Screeningsrapport toegankelijkheid Wandeling stappen in Kortrijk dd. 03/07/2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Screeningsrapport toegankelijkheid Wandeling 10 000 stappen in Kortrijk dd. 03/07/2015"

Transcriptie

1 Screeningsrapport toegankelijkheid Wandeling stappen in Kortrijk dd. 03/07/2015 De screening werd georganiseerd door de Kortrijkse Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (SAPH). De screeners waren verdeeld in 2 groepen die elk een deel van het parcours voor hun rekening namen. Uiteindelijk werd alles in 1 bundel samen gebracht. Namen deel aan de screening: - Tommy (SAPH) - Chris (SAPH) - Koen (SAPH) - Marc (SAPH) - Freddy (Stedelijke Ouderen AdviesRaad) - Steffie (Brailleliga) - Anne-Marie (SAPH) 1. Specifieke bemerkingen genoteerd tijdens de wandeling BEGIJNHOFPARK: - Toegankelijk toilet aanwezig in Museum De dolomiet is bewandelbaar. Personen met een visuele beperking hebben hier geen geleidelijn ter beschikking. VERBINDING BEGIJNHOFPARK - WEGGETJE LANGS DE ZUIDKANT VAN DE O.L.VROUWESTRAAT: WEGGETJE LANGS DE ZUIDKANT VAN DE O.L.VROUWEKERK: - Deze weg is juist breed genoeg. Mekaar kruisen is niet mogelijk zonder van de weg af te gaan. De bevloering bestaat uit goed aangelegde kasseien. STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP GROTE MARKT KORTRIJK

2 BEGIJNHOFSTRAAT: - De straat loopt hellend bergop. Langs beide kanten van de straat is het voetpad te smal en er komen voortdurend obstakels (fietsen, keldergatafrasteringen, ) voor op het voetpad zodat het ook gevaarlijk is voor personen met een blindenstok. De enige mogelijkheid is de straat gebruiken. VOETPAD AAN INGANG BEGIJNHOF: - De borduur als overgang van de straat naar de Sint-Maartenskerkstraat is zeer verraderlijk. De boordstenen liggen niet gelijk. 2 BEGIJNHOF: - De heel hobbelige kasseistenen zijn moeilijk berijdbaar met een rolstoel. Zelfs stappen (met naaldhakken) is niet evident. Na volledige renovatie van het Begijnhof zou er mogelijkheid zijn om de wandeling langs de huisjes en rond de St.-Annazaal te doen op een beter begaanbaar pad. Obstakels zouden op dat pad ook verwijderd zijn.

3 JOZEF VAN DAELEPLEIN GROTE MARKT: - Oriëntatie voor mensen met visuele beperking is moeilijk. - Verschillende soorten stenen zonder structuur. GROTE MARKT: - Na renovatie zal er een breed voetgangerspad liggen langs de terrassen. Aan de buitenzijde zal er een geleidelijn voorzien zijn. - Oversteken aan de Graanmarkt is perfect mogelijk. - Voetpad tot aan stadhuis: O.K. - In het stadhuis is er een toegankelijk toilet (bereikbaar tijdens de openingsuren). Pictogrammen met wegaanduiding? OPMERKING: - in dit eerste deel komen regelmatig plaatsen voor waar men even kan rusten: Begijnhofpark, langs O.L.V.-kerk, aan SInt-Maartenskerk, Begijnhof, SINT-MICHIELSPLEIN: - Ter hoogte van de kerk: ondergrond van platte kasseien maar is wel hobbelig. 3 - T.h.v. café Petit Paris : doorgang voetpad wordt belemmerd door een deel van het terras. Suggestie: terrasreglement toepassen.

4 KRUSING MET DE KASTEELSTRAAT: - Zeer slechte overgang t.h.v. de Kasteelstraat langs beide oversteekplaatsen. De greppel is te diep om af te rijden; te groot verschil drempel straat. LOUIS VERWEESTRAAT: - Bij indraaien naar de Louis Verweestraat is de dwarshelling te steil. - Verder in de Louis Verweestraat ligt het voetpad heel ongelijk, de rolwagen helt gevaarlijk over. 4 - T.h.v. de parkeermeter is de doorgang slechts 93 cm.(huis nr. 6)

5 - T.h.v. de werken (die blijkbaar lange tijd zullen duren) staan de signalisatieborden in de weg op het voetpad. - Het voetpad ligt er slecht bij over de ganse lengte en breedte. OUDE KASTEELSTRAAT: - Bij kruising van de L. Verweestraat naar de Oude Kasteelstraat is de drempel te hoog; de rolwagen moet een heel eind afleggen om een plaats te vinden waar men zonder problemen kan afrijden. 5 ROOSEVELTPLEIN BURGEMEESTER NOLF STRAAT: - Geen overgang van Rooseveltplein naar Burgemeester Nolfstraat.

6 - De straat ligt hoog, dan heb je een greppel en dan een hoge drempel; het is moeilijk om op het voetpad te geraken. Pas t.h.v. het gerechtsgebouw kan onze gemechaniseerde vriend ons terug vervoegen. E. DE PRAETERESTRAAT: - Te smalle doorgang bij de voorbehouden parkeerplaats; tussen het bordje en de drempel. 6 - Het voetpad is op het einde te smal om vlotte passage mogelijk te maken wanneer auto s met de voorwielen tegen de drempel parkeren. Ons advies is om met de rolwagen op de straat te rijden want men kan nergens het voetpad afrijden (drempels greppels).

7 H. BEYAERTSTRAAT: - Nergens kan je als rolwagengebruiker op het voetpad komen. Ons advies: blijf op de straat rijden. BEHEERSTRAAT: - Pas op de Beheerstraat kan onze gemechaniseerde vriend ons terug vervoegen op het voetpad. - Nog steeds geen zitbank tegengekomen. BRUG OVER RICHTING TEXTURE, RECHTSAF NIJVERHEIDSKAAI: - Oef even rusten op onze eerste zitbank. 7 BRUG LEIESTRAAT LINKSAF IJZERKAAI: - Net voor de brug staat een paal midden op het voetpad; advies: weg oversteken naar linkerkant. - De brug steek je best aan de linkerkant over omdat je op die manier aan de overkant een gemakkelijke overgang hebt naar de Ijzerkaai.

8 - Steek je de brug aan de rechterkant over dan is de overgang naar het voetpad van de Ijzerkaai te steil. IJZERKAAI: - Slechts 1 zitbank t.h.v. de serviceflats Heilig Hart. Advies: meer zitbanken voorzien voor de bewoners op de Ijzerkaai. 8 - Voetpad naar de collegebrug is oké; er zijn 2 opties die beide heel toegankelijk zijn. COLLEGEBRUG: - Uitkijkplateau bij de Collegebrug is niet toegankelijk voor rolwagens; enkel trappen. GROENINGEBRUG: - Best de Kaai verlaten aan de rechterkant en verder rechts het voetpad volgen tot aan het rond punt bij de brug (Burgemeester Vercruysselaan). - De greppel is te diep om af te rijden; te groot verschil drempel straat.

9 GROENINGEBRUG: - Langs de kant Burgemeester Vercruysselaan zeer steil voor rolstoelgebruikers met begeleider en voor minder mobiele personen. Misschien is het beter om terug te keren naar de Collegebrug om over de Leie te geraken. Uitzicht over de Leie vanuit een rolstoel vanop de Groeningebrug is toch niet mogelijk omdat de leuning van de brug juist op ooghoogte is. WANDEL- EN FIETSROUTE LANGS DE LEIE (OVERKANT DAMKAAI) - Goed begaanbaar pad. - Weinig rustmogelijkheden tussen Kortrijk Beach en Plein behalve 1 picknickruimte langs de kade voor plezierboten. 9 KLEINE LEIESTRAAT - Weg hellend omhoog. Geen en indien wel aanwezig, te smal voetpad.

10 OVERSTEEK KLEINE LEIESTRAAT - GROENINGESTRAAT - PLEIN - Voetpad van Kleine Leiestraat naar de overkant van de Groeningestraat om naar de Houtmarkt te gaan: heel goed aangepast, zelfs met noppentegels. - Voetpaden die ons verder naar de binnenkant van het Plein leiden zijn moeilijk te nemen met een rolstoel omdat voetpad - greppel - straat - greppel - voetpad niet voldoende vlot in mekaar over gaan. Eens de overkant bereikt staan er terug paaltjes midden het voetpad: gevaarlijk voor personen met visuele beperking. - Alternatief: van Kleine Leiestraat richting Gulden Sporen College ( t Fort). Voetpad aan groen appartementsgebouw in slechte staat. Oversteek Kleine Leiestraat ( groen appartementsgebouw richting school): drempel langs kant appartementsgebouw in slechte staat. Oversteek naar binnenkant Plein: ene drempel ligt oneffen (boordstenen op ongelijke hoogte) en andere kant: gootje, boordsteen: verschillende hoogte. 10 WEG DWARS DOORHEEN PLEIN - Weg doorheen het Plein op verharde dolomiet. - De poortjes aan de in- en uitgangen van het Plein zijn weg. GROENINGEPOORT - GROENINGEMONUMENT - Asfalt aan Groeningepoort in slechte staat: gevaarlijke putten in de weg. - Graag monument op kaartje aanduiden voor betere oriëntatie.

11 - Er is een bank in het park. KRUISPUNT LEEUW VAN VLAANDERENLAAN - GROENINGELAAN - Dwarsen Groeningelaan niet mogelijk op voetpad omdat het niet verlaagd is. - Leeuw van Vlaanderenlaan oversteken naar linkerzijde omdat voetpad rechts in slechte staat is (?). (Aanduiden op plannetje?) Opgepast met rolstoel voor overgangen voetpaden - straat! 11 KRUISPUNT LEEUW VAN VLAANDERENLAAN EN JAN BREYDELLAAN MET VELDSTRAAT - Eerst Leeuw van Vlaanderenlaan terug dwarsen. (Aanduiden op plannetje?)

12 - Paaltjes in midden van voetpad gevaarlijk voor personen met visuele beperking - Daarna aan de apotheek de Veldstraat oversteken. - Drempels niet altijd even vlak. - Rioolputje ter hoogte van zebrapad. - Ook op hoek Veldstraat Jan Breydellaan paaltje in midden van voetpad 12 JAN BREYDELLAAN - Toegankelijk toilet dichtbij parcours in De Korenbloem, Pieter De Conincklaan 12 PRINSES MARIE-JOSÉPLEIN - Banken in midden van plein, maar niet bereikbaar met rolstoel wegens te hoge stoepranden.

13 PASSIONISTENLAAN - Toegankelijk toilet in Jeugdhostel. Wel niet gemakkelijk om met rolstoel binnen te geraken wegens moeilijk te hanteren deuren. Toegang ook niet duidelijk zichtbaar: waar is de deur en waar het raam? WANDELINGSTRAAT VELDSTRAAT - Hoek Wandelingstraat Veldstraat langs de kant van Broeder Isidoor: voetpad in slechte staat. Op de hoek zijn er ook een aantal putjes in de grond verzakt. Zeer gevaarlijk voor kleine wieltjes rolstoel, maar ook om te vallen of enkel te verzwikken Aan de grot van Broeder Isidoor is er een toegankelijk toilet.

14 WANDELINGSTRAAT - Oversteek Veldstraat naar 2e deel van de Wandelingstraat: overgang borduren naar de weg in slechte staat (borduurstenen op heel ongelijk van hoogte) 14 - Wandelingstraat tussen Veldstraat en Veemarkt: smal, met fietsen op voetpad en uitstekende dorpels aan de woonhuizen. Niet evident om te passeren met een rolstoel en gevaarlijk voor personen met visuele beperkingen. Voetpad erg afhellend.

15 VEEMARKT - Aan einde van Wandelingstraat moeten we volgens het plannetje het rondpunt dwarsen. Dit is gevaarlijk en niet mogelijk. Daarom kunnen we best Wandelingstraat dwarsen; oversteek O.K. - Aan fruithandel Isabelle zouden we dan de Veemarkt moeten dwarsen, maar door de hoogte van de borduren is dit niet mogelijk. Enige oplossing: verder langs de gevels van de woningen lopen en bij volgende zebrapad de Veemarkt dwarsen. Voor rolstoelgebruikers best mogelijk. Voor personen met visuele beperking geen enkele aanduiding aanwezig! Ondertussen liep de persoon met visuele beperking tegen granieten bollen op het voetpad. Na het dwarsen van de weg staan paaltjes en het gebouw A van de ingang van de ondergrondse parking in de looplijn. (In ieder geval moet plannetje hier hertekend worden.) 15 Oversteek aan fruithandel Isabelle

16 Oversteek verder in de straat 16 - Weg verder zetten op Veemarkt is niet evident voor personen met een visuele beperking (wegens open vlakte en obstakels tussendoor). - Op de Veemarkt zijn rustpunten aanwezig. - Toegankelijk toilet dichtbij parcours in LDC De Zonnewijzer, Lange Meersstraat 6 KLEINE SINT-JANSSTRAAT - SINT-JANSSTRAAT - Winkelwandelstraat: geleidelijn voor mensen met visuele beperking, maar is waarschijnlijk niet voldoende voelbaar en is zeker niet consequent doorgetrokken. - Toegankelijke toiletten in K (benedenverdieping). GROTE KRING - Zelfde bemerking m.b.t. de geleidelijn. Je loopt zelfs tegen obstakels aan als je deze blijft volgen. De lijn loopt ook niet door. - Bank aanwezig. LANGE BRUGSTRAAT

17 LANGS BEGIJNHOF - Goed berijbare geharde dolomiet 2. Algemene bemerkingen en suggesties - Op heel wat overgangen zijn de drempels te hoog, er zijn weinig op- en afrijmogelijkheden straat voetpad voor rolwagengebruikers. - Een tweede algemene bemerking is dat de voetpaden/wandelpaden op bepaalde plaatsen heel gebrekkig zijn; steil, niveauverschillen, niet effen, - Er zijn weinig zitbanken. - Er ontbreekt een bewegwijzering; wel is er een brochure met kaartje. - Interessant : wenkenblad toegankelijkheid van voetpaden: aden.pdf - Op het plan extra info vermelden zoals ligging toegankelijke toiletten, rustpunten, Wij danken onze screeners. 17 Wij stellen het op prijs dat ons advies wordt gevraagd bij dergelijk mooi project en wensen graag op de hoogte te worden gehouden van het verder verloop.

Het Landhuis Regionaal infokantoor

Het Landhuis Regionaal infokantoor Het Landhuis Regionaal infokantoor www.toerismekleinbrabant.be info@tkbs.be 03 899 28 68 Boomstraat 1 2880 Bornem Het infokantoor is gelegen op de Markt in Borne Er zijn in de onmiddellijke omgeving parkeerplaatsen

Nadere informatie

Onderzoek Begraafplaatsen te Kortrijk.

Onderzoek Begraafplaatsen te Kortrijk. Onderzoek Begraafplaatsen te Kortrijk. Januari 2012 Visie Toegankelijkheid gaat over ergens geraken op een gemakkelijke manier. Elke verplaatsing die we maken, bestaat uit verschillende elementen, dit

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Geraardsbergen project

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Geraardsbergen project toegankelijkheid project Toegankelijke fietsroute Geraardsbergen Opdrachtgever Provincie Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ato Driegaaienstraat 160 9100 Sint Niklaas Tel : 03 / 780.35.36 Fax

Nadere informatie

Integrale Toegankelijkheid van bos, natuur en park

Integrale Toegankelijkheid van bos, natuur en park Integrale Toegankelijkheid van bos, natuur en park Eva Troch Dag van de Openbare Ruimte 13 maart 2008 Agentschap voor Natuur en Bos Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor het beleid, het duurzaam

Nadere informatie

Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011

Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011 Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011 Overzicht wandeling Probeer met de rolstoel of als blinde het Felixpakhuis buiten te geraken. Is de deur makkelijk te vinden? Is de

Nadere informatie

Parkeerplaatsen voor personen met een handicap te Kortrijk. Onderzoek voorjaar 2014

Parkeerplaatsen voor personen met een handicap te Kortrijk. Onderzoek voorjaar 2014 Parkeerplaatsen voor personen met een handicap te Kortrijk Onderzoek voorjaar 2014 INHOUD 1. Inleiding.... pg. 3 2. Overzicht onderzochte parkeerplaatsen voorjaar 2014 pg. 4 3. Prioriteitenlijst A. Parkeerplaatsen

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke wandelingen Molsbroek-Buylaers wandelroute Personen m project Toerisme Oost-Vlaanderen

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke wandelingen Molsbroek-Buylaers wandelroute Personen m project Toerisme Oost-Vlaanderen toegankelijkheid project Opdrachtgever Toegankelijke wandelingen Molsbroek-Buylaers wandelroute Provincie Oost-Vlaanderen Toerisme Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ATO 9100 Sint Niklaas Tel

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Deinze project

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Deinze project toegankelijkheid project Opdrachtgever Toegankelijke fietsroute Deinze Provincie Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ato Driegaaienstraat 160 9100 Sint Niklaas Tel : 03 / 780.35.36 Fax : 03

Nadere informatie

De voetgangerscirkel

De voetgangerscirkel De voetgangerscirkel Van waar de inspiratie? 1. Een duidelijk afgebakend gebied met aangepaste woonvormen. Maximaal 25% van alle woningen binnen het gebied moeten zijn aangepast voor de doelgroep. 2. Van

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN Ommetje B

STRUIN BULLETIN Ommetje B STRUIN BULLETIN Ommetje B Versie: maart 2018 Gofferts Groen Door Frans Sijben Nijmegen Dit struinommetje brengt u in een dik uur naar een van de vele parken in Nijmegen. Temidden van straten en woningen

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Cultuurmarkt van Vlaanderen 2011

Cultuurmarkt van Vlaanderen 2011 Cultuurmarkt van Vlaanderen 2011 Zondag 28 augustus, 11.00-18.00 uur, centrum Antwerpen De Cultuurmarkt van Vlaanderen is een evenement waar iedereen welkom is, daarom levert organisator Prospekta extra

Nadere informatie

Toegangspad : Het toegangspad naar de verschillende ingangen zijn voorzien in betondals en liggen vlak.

Toegangspad : Het toegangspad naar de verschillende ingangen zijn voorzien in betondals en liggen vlak. De Zilverreiger www.zilverreiger.be/ info@zilverreiger.be Tel: 03 889 06 03 Scheldestraat 18 Bornem (Weert) Parkeren : Men kan parkeren in de straat aan het gebouw. Voor de deur is er een voorbehouden

Nadere informatie

Mw. Henny. en verslag) Mw. Henny. hccnet.nl)

Mw. Henny. en verslag) Mw. Henny. hccnet.nl) Adviesrapport Uitkomsten van de schouw Turbo-Rotonde Soestdijkerstraatweg Oostereind (De kruising Surinamelaan/Soestdijkerstraatweg/Nieuwe ingang ziekenhuis is nog niet klaar) 11 juni 2013 Opgesteld door:

Nadere informatie

Campus Onze-Lieve-Vrouw (zetel Reepkaai 4, 8500 Kortrijk

Campus Onze-Lieve-Vrouw (zetel Reepkaai 4, 8500 Kortrijk Wegbeschrijving naar onze campussen Campus Onze-Lieve-Vrouw (zetel Reepkaai 4, 8500 Kortrijk Aan het einde van de Brugsesteenweg, aan de verkeerslichten rijdt u rechtsaf richting Menenpoort. Ter hoogte

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke wandelingen Donkmeer wandelroute project verkorte lus Donkmeer Toerisme Oost-Vlaanderen

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke wandelingen Donkmeer wandelroute project verkorte lus Donkmeer Toerisme Oost-Vlaanderen toegankelijkheid project Opdrachtgever Toegankelijke wandelingen Donkmeer wandelroute verkorte lus Donkmeer Provincie Oost-Vlaanderen Toerisme Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ATO Driegaaienstraat

Nadere informatie

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018 Quick-wins Fietsersbond november 2018 Inhoud 1) Fietspad aan bushalte Destelbergen Stelplaats... 2 2) Verbinding Scheldelaan-Scheldekant... 4 3) Ten Bosse ter hoogte van Laarnebaan... 5 4) Moerenakkerwegel-Laarnebaan...

Nadere informatie

Speurtocht Hoogeloon 2017

Speurtocht Hoogeloon 2017 Speurtocht Hoogeloon 2017 1. Ga linksaf richting 2. Sla hier het (zand)pad in. 3. Loop langs deze schuur en en ga rechtdoor. 4. Aan de linkerkant zien wij nu dit. 5. Bij de boerderij met het jaartal 1998

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

Knelpuntenwandeling Verwerking & timing

Knelpuntenwandeling Verwerking & timing Knelpuntenwandeling Verwerking & timing 4-9-2018 dia 1 www.londerzeel.be Inleidende begrippen» openbare werken» ontwerprichtlijnen» zone 30» zebrapad Knelpunten» Londerzeel» Malderen» Sint-Jozef» Steenhuffel

Nadere informatie

Toegankelijkheid & Mobiliteit. Centrum gemeente Ardooie

Toegankelijkheid & Mobiliteit. Centrum gemeente Ardooie Toegankelijkheid & Mobiliteit Centrum gemeente Ardooie Toegankelijkheid en Mobiliteit In het nieuwe decreet betreffende het mobiliteitsbeleid (dd. 20 maart 2009) staat de verwezenlijking van vijf basisdoelstellingen

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

Rapport visitatie 19 april 2018 Landgoed Wallsteijn

Rapport visitatie 19 april 2018 Landgoed Wallsteijn Rapport visitatie 19 april 2018 Landgoed Wallsteijn Oude Buisse Heide Te Zundert (versie 22-04-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum

Nadere informatie

OVERZICHT TOEGANKELIJKHEID OPENBARE EN TOERISTISCHE GEBOUWEN MAASEIK

OVERZICHT TOEGANKELIJKHEID OPENBARE EN TOERISTISCHE GEBOUWEN MAASEIK OVERZICHT TOEGANKELIJKHEID OPENBARE EN TOERISTISCHE GEBOUWEN MAASEIK ADM. CENTRUM MAASEIK INVENTARIS DOOR DE ADVIESRAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING MAASEIK - 2014 Lekkerstraat 10 I. TOEGANKELIJKHEID

Nadere informatie

Dr. E. Moreauxlaan N34

Dr. E. Moreauxlaan N34 Dr. E. Moreauxlaan N34 Vernieuwd Rapport over de vernieuwde aanleg April 2009 Werkgroep Fietseling Leffingestraat 85 8400 Oostende tel./fax (059) 50.99.72 fietselingoostende@pandora.be www.fietselingoostende.be

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Op het einde van de fotozoektocht moet je een klein stukje langs een vrij drukke straat stappen. Wees dus voorzichtig en hou uiterst links!

Op het einde van de fotozoektocht moet je een klein stukje langs een vrij drukke straat stappen. Wees dus voorzichtig en hou uiterst links! Startplaats We starten de fotozoektocht op de parking van de Hospicebossen te Nazareth. Deze parking bevindt zich aan de ingang vlakbij de brug over de autosnelweg. Wegbeschrijving: Vanaf de startplaats

Nadere informatie

Rapport visitatie 9 juli 2018 Spiegelplas

Rapport visitatie 9 juli 2018 Spiegelplas Rapport visitatie 9 juli 2018 Spiegelplas Te Nederhorst den Berg (versie 23-09-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Wachtebeke project

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Wachtebeke project toegankelijkheid project Toegankelijke fietsroute Wachtebeke Opdrachtgever Provincie Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ato Driegaaienstraat 160 9100 Sint Niklaas Tel : 03 / 780.35.36 Fax :

Nadere informatie

Reglement fotozoektocht

Reglement fotozoektocht Reglement fotozoektocht Er kan deelgenomen worden aan de zoektocht van 31 maart tot en met 15 april 2018. Uiterlijk op maandag 16 april 2018 moet het deelnemingsformulier ingediend worden in Lokaal Dienstenstencentrum

Nadere informatie

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE De voorbije 2 jaar vormde de Vlaamse Landmaatschappij samen met haar partners een voormalig industrieterrein in Doornzele-Kanaalzijde (Evergem & Gent) om tot een

Nadere informatie

SOEST-ZUID ROUTE Soesterbergsestraat 101 Overhangend groen belemmert de vrije doorgang. Foto SZ Soest-Zuid Route 2 1

SOEST-ZUID ROUTE Soesterbergsestraat 101 Overhangend groen belemmert de vrije doorgang. Foto SZ Soest-Zuid Route 2 1 SOEST-ZUID ROUTE 2 1.Soesterbergsestraat 105, Trottoir is versmald door overhangend groen. VOP ( van 105 naar 110) Geleidelijnen voor visueel gehandicapten ontbreken/ liggen verkeerd, op deze manier worden

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Eeklo project

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Eeklo project toegankelijkheid project Opdrachtgever Toegankelijke fietsroute Eeklo Provincie Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ato Driegaaienstraat 160 9100 Sint Niklaas Tel : 03 / 780.35.36 Fax : 03 /

Nadere informatie

1) Dorpsstraat oversteken en L-af voor langs het (oude) gemeentehuis van Liempde, bij splitsing R-door(Den Achterhof)

1) Dorpsstraat oversteken en L-af voor langs het (oude) gemeentehuis van Liempde, bij splitsing R-door(Den Achterhof) Wandeling:2 Liempde-Olland-Kasteren-Liempde Start: Café Het Wapen van Liempde 1) Dorpsstraat oversteken en L-af voor langs het (oude) gemeentehuis van Liempde, bij splitsing R-door(Den Achterhof) 2) Bij

Nadere informatie

Parkhotel Den Haag. Hotel toegankelijkheidsinformatie

Parkhotel Den Haag. Hotel toegankelijkheidsinformatie Parkhotel Den Haag Hotel toegankelijkheidsinformatie Hartelijk voor uw interesse in het Parkhotel Den Haag. In dit document vind u informatie voor het organiseren van uw verblijf/bezoek. Parkhotel Den

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

Rapport visitatie 17 april 2018 Poort Bulten

Rapport visitatie 17 april 2018 Poort Bulten Rapport visitatie 17 april 2018 Poort Bulten De Lutte Overijssel (versie 08-05-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Wachtebeke project

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Wachtebeke project toegankelijkheid project Opdrachtgever Toegankelijke fietsroute Wachtebeke Provincie Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ato Driegaaienstraat 160 9100 Sint Niklaas Tel : 03 / 780.35.36 Fax :

Nadere informatie

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart.

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Oktober 2014 1) Stationstraat & Verbindingsstraat. Probleem/gevaar: De Stationsstraat is ter hoogte van de Verbindingsstraat erg smal. Schoolroutekaart:

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

De Zilvertorens. Te huur in Kortrijk: Zorgappartementen met service op maat. Te huur. Uniek woonconcept met service op maat. Onmiddellijk beschikbaar!

De Zilvertorens. Te huur in Kortrijk: Zorgappartementen met service op maat. Te huur. Uniek woonconcept met service op maat. Onmiddellijk beschikbaar! De Zilvertorens Te huur in Kortrijk: Zorgappartementen met service op maat Te huur 700 vanaf maand Onmiddellijk beschikbaar! Uniek woonconcept met service op maat Wonen zoals u het wil, ook op latere leeftijd.

Nadere informatie

VERO voor voetgangers basisschool Pulle

VERO voor voetgangers basisschool Pulle VERO voor voetgangers basisschool Pulle 1 Stappen in groep Het vertrekpunt veilig verlaten Kloosterstraat 7 Het vertrek en eindpunt van de VERO voor voetgangers is de parking voor de school (Kloosterstraat).

Nadere informatie

Stichting Toegankelijkheid De Fryske Marren

Stichting Toegankelijkheid De Fryske Marren Stichting Toegankelijkheid De Fryske Marren Onderzoek Toegankelijkheid Sportterreinen De Fryske Marren Het onderzoek is uitgevoerd door vrijwilligers van de Stichting Toegankelijkheid De Fryske Marren

Nadere informatie

Dr. E. Moreauxlaan N34

Dr. E. Moreauxlaan N34 Dr. E. Moreauxlaan N34 Rapport over de vernieuwde aanleg September 2008 Werkgroep Fietseling Leffingestraat 85 8400 Oostende tel./fax (059) 50.99.72 fietselingoostende@pandora.be www.fietselingoostende.be

Nadere informatie

SOEST-ZUID ROUTE 4. 1.Oversteek Ossendamweg bij Parklaan Tegels voor visueel gehandicapten liggen goed. Foto SZ

SOEST-ZUID ROUTE 4. 1.Oversteek Ossendamweg bij Parklaan Tegels voor visueel gehandicapten liggen goed. Foto SZ SOEST-ZUID ROUTE 4 1.Oversteek Ossendamweg bij Parklaan Tegels voor visueel gehandicapten liggen goed. Foto SZ 4.056. 2. Einde Parklaan oneven nummers, verhard pad langs het spoor. Het pad verkeert in

Nadere informatie

Studiedag toegankelijke cultuur

Studiedag toegankelijke cultuur Studiedag toegankelijke cultuur Workshop toegankelijke infrastructuur Voorstelling Caroline Delveaux, architect, toegankelijkheidsadviseur Screenings Limburg: 37 Vlaams-Brabant: 5 Brussel (Lasso): 30 Antwerpen:

Nadere informatie

VOOR EIGEN REGIE IN ZORG EN SAMENLEVING

VOOR EIGEN REGIE IN ZORG EN SAMENLEVING Toegankelijkheidsonderzoek Werkplein West Jan van Galenstraat 323 donderdag 11 maart 2010 ALGEMEEN Het gebouw aan de Jan van Galenstraat bestaat uit twee gedeeltes: Het publieksgedeelte en het personeelsgedeelte.

Nadere informatie

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp)

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) START FIETSPROEF Goed langs de rechterzijde van de straat rijden tot op het einde. Aan het kruispunt moet je oversteken en linksaf het

Nadere informatie

Trottoirs en looproutes in Oudemirdum geschikt voor gebruikers rollator?

Trottoirs en looproutes in Oudemirdum geschikt voor gebruikers rollator? Trottoirs en looproutes in Oudemirdum geschikt voor gebruikers rollator? Op verzoek van een inwoner van het dorp Oudemirdum, die alleen kan lopen als hij een goede steun heeft van zijn rollator, zijn twee

Nadere informatie

Jubileum uitgave 50 jaar IVN-Oisterwijk

Jubileum uitgave 50 jaar IVN-Oisterwijk 50 Jubileum uitgave 50 jaar IVN-Oisterwijk Inhoudsopgave Voorwoord Voorzitter.pag 1 Felicitaties pag 2 IVN landelijk NME IVN Boxtel Heemkundekring Natuurmonumenten LNMH Brabants Landschap Werkgroepen pag

Nadere informatie

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving Luistertocht Burg-Reuland Burchtlieden uit Reuland, Eifel-gotiek en snelle postkoetsen Wegbeschrijving Start: Tourist Info Reuland-Ouren, Kulturhaus, Dorf 135 in Burg- Reuland (vroeger Dorf 106 a). Parkeermogelijkheden

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

RICHTLIJNEN PARKEERINRICHTINGEN PERSONEN MET EEN E N HANDICAP

RICHTLIJNEN PARKEERINRICHTINGEN PERSONEN MET EEN E N HANDICAP RICHTLIJNEN PARKEERINRICHTINGEN VOOR R PERSONEN MET EEN E N HANDICAP Deze brochure is een uitgave van: De Federale Overheidsdienst (FOD) Sociale Zekerheid, Bestuursdirectie van de Uitkeringen aan Personen

Nadere informatie

Deel 3: Oefeningen voor de Loopgroep. Redactie:

Deel 3: Oefeningen voor de Loopgroep. Redactie: Deel 3: Oefeningen voor de Loopgroep Redactie: Robin den Blanken Remco Fiege student Fysiotherapie student Fysiotherapie Juni 2008 Hogeschool van Amsterdam Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Inleiding:...

Nadere informatie

Visitors Center Duvel Depot

Visitors Center Duvel Depot Visitors Center Duvel Depot Breendonk-Dorp 66 2870 Puurs Er is een aangepaste parkeerplaats in de omgeving aanwezig, deze is te smal (250 cm). Het toegangspad is toegankelijk. Het aangepast toilet is het

Nadere informatie

Op zoek naar goede fietspaden Een fietstocht met en voor beleidsmensen 10 mei 2008 Dit document laat u toe om zelf of + opmerkingen te noteren.

Op zoek naar goede fietspaden Een fietstocht met en voor beleidsmensen 10 mei 2008 Dit document laat u toe om zelf of + opmerkingen te noteren. Werkgroep Fietseling Leffingestraat 85 8400 Oostende tel./fax (059) 50.99.72 fietselingoostende@pandora.be www.fietselingoostende.be Voor een veilig en leefbaar Oostende! Op zoek naar goede fietspaden

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade WETENSWAARDIGHEDEN Startpunt: Museumplein. Hier kunt u uw auto parkeren. Duur: 45 tot 70 minuten. Heuvelachtig Niet geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond juli Opmerkingen

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond juli Opmerkingen Quick-wins Advies Fietsersbond juli 2016 Opmerkingen Verkaveling Scheldehof ter hoogte van de Dendermondesteenweg Het fietspad aan de uitwijkstrook van de bushalte is erg smal en in conflict met de voetgangers.

Nadere informatie

CHECKLIST VOOR TUINEN IN WZC

CHECKLIST VOOR TUINEN IN WZC 1 CHECKLIST VOOR TUINEN IN WZC Checklist voor de instellingstuin Indien *, bij verwerking omgekeerd quoteren. Stelling Juist Fout NVT Algemeen 1 De tuin is gemakkelijk te bereiken (zonder lift, zonder

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID De Kriekelaar 05. VERDELING VAN POSTCODES Aantal respondenten: 0 (de helft van het aantal gezinnen) Figuur. KEUZE VERVOERSMIDDEL Niemand van de respondenten brengt

Nadere informatie

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van fietsverbindingen door het centrum van Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Voor Iedereen Toegankelijke Wandelingen

Voor Iedereen Toegankelijke Wandelingen Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Beperking Nieuwpoort Voor Iedereen Toegankelijke Wandelingen Het parcours van deze wandelingen is integraal toegankelijk wat wil zeggen dat er geen hoge stoepranden,

Nadere informatie

STREEK-GR HAGELAND. Trajectwijzigingen rond Provinciedomein Kessel-Lo KAART Wijziging Wilselsesteenweg

STREEK-GR HAGELAND. Trajectwijzigingen rond Provinciedomein Kessel-Lo KAART Wijziging Wilselsesteenweg STREEK-GR HAGELAND 1. Wijziging Wilselsesteenweg Pad: Streek-GR Hageland Topogids: Streek-GR HAGELAND. Wandelen in Vlaams-Brabant Pagina tekst: p. 25 Pagina kaart: Kaart 1 Referentiepunt: 01>

Nadere informatie

** De Vilterhof is een monumentale karakteristieke carré boerderij

** De Vilterhof is een monumentale karakteristieke carré boerderij WANDELRONDJE - KASTEELDOMEIN Afstand 8,8 km (ca 2 uur) Deze wandeling vereist stevige wandelschoenen en gaat deels over onverharde paden. 1 Tijdens deze wandeling is er geen horeca langs de wandelroute.

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN DE STOOMGROEP IN TURNHOUT

MIJN BEZOEK AAN DE STOOMGROEP IN TURNHOUT MIJN BEZOEK AAN DE STOOMGROEP IN TURNHOUT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar de Stoomgroep. Dit is een miniatuurspoorweg in Turnhout waar ik op kleine treinen kan rijden. Veel mensen vinden

Nadere informatie

Serviceflats van De Zilvertorens

Serviceflats van De Zilvertorens Serviceflats van De Zilvertorens in Oostrozebeke NU TE HUUR Kwalitatieve huurappartementen met zorg op mensenmaat Veel meer dan een gewone serviceflat Welkom in Serviceresidentie De Zilvertorens in het

Nadere informatie

Rapport visitatie 12 juni 2018 Parkbos Voorstonden

Rapport visitatie 12 juni 2018 Parkbos Voorstonden Rapport visitatie 12 juni 2018 Parkbos Voorstonden te Voorstonden (versie 29-06-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

2 1,60 2 Goed zichtbaar, goede belemmering voor auto's 81-2 Geestbrugweg- geen 1 1,20 1 Niet goed zichtbaar

2 1,60 2 Goed zichtbaar, goede belemmering voor auto's 81-2 Geestbrugweg- geen 1 1,20 1 Niet goed zichtbaar Paaltjes in fietspaden in Rijswijk Postcode Plaats beveiliging Soort Breedte Aantal Commentaar + volgnr pltjes 81-1 Cromvlietkade, grens Den Haag Op stoepeilandje 2 1,60 2 Goed zichtbaar, goede belemmering

Nadere informatie

Rapport visitatie 1 oktober 2018 Kaapse bossen

Rapport visitatie 1 oktober 2018 Kaapse bossen Rapport visitatie 1 oktober 2018 Kaapse bossen Utrechtse Heuvelrug (versie 04-12-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

Advies Stedelijke Adviesraad Personen met een Handicap Zwembad Kortrijk Weide

Advies Stedelijke Adviesraad Personen met een Handicap Zwembad Kortrijk Weide Advies Stedelijke Adviesraad Personen met een Handicap Zwembad Kortrijk Weide Kortrijk, 1 juli 2015 Sport opent voor personen met een beperking heel wat deuren en geeft hen de mogelijkheid grenzen te verleggen.

Nadere informatie

BEWEEGTEST. Thuiswonende ouderen en mobiele ouderen in een woonzorgcentrum

BEWEEGTEST. Thuiswonende ouderen en mobiele ouderen in een woonzorgcentrum BEWEEGTEST Thuiswonende ouderen en mobiele ouderen in een woonzorgcentrum Benieuwd of jij je nodige dagelijkse portie beweging haalt? Vul dan de onderstaande test in! Wil je graag wat meer bewegen en hou

Nadere informatie

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 km : Drenthe : Gees : Tourist Info Gees : Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees Bijzonderheden : bos, heide, mooie ven : 70% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD =

Nadere informatie

Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk)

Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk) Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk) Basis informatie van het gebouw 1 Naam van de organisatie 2 Bezoekadres. 3 Postcode

Nadere informatie

KVO Schouw 5-11-2013 + Acties

KVO Schouw 5-11-2013 + Acties KVO Schouw 5-11-2013 + s Hegstraat Afvalbak is smerig (commentaar overbodig, is al jaren) Geen verlaging van stoep, dus onbegaanbaar voor rolstoelers, rollator, scootmobiel. Overige opmerkingen (zonder

Nadere informatie

Aandachtspunten en tips bij de toegankelijkheid van de openbare ruimte

Aandachtspunten en tips bij de toegankelijkheid van de openbare ruimte Aandachtspunten en tips bij de toegankelijkheid van de openbare ruimte Auteurs Nienke Blijham Maartje Kienhuis Judith van Lier 1 Colofon 2008 Vilans Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

WERKPUNTENNOTA. Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015

WERKPUNTENNOTA. Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015 WERKPUNTENNOTA Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015 Fietsroute thv Pietje Waaspad / gemeentegrens St Niklaas - Beveren Perfecte aansluiting van de fietsroute over de gemeentegrenzen heen mits een kleine

Nadere informatie

Toeristische route door BLERICK

Toeristische route door BLERICK Toeristische route door BLERICK pag. 2 TOERISTISCHE ROUTE DOOR BLERICK VOOR ROLSTOELERS EN SCOOTMOBIELEN Het is raadzaam om wat te drinken mee te nemen Wij beginnen bij het Oude Raadshuis op het Antoniusplein.

Nadere informatie

Screeningsverslag Texture Noordstraat 28, Kortrijk Dinsdag 2 december 2014

Screeningsverslag Texture Noordstraat 28, Kortrijk Dinsdag 2 december 2014 Screeningsverslag Texture Noordstraat 28, Kortrijk Dinsdag 2 december 2014 Aanwezig Lies Buyse (directie musea en erfgoed) Sylvie de Coster (medewerkster Texture) Tommy Viaene (Stedelijke Adviesraad Personen

Nadere informatie

Overbodige borden?! PvdA Leiden Februari

Overbodige borden?! PvdA Leiden Februari Overbodige borden?! PvdA Leiden Februari 2012 1 Inspiratie voor het college Leiden heeft een prachtige historische binnenstad. Sfeervolle hofjes, pittoreske stegen en prachtige grachten. Er zijn maar weinig

Nadere informatie

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km Jubileum Wandelroute Lengte ± 25 km 02 Start Einde Legenda Jubileumwandeling 04 Gezinswandeling door Kale Duinen. 05 Verkorte route. Naar keuze via punt 15 over Groote Veen oost of naar punt 17 over Groote

Nadere informatie

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Gemeente Naam vereniging Contactpersoon Formulier terugbezorgen (adres) Terugbezorgen tegen (datum) 1 Algemene informatie 1. In welke straat

Nadere informatie

Instructies 10km Parcourspost 10-01

Instructies 10km Parcourspost 10-01 s 10km Parcourspost 10-01 Lokatie: Hoek Burgwal - Beestenmarkt 1e passage nvt 15.00 evt 2e passage 9,95 15:30 Tijdens de wedstrijd en de recreatieloop het kruispunt met behulp van hekken en lint vrij van

Nadere informatie

Schattenzoektocht Wildersport

Schattenzoektocht Wildersport Schattenzoektocht Wildersport Ga je mee op zoek? Locatie: Wildersportcomplex Parkeermogelijkheid bij het complex gps: Sportlaan 11 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw Volg het parcours en los de vragen op! Zo

Nadere informatie

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed STRUINBULLETIN 22 September 2012 Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Door: Frans Sijben - Nijmegen 22 : Landgoed

Nadere informatie

Verslag. Gemeentelijke werkgroep verkeer 26.03.2015. E- mail nummer Lieven

Verslag. Gemeentelijke werkgroep verkeer 26.03.2015. E- mail nummer Lieven Aanwezigen: Verontschuldigd: Afwezig: Verslag Gemeentelijke werkgroep verkeer 26.03.2015 Naam Functie Telefoon E- mail nummer Lieven Voorzitter, wnd. Van Cauwenberghe Afgevaardigde CD&V 0472/56.85.92 vancauwenberghelieven@skynet.be

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Gemeente Veghel. De Bunders. Water- wandelroute

Gemeente Veghel. De Bunders. Water- wandelroute Gemeente Veghel De Bunders Water- wandelroute Water- wandelroute De Bunders 2 In de wijk De Bunders ligt een gescheiden rioolstelsel Dat wil zeggen dat het regenwater van de straat niet via het riool wordt

Nadere informatie

Toegankelijkheid van. het publiek domein

Toegankelijkheid van. het publiek domein Toegankelijkheid van het publiek domein Dit wenkenblad levert aan de hand van het DOD-principe een aantal basis richtlijnen om de toegankelijkheid van het publiek domein te verhogen. DOD staat voor: Doorgangen

Nadere informatie

Advies Toegankelijkheid Heereplein en trap winkelcentrum het Anker

Advies Toegankelijkheid Heereplein en trap winkelcentrum het Anker Auteur Els Smith Onderwerp Toegankelijkheid gemeente Geertruidenberg Advies Toegankelijkheid Heereplein en trap winkelcentrum het Anker Door Visio Zicht op Toegankelijkheid: Els Smith In opdracht van en

Nadere informatie

Adviesrapport. Uitkomsten van de schouw. Oude dorp Blaricum. 18 november 2013

Adviesrapport. Uitkomsten van de schouw. Oude dorp Blaricum. 18 november 2013 Adviesrapport Uitkomsten van de schouw Oude dorp Blaricum 18 november 2013 Rapport opgesteld door: Regionale Schouwgroep Toegankelijkheid Gooi en Vechtstreek Schouw in samenwerking met: WMO raad Blaricum

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

De gemeente/stad met het hoogst aantal gemiddelde stappen per dag wint. Ook de gemeenten op de tweede en derde plaats ontvangen een mooie prijs.

De gemeente/stad met het hoogst aantal gemiddelde stappen per dag wint. Ook de gemeenten op de tweede en derde plaats ontvangen een mooie prijs. Lichtervelde clasht! Het staat zwart op wit: we bewegen veel te weinig! Lichtervelde wil hier als Gezonde Gemeente iets aan doen. Ze gaat de strijd aan tegen Kortemark, Ledegem, Lendelede, Ieper, Poperinge

Nadere informatie

Aanstiplijst toegankelijkheid Provinciale stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid

Aanstiplijst toegankelijkheid Provinciale stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid Aanstiplijst toegankelijkheid Provinciale stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u nagaan of de aanvraag voldoet aan de provinciale stedenbouwkundige

Nadere informatie