Risico s melden in de Verwijsindex. Hoe werkt dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Risico s melden in de Verwijsindex. Hoe werkt dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar"

Transcriptie

1 Risico s melden in de Verwijsindex Hoe werkt dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar

2 Risico s melden in de Verwijsindex, hoe werkt dat? Met de meeste kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar in de regio Nijmegen gaat het gelukkig goed. Maar soms hebben zij wat extra hulp van de zorgcoördinator in het onderwijs, hulpverleners, begeleiders, jongerenwerkers en andere professionals op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn nodig. Zij kunnen dan met meerdere personen en instellingen te maken krijgen. Om de hulp en zorg beter op elkaar af te stemmen, vindt de gemeente het belangrijk dat professionals van elkaar weten dat ze betrokken zijn bij een jeugdige en dat ze contact met elkaar kunnen opnemen. De gemeenten in de regio Nijmegen hebben zich daarom aangesloten bij de landelijke Verwijsindex voor risico s bij 0- tot 23-jarigen.

3 De Verwijsindex voor 0- tot 23-jarigen in de regio Nijmegen In dit digitale systeem kunnen professionals melden dat zij zich zorgen maken over een kind of jongere. Als meerdere professionals zo n signaal afgeven, dan is er sprake van een match en krijgen ze elkaars contactgegevens. Zo kunnen zij overleggen hoe ze het kind samen sneller en beter kunnen helpen. Ook andere gemeenten in het land maken gebruik van een verwijsindex. Met een signaal over een jeugdige in de Verwijsindex kunnen problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en kan een adequate, gezamenlijke aanpak worden opgesteld. Doel is om de licha me lijke, psychische, sociale en cognitieve ontwikkeling van de jeugdige te bevorderen en maatschappelijke uitval of instroom in het criminele circuit te voorkomen en beperken. Bovendien levert het systeem informatie voor procesbewaking, toezicht, preventie en trends. Een signaal afgeven U geeft een signaal af in de Verwijs index als u problemen bij een jeugdige constateert (of vermoedt) die de ont wikkeling tot een gezonde, zelfstandige volwassene in de weg kunnen staan. Er kunnen veel verschillende redenen zijn voor een melding in Verwijsindex, zoals woonomstandigheden, geldproblemen, drugsgebruik, depressiviteit, een ver slaving, problemen in het gezin, spijbelen, gedragsproblemen, criminaliteit, verkeerde vrienden of pesten. In de Verwijsindex voor de regio Nijmegen worden alle signalen over kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar uit de gemeenten Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal, Heumen, Groesbeek, Ubbergen en Millingen aan de Rijn gedurende maximaal twee jaar opgeslagen.

4 De wet noemt de volgende risico s: A De jeugdige staat bloot aan geestelijk of lichamelijk geweld, enige andere vernederende behandeling of verwaarlozing; B De jeugdige heeft meer of andere dan bij zijn leeftijd normaliter voorkomende psychische problemen, waaronder verslaving aan alcohol, drugs of kansspelen; C De jeugdige heeft meer of andere dan bij zijn leeftijd normaliter voorkomende opgroei- of opvoedingsproblemen; D De jeugdige is minderjarig, en moeder of zwanger; E De jeugdige verzuimt veelvuldig van school of andere onderwijsinstelling, dan wel verlaat die voortijdig of dreigt die voortijdig te verlaten; F De jeugdige is niet gemotiveerd om door legale arbeid in zijn levensonderhoud te voorzien; G De jeugdige heeft meer of anders dan bij zijn leeftijd normaliter voor komende financiële problemen; H De jeugdige heeft geen vaste woonof verblijfplaats; I De jeugdige is een gevaar voor anderen door lichamelijk of geestelijk geweld of ander intimiderend gedrag; J De jeugdige laat zich in met activiteiten die strafbaar zijn gesteld; K De ouders of andere verzorgers van de jeugdige schieten tekort in de verzorging op opvoeding van de jeugdige. Deze risico s zijn nader uitgewerkt in de landelijke meldcriteria (zie ook Als u zich zorgen maakt over een van uw jeugdige cliënten, bespreek dan met een meldingsbevoegde in uw organisatie of en hoe u dit kunt melden in de Verwijsindex.

5 Wat staat er in de Verwijsindex? In de Verwijsindex wordt alleen gemeld om wie het gaat: de naam van de jeugdige, adresgegevens, geslacht en geboortedatum. De reden waarom de professional zich zorgen maakt, staat er niet bij. De professional die een melding doet, noteert de melding en zijn redenen daarvoor (de proble matiek en de diagnose) wél in zijn cliënt dossier of het digitale dossier jeugdgezondheidszorg (EKD). De naam en contact gegevens van de meldende professional worden ook opgenomen in het systeem, zodat die bij een match aan andere professionals kunnen worden verstrekt. Een signaal in de Verwijsindex: en dan? De ideale situatie is dat de professional eerst een gesprek voert met de ouders en/of het kind, waarin hij vertelt dat hij een signaal gaat afgeven. De meldingsbevoegde van uw organisatie stuurt na de melding altijd een brief naar de ouders, verzorgers of voogd van een jeugdige onder de 16 jaar over de melding in de Verwijsindex. Ouders van jongeren van 16 jaar of ouder hoeven niet geïnformeerd te worden, een gesprek met de jongere zelf is voor de wet voldoende. In dat gesprek wordt informatie verstrekt over het doel en de werkwijze van de Verwijsindex en de rechten die de jeugdige en zijn wettelijke vertegenwoordiger hebben. Er zijn informatiefolders voor ouders/ verzorgers/voogden en voor jeugdigen vanaf 12 jaar beschikbaar over de Verwijsindex in de regio Nijmegen. Er kunnen zwaarwegende redenen zijn waardoor berichtgeving over de melding op dat moment niet in het belang van het kind is. De meldingsbevoegde overlegt in dat geval eerst met de instantiecoördinator en maakt in een aantekening in het dossier waarin hij de reden aangeeft waarom de ouders en/of jeugdige nog niet over de melding geïnformeerd worden.

6 Pas als er een tweede signaal over een jeugdige (door een andere persoon of instelling) in de Verwijsindex wordt afgegeven, krijgen de melders hiervan via een bericht met elkaars contactgegevens (dit wordt een match genoemd). Samenwerking in de hulpen zorgverlening Los van de melding zal de professional de jeugdige (blijven) helpen of begeleiden, als dat nodig is. Als twee of meer meldingsbevoegden een melding over het betreffende kind hebben gedaan, krijgen zij van de Verwijsindex elkaars contactgegevens en nemen ze zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 2 weken contact met elkaar op. Ze benoemen dan een casusregisseur. Indien hulpverleners het noodzakelijk achten dat dossierinformatie wordt uitgewisseld, vraagt de casusregisseur in principe vooraf toestemming aan de ouders (of aan de jongere zelf, als die 16 jaar of ouder is). Hulpverleners taxeren samen de risico s en problemen en overleggen welke aanpak nodig is. Ook spreken zij af hoe ze daarin gaan samenwerken en hoe zij elkaar op de hoogte houden van de voort gang van hun inter venties. De casus regisseur nodigt de ouders en/of het kind uit voor een gesprek over het vervolg van het hulpverleningstraject.

7 Bescherming persoonsgegevens Elke instelling heeft slechts één of een paar medewerkers aangewezen die signalen in de Verwijsindex mogen invoeren. Zij kunnen niet vrij in het systeem zoeken naar informatie over personen. De reden waarom hulpverleners of begeleiders zich zorgen maken over een jeugdige staat ook niet in de Verwijsindex vermeld. Persoonsgegevens worden indien noodzakelijk alleen verstrekt aan de hulpverleners die zelf een signaal over de jeugdige hebben afgegeven. Vanzelfsprekend moet zorgvuldig en vertrouwelijk met die informatie worden omgegaan. Het gebruik van de Verwijsindex voldoet aan de Wet bescherming persoonsgegevens en de Verwijsindex is goed beveiligd. Als de hulpverleners het nodig vinden om hun dossierinformatie over een jeugdige uit te wisselen, vragen ze hiervoor in principe eerst toestemming aan de ouders. Aan jongeren van 16 jaar of ouder moet zelf toestemming worden gevraagd. Rechten van kind en ouder Als ouders de gegevens in de Verwijsindex willen inzien, of bezwaar hebben tegen de melding, dan kunnen ze een brief schrijven aan het college van burgemeester en wethouders van hun woonplaats. Kinderen van 12 tot en met 15 jaar oud moeten de brief medeondertekenen. Jongeren van 16 en ouder mogen dit volgens de wet zelf regelen. Heeft u vragen? Heeft u vragen over de werkwijze en meldingscriteria van de Verwijsindex? Wendt u zich dan tot de meldingsbevoegde in uw organisatie.

8 Wie zijn aangesloten bij de Verwijsindex? In de regio Nijmegen zijn de volgende organisaties en instellingen aangesloten bij de Verwijsindex: kinderopvang en peuterspeel zaalwerk scholen voor primair onderwijs scholen voor voortgezet onderwijs ROC Nijmegen GGD regio Nijmegen Bureau Jeugdzorg NIM welzijns instellingen (o.a. Tandem, Het Inter-Lokaal) MEE Gelderse Poort Iriszorg HALT Politie Gelderland Zuid gemeente lijke afdelingen (Regionaal Jongeren loket en Leerplichtzaken). In de toekomst zullen meer organisaties zich aansluiten. Dit is een gezamenlijke uitgave van de gemeenten in de regio Nijmegen: Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal, Heumen, Groesbeek, Ubbergen en Millingen aan de Rijn (2009). ontwerp Deel 2 ontwerpers, Nijmegen Druk Drukkerij VDA, Apeldoorn

Uw kind. in de Verwijsindex. Wat betekent dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar

Uw kind. in de Verwijsindex. Wat betekent dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar Uw kind in de Verwijsindex Wat betekent dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar Uw kind in de Verwijsindex, wat betekent dat? Met de meeste kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar

Nadere informatie

Je naam Je naam. in de Verwijsindex. Wat betekent dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar

Je naam Je naam. in de Verwijsindex. Wat betekent dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar Je naam Je naam in de Verwijsindex Wat betekent dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar Je naam in de Verwijsindex, wat betekent dat? Met de meeste kinderen en jongeren van 0 tot

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2008 2009 31 855 Wijziging van de Wet op de jeugdzorg in verband met de introductie van een verwijsindex om vroegtijdige en onderling afgestemde verlening

Nadere informatie

Verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht

Verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht Verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht Jij in @risk Wat betekent dit? Jij staat sinds kort in @risk, de verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht. Waarom is dat? Wat betekent dit? En wat gebeurt er met

Nadere informatie

Verwijsindex risicojongeren

Verwijsindex risicojongeren Verwijsindex risicojongeren Bijeenkomst Kenniskring JGZ 29 maart 2010 Utrecht Inhoud presentatie Achtergrond Samenhang met andere trajecten Rolverdeling actoren Wetsvoorstel Stand van zaken Programma Jeugd

Nadere informatie

Lianne van Leeuwen Sanne de Moel

Lianne van Leeuwen Sanne de Moel Lianne van Leeuwen Sanne de Moel Wat is het doel van VIN? De jeugdige kan zich gezond en veilig ontwikkelen naar volwassenheid! Professionals stemmen vroegtijdig en onderling af zodat zij de jeugdige en/of

Nadere informatie

Pssst! Weet jij wat de Verwijsindex is? Informatie over de Verwijsindex Risicojongeren

Pssst! Weet jij wat de Verwijsindex is? Informatie over de Verwijsindex Risicojongeren Pssst! Weet jij wat de Verwijsindex is? Informatie over de Verwijsindex Risicojongeren Soms heb je als jongere met verschillende hulpverleners te maken. Het is belangrijk dat de hulpverleners van de verschillende

Nadere informatie

Privacyprotocol gegevensverwerking jeugdhulp

Privacyprotocol gegevensverwerking jeugdhulp GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Roosendaal Nr. 115276 1 juni 2018 Privacyprotocol gegevensverwerking jeugdhulp Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op de Wet Bescherming

Nadere informatie

Privacyregeling JoU. JoU wil zorgvuldig omgaan met deze persoonsgegevens. Daarom stelt de bestuurder deze privacyregeling vast.

Privacyregeling JoU. JoU wil zorgvuldig omgaan met deze persoonsgegevens. Daarom stelt de bestuurder deze privacyregeling vast. Privacyregeling JoU JoU heeft tot doel kwetsbare jongeren te steunen door ze te stimuleren om hun talenten te ontwikkelen, zelfredzaam te worden en hun maatschappelijke participatie te bevorderen. Daarnaast

Nadere informatie

De organisatie wil zorgvuldig omgaan met deze persoonsgegevens. Daarom stelt de bestuurder deze privacyregeling vast.

De organisatie wil zorgvuldig omgaan met deze persoonsgegevens. Daarom stelt de bestuurder deze privacyregeling vast. 4.9 Privacyregeling U Centraal De organisatie heeft tot doel het versterken van zelfredzaamheid en eigen kracht van cliënten zodat zij voor zichzelf en elkaar kunnen zorgen en kunnen meedoen in de samenleving.

Nadere informatie

Handreiking professionals privacy Centrum Jeugd en Gezin Zeist

Handreiking professionals privacy Centrum Jeugd en Gezin Zeist Handreiking professionals privacy Centrum Jeugd en Gezin Zeist NB: Deze handreiking is een korte samenvatting en werkinstructie van het privacyreglement Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Zeist. Raadpleeg

Nadere informatie

Doel en werking SISA 1. Wat is SISA en hoe werkt het? 2. Waar is SISA voor bedoeld? 3. Wat is de meerwaarde van het werken met SISA?

Doel en werking SISA 1. Wat is SISA en hoe werkt het? 2. Waar is SISA voor bedoeld? 3. Wat is de meerwaarde van het werken met SISA? Doel en werking SISA 1. Wat is SISA en hoe werkt het? SISA is een computersysteem dat professionals die bij dezelfde jeugdige (0 tot 23 jaar) betrokken zijn bij elkaar brengt. Door het afgeven van een

Nadere informatie

Privacyregeling U Centraal

Privacyregeling U Centraal Privacyregeling U Centraal 161117-REG-PrivacyregelingUCe U Centraal organiseert ondersteuning op maat zodat mensen zo zelfstandig mogelijk en op grond van eigen keuzen hun weg vinden naar een betere kwaliteit

Nadere informatie

Privacyovereenkomst CWO Staphorst

Privacyovereenkomst CWO Staphorst Privacyovereenkomst CWO Staphorst Het college van burgemeester en wethouders van Staphorst en - MEE IJsseloevers; - Stichting de Kern; - Stichting Schuilplaats; - Stichting Welzijn Ouderen; - Stichting

Nadere informatie

FAQ Regionale Verwijsindex Haaglanden

FAQ Regionale Verwijsindex Haaglanden FAQ Regionale Verwijsindex Haaglanden 1. Waar is de verwijsindex voor bedoeld? De verwijsindex is bedoeld voor vroegtijdige signalering door begeleiders die op professionele wijze met jeugdigen tot 23

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - Samenwerkingsconvenant Verwijsindex Jongeren Maastricht-Heuvelland-Parkstad Limburg

Gemeente Heerlen - Samenwerkingsconvenant Verwijsindex Jongeren Maastricht-Heuvelland-Parkstad Limburg GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 67662 23 juli 2015 Gemeente Heerlen - Samenwerkingsconvenant Verwijsindex Jongeren Maastricht-Heuvelland-Parkstad Limburg Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Veelgestelde Vragen. Doel en Werking van de Verwijsindex Haaglanden

Veelgestelde Vragen. Doel en Werking van de Verwijsindex Haaglanden Veelgestelde Vragen Doel en Werking van de Verwijsindex Haaglanden 1. Wat is de verwijsindex en hoe werkt het? De verwijsindex is een landelijk digitaal programma dat zorgsignalen van professionals over

Nadere informatie

PRIVACYPROTOCOL Gegevensverwerking Jeugdhulp

PRIVACYPROTOCOL Gegevensverwerking Jeugdhulp PRIVACYPROTOCOL Gegevensverwerking Jeugdhulp Aanleiding De aanleiding voor dit protocol zijn de decentralisaties binnen het sociaal domein die het voor de gemeente mogelijk maken om dienstverlening in

Nadere informatie

Informatie over uw privacy. JGZ Zuid-Holland West

Informatie over uw privacy. JGZ Zuid-Holland West Informatie over uw privacy JGZ Zuid-Holland West Privacy JGZ Zuid-Holland West vindt het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met uw privacygevoelige gegevens. Daarom hebben wij een privacyreglement. Dit

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de Verwijsindex

Vragen en antwoorden over de Verwijsindex Vragen en antwoorden over de Verwijsindex Voor ouders en jongeren De Verwijsindex, wat is dat, en welke voordelen biedt het? Waarom staan er alleen namen in en verder geen gegevens? Wie maken gebruik van

Nadere informatie

Als de Raad u om informatie vraagt

Als de Raad u om informatie vraagt Als de Raad u om informatie vraagt Inhoud 3 > Als de Raad u om informatie vraagt 5 > De Raad voor de Kinderbescherming 6 > Onderzoek door de Raad 7 > Uw medewerking is belangrijk 8 > Uw medewerking bij

Nadere informatie

Informatie voor gezinnen over Jeugdbescherming

Informatie voor gezinnen over Jeugdbescherming Informatie voor gezinnen over Jeugdbescherming Wat is Jeugdbescherming? Jeugdbescherming heette vroeger Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam. Wij dragen bij aan de bescherming van kinderen en daardoor

Nadere informatie

Model Convenant Regionale Verwijsindex [naam regio]

Model Convenant Regionale Verwijsindex [naam regio] Model Convenant Regionale Verwijsindex [naam regio] Model Samenwerkingsconvenant voor de Verwijsindex met aansluiting op de Landelijke Verwijsindex Risico s Jeugdigen Auteur mw. mr. M.C.G.H. Maessen, Zorg

Nadere informatie

Larikslaan 2 3833 AM Leusden T (033) 303 44 44 I www.larikslaan2.nl. Privacy regeling Larikslaan2 Leusden

Larikslaan 2 3833 AM Leusden T (033) 303 44 44 I www.larikslaan2.nl. Privacy regeling Larikslaan2 Leusden Larikslaan 2 3833 AM Leusden T (033) 303 44 44 I www.larikslaan2.nl Privacy regeling Larikslaan2 Leusden Stichting Larikslaan2 en het bevoegd gezag van de deelnemende partners vertegenwoordigd in de teams

Nadere informatie

Werken met. ESAR werkt! Werken met ESAR werkt! betere en snellere hulp

Werken met. ESAR werkt! Werken met ESAR werkt! betere en snellere hulp Werken met esar@almere.nl Werken met ESAR werkt! ESAR werkt! betere en snellere hulp Almeerse professionals over hun ervaringen met het Elektronisch Signaleringssysteem Alle Risicojeugd Telefoon 14 036

Nadere informatie

Factsheet 2012 Gemeente Groesbeek

Factsheet 2012 Gemeente Groesbeek MEE Gelderse Poort Ondersteuning bij leven met een beperking Hoofdbureau Arnhem Kadestraat 3 6811 CA Arnhem Postbus 5232 6802 EE Arnhem T 088 633 00 00 F 088 633 00 15 arnhem@meegeldersepoort.nl www.meegeldersepoort.nl

Nadere informatie

Kinderen moeten gezond, veilig en met plezier kunnen opgroeien. Het liefst in een gezin. SAMEN ZORGEN VOOR DE JEUGD OP BONAIRE

Kinderen moeten gezond, veilig en met plezier kunnen opgroeien. Het liefst in een gezin. SAMEN ZORGEN VOOR DE JEUGD OP BONAIRE Kinderen moeten gezond, veilig en met plezier kunnen opgroeien. Het liefst in een gezin. SAMEN ZORGEN VOOR DE JEUGD OP BONAIRE WAT IS ONS GEZAMENLIJKE DOEL Ouders zijn primair verantwoordelijk voor het

Nadere informatie

ToolKID Informatie-uitwisseling in verband met de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling

ToolKID Informatie-uitwisseling in verband met de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling ToolKID Informatie-uitwisseling in verband met de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling 17 November 2016 Pagina 1 van 6 KINDVEILIGHEID EN WELZIJN Kinderen van ouders met psychiatrische problematiek

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2008 2009 26 283 Migratie Antilliaanse jongeren Nr. 49 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR WONEN, WIJKEN EN INTEGRATIE Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Nadere subsidieregels SISA Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Gelezen het voorstel van de directeur van de GGD Rotterdam-Rijnmond, van 3 november 2009; kenmerk 2597;

Nadere informatie

Protocol SISA signalering MEE. Rotterdam Rijnmond. Vastgesteld MO: 2 oktober 2008 Auteur: Jacomine Goudzwaard Status: definitief versie 1

Protocol SISA signalering MEE. Rotterdam Rijnmond. Vastgesteld MO: 2 oktober 2008 Auteur: Jacomine Goudzwaard Status: definitief versie 1 signalering MEE Rotterdam Rijnmond Vastgesteld MO: Auteur: Jacomine Goudzwaard Status: definitief versie 1 Protocol signaleren in SISA en risicoprofiel Pre ambule MEE Rotterdam Rijnmond is een dienstverlenende

Nadere informatie

HANDLEIDING PRIVACYREGLEMENT SOVEE

HANDLEIDING PRIVACYREGLEMENT SOVEE HANDLEIDING PRIVACYREGLEMENT SOVEE Inleiding In dit privacyreglement worden regels gegeven voor een zorgvuldige omgang met persoonlijke gegevens van cliënten van SOVEE. In het reglement wordt geregeld:

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg 4-19 jarigen

Jeugdgezondheidszorg 4-19 jarigen Jeugdgezondheidszorg 4-19 jarigen Jeugdgezondheidszorg 4-19 jarigen Kinderen zijn voortdurend in ontwikkeling. Zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. De meeste kinderen groeien zonder al te grote problemen

Nadere informatie

Samenwerkingsconvenant Centrum voor Jeugd en Gezin. Gemeente Ooststellingwerf

Samenwerkingsconvenant Centrum voor Jeugd en Gezin. Gemeente Ooststellingwerf Samenwerkingsconvenant Centrum voor Jeugd en Gezin Gemeente Ooststellingwerf 2013 2016 De partijen: 1. Gemeente Ooststellingwerf; 2. GGD Fryslân, afdeling jeugdgezondheidszorg; 3. Stichting Maatschappelijk

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het regionale politiekorps Limburg-Noord te Venlo. Datum: 8 november 2012. Rapportnummer: 2012/184

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het regionale politiekorps Limburg-Noord te Venlo. Datum: 8 november 2012. Rapportnummer: 2012/184 Rapport Rapport betreffende een klacht over het regionale politiekorps Limburg-Noord te Venlo. Datum: 8 november 2012 Rapportnummer: 2012/184 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat er op 26 juli 2011 onvoldoende

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. CJG Groesbeek en CJG Millingen aan de Rijn

Jaarverslag 2014. CJG Groesbeek en CJG Millingen aan de Rijn Jaarverslag 2014 CJG Groesbeek en CJG Millingen aan de Rijn Het CJG is iedereen in Groesbeek en Millingen aan de Rijn die te maken heeft met jeugd en gezinnen. Of je nu ouder, professional, mede-opvoeder

Nadere informatie

Model Convenant Regionale Verwijsindex [naam regio]

Model Convenant Regionale Verwijsindex [naam regio] Model Convenant Regionale Verwijsindex [naam regio] Model Samenwerkingsconvenant voor de Verwijsindex met aansluiting op de Landelijke Verwijsindex Risico s Jeugdigen Auteur mw. mr. M.C.G.H. Maessen, Zorg

Nadere informatie

Signaleringssysteem voor Jeugd

Signaleringssysteem voor Jeugd Signaleringssysteem Zorg voor Jeugd Samen sterker voor de jeugd Informatie voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Samen sterker voor de jeugd U ontvangt deze informatie omdat wij uw kind registreren

Nadere informatie

Welkom. meegeldersepoort.nl

Welkom. meegeldersepoort.nl Welkom meegeldersepoort.nl Welkom bij MEE Gelderse Poort In deze folder staat informatie over onze diensten en uitleg over onze werkwijze. Wilt u deze infor matie goed doorlezen en bewaren? Wat biedt MEE

Nadere informatie

Zorgcoördinatie i.h.k.v. Zorg voor Jeugd Groningen

Zorgcoördinatie i.h.k.v. Zorg voor Jeugd Groningen Zorgcoördinatie i.h.k.v. Zorg voor Jeugd Groningen De verwijsindex in de provincie Groningen Tuguy Mintes Beleidsmedewerker Jeugd GGD Groningen Divisie LGZ&J Maart 2010 Zorg voor Jeugd Groningen verbindt

Nadere informatie

Weten wat er verandert in de jeugdhulp in 2015? Deze lijst geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

Weten wat er verandert in de jeugdhulp in 2015? Deze lijst geeft antwoord op de meest gestelde vragen. Weten wat er verandert in de jeugdhulp in 2015? Deze lijst geeft antwoord op de meest gestelde vragen. Vanaf 1 januari 2015 zijn wij als gemeente verantwoordelijk voor de jeugdhulp in Hendrik-Ido- Ambacht.

Nadere informatie

Locatie Leeuwarden. E-mail: noord.leeuwarden@rvdk.minjus.nl. 1 van 5. Ministerie van Justitie. Locatie Leeuwarden

Locatie Leeuwarden. E-mail: noord.leeuwarden@rvdk.minjus.nl. 1 van 5. Ministerie van Justitie. Locatie Leeuwarden Ministerie van Justitie Raad voor de Kinderbescherming Locatie Leeuwarden E-mail: noord.leeuwarden@rvdk.minjus.nl Locatie Leeuwarden Lange Marktstraat 5 Postbus 2203 8901 JE Leeuwarden Telefoon: 058-2343333

Nadere informatie

Voorwaarden en Vervolg

Voorwaarden en Vervolg Voorwaarden en Vervolg Samen werken aan veiligheid Advies- en Meldpunt huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling Iemand uit uw omgeving maakt zich ernstig zorgen over u, uw partner of

Nadere informatie

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoogeveen meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoogeveen meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoogeveen meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voorlopig vastgesteld door directeur-bestuurder 9 februari 2012 instemming PGMR 8 maart 2012 definitief

Nadere informatie

MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDER MISHANDELING BEELDENBOX BEELDEND JEUGDHULP VERLENEN

MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDER MISHANDELING BEELDENBOX BEELDEND JEUGDHULP VERLENEN MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDER MISHANDELING BEELDENBOX BEELDEND JEUGDHULP VERLENEN Inleiding Iedere aangemelde cliënt wordt binnen de verwijsindex ingebracht. Dit is een wettelijk opgelegde verplichting,

Nadere informatie

Overzicht discriminatieklachten 2011 veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Overzicht discriminatieklachten 2011 veiligheidsregio Gelderland-Zuid zicht discriminatie 2011 veiligheidsregio Gelderland-Zuid Tabel 1: Totaal aantal discriminatie Aantal eigen in GLD-Z een (andere) in GLD-Z overige buiten GLD-Z overig: Nederland, GLD-Z, Gelderland, landelijke

Nadere informatie

Verwijsindex Haaglanden & Gezinsfunctionaliteit

Verwijsindex Haaglanden & Gezinsfunctionaliteit Verwijsindex Haaglanden & Gezinsfunctionaliteit De verwijsindex De verwijsindex is een digitaal programma waarin professionals hun betrokkenheid bij een jeugdige kunnen aangeven door een signaal af te

Nadere informatie

Passie voor jongeren. Goede jeugdzorg is een must Lenie Scholten wethouder jeugd

Passie voor jongeren. Goede jeugdzorg is een must Lenie Scholten wethouder jeugd Passie voor jongeren Goede jeugdzorg is een must Lenie Scholten wethouder jeugd Jongeren in Nijmegen 19.064 18 tot 23 jaar 9.543 12 t/m 17 jaar 3.107 10 en 11 jarigen 9.537 4 t/m 9 jaar 6.468 0 t/m 3 jaar

Nadere informatie

Een haarscherp beeld? Of een blinde vlek? Weet u welke jongeren. risico lopen?

Een haarscherp beeld? Of een blinde vlek? Weet u welke jongeren. risico lopen? SIGNALEREN & SAMENWERKEN Een haarscherp beeld? Of een blinde vlek? Weet u welke jongeren risico lopen? Een sluitende aanpak van risicojongeren begint met vroegtijdige signalering Een goed begin Voorkomen

Nadere informatie

Versie 1.0 19 april 2005. Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Onderzoek Advies- en Meldpunt Kinderbescherming

Versie 1.0 19 april 2005. Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Onderzoek Advies- en Meldpunt Kinderbescherming Versie 1.0 19 april 2005 Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Onderzoek Advies- en Meldpunt Kinderbescherming Inleiding Vanaf 1 januari 2005 zijn de Advies- en Meldpunten Kindermishandeling (AMK) een onderdeel

Nadere informatie

Aanmeldformulier Meldpunt Zorg en Overlast / Steunpunt Huiselijk Geweld

Aanmeldformulier Meldpunt Zorg en Overlast / Steunpunt Huiselijk Geweld Aanmeldformulier Meldpunt Zorg en Overlast / Steunpunt Huiselijk Geweld Mogelijk kunt u niet alle vragen in dit formulier beantwoorden. Wij verzoeken u zo veel mogelijk informatie te vermelden van zaken

Nadere informatie

Informatie Residentieel - ouders. Welkom bij Stek Jeugdhulp

Informatie Residentieel - ouders. Welkom bij Stek Jeugdhulp Welkom bij Stek Jeugdhulp Inhoudsopgave 1. Inleiding - Wat doet Stek? - Werkplan - Bij wie kunt u terecht met vragen? 2. Wet- en regelgeving - Dossierbeheer, privacybeleid en inzagerecht - Meldingsplicht

Nadere informatie

Welkom bij IrisZorg. Informatie voor cliënten

Welkom bij IrisZorg. Informatie voor cliënten Welkom bij IrisZorg Informatie voor cliënten IrisZorg is er voor u Het kan zijn dat uw leven anders loopt dan u wilt. Bijvoorbeeld door een verslaving of problemen op het gebied van wonen, werken en financiën.

Nadere informatie

Privacyreglement. Linie DZ Apeldoorn. Telefoon :

Privacyreglement. Linie DZ Apeldoorn. Telefoon : Privacyreglement Linie 556 7325 DZ Apeldoorn Telefoon : 0800 2000 Email : klachten@veiligthuisnog.nl Vastgesteld in MT: 19 maart 2018 1 Wetgeving Om de wettelijke taken uit te voeren biedt de wetgever

Nadere informatie

Jeugd-lvg AWBZ OBC s betreft het aantal cliënten in Orthopedagogische Behandelcentra (OBC s); Zie verder Kerncijfers LVG (PWC, 2009).

Jeugd-lvg AWBZ OBC s betreft het aantal cliënten in Orthopedagogische Behandelcentra (OBC s); Zie verder Kerncijfers LVG (PWC, 2009). Jeugdzorg regio Nijmegen De jeugdzorgregio Nijmegen bestaat uit negen gemeenten; Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Ubbergen, West Maas en Waal en Wijchen. Op 1 januari

Nadere informatie

Aanmeldformulier vrij toegankelijke jeugdzorg

Aanmeldformulier vrij toegankelijke jeugdzorg Toelichting Sinds januari 2011 bieden BJ Brabant en Combinatie Jeugdzorg vrij toegankelijke zorg. Dit betekent dat voor deze zorg geen indicatie van Bureau Jeugdzorg nodig is. De cliënt wordt aangemeld

Nadere informatie

SISA-protocol PPO Rotterdam

SISA-protocol PPO Rotterdam SISA-protocol PPO Rotterdam Auteurs: Sandy van Gageldonk Ingeborg Steenwinkel 1 WAAROM SISA? In de jeugdwet is het volgende doel aangegeven het bewerkstellingen van vroegtijdige en onderlinge afstemming

Nadere informatie

Parlan past goed op uw persoonlijke gegevens

Parlan past goed op uw persoonlijke gegevens Parlan past goed op uw persoonlijke gegevens Uw gegevens ons 'n zorg Tijdens de hulpverlening werken wij met persoonlijke gegevens. Zowel van uw gezin als van uw kind, kinderen, pleegouders en pleegkinderen.

Nadere informatie

Handreiking signaleren in Zorg voor Jeugd Groningen

Handreiking signaleren in Zorg voor Jeugd Groningen Handreiking signaleren in Zorg voor Jeugd Groningen Inhoudsopgave 0. Aanleiding en achtergrond 2 1. Uitgangspunten signalering 3 2. Signaleringscriteria 4 3. Signaleringsproces 8 4. Instructie registreren

Nadere informatie

MinVWS_instrument_jeugdzorg_wt 19-4-2011 16:33 Pagina 1. Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling

MinVWS_instrument_jeugdzorg_wt 19-4-2011 16:33 Pagina 1. Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling MinVWS_instrument_jeugdzorg_wt 19-4-2011 16:33 Pagina 1 Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling Versie 1.0 voorjaar 2011 MinVWS_instrument_jeugdzorg_wt 19-4-2011 16:33 Pagina

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het regionale politiekorps Haaglanden. Datum: 17 december Rapportnummer: 2012/204

Rapport. Rapport over een klacht over het regionale politiekorps Haaglanden. Datum: 17 december Rapportnummer: 2012/204 Rapport Rapport over een klacht over het regionale politiekorps Haaglanden. Datum: 17 december 2012 Rapportnummer: 2012/204 2 Klacht Verzoeker klaagde erover dat het regionale politiekorps Haaglanden Bureau

Nadere informatie

amersfoort Hoe bereik ik CJG Amersfoort?

amersfoort Hoe bereik ik CJG Amersfoort? amersfoort Folder voor ouders van 0-8 jarigen Bezoekadres Heiligenbergerweg 36, 3816 AK Amersfoort T 033 47 94 000, E info@cjgamersfoort.nl I www.cjgamersfoort.nl carta U kunt binnenlopen bij CJG Amersfoort.

Nadere informatie

PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANG- RIJKE INFORMATIE INFORMATIE VOOR OUDERS DECEMBER PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANGRIJKE INFORMATIE

PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANG- RIJKE INFORMATIE INFORMATIE VOOR OUDERS DECEMBER PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANGRIJKE INFORMATIE PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANG- RIJKE INFORMATIE INFORMATIE VOOR OUDERS DECEMBER 2016 1 PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANGRIJKE INFORMATIE Als cliënt van Jeugdbescherming Gelderland krijgt u te maken

Nadere informatie

382,40 per inwoner 2/5 WMO 14.127.768,00 382,40 per inwoner 2/5 werk 14.127.768,00

382,40 per inwoner 2/5 WMO 14.127.768,00 382,40 per inwoner 2/5 werk 14.127.768,00 Gelderland Gemeente Aalten Inwoners 27.025 extra gelden 3D voor gemeenten 956,00 per inwoner 25.835.900,00 per jaar 191,20 per inwoner 1/5 jeugd 5.167.180,00 382,40 per inwoner 2/5 WMO 10.334.360,00 382,40

Nadere informatie

Werkafspraken samenwerkende gemeenten in de politieregio Gelderland-Zuid en Bureau BIBOB inzake de uitvoering van de wet BIBOB.

Werkafspraken samenwerkende gemeenten in de politieregio Gelderland-Zuid en Bureau BIBOB inzake de uitvoering van de wet BIBOB. REGIONAAL OVEREENGEKOMEN WERKAFSPRAKEN BIBOB Regelende de werkafspraken inzake de uitvoering van de wet BIBOB tussen de gemeenten in de politieregio Gelderland Zuid en het landelijk bureau BIBOB Beuningen

Nadere informatie

Informatie voor gezinnen

Informatie voor gezinnen Informatie voor gezinnen Wat is Jeugdbescherming? Jeugdbescherming Regio Amsterdam draagt bij aan de bescherming van kinderen en daardoor aan een blijvend veilige ontwikkeling van kinderen. Kinderen hebben

Nadere informatie

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE TIEL

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE TIEL REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE TIEL Register e regelingen gemeente Tiel Inhoud van het register Burgemeester en wethouders zijn verplicht een register bij te houden van de e regelingen

Nadere informatie

Over de Raad voor de Kinderbescherming. Ieder kind heeft recht op bescherming

Over de Raad voor de Kinderbescherming. Ieder kind heeft recht op bescherming Over de Raad voor de Kinderbescherming Ieder kind heeft recht op bescherming Inhoud 3 > Over de Raad voor de Kinderbescherming 4 > Ieder kind heeft recht op bescherming 5 > Maakt u zich zorgen over een

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO INTERNE WERKWIJZE SBPE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING juli 2014 Inhoud MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING... 3 1. ALGEMEEN...

Nadere informatie

Protocol meldcode. Huiselijk geweld en kindermishandeling. OBS Prins Claus

Protocol meldcode. Huiselijk geweld en kindermishandeling. OBS Prins Claus Protocol meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling OBS Prins Claus Linschoten januari 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Leerkrachten... 3 Intern begeleider/directrice... 3 Verwijsindex...

Nadere informatie

Middels deze brief informeren wij u over de publiciteitscampagne(s) rondom het Advies-en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) Gelderland-Zuid.

Middels deze brief informeren wij u over de publiciteitscampagne(s) rondom het Advies-en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) Gelderland-Zuid. Directie Inwoners Beleid & Realisatie Beleidsrealisatie & verantwoording Ingekomen stuk D12 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024)

Nadere informatie

Begrippenlijst signaleringssysteem Zorg voor Jeugd versie 1 juli 2008

Begrippenlijst signaleringssysteem Zorg voor Jeugd versie 1 juli 2008 Begrippenlijst signaleringssysteem Zorg voor Jeugd versie 1 juli 2008 In de begrippenlijst zijn de termen rondom het signaleringssysteem Zorg voor Jeugd opgenomen. De begrippenlijst heeft geen juridische

Nadere informatie

Samenwerkingsconvenant. Verwijsindex risico s jeugdigen stadsregio Rotterdam

Samenwerkingsconvenant. Verwijsindex risico s jeugdigen stadsregio Rotterdam Samenwerkingsconvenant SISA Verwijsindex risico s jeugdigen stadsregio Rotterdam 1 Inhoud Samenwerkingsconvenant SISA I) Taken, functies en verantwoordelijkheden 6 II) Het gebruik van de verwijsindex en

Nadere informatie

Gescheiden & uw kind in behandeling. Voor ouders

Gescheiden & uw kind in behandeling. Voor ouders Gescheiden & uw kind in behandeling Voor ouders Uw zoon of dochter komt of is in behandeling bij In de Bres. Wanneer uw kind jonger is dan 12 jaar, heeft u als ouders volledige zeggenschap over de behandeling.

Nadere informatie

Als opvoeden een probleem is

Als opvoeden een probleem is Als opvoeden een probleem is Inhoud 3 > Als opvoeden een probleem is 3 > De Raad voor de Kinderbescherming 4 > Maakt u zich zorgen over een kind? 5 > Opvoedingsproblemen 6 > De rol van de Raad 10 > Maatregelen

Nadere informatie

Informatie Daghulpprogramma. Welkom bij Stek Jeugdhulp

Informatie Daghulpprogramma. Welkom bij Stek Jeugdhulp Welkom bij Stek Jeugdhulp Inhoudsopgave 1. Inleiding - Wat doet Stek? - Werkplan - Bij wie kunt u terecht met vragen? 2. Wet- en regelgeving - Dossierbeheer, privacybeleid en inzagerecht - Meldingsplicht

Nadere informatie

Rechten en plichten. Samenwerken met De Jeugd- & Gezinsbeschermers

Rechten en plichten. Samenwerken met De Jeugd- & Gezinsbeschermers Rechten en plichten Samenwerken met De Jeugd- & Gezinsbeschermers Wat zijn mijn rechten en plichten? Deze brochure geeft informatie over uw rechten en plichten als cliënt en over die van De Jeugd- & Gezinsbeschermers.

Nadere informatie

Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling

Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling Versie februari 2012 Je huilde Logisch, je was nog zo klein En wat kon je anders Wanneer er niemand voor je kon zijn? Ik heb het geprobeerd Maar ik was

Nadere informatie

Beleidsplan Regionaal Bureau Leerplicht

Beleidsplan Regionaal Bureau Leerplicht Beleidsplan Regionaal Bureau Leerplicht 2018-2022 Taken Regionaal Bureau Leerplicht Het Regionaal Bureau Leerplicht (RBL) voert voor de gemeenten in de Duin & Bollenstreek en de Leidse Regio de leerplichtfunctie

Nadere informatie

af. Met dit protocol, in haar handelen en in haar beleid wil Klik Kinderopvang

af. Met dit protocol, in haar handelen en in haar beleid wil Klik Kinderopvang Grensoverschrijdend gedrag Klik Kinderopvang wijst alle vormen van grensoverschrijdend gedrag af. Met dit protocol, in haar handelen en in haar beleid wil Klik Kinderopvang grensoverschrijdend gedrag voorkomen

Nadere informatie

Centrale helpdesk voor gemeenten. Samenwerken voor de jeugd

Centrale helpdesk voor gemeenten. Samenwerken voor de jeugd Centrale helpdesk voor gemeenten Samenwerken voor de jeugd Inhoud Woord vooraf 3 1. Meer preventie en meer opvoedondersteuning 5 Centrum voor Jeugd en Gezin 5 Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg 6 Digitaal

Nadere informatie

Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling

Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling Uitgave van het Centrum voor Jeugd en Gezin Opsterland. Bij het samenstellen van deze uitgave is gebruik gemaakt van Samenwerken in

Nadere informatie

GEMEENTE BEUNINGEN INGEKOMEN U FEB 2012

GEMEENTE BEUNINGEN INGEKOMEN U FEB 2012 iederl gelijk Bureau Gelijke Behandeling Gelderland Zuid GEMEENTE BEUNINGEN INGEKOMEN U FEB 2012 Arend Noorduijnstraat 15 6512 BK Nijmegen T (024) 324 04 00 info@ieder1gelijk.nl www.ieder1gelijk.nl Het

Nadere informatie

de minister voor Jeugd en Gezin Ontwerpbesluit verwijsindex risicojongeren

de minister voor Jeugd en Gezin Ontwerpbesluit verwijsindex risicojongeren POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN de minister voor Jeugd en Gezin

Nadere informatie

Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten

Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten adviezen, meldingen, onderzoeken en doorlooptijden December Veilig Thuis Gelderland-Zuid maandelijkse rapportage 6 februari 2018 1 Tabel1.adviezen

Nadere informatie

Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten

Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten adviezen, meldingen, onderzoeken en doorlooptijden November Veilig Thuis Gelderland-Zuid maandelijkse rapportage 20 december 1 Tabel1.adviezen

Nadere informatie

Als opvoeden een probleem is

Als opvoeden een probleem is Als opvoeden een probleem is Inhoud 3 > Als opvoeden een probleem is 3 > De Raad voor de Kinderbescherming 4 > Maakt u zich zorgen over een kind? 5 > Opvoedingsproblemen 6 > De rol van de Raad 10 > Maatregelen

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Toegang Beschermd Wonen

Aanmeldingsformulier Toegang Beschermd Wonen Aanmeldingsformulier Toegang Beschermd Wonen Waarvoor is dit formulier? Met dit formulier vraagt u bij GGD Gelderland-Zuid (regio Nijmegen en Rivierenland) een beschikking voor Beschermd Wonen aan. GGD

Nadere informatie

Advies te nemen besluit: I. Het aangepaste convenant Regionale Verwijsindex van de regio s Utrecht West, Lekstroom en Utrecht Zuidoost vaststellen;

Advies te nemen besluit: I. Het aangepaste convenant Regionale Verwijsindex van de regio s Utrecht West, Lekstroom en Utrecht Zuidoost vaststellen; VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: K. Sleurink Tel nr: 0348-42 8918 Nummer: 17A.01088 Datum: 9 oktober 2017 Team: Sociaal Beleid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift aan: Anniek van der Ploeg,

Nadere informatie

Werken met de Verwijsindex Rechtenrol Gebruiker

Werken met de Verwijsindex Rechtenrol Gebruiker Deze instructie geeft uitleg over het werken met de Verwijsindex als gebruiker. De rechten voor gebruiker kunnen per regio verschillen. Indien u één of meerdere handelingen niet kunt verrichten, maar deze

Nadere informatie

Handleiding informatie uitwisseling tussen (G)GZ, AMK, Bureau Jeugdzorg en Raad

Handleiding informatie uitwisseling tussen (G)GZ, AMK, Bureau Jeugdzorg en Raad Handleiding informatie uitwisseling tussen (G)GZ, AMK, Bureau Jeugdzorg en Raad Deze Handleiding is gebaseerd op het model Samenwerkingsafspraken informatie uitwisseling tussen (G)GZ en AMK, Bureau Jeugdzorg

Nadere informatie

AANMELDFORMULIER FIER

AANMELDFORMULIER FIER AANMELDFORMULIER FIER Het volledig ingevulde formulier mailen naar aanmeldingen@fier.nl of opsturen naar: Fier, t.a.v. Advies en Aanmeldingen, Postbus 1087, 8900 CB Leeuwarden Datum aanmelding: VERWIJZER

Nadere informatie

Veranderingen in de Jeugdzorg Zeeland: Vraag- en antwoord

Veranderingen in de Jeugdzorg Zeeland: Vraag- en antwoord Veranderingen in de Jeugdzorg Zeeland: Vraag- en antwoord Algemeen Wat verandert er vanaf volgend jaar in de jeugdzorg? Per 1 januari 2015 wordt de gemeente in plaats van het Rijk en de provincie verantwoordelijk

Nadere informatie

Verzuim en AVG. 8 oktober 2018

Verzuim en AVG. 8 oktober 2018 Verzuim en AVG 8 oktober 2018 sambo-ict Registratie presentie en ziek melden/verlof aanvragen Presentie registratie in klas. (vroeger te zien via digibord, tegenwoordig niet meer) Regels over wie mag iemand

Nadere informatie

ĪTIEE 1 3 JUN 2013 GEMEENTE BEŪĨ, GĈ INGEKOMEN. Gemeente Beuningen Mevrouw S. van Kampen en de heer S. Stevens Postbus 14 6640 AA Beuningen gld

ĪTIEE 1 3 JUN 2013 GEMEENTE BEŪĨ, GĈ INGEKOMEN. Gemeente Beuningen Mevrouw S. van Kampen en de heer S. Stevens Postbus 14 6640 AA Beuningen gld IN.8 INI III III II llll I Mill II ĪTIEE MEE Gelderse Poort Ondersteuning bij leven met een beperking Regíobureau Nijmegen De Ruyterstraat 22 65 GG Nijmegen Postbus 65 CC Nijmegen T 88 6 F 88 6 6 nijmegen@meegeldersepoort.nl

Nadere informatie

Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland

Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland Inleiding Calamiteiten bij zorg en ondersteuning kunnen helaas niet altijd voorkomen worden. Ze hebben een grote impact op betrokkenen

Nadere informatie

Meldcode bij vermoeden van kindermishandeling en huiselijk geweld (KDV/BSO)

Meldcode bij vermoeden van kindermishandeling en huiselijk geweld (KDV/BSO) Meldcode bij vermoeden van kindermishandeling en huiselijk geweld (KDV/BSO) Relatie ander beleid: Zorgkinderen Protocol seksueel misbruik door beroepskracht Route bij grensoverschrijdend gedrag tussen

Nadere informatie

ALLES OVER DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING

ALLES OVER DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING ALLES OVER DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING DE WMO IS ER OOK VOOR HULP IN HET HUISHOUDEN Eén van de prestatievelden binnen de Wmo betreft de hulp in het huishouden. Onlangs zijn met acht organisaties

Nadere informatie

Samenwerkingsconvenant

Samenwerkingsconvenant Datum: 22 februari 2018 Versie: 2.6 Opdrachtgever: Provincie Drenthe Opstellers: Auteur mw. mr. M.C.G.H. Maessen, Zorg voor Recht Frans Jansen, Rob Wiedraaijer Bestandsnaam: 20180322 provinciaal samenwerkingsconvenant

Nadere informatie

ANTWOORD OP COMPLEXE ZORGVRAGEN

ANTWOORD OP COMPLEXE ZORGVRAGEN ANTWOORD OP COMPLEXE ZORGVRAGEN Steeds vaker wonen kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking, een nietaangeboren hersenletsel en/of andere complexe problemen gewoon thuis, in de wijk. Dat gaat

Nadere informatie