Artikel 3 Alle leden kunnen op het huishoudelijk reglement inzien.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Artikel 3 Alle leden kunnen op het huishoudelijk reglement inzien."

Transcriptie

1 Huishoudelijk Reglement ONZE PERSONEELSVERENIGING ALGEMEEN Artikel 1 Onze Personeelsvereniging, is opgericht op 1 november 2006 en is gevestigd te Velp, gemeente Arnhem. Artikel 2 De vereniging heeft ten doel het bevorderen en in stand houden van onderling contact tussen alle medewerkers. Zij streeft dit doel na door onder andere het organiseren van activiteiten op gebied van cultuur, sportiviteit en ontspanning. Artikel 3 Alle leden kunnen op het huishoudelijk reglement inzien. Artikel 4 Beschadiging van eigendommen van Onze Personeelsvereniging en de door haar gehuurde goederen of zaken, waarvan Onze Personeelsvereniging voor behoud of beheer verantwoordelijk is gesteld, komen voor rekening van de veroorzaker(s). LIDMAATSCHAP Artikel 5 De vereniging kent medewerkersleden in loondienst van Onze Huisartsen en onderliggende BV s en aanverwante medewerkersleden niet in loondienst. Waar in dit reglement of in krachtens dit reglement vastgestelde reglementen of genomen besluiten sprake is van lid of leden worden daaronder de medewerkersleden in loondienst en aanverwante medewerkersleden niet in loondienst bedoeld, tenzij uitdrukkelijk anders is bepaald of kennelijk anders is bedoeld. Artikel 5a Medewerkersleden in loondienst zijn medewerkers die zich als medewerkerlid bij het bestuur hebben aangemeld en door het bestuur als zodanig tot de vereniging zijn toegelaten. Ingeval van niet-toelating door het bestuur kan de algemene vergadering alsnog tot toelating besluiten. Artikel 5b Aanverwante medewerkersleden niet in loondienst zijn medewerkers die zich als aanverwant-medewerker lid bij het bestuur hebben aangemeld en door het bestuur als zodanig tot de vereniging zijn toegelaten. Ingeval van niet-toelating door het bestuur kan de algemene vergadering alsnog tot toelating besluiten. Deze aanverwante medewerkers niet in loondienst kunnen zijn: chauffeurs, artsen, zzp-ers, uitzendkrachten etc.

2 Artikel 6 Het lidmaatschap eindigt: door de dood van het lid; door opzegging door het lid; door opzegging door de vereniging; voor wat betreft een medewerkerlid door het beëindigen van het dienstverband bij Onze Huisartsen en onderliggende BV s. Artikel 6a Opzegging van het lidmaatschap door het lid kan slechts geschieden tegen het einde van een kalenderjaar, mits schriftelijk en met inachtneming van een opzeggingstermijn van ten minste 2 (twee) maanden. Niettemin is onmiddellijke beëindiging van het lidmaatschap door opzegging mogelijk: indien redelijkerwijs niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren; binnen een maand nadat een besluit waarbij de rechten van de leden zijn beperkt of hun verplichtingen zijn verzwaard, aan een lid bekend is geworden of medegedeeld (tenzij het betreft een wijziging van de geldelijke rechten en verplichtingen); binnen een maand nadat een lid een besluit is meegedeeld tot omzetting van de vereniging in een andere rechtsvorm of tot fusie. Indien een opzegging niet tijdig heeft plaatsgehad, loopt het lidmaatschap door tot het einde van het eerstvolgende verenigingsjaar. Artikel 6b Opzegging van het lidmaatschap door de vereniging kan eveneens slechts geschieden tegen het einde van een kalenderjaar. De opzegging geschiedt door het bestuur, schriftelijk en met inachtneming van een opzeggingstermijn van ten minste 2 (twee) maanden. Opzegging van het lidmaatschap door de vereniging kan slechts plaatsvinden wanneer redelijkerwijs van de vereniging niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren. Indien een opzegging niet tijdig heeft plaatsgehad, loopt het lidmaatschap door tot het einde van het eerstvolgende verenigingsjaar. Artikel 6c Ontzetting uit het lidmaatschap kan alleen worden uitgesproken wanneer een lid in strijd met de reglementen of besluiten van de vereniging handelt, zoals ondermeer in het geval dat, ondanks betalingsherinnering, de contributie en/of bijdragen voor een uitje niet of niet tijdig wordt betaald of wanneer het lid de vereniging op onredelijke wijze benadeelt. De ontzetting geschiedt door het bestuur, dat het betrokken lid ten spoedigste van het besluit, met opgave van redenen in kennis stelt. De betrokkene is bevoegd binnen een maand na ontvangst van de kennisgeving in beroep te gaan bij de algemene vergadering. Gedurende de beroepstermijn en hangende het beroep is het lid geschorst. De algemene vergadering kan slechts tot ontzetting besluiten door een daartoe strekkend besluit, genomen met een meerderheid van ten minste twee/derde van het aantal uitgebrachte stemmen. Artikel 6d Wanneer het lidmaatschap in de loop van een verenigingsjaar eindigt, blijft desalniettemin de jaarlijkse bijdrage voor het geheel door het lid verschuldigd. Het bestuur kan een lid dat handelt in strijd de reglementen of besluiten van

3 de vereniging of de vereniging op onredelijke wijze benadeelt, schorsen voor een door het bestuur te bepalen periode van maximaal zes (6) maanden. Tegen de schorsing is beroep mogelijk bij de algemene vergadering. Het in Artikel 6c bepaalde aangaande beroep is van overeenkomstige toepassing. Artikel 7 Donateurs zijn zij, die door het bestuur als zodanig zijn toegelaten. Het bestuur is bevoegd het donateurschap door schriftelijke opzegging te doen beëindigen. Donateurs zijn verplicht jaarlijks aan de vereniging een geldelijke bijdrage te verlenen, waarvan de minimale omvang ieder jaar in de algemene vergadering wordt vastgesteld. Donateurs hebben geen stemrecht. BESTUUR Artikel 8 De voorzitter, de secretaris en de penningmeester vormen het dagelijks bestuur (DB), welk lichaam Onze Personeelsvereniging in en buiten rechte vertegenwoordigt. Artikel 9 De voorzitter, secretaris en penningmeester worden door de algemene vergadering gekozen. Het bestuur benoemt uit haar midden de overige bestuursleden en eventuele plaatsvervangers. Artikel 10 De zittingsperiode van de bestuursleden is 3 jaar. Daarna is men terstond herkiesbaar. Artikel 11 Het bestuur heeft de leiding in alle zaken de Vereniging betreffende, houdt een wakend oog op de naleving van het Huishoudelijk Reglement en treedt op waar belangen en rechten van de vereniging moeten worden behartigd of verdedigd. Artikel 12 Het bestuur bestaat uit ten minste drie en ten hoogste zeven natuurlijke personen met dien verstande dat ten minste twee/derde van de bestuursleden uit medewerkersleden bestaat. Artikel 13 Taken van het bestuur. Artikel 13a De voorzitter De voorzitter leidt de algemene en de bestuursvergadering. De voorzitter waakt in het bijzonder voor de belangen van de Vereniging. De voorzitter is het eerste aanspreekpunt van de Vereniging. De voorzitter draagt zorg voor eer en goede naam van de Vereniging, voor een goede administratie en een juist beheer. De voorzitter ziet er op toe dat alle besluiten, genomen tijdens de algemene vergadering of bestuursvergadering, worden uitgevoerd.

4 Artikel 13b De secretaris De secretaris is belast met al die werkzaamheden die worden geacht tot zijn taak te behoren. De secretaris is gerechtigd de correspondentie namens het bestuur te ondertekenen. De secretaris beheert het verenigingsarchief en houdt voorts bij: de notulen der bestuursvergaderingen de notulen der algemene vergadering de ledenlijst. De secretaris leidt de algemene en de bestuursvergadering bij afwezigheid, of op verzoek, van de voorzitter. Verder is de secretaris verplicht alle bij hem binnengekomen bescheiden, de Vereniging betreffende, ten spoedigste ter kennis van het bestuur te brengen. Artikel 13c De penningmeester. De penningmeester is belast met het geldelijk beheer van de Vereniging. Op de jaarlijkse vergadering brengt hij verslag uit van het geldelijk beheer, dat door een kascommissie van ten minste twee leden, door de algemene vergadering te benoemen, moet worden nagezien. Op hun advies zal de algemene vergadering dit al dan niet goedkeuren. Artikel 13d Overige bestuursleden. De overige bestuursleden zullen alle werkzaamheden verrichten die in het belang van de vereniging nodig zijn en staan andere bestuursleden in hun werkzaamheden bij. VERGADERINGEN Artikel 14 Een bestuursvergadering is niet tot besluitneming bevoegd, indien niet minstens de helft van het totale aantal bestuursleden aanwezig is. Besluitneming binnen het bestuur geschied door stemming. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Indien er sprake is van staking én de voorzitter zich van stemming heeft onthouden, is het voorstel verworpen. Artikel 15 De geplande vergaderdata van het PV-bestuur worden aan het begin van het kalenderjaar in een rooster vastgelegd. Het PV-bestuur vergadert volgens een agenda, welke door het dagelijks bestuur (DB), wordt vastgesteld. Van elke PV-vergadering worden notulen gemaakt en onder de PV-bestuursleden gedistribueerd. Artikel 16 Het bestuur heeft het recht kandidaten voor vacatures in het bestuur voor te stellen en omtrent door de leden gestelde kandidaten advies uit te brengen. Artikel 17 Ieder lid heeft het recht voorstellen in te dienen die verband houden met het gestelde doel van de vereniging. Artikel 18 De organisatie van evenementen en activiteiten wordt in vergadering door de bestuursleden in commissies verdeeld.

5 Artikel 19 De leden van de door het PV-bestuur benoemde commissies zijn ten allen tijde verantwoording schuldig aan het PV-bestuur. Artikel 20 Jaarlijks organiseert het bestuur een algemene vergadering. Zo nodig kan op verzoek van ten minste 1/10 (één tiende) gedeelte van de leden of op initiatief van het bestuur een extra algemene vergadering worden belegd. Artikel 21 Stemmingen over personen dienen schriftelijk te gebeuren; over zaken kan hoofdelijk worden gestemd. Artikel 22 Door de algemene vergadering genomen besluiten zijn voor de gehele Vereniging bindend. De leden zijn tot een goede uitvoering van de genomen besluiten verplicht. FINANCIËN Artikel 23 De financiën van de Vereniging bestaan uit: contributie van leden donaties overige inkomsten (o.a. rente). Artikel 24 De contributie wordt jaarlijks tijdens de algemene vergadering vastgesteld. Artikel 25 De contributie van medewerkers in loondienst wordt ingehouden via het salaris De contributie van aanverwante medewerkersleden geschied via vooruitbetaling. Donateurs ontvangen een factuur en betalen 1 jaar vooruit. Het kalenderjaar loopt van 1 januari t/m 31 december. Het lidmaatschap eindigt door schriftelijke opzegging aan het bestuur met inachtneming van een opzegtermijn van 2 (twee) maanden. Betalingsverplichting van contributie wordt dan als beëindigd beschouwd met ingang van het nieuwe kalenderjaar volgend op de ontvangst van het schrijven. Artikel 26 Het is bestuursleden toegestaan de door hen in het belang van de vereniging gemaakte kosten aan de vereniging in rekening te brengen, een en ander ter beoordeling van het bestuur. Hiertoe staat de bestuursleden een zogenaamd kosten declaratieformulier ter beschikking. De declaratie dient ter goedkeuring door tenminste één ander bestuurslid mede te worden ondertekend. Artikel 27 In de algemene ledenvergadering van 2014 is afgesproken dat de bestuursleden jaarlijks met het gehele bestuur op kosten van de vereniging mogen eten in een restaurant naar keuze. Dit daar het bestuur alle werkzaamheden voor de vereniging belangeloos doet.

6 WEBSITE PERSONEELSVERENIGING CHRAP Artikel 28 Door de Vereniging word een website bijgehouden. Het adres is die mededelingen over activiteiten bevat. Hier kunnen nieuwe leden ook worden ingeschreven. Tenzij anders aangegeven en met uitzondering van de bestuursmededelingen draagt de redactie de verantwoordelijkheid voor de inhoud van de website. SLOTBEPALINGEN Artikel 29 In gevallen waarin dit Reglement niet voorziet en in bijzondere omstandigheden is het bestuur, indien het dit in het belang van de Vereniging noodzakelijk acht, gerechtigd, zonodig zonder een nadere goedkeuring van de algemene vergadering, de benodigde maatregelen te nemen. Artikel 30 Wijzigingen in dit Reglement geschieden alleen door de algemene vergadering mits het voorstel hiertoe op de Agenda staat vermeld. Deze wijzigingen moeten ten minste door 2/3 (tweederde) van het aantal op de vergadering aanwezige leden worden bekrachtigd.

Pagina Versie 1.1 27122011_HR_PV.doc John Wemer 27-12-2011 1 van 10

Pagina Versie 1.1 27122011_HR_PV.doc John Wemer 27-12-2011 1 van 10 27-12-2011 1 van 10 Hoofdstuk 1 ALGEMEEN Artikel 1 De vereniging, die is opgericht te Schiphol op 1 januari 2012, draagt de naam Douane Schiphol Personeelsvereniging, afgekort DSPV. Artikel 2 De vereniging

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5 S T A T U T E N Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging van Poststukken- en Poststempelverzamelaars, bij afkorting genaamd: Po & Po. De vereniging is gevestigd te Amsterdam.

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT.

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. De verkorte naam is: VSPVU. 2. De vereniging heeft haar zetel in Amsterdam. 3.

Nadere informatie

Statuten en Huishoudelijk Reglement

Statuten en Huishoudelijk Reglement Statuten en Huishoudelijk Reglement Vereniging CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden CBB Postbus 131 3850 AC ERMELO Telefoon: 0341 565499 Statutenwijziging op 23 september 2008 verleden

Nadere informatie

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Westerkwartier. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Leek. Artikel 2 Duur

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Statuten Amsterdamse Brouwvereniging de Bierkaai

Statuten Amsterdamse Brouwvereniging de Bierkaai Statuten Amsterdamse Brouwvereniging de Bierkaai Statuten ABV de Bierkaai 18 03 2015 2 / 9 Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: De Bierkaai en is gevestigd te Amsterdam. Doel

Nadere informatie

Statuten van Volleybalvereniging PQV

Statuten van Volleybalvereniging PQV Statuten van Volleybalvereniging PQV Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Volleybalvereniging PQV. De naam is afgeleid van Pijlslag, Quintus en Vollier. Zij is gevestigd In de gemeente

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

STATUTEN 04 10 04 / MW

STATUTEN 04 10 04 / MW 1 Doorlopende tekst voor de vereniging: Vereniging Overleg van Certificatie- Instellingen, gevestigd te Driebergen-Rijsenburg, laatstelijk gewijzigd bij akte de dato zevenentwintig september tweeduizend

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM Algemene bepalingen: Artikel 1. In deze statuten wordt verstaan onder de vereniging: Watersportvereniging Onderdendam. de statuten: de Statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

STATUTEN VELO VOLLEYBAL

STATUTEN VELO VOLLEYBAL Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybal Vereniging VELO. Zij is gevestigd te Wateringen. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Wateringen op 22 maart 1972; is aangegaan

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: ''VERENIGING NEDERLAND - NOORWEGEN". 2. Zij is gevestigd te Utrecht. DUUR Artikel 2 De vereniging

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Zelfstandigen Zonder Personeel Houten (met als verkorte naam "Vereniging

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Zelfstandigen Zonder Personeel Houten (met als verkorte naam Vereniging STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Zelfstandigen Zonder Personeel Houten (met als verkorte naam "Vereniging ZZP Houten"). 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente

Nadere informatie

STATUTEN BVA. Statuten BVA

STATUTEN BVA. Statuten BVA STATUTEN BVA Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: BVA bond van adverteerders. Verkorte naam: BVA. 2. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. Duur Artikel 2 De vereniging, welke is

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DEPARTEMENT NOORDBROEK VAN DE MAATSCHAPPIJ TOT NUT VAN T ALGEMEEN. Lidmaatschap. Artikel 1.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DEPARTEMENT NOORDBROEK VAN DE MAATSCHAPPIJ TOT NUT VAN T ALGEMEEN. Lidmaatschap. Artikel 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DEPARTEMENT NOORDBROEK VAN DE MAATSCHAPPIJ TOT NUT VAN T ALGEMEEN. Lidmaatschap Artikel 1. 1. Aanmelding ter verkrijging van het lidmaatschap als gewoon lid of jongeren lid

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Aruba Triatlon Association. De Aruba Triatlon Association wordt kortheidshalve aangeduid

Nadere informatie

NAAM EN ZETEL Artikel 1 DOEL Artikel 2 DUUR EN BOEKJAAR Artikel 3 LIDMAATSCHAP Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6

NAAM EN ZETEL Artikel 1 DOEL Artikel 2 DUUR EN BOEKJAAR Artikel 3 LIDMAATSCHAP Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Nederlandse Sauna en Wellnessbedrijven 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente: Woerden DOEL Artikel 2 1. De vereniging heeft tot

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD. FidesWonen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD. FidesWonen HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD FidesWonen versie 3.0 Middelharnis, 24 mei 2018 Artikel 1 Lidmaatschap 1. Lid van de vereniging kunnen worden zij die de leeftijd van achttien jaar hebben bereikt. 2.

Nadere informatie

Schaakclub Rijssen. Artikel 1 De vereniging draagt de naam Schaakclub Rijssen en is gevestigd te Rijssen en is opgericht op 1 oktober 1951 te Rijssen

Schaakclub Rijssen. Artikel 1 De vereniging draagt de naam Schaakclub Rijssen en is gevestigd te Rijssen en is opgericht op 1 oktober 1951 te Rijssen Schaakclub Rijssen opgericht 1 oktober 1951 http://www.schaakclubrijssen.nl STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam Schaakclub Rijssen en is gevestigd te Rijssen en is opgericht op

Nadere informatie

STATUTEN VAN FOTOCLUB HET DERDE OOG

STATUTEN VAN FOTOCLUB HET DERDE OOG Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1. Naam en zetel STATUTEN VAN FOTOCLUB HET DERDE OOG 1. De Vereniging draagt de naam: Fotoclub Het derde Oog. Hierna kortweg te noemen: de fotoclub. 2. Zij is gevestigd

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is. 2. Zij tracht dit doel te bereiken met gebruikmaking van alle wettige middelen.

Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is. 2. Zij tracht dit doel te bereiken met gebruikmaking van alle wettige middelen. Model statuten vereniging 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam:... 2. Zij is gevestigd in de gemeente:. Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is. 2. Zij tracht dit doel te bereiken

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Speeltuin de Bras Statuten

Speeltuin de Bras Statuten NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Speeltuin De Bras en is gevestigd in de gemeente: Delft. DOEL EN MIDDELEN Artikel 2. 1. De vereniging heeft ten doel het bieden van een

Nadere informatie

Volkstuinvereniging De Geschikte Peer STATUTEN

Volkstuinvereniging De Geschikte Peer STATUTEN STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Volkstuinvereniging De Geschikte Peer. 2. De zetel van de vereniging is gelegen in Nieuwkoop. DOEL Artikel 2 1. De vereniging heeft ten

Nadere informatie

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND STATUTEN Artikel 1 Naam, zetel, oprichtingsdatum en verenigingsjaar 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Kledingbanken in Nederland (VKN), Zij 2. De vereniging

Nadere informatie

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen.

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen. Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje Zij is gevestigd te Breda. Duur Artikel 2 Doel 1. De vereniging is opgericht te Breda op 1 november 2012 en is aangegaan voor

Nadere informatie

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris],

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], 1. [naam], [functie], wonende te [adres], [postcode en plaats], geboren te [geboorteplaats] op geboorte[datum];

Nadere informatie

Burgerlijk wetboek - boek 2 - rechtspersonen

Burgerlijk wetboek - boek 2 - rechtspersonen Burgerlijk wetboek - boek 2 - rechtspersonen Arikel 30 Vereniging kan geen registergoederen verkrijgen 1.Een vereniging waarvan de statuten niet zijn opgenomen in een notariële akte, kan geen registergoederen

Nadere informatie

Statutenwijziging vereniging

Statutenwijziging vereniging Statutenwijziging vereniging STATUTEN: NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Katholieke Vereniging voor EHBO te s-hertogenbosch en is gevestigd te s-hertogenbosch. DOEL Artikel 2 1. De

Nadere informatie

KAART BOND NEDERLAND - STATUTEN

KAART BOND NEDERLAND - STATUTEN KAART BOND NEDERLAND - STATUTEN NAAM Artikel 1 De vereniging draagt de naam KAART BOND NEDERLAND, hierna te noemen KBN. ZETEL Artikel 2 Zij heeft haar zetel te Arnhem. DOELSTELLING Artikel 3 1. De vereniging

Nadere informatie

Doorlopende tekst Vereniging Oud-Linschoten 1

Doorlopende tekst Vereniging Oud-Linschoten 1 Doorlopende tekst Vereniging Oud-Linschoten 1 STATUTEN: ------------------------------------------------------------------------------------------ NAAM EN ZETEL ----------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: STRANDWERKGEMEENSCHAP. 2. Zij heeft haar zetel te Leiden. Doel Artikel 2 1.

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: STRANDWERKGEMEENSCHAP. 2. Zij heeft haar zetel te Leiden. Doel Artikel 2 1. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: STRANDWERKGEMEENSCHAP. 2. Zij heeft haar zetel te Leiden. Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is het bevorderen onder de leden

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Lets Zwolle. 2. Zij heeft haar zetel te Zwolle. Doel Artikel 2 1.

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Lets Zwolle. 2. Zij heeft haar zetel te Zwolle. Doel Artikel 2 1. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Lets Zwolle. 2. Zij heeft haar zetel te Zwolle. Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is om via een platform dienstenruil aan te

Nadere informatie

Statuten van vereniging Fotoclub Twente datum:

Statuten van vereniging Fotoclub Twente datum: HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Twente hierna kortweg te noemen De vereniging. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Enschede (Overijssel)

Nadere informatie

Fotoclub Oldenzaal Opgericht 1992

Fotoclub Oldenzaal Opgericht 1992 STATUTEN Artikel 1: Naam, zetel en duur De vereniging draagt de naam Fotoclub Oldenzaal en is gevestigd in Oldenzaal. Zij wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. Artikel 2: Doel De vereniging stelt zich

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Algemene Senioren Vereniging Houten, afgekort: ASVH. 2. Zij heeft haar zetel in de

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Algemene Senioren Vereniging Houten, afgekort: ASVH. 2. Zij heeft haar zetel in de STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Algemene Senioren Vereniging Houten, afgekort: ASVH. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Houten. Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging

Nadere informatie

Statuten Leiden Lions

Statuten Leiden Lions Leiden Lions Inhoudsopgave Artikel 1...3 Doel...3 Artikel 2...3 Duur...3 Artikel 3...3 Lidmaatschap...3 Artikel 4...3 Artikel 5...3 Artikel 6...4 Geldmiddelen...4 Artikel 7...4 Bestuur...5 Artikel 8...5

Nadere informatie

Heden, verschenen voor mij, Mr. Peter Alexander Kroes, notaris te Diemen:

Heden, verschenen voor mij, Mr. Peter Alexander Kroes, notaris te Diemen: 1 Dossiernummer: 23380 PK/IK (IK) OPRICHTING EN STATUTEN VAN EEN VERENIGING Heden, verschenen voor mij, Mr. Peter Alexander Kroes, notaris te Diemen: 1. ( ) 2. ( ) 3. ( ). De verschenen personen verklaarden

Nadere informatie

S T A T U T E N. NAAM EN DUUR Artikel 1: De vereniging draagt de naam: Badmintonvereniging En Blok. Zij is gevestigd te Ommen.

S T A T U T E N. NAAM EN DUUR Artikel 1: De vereniging draagt de naam: Badmintonvereniging En Blok. Zij is gevestigd te Ommen. Opgericht 28 augustus 1974 Secretariaat : postbus 111, 7730 AC Ommen. Bankrekeningnr. : ING 69212648 Gironr. : 4218270 KvK nr. : 40059418 S T A T U T E N NAAM EN DUUR Artikel 1: De vereniging draagt de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TEN BEHOEVE VAN DEPARTEMENTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TEN BEHOEVE VAN DEPARTEMENTEN MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT TEN BEHOEVE VAN DEPARTEMENTEN LIDMAATSCHAP Artikel 1. Aanmelding ter verkrijging van het lidmaatschap als gewoon lid kan mondeling of schriftelijk geschieden bij elk der leden

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest.

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. BRIDGECLUB UITGEEST. STATUTEN Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. Doel Art. 2. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

Statuten van Mannenkoor Zang en Vriendschap te Son en Breugel

Statuten van Mannenkoor Zang en Vriendschap te Son en Breugel - 1 - Statuten van Mannenkoor Zang en Vriendschap te Son en Breugel INLEIDING. Dit document bevat de statuten van het mannenkoor Zang en Vriendschap, gevestigd in de gemeente Son en Breugel, zoals vastgelegd

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL DOEL BOEKJAAR LIDMAATSCHAP

STATUTEN NAAM EN ZETEL DOEL BOEKJAAR LIDMAATSCHAP NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: STUDENTENPARTIJ ASAP. De verkorte naam van de vereniging luidt: asap. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Nijmegen. DOEL Artikel 2 1. Het doel

Nadere informatie

C O N C E P T 16 juni 2011 1

C O N C E P T 16 juni 2011 1 C O N C E P T 16 juni 2011 1 2011.060856.01/CM OPRICHTING Heden, @, verscheen voor mij, mr.john Kroes, notaris in de gemeente Nieuwkoop: @, te dezen handelend als schriftelijk gevolmachtigde van @. De

Nadere informatie

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo.

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. 1 Doorlopende tekst van de statuten van Volleybalvereniging Gemini Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. www.berkelstede.nl Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van Haarlemse Sportvereniging De kampioen

Statuten en huishoudelijk reglement van Haarlemse Sportvereniging De kampioen Statuten en huishoudelijk reglement van Haarlemse Sportvereniging De kampioen Opgericht 26 juli 1905. Naam en zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Haarlemse Sportvereniging De Kampioen. 2.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CONTACTGROEP BEDRIJFSHULPVERLENING VELUWEZOOM Maart 2012 Pagina 1 / 5 NAAM Artikel 1 De contactgroep draagt de naam: Contactgroep Bedrijfshulpverlening Veluwezoom DOEL Artikel

Nadere informatie

Naam en zetel Artikel 1 Doel Artikel 2 Duur Artikel 3 Lidmaatschap Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6

Naam en zetel Artikel 1 Doel Artikel 2 Duur Artikel 3 Lidmaatschap Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: DUTCH PEACE ARMY, bij afkorting genaamd DPA, en zij is gevestigd in de gemeente Ede. Doel Artikel 2 1. De vereniging heeft ten doel: a. Het

Nadere informatie

Statuten Vogelwacht Utrecht

Statuten Vogelwacht Utrecht Naam en zetel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam VOGELWACHT UTRECHT. Zij is gevestigd te Utrecht. Doel. Artikel 2. Het doel van de vereniging is de bescherming en verbetering van de levensvoorwaarden

Nadere informatie

Statuten E.H.B.O. vereniging St. Christophorus

Statuten E.H.B.O. vereniging St. Christophorus Statuten E.H.B.O. vereniging St. Christophorus Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging St. Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk Doel Artikel 2 Het doel

Nadere informatie

Numismatische Kring Bloembollenstreek e.o. STATUTEN Vastgesteld door de algemene ledenvergadering op 9 oktober 2007

Numismatische Kring Bloembollenstreek e.o. STATUTEN Vastgesteld door de algemene ledenvergadering op 9 oktober 2007 Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Numismatische Kring Bloembollenstreek en omgeving, en is opgericht op 10 oktober 1972. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Lisse. Doel Artikel

Nadere informatie

2. Opzegging door de vereniging geschiedt door het bestuur. Royement geschiedt door het bestuur. 3. De vereniging kan het lidmaatschap opzeggen:

2. Opzegging door de vereniging geschiedt door het bestuur. Royement geschiedt door het bestuur. 3. De vereniging kan het lidmaatschap opzeggen: Statuten Artikel 1 Naam en vestigingsplaats 1. De vereniging draagt de naam Belangenorganisatie Charloisse Lagedijk [BOCL], hierna te noemen: de vereniging. 2. De vereniging is gevestigd te Rotterdam.

Nadere informatie

De vereniging heeft als doel de onderwatersport te beoefenen en de veiligheid hiervan te stimuleren. f. Alle andere wettige middelen.

De vereniging heeft als doel de onderwatersport te beoefenen en de veiligheid hiervan te stimuleren. f. Alle andere wettige middelen. Artikel 1: Naam en Zetel Artikel 2: Doel De vereniging draagt de naam: Onderwatersportvereniging CYANA, dit mag worden afgekort tot OWSV CYANA en is gevestigd te Boxtel. De vereniging heeft als doel de

Nadere informatie

Statuten Genkse vereniging van Boekbinders &

Statuten Genkse vereniging van Boekbinders & Statuten Genkse vereniging van Boekbinders & Artikel 1. Naam, zetel en duur 1. De vereniging draagt de naam Genkse vereniging van boekbinders & en wordt in de statuten en het huishoudelijk reglement nader

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 1. Lid van de vereniging kunnen worden meerderjarige natuurlijke personen. Jongeren die de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt kunnen jeugdlid worden, dit

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Buurtvereniging Dillenburg. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Heusden.

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Buurtvereniging Dillenburg. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Heusden. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Buurtvereniging Dillenburg. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Heusden. Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is het contact

Nadere informatie

DELFTSE WATERSPORTVERENIGING

DELFTSE WATERSPORTVERENIGING STATUTEN DELFTSE WATERSPORTVERENIGING Vastgesteld mei 2013 Artikel 1. Naam De vereniging draagt de naam "Delftse Watersport Vereniging". Zij is opgericht op 26 mei 1934 en zij is aangegaan voor onbepaalde

Nadere informatie

Artikel 3 DOELSTELLING 1. Het doen beoefenen en het bevorderen van de klaverjassport in al zijn verschijningsvormen;

Artikel 3 DOELSTELLING 1. Het doen beoefenen en het bevorderen van de klaverjassport in al zijn verschijningsvormen; STATUTEN Artikel 1 NAAM Artikel 2 ZETEL Artikel 3 DOELSTELLING Artikel 4 LEDEN Artikel 5 DONATEURS Artikel 6 TOELATING Artikel 7 EINDE VAN HET LIDMAATSCHAP Artikel 8 EINDE VAN DE RECHTEN EN VERPLICHTINGEN

Nadere informatie

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging tot Ontwikkeling van het Reken/Wiskunde Onderwijs en is gevestigd te Utrecht. 2. De vereniging is aangegaan

Nadere informatie

STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR DEFINITIEF

STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR DEFINITIEF STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR DEFINITIEF 23-10-2009 Artikel 1. 1 De vereniging draagt de naam: Badminton Club Oosterbeek. 2 Zij heeft haar zetel te Oosterbeek (gemeente Renkum). 3 De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

Tekst van de STATUTEN van kracht sinds 10 juli 2012 Blad 1 van 5

Tekst van de STATUTEN van kracht sinds 10 juli 2012 Blad 1 van 5 Tekst van de STATUTEN van kracht sinds 10 juli 2012 Blad 1 van 5 Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging Sint-Pancras. 2. Zij heeft haar zetel in Sint Pancras, gemeente

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement: Betrokken ondernemers Rijen

Huishoudelijk Reglement: Betrokken ondernemers Rijen Huishoudelijk Reglement: Betrokken ondernemers Rijen Huishoudelijk Reglement Betrokken Ondernemers Rijen (BORijen) Doel: De vereniging heeft ten doel bevordering van de onderlinge contacten tussen de ondernemers

Nadere informatie

Duur Artikel 3 1. De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd. 2. Het boekjaar van de vereniging is het kalenderjaar.

Duur Artikel 3 1. De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd. 2. Het boekjaar van de vereniging is het kalenderjaar. STATUTEN LVO - Landelijke Vereniging van Operatieassistenten Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Landelijke Vereniging van Operatieassistenten. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente

Nadere informatie

De Statuten zijn de hoogste regelingen die de vereniging kent.

De Statuten zijn de hoogste regelingen die de vereniging kent. Dit document bevat het regelgevende deel van de Statuten der NSLV Keizerstad Kannibalz. De Statuten zijn de hoogste regelingen die de vereniging kent. 1 Inhoudsopgave A. Naam en zetel B. Doel C. Lidmaatschap

Nadere informatie

STATUTEN. d. het vastleggen van haar concrete doelstellingen in het verkiezingsprogramma;

STATUTEN. d. het vastleggen van haar concrete doelstellingen in het verkiezingsprogramma; STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Een:D (EERLIJK en: DUIDELIJK). 2. De vereniging is gevestigd in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Doel Artikel 2 1. De vereniging heeft

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

EHBO-vereniging Zwartemeer. Statuten van EHBO-vereniging Zwartemeer

EHBO-vereniging Zwartemeer. Statuten van EHBO-vereniging Zwartemeer Statuten van EHBO-vereniging Zwartemeer Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Eerste Hulp Bij Ongelukken Vereniging Zwartemeer. Zij is gevestigd in de gemeente Emmen. Doel Artikel 2 Het

Nadere informatie

Statuten Dea Dia. Artikel 1 Naam en Zetel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Dea Dia. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Delft.

Statuten Dea Dia. Artikel 1 Naam en Zetel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Dea Dia. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Delft. Statuten Dea Dia Artikel 1 Naam en Zetel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Dea Dia. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Delft. Artikel 2 VISIE 1. Dea Dia biedt vrouwelijke ondernemers een praktisch

Nadere informatie

De vereniging draagt de naam: BRIDGECLUB MAAS & WAAL en is gevestigd in de gemeente Druten.

De vereniging draagt de naam: BRIDGECLUB MAAS & WAAL en is gevestigd in de gemeente Druten. Statuten Bridgeclub Maas & Waal NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam: BRIDGECLUB MAAS & WAAL en is gevestigd in de gemeente Druten. Artikel 2 1. De vereniging heeft ten doel de bevordering

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN

STATUTEN NAAM EN STATUTEN-------------------------------------------------------------------------------------- NAAM EN ZETEL------------------------------------------------------------------------------ Artikel 1-------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K.

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. STATUTEN Artikel 1: ALGEMEEN 1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. 2. De B.D.K. zetelt in Gorinchem. Artikel

Nadere informatie

Nieuwe statuten ChristenUnie Utrechtse Heuvelrug

Nieuwe statuten ChristenUnie Utrechtse Heuvelrug Nieuwe statuten ChristenUnie Utrechtse Heuvelrug overeenkomstig het model dat is vastgesteld op het Partijcongres van 13 juni 2015 NAAM, LANDELIJKE ORGANISATIE, ZETEL EN NAAMGEBRUIK. Artikel 1. 1. De vereniging

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Studievereniging FLEX, statutair gevestigd te gemeente Deventer.

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Studievereniging FLEX, statutair gevestigd te gemeente Deventer. DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Studievereniging FLEX, statutair gevestigd te gemeente Deventer. Per 13 februari 2018. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Studievereniging

Nadere informatie

CONCEPT HERNIEUWDE STATUTEN

CONCEPT HERNIEUWDE STATUTEN CONCEPT HERNIEUWDE STATUTEN Ondergetekenden: 1. Mevrouw J.K. Brussee 2. De heer J.D. Boersma, ten dezen handelende in hoedanigheid van voorzitter en secretaris van de Vereniging Gemma Frisius, afdeling

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN BEDRIJVENVERENIGING LEEK

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN BEDRIJVENVERENIGING LEEK 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN BEDRIJVENVERENIGING LEEK NA STATUTENWIJZIGING DE DATO 13 MEI 2009 BIJ AKTE VERLEDEN VOOR MR. G.G.W. DE VRIES, NOTARIS TE LEEK NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging

Nadere informatie

Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam L.E.O.S. (Leusden en omstreken). Zij is gevestigd in Leusden.

Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam L.E.O.S. (Leusden en omstreken). Zij is gevestigd in Leusden. STATUTEN VAN DE VOLLEYBALVERENIGING L.E.O.S. Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam L.E.O.S. (Leusden en omstreken). Zij is gevestigd in Leusden. Duur. Artikel 2 Doel. Artikel 3 Artikel 4

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement. Artikel 1 Het huishoudelijk regelement vindt zijn oorsprong in artikel 19 der statuten van kanovereniging Viking Venlo.

Huishoudelijk regelement. Artikel 1 Het huishoudelijk regelement vindt zijn oorsprong in artikel 19 der statuten van kanovereniging Viking Venlo. Huishoudelijk regelement Artikel 1 Het huishoudelijk regelement vindt zijn oorsprong in artikel 19 der statuten van kanovereniging Viking Venlo. Artikel 2 Om als lid te worden aangenomen moet de belanghebbende

Nadere informatie

S T A T U T E N van de Vereniging Vakantieverblijven Vitens

S T A T U T E N van de Vereniging Vakantieverblijven Vitens S T A T U T E N van de Vereniging Vakantieverblijven Vitens Artikel 1. Naam en zetel. De vereniging draagt de naam Vereniging Vakantieverblijven Vitens. Zij is gevestigd te Velp, gemeente Rheden Artikel

Nadere informatie

Naam en Zetel. Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Personeelsvereniging Ravioli. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Zwolle.

Naam en Zetel. Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Personeelsvereniging Ravioli. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Zwolle. Naam en Zetel Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Personeelsvereniging Ravioli. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Zwolle. Definitie Artikel 2 In deze statuten wordt verstaan onder RAV IJssel-vecht:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Spijkenisse, hierna kortweg te noemen: FCS. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Spijkenisse.

1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Spijkenisse, hierna kortweg te noemen: FCS. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Spijkenisse. STATUTEN van FOTOCLUB SPIJKENISSE HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Spijkenisse, hierna kortweg te noemen: FCS. 2. Zij is gevestigd in de

Nadere informatie

Naam en zetel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Federatie Dierenambulances Nederland en is gevestigd in de gemeente Oegstgeest.

Naam en zetel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Federatie Dierenambulances Nederland en is gevestigd in de gemeente Oegstgeest. 1 Statuten FDN 23 mei 1996 Heden, 23 mei 1996, verscheen voor mij, Mr Monique Marjolein Lutje Wooldrik, kandidaat-notaris, ( ) de heer Bernardus Antonius Maria de Jong, ( ) te dezen handelend in zijn hoedanigheid

Nadere informatie

Naam en Zetel. Duur; Verenigingsjaar. Doel. Lidmaatschap. Artikel 1.

Naam en Zetel. Duur; Verenigingsjaar. Doel. Lidmaatschap. Artikel 1. Naam en Zetel Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: HAARLEMS WIJNGILDE. 2. Zij is gevestigd te Haarlem. Duur; Verenigingsjaar. Artikel 2. 1. De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd. 2. Het

Nadere informatie

STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE

STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybalvereniging VIOS Eefde en is gevestigd in de gemeente Gorssel. DOEL Artikel 2 2.1 De vereniging

Nadere informatie

1.1. De vereniging draagt de naam: ASAR (Amsterdamse Studievereniging ArbeidsRecht).

1.1. De vereniging draagt de naam: ASAR (Amsterdamse Studievereniging ArbeidsRecht). CONCEPT STATUTEN VAN ASAR (AMSTERDAMSE STUDIEVERENIGING ARBEIDSRECHT) welke concept statuten zullen worden besproken in de algemene vergadering. 1. NAAM EN ZETEL 1.1. De vereniging draagt de naam: ASAR

Nadere informatie

Algemene regels over het lidmaatschap

Algemene regels over het lidmaatschap HUISHOUDELIJK REGLEMENT KAMERKOOR TON sur TON Dit Huishoudelijk Reglement vult de Statuten van de Vereniging Kamerkoor Ton sur Ton aan. Artikel 1 De vereniging heeft gemiddeld 30 tot maximaal 35 zingende

Nadere informatie

Duur Artikel 3 1. De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd. 2. Het boekjaar van de vereniging is het kalenderjaar.

Duur Artikel 3 1. De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd. 2. Het boekjaar van de vereniging is het kalenderjaar. STATUTEN 1 Op @ zijn voor mij, mr. Eveline Schot, notaris te Amsterdam, verschenen: 1. de heer Johannes Petrus Dekkers, 2. de heer Aaldrik Johannes Zaaiman, 3. de heer René Valensa, te dezen handelend

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: VERENIGING BEGAAFDHEIDSPROFIELSCHOLEN PER 1 APRIL 2015

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: VERENIGING BEGAAFDHEIDSPROFIELSCHOLEN PER 1 APRIL 2015 blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: VERENIGING BEGAAFDHEIDSPROFIELSCHOLEN PER 1 APRIL 2015 NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Begaafdheidsprofielscholen. 2. Zij

Nadere informatie

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 VERENIGINGSSTATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam:. Zij is gevestigd in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De wijk wordt, volgens

Nadere informatie