Beste Ouders. Interessante links. Inhoudsopgave:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste Ouders. Interessante links. Inhoudsopgave:"

Transcriptie

1 Inhoudsopgave: Beste ouders 1 Nieuwe collega s Tafels oefenen 5/6 Huiswerkwoorden spelling & Taal gr 5/6 Geld opgehaald KWF Informatie GGD Volleybal Flamingo s Komende activiteiten Adresgegevens Vertrouwenspersonen 2 3 4/6 7 8 Beste Ouders Op maandag 13 augustus werd door de jachthoorn van de bovenmeester met een krachtige, maar ondefinieerbare muziektoon van Max het nieuwe schooljaar ingeblazen. Na het knippen van het lint mochten we eindelijk beginnen! Wij zijn van plan er een grandioos jaar van te maken. Met opnieuw stappen op het gebied van schoolverbetering, pr, schoolimago. Maar bovenal met goede zorg voor onze leerlingen en het bieden van goed onderwijs in een fijne en veilige omgeving. Na de zes weken zomervakantie is het een hele geruststelling iedereen weer te kunnen ontmoeten; de blije, meestal gebruinde en soms ook wat zenuwachtige snoetjes van onze kinderen, de minstens zo bruine gezichten van de ouders. Allen met veel verhalen over de vakantie en nieuwsgierige verwachtingen voor het komende schooljaar. We staan samen op de drempel van dat nieuwe schooljaar; een stuk of veertig weken van ieder een stuk of vijf dagen. Beste ouders, ik spreek de wens uit de komende 200 schooldagen samen met elkaar opgewekt, nieuwsgierig en positief het schooljaar door te stappen. Zodat we gezamenlijk de bakens zetten voor onze leerlingen, waar alles immers om draait! Interessante links Wwww.bs-mariagoretii.nl U kunt via de mail ook interessante links doorgeven!! Met vriendelijke groet, Tejo directeur PS. De school kampt al enige tijd met problemen en storingen rondom het alarm en de telefoon. De problemen met het alarm zijn in de afgelopen week verholpen. Aan de verbetering van de telefonische bereikbaarheid wordt op dit moment hard gewerkt. Om de bereikbaarheid van de school te vergroten kunnen jullie naast het gewone nummer: ook tijdelijk inbellen op nummer:

2 Pagina 2 Algemeen; nieuwe collega s Net voor de vakantie heb ik jullie al geïnformeerd over de twee nieuwe collega s, tijdens de informatieavond van afgelopen maandag hebben zij zich even kort persoonlijk aan jullie voorgesteld. Voor de ouders / verzorgers die verhinderd waren, ik stel ze hier graag nogmaals aan jullie voor. In groep 3/4 (tegenover Sandra) op de woensdag, donderdag en de vrijdag: Josè Sijmons. Josè is geboren op 3 juli 1987, heeft gestudeerd aan de Pabo op de HAN in Nijmegen. Zij heeft ervaring in groep 3/4 en met coöperatieve werkvormen. José woont in Vortum Mullem. José gaat werken in een payroll-benoeming tot het einde van het schooljaar In groep 5/6 (tegenover Rob) op de maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: Marye van den Berg. Marye is geboren op 23 december 1986 en heeft gestudeerd aan de Pabo Groenewoud in Nijmegen. Zij volgt momenteel de master SEN in Tilburg. Marye heeft ervaring in alle groepen van de bovenbouw en in de gecombineerde groep 5/6. Marye gaat op de Mariagorettischool werken als vervangster van meester Henk Simons tot zijn ziekteverlof wordt beëindigd. Zij woont in Gennep. Data en informatie InfoBlad 23 aug sep sep okt okt nov nov dec 2012 Speciaal Grp 1/2 20 dec jan 2012 Speciaal: Groep 3/4a 31 jan feb 2013 Speciaal: Groep 3/4b 7 mrt mrt 2013 Speciaal: Grp 5/6a 4 apr apr 2013 Speciaal: Groep 5/6b 16 mei 2013 Speciaal: Grp 7/8a 30 mei jun 2013 Speciaal: Grp 7/8b 27 jun 2013 Het InfoBlad wordt per verspreid. Geef -wijzigingen direct door aan school (j.arts@bs-mariagoretti.nl) Actuele papieren versie te vinden in het folderrekje in de hal op school.

3 Pagina 3 Groep 5/6: Tafels oefenen In groep 5 en 6 zullen steeds meer de tafels 1 t/m 10 centraal komen te staan. Het is daarom belangrijk dat de kinderen deze goed kennen. Hier zullen we zeker aandacht aan besteden tijdens de rekenlessen en er zal per twee weken een tafel centraal staan. We beginnen met de tafel van 2. Ook willen wij de ouders/ verzorgers vragen om thuis, met hun kind, te oefenen. Maandag krijgen de kinderen een blad mee met daarop alle tafels tot en met 10. Alvast bedankt en succes! Tip: Hang het tafelblad op een plek in huis op waar ze in het oog springen. (bijvoorbeeld het toilet) Groep 5/6: Huiswerkwoorden spelling & taal Elke maandag krijgen de kinderen een huiswerkblad mee met woorden van de week, gekoppeld aan spellingsafspraken. Tijdens het dictee komen deze woorden aanbod. Op dit blad staan ook doelwoorden. Dit zijn woorden waarvan de kinderen de betekenis moeten kennen. Tijdens de taaltoets zullen deze woorden terugkomen. Het is de bedoeling dat de kinderen thuis deze woorden oefenen, bijv. elke dag 10 min. Zou u er aan willen denken dat het plastic mapje waar dit blad in zit terug mee naar school komt. De leerkrachten van groep 5 en 6 Geld opgehaald voor KWF Tegen het einde van het afgelopen schooljaar hebben Amber en Melani ongeveer 20,00 opgehaald voor het KWF. Zij hebben dit gedaan door kaarten te verkopen. Joan heeft het geld inmiddels overgemaakt. Meiden wij zijn hartstikke trots op jullie!

4 WEGWIJZER JEUGDGEZONDHEIDSZORG 0-19 JAAR Jeugdgezondheidszorg (JGZ) in Nederland bestaat al meer dan 100 jaar, is uniek in de wereld en biedt basiszorg aan alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 19 jaar. Zo ook in de regio Limburg-Noord, waar de JGZ door de GGD Limburg-Noord, als onderdeel van de Veiligheidsregio, wordt aangeboden. WAARVOOR KUNT U BIJ ONS TERECHT? In het wettelijk vastgelegd Basistakenpakket JGZ 0-19 staat welke zorg er op welke momenten aan kinderen in Nederland moet worden geboden. De JGZ biedt deze basiszorg en richt zich op het bevorderen van een gezonde groei en ontwikkeling van kinderen vanaf de zwangerschap tot de leeftijd van 19 jaar. Naast het kind staat de opvoeder centraal en wordt rekening gehouden met de omgeving waarin het opgroeit. Extra aandacht gaat uit naar kinderen en gezinnen waar gezond en veilig opgroeien niet vanzelfsprekend is. Jeugdgezondheidszorg voor aanstaande ouders, zuigelingen en kleuters Al tijdens de zwangerschap kan de JGZ ondersteuning bieden. Tot 4 jaar bezoekt uw kind regelmatig het consultatiebureau waar de groei en ontwikkeling wordt gevolgd en waar u terecht kunt met vragen. Ook kunt u uw kind laten vaccineren tegen een aantal kinderziekten. Als vragen op het consultatiebureau onbeantwoord blijven, dan kan de verpleegkundige u ook thuis bezoeken. Jeugdgezondheidszorg voor kinderen in het reguliere en speciale basis- en voortgezet onderwijs Om de groei en ontwikkeling van uw kind goed te kunnen volgen, is de JGZ regelmatig op school om uw kind te onderzoeken/screenen. Daarnaast wordt uw kind in deze periode op bepaalde leeftijden gevaccineerd. HOE GAAN WE TE WERK? Vaste contactmomenten Tijdens de wettelijk vastgelegde contactmomenten, die voor ieder kind gelijk zijn, volgen we samen met u het gezond en veilig opgroeien van uw kind. Spreekuren Ook buiten de vaste contactmomenten kunnen er vragen of problemen zijn op het gebied van gezond en veilig opgroeien. Ouders of jongeren kunnen zelf een gesprek of onderzoek vragen op het spreekuur bij het team JGZ. Ook kunnen ouders gebruik maken van het inloopspreekuur op het consultatiebureau. Pedagogisch spreekuur Opvoeden roept soms vragen, zorgen en twijfels op. Het pedagogisch spreekuur is bedoeld als kortdurende opvoedingsondersteuning. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

5 Logopedie Om te zorgen dat kinderen zonder spraak/taalproblemen het basisonderwijs instromen, wordt in een vroeg stadium, op het consultatiebureau logopedie ingezet. Op de basisschool wordt uw kind uitsluitend door de logopedist gezien als er (mogelijk) spraak/taalproblemen zijn. De leerkracht kan na overleg met u uw kind aanmelden voor onderzoek. Ouders kunnen ook rechtstreeks contact opnemen. Per post: GGD Limburg-Noord t.a.v.: Liesbeth Tonen, logopedist JGZ Antwoordnummer 4002, 5900 BD Venlo Per mail: l.leunissen@vrln.nl MET WIE WERKEN WE SAMEN? Als uw kind of gezin met meerdere problemen kampt, zijn er doorgaans ook meerdere hulpverleners in beeld. Om kinderen beter te kunnen helpen moet er goed met elkaar worden samengewerkt. Daarom zijn er netwerken, gericht op het uitwisselen van informatie. De JGZ maakt deel uit van die netwerken. Indien er informatie met andere hulpverleners wordt uitgewisseld gebeurt dit na toestemming van ouders. De artsen en verpleegkundigen JGZ werken, binnen Zorg- en Advies Teams, samen met andere partners zoals o.a. peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, scholen, Algemeen maatschappelijk werk, Bureau Jeugdzorg, Geestelijke gezondheidszorg. Als uit gesprekken of onderzoeken blijkt dat uw kind hulp of zorg nodig heeft, dan zoeken wij samen met u naar een oplossing. Soms kunnen wij die zorg of hulp zelf bieden, maar het kan ook zijn dat we u voor verder onderzoek, advies of hulp verwijzen naar een van onze partners op het gebied van gezond en veilig opgroeien. WAT DOEN WIJ NOG MEER? Cursussen De JGZ heeft een cursusaanbod op het gebied van gezond en veilig opgroeien. De Gezonde en Veilige School Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de gezondheid van uw kind. Door de school te stimuleren de schoolomgeving gezonder en veiliger te maken helpt de GGD mee aan een gezonder leefklimaat voor uw kind. De meeste scholen besteden al aandacht aan gezondheid, welzijn en veiligheid door lessen te geven over thema s als gezonde voeding, maar ook door te praten over bijvoorbeeld een pestprotocol. De Gezonde en Veilige School-methodiek is dé praktische werkwijze om scholen daarbij te ondersteunen. Gezondheidsbevordering Consulenten gezondheidsbevordering bieden scholen ondersteuning bij programma s over gezondheid. Deze ondersteuning kan onder andere bestaan uit hulp bij het maken van keuzes voor projecten, teamtrainingen of oudervoorlichtingen. Wet KinderOpvang De GGD Limburg-Noord voert inspecties uit in het kader van de WetKinderOpvang (WKO). Deze inspecties worden uitgevoerd op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, gastouderbureaus en gastouders. Centrum voor Jeugd en Gezin Met vragen over opvoeden en opgroeien, kunt u ook bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) terecht. Het CJG werkt samen met meerdere organisaties, waardoor uw vraag snel en goed beantwoord kan worden. De JGZ is één van de partners, die onderdeel uitmaakt van het CJG.

6 Uw privacy, onze zorg De GGD Limburg-Noord verwerkt persoonsgegevens om u van dienst te kunnen zijn. Hierbij wordt de Wet Bescherming Persoonsgegevens in acht genomen. Gegevens worden bewaard in het digitaal dossier JGZ en alleen gebruikt voor JGZ. De toegang tot gegevens is beveiligd en beperkt tot daartoe aangewezen medewerkers die een geheimhoudingsplicht hebben. Zonder uw toestemming worden gegevens niet aan derden verstrekt. De GGD Limburg-Noord is een gemeentelijke dienst met een dagelijks bestuur dat eindverantwoordelijk is. De GGD Limburg- Noord heeft de regels vastgelegd in een Privacy Reglement dat bestuurlijk is goedgekeurd. Digitaal dossier De GGD Limburg-Noord is wettelijk verplicht om van elk kind een digitaal dossier aan te leggen. Onze medewerkers noteren hierin belangrijke zaken over uw kind. U mag altijd vragen vertrouwelijke zaken, niet in het dossier op te nemen. Ook kunt u het dossier inzien. Gaat u verhuizen, dan stuurt de GGD Limburg-Noord het dossier, met uw toestemming, door naar de GGD van uw nieuwe woonplaats. Klachtenreglement De medewerkers van de GGD Limburg Noord proberen iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u vindt dat u niet correct bent behandeld. Neemt u dan contact op met de GGD Limburg Noord. Wij nemen uw klacht serieus. Signaleringssysteem De GGD Limburg-Noord, afdeling JGZ is aangesloten op het signaleringssysteem: Verwijsindex Noord- en Midden- Limburg. Een elektronisch systeem, waarin hulpverleners kunnen aangeven als zij zich zorgen maken over een kind of jongere. De verwijsindex zorgt ervoor dat de betrokken hulpverleners eerder met elkaar in contact komen om de hulp beter op elkaar af te stemmen. Het gebruik ervan gebeurt met kennisgeving aan de ouders en/of de jongere. HOE ZIJN WIJ TE BEREIKEN? Voor uitgebreide informatie, (inhoudelijke) vragen en het maken en/of verzetten van een afspraak kunt u op verschillende manieren contact met ons opnemen. Adresgegevens, hoofdkantoor GGD Limburg-Noord, onderdeel van de Veiligheidsregio Drie Decembersingel AC Venlo-Blerick Telefoon Voor aanstaande ouders en ouders van kinderen in de leeftijd tot 4 jaar: Tel Op maandag t/m vrijdag van uur. Voor ouders en/of kinderen/jongeren in de leeftijd van 4-19 jaar: Tel Op maandag t/m donderdag van uur en op vrijdag van uur. Website

7 Pagina 7 Groep 1/2: Volleybal vereniging Flamingo s 56 Speeltuingroep van start!! Met ingang van het nieuwe seizoen, gaan we starten met een trainingsgroep voor de allerkleinsten. De Speeltuingroep. Voor kinderen uit de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs. Onder leiding van Suzanne Brienen, gaan de kinderen, spelenderwijs, hun eerste stappen zetten in het wereldje van het volleyballen. In de praktijk komt het er op neer, dat er diverse bewegingsvormen worden geoefend, deels met bal, maar ook met andere attributen. De kids krijgen zo een goede motoriek aangeleerd, nodig om straks beter te kunnen instappen in het mini-volleybal maar ook in andere sporten. We gaan de speeltuingroep organiseren op de vrijdagmiddag, om uur in sporthal Pica Mare. De eerste keer op vrijdag 31 augustus Mogelijk dat jullie kinderen/ouders kennen, die mee willen doen.. Geef deze info dan door. Iedereen is van harte welkom. Deelname is de eerste keer helemaal gratis. Daarna geldt de mini-contributie van euro 121,- per jaar. Reacties en/of vragen graag richten aan henkwouters@home.nl Er heerst krentenbaard in de onderbouw Krentenbaard / impetigo Impetigo oftewel krentenbaard is een heel besmettelijke huidziekte die vooral bij kinderen voorkomt. De infectie - veroorzaakt door een bacterie - zit meestal rond de neus of mond. Er ontstaan dan rode vlekjes en blaasjes met gele pus. Als zo'n blaasje openbarst, ontstaat er een korstje. Heeft iemand veel van die vlekjes, blaasjes en korstjes dan kan dat er inderdaad uitzien als een baard van krenten. Krentenbaard gaat in principe vanzelf over. Wat kunt u zelf eraan doen Algemene regels voor hygiëne hanteren, waar onder; - kinderen niet samen in bad, en ieder een eigen handdoek - desinfecterende shampoo of scrub (Betadine of Hibiscrub) voor wassen van de patiënt en andere gezinsleden - In tegenstelling tot wat in het verleden werd geadviseerd behoeven kinderen met impetigo niet strikt noodzakelijk thuis te worden gehouden van school of crèche. De aandoening is besmettelijk maar niet zo besmettelijk dat de de algemene gezondheid van andere kinderen in gevaar komt.

8 Pagina 8 Komende activiteiten: Maandag Donderdag Donderdag Vrijdag u Infomatieavond Papillon Studiemiddag groepen 1/8 vrij u MR vergadering Studiedag Skomen groepen 1/8 vrij u groep 1/4 vrij Juf Mieke intern contactpersoon Vanaf dit schooljaar neemt Mieke Toonen (interne begeleiding) de rol van Intern Contactpersoon over van Ine. Samen met Manuela (de moeder van Simon Daals) staan zij ter beschikking van kinderen en ouders bij problemen. Oproep klassen of hulpouder Bijgevoegd treffen jullie een brief waarin wij ouders oproepen om actief deel te nemen aan onze school door op te treden als klassen of hulpouder. Graag jullie medewerking.

Beste Ouders. Interessante links. Afspraak van de maand: Zeg alleen aardige woorden tegen elkaar! Inhoudsopgave:

Beste Ouders. Interessante links. Afspraak van de maand: Zeg alleen aardige woorden tegen elkaar! Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: Beste ouders Afspraak vd maand In beweging gr 6/7 Verkeersveilig fietsidee? Oproep Thema-avond 1 2 3 4 Logopedie 5 Beste Ouders De dagen worden weer korter. De lampen in de school moeten

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg (4-19 jaar)

Jeugdgezondheidszorg (4-19 jaar) Jeugdgezondheidszorg (4-19 jaar) Folder voor ouders/verzorgers Welkom bij de GGD West-Brabant! Uw partner bij de gezonde groei en ontwikkeling van kinderen van 4 t/m 19 jaar Uw kind is of wordt binnenkort

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 juli 2017

Nieuwsbrief 7 juli 2017 Nieuwsbrief 7 juli 2017 Krentenbaard Klaar-overs Zomervakantieweken: een idee? Judo Bouw Kronstadtbrug & gevolgen voor de school (5) Aanbod Aslan 2017 2018 Belangrijke data Krentenbaard (Impetigo) Er heerst

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg 4-19 jarigen

Jeugdgezondheidszorg 4-19 jarigen Jeugdgezondheidszorg 4-19 jarigen Jeugdgezondheidszorg 4-19 jarigen Kinderen zijn voortdurend in ontwikkeling. Zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. De meeste kinderen groeien zonder al te grote problemen

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Jeugdgezondheidszorg Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Waarom Jeugdgezondheidszorg? Op de basisschool maken kinderen een enorme ontwikkeling door. Dat is niet alleen lichamelijk maar ook op sociaal

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door.

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april 2018. Lees deze informatie even goed door. Ouders gezocht De oudervereniging zoekt nieuwe leden. Wij hebben een actieve OV die vaak helpt tijdens

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg de eerste jaren

Jeugdgezondheidszorg de eerste jaren Jeugdgezondheidszorg Jeugdgezondheidszorg de eerste jaren Vanaf de geboorte van uw kind totdat het 19 jaar is, kunt u gebruik maken van de diensten van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Hollands

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Informatie over uw privacy. JGZ Zuid-Holland West

Informatie over uw privacy. JGZ Zuid-Holland West Informatie over uw privacy JGZ Zuid-Holland West Privacy JGZ Zuid-Holland West vindt het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met uw privacygevoelige gegevens. Daarom hebben wij een privacyreglement. Dit

Nadere informatie

september Linknieuws Inhoud OPENING -- KINDCENTRUM - Opening Kindcentrum - Nieuwe leerkracht voor de Taalgroep - Centrum Jeugd & Gezin op school

september Linknieuws Inhoud OPENING -- KINDCENTRUM - Opening Kindcentrum - Nieuwe leerkracht voor de Taalgroep - Centrum Jeugd & Gezin op school + OPENING -- KINDCENTRUM september Linknieuws Sinds twee jaar zijn wij samen met Peuterwerk de Schakel (SPO) en BSO de Nieuwe Link (de Schaepskooi) bezig met de ontwikkeling van een Kindcentrum. Dankzij

Nadere informatie

amersfoort Hoe bereik ik CJG Amersfoort?

amersfoort Hoe bereik ik CJG Amersfoort? amersfoort Folder voor ouders van 0-8 jarigen Bezoekadres Heiligenbergerweg 36, 3816 AK Amersfoort T 033 47 94 000, E info@cjgamersfoort.nl I www.cjgamersfoort.nl carta U kunt binnenlopen bij CJG Amersfoort.

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Allemaal hele fijne Feestdagen, een prettige vakantie en een goed begin van 2015 gewenst.

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Allemaal hele fijne Feestdagen, een prettige vakantie en een goed begin van 2015 gewenst. 4 BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN December 2014 Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Allemaal hele fijne Feestdagen, een prettige vakantie en een goed begin van 2015 gewenst. Team R.K. basisschool

Nadere informatie

Jaaragenda schooljaar

Jaaragenda schooljaar Jaaragenda schooljaar 2017-2018 4-sep Kanjerweek 9-okt - Ouders mogen om 15.15 uur een kijkje in de klas nemen. 5-sep Kanjerweek 10-okt 6-sep Kanjerweek, jaaropening, luizencontrole 11-okt 7-sep Kanjerweek

Nadere informatie

Uw kind ook onze zorg

Uw kind ook onze zorg Uw kind ook onze zorg Veelzijdig in zorg Jeugdgezondheidszorg Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten. In elke levensfase kunt u op Vérian vertrouwen. Thuis en in uw

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg Samen zorgen voor uw kind jaar 12

Jeugdgezondheidszorg Samen zorgen voor uw kind jaar 12 1 Jeugdgezondheidszorg Samen zorgen voor uw kind 4-412 - jaar 12 jaar 2 Centrum voor Jeugd en Gezin Om de samenwerking rond kinderen en jeugdigen te verbeteren, worden in alle gemeenten Centra voor Jeugd

Nadere informatie

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s) van OBS de Plantage, Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de zomervakantie

Nadere informatie

Gezondheid telt! Jeugdgezondheidszorg. voor alle kinderen tot 19 jaar. Folder voor ouder(s)/verzorger(s)

Gezondheid telt! Jeugdgezondheidszorg. voor alle kinderen tot 19 jaar. Folder voor ouder(s)/verzorger(s) Gezondheid telt! Jeugdgezondheidszorg voor alle kinderen tot 19 jaar Folder voor ouder(s)/verzorger(s) U wilt het beste voor uw kind: een onbezorgde jeugd en een goede gezondheid. Als ouder speelt u daarbij

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Schoolmaatschappelijk werk. Van Heemstraschool

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Schoolmaatschappelijk werk. Van Heemstraschool 1 Nieuwsbrief Nummer 4 19-10-2018 Vanuit de directie Schoolmaatschappelijk werk Langs deze weg wil ik me graag aan u voorstellen en kort iets vertellen wat ik voor uw kind en u kan betekenen. Mijn naam

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Jeugdgezondheidszorg Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Waarom Jeugdgezondheidszorg? Op de basisschool maken kinderen een enorme ontwikkeling door, niet alleen lichamelijk maar ook op sociaal en emotioneel

Nadere informatie

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland Nieuwsbrief 1 5 september 2017 Geachte ouders, Deze week: * Welkom! * Info avond * Peutergym Zo, de kop is er weer af! We zijn weer begonnen en direct bruist het weer in school. Veel nieuwe gezichtjes

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Roostervrije dagen Voor de groepen 1 t/m 8 zijn er roostervrije dagen. Op deze dagen zijn de leerlingen vrij. 2017 Maandag 29-05-2017 Maandag 03-07-2017 Pasen Op Goede Vrijdag 14 april en 2 e Paasdag maandag

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar

Jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar Jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar U wilt als ouder dat uw kind gezond en veilig opgroeit. Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en assistentes kijken samen met u naar de groei en ontwikkeling. We geven

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Welkom allemaal!! Pauzeruimte Vreedzame school Geboorte en zwangerschap Groepen verdeling- Leerkrachten en onderwijsassistenten Verjaardagen ASS avond Opvoedweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde

Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde 2016 2017 Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde is niet berekend op de opvang van zieke kinderen. Ziekte is echter een nogal rekbaar begrip.

Nadere informatie

JEUGDGEZONDHEIDSZORG 4-19 JAAR

JEUGDGEZONDHEIDSZORG 4-19 JAAR JEUGDGEZONDHEIDSZORG 4-19 JAAR INFORMATIE VOOR OUDERS / VERZORGERS Een gezonde jeugd heeft de toekomst Kinderen zijn lichamelijk, geestelijk en sociaal voortdurend in ontwikkeling. Bij de meeste kinderen

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Jeugdgezondheidszorg Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Waarom Jeugdgezondheidszorg? Op de basisschool maken kinderen een enorme ontwikkeling door, niet alleen lichamelijk maar ook op sociaal en emotioneel

Nadere informatie

Jeugd gezond heids zorg en uw privacy

Jeugd gezond heids zorg en uw privacy Jeugd gezond heids zorg en uw privacy 5032 Hoe gaat Jeugdgezond heidszorg GGD Amsterdam met uw gegevens om? JGZ en uw privacy Hoe gaat Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam met uw gegevens om? Bij de Jeugdgezondheidszorg

Nadere informatie

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Nieuwsbrief De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Groepenverdeling 2015-2016 Schooljaar 2014 2015 1 juli 2015 I n h o u d : Blz. 1: Groepenverdeling

Nadere informatie

Prematurennazorgbureau. Zorg voor u en uw kind

Prematurennazorgbureau. Zorg voor u en uw kind Prematurennazorgbureau Zorg voor u en uw kind Inleiding Als uw kind te vroeg wordt geboren, een te laag geboortegewicht heeft of als er rond de geboorte ernstige problemen zijn opgetreden, is dat een ingrijpende

Nadere informatie

voor al uw vragen over opgroeien en opvoeden en voor gezondheidsonderzoeken

voor al uw vragen over opgroeien en opvoeden en voor gezondheidsonderzoeken voor al uw vragen over opgroeien en opvoeden en voor gezondheidsonderzoeken Het Centrum voor Jeugd en Gezin is er voor iedereen Kinderen zijn voortdurend in ontwikkeling. Zowel lichamelijk, geestelijk

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening. Kinderboekenweek 2014

KlimtorenNieuws. Maandopening. Kinderboekenweek 2014 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 03 30-09-2014 Informatieavond en inloop In dit nummer: Informatieavond

Nadere informatie

Directeur Nicole Koolen

Directeur Nicole Koolen Directeur Nicole Koolen 19.00 uur Welkom en inleiding (Nicole Koolen, directeur Atheneum) 19.05 uur Plenda (Daphne Kevers, Paul LOrtye) 19.15 uur Jeugd Gezondheidszorg (Eslie Bos ) 19.25 uur Algemene informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid kan starten. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

nieuwsbrief Redactioneel Even voorstellen

nieuwsbrief Redactioneel Even voorstellen Schooljaar 2015-2016 02-09-2015 Redactioneel Nieuwe start! Het nieuwe schooljaar is begonnen! Veel vrolijke gezichtjes op het speelplein. Allemaal vol verwachting van dat wat komen gaat. Een nieuwe groep,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OBS 'T JOPPE

NIEUWSBRIEF OBS 'T JOPPE NIEUWSBRIEF OBS 'T JOPPE Beste ouders, De kop is eraf, schooljaar 2019-2020 is begonnen! De start van het jaar stond in het teken van vakantieverhalen uitwisselen en elkaar (opnieuw) leren kennen, want

Nadere informatie

NB. Excuus voor de late mededeling, maar we gaan er vanuit dat het geen problemen gaat geven. Mocht het wel zo zijn, horen wij het graag.

NB. Excuus voor de late mededeling, maar we gaan er vanuit dat het geen problemen gaat geven. Mocht het wel zo zijn, horen wij het graag. Weekbericht van 17 juli 2017 Opgelet: Vrijdag aanstaande zijn alle kinderen vrij!!! In de afgelopen week heeft het team aangegeven dat het wel heel erg bij onze school past dat alle kinderen tegelijk vakantie

Nadere informatie

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Agenda Voorjaarsvakantie maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari Kleuters vrij 1 februari

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

Kansenkrant. BS Uniek weer actief. Ouderbijdrage. Informatie avond 16 november

Kansenkrant. BS Uniek weer actief. Ouderbijdrage. Informatie avond 16 november Kansenkrant OKTOBER 27, 2017 JAARGANG 1, NUMMER 5 In deze nieuwsbrief: - BS Uniek weer actief - Ouderbijdrage - Informatie avond 16 november - Oudergesprekken - Bedankt - (Geen) werk mee - Zwangerschapsverlof

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 BRONNIEUWS 26 september 2014 * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 *zending Elk jaar spaart onze school voor een aantal zendingsprojecten. Daarvan willen we u graag op de hoogte houden. Daarom zullen

Nadere informatie

Verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht

Verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht Verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht Jij in @risk Wat betekent dit? Jij staat sinds kort in @risk, de verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht. Waarom is dat? Wat betekent dit? En wat gebeurt er met

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019.

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Regel van de maand De regel van januari was rust een must. De regel van februari wordt: ik, jij, wij, iedereen hoort erbij.

Nadere informatie

gemeente Echt-Susteren

gemeente Echt-Susteren Inzicht Jeugdgezondheidszorg 2015 gemeente Echt-Susteren Inleiding De GGD, onderdeel van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, helpt gemeenten bij de uitvoering van de wettelijke taken op het gebied van publieke

Nadere informatie

Fusie: Op dit moment zijn er nog geen verdere mededelingen te doen, betreffende de voorgenomen fusie.

Fusie: Op dit moment zijn er nog geen verdere mededelingen te doen, betreffende de voorgenomen fusie. TWISTVLIEDSCHOOL School voor Katholiek Primair Onderwijs Kwikstaart 44 46 Postbus 381 3640 AJ Mijdrecht Tel. 0297 256654 E mail: twistvliedschool@hetnet.nl TWIST INFO 31 e jaargang no 10 juli 2015 Fusie:

Nadere informatie

Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke data voor het nieuwe schooljaar.

Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke data voor het nieuwe schooljaar. Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl nr 42 Nieuwsbrief 2 juli 2015 Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Tweemaster

Nieuwsbrief De Tweemaster Nieuwsbrief De Tweemaster Schoener 120 jaargang 41 nummer 10 2991JN Barendrecht tel./fax: 0180-616144 Directeur: Marja Faber e-mail:info@obs-detweemaster.nl www.obs-de-tweemaster.nl Belangrijke data 28

Nadere informatie

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website:

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website: Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van de Ds. D.A. v.d. Boschschool en Peuterschool v.d. Bosch BOSCHBLAD nummer 1, september 2018 Peuterschool: 393 00 10 Basisschool: 394 86 87 Website: www.vdboschschool.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 25 augustus schooljaar

Nieuwsbrief 1 25 augustus schooljaar e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 1 25 augustus schooljaar 2015-2016 AGENDA Dinsdag 1 september start Kanjer-drie-daagse Maandag 7 september informatieavond

Nadere informatie

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Beste ouders, Inmiddels liggen de echte warme dagen achter ons en is het schooljaar in volle gang. De herfstkleuren laten zich voorzichtig zien en over twee weken

Nadere informatie

31 mei 2019

31 mei 2019 1438 www.clarafabriciusschool.nl 31 mei 2019 1 juni 11.00 uur - 50 Leerlingen en ouders groep 7&8 (die zich hebben opgegeven) op school verzamelen i.v.m. het wadlopen 3 juni 19.30 uur - De MR vergadert

Nadere informatie

Jarigen. Agenda. Week t/m 16 juni. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zevensprong Zwolle, 14 juni 2017

Jarigen. Agenda. Week t/m 16 juni. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zevensprong Zwolle, 14 juni 2017 Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zevensprong Zwolle, 14 juni 2017 Betreft: nieuwe directeur Geachte ouders en verzorgers, De benoemingsadviescommissie bestaande uit vertegenwoordigers

Nadere informatie

Hallo (Nummer 01, ) In deze Hallo vindt u informatie over:

Hallo (Nummer 01, ) In deze Hallo vindt u informatie over: Hallo (Nummer 01, 23-08- 2014) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: De eerste lesdag en lesweken Overzicht van de werkdagen van de teamleden Voorstellen juf Manon, meester

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 17 september 2018 Belangrijke data: Emailadreswww.wolderweide.nl Informatieavond groep 1 t/m 3/4 Algemene ledenvergadering Oudervereniging Studiedagen: Vrijdag 28 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5. Bureau Halt

Nieuwsbrief Nr. 5. Bureau Halt Nieuwsbrief Nr. 5 Belangrijke data Maandag 4 feb. Uitreiking School op Seef label Woensdag 13 feb. Studiedag: alle kinderen vrij! Donderdag 14 feb. Speelgoedmiddag groep 1/2 Vrijdag 22 feb. Rapporten mee

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Nieuwsbrief t/m 28 juni 2019

Nieuwsbrief t/m 28 juni 2019 Nieuwsbrief 38 24 t/m 28 juni 2019 BELANGRIJKE DATA In de week van 1 juli: oudergesprekken op uitnodiging. 16 juli: Afscheid van groep 8 19 juli: 12.00 uur start de zomervakantie Schoolstart.online groep

Nadere informatie

Schoolnieuws De Achtsprong

Schoolnieuws De Achtsprong De Brink 126 7206 KD Zutphen T 0575 524213 h.hendriks@skbg.nl www.deachtsprong.nl 31-10-2016 Schoolnieuws De Achtsprong In dit nummer: -vervolg schoolfruit -open dag -meester en juffen dag -gevraagd (spijker)

Nadere informatie

Formatie en Vakantierooster 2014/2015

Formatie en Vakantierooster 2014/2015 Herenweg 149, 2465 AG Rijnsaterwoude, tel. (0172) 50 81 65, fax. (0172) 50 69 50, e-mail info@kinderarcke.nl Formatie en Vakantierooster 2014/2015 Onze school maakt deel uit van: Beste ouders en verzorgers,

Nadere informatie

Nieuws van de directie. Inhoud. JUNI 05 Indy 5 05 Wes 6 12 juf Heidi 4. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post

Nieuws van de directie. Inhoud. JUNI 05 Indy 5 05 Wes 6 12 juf Heidi 4. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1819-17 (29-05-19) 30 mei Hemelvaartsdag: alle leerlingen zijn vrij 31 mei alle leerlingen zijn vrij 3 juni studiedag: alle leerlingen zijn vrij 3 t/m 6 juni avond 4-daagse 7 juni groep 5-6 natte gymles

Nadere informatie

Datum: Nummer:1

Datum: Nummer:1 Datum: 6-9-2013 Nummer:1 Beste ouders en of verzorgers Welkom in het schooljaar 2013-2014 We hebben een goede start gemaakt! Iedereen is veilig teruggekeerd van de vakantie en met frisse zin begonnen aan

Nadere informatie

Extra ondersteuning voor ouders op school

Extra ondersteuning voor ouders op school Nieuwsbrief september/oktober 2018 SCHOOLBERICHTEN Extra ondersteuning voor ouders op school Sinds dit schooljaar hebben wij een Revalidatie maatschappelijk werkster op school. Haar naam is Mieke Vet.

Nadere informatie

INFO. Jaargang 24, Nummer 1, Maandag 04 september Eerste schooldag. Woensdag 06 september Donderdag 07 september Directie aanwezig

INFO. Jaargang 24, Nummer 1, Maandag 04 september Eerste schooldag. Woensdag 06 september Donderdag 07 september Directie aanwezig INFO Jaargang 24, Nummer 1, 5-9-2017 Maandag 04 september Eerste schooldag Dinsdag 05 september Woensdag 06 september Donderdag 07 september Directie aanwezig Vrijdag 08 september Maandag 11 september

Nadere informatie

Welkom bij JGZ. Van 0 18 jaar

Welkom bij JGZ. Van 0 18 jaar Welkom bij JGZ Van 0 18 jaar Stap voor Stap van 0-18 jaar Vanaf de geboorte tot het moment dat uw kind bijna volwassen is, zien we u en uw kind regelmatig. In dit stappenplan staan alle contactmomenten

Nadere informatie

gemeente Gennep Inzicht Jeugdgezondheidszorg 2015 Jeugdgezondheidszorg (JGZ) Inleiding Eerste editie Vragen?

gemeente Gennep Inzicht Jeugdgezondheidszorg 2015 Jeugdgezondheidszorg (JGZ) Inleiding Eerste editie Vragen? Inzicht Jeugdgezondheidszorg 2015 gemeente Gennep Inleiding De GGD, onderdeel van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, helpt gemeenten bij de uitvoering van de wettelijke taken op het gebied van publieke

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017 Nieuwsbrief augustus 2017 SmdB De Ark En dan is de zomervakantie weer voorbij gevlogen! De laatste week was gelijk de zonnigste en ook aankomende week voorspellen ze goed weer. We hopen dat iedereen er

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij!

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij! RKBS IKC Floriant Florasingel 17 T: 079-3615607 W: www.unicoz.floriant.nl E: administratie@floriant.unicoz.nl Agenda Vrijdag 14 september: Schoolreis Maandag 17 september: Inloop groep 3 t/m 8 Dinsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD

NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD Obs Den Boogerd Donkerstraat 17 5308 KB Aalst info@obsdenboogerd.nl www.obsdenboogerd.nl In dit nummer o.a.: Start schooljaar Pagina 1 Luizen pluizen Pagina 1 Algemene informatie

Nadere informatie

23 september 2016 Nummer 2

23 september 2016 Nummer 2 23 september 2016 Nummer 2 Inhoud: Even voorstellen Opvoedspecial Krentenbaard Schoolfoto s Kinderboekenweek Vervangingen Even voorstellen Hallo Allemaal! Mijn naam is Bram de Bruijn, ik ben 21 jaar oud

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 11 september 2017

Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Schoolagenda Maandag 4 september 1 e schooldag van het nieuwe jaar Woensdag 13 september VCPO-dag, alle kinderen zijn vrij Maandag 18 september Informatieavond, eerste ronde

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van juni Dit is ook meteen de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van juni Dit is ook meteen de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van juni 2019. Dit is ook meteen de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Oproep Onze techniekmoeders hebben aangegeven dat ze volgend

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Juf Eva Hoopman Juf Linda Serious Request groep 6/7B (Leon) Terugblik kerstmarkt Heb jij ook een foto op de kerstmarkt laten maken? Informatieavond groep 7 en 8 Luizenpluizen

Nadere informatie

Risico s melden in de Verwijsindex. Hoe werkt dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar

Risico s melden in de Verwijsindex. Hoe werkt dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar Risico s melden in de Verwijsindex Hoe werkt dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar Risico s melden in de Verwijsindex, hoe werkt dat? Met de meeste kinderen en jongeren van 0 tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 augustus Vakantie

Nieuwsbrief 25 augustus Vakantie Openbare Basis Est Dorpsstraat 3 4185 NA EST www.obsest.nl directie@obsest.nl Nieuwsbrief 25 augustus 2016 Vakantie De vakantie is weer voorbij en we zijn weer lekker aan de slag met onze leerlingen. In

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2019 OBS De Bosrank

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2019 OBS De Bosrank Nieuwsbrief SEPTEMBER 2019 OBS De Bosrank HET BEGIN IS ER! Alweer bijna twee weken van dit schooljaar voorbij. Fijn, dat er op de startdag ouders op school kwamen om samen met elkaar het schooljaar te

Nadere informatie

nummer april 2019

nummer april 2019 Pancopost nummer 12 23 april 2019 AGENDA vr 26-04 : Sportdag bij Rhienderoord voor alle leerlingen ma 29-04 t/m vr 03-05 : Meivakantie ma 06-05 : OR-vergadering wo 08-05 : Luizencontrole Schoolvoetbaltoernooi

Nadere informatie

Molenvlietsedijk HS

Molenvlietsedijk HS Nieuwsbrief Molenvlietsedijk 3 4691 HS 0166-603310 cnsderegenboog@vpcotholen.nl Schooljaar 2018-2019 November 2018 Beste ouder(s), verzorger(s), Donderdagavond 25 oktober hebben we met elkaar tijdens de

Nadere informatie

JEUGDGEZONDHEIDSZORG 4-19 JAAR

JEUGDGEZONDHEIDSZORG 4-19 JAAR JEUGDGEZONDHEIDSZORG 4-19 JAAR EEN GEZONDE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST Kinderen zijn lichamelijk, geestelijk en sociaal voortdurend in ontwikkeling. Bij de meeste kinderen gaat dit zonder al te grote problemen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 21 12 e jaargang Vrijdag 17 juli 2015 De Fairytale

Nadere informatie

Gemeente Venlo. Inleiding. Jeugdgezondheidszorg. Inzicht Jeugdgezondheidszorg 2016

Gemeente Venlo. Inleiding. Jeugdgezondheidszorg. Inzicht Jeugdgezondheidszorg 2016 Inzicht Jeugdgezondheidszorg 2016 Gemeente Venlo Inleiding De GGD, onderdeel van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, helpt gemeenten bij de uitvoering van de wettelijke taken op het gebied van publieke

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van augustus 2018. In deze eerste nieuwsbrief van het schooljaar brengen we u op de hoogte van de lopende activiteiten van dit jaar. Informatieavond

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 9 april 2018 BELANGRIJKE DATA Emailadreswww.wolderweide.nl s Middags Koningsspelen Koningsdag Kinderen vrij Schoolreisje Studiedag Kinderen vrij Tel.nr.: 0341-701110 Vrijdag

Nadere informatie

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313 BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl SEPTEMBER 2015 Nummer 313 MAANDOVERZICHT 31 Ma 1 Di 2 Wo 3 Do 4 Vrij 5 Za 6 Zo 7 Ma Controle

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger

Beste ouder/verzorger 29-08-2019 Nr. 1 Beste ouder/verzorger Start schooljaar 2019-2020 Alweer de tweede schoolweek gestart als directeur van basisschool Schepelweyen. Door iedereen ben ik heel hartelijk ontvangen, een warm

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

Mei / juni 2013. Pinksteren Maandag 20 mei is een vrije dag in verband met Pinksteren.

Mei / juni 2013. Pinksteren Maandag 20 mei is een vrije dag in verband met Pinksteren. Mei / juni 2013 Pinksteren Maandag 20 mei is een vrije dag in verband met Pinksteren. Voorstelling Woeste Willem Op vrijdag 31 mei verzorgt groep 1-2 B een voorstelling n.a.v. het prentenboek Woeste Willem.

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

Vrijdag e jaargang - nr. 20

Vrijdag e jaargang - nr. 20 Vrijdag 27 01-2017 18e jaargang - nr. 20 Wij leren met hoofd, hart en handen. In veiligheid, met vertrouwen en plezier! HERHAALDE OPROEP Wie vindt het leuk om te komen helpen bij de overblijf?! We zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Maandag begint de school weer. We hopen dat alle kinderen en hun ouders een fijne vakantie hebben gehad en dat de kinderen net zo enthousiast zijn om weer op school

Nadere informatie

nieuwsbrief Dit leest u in deze nieuwsbrief: Agenda Luizenkammen Gezonde School Herdenking 17 sept 15-9 Meester Marc (gr.5)jarig

nieuwsbrief Dit leest u in deze nieuwsbrief: Agenda Luizenkammen Gezonde School Herdenking 17 sept 15-9 Meester Marc (gr.5)jarig nieuwsbrief Schooljaar 2016-2017 15-09-2016 Dit leest u in deze nieuwsbrief: Luizenkammen Gezonde School Herdenking 17 sept Agenda 15-9 Meester Marc (gr.5)jarig 16-9 Studiedag (alle kinderen zijn vrij!)

Nadere informatie

Juf Brenda s verlof komt tot langzaam tot een eind; in november zal zij haar taken weer hervatten.

Juf Brenda s verlof komt tot langzaam tot een eind; in november zal zij haar taken weer hervatten. De Scheepsbel Schooljaar 2015/2016, nummer 1, september 2015 Belangrijke data 30 september Playbackshow (alleen voor de kinderen) 2 oktober Weeksluiting groep 8 7 oktober Start Kinderboekenweek 14 oktober

Nadere informatie

Nieuwsflits #1. september 2017

Nieuwsflits #1. september 2017 Nieuwsflits #1 september 2017 Belangrijke data: Maandag 4 september Woensdag 6 september Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8. Maandag 18 september tot en met vrijdag Op voeten en fietsen projectweek!

Nadere informatie