CULTURELE KRING RODEN. Programma Huisconcerten 25 maart 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CULTURELE KRING RODEN. Programma Huisconcerten 25 maart 2012"

Transcriptie

1 Programma Huisconcerten 25 maart 2012 Culturele Kring Roden organiseert voor de tweede keer een huisconcertenmiddag op. Dankzij de spontane medewerking van een aantal mensen, dat hun huiskamer hiervoor ter beschikking stelt, kunnen wij u op 15 adressen maar liefst 45 concerten aanbieden! Wij zijn er in geslaagd een programma van hoog niveau samen te stellen. Naast veel prachtige klassieke muziek is er ook jazz en wereldmuziek van hoge kwaliteit te beluisteren. De ensembles bestaan geheel uit professionele musici of uit een mix van professionals en zeer goede amateurs. De entreeprijs voor 3 concerten samen, inclusief bij elk concert koffie/thee is euro p.p. Van Goghstraat 12, 9312 RA Nietap Latin Jazz Trio Cadê Latin Jazz Trio Cadê Tom Bloemert en Bert Heikema Mensingheweg 7, 9301 KA Roden Salonorkest Adorable Salonorkest Adorable Salonorkest Adorable Jachtlaan 2, 9301 KP Roden Anna van Lith en Bram Bruijn Fluitkwartet Fluitique Fluitkwartet Fluitique Markeweg 17, 9307 PC Steenbergen Trio C tot de Derde Trio C tot de Derde Trio C tot de Derde De Horst 7, 9321 VH Peize Trombonekwartet Slide Unit Trombonekwartet Slide Unit Trombonekwartet Slide Unit De Horst 15, 9321 VH Peize Flûte Ludique Saxofoonquintet Opus Saxofoonquintet Opus 5 Joost Lewelaan 5, 9321 AL Peize Grieg Pianoduo Grieg Pianoduo Grieg Pianoduo Achterste Kamp 25, 9301 RB Roden Chris Coolsma plus strijkers Els Veltheer en Ellen Dijkhuizen Chris Coolsma plus strijkers Achterste Kamp 28, 9301RC Roden Vocaal Ensemble Mooi Wel Vocaal Ensemble Mooi Wel Vocaal Ensemble Mooi Wel Driegraas 31, 9302 GD Roden Willem Wolthuis en Don Hofstee Scarlet Fever Scarlet Fever Henri Dunantplantsoen 16, 9301 GW Roden Canja Ensemble Canja Ensemble Canja Ensemble Johan Fabriciuslaan 13, 9301 JH Roden Trio Carino Trio Carino Uncommon Connection Veldbies `1, 9302 AX Roden Irene Lopes Cardozo en Nienke van Leijden Ensemble Drie Ensemble Drie Veenwortel 12, 9302 AV Roden Cello Duo Teodora Nedyalkova Eleanore Tan Cello Duo Teodora Nedyalkova Eleanore Tan Blokfluitkwartet The Northern Recorder Quartet Markeweg 19, 9307 PC Steenbergen Eva van den Dool en Sebastiaan de Grebber Eva van den Dool en Sebastiaan de Grebber Eva van den Dool en Sebastiaan de Grebber

2 aanvang en uur Locatie: Mensingheweg 7, 9301 KA Roden Directie en medewerkers Havezate Mensinge SALONORKEST ADORABLE De muziek van Adorable komt uit alle windstreken en daaruit wordt altijd een mooi en entertainend programma samengesteld. Een greep: Zeemanslied; de Nozem en de Non, Weet je nog wel, die avond in de regen, Besame Mucho, Sombre Dimanche, At the Sunny Side of the Street en veel meer Altijd brengt de Drentse Drs. P een aantal mooie liederen ten gehore. En dat ook nog met heel veel humor. Het orkest bestaat uit piano, banjo, gitaar, violen, trompet, klarinet en accordeon. Dat alles met veel plezier bespeeld door 4 personen. Dik Edzes viool, drs. P en triangel Cees de Boer onder meer gitaar, banjo Willem Gülcher klarinet, piano Gonne Klein accordeon, viool Allen zingen en de muziek is doorspekt met een theatrale knipoog. Mogelijk zult u de neiging om mee te zingen niet kunnen onderdrukken.

3 aanvang uur Locatie: Jachtlaan 2, 9301 KP Roden Maarten Goldberg en Liesbeth Holtrop DUO ANNA VAN LITH & BRAM BRUIJN Anne van Lith heeft haar opleiding tot klassiek solozangeres gevolgd en voltooid bij Margreet Honig, Meinard Kraak en Pauline Tinsley en is bevoegd zangdocente en koordirgente. Zij heeft masterclasses gevolgd bij Robert Holl en de Russische pianiste Mila Baslawskaja. Haar interesse omvat zowel het liedrepertoire als opera en operette en ze schreef de muziek voor het rockproject Lalith. Ze heeft met grote orkesten samengewerkt, in grote zalen gezongen en opnamen gemaakt voor het programma NCRV Vocaal. Onlangs trad ze op met het Saxofoonquintet Opus 5 en pianist Chris Coolsma. Bram Bruijn volgde pianolessen bij Annie Zwanenburg, Nico van Diemen en Anneke Faber. Hij koos een studie in de geologie boven het conservatorium, maar bleef muzikaal actief en vervolgde zijn lessen bij pianopedagoge Fania Chapiro in Hilversum. In 2007 ontmoette hij sopraan Anna van Lith. Dat was het startsein voor een langdurige samenwerking. Anna en Bram hebben een repertoire, waar vooral beider voorliefde voor de liederen van Schubert het zwaartepunt vormt tijdens hun concerten.

4 aanvang uur Locatie: Van Goghstraat 12, 9312 RA Nietap Gerry Hoitink en Lammert Douwes TOM BLOEMERT & BERT HEIKEMA De tenor Tom Bloemert studeerde solozang aan het conservatorium te Groningen en aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij o.a. Grethe de Vink, Cora Canne Meijer, Simon de Geest en Sherwood Jordan. Hij volgde cursussen aan het Internationaal Opera Centrum Nederland en volgde masterclasses bij o.a. Charles Hamilton, Rudolf Jansen, Max van Egmond, Thom Bollen en Peter Elgus. Tom werkte in het koor van De Nederlandse Opera, De Vlaamse Opera, het Onafhankelijk Toneel te Rotterdam en de Hoofdstad Operette. Solistische medewerking verleende hij o.a. aan producties als Viktoria und ihr Husar (P. Abraham), La Vie Parisienne en La Périchole (J. Offenbach). Ook bij oratoria verleende Tom solistische medewerking aan o.a. Requiem van W.A. Mozart, Die Jahreszeiten en Die Schöpfung van J. Haydn, Cantates en de Matthäus Passion van J.S. Bach. Daarnaast heeft Tom een groot liederenrepertoire opgebouwd van o.a. liederen van Beethoven, Brahms, Schubert, Schumann, Vaughan Williams en Wolf. Bert Heikema geeft deze middag op hetzelfde adres ook nog een latin-jazz concert met het trio Cade. Zie aldaar.

5 aanvang en uur Locatie: Henri Dunantplantsoen GW Roden Wim en Marjan Blomsma CANJA ENSEMBLE Het Canja Ensemble werd in 2008 opgericht tijdens een tournee van het Nederlands Studenten Kamerorkest door Valerie Colen (hobo), Tom Wolfs(klarinet) en Erica Rasch (fagot). Canja betekent riet, dat verwijst naar de (riet)instrumenten waar de drie leden op spelen. De kracht van het ensemble bestaat niet alleen uit muzikale kwaliteit, maar ook uit de chemie tussen de drie spelers op het podium, die zorgt voor een persoonlijk concert. Ze spelen het liefst in zalen, kerken of huiskamers, waar de afstand tussen musici en publiek klein is. Zo trad het bijvoorbeeld op in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam en in de Oude Kerk, in huiskamers door heel Nederland voor de Stichting Kunst in de Kamer en was het onlangs te horen op Radio 4. In 2010 ging het Canja Ensemble de samenwerking aan met stichting Live Music Now, wat een tournee naar Schotland opleverde. Het repertoire loopt uiteen van Haydn en Beethoven tot hedendaagse muziek, zoals de in juni 2010 gespeelde wereldpremière van een stuk dat speciaal voor hen is gecomponeerd door Bram Kortekaas. Het Canja Ensemble werd gecoacht door onder andere Arno Piters (KCO), Jos de Lange (KCO) en Walter van Hauwe.

6 aanvang uur en uur Locatie: Achterste Kamp 25, 9301 RB Roden Chris en Lidi Coolsma CHRIS COOLSMA PLUS STRIJKERS Chris Coolsma is gepensioneerd universitair docent en heeft muziek als grootste passie. Hij speelt piano, klavecimbel en blokfluit. Hij kreeg pianoles van o.a. Jan van Vlijmen en Fred Oldenburg en werd later ingewijd in de jazz door Boelo Klat. Recent trad hij op met Saxofoonkwintet Opus 5 en met Anne van Lith, zangeres, die op andere lokaties optreden tijdens de Huisconcerten. Chris Coolsma speelt dit keer met (oud)leden van het Groninger Studentenorkest Mira in een bezetting met Chris Coolsma (piano), Amke Nabers (viool), Margo Rippen (viool), Aliene van der Veen (altviool), Jochem Kooi (violoncello). Op het programma staan Pianoconcert nr. 11, KV 413 en Pianoconcert nr. 12, KV 414, beide van W.A. Mozart. In het werk van deze componist nemen de concerten een bijzondere plaats in. Hij hoopte met deze composities het Weense publiek te veroveren en brood op de plank te krijgen. Voor alle drie de concerten zijn meerdere uitgeschreven Einleitungen en cadensen, waarin de pianist kon schitteren. Mozart voerde deze muziek zelf vaak en graag uit. De langzame middendelen zijn lieflijke voorboden van de latere grote Weense concerten.

7 aanvang uur Locatie: Driegraas 31, 9302 GD Roden Wim en Carla Griep Willem Wolthuis & Don Hofstee Duo Don & Willem speelt voornamelijk licht klassieke- en salonmuziek. Willem is een van de grondleggers en peetvader van de salonmuziek, zoals we die momenteel in Nederland kennen. Hij kan bogen op een levenslange ervaring en speelde met zijn salonorkest Pluche over de hele wereld. In Don vindt hij zijn perfecte begeleider. Vanaf zijn 8e jaar is Don met muziek bezig. Hij doorliep het conservatorium te Zwolle voor viool UM. Vanaf zijn 15e kreeg hij interesse voor de gitaar wat op het conservatorium zijn bijinstrument was. Uiteindelijk studeerde hij nog twee jaar gitaar lichte muziek als hoofdvak aan het conservatorium. Willem kreeg zijn eerste vioolles op zijn 6e levensjaar te Winschoten. Op zijn 16e startte hij aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam. Zijn leermeesters waren o.a. Jo Juda en Jacques Meyer. Vanaf zijn 16e deed hij trombone als bijinstrument en ook in diezelfde tijd een opleiding aquarelleren aan de Academie Minerva te Groningen. Op zijn 21e werd hij violist bij het N.N.O. tot Willem speelde in vele ensembles zoals Romanesca, Pluche, Les Bohèmes en het Dixieland Orkest The Society Jazz Band.

8 aanvang uur Locatie: Achterste Kamp 25, 9301 RB Roden Chris en Lidi Coolsma ELS VELTHEER & ELLEN DIJKHUIZEN Els Veltheer studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Groningen. Zij volgde lessen altviool aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Gisella Bergman en tegenwoor dig bij Cees Dekkers in Glimmen. Al ruim 20 jaar maakt zij deel uit van het Nieuw Filharmonisch Orkest in Groningen. Na jaren docent te zijn (geweest) aan de muziekscholen in Heerenveen, Oosterwolde, Beetsterzwaag en Hoogezand is zij in november 2010 haar eigen strijkerschool gestart in Assen en Vries. Ellen Dijkhuizen heeft gestudeerd aan het Conservatorium te Groningen, docerend musicus en uitvoerend musicus. Na afronding van haar studie specialiseerde zij zich bij Ronald Brautigam, Willem Brons, Roberto Szidon en Yara Bernette. Ellen heeft een eigen lespraktijk onder de naam De Pianoschool. Haar leerlingen doen vaak mee aan het Haydn Muziekfestival en het Prinses Christina Concours. Ellen Dijkhuizen speelt ook regelmatig samen met de pianisten Polo de Haas, Fred Oldenburg en Kees Wieringa de muziek van Simeon ten Holt; (de CD Meandres werd genomineerd voor de Edison Muziekprijs).

9 aanvang uur en uur Locatie: Veldbies `1, 9302 AX Roden Frans en Aafke Sandbergen ENSEMBLE DRIE Drie staat voor drie musici: Mariska van der Vaart, Karin Vrieling en Simone Collichia. Drie staat ook voor drie instrumenten: fluit, klarinet en accordeon. Deze combinatie is uniek in Nederland en biedt bijzondere klankkleurmogelijkheden. Drie speelt muziek van (pre)- klassieke tot hedendaagse composities. Mariska van der Vaart (fluit) studeerde aan het conservatorium te Groningen bij Rinze van der Baan en Dorien Schade. Ze is werkzaam als fluitdocent aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle. Karin Vrieling (klarinet) studeerde bij Reinier Hogerheijde aan het Conservatorium te Groningen en na het behalen van haar diploma in Brisbane aan het Queensland Conservatorium of Music. In 1999 richtte Karin het tijdschrift de Klarinet op. Als klarinetdocent en coördinator is ze verbonden aan het Zwolse docentencollectief Dubbelgreep. Simone Colicchia (accordeon) studeerde bij Johan de With aan het conservatorium in Groningen. Ze speelt in diverse orkesten en ensembles, waaronder: accordeonkwartet `Variabile en is werkzaam als accordeondocent bij het Zwolse Docentencollectief Dubbelgreep en aan het Centrum voor de Kunsten te Deventer.

10 aanvang uur en uur Locatie: Jachtlaan 2, 9301 KP Roden Maarten Goldberg en Liesbeth Holtrop Fluitkwartet Fluitique Fluitique bestaat uit Loes Kleefman, Elisabeth Hopman, Marthe van den Berg en Irena van der Molen. Het repertoire gaat van de grote klassieke componisten tot Gershwin en Duke Ellington. Loes Kleefman studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Groningen. Zij gaf dwarsfluitles aan Muziekschool Westerkwartier in Leek en het ICO in Assen en startte in 2009 haar eigen lespraktijk voor kinderen, jongeren en volwassenen. Elisabeth Hopman heeft gestudeerd aan de conservatoria van Groningen en Tilburg. Zij heeft een lespraktijk in Assen. Als eerste fluitiste is ze verbonden aan het Veenkoloniaal Symfonie orkest (VKSO) en aan het Hineni Symphony Orchestra (HSO). Daarnaast is ze piccolospeelster bij de Kamerfilharmonie Der Aa. Marthe van den Berg (1994) begon op 8-jarige leeftijd met dwarsfluit spelen en wordt momenteel door Elisabeth Hopman begeleidt naar het D-examen. Zij is fluitiste bij het Jeugd Symfonie Orkest Drenthe (JSOD) en bij het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO). Irene van der Molen heeft schoolmuziek en fluit gestudeerd aan het Conservatorium in Groningen. De afgelopen 10 jaar was ze fluitiste bij de Koninklijke muziekvereniging Apollo uit De Wijk en heeft ze zich bij diverse docenten verder bekwaamd.

11 aanvang en uur Locatie: Markeweg 19, 9307 PC Steenbergen Familie Ellen Wynia nodigt u uit voor een huisconcert met Eva van den Dool & SEBASTIAAN DE GREBBER Sinds 2007 vormen Sebastiaan de Grebber en Eva van den Dool de verrassende combinatie van mandoline en piano. Zij vertolken werken van componisten als Scarlatti, Hummel, Beethoven, Calace, Monti en Chailly, met als grootste bron de gouden periode van de mandoline: de Romantiek. Eva van den Dool werd in 2001 toegelaten aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle en vervolgde haar studie aan de Messiaen Academie. Daar studeerde zij bij Frank van de Laar en o.a.ronald Brautigam. Twee jaar later behaalde zij haar Master in Music met o.a. een uitvoering van het vijfde Pianoconcert van Saint-Saëns. Eva is pianodocente in Zwolle en Ommen en treedt regelmatig op. Sebastiaan de Grebber schreef zich in 1996 bij de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens om mandoline te gaan studeren bij Alex Timmerman. In 2003 vervolgde hij zijn mandolinestudie, nu Uitvoerend Musicus (2e Fase), bij o.a. mandolinevirtuoos Ugo Orlandi aan het Conservatorio C. Pollini in Padova, Italië. In mei 2005 studeerde hij cum laude af door het geven van zijn examenconcert.

12 aanvang uur Locatie: De Horst 15, 9321 VH Peize Peter en Gerdien Auf dem Brinke FLÛTE LUDIQUE Flûte Ludique is één van de ensembles van Huismuziek Groningen, de vereniging die samenspelmiddagen en uiteenlopende projecten organiseert voor amateurmusici. De 10 leden van Flûte Ludique spelen blokfluit verdeeld over sopraan, alt, tenor, bas en grootbas. Het repertoire omvat gevarieerde stijlen en periodes: van Renaissance en Barok tot moderne muziek en bewerkingen van popsongs. De muziek van Bach neemt een belangrijke plaats in. De muzikale leiding is in handen van Hanny Geerlings. Zij studeerde af als blokfluitist aan het conservatorium van Groningen en heeft een schat aan ervaring als docent blokfluit en oude muziek. Hanny is dirigent van enkele instrumentale ensembles en koren. Zij organiseert de Noordelijke Blokfluit Band Dag en De Muzieksalon en is betrokken bij muziekeducatie voor kinderen en volwassenen. Daarnaast zingt zij in het Noord Nederlands Concert Koor (van het NNO), en in het a-capellakoor Coro Sine Nomine. Zij is tevens voorzitter van de Vereniging Huismuziek Groningen en lid van het bestuur van Vereniging Huismuziek Nederland.

13 aanvang en uur Locatie: Joost Lewelaan 5, 9321 AL Peize Familie W. Molenaar nodigt u uit voor een huisconcert met GRIEG PIANODUO Het echtpaar Elles van der Heiden en Siebert Nix vormen sinds 1987 het Grieg Pianoduo en werden na de vakopleiding aan het Conservatorium in Groningen (1986) snel bekend in de wereld van de kamermuziek met dynamisch en temperamentvol vierhandig pianospel op één vleugel! Het duo trad op in Nederland, Engeland, Frankrijk, België, Zwitserland, en Noorwegen. In 2000 maakte het Grieg Pianoduo een cd met vierhandige pianowerken van Edvard Grieg en in het Grieg-jaar 2007 vierden Elles en Siebert hun 20-jarige muzikale samenwerking! De naam van de Noorse componist Edvard Grieg, wiens veelzijdige repertoire vele stijlinvloeden omvat, overbrugt de kwaliteiten van hun gehele repertoire: van Schubert tot hedendaags. Met veel succes bracht het duo Brahms eigen bewerking van zijn pianokwartet Opus 25 in g klein ten gehore. In het door de United Nations uitgeroepen sterrenkundig jaar 2009 heeft Sisask speciaal voor het Grieg Pianoduo en de sterrenkundige prof. Dr. Peter Barthel (RuG) een nieuw vierhandig pianowerk gecomponeerd geïnspireerd op het sterrenstelsel Sombrero. Voor mei 2012 staat er een tournee gepland naar Amerika en in juni 2013 naar Kreta.

14 aanvang uur Locatie: Veldbies `1, 9302 AX Roden Frans en Aafke Sandbergen IRENE LOPES CARDOZO & NIENKE VAN LEIJDEN Irene Lopes Cardozo studeerde aan het Amsterdams Conservatorium waar zij haar akte docerend musicus en het solodiploma behaalde. Aansluitend had zij les in London van de bekende fluitist William Bennett. Zij speelde in veel Nederlandse orkesten en gaf concerten in wisselende kleine bezettingen. Na een studie geneeskunde vormt zij nu een ensemble met harpiste Nienke van Leijden. Zij maakt deel uit van het Nederlands Fluitorkest als altfluitist. Naast de moderne fluit legt zij zich de laatste jaren ook toe op de renaissance-traverso. Verder geeft ze fluitles, privé in Epe en aan de muziekschool Olst-Wijhe. Nienke van Leijden begon op negenjarige leeftijd met harp spelen. Haar eerste fase studie deed zij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en in 2001 behaalde ze haar tweede fase diploma aan de Fontys hogeschool in Tilburg bij Ernestine Stoop. Nienke begeleidt diverse ensembles en koren, waaronder The Gents en de Roden Girl Choristers. Ook heeft zij een lespraktijk in Assen en Elp.

15 aanvang en uur Locatie: Achterste Kamp 28, 9301RC Roden Peter en Ank van Ravenswaaij Vocaal Ensemble MOOI WEL Mooi Wel is een trio dat bestaat uit Marijke Rodenburg zang, Bertrand Pragt - piano en zang en Klaas de Vries zang. Zij zijn elkaar in 2009 tegen het lijf gelopen en kwamen erachter dat ze alle drie een gedegen muzikale achtergrond hebben, die wonderwel samen klonk. Sindsdien werken zij met veel plezier aan de opbouw van het repertoire, dat bestaat uit tijdloze popsongs, jazzstandaards, kleinkunstliedjes en zelfs aria s uit het klassieke repertoire. De zang is natuurlijk meerstemmig, maar ook solistisch kunnen ze prima uit de voeten. Ervaring hebben ze opgedaan middels een gedegen zangopleiding en optredens met tal van vocale groepen.

16 aanvang uur Locatie: Veenwortel 12, 9302 AV Roden Ruby en John Simons Blokfluitkwartet The Northern Recorder Quartet Gerrie Jonker, Herwil van Gelder, Marion Widman en Joske van der Hoeven spelen muziek uit de Renaissance, de Barok en ook hedendaagse werken. Het spanningsveld tussen oud en nieuw heeft hun belangstelling. Ze spelen op handgebouwde renaissancefluiten, moderne fluiten, maar ook op rietinstrumenten als de kromhoorn en de ranket en zelfs op oude orgelpijpen. Joske van der Hoeven studeerde aan de conservatoria in Groningen en Zwolle. Zij werkt als blokfluitdocent aan het Centrum voor de Kunsten Zuidoost Drenthe. Als blokfluitiste en zangeres is zij actief in verschillende ensembles. Herwil van Gelder studeerde blokfluit aan het conservatorium in Groningen. Momenteel werkt hij als klavecimbelbouwer. Marion Widman studeerde aan het conservatorium in Groningen. Daarna heeft zij zich toegelegd op het lesgeven. Naast het blokfluitspel is Marion actief als zangeres ( Ensemble Josquin des Préz ) en als hoorniste. Gerrie Jonker geeft les aan Kunst-Bedrijven Westerkwartier, haar privépraktijk en een basisschool in Warffum. Zij speelt flabiol en tambori in het Catalaans blazersorkest Cobla la Principal d Amsterdam en is fagottiste in het Nieuw Symfonisch Orkest.

17 aanvang uur en 16:30 uur Locatie: De Horst 15, 9321 VH Peize Gerdien en Peter Auf dem Brinke SAXOFOON- QUINTET OPUS 5 Opus 5 bestaat uit 5 saxofonisten die alle gangbare saxofoontypes bespelen. Het quintet wordt gevormd door muzikaal leider Wytze de Vries (sopraan-, alt- en tenorsax), Jan Beerman (altsax), Jannie Keesom (tenor-, alt- en sopraansax), Betty Bakker (tenor-, sopraan- en altsax) en Ben Douwes (baritonsax). Wytse de Vries studeerde bij Jan Schoemaker aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij was o.a. saxofoondocent in Winschoten en Oldenburg (D) en speelde o.a. in de New Metronome Bigband, de Stageband en het saxofoonkwartet Les Boreades. Betty Bakker studeerde o.a. bij Adri van Velzen aan het Conservatorium te Maastricht, waar zij afstudeerde met een speciale aantekening voor kamermuziek. Zij speelde o.a. in de Stageband, maakte een CD met moderne kamermuziek en trad op met het NNO. Jannie Keesom is D-gediplomeerd, heeft een saxofoonreparatiebedrijf en is werkzaam in de Saxofoonwinkel in Deventer. Jan Beerman en Ben Douwes hebben tientallen jaren ervaring in diverse bigbandformaties, zoals de Bigband Emmen, New Metronome Bigband en de Gasunie Bigband. In Peize speelt Opus 5 een programma met composities van G.F. Haendel, J.C. Bach, Benny Goodman, Astor Piazolla, Rudi Wiedoeft en Stan Kenton.

18 aanvang uur en 15:00 uur Locatie: Johan Fabriciuslaan 13, 9301 JH Roden Jan en Dinie Haaijer TRIO CARINO In september 2009 zijn Danna Paternotte (viool), Susanne Rosmolen (cello) en Lies Braakman (piano), alle drie studentes aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, voor het eerst samen gaan musiceren. Al snel bleek het drietal elkaar niet alleen persoonlijk, maar vooral muzikaal erg goed te liggen en het besluit om met dit trio verder te gaan werd dan ook snel gemaakt. Sindsdien zijn Danna, Susanne en Lies vol enthousiasme bezig om hun ensemblespel te verbeteren en zich als klassiek pianotrio op de kaart te zetten. Inmiddels heeft het jonge trio naast lessen van Maria Beloussova, Ilona Sie Dian Ho, Bart van de Roer, Nata Tsvereli en Paul Komen, ook masterclasses gevolgd van leden van vooraanstaande kamermuziekensembles als het Grieg Trio (Noorwegen), het Casals kwartet (Spanje) en het Atrium Kwartet (Rusland). Wat het repertoire betreft zal geput worden uit de omvangrijke klassieke muziekliteratuur voor deze bezetting zoals bv. Mozart, Beethoven als ook evt. de iets modernere Sjostakowich.

19 aanvang uur en 16:30 uur Locatie: Driegraas 31, 9302 GD Roden Wim en Carla Griep Scarlet Fever Scarlet Fever is een gitaar/zang duo dat bestaat uit gitarist Kees van de Berg en zangeres Dorothee Swellengrebel. Zij hebben elkaar op het conservatorium leren kennen, waar zij beiden de opleiding docent muziek hebben gevolgd en voltooid. Kees met als specialisatie klassiek gitaar en Dorothee lichte muziek en zang. Beiden zijn zij nu werkzaam als muziekdocent op het Esdalcollege. Kees heeft hiernaast nog een eigen bedrijf in licht en geluid en geeft gitaarles. Dorothee heeft nog vier koren die zij dirigeert, geeft zangworkshops en zangles. Sinds 2008 vormen zij een muzikaal duo. Het repertoire van Scarlet Fever is te omschrijven als rustige, vaak tweestemmige pop/folk/ rock muziek. Het bestaat deels uit eigen composities en arrangementen en deels uit covers van o.a. Heather Nova, Oi Va Voi, Ane Brun, Damien Rice, K s Choice en Edith Piaf.

20 aanvang uur en uur Locatie: Veenwortel 12, 9302 AV Roden Ruby en John Simons Cello Duo Teodora Nedyalkova Eleanore Tan Teodora Nedyalkova is afkomstig uit Bulgarije. Een soloconcert in 2005 met het Philharmonic Orchestra, geheel gewijd aan de componist Jozef Haydn, resulteerde in een eerste prijs. Van het Bulgaarse ministerie van Cultuur kreeg ze een beurs als bijzonder talent. In 2009 kwam ze naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Inmiddels volgde ze vele masterclasses. Bij Professor Stefan Popov aan de Gill Hall School in London, bij Professor Georg Baich aan het Weens Conservatorium, bij Anner Bylsma, Harro Ruijsenaars en vele anderen. Ze gaf meerdere soloconcerten in binnen- en buitenland. Eleanore Tan studeert ook aan het Prins Claus Conservatorium, bij Jan Ype Nota en Michel Strauss. Eleanore begon op zeven jarige leeftijd met lessen bij Hans Borstlap,. Toen Eleanore 14 was heeft ze auditie gedaan voor de Jong Talenten Klas aan het Conservatorium van Amsterdam, werd aangenomen en kreeg les van Maarten Mostert. Zij heeft auditie gedaan voor het Nederlands Jeugd Strijk Orkest en is daar aangenomen. Op haar 16e begon ze in de Vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Eleanore heeft veel orkestervaring. Het duo zal werken spelen van o.a. Brahms, Frescobaldi en Vivaldi.

21 aanvang en uur Locatie: Markeweg 17, 9307 PC Steenbergen Familie Netty Kramer nodigt u uit voor een huisconcert met Trio C tot de Derde De drie musici Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) vormen samen Trio C tot de derde. Ze laten zich inspireren door klezmer, Balkan- en zigeunermuziek. Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Al improviserend spelen ze niet alleen met elkaar, maar ook naar elkaar door op speelse wijze elkaar muzikaal uit te dagen en te verleiden tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen. Spelen doen ze overigens overal: verjaardagsfeesten en bruiloften, herdenkingsbijeenkomsten en begrafenissen, theaters, kerken, festivals, in rokerige cafés en straten over de hele wereld en in een fraaie huiskamer in Steenbergen, Drenthe.

22 aanvang uur en uur Locatie: Van Goghstraat 12, 9312 RA Nietap Lammert Douwes en Gerry Hoitink LATIN JAZZ TRIO CADÊ Trio Cadê speelt muziek uit Brazilië. Van chôro tot bossa nova, samba en hedendaagse MPB. Een concert met een intieme sfeer, interessant voor een luisterpubliek dat houdt van een lekkere swing. Het trio bestaat uit Jan Schoemaker (sax/fluit), Bert Heikema (gitaar) en Hans Lass (bas). Jan Schoemaker is als saxofoondocent verbonden aan muziekschool Groningen, het ICO te Assen en het Prins Claus Conservatorium, waar hij tal van nu bekende saxofonisten tot zijn leerlingen mocht rekenen. Jan speelde soloconcerten voor saxofoon en orkest o.a. met het NNO, werkte mee in musicals bij het NNT en Joop van den Ende en deed radio- en tv-opnamen met o.a. Han Reiziger en Paul Haenen. Bert Heikema is afgestudeerd als klassiek gitarist aan het Gronings conservatorium, speelde hij in musicaltournees met dansorkesten en met allerlei formaties op het gebied van jazz, wereldmuziek, pop en klassieke muziek. Bert geeft deze middag ook een klassiek concert met de zangertenor Tom Bloemert. Hans Lass (Hamburg 1965) studeerde contrabasjazzmuziek aan het Conservatorium Groningen en in Den Haag. Naast de jazz is Hans thuis in hieraan gerelateerde stijlen zoals latin-jazz, salsa, soul, samba, Braziliaanse fusion en de blues.

23 aanvang uur en uur Locatie: De Horst 7, 9321 VH Peize Bea Slofstra en Geert Wapstra TROMBONE- KWARTET SLIDE UNIT Het kwartet bestaat uit professionals, werkzaam bij het NNO of de KMK Johan Willem Friso. Martijn Veenstra begon zijn studie trombone bij de Peizenaar Sipke Bakker aan het Prins Claus Conservatorium. Daarna nam hij lessen bij Ivan Meijlemans, solo trombonist van het Concertgebouw. Terug in Groningen studeerde hij twee jaar later succesvol af bij Jilt Jansma aan het Noord Nederlands Conservatorium. Hij volgde nog vele masterclasses van bekende trombonisten zoals Ian Bousfield, Jacques Mauger (Parijs), Jurgen van Reijen en Christian Lindberg. Toine Weterings studeerde aan het Conservatorium van Tilburg bij Henry Aarts, solo- trombonist van het Brabants Orkest en later bij Ben van Dijk in het Hilversums Conservatorium. Tegelijkertijd haalde hij zijn aantekening Lichte Muziek bij Erik van Lier. Piet Durk Meijer sloot zijn examen in Groningen cum laude af en ging verder met een studie aan het conservatorium van Amsterdam. Zijn docent is Ivan Meylemans. David Tyler studeerde aan het Royal Northern College of Music te Manchester en aan de Guildhall School of Music te Londen. Hij speelde bij het Nationaal Jeugd Orkest van Wales en kreeg les van o.a. Chris Holding en Eric Crees. In 1988 werd hij aangesteld als solo trombonist bij het NNO.

24 aanvang uur Locatie: Johan Fabriciuslaan 13, 9301 JH Roden Jan en Dinie Haaijer UNCOMMON CONNECTION Door de smeltende stemmen van de zangeressen Ingrid ten Hoor, Alexandra Wiersema en zanger/mondharpspeler Harry Diepstra is deze band ontstaan. De naam Uncommon Connection is ontleend aan een nummer van John Hiatt, waarvan UC meerdere stukken op haar repertoire heeft staan. De thuisbasis is Roden. De band bestaat uit gitarist Ype Reitsma, percussionist Harry Eppink, bassist/gitarist Bert Gierveld en accordeoniste Marianne van de Velde. Het accent ligt op de meerstemmige zang met solistische uitstapjes. Het repertoire gaat van 60 s (Simon and Garfunkel, Neil Young), via Singer/songwriters en Americana (Greg Trooper, John Hiatt, Wailin Jennys) naar Folk (Karina Polwart). Ook de blues gaat UC niet uit de weg. Bert Gierveld heeft UC voorzien van een door hem geschreven Nederlandstalig nummer. Vuurdoop voor publiek was het optreden in de Winsinghhof in Roden in september 2009 tijdens één van de befaamde vrijdagavondshows. Dat smaakte naar meer en diverse optredens volgden met als voorlopig hoogtepunt het voorprogramma voor Greg Trooper in café De Amer in november Vorig jaar heeft UC een zestiende plaats behaald bij de TOP2000 de covers van radio 2 met een uitvoering van Old Man van Neil Young.

CULTURELE KRING RODEN. Programma Huisconcerten 27 maart 2011. Kristel Schoonbeek 14.00. Marina Mamedova 14.00 15.30.

CULTURELE KRING RODEN. Programma Huisconcerten 27 maart 2011. Kristel Schoonbeek 14.00. Marina Mamedova 14.00 15.30. Marina Mamedova 14.00 15.30 Trio Arte Cordae 15.30 17.00 Chris Coolsma 14.00 17.00 Ensemble Fluitique 17.00 Marijke Mulder & Elvire Boelee 15.30 The Oak and The Ash 14.00 17.00 Kristel Schoonbeek 14.00

Nadere informatie

Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek

Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek K-klassiek / gele sticker P-Populair / witte sticker B-Beginners / groene sticker X-Kerst en Sinterklaas / oranje sticker fk-klassiek folio / licht blauwe sticker

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello Programma Kamermuziek 9 juni 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis Martijn Willers piano Joris van den Berg cello L. van Beethoven Variaties op

Nadere informatie

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Interview met Arleen van Wijland datum: 14-04-2006 bron: www.eboomberg.nl auteur: ir. Fred van de Biezen Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Het is me qua tijd nog net gelukt om

Nadere informatie

De kerk als podium: Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken

De kerk als podium: Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken NIEUWSBRIEF ACKNN MEI 2017 De kerk als podium: Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken Op zondagmiddag 28 mei kan men weer langs de middeleeuwse kerken van Noordwijk, Marum, Nuis, Niebert

Nadere informatie

Personalia Annelies Willemse

Personalia Annelies Willemse Concertcyclus Op zondag 8 juli om 16.00 uur musiceren in de St.Willibrorduskerk in Deurne Annelies Willemse op orgel, Carla Nies op dwarsfluit/panfluit en Rolf van Meurs op gitaar. In diverse combinaties

Nadere informatie

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz. Een droom die uit is gekomen: een weekend

Nadere informatie

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Welkom op de open dag Muziek! Muziek is jouw passie,

Nadere informatie

DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK

DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK GRAAD 1: MUZIEKINITIATIE De eerste graad is toegankelijk voor leerlingen vanaf 6 jaar. De eerste graad bestaat uit 1 wekelijkse lestijd. (60 min.) GRAAD 1: muziekinitiatie

Nadere informatie

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR www.hillegomsemuziekschool.nl INFORMATI E 2017-2018 zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR Ruim aanbod instrumenten De Hillegomse Muziekschool is een actieve muziekschool met een groot aanbod

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG

VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG Alle activiteiten op de iedere of sommige donderdagen tijdens de muziekmaand. Bij alle activiteiten die openbaar ben je ook van harte welkom als kijker. Inhoud Band van het

Nadere informatie

Guido Scope. Neem contact op voor een GRATIS gitaarles CONTACT. Audio & Video Optreden boeken Optredens. Over mij. Gitaarles

Guido Scope. Neem contact op voor een GRATIS gitaarles CONTACT. Audio & Video Optreden boeken Optredens. Over mij. Gitaarles Audio & Video Optreden boeken Optredens Gitaarles Over mij De speler hieronder (Guido Scope) bevat een aantal solo gitaar stukken en duo opnames met arrangementen, composities en improvisaties van hem

Nadere informatie

Bimlokaal Muziekacademie

Bimlokaal Muziekacademie Zaterdag 31 januari, 12.30 15.30 uur Samen spelen: Mozart s Eine kleine Nachtmusik Zaterdag 7 februari, 14.00 15.30 uur Het blokfluitconsort Dinsdag 24 februari, 13.00 15.30 uur / 19.30 22.00 uur Welk

Nadere informatie

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP In onderstaande pagina s vindt u een overzicht van de studieonderdelen / examenvakken die nodig zijn als u de studie volgt met als doel het behalen van het vakdiploma Docerend

Nadere informatie

Nieuwsbrief. D Examens Piano. Dinsdag 3 juli 2018 Doopsgezinde Kerk Ouddorp 17:30 uur

Nieuwsbrief. D Examens Piano. Dinsdag 3 juli 2018 Doopsgezinde Kerk Ouddorp 17:30 uur JAARGANG 3, NUMMER 2 Nieuwsbrief JUNI 2018 D Examens Piano Dinsdag 3 juli 2018 Doopsgezinde Kerk Ouddorp 17:30 uur 1 Op dinsdag 3 juli spelen Elles van t Geloof en Annet van de Woestijne een examenconcert

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

The Delft Chambers Programmaoverzicht

The Delft Chambers Programmaoverzicht The Delft Chambers Programmaoverzicht vr 05 aug 2016 The Delft Chambers Tijdschema 3 Programmatoelichting 4 Plattegrond 6 Vandaag brengen wij het Delft Chamber Music Festival bij u thuis, nou ja, als u

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 gelderland zaterdag 1 nov Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen 20.15 uur www.keizerkarelpodia.nl / 024-3221100 28,00 pashouders 25,75 Rotterdams Kamerorkest Conrad van

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

NEDERLANDS MUZIEK INSTITUUT BEZETTINGSCODE BLADMUZIEK I. INSTRUMENTAAL / SOLO

NEDERLANDS MUZIEK INSTITUUT BEZETTINGSCODE BLADMUZIEK I. INSTRUMENTAAL / SOLO NEDERLANDS MUZIEK INSTITUUT BEZETTINGSCODE BLADMUZIEK I. INSTRUMENTAAL / SOLO 1. Toetsinstrumenten 11.1 Clavecimbel/clavichord 2 handen 11.2 Clavecimbel/clavichord 4 handen 11.3 2 clavecimbels 12.1 Piano

Nadere informatie

VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG

VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG Alle activiteiten op de iedere of sommige woensdagen tijdens de muziekmaand. Bij alle activiteiten die openbaar ben je ook van harte welkom als kijker. Inhoud Band van het moment...

Nadere informatie

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00 PROGRAMMA Klassiek vocale muziek van Hõndel tot Verdi en Wagner, en van Franz Schubert tot Georges Brassens en Ramses Shaffy op verschillende locaties in Zuid Limburg en Aken, met meer dan 100 uitvoerenden,

Nadere informatie

Serious Request kerstborrel

Serious Request kerstborrel Serious Request kerstborrel vrijdag 13 december 2013 in Tresoar Entree: 5,00 Deuren open vanaf 16.30 Boterhoek 1, Leeuwarden info@tresoar.nl Programma 16.30 Inloop 17.00 17.30 17.30 18.00 18.00 18.30 18.30

Nadere informatie

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius Met veel plezier schrijven wij, de drie voorzitters van de mannenkoren uit Klimmen, Geulle en Someren, een inleidend woord voor het Drie Koren Concert dat in de maand mei 2019 in drie plaatsen wordt uitgevoerd.

Nadere informatie

JAAROVERZICHT Stichting

JAAROVERZICHT Stichting JAAROVERZICHT 2015 Stichting In 2015 organiseerde Stichting Opera aan de Schie Een bootcamp La Mélodie Française o.l.v. Jean-Baptiste Milon Zes maal het Klassiek Open Podium Een tweedaagse workshop met

Nadere informatie

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Nieuwsbrief oktober 2017 Beste Muziekliefhebber, Het nieuwe concertseizoen in de Oude Kerk in Oosterbeek staat weer voor de deur. Peter van Praagh - onze programmeur

Nadere informatie

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 LESBRIEF BIJ SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam Een samenwerking van Concertgebouw de Doelen, de Marinierskapel

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015. Agenda: Winterconcert (woensdag 9 dec.)

Nieuwsbrief november 2015. Agenda: Winterconcert (woensdag 9 dec.) Nieuwsbrief november 2015 Na een goede start is het inmiddels bijna december en staan de feestdagen voor de deur. Tijd voor het winterconcert die qua sfeer weer zal aansluiten bij de sfeer van deze periode.

Nadere informatie

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Het Symfonie orkest Lesdoelen: Kinderen maken kennis met klassieke muziek. Ze weten welke instrumenten er in een symfonieorkest te vinden zijn. De kinderen kunnen de verschillende

Nadere informatie

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Besloten (eigen instrument of Voor alle Quintusleerlingen Openbaar MAANDAG Harp Samen Harpmuziek maken en schrijven - 1.18 Stem je harp zelf! - 1.18 Instant

Nadere informatie

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN 2017-2018 Theo Driessen Instituut Willem Prinzenstraat 43, Helmond www.theodriesseninstituut.nl 1 KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN zondag 8 oktober 2017 om 15.30 uur DUTCH

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN Solisten: Clara de Vries Aart Mateboer Bert van de Wetering Orkest: Ensemble Conservatoire Dirigent: Wolfried Kaper VRIJDAG, 11 NOVEMBER 2011-20.00 uur - KONINGSKERK, LANDSHEERLAAN,

Nadere informatie

Programma Open Dag 19 november 16

Programma Open Dag 19 november 16 Programma Open Dag 19 november 16 1/ Voorwoord Hartelijk welkom op de open dag van Codarts! Muziek is jouw passie, je lust en je leven. Je weet nu al dat je daar straks verder mee wil. Dan ben je bij Codarts

Nadere informatie

donderdag 4 juni: Trio BraamDeJoodeVatcher feat. Peter van Bergen meets Royal Improvisers Orchestra

donderdag 4 juni: Trio BraamDeJoodeVatcher feat. Peter van Bergen meets Royal Improvisers Orchestra De Nieuwe Slag en Prinseneiland Producties presenteren: ROYAL FLUSH zaterdag 18 april: Tobias Delius 4tet meets Royal Improvisers Orchestra vrijdag 8 mei: ICP Orkest meets Royal Improvisers Orchestra donderdag

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

Voor boekingen en info neem gerust contact met ons op. Wij maken een mooi programma voor u en zorgen voor veel humor, klank en verrassingen!!

Voor boekingen en info neem gerust contact met ons op. Wij maken een mooi programma voor u en zorgen voor veel humor, klank en verrassingen!! Bourgondisch Boxmeer 23 & 24 mei 2015 Entertainment programma: za. 23 mei: 17.45 18.00u en 18.15 18.30u Slagwerkgroep Vortum-Mullem, Niet zomaar een standaard slagwerkgroep. Nee, deze 6 slagwerkers zijn

Nadere informatie

LESSENROOSTER WOWOOR. Muziekinitiatie AALBEKE AVELGEM. KORTRIJK jongeren BELLEGEM BISSEGEM. KORTRIJK volwassenen GULLEGEM HEULE

LESSENROOSTER WOWOOR. Muziekinitiatie AALBEKE AVELGEM. KORTRIJK jongeren BELLEGEM BISSEGEM. KORTRIJK volwassenen GULLEGEM HEULE CONSERVATORIUM uurrooster 2017-2018 MUZIEK LESSENROOSTER WOWOOR AMV/SZ Lagere Graad Voor jongeren vanaf 2 de jaar AMV/SZ + 1u instrument, volwassenen vanaf 1 ste jaar AMV/SZ + 1u instrument Muziekinitiatie

Nadere informatie

2,5. Samenvatting door een scholier 1026 woorden 27 juli keer beoordeeld

2,5. Samenvatting door een scholier 1026 woorden 27 juli keer beoordeeld Samenvatting door een scholier 1026 woorden 27 juli 2012 2,5 7 keer beoordeeld Vak Methode Muziek Muziek op maat H1 middeleeuwen Nieuwe ontwikkelingen in de middeleeuwen - Muziek werd gespeeld in kerken

Nadere informatie

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www. MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1 MCO Educatie Voortgezet Onderwijs Muziek moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.mco/educatie MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 2 Muziek moet je

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master muziek. muziek

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master muziek. muziek Academiejaar 2014/2015 Academische Bachelor en Master muziek muziek Academische Bachelor en Master muziek muziek Kiezen voor de opleiding Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is geen alledaagse

Nadere informatie

VRIJDAGmuziekmaand VRIJDAG

VRIJDAGmuziekmaand VRIJDAG VRIJDAGmuziekmaand VRIJDAG Alle activiteiten op de iedere of sommige vrijdagen tijdens de muziekmaand. Bij alle activiteiten die openbaar ben je ook van harte welkom als kijker. Inhoud Brass-workshop...

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis Programma Kamermuziek 16 oktober 2010, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis In de serie Het Kwartet D u d o k K w a r t e t Judith van Driel viool Marleen

Nadere informatie

Muzieklessen groep 5:

Muzieklessen groep 5: Muzieklessen groep 5: We kwamen de gymzaal van de kleuters binnen. Er stond een man met een gitaar, en er lagen matten. Daar moesten we gaan zitten. Hij had meer gitaren mee, hij liet de namen van de gitaren

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Muziek op reis Havenkoor Fortitudo

Muziek op reis Havenkoor Fortitudo Muziek op reis 2018 Havenkoor Fortitudo Fortitudo is een havenkoor uit Willemstad. Fortitudo zingt zeemansliedjes en shanties, telt incl. muzikanten 50 leden en treedt regelmatig op bij evenementen in

Nadere informatie

Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool)

Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool) Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool) Paul Knöps Dit materiaal is onderdeel van het compendium christelijk leraarschap dat samengesteld is door het lectoraat Christelijk leraarschap

Nadere informatie

Bimlokaal Muziekacademie

Bimlokaal Muziekacademie Bimlokaal Muziekacademie PROGRAMMA 2015-2016 Zaterdag 26 september 2015, 12.30 15.30 uur Acht zaterdagen in oktober en november 2015, 09.30 11.00 uur Basiscursus noten lezen Zaterdag 17 oktober 2015, 11.15

Nadere informatie

Blazers in de balzaal

Blazers in de balzaal Maandagenda december 2015 Kijk voor actuele informatie op www.hetgeldersorkest.nl Blazers in de balzaal Het Gelders Blaaskwintet Gudrun Bourel fluit Bram Kreeftmeijer hobo Irene Teepe klarinet Mette Laugs

Nadere informatie

Lignum nieuwsbrief 2012-2 1

Lignum nieuwsbrief 2012-2 1 Lignum nieuwsbrief 2012-2 1 Aan: Vrienden van Lignum U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u belangstelling heeft getoond in Lignum. Als u deze gratis digitale nieuwsbrief wilt blijven ontvangen, kijk dan

Nadere informatie

Edenwood duo! cello & gitaar

Edenwood duo! cello & gitaar Edenwood duo cello & gitaar Catherine Struys * gitaar Wouter Vercruysse * cello Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. In de winter 2016, doken ze de studio

Nadere informatie

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Op 9 & 10 juni 2018 vond de tweede editie van het Paltz Kamermuziekfestival plaats. We

Nadere informatie

METROPOLE ORKEST IN DE KLAS

METROPOLE ORKEST IN DE KLAS V1.1-2/5/2014 DOCENTENHANDLEIDING METROPOLE ORKEST IN DE KLAS Op maandag 12 mei gaat het Metropole Orkest een deel van hun repetitie voor het concert Games in Concert live uitzenden (streamen) voor scholieren.

Nadere informatie

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750.

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Barok 1. Wanneer? De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Wat bestond er al? Scheepvaart. Verre afstanden moesten per boot afgelegd worden. Zelfs de duikboot bestond

Nadere informatie

Namens Vocalix Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier

Namens Vocalix Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier Vocaal ensemble Vocalix is een vocaal ensemble dat meerstemmige nummers brengt in aangepaste arrangementen, voor elk feest of muzikale gebeurtenis, gaande van een huwelijksceremonie of privé huiskamerconcert

Nadere informatie

Kennis maken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Doelen

Kennis maken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Doelen Kennis maken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Doelen U bezoekt met een groep het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen. Voor veel kinderen kan het de eerste keer zijn dat ze een concert

Nadere informatie

Brick Blues. Met optredens van:

Brick Blues. Met optredens van: Voor Jong en Oud zijn er nevenactiviteiten om er een gezellig festijn van te maken. U kunt genieten op ons terras van een kop koffie, thee of een drankje en smullen van overheerlijke pannenkoeken! Met

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

Over Anja. Over ons. Over Peter

Over Anja. Over ons. Over Peter Over Anja Deze prachtige lyrische sopraan met haar veelzijdige sensuele stem weet echt de gevoelige snaar te raken. Haar warme heldere sopraanstem komt bijzonder tot zijn recht in verschillende stijlen

Nadere informatie

2de Biënnale & Concours

2de Biënnale & Concours 2de Biënnale & Concours 28-30 oktober & 11-13 november Kerkrade, Nederland WMC Kerkrade breathing the world! Een weekend lang samen verdiepen, leren en concerteren in de inspirerende omgeving van de Zuid-Limburgse

Nadere informatie

kleur DROOM Muziek EN DANS muziek en dans

kleur DROOM Muziek EN DANS muziek en dans kleur je DROOM Muziek EN DANS Cursusaanbod 2016/2017 1 2 kleur je Droom Haal bij ons de beste muzikant, zanger of danser in jezelf naar boven. Wij weten veel van, jij weet wat je wilt leren: samen kleuren

Nadere informatie

Muziek. Elke tijd heeft zijn eigen vormen

Muziek. Elke tijd heeft zijn eigen vormen Muziek Elke tijd heeft zijn eigen vormen Klassieke Sonate / Symfonie Eerste deel; snel en dramatisch (met sonatevorm) Tweede deel; langzaam en lyrisch. Liedvorm of thema met variaties contrasterende toonsoort

Nadere informatie

Eerste voorstelling Artiest op Bestelling!

Eerste voorstelling Artiest op Bestelling! 1 van 8 15-4-2014 13:18 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. Eerste voorstelling Artiest op Bestelling! Fête de la Musique 2014 Lazy Sunday Afternoon 2014 Jeugdcultuurfonds Utrecht

Nadere informatie

Initiatie en vervolmakingstage voor jazzmuziek 31ste editie - van 19 tot 25 juli 2015

Initiatie en vervolmakingstage voor jazzmuziek 31ste editie - van 19 tot 25 juli 2015 Les Lundis d Hortense presenteert : Initiatie en vervolmakingstage voor jazzmuziek 31ste editie - van 19 tot 25 juli 2015 Jazz au Vert is een niet te missen jaarlijks evenement voor muzikanten die hun

Nadere informatie

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT STRIJKERS EN CONTINUO VAN HET DORDRECHTS KAMERORKEST Solisten: Marike Verbeek - sopraan Evelyn Tjon-En-Fa - viool Joke Burghardt-Hodes- viool ZONDAG 17 DECEMBER 15.00 UUR

Nadere informatie

Maandag 2 juni start de voorverkoop van de kaarten. Meer informatie hierover is te lezen op pagina 3 van deze Vriendenkrant.

Maandag 2 juni start de voorverkoop van de kaarten. Meer informatie hierover is te lezen op pagina 3 van deze Vriendenkrant. J A A R G A N G 6 NO. 2 0 S E Voorwoord Special Edition Mei 2014 INHOUD: Deze speciale editie van de Vriendenkrant staat geheel in het teken van het themaconcert From Boston To Brasil. Een muzikaal spektakel

Nadere informatie

OPENLESSEN INFO GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD VAN MAANDAG 10 JUNI T.E.M VRIJDAG 21 JUNI SCHOOLJAAR 2013-2014

OPENLESSEN INFO GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD VAN MAANDAG 10 JUNI T.E.M VRIJDAG 21 JUNI SCHOOLJAAR 2013-2014 GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD & Jozef van Craenstraat 4, Tel 03/685 02 56, gamw@schoten.be, www.schoten.be OPENLESSEN VAN MAANDAG 10 JUNI T.E.M VRIJDAG 21 JUNI INFO SCHOOLJAAR 2013-2014 20

Nadere informatie

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 7 Jaarprogramma de Kopermolen t/m 4 5 1 0 01 2 i i2 n ju uar n a j Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma juni

Nadere informatie

Wishful Music. Education. Powered by. Meer in je mars met muziek

Wishful Music. Education. Powered by. Meer in je mars met muziek Wishful Music Education Meer in je mars met muziek Powered by Stichting Wishful Singing November 2014 SAM ENVATTING Wishful Singing wil een impuls geven aan beter klassikaal muziekonderwijs op basisscholen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84 Orgelconcert Jaap de Wit Korte toelichting op het concert van 16 maart 2019 Jaap de Wit (geb. 1969) kreeg vanaf zijn 8 e jaar zijn eerste orgellessen.

Nadere informatie

Opleidingsinformatie. Muziekvereniging Con Amore Oosterhout

Opleidingsinformatie. Muziekvereniging Con Amore Oosterhout Opleidingsinformatie Muziekvereniging Con Amore Oosterhout Laatste update: 18-09-2015 Inleiding Binnen onze muziekvereniging hebben wij een eigen muziekopleiding. Wij willen iedereen laten ontdekken hoe

Nadere informatie

Programma 4 februari 2016 Open nacht

Programma 4 februari 2016 Open nacht Programma 4 februari 2016 Open nacht Welkom op de open nacht Jazz, Pop en Wereldmuziek! Muziek is jouw passie, je lust en je leven. Je weet nu al dat je daar straks verder mee wil. Dan ben je bij Codarts

Nadere informatie

Programma 25 april 2013 Theater Odeon

Programma 25 april 2013 Theater Odeon Karijn Haasjes Aafke van Welbergen Emily Bouwhuis The Future Kids! Kunstbende Black Illusion Presentatie: Michael Kroegman Programma 25 april 2013 Theater Odeon Deelnemende scholen: Gymnasium Celeanum

Nadere informatie

Herinnering donateursbijdrage Terugblik Nieuwjaarsconcert d.d.13 januari 2018

Herinnering donateursbijdrage Terugblik Nieuwjaarsconcert d.d.13 januari 2018 F E B R U A R I 2 0 1 8 Herinnering donateursbijdrage 2018 Herinnering.. Terugblik Nieuwjaarsconcert Literaire avond donderdag 15 februari Kloosterconcert 4 maart Agenda 2018 Omdat wij zonder uw steun

Nadere informatie

editie 8 Jaarprogramma t/m Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 8 Jaarprogramma t/m Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 8 Jaarprogramma t/m de Kopermolen i r a 5 u 1 n 0 a j i2 l u j Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma jan 2015

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

Het verhaal van het grote eindconcert!

Het verhaal van het grote eindconcert! Het verhaal van het grote eindconcert! Hoofdstuk 1: Kennismaking Dit verhaal gaat over Prinses Eva. Eva woont in een heel mooi huis samen met haar hardwerkende ouders en, o ja, haar irritante broer Kees.

Nadere informatie

Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici. Waarom muzemaatjes. Het begin. Wat doe je bij muzemaatjes. Kan ik ook meedoen.

Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici. Waarom muzemaatjes. Het begin. Wat doe je bij muzemaatjes. Kan ik ook meedoen. Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici Waarom muzemaatjes Het begin Wat doe je bij muzemaatjes Kan ik ook meedoen Regels Thema s vanaf het begin Fotos van de middagen Agenda Meer informatie

Nadere informatie

yellow sounds & other colours Contact:

yellow sounds & other colours Contact: Saxkartel brengt jazz- en moderne muziek in een wat minder gebruikelijk kader: als kamermuziek met slechts vier saxofoons zonder bas en drums. Deze groep kan je best vergelijken met een strijkkwartet.

Nadere informatie

Amusementsprogramma 2014 RSZK t Laar

Amusementsprogramma 2014 RSZK t Laar Amusementsprogramma 2014 RSZK t Laar Betekenis pictogrammen Spel Winkel Muziek/theater Verwen Buiten de deur Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben vrij toegang bij muziek/theater. Als de

Nadere informatie

Infoblaadje. Agenda Interview met Judith Timmer

Infoblaadje. Agenda Interview met Judith Timmer Infoblaadje April 2001 In deze editie: Agenda Interview met Judith Timmer Colofon. Je kunt de redatie als volgt bereiken: Mark: Borchgraven 1, Varsseveld, 241421; Jantine: Valkenhof 43, Varsseveld, 248916;

Nadere informatie

Jaarprogramma Amusement RSZK t Laar. 1 Amusement RSZK t Laar

Jaarprogramma Amusement RSZK t Laar. 1 Amusement RSZK t Laar Amusement Welzijn Mei Jaarprogramma Amusement RSZK t Laar 1 Amusement RSZK t Laar Amusement Welzijn Mei Betekenis pictogrammen Spel Muziek/theater Winkel Verwen Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen

Nadere informatie

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken uit van hedendaagse Nederlandse componisten. Enkele van

Nadere informatie

Wat kunnen kinderen van van 6 ( 2008) of 7 jaar ( 2007) volgen in de richting dans?

Wat kunnen kinderen van van 6 ( 2008) of 7 jaar ( 2007) volgen in de richting dans? Veelgestelde vragen over de academie Studierichting dans Wat kunnen kinderen van van 6 ( 2008) of 7 jaar ( 2007) volgen in de richting dans? Kinderen van 6 en 7 jaar kunnen initiatielessen dans volgen.

Nadere informatie

doet mee! esther, verpleegkundige én kunstenaar! Neem een kijkje in de culturele keuken van Katwijk tijdens de

doet mee! esther, verpleegkundige én kunstenaar! Neem een kijkje in de culturele keuken van Katwijk tijdens de katwijk doet mee! esther, verpleegkundige én kunstenaar! Neem een kijkje in de culturele keuken van Katwijk tijdens de programma week van Neem een kijkje in de culturele keuken va dans Wie Volksdansgroep

Nadere informatie

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS Henk Guittart Artistiek leider 20-30 AUGUSTUS 2015 Het

Nadere informatie

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur 25 sep - 23 okt - 20 nov - 18 dec 15 jan GHC 12 feb - 12 mrt www.abcoudeconcerten.nl 25 september 2016 - Domenica

Nadere informatie

Strategie en beleid versie Erik van Lith Carla Derijck. met dank aan: Bart van den Dobbelsteen

Strategie en beleid versie Erik van Lith Carla Derijck. met dank aan: Bart van den Dobbelsteen Strategie en beleid 2014-2018 versie 2-07-2014 Erik van Lith Carla Derijck met dank aan: Bart van den Dobbelsteen Inhoud 1. Inleiding en aanleiding... 3 2. Uitgangspunt is didactiek... 3 3. Orkestbeleid...

Nadere informatie

Egmont Ouverture Op. 84 Ludwig van Beethoven. Symphony No. 5 in Bb majeur Franz Schubert

Egmont Ouverture Op. 84 Ludwig van Beethoven. Symphony No. 5 in Bb majeur Franz Schubert Het Neretva Ensemble Het ensemble is gegroeid uit de gelegenheids-begeleidingsgroep van het Antwerpse PIH koor (opgericht in 1999) onder leiding van dirigent Bart Van Casteren. Na een kooroptreden in Wilrijk

Nadere informatie

Aan de slag bij het orkest

Aan de slag bij het orkest Aan de slag bij het orkest Een introductie van het symfonieorkest Groep 7-8 en VO onderbouw Docentenhandleiding Vooraf Voor u ligt de docentenhandleiding bij de educatieve website Introductie van het symfonieorkest

Nadere informatie

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17 Classicisme (galante stijl) Terminologie conventionele term: classicisme (ca. 1730- ca. 1800) historisch correct(er): galante stijl (ca. 1730- ca. 1790) (gerelateerd: rococo, empfindsamer Stil ) Sturm

Nadere informatie

MUZIEK HANDELINGSDEEL: VERSLAG VAN EEN CONCERT HET AMSTERDAMS GITAARTRIO

MUZIEK HANDELINGSDEEL: VERSLAG VAN EEN CONCERT HET AMSTERDAMS GITAARTRIO Concertverslag door een scholier 1604 woorden 14 mei 2001 4 88 keer beoordeeld Vak Muziek MUZIEK HANDELINGSDEEL: VERSLAG VAN EEN CONCERT HET AMSTERDAMS GITAARTRIO 1. Inleiding Ik kon van mijn vader vrijkaartjes

Nadere informatie

Toelatingseisen primair instrument (muziekpraktisch deel)

Toelatingseisen primair instrument (muziekpraktisch deel) Afdeling Docent Muziek Toelatingseisen primair instrument (muziekpraktisch deel) Hieronder volgt een indicatie van de eisen voor het primair instrument. Docent Muziek is een brede opleiding, ook in muziekstijlen.

Nadere informatie

Informatie voor docent: Les 1

Informatie voor docent: Les 1 Informatie voor docent: Les 1 a. Eigen antwoord. b. De Eerste Wereldoorlog: Stravinsky verbleef in de jaren voor de oorlog al een aantal maanden per jaar in Zwitserland met zijn familie. Door de Eerste

Nadere informatie

programma 2014-2015 samenspel optredens pagina 6 Interview met Janneke Benschop

programma 2014-2015 samenspel optredens pagina 6 Interview met Janneke Benschop programma 2014-2015 samenspel Het allerleukst zijn de optredens pagina 6 Interview met Janneke Benschop 2 muziekschool oost-gelderland samen muziek maken is samen plezier hebben Kun je overweg met een

Nadere informatie

Informatiebrochure. Muziek - Woord - Dans - Initiatie

Informatiebrochure. Muziek - Woord - Dans - Initiatie Informatiebrochure Muziek - Woord - Dans - Initiatie Welkom In het Stedelijk Conservatorium van Mechelen kan je al je podiumtalenten ten volle ontwikkelen. We bieden kunstonderwijs op hoog niveau, maar

Nadere informatie