HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HUISHOUDELIJK REGLEMENT"

Transcriptie

1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT In aanvulling op de Statuten van Vereniging Wildbeheereenheid Oldambt, vastgesteld in de algemene ledenvergadering van WERKGEBIED ARTIKEL 1. lid 1. Het werkgebied van de Vereniging heeft een omvang van hectare. lid 2. Het werkgebied en de deelgebieden van de Vereniging zijn op de bijgevoegde kaart weergegeven. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 2. Lid 1. Leden Alle leden van een jachtcombinatie dienen lid te zijn van de vereniging. Een nieuw lid wordt eerst dan ingeschreven als hij aan de voorwaarden in de statuten en het huishoudelijk reglement en aan alle verplichtingen van de inschrijving heeft voldaan. Onder inschrijving wordt verstaan, het volledig invullen van het gevraagde op het inschrijf-formulier en het retour zenden hiervan naar het verenigings-secretariaat, en het betalen van de geldende contributie. Op het inschrijf-formulier dient in ieder geval het volgende te worden vermeld: volledige voornaam(en), achternaam, straat, postcode, woonplaats, gemeente, telefoonnummer, geboorte-datum, geboorteplaats, jachtaktenummer, ligging en grootte van het jachtveld, zelfstandig jager of deelname in een jachtcombinatie. Leden verlenen hun volledige medewerking in het aanleveren van (jacht)gegevens in het digitaal FRS systeem. Lid 2. Deelnemers en Donateurs Een deelnemer of donateur heeft geen stemrecht. Deelnemers en donateurs betalen jaarlijks een bijdrage van tenminste het contributie bedrag voor leden. Lid 3. Vergoeding van kosten De leden van het bestuursorgaan der vereniging, de leden van commissies of werkgroepen hebben recht op vergoeding van reiskosten en andere kosten, verbonden aan werkzaamheden in het belang der vereniging, zulks overeenkomstig door het bestuur vast te stellen richtlijn. Lid 4. Kontributiebetaling De door de leden verschuldigde kontributie voor het lopende verenigingsjaar dient voor 1 maart van dat jaar te zijn voldaan. De contributie bedraagt 45,00 voor De leden die tevens aantoonbaar lid zijn van de KNJV krijgen 10,00 reductie. Na aanmaning worden extra kosten in rekening gebracht. Nieuwe leden die lid worden in het lopende verenigingsjaar betalen de volledige contributie van dat jaar. De penningmeester bepaalt op welke wijze de contributie zal worden geïnd. Bij tussentijdse beëindiging van het lidmaatschap word geen contributie terugbetaald.

2 Beëindiging van het lidmaatschap van WBE Oldambt dient vóór 1 december te zijn gemeld middels een schrijven aan het secretariaat van WBE Oldambt of een bericht aan: wbe.oldambt@hetnet.nl Als opzegging uitblijft wordt het lidmaatschap verlengd voor een periode van maximaal één (1) jaar. HET BESTUUR, TAKEN EN BEVOEGDHEDEN ARTIKEL 3. lid 1. Elk lid van het bestuur treedt uiterlijk drie (3) jaar na zijn benoeming af, volgens een door het bestuur vooraf op te maken rooster van aftreding. Het aftredende bestuurslid is terstond herkiesbaar. lid 2. Bij het ontstaan van één of meer tussentijdse vacatures wordt daarin voorzien op de eerstvolgende ledenvergadering. Wie in een tussentijdse vacature wordt benoemd, neemt op het rooster de plaats van zijn voorganger in. lid 3. Elk bestuurslid, ook wanneer dit bestuurslid voor een bepaalde tijd is benoemd, kan te allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslagen of geschorst. Een schorsing die niet binnen drie maanden gevolgd wordt door een besluit tot ontslag, eindigt door het verloop van die termijn. lid 4: Het bestuurslidmaatschap eindigt voorts door schriftelijk bedanken van het bestuurslid. Lid 5. Bestuur. Het bestuur bestaat uit 5 personen, voorzitter, secretaris, penningmeester en twee bestuursleden. Funktieverdeling: A.E.Sportel, voorzitter, algemene zaken, woordvoerder, vertegenwoordiging in en buiten de vereniging, dagelijks bestuur. B.H. Saathof, secretaris, adres en administratie van de vereniging, registratie afschot, vergunningen, dagelijks bestuur. O. Knottnerus, penningmeester, financiën, verhuur-contracten SBB- BBL- Hunze en Aa s, dagelijks bestuur. W.A. Kuiper, bestuurslid, vice secretaris en notulist. A.M.J. Boonman, bestuurslid en algemeen adjunct Lid 6. Rooster van aftreden bestuur. De voorzitter treedt af in het jaar 2020, de secretaris treedt af in het jaar 2018, de penningmeester treedt af in het jaar 2019, de 2e. secretaris treedt af in het jaar 2019, de algemeen adjunct treedt af in het jaar Respectievelijk, Sportel, Saathof, Knottnerus, Kuiper en Boonman. DE VOORZITTER ARTIKEL 4. lid 1. De voorzitter leidt de vergaderingen van het bestuur en de Algemene Vergadering en regelt de volgorde van te behandelen zaken. Hij verleent het woord en heeft het recht elke spreker tot orde te roepen of het woord te ontnemen.

3 lid 2. De voorzitter heeft voorts onder meer tot taak: a. de behartiging van de belangen van - en de goede gang van zaken binnen - de Vereniging a. het in overleg met de secretaris opstellen van de agenda s en de convocaties voor bestuurs- en ledenvergaderingen b. het handhaven van de orde in en het leiden van de bestuurs- en ledenvergaderingen c. handhaven van de Statuten en Huishoudelijk Reglement van de Vereniging in de vergaderingen d. het er op toezien dat de genomen beslissingen in bestuurs- en ledenvergaderingen correct worden uitgevoerd e. het verzorgen van de representatie van de Vereniging f. het vastleggen (samen met de secretaris) van de notulen van alle vergaderingen en van de belangrijke uitgaande brieven DE SECRETARIS ARTIKEL 5. lid 1. De secretaris voert het secretariaat van de Vereniging, waarbij hij zich kan laten bijstaan door één of meer (bestuur)sleden. lid 2. De secretaris heeft voorts onder meer tot taak: a. het uitschrijven en notuleren van bestuurs- en ledenvergaderingen b. het mede vastleggen van de notulen van de bestuurs- en ledenvergaderingen c. de administratieve behandeling van de convocaties en agenda s voor de bestuurs- en ledenvergaderingen d. het bijhouden van het register van leden, deelnemers en donateurs e. het schriftelijk meedelen van het bestuursbesluit tot toelating aan betrokkene en in voorkomend geval beschikbaar stellen van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement f. het verzorgen van de inkomende en uitgaande correspondentie van de Vereniging g. voorleggen van belangrijke uitgaande brieven ter beoordeling en ondertekening aan de voorzitter h. het opstellen van het jaarverslag i. de archivering, met uitzondering van de tot de financiële administratie behorende bescheiden j. het verzorgen van een juiste registratie van de bestuurssamenstelling bij de Kamer van Koophandel k. het functioneren als eerste aanspreekpunt van de Vereniging l. het voorbereiden van contracten met derden DE PENNINGMEESTER ARTIKEL 6. lid 1. De penningmeester is verantwoordelijk voor de onder zijn berusting zijnde geldmiddelen van de Vereniging en tekent de kwitanties. De invordering van de jaarlijkse bijdrage is aan hem opgedragen. lid 2. De penningmeester heeft voorts onder meer tot taak: a. het opstellen van het concept voor de jaarlijkse begroting b. het opstellen van de jaarrekening c. het voeren van de boekhouding d. het tijdig innen van te vorderen bedragen

4 e. het tijdig doen van betalingen binnen de ramingen van de vastgestelde begroting (uitgaven buiten de begroting en boven geraamde begrotingsbedragen zijn in geen geval toegestaan zonder specifiek bestuursbesluit) f. het adviseren van het bestuur tot het doen van voorstellen aan de ledenvergadering tot begrotingswijzigingen, in het geval dat geen of te lage bedragen zijn begroot g. het voeren van een goed geldelijk beheer h. het adviseren aan het bestuur met betrekking tot het te voeren financieel beleid i. het archiveren van alle stukken die tot de financiële administratie behoren FINANCIËN ARTIKEL 7. lid 1. De jaarlijkse bijdragen voor leden, deelnemers en donateurs worden door de Algemene Vergadering vastgesteld op voordracht van het bestuur. lid 2. De Algemene Vergadering kan op voorstel van het bestuur besluiten administratiekosten in rekening te brengen voor onder meer huurovereenkomsten en doorschrijven van toestemmingen en/of ontheffingen. lid 3. Vergunningen aan leden worden kosten-dekkend verstrekt. Voor niet-leden zal een opslag in rekening worden gebracht ter grootte van de jaarlijkse kontributie. BESTUURSVERGADERINGEN EN BESLUITVORMING ARTIKEL 8. lid 1. Het bestuur vergadert in ieder geval voorafgaande aan de Algemene Vergadering en voorts zo dikwijls als de voorzitter dit nodig acht of als ten minste twee bestuursleden daarom verzoeken. lid 2. In het laatstbedoelde geval moet de bestuursvergadering binnen drie weken na ontvangst van het onder lid 1 bedoeld verzoek worden gehouden. lid 3. De oproeping voor de bestuursvergadering geschiedt schriftelijk uiterlijk zeven dagen voorafgaande aan de vergadering en met vermelding van de agenda en eventuele stukken. lid 4. Van elke bestuursvergadering worden notulen gemaakt die in de volgende bestuursvergadering ter vaststelling worden voorgelegd. ALGEMENE VERGADERING ARTIKEL 9. lid 1. De Algemene Vergadering kan geen besluiten nemen over een onderwerp, dat niet duidelijk in de agenda als te behandelen agendapunt is omschreven. lid 2. In de Algemene Vergadering wordt melding gemaakt van ingekomen stukken. lid 3. Ieder lid kan ter vergadering een voorstel van orde doen. Een dergelijk voorstel betreft de wijze van behandeling van de agenda of van een agendapunt.

5 Lid 4. De voorzitter is gerechtigd een lid, deelnemer en donateur wegens (herhaaldelijk) wangedrag tijdens de Algemene Vergadering het woord te ontnemen en/of uit de vergadering te laten verwijderen. Lid 5. Elk lid heeft het recht, staande de vergadering, voorstellen of moties in te dienen. Voorstellen worden na toelichting van de voorsteller alleen dan op de agenda van de volgende vergadering geplaatst, indien de vergadering zich ervoor verklaart. Kascommissie tot onderzoek van de rekeningen en verantwoording. ARTIKEL 10. De kascommissie zal bestaan uit tenminste twee leden, die geen deel mogen uitmaken van het bestuur, en waarvan één hunner aftreed op de jaarvergadering. Ieder jaar zal op de jaarvergadering een nieuw lid worden gekozen door de vergadering. De kascommissie controleert alle bescheiden (rekeningen, bankafschriften, inkomsten en uitgaven) van het boekjaar voorafgaand aan de jaarvergadering. Alle bescheiden moet worden geparafeerd door de kascommissie. De kascommissieleden tekenen een gedagtekende akkoordverklaring, opgesteld door de penningmeester. De kascommissie brengt verslag uit van hun bevindingen op de jaarvergadering, waarna de vergadering aan het bestuur decharge kan verlenen. VERGOEDINGEN ARTIKEL 11. Leden, deelnemers of donateurs of zij die zijn opgehouden lid, deelnemer of donateur van de Vereniging te zijn, kunnen nimmer enige aanspraak op haar bezittingen maken. INTRODUCTIE ARTIKEL 12. Ieder lid heeft het recht van introductie van een derde persoon voor vergaderingen en bijeenkomsten, mits deze introductie door de voorzitter wordt goedgekeurd. Dezelfde persoon mag echter niet meer dan één keer per jaar geïntroduceerd worden. Hij die gebruik maakt van dit recht is verplicht met de introducé te tekenen in het introductieboek en neemt alle verplichtingen op zich van de introducé als gelden deze zijn eigen verplichtingen. REEWILDCOMMISSIE ARTIKEL 13. lid 1. De reewildcommissie wordt door het bestuur benoemd. lid 2. De taken van de reewildcommissie worden door het bestuur schriftelijk vastgelegd. ARTIKEL 14. lid 1. De reewildcommissie kan leden van de Vereniging aanwijzen die haar bij de uitvoering van taken bijstaan.

6 lid 2. De reewildcommissie kan protocollen opstellen en door de Algemene Ledenvergadering laten goedkeuren, voor de werkwijze bij het verdelen van ontheffingen over de leden van de Vereniging, zulks ter realisering van het faunabeheerplan. lid 3. De reewildcommissie doet in voorkomend geval aanvullende voorstellen aan het bestuur over de juiste en evenredige verdeling van ontheffingen over de leden van de Vereniging, zulks ter realisering van het faunabeheerplan. REGELS t.a.v. REEWILDAFSCHOT ARTIKEL 15. Lid 1. Algehele Coördinatie. De Reewild Coördinatie Commissie (RCC) De RCC bestaat uit tenminste 3 leden, waarvan 1 lid zitting heeft in het bestuur van de Vereniging. Huidige leden: J. Bruins, H.E. Evers, B.H. Saathof De RCC is verantwoording schuldig aan het bestuur van de WBE. Lid 2. Reewildtellingen. Het werkgebied van de RCC is opgedeelt in 9 deelgebieden: Per deelgebied wordt minimaal 2 x per jaar ( maart en november ) een telling gehouden door tenminste 2 personen van de reewild- telcommissie. De 3 e. telling geschied door de reewild- jagers. Teldata worden vastgesteld door de RCC. Lid 3. Afschotplan. Aan de hand van het Universeel Beheerplan voor Reeën in Groningen, Friesland en Drenthe, stelt de RCC het afschotplan per deelgebied vast. De draagkracht in ons gebied bepaald mede het afschot. Lid 4. Beleidsregels. Toegewezen bok-kalf realiseren in de geiten afschot-periode, geen verlenging naar afschot in bokken periode. Bij nog niet gerealiseerd of niet afgemeld afschot in de laatste 2 weken van het afschottermijn van zowel de geiten als de bokken kan het afschot aan iemand anders worden toegekend. Lid 5. Afschot. De jager geeft schriftelijk aan, dat hij in aanmerking wenst te komen voor afschot. De in aanmerking komende jager ontvangt een aanvraagformulier voor afschot. De RCC beslist waar en wie het afschot gaat realiseren en zorgt voor een afschotvergunning. De RCC zorgt voor rapportage naar de FBE. Lid 6. Afmelden. Gerealiseerd afschot dient binnen 24 uur na afschot gemeld te worden via het digitale programma Faunaregistratie. Van het afschot dienen 2 foto s te worden gemaakt: 1 van de kop en 1 van de achterloper met daarin het zichtbaar dichtgeknepen wildmerk met leesbaar nummer. Bij de digitale afschotmelding dienen deze 2 foto s ingevoerd te worden. Ook als het toegewezen afschot eventueel niet wordt of kan worden gerealiseerd dient dit tijdig aan de RCC gemeld te worden. (minimaal 14 dagen voor het einde van elke afschot-periode)

7 Wanneer niet aan de verplichtingen voldaan wordt, kunnen er sanctie s volgen, zoals 1 jaar geen of minder afschot. Lid 7. Voorwaarden voor afschot. Indien gevraagd, moet de reewildjager zijn medewerking verlenen aan de activiteiten t.b.v. het reewildbeheer en voorschriften door overheid en FBE. Het afschot is geen gunst, die je naar believen kunt vervullen, maar een plicht waar je op aangesproken kunt worden! FAUNAINVENTARISATIES ARTIKEL 16. lid 1. De leden verstrekken jaarlijks tijdig de tel- en inventarisatiegegevens aan de secretaris en/of aan de faunacommissie. lid 2. De leden verplichten zich tot het tijdig registreren van afschotgegevens in het digitale faunaregistratiesysteem en tot het uitvoeren van inventarisaties/tellingen in de onder hun beheer vallende jachtvelden dan wel het verlenen van medewerking aan commissies en/of werkgroepen die hiermee worden belast. lid 3. Voor zover dit redelijkerwijs mogelijk is zal wettelijke verplichte registratie van afschot door of namens de jachthouder met een jachtakte geschieden. lid 4. Voor gebruik van deze gegevens voor andere doeleinden dan ten behoeve van het opstellen van het provinciale faunabeheerplan, het rapporteren van de uitvoering daarvan, of ter ondersteuning van lokale, provinciale of landelijke belangenbehartiging, is toestemming van het bestuur van de Vereniging vereist. STROPERIJ EN ONWEIDELIJK JAGEN ARTIKEL 17. lid 1. Indien leden of deelnemers onweidelijk gedrag of andere handelingen in strijd met de belangen van de Vereniging menen waar te nemen bij andere leden of deelnemers en zij dat zelf niet kunnen corrigeren, dan dienen zij het secretariaat hiervan op de hoogte te stellen. lid 2. Onder weidelijkheid worden verstaan regels voor de uitvoering van de jacht en het beheer in overeenstemming met de landelijke gedrags- en fatsoensnormen zoals neergelegd in opgestelde of op te stellen voorschriften. lid 3. Het bestuur kan verzoeken om een schriftelijke en ondertekende melding, alvorens de zaak in behandeling te nemen. lid 4. Deze meldingen zullen door het bestuur vertrouwelijk, zo nodig na hoor en wederhoor, worden behandeld. lid 5. Gedrags en Weidelijkheidsregels Een weidelijke jager is een vakkundige jager met eerbied voor de natuur, die in het besef van zijn verantwoordelijkheid de jacht uitoefent. Hij komt de wettelijke verplichtingen na. Hij jaagt volgens de hierna beschreven gedrags- weidelijkheidsregels:

8 a. Beheer van het jachtveld a. beschermt de fauna en flora in het jachtveld tegen onredelijke en/of onrechtmatige aantasting; b. helpt het dier in barre omstandigheden; c. jaagt met inachtneming van de bepalingen van fauna- en wildbeheerplannen; d. onderhoudt regelmatig contacten met grondgebruikers en andere betrokkenen en tracht belangrijke schade door dieren te voorkomen; e. houdt zijn kennis op het gebied van natuur, fauna, beheer en jacht op peil. b. Houding ten opzichte van dieren a. zal alle middelen aanwenden om dieren niet onnodig te laten lijden; b. besteedt alle moeite en zorg aan het binnenbrengen van beschoten dieren en moet daartoe kunnen beschikken over een jachthond; c. verzorgt de dode dieren zodanig, dat er een optimaal gebruik van kan worden gemaakt. c. Zelfbeheersing a. beoefent de jacht - in de ruimste zin van het woord - binnen de eisen van goed fauna- en wildbeheer; b. schiet alleen als: hij het dier voldoende kan aanspreken en kan binnen krijgen; het dier zich voor hem dodelijk trefbaar vertoont en het dier zich niet gunstiger presenteert voor een andere jager. d. Veiligheid met het wapen a. opent en ontlaadt zijn wapen wanneer hij niet schietklaar hoeft te zijn; b. passeert een hindernis alleen met een geopend en ongeladen wapen; c. hanteert zijn wapen zodanig, dat het nooit op een mens is gericht; d. neemt bij het schieten steeds een ruime veiligheidsgrens in acht; e. zorgt ervoor voldoende vaardig te blijven in het gebruik van zijn wapen(s). e. Houding tegenover derden a. heeft respect voor de rechten en eigendommen van derden; b. bevordert door zijn gedrag in het veld een positief beeld van de jacht; c. gedraagt zich collegiaal tegenover andere jagers; d. volgt stipt de aanwijzingen op van de jagermeester, de jachtopziener of diens helpers. f. Houding ten opzichte van de samenleving a. is bereid actief mee te werken aan het geven van voorlichting over het jachtbedrijf; b. doet constructief mee in maatschappelijke discussies over natuurbeheer en de wetgeving daarover; c. werkt waar mogelijk samen met andere natuurbeheerders; d. onderwerpt zich aan het tuchtrecht

9 BALLOTAGECOMMISSIE ARTIKEL 18. lid 1. Op voordracht van het bestuur kan een ballotagecommissie worden benoemd door de Algemene Vergadering. Het betreft een bindende voordracht, waaraan evenwel het bindend karakter kan worden ontnomen door een meerderheid van het aantal uitgebrachte stemmen, genomen in een Algemene Vergadering waarin ten minste een meerderheid van de leden aanwezig is. lid 2. Indien geen voordracht door het bestuur is opgemaakt, of het bindend karakter aan de voordracht is ontnomen, is de Algemene Vergadering vrij in de keuze en samenstelling van de commissie. lid 3. De commissie bestaat uit ten minste drie leden en is verantwoording verschuldigd aan het bestuur. De voorzitter van de commissie wordt benoemd door het bestuur. lid 4. Iedere drie jaar treedt een commissielid af. Dit commissielid is terstond herkiesbaar. lid 5. De commissie is belast met de beoordeling van de aanvragen om toelating tot de Vereniging door leden, deelnemers en donateurs. lid 6. De commissie voert haar taken namens het bestuur uit binnen de aan het bestuur in de Statuten toegekende bevoegdheden. lid 7. In voorkomende gevallen stelt de commissie een voordracht op welke ter goedkeuring aan het bestuur wordt voorgelegd. lid 8. Bij niet toelating heeft een aspirant-lid, -deelnemer of -donateur de mogelijkheid van beroep op de Algemene Vergadering. lid 9. De commissie is gehouden de beoordeling van de voordracht tijdig ter kennis te brengen aan betrokkene(n) onder opgaaf van beroepsmogelijkheid. CONCURRENTIEVERBOD ARTIKEL 19. Het is de leden, deelnemers en donateurs verboden op enigerlei wijze te pogen, direct dan wel indirect, het jachtrecht en/of de toestemming om te beheren te verwerven op gronden waarop andere leden ditzelfde recht hebben verworven, één en ander op straffe van royement door de Vereniging. Vorenstaand verbod is niet van kracht indien de leden, deelnemers of donateurs bedoeld recht verkrijgen door eigendomsverkrijging van de gronden waarop dit recht wordt uitgeoefend, dan wel indien het initiatief tot verhuur respectievelijk tot toestemming voor beheer genomen wordt door de verhuurder. GESCHILLENREGELING M.B.T. OPZEGGING VAN EN ONTZETTING UIT HET LIDMAATSCHAP ARTIKEL 20. lid 1. Op voordracht van het bestuur kan een arbitragecommissie worden benoemd door de Algemene Vergadering. Het betreft een bindende voordracht, waaraan evenwel het bindend karakter kan worden ontnomen door een meerderheid van het aantal uitgebrachte stemmen, genomen in een Algemene Vergadering waarin ten minste een meerderheid van de leden aanwezig is.

10 lid 2. Indien geen voordracht door het bestuur is opgemaakt, of het bindend karakter aan de voordracht is ontnomen, is de Algemene Vergadering vrij in de keuze en samenstelling van de commissie. lid 3. De commissie bestaat uit ten minste drie leden en is verantwoording verschuldigd aan het bestuur. De voorzitter van de commissie wordt benoemd door het bestuur. lid 4. Iedere drie jaar treedt een commissielid af. Dit commissielid is terstond herkiesbaar. lid 5. De commissie voert haar taken namens het bestuur uit binnen de aan het bestuur in de Statuten toegekende bevoegdheden. lid 6. De commissie is belast met de beoordeling van geschillen omtrent de opzegging van het lidmaatschap, dan wel ontzetting uit het lidmaatschap. De commissie beoordeelt daartoe een schriftelijk ingebrachte eis van het bestuur omtrent een opzegging van het lidmaatschap, dan wel een ontzetting uit het lidmaatschap, en geeft het betrokken lid de gelegenheid om uiterlijk binnen een termijn van twee weken na het verzoek daartoe een schriftelijk verweer in te brengen. Daarna organiseert de commissie een zitting waar de partijen hun standpunt mondeling kunnen toelichten. De commissie hoort daarbij zo nodig getuigen of deskundigen. De commissie brengt ten slotte advies uit aan het bestuur, met afschrift naar betrokkenen. ARTIKEL 21. lid 1. Indien het bestuur, conform het bepaalde in de Statuten, besluit tot opzegging van het lidmaatschap, dan wel ontzetting uit het lidmaatschap, dan krijgt het betreffende lid, dan wel krijgen de betreffende leden, via de secretaris van de Vereniging een schriftelijke kennisgeving bij aangetekend schrijven van het voornemen van het besluit. lid 2. In betreffend schrijven dient het lid te worden gewezen op de mogelijkheid, bij dit artikel verleend, om in een bijzondere bestuursvergadering te worden gehoord. lid 3. Het verzoek tot een bijzondere bestuursvergadering dient het lid binnen acht dagen na ontvangst van de kennisgeving van het bestuur bij aangetekend schrijven aan de secretaris van de Vereniging kenbaar te maken. lid 4. Het bestuur zal zo spoedig mogelijk de bijzondere bestuursvergadering houden en het lid daarvan op de hoogte te stellen door mededeling van datum, tijd en plaats van de bijzondere bestuursvergadering. lid 5. Indien het bestuur ook na deze bijzondere bestuursvergadering blijft bij het besluit tot opzegging dan wel ontzetting zal overigens worden gehandeld op de wijze als voorzien in de Statuten. ARTIKEL 22. Indien de opzegging van het lidmaatschap, dan wel de ontzetting uit het lidmaatschap, het gevolg is van handelingen die in strijd zijn met de uitvoering van het faunabeheerplan, dan raadpleegt de Vereniging eerst het bestuur van de faunabeheereenheid of de besturen van de faunabeheereenheden alvorens tot opzegging of uitzetting over te gaan. ARTIKEL 23. Alle overige geschillen worden afgehandeld door het bestuur.

11 GOEDKEURING ARTIKEL 24. Het bedrag of de waarde als bedoeld in artikel 17, lid 5, sub a van de Statuten bedraagt VERZEKERING ARTIKEL 25. De Vereniging sluit een Wettelijke Aansprakelijkheids cq Ongevallen-verzekering af voor alle door de leden gevoerde activiteiten en werkzaamheden t.b.v. de Vereniging. (d.m.v. het WBE lidmaatschap van de Koninklijke Jagervereniging zijn alle leden verzekerd) SLOTBEPALING ARTIKEL 26. Algemene bepaling Het huishoudelijk reglement wordt jaarlijks op de algemene ledenvergadering (jaarvergadering) vastgesteld. Het bestuur is gehouden om tussentijds regels toe te voegen, te wijzigen, of zodanig aan te passen dat zij voor een behoorlijk besturen van de vereniging noodzakelijk acht, zij legt hiervoor verantwoording af op de jaarvergadering. Daar waar dit Huishoudelijk Reglement niet voorziet beslist het bestuur.

WBE OLDAMBT. Huishoudelijk Reglement

WBE OLDAMBT. Huishoudelijk Reglement WBE OLDAMBT Huishoudelijk Reglement 2016 Huishoudelijk Reglement WBE A Oldambt @ artikel - 1 Lidmaatschap. Leden, volgens artikel 5 van de statuten Alle leden van een jachtcombinatie dienen lid te zijn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT In aanvulling op de statuten van WBE.., vastgesteld in de algemene ledenvergadering van.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT In aanvulling op de statuten van WBE.., vastgesteld in de algemene ledenvergadering van. HUISHOUDELIJK REGLEMENT In aanvulling op de statuten van WBE.., vastgesteld in de algemene ledenvergadering van. HET BESTUUR, TAKEN EN BEVOEGDHEDEN ARTIKEL 1 Lid 1. lid 2. lid 3. Elk lid van het bestuur

Nadere informatie

HET BESTUUR, TAKEN EN BEVOEGDHEDEN ARTIKEL 1

HET BESTUUR, TAKEN EN BEVOEGDHEDEN ARTIKEL 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de vereniging WILDBEHEEREENHEID SCHIELAND HET BESTUUR, TAKEN EN BEVOEGDHEDEN ARTIKEL 1 1. Elk lid van het bestuur treedt uiterlijk drie (3) jaar na zijn benoeming af, volgens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WILDBEHEEREENHEID FLEVOLAND HET BESTUUR, TAKEN SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WILDBEHEEREENHEID FLEVOLAND HET BESTUUR, TAKEN SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT WILDBEHEEREENHEID FLEVOLAND HET BESTUUR, TAKEN SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEDEN ARTIKEL 1 lid 1. Behalve in het jaar dat de voorzitter aftreedt, treden elk jaar twee der bestuursleden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT In aanvulling op de statuten van WBE Sevenum vastgesteld in de algemene ledenvergadering van.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT In aanvulling op de statuten van WBE Sevenum vastgesteld in de algemene ledenvergadering van. HUISHOUDELIJK REGLEMENT In aanvulling op de statuten van WBE Sevenum vastgesteld in de algemene ledenvergadering van. HET BESTUUR, TAKEN EN BEVOEGDHEDEN ARTIKEL 1 lid 1. lid 2. lid 3. Elk lid van het bestuur

Nadere informatie

In aanvulling op de statuten van WBE Reeuwijk e.o.

In aanvulling op de statuten van WBE Reeuwijk e.o. Blad 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT In aanvulling op de statuten van WBE Reeuwijk e.o. HET BESTUUR, TAKEN EN BEVOEGDHEDEN ARTIKEL 1. 1. Elk lid van het bestuur treedt uiterlijk drie (3) jaar na zijn benoeming

Nadere informatie

ARTIKEL 3 lid 1. De secretaris voert het secretariaat van de vereniging, waarbij hij zich kan laten bijstaan door één of meer (bestuur)sleden.

ARTIKEL 3 lid 1. De secretaris voert het secretariaat van de vereniging, waarbij hij zich kan laten bijstaan door één of meer (bestuur)sleden. HUISHOUDELIJK REGLEMENT WBE Stroomgebied Voorsterbeek HET BESTUUR, TAKEN EN BEVOEGDHEDEN ARTIKEL 1 lid 1. Behalve in het jaar dat de voorzitter aftreedt, treden elk jaar twee der bestuursleden af, volgens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WBE Tielerwaard West HET BESTUUR, TAKEN EN BEVOEGDHEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WBE Tielerwaard West HET BESTUUR, TAKEN EN BEVOEGDHEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT WBE Tielerwaard West HET BESTUUR, TAKEN EN BEVOEGDHEDEN ARTIKEL 1 lid 1. Behalve in het jaar dat de voorzitter aftreedt, treed elk jaar één der bestuursleden af, volgens een vooraf

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club. Artikel 1.

Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club. Artikel 1. Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club Artikel 1. Elk jaar treden twee of meer bestuursleden af volgens een vooraf gemaakt rooster. De aftredenden zijn terstond herkiesbaar. Bij het ontstaan van één

Nadere informatie

OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA

OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA 1 OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie: 16 september 2013) DOEL EN TAAK Artikel 1. Het doel van de vereniging is: 1. het bevorderen van de betrokkenheid van de ouders

Nadere informatie

Ûntwerp & realisaasje: Kalinderkommisje It Frije Fjild & Rekladruk Gytsjerk. Ferkeappriis: 7,50

Ûntwerp & realisaasje: Kalinderkommisje It Frije Fjild & Rekladruk Gytsjerk. Ferkeappriis: 7,50 Jachtkalinder 2018 Ûntwerp & realisaasje: Kalinderkommisje It Frije Fjild & Rekladruk Gytsjerk Ferkeappriis: 7,50 Kees Elzinga Januari 2018 1 2 3 4 5 6 7 1 08.48 16.39 08.48 16.40 08.48 16.41 08.47 16.43

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT European Dwarf Club (EDC)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT European Dwarf Club (EDC) HUISHOUDELIJK REGLEMENT European Dwarf Club (EDC) Artikel 1. toelating leden Wie lid van de vereniging wenst te worden meld zich aan bij de secretaries van de club. Hiervoor gebruikt hij/zij de inschrijfpagina

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 Aanvragen/toekennen lidmaatschap Artikel 1 verzoek tot lidmaatschap Een verzoek om lidmaatschap van de vereniging wordt ingediend bij het secretariaat van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement . Flatcoated Nederlandse. Retriever Vereniging. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Toelating van leden 1. Zij die als lid tot de vereniging willen toetreden, vermelden bij hun schriftelijke aanmelding

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT.

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. De verkorte naam is: VSPVU. 2. De vereniging heeft haar zetel in Amsterdam. 3.

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

NEDERLANDSCHE WELSH TERRIER CLUB

NEDERLANDSCHE WELSH TERRIER CLUB NEDERLANDSCHE WELSH TERRIER CLUB Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer V 121174 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Goedgekeurd door de algemene vergadering op 22 april 2018. Goedgekeurd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: 7 november 2007 LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HENGELSPORTVERENIGING DE VRIENDENKRING Artikel 1. De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Statuten van Volleybalvereniging PQV

Statuten van Volleybalvereniging PQV Statuten van Volleybalvereniging PQV Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Volleybalvereniging PQV. De naam is afgeleid van Pijlslag, Quintus en Vollier. Zij is gevestigd In de gemeente

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Almense Tennis Club

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Almense Tennis Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT Almense Tennis Club ALGEMEEN 3 HET BESTUUR 3 CONTRIBUTIE 4 INTRODUCTIE 4 VERGADERINGEN 5 KASCOMMISSIE 5 ALGEMENE BEPALINGEN VAN ORDE 5 HET AFHANGSYSTEEM 6 WIJZIGING VAN HET HUISHOUDELlJK

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: ''VERENIGING NEDERLAND - NOORWEGEN". 2. Zij is gevestigd te Utrecht. DUUR Artikel 2 De vereniging

Nadere informatie

Statuten B.C. Rolde. Naam en zetel. Oprichtingsdatum en verenigingsjaar. Doel. Leden en begunstigers. Statuten

Statuten B.C. Rolde. Naam en zetel. Oprichtingsdatum en verenigingsjaar. Doel. Leden en begunstigers. Statuten B.C. Rolde. Naam en zetel. Artikel 1. 1. de vereniging draagt de naam Bridgeclub Rolde. zij wordt in deze statuten verder aangeduid als de vereniging. 2. zij heeft haar zetel te Rolde. Oprichtingsdatum

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie TUBBERGEN Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Wildbeheereenheid Broek en Duin Artikel 1. Bestuur, benoeming en aftreden. Huishoudelijk Reglement Behalve in het jaar dat de voorzitter aftreedt, treden elk jaar twee van de bestuursleden af volgens een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. van de. Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86)

Huishoudelijk reglement. van de. Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86) Huishoudelijk reglement van de Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86) ================================================= Hoofdstuk I: Van de leden. Wijze van toetreden van gewone leden. Artikel 1. 1. Personen

Nadere informatie

STATUTEN VELO VOLLEYBAL

STATUTEN VELO VOLLEYBAL Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybal Vereniging VELO. Zij is gevestigd te Wateringen. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Wateringen op 22 maart 1972; is aangegaan

Nadere informatie

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM Algemene bepalingen: Artikel 1. In deze statuten wordt verstaan onder de vereniging: Watersportvereniging Onderdendam. de statuten: de Statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Artikel 3 Alle leden kunnen op het huishoudelijk reglement inzien.

Artikel 3 Alle leden kunnen op   het huishoudelijk reglement inzien. Huishoudelijk Reglement ONZE PERSONEELSVERENIGING ALGEMEEN Artikel 1 Onze Personeelsvereniging, is opgericht op 1 november 2006 en is gevestigd te Velp, gemeente Arnhem. Artikel 2 De vereniging heeft ten

Nadere informatie

STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE

STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE Naam en Zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Netwerk Vrouwelijke Ondernemers - Drenthe (NVO-Drenthe). Zij wordt in deze statuten verder

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Statuten van Bridgeclub Hout-Blerick

Statuten van Bridgeclub Hout-Blerick BRIDGECLUB 1 17 april 2012 Statuten van Bridgeclub Hout-Blerick Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Bridgeclub Hout-Blerick. 2. Zij heeft haar zetel in Hout-Blerick, gemeente Venlo.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD Lidmaatschap Artikel 1 1.1 Een ieder die lid wenst te worden kan daartoe een schriftelijk verzoek indienen bij het bestuur, dat in beginsel

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo.

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. 1 Doorlopende tekst van de statuten van Volleybalvereniging Gemini Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. www.berkelstede.nl Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

Fotoclub Oldenzaal Opgericht 1992

Fotoclub Oldenzaal Opgericht 1992 STATUTEN Artikel 1: Naam, zetel en duur De vereniging draagt de naam Fotoclub Oldenzaal en is gevestigd in Oldenzaal. Zij wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. Artikel 2: Doel De vereniging stelt zich

Nadere informatie

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B Pagina 1 van 5 Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel Inhoudsopgave pagina 1.... Bestuur. 2 2. Bestuurstaken... 2 3. Lidmaatschap... 3 4. Verplichtingen

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten.

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten. Huishoudelijk reglement van de bridgeclub "Sans Atout" te Barendrecht Artikel 1 - Begrippen In dit huishoudelijk reglement worden verder aangeduid: a. De Bridgeclub "Sans Atout" als "SA" b. Het Bestuur

Nadere informatie

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald.

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald. VOLKSTUINVERENIGING Gemeente BRUMMEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit Huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten van 9 mei 1990. De

Nadere informatie

Artikel 14. In gevallen waarin deze statuten niet voorzien beslist het bestuur, met inachtneming van artikel 5 lid 1.

Artikel 14. In gevallen waarin deze statuten niet voorzien beslist het bestuur, met inachtneming van artikel 5 lid 1. STATUTEN van de Bewonersvereniging Vegetarisch Woonpark Ommershof, gevestigd te Oosterbeek, gemeente Renkum. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Versie 03 24 maart 2011 HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Artikel 1. In dit Reglement wordt verstaan onder: a. DE STICHTING: Stichting Turnschool Alianza Waalwijk gevestigd

Nadere informatie

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement Bijlage 4 Huishoudelijk Reglement INHOUDSOPGAVE 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden... 3 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten.... 3 1.2 Vertegenwoordiging... 3 1.3

Nadere informatie

Statuten Genkse vereniging van Boekbinders &

Statuten Genkse vereniging van Boekbinders & Statuten Genkse vereniging van Boekbinders & Artikel 1. Naam, zetel en duur 1. De vereniging draagt de naam Genkse vereniging van boekbinders & en wordt in de statuten en het huishoudelijk reglement nader

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOLLANDSCHE SINT BERNARD CLUB

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOLLANDSCHE SINT BERNARD CLUB HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOLLANDSCHE SINT BERNARD CLUB Artikel 1 Toelating van leden 1. Zij die als lid van de vereniging willen toetreden, vermelden bij hun schriftelijke aanmelding hun naam, geboortedatum,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

reglement Landelijke Groepen CNV Publieke Zaak per 1 januari 2006

reglement Landelijke Groepen CNV Publieke Zaak per 1 januari 2006 reglement Landelijke Groepen CNV Publieke Zaak per 1 januari 2006 2 Inhoud pagina begripsbepalingen 3 Landelijke Groep 3 doel en taakstelling 4 instelling 4 Landelijk Groepsbestuur 4 samenstelling 4 taken

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v.

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. Leden art. 1 Een verzoek om als lid te worden toegelaten, dient op een voor dit doel ontworpen aanmeldingsformulier, bij bet secretariaat te worden ingediend.

Nadere informatie

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN)

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Concept Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Artikel 1 NAAM en ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) 2. De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Voorstel wijziging Statuten:

Voorstel wijziging Statuten: Voorstel wijziging Statuten: Artikel 1 lid 1 wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt: "1. De Vereniging draagt de naam: Vereniging Industriële Raad voor de Olie- en Gasindustrie en Offshore Renewable

Nadere informatie

WATERSPORTVERENIGING "LEKKERKERK" -HUISHOUDELIJK REGLEMENT-

WATERSPORTVERENIGING LEKKERKERK -HUISHOUDELIJK REGLEMENT- WATERSPORTVERENIGING "LEKKERKERK" -HUISHOUDELIJK REGLEMENT- H E T B E S T U U R Update maart 2019 ARTIKEL 1 SAMENSTELLING. Het bestuur bestaat uit tenminste 5 gewone leden, te weten: voorzitter, secretaris,

Nadere informatie

Statuten Schaakbond Overijssel

Statuten Schaakbond Overijssel Statuten Schaakbond Overijssel Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam "Schaakbond Overijssel", hierna te noemen SBO, en is gevestigd te Enschede. De SBO is onder de toenmalige naam Twentsche

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van het Smartlappenkoor droger kan niet Huishoudelijk reglement Dit reglement verstaat onder de vereniging: het smartlappenkoor droger kan niet Onder de statuten: Onder het bestuur:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort ALGEMEEN Artikel 1 1. Het Huishoudelijk Reglement geldt naast hetgeen in de statuten van Lopersgroep Brandevoort is opgenomen. 2. De algemene vergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN-VEENHOOP Gevestigd te Drachten Dit Huishoudelijk Reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19 november

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Huishoudelijk Reglement. Dit reglement dient uitsluitend ter aanvulling van de statuten van de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen. Dit reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 24

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT Oktober 2016 Artikel 1. De vereniging draagt de naam Volleybal Club Volt (afgekort VC Volt). Zij is gevestigd te Cuijk (NB) en is opgericht op 14 juli 2016 als voortvloeisel

Nadere informatie

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5 S T A T U T E N Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging van Poststukken- en Poststempelverzamelaars, bij afkorting genaamd: Po & Po. De vereniging is gevestigd te Amsterdam.

Nadere informatie

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging tot Ontwikkeling van het Reken/Wiskunde Onderwijs en is gevestigd te Utrecht. 2. De vereniging is aangegaan

Nadere informatie

Huishoudelijk Regelement CV de Hekkesluiters

Huishoudelijk Regelement CV de Hekkesluiters Huishoudelijk Regelement CV de Hekkesluiters Artikel 1. Begripsbepalingen. 1. In dit huishoudelijk reglement van Carnavalsvereniging de Hekkesluiters worden, tenzij anders vermeld, de begrippen en definities

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. Wanroij, 22 maart 2016. 1 Artikel 1: Leden 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform de statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 )

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 ) HUISHOUDELIJK REGLEMENT BHV PUSH ( februari 2011 ) Artikel 1 Leden en begunstigers De leden zijn als volgt onderverdeeld: 1. Senioren: spelende en/of trainende en niet-spelende senioren zijn zij, die per

Nadere informatie

ALGEMEEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFD. IJSSELSTEIN

ALGEMEEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFD. IJSSELSTEIN ALGEMEEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFD. IJSSELSTEIN In dit Huishoudelijk Reglement wordt bedoeld: 1. Onder "Afdeling" de KBO - Afdeling IJsselstein; 2. Onder "Bond": het overkoepelende orgaan van

Nadere informatie

ANTILLIAANSE AANNEMERS VERENIGING HUISHOUDELIJK REGELMENT

ANTILLIAANSE AANNEMERS VERENIGING HUISHOUDELIJK REGELMENT ANTILLIAANSE AANNEMERS VERENIGING HUISHOUDELIJK REGELMENT VASTSTELLING VAN DE CONTRIBUTIE Artikel 1 1. De contributie voor de leden wordt geheven volgens normen, die door de Ledenvergadering, bedoeld in

Nadere informatie