van een moeder, zijn we terug naar school gelopen. Wat was het een fijne dag! Nogmaals hartelijk dank aan de ouders die hebben meegeholpen!

3 Meester Jasper

4 Klas 2 Wat een feest der herkenning was het vorige week voor de kinderen toen ze zagen dat de jaartafel weer veranderd was en er een tekening van Sint Maarten op het bord stond. Als vanzelf kwamen de liedjes weer boven...wat is dat toch heerlijk van een 2e jaar. En voor de kinderen en voor de juf. En wat kenden ze nog veel liedjes! Nog veel krachtiger dan vorig jaar kwamen ze naar buiten. En de nieuwe kinderen in de klas, die zaten eerst ademloos te luisteren en hadden toen direct een favoriet lied. 'Willen jullie die van stergeflonker nog een keer zingen alsjeblieft? Die vind ik zo mooi...' En al snel zongen ze ook mee. En natuurlijk moesten we het verhaal, terwijl we zongen, ook weer naspelen. Ik heb snel de mantel en het paardenleidsel uit de verkleedmand gehaald. Per ongeluk had ik eerst de verkeerde mantel in mijn hand. Ook een rode, maar niet die van Sint Maarten. Dat zagen ze direct. Het moest precies zoals vorig jaar. 'En juf wil je het verhaal ook weer vertellen?' Ja, dat wilde juf wel. Eigenlijk was ik van plan dat komende week pas te doen, maar o wat genoten we met zijn allen van de herhaling, van de herinnering en van het opnieuw toeleven naar... Er moet nog het één en ander georganiseerd voor het feest, maar de kinderen zijn er al klaar voor! Juf Susan en juf Wendy 2. piano euritmie Met spoed pianoverhuizers gezocht! Wij kunnen voor onze school een hele mooie, goede piano krijgen van een oud vrijeschoolleerkracht. Daar zijn wij erg blij mee! De piano is bij de euritmielessen van de onderbouw onontbeerlijk. De piano kunnen wij gratis krijgen, alleen moet deze gehaald worden en naar school worden gebracht. Wie kan ons daar bij helpen? Is er iemand met een auto met aanhanger, of een busje waar deze in zou kunnen? Heeft iemand een pianokarretje? En wie zouden willen helpen met het sjouwen? Dit zou moeten gebeuren op donderdag 5 november tussen uur of donderdag 12 november tussen uur. Adres: De Goedemeent 19, 1447PT in Purmerend. Van de weg met pianokarretje over ca. 30 meter naar huis (autovrij, klein busje kan wel voor de deur). Wie zou kunnen/ willen helpen, mag zich melden bij juf Wendy (klas 2), w.vandenbrand@vrijeschoolamsterdamnoord.nl Alvast hartelijk bedankt!

5 3. oudercursus onder leiding van Jacques Meulman Beste ouders, Op 22 september hadden we de eerste bijeenkomst in de serie oudercursus-avonden met Jacques Meulman. Annet Lans zong een canon met ons. Nogal een thema in de 4e klas. Want hoe doe je dat: je melodie vasthouden terwijl de anderen 'erdoorheen' zingen? Ze storen je, je valt om, je raakt je melodie kwijt. Moet je harder zingen, kun je beter luisteren, zachter zingen, je voegen, maar naar wie of wat dan? Lastig en leuk. De avond stond in het teken van het 9/10-jarige kind en de Rubicon, de stap waarbij het kind plots zijn of haar 'ik' ontdekt en tegenover je komt te staan. Het werd een inspirerende avond. Onder de woorden van Jacques door kon je je ervaringen van het canonzingen meenemen. Daarna werden er vragen verzameld die door Jacques worden meegenomen in de volgende cursusavond op 17 november. Na de pauze hield de 4e klas een ouderavond en gingen de anderen met Jacques aan het werk met de eigen Rubicon-ervaringen. Spannend en verbazend hoe dichtbij die ervaringen nog liggen. Op de komende cursusavond zal Jacques spreken over hoe je kijkend naar het kind waarnemingen kunt doen over het bewegen, over wat voor een beeld dat geeft in de verschillende leeftijdsfasen. Zo zal hij proberen (een aantal van) de vragen die meegegeven werden een plaats te geven. Tot op 17 november! Vanaf uur inloop met koffie, thee en koek; het programma met Jacques begint om uur. Hedwig van der Zwaal, Ingrid Lathouwers en Christine Cornelius

6 4. Thaise Pompoen-linzensoep Het recept van deze heerlijke juffen- en meestersoep kregen wij van Camiel, vader van Yanna (klas 2) en Malou (1K). 1 grote of 2 kleine pompoenen 200 gram gedroogde rode linzen 1 ui 2-3 teentjes knoflook cm gember 1-2 chilli s (of 1-2 theelepels sambal oelek) 1 blik kokosmelk (400 ml.) 2 limoenen (of citroenen) gehalveerd en zonder pitjes 2 stengels verse sereh (citroengras) 3 limoenbladeren (essentieel voor de specifieke smaak van dit recept) 1 eetlepel azijn (bv. rijstazijn, appelciderazijn, of witte wijnazijn) 1 theelepel appeldiksap of ahornsiroop Als smaakmaker op je bord: vers korianderblad, vers gemalen zeezout, en drupjes lekkere azijn. De hoeveelheid knoflook, gember en chili/sambal hangt een beetje af van je persoonlijke smaak. Het eindresultaat moet romig zijn (door de kokosmelk), pittig (chili-gember), zuur (citroen) maar vooral ook smakelijk (door de limoenbladeren). Ook de hoeveelheden azijn en appeldiksap zijn indicatief, een beetje zuur en zoet maken de soep af, net als peper en zout, proef na toevoegen of je tevreden bent over het resultaat. Limoenbladeren Dit zijn donkergroene, glanzende stugge bladeren van de Kaffir limoen, een struik uit zuidoost Azië. Deze bladeren geven de soep zijn specifieke smaak. Ze zijn te koop bij een goede toko, en liggen vaak in de vriezer, waar je ze thuis ook goed kunt laten, ze blijven eeuwig goed. Ook bekend als lime leaves of citroenbladeren.

7 Voorbereiding: Bij een mooie oranje pompoen hoef je deze niet te schillen, bij een donkergroene zou ik het wel doen. Snijd de pompoen doormidden en haal de zaden eruit met een lepel. Snijd de ruwe plekjes aan de buitenkant eraf en snijd hem in stukken. Om de smaak van de stengels sereh tot z n recht te laten komen leg ik deze altijd op een snijplank en sla er met een steelpan op, zodat het openbreekt aan de onderkant. Bereiding: 1. Fruit de ui a. Schil en snijd ondertussen de knoflook, gember en chili 2. Voeg de knoflook, gember en chili/sambal toe en sudder 4 minuten a. Voeg de linzen en pompen toe meng alles goed, en laat 3-5 minuten sudderen 3. Voeg kokosmelk en een halve liter water toe en breng aan de kook a. Als niet genoeg vocht, voeg je nog meer water toe, het geheel moet net onder water staan. 4. Voeg sereh, limoen, limoenblad (en zout naar smaak) toe 5. Als de pompoen zacht is en de linzen gaar haal je de sereh, limoenblad en limoen eruit a. Gebruik vervolgens een staafmixer om het geheel te pureren b. Vervolgens kunnen de sereh, limoen en limoenblad er weer in 6. Breng verder op smaak met peper, zout, azijn en diksap, en proef de soep 7. Serveer met gehakte verse koriander, en eventueel vers gemalen zeezout en drupjes lekkere azijn. Eet smakelijk!

8 5. Activiteiten van de Christengemeenschap Amsterdam in november Andrieskerk, A.J. Ernststraat 869, tel , - 'Het sterven als geboorteproces'. Cora Bakker (zwangerschapsbegeleider, kraamverpleegkundige en betrokken bij het waken bij gestorvenen) en Judith van der Bend (begeleider van opbaringen in de Andrieskerk) vertellen op de dag voor Allerzielen, zondag 1 november uur, over hun ervaringen. - Informatieavond over de kinderdienst. Met eerste Advent zijn nieuwe kinderen vanaf klas 1 / groep 3 weer welkom om mee te gaan doen met de kinderdienst. Voor ouders die geïnteresseerd zijn in deelname van hun kind(eren) vertellen we op dinsdag 10 november, uur over de praktische gang van zaken en de inhoudelijke achtergrond van deze kinderdienst. - Herfstconcert 'De wind in de bomen'. De blazers Mor Levin (klarinet) en Takako Kunugi (fagot) spelen op zondag 22 november, uur werken van Beethoven, Devienne, Malcolm Arnold, Gordon Jacob, Poulenc en Piazzolla. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Kosten: graag een vrijwillige bijdrage. - Adventstuin. Een lichtjesfeest voor kinderen van 4 tot 10 jaar op zondag 29 november, uur: een verhaal - muziek - de donkere tuin wordt steeds lichter. Graag tien minuten van tevoren aanwezig zijn. Kosten: vrijwillige bijdrage na afloop. 6. zaterdag 7 november in Muziekgebouw aan't IJ, Grote Zaal: Rebekka Bremmer, moeder van onder andere Noèmi uit klas 1 en Boaz uit klas 4, deelt met ons het grote genoegen dat ze gratis kaarten uit mag delen aan kinderen met hun ouders voor een voorstelling in de grote zaal van het Muziekgebouw voor aanstaande zaterdag. Het betreft het onderstaande bijzondere programma: Met Mozart op Reis Music2gether i.s.m. musici van HET Symfonieorkest Aletta Jansen vertelt samen met vier musici van HET Symfonieorkest het spannende en muzikale verhaal van het wonderkind Wolfje aan de hand van prachtige prenten, muziekspelletjes en muziekvoorbeelden. De kinderen leren over kleding en gewoontes in de 18e eeuw, ze bewegen op muziek, spelen slaginstrumenten en viool, 'acteren' en zingen tijdens de voorstelling. Kom je ook? Stuur voor donderdag een mailtje naar mail@rebekkabremmer.nl met de naam van de ouder en kind(eren) en dan kom je op de lijst!

9 7. Agenda Iedere dinsdag uur Let op: op dinsdag 13 oktober is Miranda vanaf uur in school aanwezig! Locatie: onze school, 1 e verdieping, kantoor Iedere dinsdagavond ouder/vriendenkoor Tijd: uur locatie: Sijsjesstraat 25 woensdag 28 oktober tijd: uur uur locatie: eigen kleuterklas zaterdag 14 november tijd: uur plaats: Geert Groote school Amsterdam donderdag 19 november inloop: uur met koffie en gebak start: uur afsluiting: uur locatie: eigen klas zondag 22 november Locatie: onze school Tijd: uur Inloopspreekuur ouder en kindadviseur Miranda Vleerlaag Onder leiding van Roos (tel.nr ) Werkavond kleuterklassen Symposium Gezondmakend onderwijs Werkavond klas 1,2 en 3 Herfstmarkt telefoonnummer ziekmeldingen:

Beste ouders, Hierbij een beknopte weekbrief met een belangrijk bericht van de oudervereniging. Veel leesplezier!

Beste ouders, Hierbij een beknopte weekbrief met een belangrijk bericht van de oudervereniging. Veel leesplezier! Weekbrief 17 november 2015 Beste ouders, Hierbij een beknopte weekbrief met een belangrijk bericht van de oudervereniging. Veel leesplezier! Inhoudsopgave weekbrief 1. Berichten uit de klassen 2. Werkavond

Nadere informatie

Weekbrief 10 november Inhoudsopgave weekbrief. 1. Berichten uit de klassen. Kleuterklassen

Weekbrief 10 november Inhoudsopgave weekbrief. 1. Berichten uit de klassen. Kleuterklassen Weekbrief 10 november 2015 Beste ouders, In de ochtenden is het in de klassen iedere dag een klein beetje donkerder. Maar gelukkig zullen er mooie lantaarns branden. De afgelopen weken is er hard gewerkt

Nadere informatie

Verwarmende soepen. Tomatensoep.

Verwarmende soepen. Tomatensoep. ! Verwarmende Tomatensoep. Tomaten, veel tomaten in kleine blokjes snijden Prei, in fijne ringen snijden Ui, snipperen Knoflook, heel fijn snijden of persen Wortel, in kleine blokjes snijden Verse basilicum,

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

7 juni Beste ouders en verzorgers,

7 juni Beste ouders en verzorgers, 7 juni 2016 Beste ouders en verzorgers, Afgelopen donderdag 2 juni zijn we met de hele school, de kleuters en de klassen 1 t/m 4 naar een circusvoorstelling geweest. Daar hebben we genoten van de voorstelling

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621.

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621. Mijn soepen maak ik op basis van goede groentebouillonblokjes of -poeder altijd zonder gist (E621 ofwel MSG). Ik weet dat ik ook bouillon kan trekken van groenten maar omdat ik veel biologische groenten

Nadere informatie

Aziatische Gravad Lax

Aziatische Gravad Lax Tamarinde Ketchup Ingrediënten: 250ml Tamarinde paste 2 eetlepels vissaus 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels rijstazijn 2 eetlepels suiker 2 tenen knoflook, fijngesneden 2 theelepels fijngesneden Jalapeno

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant! KOOK-OOK maakt gedurende het zomerseizoen veel gebruik van groentes uit Zwolle.

Beste KOOK-OOK klant! KOOK-OOK maakt gedurende het zomerseizoen veel gebruik van groentes uit Zwolle. Beste KOOK-OOK klant! KOOK-OOK maakt gedurende het zomerseizoen veel gebruik van groentes uit Zwolle. De meeste groentes die in de KOOK-OOK tas zitten, zijn afkomstig van het biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

Basisschool de Regenboog

Basisschool de Regenboog Basisschool de Regenboog Nr 4 12-02-2015 In deze nieuwsbrief leest u de ervaringen van het overblijfrestaurant DE REGENBOOG. Verder foto s van het kinderpodium en nieuws over de Thee en Tentoonstelling.

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

2 februari Veel leesplezier!

2 februari Veel leesplezier! 2 februari 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Deze week is een feestelijke week voor de kinderen van de school. Vandaag is er in de verschillende klassen Maria Lichtmis gevierd, op geheel eigen wijze.

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik)

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik) Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Hoe kun je genieten en ook gezonde maaltijden zonder gluten en koemelk bereiden op vakantie? Tips Koop groenten en fruit van het seizoen en uit het gebied

Nadere informatie

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Materiaal: Grote soeppan Mesjes en snijplanken Soeplepel Litermaat Ingrediënten

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst.

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst. Herfst Nog niet zolang geleden liepen we in korte broek, kon de jas thuis blijven en was de temperatuur zelfs hoog, te hoog voor dit seizoen. Maar nu waait het, het regent en vallen de blaadjes van de

Nadere informatie

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde Varieer met pompoen 10 Gratis gezonde recepten 01 Gratis gezonde recepten Pompoenrecepten Pompoen is lekker en gezond. En natuurlijk een typische herfstgroente. Dit keer tien heerlijke pompoenrecepten!

Nadere informatie

RECEPTEN. > Tajer pag 2 > Cassave pag 3 > Gort pag 4 > Bakbanaan pag 4 > Over het boek pag 5

RECEPTEN. > Tajer pag 2 > Cassave pag 3 > Gort pag 4 > Bakbanaan pag 4 > Over het boek pag 5 RECEPTEN In het boek Als slavin geboren lees je wat de hoofdpersonen koken en eten. Ze maken bijvoorbeeld tajer en cassavesoep. Auteur Marian Hoefnagel schreef een paar recepten bij het boek. > Tajer pag

Nadere informatie

12 april Beste ouders en verzorgers,

12 april Beste ouders en verzorgers, 12 april 2016 Beste ouders en verzorgers, Afgelopen vrijdag waren de kinderen vrij. Hopelijk hebben jullie een fijn lang weekend gehad! Ondertussen waren de juffen en meester van de school hard aan het

Nadere informatie

Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn)

Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn) Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn) Bereidingstijd: minimaal 4 uur. Voor 8 personen. 1 grote rijpe verse ananas of 1 groot blik ananasschijven 125 milliliter rode portwijn Suiker

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Mulligatawny. Voorgerecht. (cashew groentesoep ) Ingrediënten

Mulligatawny. Voorgerecht. (cashew groentesoep ) Ingrediënten Voorgerecht 4 el ghee (of olie) 2 kaneelstokjes 8 kruidnagelen 8 kardemom zaden 1 volle el gemberpuree 500 gr gemengde groenten (aardappelen, pompoen, wortel, bloemkool en courgette) 150 gr cashewnoten

Nadere informatie

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes. 1

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes.  1 Food Switch Ontbijt & tussendoortjes www.foodswitch.nl 1 Tussendoortjes Gekookt ei Combineer een gekookt ei met - Stuk komkommer - Wortel - Snoeptomaatjes Fruit Fruit kan je goed met wat noten combineren

Nadere informatie

We wensen u allemaal hele fijne feestdagen en een goed begin van 2016!

We wensen u allemaal hele fijne feestdagen en een goed begin van 2016! Voorstraak 157 4702 EP ROOSENDAAL Tel. 0165-538151 www.hetdriespan.nl defakkel@driespan.koraalgroep.nl december 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s) Het is de laatste schoolweek van het jaar 2015. Een gek

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Decembermail. Pepernoten bakken

Decembermail. Pepernoten bakken Decembermail Pepernoten bakken Wat rook het heerlijk in de school! Kinderen van groep 1 en 2 hebben de eerste week van december pepernoten gebakken. In kleine groepjes onder leiding van een ouder hebben

Nadere informatie

30 augustus Beste ouders en verzorgers, Hopelijk heeft u allemaal kunnen genieten van een fijne zomer tijd!

30 augustus Beste ouders en verzorgers, Hopelijk heeft u allemaal kunnen genieten van een fijne zomer tijd! 30 augustus 2016 Beste ouders en verzorgers, Hopelijk heeft u allemaal kunnen genieten van een fijne zomer tijd! De laatste week van de vakantie heeft het team al hard gewerkt om het schooljaar goed voor

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

An apple a day presenteert:

An apple a day presenteert: presenteert: Zo maak je de perfecte bottenbouillon! Mijn naam is Martine Trouw, darmtherapeute, natuurvoedingskundige en detoxcoach. In het dagelijks leven help ik mensen hun darmflora te herstellen en

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Yurko van Theatergroep Wie Walvis

Lesbrief bij de voorstelling Yurko van Theatergroep Wie Walvis Lesbrief bij de voorstelling Yurko van Theatergroep Wie Walvis OVER DE VOORSTELLING Yurko is een reus maar daar is niks van te zien. Reuzen zijn immers reusachtig en dat is Yurko in de verste verte niet.

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Boerenmuffin met appel & Kollumer zoete erwt 15 stuks

Boerenmuffin met appel & Kollumer zoete erwt 15 stuks Carla Glorie heeft met veel zorg, aandacht en creativiteit, van diverse soorten peulvruchten (uit de Ark van de Smaak van Slow Food) een heerlijke en verassende proeverij gemaakt. Boerenmuffin met appel

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015 Nieuwsbrief 06 Woensdag 11 november 2015 Agenda: Woensdag 11 november: Sint-Maarten Maandag 16 november: Eco-bakken worden weer geleegd Dinsdag 17 november: MR-vergadering Dinsdag 24 november: 19.30 21.00

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! KOOK-OOK maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische producten. Wat is biologisch? En waarom maakt KOOK-OOK zo graag gebruik van biologische producten? De term biologisch heeft

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Woordje door mevrouw Sas... Nieuwsbrief december 2015 Het is zover. Sinterklaas trekt weer samen met zijn Pieten door de straten. Zou hij langskomen in t Venneke? Vorig schooljaar kreeg elke leerling hier

Nadere informatie

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Welkom Lied: Dank je voor dit warme licht (kaarsen worden aangestoken door Youri) 1. Eerste kaars, wat wil jij zeggen als je branden gaat? Zie jij in je mooiste

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Recept vegan sate 250 gram tempeh sap van halve citroen 3 el sojasaus 1 el ketjap manis snuf chilipoeder 1 el kurkuma rijst voor 2 personen bakje vegan satesaus 4 el gebakken uitjes salade of roerbakgroente

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten.

Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten. Groep 1b/2b Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten. Wat hebben we allemaal in de afgelopen maanden gedaan: In september zijn we begonnen

Nadere informatie

5 januari Het team.

5 januari Het team. 5 januari 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Wij wensen alle ouders, verzorgers en leerlingen een mooi 2016! We hopen dat iedereen een heerlijke vakantie heeft gehad en uitgerust weer naar school kan

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus.

muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus. muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus. Bereidingstijd 30 minuten Ingrediënten voor 2 personen Zo maak

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

15 maart 2016. Het team.

15 maart 2016. Het team. 15 maart 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), De voorbereidingen in de verschillende klassen voor Palmpasen zijn in volle gang. Er wordt gezongen over eieren, kuikentjes en de paashaas. Er worden stokken

Nadere informatie

Schooljaar , nieuwsbrief 5 november november is de dag

Schooljaar , nieuwsbrief 5 november november is de dag Schooljaar 2016-2017, nieuwsbrief 5 november 2016 11 november is de dag Er is deze week hard gewerkt aan het versieren van de lampions en het uithollen van pompoenen. Vandaag is het dan zover, Sint Maarten

Nadere informatie

(boterrijst) aantal personen 35 4

(boterrijst) aantal personen 35 4 (boterrijst) Pullao aantal personen 35 4 ui stuk 2 0,3 cardemon stuks 12 1,4 gember theelepel 4 0,5 kaneel stokje 9 1,0 komijnpoeder theelepel 3 0,3 kruidnagel stuks 12 1,4 laurier blad 12 1,4 zout theelepel

Nadere informatie

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer!) Illustraties van Alex de Wolf Mmarmer Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Deze nieuwsflits start ik met een terugblik op de ouderavond die we afgelopen dinsdagavond gehouden hebben. We mochten deze avond 13 ouders en 14 collega's begroeten. Onze

Nadere informatie

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken /

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 1 JANUARI 4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 3 wortels, in stukken / ca. 250 g zuurkoolspek, in grove stukken Kook in een

Nadere informatie

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al?

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Een paar heerlijke & gezonde salade recepten die je echt moet proeven! Deze recepten zitten vol met eiwit en zijn over het algemeen makkelijk te bereiden.

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Agenda. Di 20 nov Inloopochtend Za 24 nov Klusdag Ma 3 dec 1 e advent Wo 5 dec Sinterklaas Ma 10 dec 2 e advent

Agenda. Di 20 nov Inloopochtend Za 24 nov Klusdag Ma 3 dec 1 e advent Wo 5 dec Sinterklaas Ma 10 dec 2 e advent Agenda Di 20 nov Inloopochtend 09.00-10.00 Za 24 nov Klusdag Ma 3 dec 1 e advent Wo 5 dec Sinterklaas Ma 10 dec 2 e advent Aanwezigheid directeur: maandag en donderdag Berichtje directeur, Afgelopen maandag

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender Dag 23 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender 1 portie eieren 1 portie champignons 1 grote tomaat 1 teentje knoflook zout

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak

Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak Greet Lybaert Kinderkooklessen Polenstraat 169a 9940 Evergem tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

SOEPACTIE december 2014

SOEPACTIE december 2014 SOEPACTIE december 2014 Wat doet onze school? De leerkrachten maken soep. Wij verkopen die soep in de pauze in de voormiddag tussen 10u15 en 10u30 en tussen 12u en 13u. Eén soep kost 1 euro. Als je soep

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN Inleiding Sintrecepten Bedankt voor de aankoop van dit e-book, waarin je 10 overheerlijke Sintrecepten vindt - plus 4 bonusrecepten! Dit

Nadere informatie

activiteiten kalender

activiteiten kalender activiteiten kalender klas Matty/Maryse 10-11 * ouders willen jullie inschrijven voor 6 TAKEN: je naam + naam van jouw kind * DIGITALE FOTO S maken van alle kinderen. Deze buiten de klas ophangen en LET

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in.

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in. Oosterkerk, Zondag 27 januari 2013, Kinderdienst Het verhaal van de verloren zoon (Lucas 15:11-32) door de ogen van het varken Meditatie in woord en beeld ds.wim Hortensius Roodborstje tikt tegen 't raam,

Nadere informatie

Heerlijke pompoensoep met gebakken brood

Heerlijke pompoensoep met gebakken brood SOEPEN INHOUD SOEPEN Heerlijke pompoensoep met gebakken brood... 3 Heerlijke rundvlees of tomaten soep met croutons... 4 Kippige tomaten soep... 5 Maaltijd soep op z n Spaans... 6 Oud Hollandse erwtensoep...

Nadere informatie

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist ***

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist *** 10 personen Het menu Witte port met tonic Hammousse met een twist Kalfslende besprenkeld met een lauwwarme vinaigrette van kappertjes en limoen en pompoensaus Hertenrug filet met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be t Is weer tijd voor BBQ! Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën goed in het PowerSlim

Nadere informatie

Weekbrief 15 september Inhoudsopgave weekbrief. 1. Berichten uit de klassen. Kleuterklassen

Weekbrief 15 september Inhoudsopgave weekbrief. 1. Berichten uit de klassen. Kleuterklassen Weekbrief 15 september 2015 Beste ouders, De meeste leerlingen en ouders beginnen alweer flink in het ritme van het naar school gaan te komen. Er is helaas toch ook nog een flink aantal telaatkomers. Als

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Mensa prima: gehaktballetjes met pijnboompitten in een saus van rode wijn en druivensap krokant gebakken wortelschijfjes patina van ei

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie