Regionalisatie Mai 2012 FAQ S

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regionalisatie Mai 2012 FAQ S"

Transcriptie

1 Regionalisatie Mai 2012 FAQ S 1. Waarom een structuur die zijn degelijkheid heeft bewezen wijzigen ( resultaten van de nationale ploegen, niveau van het kampioenschap, )? Precies om het niveau van het Belgisch hockey te handhaven of verder te ontwikkelen is een aanpassing aan de nieuwe staatstructuren van ons land onvermijdelijk. Met de laatste Staatshervormingen bevinden de sportbudgetten zich bij de regionale regeringen. Om van deze budgetten te genieten moet men zich dus tot BLOSO of ADEPS richten wat als gevolg heeft dat de clubs zich ofwel bij een Vlaamse Liga ofwel een Franstalige Liga moeten aansluiten. 2. Onze voorzitter, Marc Coudron, was een sterke tegenstander van de regionalisatie. Waarom is hij van mening veranderd? Tijdens de 5 infosessies voor de clubs heeft onze voorzitter verklaard dat de rede op het gevoel moet primeren. Ons land heeft voor een hervorming van de federale en regionale structuren gekozen. De lange termijn visie van de Algemene Raad - successen op het hoogste internationale niveau nastreven alsook de verdere ontwikkeling van de clubs over heel België- heeft geleid tot het nemen van deze keuze die de beste is voor onze sport. 3. Zullen wij niet in dezelfde situatie van andere gesplitste sporten geraken? Onevenwichtige kampioenschappen, benadeelde regio s, gefavoriseerde spelers De commissie, die de regionalisatie heeft voorbereid, heeft een analyse gemaakt van de situatie van de reeds gesplitste sporten en heeft zowel de positieve als de negatieve punten geconcludeerd. De rode draad in ons werk bevat de volgende punten: -Naleving van de criteria van regionalisatie. 20% van het kampioenschap wordt nationaal behouden (voornamelijk heren, dames en jeugd in de categorieën eredivisie, 1 ste en 2 de divisie 1) -De voordelen voor de clubs zo groot mogelijk maken. -Elke speler en speelster van het land toelaten om het hoogst mogelijke niveau te bereiken. - Een convenant tussen beide liga s creëren om de huidige sterktes te behouden en een hockey «die op een zelfde lijn» zit.

2 4. Wat zijn de voornaamste voordelen van de regionalisatie voor de clubs? -Toegang tot de regionale subsidies en de officiële programma's van ADEPS en BLOSO. Bijvoorbeeld: Een club die materiaal wil aanschaffen (doel, scorebord ) kan bij ADEPS of bij BLOSO een dossier indienen voor subsidiëring (afhankelijk van de liga waarvan hij lid is). - De ontwikkeling van nieuwe diensten voor de clubs. Bijvoorbeeld: elke liga zal een subsidiespecialist ter beschikking van de clubs hebben. -Het behoud van een nationaal kampioenschap voor Eredivisie, D1 en D2 vanaf cadetten tot heren / dames. Het regionaal kampioenschap vanaf divisie 3, zal competitief blijven en de meest ambitieuzen zullen het nationaal kampioenschap willen vervoegen. -Een minder grote financiële druk op de clubs. Het is de wens van de bond om de bijdrage, die aan de clubs gevraagd wordt om de goede werking van de bond te waarborgen, niet te verhogen, of zelfs te bevriezen gedurende een onbepaalde periode. -Via de regionalisatie, zou het globaal budget die door de overheden wordt toegekend, bijna moeten verdubbelen. De programma's van de gezamenlijke nationale teams vereisen een verhoging van de huidige budgetten. Nationale teams die topprestaties verwezenlijken hebben onbetwistbare gevolgen op de uitbreidingen van onze clubs. Zonder deze budgetten, zullen er keuzes gemaakt moeten worden en zou het hockey snel weer kunnen verdwijnen in de anonimiteit wat nefast zou zijn voor onze clubs - Een convenant tussen de liga s teneinde gemeenschappelijke regels te bepalen. Bijvoorbeeld : het gemeenschappelijk inzetten van beschikbare middelen voor de promotie van het hockey, het eerbiedigen van de rechten van de clubs, de leden, de wederzijdse relaties, van het juridische luik, van de arbitrage, van de relaties met het overkoepelende orgaan, enz Kortom de positieve punten van ons hockey behouden. 5. De huidige budgetten zijn niet voldoende? Wat zal de regionalisatie veranderen op het budget? Het BOIC heeft de nationale teams sterk ondersteund. Alsook De Nationale Loterij, zonder de sponsors en de bijdragen van de clubs te vergeten. Het BOIC, dankzij wie we de huidige successen van onze verschillende nationale teams hebben kunnen bereiken, zal de ontwikkeling van onze hockey op ditzelfde ritme niet meer financieel kunnen volgen. Om de ontwikkeling van onze sport financieel te ondersteunen, moeten we ons dus naar de regio s richten. De regels om budgetten van de regio s te ontvangen, liggen vast in regionale decreten die men moet respecteren. De eerste voorwaarde is de inschrijving van de clubs bij een regionale liga.

3 6. Kunnen we een liga kiezen? Wat zijn de criteria? Het sportief model is gebaseerd op het politiek en juridisch model. De regionale decreten schrijven 2 liga s voor. De Franstalige Liga (LFH) en de Vlaamse Liga (VHL). In principe kunnen enkel de Brusselse clubs één van beide liga s kiezen, maar het wordt nog niet uitgesloten, dat uitzonderingen onder bepaalde omstandigheden -die nog besproken worden- mogelijk zullen zijn. 7. Als Brusselse club, heb ik er niet vooral belang bij om voor de Vlaamse liga te kiezen? Er is momenteel geen enkel specifiek voordeel om eerder voor de ene dan voor de andere liga te kiezen. We raden aan om de gegevens vanuit een andere hoek te analyseren. Als een Brusselse club zich wil aansluiten bij de Vlaamse liga, dan moet het Vlaamse karakter van de club duidelijk bewezen worden. Alle communicatie van de club (site, post, affiches, organisatie van de evenementen, ) en de operationele documenten (statuten, boekhouding, fiscaliteit, ) moeten in het Nederlands opgesteld worden. De voertaal in de club zelf moet ook het Nederlands zijn. 8. Mijn club ligt in Vlaanderen, maar ik heb eveneens een terrein in een Brusselse gemeente. Tot welke liga behoort de club? Het is in principe de hoofdzetel van de activiteiten, ttz. het speelveld of de speelvelden, dat bepaalt of de club tot het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest behoort en alzo de vrije keuze geeft om tot de ene of de andere liga te behoren. De mogelijke uitzonderingen zijn nog in bespreking. 9. Zal de bond verdwijnen? Neen, de KBHB zal als een «koepel» boven de twee liga s opgesteld worden, en zal bepaalde aspecten blijven beheren; zoals het geheel van de nationale teams, de programmering van de kampioenschappen alsook de marketing die nationaal moet blijven om efficiënt te zijn. 10. Zal er een verschil in de bijdrage van de clubs bestaan volgens het lidmaatschap aan de ene of de andere liga? De liga s zullen de bijdrage bepalen en zullen zich baseren, net zoals vandaag, op de barema s van de «koepel». De regionalisatie zal het mogelijk kunnen maken om de bijdragen van de clubs te stabiliseren, en zelfs te verminderen, teneinde de goede werking van het hockey in brede zin te waarborgen (de nationale ploegen, het secretariaat, de trainers, enz )

4 11. Wie organiseert de kampioenschappen? De Liga s? De kampioenschappen zullen op het niveau van programmering, net zoals vandaag, door Jean- Christophe Capelle en zijn team georganiseerd worden. Maar het zullen de liga s zijn die de regels bepalen van toepassing op de regionale kampioenschappen en de «koepel» zal de regels bepalen van toepassing op de nationale kampioenschappen. Op termijn zouden deze regels kunnen verschillen tussen elkaar, bijvoorbeeld de wijze waarop de 3 ploegen in jeugd worden aangesteld, die deelnemen aan de tweede ronde om te stijgen naar nationale. 12. Zullen de Liga s in de regio s worden gevestigd? Nee, behalve bij gebrek aan plaats, zullen de 2 liga s en de koepel op hetzelfde adres worden gevestigd in Oudergem. Dit is een bewijs van de wil van iedereen om de sterke punten van alles wat tot nu toe gerealiseerd is te bewaren. 13. Wat zijn de eisen van de 2 regio s wat betreft de opleiding? Het Vlaams decreet maakt de betaling van werkingssubsidies afhankelijk van de opleiding en de diploma s van het personeel. Het Franstalige decreet wordt puur op het aantal leden van de liga gebaseerd om werkingssubsidies te bekomen. 14. Zullen de verschillende eisen van de liga s wat betreft de opleiding geen onevenwichtig hockey veroorzaken? De Franstalige liga heeft geen eisen om subsidies te verkrijgen. Dit is soepeler maar ook minimalistisch als wij een goed niveau willen handhaven in het Franstalige gedeelte. De nadruk bij de clubbestuurders en bij de politiek van de Franstalige liga zal moeten blijven liggen op nastreven van de ontwikkeling op het hoogste niveau. Het convenant tussen de liga s zal ook bestaan uit een uitwisseling van de best practices wat betreft de opleiding en het handhaven van een gelijkaardig hockey overal in België. 15. Mag een Franstalige speler in de Vlaamse liga spelen? Ja, geen probleem. De clubs zijn leden van de liga s. 16. Hebben de twee liga s hetzelfde aantal leden? Op basis van de berekeningen van de werkgroep en van de mogelijke aansluiting van de Brusselse clubs tot de Franstalige liga bestaat er een evenwicht tussen de 2 liga s.

5 17. Zijn alle clubs vertegenwoordigd in de liga s? Alle clubs die het wensen kunnen zich als stichtende leden inschrijven indien zij een rechterlijke persoonlijkheid bezitten en zij op tijd de volgende informatie meedelen: sociale benaming, rechterlijke vorm, adres van hun sociale zetel, naam en voornaam van de bevoegde persoon die hun vertegenwoordigd. De stichtende algemene vergadering verkiest een voorzitter en een raad van bestuur voor een eerste mandaat tot de gewone algemene vergadering van juni Wie zal lid worden van de veranderde KBHB («de koepel»)? Het project voorziet dat alle leden van de feitelijke vereniging met een rechterlijke persoonlijkheid als effectieve leden worden aangesloten. Dit principe is nog in discussie met ADEPS en BLOSO maar op de ene of de andere manier zal er een vertegenwoordiger van elke club zijn in de koepel. 19. Zal het zaalhockey ook worden geregionaliseerd? Ja, de regionalisatie is geldig voor alle disciplines. 20. Zal de Beker verdwijnen in geval van regionalisatie? De liga s zullen een nieuwe Beker formule moeten voorstellen, deze zou de Beker van België kunnen vervangen. 21. Zullen er geen nadelen ondervonden worden door de clubs die zich geografisch dichter bij de clubs van de andere regio bevinden? In bepaalde gevallen zullen er, indien mogelijk, derogaties worden gevraagd om een club in de regionale competitie van de andere liga te laten deelnemen. Dit kan enkel ter uitzondering toegekend worden. 22. Is het mechanisme voor stijgen en dalen van de nationale competitie naar de regionale al bepaald? Voor de Senioren stijgen de eerste twee clubs van de Franstalige regionale 1 et eerste twee clubs van de Vlaamse regionale 1 naar de nationale 2. Er moeten nog details worden uitgewerkt door Jean-Christophe en zijn ploeg maar het basisprincipe is de automatische daling van de laatste twee van elke nationale 2.Voor de Jeugd

6 zal hetzelfde systeem als nu worden toegepast, De laatste 3 van de 2 reeksen van het tweede ronde samengesteld uit 3 ploegen uit de regionale competitie en de 6 laatste van de nationale na het eerste ronde dalen naar regionale. 23. Is de budgetsimulatie al beschikbaar? Niets is geheim. De simulatie zal op 2 juni worden voorgesteld. Wij wensen deze simulatie met de verklaringen over de verschillende posten te presenteren. 24. Wat als de clubs de regionalisatie niet stemmen? Het Belgische hockey zal een ernstig financieringsprobleem voor zijn ontwikkeling meemaken. Keuzes zullen moeten gedaan worden voor de nationale ploegen. De sponsoring zal het gebrek aan subsidies niet kunnen compenseren. Andere bedreiging het Vlaams decreet! Vanaf 2014 zullen de Vlaamse clubs geen enkele subsidie kunnen vragen als zij geen deel uitmaken van een gesplitste Bond. In het geval van een stemming tegen de splitsing zal het hockey een niveau lager dalen, alle ontwikkeling zal moeten financieel gedragen worden door de privé sector met de moeilijkheden dat dit impliceert. Zonder de successen van de nationale ploegen zullen de sponsors zich aftrekken van onze sport. Van onze succesvolle positie nu zullen wij in een amateuristische situatie belanden. De clubs zullen de eerste verliezers zijn, zowel in aantal leden als in subsidies. 25. Zal onze voorzitter, Marc Coudron, de Bond verlaten na de regionalisatie? Nee, er is geen link. Onze voorzitter, met de toestemming van de Algemene Raad, heeft een wekgroep samengesteld om de regionalisatie te realiseren. Er zal een transitieperiode gebeuren tijdens het kampioenschap 2013/2014. Tijdens deze transitieperiode zal hij zijn taak volledig invullen voor de ontwikkeling van het hockey. Hij zal zijn voorzitterschap zeker niet stoppen voor het einde van zijn mandaat in juni 2013.

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Algemene bepalingen Art. 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd in het budget, worden aan de door het College van Burgemeester

Nadere informatie

1.1 Aanpassing aan de KBHB reglementen vanaf 1 augustus 2017

1.1 Aanpassing aan de KBHB reglementen vanaf 1 augustus 2017 1.1 Aanpassing aan de KBHB reglementen vanaf 1 augustus 2017 112.A.3.b Alle correspondentie, betreffende het dagelijks beheer van de club (uitgezonderd klachten, beroepen, cassaties, ), per e-mail geadresseerd

Nadere informatie

P.V. van de Algemene Vergadering van de KBHB vzw van 21 juni 2014 om 13u in de kantoren van IPM (La Libre Belgique), Frankenstraat 79 te 1040 Brussel

P.V. van de Algemene Vergadering van de KBHB vzw van 21 juni 2014 om 13u in de kantoren van IPM (La Libre Belgique), Frankenstraat 79 te 1040 Brussel P.V. van de Algemene Vergadering van de KBHB vzw van 21 juni 2014 om 13u in de kantoren van IPM (La Libre Belgique), Frankenstraat 79 te 1040 Brussel De heer Marc Coudron,voorzitter van de KBHB, opent

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 08/259 19 juni 2008 Besluit houdende de goedkeuring van het reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen Het College, Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163,

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 26 mei 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE RUITERSPORTFEDERATIE

Nadere informatie

VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw. STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw

VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw. STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Benaming 3 2. Zetel 3 3. Doel 3 4. Duur 3 5. Leden 4 6. Bijdrage 4 7. Uittreding 4 8. Raad van Bestuur 4 9. Bevoegdheid

Nadere informatie

Hoofdstuk I. Algemene bepalingen

Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Decreet houdende de toekenning van subsidies voor de uitbouw, de coördinatie en de promotie van het sportaanbod van de studentensportvoorzieningen van de Vlaamse universiteiten en hogescholen en de erkenning

Nadere informatie

TITEL I - ORGANIEK REGLEMENT (OR)...

TITEL I - ORGANIEK REGLEMENT (OR)... TITEL I - ORGANIEK REGLEMENT (OR)... Artikel 1 - Doel... Artikel 2 - Aanduiding effectieve leden van de KBHB... Artikel 3 - Toetreding en Uittreding van Clubs... Artikel 4 - Algemene Vergadering... Artikel

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN Art. 1. Dit landelijk technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRIS-2 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE VOOR SENIOREN 2017 ALLE CATEGORIEËN EN ALLE DIVISIES uitgezonderd Men & Ladies I divisie 1 12, 20, 28 september en 4 oktober

Nadere informatie

Vlaamse Schermbond vzw (ondernemingsnummer: ) Statuten

Vlaamse Schermbond vzw (ondernemingsnummer: ) Statuten Vlaamse Schermbond vzw (ondernemingsnummer: 0418.821.452) Statuten 1. Naam, zetel, doel en duur. Art. 1 De vereniging zonder winstoogmerk werd gesticht op 25 april 1978 onder de benaming "Bond der Vlaamse

Nadere informatie

Een nieuwe Rugbyclub oprichten?

Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Organisatie van Rugby in België en Vlaanderen Belgische Rugbybond vzw Voorzitter: Dany Roelands Vlaamse Rugbybond vzw Rvb: Dirk Vandevoorde (voorzitter)* Jan Coupé (technisch

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRI-2 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE HEREN EN DAMES 2018 DIVISIE 2 ALLE CATEGORIEËN 21, 22, 28, 29 april en 1 mei 2018 * SPECIFIEK REGLEMENT * De Algemene Reglementen

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen BIJLAGE Bijlage nr. 1 Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen Artikel 1.- Dit reglement regelt de uitvoering van de verordening nr. 91/19 van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

Topsporter bij Defensie

Topsporter bij Defensie Topsporter bij Defensie Atleten ondersteunen bij hun jacht op die felbegeerde medailles en hen een professionele omkadering bieden, dat is wat Defensie voor ogen heeft. Maar... hoe gaat dat precies in

Nadere informatie

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie:

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN HEUVELLAND 1. Omschrijving Binnen de kredieten zoals voorzien op de begroting van de gemeente Heuvelland, kunnen sportverenigingen, erkend door het gemeentebestuur Heuvelland

Nadere informatie

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN I: ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, goedgekeurd in de gemeentebegroting, worden na advies van de sportraad, subsidies

Nadere informatie

3. Worden transfers en schorsingen van leden van de VFV uitgevoerd door de VFV of door de KBVB? Indien niet, waarom?

3. Worden transfers en schorsingen van leden van de VFV uitgevoerd door de VFV of door de KBVB? Indien niet, waarom? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 441 van BARBARA BONTE datum: 17 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV) - Autonome werking Door

Nadere informatie

Droom 2.0 Consolidatie

Droom 2.0 Consolidatie Droom 2.0 Consolidatie 10 strategische richtlijnen voor de toekomst Marc Coudron Voorzitter KBHB "De Koninklijke Belgische Hockey Bond, al meer dan een eeuw het overkoepelende orgaan van hockeyspelers

Nadere informatie

Splitsing kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde in Vraag en Antwoord

Splitsing kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde in Vraag en Antwoord Splitsing kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde in Vraag en Antwoord Inleiding Een zuivere splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde De splitsing van de kieskring BHV is ruim 50 jaar de eis van de

Nadere informatie

Statuten 18 JUNI I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1. II. DUUR Artikel 2. Artikel 3

Statuten 18 JUNI I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1. II. DUUR Artikel 2. Artikel 3 Statuten 18 JUNI 2014 I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1 De stichtende leden, waarvan de naam aan het eind van deze statuten is vermeld, richten een vereniging van de in België gevestigde beursleden

Nadere informatie

BELGIAN FINANCE CLUB - STATUTEN

BELGIAN FINANCE CLUB - STATUTEN BELGIAN FINANCE CLUB - STATUTEN Ondergetekenden Marc Lambrechts Comequi Integrale Raymond James Fédérale Past President BIRA Banque Transatlantique P&V Gdf-Suez L'Echo AB Inbev CMI (France) Dexiam Zijn

Nadere informatie

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 Alle onderstaande antwoorden hebben uitsluitend betrekking tot de volgende sportvereniging: Naam (*):.. Adres maatschappelijke zetel (*): Om lid te worden

Nadere informatie

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen 1 MASTERS OF FLANDERS 2017 Voor het 14 de jaar organiseert VSK vzw, in samenwerking met een vijftiental clubs en de

Nadere informatie

Tewerkstellingssteun in het Brussels Gewest: 255 miljoen euro voor de Brusselaars

Tewerkstellingssteun in het Brussels Gewest: 255 miljoen euro voor de Brusselaars Persdossier 7 juni 2017 : 255 miljoen euro voor de Brusselaars Didier Gosuin Brussels Minister van Economie, Tewerkstelling en Beroepsopleiding 1 Het Brussels Gewest vereenvoudigt de tewerkstellingssteun

Nadere informatie

Subsidiereglement Impulssubsidie. Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Impulssubsidie. Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement Impulssubsidie Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook NIEUWSBRIEF N 4 : NAJAAR 2013 Het hockeyseizoen is weer van start gegaan. Nieuwe spelers (jong en wat ouder) schreven zich in, trainers laten weer het beste van zichzelf zien en de competitie is weer volop

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN

GECOÖRDINEERDE STATUTEN GECOÖRDINEERDE STATUTEN Statuten van de vzw Interdiocesane Dienst voor het Katholiek Godsdienstonderwijs zoals gewijzigd door de algemene vergadering op 11 september 2003. N. 4999 [S-C 46030] Interdiocesane

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel

Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel Gallaitstraat 86 bus 12 I 1030 Brussel I 02 244 93 39 I info@defederatie.org www.defederatie.org Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel Art. 1. De vereniging draagt de naam De Federatie Sociaal-Cultureel Werk

Nadere informatie

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN ARTIKEL 1: oprichting Op datum van 27 juni 1968 werd de Stedelijke Raad voor de Derde Leeftijd te Sint-Niklaas opgericht. Er is een hernieuwing van de statuten

Nadere informatie

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten.

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten. SUBSIDIE REGLEMENT SPORTVERENIGINGEN Deel I : Algemene bepalingen Art. 1 : De doelstelling van dit reglement is kwaliteitsvolle begeleiding binnen de sportverenigingen te ondersteunen en zo bij te dragen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen naar aanleiding van de beleidskeuzes in het kader van de overdracht provinciale cultuur- en jeugdbevoegdheden

Veel gestelde vragen naar aanleiding van de beleidskeuzes in het kader van de overdracht provinciale cultuur- en jeugdbevoegdheden Veel gestelde vragen naar aanleiding van de beleidskeuzes in het kader van de overdracht provinciale cultuur- en jeugdbevoegdheden Het overzicht met veelgestelde vragen zal regelmatig worden aangevuld

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012 AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012 Terug te sturen, ingevuld en ondertekend, vóór 29 februari 2012 naar het Sportdienst Kroninglaan 65 te 1200 Brussel of via mail l.roussel@woluwe1200.be Naam van de

Nadere informatie

BS 05/03/2018. In voege vanaf 05/03/2018, tenzij anders bepaald (cf. art. 9)

BS 05/03/2018. In voege vanaf 05/03/2018, tenzij anders bepaald (cf. art. 9) 28 FEBRUARI 2018. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de regels voor de medische verkiezingen zoals bedoeld in artikel 211, 1, van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014

Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014 Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam Europese Vereniging voor het Bank- en Financieel Recht Belgium, verkort : E.V.B.F.R.-Belgium, internationale vereniging AEDBF-EVBFR B E U M Identificatienummer : 14916/91 Gecoördineerde statuten per 12

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Klassementrooster A 4/03/2014

Tennis Vlaanderen Klassementrooster A 4/03/2014 Tennis Vlaanderen 4/03/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be www.tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

INLICHTINGENBLAD (voor de werkgevers behalve de administraties)

INLICHTINGENBLAD (voor de werkgevers behalve de administraties) ACTIRIS Terug te sturen naar : ACTIRIS Dienst GECO Anspachlaan 65 1000 BRUSSEL AANVRAAGFORMULIER VOOR GESUBSIDIEERDE CONTRACTUELEN (GECO) PROGRAMMAWET VAN 30.12.1988 Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke

Nadere informatie

MOETEN BRUSSELSE CLUBS KIEZEN: VLAAMS OF FRANS? Staatsrecht toegepast op de sport!

MOETEN BRUSSELSE CLUBS KIEZEN: VLAAMS OF FRANS? Staatsrecht toegepast op de sport! MOETEN BRUSSELSE CLUBS KIEZEN: VLAAMS OF FRANS? Staatsrecht toegepast op de sport! Het debat: Recent werd de hervorming van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, hierna afgekort KBVB, doorgevoerd waarbij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 BELGISCHE VOLLEYLIGA VZW Maatschappelijke zetel: Breendonkstraat 342 2830 WILLEBROEK ONDERNEMINGSNUMMER: BE 0862.478.864 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Het is de bedoeling van de Liga aan de bestaande reglementering

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen 2 3 4 Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen Artikel 1.- Dit reglement regelt de uitvoering van de verordening nr. 91/19 van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van 22 januari 1992

Nadere informatie

Voorstel van resolutie

Voorstel van resolutie stuk ingediend op 651 (2009-2010) Nr. 1 21 september 2010 (2009-2010) Voorstel van resolutie van de heren Johan Deckmyn, Filip Dewinter, Wim Wienen en Felix Strackx betreffende de splitsing van de Koninklijke

Nadere informatie

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Artikel 1. TOEPASSINGSGEBIED Het gemeentebestuur van Nijlen en de Nijlense Sportraad organiseren een kampioenenhulde waarbij de sportkampioenen: individuen

Nadere informatie

Voorstel van bijzonder decreet. houdende de organisatie van volksraadplegingen in het Vlaamse Gewest

Voorstel van bijzonder decreet. houdende de organisatie van volksraadplegingen in het Vlaamse Gewest ingediend op 471 (2014-2015) Nr. 1 16 september 2015 (2014-2015) Voorstel van bijzonder decreet van Wouter Vanbesien houdende de organisatie van volksraadplegingen in het Vlaamse Gewest Dit voorstel van

Nadere informatie

nr. 709 van MARTINE TAELMAN datum: 13 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Dienstenchequeondernemingen - Opleidingsfonds

nr. 709 van MARTINE TAELMAN datum: 13 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Dienstenchequeondernemingen - Opleidingsfonds SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 709 van MARTINE TAELMAN datum: 13 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstencheque - Opleidingsfonds Een dienstencheque

Nadere informatie

Verkiezingen - Methodologie

Verkiezingen - Methodologie Verkiezingen - Methodologie Verkiezingen - Methodologie... 1 1. Gemeenteraadsverkiezingen... 2 2. Verkiezingen voor het parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest... 3 3. Verkiezingen van de Brusselse

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Stad Eeklo Cultuurdienst Molenstraat 36 9900 EEKLO T 09 218 27 31 F 09 378 40 49 info@stad.eeklo.be SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Gelet op het decreet van 12 juli 2012 betreffende

Nadere informatie

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Artikel 1 : Opdracht, doelstellingen en samenstelling Er werd goedgekeurd onder de benaming Sectorale Deelraad Vrije Tijd een raad voor vrijetijdsbeleid

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRI-1 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE HEREN EN DAMES 2017 DIVISIE 1 ALLE CATEGORIEËN 22, 23, 29, 30 april en 1 mei 2017 * SPECIFIEK REGLEMENT * De Algemene Reglementen

Nadere informatie

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 STATUTEN Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 KONINKLIJKE VLAAMS-BRABANTSE VOLLEYBALBOND VZW IDENTIFICATIENUMMER:

Nadere informatie

Vlaamse Schietsportkoepel

Vlaamse Schietsportkoepel Vlaamse Schietsportkoepel TECHNISCH REGLEMENT Afdeling Doelschieten Art. 1. Dit technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en is van toepassing

Nadere informatie

BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) 150, 1000 BRUSSEL

BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) 150, 1000 BRUSSEL Benaming: Rechtsvorm: Maatschappelijke zetel: Ondernemingsnr.: 478.218.809 BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) FINANCE TOWER - KRUIDTUINLAAN, 50, bus 150, 1000 BRUSSEL

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw

Vlaamse Hockey Liga vzw Vlaamse Hockey Liga vzw Jaarverslag 2013 Voorwoord In juni 2012 hebben de Belgische hockeyclubs beslist de unitaire hockeyfederatie te splitsen en werden de Vlaamse Hockey Liga (VHL) en de Franstalige

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 betreffende de Brusselse Instellingen, inzonderheid op de artikelen 42 en 63;

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 betreffende de Brusselse Instellingen, inzonderheid op de artikelen 42 en 63; Samenwerkingsakkoord tussen de staat, de gemeenschappen, de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie en de gewesten tot oprichting van een algemene gegevensbank Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

JEUGD: SEIZOEN

JEUGD: SEIZOEN JEUGD: SEIZOEN 2014-2015 Instructies en praktische info Net vóór de start van het seizoen 2014-2015 lijkt het ons interessant en belangrijk om enkele bepalingen m.b.t. de jeugdcompetities nog eens te bundelen.

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE

Nadere informatie

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden aan de erkende sportclubs uit Kluisbergen, die een aanvraagdossier

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over het transitiereglement voor culturele projecten met bovenlokale uitstraling

Veel gestelde vragen over het transitiereglement voor culturele projecten met bovenlokale uitstraling Veel gestelde vragen over het transitiereglement voor culturele projecten met bovenlokale uitstraling Vraag: Kan een samenwerkingsverband van partners (bv. verschillende bibliotheken) zonder formele structuur

Nadere informatie

Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018

Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018 Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018 Aanwezig: HH. Verlinden, Lopez, Flament, Fels, Vervaeke en Delchef 0. Goedkeuring van het ontwerp van dagorde De leden van de Raad van Bestuur keuren het ontwerp

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen BIJLAGE Bijlage nr. 1 Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen Artikel 1.- Dit reglement regelt de uitvoering van de verordening nr. 91/19 van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad Dit puntensysteem

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen

Nadere informatie

ONTWERP VAN MEMORIE VAN TOELICHTING

ONTWERP VAN MEMORIE VAN TOELICHTING ONTWERP VAN MEMORIE VAN TOELICHTING I. ALGEMENE TOELICHTING 1. Samenvatting De overeenkomst heeft tot doel het verrichten van betaalde werkzaamheden (als loontrekkende of zelfstandige) door bepaalde gezinsleden

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS)

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) I. Rechtsvorm, benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel artikel 1: rechtsvorm - benaming De vereniging is opgericht als een vereniging zonder

Nadere informatie

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw Shotokan Karate-Do International Federation Belgium www.skifb.be Member of S.K.I.F. Federation of Master KANAZAWA, 10 th Dan Tokyo Japan "Shotokan Karate-Do International Federation

Nadere informatie

Hockeyclub La Gantoise, afdeling van de vzw ARA La Gantoise, met zetel te 9050 Gentbrugge, KBOnr. 0949.181.871 (hockey@gantoise.

Hockeyclub La Gantoise, afdeling van de vzw ARA La Gantoise, met zetel te 9050 Gentbrugge, KBOnr. 0949.181.871 (hockey@gantoise. Arbitrale Beslissing van 12 januari 2015 In zake: Hockeyclub La Gantoise, afdeling van de vzw ARA La Gantoise, met zetel te 9050 Gentbrugge, KBOnr. 0949.181.871 (hockey@gantoise.be), bijgestaan door meester

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER 2017: BELEIDSSUBSIDIE VOOR SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAGFORMULIER 2017: BELEIDSSUBSIDIE VOOR SPORTVERENIGINGEN AANVRAAGFORMULIER 2017: BELEIDSSUBSIDIE VOOR SPORTVERENIGINGEN I: ALGEMENE VOORWAARDEN De sportvereniging moet door de gemeente erkend zijn en dus voldoen aan de in het erkenningsreglement omschreven voorwaarden.

Nadere informatie

Kleine Herkauwers Vlaanderen vzw. Zetel: Van Thorenburghlaan 20, 9860 Scheldewindeke Gerechtelijk Arrondissement: Gent Ondernemingsnummer: 0865752417

Kleine Herkauwers Vlaanderen vzw. Zetel: Van Thorenburghlaan 20, 9860 Scheldewindeke Gerechtelijk Arrondissement: Gent Ondernemingsnummer: 0865752417 Kleine Herkauwers Vlaanderen vzw Zetel: Van Thorenburghlaan 20, 9860 Scheldewindeke Gerechtelijk Arrondissement: Gent Ondernemingsnummer: 0865752417 NIEUWE STATUTEN EN ZETELWIJZIGING De algemene vergadering

Nadere informatie

mevr. Voornaam : Naam :... Adres :... Mail :. ...

mevr. Voornaam : Naam :... Adres :... Mail :. ... Kader 1 : Identificatie van de candidaat «EPB-Adviseur» De heer mevr. Voornaam : Naam :...... Nationaliteit : Adres :... Tel. :.. Fax :... Mail :. Naam van het studiebureau of van de firma waarvoor U werkt

Nadere informatie

Beker van Antwerpen Seniors

Beker van Antwerpen Seniors Algemeen... 3 Bepalingen... 3 Teams... 3 Poule-indeling en ronden... 3 Verlengingen Gelijke stand... 3 Voorgift... 3 Planning & afspraken... 4 Speelschema & meldingen... 4 Finales... 4 Ontvangsten... 5

Nadere informatie

AFDELING 4. HET STUURORGAAN VLAAMS INFORMATIE- EN ICT-BELEID

AFDELING 4. HET STUURORGAAN VLAAMS INFORMATIE- EN ICT-BELEID AFDELING 4. HET STUURORGAAN VLAAMS INFORMATIE- EN ICT-BELEID BESTUURSDECREET Art. III.74. Er wordt een stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-beleid opgericht. Het stuurorgaan heeft, binnen de krijtlijnen

Nadere informatie

Beroepscommissie VBL (BC)

Beroepscommissie VBL (BC) Beroepscommissie VBL (BC) 1. Algemene bepalingen. a. De Beroepscommissie is het hoogste gezagsorgaan in de VBL wat betreft de toepassing van reglementen en inzake de gedragsregels. b. De Beroepscommissie

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelage sport

Aanvraagformulier toelage sport Gemeente Ravels 1 Aanvraagformulier toelage sport Identificatiegegevens Naam sportvereniging: Sporttak: Sportfederatie: Rekeningnummer sportvereniging: Naam en adres van de titularis van de rekening: Contactpersoon

Nadere informatie

Art. 3. De subsidie, vermeld in artikel 4, kan ten vroegste ingaan vanaf 1 april 2019 en kan uiterlijk lopen tot en met 31 maart 2021.

Art. 3. De subsidie, vermeld in artikel 4, kan ten vroegste ingaan vanaf 1 april 2019 en kan uiterlijk lopen tot en met 31 maart 2021. Besluit van de Vlaamse Regering van 22 februari 2019 (BS ) houdende de toekenning van een subsidie voor een vernieuwend project werknemersstatuut van de kinderbegeleider gezinsopvang Hoofdstuk 1. Algemene

Nadere informatie

DEEL 1: STATUTEN VAN DE VLAAMSE VOLLEYBALBOND vzw Beneluxlaan 22 1800 Vilvoorde. Identificatienummer: 7519/77 Ondernemingsnummer: 417.414.

DEEL 1: STATUTEN VAN DE VLAAMSE VOLLEYBALBOND vzw Beneluxlaan 22 1800 Vilvoorde. Identificatienummer: 7519/77 Ondernemingsnummer: 417.414. DEEL 1: STATUTEN VAN DE VLAAMSE VOLLEYBALBOND vzw Beneluxlaan 22 1800 Vilvoorde HOOFDSTUK 1: BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Identificatienummer: 7519/77 Ondernemingsnummer: 417.414.853 De vereniging neemt

Nadere informatie

Regelement Finales Vlaams Jeugdkampioenschap Beachvolleybal 2019 REGLEMENT FINALES VAN HET VLAAMS JEUGDKAMPIOENSCHAP BEACHVOLLEYBAL 2019 U18 U16 U14

Regelement Finales Vlaams Jeugdkampioenschap Beachvolleybal 2019 REGLEMENT FINALES VAN HET VLAAMS JEUGDKAMPIOENSCHAP BEACHVOLLEYBAL 2019 U18 U16 U14 REGLEMENT FINALES VAN HET VLAAMS JEUGDKAMPIOENSCHAP BEACHVOLLEYBAL 2019 U18 U16 U14 U12 1 1. BEACHCOMMISSIE VOLLEY VLAANDEREN De Beachcommissie Volley Vlaanderen is het orgaan dat de leiding heeft over

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie Werkingssubsidie Het college van burgemeester en schepenen stelt binnen de begrotingskredieten subsidies beschikbaar aan erkende Kortrijkse sportverenigingen. Deze subsidie wordt toegekend na advies van

Nadere informatie

Overleg Limburgse clubs. Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt

Overleg Limburgse clubs. Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt Overleg Limburgse clubs Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt Agenda: 1.Centralisatie - Reorganisatie 2.Competitiehervorming > praktische info 3.Jeugddossier (FD 518) 4.Varia (agenda AV

Nadere informatie

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding Ambitieplan Spaarnestad 2015-2020 1. Inleiding Dit ambitieplan is geschreven om een koers aan te brengen in de ontwikkeling van het Haarlems volleybal en toe te treden tot het talent ontwikkeling programma

Nadere informatie

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor intergemeentelijke samenwerkingsverbanden

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor intergemeentelijke samenwerkingsverbanden FAQ Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor intergemeentelijke samenwerkingsverbanden cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 Wie kan aanvragen?... 3 1.1 Moet een projectvereniging voor een IGS opgericht zijn

Nadere informatie

INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS /03/2018

INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS /03/2018 INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS 2018 12/03/2018 Programma: 19u00-19u15: Ontvangst 19u15-19u25: Openingswoord Bruno Vermeire, Voorzitter Jeugdwerkgroep 19u25-20u10: - Evaluatie Jeugdsportfonds 2017 -

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse

Nadere informatie

VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77

VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77 VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77 Nieuwe Statuten De buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging zonder winstgevend doel, Vereniging voor de Verenigde Naties,

Nadere informatie

ADVIES DIENST REGULERING

ADVIES DIENST REGULERING DIENST REGULERING ADVIES DR-061117-51 betreffende de aanvraag van een leveringsvergunning door de naamloze vennootschap SPE ten gevolge van haar overname van de naamloze vennootschappen Luminus, ALG Négoce

Nadere informatie

KBLVB. Beleidsplan Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond ( 3 7 8

KBLVB. Beleidsplan Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond ( 3 7 8 KBLVB Beleidsplan 2013-2016 Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond * ( 3 7 8 Zetel Huis van de KBLVB Celestijnenlaan 39 bus 1 3001 Heverlee 016/20 14 13 016/29 41 87 www.kblvb.be info@kblvb.be ON

Nadere informatie

ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL. Infobrochure

ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL. Infobrochure ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL Infobrochure 2017-2018 I N H O U D S T A B E L Inleiding... 3 Wie zijn we... 3 Aansluiten... 4 Waarom bij ons?... 4 Sportzaal... 4 Verzekeringen... 4 Kosten... 5 Bij oprichting...

Nadere informatie

HOOFDSTUK I Algemeen. Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet.

HOOFDSTUK I Algemeen. Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet. Decreet tot instelling van een Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen en tot vaststelling van de algemene regelen inzake de erkenning en de subsidiëring van de milieu- en natuurverenigingen HOOFDSTUK I Algemeen

Nadere informatie

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor intergemeentelijke samenwerkingsverbanden

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor intergemeentelijke samenwerkingsverbanden ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// FAQ Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor intergemeentelijke

Nadere informatie

De financiële gevolgen voor de politieke partijen na de hervorming van de Senaat. Jef Smulders & Bart Maddens

De financiële gevolgen voor de politieke partijen na de hervorming van de Senaat. Jef Smulders & Bart Maddens De financiële gevolgen voor de politieke partijen na de hervorming van de Senaat Jef Smulders & Bart Maddens KU Leuven Instituut voor de Overheid Faculteit Sociale Wetenschappen Tel: 0032 16 32 32 70 Parkstraat

Nadere informatie

NIEUWE STATUTEN VLAAMS INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER EN RECREATIEBELEID VZW Ondernemingsnummer:

NIEUWE STATUTEN VLAAMS INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER EN RECREATIEBELEID VZW Ondernemingsnummer: NIEUWE STATUTEN VLAAMS INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER EN RECREATIEBELEID VZW Ondernemingsnummer: 417039919 HOOFDSTUK I: benaming, zetel, doel, duur. ARTIKEL 1 De vereniging draagt de naam: "Vlaams Instituut

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat Zichem

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort  F T G  Vossekotstraat Zichem S T A T U T E N FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat 130 3271 Zichem Identificatienummer 10729/83 - Ondernemingsnummer 424828326 -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie