Scholenwerking

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Scholenwerking 2014-2015"

Transcriptie

1 Aanbod Scholenwerking dé vakbond voor studenten REGIO DIEST

2 Beste leerkracht Als ACV vinden we het noodzakelijk dat toekomstige werknemers waaronder ook uw leerlingen - geïnformeerd worden over werk, werk zoeken en werkomstandigheden. Als schoolverlater in een recentelijk sterk veranderde arbeidsmarkt of als jobstudent tijdens de schoolperiode. Daarom organiseren wij jaarlijks onze scholenwerking voor scholieren uit de derde graad en indien nodig in de tweede graad. In deze presentatiemap stellen we graag ons scholenaanbod aan u voor: gratis informatielessen en activiteiten voor toekomstige schoolverlaters en/of (potentiële) jobstudenten. Lees snel verder! Per fiche vindt u uitleg bij elk pakket. In samenspraak met betrokken leerkracht geven we les op maat en werken we via interactieve werkvormen, voorbeelden uit de praktijk, sectorspecifieke informatie, Onze pakketten zijn zeker ook afgestemd op de vakgebonden eindtermen van derde graad ASO, TSO, KSO, BSO als BUSO. We hebben ervaring met diverse groepen uit zowel het voltijds, deeltijds onderwijs of Syntra, hoger en universitair onderwijs, CVL, volwassenonderwijs,

3 Een heel schooljaar lang... kan je op ons rekenen! Een informatieve les, activiteit of workshop aanvragen, doe je bij Wouter Minne. Om de praktische organisatie vlot te laten verlopen, vragen wij wel om ons de aanvraag tijdig te bezorgen. Wij geven ook nog een overzicht van ACV-publicaties die u gratis kan bestellen via het bijgevoegde formulier, ook als u geen beroep wenst te doen op onze informatieve activiteiten. Heel wat scholen doen elk schooljaar een beroep op onze deskundigheid. Met onze scholenwerking bereikten we vorig schooljaar meer dan studenten. We hopen met dit aanbod een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan uw werking. Tot binnenkort! Wouter Minne

4 Wat na 30 juni? DOELGROEP Deze informatieve les is gericht naar schoolverlaters. Het gaat om leerlingen die stoppen met studeren. GEWENSTE GROOTTE VAN DE GROEP Maximum 25 leerlingen DUURTIJD 2 lesuren INHOUD Tijdens deze informatieve les krijgen de toekomstig schoolverlaters informatie over: inschrijving bij de VDAB/Werkwinkel beroepsinschakelingstijd en inschakelingsuitkering arbeidsovereenkomsten -> nieuwe eenheidsstatuut proefperiode -> wijzigingen sinds arbeidsreglement einde van de arbeidsovereenkomst loon jeugdvakantie MATERIAAL PC met LCD-projector scherm geluidsboxen De leerlingen krijgen de brochure De gids voor schoolverlaters mee. De les wordt gratis verzorgd door een gespecialiseerde medewerker van het ACV.

5 Specifieke sectorinformatie DOELGROEP Deze informatieve les is gericht naar schoolverlaters. Het gaat om leerlingen die stoppen met studeren. GEWENSTE GROOTTE VAN DE GROEP Minimum 10 leerlingen voor één sector DUURTIJD 1 lesuur aansluitend op de info les Wat na 30 juni? (Nb. deze info les kan dan ook worden beperkt tot 1 lesuur) INHOUD Naargelang de opleiding of studies die de schoolverlaters voltooid hebben, komen zij uiteindelijk in een bepaalde sector van de arbeidsmarkt terecht. Naast de algemene arbeidsreglementering zijn voor bepaalde sectoren specifieke cao s, loonbarema s en arbeidsvoorwaarden uitgewerkt. Gedurende deze les krijgen de schoolverlaters dus meer specifieke informatie over de sector die gekoppeld is aan hun opleiding of studierichting. MATERIAAL PC met LCD-projector scherm geluidsboxen Deze les wordt verzorgd door een medewerker van de betrokken beroepscentrale binnen het ACV.

6 Ken je rechten als jobstudent DOELGROEP Jongeren die informatie wensen over vakantie- en/of weekendwerk. GEWENSTE GROOTTE VAN DE GROEP Maximum 25 leerlingen DUURTIJD 1 of 2 lesuren INHOUD In dit lessenpakket geven we meer uitleg bij de jobstudentenwetgeving: Wie mag een studentenjob doen? Hoeveel dagen mag je werken als jobstudent? Hoeveel moet/mag je verdienen? Hoe zit het met de belastingen en het kindergeld? Is jouw contract wel in orde? Wat met zwartwerk? Werken via een interimkantoor, kan dat? Aandacht voor veranderingen in wetgeving (proef,loon,..) MATERIAAL PC met LCD-projector scherm geluidsboxen De leerlingen krijgen de brochure Lonend Studentenwerk mee. De les wordt gratis verzorgd door een medewerker van het ACV.

7 Sociale (on)zekerheid Sociale zekerheid Jongeren die informatie wensen over het systeem van de sociale zekerheid in België. GEWENSTE GROOTTE VAN DE GROEP Maximum 25 leerlingen DUURTIJD 2 lesuren INHOUD Via een interactieve methodiek krijgen jongeren een basisinzicht in de sociale zekerheid. Daarnaast gaan we dieper in op de uitdagingen van de sociale zekerheid en de verschillende mechanismen van solidariteit. MATERIAAL PC met LCD-projector scherm boxen Film De geschiedenis van de sociale zekerheid

8 Solliciteren DOELGROEP Deze interactieve informatieve les is gericht naar schoolverlaters uit het ASO, BSO, TSO en BUSO. We richten ons op leerlingen die stoppen met studeren en zich willen voorbereiden op de arbeidsmarkt. GEWENSTE GROOTTE VAN DE GROEP Maximum 20 leerlingen DUURTIJD 2 à 3 uur, met inbegrip van een pauze INHOUD Tijdens deze interactieve workshop krijgen de toekomstige schoolverlaters praktische oefeningen over het cv en tips over het opmaken van een sollicitatiebrief. De leerlingen leren ook hoe ze een sollicitatiegesprek moeten voeren. MATERIAAL De les wordt gratis verzorgd door een medewerker van het ACV. In samenwerking met ACV-Bijblijven.

9 Een vakbond, wat is dat? DOELGROEP Als werknemers van de toekomst zullen alle leerlingen in contact komen met de arbeidsmarkt en de werkvloer. Deze workshops zijn dan ook gericht naar leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs, ongeacht of ze verder studeren of niet. GEWENSTE GROOTTE VAN DE GROEP Maximum 25 leerlingen DUURTIJD Aansluitend op infopakket INHOUD Welke verschillende taken voert een vakbond uit en voor wat kan je bij een vakbond terecht? Aan de hand van concrete actuele voorbeelden ontdekken leerlingen het nut en belang van een vakbond. In een interactieve les krijgen leerlingen zicht op de verschillende aspecten van een vakbond als dienstverlenende organisatie, sociale partner en vakbeweging. Dit pakket kan geïntegreerd worden in elk van de vorige lespaketten. De les wordt gratis verzorgd door een medewerker van het ACV. Er is ook de mogelijkheid om ontvangen te worden in de ACV-gebouwen in de buurt van uw school.

10 Extra: Spellen voor in de klas! Netwerk DOELGROEP NETWERK is een spel gericht op leerlingen van de derde graad secundair onderwijs die binnenkort hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten. GEWENSTE GROOTTE VAN DE GROEP Maximum 30 personen DUURTIJD 2 lesuren INHOUD In het spel krijgen de jongeren zicht op hun toekomst op de arbeidsmarkt. Ze komen op een zeer laagdrempelige wijze in aanraking met typische situaties, problemen en kansen voor jonge schoolverlaters. De jongeren kruipen in de huid van een personage en leren zo inzien dat een netwerk belangrijk is om je kansen op de arbeidsmarkt te verhogen. MATERIAAL Ruimte met tafel, waar iedereen rond kan zitten, 1 vel papier en een potlood voor elke groep De leerlingen krijgen de brochure De gids voor schoolverlaters mee.

11 Het interim spel DOELGROEP Schoolverlaters in klasverband. GEWENSTE GROOTTE VAN DE GROEP 8-16 deelnemers DUURTIJD 2 lesuren INHOUD In dit spel nemen de spelers, verdeeld in 4 teams, het tegen elkaar op. Elk team stelt een uitzendkantoor voor. De spelers leren door de bril van een uitzendconsulent kijken. Na een grondige selectie kiest elk team de 3 werkzoekenden die zich het best presenteren aan hun uitzendkantoor. Het doel is om de competenties van de 3 kandidaat-uitzendkrachten te versterken dankzij ervaring en opleiding en hen zo te helpen om de ideale job te vinden. MATERIAAL Ruimte met 5 tafels en een stoel voor elke speler. Een bord om op te schrijven. Eventueel: 4 PC s De leerlingen krijgen de brochure De gids voor schoolverlaters mee.

12 Aanvraag voor een les TIMING Onze scholenwerking loopt het hele schooljaar door. WERKWIJZE Bezorg het volledig ingevulde aanvraagformulier aan Wouter Minne. Dat kan per mail: of per post: ACV Scholenwerking tav Wouter Minne Koning Albertstraat Diest Na ontvangst van het aanvraagformulier zal Wouter zo snel mogelijk de aanvraag verwerken en de nodige afspraken maken. Zodra de afspraken definitief zijn, ontvangt u nog een bevestiging. Bij uw datumkeuze vragen we om op voorhand goed na te gaan of de leerlingen niet op stage, bezinningsdag(en) of op uitstap zijn. Vul voor alle zekerheid ook een tweede voorkeurdatum in.

13 Aanvraagformulier Naam van de school: Adres van de school (waar de informatieles plaatsvindt): Telefoonnummer van de school: Naam van de contactpersoon: Telefoonnummer van de contactpersoon: adres van de contactpersoon: Vraagt volgende informatieve les(sen): Wat na 30 juni? Specifieke sectorinformatie Ken je rechten en plichten als jobstudent Sociale zekerheid Solliciteren Voorkeurdatum 1:.... /.... /.... van u. tot u. Voorkeurdatum 2:.... /.... /.... van u. tot u. Gewenste locatie: school/acv-gebouw Indien u kiest voor het ACV-gebouw als locatie kan het zijn dat we u contacteren voor meer voorkeurdata. Hier moeten we immers rekening houden met de beschikbaarheid van zalen. Aantal leerlingen: Onderwijsniveau: BUSO/DBSO/BSO/TSO/KSO/ASO/Deeltijds leren (omcirkelen wat past) en werken/andere: Studierichting: Jaar: Sector(en) waarin de leerlingen tewerkgesteld kunnen worden: Andere vragen of opmerkingen: Indien u uw aanvraag via verstuurt, gelieve dan uw bericht op te stellen aan de hand van de gevraagde gegevens van dit formulier. Uw aanvraag wordt dan ook via beantwoord.

14 Bestelformulier brochures Indien u geen beroep wenst te doen op ons lessenaanbod, kan u toch nog gratis brochures bestellen. Nadat wij uw bestelling ontvangen hebben, nemen wij contact op om concrete afspraken te maken in verband met de afhaling of levering. Naam van de school: Adres: Naam van de contactpersoon: Telefoonnummer: adres: Aantal leerlingen: Onderwijsniveau: Studierichting: Bestelt hierbij: exemplaren van De gids voor schoolverlaters. Deze gids is een complete handleiding voor jongeren die hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zelf. De geactualiseerde versie is beschikbaar vanaf maart exemplaren van Lonend studentenwerk. Deze ACV-folder loodst jongeren die in de vakantie of tijdens het weekend iets willen bijverdienen door het doolhof van regels en valkuilen. De geactualiseerde versie is beschikbaar vanaf januari exemplaren van Jeugdvakantie. Pas aan het werk en toch op vakantie. Deze folder legt het systeem jeugdvakantie uit. De geactualiseerde versie is beschikbaar vanaf juni Om de belangen van scholieren en studenten nog beter te verdedigen, richtte het ACV een GRATIS lidmaatschap op voor jongeren vanaf 15 jaar. Jongeren die lid worden van Enter krijgen de nodige informatie en ondersteuning als jobstudent. Indien nodig krijgen ze zelfs gratis rechtsbijstand als jobstudent. Daarnaast kunnen Enter-leden bij het ACV terecht voor informatie en documentatie rond sociaaleconomische thema s, bijvoorbeeld voor het maken van een eindwerk. Enter heeft een aantal interessante brochures in de aanbieding voor jobstudenten en schoolverlaters. Wenst u meer informatie over Enter, geef dan een seintje op onderstaand adres of neem een kijkje op

15 Notities

16 Scholenwerking regio DIEST Wouter Minne - Koning Albertstraat Diest wouter.minne@acv-csc.be

Slim op weg naar werk ACV op school, in aula en vormingslokaal

Slim op weg naar werk ACV op school, in aula en vormingslokaal Slim op weg naar werk ACV op school, in aula en vormingslokaal 2016-2017 dé vakb ond vo or stud enten Geachte mevrouw, geachte heer, Het ACV vindt het noodzakelijk dat toekomstige werknemers waaronder

Nadere informatie

Slim op weg naar werk ACV op school, in aula en vormingslokaal 2015-2016. dé vakbond voor studenten

Slim op weg naar werk ACV op school, in aula en vormingslokaal 2015-2016. dé vakbond voor studenten Slim op weg naar werk ACV op school, in aula en vormingslokaal 2015-2016 dé vakbond voor studenten Geachte mevrouw, geachte heer, Het ACV vindt het noodzakelijk dat toekomstige werknemers waaronder ook

Nadere informatie

Welkom! Je stopt met school en je hebt nog geen werk. Wat Nu? 24-4-2014. Transitietraject. Wie zijn wij? Verloop info

Welkom! Je stopt met school en je hebt nog geen werk. Wat Nu? 24-4-2014. Transitietraject. Wie zijn wij? Verloop info Welkom! Wie zijn wij? Verloop info Afgestudeerd, en nu? Info over onze dienst GTB Info over de ondersteuningsmaatregelen vanuit de VDAB Vragen? Heb je goed nagedacht over je beslissing? Je stopt met school

Nadere informatie

Afgestudeerd? Eerst een verdiend feestje, en dan nadenken over je toekomst!

Afgestudeerd? Eerst een verdiend feestje, en dan nadenken over je toekomst! Afgestudeerd? Eerst een verdiend feestje, en dan nadenken over je toekomst! Je gaat op zoek naar werk Je bent nog een tijdje werkzoekend Je vindt werk Je wordt ziek Wat met vakantiewerk? Schrijf je in

Nadere informatie

WOORDZOEKER. ABVV Socialistische vakbond. ACV Christelijke vakbond. ACLVB Liberale vakbond

WOORDZOEKER. ABVV Socialistische vakbond. ACV Christelijke vakbond. ACLVB Liberale vakbond WOORDZOEKER Spel Alle kaarten worden omgekeerd op de tafel gelegd. De leerlingen mogen beurtelings twee kaartjes omdraaien. Als ze twee kaarten hebben die bij elkaar horen mogen ze deze kaarten houden.

Nadere informatie

Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job.

Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job. Werk en studies : een prima huwelijk Hoofdstuk 2 Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job. Het maakt niet uit of die beslissing een vrije keuze is of gebeurt om financiële redenen,

Nadere informatie

Sollicitatieformulier

Sollicitatieformulier Voor welke functie solliciteer je? Spontane sollicitatie Geef aan voor welke afdeling(en) jij zou willen werken Administratieve zetel Thuiszorgdiensten Technische afdeling WZC Warmhof Openstaande vacature

Nadere informatie

Ik verlaat de school wat nu?

Ik verlaat de school wat nu? Ik verlaat de school wat nu? Je hebt geen werk? Schrijf je in bij de VDAB: Hoe? Via de website www.vdab.be Via het gratis nummer 0800/ 30 700 Via een kantoor in de buurt Wanneer? Voor 1 augustus Als je

Nadere informatie

School gedaan? Wat nu?

School gedaan? Wat nu? School gedaan? Wat nu? ACLVB Jongeren Eindelijk! Je verlaat de schoolbanken en je besluit om op zoek te gaan naar werk. Maar wat moet je nu allemaal in orde brengen? Wat is de eerste stap? Het allerbelangrijkste

Nadere informatie

OCMW STUDENT EN OP ZOEK NAAR STUDENTENJOB

OCMW STUDENT EN OP ZOEK NAAR STUDENTENJOB OCMW STUDENT EN OP ZOEK NAAR STUDENTENJOB studenten_brochure_v2.indd 1 11/08/16 16:08 Student en op zoek naar studentenjob? OCMW Gent ondersteunt jongeren die minder middelen hebben, maar wel willen studeren.

Nadere informatie

WIE IS STUDENT? SOCIALE ZEKERHEIDSBIJDRAGEN VOOR STUDENTEN

WIE IS STUDENT? SOCIALE ZEKERHEIDSBIJDRAGEN VOOR STUDENTEN STUDENTENARBEID Wie is student?... 1 Sociale zekerheidsbijdragen voor studenten... 1 Student @ work... Wat na het afstuderen?... Kinderbijslag... Wanneer blijft je ten laste van je ouders?... Drie voorwaarden...

Nadere informatie

STUDENT EN OP ZOEK NAAR EEN STUDENTENJOB

STUDENT EN OP ZOEK NAAR EEN STUDENTENJOB STUDENT EN OP ZOEK NAAR EEN STUDENTENJOB Student en op zoek naar studentenjob? OCMW Gent ondersteunt jongeren die minder middelen hebben, maar wel willen studeren. Onderwijs kost geld, maar je staat er

Nadere informatie

werkblad en computers met internetaansluiting

werkblad en computers met internetaansluiting SPOT EEN JOB! Wie zoekt die vindt! Er zijn veel manieren om vacatures te vinden. In dit lespakket worden de jongeren aan het werk gezet om via verschillende kanalen vacatures te vinden: kranten, internet,

Nadere informatie

Hoe ziet je schooljaar eruit?

Hoe ziet je schooljaar eruit? Wat is het? Hoe ziet je schooljaar eruit? Soorten overeenkomsten Bij duaal leren leer je vaardigheden in je school, Centrum voor Deeltijds Onderwijs of in je Syntra-lesplaats en op de werkvloer. Wil je

Nadere informatie

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 algemeen 2 Algemene principes 3 PARTIJEN BIJ UITZENDARBEID Volwaardig werk = rechten en plichten Werk zoeken via uitzend? Snel, ervaring, CV, korte opeenvolgende

Nadere informatie

Sollicitatieformulier

Sollicitatieformulier Voor welke functie solliciteer je? Spontane sollicitatie Geef aan voor welke afdeling(en) jij zou willen werken Administratieve zetel Technische afdeling Andere Openstaande vacature Geef zo duidelijk mogelijk

Nadere informatie

Wie kan werken als jobstudent? Wat moet er in een studentencontract staan?

Wie kan werken als jobstudent? Wat moet er in een studentencontract staan? job student Vele studenten hebben een job. Vaak loopt dat goed: je vindt leuk werk en je krijgt er geld voor. Toch loopt het ook regelmatig fout: je moet veel overuren doen, je krijgt minder betaald dan

Nadere informatie

??! Bij wie kun je terecht? Aan de slag. Take a break?

??! Bij wie kun je terecht? Aan de slag. Take a break? Aan de slag Als je werkt worden je rechten en plichten vastgelegd in een arbeidsovereenkomst. Deze overeenkomst kan verschillende vormen aannemen en leg je schriftelijk vast. Lees je contract steeds aandachtig

Nadere informatie

HOE HAAL IK MIJN DIPLOMA SECUNDAIR ONDERWIJS? Leerwegen naar de toekomst

HOE HAAL IK MIJN DIPLOMA SECUNDAIR ONDERWIJS? Leerwegen naar de toekomst HOE HAAL IK MIJN DIPLOMA SECUNDAIR? Leerwegen naar de toekomst Je kan op meer dan 1 manier je diploma secundair onderwijs behalen. Of een andere kwalificatie die je op weg helpt naar dat diploma. Dit zijn

Nadere informatie

Is de jongere gestopt met studeren? Vul het formulier in a.u.b, onderteken het en stuur het dadelijk terug.

Is de jongere gestopt met studeren? Vul het formulier in a.u.b, onderteken het en stuur het dadelijk terug. Kinderbijslag na de leerplicht Studenten contact telefoon dossiernummer Als jongeren na de leerplicht studeren of een opleiding volgen, kan de kinderbijslag doorbetaald worden tot hun 25e. Om het recht

Nadere informatie

WIE IS STUDENT? SOCIALE ZEKERHEIDSBIJDRAGEN VOOR STUDENTEN STUDENT @ WORK

WIE IS STUDENT? SOCIALE ZEKERHEIDSBIJDRAGEN VOOR STUDENTEN STUDENT @ WORK STUDENTENARBEID Wie is student?... 1 Sociale zekerheidsbijdragen voor studenten... 1 Student @ work... 1 Hoe inschrijven op student @ work?... 2 Belang van het attest!... 2 Wat na het afstuderen?... 2

Nadere informatie

Geen boeken meer. Je verlaat de school Werkloos of werken?

Geen boeken meer. Je verlaat de school Werkloos of werken? Afgestudeerd en nu? Afgestudeerd en nu? Eerst en vooral een feestje, want dat heb je verdiend! En dan ga je nadenken over je toekomst en dan komen de vragen. Hoe dan ook er zijn een aantal zaken waar je

Nadere informatie

DE BAAN OP! Een interessant bedrijf kiezen. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

DE BAAN OP! Een interessant bedrijf kiezen. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

Papieren versie. Wie ben ik? Schematisch overzicht. Legende. Een antwoord schrijven. Een bolletje inkleuren. Maximum 1 antwoord kiezen.

Papieren versie. Wie ben ik? Schematisch overzicht. Legende. Een antwoord schrijven. Een bolletje inkleuren. Maximum 1 antwoord kiezen. Papieren versie Wie ben ik? Schematisch overzicht Legende Een antwoord schrijven. Een bolletje inkleuren. Kies Maximum 1 antwoord kiezen. Duid aan Meerdere antwoorden aanduiden. 1 Vragen 1. Even voorstellen

Nadere informatie

SPOT EEN JOB! Vacatures zoeken. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

SPOT EEN JOB! Vacatures zoeken. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS SPOT EEN JOB! Wie zoekt die vindt! Er zijn veel manieren om vacatures te vinden. In dit lespakket worden de jongeren aan het werk gezet om via verschillende kanalen vacatures te vinden: kranten, internet,

Nadere informatie

Interim als opstap voor. Young Graduates. Régis Birgel Jobat Career Launch 27/03/2013

Interim als opstap voor. Young Graduates. Régis Birgel Jobat Career Launch 27/03/2013 Interim als opstap voor Young Graduates. Régis Birgel Jobat Career Launch 27/03/2013 AGENDA 1. De arbeidsmarkt in cijfers. 2. Wat is uitzendarbeid? 3. Wanneer doen bedrijven beroep op een uitzendkracht?

Nadere informatie

NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN

NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN Je leest een tekst over de organisatie en de structuur van het onderwijs in Vlaanderen. Wat moet je doen? 1. Kijk naar de woordenlijst op blad 1 (deze pagina) 2. Lees eerst de

Nadere informatie

Studiefinanciering van de Vlaamse overheid?

Studiefinanciering van de Vlaamse overheid? ??! Je hebt je diploma op zak. Wellicht heb je al nagedacht over je toekomst: waar wil je naartoe? Wil je meteen je diploma verzilveren op de arbeidsmarkt? Of wil je liever nog als student door het leven

Nadere informatie

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten Kinderbijslagfonds Horizon Het Gezin Gistelse Steenweg 238-240, B-8200 Brugge Ons kenmerk: Consulente: Telefoon: (050) 44 93 00 E-mail: info@horizonhetgezin.be Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Nadere informatie

*personeel* stafdienst personeel inschrijvingsformulier jobstudenten 2018

*personeel* stafdienst personeel inschrijvingsformulier jobstudenten 2018 *personeel* stafdienst personeel inschrijvingsformulier jobstudenten 2018 In te vullen door de behandelende dienst Ontvangstdatum Dossiernummer Identificatienummer Inschrijvingsformulier jobstudenten Waarvoor

Nadere informatie

Jeugdvakantie. ACLVB Jongeren

Jeugdvakantie. ACLVB Jongeren Jeugdvakantie ACLVB Jongeren Op hoeveel verlof heb ik recht? Ben je aan het werk? Fijn! Dan heb je ook recht op vakantie. Het aantal vakantiedagen wordt berekend aan de hand van het aantal gewerkte dagen

Nadere informatie

Waarom volgen mensen avondschool?

Waarom volgen mensen avondschool? Waarom volgen mensen avondschool? Dagonderwijs is niets voor jou, want je werkt, je wil werken, je gezondheid laat het niet toe? Er kunnen veel redenen zijn waarom je wil studeren volgens een ritme dat

Nadere informatie

Werk gevonden? Waarop letten?

Werk gevonden? Waarop letten? Werk gevonden? Waarop letten? ACLVB Jongeren Telefoon gekregen dat je binnenkort aan de slag kan? Proficiat! Al die verstuurde cv s en stresserende gesprekken hebben eindelijk geloond. Je zal binnenkort

Nadere informatie

Voorwaarden voor het secundair onderwijs

Voorwaarden voor het secundair onderwijs studie beurs Koken kost geld. En studeren ook. Een studiebeurs kan helpen. Velen laten die kans liggen. Misschien is het toch de moeite om een aanvraag in te dienen. De reglementering voor het hoger onderwijs

Nadere informatie

RIJBEWIJS OP SCHOOL wat moet en wat mag?

RIJBEWIJS OP SCHOOL wat moet en wat mag? RIJBEWIJS OP SCHOOL wat moet en wat mag? Op 13 maart heeft de minister van mobiliteit, sociale economie en gelijke kansen Kathleen Van Brempt een mededeling gedaan over het Rijbewijs op school. Hierover

Nadere informatie

Schoolverlaters bevraagd

Schoolverlaters bevraagd sessie 3 De wereld op de stoep: Schoolverlaters bevraagd Lieven Tusschans Stad Gent Werk en Economie Dienst Werk Schoolverlaters bevraagd Europa 2020 (schoolverlaters, kwalificaties, werkloosheid) Dienst

Nadere informatie

www.weerwerkpremie.be

www.weerwerkpremie.be www.weerwerkpremie.be Handleiding bij het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juni 2005 Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap 6/2005 Inhoud Woord vooraf 2 1. Op wie is de maatregel van toepassing? 3

Nadere informatie

focus op werkloosheid na studies

focus op werkloosheid na studies focus op werkloosheid na studies Het voortzetten van uw studies is ongetwijfeld een van de manieren om aan de werkloosheid te ontsnappen. Wanneer u na uw studies echter niet meteen een job kunt vinden,

Nadere informatie

INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO

INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO STRUCTUUR VAN HET SECUNDAIR ONDERWIJS +18 JAAR verder studeren werk 12-17 JAAR 2,5-11 JAAR SECUNDAIR ONDERWIJS

Nadere informatie

Op stap met het werkboekje!?

Op stap met het werkboekje!? Werking CLB Op stap met het werkboekje!? 6 studiekeuzetaken Wat betekent kiezen? Ik leer mezelf kennen Ik verken de beroepenwereld Ik leer het Secundair Onderwijs kennen Ik maak een keuze Ik ben zeker

Nadere informatie

studiebeurs Voorwaarden voor het secundair onderwijs

studiebeurs Voorwaarden voor het secundair onderwijs studie beurs Studeren kost geld: cursussen, een kot, inschrijvingsgeld,. Een studiebeurs kan helpen. Velen laten die kans liggen. Misschien is het voor jou toch de moeite om een aanvraag in te dienen.

Nadere informatie

Uw ervaringen na 1 jaar M-decreet

Uw ervaringen na 1 jaar M-decreet Uw ervaringen na 1 jaar M-decreet Heeft u leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften door de invoering van het M-decreet in uw klas of school? Is uw rol als ondersteuner gewijzigd omwille van de invoering

Nadere informatie

CVO Vormingsleergang voor Sociaal en Pedagogisch Werk - Gent vzw. Aanmelding voor de opleiding Creatief Zijnstherapeut 2008

CVO Vormingsleergang voor Sociaal en Pedagogisch Werk - Gent vzw. Aanmelding voor de opleiding Creatief Zijnstherapeut 2008 CVO Vormingsleergang voor Sociaal en Pedagogisch Werk - Gent vzw BALANS Edgard Tinelstraat 92 9040 Gent (Sint-Amandsberg) AGOGISCHE VORMING EN OPLEIDING tel.: 09 218 89 39 fax: 09 229 32 55 balans@vspw.be

Nadere informatie

IK ZOEK EEN STUDENTENJOB

IK ZOEK EEN STUDENTENJOB Je bent student. Je zoekt een studentenjob. Je gaat naar een interimkantoor. Daar moet je je eerst inschrijven en dan kan je een job krijgen. Wat moet je doen? 1. Vul het inschrijvingsformulier in op blad

Nadere informatie

BESTEMMELING. K i n d e r b i j s l a g n a d e le e r p l i c h t - S t u d e n t e n

BESTEMMELING. K i n d e r b i j s l a g n a d e le e r p l i c h t - S t u d e n t e n 1 R e f e r e n t i e : C o n t a c t p e r s o o n : integrity@securex.be T é l : 0 7 0 2 3 3 2 5 2 BESTEMMELING K i n d e r b i j s l a g n a d e le e r p l i c h t - S t u d e n t e n Na 31 augustus

Nadere informatie

Algemene info over de vakbond en haar maatschappelijke rol

Algemene info over de vakbond en haar maatschappelijke rol Algemene info over de vakbond en haar maatschappelijke rol Waarom zijn er vakbonden?... 1 CNV... 1 Afsluiten van CAO s... 2 Leden van een vakbond... 2 Verschillen tussen vakbonden... 2 Beroepsverenigingen...

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie 24 september 2015 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

loopbaanonderbreking in een openbare dienst

loopbaanonderbreking in een openbare dienst Vraag dit verlof online aan focus op loopbaanonderbreking in een openbare dienst Dankzij een gewone loopbaanonderbreking in de openbare diensten, kunt u meer tijd vrijmaken voor uzelf of voor uw naasten.

Nadere informatie

uitgave december 2007

uitgave december 2007 ... als je centen wilt uitgave december 2007 ... als je centen wilt Muziek op je kamer, met je vrienden naar de bioscoop, een cadeautje voor je lief,. Het kost allemaal centen. Je zakgeld aan de kant zetten

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

FACULTEIT LETTEREN & WIJSBEGEERTE 13 MAART 2017

FACULTEIT LETTEREN & WIJSBEGEERTE 13 MAART 2017 FACULTEIT LETTEREN & WIJSBEGEERTE 13 MAART 2017 Programma 2 Info letteren & wijsbegeerte 3 1. Missie VDAB 2. Diploma op zak, wat nu? Inschrijven bij VDAB Beroepsinschakelingstijd Kinderbijslag en mutualiteit

Nadere informatie

Wegen naar je toekomst Je gids in je zoektocht naar een diploma, opleiding of werk

Wegen naar je toekomst Je gids in je zoektocht naar een diploma, opleiding of werk Wegen naar je toekomst Je gids in je zoektocht naar een diploma, opleiding of werk Een uitgave van het Netwerk Samen tegen Schooluitval Brussel in samenwerking met Leerwinkel Brussel Je weet nog niet

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. Ken jezelf! Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

CURRICULUM VITAE. Ken jezelf! Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS CURRICULUM VITAE In dit lespakket maken jongeren hun cv. Vermits sommige jongeren al van bij het begin van het schooljaar op zoek gaan naar een job of stageplaats, maken ze zeer snel een eerste exemplaar

Nadere informatie

Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien

Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien www.landstedembo.nl/aanmelden Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien 2 Handleiding aanmelden 2015 Handleiding aanmelden bij Landstede MBO voor decanen/mentoren/leerlingbegeleiders Deze handleiding

Nadere informatie

AFGESTUDEERD? WAT NU?!

AFGESTUDEERD? WAT NU?! AFGESTUDEERD? WAT NU?! Je hebt je diploma op zak, maar wat nu? Weet je al of je werk wil zoeken, verder wil studeren of misschien naar het buitenland trekt? En hoe pak je dit dan best aan? Heb je nog recht

Nadere informatie

FACULTEIT LETTEREN & WIJSBEGEERTE 10 FEBRUARI 2016

FACULTEIT LETTEREN & WIJSBEGEERTE 10 FEBRUARI 2016 FACULTEIT LETTEREN & WIJSBEGEERTE 10 FEBRUARI 2016 Programma 2 Info letteren & wijsbegeerte 3 1. Missie VDAB 2. Diploma op zak, wat nu? Inschrijven bij VDAB Beroepsinschakelingstijd Kinderbijslag en mutualiteit

Nadere informatie

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je Duaal leren Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je studies sneller een job én ben je helemaal

Nadere informatie

Resultaten enquête jongerenambassadeurs voor sociale inclusie

Resultaten enquête jongerenambassadeurs voor sociale inclusie Resultaten enquête jongerenambassadeurs voor sociale inclusie Datum: 12 november 2013 1 Deelnemers Belangrijk om op te merken in elke communicatie is dat deze enquête peilde bij een 500-tal jongeren over

Nadere informatie

_NL_BIE.indd 2 14/09/17 09:57

_NL_BIE.indd 2 14/09/17 09:57 jouw beroepscentrale Als je aansluit bij het ACV, ben je automatisch ook lid van een beroepscentrale. De sector waarin je werkt, bepaalt bij welke beroepscentrale je aangesloten bent. Jij bent lid van

Nadere informatie

Standaard Boekhandel Pakketservice

Standaard Boekhandel Pakketservice Aan de slag met Standaard Boekhandel Pakketservice Bestel je schoolboeken online in 7 stappen. Plaats je bestelling zo snel mogelijk, en zeker vóór 6 juli. Zo kunnen we je garanderen dat je al je boeken

Nadere informatie

WERK AAN DE WINKEL Hoe vind je een job?

WERK AAN DE WINKEL Hoe vind je een job? Hoe vind je een job? Inhoud Doelgroep Vakgebied Duur Materialen Doelen De leerlingen exploreren de verschillende manieren om aan een baan te geraken. Ze vertrekken van hun eigen ervaringen, interviewen

Nadere informatie

Kinderbijslag. Contact Post verzenden naar PB GENT. Te herinneren aub Ons kenmerk: Periode

Kinderbijslag. Contact Post verzenden naar PB GENT. Te herinneren aub Ons kenmerk: Periode Contact KBF@SECUREX.BE Post verzenden naar PB 10.010 9030 GENT Te herinneren aub Ons kenmerk: Periode Kinderbijslag na de leerplicht Studenten P7.A! Hou pagina 1 tot 4 goed bij. U vindt er informatie over

Nadere informatie

Dhr. C. Van Vliet directeur eerste graad. Mevr. M. Van Oevelen - vakcoördinator wiskunde eerste graad

Dhr. C. Van Vliet directeur eerste graad. Mevr. M. Van Oevelen - vakcoördinator wiskunde eerste graad 1 Basis en verdieping? 3 Leerondersteuning wiskunde op OLVC (betalend) 4 Externe online ondersteuning 5 Individuele bijles 6 Externe ondersteuning 7 Hulpmiddelen op OLVC Digitale leeromgeving 8 Steunlessen

Nadere informatie

*personeel* stafdienst personeel inschrijvingsformulier jobstudenten 2018

*personeel* stafdienst personeel inschrijvingsformulier jobstudenten 2018 *personeel* stafdienst personeel inschrijvingsformulier jobstudenten 2018 In te vullen door de behandelende dienst Ontvangstdatum Dossiernummer Identificatienummer Inschrijvingsformulier jobstudenten Waarvoor

Nadere informatie

18 OKTOBER 2018 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE

18 OKTOBER 2018 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE YOUCA ACTION DAY 18 OKTOBER 2018 MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE VU: Ine Schockaert, YOUCA vzw, Mundo-J, Nijverheidsstraat 10, 1000 Brussel. HET CONCEPT Op 18

Nadere informatie

VRIJE SOLLICITATIE 1. PERSOONSGEGEVENS. pasfoto of gelijkwaardig kleven. Rijksregisternummer. Naam. Voornaam. Straat & huisnummer. Telefoon.

VRIJE SOLLICITATIE 1. PERSOONSGEGEVENS. pasfoto of gelijkwaardig kleven. Rijksregisternummer. Naam. Voornaam. Straat & huisnummer. Telefoon. SOLLICITEREN Bij de gemeente Steenokkerzeel zijn er regelmatig openstaande vacatures. Wanneer het gemeentebestuur geen openstaande vacatures heeft, kan je nog steeds een spontane sollicitatie doen. Iedereen

Nadere informatie

olvp ieder1 telt Kies voor jouw talent juiste accent! het

olvp ieder1 telt Kies voor jouw talent juiste accent! het olvp Beste ouder(s) Een school en studiekeuze maken na zesde leerjaar is niet gemakkelijk. U krijgt heel wat informatie en wilt met zoveel mogelijk zaken rekening houden. In deze kleine brochure maken

Nadere informatie

DIENSTENCHEQUES SECTOR (PC 322.01) ECONOMISCHE WERKLOOSHEID

DIENSTENCHEQUES SECTOR (PC 322.01) ECONOMISCHE WERKLOOSHEID 1 DIENSTENCHEQUES SECTOR (PC 322.01) ECONOMISCHE WERKLOOSHEID WWW.ACCG.BE 2 INHOUD 3 Economische werkloosheid 3 Sectorale CAO 4 Overleg in de onderneming 6 Vervangende tewerkstelling 6 Cijfers economische

Nadere informatie

Dé ervaren school voor jongeren met autisme OV4 TYPE 9.

Dé ervaren school voor jongeren met autisme OV4 TYPE 9. Dé ervaren school voor jongeren met autisme OV4 TYPE 9 www.campusimpuls.be GROEIEN NAAR ZELFSTANDIGHEID WETENSCHAP 3D-PRINTEN INTERACTIEVE BORDEN Campus Impuls een school met vertrouwen! Campus Impuls

Nadere informatie

Mijn werkgever kan mij niet meer betalen! Wat moet u doen? Kunt u een uitkering krijgen?

Mijn werkgever kan mij niet meer betalen! Wat moet u doen? Kunt u een uitkering krijgen? Mijn werkgever kan mij niet meer betalen! Wat moet u doen? Kunt u een uitkering krijgen? Waarom deze brochure? Uw werkgever heeft financiële problemen en kan uw loon niet meer betalen. De situatie is zo

Nadere informatie

De toelaatbaarheidsvoorwaarden voor inschakelingsuitkeringen

De toelaatbaarheidsvoorwaarden voor inschakelingsuitkeringen Bewijs van studies - De toelaatbaarheidsvoorwaarden voor inschakelingsuitkeringen Om recht te hebben op uitkeringen, moet u: - jonger dan 25 jaar oud zijn op het moment dat u inschakelingsuitkeringen aanvraagt;

Nadere informatie

Betreft: Recht op kinderbijslag voor uw zoon/dochter XXXX - School-/academiejaar en later

Betreft: Recht op kinderbijslag voor uw zoon/dochter XXXX - School-/academiejaar en later dienst datum onze ref. uw ref. contact telefoon telefax Betreft: Recht op kinderbijslag voor uw zoon/dochter XXXX - School-/academiejaar 2013-2014 en later Mevrouw X, Mijnheer X, Mogelijk volgt uw zoon/dochter

Nadere informatie

Rijbewijs op School in stappen

Rijbewijs op School in stappen Rijbewijs op School in stappen Beste leerkracht Om Rijbewijs op School zo vlot mogelijk te laten verlopen, hebben we een handleiding in duidelijke stappen voor je uitgewerkt. Het is belangrijk dat je deze

Nadere informatie

U ontvangt dit formulier omdat u kinderbijslag krijgt voor een jongere die al 18 jaar is of het dit jaar wordt.

U ontvangt dit formulier omdat u kinderbijslag krijgt voor een jongere die al 18 jaar is of het dit jaar wordt. Kinderbijslagfonds Horizon Het Gezin Gistelse Steenweg 238-240, 8200 BRUGGE Telefoon: (050) 44 93 00 E-mail: info@horizonhetgezin.be (B{DjQ{GsNbA Jj) BELANGRIJK! Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Nadere informatie

Rijbewijs op School in 10 stappen

Rijbewijs op School in 10 stappen Rijbewijs op School in 10 stappen Om je zo goed mogelijk te begeleiden bij Rijbewijs op School, vind je hieronder een gedetailleerd stappenplan. Vul je dossier aan de hand van dit plan in. Zo verloopt

Nadere informatie

AFGESTUDEERD? WAT NU?!

AFGESTUDEERD? WAT NU?! AFGESTUDEERD? WAT NU?! Je hebt je diploma op zak, maar wat nu? Weet je al of je werk wil zoeken, verder wil studeren of misschien naar het buitenland trekt? En hoe pak je dit dan best aan? Heb je nog recht

Nadere informatie

Jeugdvakantie. ACLVB Jongeren

Jeugdvakantie. ACLVB Jongeren Jeugdvakantie ACLVB Jongeren Op hoeveel vakantie heb ik recht? Ben je aan het werk? Fijn! Dan heb je ook recht op vakantie. Het aantal vakantiedagen wordt berekend aan de hand van het aantal gewerkte dagen

Nadere informatie

2011 Gedaan met studeren?

2011 Gedaan met studeren? Gedaan met studeren? 2011 Ik schrijf mij in als werkzoekende Ik ben geen student meer en ik zoek werk. Ik woon in het Brusselse Gewest. Het eerste wat je moet doen, is je inschrijven als werkzoekende bij

Nadere informatie

START OCMW ABVV ACLVB

START OCMW ABVV ACLVB WOORDENDOMINO Spel Elke leerling krijgt evenveel kaartjes. De leerling met start legt de beginkaart op tafel. Wie bij het woord op de dominokaart het juiste logo kan aanleggen mag verder spelen. Hij/zij

Nadere informatie

PROJECTFORMULIER PIMP JE SPEELPLAATS 2.0

PROJECTFORMULIER PIMP JE SPEELPLAATS 2.0 PROJECTFORMULIER PIMP JE SPEELPLAATS 2.0 Cera, GoodPlanet, KBC, Klasse, ANB en MOS geven ondersteuning aan scholen om via een doordachte visie de speelplaats boeiender en natuurrijker te maken. Het welbevinden

Nadere informatie

Praktijkinstructie Bedrijfsoriëntatie 1 (CAL01.1/CREBO:50240)

Praktijkinstructie Bedrijfsoriëntatie 1 (CAL01.1/CREBO:50240) instructie Bedrijfsoriëntatie 1 (CAL01/CREBO:50240) pi.cal0v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd

Nadere informatie

focus op Activa voor 30-minners RSZ

focus op Activa voor 30-minners RSZ focus op Activa voor 30-minners RSZ Jonger dan 30 en o Verhoog je kansen op de arbeidsmarkt! Ben je jonger dan 30 jaar, al minstens een half jaar ingeschreven als werkzoekende en heb je geen diploma hoger

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Een nieuw licht op afvalbeheer

Een nieuw licht op afvalbeheer Een nieuw licht op afvalbeheer DOSSIER samen > motiveren Da s proper is een initiatief van FOST Plus vzw en komt voort uit de samenwerking tussen de gewesten en de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Wat is mijn contingent?

Wat is mijn contingent? Wat is mijn contingent? Je contingent is het pakket van 50 kalenderdagen per jaar dat je van de overheid krijgt om te werken als jobstudent. Zolang je binnen die 50 dagen blijft, betaal je minder sociale

Nadere informatie

Het Agentschap Facilitair Bedrijf werft aan met een contract van bepaalde duur JOBSTUDENT CATERING

Het Agentschap Facilitair Bedrijf werft aan met een contract van bepaalde duur JOBSTUDENT CATERING functiebeschrijving /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Het Agentschap Facilitair Bedrijf werft aan met een contract van bepaalde duur JOBSTUDENT

Nadere informatie

DE INFOBEURS. Beroepsopleiding, werk, werkervaring, stage. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

DE INFOBEURS. Beroepsopleiding, werk, werkervaring, stage. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS DE INFOBEURS Jongeren die nieuw aankomen op de school hebben wellicht veel vragen over hoe het eraan toegaat op de school, of ze kunnen gaan werken, welke stageplekken tof zijn, Daarnaast zijn jongeren

Nadere informatie

DE MOGELIJKHEID OM TE STUDEREN VOOR BACHELOR IN DE

DE MOGELIJKHEID OM TE STUDEREN VOOR BACHELOR IN DE BERICHT AAN DE WERKNEMERS PROJECT «VORMING 600» OPENBARE SECTOR DE MOGELIJKHEID OM TE STUDEREN VOOR BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE OF GEGRADUEERDE VERPLEEGKUNDIGE MET LOONBEHOUD NIEUWE SELECTIES VOOR HET

Nadere informatie

Ondersteuning Taalbadklas op de SITE Nekkerhal (voorziene opstart: na de paasvakantie)

Ondersteuning Taalbadklas op de SITE Nekkerhal (voorziene opstart: na de paasvakantie) Ondersteuning Taalbadklas op de SITE Nekkerhal (voorziene opstart: na de paasvakantie) Doelgroep: kinderen van asielzoekers (kleuters + lagere school) Taken vrijwilligers: Taalstimulering Crea-atelier

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor werkgevers Inhoudstafel Account aanmaken Organisatiegegevens ingeven Een job posten Post uw job op Facebook Een job kopiëren Collega s uitnodigen Job onzichtbaar maken

Nadere informatie

afgestudeerd? wat nu?!

afgestudeerd? wat nu?! afgestudeerd? wat nu?! Je hebt je diploma op zak, maar wat nu? Weet je al of je werk wil zoeken, verder wil studeren of misschien naar het buitenland trekt? En hoe pak je dit dan best aan? Heb je nog recht

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren?

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren? Werkervaring & Werkplekleren 27 november 2012 Wat is werkplekleren? Leren Op de werkplek (productieomgeving) Gestructureerd en systematisch (met opleidingsplan) Situatiegebonden maar leidt naar overdraagbare

Nadere informatie

Kinderbijslag. Nog vragen? Sociale zekerheid. Studietoelage

Kinderbijslag. Nog vragen? Sociale zekerheid. Studietoelage Ouders ontvangen kinderbijslag voor hun schoolgaande kinderen tot 31 - Wanneer je minder dan 2540 netto ( 3670 voor een kind van een alleenstaande ouder) verdiend hebt op een jaar, dan blijf je ten laste

Nadere informatie

Wie kan werken als jobstudent? Wat moet er in een studentencontract staan?

Wie kan werken als jobstudent? Wat moet er in een studentencontract staan? job student Vele studenten hebben een job. Vaak loopt dat goed: je vindt leuk werk en je krijgt er geld voor. Toch loopt het ook regelmatig fout: je moet veel overuren doen, je krijgt minder betaald dan

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Hebt u recht op uitkeringen na studies?

Infoblad - werknemers Hebt u recht op uitkeringen na studies? Infoblad - werknemers Hebt u recht op uitkeringen na studies? Waarover gaat dit infoblad? Indien u afgestudeerd bent, kunt u, onder bepaalde voorwaarden, uitkeringen genieten wanneer u werkloos bent. Deze

Nadere informatie

Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Roken & Alcohol

Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Roken & Alcohol Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Roken & Alcohol School: Plaats: Locatie: Contactpersoon: Telefoonnummer: E-mailadres: Datum invullen: Inhoud: Om op een effectieve manier invulling te geven aan

Nadere informatie

ONDERWIJS HOOGSTRATEN ZIN OM EEN VAK TE LEREN? SEPTEMBER 2014 TOT EN MET JANUARI 2015. Kijk op pagina 6. Stephen Vincke - FOD Justitie

ONDERWIJS HOOGSTRATEN ZIN OM EEN VAK TE LEREN? SEPTEMBER 2014 TOT EN MET JANUARI 2015. Kijk op pagina 6. Stephen Vincke - FOD Justitie ONDERWIJS HOOGSTRATEN SEPTEMBER 2014 TOT EN MET JANUARI 2015 Stephen Vincke - FOD Justitie ZIN OM EEN VAK TE LEREN? Kijk op pagina 6. 1 COMPUTER STARTERSCURSUS COMPUTER Wil je graag meer weten over de

Nadere informatie

Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2015-2016

Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2015-2016 Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2015-2016 Met deze formulieren kunt u een school- of studietoelage aanvragen voor het school- of academiejaar 2015-2016 voor alle kleuters,

Nadere informatie

Vraag dit verlof online aan. FOCUS op. loopbaanonderbreking in een openbare dienst

Vraag dit verlof online aan. FOCUS op. loopbaanonderbreking in een openbare dienst 0 Vraag dit verlof online aan FOCUS op loopbaanonderbreking in een openbare dienst Dankzij een gewone loopbaanonderbreking in de openbare diensten, kunt u meer tijd vrijmaken voor uzelf of voor uw naasten.

Nadere informatie