uw kenmerk ons kenmerk bijlagen Jaarrapport 2017 vragen naar/ telefoonnummer datum 09/ Lochristi, 24 mei 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uw kenmerk ons kenmerk bijlagen Jaarrapport 2017 vragen naar/ telefoonnummer datum 09/ Lochristi, 24 mei 2018"

Transcriptie

1 Gemeenschapsafgevaardigde bij de VRT Rudi De Kerpel Kasteeldreef Lochristi uw kenmerk ons kenmerk bijlagen Jaarrapport 2017 vragen naar/ telefoonnummer datum 09/ Lochristi, 24 mei 2018 Betreft: VRT-rapportering over de beheersovereenkomst : activiteiten 2017 Mijnheer de minister, Gelieve in bijlage het evaluatieverslag van de gemeenschapsafgevaardigde te vinden betreffende het VRT-jaarverslag Met hoogachting, Rudi De Kerpel. Gemeenschapsafgevaardigde. Cc. De heer Luc Van den Brande Voorzitter Raad van Bestuur VRT n.v. De heer Paul Lembrechts Gedelegeerd Bestuurder VRT n.v.

2 Vooraf 2 Het VRT-Jaarverslag 2017 valt onder de Beheersovereenkomst (BHO) die op 21 december 2015 door de Vlaamse Gemeenschap en de VRT werd ondertekend. De BHO bepaalt dat VRT, VRM en gemeenschapsafgevaardigde, cfr. hoofdstuk 5 Transparantie, rapportering en evolutie, bladzijde 48 van de beheersovereenkomst , voor 1 juni rapporteren: De VRT zal jaarlijks en dit vóór 1 juni aan de Vlaamse Regering een door de Raad van Bestuur goedgekeurde nota voorleggen die voor elk van de performantiemaatstaven opgenomen in de beheersovereenkomst aangeeft in hoeverre de vooropgestelde doelstellingen reeds bereikt zijn. De gemeenschapsafgevaardigde stelt eveneens jaarlijks voor 1 juni een evaluatierapport op dat hij voorlegt aan de Vlaamse Regering en waarvan een kopie aan de VRT wordt bezorgd. De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) oefent een inhoudelijk toezicht uit op de naleving door de VRT van de beheersovereenkomst en rapporteert hierover jaarlijks voor 1 juni aan de Vlaamse Regering. Hij baseert zich hiervoor op de hierna beschreven performantiemaatstaven. De VRT verbindt zich ertoe hieraan de nodige medewerking te verlenen. De VRM en de VRT bepalen gezamenlijk de meetsystemen voor de performantiemaatstaven. Het rapport van de VRM wordt gestuurd aan de Vlaamse Regering met een kopie aan de VRT. Vertrouwelijke gegevens, waaronder persoonsgebonden of concurrentieel-strategisch belangrijke informatie kunnen niet gepubliceerd worden. Zoals bepaald in artikel 21 van het mediadecreet, legt de Vlaamse Regering jaarlijks de nota van de VRT, samen met het evaluatierapport van de gemeenschapsafgevaardigde en het rapport van de VRM voor aan het Vlaams Parlement en dit vóór 30 september. De gedelegeerd bestuurder van de VRT licht de jaarlijkse rapportering mondeling toe in de bevoegde commissie van het Vlaamse Parlement. Onderhavig evaluatierapport van de gemeenschapsafgevaardigde is gebaseerd op (1) het VRT jaarverslag Doelstellingen uit de BHO: performantie, de besprekingen ervan in de raad van bestuur (met o.a. toelichting van Ernst & Young), het Auditcomité en bijkomende toelichtingen verstrekt door de diensten van de VRT. Tot de beschikbare en relevante informatie behoort eveneens de evaluatie van de gegevensintegriteit van het jaarrapport door de interne audit van de VRT, en de verslagen van de commissaris-revisor.

3 Evaluatie-aanpak 3 Het jaarrapport 2017 hanteert een quasi vergelijkbare indeling met 2016, cfr. de bepalingen, accenten en opdelingen van de nieuwe BHO Sinds 2012 wordt, cfr. de bepalingen van de nieuwe BHO en aan de hand van de opdeling in SD s en OD s, meer informatie dan de vorige jaren vrijgegeven. Hiermee wil de VRT, mede op uitdrukkelijke vraag van de Vlaamse overheid, tegemoet komen aan de recurrente oproep vanwege alle stakeholders, waaronder onder meer het Vlaams Parlement, tot grotere transparantie en informatieverstrekking vanwege de VRT. Het jaarrapport 2017 bevat een hoge graad van detaillering zodat opvolging accurater doch ook omvangrijker wordt. Ook de opdeling van de inkomsten via 8 financieringspijlers, met additionele informatie wat betreft institutionele financiering en productplaatsing, komt de transparantie ten goede. Het jaarrapport wordt verspreid op elektronische wijze, naast een beperkt aantal officiële printversies voor de belangrijkste stakeholders. De doelstellingen worden hieronder, cfr. het VRT-Jaarrapport 2017, hoofdstuk 9 en de in de BHO opgelijste SD s en OD s, onder volgende punten gegroepeerd: 1. Voor iedereen relevant 2. Informatie, cultuur & educatie prioritair 3. Publieke meerwaarde voor ontspanning en sport 4. Scherpe missie voor de aanbodsmerken en VRT als koepelmerk voor digitaal aanbod 5. Toekomstgericht, digitaal en innovatief 6. Versterking van het media-ecosysteem 7. Efficiënte en meer wendbare organisatie 8. Financieel resultaat binnen normen en doelstellingen beheersovereenkomst. De VRT haalde over bijna de ganse lijn de strategische en operationele doelstellingen die voorop werden gesteld in de BHO met uitzondering van 4 doelstellingen zijn: - de gesproken ondertiteling van 100 %; - alle nieuws en duidingsprogramma s werden ondersteund met teletekstondertiteling met uitzondering van 1 extra journaal op 7 april 2017 (norm 100 %) ; - de VRT pleegde 1 keer structureel overleg met de sector en het VAF (Flanders Doc.) waar de norm 2 x is; - Het ESR-budget werd opgesteld met een tekort van 5,2 mio euro. Het werkelijk tekort bedroeg 6,7 mio euro.

4 Voor een gedetailleerde toelichting van bovenstaande doelstellingen verwijs ik graag naar het jaarverslag zelf. Het lijkt mij, in het kader van een beetje duurzaamheid nutteloos pagina s te wijden aan een herhaling van facts & figures. 4

5 5 Conclusie Dit jaarverslag, waarin een apart hoofdstuk is gewijd aan de realisatie van de performantiecriteria, dient complementair door de gemeenschapsafgevaardigde en de VRM te worden geëvalueerd. Ondergetekende meent uit de boven beschreven evaluatie te kunnen concluderen dat de VRT nagenoeg alle in de beheersovereenkomst opgelegde performantiemaatstaven heeft gerealiseerd in 2017 met uitzondering van de 4 die hierboven werden opgesomd. Men kan stellen dat de VRT ruimschoots slaagde in de strategische doelstellingen van de nieuwe beheersovereenkomst. Met het project Fier op de VRT is de cohesie bij de medewerkers aanzienlijk vergroot. Fier op de VRT laat medewerkers en leidinggevenden meedenken en meewerken aan een nieuwe (bedrijfs)cultuur. Het focust op 15 domeinen: De VRT streeft naar een cultuur: 1. gebaseerd op vertrouwen; 2. van feedback vragen en geven; 3. van heldere, resultaatgerichte afspraken; 4. die de lat voor iedereen even hoog legt (verwachtingen); 5. waarin participeren het nieuwe normaal is; 6. die focust op talentontwikkeling; 7. waarin innovatie centraal staat en die experimenten stimuleert; 8. van open en flexibele samenwerkingsverbanden, intern en extern; 9. die focust op de kerntaken; 10. die bewust en efficiënt omgaat met kosten; 11. die gericht is op ondernemen; 12. die billijk verloont, afgestemd op de reële bijdrage die iemand levert; 13. die diversiteit omarmt; 14. en een plek waar mensen graag werken; 15. met oog voor de impact van leidinggevenden; De VRT bereikte in 2017 wekelijks 89,4 van de Vlamingen. Binnen haar klassieke opdracht heeft de VRT afgelopen jaar opnieuw een aantal spraakmakende, emanciperende en/of grensverlegende tv en radio gemaakt. Er was niet alleen de succesvolle reeks Tytgat Chocolat maar ook de serie De Noodcentrale (Eén) of Op straat (Eén) of de Canvas reeks Allah in Europa. Stuk voor stuk programma s die het belang van een openbare omroep legitimeren en het emancipatorisch karakter onderschrijven. Qua emancipatie was er het populaire KETNET-programma Dr Bea. Het programma brengt seksuele opvoeding op maat van de doelgroep.

6 Ook de radionetten hielden stand en bleven toonaangevend. We hebben het dan niet alleen over het steeds weer verrassend KlaraFestival maar ook over de ondertussen immens populaire De Warmste Week die vaak als standaard wordt genoemd voor een sterke publieke actie waar niet alleen fundraising centraal staat maar ook aandacht heeft voor kwetsbare groepen in onze samenleving. 6 De nieuwe directie van de nieuwsdienst is ondertussen tot wasdom gekomen en de integratie tussen alle kanalen is geoptimaliseerd. Het college van hoofdredacteuren werkt in goede verstandhouding met elkaar en dat weerspiegelt zich dan ook in de uitstraling van de omroep. Door de verjonging van een aantal (digitale) nieuwsafdelingen moet wel meer aandacht besteed worden aan taal. Ook daar moet het de ambitie zijn om vooral in de snelle media Twitter foutloos te blijven communiceren! VRT NWS heeft in 2017 de voorbereiding opgezet van KLAAR; een aanbod van video en explainers op maat van de eerste jaren van het middelbaar onderwijs. Dat aanbod is er gekomen op vraag en in samenspraak met het onderwijs, met VIAA, Het is meteen ook een manier van VRT NWS om te connecteren met de doelgroep die net Ketnet ontgroeid is. VRT NWS heeft nog meer ingezet op gedifferentieerd nieuws (op de radio) om nog beter in te spelen op de interesses en behoeften van de verschillende doelgroepen. Ook qua vernieuwing en innovatie bleef het VRT Innovatielab niet achterwege. Het organiseerde een aantal zeer succesvolle realisaties, het bood ook aan jonge starters de kans via een aantal pitchen zich aan een ruimer publiek kenbaar te maken. De klemtoon ligt echter niet alleen op innovatie. Ook de instap in Media-Invest in samenwerking met PMV zal de VRT niet alleen de mogelijkheid bieden om te investeren in succesvolle lokale media-leveranciers maar zal ook een flinke bijdrage zijn in de groei en bloei van het Vlaamse medialandschap. De samenwerking met PMV zal borg staan voor een goede screening van de projecten gezien dit toch een onderdeel is van hun core-activiteiten. Wat het digitale luik betreft hebben alle netten aanzienlijke vooruitgang geboekt op sociale media en andere kanalen. Toch moet de vraag gesteld worden of niet meer ingezet kan en moet worden om de bezoekers meer op eigen (data)platvormen te krijgen. Een aantal schandalen heeft afgelopen maanden (Facebook/DataAnalytics) duidelijk gemaakt hoe kwetsbaar de volgers zijn op de platvormen.

7 7 VRT is, ondanks haar schaal, in het verleden vaak trendsetter van initiatieven geweest binnen de EBU. Moeten we niet eens nadenken of er vanuit dit Europees platform initaitieven genomen kunnen worden om een antwoord te creëren op eerder genoemde uitdagingen. Op die manier kan niet alleen de objectieve berichtgeving gegarandeerd blijven maar het is ook een alternatief voor adverteerders en Europese mediabedrijven Het is ongetwijfeld een gewaagde gedachte maar was dat ook niet het geval toen een student 20 jaar geleden startte met een smoelenboek? De komende jaren zal de externe financiering (via de VAR) in een grote tweespalt terechtkomen. Enerzijds neemt de vraag toe om via de VRT-kanalen te adverteren vanwege zijn duidelijk afgelijnde doelgroep en anderzijds mist de Vlaamse (Europese) mediasector de bestedingen voor digitale marketing die hoofdzakelijk naar het buitenland verdwijnen. Het zou m.i. wenselijk zijn dat een staten-generaal van de media zich gaat bezinnen over de ontwikkelingen van een aantal (internationale) digitale spelers en de rol van zowel privé als openbare omroep. Het debat moet verder gaan dan over de mega-advertentiebudgetten die nu naar het buitenland verdwijnen. Het zou ook moeten gaan over de impact op de lokale berichtgeving en over de objectieve en onafhankelijke berichtgeving in de toekomst. Maar algemeen kan gesteld worden dat de VRT, mede door het vernieuwde management, zijn drive heeft gevonden en we 2018/19 hoopvol tegemoet kunnen gaan. Rudi De Kerpel. Gemeenschapsafgevaardigde bij de VRT. Lochristi, 25 mei 2018.

VR MED.0248/4

VR MED.0248/4 VR 2019 0706 MED.0248/4 Gemeenschapsafgevaardigde bij de VRT Rudi De Kerpel Kasteeldreef 27 9080 Lochristi uw kenmerk ons kenmerk bijlagen Jaarrapport 2018 def versie vragen naar/e-mail telefoonnummer

Nadere informatie

Addendum 2 bij Beheersovereenkomst

Addendum 2 bij Beheersovereenkomst VR 2019 1801 MED.0019/2 Addendum 2 bij Beheersovereenkomst 2016 2020 Tussen de Vlaamse Gemeenschap en de VRT De Vlaamse Gemeenschap en de VRT komen overeen de Beheersovereenkomst 2016-2020 aan te passen

Nadere informatie

Beheersovereenkomst. Tussen de Vlaamse Gemeenschap & VRT

Beheersovereenkomst. Tussen de Vlaamse Gemeenschap & VRT Beheersovereenkomst 2016 2020 Tussen de Vlaamse Gemeenschap & VRT 1 Strategische doelstelling 1 Voor iedereen relevant SD1. Voor iedereen relevant De VRT is de publieke omroep van en voor iedereen. Als

Nadere informatie

Uiteraard met respect voor de topevenementen die op open net te bekijken moeten zijn. 2 3

Uiteraard met respect voor de topevenementen die op open net te bekijken moeten zijn. 2 3 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 194 van LIONEL BAJART datum: 30 maart 2018 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL VRT - Onlineactiviteiten Sporza De VRT heeft een opdracht te vervullen

Nadere informatie

Verslag. 6 oktober. datum onderwerp. Sectorraad Media. moest afsluiten. Toelichting. Sociale,

Verslag. 6 oktober. datum onderwerp. Sectorraad Media. moest afsluiten. Toelichting. Sociale, Verslag Sectorraad Media datum onderwerp 6 oktober 2011 Opvolgingg beheersovereenkomst VRT Op 14 december 2010 brachtt de Sectorraad Media van de SARC een uitgebreid advies uit ter voorbereiding van de

Nadere informatie

Inleiding. A. analyse per programma

Inleiding. A. analyse per programma Inleiding De Vlaams-fractie in het Vlaams Parlement heeft een analyse gemaakt van de voornaamste VRT-programma s waarin politici worden uitgenodigd. Tijdens de periode 1-11- 2006 t.e.m. 29-04-2007 werden

Nadere informatie

Mediawijsheid oprichten. Het kenniscentrum zal ondermeer voor de specifieke noden van mensen met een handicap aandacht hebben.

Mediawijsheid oprichten. Het kenniscentrum zal ondermeer voor de specifieke noden van mensen met een handicap aandacht hebben. MEDIA BELEID In haar beleidsnota media erkent Minister Lieten het belang van diversiteit in de Vlaamse media Ze wil de media-actoren stimuleren om een doeltreffend diversiteitsbeleid te ontwikkelen en

Nadere informatie

CHARTER STEUN KOM OP TEGEN KANKER AAN BIOMEDISCHE, PSYCHOSOCIALE EN PREVENTIEPROJECTEN:

CHARTER STEUN KOM OP TEGEN KANKER AAN BIOMEDISCHE, PSYCHOSOCIALE EN PREVENTIEPROJECTEN: CHARTER STEUN KOM OP TEGEN KANKER AAN BIOMEDISCHE, PSYCHOSOCIALE EN PREVENTIEPROJECTEN: Kom op tegen Kanker financiert excellente onderzoeks- en zorgprojecten met als doel de overlevingskansen en de fysieke

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 581 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 17 JUNI 2015 VOORSTEL VAN RESOLUTIE - van mevrouw Annemie MAES - betreffende het Brussels medialandschap 1355 2 TOELICHTING

Nadere informatie

AuditchArter VAn het AGentSchAp Audit VLAAnderen 1 / 9

AuditchArter VAn het AGentSchAp Audit VLAAnderen 1 / 9 Auditcharter Van HET AGENTSChap AUDIT VLAANDEREN 1 / 9 Inhoudsopgave MISSIE VAN HET AGENTSCHAP AUDIT VLAANDEREN... 3 ONAFHANKELIJKHEID... 4 OBJECTIVITEIT EN BEKWAAMHEID... 5 KWALITEIT VAN DE AUDITWERKZAAMHEDEN...

Nadere informatie

1. Kan de minister een overzicht geven van de evolutie van het gemiddeld aantal kijkcijfers van het wekelijkse tv-programma van 2012 tot op heden?

1. Kan de minister een overzicht geven van de evolutie van het gemiddeld aantal kijkcijfers van het wekelijkse tv-programma van 2012 tot op heden? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 103 van KARIM VAN OVERMEIRE datum: 14 januari 2016 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL VRT Fans of Flanders - Evaluatie In de beheersovereenkomst

Nadere informatie

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan, 22 Augustus 2014 1 Voorwoord Duurzaamheid is geen trend, het is de toekomst. Het is niet meer weg te denken

Nadere informatie

VR DOC.0365/1BIS

VR DOC.0365/1BIS VR 2017 2104 DOC.0365/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL BIS - NOTA VOOR DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende diverse uitvoeringsbepalingen

Nadere informatie

Toelichting bij de nota Opvolging van doelstellingen in de regeerperiode 2014-2019. Dieter Vanhee Departement Bestuurszaken

Toelichting bij de nota Opvolging van doelstellingen in de regeerperiode 2014-2019. Dieter Vanhee Departement Bestuurszaken Toelichting bij de nota Opvolging van doelstellingen in de regeerperiode 2014-2019 Dieter Vanhee Departement Bestuurszaken Infosessie ondernemingsplan 12 januari 2015 Regeerakkoord 2014-2019 We verminderen

Nadere informatie

ALGEMENE KAMER. ZAAK J. WILLEKENS t. NV VLAAMSE RADIO- EN TELEVISIEOMROEP

ALGEMENE KAMER. ZAAK J. WILLEKENS t. NV VLAAMSE RADIO- EN TELEVISIEOMROEP ALGEMENE KAMER ZAAK J. WILLEKENS t. NV VLAAMSE RADIO- EN TELEVISIEOMROEP (dossier nr. 2008/0458) BESLISSING nr. 2009/017 16 februari 2009 J. WILLEKENS t. NV VLAAMSE RADIO- EN TELEVISIEOMROEP 1 In de zaak

Nadere informatie

Samen inclusief hoger onderwijs realiseren. Beleidsplan

Samen inclusief hoger onderwijs realiseren. Beleidsplan Samen inclusief hoger onderwijs realiseren Beleidsplan 2017-2019 Goedgekeurd door de stuurgroep dd. 20.03.2017 Voorwoord Het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) zet met zijn beleidsplan samen inclusief

Nadere informatie

VR 2015 1610 DOC.1060/2. Functiebeschrijving Gedelegeerd Bestuurder VRT

VR 2015 1610 DOC.1060/2. Functiebeschrijving Gedelegeerd Bestuurder VRT VR 2015 1610 DOC.1060/2 1 Functiebeschrijving Gedelegeerd Bestuurder VRT 2 1. Functie-inhoud 1.1. Functietitel en plaats in de organisatie De VRT is een N.V. van publiek recht met ongeveer 2.200 voltijdse

Nadere informatie

Confidentiële Functiebeschrijving VRT. HR-Directeur. Januari 2015. 2015 Korn Ferry. All Rights Reserved.

Confidentiële Functiebeschrijving VRT. HR-Directeur. Januari 2015. 2015 Korn Ferry. All Rights Reserved. Confidentiële Functiebeschrijving VRT HR-Directeur Januari 2015 2015 Korn Ferry. All Rights Reserved. CONFIDENTIËLE FUNCTIEBESCHRIJVING Functie Onderneming Locatie Rapporteren aan Website HR-directeur

Nadere informatie

Social Media Strategie Plan

Social Media Strategie Plan Social Media Strategie Plan Creëren van de strategie en planning van de uitvoering Een stappenplan met daarin vastgelegd waar je merk staat, waar je heen wilt en en hoe er te komen. Houd in gedachten dat

Nadere informatie

Zelfevaluatie op te stellen door Innovatiecentra en. dit in het kader van de eindevaluatie van de Innovatiecentra

Zelfevaluatie op te stellen door Innovatiecentra en. dit in het kader van de eindevaluatie van de Innovatiecentra 1. Inleiding Zelfevaluatie op te stellen door Innovatiecentra en dit in het kader van de eindevaluatie van de Innovatiecentra 07.04.2014 De evaluatiepraktijk die het departement EWI hanteert, voorziet

Nadere informatie

Evaluatie National Contact Point-werking van het Vlaams Contactpunt Kaderprogramma

Evaluatie National Contact Point-werking van het Vlaams Contactpunt Kaderprogramma Evaluatie National Contact Point-werking van het Vlaams Contactpunt Kaderprogramma Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35 bus 10 1030 Brussel

Nadere informatie

Communicatieplan Breur IJzerhandel

Communicatieplan Breur IJzerhandel Communicatieplan Breur IJzerhandel 4 Oktober 2014 4 OKT 2014 Communicatieplan Breur IJzerhandel 1. Voorwoord Duurzaamheid is geen trend, het is de toekomst. Het is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse

Nadere informatie

Het Dream-project wordt sinds 2002 op ad-hoc basis gesubsidieerd.

Het Dream-project wordt sinds 2002 op ad-hoc basis gesubsidieerd. Naam evaluatie Volledige naam Aanleiding evaluatie DREAM-project Evaluatie DREAM-project De Vlaamse overheid ondersteunt een aantal initiatieven ter bevordering van het ondernemerschap en de ondernemerszin.

Nadere informatie

TITEL I OPRICHTING VAN EEN INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP "INTERNE AUDIT VAN DE VLAAMSE ADMINISTRATIE"

TITEL I OPRICHTING VAN EEN INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP INTERNE AUDIT VAN DE VLAAMSE ADMINISTRATIE Besluit van de Vlaamse Regering tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap Interne Audit van de Vlaamse Administratie en tot omvorming van het auditcomité van de Vlaamse Gemeenschap tot het

Nadere informatie

nr. 264 van WILFRIED VANDAELE datum: 13 juli 2015 aan SVEN GATZ Commerciële omroepen - Ondertiteling

nr. 264 van WILFRIED VANDAELE datum: 13 juli 2015 aan SVEN GATZ Commerciële omroepen - Ondertiteling SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 264 van WILFRIED VANDAELE datum: 13 juli 2015 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Commerciële omroepen - Ondertiteling De ondertitelingsverplichting

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE DG Concurrentie

EUROPESE COMMISSIE DG Concurrentie EUROPESE COMMISSIE DG Concurrentie Markten en zaken II: Informatie, Communicatie en Media Staatssteun Brussel, 04/07/2018 COMP/C4/SDV/nm D(2018) 080350 Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese

Nadere informatie

nr. 236 van MARIUS MEREMANS datum: 13 januari 2016 aan LIESBETH HOMANS Organisatie-audits bij lokale besturen - Verbeterpunten

nr. 236 van MARIUS MEREMANS datum: 13 januari 2016 aan LIESBETH HOMANS Organisatie-audits bij lokale besturen - Verbeterpunten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 236 van MARIUS MEREMANS datum: 13 januari 2016 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

Vlaamse overheid Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35, bus 10 1030 Brussel

Vlaamse overheid Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35, bus 10 1030 Brussel Evaluatie van beleid en beleidsinstrumenten Protocol tussen de entiteit 1 verantwoordelijk voor de (aansturing van de) evaluatie en (de instelling verantwoordelijk voor) het beleidsinstrument Vlaamse overheid

Nadere informatie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie B Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie Inleiding Deze projectoproep kadert binnen de verderzetting van Actie 24 van het Kankerplan: Steun aan pilootprojecten

Nadere informatie

Memorandum 2019 voor een Digitaal en Mediawijs Vlaanderen

Memorandum 2019 voor een Digitaal en Mediawijs Vlaanderen Memorandum 2019 voor een Digitaal en Mediawijs Vlaanderen Op 9 juli 2008 nam het Vlaams Parlement een Resolutie aan, ingediend door 6 partijen, betreffende de Ondersteuning van de Gamesector in Vlaanderen.

Nadere informatie

Ruimte voor verandering Transitie Ruimtelijke Ordening

Ruimte voor verandering Transitie Ruimtelijke Ordening Ruimte voor verandering Transitie Ruimtelijke Ordening een tussentijdse balans Netwerk organisatiebeheersing, 7 juni 2012 Christophe Pelgrims, transitiemanager Decreet van 1999: ontvoogding Beleidscontext

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: ontwerpbesluit tot regeling van steun aan projecten van collectief O&O en collectieve kennisverspreiding

Nadere informatie

Functiebeschrijving Technisch assistent OPW Gemeente Herselt

Functiebeschrijving Technisch assistent OPW Gemeente Herselt Functiebeschrijving Technisch assistent OPW Gemeente Herselt Goedgekeurd op:. Handtekening:. Functiebeschrijving Herselt Departement Dienst Functie Graad Niveau & rang Salarisschaal Type functie Directe

Nadere informatie

Ik was er zelf bij toen hier, in het Vlaams Parlement, precies 5 jaar. geleden, de Vlaamse Gebarentaal (VGT) unaniem en met veel

Ik was er zelf bij toen hier, in het Vlaams Parlement, precies 5 jaar. geleden, de Vlaamse Gebarentaal (VGT) unaniem en met veel Dinsdag 26 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vijf jaar erkenning Vlaamse Gebarentaal Vlaams Parlement Geachte aanwezigen, Geachte voorzitter, Beste

Nadere informatie

Betreft: Krachtlijnen voor een nieuwe organisatie voor de opvang- en vrije tijd van schoolkinderen

Betreft: Krachtlijnen voor een nieuwe organisatie voor de opvang- en vrije tijd van schoolkinderen Conceptnota Betreft: Krachtlijnen voor een nieuwe organisatie voor de opvang- en vrije tijd van schoolkinderen 1. Situering Deze conceptnota heeft tot doel om, binnen de contouren van het Vlaams Regeerakkoord

Nadere informatie

2 De organisatie geeft aan welke actuele maatschappelijke ontwikkelingen relevant zijn in relatie tot haar missie en visie.

2 De organisatie geeft aan welke actuele maatschappelijke ontwikkelingen relevant zijn in relatie tot haar missie en visie. BEOORDELINGSELEMENTEN, BEOORDELINGSCRITERIA EN EVALUATIECRITERIA VAN DE SOCIAAL- CULTURELE ORGANISATIES MET EEN WERKING BINNEN SPECIFIEKE REGIO DECREET EN MEMORIE VAN TOELICHTING ARTIKEL 35, UITVOERINGSBESLUIT

Nadere informatie

2 De organisatie geeft aan welke actuele maatschappelijke ontwikkelingen relevant zijn in relatie tot haar missie en visie.

2 De organisatie geeft aan welke actuele maatschappelijke ontwikkelingen relevant zijn in relatie tot haar missie en visie. BEOORDELINGSELEMENTEN, BEOORDELINGSCRITERIA EN EVALUATIECRITERIA VAN DE SOCIAAL- CULTURELE ORGANISATIES MET EEN WERKING BINNEN SPECIFIEKE REGIO DECREET EN MEMORIE VAN TOELICHTING ARTIKEL 35, UITVOERINGSBESLUIT

Nadere informatie

Charter deugdelijk bestuur

Charter deugdelijk bestuur Charter deugdelijk bestuur 1. Principes en aanbevelingen inzake deugdelijk bestuur voor extern verzelfstandigde agentschappen. De Vlaamse Regulator voor de Media onderschrijft onderstaande principes inzake

Nadere informatie

Advies. Wijzigingsbesluit strategisch basisonderzoek en FWO-Vlaanderen. Brussel, 29 januari 2018

Advies. Wijzigingsbesluit strategisch basisonderzoek en FWO-Vlaanderen. Brussel, 29 januari 2018 Advies Wijzigingsbesluit strategisch basisonderzoek en FWO-Vlaanderen Brussel, 29 januari 2018 SERV_20180129_wijzigingsbesluit_SBO_FWO_ADV.docx Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Wetstraat 34-36,

Nadere informatie

Notulen Raad van Bestuur KBF

Notulen Raad van Bestuur KBF Notulen Raad van Bestuur KBF 19.3.2018 Aanwezig: Frank Stevens, Mark Sebille, Sam De Smet, Bart Vercruyssen, Hanne Gyselbrecht & Herman De Kegel (notulen). Verontschuldigd: Tuur Ceuleers, Paul Verzele,

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP VLAAMSE MEDIARAAD

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP VLAAMSE MEDIARAAD MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP VLAAMSE MEDIARAAD JAARVERSLAG 2004 VLAAMSE MEDIARAAD JAARVERSLAG 2004 Samenstelling: Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Administratie Media Afdeling Media en Film

Nadere informatie

Beleid Horizontale dialoog Hogeschool Viaa

Beleid Horizontale dialoog Hogeschool Viaa Beleid Horizontale dialoog Hogeschool Viaa Vastgesteld door het college van bestuur op 4 januari 2016 Positief advies beleidsoverleg 13 oktober 2015 Goedgekeurd door de raad van toezicht 18 december 2015

Nadere informatie

Beleidsvisie Sociaal Werk

Beleidsvisie Sociaal Werk Beleidsvisie Sociaal Werk Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Het momentum Groot enthousiasme voor deelname aan werkgroepen Sociaal werkers uit verschillende sectoren en

Nadere informatie

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA ALGEMENE KAMER ZAAK VRM t. VZW REGIONALE TELEVISIE AALST- DENDERMONDE-SINT-NIKLAAS, DAGELIJKSE REGIONALE INFORMATIE EN EDUCATIE (KANAAL 3) (dossier nr. 2005/00337/6) BESLISSING

Nadere informatie

Startnotitie Digitaal Platform voor presentatie van het beste en mooiste van de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking

Startnotitie Digitaal Platform voor presentatie van het beste en mooiste van de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking Startnotitie Digitaal Platform voor presentatie van het beste en mooiste van de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland Brussel, april 2014 CVN heeft

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het remuneratiecomité van de Vlaamse overheid

Huishoudelijk reglement van het remuneratiecomité van de Vlaamse overheid Huishoudelijk reglement van het remuneratiecomité van de Vlaamse overheid Opdracht en algemene werkingsregels 1 - Het remuneratiecomité heeft aandacht voor het strategische beleid en neemt hierin een adviserende

Nadere informatie

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA ALGEMENE KAMER ZAAK VRM t. VZW FOCUS TELEVISIE (dossier nr. 2005/00337/5) BESLISSING nr. 2006/019 21 april 2006. VRM t. VZW FOCUS TELEVISIE 1 In de zaak van VRM tegen VZW

Nadere informatie

De meerjarige ondernemingsplannen binnen de Vlaamse overheid Les plans d entreprises pluriannuels au sein de l administration Flamande

De meerjarige ondernemingsplannen binnen de Vlaamse overheid Les plans d entreprises pluriannuels au sein de l administration Flamande De meerjarige ondernemingsplannen binnen de Vlaamse overheid Les plans d entreprises pluriannuels au sein de l administration Flamande Martin Ruebens Secretaris-generaal Departement Kanselarij en Bestuur

Nadere informatie

Bouwstenen voor een levensvatbaar en toekomstgericht Vlaams audiovisueel vertonerveld

Bouwstenen voor een levensvatbaar en toekomstgericht Vlaams audiovisueel vertonerveld Bouwstenen voor een levensvatbaar en toekomstgericht Vlaams audiovisueel vertonerveld vertoners, distributeurs, reflectie en omkadering, educatie en archivering culturele vertoners stellen vast VOD, thuisconsumptie,

Nadere informatie

gesubsidieerde audiovisuele producties/ projecten en andere projecten binnen de audiovisuele sector nihil

gesubsidieerde audiovisuele producties/ projecten en andere projecten binnen de audiovisuele sector nihil Pascal Smet Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel Bevoegdheid : ar (2009-heden) onderwijs en vorming audiovisuele nihil nihil Bevoegdheid : ar (2009-heden) jeugd audiovisuele

Nadere informatie

HOOFDSTUK 2. Onze opdracht.

HOOFDSTUK 2. Onze opdracht. HOOFDSTUK 2. Onze opdracht. 26 onze opdracht Jaarverslag 2016» Enkele kerncijfers VDAB bemiddelt tussen werkzoekenden en werkgevers. Dat is een van onze basisopdrachten. We doen dit met een realistische

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas

Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas Artikel 1. Doel In 1217 werd Sint-Niklaas, voorheen ondergeschikt

Nadere informatie

COMPLIANCE MET DE NEDERLANDSE CORPORATE GOVERNANCE CODE

COMPLIANCE MET DE NEDERLANDSE CORPORATE GOVERNANCE CODE COMPLIANCE MET DE NEDERLANDSE CORPORATE GOVERNANCE CODE Corporate Governance Novisource streeft naar een organisatiestructuur die onder meer recht doet aan de belangen van de onderneming, haar klanten,

Nadere informatie

fier op de VRT inhoud Fier op de VRT 3 Wat verwachten we van leidinggevenden? 5 Een cultuur gestoeld op een stevige basis 7

fier op de VRT inhoud Fier op de VRT 3 Wat verwachten we van leidinggevenden? 5 Een cultuur gestoeld op een stevige basis 7 Fier op de VRT 3 Wat verwachten we van leidinggevenden? 5 Een cultuur gestoeld op een stevige basis 7 15 kernthema s vertrouwen 8 feedback 10 afspraken 12 verwachtingen 14 participatie 16 talentontwikkeling

Nadere informatie

Het Pi-manifest Kracht door persoonlijke groei & eigenheid

Het Pi-manifest Kracht door persoonlijke groei & eigenheid Inleiding Pi-groep is opgericht op 17 maart 2004. De visie die ten grondslag ligt aan het ontstaan van Pi-groep is in dit document vastgelegd. Met het vastleggen van de visie, missie en doelstellingen

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT VAN HET DIRECTIECOMITÉ

INTERN REGLEMENT VAN HET DIRECTIECOMITÉ BIJLAGE 4 BIJ HET CORPORATE GOVERNANCE CHARTER INTERN REGLEMENT VAN HET DIRECTIECOMITÉ OPGESTELD DOOR DE RAAD VAN BESTUUR INHOUDSOPGAVE Algemeen... 3 1. Samenstelling... 3 2. Benoeming... 3 3. Bevoegdheden

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Media en Creatieve Industrie Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ

Nadere informatie

inhoud 39 Fier op de VRT 3 Wat verwachten we van leidinggevenden? 5 Een cultuur gestoeld op een stevige basis 7

inhoud 39 Fier op de VRT 3 Wat verwachten we van leidinggevenden? 5 Een cultuur gestoeld op een stevige basis 7 versie juni 2017 20x20_boekje_40pag's_HR.indd Spread 1 van 20 - Pagina's (40, 1) 22/06/2017 09:14 Fier op de VRT 3 Wat verwachten we van leidinggevenden? 5 Een cultuur gestoeld op een stevige basis 7 15

Nadere informatie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie Opdrachtsverklaring Missie - Visie 1. Missie Sint-Lodewijk biedt aangepast onderwijs en/of begeleiding op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking. Ook het gezin en breder

Nadere informatie

Brussel, 8 juli 2009 07082009_SERV-advies projecten VSDO. Advies. Projecten Vlaamse strategie duurzame ontwikkeling

Brussel, 8 juli 2009 07082009_SERV-advies projecten VSDO. Advies. Projecten Vlaamse strategie duurzame ontwikkeling Brussel, 8 juli 2009 07082009_SERV-advies projecten VSDO Advies Projecten Vlaamse strategie duurzame ontwikkeling 1. Inleiding Op 8 juni 2009 werd de SERV om advies gevraagd over de fiches ter invulling

Nadere informatie

Klantgericht Betrouwbaar Veilig Efficiënt Doeltreffend Integraal Wendbaar Open Digitaal Inclusief Duurzaam

Klantgericht Betrouwbaar Veilig Efficiënt Doeltreffend Integraal Wendbaar Open Digitaal Inclusief Duurzaam Overzicht basisprincipes Klantgericht Betrouwbaar Veilig Efficiënt Doeltreffend Integraal Wendbaar Open Digitaal Inclusief Duurzaam De klant staat centraal in alles wat we doen. We zijn betrouwbaar voor

Nadere informatie

Projectoproep- en selectieprocedure

Projectoproep- en selectieprocedure ESIF Doelstelling Investeren in groei en werkgelegenheid Operationeel programma EFRO Vlaanderen 2014 2020 Projectoproep- en selectieprocedure 1. Algemeen In het kader van de uitvoering van het EFRO-programma

Nadere informatie

Charter Audit Comité Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 2 oktober 2014

Charter Audit Comité Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 2 oktober 2014 Charter Audit Comité Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 2 oktober 2014 Charter van het Audit Comité van de Raad van Bestuur van Indaver NV 1 Doelstelling van het Auditcomité Het Auditcomité van Indaver

Nadere informatie

Verbinder van de Bollenstreek

Verbinder van de Bollenstreek Verbinder van de Bollenstreek 2018-2022 1 Missie Wij verzorgen de informatie in en van de Bollenstreek! Via cross mediale middelen (website, radio, televisie en sociale media toepassingen) bieden wij een

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Programma Innovatieve Overheidsopdrachten : stand van zaken en vraag tot vastlegging van de middelen voor

Nadere informatie

KAMER VOOR ONPARTIJDIGHEID EN BESCHERMING VAN MINDERJARIGEN

KAMER VOOR ONPARTIJDIGHEID EN BESCHERMING VAN MINDERJARIGEN KAMER VOOR ONPARTIJDIGHEID EN BESCHERMING VAN MINDERJARIGEN ZAAK VAN D.D.H. t. NV VLAAMSE RADIO- EN TELEVISIEOMROEPORGANISATIE (dossier nr. 2017/283) BESLISSING nr. 2017/028 23 juni 2017 D.D.H. t. VRT

Nadere informatie

Student Consulting Skill Development Entrepreneurship. www.afcleuven.be

Student Consulting Skill Development Entrepreneurship. www.afcleuven.be Student Consulting Skill Development Entrepreneurship www.afcleuven.be 1 Welkom 2 Outline Welkomstwoord Woordje van Luc Sels, decaan F.E.B. Inzichten in interne werking & vooruitgang AFC Speeddating Walking

Nadere informatie

Het schrijven van beheersovereenkomsten: een generiek sjabloon. Jeroen Windey Kenniscentrum Vlaamse Steden

Het schrijven van beheersovereenkomsten: een generiek sjabloon. Jeroen Windey Kenniscentrum Vlaamse Steden Het schrijven van beheersovereenkomsten: een generiek sjabloon Jeroen Windey Kenniscentrum Vlaamse Steden 1 Overzicht presentatie Enkele aandachtspunten vooraf Generiek sjabloon voor schrijven van beheersovereenkomsten

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december 2009 Bekendgemaakt

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. TITEL Toekomstgerichte media-agenda

RAADSVOORSTEL. TITEL Toekomstgerichte media-agenda RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 3802123v2 Aan : Gemeenteraad Datum : 14 juni 2011 Portefeuillehouder : Wethouder M.C. Barendregt Agendapunt : HB-6 B&W-vergadering : 31-05-2011

Nadere informatie

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA ALGEMENE KAMER ZAAK VRM t. NV VLAAMSE RADIO- EN TELEVISIEOMROEP (dossier nr. 2008/0446) BESLISSING nr. 2009/010 26 januari 2009. en VRM t. NV VLAAMSE RADIO- EN TELEVISIEOMROEP

Nadere informatie

De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de

De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de OCMW s met regels voor de financiële aspecten van de

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA ALGEMENE KAMER ZAAK VRM t. NV VLAAMSE RADIO- EN TELEVISIEOMROEP (dossier nr. 2007/415/2) BESLISSING nr. 2008/055 15 september 2008 VRM t. NV VLAAMSE RADIO- EN TELEVISIEOMROEP

Nadere informatie

VLAAMS VRIJWILLIGERSBELEID

VLAAMS VRIJWILLIGERSBELEID VLAAMS VRIJWILLIGERSBELEID Advies 2016-17 / 29.09.2016 www.vlaamsewoonraad.be INHOUD 1 Situering... 3 2 Beknopte inhoud... 3 3 Bespreking... 3 3.1 algemeen 3 3.2 geringe traditie 4 3.3 aanvullende werking

Nadere informatie

Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de. per type netwerkradio-omroeporganisatie.

Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de. per type netwerkradio-omroeporganisatie. DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA VOOR DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de indeling van de frequentiepakketten voor de netwerkradioomroeporganisaties

Nadere informatie

VR DOC.1214/1BIS

VR DOC.1214/1BIS VR 2018 2610 DOC.1214/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van het besluit

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van DENTERGEM Kasteeldreef 1 8720 Dentergem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI DENTERGEM/W65M/2017 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

STRATEGIE EN JEUGD STAD ANTWERPEN

STRATEGIE EN JEUGD STAD ANTWERPEN STRATEGIE EN JEUGD STAD ANTWERPEN De stad Antwerpen Antwerpen = stad + 9 districten Stad : bovenlokale bevoegdheden: ruimtelijk structuurplan, Districten: lokale bevoegdheden: cultuur, sport, jeugd, senioren,

Nadere informatie

Proces Deugdelijk Bestuur

Proces Deugdelijk Bestuur Proces Deugdelijk Bestuur 1 Basketbal Vlaanderen = DOOR EN VOOR DE CLUBS WANNEER NODIGDEN WE HEN NOG EENS UIT OM OP DE LEDEN DRUK OP FINANCIËN WETTELIJKE VERPLICHTINGEN KOFFIE TE KOMEN? FANS SFEER INFRASTRUCTUUR

Nadere informatie

DE OVEREENKOMST. en mediarte.be,...vertegenwoordigd door...

DE OVEREENKOMST. en mediarte.be,...vertegenwoordigd door... Samenwerkingsovereenkomst VDAB mediarte.be 2013-2014 DE OVEREENKOMST Tussen De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap

Nadere informatie

Hengelo, april 2013. 02 Gedragscode Twence

Hengelo, april 2013. 02 Gedragscode Twence Gedragscode Twence Twence in Hengelo is een (inter)nationale speler op de markt van grondstoffen en duurzame energie met hoogwaardige verwerking van afvalstromen en biomassa. Met innovatieve technieken

Nadere informatie

ten dienste van burgers en ondernemingen: evaluatie van 4 jaar Vlaamse integratieprojecten e-

ten dienste van burgers en ondernemingen: evaluatie van 4 jaar Vlaamse integratieprojecten e- E-government ten dienste van burgers en ondernemingen: evaluatie van 4 jaar Vlaamse integratieprojecten e- government (CORVE) http://www.vlaanderen.be// 1 Inhoud 1. Wat zijn VIP-projecten? 2. Waarom VIP-projecten?

Nadere informatie

Meer toerisme door gebruik nieuwe media Charel van Dam Innovatielab/NBTC

Meer toerisme door gebruik nieuwe media Charel van Dam Innovatielab/NBTC 1 Meer toerisme door gebruik nieuwe media Charel van Dam Innovatielab/NBTC Agenda Wat is innovatielab? Doel innovatielab Onderzoek innovatielab Producten innovatielab Travel 3.0 platform 2 Wat is het innovatielab

Nadere informatie

2. Op welke manier zullen de partnerorganisaties met elkaar nauwer samenwerken?

2. Op welke manier zullen de partnerorganisaties met elkaar nauwer samenwerken? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 308 van EMMILY TALPE datum: 2 februari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Campagne Ervaring werkt - Jobkanaal De VDAB heeft

Nadere informatie

Uitgangspunt van deze omzendbrief is het subsidiëren van projecten van bepaalde duur.

Uitgangspunt van deze omzendbrief is het subsidiëren van projecten van bepaalde duur. Omzendbrief voor de subsidiëring van projecten in het kader van Samenlevingsinitiatieven 1. Wat zijn de Samenlevingsinitiatieven? De erkenning en subsidiëring van Samenlevingsinitiatieven gebeurt op basis

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken.

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken. FUNCTIEBESCHRIJVING Functie Graadnaam: AFDELINGSHOOFD Afdeling TECHNISCHE ZAKEN Functienaam: AFDELINGSHOOFD Dienst TECHNISCHE ZAKEN Functionele loopbaan: A4a A4b Omschrijving van de afdeling en dienst

Nadere informatie

VR DOC.1652/1BIS

VR DOC.1652/1BIS VR 2018 2112 DOC.1652/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA VOOR DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende bepaling van het aantal particuliere

Nadere informatie

Krachtlijnen voor een nieuwe organisatie opvang en vrijetijd van kinderen. Ronde van Vlaanderen 2016

Krachtlijnen voor een nieuwe organisatie opvang en vrijetijd van kinderen. Ronde van Vlaanderen 2016 Krachtlijnen voor een nieuwe organisatie opvang en vrijetijd van kinderen Ronde van Vlaanderen 2016 2 - VVSG - Ronde van Vlaanderen maart 2016 Inhoud Op Vlaamse regering (18 december 2015) goedgekeurde

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ

INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ BIJLAGE 2 BIJ HET CORPORATE GOVERNANCE CHARTER INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ OPGESTELD DOOR DE RAAD VAN BESTUUR INHOUDSOPGAVE Algemeen... 3 1. Samenstelling... 3 2. Verantwoordelijkheden... 3 3.

Nadere informatie

Rol: clustermanager Inwoners

Rol: clustermanager Inwoners Datum opmaak: 2017-08-24 Goedgekeurd door secretaris op: Revisiedatum: Eigenaar: Koen De Feyter Doel van de functie Definiëren van de missie, visie en strategie van de cluster inwoners en plannen, organiseren,

Nadere informatie

Vacature CAW Centraal-West-Vlaanderen BELEIDSMEDEWERKER & KWALITEITSCOÖRDINATOR

Vacature CAW Centraal-West-Vlaanderen BELEIDSMEDEWERKER & KWALITEITSCOÖRDINATOR Vacature CAW Centraal-West-Vlaanderen BELEIDSMEDEWERKER & KWALITEITSCOÖRDINATOR CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) is er voor iedere burger met om het even welke welzijnsvraag. De kerntaken van een CAW

Nadere informatie

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie

VLAAMS AI-BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN: SITUERING. Johan Hanssens, Secretaris-generaal Departement EWI Vlaams Parlement, 22 mei 2019

VLAAMS AI-BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN: SITUERING. Johan Hanssens, Secretaris-generaal Departement EWI Vlaams Parlement, 22 mei 2019 VLAAMS AI-BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN: SITUERING Johan Hanssens, Secretaris-generaal Departement EWI Vlaams Parlement, 22 mei 2019 Nog 1 week campagne Huidige Vlaamse Regering Nieuwe Vlaamse Regering.? Maar

Nadere informatie

VR DOC.1027/2

VR DOC.1027/2 VR 2015 0910 DOC.1027/2 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het subsidiëren van operationele groepen inzake het Europees Partnerschap voor Innovatie - netwerk voor de productiviteit en duurzaamheid

Nadere informatie

Europese projecten in de praktijk. Maandag 8 december, Provincie West-Vlaanderen

Europese projecten in de praktijk. Maandag 8 december, Provincie West-Vlaanderen Europese projecten in de praktijk Maandag 8 december, Provincie West-Vlaanderen Europese projecten in de praktijk Waarom een Europees project? Hoe begin je aan een Europees project? Hoe stel je de aanvraag

Nadere informatie

CHARTER DEUGDELIJK BESTUUR VITO. Versie oktober 2018

CHARTER DEUGDELIJK BESTUUR VITO. Versie oktober 2018 CHARTER DEUGDELIJK BESTUUR VITO Versie oktober 2018 1 OVERZICHT VAN DE VERSCHILLENDE PRINCIPES PRINCIPE 1. Het Vlaamse gewest en de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen gedragen zich als actieve en geïnformeerde

Nadere informatie

Beschrijving. Strategisch Leidinggevend Beleidscoördinator. Rapporteert aan en krijgt functionele leiding van de secretaris.

Beschrijving. Strategisch Leidinggevend Beleidscoördinator. Rapporteert aan en krijgt functionele leiding van de secretaris. 1 IDENTIFICATIEGEGEVENS Item Beschrijving Functiefamilie Functietype Functiegraad Functietitel Niveau Leidinggevend Strategisch Beleidscoördinator Strategisch Leidinggevend Beleidscoördinator A4 Datum

Nadere informatie

Integraal samenwerken in de wijk: wat betekent dit voor toezicht?

Integraal samenwerken in de wijk: wat betekent dit voor toezicht? NVTZ Lokaliteit en toezicht houden Integraal samenwerken in de wijk: wat betekent dit voor toezicht? Rian van de Schoot -Vilans Programma Hervorming Langdurende Zorg en de opkomst van wijkteams Wat weten

Nadere informatie