Onderzoek Begraafplaatsen te Kortrijk.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoek Begraafplaatsen te Kortrijk."

Transcriptie

1 Onderzoek Begraafplaatsen te Kortrijk. Januari 2012 Visie Toegankelijkheid gaat over ergens geraken op een gemakkelijke manier. Elke verplaatsing die we maken, bestaat uit verschillende elementen, dit noemen we de keten van toegankelijkheid. Als er ook maar één element uit de mobiliteitsketting niet goed functioneert, zal de ketting niet functioneren. Het is dus belangrijk dat de volledige mobiliteitsketting toegankelijk is. Als we dit toespitsen op een bezoek aan begraafplaatsen voor mensen met één of andere mobiliteitsbeperking (oudere persoon, rolstoelgebruiker, gebruiker van een wandelstok of rollator, gezin met een buggy, dan moet de keten van toegankelijkheid volgende bedekken: - Bushalte in de nabije omgeving is toegankelijk - Voorbehouden parkeerplaats(en) kortbij - Het traject van de bushalte/ parkeerplaats naar ingang is drempelloos en berijdbaar - Ingang is makkelijk vindbaar en toegankelijk, info is voor iedereen vindbaar, consulteerbaar en leesbaar - Paden naar de grafzerken zijn effen, voldoende breed en berijdbaar - Sanitair is aangepast en toegankelijk voor iedereen Algemeen - Voorbehouden parkeerplaatsen zijn niet voorzien met uitzondering van Hoog-Kortrijk en Kooigem - Overal zijn infoborden aanwezig met contactgegevens of andere informatie. - Het algemeen type van sanitaire voorzieningen is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers daar er een instap naar het gebouw toe is en door de beperkte omvang van de toiletten zelf. - Aandacht voor spoorvorming die berijdbaarheid belemmert - Paden in losse steentjes, rood grint of grof dolomiet zijn niet of slecht berijdbaar voor alles met wielen - Klinkers of aangedamd dolomiet zijn goede alternatieven - Ook gras vormt vooral bij natte ondergrond een probleem voor rolstoelgebruikers - Aandacht bij inrichting bushaltes voor drempelloze overgang naar voetpad en toegang tot de begraafplaats Hierna volgt een overzicht van positieve punten en knelpunten per begraafplaats. 1 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

2 Aalbeke Er is weinig parkeerplaats voorzien. Er zijn geen voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Wegen op de begraafplaats bestaan uit rood grind dat platgereden is. De berijdbaarheid is goed, behalve op plaatsen waar spoorvorming ontstaan is. Informatie is via een bord aanwezig. 2 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

3 Bellegem Er is een ruime parking aanwezig. Er zijn geen voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Het toilet is niet toegankelijk voor personen met een (motorische) handicap. Een halte voor het openbaar vervoer is op 50 meter van de ingang, richting Bellegem. De paden op de begraafplaats bestaan uit steentjes, gravel. De berijdbaarheid van de paden voor personen met een rolwagen wordt daardoor sterk bemoeilijkt. 3 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

4 Bissegem Er zijn geen voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Er is geen halte voor het openbaar vervoer in de buurt. 4 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

5 De paden op de begraafplaats bestaan uit losse steentjes of grof dolomiet, waardoor de berijdbaar voor personen met een rolwagen sterk wordt bemoeilijkt. Heule Mellestraat De parking is goed toegankelijk en berijdbaar, met een wegdek bestaande uit klinker. Er zijn geen voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap. 5 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

6 De paden op de begraafplaats zijn goed berijdbaar en bestaan uit klinkers of aangedamd dolomiet. Sommige paden zijn echter wat moeilijker te berijden. 6 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

7 Het toilet is niet toegankelijk voor personen met een rolwagen. Heule Watermolenwal 7 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

8 Er is geen halte voor het openbaar vervoer in de buurt, gezien de begraafplaats op een lokale binnenweg ligt. Er zijn geen voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap. De ingang en parking van de begraafplaats bestaat uit grof dolomiet wat de berijdbaarheid voor rolwagens sterk bemoeilijkt. De paden op de begraafplaat zijn grotendeels goed berijdbaar voor rolwagens. 8 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

9 Sommige paden zijn echter wat moeilijker te berijden. Het toilet is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 9 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

10 Hoog-Kortrijk, Ambassadeur Baertlaan Er is een parking voorzien voor mindervaliden op 20 meter van de toegang tot de graven: Net voor de toegang tot de graven is een paaltje. De grafstenen in de grasperken zijn niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers (ook niet met mechanische rolstoel), er is een niveauverschil en de grasperken liggen zeer hobbelig. Wat de strooiweide betreft, met een elektrische rolstoel geraak je er net, met mechanische rolstoel moet men bijna atleet zijn om er te geraken. De betonstenen worden afgewisseld met stroken gras, dit maakt het zeer hobbelig, bij slechte weersomstandigheden, regen, miezerig, sneeuw, niet berijdbaar! Het betreden van de strooiweide zelf is ook hier terug onmogelijk, er is een niveauverschil en ook daar is het terrein zeer hobbelig. 10 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

11 Begraafplaats is open tot 19u, om 17u30 was er niemand aanwezig op de burelen. 11 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

12 Kooigem Er is geen halte voor het openbaar vervoer in de buurt, de begraafplaats ligt op het einde van een woonwijk. De voorbehouden parkeerplaats voor personen met een handicap werd op het moment van het onderzoek ingenomen door een stationaire caravan van een bewoner in de buurt. De ingang tot de begraafplaats is drempelloos. 12 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

13 Tot aan het centrale pleintje is alles optimaal qua toegankelijkheid, de weg bestaat uit klinkers. Naar de graven toe ligt er grof dolomiet of gras, wat niet tot nauwelijks berijdbaar is voor rolwagens. 13 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

14 Kortrijk-Centrum, Meensesteenweg 88 Met de wagen: Momenteel nog toegankelijk met de wagen via de hoofdingang, daar er werken aan de gang zijn op het kerkhof zelf. Toegang is enkel voor dienstwagens, maar gewone voertuigen rijden ook op en af. Er staan geen paaltjes: Parkeerplaats voor gehandicapten is niet voorzien. Enkel parkeermogelijkheid langs de Meensesteenweg. Langs de weg is een hoge stoeprand. 14 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

15 Net voor de ingang is een verlaagde stoeprand, die toch redelijk moeilijk oprijdbaar lijkt voor een rolwagen. Het stuk ervoor bestaat uit kasseistenen. De ingang tot het kerkhof is met de rolwagen enkel te bereiken via het fietspad. Met het openbaar vervoer: Goed toegankelijk, geen drempels. Halte op 20 meter van de hoofdingang. 15 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

16 Na de ingang is de weg in slechte staat. Marke 16 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

17 Er zijn veel parkeerplaatsen voorzien, zowel aan de voor- als achterzijde van de begraafplaats, maar er zijn geen voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Er is geen drempel. Op 100 meter van de ingang (aan het O.C. Marke) is er een halte voor het openbaar vervoer. Wel kan het hoogteverschil van de halte een probleem vormen voor mensen met een rolwagen. De paden op de begraafplaats bestaan uit fijn dolomiet dat aangedamd is. De berijdbaarheid voor rolwagens is goed. 17 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

18 Een klassiek bordje geeft informatie over de openingsuren. Rollegem Er zijn geen voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Er is ook geen halte voor het openbaar vervoer gezien in de buurt. De hoofdpaden bestaan uit asfalt. 18 Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

19 De tussenpaden bestaan uit rood grind, wat de berijdbaarheid voor personen met een rolwagen sterk bemoeilijkt. Een klassiek bordje geeft informatie over de openingsuren. Luc Decantere, januari Onderzoek begraafplaatsen Kortrijk januari 2012 SAPH Kortrijk.

Het Landhuis Regionaal infokantoor

Het Landhuis Regionaal infokantoor Het Landhuis Regionaal infokantoor www.toerismekleinbrabant.be info@tkbs.be 03 899 28 68 Boomstraat 1 2880 Bornem Het infokantoor is gelegen op de Markt in Borne Er zijn in de onmiddellijke omgeving parkeerplaatsen

Nadere informatie

Screeningsrapport toegankelijkheid Wandeling 10 000 stappen in Kortrijk dd. 03/07/2015

Screeningsrapport toegankelijkheid Wandeling 10 000 stappen in Kortrijk dd. 03/07/2015 Screeningsrapport toegankelijkheid Wandeling 10 000 stappen in Kortrijk dd. 03/07/2015 De screening werd georganiseerd door de Kortrijkse Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (SAPH). De

Nadere informatie

Rapport visitatie 1 oktober 2018 Kaapse bossen

Rapport visitatie 1 oktober 2018 Kaapse bossen Rapport visitatie 1 oktober 2018 Kaapse bossen Utrechtse Heuvelrug (versie 04-12-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

Aanbevelingen voorbehouden parkeerplaatsen

Aanbevelingen voorbehouden parkeerplaatsen Inhoud 1 Inleiding...3 2 Aangepaste en voorbehouden parkeerplaatsen...4 2.1 Normen en voorbeeldtekeningen 4 2.2 Specificaties 5 2.2.1 Basisafmetingen... 5 2.2.2 Inplanting... 5 2.2.3 Vormgeving en afmetingen...

Nadere informatie

De Vlietlanden in Midden-Delfland

De Vlietlanden in Midden-Delfland Rapport visitatie 7 mei 2019 natuur- recreatiegebied De Vlietlanden in Midden-Delfland (scootmobielroute) (versie 14-06-2019) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl

Nadere informatie

Rapport visitatie 12 april 2019 Hackfort

Rapport visitatie 12 april 2019 Hackfort Rapport visitatie 12 april 2019 Hackfort te Vorden (versie 24-05-2019) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap betreffende

Nadere informatie

Rapport visitatie 1 oktober 2018 Vinkeveense Plassen Botshol

Rapport visitatie 1 oktober 2018 Vinkeveense Plassen Botshol Rapport visitatie 1 oktober 2018 Vinkeveense Plassen Botshol (versie 26-10-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen &

Nadere informatie

Rapport visitatie 24 april Recreatiegebied. Kraaiennest. Hof van Delfland. (versie )

Rapport visitatie 24 april Recreatiegebied. Kraaiennest. Hof van Delfland. (versie ) Rapport visitatie 24 april 2018 Recreatiegebied Kraaiennest Hof van Delfland (versie 05-05-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum

Nadere informatie

Rapport visitatie 9 juli 2018 Spiegelplas

Rapport visitatie 9 juli 2018 Spiegelplas Rapport visitatie 9 juli 2018 Spiegelplas Te Nederhorst den Berg (versie 23-09-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Deinze project

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Deinze project toegankelijkheid project Opdrachtgever Toegankelijke fietsroute Deinze Provincie Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ato Driegaaienstraat 160 9100 Sint Niklaas Tel : 03 / 780.35.36 Fax : 03

Nadere informatie

Rapport visitatie 4 september 2018 Zwaakse Weel

Rapport visitatie 4 september 2018 Zwaakse Weel Rapport visitatie 4 september 2018 Zwaakse Weel te Kwadendamme (versie 28-09-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

Toegangspad : Het toegangspad naar de verschillende ingangen zijn voorzien in betondals en liggen vlak.

Toegangspad : Het toegangspad naar de verschillende ingangen zijn voorzien in betondals en liggen vlak. De Zilverreiger www.zilverreiger.be/ info@zilverreiger.be Tel: 03 889 06 03 Scheldestraat 18 Bornem (Weert) Parkeren : Men kan parkeren in de straat aan het gebouw. Voor de deur is er een voorbehouden

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke wandelingen Siesmeers - Zuidlede wandelroute project Zuidlede wandellus

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke wandelingen Siesmeers - Zuidlede wandelroute project Zuidlede wandellus toegankelijkheid project Opdrachtgever Toegankelijke wandelingen Siesmeers - Zuidlede wandelroute Zuidlede wandellus Provincie Oost-Vlaanderen Toerisme Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ATO

Nadere informatie

Rapport visitatie 5 juli 2018 Heumensoord

Rapport visitatie 5 juli 2018 Heumensoord Rapport visitatie 5 juli 2018 Heumensoord Te Malden (versie 13-07-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap

Nadere informatie

Toegankelijkheidsmeter

Toegankelijkheidsmeter Project stranden. Pilot Zeeland Stranden meten op toegankelijkheid samen met mensen van de doelgroep. Info per strand delen op een goed aangepaste site zodat alle info makkelijk terug te vinden is. Medewerkers

Nadere informatie

Leeswijzer. De aanbeveling is overgenomen en gerealiseerd.

Leeswijzer. De aanbeveling is overgenomen en gerealiseerd. Leeswijzer Hieronder treft u een overzicht aan van de door de Stichting Gehandicapteraad Tiel aanbevolen aanpassingen aan de gemeentelijke binnensportaccommodaties en de wijkcentra. Kleurarcering Betekenis

Nadere informatie

Rapport visitatie 12 juli 2019 Natuurgebied St. Pietersberg

Rapport visitatie 12 juli 2019 Natuurgebied St. Pietersberg Rapport visitatie 12 juli 2019 Natuurgebied St. Pietersberg Te Maastricht (versie 16-08-2019) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum

Nadere informatie

Rapport visitatie 20 april 2018 Krimpenerhout

Rapport visitatie 20 april 2018 Krimpenerhout Rapport visitatie 20 april 2018 Krimpenerhout Wandelroute rond de Surfplas Krimpen aan de IJssel (versie 04-05-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies

Nadere informatie

Rapport visitatie 12 juni 2018 Planken Wambuis

Rapport visitatie 12 juni 2018 Planken Wambuis Rapport visitatie 12 juni 2018 Planken Wambuis (versie 29-06-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap betreffende

Nadere informatie

Rapport visitatie 12 juni 2018 Parkbos Voorstonden

Rapport visitatie 12 juni 2018 Parkbos Voorstonden Rapport visitatie 12 juni 2018 Parkbos Voorstonden te Voorstonden (versie 29-06-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

27 juni 2012 Bezoek aan: Recreatieproject Het Streekbos. 1 Introductie

27 juni 2012 Bezoek aan: Recreatieproject Het Streekbos. 1 Introductie 27 juni 2012 Bezoek aan: Recreatieproject Het Streekbos 1 Introductie (informatie o.a. uit website Het Streekbos) Het Streekbos is één van de negen recreatiegebieden van het Recreatieschap Westfriesland

Nadere informatie

Rapport visitatie 9 april 2018 De Smeerling

Rapport visitatie 9 april 2018 De Smeerling Rapport visitatie 9 april 2018 De Smeerling Gemeente Stadskanaal (versie 18-05-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

Aangepast sanitair. Kortrijk. Toilettes accessibles Accessible toilets Behindertentoiletten. Courtrai Kortrijk Kortrijk

Aangepast sanitair. Kortrijk. Toilettes accessibles Accessible toilets Behindertentoiletten. Courtrai Kortrijk Kortrijk Aangepast sanitair Toilettes accessibles Accessible toilets Behindertentoiletten Courtrai Woordje vooraf Aangepast sanitair in In dit boekje vind je het aangepast sanitair in. Per deelgemeente zie je een

Nadere informatie

Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011

Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011 Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011 Overzicht wandeling Probeer met de rolstoel of als blinde het Felixpakhuis buiten te geraken. Is de deur makkelijk te vinden? Is de

Nadere informatie

Toegankelijkheid tot de stembureaus voor personen met beperkte mobiliteit

Toegankelijkheid tot de stembureaus voor personen met beperkte mobiliteit Toegankelijkheid tot de stembureaus voor personen met beperkte mobiliteit Praktische aanbevelingen aan de gemeenten Europese en regionale verkiezingen van 7 juni 2009 Inhoudstafel 1. Inleiding 3 2. Geldende

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Verslag bezoek Molenwijk

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Verslag bezoek Molenwijk Dorpsraad komt naar je toe deze zomer Verslag bezoek Molenwijk Zaterdag 26 september 2015 1 Park rondom Kinderboerderij Over het algemeen zag het park er goed uit. Uiteraard liggen er takken, modder en

Nadere informatie

Landgoed Mookerheide

Landgoed Mookerheide Rapport visitatie 14 juni 2019 Landgoed Mookerheide route bij het Jachtslot (versie 05-07-2019) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum

Nadere informatie

Rapport visitatie 16 mei 2018 Bentwoud

Rapport visitatie 16 mei 2018 Bentwoud Rapport visitatie 16 mei 2018 Bentwoud Te Benthuizen (versie 16-07-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap

Nadere informatie

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018 Quick-wins Fietsersbond november 2018 Inhoud 1) Fietspad aan bushalte Destelbergen Stelplaats... 2 2) Verbinding Scheldelaan-Scheldekant... 4 3) Ten Bosse ter hoogte van Laarnebaan... 5 4) Moerenakkerwegel-Laarnebaan...

Nadere informatie

Rapport visitatie 8 juni 2017 Zwanenwater

Rapport visitatie 8 juni 2017 Zwanenwater Rapport visitatie 8 juni 2017 Zwanenwater Te Noord-Holland (versie 13-9-2017) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap

Nadere informatie

Stichting Toegankelijkheid De Fryske Marren

Stichting Toegankelijkheid De Fryske Marren Stichting Toegankelijkheid De Fryske Marren Onderzoek Toegankelijkheid Sportterreinen De Fryske Marren Het onderzoek is uitgevoerd door vrijwilligers van de Stichting Toegankelijkheid De Fryske Marren

Nadere informatie

Naam accommodatie De Huttenheugte Adres accommodatie Dalen Datum schouw 2011

Naam accommodatie De Huttenheugte Adres accommodatie Dalen Datum schouw 2011 Schouwlijst Verblijfsaccommodatie Deze schouw is verricht door mensen met een beperking. De schouw is een momentopname. Hierbij is onderzocht of zij de ruimte kunnen bereiken en gebruiken. Dit wordt ook

Nadere informatie

Rapport visitatie 15 april 2019 Leuvenumse bos 1

Rapport visitatie 15 april 2019 Leuvenumse bos 1 Rapport visitatie 15 april 2019 Leuvenumse bos 1 Te Ermelo (versie 24-05-209) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap

Nadere informatie

De voetgangerscirkel

De voetgangerscirkel De voetgangerscirkel Van waar de inspiratie? 1. Een duidelijk afgebakend gebied met aangepaste woonvormen. Maximaal 25% van alle woningen binnen het gebied moeten zijn aangepast voor de doelgroep. 2. Van

Nadere informatie

Onderzoeksformulier en vragenlijst voor de website: www.toegankelijk.rotterdam.nl www.toegankelijkrijnmond.nl. Basisinfo van het gebouw.

Onderzoeksformulier en vragenlijst voor de website: www.toegankelijk.rotterdam.nl www.toegankelijkrijnmond.nl. Basisinfo van het gebouw. Onderzoeksformulier en vragenlijst voor de website: www.toegankelijk.rotterdam.nl www.toegankelijkrijnmond.nl MEE Rotterdam Rijnmond Schiedamse Vest 154 3011 BH Rotterdam T 010 282 11 11 Contactpersoon:

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke wandelingen Molsbroek-Buylaers wandelroute Personen m project Toerisme Oost-Vlaanderen

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke wandelingen Molsbroek-Buylaers wandelroute Personen m project Toerisme Oost-Vlaanderen toegankelijkheid project Opdrachtgever Toegankelijke wandelingen Molsbroek-Buylaers wandelroute Provincie Oost-Vlaanderen Toerisme Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ATO 9100 Sint Niklaas Tel

Nadere informatie

Integrale Toegankelijkheid van bos, natuur en park

Integrale Toegankelijkheid van bos, natuur en park Integrale Toegankelijkheid van bos, natuur en park Eva Troch Dag van de Openbare Ruimte 13 maart 2008 Agentschap voor Natuur en Bos Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor het beleid, het duurzaam

Nadere informatie

Trottoirs en looproutes in Oudemirdum geschikt voor gebruikers rollator?

Trottoirs en looproutes in Oudemirdum geschikt voor gebruikers rollator? Trottoirs en looproutes in Oudemirdum geschikt voor gebruikers rollator? Op verzoek van een inwoner van het dorp Oudemirdum, die alleen kan lopen als hij een goede steun heeft van zijn rollator, zijn twee

Nadere informatie

Bezoek aan:

Bezoek aan: 3-10-2011 Bezoek aan: 1. Introductie In 1993 kreeg het natuurgebied van Staatsbosbeheer de status van Nationaal park. Het gebied is 1400 hectare groot en ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant.

Nadere informatie

RICHTLIJNEN PARKEERINRICHTINGEN PERSONEN MET EEN E N HANDICAP

RICHTLIJNEN PARKEERINRICHTINGEN PERSONEN MET EEN E N HANDICAP RICHTLIJNEN PARKEERINRICHTINGEN VOOR R PERSONEN MET EEN E N HANDICAP Deze brochure is een uitgave van: De Federale Overheidsdienst (FOD) Sociale Zekerheid, Bestuursdirectie van de Uitkeringen aan Personen

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Wachtebeke project

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Wachtebeke project toegankelijkheid project Toegankelijke fietsroute Wachtebeke Opdrachtgever Provincie Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ato Driegaaienstraat 160 9100 Sint Niklaas Tel : 03 / 780.35.36 Fax :

Nadere informatie

TEST PADEN EN VOORZIENINGEN SCHEVENINGSE BOSJES DEN HAAG

TEST PADEN EN VOORZIENINGEN SCHEVENINGSE BOSJES DEN HAAG TEST PADEN EN VOORZIENINGEN SCHEVENINGSE BOSJES DEN HAAG 12 juli 2019 1 TEST PADEN EN VOORZIENINGEN SCHEVENINGSE BOSJES Vrijdag 12 juli 2019 10.30 12.00 uur Deelnemers Thea den Dulk Annemarie Kuipers Thea

Nadere informatie

Extra controles op het correct gebruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap

Extra controles op het correct gebruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap Persnota Extra controles op het correct gebruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap 1. Plan Nieuw Kortrijk (p. 48) Een toegankelijke wereld begint bij onszelf. De adviesraad personen met

Nadere informatie

Naam accommodatie Hotel restaurant De Meulenhoek Adres accommodatie Hoofdstraat 61 7875 AB EXLOO Datum schouw 13-07-201

Naam accommodatie Hotel restaurant De Meulenhoek Adres accommodatie Hoofdstraat 61 7875 AB EXLOO Datum schouw 13-07-201 Schouwlijst Verblijfsaccommodatie Deze schouw probeert u een goede indruk te geven wat u van deze accommodatie kunt verwachten. Hierbij is onderzocht of zorgbehoevenden ruimten kunnen bereiken en gebruiken.

Nadere informatie

Aanbevelingen voorbehouden parkeerplaatsen

Aanbevelingen voorbehouden parkeerplaatsen Abdijbekestraat 9 8200 Brugge tel 050 40 73 73 fax 050 40 71 00 info@westkans.be www.westkans.be btw BE 476 429 554 BE66 7330 4988 8443 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aangepaste en voorbehouden parkeerplaatsen...

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke wandelingen Donkmeer wandelroute project verkorte lus Donkmeer Toerisme Oost-Vlaanderen

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke wandelingen Donkmeer wandelroute project verkorte lus Donkmeer Toerisme Oost-Vlaanderen toegankelijkheid project Opdrachtgever Toegankelijke wandelingen Donkmeer wandelroute verkorte lus Donkmeer Provincie Oost-Vlaanderen Toerisme Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ATO Driegaaienstraat

Nadere informatie

Rapport visitatie 5 april 2019 Ruygeborg II

Rapport visitatie 5 april 2019 Ruygeborg II Rapport visitatie 5 april 2019 Ruygeborg II Nieuwkoop (versie 24-05-2019) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap

Nadere informatie

Rapport visitatie 19 april 2018 Landgoed Wallsteijn

Rapport visitatie 19 april 2018 Landgoed Wallsteijn Rapport visitatie 19 april 2018 Landgoed Wallsteijn Oude Buisse Heide Te Zundert (versie 22-04-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Wachtebeke project

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Wachtebeke project toegankelijkheid project Opdrachtgever Toegankelijke fietsroute Wachtebeke Provincie Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ato Driegaaienstraat 160 9100 Sint Niklaas Tel : 03 / 780.35.36 Fax :

Nadere informatie

1 METEN VAN EEN KERKGEBOUW

1 METEN VAN EEN KERKGEBOUW 1 METEN VAN EEN KERKGEBOUW Voordat er gegevens op de website kunnen worden ingevoerd moet de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid BTB van een locatie worden bepaald. De BTB wordt weergegeven

Nadere informatie

SamenSpelen conclusies speeltuinbendeverslagen

SamenSpelen conclusies speeltuinbendeverslagen SamenSpelen conclusies speeltuinbendeverslagen Individuele aanpassingen speeltoestel en infrastructuur NSGK Revisie 1.1 13 februari 2012 Patrick Meutstege Panton bv Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De

Nadere informatie

Advies Stedelijke Adviesraad Personen met een Handicap Zwembad Kortrijk Weide

Advies Stedelijke Adviesraad Personen met een Handicap Zwembad Kortrijk Weide Advies Stedelijke Adviesraad Personen met een Handicap Zwembad Kortrijk Weide Kortrijk, 1 juli 2015 Sport opent voor personen met een beperking heel wat deuren en geeft hen de mogelijkheid grenzen te verleggen.

Nadere informatie

VOOR EIGEN REGIE IN ZORG EN SAMENLEVING

VOOR EIGEN REGIE IN ZORG EN SAMENLEVING Toegankelijkheidsonderzoek Werkplein West Jan van Galenstraat 323 donderdag 11 maart 2010 ALGEMEEN Het gebouw aan de Jan van Galenstraat bestaat uit twee gedeeltes: Het publieksgedeelte en het personeelsgedeelte.

Nadere informatie

Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk)

Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk) Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk) Basis informatie van het gebouw 1 Naam van de organisatie 2 Bezoekadres. 3 Postcode

Nadere informatie

Aan de slag met de Toegankelijk Vlaanderen databank in uw stad of gemeente

Aan de slag met de Toegankelijk Vlaanderen databank in uw stad of gemeente Aan de slag met de Toegankelijk Vlaanderen databank in uw stad of gemeente Greta Lijnen (Inter) Maandag 10 oktober Congres: naar een toegankelijke gemeente voor iedereen Weten of je ergens kan geraken,

Nadere informatie

#Jij bent mee aan zet. Klaar voor een nieuwe stad»

#Jij bent mee aan zet. Klaar voor een nieuwe stad» #Jij bent mee aan zet Klaar voor een nieuwe stad Luisteren naar mensen, ze met elkaar in contact brengen, debatteren en samen bouwen aan de stad, dat is precies waar CD&V 4.0 voor staat. Een nieuwe stad

Nadere informatie

Informatie parking. Versie augustus AZ Klina 1

Informatie parking. Versie augustus AZ Klina 1 Informatie parking Versie augustus 2014 AZ Klina 1 Inhoud Algemeen...3 Hoe werkt de betaalparking?...4 Weekabonnement / 10 beurtenkaart...5 Kort parkeren...6 Mindervalidenparkeerplaats (betalend)...6 Verboden

Nadere informatie

Visitors Center Duvel Depot

Visitors Center Duvel Depot Visitors Center Duvel Depot Breendonk-Dorp 66 2870 Puurs Er is een aangepaste parkeerplaats in de omgeving aanwezig, deze is te smal (250 cm). Het toegangspad is toegankelijk. Het aangepast toilet is het

Nadere informatie

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg)

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg) Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg) 27-9-2017 Inleiding Op 27 september 2017 heeft de 2e burgerschouw in de wijk Middengebied (Oostelijk gedeelte) plaatsgevonden. Er

Nadere informatie

Toegankelijkheid & Mobiliteit. Centrum gemeente Ardooie

Toegankelijkheid & Mobiliteit. Centrum gemeente Ardooie Toegankelijkheid & Mobiliteit Centrum gemeente Ardooie Toegankelijkheid en Mobiliteit In het nieuwe decreet betreffende het mobiliteitsbeleid (dd. 20 maart 2009) staat de verwezenlijking van vijf basisdoelstellingen

Nadere informatie

24 juni 2011: Bezoek aan

24 juni 2011: Bezoek aan 24 juni 2011: Bezoek aan 1. Introductie: De Maasduinen (opgericht op 16 oktober 2004) strekken zich uit langs de oostelijke oever van de Maas in de Noord-Limburgse gemeenten Bergen en Gennep. Het 4500

Nadere informatie

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3.

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3. 25 januari 2019 1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in 2018 1. MFC en Kerk 2. Bushalte 3. Minibieb 4. Missie en visie 5. Financiën 3. Nieuwjaarsborrel 1. Welkom en opening

Nadere informatie

OPMETEN PARKEERPLAATSEN IN VLAAMS BRABANT WELKOM

OPMETEN PARKEERPLAATSEN IN VLAAMS BRABANT WELKOM WELKOM Verwelkoming Dhr. Florquin OPMETEN PARKEERPLAATSEN IN VLAAMS BRABANT Toelichting doel studie Dhr. Alexander Leysen Parkeerplaatsen resultaten Dhr. Karl Thiry en Mevr. Joke Van der Auwera On wheels

Nadere informatie

Schouw Dorpsraad Dirksland eind september 2015

Schouw Dorpsraad Dirksland eind september 2015 Schouw Dorpsraad Dirksland eind september 2015 In de Secretarieweg de groenstrook verplaatsen naar de weg dus met de bomen geïntegreerd en het voetpad verplaatsen naar de ruimte tussen de groenstrook en

Nadere informatie

Parking. Informatiebrochure

Parking. Informatiebrochure Parking Informatiebrochure Inhoud 1 Algemeen 3 2 Hoe werkt de betaalparking? 3 3 Weekabonnement / 10-beurtenkaart 4 4 Tarieven 4 5 Kort parkeren 5 6 Mindervalidenparkeerplaats (betalend) 5 7 Verboden te

Nadere informatie

Onderzoeksformulier parkeergarages Algemene gegevens

Onderzoeksformulier parkeergarages Algemene gegevens Onderzoeksformulier parkeergarages Algemene gegevens Naam van het gebouw Bezoekadres Postcode bezoekadres Vestigingsplaats Waardering Vier punten - Meest toegankelijk Dit geeft aan dat het gebouw of de

Nadere informatie

Rapport visitatie 25 oktober 2016 Kardinge

Rapport visitatie 25 oktober 2016 Kardinge Rapport visitatie 25 oktober 2016 Kardinge Groningen (5-12-2016) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap betreffende

Nadere informatie

Screeningsverslag Texture Noordstraat 28, Kortrijk Dinsdag 2 december 2014

Screeningsverslag Texture Noordstraat 28, Kortrijk Dinsdag 2 december 2014 Screeningsverslag Texture Noordstraat 28, Kortrijk Dinsdag 2 december 2014 Aanwezig Lies Buyse (directie musea en erfgoed) Sylvie de Coster (medewerkster Texture) Tommy Viaene (Stedelijke Adviesraad Personen

Nadere informatie

Schades nieuwjaarsnacht: 2 Hondenpoepbordjes 5 Vuilnisbakken 3 Hondenpoepbakken 8 verkeersborden 1 hekje

Schades nieuwjaarsnacht: 2 Hondenpoepbordjes 5 Vuilnisbakken 3 Hondenpoepbakken 8 verkeersborden 1 hekje 02-02-2012: hier weer een bericht van : www.westerkoog.eu Schades nieuwjaarsnacht: 2 Hondenpoepbordjes 5 Vuilnisbakken 3 Hondenpoepbakken 8 verkeersborden 1 hekje Laatste update 9 mei BORDJE IS WEER GEPLAATST

Nadere informatie

Product catalogus: GARSY Contour edging www.garsy.com

Product catalogus: GARSY Contour edging www.garsy.com Stalen edging Product catalogus: GARSY Contour edging 2 Garsy edging...de voordelen zijn overduidelijk Snel en makkelijk te vormen curves Ook perfect voor strakke lijnen Werkt voor alle types ondergrond

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

DE WET GELIJKE BEHANDELING OP GROND VAN HANDICAP OF CHRONISCHE ZIEKTE EN TOEGANKELIJKHEID VAN HET OPENBAAR VERVOER

DE WET GELIJKE BEHANDELING OP GROND VAN HANDICAP OF CHRONISCHE ZIEKTE EN TOEGANKELIJKHEID VAN HET OPENBAAR VERVOER DE WET GELIJKE BEHANDELING OP GROND VAN HANDICAP OF CHRONISCHE ZIEKTE EN TOEGANKELIJKHEID VAN HET OPENBAAR VERVOER Toegankelijk openbaar vervoer betekent dat mensen met een functiebeperking die zelfredzaam

Nadere informatie

AANBEVELINGEN VOORBEHOUDEN PARKEERPLAATSEN

AANBEVELINGEN VOORBEHOUDEN PARKEERPLAATSEN AANBEVELINGEN VOORBEHOUDEN PARKEERPLAATSEN Private Stichting Toegankelijk Vlaanderen Maatschappelijke zetel: Belgiëplein 1-3510 Hasselt T 0032 11 26 50 30 - www.inter.vlaanderen - info@inter.vlaanderen

Nadere informatie

OVERZICHT TOEGANKELIJKHEID OPENBARE EN TOERISTISCHE GEBOUWEN MAASEIK

OVERZICHT TOEGANKELIJKHEID OPENBARE EN TOERISTISCHE GEBOUWEN MAASEIK OVERZICHT TOEGANKELIJKHEID OPENBARE EN TOERISTISCHE GEBOUWEN MAASEIK ADM. CENTRUM MAASEIK INVENTARIS DOOR DE ADVIESRAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING MAASEIK - 2014 Lekkerstraat 10 I. TOEGANKELIJKHEID

Nadere informatie

HERAANLEG BIESTSTRAAT SCHIPLAKEN Infovergadering. 20 april 2017

HERAANLEG BIESTSTRAAT SCHIPLAKEN Infovergadering. 20 april 2017 HERAANLEG BIESTSTRAAT SCHIPLAKEN Infovergadering 20 april 2017 HERAANLEG BIESTSTRAAT SCHIPLAKEN Infovergadering Agenda Verwelkoming Toelichting ontwerp heraanleg Bieststraat Planning uitvoering en fasering

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

1 METEN VAN EEN LOCATIE

1 METEN VAN EEN LOCATIE 1 METEN VAN EEN LOCATIE Voordat er gegevens op de website kunnen worden ingevoerd moet de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid BTB van een locatie worden bepaald. De BTB wordt weergegeven

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Eeklo project

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Eeklo project toegankelijkheid project Opdrachtgever Toegankelijke fietsroute Eeklo Provincie Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ato Driegaaienstraat 160 9100 Sint Niklaas Tel : 03 / 780.35.36 Fax : 03 /

Nadere informatie

Toegankelijkheid speelpleintjes KORTRIJK

Toegankelijkheid speelpleintjes KORTRIJK Toegankelijkheid speelpleintjes KORTRIJK Inhoudstafel Inleiding 3 Onderzoek 3 Kooigem 4 Bellegem 5 Rollegem 6 Heule 7 Marke 12 Bissegem 15 Aalbeke 17 Kortrijk 19 Aanbevelingen 28 Bijlagen 29 Bijlage I

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Geraardsbergen project

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Geraardsbergen project toegankelijkheid project Toegankelijke fietsroute Geraardsbergen Opdrachtgever Provincie Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ato Driegaaienstraat 160 9100 Sint Niklaas Tel : 03 / 780.35.36 Fax

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Bezoek Wijk Welgelegen Noord

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Bezoek Wijk Welgelegen Noord Dorpsraad komt naar je toe deze zomer Bezoek Wijk Welgelegen Noord Zaterdag 6 juni 2015 1 Verslag dorpsraad komt naar je toe deze zomer: 1. Melding overlast scholieren van het HVC die naar de Estafette

Nadere informatie

Aanstiplijst toegankelijkheid Provinciale stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid

Aanstiplijst toegankelijkheid Provinciale stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid Aanstiplijst toegankelijkheid Provinciale stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u nagaan of de aanvraag voldoet aan de provinciale stedenbouwkundige

Nadere informatie

Toegankelijkheid van. het publiek domein

Toegankelijkheid van. het publiek domein Toegankelijkheid van het publiek domein Dit wenkenblad levert aan de hand van het DOD-principe een aantal basis richtlijnen om de toegankelijkheid van het publiek domein te verhogen. DOD staat voor: Doorgangen

Nadere informatie

Overzicht. Werking Enter. Studiedag Toegankelijke Cultuur. 1. Wie is Enter en wat is toegankelijkheid?

Overzicht. Werking Enter. Studiedag Toegankelijke Cultuur. 1. Wie is Enter en wat is toegankelijkheid? Studiedag Toegankelijke Cultuur MeerMobiel 7 mei 2012 Overzicht 1. Wie is Enter en wat is toegankelijkheid? 2. MeerMobiel: mensen met een mobiliteitsbeperking meer mobiel maken 3. Bezoekers met een mobiliteitsbeperking

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Voorstel voor beter openbaar vervoer-september 2003 Door Eddy Thysman eddy.thysman@pandora.be. Bedoeling :

Voorstel voor beter openbaar vervoer-september 2003 Door Eddy Thysman eddy.thysman@pandora.be. Bedoeling : Voorstel voor beter openbaar vervoer-september 2003 Door Eddy Thysman eddy.thysman@pandora.be Bedoeling : Ik wil graag een idee aanbrengen voor een beter openbaar vervoer, meer aangepast aan gehandicapten

Nadere informatie

STILSTAAN EN PARKEREN

STILSTAAN EN PARKEREN Definities: Stilstaan: Een stilstaand voertuig is een voertuig dat niet langer dan nodig stilstaat voor: het laten in- en uitstappen van personen. of voor het laden en lossen van goederen. Parkeren: Een

Nadere informatie

Rapport visitatie 2 maart 2017 Sprengenberg

Rapport visitatie 2 maart 2017 Sprengenberg Rapport visitatie 2 maart 2017 Sprengenberg Te Haarle Overijssel (versie 4-4-2017) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

Rapportage. toegankelijkheidsonderzoek. Plug-in bibliotheek. Dienstencentrum Goverwelle

Rapportage. toegankelijkheidsonderzoek. Plug-in bibliotheek. Dienstencentrum Goverwelle Rapportage toegankelijkheidsonderzoek Plug-in bibliotheek Dienstencentrum Goverwelle Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking maart 2012 1. Inleiding In november 2011 heeft de Goudse Adviesraad

Nadere informatie

HET PARK EREN OF DIT RAPPORT PARKEREN?

HET PARK EREN OF DIT RAPPORT PARKEREN? HET PARK EREN OF DIT RAPPORT PARKEREN? Onderzoeksrapport naar: Bereikbaarheid - Toegankelijkheid - Bruikbaarheid - Uitgankelijkheid van de parken in Oosterhout Uitgevoerd door de werkgroep GroenLinks Actief

Nadere informatie

Rapportage. Toegankelijkheidsonderzoek. Jeu de Boules Vereniging Gouda

Rapportage. Toegankelijkheidsonderzoek. Jeu de Boules Vereniging Gouda Rapportage Toegankelijkheidsonderzoek Jeu de Boules Vereniging Gouda Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking Februari 2013 1. Inleiding 2. JBV Gouda beschikt over een prachtig clubhuis, 2 speelvelden

Nadere informatie

Toegankelijkheid van stemlokalen

Toegankelijkheid van stemlokalen Toegankelijkheid van stemlokalen Deze brochure bevat belangrijke richtlijnen voor toegankelijke verkiezingen. Het helpt je als lokaal bestuur bij de keuze van een geschikte locatie en de inrichting ervan.

Nadere informatie

Parkeerplaatsen voor personen met een handicap te Kortrijk. Onderzoek voorjaar 2014

Parkeerplaatsen voor personen met een handicap te Kortrijk. Onderzoek voorjaar 2014 Parkeerplaatsen voor personen met een handicap te Kortrijk Onderzoek voorjaar 2014 INHOUD 1. Inleiding.... pg. 3 2. Overzicht onderzochte parkeerplaatsen voorjaar 2014 pg. 4 3. Prioriteitenlijst A. Parkeerplaatsen

Nadere informatie

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE De voorbije 2 jaar vormde de Vlaamse Landmaatschappij samen met haar partners een voormalig industrieterrein in Doornzele-Kanaalzijde (Evergem & Gent) om tot een

Nadere informatie

Rapport visitatie Schiermonnikoog

Rapport visitatie Schiermonnikoog Rapport visitatie 22-2-2018 Schiermonnikoog (versie 4-3-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap betreffende

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Resultaten van de Omegawoningen De Woning Stank uit putje (riolering) 2 Sanitair is oud Afvoer is slecht Tocht en vocht; condens Enkel glas

Nadere informatie

STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM

STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM WAT KAN BETER? De huidige N8 zorgt voor heel wat knelpunten voor het plaatselijk en doorgaand verkeer in Kortrijk en

Nadere informatie

PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL

PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL Dolium, plan Kerkebogten Eersel HUIDIGE SITUATIE - DOLIUM (PLAN KERKEBOGTEN

Nadere informatie

Toegankelijke wandellus Zevenbronnen te Landen

Toegankelijke wandellus Zevenbronnen te Landen Toegankelijke wandellus Zevenbronnen te Landen Marcel Wijnker productdesigner, mobiliteitsdeskundige 1 Kadering - Toerisme Vlaams-Brabant wil reeks toegankelijke wandelroutes aanbieden. - Liefst met toegankelijke

Nadere informatie