Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Rondreis MYANMAR - 15 dagen De schoonheid van Birma Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: AMH Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een land met een rijk verleden, mooie monumenten en authentieke bevolkingsgroepen? Dat is Myanmar, het vroegere Birma! Doordat het overwegend boeddhistische land jarenlang geïsoleerd stond, werd het door veel reizigers gemeden. De sfeer van weleer proef je nog steeds! Je bezoekt de hoogtepunten Bagan, Mandalay en het Inlemeer. We kiezen op deze Birma rondreis bewust voor twee comfortabele binnenlandse vluchten om de grootste reisafstanden te overbruggen. Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek Vliegtuig 2 Bus Aankomst Yangon Yangon 3 Vliegtuig Yangon Bagan Bagan 4 Bagan Bagan 5 Bagan Bagan 6 Bus Bagan Mount Popa Kalaw Kalaw 7 Kalaw / Wandeling Palaung dorp Kalaw

2 Kalaw ± Pindaya ± Shwe Yaunghwe Kyaung ± Inlemeer Inlemeer (Nyaungshwe) Inlemeer Inlemeer (Nyaungshwe) Inlemeer ± Mandalay Mandalay 11 Mandalay / Excursie Mingun en Mandalay Mandalay 12 Mandalay / Excursie Mahamuni Paya, Amarapura en Inwa Mandalay 8 Bus 9 10 Bus 13 Vliegtuig Mandalay ± Yangon Yangon 14 Bus,Vliegtuig Vertrek Yangon Vliegtuig 15 Vliegtuig Aankomst Aankomst Dag tot dag beschrijving Dag 1: Vertrek Vandaag vertrek je naar Yangon waar je de volgende dag aankomt en jouw rondreis Myanmar begint. Dag 2: Aankomst Yangon Na aankomst in Yangon kun je de stad verkennen. Het is niet moeilijk de weg te vinden, aangezien veel van de straten met hun koloniale panden genummerd zijn. Slenter langs de marktjes, propvolle winkels en bekijk een van de schitterende gouden pagodes. Spot je eerste monniken en nonnen en smul s avonds alvast van je eerste Birmese maaltijd. Wat je in het straatbeeld op zal vallen is de longyi, een traditionele wikkelrok die in Myanmar door zowel vrouwen als mannen wordt gedragen. Mannen en vrouwen doen die longyi op verschillende manieren om. Mannen maken aan de voorkant een knoop, waarin ze ook geld en waardevolle spullen bewaren. Vrouwen slaan de longyi aan de voorkant naar binnen. Dag 3: Yangon ± Bagan Je maakt een binnenlandse vlucht naar Bagan. Zonder overdrijven kun je stellen dat Bagan één van de belangrijkste en indrukwekkendste cultuurmonumenten van Azië is; het is te vergelijken met de Borobudur in Indonesië en Angkor Wat in Cambodja. Een gebied van 40 km² is volgebouwd met duizenden tempels, pagodes en paleizen. En toch heeft de bloeitijd van Bagan slechts 230 jaar geduurd. Op een gegeven moment waren er meer dan 4400 tempels in Bagan! Aan deze bloeiperiode kwam abrupt een eind toen Bagan in 1287 ingenomen werd door gevreesde Mongoolse legers van Kublai Khan. De stad raakte een beetje in de vergetelheid. Omdat veel gebouwen in de glorietijd van hout waren, zijn alleen de bakstenen tempels van de oude stad overgebleven.

3 Dag 4: Bagan Vrije dag. Met paard-en-wagen of op de fiets (aanrader!) kun je Bagan verkennen. Heerlijk in je eigen tempo, genietend van al het moois in het landschap. Overal waar je kijkt zie je tempeltorentjes boven de groene vegetatie uit rijzen. De enorme bakstenen Htilominlo tempel uit 1218 is indrukwekkend. Binnen staan vier Boeddhabeelden, buiten zijn op sommige plekken nog fragmenten van het oude pleisterwerk te zien. Om de tempel zijn tal van souvenirstalletjes, iets dat je bij elke grote tempel terug ziet. Zeer de moeite waard is de Ananda Tempel uit 1091 met zijn gouden top. Volgens de legende was de opdrachtgever koning Kyanzittha zo onder de indruk van dit unieke bouwwerk, dat hij de architect executeerde om duplicatie te voorkomen. Andere imposante gebouwen zijn de Thatbyinyu tempel (met zijn 60 meter hoogte de grootste in Bagan) en de Shwesandaw pagode. Vanaf een van de 'Sunset Hills' kun je genieten van de zonsondergang. Wat een uitzicht... er lijken ontelbaar veel kastelen op te rijzen uit het niets, 360 graden om je heen! Dag 5: Bagan Vrije dag. Je kunt met behulp van een plattegrond van Bagan op de fiets of per paard-en-wagen 'off the beaten track' gaan. De kleinere en minder bekende tempels zijn beduidend rustiger. 't Is af en toe wel zweten, fietsend over de stoffige en zanderige smalle paadjes. Als het pad te mul wordt loop je af en toe een stukje. Je kunt stoppen bij afgelegen pagodes (waar je regelmatig de enige bezoeker bent), een coffee mix of een kokosnoot drinken in een vriendelijk stalletje aan de wegkant. Onderweg zie je ossenwagens met boerenfamilies. Overal priemen bakstenen pagodes omhoog. Dag 6: Bagan Mount Popa Kalaw De 1520 meter hoge Mount Popa is een belangrijk bedevaartsoord. Deze heilige berg, die als een steile hoge rotspukkel uit het landschap omhoog priemt, is de woonplaats van 37 nats (geesten) die zijn ondergebracht in verschillende tempels die je op weg naar de top tegenkomt. Behalve Boeddha vereren veel Birmezen namelijk ook geesten. Het is een behoorlijke klim naar de top van Mount Popa, via overdekte trappen. Behalve pelgrims lopen er flink wat aapjes rond. Entreegeld Mount Popa is niet inbegrepen. Aan het begin van de avond kom je aan in het op 1320 meter hoogte gelegen 'hill resort' Kalaw. Hier is de temperatuur gematigd. In de Britse tijd maakte Kalaw furore als plaats om te ontsnappen aan de verzengende hitte van de laagvlakte. Je vindt hier prachtige Britse koloniale huizen, pagodes, kloosters, kerken, moskeeën, een Sikh-, Nepalese-, en hindoetempel.

4 Dag 7: Kalaw / Wandeling Palaung dorp Vrije dag. Als je boft tref je een marktdag in Kalaw (die behoort tot het 5dagen systeem, hij wordt dus maar 1 maal om de 5 dagen in Kalaw gehouden). Het is een kleurrijk geheel door de groente, fruit, vis, vlees, kleding, cosmetica, bloemen en allerlei gebruiksartikelen die te koop worden aangeboden. De markt trekt etnische minderheden uit de omliggende bergdorpen, zoals de Pa-O (vrouwen in het zwart gekleed met gekleurde geblokte hoofddoeken) en de Palaung (waarbij de vrouwen felgekleurde rokken dragen met horizontale lijnen). Onder begeleiding van een lokale gids kun je een wandeling naar een Palaung dorp maken. Het pad voert over karrensporen door rijstvelden en bamboebossen. Het terrein is enigszins heuvelachtig, soms dichtbegroeid, soms geheel open zodat je van vergezichten kunt genieten. N.B.: Goede wandelschoenen met voldoende profiel zijn wel een vereiste. Tijdens het regenseizoen kunnen de wandelpaden modderig en glibberig zijn. Dag 8: Kalaw ± Pindaya ± Shwe Yaunghwe Kyaung ± Inlemeer De rit voert naar Pindaya. Met enig geluk kun je hier een marktdag meemaken die, net als in Kalaw behoort tot het 5-dagen systeem. Pindaya staat bekend vanwege de eeuwenoude grotten. In de schaars verlichte ruimtes met stalactieten en stalagmieten staan meer dan 8100 Boeddhabeelden. Sommige beelden zijn alleen maar te zien wanneer je vochtige, donkere spelonken inkruipt, neem dus je zaklamp mee. Entreegeld Pindaya is niet inbegrepen. Dan rijd je naar Nyaungshwe, een dorp aan het befaamde Inlemeer. Voordat je het dorp inrijdt stop je nog even bij het Shwe Yaunghwe Kyaung. Als het om fotograferen draait is dit teakhouten klooster een van de beroemdste decors in Myanmar. De ovale ramen aan de voorzijde maken het gebouw uniek; een leuk µlijstje om foto s van de monniken te maken. Dag 9: Inlemeer Vrije dag. Nyaungshwe is de toegang tot het Inlemeer. Het meer is 22 kilometer lang, 11 kilometer breed en wordt geheel omgeven door bergen. Je kunt een optionele bootexcursie maken. Op het meer passeer je verschillende vissers van de Intha stam. Staand op één been op hun platte boot bewegen ze hun smalle vaartuig vooruit door te roeien met hun andere been, dat om de roeispaan is geslagen. Je ziet ook vissers, op pad met grote kegelvormige netten. Ze spiegelen prachtig in het rimpelloze water. Andere Intha hijsen met lange stokken wier uit het meer. Dit gebruiken ze ter ophoging van hun drijvende tuinen. Het Inlemeer is befaamd om zijn verscheidenheid aan traditionele werkplaatsen zoals zilverateliers, weverijen, smederijen, sigarenfabriekjes (cheroots) en parasolmakerijen.

5 Dag 10: Inlemeer ± Mandalay Na aankomst ben je vrij om Mandalay te bekijken. De trishaw is hét vervoersmiddel in Mandalay. Dit is een fietstaxi die twee passagiers kan vervoeren, die dan met de ruggen tegen elkaar zitten. Bekijk de stad, eet eventueel een ijsje in de Nylon Ice Cream Bar of slenter even rond over de bezige avondmarkt. Opvallend in het Birmese straatbeeld zijn de vele gezichten, als gele clowns opgemaakt. Kinderen en vrouwen (en soms ook mannen) smeren µthanaka' op hun gezicht, een lichtgele verfstof die gemaakt wordt van de bast van de thanakaboom. De bast wordt over een steen gemalen en daarna vermengd met wat water, totdat er een lichte pasta ontstaat. Deze pasta wordt op de wang gesmeerd, soms met geometrische figuren erin. Thanaka werkt verkoelend, bestrijdt een vette huid en beschermt de huid tegen de zon. Dag 11: Mandalay / Excursie Mingun en Mandalay Vrije dag. In de omgeving van Mandalay ligt een aantal 'verlaten steden', voormalige hoofdsteden van oude koninkrijken: Amarapura, Mingun, Sagaing en Inwa. Ze hebben constant stuivertje gewisseld als hoofdstad van Birma. Je kunt deelnemen aan een optionele excursie naar Mingun, aan de overzijde van de Ayeyarwadyrivier. Tijdens de boottocht ervaar je het dagelijks leven op en aan het water en kijk je uit over het vlakke landschap met bergen aan de horizon. Mingun heeft naast prachtige pagodes de grootste nog intact zijnde klok ter wereld. s Middags heb je de tijd Mandalay verder te bekijken. Breng een bezoekje aan enkele van de traditionele werkplaatsen, waar bijvoorbeeld de flinterdunne bladgoud velletjes worden geslagen. Prachtig is het houten klooster Shwenandaw Kyaung met zijn traditioneel houtsnijwerk. Mandalay's stadsgezicht wordt gedomineerd door de Mandalay Hill (230 meter). In het oosten heb je vanaf de heuvel uitzicht over het Shangebergte. In het zuiden het Mandalaypaleis en het centrum van Mandalay. In het westen kijk je uit over de Ayeyarwady. Dag 12: Mandalay / Excursie Mahamuni Paya, Amarapura en Inwa Vrije dag. Je kunt deelnemen aan een optionele excursie naar de Mahamuni Paya, Amarapura en Inwa. De Mahamuni Pagode is voor Birmese boeddhisten de tweede belangrijkste tempel van het land. Iedere Birmees hoopt eenmaal in zijn/haar leven deze heilige plek bezocht te hebben. In de keukens van het klooster Maha Ganayon Kyaung in Amarapura worden enorme potten rijst klaargemaakt. Je ziet honderden monniken aanschuiven voor de lunch. Ook de fotogenieke teakhouten U Bein-Brug staat in Amarapura. Met een bootje vaar je naar Inwa. Het is, onder de naam Ava, meer dan 400 jaar de hoofdstad van Birma geweest. Na de regentijd kun je in een paardenkar genieten van een prachtig landschap en tempels die schitteren in ondergelopen velden. Dag 13: Mandalay ± Yangon Je vliegt van Mandalay naar Yangon. Afhankelijk van de definitieve vluchttijd heb je meer tijd in Mandalay of in Yangon te besteden. Op de grote Bogyoke Aung San markt, vind je bijna alles; van souvenirs tot medicijnen. Je kunt de Sule pagode bekijken, volgens de legendes meer dan 2000 jaar oud. In een minuscuul kabelbaantje gaan plaatjes bladgoud, die de gelovigen aanbieden ter verrijking van de tempel, de stoepa binnen.

6 Dag 14: Vertrek Yangon Afhankelijk van je definitieve vluchttijd heb je nog tijd te besteden in Yangon. Genoeg bezienswaardigheden in Yangon, maar vergeet niet af en toe plaats te nemen op een van de terrasjes en het dagelijks leven in je op te nemen. Dan vertrek je naar het vliegveld voorde terugvlucht naar huis. Afsluiting van je rondreis Myanmar. Dag 15: Aankomst Met vele mooie herinneringen aan je reis door Myanmar kom je vandaag weer thuis. FESTIVALREIZEN Tijdens vertrekdatum 16 oktober 2018 bezoek je het PAUNG DAW OO FESTIVAL bij het Inlemeer. Tijdens vertrekdatum 11 november 2018 bezoek je het HOT AIR BALLOON FESTIVAL (avondprogramma!) bij het Inlemeer. NB: De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Je reisbegeleider zal een bezoek aan de festivals aanbieden als optionele excursie. Ter plaatse word je geïnformeerd over de mogelijkheden en de kosten. NB: Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Meer reisinfo'. Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? internationale vluchten; binnenlandse vlucht Yangon-Bagan; binnenlandse vlucht Mandalay- Yangon; alle transport met airconditioned (mini)bus; overnachtingen in hotels met ontbijt; Nederlandstalige reisbegeleiding; zone fee Bagan; zone fee Inlemeer; bezoek Mount Popa en Pindaya grotten (exclusief entreegeld); wandeling met lokale gids bij Kalaw; luchthavenbelastingen; brandstofheffing; compensatie CO uitstoot Wat is exclusief? overige maaltijden; optionele excursies; alle entreegelden; visum; fooien; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds (enkel in Nederland); reis- en annuleringsverzekering Attentie

7 Zakgeld / Bijkomende kosten Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavepatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen. Gezamenlijke uitgavenpot Tijdens je reis kun je regelmatig gezamenlijk deelnemen aan excursies of (niet vantevoren betaalde) maaltijden. Ook zullen er hier en daar gemeenschappelijke fooien betaald worden. Om hiervoor niet elke keer apart te hoeven afrekenen wordt er een Gezamenlijke Uitgavenpot ingesteld. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleider van iedereen geld ingezameld voor deze pot. Aan het eind van de reis volgt dan de afrekening, waarbij je geld terug kunt krijgen of bij moet betalen. Met deze uitgaven is rekening gehouden bij de hoogte van ons adviesbedrag voor het zakgeld. De hoogte van deze Gezamenlijke Uitgavenpot voor deze reis bedraagt 75,-. In deze kosten is de fooi voor de reisbegeleider en de chauffeur en bijrijder niet inbegrepen. Een goede richtlijn hiervoor is 1,- per dag per reiziger voor de reisbegeleider en 0,50 voor de chauffeur en bijrijder samen per dag per reiziger. Reisdocumenten Internationaal paspoort: Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Visum: Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten, zoals paspoort en eventuele visa. Tevens vind je hier informatie over de visumprocedure en benodigde formulieren. Dien je aanvraag minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket. Kies je ervoor om je visum via ons Visumloket te regelen, dan brengen wij, naast de visumkosten, 35,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Kijk op de website van Visumloket wat je voor vertrek moet opsturen: Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen. Reizigers met meereizende kinderen dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen. Accommodatie en transport

8 Vervoer Tijdens onze reisdagen staat een eigen airconditioned (mini)bus tot onze beschikking. Omdat we eigen vervoer hebben, is het mogelijk om op ieder gewenst moment halt te houden om foto's te maken of een lokale versnapering te proberen. Om een lange (minder interessante) reisafstand te overbruggen maak je tweemaal gebruik van een binnenlandse vlucht: van Yangon naar Bagan en van Mandalay naar Yangon. Andere vormen van vervoer op deze reis? Voor de facultatieve excursies huren we ter plaatse een bus of een pick-up. Ook kun je zelf gebruik maken voor korte 'sightseeings' van een fietsriksja, fiets, boot, taxi of paard en wagen. Bij Kalaw maak je met een lokale gids een mooie wandeling door de heuvelachtige omgeving. Houd je niet van wandelen, dan kun je achterblijven in Kalaw, Reisafstanden: Yangon Luchthaven naar Yangon Hotel: 18 km / minuten Yangon naar Bagan: binnenlandse vlucht Bagan via Mount Popa naar Kalaw: 330 km / 8 à 9 uur Kalaw naar Pindaya: 40 km / 1½ uur Pindaya via Shwe Yaunghwe Kyaung naar Inlemeer: 142 km / 4 uur Inlemeer naar Mandalay: 330 km / 7 à 8 uur Mandalay naar Yangon: binnenlandse vlucht NB: De genoemde kale reisafstanden zijn onder voorbehoud. De wegconditie en het weer spelen hier onder andere een rol bij. Accommodatie Tijdens onze reizen naar Myanmar overnachten we bijna de gehele reis in hotels met tweepersoonskamers met douche en toilet. De kamers beschikken over een ventilator of airconditioning. Bij de selectie van onze hotels hebben we met name gelet op de locatie, hygiëne en sfeer. De meeste hotels zijn gelegen in het centrum van de plaats waar we verblijven. Check-in en check-out is meestal om 12 uur 's middags (op dag 14 krijg je een 'dagkamer'). Je verblijft in de hotels op basis van logies met ontbijt. Het geplande hotel in Bagan heeft een zwembad; fijn om de tropische warmte van je af te spoelen! Houd er echter rekening mee dat aangezien het toerisme in Myanmar pas recentelijk écht op gang komt, het kan voorkomen dat je niet kunt slapen in het geplande hotel, en dat er dus een ander hotel zonder zwembad gebruikt moet worden. Wifi is voor veel reizigers prettig om (via 'social media') contact met het thuisfront te houden. De geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn, en dat de verbinding opeens 'gewoon' weg kan vallen. Je bent duidelijk in een land 'in ontwikkeling'. Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om, daar waar aanwezig, een éénpersoonskamer aan te vragen. Je betaalt hiervoor een éénpersoonskamertoeslag.

9 Losse excursies

10 Excursie Details Prijs Inlemeer Verkenning Inlemeer, inclusief In Thein pagodes Ter plaatse boeken Per boot vaar je vanuit Nyaungshwe naar het Inlemeer. Op het meer passeer je beenroeiers, vissers van de Inthastam, die op een typische manier hun boot voortbewegen. Staand op één been op hun platte boot bewegen ze hun smalle vaartuig vooruit door te roeien met hun andere been, dat om de roeispaan is geslagen. Je ziet ook vissers, die vissen met grote kegelvormige netten. Ze spiegelen prachtig in het vaak rimpelloze water. Er is veel bedrijvigheid op het water, bootjes varen af en aan. In de dorpjes op en aan het meer zijn diverse ambachtlieden aan het werk, je kunt eventueel een zilversmid, een zijdeof sigarenfabriekje bezoeken. Je vaart door sloten en kreken, langs paalwoningen met houten bruggetjes, je ziet paarse waterhyacinten en talloze watervogels. Dan kom je bij de meer dan 1000 tempels van In Thein (ook wel geschreven als In Dein). Sommige van de fraaie monumenten zijn deels bedekt onder de vegetatie als klimplanten en bamboe. Het lijkt wel een bos van torentjes. Men veronderstelt dat de pagodes ongeveer 500 jaar oud zijn. s Middag verken je het meer verder. Je bekijkt de drijvende tuinen (kyunpaws), waarop de bevolking voornamelijk bloemen en groenten kweekt, als tomaten en aubergines. De drijvende akkers bestaan uit dicht verstrengelde waterhyacinten en wier, waartussen zich een dikke laag vruchtbare aarde verzameld heeft. De stroken met een breedte van slechts twee meter worden losgesneden van de oever en het water opgesleept. Heel apart om te zien hoe zo n drijvend stuk land wordt versleept. Vervolgens wordt het aan palen van bamboe verankerd en vanuit kleine smalle bootjes bewerkt. Het meest opvallende bouwwerk aan het meer is de Phaung Daw U Paya, een pagode waar zich vijf met goud bedekte vormloze figuurtjes bevinden van zo'n dertig centimeter hoogte. Deze figuurtjes zijn uit de 12de eeuw stammende Boeddhabeeldjes, die door de gelovigen al eeuwenlang zo zijn volgepakt met bladgoud dat ze tot onherkenbare klompen vervormd zijn. Alleen mannen mogen de goudklompen benaderen en aanraken. Vrouwen mogen op een respectabele afstand toekijken... Onderweg leg je ongetwijfeld aan bij het Ngahpe Kyaung, een teakhouten klooster op palen in het meer uit het midden van de 19de eeuw. Het is ook bekend als het klooster van de springende katten, vanwege de schare katten die hier woont. Monniken trainen de dieren al van jongs af aan om op commando door een hoepel te springen. Het schijnt erg moeilijk te zijn om katten kunstjes te leren, je kunt hier dus terecht spreken van monnikenwerk! In het klooster staan enkele fraaie Boeddhabeelden. Na afloop van de excursie vaar je terug naar Nyaungshwe. 11 Mandalay Amarapura, Sagaing & Ava Inbegrepen: vervoer per boot Niet inbegrepen: maaltijden, drankjes, fooien In de directe omgeving van Mandalay ligt een aantal 'verlaten steden', voormalige hoofdsteden van oude koninkrijken: Amarapura, Sagaing en Ava. Sinds de val 14

11 Ter plaatse boeken van Bagan hebben deze steden constant stuivertje gewisseld als hoofdstad van Myanmar. Je bezoekt tijdens deze excursie, die de hele dag in beslag neemt, een aantal zeer interessante plekken. Eerst ga je naar de Mahamuni Paya in Mandalay, voor Birmese boeddhisten de tweede belangrijkste tempel van het land. Iedere Birmees hoopt eenmaal in zijn/haar leven deze heilige plek bezocht te hebben. De vier meter hoge Mahamuni Boeddha is van brons gegoten, maar omdat de talloze pelgrims bladgoud offeren dat op het beeld wordt aangebracht (dit mag overigens alleen door mannen gebeuren), heeft de Boeddha inmiddels een gouden laag van wel 15 centimeter dik! De Mahamuni Paya is een levendige tempel door het grote aantal gelovigen dat hier komt om te bidden en te offeren. De tempel zelf is ook prachtig in de verf gezet. Goud, purper en bruin. Je rijdt verder naar het klooster Maha Ganayon Kyaung in Amarapura. In de keukens van het klooster worden enorme potten rijst klaargemaakt. Je ziet honderden monniken aanschuiven voor de lunch, hun laatste maaltijd van de dag. Soms mag je zelfs een kijkje nemen in de slaapkamers waar de monniken samen slapen op matjes. Je bezoekt ook een vlakbij gelegen zijdewerkplaats. In Sagaing, aan de overzijde van de Ayeyarwady-rivier, heb je een mooi uitzicht over de brede waterstroom en een door de Britten aangelegde brug. Op de heuvels liggen meer dan 700 kloosters verspreid. De koepel van de Kaungmudaw-pagode is al van verre zichtbaar. In Sagaing kun je een zilverwerkplaats bezoeken. Je steekt opnieuw de Ayeyarwady over en rijdt verder naar een parkeerplaats aan een zijrivier. Hier vandaan vertrekken kleine platte boten naar Ava (wat tegenwoordig bekend is onder de naam Inwa). In vijf minuten tijd steek je de rivier over (je betaalt de geringe kosten voor de ferry ter plekke). Ava is meer dan 400 jaar de hoofdstad van Birma geweest. Steeds weer werd de stad belegerd door vijandige volkeren, maar uiteindelijk leidde een zware aardbeving in 1838 tot de verwoesting van de stad. Ava is een kunstmatig eiland waar de tijd schijnt te hebben stilgestaan. Na de regentijd kun je optioneel in een paardenkar genieten van een prachtig landschap en tempels die schitteren in ondergelopen velden. De koetsier stopt tijdens de rit een aantal keer, zoals bij het Bagaya Kyaung, een klooster uit 1834 dat helemaal van teakhout is gemaakt. Ook mooi is het Maha Aungmye Bon, een klooster dat bijzonder is omdat het is gebouwd met bakstenen en versierd met traditioneel pleisterwerk. Ongewoon voor de tijd dat het werd gebouwd (1812). Nanmyin is een uitkijktoren van 27 meter hoog, die oorspronkelijk deel uitmaakte van het paleis van Bagyidaw. Tijdens de aardbeving van 1838 heeft de toren hevige schade opgelopen. Hij staat aardig uit het lood en wordt ook wel scheve toren van Inwa genoemd. Je kunt naar boven klimmen voor een mooi uitzicht over de omgeving. Terug richting Mandalay stop je in wederom in Amarapura, nu bij de indrukwekkende U Bein's-brug. Deze 1200 meter

12 lange teakhouten loopbrug verbindt de oevers van het Taungthaman-meer. Dit is een ideale plaats om de zonsondergang te bewonderen en een drankje op één van de vele terrasjes te nemen. Ook kun je er voor kiezen een optioneel boottochtje op het meer te maken. Mandalay Mingun & Sight seeing Mandalay Ter plaatse boeken Inbegrepen: vervoer per airconditioned auto/bus Niet inbegrepen: truck naar Sagaing Hill, ferry naar Inwa, tochtje per paard en wagen, maaltijden, drankjes, fooien Deze excursie neemt een volle dag in beslag. Je vaart in een uur naar Mingun, wat ligt aan de overzijde van de Ayeyarwady-rivier. Tijdens de boottocht ervaar je het dagelijks leven op en aan het water en kijk je uit over het vlakke landschap met bergen aan de horizon. Bij aankomst valt je de witte Settawya Paya meteen op. Het is een holle overdekte stoepa uit 1811 die een marmeren voetafdruk van Boeddha huisvest. Aan de rivierzijde bij deze pagode staan een wachtersbeelden van chinthe, mythische dieren die op een kruising van draken en leeuwen lijken. 23 Het meest imposant zijn de overblijfselen van de Mingunpagode. In 1790 is aan de bouw begonnen van wat eens de grootste pagode ter wereld zou moeten worden. Onderlinge twisten en een alles vernietigende aardbeving hebben er voor gezorgd dat de geplande 150 meter hoogte nooit is gehaald. Nu resteert slechts de nog steeds zeer imposante bakstenen sokkel van de pagode. De Hsinbyume Paya uit 1816, bestaat uit zeven witgeschilderde golvende terrassen die om de stoepa liggen. Het geheel doet denken aan een kolossale suikertaart. Mingun heeft naast prachtige pagodes de grootste nog intact zijnde klok ter wereld. (Er is blijkbaar nog een grotere in Moskou, maar daar zit een scheur in). De klok is vier meter hoog en weegt 9000 kilo. Tegenover de bel is het ziekenhuis annex opvanghuis voor bejaarden. Hier komen mensen uit geheel Myanmar terecht die geen familie meer hebben die voor ze kunnen zorgen. Het ziekenhuisje schijnt volledig te draaien op giften van toeristen (zowel donaties als medicijnen). Je vaart weer terug naar Mandalay. Hier bezoek je enkele van de traditionele werkplaatsen, waar bijvoorbeeld de flinterdunne bladgoud velletjes worden geslagen. Je bezoekt de Kuthodaw Paya, waar je de vijftien boeken van de Tripitaka (heilige boeddhistische geschriften) kunt bewonderen. Deze boeken zijn uithakt in 729 marmeren tableaus, die allemaal in een eigen sierlijke witte stoepa staan. Er schijnen meer dan 200 graveurs nodig te zijn geweest om deze tableaus te vervaardigen. Men beweert dat als je acht uur per dag leest (de stenen boeken zijn geschreven in de oude taal Pali), je 450 dagen nodig hebt om het complete boek te lezen. Koning Thibaw ( ) liet de Shwenandaw Kyaung, dat oorspronkelijk op het terrein van het Mandalay Palace stond, tijdens zijn regeerperiode afbreken, en buiten de paleismuren in zijn geheel weer opbouwen. Hierdoor is het een van de weinige koninklijke gebouwen die de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog op

13 Mandalay hebben overleefd. Koning Thibaw gebruikte het gebouw als meditatieruimte; het rustbed dat hij gebruikte is nog steeds aanwezig. Neem de tijd om dit houten klooster met traditioneel Birmees houtsnijwerk te bekijken. De talrijke kunstwerkjes aan de buitenkant zijn behoorlijk verweerd in de loop der jaren, maar aan de binnenkant is het houtsnijwerk nog in prima staat. Mandalay's stadsgezicht wordt gedomineerd door de Mandalay Hill (230 meter). In het oosten heb je vanaf de heuvel uitzicht over het Shan-gebergte. In het zuiden Mandalay Palace en het centrum van Mandalay. In het westen kijk je uit over de Ayeyarwady. Inbegrepen: vervoer per airconditioned auto/bus, boot naar en van Mingun Niet inbegrepen: truck naar Mandalay Hill, maaltijden, drankjes, fooien Festivalinformatie

14 Paung Daw Oo festival In het Inlemeer staat de Paung Daw Oo Paya, een pagode waar zich vier met goud bedekte vormloze figuurtjes bevinden van zo'n dertig centimeter hoogte. Deze figuurtjes zijn uit de 12de eeuw stammende Boeddhabeeldjes, die door de gelovigen al eeuwenlang zo zijn volgepakt met bladgoud dat ze tot onherkenbare klompen vervormd zijn. Alleen mannen mogen de goudklompen benaderen en aanraken. Vrouwen mogen op een respectabele afstand toekijken. In september of oktober (de exacte data zijn afhankelijk van de maanstand) wordt jaarlijks het 18- daagse Paung Daw Oo festival gevierd, het is een van de grootste en meest kleurrijke festivals van Myanmar. Gedurende het festival worden de bijzondere Boeddhabeeldjes uit de pagode in een prachtige vergulde boot vervoerd naar dorpen en heiligdommen rond het Inlemeer. De boot wordt getrokken door kleinere boten waarop tientallen beenroeiers hun kunsten vertonen. Het is een drukte van belang op het water; de sfeer is feestelijk en sfeervol. Op sommige boten is een podium gemaakt, dansers en muzikanten die zich hierop bevinden sporen de roeiers aan. Ook worden er door de beenroeiers van de verschillende dorpen om het Inlemeer bootraces gehouden. Hot Air Balloon festival In de maand november vindt in de deelstaat Shan, waarvan Taunggyi de hoofdstad is, het Hot Air Balloon Festival ( Lu Ping ) plaats, dat voornamelijk met de Pa-O etnische minderheid geassocieerd wordt. Bijzonder geanimeerd en intens sfeervol, maakt het festival in feite deel uit van het meeromvattend Tazaungdaing Festival, dat traditioneel een zestal dagen voor de volle maan van Tazaungmone gehouden wordt. Tazaungdaing omvat drie delen, waarvan het spectaculairste beter bekend staat als het Hot Air Balloon Festival. Alomtegenwoordige percussie muziek, straten gevuld met gokkraampjes (het komt enigszins tegenstrijdig over, wildgokkende devote boeddhisten), talrijke aanlokkelijke eetstalletjes,... zijn weerkerende kenmerken van deze speciale gebeurtenis. Zoals wel vaker heeft ook dit festival een religieuze achtergrond. Het wordt namelijk gehouden ter herdenking van het offeren van licht aan de Sula Mani-pagode in Tavatisma (de hemel van de 33 goden). In de jatakas (geboorteverhalen rond de Boeddha) staat geschreven dat een zekere prins Thaydatta een offer maakte, waarmee hij afstand nam van het materialistische. Hij ontdeed zich hierbij van zijn haar en wierp dit naar de hemel toe. De koning van de 33 goden (Tagyarmin) nam het haar van de prins en legde het in de Sula Mani-pagode. Ter ere van deze pagode worden dan 'traditionele' heteluchtballonnen opgelaten. De lokale versie van de heteluchtballon wordt doorgaans gemaakt van traditioneel Shan-papier en stukken stof. De stoffen worden geweekt in olie en was gedurende een paar dagen en worden nadien gedrapeerd rond een metalen (meestal ijzeren) frame. Het komt regelmatig voor dat honderden mensen meewerken aan een zo 'n ballon gedurende een viertal weken. Meer dan honderd ballonnen worden dan opgelaten in het kader van het festival. Zowel overdag als 's avonds worden er ballonnen opgelaten. Overdag zijn ze van vorm grootser, imposanter (ballonnen met een hoogte van 6-7 meter en een diameter van 5-6 meter vormen geen uitzondering), en zijn ze doorgaans gemaakt in de vorm van een pagode of een dier (zoals daar zijn een olifant, een draak). 's Avonds zijn ze minder indrukwekkend qua grootte, maar hier staat dan weer tegenover dat ze veel uitbundiger versierd zijn, onder andere met kleine kleurrijke papieren lantaarns (vaak in de vorm van een religieuze figuur) en bloemenpatronen. Meestal is dan ook de naam van de groep of 'vereniging' die de ballon gemaakt heeft op een of andere manier waarneembaar. Dit speelt een belangrijke rol aangezien het tegelijkertijd ook om een wedstrijd gaat. De ballonnen worden beoordeeld op basis van criteria zoals bereikte hoogte, tijdsduur in de lucht en de schoonheid ervan. Eveneens vermeldenswaardig is dat de ballonnen vaak gevuld zijn met vuurwerk, waarvan het de bedoeling is dat het vanaf zekere hoogte aangestoken wordt of alleszins afgaat, met kleurrijke explosies tot gevolg. Enige voorzichtigheid is weliswaar geboden, maar het levert wel feeërieke taferelen op. Nieuwsberichten

15 Algemene info Reisbegeleiding Al onze groepsreizen worden ter plekke uitgevoerd door Nederlandstalige (of in het geval van onze reizen in Zuidelijk-Afrika Afrikaanssprekende) reisbegeleiders. Koning Aap stelt hoge eisen aan de reisbegeleiding; een reis staat of valt er immers mee. Belangrijke criteria bij het selecteren van onze reisbegeleiders zijn: (uiteraard) ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met groepen en bij voorkeur actieve kennis van een lokale taal. Speciale trainingen bereiden de reisbegeleiders verder voor op wat de deelnemers van hen verwachten. Onze medewerkers leren waar de Koning Aap reisformule voor staat. Ze worden niet alleen vanuit ons kantoor geïnstrueerd, maar volgen elders een meerdaagse cursus waar ze veel (soms lastige) praktijkgevallen krijgen voorgeschoteld. Een prima mogelijkheid om essentiële ervaring uit te wisselen. Op sommige bestemmingen worden lokale Nederlands sprekende reisbegeleiders ingezet door onze lokale agenten. Ook deze reisbegeleiders worden ter plaatse door het agentschap getraind. Het functioneren van onze reisbegeleiders evalueren we na iedere reis aan de hand van door deelnemers ingevulde evaluatieformulieren. Zo hebben wij te allen tijde zicht op hoe onze mensen in het veld opereren! De primaire taak van onze reisbegeleiding is toezien op een goede logistiek van de reis (vervoer en accommodatie). Ook waakt de reisbegeleiding over het verloop van het programma en over de aandacht die elk onderdeel krijgt. De reisbegeleider organiseert ter plekke een scala aan facultatieve excursies. Daarnaast fungeert hij of zij natuurlijk als centrale vraagbaak. Onze medewerkers kunnen veel vertellen over het land en de plaatselijke gewoonten. Natuurlijk heeft een reisbegeleider ook niet alles in de hand. Soms is er sprake van overmacht: door overstromingen of aardverschuivingen is de weg versperd, de overheid heeft de treinkaartjes geconfisceerd of het hotel heeft de kamers al weggegeven. Bij dit soort tegenslagen zal de reisbegeleider op zoek gaan naar een alternatief. Ondanks alle voorbereidingen en inspanningen van de reisbegeleider kan het gebeuren dat de reis toch niet geheel naar je verwachting verloopt. De reisbegeleider hoort dit dan graag van je, zodat er ter plekke naar een oplossing gezocht kan worden. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Koning Aap betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is 1,- tot 2,- per reiziger per dag. Tot slot kun je altijd bij de reisbegeleider terecht als er problemen zijn. Realiseer je wel: een reisbegeleider is geen wandelende encyclopedie. Het is altijd verstandig om een goed reishandboek mee te nemen. Bewust op reis Reizen is andere culturen leren kennen, lokale mensen ontmoeten en prachtige natuur zien. En dat willen we ook nog tot ver in de toekomst. Daarom houden wij bij onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dit is niet alleen noodzakelijk maar ook nog eens heel leuk! Voor meer informatie kijk je op: Feelingresponsible.org Wat verder nog belangrijk is... We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken. Persoonsgegevens Zorg dat je je persoons- en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult, aangezien deze uiteraard nodig zijn voor

16 het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of deze gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of buitenlandse luchthaven. Feedback Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mee te delen. Klachten die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet in behandeling worden genomen. Aantal deelnemers Mocht het gepubliceerde minimum aantal deelnemers niet gehaald worden, dan hebben wij de mogelijkheid om deze reis schriftelijk of mondeling te annuleren. Ook het uiteindelijk niet verkrijgen van de benodigde vliegtickets, kan leiden tot het annuleren van de reis. Wij verplichten ons dit uiterlijk drie weken voor vertrek aan de deelnemers mee te delen. Adventure Specialists BV Koning Aap maakt deel uit van een groep avontuurlijke reisorganisaties die vallen onder Adventure Specialists BV. Zij werken op diverse manieren samen om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een van de andere reisorganisaties (Koning Aap Nederland, Koning Aap België, Shoestring Nederland, Shoestring International). Boek niet te laat Wacht met het boeken van een reis niet te lang, omdat we een maand voor een reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen op aanvraag. Bovendien kan laat boeken afwijkende vluchtschema s met bijbehorende vluchttoeslagen, extra transfers en eenpersoonskamertoeslagen met zich meebrengen. Te Gast In Een deel van de achtergrondinformatie over je reisbestemming is in deze uitgebreide reisbeschrijving door Informatie Verre Reizen, de uitgever van Te Gast In, met de grootste zorg samengesteld. Indien deze echter onjuistheden blijkt te bevatten aanvaardt IVR geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve en/of gewijzigde informatie. Laatste Nieuws In de uitgebreide reisbeschrijving vind je de meest actuele informatie over onze reizen. In de loop van het jaar kunnen echter veranderingen optreden waardoor mogelijk het dag-tot-dag-programma of het vluchtschema aangepast dient te worden. Uiteraard zoeken we dan altijd naar een zo goed mogelijk alternatief. Al deze veranderingen worden, zodra bekend, vermeld op onze website bij de betreffende reis onder 'Laatste Nieuws'. Indien de inhoud van de uitgebreide reisbeschrijving afwijkt van de informatie in onze algemene brochure, is de beschrijving op onze website bindend. Verlenging van de reis Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard 50,- per boeking in rekening. Bij de verlenging van je reis kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht (door bijvoorbeeld een andere luchtvaartmaatschappij of boekingsklasse), het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Wij nemen (na ontvangst van je boekingsformulier!) zo spoedig mogelijk contact met je op om de prijs met je te bespreken. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Als je besluit om een reis te verlengen met een door Koning Aap aangeboden arrangement, betaal je geen wijzigingskosten. Reisvaccinaties aan huis! Het is altijd belangrijk om goed beschermd op reis te gaan. Thuisvaccinatie is de grootste aanbieder

17 van vaccinaties aan huis. Haar gespecialiseerde artsen komen ook 's avonds of in het weekend bij jou thuis om reisvaccinaties te zetten. Bovendien geven de artsen jou tips en advies om goed beschermd op reis te gaan. Thuisvaccinatie brengt geen extra kosten in rekening voor de service aan huis en haar prijzen zijn vergelijkbaar met de GGD. Vaak worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Tenslotte Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen en prijzen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen en reissommen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen. Je kunt op onze website kijken voor eventuele wijzigingen. Verzekeringen Koning Aap biedt de deelnemers aan haar reizen de mogelijkheid om een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten bij de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Zoals in onze reisvoorwaarden vermeld staat, stellen we het afsluiten van een reisverzekering verplicht en bevelen we het afsluiten van een annuleringsverzekering dringend aan. Een annuleringsverzekering is overigens ook nog geldig tijdens de reis. Mocht je onverhoopt moeten terugkeren dan kun je op basis van je annuleringsverzekering nog een vergoeding voor de 'niet genoten' vakantiedagen ontvangen. Allianz Global Assistance beschikt over een eigen alarmcentrale die bij eventuele calamiteiten snel en vakkundig optreedt. Tevens is het onze ervaring dat Allianz Global Assistance eventuele schadeclaims in zeer korte tijd afhandelt. Hoewel het niet verplicht is om de verzekeringen bij Koning Aap af te sluiten, raden we dit wel aan. Omdat we goed op de hoogte zijn van de af te leggen reisroutes en ter plaatse beschikken over de medewerking van lokale agenten, zijn eventuele problemen makkelijker op te lossen wanneer de reisverzekering via Koning Aap is afgesloten. Een bijkomend voordeel is dat wanneer een reis onverhoopt niet door mocht gaan, de kosten van de afgesloten reis- en/of annuleringsverzekeringen geheel gerestitueerd worden. Tot slot: deelnemers die zich samen inschrijven op een reis raden we aan om een reisverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Bij een eventuele repatriëring van je reisgenoot voorkom je zo dat je als medereiziger (met een andere verzekering) geen toestemming krijgt om ook zonder kosten terug te keren. Op onze website en in onze brochure vind je een uitgebreid overzicht van de mogelijke verzekeringen die Koning Aap aanbiedt. Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt. Meer informatie en dekkingsoverzicht? Allianz Global Assistance dekt veel van bovenstaande avontuurlijke excursies wel. Meer informatie NL: Allianz Global Assistance Meer informatie BE: Allianz Global Assistance Adres

18 BEZOEKADRES KONING AAP NEDERLAND Entrada AA Amsterdam - Duivendrecht info@koningaap.nl Telefoon In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar Tel: +31 (0) Openingstijden Ons kantoor is geopend op de volgende tijden: Maandag t/m zaterdag van uur Afspraak met een landenspecialist Wil je een afspraak maken met één van onze landenspecialisten, bel dan van tevoren voor een afspraak, zodat je er zeker van bent dat je de juiste persoon te spreken krijgt.

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour naam: aantal personen: vertrek: terugkomst: versie: datum: Rondreis in 8 dagen Dag 1 Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de 'Garden City of

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Zuid-Korea 12 dagen K-pop, hightech en koninklijke paleizen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAW 10-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een reis naar Zuid-Korea betekent kennismaken

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis MYANMAR - 15 dagen De schoonheid van Birma Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: AMH 8-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een land met een rijk verleden, mooie monumenten en authentieke

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Myanmar in 2 weken Tropische trip door voormalig Birma Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMH 6-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Birma is de nog onontdekte Parel van Zuidoost-Azië.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis MYANMAR - 22 dagen Monniken, markten, minderheden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BAM 8-18 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Myanmar, het voormalige Birma, heeft een rijk verleden,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Myanmar Puur Azië met de sfeer van weleer Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMY 6-24 22 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Het exotische Myanmar (Birma) neemt door haar isolatie een unieke

Nadere informatie

Meerdaagse Tour Gouden Myanmar Tour

Meerdaagse Tour Gouden Myanmar Tour naam: aantal personen: vertrek: terugkomst: versie: datum: Rondreis in 6 dagen Dag 1 Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de 'Garden City of

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis MYANMAR 15 dagen De schoonheid van Birma Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BAH 8-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een land met een rijk verleden, mooie monumenten en authentieke

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis MYANMAR KIDZ - 15 dagen De schoonheid van Birma Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KMY 6-22 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Japan Winterreis 15 dagen Winter in het Land van de Rijzende Zon Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCI 11-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Tijdens de winter in Japan, hoe bijzonder

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Myanmar in 2 weken Tropische trip door voormalig Birma Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMH 6-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Birma is de nog onontdekte Parel van Zuidoost-Azië.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Filipijnen 16 dagen Prachtig Luzon en Palawan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAF 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom De Filipijnen? Denk aan hartelijke mensen, rijstterrassen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Myanmar Puur Azië met de sfeer van weleer Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMY 6-24 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het exotische Myanmar (Birma) neemt door haar isolatie

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis MYANMAR - 29 dagen Land van de duizend pagodes Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BAY 8-18 29 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Eén van de meest betoverende landen is Myanmar, het

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Indonesië, West-Java 12 dagen Verkenning van West-Java Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBS 8-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom West-Java kent rokende vulkanen, theeplantages,

Nadere informatie

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Voor meer informatie bel met 0297 331682 Myanmar, nu nog bekend onder de oude benaming Birma, ontwikkelt zich de afgelopen paar jaar razendsnel van een niet-toegankelijk

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Myanmar Puur Azië met de sfeer van weleer Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMY 6-24 22 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Het exotische Myanmar (Birma) neemt door haar isolatie een unieke

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: China 13 dagen Beijing naar Mount Yuntaishan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAH 12-24 13 Uitgebreide routebeschrijving Welkom China betovert! Bezoek de Verboden Stad, de grotten van

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis EGYPTE KORT - 9 dagen Speurtocht naar de Oudheid Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KEK 6-22 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: China 16 dagen Van Beijing naar Shanghai Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAG 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Je bezoekt tijdens deze China rondreis hoogtepunten als het

Nadere informatie

Dag 4. Yangon- Bagan: Dag 5. Bagan: Pagode-gebied Dag 6. Bagan: Mount Popa

Dag 4. Yangon- Bagan: Dag 5. Bagan: Pagode-gebied Dag 6. Bagan: Mount Popa MYANMAR Op 6 maart 2014 gingen 28 dames op reis naar Myanmar met de Werkgroep internationale reizen (WIR). Het was een reis die bij alle deelnemers indruk heeft gemaakt door de duizenden tempels en pagoden,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Zuid-India - 12 dagen Cultuur, natuur en strand in Kerala Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBP 11-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Namasté! Deze India rondreis voert door de

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis MYANMAR - 22 dagen Monniken, markten, minderheden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: AMD 8-18 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Myanmar, het voormalige Birma, heeft een rijk verleden,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 7 dagen Hoogtepunten van de Baltische Staten Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: EBK 8-18 7 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom In het noordoosten van

Nadere informatie

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks 5 dagen Dag 1 Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op.

Nadere informatie

Reisprogramma: Huwelijksreis Myanmar & Thailand

Reisprogramma: Huwelijksreis Myanmar & Thailand Reisprogramma: Huwelijksreis Myanmar & Thailand Dag 1, vertrek Amsterdam Vlucht van Amsterdam naar Yangon. Dag 2, aankomst Yangon Maaltijden: D Transport: auto Op het vliegveld wordt u opgehaald voor de

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Myanmar in 2 weken Tropische trip door voormalig Birma Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMH 6-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Birma is de nog onontdekte Parel van Zuidoost-Azië.

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

REIZEN OP MAAT. Amazing Tours Vlaamse Myanmar specialist

REIZEN OP MAAT. Amazing Tours Vlaamse Myanmar specialist Amazing Tours Vlaamse Myanmar specialist REIZEN OP MAAT Zeer graag begeleiden we u bij het samenstellen van een reis naar dit bijzondere Land. Of u kiest voor een familiereis, voor een private reis met

Nadere informatie

MYANMAR. Dag 1 Amsterdam - Yangon Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar de vluchtgegevens.

MYANMAR. Dag 1 Amsterdam - Yangon Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar de vluchtgegevens. MYANMAR Dag 1 Amsterdam - Yangon Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar de vluchtgegevens. Dag 2 Aankomst Yangon We arriveren in de voormalige hoofdstad van Myanmar, Yangon. De bus brengt ons

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis ALBANIË - 9 dagen Land van bergen en oude koninkrijken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: EAB 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Ervaar hoe anders en vol verrassingen een bestemming

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Rondreis Myanmar, 15 dagen

Rondreis Myanmar, 15 dagen Rondreis Myanmar, 15 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Mandalay Dag 2 aankomst Mandalay Dag 3 Mandalay Dag 4 Mandalay Dag 5 Mandalay - Bagan Dag 6 Bagan Dag 7 Bagan - Inlemeer Dag 8 Inlemeer Dag 9 Inlemeer,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Baltische Staten en Sint-Petersburg De fascinerende rand van Europa Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCZ 12-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Estland, Letland en Litouwen. Een

Nadere informatie

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren.

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Algemene voorwaarden Boeking Op de website kun je zien op welke tours nog plaatsen beschikbaar zijn en uiteraard kun je hier ook je tour boeken. Na boeking ontvang je direct een bevestiging per e- mail.

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

MYANMAR Gouden pagode reis het voormalige birma

MYANMAR Gouden pagode reis het voormalige birma MYANMAR Gouden pagode reis het voormalige birma 13- DAAGSE REIS VERTREK 09 NOVEMBER 2017 Een zeer authentiek en onaangeroerd land in azie SCHEMATISCH PROGRAMMA: DAG 1: BRUSSEL BANGKOK YANGON 1245 0535/0800-0845

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis OMAN - 9 dagen Woestijnkastelen en groene bergen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: MOK 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Tijdens deze korte reis door het noorden van Oman

Nadere informatie

Dag 2, Yangon - Kyaikhtiyo - Golden Rock Maaltijden: O Transport: auto

Dag 2, Yangon - Kyaikhtiyo - Golden Rock Maaltijden: O Transport: auto Reisprogramma: Helen s Choice Myanmar (2015) _ Dag 1, vertrek Amsterdam Vlucht van Amsterdam naar Yangon. Dag 2, aankomst Yangon Maaltijden: D Transport: auto Op het vliegveld wordt u opgehaald voor de

Nadere informatie

Hemingstone Travel. Myanmar. Meet the Lady. Myanmar: Meet the Lady Pag. 1

Hemingstone Travel. Myanmar. Meet the Lady. Myanmar: Meet the Lady Pag. 1 Myanmar Meet the Lady Myanmar: Meet the Lady Pag. 1 MYANMAR Meet the Lady 16 dagen Luxury Comfort YANGON Mandalay Ava Sagaing - Bagan Inle Lake - Ngapali Yangon Privileged Zorgvuldig geselecteerde sfeerhotels

Nadere informatie

Mystic Burma 14 daagse exclusieve rondreis door Birma - een land zonder vergelijk.

Mystic Burma 14 daagse exclusieve rondreis door Birma - een land zonder vergelijk. Mystic Burma 14 daagse exclusieve rondreis door Birma - een land zonder vergelijk. 1 Dag1: Brussel-Bangkok Internationale vlucht naar Bangkok. Dag2: Bangkok Mandalay (D) Aankomst in Bangkok en overstap

Nadere informatie

Voorlopig reisprogramma Myanmar maart 2017 (in 2 delen)

Voorlopig reisprogramma Myanmar maart 2017 (in 2 delen) Voorlopig reisprogramma Myanmar maart 2017 (in 2 delen) 3 maart vertrek KL 875 17.25 naar Bangkok 4 maart aankomst Bangkok 10.00 U wordt opgewacht op de luchthaven met een bord Docendo Orbis en/of Avani

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Mandalay Dag 2 aankomst Mandalay Dag 3 Mandalay Dag 4 Mandalay Dag 5 Mandalay - Bagan Dag 6 Bagan Dag 7 Bagan - Inlemeer Dag 8

Dag 1 Amsterdam - Mandalay Dag 2 aankomst Mandalay Dag 3 Mandalay Dag 4 Mandalay Dag 5 Mandalay - Bagan Dag 6 Bagan Dag 7 Bagan - Inlemeer Dag 8 R o n dreis M y a n m a r, 15 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Mandalay Dag 2 aankomst Mandalay Dag 3 Mandalay Dag 4 Mandalay Dag 5 Mandalay - Bagan Dag 6 Bagan Dag 7 Bagan - Inlemeer Dag 8 Inlemeer

Nadere informatie

Reisprogramma: het beste van Myanmar en zeilen in de Mergui archipel

Reisprogramma: het beste van Myanmar en zeilen in de Mergui archipel Reisprogramma: het beste van Myanmar en zeilen in de Mergui archipel Dag 1, Amsterdam - Yangon Vlucht van Amsterdam naar Bangkok, transfer naar Yangon. Dag 2, aankomst in Yangon Maaltijden: - Transport:

Nadere informatie

Groepsreis Highlights Myanmar 10 dagen reiscode MMG.01

Groepsreis Highlights Myanmar 10 dagen reiscode MMG.01 Groepsreis Highlights Myanmar 10 dagen reiscode MMG.01 Startdata 2017 Maand Mei Juni Juli Aug Startdag 4/11/18/25 1/8/15/22/29 6/13/20/27/ o3/10/17/24/31 Maand Sept Okt Nov Dec Startdag 7/14/21 5/12/19/26

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Groepsreis Highlights Myanmar 10 dagen reiscode MMG.01

Groepsreis Highlights Myanmar 10 dagen reiscode MMG.01 Groepsreis Highlights Myanmar 10 dagen reiscode MMG.01 Startdata 2017 Maand Januari Februari Maart Startdag 12 en 26 9 en 23 2, 9, 16 en 23 Reisbeschrijving Een geweldige reis door Myanmar. Je bezoekt

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China

18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China Het onbekende China 18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China Profiel Comfortabele 4x4 Mitsubishi Pajero of Toyota Landcruiser (Huur)of Motorfiets Adembenemende landschappen Vooral

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. 1 vlucht Amsterdam Yangon 20-7 Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. 2 aankomst Yangon 21-7 We arriveren in Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar. Yangon is nog steeds het economisch

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Volg het spoor van de Transsiberië Express

Volg het spoor van de Transsiberië Express Volg het spoor van de Transsiberië Express 34 daagse reis per eigen classic car, 4x4 of motor van Amsterdam naar Peking Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over

Nadere informatie

In de sporen van Marco Polo naar China

In de sporen van Marco Polo naar China In de sporen van Marco Polo naar China 40 daagse autoreis via de legendarische zijderoute Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over verharde wegen en gravel roads

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

From Buddha to Laozhe

From Buddha to Laozhe From Buddha to Laozhe 20 daagse wandelreis rond de heilige bergen van China Profiel Wandelen naar spirituele hoogten Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking Boeddhisme en Taoïsme Een wandelavontuur

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Bangkok De Klassieke Thailand Tour

Meerdaagse Tour vanuit Bangkok De Klassieke Thailand Tour Dag 1 Vroeg vertrek vanuit uw Bangkok hotel naar Ayutthaya. Op minder dan 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya. Hier regeerden 33 koningen, tot de stad

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Great Wall Skating Challenge 2013

Great Wall Skating Challenge 2013 Great Wall Skating Challenge 2013 Where the Great Wall meets the Yellow River Unieke schaatsmarathon op de Gele Rivier langs de Chinese Muur tussen Mongolië en China. 10 daagse sportieve cultuurreis naar

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis OEZBEKISTAN - 15 dagen Hart van Centraal-Azië Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: RUZ 8-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Oezbekistan spreekt al eeuwen tot de verbeelding van

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Ontdek het Israël van toen en nu.

Ontdek het Israël van toen en nu. 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 8-daagse mannenreis: Stappen in Jeruzalem 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 T E L I S R A E LT R AV E L. N L Met elkaar maken we de thema reis: Stappen in Jeruzalem. In de Graftuin

Nadere informatie

Great Ethiopian Run - 8 dagen

Great Ethiopian Run - 8 dagen Great Ethiopian Run - 8 dagen Van 14 21 november 2016 organiseren wij een reis naar Ethiopië rondom de Great Ethiopian Run, het grootste hardloopevenement van Afrika. De reis wordt georganiseerd in samenwerking

Nadere informatie

Rondreis MYANMAR - 22 dagen AMD

Rondreis MYANMAR - 22 dagen AMD Rondreis MYANMAR - 22 dagen AMD 8-18 22 Rondreis MYANMAR - 22 dagen Monniken, markten, minderheden AMD 8-18 22 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis MAROKKO - 8 dagen Ervaringen uit 1001 Nacht Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: MMK 6-18 8 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Geniet van heerlijke kebabs en tajineschotels, en proef

Nadere informatie

Egypte met Nijl cruise

Egypte met Nijl cruise Egypte met Nijl cruise Klassieke 8 daagse Egypte reis langs levensader Nijl op individuele basis. Cairo, Aswan, Luxor, alle culturele hoogtepunten met privé gids en 3 daagse comfortabele cruise op basis

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Yangon Dag 2 aankomst Yangon Dag 3 Yangon Dag 4 Yangon - Kyaikto, excursie Gouden Rots Dag 5 Kyaikto - Bago - Yangon - vlucht naar

Dag 1 Amsterdam - Yangon Dag 2 aankomst Yangon Dag 3 Yangon Dag 4 Yangon - Kyaikto, excursie Gouden Rots Dag 5 Kyaikto - Bago - Yangon - vlucht naar R o n dreis M y a n m a r, 2 1 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Yangon Dag 2 aankomst Yangon Dag 3 Yangon Dag 4 Yangon - Kyaikto, excursie Gouden Rots Dag 5 Kyaikto - Bago - Yangon - vlucht naar

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jurbarkas wordt in augustus een

Nadere informatie

23-Daagse rondreis Guatemala

23-Daagse rondreis Guatemala 23-Daagse rondreis Guatemala Dag 1, 06 januari 2017: Amsterdam (Madrid) - Guatemala City - Antigua Vertrek vanaf Amsterdam voor de vliegreis per Iberia naar Guatemala City via Madrid. Maar weinig landen

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

RV PAUKAN. Uw cruiseervaring naar Birma! IRRAWADDY Maak een riviercruise door het hartje van Birma. natuur, veroveren. communistisch bewind.

RV PAUKAN. Uw cruiseervaring naar Birma! IRRAWADDY Maak een riviercruise door het hartje van Birma. natuur, veroveren. communistisch bewind. Uw cruiseervaring naar Birma! RV PAUKAN IRRAWADDY Maak een Birma Birma beter bekend als Myanmar was voor decennia lang geï geïsoleerd van de buitenwereld onder het juk van een communistisch bewind. bewind.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis PAPOEA-NIEUW-GUINEA 23 dagen Sing-Sings en de machtige Sepik rivier Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: OPG 8-14 23 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Papoea-Nieuw-Guinea is met recht

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 15-daagse stammenreis via Kafa DAG 1 ADDIS ABEBA-BONGA Vandaag begint uw reis naar de stammen in het zuiden met een vrij lange reisdag van Addis Abeba naar Bonga. Onderweg

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Thailand - Vér-schrikkelijke Aanbieding Boeddha s paradijs Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SYT 10-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Deze Thailand groepsreis combineert de hoogtepunten

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas wordt in augustus een tweedaags

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

10 daagse sportieve/ cultuurreis naar het land van de draak; China 15 tot 25 februari 2013

10 daagse sportieve/ cultuurreis naar het land van de draak; China 15 tot 25 februari 2013 Great Wall Skating Challenge Where the great Wall meets the Yellow River Unieke schaatsmarathon op de Gele rivier langs de Chinese Muur tussen Mongolië en China. 10 daagse sportieve/ cultuurreis naar het

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis OEKRAÏNE 9 dagen Gouden koepels en gele stranden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BOK 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Tijdens deze korte reis door Oekraïne bezoek je drie

Nadere informatie

R E I S V E R S L A G M Y A N M A R. 19 maart 2 april 2017

R E I S V E R S L A G M Y A N M A R. 19 maart 2 april 2017 R E I S V E R S L A G M Y A N M A R 19 maart 2 april 2017 Yangon Het is het grootste land van zuid-oost-azië (iets groter dan Frankrijk), maar ook het minst bezochte land. Veel mensen kennen het onder

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 22 29 September 2019 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weef- en borduurworkshops met lokale vrouwen, kookworkshop,

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis nepal 9-25 oktober 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis nepal Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Nepal. In Kathmandu

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 12-19 april 2020 11-14 november 2020 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weefen borduurworkshops met lokale

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis EGYPTE - 9 dagen In het voetspoor van de farao's Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BEE 6-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom In ruim een week tijd krijg je een goed beeld van

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie