UW INSTALLATIE IN GOEDE HANDEN INSTACOM: UW ADVISEUR INSTALLATEUR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UW INSTALLATIE IN GOEDE HANDEN INSTACOM: UW ADVISEUR INSTALLATEUR"

Transcriptie

1 UW INSTALLATIE IN GOEDE HANDEN INSTACOM: UW ADVISEUR INSTALLATEUR

2 LICHT & KRACHT EEN ADVIES OP MAAT, ONMISBAAR IN ELK PROJECT VERLICHTING: DE FINISHING TOUCH VAN UW GEBOUW Goede, dynamische verlichtingssystemen vormen een essentieel onderdeel in uw gebouw, zowel in praktisch opzicht als voor de gebruiker ervan. Als erkend LED expert adviseren wij u over verschillende lichttechnieken en systemen: van eenvoudige basisverlichting voor uw kantoor tot geavanceerde connectieve duurzame verlichting, gekoppeld aan een energie managementsysteem. Wie bij duurzaam denkt aan minder comfort, vergist zich. Met de huidige intelligente ledtechnieken kunnen wij uw vastgoed verduurzamen door het terugdringen van uw energieverbruik, met bovendien veel meer comfort. RENOVATIE: EEN KWESTIE VAN GOED COMMUNICEREN In nauwe samenwerking met onze bouwpartners transformeren wij uw vastgoed met moderne technieken die gericht zijn op energiebesparing en comfortverbetering: uw pand is hiermee meer dan klaar voor de toekomst. Woongebouwen maken wij levensloopbestendig met moderne domoticasystemen en door het gebruik van zonne-energie, slimme opslag en energiedistributie (Smart Grid) maken wij uw complex energieneutraal. In ons ontwerp denken wij circulair met veel aandacht voor stekkerbare componenten -geschikt voor hergebruik- wat de duurzaamheidprestatie (BREEAM) en het energielabel van uw gebouw positief ondersteunt. SUBSIDIE: MOOI MEEGENOMEN Bij renovatie, maar ook in nieuwbouwsituaties, onderzoeken wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een subsidieregeling van de overheid. Vaak hebben deze subsidies betrekking op duurzame oplossingen op het gebied van energieproductie en energiebesparende maatregelen. INSTACOM ADVISEERT U GRAAG OVER DE SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN.

3 KRACHT: EEN BELANGRIJK ASPECT Om de energiedistributie van uw machinepark, kantoorcomplex of bedrijfsgebouw veilig, bedrijfszeker en duurzaam in te richten, is een zorgvuldige engineering noodzakelijk. Aarding, bliksem- en overspanningsbeveiliging vormen hierbij de basis. Daarbij dient duurzaam omgaan met energie een maatschappelijk en economisch belang. Bij onze projecten gaan wij daarom uit van de nieuwste ontwikkelingen in energiedistributie en -monitoring om uw energiegebruik zo efficiënt mogelijk te organiseren, met als uitgangspunt de energieprestatie en bedrijfszekerheid te optimaliseren. BEHEER: VAN ZORG NAAR AANSPRAKELIJKHEID Wetgever, SZW (Arbeidsinspectie) en verzekeringsmaatschappijen eisen dat uw installaties volgens de wet- en regelgeving zijn aangebracht, beheerd en onderhouden. Als eigenaar/gebruiker dient u zich te conformeren aan de voorgeschreven maatregelen. Het beheer van uw installaties is hierdoor een hele zorg; voor ons een specialisme. INSTACOM ONTZORGT Door adequaat onderhoud, periodieke controle en inspectie van uw installaties, waardoor u voldoet aan de wettelijke eisen en u de risico s van aansprakelijkheid en productieuitval tot een minimum beperkt. INSTACOM: EEN WAARBORG VOOR UW KWALITEIT EN VEILIGHEID.

4 BEVEILIGING UW PLICHT IS ONZE ZORG VEILIGHEID VOOROP Wij leveren hoogwaardige oplossingen die voldoen aan de geldende wettelijke regelingen zoals deze door overheden en verzekeraars worden voorgeschreven en vastgesteld. BRANDBEVEILIGING: LEVENSREDDEND In Nederland kennen wij de zorgplicht voor het voorkomen, tijdig detecteren en ontruimen van (brand)gevaarlijke situaties. Naast een (gecertificeerd) brandmeld- en ontruimingssysteem behoort u tevens zorg te dragen voor onder meer ontruimingsplattegronden en plannen, evenals nood verlichting en vluchtwegaanduiding. In sommige gevallen worden bovendien sprinklermeldinstallaties en CO/LPG installaties geëist. INBRAAKBEVEILIGING U beschermt uw gebouw tegen criminaliteit, diefstal en/of vernieling door middel van het door ons vakkundig geprojecteerde inbraak- en camerabeveiliging en toegangscontrolesystemen. Daarbij bieden wij u de mogelijkheid van alarmopvolging via onze 24-uurs meldkamer. Onze systemen werken volgens de laatste (draadloze) technieken en voldoen aan alle wettelijke (NEN)normeringen. WETTELIJKE EISEN Wij adviseren u graag over de actuele wetgeving, waarbij wij aan de hand van een Programma van Eisen (PvE s) de mogelijkheden samenvatten voor uw specifieke situatie om de veiligheid van uw werkomgeving te optimaliseren. INSTACOM: OP MAAT GESNEDEN BEVEILIGINGSSYSTEMEN.

5 TELEMATICA ONBEGRENSDE MOGELIJKHEDEN COMMUNICATIE: VOIP EN DATA NETWERKEN Gebouwmanagement, computersystemen (data) en telefonie in elkaars infrastructuur integreren maakt een installatie flexibel en is kosten besparend. Communiceren en archiveren in een cloudomgeving, wireless of via een hoogwaardige koper- of glasverbinding: door continue nieuwe technologieën zijn de mogelijkheden inmiddels bijna onbegrensd, wij adviseren u graag. POWER OVER ETHERNET Power over Ethernet is een technologie om stroom en data te leveren over een standaard twisted-pair-kabel in een ethernetnetwerk. Alledaagse voorwerpen laten communiceren met personen of objecten Internet of things die op grond hiervan autonome beslissingen kunnen nemen en taken automatiseren. DOMOTICA: COMFORTABEL WONEN EN WERKEN Zowel thuis, op kantoor of in zorgcentra kan door domotica de kwaliteit van de leef- en werkomgeving sterk worden verbeterd en de woonomgeving levensloop bestendig worden gemaakt: een maatschappelijk doel. Naast comfort, veiligheid en zorg levert domotica ook efficiëntie en inzicht op in uw energieverbruik. MONITOREN GEEFT INZICHT Verzamelen en koppelen van informatie over gebouwgebonden installaties, zoals de beveiliging, het gebruik van het gebouw en de zorgvraag van bewoners levert inzicht en besparingen en draagt bij aan een duurzame bewustwording en een veilige leefomgeving. INSTACOM: EEN SCHERP OOG VOOR NIEUWE ONTWIKKELINGEN.

6 DUURZAAMHEID & ENERGIEBESPARING OP DE TOEKOMST VOORBEREID KLIMAATBEHEERSING Een goed klimaatbeheersingssysteem in uw gebouw zorgt voor een comfortabele leef- en werkomgeving en houdt het bedrijfspand in goede conditie. Door een koppeling (connectiviteit) met een energiemanagementsysteem worden de aangesloten installaties op elkaar afgestemd, wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert. LEDVERLICHTING BESPAART Ledverlichting is een duurzame, energiezuinige en comfortabele lichtbron met een zeer lange levensduur. Bovendien produceert de lichtbron minder warmte dan een conventionele lichtbron, met als gevolg een lagere koellast. INSTACOM: ERKEND LED EXPERT Ons advies over kwaliteit en comfort is automatisch gekoppeld aan een ROI (Return Of Investment). ENERGIE UIT DE NATUUR Investeren in zonne-energie is een echte win-winsituatie. Op de lange termijn levert het installeren van zonnepanelen (PV-panelen) aanzienlijke voordelen op voor zowel uw financiën als het milieu. MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN (MVO) Circulair instaleren door hergebruik van materialen, toepassing van modulaire en stekkerbare systemen voorkomt verspilling van grondstoffen. Wij kunnen u adviseren over uw CO 2 footprint door duurzame energiezuinige oplossingen, opwekken en opslaan van uw energieproductie, het monitoren van uw energiestromen en verlengen van de levensduur door het reduceren van brand en bedrijfsuren. E.MOBILITY Uw elektrisch vervoer aansluiten op de zon is voor ons de uitdaging. Door smart charging, peakshaving en load balancing wordt opladen een vak. Instacom beschikt over de kennis. INSTACOM: UW PARTNER IN DUURZAME EN ENERGIEBESPARENDE OPLOSSINGEN.

7 SERVICE, BEHEER & INSPECTIE VERZEKERD VAN VEILIGE INSTALLATIES ONDERHOUDSOVEREENKOMST De kwaliteit en levensduur van een technische installatie is sterk afhankelijk van het onderhoud dat op de installatie wordt gepleegd. Met een onderhoudsovereenkomst bent u verzekerd van onze 24x7 service met periodieke controles. Hiermee is uw bedrijfszekerheid en veiligheid te allen tijde gewaarborgd. BEHEER: ZORGPLICHT EN AANSPRAKELIJKHEID Kiest u voor volledig beheer, dan ontzorgen wij u door uw installaties periodiek te toetsen aan de geldende wet- en regelgeving in het kader van uw zorgplicht. Ook kunnen wij een MJOP (MeerJarenOnderhoudsPlan) bieden op basis van prestatie-eisen. INSPECTIE: ELEKTRISCHE INSTALLATIES & ARBEIDSMIDDELEN Volgens de arbowetgeving dienen bestaande elektrotechnische installaties en elektrische arbeidsmiddelen periodiek geïnspecteerd te worden volgens de NEN 3140, die tevens de beste methodiek is om bijvoorbeeld te voldoen aan uw werkgeversaansprakelijkheid. Indien van toepassing maken wij gebruik van thermografie om hotspots vast te stellen. Instacom inspecteert en adviseert u middels een uitgebreid rapport. Indien gewenst maken wij een plan van toezicht wat u onderdeel kunt maken van uw RI&E. ENERGIEAUDIT: EEN WETTELIJKE EIS EED-energieaudit is een Europese richtlijn om bewustwording en inzicht in mogelijke energiebesparingsmogelijkheden creëren. Wij verzorgen een gedetailleerd advies met ROI (Return Of Investment). Tevens kunnen wij een EPA-energieprestatieadvies opstellen en uw risico s inventariseren volgens de RI&E. Het monitoren van uw energieverbruik is hierbij een vast onderdeel. INSTACOM: VOOR PROFESSIONELE SERVICE, INSPECTIE EN ADVIES.

8 INSTACOM IN HET KORT UW INSTALLATIE IN GOEDE HANDEN Als landelijk erkend en gecertificeerd technisch aannemer zijn wij een middelgrote installatiepartner met ruim 50 medewerkers in vaste dienst voor het advies, de calculatie, voorbereiding, planning en uitvoering van uw technische project. WIJ WERKEN VOOR: Bedrijven en instellingen zoals: architecten en adviseurs, industrie en overheid alsmede woningbouwverenigingen, vastgoeden bouw bedrijven. ADVIES EN INSTALLATIE VAN: Licht, kracht Domotica voor comfort en zorg E-Mobility oplaadsystemen Led- en duurzame verlichting Energie opwekken door zon en wind en duurzame opslag Besturing en automatisering van processen en systemen Inbraak-, branddetectie- en blussystemen Nood- en vluchtwegsignalering Toegangscontrole, slagboominstallaties en tijdregistratiesystemen Telefonie VOIP, datanetwerken, wifi en automatisering Intercom-, video- en camerasystemen Aarding, bliksem- en overspanningsbeveiliging Noodstroom voorzieningen Ventilatie, luchtbehandeling en airconditioning Service 24x7, inspectie volgens NEN 3140 en beheer MJOP (MeerJaren OnderhoudsPlan) Energiebesparingsadviezen en monitoring MEER WETEN: Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden, beschikken wij over een prachtig portfolio van gerealiseerde projecten. Wij geven graag een demonstratie van de mogelijkheden en producten en inventariseren samen met u uw wensen. Kijk ook eens op onze uitgebreide website Instacom is samenwerkingspartner van ElektroNed en EcoNed, een landelijk samen werkingsverband van gekwalificeerde installatiebedrijven. Tevens zijn wij aangesloten bij Uneto-VNI en hanteren wij de Uneto VNI inkoop-, garantie- en leveringsvoorwaarden. P. LIEFTINCKWEG HX ZAANDAM TEL INFO@INSTACOM.NL

De schakel tussen u en techniek.

De schakel tussen u en techniek. De schakel tussen u en techniek. www.saasen.com ELEKTRA VENTILATIE BEVEILIGING TELEMATICA Eén betrouwbare partner voor al uw installatiewerkzaamheden Dan bent u bij J. Saasen B.V. aan het goede adres.

Nadere informatie

Focus op veiligheid! CAMERABEVEILIGING BRANDBEVEILIGING INBRAAKBEVEILIGING TOEGANGSCONTROLE

Focus op veiligheid! CAMERABEVEILIGING BRANDBEVEILIGING INBRAAKBEVEILIGING TOEGANGSCONTROLE Focus op veiligheid! CAMERABEVEILIGING BRANDBEVEILIGING INBRAAKBEVEILIGING TOEGANGSCONTROLE Focus op veiligheid! Iedere dag scherp Protectiepartners. Nieuw en toch meer dan 45 jaar jong. De naam Protectiepartners

Nadere informatie

Wij de techniek, u het resultaat! totaalinstallateur. Adviserend. Duurzame oplossingen

Wij de techniek, u het resultaat! totaalinstallateur. Adviserend.   Duurzame oplossingen Wij de techniek, u het resultaat! Elektrotechniek Werktuigbouwkunde Technisch Beheer Beveiligingen Brandpreventie CCTV systemen Duurzame oplossingen Adviserend totaalinstallateur www.vandijnsen.nl Elektrotechnische

Nadere informatie

Participatie aan CO 2 -initiatieven

Participatie aan CO 2 -initiatieven Participatie aan CO 2 -initiatieven 2019-2021 Eis 3.D.1 Barendrecht, 25 juni 2019 Auteur: E. Oudshoorn Geaccordeerd door: Leo Droog Directeur Edwin Oudshoorn Bedrijfsleider/ MVO Verantwoordelijk CO 2 prestatieladder

Nadere informatie

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES Hefas Branddetectie BV biedt u een breed spectrum aan diensten en service om brandmeld-en ontruimingssystemen in gebruik te stellen,

Nadere informatie

Klaas en Erdy Jansen. Een dynamische onderneming gespecialiseerd in technische installatietechniek

Klaas en Erdy Jansen. Een dynamische onderneming gespecialiseerd in technische installatietechniek PARTICULIER Een dynamische onderneming gespecialiseerd in technische installatietechniek Comfortabel en veilig wonen is belangrijk. Een ideale woning is voorzien van elektra, een goede klimaatbeheersing,

Nadere informatie

Van Beek. Grip op energie

Van Beek. Grip op energie Van Beek Grip op energie Van Beek: grip op energie Van Beek is specialist in het vertalen van meetgegevens naar concrete managementinformatie en adviezen. Wij doen dit bij uiteenlopende bedrijfsprocessen,

Nadere informatie

Het schoolgebouw van de toekomst Slimme oplossingen voor frisse scholen

Het schoolgebouw van de toekomst Slimme oplossingen voor frisse scholen Het schoolgebouw van de toekomst Slimme oplossingen voor frisse scholen Op naar de school die leerprestaties aanjaagt De frisse school is een term die steeds vaker opduikt. Terecht, want uit onderzoek

Nadere informatie

Bescherm wat u aan het hart gaat

Bescherm wat u aan het hart gaat Bescherm wat u aan het hart gaat met betrouwbare beveiliging van DETEC www.detec.nl Zeker van de zaak BORG gecertificeerd alarmsysteem Gecertificeerd leveren, installeren en onderhouden brandmeldinstallatie

Nadere informatie

Erdy en Klaas Jansen. Efficiënt samenwerken voor volledige klanttevredenheid

Erdy en Klaas Jansen. Efficiënt samenwerken voor volledige klanttevredenheid ZAKELIJK Efficiënt samenwerken voor volledige klanttevredenheid Door de jaren heen hebben wij veel zakelijke klanten voorzien van totale installaties. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende takken binnen

Nadere informatie

Hoe connectivity leidt tot energie-efficiëntie

Hoe connectivity leidt tot energie-efficiëntie Hoe connectivity leidt tot energie-efficiëntie Is het mogelijk om alle gebouwen en woningen in Nederland slim te maken en ze zelf volledig in hun energiebehoefte te laten voorzien? Ja, ABB denkt van wel.

Nadere informatie

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Stroom elektrotechniek nieuwe teksten site --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hieronder alle teksten op basis van de nagekomen

Nadere informatie

Uw elektrotechnische installatie zorgeloos in orde.

Uw elektrotechnische installatie zorgeloos in orde. Uw elektrotechnische installatie zorgeloos in orde. Inhoudsopgave blz Inleiding 2 De geschiedenis 3 Doelstellingen 3 Veiligheid 4 Specialismen 5 Doelgroepen 6 Het dienstenaanbod 7 Milieubewust en techniek

Nadere informatie

LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD

LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD Focus op perfectie! LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD Focus op perfectie! Iedere dag scherp Elektropartners. Kennis. Kunde. Kwaliteit. Elektropartners is een elektrotechnisch installatiebedrijf

Nadere informatie

Henk Hazeleger Geassocieerd lid KNX Nederland TC lid KNX Professionals Specialist domotica

Henk Hazeleger Geassocieerd lid KNX Nederland TC lid KNX Professionals Specialist domotica KNX Professionals Henk Hazeleger Geassocieerd lid KNX Nederland TC lid KNX Professionals Specialist domotica Wat is domotica? Losse systemen worden één geheel Alle techniek onder controle met één regelsysteem

Nadere informatie

Itho Daalderop Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. wonen zonder. energierekening

Itho Daalderop Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. wonen zonder. energierekening Itho Daalderop Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat wonen zonder energierekening regeltechniek Slimme installatieconcepten voor nieuwbouw en renovatie Vandaag nog beginnen

Nadere informatie

Wat is uw uitdaging?

Wat is uw uitdaging? Wat is uw uitdaging? Efficiënter werken? Veiligheid vergroten? Comfort verhogen door een slimme omgeving? Zelf energie opwekken en gebruiken op het moment dat het uitkomt? Een bestaand gebouw gemakkelijk

Nadere informatie

30% is de gemiddelde potentie aan energiebesparing bij het optimaliseren van technische gebouwsystemen

30% is de gemiddelde potentie aan energiebesparing bij het optimaliseren van technische gebouwsystemen NovoCon IoT servomotor voor HVAC Maak uw gebouw slimmer, efficiënter en waardevoller en verminder daarbij uw investering en jaarlijkse kosten Maak kennis met NovoCon, de innovatieve, digitale servomotor

Nadere informatie

Voorwoord. ITN Hart voor techniek. Luchtbehandeling - IJburg College, Amsterdam 2

Voorwoord. ITN Hart voor techniek. Luchtbehandeling - IJburg College, Amsterdam 2 ITN Ontzorgt Voorwoord ITN Installatietechniek b.v. Ede opgericht in 1973 is een allround technisch dienstverlener. In deze interactie zijn transparantie in doen en laten en het nakomen van afspraken van

Nadere informatie

Sammode Smart Lighting Concept

Sammode Smart Lighting Concept Sammode Smart Lighting Concept Het Sammode Smart Lighting Concept is opgebouwd uit zeer duurzame armaturen, die voorzien zijn van slimme lichtbesturingscomponenten zoals actuatoren (controllers en LEDdrivers)

Nadere informatie

Duurzaam Gebouwbeheer

Duurzaam Gebouwbeheer 2-daagse cursus Duurzaam Gebouwbeheer Gemeenten hebben verschillende gebouwen in beheer, zoals gemeentehuizen, kantoren en brandweerkazernes. Ook zijn er gebouwen eigendom van de gemeente, maar worden

Nadere informatie

nearly Zero Energy Buildings

nearly Zero Energy Buildings nearly Zero Energy Buildings samen op weg naar energieneutraal Jan-Maarten Elias Unica Ecopower Naslag werk in whitepaper www.unica.nl Visie Gebouwen Faciliteren bedrijfsprocessen. Duurzame gebouwen zijn

Nadere informatie

Veiligheid meer dan norm!

Veiligheid meer dan norm! Veiligheid meer dan norm! Parkstad Inspecties Veiligheid is meer dan een norm Parkstad Inspecties is een onafhankelijk adviesbureau voor veilige en duurzame technische installaties: van gebouwgebonden

Nadere informatie

Steek Energie in je huis

Steek Energie in je huis Steek Energie in je huis 9 oktober 2012 Breda 1 Bouwbedrijf Boot B.V. Bouwbedrijf Boot is actief in de woningbouw (particulier, ontwikkeling), zorg huisvesting en utiliteit (scholen, kantoren, bedrijfsgebouwen).

Nadere informatie

Nummer K74699/05 Vervangt K74699/04. Uitgegeven D.d Geldig tot Pagina 1 van 5. Instacom Electrotech B.V.

Nummer K74699/05 Vervangt K74699/04. Uitgegeven D.d Geldig tot Pagina 1 van 5. Instacom Electrotech B.V. 504/160921 Kiwa KvINL Procescertificaat Nummer K74699/05 Vervangt K74699/04 Uitgegeven 2016-09-01 D.d. 2015-12-18 Geldig tot 2018-12-18 Pagina 1 van 5 Instacom Electrotech B.V. VERKLARING VAN KIWA Dit

Nadere informatie

Een warm onthaal begint bij Albrand

Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand De zekerheid van 30 jaar vakmanschap 02 De 10 zekerheden die we installateurs en eindgebruikers bieden, zorgen ervoor dat we al meer

Nadere informatie

Installaties. Elektrotechniek. A&B Electrotechniek verzorgt praktische en op maat gesneden installaties voor uiteenlopende opdrachtgevers.

Installaties. Elektrotechniek. A&B Electrotechniek verzorgt praktische en op maat gesneden installaties voor uiteenlopende opdrachtgevers. Denkt met u mee Showroom A&B Electrotechniek Installaties Elektrotechniek. A&B Electrotechniek verzorgt praktische en op maat gesneden installaties voor uiteenlopende opdrachtgevers. Beveiligingsinstallaties.

Nadere informatie

Wat is een nul-op-de-meter woning? Versie 1.2

Wat is een nul-op-de-meter woning? Versie 1.2 Wat is een nul-op-de-meter woning? Versie 1.2 Bij een nul-op-de-meter woning zijn alle in- en uitgaande energiestromen op jaarbasis in balans. Dat wil zeggen dat de woning op jaarbasis voldoende energie

Nadere informatie

Verduurzaming gemeentelijk vastgoed

Verduurzaming gemeentelijk vastgoed Verduurzaming gemeentelijk vastgoed Toelichting op de aanpak van de gemeente Breda Marcel van Embden (projectleider afdeling Vastgoedbeheer) Inhoud Klimaatnota gemeente Breda Wat is de insteek bij het

Nadere informatie

Haal kennis over energie in huis

Haal kennis over energie in huis 3 Incompany cursussen 3 Verduurzamen gebouwen Haal kennis over energie in huis Voor: facility manager, hoofd technische dienst, inkoper, financieel directeur, vastgoedmanager, hoofd vastgoed, hoofd huisvesting,

Nadere informatie

INDIVIDUEEL METEN: Energie besparen met intelligente warmte- & energieoplossingen

INDIVIDUEEL METEN: Energie besparen met intelligente warmte- & energieoplossingen INDIVIDUEEL METEN: Energie besparen met intelligente warmte- & energieoplossingen In elk gebouw en elke woning kan energie bespaard worden. Maar hoeveel? En door wie? En wanneer? Juist nu de nadruk ligt

Nadere informatie

Smart building solutions. Specialisten in gebouwsoftware

Smart building solutions. Specialisten in gebouwsoftware Smart building solutions Specialisten in gebouwsoftware Immotix Immotix ontzorgt op gebied van slimme gebouwsoftware en centraal gebouwbeheer. Immotix levert advies, implementatie, integratie en beheer.

Nadere informatie

water lucht energie woning keuring brand beveiliging asbest

water lucht energie woning keuring brand beveiliging asbest water lucht energie woning keuring brand beveiliging asbest strooming Strooming onderzoekt, adviseert en beheert Strooming is specialist op het gebied van onderzoek, advies en beheer aangaande water, lucht

Nadere informatie

Sammode gaat SMART met LED

Sammode gaat SMART met LED Sammode gaat SMART met LED Sustainable Modular Addressable Remote Technology Jalodex Lighting Services levert Sammode armaturen met Connected LED. Het concept is robuust, schaalbaar en veilig waardoor

Nadere informatie

Advies en projectrealisatie in energiebesparing en verduurzaming

Advies en projectrealisatie in energiebesparing en verduurzaming ! Advies en projectrealisatie in energiebesparing en verduurzaming Elemental Generation is Partner in de verduurzaming van bestaande bouw en in de realisatie van energie-neutrale nieuwbouw Expert in de

Nadere informatie

Alfen Connect TM Stroomnetautomatisering

Alfen Connect TM Stroomnetautomatisering Alfen Connect TM Stroomnetautomatisering Alfen Connect Het stroomnet verbinden met het internet der dingen Al in 2008 begon Alfen met de levering van oplossingen voor stroomnetautomatisering (Alfen Connect)

Nadere informatie

Vertrouwd met uw projecten

Vertrouwd met uw projecten Synorga Elektrotechniek Vertrouwd met uw projecten Professionele, persoonlijke ontzorging Oproepsystemen Utiliteit Lichtinstallaties Groot onderhoud Renovatiewerk Duurzame oplossingen Data-installaties

Nadere informatie

Zorgeloos communiceren. Ook voor uw totaaloplossing!

Zorgeloos communiceren. Ook voor uw totaaloplossing! Zorgeloos communiceren Ook voor uw totaaloplossing! Aangenaam Wij zijn Flexcom, adviseurs op het gebied van communicatie. Wij willen ervoor zorgen dat u zorgeloos kunt communiceren. Dit doen we met een

Nadere informatie

CO2 reductie? Jan van Hout OVVIA Van Hout Adviseurs en Installateurs

CO2 reductie? Jan van Hout OVVIA Van Hout Adviseurs en Installateurs CO2 reductie? Jan van Hout OVVIA Van Hout Adviseurs en Installateurs CO2 reductie! OVVIA is een energie diensten leverancier OVVIA investeert in CO2 reductie; oa energiebesparing, hernieuwbare energie

Nadere informatie

Beeldvormende Bijeenkomst

Beeldvormende Bijeenkomst Beeldvormende Bijeenkomst Verduurzamen gemeentelijke vastgoedvoorraad (op basis EPA-U maatwerkadviezen) 22 maart 2016 Inleiding / doel van deze presentatie Uw raad te informeren en meenemen in de systematiek

Nadere informatie

Introductie van de EED

Introductie van de EED Introductie van de EED 5 x 20 doelstellingen In 2020 wil de EU: 20% minder CO 2 t.o.v. 1990 (CO 2 ) 20% energie uit duurzame energiebronnen (DE) 20% meer energiebesparing (EE) 5 x 20 doelstellingen In

Nadere informatie

TECHNISCH BEHEER. Zorgeloze kwaliteit. vandorp.eu

TECHNISCH BEHEER. Zorgeloze kwaliteit. vandorp.eu TECHNISCH BEHEER Zorgeloze kwaliteit TECHNISCH BEHEER Onze samenleving verandert snel. Waar in het verleden volstaan kon worden met een eenvoudig inspanningscontract voldoet dit veelal niet meer aan de

Nadere informatie

FLEXIBILITEIT DOOR STABILITEIT

FLEXIBILITEIT DOOR STABILITEIT OVERHEID 3 FLEXIBILITEIT DOOR STABILITEIT ICT en converge-it bieden regionale en lokale overheidsinstanties oneindig veel mogelijkheden om de eigen organisatie én de burger te bedienen vanuit toegankelijkheid,

Nadere informatie

Brandmeldsystemen. De hoogwaardige techniek die wij toepassen is voor ons als een stille kracht.

Brandmeldsystemen. De hoogwaardige techniek die wij toepassen is voor ons als een stille kracht. Brandmeldsystemen De hoogwaardige techniek die wij toepassen is voor ons als een stille kracht. Bij Aqua+ is uw brandbeveiliging in vertrouwde handen Aqua+ is een erkend branddetectiebedrijf met ruim 30

Nadere informatie

Synorga Elektrotechniek. Service & Onderhoud. Dagelijks onderhoud aan 100.000 wooneenheden

Synorga Elektrotechniek. Service & Onderhoud. Dagelijks onderhoud aan 100.000 wooneenheden Synorga Elektrotechniek Service & Onderhoud Dagelijks onderhoud aan 100.000 wooneenheden Service Totaalonderhoud woninginstallaties Collectief onderhoud Planmatig onderhoud Totaalonderhoud collectieve

Nadere informatie

... Gemeente Eindhoven en Eneco in 2045... Samen gaan we voor decentrale en duurzame toekomst! Waarde creëren Stadhuisplein. Veranderende overheid

... Gemeente Eindhoven en Eneco in 2045... Samen gaan we voor decentrale en duurzame toekomst! Waarde creëren Stadhuisplein. Veranderende overheid Gemeente Eindhoven en Eneco in 2045 Energieneutraal Veranderende overheid Waarde creëren Stadhuisplein Zichtbaar maken van innovatie Als duurzame stad Samen gaan we voor decentrale en duurzame toekomst!

Nadere informatie

eenvoudig, veilig, comfortabel en energiezuinig

eenvoudig, veilig, comfortabel en energiezuinig Uw Slimme Huis Wist u dat u nóg comfortabeler en veiliger kunt wonen? Met uw tablet of smartphone kunt u nu uw hele huis besturen. De verlichting aan of uit, de verwarming een graadje hoger of de zonwering

Nadere informatie

Smart Energy Management (SEM) Wat data uit de woning kan bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving

Smart Energy Management (SEM) Wat data uit de woning kan bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving Smart Energy Management (SEM) Wat data uit de woning kan bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving ABB Electrification Products, Business Development Agenda Smart Energy Management ABB De

Nadere informatie

De volgende stap naar certificering!

De volgende stap naar certificering! ISO 50001 CERTIFICERING De volgende stap naar certificering! 2 - Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Inleiding Hartelijk dank voor uw interesse in de begeleiding naar ISO 50001 certificering. Met ISO

Nadere informatie

Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen De Meeuw Nederland Industrieweg 8 Postbus 18 5688 ZG Oirschot T +31 (0)499 57 20 24 F +31 (0)499 57 46 05 info@demeeuw.com www.demeeuw.com De Meeuw en MVO Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord

Nadere informatie

ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST!

ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST! ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST! MONTAGE DOOR KOMO GECERTIFICEERD DAKDEKKERS- BEDRIJF ADVISEREN LEVEREN INSTALLEREN ADVISEREN Green Power Systems is uw adviseur, leverancier en

Nadere informatie

Slimme Netten. Martijn Bongaerts: - voorzitter Projectgroep Smart Grids Netbeheer Nederland - manager Innovatie, Liander

Slimme Netten. Martijn Bongaerts: - voorzitter Projectgroep Smart Grids Netbeheer Nederland - manager Innovatie, Liander Slimme Netten Martijn Bongaerts: - voorzitter Projectgroep Smart Grids Netbeheer Nederland - manager Innovatie, Liander Netbeheer Nederland (1) Netbeheer Nederland brancheorganisatie van alle elektriciteit-

Nadere informatie

Light as a Service. Light as a Service: energie besparen zonder investering

Light as a Service. Light as a Service: energie besparen zonder investering Light as a Service Light as a Service: energie besparen zonder investering Light as a Service in de bibliotheek Kortrijk Sinds de uitvinding van het elektrisch licht hebben we dat licht altijd op dezelfde

Nadere informatie

T O T A A L I N S T A L L A T E U R

T O T A A L I N S T A L L A T E U R TOTAALINSTALLATEUR Van dorpsloodgieter In 1923 richtte Maarten Lok het loodgietersbedrijf M. Lok op en legde hij de basis voor wat nu een veerkrachtig familiebedrijf is. Vier generaties hebben de groei

Nadere informatie

Safety & Security Management bv

Safety & Security Management bv Safety & Security Management bv Hosting Your Safety & Security Safety & Security Management Eén aanspreekpunt Van concept tot realisatie en verder.. Het inbrengen van kennis en expertise Wij combineren

Nadere informatie

www.earthandeternity.nl

www.earthandeternity.nl www.earthandeternity.nl EARTH AND ETERNITY BETAALBAAR, DUURZAAM EN COMFORTABEL WONEN WIE IS E&E? Earth and Eternity B.V. realiseert betaalbare, energieneutrale woningen. Onder moderne architectuur ontworpen.

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

Alkondor Circulair. 4 juni Martijn Veerman

Alkondor Circulair. 4 juni Martijn Veerman Alkondor Circulair 4 juni 2018 Martijn Veerman m.veerman@alkondor.nl Scope Alkondor Hengelo 1 Engineering 2 Productie 3 Montage 4 Beheer en Onderhoud Uitwerken, ontwikkelen, informatie koppelen en tekenen

Nadere informatie

Slimme energieoplossingen. EV-laden - Energieopslag - Smart grids

Slimme energieoplossingen. EV-laden - Energieopslag - Smart grids Slimme energieoplossingen EV-laden - Energieopslag - Smart grids EV-laden AC laadoplossingen voor elektrische voertuigen Sinds 2008 ontwikkelt Alfen slimme oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Onze

Nadere informatie

FLEXIBILITEIT DOOR STABILITEIT

FLEXIBILITEIT DOOR STABILITEIT DATACENTER FLEXIBILITEIT DOOR STABILITEIT Het datacenter vormt de spil van uw ICT-omgeving en organisatie. Niet alleen waarborgt uw MER, SER of datacenter de opslag van grote hoeveelheden bedrijfskritische

Nadere informatie

van der leun Electrobouw bv www.vanderleun.nl

van der leun Electrobouw bv www.vanderleun.nl van der leun Electrobouw bv www.vanderleun.nl Bij Van der Leun electrobouw kunnen wij u van dienst zijn met de meest uiteenlopende vraagstukken met betrekking tot elektrische installaties. In deze brochure

Nadere informatie

Besparen op uw maandelijkse energiekosten is uw eerste winst!

Besparen op uw maandelijkse energiekosten is uw eerste winst! Accountants controleren over het algemeen niet de energierekening van hun cliënten op fouten! Controleert u de energierekening op fouten? Uit onderzoek van de NMa blijkt dat meer dan 20% van energierekeningen

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m. CentroSolar PV-systemen

Nefit Zonnestroom. N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m. CentroSolar PV-systemen Nefit Zonnestroom N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m CentroSolar PV-systemen Een stroom gratis zonne- Elektriciteit van eigen huis De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland levert

Nadere informatie

Waarom kiest u voor Olasol?

Waarom kiest u voor Olasol? Waarom kiest u voor Olasol? Olasol is een jonge onderneming in een dynamische markt. Sinds 2010 zijn we actief en onderscheiden we ons door betrouwbaar advies, een transparante werkwijze en kwalitatief

Nadere informatie

Energieprestaties grondgebonden woningen

Energieprestaties grondgebonden woningen Energieprestaties grondgebonden woningen Meer wooncomfort met minder energie Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Stap voor stap naar minder energiegebruik De overheid stelt steeds scherpere

Nadere informatie

Making Solar Systems Smarter

Making Solar Systems Smarter Making Solar Systems Smarter GOEDE REDENEN OM OVER TE STAPPEN OP ZONNE-ENERGIE SMART PV-OPLOSSINGEN VAN SOLAREDGE Geld besparen Door zonne-energie te gebruiken in uw huis zal uw energierekening omlaag

Nadere informatie

BEDRIJFS PRESENTATIE. Europalaan 24 6871 BZ Renkum. T 0317-844112 GSM 06-19669668 info@instatech.nl. www.instatech.nl

BEDRIJFS PRESENTATIE. Europalaan 24 6871 BZ Renkum. T 0317-844112 GSM 06-19669668 info@instatech.nl. www.instatech.nl BEDRIJFS PRESENTATIE Europalaan 24 6871 BZ Renkum T 0317-844112 GSM 06-19669668 info@instatech.nl www.instatech.nl ONS BEDRIJF InstaTech totaaltechniek is een vooruitstrevend bedrijf op het gebied van

Nadere informatie

axiomlite betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangscontrole voor kleinbedrijf én (middel)grote ondernemingen

axiomlite betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangscontrole voor kleinbedrijf én (middel)grote ondernemingen axiomlite betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangscontrole voor kleinbedrijf én (middel)grote ondernemingen AxiomLite is een product van de ARAS Security groep - www.aras.nl / www.aras.be toonaangevend

Nadere informatie

Making Solar Systems Smarter

Making Solar Systems Smarter Making Solar Systems Smarter GOEDE REDENEN OM OVER TE STAPPEN OP ZONNE-ENERGIE SMART PV-OPLOSSINGEN VAN SOLAREDGE Geld besparen Door zonne-energie te gebruiken in uw huis zal uw energierekening omlaag

Nadere informatie

Opinievergaring jongeren Gebouwde Omgeving

Opinievergaring jongeren Gebouwde Omgeving Opinievergaring jongeren Gebouwde Omgeving THEMABIJEENKOMST G.O. 27 maart 2013 SER DIALOOGSESSIE 27 februari 2013 40 Young Professionals 50 Young Professionals ONDERWERPEN TER DISCUSSIE: 1. Energiebesparing

Nadere informatie

Integrale oplossingen in beveiliging, veiligheid en comfort

Integrale oplossingen in beveiliging, veiligheid en comfort Integrale oplossingen in beveiliging, veiligheid en comfort Beveco: sterk in systeemintegratie en regeltechniek BEVECO IS GESPECIALISEERD IN SYSTEEMINTEGRATIE TRAJECTEN EN VERZORGT DE COMPLETE REGELTECHNIEK

Nadere informatie

Voorstel Van het college van burgemeester en wethouders Aan de raad van Zoeterwoude. Vergadering : 31 augustus 2017 Nummer : 17/37

Voorstel Van het college van burgemeester en wethouders Aan de raad van Zoeterwoude. Vergadering : 31 augustus 2017 Nummer : 17/37 Voorstel Van het college van burgemeester en wethouders Aan de raad van Zoeterwoude Vergadering : 31 augustus 2017 Nummer : 17/37 Afdeling : Ruimtelijk ontwikkeling Registernummer: bi/z17-015897-1776a

Nadere informatie

Energieoplossingen van de toekomst

Energieoplossingen van de toekomst Energieoplossingen van de toekomst Duurzaam en innovatief Naast de transformatorstations die Alfen voornamelijk aan netbeheerders levert, leggen we complete elektriciteitsnetwerken aan bij klanten in de

Nadere informatie

COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN

COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN Nedap Luxon maakt ledverlichting nog zuiniger en echt duurzaam Slim licht brandt alleen wanneer het nodig is Wanneer u denkt aan energiebesparing

Nadere informatie

BESPAAR NU MET LED-VERLICHTING LED SOLUTIONS HOLLAND VERKOOPT BESPARINGEN!

BESPAAR NU MET LED-VERLICHTING LED SOLUTIONS HOLLAND VERKOOPT BESPARINGEN! BESPAAR NU MET LED-VERLICHTING LED SOLUTIONS HOLLAND VERKOOPT BESPARINGEN! WELKOM, LED verlichting is de toekomst LED-verlichting biedt ons vandaag de dag ongekend veel mogelijkheden om een natuurlijke

Nadere informatie

elektrotechniek bv elektrotechniek bv MOSSINK MAAKT MEER MOGELIJK Zuiderinslag 12 Postbus 39 3870 CA Hoevelaken T (033) 253 45 81 F (033) 253 58 26

elektrotechniek bv elektrotechniek bv MOSSINK MAAKT MEER MOGELIJK Zuiderinslag 12 Postbus 39 3870 CA Hoevelaken T (033) 253 45 81 F (033) 253 58 26 INSTALLATIETECHNIEK PROJECTVERLICHTING BEVEILIGINGEN INSPECTIES BESTURINGSTECHNIEK INSTALLATIETECHNIEK PROJECTVERLICHTING BEVEILIGINGEN INSPECTIES BESTURINGSTECHNIEK elektrotechniek bv elektrotechniek

Nadere informatie

axiomlite betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangscontrole voor kleinbedrijf én (middel)grote ondernemingen

axiomlite betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangscontrole voor kleinbedrijf én (middel)grote ondernemingen axiomlite betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangscontrole voor kleinbedrijf én (middel)grote ondernemingen AxiomLite is een product van de ARAS Security groep - www.aras.be toonaangevend in toegangscontrole

Nadere informatie

Domotica & Energiemanagement Via domotica naar Smart Grids!

Domotica & Energiemanagement Via domotica naar Smart Grids! Domotica & Energiemanagement Via domotica naar Smart Grids! Smart Homes Nationaal Kenniscentrum Domotica & Slim Wonen Duizelseweg 4a 5521 AC Eersel www.smart-homes.nl info@smart-homes.nl Peter Brils tel.

Nadere informatie

Making Solar Systems Smarter

Making Solar Systems Smarter Making Solar Systems Smarter GOEDE REDENEN OM OVER TE STAPPEN OP ZONNE-ENERGIE SMART PV-OPLOSSINGEN VAN SOLAREDGE Geld besparen Door zonne-energie te gebruiken in uw huis zal uw energierekening omlaag

Nadere informatie

INNOVATIEF IN INSTALLATIETECHNIEK

INNOVATIEF IN INSTALLATIETECHNIEK INNOVATIEF IN INSTALLATIETECHNIEK TechniCo: innovatief in installatietechniek TechniCo is een jong en dynamisch bedrijf, gevestigd in Goes. Wij zijn in staat om een totaalpakket op het gebied van installatietechniek

Nadere informatie

Besparen door Duurzame Energie

Besparen door Duurzame Energie Besparen door Duurzame Energie Soester Zakenkring 29 januari 2013 Agenda Welkom De bedrijven: wie zijn wij? Praktijkcase: ISO 14001 bij Van Dorresteijn. Besparingen n.a.v. energiescan. Zonnepanelen. Is

Nadere informatie

Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015. Versie 3.0 (Summary)

Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015. Versie 3.0 (Summary) Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015 Versie 3.0 (Summary) Auteurs: Van Dorp Dienstencentrum Datum: Update: Augustus 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Energiebeleid... 3 2.1 Continue

Nadere informatie

totaal dakonderhoud werkt aan innovatie, duurzaamheid, veiligheid

totaal dakonderhoud werkt aan innovatie, duurzaamheid, veiligheid totaal dakonderhoud werkt aan innovatie, duurzaamheid, veiligheid Oranjedak Oranjedak is een van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche en onderscheidend in partnership en professionele

Nadere informatie

Intelligente energiemeters voor datacenters

Intelligente energiemeters voor datacenters Intelligente energiemeters voor datacenters Waarom meten? Elektrische energie is de duurste van alle variabele kosten in een datacenter. Alleen daarom al is het goed om het verbruik met energiemeters in

Nadere informatie

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten? Onze zorg! Voor de beheersing van het

Nadere informatie

Making Solar Systems Smarter

Making Solar Systems Smarter Making Solar Systems Smarter GOEDE REDENEN OM OVER TE STAPPEN OP ZONNE-ENERGIE SMART PV-OPLOSSINGEN VAN SOLAREDGE Geld besparen Door zonne-energie te gebruiken in uw huis zal uw energierekening omlaag

Nadere informatie

FLEXIBILITEIT DOOR STABILITEIT

FLEXIBILITEIT DOOR STABILITEIT FLEXIBILITEIT DOOR STABILITEIT PERFORMANCE DOOR STABILITEIT Hoe zorgt u dat beschikbare data ook daadwerkelijk beschikbaar is, zonder te verzanden in netwerken die voelen als roeien in een moddersloot?

Nadere informatie

FLEXIBILITEIT DOOR STABILITEIT. Driemanssteeweg CB Rotterdam T +31 (0) F +31 (0)

FLEXIBILITEIT DOOR STABILITEIT. Driemanssteeweg CB Rotterdam T +31 (0) F +31 (0) FLEXIBILITEIT Driemanssteeweg 174 3084 CB Rotterdam T +31 (0)10 240 41 21 F +31 (0)10 240 41 20 www.forehand.nl info@forehand.nl Hoe zorgt u dat beschikbare data ook daadwerkelijk beschikbaar is, zonder

Nadere informatie

SLIMME PANEEL TECHNOLOGIE VAN SMA EN TIGO OPTIMALISATIE VAN ZONNESTROOMINSTALLATIES EN UW BEDRIJF

SLIMME PANEEL TECHNOLOGIE VAN SMA EN TIGO OPTIMALISATIE VAN ZONNESTROOMINSTALLATIES EN UW BEDRIJF SLIMME PANEEL TECHNOLOGIE VAN SMA EN TIGO OPTIMALISATIE VAN ZONNESTROOMINSTALLATIES EN UW BEDRIJF + BESCHIKBAAR. BESTEL NU! SMA Solar Technology AG DE JUISTE PARTNERS MET DE JUISTE TECHNOLOGIE OP HET JUISTE

Nadere informatie

Veiligheid als uitgangspunt

Veiligheid als uitgangspunt Veiligheid als uitgangspunt Het brandbeveiligingssysteem dient te zijn afgestemd op het risico dat beschermd moet worden BVI is een geaccrediteerde inspectie-instelling voor brandbeveiligingssystemen Inspectie

Nadere informatie

Betere energieprestaties met Nuon Stadswarmte. Kansen voor woningcorporaties, vastgoedeigenaren en projectontwikkelaars

Betere energieprestaties met Nuon Stadswarmte. Kansen voor woningcorporaties, vastgoedeigenaren en projectontwikkelaars Betere energieprestaties met Nuon Stadswarmte Kansen voor woningcorporaties, vastgoedeigenaren en projectontwikkelaars Betere energieprestaties met stadswarmte Bestaande woningen, nieuwbouwwoningen en

Nadere informatie

Van meten tot weten. Totaaloplossingen voor werkplek en ruimtemanagement

Van meten tot weten. Totaaloplossingen voor werkplek en ruimtemanagement Van meten tot weten Totaaloplossingen voor werkplek en ruimtemanagement werkplekbezettings- en ruimtebenuttings Detectie In traditionele kantoor- en schoolomgevingen, waar iedereen een eigen werkplek of

Nadere informatie

Laat ZonOpDak voor je werken. Zakelijk Nederland schakelt om

Laat ZonOpDak voor je werken. Zakelijk Nederland schakelt om Laat ZonOpDak voor je werken Zakelijk Nederland schakelt om ZonOpDak De full service-oplossing van Eneco Zakelijk Besparen energiekosten én uw bedrijf snel verduurzamen? Kies dan voor kent. ZonOpDak; Nederlandop

Nadere informatie

www.bamtechniek.nl Stappenplan voor energiemanagement in bestaand vastgoed BAM Techniek - Energy Systems

www.bamtechniek.nl Stappenplan voor energiemanagement in bestaand vastgoed BAM Techniek - Energy Systems www.bamtechniek.nl Stappenplan voor energiemanagement in bestaand vastgoed BAM Techniek - Energy Systems BAM Techniek - Energy Systems Uw energie- en gebouwmanager Energie is absoluut onmisbaar voor de

Nadere informatie

TOT WEL 80% LAGERE ENERGIEKOSTEN. Stap over op zuinige ledverlichting. Zonder investering.

TOT WEL 80% LAGERE ENERGIEKOSTEN. Stap over op zuinige ledverlichting. Zonder investering. TOT WEL 80% LAGERE ENERGIEKOSTEN Stap over op zuinige ledverlichting. Zonder investering. KLEUR EN LICHT HEBBEN INVLOED OP ALLES. DOOR DEZE PERFECT GEKOZEN VERLICHTING IS ER VEEL VERBETERD IN ONZE WINKEL

Nadere informatie

Energiezorgplan 2011-2015 Van Dorp CO 2 Prestatieladder. Versie 4.0

Energiezorgplan 2011-2015 Van Dorp CO 2 Prestatieladder. Versie 4.0 Energiezorgplan 2011-2015 Van Dorp CO 2 Prestatieladder Versie 4.0 Auteurs: Van Dorp Dienstencentrum Datum: Update: oktober 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Energiebeleid... 3 2.1 Continue verbetering...

Nadere informatie

duurzame energievoorziening voor bedrijventerreinen

duurzame energievoorziening voor bedrijventerreinen duurzame energievoorziening voor bedrijventerreinen De toekomst van de energievoorziening Gemeenten, provincies, bedrijven en projectontwikkelaars gaan zich steeds meer richten op duurzame energiedoelstellingen,

Nadere informatie

www.acel.nl Elektra Inbraakbeveiliging Domotica Luchtbehandeling Airconditioning

www.acel.nl Elektra Inbraakbeveiliging Domotica Luchtbehandeling Airconditioning www.acel.nl 1 Centrale verwarming Service Loodgieterswerk Elektra Zinkwerk Domotica Luchtbehandeling Inbraakbeveiliging Branddetectie Airconditioning Onderhoud 2 Nijverheidsweg 22 7005 BJ Doetinchem Postbus

Nadere informatie

Transformatorstations

Transformatorstations Transformatorstations Alfen Transformatorstations Vertrouwde partij op het middenspanningsnet Transformatorstations en gerelateerde projecten zijn dé specialiteit van Alfen. In de jaren 60 bouwden wij

Nadere informatie

WHITEPAPER WET- EN REGELGEVING ENERGIEBESPARING. vandorp.eu

WHITEPAPER WET- EN REGELGEVING ENERGIEBESPARING. vandorp.eu WHITEPAPER WET- EN REGELGEVING ENERGIEBESPARING vandorp.eu OVERZICHT WETGEVING ENERGIEBESPARING Introductie De besparing op energie wordt weleens gezien als een opgelegde bezigheid die als gevolg van allerlei

Nadere informatie