dekaatser Jeugd november /10

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "dekaatser Jeugd november /10"

Transcriptie

1 1/10 Jeugd november 2005 Jaarverslag categorie Famkes 2005 Het kaatsseizoen 2005 zit er weer op. Een mooie zomer met soms verrassende winnaars. In februari zijn de trainingsgroepen van start gegaan met als trainsters Marja Vaartjes en Jitske Venema. De winter/zomer trainingen zijn erg goed bezocht. Trainsters: heel erg bedankt voor jullie inzet, het bezoeken van de wedstrijden en vooral de goede samenwerking met de meisjes en de t.c. Wedstrijden 2005 Onze eerste wedstrijd (een del) was op 30 april Koninginnedag in Winsum. Na de opening door de voorzitter van kv. Winsum werd er door de tc mondelinge informatie gegeven en infoblaadjes uitgedeeld. Daarna konden de eerste 14 parturen, van de in totaal 15 parturen op de lijst los. In Winsum zijn de prijzen altijd zilveren kettinkjes met een zilveren kaatshangertje, die door de meisjes zeer gewaardeerd zijn. Dit jaar stonden er 29 wedstrijden op de wedstrijdagenda: 7 del, 5 afd., 8 A/B, 2 v.f, 2 uitn, 2 del voor de 1e en 2e jaars, de 3e jaars konden meedoen met de dames senioren. Het N.K was in Menaldum. Andere hoogtepunten waren de Ald-Meiers te Hitzum en de revanche van de Ald-Meiers in Schettens- Longerhouw. Aan alle wedstrijden hebben 90 verschillende meisjes mee gedaan (het NK en Ald Meiers niet meegerekend), waarvan er 58 meisjes uiteindelijk een prijs in de winnaarsronde hebben gewonnen. Gemiddeld zijn er acht 1e jaars meisjes regelmatig op elke kaatswedstrijd aanwezig geweest. Het gemiddelde aantal parturen over het hele seizoen was 14. NK Al op 4 juni was het Nederlands Kampioenschap in Menaldum. Het aantal deelnemende afdelingen was 24. Dat waren 2 minder als in In de tweede omloop de spannende partij, tussen de favorieten Oude Bildtzijl en Pingjum. Op sloeg Oude Bildtzijl voor. Ook Dronrijp tegen de Easterein werd pas beslist op , in het voordeel van de Easterein. De halve finale ging uiteindelijk tussen Mantgum en Bolsward ( uitslag ). De finale ging tussen de meisjes van Ee en Mantgum, waar Mantgum de titel overnam van Ee ( stand ). Mantgum, met voor best op Afke Kuipers, Riemke van der Zee voorin en Thalia Reitsema achterin, maakten geen fouten. Ze kaatsten degelijk en profiteerden optimaal van de fouten die Ee vooral aan de opslag maakten. Ee kon niet op haar sterkst aantreden, omdat voorbest opslager Klaske de Jong zich door een blessure genoodzaakt zag tot balkeren. Ald Meiers Het tweede hoogtepunt was uiteraard, en nu al een klassieker, de 6e Ald-Meiers partij. Die werd gehouden op zaterdag 6 augustus. Er waren helaas maar 18 afdelingen aanwezig, in 2004 waren dat er nog 26. Jammer voor de organisatie, maar dit is absoluut een tijdelijke dip. Het veld in Hitzum, lag er weer keurig bij en de aankleding was evenals voorgaande jaren tot in de puntjes verzorgd. Het was een prachtige mooie dag en het aanwezige korps completeerde het geheel.

2 2/10 De winnaars van vorig jaar, het partuur van Pingjum evenals de winnaars van 2003 ( Ee ) waren de gehele dag aanwezig. In de eerste omloop troffen de favorieten Oude Bildtzijl en Bolsward elkaar. Na een spannende wedstrijd viel de laatste slag op in het voordeel van Bolward. Outsider Goënga verloor ook in de eerste omloop met van de goed kaatsende meiden van Menaldum. Uiteindelijk was de derde prijs voor de Nederlandse Kampioenen 2005 Mantgum. De finale ging tussen Bolsward, Afke Walstra, Feikje Bouwhuis en Mellissa van der Wei, en het goed kaatsende tweetal Rixt Bijlsma en Berber Roosma van Stiens. De uitslag was , zodat de wisselprijs De Sulveren Ponge uiteindelijk zeer verdient werd meegenomen naar.bolsward. Revanche Ald Meiers De revanche Ald-Meiers in Schettens-Longerhouw is ook een heel mooie wedstrijd. Hier werd gestreden om de wisselprijs. De Keurmeesterstok, met blauwe makkumer aardewerken knop. De winst was hier voor de k.v. De Trochsetters uit Ee. Na 2 keer de 2e prijs, dan nu de hoofdprijs. De tweede prijs was voor de sterk kaatsende meisjespartuur van k.v. De Lege Geaën uit Goënga. De derde prijzen waren voor de afdelingen van Sint Annaparochie, Drie Spul is ut. En kv De Kolk uit Oude Bildtzijl. De vereniging Schettens Longerhouw heeft het keurig voor elkaar, en er waren forse geldprijzen voor de winnende parturen. Voor de 1e prijswinnaars was er ook nog een glazen miniatuur keurmeesterstokje op spiegeltje als herinnering. Ook was zeer verrassend, dat alle kaatsers en publiek werden getrakteerd op koffie met een overheerlijke vlaai.

3 3/10 Afsluiting seizoen met Chinees en klassementsprijzen Op zaterdag 3 september is het seizoen voor de meisjes samen met de jongens categorie ( in goede samenwerking met de jongens tc ) afgesloten met een del wedstrijd in Menaldum. Na afloop werden de verschillende klassementsprijzen uitgereikt door HB lid Emile Vogels en tussendoor kon je met elkaar chinees eten. Het geheel werd tijdens het eten en daarna ook nog opgefleurd door Pieter Brandsma uit de Bjirmen met zijn gitaar en zang. Het individuele puntenklassement is met 1 punt verschil gewonnen door Aukje van Kuiken, 2e werd Baukje Aalbers en 3e Margriet Koelmans. Het afdelingsklassement was voor Oude Bildtzijl met 13 punten, en tweede werd Ee met 12 punten. Het Bergsma klassement, zijnde alle del en 2 A/B partijen. Dit klassement werd gewonnen door Baukje Aalbers Oude Bildtzijl (nu woonachtig in Mantgum), 2e Fokje Hoekstra Achlum, 3e Afke Kuipers Mantgum, 4e Francien de Jong Tzummarum en 5e Riemke van der Zee Mantgum. Het bestuur van Menaldum, hierbij nogmaals bedankt voor jullie medewerking voor deze geslaagde afsluiting. Tenslotte De t.c. wenst alle meisjes geboren in het jaar 1988, die volgend jaar overgaan naar de dames veel succes in hun verdere kaatscarrière. Graag bedanken wij hierbij ook de scheidsrechters, kaatsbesturen, vrijwilligers, en de ouders voor de plezierige samenwerking gedurende het kaatsseizoen T.C. K.N.K.B-Famkes Thomas R. Frijling Sieb E. Vegter

4 4/10 Jaarverslag jongenscategorie 2005 Wedstrijdagenda De wedstrijdagenda over het afgelopen seizoen bevatte 35 wedstrijden: 10 d.e.l.-partijen, 16 afdelingspartijen, 6 uitnodigingspartijen en 3 vrije formatiepartijen. Naast 9 afdelingspartijen, 5 uitnodigingspartijen en 1 vrije formatiepartij werd op dezelfde of een andere locatie een d.e.l.-partij gehouden voor diegenen die niet aan de hoofdpartij meededen.ten opzichte van de wedstrijdagenda 2004 was de wedstrijdagenda 2005 vooral voor de d.e.l. (zonder afdelingspartuur) een verademing. Zij konden in ieder geval 25 partijen kaatsen. De wedstrijd in Franeker op 7 augustus 2005 kon geen doorgang vinden wegens de gesteldheid van het terrein. Bijzonder jammer, dat geen mogelijkheid kon worden geschapen deze partij elders te houden. De laatste partij op 3 september 2005 in Menaldum was gezamenlijk met de meisjescategorie. De wedstrijdleiding had het verzoek van de TC van de categorieën gehonoreerd, om als alternatief voor de slotmiddag een afsluitende wedstrijd te organiseren, waar dan eveneens de prijzen van de diverse klassementen werden uitgereikt. De TC wil alsnog het bestuur van de Menaldumer kaatsvereniging bedanken voor hun welwillende medewerking voor deze geslaagde afsluiting. Een punt van zorg is de teruglopende deelname. Behalve een aantal afdelingswedstrijden, die elk jaar met een 40-tal deelnemende parturen hoog scoren is een gemiddelde deelname bij de d.e.l. partijen van 75 laag ten opzichte van 2004 (bijna 90, 4 à 5 parturen meer). De TC heeft de wedstrijdleiding meegegeven het spelen op 2 locaties te heroverwegen. De organisatie is weliswaar duidelijk beter beheersbaar, maar de spelers op de bij -locatie missen het contact met de overige/betere kaatsers en de noodzaak van 2 locaties valt enigszins weg, als de gemiddelde deelname op de 2e locatie minder is dan 16 partuur. De TC-jongens heeft de contacten met de vrijwilligers van de verenigingen en scheidsrechters als zeer plezierig ervaren. De onrust, ontstaan door (terechte) scheidsrechterlijke opmerkingen over reclame-uitingen, was de enige rimpeling in de samenwerking. Over de reclame-uitingen zal zonder meer voor aanvang van het kaatsseizoen 2006 nog wel duidelijkheid worden verstrekt. De inspanningen van alle kaderleden en verenigingsvrijwilligers worden door zowel de kaatsers als de TCjongens enorm gewaardeerd. Eveneens kan een compliment worden uitgedeeld aan de kaatsers zelf. De onderlinge verstandhouding tussen de kaatsers en de positieve instelling van ouders hebben gezorgd dat met voldoening teruggekeken kan worden op het kaatsseizoen 2005.

5 5/10 Belangrijke partijen Het Nederlands Kampioenschap te Hallum is een terechte overwinning geworden voor het partuur van Makkum. Uit een lijst van 45 parturen trof Makkum in de finale het toch verrassende Goenga. De derde prijs was voor Hijum. De Freule, met een deelname van 57 parturen, werd een verdiende prooi voor Holwerd. In de finale werd afgerekend met Wommels. De 2-derde prijzen waren voor de parturen van Easterlittens en Weidum. De Revanche Freule te Jellum-Bears is gewonnen door Makkum. Makkum won de finale van Wommels. Klassementen Het individueel puntenklassement is, net als in 2004, gewonnen door Lennart Adema, gevolgd door Hyltje Bosma en Jan Hiemstra. Niet toevallig alledrie van het sterk overheersende partuur van Makkum. Het afdelingsklassement is dan ook gewonnen door Makkum, met op afstand gevolgd door Wommels. Het Betsemaklassement is eveneens gewonnen door Lennart Adema. Uit een vooraf geselecteerd aantal d.e.l.-wedstrijden werd Steven van Gorssel 2e, Jelmer Jan Faber 3e, Martijn Olijnsma 4e en Douwe van der Meer en Pieter Jan Plat beide 5e. De jongenscategorie is een categorie, waarin met plezier wordt gekaatst. Deze categorie heeft een trouwe groep kaatsers die veel KNKB-wedstrijden bezoekt. Het is tevens de oudste jeugdcategorie, waarna voor de laatste jaars het grutte spul begint. De TC-jongens wenst de 3e-jaars jongens dan ook voor volgend jaar heel veel succes en volharding toe. De Technische Commissie van de jongenscategorie, Theo Adema en Jan Strikwerda

6 6/10 Jaarverslag schooljongens 2005 Wedstrijden 2005 Terugkijkend stellen we vast dat het een mooi kaatsseizoen is geweest met 26 wedstrijddagen en op elke dag nagenoeg een dubbel programma. Een gevarieerd aanbod aan wedstrijden: door elkaar loten, uitnodiging, afdeling en vrije formatie. In totaal hebben 184 schooljongens één of meerdere keren deelgenomen aan de KNKB wedstrijden. Het grootste aantal op één wedstrijddag was 123. Verheugend is de hoeveelheid wedstrijden waarin in poulevorm is gekaatst: veel omlopen, spannend, goed voor de organiserende afdeling. We hopen, dat deze vorm ook het volgende seizoen vaak gehanteerd wordt. Hoogtepunten Het Nederlands kampioenschap in St. Annaprochie werd gewonnen door de afdeling Wjelsryp, tweede werd Franeker. De overige prijzen waren voor Wommels, Raerd, Tzummarum en Dronrijp. Een ander hoogtepunt was de vrije formatie wedstrijd in Nes (D), die georganiseerd werd door de TC onder verantwoordelijkheid van de afdeling Niawier-Metslawier. Mooi om de betrokkenheid van de inwoners van Nes te zien. Vroeger meer dan 100 actieve leden, nu geen afdeling meer. Klassementen en groep schooljongens Het afdelingsklassement is gewonnen door KF SMI Wjelsryp. Het individuele klassement was voor Jort Strikwerda voor Rutger Diertens en Jouke Bosje. In het seizoen 2005 was er een heel sportieve en sociale groep schooljongens. Geen echte uitschieters, al hoewel het toch goed is even Jort Strikwerda en Thomas van Zuiden te noemen. Deze beide jongens zijn niet alleen technisch goed, maar zijn ook al in staat een strijdplan te hanteren, waarin ze de kwaliteit van de maten goed benutten en de kwaliteit van de tegenstander goed inschatten. Als prijs krijgen de jongens vaak een envelop met inhoud als prijs. Niks mis mee! Toch denken wij, dat schooljongens het ook leuk vinden zo nu en dan een bijzondere herinnering te krijgen. Iets moois, iets unieks van die afdeling! Een blijvende herinnering. In het seizoen 2005 hebben 84 schooljongens bij de KNKB getraind: 3 centrale groepen te Franeker en 4 regionale groepen, waarvan 2 in Franeker, 1 in Easterein / Wommels en 1 in Holwerd. Bedankt Wij willen de afdelingen bedanken voor hun gastvrijheid en hun inzet de wedstrijddag tot een geslaagde dag te maken. Dit is niet altijd eenvoudig als je weet hoeveel er komt kijken bij de organisatie van een wedstrijd en je ziet hoe moeilijk men het soms heeft met het inzetten van voldoende vrijwilligers. Een groot compliment verdienen ook de scheidsrechters! TC schooljongens: Wieb Dijkstra, Pieter van der Weide en Leen Pieterse

7 7/10 Jaarverslag pupillen meisjes Wedstrijdseizoen 2005 Het kaatsseizoen 2005 zit er weer op. Na een periode waarin het weekend wordt geregeerd door het kaatsen is er nu even tijd voor een terugblik. De kinderen, ouders, pakes en beppes, begeleiders, scheidsrechters en natuurlijk de organiserende verenigingen hebben hun uiterste best gedaan om er een leuk seizoen van te maken. En we mogen concluderen, dat ze daar volop in zijn geslaagd. In totaal konden de pupillen meisjes zich voor 24 wedstrijden opgeven en gemiddeld stonden er voor een wedstrijd 20 parturen op de lijst. Dit betekende een stijging van 2 partuur ten opzichte van het seizoen Bij een afdelingswedstrijd was het gemiddelde 15 partuur. In z n totaliteit hebben 79 pupillen meisjes meegedaan. Hierbij viel met name Riska Bouma uit Buitenpost op met een opkomstpercentage van 100 %. Knap hoor! De grootste deelname was er op de laatste kaatswedstrijd van het seizoen op 3 september. Kaatsvereniging Sla raak uit Engelum had toen een opgave van maar liefst 50 kinderen. Training Om goed te leren kaatsen speelt training natuurlijk een belangrijke rol. Vanuit de KNKB waren er 4 trainingsgroepen geregeld. In Franeker trainden de meisjes van de A- en B-groep. Hier was Mirjam van Baarsen de trainster. In Ferwert trainde een groep onder leiding van Rianne van Baarsen en in Akkrum kreeg nog een groep kaatstraining van Sytse Flapper. Ook hier was het opkomstpercentage hoog. Prima! Hoogtepunten Vanzelfsprekend kent ieder seizoen wel een aantal hoogtepunten en leuke wetenswaardigheden. Zonder de andere verenigingen tekort te willen doen vormt de wedstrijd in Tzum altijd een hoogtepunt. Hier wordt om zilveren kettinkjes gekaatst en het is voor de kinderen geweldig om met een kaatswantje, kaatsballetje, telegraafje of iets dergelijks thuis te komen. Aan deze wedstrijd is ook een prinsessenprijs verbonden, die dit jaar is gewonnen door Klasine Huistra. Het NK, gehouden in Exmorra, vormde natuurlijk ook een hoogtepunt. Hier lukte het Reduzum, die daarvoor nog niet eerder aan een afdelingswedstrijd had meegedaan de titel in de wacht te slepen. Dat gebeurde met Klasine Huistra, Fardau van der Wal en Janna Bokma. Tweede werd hier Engelum met het duo Angela Postma en Jeltsje Koopal en derde Warga met Geke de Boer, Ilse Fridsma en Astrid Bijlsma.

8 8/10 Afdelingswedstrijden Deze wedstrijd was tevens ook onderdeel van een cyclus van 5 afdelingswedstrijden. De overige wedstrijden werden in Goënga, Franeker, Easterlittens en Sneek gespeeld. Met 3 behaalde overwinningen en een totaal van 9 punten toonde het partuur van Stiens, bestaande uit Melissa Rianne Hiemstra, Rixt van der Zee en Yvonne Schuts zich in deze competitie de sterkste en werd daarmee afdelingskampioen. Experimentele wedstrijd In Witmarsum werd dit jaar door de KNKB een experimentele wedstrijd georganiseerd. Volgend kaatsseizoen komt er namelijk een nieuwe categorie bij. Dit zijn de welpen. De leeftijd waarop die groep betrekking heeft is tot en met 9 jaar. Het experiment had daarbij verder te maken met opslagafstand, perkgrootte, opslaglijnen ed. Kinderen in de leeftijdsgroep tot en met 9 jaar kwamen zoals aangegeven bij de welpen uit en de 10 en 11 jarigen bij de pupillen (voor een aantal schoolmeisjes hield dit in, dat ze nog eens terug keerden naar de pupillen). Slotdag en klassementen Aan het einde van het kaatsseizoen wordt ook altijd het individuele klassement opgemaakt. Op de leuke afsluitende pupillendag in Bloemketerp kregen de eerste drie van dit klassement een herinneringsmedaille van KNKB voorzitter Piersma uitgereikt. De nummer 1 met 38 punten was hierbij Klasine Huistra, de nummer 2 met 35 punten Melissa Rianne Hiemstra en de nummer 3 Marleen Merkus met 21 punten. Nicole Hempenius had ook een score van 21 punten, maar zij viel net buiten de top drie vanwege minder behaalde eerste prijzen. Wetenswaardigheden Een wetenswaardigheidje was verder dit seizoen nog, dat we te maken hadden met een ouder die de kaatswedstrijden van zoon en dochter door elkaar haalde. Zo gebeurde het dat zoonlief voor de wedstrijd op het veld waar de pupillenmeisjes moesten kaatsen werd gedropt en dochterlief... Gelukkig, dat er op zulke momenten nog zoiets als een mobieltje bestaat. Een ander vermeldenswaardig feit en leuk initiatief is zeker het bezoek van de trainingsgroep uit Ferwert geweest aan de musical Annie in de Harmonie. Nu is dit op zich niet zo bijzonder zult u zeggen, ware het niet dat trainingsmaatje Marieke Anne Swart uit Sint Annaparochie nou net de hoofdrol, Annie dus, in deze musical speelt. Vet cool hoor! Tenslotte Voor ons als TC was dit het eerste seizoen. Alles is dan nieuw, maar we hebben het mede door het enthousiasme van zowel de kinderen, de ouders en de verenigingen als heel leuk ervaren. Bedankt voor de plezierige samenwerking en tot het volgende kaatsseizoen! Jan Winkel Cobi Hiemstra

9 9/10 Jaarverslag pupillen jongens 2005 Wedstrijdagenda De wedstrijdagenda over het afgelopen seizoen bevatte 24 wedstrijden: 7 d.e.l., 10 uitnodigingspartijen, 6 afdelingspartijen en 1 d.e.l. experiment. Voor de A- wedstrijden zijn telkens 24 kaatsers uitgenodigd. Via een handtekening van kaatser en ouder voor acceptatie van de uitnodigingspartijen kon de TC dit vlot realiseren. Eén A-wedstrijd is gekaatst in poulevorm, dit was bedoeld voor een goede krachtmeting en spannende partijen. Helaas kwam dit niet uit de verf vanwege toch nog een fors niveauverschil. Bij de B-wedstrijden was het aantal parturen zeer wisselend, een paar keer 11 a 12 parturen, gemiddeld 18 parturen. In de A wedstrijden hadden we bij aanvang van het seizoen te maken met niveau verschil, maar naarmate het seizoen vorderde werd dit verschil kleiner. We hebben nogal wat frustratie, verdriet en boosheid gezien in de vorm van tranen. Dit is erg vervelend voor de speler zelf, maar nog het meest voor zijn maat. Misschien ligt er op dit gebied nog veel werk voor de trainers en ook op tactisch gebied moeten ze nog leren om het samen tot een goed eind te brengen. Verdriet en boosheid in het veld, maar gelijk na de partij weer met elkaar verstoppertje of een ander zelf bedacht spel spelen. Bij de B-wedstrijden was het niveau minder uiteenlopend en waren het sportieve wedstrijden. De afdelingswedstrijden met d.e.l. + verliezers afdeling is zeer goed bevallen. De 2 uitnodigingswedstrijden hadden een slechte opkomst, oorzaak lag in verwarring en onduidelijkheid over WIS-IN-publicaties, erg jammer. Sonsorshirts Voor de uitnodigingswedstrijden hadden dit seizoen nieuwe sponsorshirts, de jongens zagen er piekfijn uit. Het wassen van de shirts was geen enkel probleem, er was altijd wel een moeder bereid tot wassen. Bedankt!

10 10/10 NK en klassementen Op zaterdag 18 juni te Arum streden 34 parturen om de hoogste eer, het winnen van de Bond. Het zag er allemaal perfect uit in Arum, een feestelijke aanblik. De finalestrijd ging tussen Dronrijp en Tzummarum. Dronrijp kwam als winnaar uit kwam met Rick Rusticus, Remco Kuperus en Jan Sipke Tuinman. Voor Tzummarum kaatsten Johannes Bonnema, Johannes van der Veen en Willem Heeringa. De derde prijs was voor Harlingen met Patrick Amels, Henk Henrichs en Arjen Staphorsius. Een verrassend partuur, hopelijk zien we deze jongens vaker bij de KNKB, voor hen was dit namelijk de eerste KNKB wedstrijd. Als vierde eindigde Arum met Jan Schurer, Kevin Jaarsma en Jan Bauke Tolsma. Ook een vierde prijs was er voor het goed kaatsende Berlikum met Anne Tsjerk Kooistra, Gert Jan de Boer en Pieter Machiel Vrij. Het individuele klassement is dit jaar gewonnen door Hessel Braaksma uit Menaldum, een rappe jongen, altijd enthousiast en met een positieve instelling. Als tweede is geeindigd Willem Heeringa, zeer verdiend, een jongen van weinig woorden, maar een echte doorzetter, Willem ben je nooit kwijt. De derde plaats was voor Rick Rusticus, altijd vrolijk en optimistisch. Bij het afdelingsklassement zijn Tzummarum en Arum het hoogst geëindigd. Contacten verengingen en ouders Voorafgaande aan de loting was er altijd even telefonisch contact met de desbetreffende verenigingen, dit is als zeer positief ervaren van beide kanten. De medewerking van verenigingen is altijd zeer welwillend. Ook de contacten met ouders, want daar ben je bij deze categorie afhankelijk van, waren erg vriendelijk en positief. Rest ons nog te zeggen, dat het een goed kaatsseizoen is geweest met veel mooie momenten om op terug te zien. Tot volgend jaar. Joke Jensma en Houkje Zijlstra. Meer weten of wilt u reageren? kijk op

Opmerkingen Datum Dag Code ver. Plaats Code wedstr. Categorie Soort wedstrijd

Opmerkingen Datum Dag Code ver. Plaats Code wedstr. Categorie Soort wedstrijd Opmerkingen Datum Dag Code ver. Plaats Code wedstr. Categorie Soort wedstrijd April Mei 27-4-2018 vr 1052 Holwerd B Heren 1e klas DEL 28-4-2018 za 1039 Goënga F Heren 50+ DEL 29-4-2018 zo 1113 Weidum A

Nadere informatie

Maand Datum Dag Plaats Categorie Soort wedstrijd. April za Menaam VvK Ledenw. Heren 50+ DEL za Holwerd Heren 1e klas DEL

Maand Datum Dag Plaats Categorie Soort wedstrijd. April za Menaam VvK Ledenw. Heren 50+ DEL za Holwerd Heren 1e klas DEL Maand Datum Dag Plaats Categorie Soort wedstrijd. April 20-4-2019 za Menaam VvK Ledenw. Heren 50+ DEL 27-4-2019 za Holwerd Heren 1e klas DEL 28-4-2019 zo Weidum Heren Hoofdklas Afd Mei 4-5-2019 za Pingjum

Nadere informatie

dekaatser Bondsinfo oktober /11

dekaatser Bondsinfo oktober /11 1/11 Bondsinfo In deze nieuwsbrief De Kaatser vinden jullie in dit artikel de verslagen van alle jeugdcategorieën. De complete individuele en afdelingsklassementen van de categorieën tot en met 13 jaar

Nadere informatie

Informatieboekje Jan Bogtstra

Informatieboekje Jan Bogtstra 2019 Informatieboekje Jan Bogtstra Inhoud De jeugdcommissie... 3 Groepsapp... 3 Trainingstijden/ Competitie... 4 Schooljongen- meisjes/ jongen-meisjes... 4 Wedstrijdlijst Jan Bogtstra... 5 Federatie...

Nadere informatie

Hallo kaatsvriend(in),

Hallo kaatsvriend(in), Hallo kaatsvriend(in), Leuk dat jij je hebt opgegeven voor de training, daar zijn wij heel erg blij mee! Dit mapje is voor jou en daar kun je alle dingen van het kaatsen in stoppen. Je zult vast en zeker

Nadere informatie

Programma en informatieboekje

Programma en informatieboekje Kaatsvereniging Sla Raak te Engelum Opgericht 28 april 1899, lid K.N.K.B. Programma en informatieboekje (Inclusief het complete wedstrijdrooster) Seizoen 2010 Voorwoord Voor u ligt het programma en informatieboekje

Nadere informatie

Programma en informatieboekje

Programma en informatieboekje Kaatsvereniging Sla Raak te Engelum Opgericht 28 april 1899, lid K.N.K.B. Programma en informatieboekje (Inclusief het complete wedstrijdrooster) Kaatsseizoen 2011 Voorwoord Voor u ligt het programma en

Nadere informatie

Hallo jongens en meisjes, Het zomerseizoen 2016 staat alweer voor de deur, maar voor een aantal van jullie is het kaatsseizoen natuurlijk allang weer

Hallo jongens en meisjes, Het zomerseizoen 2016 staat alweer voor de deur, maar voor een aantal van jullie is het kaatsseizoen natuurlijk allang weer 2016 Hallo jongens en meisjes, Het zomerseizoen 2016 staat alweer voor de deur, maar voor een aantal van jullie is het kaatsseizoen natuurlijk allang weer begonnen. Wij als jeugdcommissie zijn er hartstikke

Nadere informatie

Voorwoord. Wat zijn hierbij onze doelstellingen

Voorwoord. Wat zijn hierbij onze doelstellingen Voorwoord Om als Kaatsvereniging het hoofd boven water te kunnen houden is een plan van aanpak voor het jeugdbeleid van groot belang. De jeugd heeft binnen elke sport de meeste aandacht nodig. Een welbekende

Nadere informatie

Versie 1.0. Jeugdbeleid van Kaatsvereniging De Lytse Stuit, te Scharnegoutum

Versie 1.0. Jeugdbeleid van Kaatsvereniging De Lytse Stuit, te Scharnegoutum . Jeugdbeleid van Kaatsvereniging De Lytse Stuit, te Scharnegoutum Jeugdbestuur DLS 1-4-2014 Voorwoord Er zijn al verschillende kaatsverenigingen die er gebruik van maken; een jeugdbeleidsplan. Om als

Nadere informatie

ALD-MEIERS PARTIJ VERSLAG 2010

ALD-MEIERS PARTIJ VERSLAG 2010 ALD-MEIERS PARTIJ VERSLAG 2010 Nadat de voorzitter van de Ald Meierscommissie iedereen welkom heeft geheten, vermeld ze dat de Ald Meierscommissie voor het 2 e jaar zelfstandig functioneert. Natuurlijk

Nadere informatie

Punt 4: Concept verslag van de Algemene Vergadering van 3 april 2014, aanvang 19:30 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker

Punt 4: Concept verslag van de Algemene Vergadering van 3 april 2014, aanvang 19:30 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker Punt 4: Concept verslag van de Algemene Vergadering van 3 april 2014, aanvang 19:30 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker Aanwezig hoofdbestuur: S. Saakstra, voorzitter S. Groustra, penningmeester T. Dijkstra,

Nadere informatie

24 juli jaar. Rommert Zijlstra partij K.V. Warber Bliuwe Moarre / Ljussens

24 juli jaar. Rommert Zijlstra partij K.V. Warber Bliuwe Moarre / Ljussens 24 juli 2013 50 jaar Rommert Zijlstra partij 1963 2013 K.V. Warber Bliuwe Moarre / Ljussens VOORWOORD Geachte kaatsers en aanwezigen. Welkom op het 50-jarig jubileum van de Rommert Zijlstra-partij te Moarre-Ljussens.

Nadere informatie

ALD-MEIERS PARTIJ VERSLAG 2011

ALD-MEIERS PARTIJ VERSLAG 2011 ALD-MEIERS PARTIJ VERSLAG 2011 Om 09.00 uur begint voorzitter Betty Blanksma met het voorlezen van een limmerick, gericht op de dag van vandaag, geschreven door Maartje Nauta. Vervolgens heet zij alle

Nadere informatie

Kaatsvereniging. Jan Bogtstra Franeker. Kaatsvereniging Jan Bogtstra

Kaatsvereniging. Jan Bogtstra Franeker. Kaatsvereniging Jan Bogtstra Kaatsvereniging Jan Bogtstra Franeker Informatie brochure Kaatsen is een van de oudste balsporten die er bestaan. Franeker in van oudsher de kaatshoofdstad van de kaatshoek in Friesland. is opgericht in

Nadere informatie

Overleg Ferwert (notulist G. Faber)

Overleg Ferwert (notulist G. Faber) Gespreksnotitie regioledenberaad op 25 oktober 2016 te Ferwert, 27 oktober te Exmorra en 1 november te Tzummarum Het is belangrijk dat verenigingen meepraten om de richting van de KNKB te bepalen. De vereniging-

Nadere informatie

dekaatser Actueel Voorstellen en de voorgenomen maatregelen kaatsseizoen 2006 maart 2006 1/6

dekaatser Actueel Voorstellen en de voorgenomen maatregelen kaatsseizoen 2006 maart 2006 1/6 1/6 Actueel Voorstellen en de voorgenomen maatregelen kaatsseizoen 2006 Hieronder volgt een selectie van de voorstellen voor de Algemene Vergadering van de KNKB op 1 april a.s. en de voorgenomen maatregelen

Nadere informatie

Conceptverslag van de Algemene Vergadering van 31 maart 2016, aanvang uur in Recreatiecentrum Bloemketerp te Franeker

Conceptverslag van de Algemene Vergadering van 31 maart 2016, aanvang uur in Recreatiecentrum Bloemketerp te Franeker Conceptverslag van de Algemene Vergadering van 31 maart 2016, aanvang 19.30 uur in Recreatiecentrum Bloemketerp te Franeker Aanwezig hoofdbestuur: W. Sinnema, voorzitter A. Breeuwsma, penningmeester T.

Nadere informatie

Verslag van de Algemene vergadering van 5 april 2013, aanvang 19:30 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker

Verslag van de Algemene vergadering van 5 april 2013, aanvang 19:30 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker Verslag van de Algemene vergadering van 5 april 2013, aanvang 19:30 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker Aanwezig hoofdbestuur: S. Saakstra, voorzitter S. Groustra, penningmeester T. Dijkstra, wedstrijdzaken

Nadere informatie

Tunno Schurer. t.schurer@planet.nl. Johan Okkinga. johan@groothandelbergsma.nl. Tunno Schurer. t.schurer@planet.nl. Johan Okkinga

Tunno Schurer. t.schurer@planet.nl. Johan Okkinga. johan@groothandelbergsma.nl. Tunno Schurer. t.schurer@planet.nl. Johan Okkinga Kaatsschool Arum Junioren Tunno Schurer t.schurer@planet.nl Johan Okkinga johan@groothandelbergsma.nl Kaatsschool Arum organiseert geen wintertrainingen. Junioren Maandag Donderdag Dinsdag Kaatsveld Arum

Nadere informatie

Verslag van de Algemene vergadering van 22 november 2012, aanvang 19:30 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker

Verslag van de Algemene vergadering van 22 november 2012, aanvang 19:30 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker Verslag van de Algemene vergadering van 22 november 2012, aanvang 19:30 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker Aanwezig hoofdbestuur: S. Saakstra, voorzitter S. Groustra, penningmeester T. Dijkstra, wedstrijdzaken

Nadere informatie

Colofon. Inhoudsopgave. Jeugdplan

Colofon. Inhoudsopgave. Jeugdplan Colofon Inhoudsopgave De KNKB heeft samen met Sportscan deze mappen ontwikkeld. Deze map Technische informatie kaatsvereniging biedt diverse voorbeelden van kaatslessen en kaatstrainingen voor verschillende

Nadere informatie

Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen)

Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen) Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen) Hallo sportvrienden, Hierbij ontvangen jullie de informatie voor de Regio Finale Schoolhandbal 2015 Oost (Zutphen) Welke gehouden

Nadere informatie

Verslag van de Algemene vergadering van 8 april 2011, 19:30 uur te Tulip Inn De Valk in Franeker

Verslag van de Algemene vergadering van 8 april 2011, 19:30 uur te Tulip Inn De Valk in Franeker Verslag van de Algemene vergadering van 8 april 2011, 19:30 uur te Tulip Inn De Valk in Franeker Aanwezig hoofdbestuur: S. Saakstra, voorzitter S. Groustra, penningmeester T. Dijkstra, wedstrijdzaken P.

Nadere informatie

Draaiboek Wedstrijddag

Draaiboek Wedstrijddag 2016 Draaiboek Wedstrijddag Uitgave: KNKB Wedstrijdzaken Versie: februari 2016 Voorwoord De KNKB hoopt met dit draaiboek de verenigingen zodanig te informeren dat zij op een (vrij) gemakkelijke wijze de

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

Draaiboek Wedstrijddag

Draaiboek Wedstrijddag 2018 Draaiboek Wedstrijddag Uitgave: KNKB Wedstrijdzaken Versie mei 2018 Voorwoord De KNKB hoopt met dit draaiboek de verenigingen zodanig te informeren dat zij op een (vrij) gemakkelijke wijze de KNKB-wedstrijden

Nadere informatie

Programma en informatieboekje

Programma en informatieboekje Kaatsvereniging Sla Raak te Engelum Opgericht 28 april 1899, lid K.N.K.B. Programma en informatieboekje (Inclusief het complete wedstrijdrooster) Kaatsseizoen 2013 Voorwoord Beste leden, donateurs en kaatsliefhebbers,

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen 2015 2016. De samenstelling: De TC heeft het afgelopen seizoen uit de volgende leden bestaan: Niesko Veenker : Dames afdeling Koos van Delden: Jeugd en CMV.

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan K.V. Wêz-Wis Raerd/de Lege Geaën

Jeugdbeleidsplan K.V. Wêz-Wis Raerd/de Lege Geaën Jeugdbeleidsplan K.V. Wêz-Wis Raerd/de Lege Geaën Datum: 19-05-2015 Opdrachtgever: K.V. Wêz-Wis Raerd/de Lege Geaën Auteur K.V. Wêz-Wis Raerd/de Lege Geaën / J. de Vries Eigenaar: K.V. Wêz-Wis Raerd/de

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zaterdag 24 juni 2017 C-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Jaarverslag KNKB 2009. Koninklijke Nederlandse Kaatsbond

Jaarverslag KNKB 2009. Koninklijke Nederlandse Kaatsbond Jaarverslag KNKB 2009 Koninklijke Nederlandse Kaatsbond Voorwoord In het jaarverslag 2009 willen wij kort en krachtig neerzetten waar de bondsorganisatie het afgelopen jaar mee bezig is geweest en wat

Nadere informatie

opgericht in 1927 Afdeling van de KNKB Federatie de Wâlden

opgericht in 1927 Afdeling van de KNKB Federatie de Wâlden opgericht in 1927 Afdeling van de KNKB Federatie de Wâlden WEDSTRIJDAGENDA SENIOREN 2018 dag datum plaats soort partij aanvang vrijdag 27 april Driesum koningsdagpartij zaterdag 5 mei ledenpartij donderdag

Nadere informatie

Programma en informatieboekje

Programma en informatieboekje Kaatsvereniging Sla Raak te Engelum Opgericht 28 april 1899, lid K.N.K.B. Programma en informatieboekje (Inclusief het complete wedstrijdrooster) Kaatsseizoen 2012 Voorwoord Voor u ligt het programma en

Nadere informatie

Overleg Ferwert (notulist G. Faber)

Overleg Ferwert (notulist G. Faber) Gespreksnotitie regioledenberaad op 25 oktober 2016 te Ferwert, 27 oktober te Exmorra en 1 november te Tzummarum Het is belangrijk dat verenigingen meepraten om de richting van de KNKB te bepalen. De vereniging-

Nadere informatie

Conceptverslag van de Algemene Vergadering van 19 november 2015, aanvang uur in Hotel De Valk te Franeker

Conceptverslag van de Algemene Vergadering van 19 november 2015, aanvang uur in Hotel De Valk te Franeker Conceptverslag van de Algemene Vergadering van 19 november 2015, aanvang 19.30 uur in Hotel De Valk te Franeker Aanwezig hoofdbestuur: W. Sinnema, voorzitter A. Breeuwsma, penningmeester T. Dijkstra, technische-

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zondag 25 juni 2017 D-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 13 januari 2018

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 13 januari 2018 Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 13 januari 2018 Dit jaar werden de Nationale Kampioenschappen Taekwondo in Den Haag gehouden en wel op zaterdag 13 januari. Met 24 inschrijvingen was TKD Oude

Nadere informatie

SCHOOLVOLLEYBAL TOERNOOI

SCHOOLVOLLEYBAL TOERNOOI SCHOOLVOLLEYBAL TOERNOOI 5 JANUARI 2018 1 Envelop 0,50 2 Voorwoord Op 5 januari 2018 is het weer zover! Het schoolvolleybal wordt dit keer voor de 45e keer gehouden voor de Oostzaanse basisscholen. Het

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

Draaiboek Wedstrijddag

Draaiboek Wedstrijddag Draaiboek Wedstrijddag 2019 Voorwoord De KNKB hoopt met dit draaiboek de verenigingen zodanig te informeren dat zij op een (vrij) gemakkelijke wijze de KNKB-wedstrijden kunnen organiseren. Mochten er toch

Nadere informatie

TopGroepen2006. Programmaboekje VOORWOORD. MUURKAATSEN Voordelen Aanbod Bijeenkomsten. CONDITIE Bouwstenen Aanbod Bijeenkomsten

TopGroepen2006. Programmaboekje VOORWOORD. MUURKAATSEN Voordelen Aanbod Bijeenkomsten. CONDITIE Bouwstenen Aanbod Bijeenkomsten Programmaboekje TopGroepen2006 VOORWOORD MUURKAATSEN Voordelen Aanbod Bijeenkomsten CONDITIE Bouwstenen Aanbod Bijeenkomsten WINTER- TRAINING Data en tijden MENTALE TRAINING Bijeenkomsten KAATSKAMP Voordelen

Nadere informatie

HoSS Ranking reglement

HoSS Ranking reglement HoSS Ranking reglement 2017-2018 Algemeen De inschrijving staat open voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder. Uitzonderingen op deze regel zijn: Indien een jeugdspeler gedurende het seizoen 16 wordt, kan

Nadere informatie

Toernooireglement Petanque

Toernooireglement Petanque Toernooireglement Petanque BIJLAGE 07: PILOT NATIONAAL KAMPIOENSCHAP TÊTE-À-TÊTE MET VOORRONDEN IN DE VORM VAN DISTRICTSKAMPIOENSCHAPPEN Vastgesteld door het bondsbestuur op 12 oktober 2018; Inwerkingtredend

Nadere informatie

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week 9-2019 UITSLAGEN. Olympia/Esia/Adio A1 - Margraten A1 18-26 SVM D1 - Margraten D1 12-12 Juliana E1 - Margraten E1 13-08 BFC D4 - Margraten D2 07-16 Born E2 - Margraten

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene Vergadering van 2 april 2015, aanvang uur in Hotel De Valk te Franeker

Concept verslag van de Algemene Vergadering van 2 april 2015, aanvang uur in Hotel De Valk te Franeker Concept verslag van de Algemene Vergadering van 2 april 2015, aanvang 19.30 uur in Hotel De Valk te Franeker Aanwezig hoofdbestuur: S. Saakstra, voorzitter S. Groustra, penningmeester T. Dijkstra, wedstrijdzaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016

Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016 Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016 Beste leden, donateurs en sponsoren, De voorjaarscompetitie 2016 is weer afgelopen. De uitslagen van de teams die hebben deelgenomen aan de competitie zijn: Gemengd dubbel

Nadere informatie

Bijlage Kledingvoorschriften algemeen. Nadere regels als bedoeld in art. IV 1, lid 4, van het kaatsreglement voor spelers en functionarissen

Bijlage Kledingvoorschriften algemeen. Nadere regels als bedoeld in art. IV 1, lid 4, van het kaatsreglement voor spelers en functionarissen Bijlage Kledingvoorschriften algemeen Nadere regels als bedoeld in art. IV 1, lid 4, van het kaatsreglement voor spelers en functionarissen 1. Deze regeling is van toepassing op spelers die deelnemen aan

Nadere informatie

OKC-toernooi. Programmaboekje. Jeugd en senioren. Zaterdag. 23 augustus 2014

OKC-toernooi. Programmaboekje. Jeugd en senioren. Zaterdag. 23 augustus 2014 OKC-toernooi Jeugd en senioren Programmaboekje Zaterdag 23 augustus 2014 Welkom op sportpark Oostenburg! Beste korfballer/korfbalster, Welkom bij alweer de derde editie van het OKC-toernooi! In 2012 is

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste schaatsliefhebber, De eerste nieuwsbrief is goed ontvangen dus de hoop is er, dat ik regelmatig wat stof binnenkrijg voor een mooi stukje in de nieuwsbrief. Een aantal van

Nadere informatie

Schooldammen. seizoen

Schooldammen. seizoen Schooldammen seizoen 2004-2005 o Hoe t Waliën de finale bereikte o Voorronde Winterswijk 17 november o Finale Winterswijk 27 november o Regiofinales 18 december o Districtsfinale 22 januari o Kampioenschap

Nadere informatie

MEISJES MIDWINTER TOERNOOI ZATERDAG 3 FEBRUARI

MEISJES MIDWINTER TOERNOOI ZATERDAG 3 FEBRUARI F C HARLINGEN FC HARLINGEN MEISJES MIDWINTER TOERNOOI ZATERDAG 3 FEBRUARI 2018 Voorwoord. Beste sportvrienden, In navolging op het fc Harlingen jeugdtoernooi dat al sinds vele jaren het sluitstuk van de

Nadere informatie

Dynamictennis special

Dynamictennis special Dynamictennis special Van de organisatie Deze speciale uitgave van de Noordooster staat helemaal in het teken van het afgelopen NK Dynamictennis. We zijn als vereniging enorm trots op deze dag waarin we

Nadere informatie

6. Draaiboeken activiteiten

6. Draaiboeken activiteiten 6. Draaiboeken activiteiten Vanuit de gekozen en vastgestelde structuur van functies, taakgebieden en taken binnen de kaatsvereniging moeten voor de uitvoering van de activiteiten vervolgens draaiboeken

Nadere informatie

VV Schagen Janneke Mandemaker Toernooi

VV Schagen Janneke Mandemaker Toernooi Schagen Janneke Mandemaker Toernooi Zaterdag 8 juni 2013 Pag. 2 van 21 Janneke Mandemaker 2013 Beste voetballers, voetballiefhebbers en supporters, Ik heet u namens de Toernooicommissie en alle meewerkende

Nadere informatie

Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2015. Programma Meisjes groep 5/6 8 april 2015

Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2015. Programma Meisjes groep 5/6 8 april 2015 Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2015 Programma Meisjes groep 5/6 8 april 2015 Voorwoord: Hartelijk welkom bij het Schoolvoetbaltoernooi 2015 voor de basisscholen uit de gemeente Gouda. SPORT.GOUDA

Nadere informatie

Wybren Postma tweede bij EK Muurkaatsen in België

Wybren Postma tweede bij EK Muurkaatsen in België Wybren Postma tweede bij EK in België Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak

Nadere informatie

Notulen voorjaarsledenvergadering K.F. Wêz-Wis Tsjom. Woensdag 22 maart uur It Lyntsjepark

Notulen voorjaarsledenvergadering K.F. Wêz-Wis Tsjom. Woensdag 22 maart uur It Lyntsjepark Notulen voorjaarsledenvergadering K.F. Wêz-Wis Tsjom Woensdag 22 maart 2017 19.45 uur It Lyntsjepark 1. Opening Christine opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Erelid Siebe Greidanus

Nadere informatie

bestuurder Bijeenkomsten Data KNKB-vergaderingen 2005 Data federatievergaderingen 2005 dekaats bestuurder september 2005 1/8

bestuurder Bijeenkomsten Data KNKB-vergaderingen 2005 Data federatievergaderingen 2005 dekaats bestuurder september 2005 1/8 1/8 Bijeenkomsten Data KNKB-vergaderingen 2005 21 september 2005 Ledenberaad Tulip Inn de Valk Franeker 18 november 2005 Algemene Vergadering De Koornbeurs Franeker september 2005 Data federatievergaderingen

Nadere informatie

Categorie Tijdstip Plaats Kosten Contactpersoon Bijzonderheden Website Pupillenjongens Schooljongens Jongens Junioren

Categorie Tijdstip Plaats Kosten Contactpersoon Bijzonderheden Website Pupillenjongens Schooljongens Jongens Junioren Kaatsschool Arum Junioren Tunno Schurer t.schurer@planet.nl Johan Okkinga johan@groothandelbergsma.nl Kaatsschool Arum organiseert geen wintertrainingen. Junioren Maandag Dinsdag Kaatsveld Arum Kaatsveld

Nadere informatie

Ranking toernooi D.O.G.D.

Ranking toernooi D.O.G.D. Ranking toernooi D.O.G.D. Inhoudsopgave Inleiding... 2 Opzet D.O.G.D. Ranking... 3 De ranking... 3 Het Toernooi... 3 Wedstrijdleiding... 3 Deelname... 3 Poule indeling of Knock-out... Fout! Bladwijzer

Nadere informatie

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L Beste Sportvrienden, Het is alweer voor de 33 ste keer dat het Easy Fit - vv Bargeres Schoolvoetbaltoernooi wordt gehouden op de velden van v.v. Bargeres. Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om de

Nadere informatie

Website ZV De Zaan. Nieuwe website online! Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016)

Website ZV De Zaan. Nieuwe website online! Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016) Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016) Website ZV De Zaan Nieuwe website online! Sommige hebben het misschien van de week al gezien, maar sinds een paar dagen is onze nieuwe

Nadere informatie

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Hoe gaat zo n wedstrijd in zijn werk... 3 3. Aan welke wedstrijden kun je meedoen?... 3 4. Categorieën

Nadere informatie

Jaarverslag K.F.Wêz Wis Tsjom

Jaarverslag K.F.Wêz Wis Tsjom Jaarverslag 2016 K.F.Wêz Wis Tsjom Inhoud Een koude Koningspartij bij K.f.Wêz Wis Tsjom d.d. 27 april 2016... 3 Ledenpartij K.F.Wêz Wis Tsjom d.d. 14 mei 2016... 6 Ledenpartij K.F. Wez Wis te Tsjom d.d.

Nadere informatie

Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief, Nieuwsbrief, 08-06-2016 Trapvaardigheid Op 17 en 18 mei heeft groep 8 aan het Bavo verkeersveiligheidscircuit bij voetbalvereniging Good Luck deelgenomen. De leerlingen zijn wat betreft hun fietskwaliteiten

Nadere informatie

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 7 mei 2015

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 7 mei 2015 Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 7 mei 2015 Het team van Taekwondo Oude Luttikhuis heeft de tweede plaats gehaald in het teamklassement bij de Nationale Kampioenschape Taekwondo 2016. Hierin

Nadere informatie

Grand Prix Assen 2013

Grand Prix Assen 2013 Grand Prix Assen 2013 Op 11 mei 2013 was het de beurt aan schaakclub Assen om de Grand Prix te organiseren. De Grand Prix werd gehouden in het weekend van Hemelvaart en het NK voor de E jeugd in Rijswijk,

Nadere informatie

Beleidsplan 2011 t/m 2014

Beleidsplan 2011 t/m 2014 Beleidsplan 2011 t/m 2014 1. Voorwoord Sinds jaar en dag wordt er in een groot deel van Friesland en ver daarbuiten gekaatst. Vooral in de dorpen is het lange tijd vanzelfsprekend geweest dat iedereen

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Vastgesteld in de bondsvergadering van Blad 1 van 66 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.2 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom op het Lansingerland Cup toernooi 2014.

Wij heten u van harte welkom op het Lansingerland Cup toernooi 2014. Voorwoord Wij heten u van harte welkom op het Lansingerland Cup toernooi 2014. De Lansingerland Cup is een jaarlijks terugkerend evenement. De derde editie vindt plaats op zaterdag 14 juni op het mooie

Nadere informatie

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr. HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.) INHOUDSOPGAVE: Algemeen Het wedstrijdreglement Draaiboek Algemeen

Nadere informatie

Play offs. Schipholfonds. Dames starten vrijdag met play offs. Alle stemmers bedankt!

Play offs. Schipholfonds. Dames starten vrijdag met play offs. Alle stemmers bedankt! Nieuwsbrief ZV De Zaan, 11 mei 2016 (nummer 20, seizoen 2015-2016) Play offs Dames starten vrijdag met play offs Dit weekend gaan de play offs van start. De senioren bijten de spits af en spelen vrijdag

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement DGV

Huishoudelijk reglement DGV Huishoudelijk reglement DGV 30 08 2016 Gunning DGV Iedere biljartclub uit Veldhoven (buiten in para commerciële instellingen spelende verenigingen) kunnen zich aanmelden om in aanmerking te komen om het

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2018-2019 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L Beste Sportvrienden, Het is alweer voor de 34 ste keer dat het Easy Fit - vv Bargeres Schoolvoetbaltoernooi wordt gehouden op de velden van vv Bargeres. Het toernooi wordt dit jaar in een andere opzet

Nadere informatie

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Informatie voor spelers (en ouders en supporters) die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Er wordt conform de Nevobo reglementen gespeeld door jongens en meisjes teams in de leeftijd

Nadere informatie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie ON DE NIEUWSBRIEF VAN DE GEZELLIGSTE VERENIGING VAN AMERSFOORT NOORD EN OMSTREKEN Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie 2. Vanuit de jeugdcommissie a. Trainers bedankt b. Hoe gaan we met elkaar om

Nadere informatie

44 e fc Harlingen jeugdtoernooi

44 e fc Harlingen jeugdtoernooi 44 e fc Harlingen jeugdtoernooi 30 mei 2019 Voorwoord. Beste Sportvrienden, Na een onderbreking van een seizoen is fc Harlingen weer terug met haar jeugdtoernooi. En wij zijn dan ook zeer verheugd dat

Nadere informatie

Afdelingsontmoeting Grootebroek

Afdelingsontmoeting Grootebroek Afdelingsontmoeting Grootebroek Op zondag 30 November vond in Grootebroek (NH) de Afdelingsontmoeting plaats. Dit is een toernooi waarbij de afdeling West, Midden, Holland-Noord en Zuidwest, de strijd

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene Vergadering van 4 december 2014, aanvang 20:00 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker

Concept verslag van de Algemene Vergadering van 4 december 2014, aanvang 20:00 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker Concept verslag van de Algemene Vergadering van 4 december 2014, aanvang 20:00 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker Aanwezig hoofdbestuur: S. Saakstra, voorzitter S. Groustra, penningmeester T. Dijkstra,

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

Kaatsvereniging Sla Raak te Engelum Opgericht 28 april 1899, lid K.N.K.B. Programma en informatieboekje (complete wedstrijdrooster op pag.

Kaatsvereniging Sla Raak te Engelum Opgericht 28 april 1899, lid K.N.K.B. Programma en informatieboekje (complete wedstrijdrooster op pag. Kaatsvereniging Sla Raak te Engelum Opgericht 28 april 1899, lid K.N.K.B. Programma en informatieboekje (complete wedstrijdrooster op pag. 6) Kaatsseizoen 2017 Voorwoord Hallo leden, donateurs en alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Welpen. Morra-Lioessens. Ternaard Anjum. Hantum. Niawier. Totaal

Welpen. Morra-Lioessens. Ternaard Anjum. Hantum. Niawier. Totaal Welpen Jan Bandstra 5.1 3.0 5.1 5.1 3.0 21.3 Anna zijlstra 3.0 5.1 5.1 3.0 16.2 Peder Dijkstra huizen 5.1 5.1 5.1 15.3 Wybren de Jong Peasens 3.0 1.0 3.0 5.1 12.1 Hessel Veendorp 3.0 3.0 5.1 11.1 Suzanna

Nadere informatie

Zaterdag Poule 1 Winnaars 7 e klas 1 Roelie Talsma-de Haas Tzum 20 car 2 Jan-Durk Anema Pingjum 20 car 3 Hans Oosterhof Gaast 20 car

Zaterdag Poule 1 Winnaars 7 e klas 1 Roelie Talsma-de Haas Tzum 20 car 2 Jan-Durk Anema Pingjum 20 car 3 Hans Oosterhof Gaast 20 car Zaterdag 24-02-2018 Poule 1 Winnaars 7 e klas 1 Roelie Talsma-de Haas Tzum 20 car 2 Jan-Durk Anema Pingjum 20 car 3 Hans Oosterhof Gaast 20 car Poule 2 Verliezers 6 e klas 1 Albert Dam Harlingen 20 car

Nadere informatie

19e editie 20 en 21 mei, 10 en 11 juni Vivafloors Jeugdtoernooi

19e editie 20 en 21 mei, 10 en 11 juni Vivafloors Jeugdtoernooi 19e editie 20 en 21 mei, 10 en 11 juni 2017 Vivafloors Jeugdtoernooi V V T W E N T H E G O O R Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Toernooi reglement 4. Kleedkamerindeling 6-11. Poule F1 t/m F6 Zaterdag 20 mei

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Nieuwsbrief 5, februari 2013 Hallo Jeugdleden en ouders, Hier zijn we weer met het laatste bowling- nieuws. Er is veel gebeurd de laatste weken. Veel leesplezier. Informatie Voor de scores van onze eigen

Nadere informatie

Programma en informatieboekje

Programma en informatieboekje Kaatsvereniging Sla Raak te Engelum Opgericht 28 april 1899, lid K.N.K.B. Programma en informatieboekje (complete wedstrijdrooster op pag. 6) Kaatsseizoen 2018 Voorwoord Hallo leden, donateurs en alle

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

Regioledenberaden voorjaar 2018

Regioledenberaden voorjaar 2018 Regioledenberaden voorjaar 2018 1. Opening Bij de opening (iedere keer rond 19.30 uur) wordt genoemd dat er in het najaar ook regioledenberaden zijn geweest waar verenigingen vooral zelf input konden geven.

Nadere informatie

Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2016. Programma Jongens groep 7/8 30 maart 2016

Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2016. Programma Jongens groep 7/8 30 maart 2016 Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2016 Programma Jongens groep 7/8 30 maart 2016 Voorwoord: Dit is het programmaboekje van het schoolvoetbaltoernooi 2016 voor de basisscholen uit de gemeente Gouda.

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Blad 1 van 68 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN SENIOREN... 9

Nadere informatie

Nieuwsbrief, December Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar!

Nieuwsbrief, December Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar! Nieuwsbrief, December 2018 Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar! We kijken nog even terug naar de laatste activiteiten en zoals bekend was dit het laatste jaar van onze trainer Stephan. De

Nadere informatie

Seizoen 2016/ november 2016 Nr

Seizoen 2016/ november 2016 Nr Redactie: Dick Bouman 06-50589322 dickjolien@hotmail.com Wedstrijdsecretariaat: Ruud Snijders, Remco Brand en Gerard Bruijgoms e-mailadres:zwemsecretariaat.mnc@gmail.com Seizoen 2016/2017 22 november 2016

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Waterpolo

Jaarverslag 2016 Waterpolo Jaarverslag 2016 Waterpolo Samenstelling van Kader Waterpoloafdeling 2016 - Stefan Doets Voorzitter TC waterpolo - Tom Possel Assistent voorzitter - Arnold Witteveen Trainer/Coach - Danny van Zoen Trainer/Coach

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Beste Thialffer, Het kan nog net voordat we allemaal gaan genieten van een heerlijke clubavond op de Leemputten. Ik ga er van uit dat we met velen zullen zijn aankomende vrijdagavond.

Nadere informatie

Presentatie Jeugdplan KC de Boer

Presentatie Jeugdplan KC de Boer Presentatie Jeugdplan KC de Boer Mijn geschiedenis 1981-1986 ALO Groningen 1983-1996 Hoofdklasser 1988-2000 Sportdocent Friesland College 1989-1990 Stichting SSD KNKB 1998-2000 Jeugdtrainer OKK Beetgum

Nadere informatie