Informatie over uw privacy. JGZ Zuid-Holland West

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie over uw privacy. JGZ Zuid-Holland West"

Transcriptie

1 Informatie over uw privacy JGZ Zuid-Holland West

2 Privacy JGZ Zuid-Holland West vindt het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met uw privacygevoelige gegevens. Daarom hebben wij een privacyreglement. Dit reglement is gebaseerd op landelijke wet- en regelgeving. In ons privacyreglement staat hoe wij omgaan met uw persoonlijke en vertrouwelijke gegevens. U vindt het volledige reglement op onze website: In deze brochure lichten wij de hoofdpunten toe. Waarom werken wij met een digitaal dossier? Om de groei en ontwikkeling van uw kind goed te volgen, houden de JGZ-professionals (artsen en jeugdverpleegkundigen) een digitaal dossier bij over uw kind. Dankzij dit dossier beschikken onze medewerkers altijd over actuele informatie en hoeft u niet steeds hetzelfde verhaal te vertellen. Artsen en verpleegkundigen zijn wettelijk verplicht een medisch dossier bij te houden voor de kinderen die zij in zorg hebben. Het digitale dossier JGZ wordt uitsluitend gebruikt door artsen, verpleegkundigen, logopedisten en assistenten die werkzaam zijn in de jeugdgezondheidszorg. Wat staat er in het digitale dossier van uw kind? Het digitale dossier JGZ bevat informatie over de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling en gezondheid van uw kind. Sommige gegevens in het dossier verzamelen wij, zoals groei, gewicht en vaccinaties. Daarnaast bevat het digitale dossier de gegevens die u zelf verstrekt aan onze medewerkers tijdens uw bezoeken aan de JGZ. Tot slot kunnen hulpverleners buiten de jeugdgezondheidszorg gegevens aan uw dossier toevoegen, bijvoorbeeld de huisarts. Zij bespreken dat eerst met u en vragen hiervoor uw toestemming. Wie mogen het digitale dossier van uw kind inzien? Het digitale dossier zorgt ervoor dat de gegevens van uw kind toegankelijk zijn voor onze medewerkers. Alleen medewerkers van de JGZ die direct bij de zorg van u en uw kind zijn betrokken, mogen uw dossier raadplegen. Wilt u een uitgebreide inzage in het dossier, dan kunt u hiervoor een aparte afspraak maken op uw JGZ-locatie. Jongeren van 12 jaar of ouder kunnen zelf verzoeken om hun dossier in te zien. Als een kind jonger is dan 12 jaar moet(en) de wettelijke vertegenwoordiger(s) dit doen. Wilt u een dossier 2

3 doorlezen, aanvullen of heeft u een kopie nodig? Dan kunt u een schriftelijk verzoek indienen bij de manager van uw JGZ locatie. De contactgegevens van de betreffende manager kunt u opvragen bij uw JGZ-locatie of via Hoe zit het met de uitwisseling van gegevens uit het digitale dossier? JGZ werkt samen met andere partijen (zoals maatschappelijk werk) om de ontwikkeling en gezondheid van kinderen te bevorderen. Relevante informatie over kinderen kan daarom tussen professionals in het samenwerkingsverband uitgewisseld worden. De samenwerkingspartners in uw gemeente hebben afspraken gemaakt om uw privacy te waarborgen: alleen de informatie die nodig is om de gezondheid en ontwikkeling van het kind te bevorderen mag worden uitgewisseld. Wij vragen altijd uw toestemming voor het uitwisselen van uw gegevens met anderen. Soms is het nodig om informatie uit het digitale dossier van uw kind ook te delen met zorgverleners buiten het gemeentelijke samenwerkingsverband. Bijvoorbeeld als uw kind door onze arts of jeugdverpleegkundige wordt doorverwezen naar een huisarts of specialist. Wij vragen voor een verwijzing altijd uw toestemming. De JGZ is aangesloten bij de Verwijsindex Risicojongeren in de regio Haaglanden. Hierin wordt bijgehouden welke organisaties hulp bieden aan een kind of gezin. In de Verwijsindex staat niet welke ondersteuning een gezin of kind ontvangt, dat is vertrouwelijk. We lichten ouders en/of de jongere van tevoren in als een van onze medewerkers een signalering overweegt. Wij hechten veel waarde aan het beroepsgeheim en gaan daar zorgvuldig mee om. We wisselen geen informatie over kinderen uit met andere organisaties, tenzij wij hiervoor toestemming hebben van de ouders of verzorgers. In een beperkt aantal situaties geeft de wet ruimte om een uitzondering hierop te maken. Als bedreigingen voor het kind ontstaan of verergeren doordat toestemming van de ouders voor gegevensuitwisseling uitblijft, mogen wij het beroepsgeheim doorbreken. Het belang de veiligheid- van het kind staat hierbij voorop. INFORMATIE OVER UW PRIVACY 3

4 Hoe lang blijven de gegevens bewaard? De gegevens blijven nog vijftien jaar bewaard vanaf het moment dat uw kind 19 jaar is geworden, zoals voor alle medische dossiers geldt. Wanneer kunnen gegevens worden overgedragen? Wanneer u verhuist, vragen wij u toestemming om het digitaal dossier JGZ van uw kind over te dragen aan de jeugdgezondheidszorginstelling in uw nieuwe woonplaats. Meer weten? Heeft u vragen over het digitale dossier en de omgang met persoonsgegevens, dan kunt u contact opnemen met ons Expertisecentrum,telefoon of 4 OKTOBER 2015

5 Tip of klacht?

6 Heeft u een tip of een klacht over de dienstverlening van de JGZ? Wij horen graag uw tip! De JGZ volgt de gezondheid en ontwikkeling van uw kind in de leeftijd 0-18 jaar. Wij doen ons best om ons werk zo goed mogelijk te doen en vinden het belangrijk dat u tevreden bent over onze dienstverlening. Uw suggesties voor verbetering horen we daarom graag. U kunt uw tips naar ons mailen: of gebruik maken van de ideeënbox op de locatie die u bezoekt. Wanneer kunt u een klacht indienen? Heeft u een klacht over onze diensten of dienstverlening, dan willen we dat graag van u horen. Bijvoorbeeld als u vindt dat een van onze medewerkers niet zorgvuldig is omgegaan met uw persoonlijke gegevens of omdat er in uw ogen een onjuiste handeling is verricht. Hoe kunt u een klacht indienen? Als u een klacht heeft, helpt het meestal als u hierover met onze medewerker praat. Komt u er samen niet uit, dan kunt u een mail of brief sturen aan de kwaliteitsmedewerker. Het mailadres is: Uw brief kunt u sturen naar: JGZ Zuid-Holland West t.a.v. Kwaliteitsmedewerker Postbus 339, 2700 AH Zoetermeer In uw mail of brief legt u uit waarom u de klacht wilt indienen. Verder geeft u aan waar de klacht over gaat, over wie en waarom u klaagt, wat er precies gebeurd is en wanneer en waar dit was. Voor de volledigheid verzoeken wij u ook de naam en geboortedatum van uw kind te vermelden. Vergeet niet om uw telefoonnummer er bij te zetten. 2

7 Wat gebeurt er met uw klacht? De klachtenfunctionaris stuurt u binnen zeven werkdagen na ontvangst van uw klacht een ontvangstbevestiging. Uw klacht wordt voorgelegd aan de manager. De manager gaat met u in gesprek om samen tot een oplossing te komen. Meer weten? Heeft u nog vragen, neem dan contact op met de kwaliteitsmedewerker via of per mail INFORMATIE OVER DE KLACHTENREGELING VAN DE JGZ ZUID-HOLLAND WEST 3

8 4 INFORMATIE OVER DE KLACHTENREGELING VAN DE JGZ ZUID-HOLLAND WEST OKTOBER 2015

Jeugd gezond heids zorg en uw privacy

Jeugd gezond heids zorg en uw privacy Jeugd gezond heids zorg en uw privacy 5032 Hoe gaat Jeugdgezond heidszorg GGD Amsterdam met uw gegevens om? JGZ en uw privacy Hoe gaat Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam met uw gegevens om? Bij de Jeugdgezondheidszorg

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Jeugdgezondheidszorg Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Waarom Jeugdgezondheidszorg? Op de basisschool maken kinderen een enorme ontwikkeling door, niet alleen lichamelijk maar ook op sociaal en emotioneel

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg 4-19 jarigen

Jeugdgezondheidszorg 4-19 jarigen Jeugdgezondheidszorg 4-19 jarigen Jeugdgezondheidszorg 4-19 jarigen Kinderen zijn voortdurend in ontwikkeling. Zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. De meeste kinderen groeien zonder al te grote problemen

Nadere informatie

Informatie voor cliënten. Privacy en klachten

Informatie voor cliënten. Privacy en klachten Informatie voor cliënten Privacy en klachten Het is goed om te weten dat Rijnstad strikte regels heeft hoe om te gaan met uw privégegevens. Deze liggen vast in een privacyreglement. Als u ontevreden bent

Nadere informatie

Informatie voor cliënten. Privacy en klachten

Informatie voor cliënten. Privacy en klachten Informatie voor cliënten Privacy en klachten Het is goed om te weten dat Rijnstad strikte regels heeft hoe om te gaan met uw privégegevens. Deze liggen vast in een privacyreglement. Als u ontevreden bent

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg de eerste jaren

Jeugdgezondheidszorg de eerste jaren Jeugdgezondheidszorg Jeugdgezondheidszorg de eerste jaren Vanaf de geboorte van uw kind totdat het 19 jaar is, kunt u gebruik maken van de diensten van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Hollands

Nadere informatie

Wat u moet weten over privacy en klachten

Wat u moet weten over privacy en klachten Wat u moet weten over privacy en klachten Jeugdbescherming west Jeugdbescherming west komt in actie als de veiligheid en de ontwikkeling van een kind of jongere bedreigd worden. Wij zijn er als onze deskundigheid

Nadere informatie

Privacyverklaring van onze praktijk mei 2018 Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyverklaring van onze praktijk mei 2018 Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyverklaring van onze praktijk mei 2018 Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen Om u goed te kunnen behandelen, leggen wij gegevens over u vast. Hierbij houden we ons

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Jeugdgezondheidszorg Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Waarom Jeugdgezondheidszorg? Op de basisschool maken kinderen een enorme ontwikkeling door. Dat is niet alleen lichamelijk maar ook op sociaal

Nadere informatie

Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten

Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten Uw medische gegevens elektronisch beschikbaar? Alleen met uw toestemming Goede medische zorg Ziekte, een blessure of ongeval komen vaak onverwacht. Daardoor

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Uw persoonsgegevens en privacy in onze huisartsenpraktijk. Algemeen De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is door de Nederlandse wetgever opgesteld ter

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Informatie voor ouders Als cliënt bij Jeugdbescherming Brabant hebt u rechten en plichten. Wat dat voor u betekent staat in deze folder. We vertellen hierin beknopt over privacy, het dossier van uw kind,

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen?

Uw medische gegevens elektronisch delen? Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Versie 26april 2016 (EvA/BC/2016/FAQ-list)

Versie 26april 2016 (EvA/BC/2016/FAQ-list) Veelgestelde vragen Jeugdgezondheidszorg In deze lijst met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op vragen rondom privacy, inzage van dossiers, etc. Staat uw vraag er niet tussen of zijn de antwoorden

Nadere informatie

Het telefoonnummer van de klachtenfunctionaris van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is of

Het telefoonnummer van de klachtenfunctionaris van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is of Klachtenregeling 0 Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis streeft ernaar om zorg van goede kwaliteit te leveren. Toch kunnen er dingen anders lopen dan u verwacht had. Wanneer u niet tevreden bent, of er zijn

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Wat u moet weten over privacy en klachten

Wat u moet weten over privacy en klachten Wat u moet weten over privacy en klachten Wie is volgens de wet cliënt van Jeugdbescherming west? In de privacyfolder gaat het om de rechten van de cliënt. Een cliënt is iedereen die voor hulp bij Jeugdbescherming

Nadere informatie

Uw persoonsgegevens en uw privacy

Uw persoonsgegevens en uw privacy Uw persoonsgegevens en uw privacy Uw gegevens in veilige handen Algemeen De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) beschermt uw privacy en uw persoonsgegevens. Deze wet verplicht organisaties die met persoonsgegevens

Nadere informatie

Rechten en plichten. Uw rechten

Rechten en plichten. Uw rechten Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere deskundige nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van een

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen?

Uw medische gegevens elektronisch delen? Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Privacyreglement HAP S. Broens

Privacyreglement HAP S. Broens Privacyreglement HAP S. Broens Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden De medewerkers van HAP S. Broens hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Wat u moet weten over privacy, klachten en de cliëntenraad Informatie voor cliënten

Wat u moet weten over privacy, klachten en de cliëntenraad Informatie voor cliënten Wat u moet weten over privacy, klachten en de cliëntenraad Informatie voor cliënten Bureau Jeugdzorg Flevoland gaat uit van het recht van ieder kind om uit te groeien tot een gezonde en evenwichtige volwassene.

Nadere informatie

Rechten en plichten. Samenwerken met De Jeugd- & Gezinsbeschermers

Rechten en plichten. Samenwerken met De Jeugd- & Gezinsbeschermers Rechten en plichten Samenwerken met De Jeugd- & Gezinsbeschermers Wat zijn mijn rechten en plichten? Deze brochure geeft informatie over uw rechten en plichten als cliënt en over die van De Jeugd- & Gezinsbeschermers.

Nadere informatie

Privacy Policy/reglement Logopediepraktijk Bakel

Privacy Policy/reglement Logopediepraktijk Bakel Privacy Policy/reglement Logopediepraktijk Bakel Inleiding Logopediepraktijk Bakel vindt het belangrijk dat de privacy van de cliënten goed is geborgd. Dit Privacyreglement beschrijft hoe de praktijk omgaat

Nadere informatie

Privacyreglement Fysiotherapiepraktijk CG Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze fysiotherapiepraktijk: uw rechten en onze plichten.

Privacyreglement Fysiotherapiepraktijk CG Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze fysiotherapiepraktijk: uw rechten en onze plichten. Privacyreglement Fysiotherapiepraktijk CG Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze fysiotherapiepraktijk: uw rechten en onze plichten. Achtergrond De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en

Nadere informatie

DOSSIERVOERING & KLACHTEN

DOSSIERVOERING & KLACHTEN PRIVACY, WAT JE MOET WETEN OVER PRIVACY, cliëntinformatie PRIVACY, XONAR vindt het belangrijk dat er uiterst zorgvuldig omgegaan wordt met persoonlijke gegevens. Daarom is de bescherming van persoonsgegevens

Nadere informatie

Hulp van een jeugdprofessional: hoe werkt dat?

Hulp van een jeugdprofessional: hoe werkt dat? Hulp van een jeugdprofessional: hoe werkt dat? U bent met een jeugdprofessional in contact over het opgroeien of het opvoeden van uw kind. Maar hoe werkt een jeugdprofessional? Wat kunt u eigenlijk van

Nadere informatie

PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN

PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN WAT JE MOET WETEN OVER PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN cliëntinformatie PRIVACY & DOSSIERVOERING XONAR vindt het belangrijk dat er uiterst zorgvuldig omgegaan wordt met persoonlijke gegevens. Daarom

Nadere informatie

Functionaris Gegevensbescherming (FG)

Functionaris Gegevensbescherming (FG) Privacyverklaring Wonen Plus Welzijn In onze dienstverlening en in onze positie van werkgever en ketenpartner hechten wij veel waarde aan respect voor de persoonlijke levenssfeer van onze cliënten, medewerkers,

Nadere informatie

Privacyverklaring Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR)

Privacyverklaring Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) Privacyverklaring Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) In deze privacyverklaring informeert SZR u over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de wijze waarop SZR met uw persoonsgegevens

Nadere informatie

Uw privacy bij Geriant. Geriant: hulp bij dementie

Uw privacy bij Geriant. Geriant: hulp bij dementie Uw privacy bij Geriant Geriant: hulp bij dementie Uw privacy bij Geriant Voor wie is deze brochure Met u bedoelen we in deze brochure de persoon die als cliënt is ingeschreven bij Geriant. De informatie

Nadere informatie

PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANG- RIJKE INFORMATIE INFORMATIE VOOR OUDERS DECEMBER PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANGRIJKE INFORMATIE

PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANG- RIJKE INFORMATIE INFORMATIE VOOR OUDERS DECEMBER PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANGRIJKE INFORMATIE PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANG- RIJKE INFORMATIE INFORMATIE VOOR OUDERS DECEMBER 2016 1 PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANGRIJKE INFORMATIE Als cliënt van Jeugdbescherming Gelderland krijgt u te maken

Nadere informatie

Inleiding. Privacyreglement Rivas ledenorganisatie

Inleiding. Privacyreglement Rivas ledenorganisatie Privacyreglement Rivas ledenorganisatie Inleiding Rivas ledenorganisatie is onderdeel van Rivas Zorggroep. Rivas waardeert het vertrouwen dat u in ons stelt, en stelt alles in het werk om uw privacy te

Nadere informatie

Privacy Persoonsgegevens

Privacy Persoonsgegevens Privacy Persoonsgegevens Praktijk voor GCK maakt onderdeel uit van Gezondheidscentrum. Dit privacyreglement met betrekking tot persoonsgegevens geldt voor alle instanties binnen het centrum. Deze informatie

Nadere informatie

PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN

PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN WAT JE MOET WETEN OVER PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN cliëntinformatie PRIVACY & DOSSIERVOERING XONAR vindt het belangrijk dat er uiterst zorgvuldig omgegaan wordt met persoonlijke gegevens. Daarom

Nadere informatie

Als de Raad u om informatie vraagt

Als de Raad u om informatie vraagt Als de Raad u om informatie vraagt Inhoud 3 > Als de Raad u om informatie vraagt 5 > De Raad voor de Kinderbescherming 6 > Onderzoek door de Raad 7 > Uw medewerking is belangrijk 8 > Uw medewerking bij

Nadere informatie

Digitaal raadplegen van medische gegevens

Digitaal raadplegen van medische gegevens Digitaal raadplegen van medische gegevens Inleiding De Ommelander Ziekenhuis Groep heeft van elke patiënt een medisch dossier. Hierin houden de medisch specialisten en andere zorgverleners van het ziekenhuis

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool

Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Jeugdgezondheidszorg Jeugdgezondheidszorg op de basisschool Waarom Jeugdgezondheidszorg? Op de basisschool maken kinderen een enorme ontwikkeling door, niet alleen lichamelijk maar ook op sociaal en emotioneel

Nadere informatie

TOESTEMMING MEDISCHE GEGEVENS POLIKLINIEK LONGZIEKTEN

TOESTEMMING MEDISCHE GEGEVENS POLIKLINIEK LONGZIEKTEN TOESTEMMING MEDISCHE GEGEVENS POLIKLINIEK LONGZIEKTEN 417 Na verwijzing van uw huisarts bent u terecht gekomen op de polikliniek Longziekten van het Sint Franciscus Gasthuis. Het Sint Franciscus Gasthuis

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Betere zorg met de juiste informatie Artsen en apotheken kunnen uw medische gegevens delen via het LSP (Landelijk Schakelpunt). Zodat

Nadere informatie

Uw rechten, onze plichten

Uw rechten, onze plichten Klachten en privacy Informatie over Privacy, Klachtenregeling, Cliëntenraad en Oudercommissies Kinderopvang Uw rechten, onze plichten Stichting Rzijn is een organisatie voor kinderopvang en welzijn in

Nadere informatie

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Inleiding Bureau VIER-V hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacy policy willen we heldere

Nadere informatie

Ontevreden of klachten?

Ontevreden of klachten? Ontevreden of klachten? Klachtenregeling voor klanten, familie of vertegenwoordigers Mensen met aandacht Ontevreden of klachten? U ontvangt zorg van MeanderGroep Zuid-Limburg. In onze organisatie is alles

Nadere informatie

Een klacht. Laat het ons weten. mca.nl

Een klacht. Laat het ons weten. mca.nl Een klacht Laat het ons weten mca.nl Inhoudsopgave Mogelijkheden om uw klacht in te dienen 3 De kortste weg 3 De klachtenfunctionaris 4 Patiënten Klachtencommissie 5 Aansprakelijkstelling 6 Externe instanties

Nadere informatie

Uw kind ook onze zorg

Uw kind ook onze zorg Uw kind ook onze zorg Veelzijdig in zorg Jeugdgezondheidszorg Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten. In elke levensfase kunt u op Vérian vertrouwen. Thuis en in uw

Nadere informatie

Privacyreglement. Huisartenpraktijk MIR. Datum: J. Abdulraheam Dordrechtweg DM Arnhem Tel:

Privacyreglement. Huisartenpraktijk MIR. Datum: J. Abdulraheam Dordrechtweg DM Arnhem Tel: Privacyreglement Huisartenpraktijk MIR Datum: 11-04-2017 J. Abdulraheam Dordrechtweg 14 6843 DM Arnhem Tel: 026-3814465 www.huisartsenpraktijk-mir@praktijkinfo.nl Privacyreglement Uw persoonsgegevens en

Nadere informatie

uw medische gegevens elektronisch delen?

uw medische gegevens elektronisch delen? patiënteninformatie uw medische gegevens elektronisch delen? Dat kan via het LSP Ziekte, blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terecht komen bij een (onbekende) arts, een andere

Nadere informatie

Carinova. Jeugdgezondheidszorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl

Carinova. Jeugdgezondheidszorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl Carinova Jeugdgezondheidszorg Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Inleiding U wilt uw kind zo goed mogelijk verzorgen en opvoeden. De afdeling Jeugdgezondheidszorg van Carinova kan u daar bij helpen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy

Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy GEGEVENS OVER UZELF EN OVER UW MEDICIJNEN WAT WIL UW APOTHEKER WETEN WIE HEEFT INZAGE IN DE GEGEVENS EN WAARVOOR WAT KUNT U ZELF DOEN EN WAT ZIJN UW RECHTEN REGIONAAL

Nadere informatie

Informatie over onze klachtenregeling

Informatie over onze klachtenregeling Informatie over onze klachtenregeling Cliënteninformatie Inleiding De medewerkers van de Haaglanden Kliniek streven ernaar om u tijdens het verblijf in de kliniek zo goed mogelijk te behandelen, verzorgen

Nadere informatie

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens?

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens? Privacy Statement SMWO Om u goed van dienst te zijn en om ons werk zo efficiënt en effectief mogelijk uit te voeren, verwerkt SMWO in sommige gevallen uw persoonsgegevens. SMWO vindt een zorgvuldige omgang

Nadere informatie

Een klacht Laat het ons weten.

Een klacht Laat het ons weten. Een klacht Laat het ons weten www.nwz.nl Inhoud Mogelijkheden om uw klacht in te dienen 3 De kortste weg 3 De klachtenfunctionaris 4 Patiënten Klachtencommissie 5 Aansprakelijkstelling 7 Externe instanties

Nadere informatie

Uw kind en GGD Fryslân Jeugdgezondheidszorg

Uw kind en GGD Fryslân Jeugdgezondheidszorg Uw kind en GGD Fryslân Jeugdgezondheidszorg Als GGD Fryslân Jeugdgezondheidszorg houden wij ons, in de meest brede zin van het woord, bezig met de gezondheid van de Friese jeugd van 0 tot 19 jaar. We volgen

Nadere informatie

Privacyverklaring Univé Mediator

Privacyverklaring Univé Mediator Privacyverklaring Univé Mediator Hoe gaat de Univé Mediator om met uw persoonsgegevens en privacy? Deze privacyverklaring is alleen van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door de Univé Mediator

Nadere informatie

Privacyreglement (2015-2016) Huisartsenpraktijk Rozet

Privacyreglement (2015-2016) Huisartsenpraktijk Rozet Privacyreglement (20152016) Huisartsenpraktijk Rozet Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden De medewerkers van Huisartsenpraktijk Rozet hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens

Nadere informatie

Een klacht Laat het ons weten

Een klacht Laat het ons weten Een klacht Laat het ons weten www.nwz.nl Inhoud Mogelijkheden om uw klacht in te dienen 3 De kortste weg 3 Het klachtenbureau 4 Patiënten Klachtencommissie 5 Aansprakelijkstelling 7 Externe instanties

Nadere informatie

uw medisch dossier patiënteninformatie

uw medisch dossier patiënteninformatie patiënteninformatie uw medisch dossier Uw behandelend arts heeft een medisch dossier over u aangelegd. Dat is nodig voor een goede behandeling en verzorging. Maar hoe gaat het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis

Nadere informatie

Even vooraf Dit is ons doel Dan maken wij gebruik van uw gegevens Dit is het doel van dit reglement

Even vooraf Dit is ons doel Dan maken wij gebruik van uw gegevens Dit is het doel van dit reglement Even vooraf De bescherming van uw privacy is belangrijk voor ons. Persoonlijke gegevens behandelen en beveiligen we dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Dit geldt zowel voor de gegevens van

Nadere informatie

Privacyreglement versie: 1 auteur: Wieneke Groot invoerdatum: maart 2014 vaststellingsdatum: herzieningsdatum: september 2015

Privacyreglement versie: 1 auteur: Wieneke Groot invoerdatum: maart 2014 vaststellingsdatum: herzieningsdatum: september 2015 Privacyreglement versie: 1 auteur: Wieneke Groot invoerdatum: maart 2014 vaststellingsdatum: herzieningsdatum: september 2015 beheerder (functie/naam): Wieneke Groot, POH management bestemd voor: patiënten,

Nadere informatie

Privacyverklaring U-center

Privacyverklaring U-center Privacyverklaring U-center Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt U-center uw gegevens ten behoeve van begeleiding van meervoudige psychische problematiek. U-center

Nadere informatie

Privacyreglement. Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 31 oktober 2018.

Privacyreglement. Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 31 oktober 2018. Privacyreglement Om de juiste begeleiding en/of dienstverlening te kunnen bieden verwerken wij persoonsgegevens. Deze privacyverklaring hebben wij opgesteld om te informeren over hoe wij met persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyverklaring Jeugdbescherming West

Privacyverklaring Jeugdbescherming West Privacyverklaring Jeugdbescherming West De verwerking van persoonsgegevens Een persoonsgegeven is informatie die iets zegt over een persoon of herleidbaar is naar een persoon. Iedere handeling die Jeugdbescherming

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT WIJN & STAEL ADVOCATEN N.V. Per 25 mei Onze visie op privacy

PRIVACYREGLEMENT WIJN & STAEL ADVOCATEN N.V. Per 25 mei Onze visie op privacy PRIVACYREGLEMENT WIJN & STAEL ADVOCATEN N.V. Per 25 mei 2018 Onze visie op privacy Wijn & Stael Advocaten N.V. ( Wijn & Stael ) is een advocatenkantoor in Utrecht. Hoge kwaliteit, brede expertise, maatschappelijke

Nadere informatie

JEUGDGEZONDHEID EN DE PRIVACY VAN UW KIND

JEUGDGEZONDHEID EN DE PRIVACY VAN UW KIND JEUGDGEZONDHEID EN DE PRIVACY VAN UW KIND www.ggdbzo.nl Jeugdgezondheid (JGZ) en de privacy van uw kind De GGD Brabant-Zuidoost gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met de persoonsgegevens van uw kind.

Nadere informatie

Uw rechten als cliënt

Uw rechten als cliënt Uw rechten als cliënt Uw rechten als cliënt Als cliënt van Samen Veilig Midden-Flevoland heeft u verschillende rechten. Deze rechten komen voort uit wet- en regelgeving. In deze folder vertellen we in

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, Raad van Bestuur, medewerkers en artsen van het willen graag dat u tevreden bent over uw medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom voelt bij

Nadere informatie

Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders

Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders De rechten van kinderen en jongeren die vrijwillig in behandeling zijn bij Accare, zijn vastgelegd in de Wet op

Nadere informatie

PRIVACYBELEID BUREAU GEMEENTELIJKE OMBUDSMAN ROTTERDAM EN OMGEVING

PRIVACYBELEID BUREAU GEMEENTELIJKE OMBUDSMAN ROTTERDAM EN OMGEVING PRIVACYBELEID BUREAU GEMEENTELIJKE OMBUDSMAN ROTTERDAM EN OMGEVING (laatste versie: 27 september 2018) Uw privacy De gemeentelijke ombudsman en zijn medewerkers vinden de bescherming van uw persoonlijke

Nadere informatie

De kijk op. zelfstandigheid in zorg

De kijk op. zelfstandigheid in zorg De kijk op zelfstandigheid in zorg Inhoudsopgave Welkom bij Carintreggeland 7 Meld en Zorg Centrale 7 Indicatie aanvragen 7 Zorgzwaartepakketten (ZZP) 8 Lid worden 8 Hulpmiddelen 8 Kwaliteit 9 Cliëntenraad

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Logopedie Kinderpraktijk

PRIVACYREGLEMENT. Logopedie Kinderpraktijk PRIVACYREGLEMENT Logopedie Kinderpraktijk Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens,

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Informatie voor ouders ADVIES- EN MELDPUNT HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING FRIESLAND Veilig Thuis Friesland (VTF) heeft een melding gekregen van iemand die zich zorgen maakt over uw kind(eren).

Nadere informatie

Welkom bij Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West. Van 0 19 jaar

Welkom bij Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West. Van 0 19 jaar Welkom bij Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West Van 0 19 jaar JGZ: deskundig en dichtbij Voorkomen is beter dan genezen Ons werk is erop gericht om tijdig eventuele gezondheidsproblemen op te sporen,

Nadere informatie

PRIVACY POLICY. Logopedie Flevoland

PRIVACY POLICY. Logopedie Flevoland PRIVACY POLICY Logopedie Flevoland Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder medische

Nadere informatie

ISTO PRIVACY REGLEMENT

ISTO PRIVACY REGLEMENT ISTO PRIVACY REGLEMENT Inleiding ISTO vindt het belangrijk dat de privacy van onze cliënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder medische gegevens.

Nadere informatie

In dit privacyreglement wordt aan onderstaande begrippen de navolgende betekenis gegeven:

In dit privacyreglement wordt aan onderstaande begrippen de navolgende betekenis gegeven: PRIVACYVERKLARING Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder uw medische gegevens.

Nadere informatie

EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN

EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN Voor u ligt de klachtenfolder van Stichting Heuvelland. We streven naar hoge klanttevredenheid. Klachten worden niet snel ingediend. Toch vinden wij

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Regelingen en voorzieningen CODE 9.1.6.511 Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! brochure bronnen www.vzvz.nl, oktober 2012 De invoering door de overheid van een landelijk

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING VAN INKOOPBUREAU WEST-BRABANT

PRIVACYVERKLARING VAN INKOOPBUREAU WEST-BRABANT PRIVACYVERKLARING VAN INKOOPBUREAU WEST-BRABANT Inleiding Iedereen heeft recht op privacy. U heeft er dan ook recht op dat de Stichting Inkoopbureau West- Brabant (hierna te noemen: Inkoopbureau West-Brabant

Nadere informatie

Bent u ontevreden? Heeft u een klacht? Laat het ons weten!

Bent u ontevreden? Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Bent u ontevreden? Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Een uitgave van afdeling Klachtenbemiddeling (Radboudumc, Nijmegen) Inhoud Wie kunnen onvrede of een klacht kenbaar maken? 5 Vier manieren om

Nadere informatie

Privacyreglement. MONDIAAL logopedie Socratesstraat BX Rotterdam Tel

Privacyreglement. MONDIAAL logopedie Socratesstraat BX Rotterdam Tel Algemeen Mondiaal logopedie hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. Als u vragen heeft over het privacyreglement

Nadere informatie

Logopediepraktijk Lindenholt

Logopediepraktijk Lindenholt Wij verwerken medische gegevens van onze patiënten. Vanwege de gevoeligheid van deze gegevens hebben wij privacy hoog in het vaandel staan. In onze privacyverklaring kunt u lezen welke persoonsgegevens

Nadere informatie

Klachten en inspraak. Recht op informatie. Plicht om alle informatie te verstrekken. De behandelingsovereenkomst

Klachten en inspraak. Recht op informatie. Plicht om alle informatie te verstrekken. De behandelingsovereenkomst Klachten en inspraak Als cliënt van Adelante heeft u rechten en plichten. Ook gelden er specifieke regels voor privacy in de gezondheidszorg. Meer informatie over al deze praktische zaken vindt u in dit

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Bender

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Bender Huisartsenprakijk Bender Overschie, december 2013 Auteur: P.P.M. Bender Versie 1.0 Privacyreglement Algemeen De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is door de Nederlandse wetgever opgesteld ter bescherming

Nadere informatie

logopedie praktijk Lage Zwaluwe,

logopedie praktijk Lage Zwaluwe, Logopediepraktijk Lage Zwaluwe Anita Michielsen Princenhil 47 4926 EE Lage Zwaluwe Tel. 06-426 65 115 www.logopediepraktijklagezwaluwe.nl Privacyreglement Logopediepraktijk Lage Zwaluwe Wij vinden het

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar

Jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar Jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar U wilt als ouder dat uw kind gezond en veilig opgroeit. Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en assistentes kijken samen met u naar de groei en ontwikkeling. We geven

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg. 0 tot 4 jaar. Amstelveen, Ouder-Amstel, Aalsmeer, Uithoorn

Jeugdgezondheidszorg. 0 tot 4 jaar. Amstelveen, Ouder-Amstel, Aalsmeer, Uithoorn Jeugdgezondheidszorg 0 tot 4 jaar Amstelveen, Ouder-Amstel, Aalsmeer, Uithoorn Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam In deze folder vindt u informatie over het zorgaanbod van de GGD (Geneeskundige en Gezondheidsdienst)

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg Samen zorgen voor uw kind jaar 12

Jeugdgezondheidszorg Samen zorgen voor uw kind jaar 12 1 Jeugdgezondheidszorg Samen zorgen voor uw kind 4-412 - jaar 12 jaar 2 Centrum voor Jeugd en Gezin Om de samenwerking rond kinderen en jeugdigen te verbeteren, worden in alle gemeenten Centra voor Jeugd

Nadere informatie

Privacy verklaring Veilig Thuis Flevoland

Privacy verklaring Veilig Thuis Flevoland Privacy Verklaring Inleiding Wij staan voor een veilig thuis voor iedereen. Wij hebben de maatschappelijke opdracht om burgers te beschermen door een melding van huiselijk geweld en/of kindermishandeling

Nadere informatie

Online Privacyverklaring

Online Privacyverklaring Online Privacyverklaring Bij Caleidoscoop hechten wij veel waarde aan het waarborgen van de privacy en het beschermen van persoonsgegevens. In deze privacyverklaring vertellen wij meer over hoe Caleidoscoop

Nadere informatie

VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens

VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens Wat? In december 2011 zijn de organisaties van huisartsen(posten), apothekers en ziekenhuizen met de NPCF tot een akkoord gekomen

Nadere informatie

Privacyverklaring logopediepraktijk Veerman

Privacyverklaring logopediepraktijk Veerman Privacyverklaring logopediepraktijk Veerman Ik verwerk medische gegevens van mijn cliënten. Vanwege de gevoeligheid van deze gegevens heb ik privacy hoog in het vaandel staan. In mijn privacyverklaring

Nadere informatie

Kwaliteitsdocument. Privacy Statement

Kwaliteitsdocument. Privacy Statement Kwaliteitsdocument Privacy Statement Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Waarop is dit Privacy Statement van toepassing?... 3 3. Persoonsgegevens... 3 Van wie verwerkt Elan persoonsgegevens?... 3 Wie is

Nadere informatie

Privacy Policy Verloskundigen Ridderhof

Privacy Policy Verloskundigen Ridderhof Privacy Policy Verloskundigen Ridderhof Algemeen: Verloskundigen Ridderhof hecht veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens. In dit privacy beleid willen we heldere en transparante informatie

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Praktijk voor Logopedie en Dyslexie Raemakers

PRIVACYREGLEMENT. Praktijk voor Logopedie en Dyslexie Raemakers 1 PRIVACYREGLEMENT Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder medische gegevens.

Nadere informatie

Welkom. meegeldersepoort.nl

Welkom. meegeldersepoort.nl Welkom meegeldersepoort.nl Welkom bij MEE Gelderse Poort In deze folder staat informatie over onze diensten en uitleg over onze werkwijze. Wilt u deze infor matie goed doorlezen en bewaren? Wat biedt MEE

Nadere informatie

Klachtenregeling. Als u niet tevreden bent. Informatie voor jongeren/(pleeg)ouders/verzorgers

Klachtenregeling. Als u niet tevreden bent. Informatie voor jongeren/(pleeg)ouders/verzorgers Klachtenregeling Informatie voor jongeren/(pleeg)ouders/verzorgers Niet tevreden? Wat kunt u doen? Een klacht.? Blijf er niet mee rondlopen! Overal waar mensen met elkaar werken gaat wel eens iets fout.

Nadere informatie

Informatie voor jongeren

Informatie voor jongeren Informatie voor jongeren Als cliënt bij Jeugdbescherming Brabant heb je rechten en plichten. Wat dat voor jou betekent lees je in deze folder. We vertellen je hierin beknopt over privacy, je dossier, hoe

Nadere informatie

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft

Nadere informatie

Uw medisch dossier Wat is een medisch dossier?

Uw medisch dossier Wat is een medisch dossier? Uw medisch dossier In deze folder vindt u informatie over uw medisch dossier. U leest wat een medisch dossier is, hoe u dit dossier kunt inzien en hoe u een kopie van dit dossier kunt opvragen. Ook leest

Nadere informatie

PRIVACYBELEID BUREAU GEMEENTELIJKE OMBUDSMAN ROTTERDAM EN OMGEVING

PRIVACYBELEID BUREAU GEMEENTELIJKE OMBUDSMAN ROTTERDAM EN OMGEVING PRIVACYBELEID BUREAU GEMEENTELIJKE OMBUDSMAN ROTTERDAM EN OMGEVING (vastgesteld op 24 mei 2018) Uw privacy De gemeentelijke ombudsman en zijn medewerkers vinden de bescherming van uw persoonlijke levenssfeer

Nadere informatie