We kunnen uw hulp heel goed gebruiken! U kunt zelf aangeven welke dag u mee wilt helpen en met hoeveel kinderen u een activiteit wilt gaan doen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "We kunnen uw hulp heel goed gebruiken! U kunt zelf aangeven welke dag u mee wilt helpen en met hoeveel kinderen u een activiteit wilt gaan doen."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief van Openbare Basisschool De Zilveren Maan zeventiende jaargang nr. 6-7 datum: De Zilveren Maan Workshopmiddagen Buytewech Dit schooljaar willen we met de drie scholen workshopmiddagen organiseren. We hopen door onze kennis en mogelijkheden samen te voegen, te komen tot een breder aanbod waar uiteindelijk de kinderen profijt van hebben en ze extra leuke en leerzame activiteiten kunnen doen. Hoe gaat het er globaal uitzien? We zullen dit schooljaar twee vrijdagmiddagen plannen waarbij de kinderen van uur met een activiteit bezig zijn. De groepen 5 t/m 8 van de drie scholen zullen gemengd worden. Wanneer? Vrijdagmiddag 23 november van uur Vrijdagmiddag 22 maart van uur Wat? Lijkt het u leuk om op een of twee van deze middagen mee te helpen? Heeft u een interesse waar u de kinderen iets over kunt vertellen? Bent u creatief en kunt u bijvoorbeeld een schilderworkshop, dichtles of knutselactiviteit geven? Spreekt u een andere taal en lijkt het u leuk om de kinderen hier ook enthousiast voor te maken? Heeft u een beroep waar kinderen benieuwd naar zijn? Of heeft u zelf een idee waarvan u denkt dat kinderen het leuk of interessant vinden? We kunnen uw hulp heel goed gebruiken! U kunt zelf aangeven welke dag u mee wilt helpen en met hoeveel kinderen u een activiteit wilt gaan doen. Als u interesse of vragen heeft kunt u contact opnemen met de contactpersoon van uw school: Celine Gorissen: c.gorissen@maranathaschool.nl Marc Serrarens: marcserrarens@morgenwijzer.nl Mariska Bon: m.bon@kbsrietkraag.nl

2 We hopen u tijdens een van deze middagen te zien! Buitenspelen Vanaf 29 oktober (na de herfstvakantie) gaan de kinderen van De Rietkraag, De Maranathaschool en De Zilveren Maan een keer per week samen buitenspelen (groepen 3-4, 5-6, en 7-8). Tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie zal dit op maandag zijn. Na de kerstvakantie zal dit op dinsdag gebeuren, na de voorjaarsvakantie de woensdag en na de meivakantie de donderdag. Noodplan bij afwezigheid van leerkrachten Beste ouders, Wij hebben een fantastisch leerkrachtenteam, dat elke dag met veel passie en plezier lesgeeft aan uw kind(eren). Soms worden ook zij echter geveld door een griepje en gaan we op zoek naar invallers. Al vaker hebben we laten weten dat het bijna onmogelijk is om nog een vervanger voor een afwezige leerkracht te vinden. Mocht er nu een van onze leerkrachten ziek worden, dan is de kans groot dat de invalpool van RTC-Cella leeg is. Dat betekent nogal wat. Natuurlijk proberen we dan of de duo-collega kan invallen. Dat kan uiteraard niet te lang omdat de collega ook niet overbelast moet raken of de volgende dag weer ergens anders voor de klas staat. De volgende stap in het proces is om te kijken of er een groep op de een of andere manier verdeeld kan worden over andere groepen. Ook dit is een situatie die niet al te lang kan duren. Mocht er geen invalleerkracht gevonden worden en de groep is al verdeeld geweest, dan wordt aan de ouders van de leerlingen van de betreffende groep (van de zieke leerkracht) gevraagd om hun kind thuis te houden en zelf voor opvang te zorgen. Sinds vorig schooljaar is het tekort aan leerkrachten ook bij ons echt merkbaar! Uiteraard hoop ik dat het niet nodig zal zijn, maar we kunnen maar beter wel goed voorbereid zijn. U bent nu in ieder geval op de hoogte. VERANTWOORD ONLINE -HET JONGE KIND ACHTER DE SCHERMEN- Onze kinderen zullen naar alle waarschijnlijkheid een groot gedeelte van hun leven online communiceren. Dit gaat meestal niet meteen vanzelf goed. Ze lijken op jonge leeftijd al heel handig op de computer, tablet en telefoon. Maar als het aankomt op wat ze er doen en zeggen, gaat het nog regelmatig mis. En dat is vaker dan u misschien denkt. Mediawijsheid moet je leren. Op de middelbare school is het dan ook steeds vaker een apart vak. Maar als je weet dat kinderen al heel jong met media bezig zijn, is pas in het voortgezet onderwijs beginnen met mediawijsheid natuurlijk veel te laat.

3 Nieuwsbrief van Openbare Basisschool De Zilveren Maan zeventiende jaargang nr. 6-7 datum: De Zilveren Maan Wat is volgens u een goed moment om te starten met digitale opvoeding? Veelgehoorde uitspraken van ouders: 2 jaar: Kijk dan, hij kan al swipen! 4 jaar: Ze speelt al hele leuke spelletjes online, zo knap! 6 jaar: Ze kijken wel heel veel YouTube 8 jaar: Hij wil een eigen telefoon, is dat niet wat jong? 10 jaar: Laatst speelde ze een spel met een wildvreemde! 12 jaar: Die reacties op haar foto op InstaGram, niet normaal meer! 14 jaar: Pfff, die telefoon lijkt wel vastgeplakt aan zijn hand! 16 jaar: Zou dat slaapgebrek en die slechte cijfers iets te maken hebben met gamen? Schoolprogramma en thema-avond Verantwoord Online Mijn programma voor de basisscholen en de thema-avond richten zich op bewustwording, op veiligheid online en respectvol communiceren. Weten wat kinderen doen online en waarom, en dit bespreekbaar maken. De onderwerpen die deze avond aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld cyberpesten, respectvol online communiceren, sociale media, verslaving, gamen, grooming en sexting. Maar ook de voordelen en gemakken van nieuwe media en mogelijkheden worden besproken. Diverse apps en games die momenteel populair zijn komen voorbij. Verder zijn er tips voor u om uw kind goed te begeleiden. En als u zelf vragen heeft of relevante onderwerpen wilt bespreken, dan is daar alle ruimte voor. Wie, wat en wanneer De informatieavond verantwoord online wordt op maandag 5 november om uur gehouden in de speelzaal van de Maranathaschool voor de ouders en verzorgers van alle leerlingen van de drie basisscholen De Rietkraag, De Zilveren Maan, De Maranatha en Polderpret. De deur is vanaf uur open. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen of te discussiëren. De avond zal tot ca uur duren.

4 Spreker en gastdocent is Joke Pelser van Effectcom. Zij is online communicatiedeskundige en verzorgt al enkele jaren het schoolprogramma in opdracht van de diverse Centra voor Jeugd en Gezin in de regio. We zijn van mening dat geen ouder dit zou mogen missen en hopen daarom dat u allemaal aanwezig zult zijn! PS: Neemt u een goed opgeladen smartphone mee naar deze avond Hoofdluis Beste ouders, Uw kind(eren) worden na elke vakantie op hoofdluis gecontroleerd. Op dit moment blijkt na herhaalde controles in een aantal klassen nog steeds sprake van hoofdluis bij een aantal kinderen. Hoofdluis is een beestje dat zich verspreidt via het contact tussen kinderen. Ieder kind heeft evenveel kans om hoofdluis te krijgen, en kammen is de beste manier om te checken of er sprake is van hoofdluis. Wij willen alle ouders vragen om deze week hun kinderen thuis ook een keer goed te kammen. Op You Tube is onder de zoekterm hoofdluis een prima filmpje te vinden van Prioderm waarin helder uitleg wordt gegeven hoe je hoofdluis kunt herkennen en behandelen. Mocht U hierna nog vragen hebben dan kunt U terecht bij de klassenouders. Informatie Centrum Jeugd en Gezin Ruzie tussen broers en zussen Heeft u er ook zo n hekel aan. Dat ze elkaar nou niet één keer gewoon even met rust kunnen laten. Dat ze mekaar van de bank af vechten of stiekem onder de tafel kleine zetjes met hun voet geven. Je loopt even de kamer uit en ja hoor: Mama! ze heeft weer mijn stiften afgepakt! Hoe vervelend ook, kibbelen en elkaar uitdagen is normaal tussen broers en zussen. Juist thuis kan een kind goed oefenen met hoe je dingen voor elkaar krijgt en hoever je kunt gaan. Een vriend(in) kun je kwijtraken, maar thuis hoor je gewoon bij elkaar. Wat kunt u als ouder(s) doen * Bepaal waar de grens ligt. Kibbelen, stoeien, elkaar uitdagen is één ding. Elkaar pijn doen of uitschelden mag niet. * Geef zo weinig mogelijk aandacht aan de dagelijkse ruzietjes. Zo geeft u de kinderen geen extra reden om nog even lekker door te gaan. * Geef uw kinderen zo nodig de keuze: als je van elkaar kunt afblijven kunnen jullie hier blijven, en anders mogen jullie buiten de kamer verder stoeien. Of: ik pak de afstandsbediening nu even weg. Als ik over vijf minuten terugkom en jullie hebben een afspraak kunnen maken dan kunnen jullie hem weer terugkrijgen.

5 Nieuwsbrief van Openbare Basisschool De Zilveren Maan zeventiende jaargang nr. 6-7 datum: De Zilveren Maan * Als u moet ingrijpen: probeer geen partij te kiezen. Help elk van de kinderen zo nodig na een korte afkoelperiode onder woorden te brengen wat er aan de hand is en wat ze graag zouden willen. Bedenk samen wat ze kunnen doen om de situatie op te lossen. Soms werkt dit niet en kunnen de kinderen het beste even uit elkaars buurt zijn. Het lukt nu even niet samen te spelen. * Het kan gebeuren dat een kind (alsmaar) ruzie zoekt omdat het niet lekker in zijn vel zit. Dan heeft het u op een andere manier nodig. Heeft u vragen over dit onderwerp en zou u daar weleens verder over willen praten? Of over een ander onderwerp dat u als ouder(s) bezighoudt? U bent van harte welkom voor een gesprek met de pedagogisch adviseur in het Centrum voor jeugd en Gezin in uw buurt. Zij denkt met u mee en geeft u tips. De gesprekken met haar zijn vertrouwelijk. Voor het maken van een afspraak Bel: (algemene nummer van het CJG) Mail: CJG-pedagogischadvies@ggdhm.nl Jeugdtheaterhuis We starten een extra groep voor iedereen tussen de 7 en 9 jaar! Bij het Jeugdtheaterhuis kan je de wereld van toneelspelen en musical ontdekken. Maar je maakt er natuurlijk ook vele plezier, je kunt lekker jezelf zijn, maakt nieuwe vrienden en leert jezelf te presenteren. Zou je ook eens toneel willen spelen? Of doe je dat al heel veel, maar zou je een echt acteur(tje) willen worden? Kom dan naar de nieuwe Toneelklas M voor iedereen van 7 tot 9 jaar. Deze groep gaat na de herfstvakantie beginnen dus schrijf je snel in! De eerste les is altijd een proefles. Je moet dan wel zijn ingeschreven, maar je kunt na deze les bepalen of het wel of niet superleuk was om te blijven doen. Toneelklas M: 7 tot 9 jaar Donderdagen van tot uur Locatie: Jeugdtheaterhuis in Parkvilla (Cornelis Geellaan 2, Alphen aan den Rijn)

6 Kijk voor meer informatie en voor het inschrijven op Heb je nog vragen? Mail dan naar Kom jij ook toneelspelen bij het Jeugdtheaterhuis? Dan sta je in april 2019 in een echte voorstelling in het Parktheater!!

We heten Ashley van der Burg (groep 1B) en Feylin Schouten (1B) van harte welkom bij ons op school! We wensen hen een hele fijne tijd toe.

We heten Ashley van der Burg (groep 1B) en Feylin Schouten (1B) van harte welkom bij ons op school! We wensen hen een hele fijne tijd toe. Samenwijzer, 29 e jaargang, nummer 9, 9 januari 2019 Welkom op school We heten Ashley van der Burg (groep 1B) en Feylin Schouten (1B) van harte welkom bij ons op school! We wensen hen een hele fijne tijd

Nadere informatie

@maranathaschool. TEL Maranathaschool Nieuwkoop

@maranathaschool. TEL Maranathaschool Nieuwkoop MaraNieuwtjes Wekelijkse nieuwsbrief van de Maranathaschool EMAIL info@maranathaschool.nl TEL. 0172-520055 WEBSITE FACEBOOK TWITTER www.maranathaschool.nl Maranathaschool Nieuwkoop @maranathaschool De

Nadere informatie

Lesbrief verslaving aan games of sociale media

Lesbrief verslaving aan games of sociale media Lesbrief verslaving aan games of sociale media Tijd: 45 55 minuten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Introduceer het onderwerp kort: gamen en actief zijn op sociale media zijn superleuk. Hoe komt dat eigenlijk?

Nadere informatie

Voor de zekerheid nog een keer het vakantierooster nu ook met de studiedagen:

Voor de zekerheid nog een keer het vakantierooster nu ook met de studiedagen: ORANJE NASSAUSCHOOL voor oecumenisch basisonderwijs Nieuwsflits Juli 2016 (nr. 12) Beste ouders, Het schooljaar is alweer voorbij. We kijken terug op een heerlijk jaar! We hebben de kinderen weer zien

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OBS 'T JOPPE

NIEUWSBRIEF OBS 'T JOPPE NIEUWSBRIEF OBS 'T JOPPE Beste ouders, De kop is eraf, schooljaar 2019-2020 is begonnen! De start van het jaar stond in het teken van vakantieverhalen uitwisselen en elkaar (opnieuw) leren kennen, want

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Ouderbijdrage / schoolreisje. Kennismaken met Iris Connect. Weekbrief 5 t/m 12 oktober 2018

Bernardusschool. Agenda. Ouderbijdrage / schoolreisje. Kennismaken met Iris Connect. Weekbrief 5 t/m 12 oktober 2018 Weekbrief 5 t/m 12 oktober 2018 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbenardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Ouderbijdrage / schoolreisje Deze week heeft u zoon/dochter namens de

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA VEILIGHEID & WACHTWOORD

SOCIAL MEDIA VEILIGHEID & WACHTWOORD SOCIAL MEDIA VEILIGHEID & WACHTWOORD SOCIAL MEDIA EN VEILIGEID Ben ik wel veilig als ik social media gebruik? Kan niemand mijn gegevens stelen? Of mijn foto misbruiken? Online veiligheid, en vooral het

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

jaargang nummer 1 30 augustus 2017

jaargang nummer 1 30 augustus 2017 jaargang 2017-2018 nummer 1 30 augustus 2017 Belangrijke data 04/09 t/m 08/09 hoofdluiscontrole 05/09 19.30 uur OR vergadering 05/09 19.30 uur MR vergadering 18/09 19.00 uur infoavond groepen 1/2, 4, 5

Nadere informatie

september 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2016 Start schooljaar 2016- Het nieuwe schooljaar start op maandag 5 september. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Dit jaar beslaan we de eerste weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief augustus 2014 R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg 32 6281AE Mechelen Tel.: 043-4559059 E-mail: info@wienberg.nl Nieuwsbrief augustus 2014 Het nieuwe schooljaar is gestart. Na een heerlijke zomervakantie,

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin Intro Geachte ouders/ verzorgers, Wij kijken terug op een goed 2016, waarin we goede onderwijsresultaten hebben behaald met de kinderen en een veilige school zijn geweest voor leerlingen, teamleden en

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van augustus 2018. In deze eerste nieuwsbrief van het schooljaar brengen we u op de hoogte van de lopende activiteiten van dit jaar. Informatieavond

Nadere informatie

NIEUWE INSPIRATIEBIJEENKOMST

NIEUWE INSPIRATIEBIJEENKOMST NIEUWE INSPIRATIEBIJEENKOMST Na de herfstvakantie starten we met de eerste inspiratiebijeenkomst van dit schooljaar. Woensdag 25 oktober vertellen Jet en Suus van het Onderwijspakhuis ons alles over SEPPO,

Nadere informatie

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN 30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN Alle kinderen die wij gevraagd hebben om een tip voor jullie hebben gezegd: blijf je vertrouwen in mij tonen, behandel me niet als een

Nadere informatie

Het is alweer bijna meivakantie daarna maken we ons alweer op voor het laatste blok van dit schooljaar.

Het is alweer bijna meivakantie daarna maken we ons alweer op voor het laatste blok van dit schooljaar. NUMMER 15 JAARGANG 33 11 april2019 Belangrijke data 16 en 17 april IEP groep 8 18 april Paasontbijt voor alle kinderen 19 april Goede vrijdag kinderen vrij, leerkrachten en ouders klussen op de Geus 22

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF REHOBOTHSCHOOL

NIEUWSBRIEF REHOBOTHSCHOOL NIEUWSBRIEF REHOBOTHSCHOOL Ook voor uw kind iets extra s gedurende het schooljaar! De scholen zijn weer begonnen en we hopen en rekenen op een goed nieuw schooljaar in goede harmonie en samenwerking. We

Nadere informatie

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Met elkaar in gesprek over (social) media 1 Inleiding De wereld verandert. Je kunt steeds meer dingen doen op je computer, laptop,

Nadere informatie

De Keukentafel Uitdaging

De Keukentafel Uitdaging De Keukentafel Uitdaging MAG HET WAT RUSTIGER AAN DE KEUKENTAFEL Gemaakt in het kader van het Swing project Een cliëntproces; tools voor samenwerking Door Nic Drion Aan de keukentafel Aan de keukentafel

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN. Wijs ze op. www.lereniseenmakkie.nl. en de online coach.

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN. Wijs ze op. www.lereniseenmakkie.nl. en de online coach. 30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN Wijs ze op en de online coach. Vermijd stressverhoging: dat blokkeert het leren nog meer. Wijs je kind steeds weer op wat het al wel

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 7 24 februari 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Stand van zaken schoolplein

Nadere informatie

Nieuwe jaarsreceptie

Nieuwe jaarsreceptie H E T O U D E R I N F O R M A T I E B U L L E T I N 5 sep tember 201 4 Nummer 3 Agenda Di 9 sept Woe 10 sept Do 11 sept Di 16 sept Woe 1 okt Do 2 okt Nieuwe jaarsreceptie 19.30 u MR vergadering Studiedag

Nadere informatie

Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016

Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016 NIEUWSFLITS DON BOSCO Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016 JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 donboscoroosendaal@juzt.nl ALLE BELANGRIJKE INFO

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 Beste ouders en verzorgers, Je zult maar juf of meester zijn in het basisonderwijs. Elke dag te mogen werken met kinderen geeft veel voldoening. Het is goed om dat te zien in De

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Jaargang 24 nummer 12 22 juni 2014

Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Jaargang 24 nummer 12 22 juni 2014 Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Jaargang 24 nummer 12 22 juni 2014 VAKANTIEROOSTER EN ACTIVITEITEN EERSTE WEKEN Wij zijn momenteel bezig met onze nieuwe Schoolgids en een nieuwe Jaarkalender.

Nadere informatie

Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober

Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober 38 e jaargang nr.07 ALGEMEEN NIEUWS: Afsluiting project Kinderboekenweek: De afsluiting van ons project Kinderboekenweek is op vrijdag 13 oktober. Alle

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Collectief aanbod Jeugd Houten

Collectief aanbod Jeugd Houten Collectief aanbod Jeugd Houten Groepsmaatschappelijk werk Santé Partners in Houten 2018-2019 1 Inhoud Blz. Training Sterk staan 9-12.... 3 Zomertraining Plezier op School (aankomende brugklassers). 4 Assertiviteitstraining

Nadere informatie

Oudergesprekken groep 3 t/m 7. De bieb op school. Prikactie voor beter onderwijs. Speldag.

Oudergesprekken groep 3 t/m 7. De bieb op school. Prikactie voor beter onderwijs. Speldag. 23 juni 2017 26 juni Studiedag. Leerlingen vrij. 28 t/m 30 juni Eindkamp groep 8. 30 juni 2 e Rapport. 3 en 6 juli Oudergesprekken groep 3 t/m 7. 5 juli Stapje verder. 23 juni Reinder Letteboer (6) 24

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

Wijzernieuws. Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht. September 2017 Jaargang 4, Nr. 2 Inhoud. Een laatste groet. Voor in uw agenda:

Wijzernieuws. Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht. September 2017 Jaargang 4, Nr. 2 Inhoud. Een laatste groet. Voor in uw agenda: Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws September 2017 Jaargang 4, Nr. 2 Inhoud Personele zaken pg. 2 Intervisie voor ouders pg. 2 Staking pg. 2 Brede school circuit pg. 2 Buurtteam pg.

Nadere informatie

Het team van De Vinkenbaan wenst iedereen een plezierig en succesvol schooljaar toe!

Het team van De Vinkenbaan wenst iedereen een plezierig en succesvol schooljaar toe! Vinkenbaan editie jaargang 24 07-09-2017 Informatieavonden Deze avonden zijn bedoeld om alle ouders wat nadere informatie te verstrekken over het komend schooljaar en kennis te maken met de leerkrachten

Nadere informatie

Geplande evenementen. Beste ouders en verzorgers,

Geplande evenementen. Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, De school ruikt heerlijk naar pepernoten. Dagelijks zijn er verschillende groepen aan het bakken. Een gezellig Sinterklaas feest komt eraan. Ondertussen merken we het grote

Nadere informatie

april ma cito herfstleerlingen gr t/m 14-4 project vr nieuwsbrief 16 cito herfstleerlingen groep 1

april ma cito herfstleerlingen gr t/m 14-4 project vr nieuwsbrief 16 cito herfstleerlingen groep 1 11 maart 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 14 Agenda maart zo 20-3-16 kerk schooldienst do 24-3 16 Nieuwsbrief 15 vr 25-3-16 Goede Vrijdag ma 28-3-16 Tweede Paasdag april ma 4-4-16 cito herfstleerlingen gr.

Nadere informatie

PUBERS EN SOCIALE MEDIA

PUBERS EN SOCIALE MEDIA UW KIND EN SOCIALE MEDIA PUBERS EN SOCIALE MEDIA Pel van Hattum Gezondheidsbevordering Groene Hart Lyceum, Rijnwoude 1 oktober2018 Pel van Hattum Adviseur Gezonde School Uw kind en sociale media Social

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 11 Belangrijke data Dinsdag 16 juli Musical groep 8 Woensdag 17 juli Uitzwaaien groep 8 Donderdag 18 & vrijdag 19 juli Leerlingen groep 8 vrij! Donderdag 18 juli Rapportenavond & Eindfeest!

Nadere informatie

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( )

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( ) PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. (0562 798004) www.prinsesmargrietschoolterschelling.nl West-Terschelling, 3-9-2017 Beste ouders/verzorgers, Het nieuwe schooljaar is begonnen

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Nr. 36 maandag 10 juli 2017 In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Belangrijke data Maandag, dinsdag donderdag: Verkort rooster, school om 14.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief september Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. Nieuwe leerkracht Belangrijke data Sam & Lot Muziek Hoofdluis

Nieuwsbrief september Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. Nieuwe leerkracht Belangrijke data Sam & Lot Muziek Hoofdluis Nieuwsbrief september 2018 Jaargang 28 Nummer 1 De komende maand: Agenda 3 september 2018 Eerste schooldag 4 september 2018 19.30 uur vergadering Ouderraad 5 september 2018 8.45 uur Openingsviering Iedereen

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

Auteur: Kimberley Meinen, Communication & Multimedia Design, NHL Leeuwarden. Digitaal portfolio voor het basis- en voortgezet onderwijs

Auteur: Kimberley Meinen, Communication & Multimedia Design, NHL Leeuwarden. Digitaal portfolio voor het basis- en voortgezet onderwijs Auteur: Kimberley Meinen, Communication & Multimedia Design, NHL Leeuwarden Digitaal portfolio voor het basis- en voortgezet onderwijs Help, hoe werk ik met het portfolio? Ondersteuning bij het werken

Nadere informatie

September Onderwijs en Leerling-ondersteuning

September Onderwijs en Leerling-ondersteuning September 2017 Agenda 02-10 t/m 08-10 Week van de opvoeding 05-10 Stakingsdag PO in actie 10-10 en 12-10 OPP gesprekken 11-10 Voorlichting V(S)O 14-10 Sportmarkt 17-10 Ouderavond met workshops 23-10 t/m

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 4 juli 2014

Nieuwsbrief 10 4 juli 2014 Nieuwsbrief 10 4 juli 2014 Vanuit het management Beste ouders/ verzorgers, Dit is de allerlaatste Nieuwsbrief van dit schooljaar. Het is een mooi jaar geweest waarin wij u willen bedanken voor alle oudercontacten

Nadere informatie

K.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl

K.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl K.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Beste ouders/verzorgers, De maand februari staat alweer bijna voor de deur. De eerste

Nadere informatie

Takenblad Plusklas Ontdekken Periode 2 : Herfstvakantie tot kerstvakantie. Opdracht: Spoorzoekers Van wie is die vingerafdruk?

Takenblad Plusklas Ontdekken Periode 2 : Herfstvakantie tot kerstvakantie. Opdracht: Spoorzoekers Van wie is die vingerafdruk? Takenblad Plusklas Ontdekken Periode 2 : Herfstvakantie tot kerstvakantie Naam : Wat is de bedoeling? Opdracht: Spoorzoekers Van wie is die vingerafdruk? Er is een misdaad gepleegd! Een dief heeft de computer

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1/2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter M TAAL THUIS Kleurplaat Voorlichtingsuurtje Oudermorgen Spelinloop Computeren gr.2

Nadere informatie

- Jouw plek in de organisatie

- Jouw plek in de organisatie THEORIEVRACiEN - Jouw plek in de organisatie 1 Leg in je eigen woorden uit wat er wordt bedoeld met kleinschalige kinderopvang. 2 a Als je als onderwijsassistent werkt, doe je dat samen met een docent.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door.

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 2 13 e jaargang Vrijdag 18 september 2015 Lekkage In

Nadere informatie

Thema Nederlandse cultuur en gewoontes

Thema Nederlandse cultuur en gewoontes http://www.edusom.nl Thema Nederlandse cultuur en gewoontes Lesbrief 32. Mag ik even uitpraten? Wat leert u in deze les? Eén lange zin maken van twee korte zinnen. Je mening geven. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 september 2017

Nieuwsbrief 7 september 2017 Nieuwsbrief 7 september 2017 Belangrijke data: 11 tot 14 september: Informatieavonden groep 1 tot en met 8 19 september: Bibliobus 20 september: Schoolvoetbal jongens 11-tallen (groep 7/8) 25 en 28 september:

Nadere informatie

Spelenderwijs opvoeden

Spelenderwijs opvoeden INKIJKEXEMPLAAR Spelenderwijs opvoeden Creatieve oplossingen van ouders voor tien wel héél herkenbare gezinsdilemma s inspiratie boekje Wat leuk dat je dit Inspiratieboekje in handen hebt! Zonder een gezinsagenda,

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Van de directie In de laatste Lijstereens voor de voorjaarsvakantie aandacht voor

Nadere informatie

Activiteitenblad 8.1: Weet wat je ziet. Maak een commerciële vlog!

Activiteitenblad 8.1: Weet wat je ziet. Maak een commerciële vlog! Activiteitenblad 8.1: Weet wat je ziet. Maak een commerciële vlog! Vloggen is een nieuw beroep geworden. Sommige mensen verdienen daar veel geld mee, het is soms zelfs hun baan. Welke vloggers ken jij?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Jaargang 18 woensdag Ontwikkelingen rond het IKC

Nieuwsbrief 3. Jaargang 18 woensdag Ontwikkelingen rond het IKC Nieuwsbrief 3 Jaargang 18 woensdag 26-09-2018 De Schakel in ontwikkeling Actief leren! Ontwikkelingen rond het IKC Begin september zijn alle medewerkers van ons toekomstige IKC bij elkaar geweest. Door

Nadere informatie

24 maart maart Zomertijd (klok 1 uur vooruit) 31 maart Theateravond groep 3

24 maart maart Zomertijd (klok 1 uur vooruit) 31 maart Theateravond groep 3 24 maart 2017 26 maart Zomertijd (klok 1 uur vooruit) 31 maart Theateravond groep 3 25 maart Sjoerd Volmer (8) 26 maart Styno Huijkman (5) 26 maart Rosa Walenciak (5) 27 maart Sophie Schouten (8) 27 maart

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

JAARGANG 6 AFLEVERING 09

JAARGANG 6 AFLEVERING 09 Nieuws uit. JAARGANG 6 AFLEVERING 09 Personeelsbezetting Wat betreft de personeelsbezetting vinden er de komende periode wat wijzigingen plaats. Juf Tamara Kamman gaat vanaf 1 maart 2018 een nieuwe uitdaging

Nadere informatie

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 Inleiding De wereld verandert. Er zijn steeds nieuwe digitale ontwikkelingen.

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door.

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april 2018. Lees deze informatie even goed door. Ouders gezocht De oudervereniging zoekt nieuwe leden. Wij hebben een actieve OV die vaak helpt tijdens

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. Mediaopvoeding

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. Mediaopvoeding NIEUWSBRIEF samen spelen + leren = groeien Beste ouder, Mediaopvoeding Al vanaf zeer jonge leeftijd komen kinderen in aanraking met media. Vooral met de komst van de tablet kunnen kinderen van alles zien

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

In en om de groepen - Welkom Bas Beitler en Larissa de Vries! Fijn dat jullie op De Hoeksteen in groep 1 zijn gestart. Veel plezier op school!

In en om de groepen - Welkom Bas Beitler en Larissa de Vries! Fijn dat jullie op De Hoeksteen in groep 1 zijn gestart. Veel plezier op school! Nr. 14, 3 april 2019 Kalender Donderdag 4 april: 17.30-18.30 uur presentatie/afsluiting themaweken Helden Vrijdag 12 april: Koningsspelen Dinsdag 16, woensdag 17 april: IEP eindtoets groep 8 Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang:

Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang: Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in juli 3 juli Schoolreis groep 1 t/m 7 4 juli Maandopening groep 4 4 juli 2 e Rapport 6 en 10 juli 10 minuten gesprekken 13 juli Presentatie

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Vanaf deze week is het de komende 20 weken woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag!

Vanaf deze week is het de komende 20 weken woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag! 16 november 2017 Agenda Do 16 Gruitdag. Vr 17 Gruitdag. Weekend Ma 20 Lootjes trekken in groep 5 t/m 8. Groep 7 en 8 gaan (op de fiets) naar een voorstelling over Social Media in theater Castellum. Di

Nadere informatie

JAARGANG 7 AFLEVERING 08

JAARGANG 7 AFLEVERING 08 Nieuws uit. JAARGANG 7 AFLEVERING 08 Ouderbetrokkenheid 3.0 Nieuwjaarsborrel Op maandag 7 januari 2019 nodigt team De Arenberg u van harte uit voor een nieuwjaarsborrel. Om 18.30 uur bent u welkom in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

2017/2018 no.2 Inleiding 1. Kinderpostzegelactie 2. Dierendag

2017/2018 no.2 Inleiding 1. Kinderpostzegelactie 2. Dierendag 2017/2018 no.2 Inleiding In de eerste drie weken van dit nieuwe schooljaar hebben alle leerlingen, juffen, meesters en ook de Vliegerklas hun draai op school weer gevonden. Het is fijn om te zien en te

Nadere informatie

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 Niet vergeten woensdag 12 juli Musical groep 8 (let op: i.p.v. dinsdag 11 juli) woensdag 12 juli Dassenbur(i)cht 11 donderdag 13 juli Doorschuifmiddag vrijdag 14 juli

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Weerbaarheid Informatie voor ouders Het Centrum voor Jeugd en Gezin ondersteunt met deskundig advies, tips en begeleiding. Een centraal punt voor al je vragen over opvoeden en opgroeien, dat is handig!

Nadere informatie

Social media. SPEL TELEGRAM (10 min.)

Social media. SPEL TELEGRAM (10 min.) Social media Leeftijd: 13-16 Soort bijeenkomst: club Soort werkvorm: actieve spellen, Spellen binnen Thema: Leefwereld en ontwikkeling jeugd Tijdsduur: 55 min. Bron: Clubprogramma op basis van Rock Solid

Nadere informatie

De St. Gerardus Flessenpost

De St. Gerardus Flessenpost De St. Gerardus Flessenpost Vrijdag 21 juni 2019 Musical Er Was Eens Op woensdag 26 juni is de uitvoering van de schoolmusical Er Was Eens Alle kinderen van de Gerardus zijn al een tijdje flink aan het

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Schooljaar juni start Cito. 4 juni start Entree toets. 18 juni eind Cito. 9 juli afscheidsavond schoolverlaters en eindfilm

Schooljaar juni start Cito. 4 juni start Entree toets. 18 juni eind Cito. 9 juli afscheidsavond schoolverlaters en eindfilm Schooljaar 2017-2018 4 juni start Cito 4 juni start Entree toets 18 juni eind Cito 9 juli afscheidsavond schoolverlaters en eindfilm 12 juli eindfeest in AAP tot 12:00 uur (tevens laatste schooldag) Vakantierooster

Nadere informatie

Draaiboek voor een gastles

Draaiboek voor een gastles Draaiboek voor een gastles Dit draaiboek geeft jou als voorlichter van UNICEF Nederland een handvat om gastlessen te geven op scholen. Kinderen, klassen, groepen en scholen - elke gastles is anders. Een

Nadere informatie

Voorbeeldprogramma startbijeenkomst

Voorbeeldprogramma startbijeenkomst BIJLAGE 3 Voorbeeldprogramma startbijeenkomst Inleiding De startbijeenkomst vindt plaats vooraf aan iedere activiteit, ook wanneer jongeren al vaker mee hebben gedaan met M25. Natuurlijk kun je variëren

Nadere informatie

Belangrijke data. Ouderavond maandag 10 april Parkeren locatie Bosrand. Pasen. Vrijdag 7 april 2017

Belangrijke data. Ouderavond maandag 10 april Parkeren locatie Bosrand. Pasen. Vrijdag 7 april 2017 INFO4@LL Vrijdag 7 april 2017 Belangrijke data Ouderavond: Visie op locatie en organisatie : 19.30u, locatie Bosrand 10-04-2017 Paasontbijt en Paasviering 13-04-017 Goede vrijdag (kinderen vrij) 14-04-2017

Nadere informatie

KERSTEDITIE Franciscusschool Oldenzaal. Uitnodiging Kerstviering. In deze editie. Gewoonte 3 BELANGRIJKE ZAKEN EERST.

KERSTEDITIE Franciscusschool Oldenzaal. Uitnodiging Kerstviering. In deze editie. Gewoonte 3 BELANGRIJKE ZAKEN EERST. KERSTEDITIE 2018 Franciscusschool Oldenzaal Beste ouders, Voor u ligt al weer het laatste Franciscusbericht van dit kalenderjaar Hierin een aantal zaken die met name na de vakantie van belang zijn Op school

Nadere informatie

In deze school, in dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! Agenda: Schooljaar 2015-2016 Nr. 17

In deze school, in dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! Agenda: Schooljaar 2015-2016 Nr. 17 Schooljaar 2015-2016 Nr. 17 Gezinsvieringen Op zondag 17 januari verzorgt de school de gezinsviering van 10.15 uur. Op zondag 31 januari is er een hele speciale viering in de kerk waarbij het schooljaar

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer 19 7 juli Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer 19 7 juli Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. Jaargang 15 De nieuwsbrief nummer 19 7 juli 2017 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs 010

Nadere informatie

Mijn computer is leuk

Mijn computer is leuk Handleiding Mijn computer is leuk Ouders praten samen over computers, kinderen en opvoeding Pharos, 2014 Marjolijn van Leeuwen INHOUDSOPGAVE Inleiding blz. 3 De themabijeenkomst blz. 5 Thema 1, oefeningen

Nadere informatie

Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort. Nationale Academie voor Media en Maatschappij

Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort. Nationale Academie voor Media en Maatschappij Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort 1 THEMA 1. Weet wat je ziet Alles wat je ziet in de media is door iemand met bepaalde bedoeling gemaakt. Deze producent wordt door allerlei dingen

Nadere informatie

Kaleidoscoop Website: jaargang 8, nr..;21

Kaleidoscoop Website:     jaargang 8, nr..;21 Nieuwsbrief van Interconfessionele Basisschool Kaleidoscoop schooljaar 2017-2018, Website: www.icbkaleidoscoop.nl E-mail: info@icbkaleidoscoop.nl jaargang 8, nr..;21 INHOUD: 1. Agenda komende weken 2.

Nadere informatie

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl 13 juni 2014 Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage vindt u uitleg over de nieuwe normering van de CITO toetsen. Ook is er nieuws van de Peuterschool (een

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis t Bruggetje Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen.nl Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2013-2014 nr. 19 12 juni 2014 Nieuws uit de groepen

Nadere informatie

Groep 8. jouw. school! Leerlingmiddagen Informatieavond ouders. openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo

Groep 8. jouw. school! Leerlingmiddagen Informatieavond ouders. openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo Groep 8 Leerlingmiddagen Informatieavond ouders openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo jouw school! Informatieavond ouders groep 8 Woensdag 18 november 2015 en woensdag 27

Nadere informatie