CULTURELE KRING RODEN. Programma Huisconcerten 27 maart Kristel Schoonbeek Marina Mamedova

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CULTURELE KRING RODEN. Programma Huisconcerten 27 maart 2011. Kristel Schoonbeek 14.00. Marina Mamedova 14.00 15.30."

Transcriptie

1 Marina Mamedova Trio Arte Cordae Chris Coolsma Ensemble Fluitique Marijke Mulder & Elvire Boelee The Oak and The Ash Kristel Schoonbeek Will Jasper Trio Strijkkwartet Cabanot Opus Bert Klok & Jeroen Meijering Velmutom Adressen Programma Huisconcerten 27 maart 2011 Roos Plaatsman & Daan Kleijn Misdom Consort Tita Keizer & Victoria Dmitrieva Margreet Werkman & Jan Meiborg Ensemble Groningen De Horst 7 De Horst 15 Veenwortel 12 Achterste Kamp 25 Achterste Kamp 28 Van Goghstraat 12 Driegraas 31 Henri Dunantplantsoen 16 Nienoordshaven 8 Jan Fabriciuslaan VH Peize 9321 VH Peize 9302 AV Roden 9301 RB Roden 9301 RC Roden 9312 RN Nietap 9302 GD Roden 9301 GW Roden 9312 RN Nietap 9301 JH Roden

2 aanvang uur en uur Lokatie: De Horst 15, 9321 VH Peize Gerdien en Peter Auf dem Brinke MARINA MAMEDOVA Marina Mamedova is geboren in de Sovjet Unie op 20 februari Op haar zevende is ze naar de muziekschool gegaan. Na de muziekschool volgden vier jaar muziektechnicum. Daarna kon ze verder naar het conservatorium. In 1978 studeerde ze af aan het conservatorium te Erevan (Armenie) met het rode diploma. In de Sovjet tijd betekende het rode diploma een eindexamen met een 10 (een excellente student). Ze heeft door de hele Soviet Unie gereisd, in verschillende concertgebouwen met grote orkesten en verschillende dirigenten gespeeld. Haar programma bestond toen o.a. uit de Rachmaninov pianoconcertconcerten #2 en #3, Beethoven pianoconcert #3, Bach concert d-mol, Khachaturian concert en vele composities voor pianosolo. In 1988 is ze met haar gezin naar Rusland verhuisd en in 1999 in Nederland komen wonen. Inmiddels heeft ze tientallen concerten in Nederland gegeven zowel kleinschalig als groot. Muziek is mijn leven en ik zou niet zonder een piano kunnen overleven.

3 aanvang uur en uur Lokatie: Veenwortel 12, 9302 AV Roden Ruby en John Simons TRIO ARTE CORDAE Trio Arte Cordae (viool, cello, piano) bestaat sinds 2004 uit Léontine van der Cammen (cello) en Nely-Jo Hölscher-van Veen (piano). Na een aantal jaren in verschillende samenstellingen gewerkt te hebben is Lysette Lever sinds 2007 de vaste violiste. Léontine van der Cammen (1973) is geregeld te zien als pianiste bij diverse kooruitvoeringen. Als celliste maakt zij deel uit van kleinere ensembles. Nely-Jo Hölscher-van Veen volgde diverse masterclasses, waaronder die van Tan Crone, Bernard Kruisen en Rudolf Jansen. Naast haar deelname aan het ensemble is zij tevens pianiste bij de Roden Girl Choristers. Als wiskundedocente is zij verbonden aan het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen. Lysette Lever (1979) speelde in diverse orkesten, waaronder de conservatorium-orkesten van Arnhem, Zwolle en Groningen, het Nationaal Jeugd Orkest en het Filharmonisch Jeugd Orkest van Vlaanderen. Zij is als viooldocente verbonden aan de muziekscholen in Stadskanaal in Veendam.

4 aanvang uur en uur Lokatie: Achterste Kamp 25, 9301 RB Roden Lidy en Chris Coolsma CHRIS COOLSMA Chris Coolsma vult vele uren met muziek naast zijn werk als docent bestuurskunde en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij groeide op met barokmuziek. Zijn vader was blokfluitbouwer (Aura), en een goede hoboïst, zijn moeder zong haar hele leven in koren. Chris kreeg pianoles en ontdekte dat muziek zijn grootste passie was, maar niet zijn beroep moest worden. In Utrecht kreeg hij les van Jan van Vlijmen. Nu nog heeft hij plezier van de aantekeningen die van Vlijmen bij de sonates van Haydn maakte. Ties Schonk bracht hem liefde voor Schumann bij. Van Fred Oldenburg leerde hij vervolgens studeren, grenzen opzoeken en Schönberg spelen. Nog vrij recent heeft de Groningse jazzpianist Boelo Klat de beginselen van de jazz en het improviseren overgebracht. Dat is nuttig voor elke klassieke musicus, omdat het een minder krampachtige houding tegenover foutjes oplevert.

5 aanvang uur Lokatie: Achterste Kamp 28, 9301 RC Roden Peter en Ank van Ravenswaaij ENSEMBLE FLUITIQUE In september 2010 is het ensemble Fluitique opgericht. De dwarsfluitdocenten Loes Kleefman en Elisabeth Hopman brengen samen met gevorderde leerlingen een gevarieerd programma waarin verschillende stijlperiodes verweven zijn. Het hoofdprogramma voor 2011 varieert van klassiek tot jazzy. Er worden werken gespeeld van de Boismortier, Fűrstenau, de Michelis, Tschaikowsky, Gershwin en Feld. Loes Kleefman studeerde dwarsfluit aan de conservatoria van Den Haag en Groningen. Zij geeft dwarsfluitles aan kinderen, jongeren en volwassenen. Elisabeth Hopman studeerde aan de conservatoria van Groningen en Tilburg. Zij wordt regelmatig gevraagd als solist bij koren, kerkdiensten, cd-opnames en tv-opnames. Zij heeft opgetreden in o.a. Duitsland, Zwitserland en Zuid-Afrika. Kyra van Laarhoven heeft les bij Loes Kleefman en speelt samen met Marthe bij het Jeugd Symfonie Orkest Drenthe. Marthe van den Berg wordt door Elisabeth Hopman begeleidt naar het D-examen.

6 aanvang uur Lokatie: Achterste Kamp 25, 9301 RB Roden Lidy en Chris Coolsma MARIJKE MULDER & ELVIRE BOELEE Marijke Hester Mulder zit in de vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Marijke speelt in het Haydn Jeugd Strijkorkest, waarvan ze voor het 2e jaar concertmeester is. Ze was finaliste van het Haydn Muziek Festival en won verschillende prijzen bij het Prinses Christina Concours. In 2010 kreeg ze de Peter de Grote Festival Prijs in de categorie conservatorium studenten. Ze speelt graag kamermuziek en speelt in verschillende ensembles. Met twee van deze ensembles kreeg ze twee keer een masterclass aangeboden door het Bennewitz Kwartet. Elvire Boelee werd in 2008 toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus conservatorium. Tegelijkertijd studeerde ze ook Kunst Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit van Groningen. In juni 2009 werd ze toegelaten tot het eerste jaar bij pianist Bart van de Roer en besloot ze zich volledig op haar conservatoriumstudie te richten. Elvire volgde masterclasses bij o.a. Paul Komen, Nata Tsvereli en Vladimir Tropp. Ze heeft sinds september 2010 les van Nata Tsvereli.

7 aanvang uur en uur Van Goghstraat 12, 9312 RN Nietap Lammert Douwes en Gerry Hoitink Driegraas 31, 9302 GD Roden Wim en Carla Griep zij THE OAK AND THE ASH The Oak and The Ash zijn zangeres Saskia Hiemstra en luitist Martin Pals. Zij brengen oude Engelse, Ierse en Schotse Folksongs uit de periode Prachtige luisterliederen die het best tot hun recht komen in een verstilde omgeving, zoals een kerkje, een klein theater of huiskamers. De liederen worden zonder opsmuk maar met gevoel gebracht en weten de luisteraar te raken. Als je al luisterend je ogen sluit, waan je je even in de Schotse Hooglanden of een bosrijk Engels landschap, schreef een journalist vorig jaar. Het mooie authentieke geluid van de renaissance-luit die Martin bespeelt en de stem van Saskia harmoniëren heel mooi met elkaar. De bezongen thema s zijn even oud als tijdloos, en daarom nog altijd actueel: de Liefde, de Dood, het Verlangen en het Verraad. Maar ook de natuur en de zee worden bezongen.

8 aanvang uur en uur Lokatie: Van Goghstraat 12, 9312 RN Nietap Lammert Douwes en Gerry Hoitink ROOS PLAATSMAN & DAAN KLEIJN Roos Plaatsman is 22 jaar en bijna klaar met haar studie jazz aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze treedt regelmatig op met verschillende jazzformaties en speelt door heel het land met de band ROOS. Ze heeft inmiddels al twee succesvolle cd s opgenomen. Ze schrijft haar muziek en haar teksten zelf en wordt ook ingehuurd om dit voor anderen te doen. Roos werd al genomineerd voor de Leidse Jazz Award en de Grote Prijs van Nederland. Daan Kleijn werd op zijn 17e aangenomen op het conservatorium van Groningen, waar hij sindsdien studeert. Ondertussen heeft hij twee cd s met de band ROOS. gemaakt, speelt door hele land en heeft recentelijk de VNO NCW Talent Award in ontvangst mogen nemen. Roos en Daan treden al vanaf hun eerste studiejaar regelmatig met elkaar op. Met hun gezamenlijke gedrevenheid en liefde voor muziek geven ze deze middag een moderne en jonge kijk op de traditionele jazzmuziek. Een mengeling van moderne eigen nummers en bewerkte jazz standards.

9 aanvang uur en uur Lokatie: Henri Dunantplantsoen GW Roden Wim en Marjan Blomsma MISDOM CONSORT Kamermuziek, nu eens niet gestreken maar geblazen! Het Misdom Consort is een gedreven kamermuziek ensemble dat garant staat voor een boeiend concert, waar unieke arrangementen ten gehore worden gebracht. De arrangementen zijn van Jan Misdom die ook initiatiefnemer en muzikaal leider van dit fraaie ensemble is. Het repertoire omvat werken van Mozart, Bach, Beethoven, Spohr, Albinoni.e.v.a. De kern van het Misdom Consort bestaat uit: Jan Misdom en Margriet Nip, klarinet Gerda Geutskens, bassethoorn en klarinet Martin Morsman, basklarinet Iekelien Koopmans, fagot

10 aanvang uur Lokatie: Veenwortel 12, 9302 AV Roden Ruby en John Simons TitIa Keizer & Victoria Dmitrieva Victoria Dmitrieva studeerder piano en fluit aan de Pskov Muziekschool in Rusland. Haar deelname aan het provinciaal Noord-West pianoconcours in 1992 leverde een diploma en een speciale prijs voor de interpretatie van Rachmaninoff op. In 2000 studeert Victoria af op piano aan het Staatsconservatorium van St. Petersburg. Later ontving ze haar Bachelor Degree in muziek aan het Noord-Nederlands Conservatorium, een Master Degree in piano en in 2008 een Bachelor Degree in fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2006 werkt Victoria aan Prins Claus Conservatorium in Groningen. Titia Keizer, een lyrisch-dramatische sopraan zingt zowel Opera- als Operette rollen en steelt ieders hart met haar warme geluid. Ook liederen van Mozart, Schubert, Grieg en de klassieke musicals behoren tot haar repertoire. Ze is opgegroeid in Zuid-Afrika. In 2002 deed ze mee aan Una Voce Particolare waarmee ze de finale bereikte en in 2009 nog aan Holland s Got Talent waar ze de halve finale bereikte.

11 aanvang uur en uur Lokatie: Driegraas 31, 9302 GD Roden Wim en Carla Griep BERT KLOK EN JEROEN MEIJERING Dit uit een panfluitist en gitarist bestaande duo is ontstaan in het voorjaar van Het repertoire is uiterst divers. Zo staan o.a. Roemeense, Balkan, klassieke en latin muziekstukken op het programma. Daarnaast worden er ook jazzy en bluesy stukken gespeeld. Een aantal stukken is door Jeroen Meijering zelf gecomponeerd. Bert Klok is componist en (klassiek) gitarist. Hij studeerde klassieke muziek aan de conservatoria van Groningen en aan de Messiaen Academie. Bert speel naast klassieke muziek ook lichte muziek en electrische gitaar. Hij werkt mee aan diverse (amateur)projecten, waaronder de Gamma groep die zich bezig houdt met avant gardemuziek, de theatergroep Goov, en hij begeleidt diverse koren en harmonieorkesten. Jeroen studeerde als gitarist en als pianist af aan het conservatorium. Hij was al tijdens zijn studie geboeid door muziek uit de Balkan. Via de Balkanmuziek, hij speelde onder meer balalaika in de Russische groepen Priwjet en Sloboduschka, kwam hij in aanraking met de panfluit. Daarop vertolkt hij ook jazz, blues en klassieke stukken.

12 aanvang uur Lokatie: Jan Fabriciuslaan 13, 9301 JH Roden Jan en Dinie Haaijer KRISTEL SCHOONBEEK Kristel Schoonbeek is 15 jaar oud, zit in de 4e klas van het atheneum en woont in Nieuw-Roden. Ze is al vanaf jonge leeftijd bezig met muziek en heeft inmiddels 5 jaar pianoles gehad. Momenteel volgt ze zanglessen bij Titia Keizer en leert ze ook gitaarspelen. Ze heeft al diverse keren met succes opgetreden o.a. op de druk bezochte Vrijdagavondshows in de Winsinghhof te Roden. Ook geeft ze danslessen aan kinderen bij het Fitnesscentrum Roden. Haar repertoire is te omschrijven als melodieuze pop met nummers van o.a. Alicia Keys, Adele en Laura Jansen.

13 aanvang en uur Lokatie: De Horst 7, 9321 VH Peize Bea Slofstra en Geert Wapstra WILL JASPER TRIO Will Jasper studeerde af aan het Hilversums Conservatorium bij Ferdinand Povel in Na zijn opleiding is hij saxofoon gaan spelen bij diverse musical producties zoals o.a. Tsjechov, Larry en Grace. Inmiddels speelt hij bij een aantal orkesten waaronder Glenn-Miller Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Bert van Erk speelde met de Boy Edgar Big Band en jazzlegendes als Dexter Gordon en Kenny Wheeler. Speelt verder in o.a. Five Brothers, Dutch Palladium Orchestra, Thomas Hilbrandie Trio, Trio Bernardo, Bert s Breeze, Grunroots en Zwarte Ogen. Bandcoach van de JEMband, sessieleider in studenten-cultuurcentrum USVA Groningen. Winfred Buma studeerde aan het Hilversums Conservatorium. Vanaf 1987 is hij hoofdvakdocent aan het Prins Claus Conservatorium. In 1992 ontving hij de Henri de Wolf Jazzprijs. Winfred Buma deed projecten met zeer uiteenlopende musici, van Greetje Bijma en Han Bennink tot het Noord-Nederlands Orkest en Rogier van Otterloo. Tegenwoordig werkt hij het liefst in kleine bezetting met een subtiele aanpak.

14 aanvang uur Lokatie: Achterste Kamp 28, 9301 RC Roden Peter en Ank van Ravenswaaij STRIJKKWARTET CABANOT Strijkkwartet Cabanot bestaat ruim een jaar. De musici hebben elkaar leren kennen in het Drents Symfonie Orkest. Het programma zal o.a. bestaan uit diverimenti van Mozart en meer licht klassieke muziek, salon- en filmmuziek. Natasja Lebedeva: 1e violiste is geboren in Oezbekistan, kreeg haar muziekopleiding aan het conservatorium en speelde in verschillende orkesten. Sinds 2001 woont ze in Nederland, ze speelde hier in verschillende orkesten, o.a. het Mozartensemble. Barbara Wolters: 2e violiste speelde vanaf haar 12e in het Noord Hollands Jeugd Orkest, later in het Nederlands Studenten Kamer Orkest en het Drents Symfonie Orkest. Otto Berman: altviolist begon op zijn 8e met vioollessen en stapte al snel over op de altviool. Hij speelt o.a. in het Drents Symfonie Orkest, maar zijn hart ligt toch vooral bij de kamermuziek. Carl Tjong Ayong: cellist werd in zijn geboorteland Suriname 1 e cellist van het Surinaams Jeugd Orkest, maar stopte met spelen, tot hij 40 jaar later de muziek weer oppakte. Hij maakt deel uit van kamermuziekensembles en het Drents Symfonie Orkest.

15 aanvang en uur Achterste Kamp 25, 9301 RB Roden Chris en Lidy Coolsma Achterste Kamp 28, 9301 RC Roden Peter en Ank van Ravenswaaij H. Dunantplantsoen 16, 9301 GW Roden Wim en Marjan Blomsma zij OPUS 5 Het saxofoonquintet Opus 5 werd oorspronkelijk opgericht door 5 saxofonisten die vooral actief waren en zijn in de bigband- en jazzwereld. Bij hen leefde de wens om ook de klassieke kant van de saxofoon te ontdekken. Opus 5 wordt muzikaal geleid door Wytze de Vries. De overige leden zijn: Jannie Keesom, Jan Beerman, Betty Bakker en Ben Douwes. Opus 5 speelt op 3 wisselende locaties met een deels verschillend programma. Bij de familie Coolsma wordt o.a. het pianokwartet KV 478 van Mozart gespeeld met als solist Chris Coolsma. Dit werk behoort tot het beste dat Mozart gecomponeerd heeft! Bij de familie van Ravenswaaij (zia aldaar )begeleidt Opus 5 zangeres Titia Keizer met aria s uit opera s van Purcell en Mozart. Bij de familie Blomsma (zie aldaar ) speelt Opus 5 o.a. tango s van Astor Piazolla,de Bohemian Rapsody van Freddy Mercury-Queen en de Overture van de opera Le Nozze de Figaro en een Adagio voor 5 blazers van Mozart.

16 aanvang uur en uur Lokatie: Nienoordshaven 8, 9312 RN Nietap Jet Radema nodigt u uit voor een huisconcert met VELMUTOm Tomas Kloosterman studeert sinds 2007 hoofdvak piano aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij volgde masterclasses bij o.a. Jan Wijn en Rian de Waal. Naast solistische optredens speelt Tomas veel kamermuziek en is hij veelgevraagd begeleider van verschillende instrumentalisten, zangers en koren. Naast muziek werkt Tomas bij de vakgroep moleculaire genetica aan de RUG. Inge Muntendam begon in 2004 aan het eerste jaar van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en studeerde in 2009 af. Inge heeft verschillende masterclasses gevolgd bij o.a. Roland Daugareil, Carolyn Stuart en Thomas Klug. Inge is viooldocente aan de muziekschool de Hondsrug in Gieten. Inge vormt sinds 2006 een viool-piano duo met Tomas Kloosterman. Lotte van Velthoven begon bij de vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium. In juni 2008 behaalde ze er haar bachelordiploma. Sinds september 2008 volgt ze de masteropleiding aan het Artez Conservatorium. Lotte heeft veel kamermuziek gespeeld en speelde o.a. in het Haydn Jeugd Strijkorkest.

17 aanvang uur Lokatie: De Horst 15, 9321 VH Peize Gerdien en Peter AufdemBrinke HUISMUZIEK ENSEMBLE GRONINGEN Hanny Geerlings studeerde blokfluit bij Ku Ebbinge aan de conservatoria van Enschede en Groningen, waar ze haar einddiploma behaalde. Ze heeft al meer dan 25 jaar ervaring als docent blokfluit en oude muziek; daarnaast is zij dirigent, begeleider en coach van diverse instrumentale ensembles en koren. Ze zingt al 13 jaar in het Noord Nederlands Concert Koor ook is ze voorzitter van Huismuziek Groningen die amateur-musici in de gelegenheid stelt onder professionele leiding te musiceren. Hannie Geerlings leidt het Huismuziek Ensemble Groningen, dat zich toelegt op barok en aanverwante stijlen. Sinds kort is zij lid van het algemeen bestuur van Huismuziek. Een heel belangrijk aspect van haar werk is het inspireren en motiveren van kinderen en volwassenen op het gebied van muziek. Zij initieert en organiseert educatieve projecten op basisscholen o.a. in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest. Voor volwassenen organiseert zij workshops en cursussen met als thema Luisteren naar muziek.

18 aanvang uur en 17:00 uur Lokatie: Jan Fabriciuslaan 13, 9301 JH Roden Jan en Dinie Haaijer MARGREET WERKMAN & JAN MEIBORG Margreet en Jan vormen samen een avontuurlijk duo: ze delen de passie voor het creatief musiceren tijdens een intiem huiskamerconcert of -compleet met band- op een groot podium. De brede muzikale interesse van deze musici zorgt samen met een flexibel repertoire van warme jazz, melodieuze pop en zelfs puttige funk. Zangeres Margreet Werkman weet met haar loepzuivere fluwelen stem het publiek vanaf de eerste tonen in de greep te krijgen. Met een enorme gedrevenheid en muzikaliteit weet ze de juiste snaar bij de luisteraar te raken. De ervaren componist/pianist Jan Meiborg studeerde op de conservatoria van Amsterdam en Groningen. Hij heeft met diverse ensembles op heel wat podia in binnen- en buitenland gestaan. Waaronder in de De Budokanhal in Tokio en de befaamde jazzclub Ronnie Scott s in Londen. Zijn speelstijl is door de pers omschrijven als vakkundig en sfeervol, met aandacht voor detail. Het improviseren met passie staat bij hem voorop. Daarom klinkt een vertrouwde popklassieker of jazztune vertolkt door Margreet en Jan nooit hetzelfde.

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis Programma Kamermuziek 16 oktober 2010, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis In de serie Het Kwartet D u d o k K w a r t e t Judith van Driel viool Marleen

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello Programma Kamermuziek 9 juni 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis Martijn Willers piano Joris van den Berg cello L. van Beethoven Variaties op

Nadere informatie

Bimlokaal Muziekacademie

Bimlokaal Muziekacademie Zaterdag 31 januari, 12.30 15.30 uur Samen spelen: Mozart s Eine kleine Nachtmusik Zaterdag 7 februari, 14.00 15.30 uur Het blokfluitconsort Dinsdag 24 februari, 13.00 15.30 uur / 19.30 22.00 uur Welk

Nadere informatie

Personalia Annelies Willemse

Personalia Annelies Willemse Concertcyclus Op zondag 8 juli om 16.00 uur musiceren in de St.Willibrorduskerk in Deurne Annelies Willemse op orgel, Carla Nies op dwarsfluit/panfluit en Rolf van Meurs op gitaar. In diverse combinaties

Nadere informatie

Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek

Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek K-klassiek / gele sticker P-Populair / witte sticker B-Beginners / groene sticker X-Kerst en Sinterklaas / oranje sticker fk-klassiek folio / licht blauwe sticker

Nadere informatie

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Op 9 & 10 juni 2018 vond de tweede editie van het Paltz Kamermuziekfestival plaats. We

Nadere informatie

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www. MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1 MCO Educatie Voortgezet Onderwijs Muziek moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.mco/educatie MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 2 Muziek moet je

Nadere informatie

Blazers in de balzaal

Blazers in de balzaal Maandagenda december 2015 Kijk voor actuele informatie op www.hetgeldersorkest.nl Blazers in de balzaal Het Gelders Blaaskwintet Gudrun Bourel fluit Bram Kreeftmeijer hobo Irene Teepe klarinet Mette Laugs

Nadere informatie

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz. Een droom die uit is gekomen: een weekend

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

Programma Open Dag 19 november 16

Programma Open Dag 19 november 16 Programma Open Dag 19 november 16 1/ Voorwoord Hartelijk welkom op de open dag van Codarts! Muziek is jouw passie, je lust en je leven. Je weet nu al dat je daar straks verder mee wil. Dan ben je bij Codarts

Nadere informatie

The Delft Chambers Programmaoverzicht

The Delft Chambers Programmaoverzicht The Delft Chambers Programmaoverzicht vr 05 aug 2016 The Delft Chambers Tijdschema 3 Programmatoelichting 4 Plattegrond 6 Vandaag brengen wij het Delft Chamber Music Festival bij u thuis, nou ja, als u

Nadere informatie

De kerk als podium: Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken

De kerk als podium: Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken NIEUWSBRIEF ACKNN MEI 2017 De kerk als podium: Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken Op zondagmiddag 28 mei kan men weer langs de middeleeuwse kerken van Noordwijk, Marum, Nuis, Niebert

Nadere informatie

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Welkom op de open dag Muziek! Muziek is jouw passie,

Nadere informatie

Brick Blues. Met optredens van:

Brick Blues. Met optredens van: Voor Jong en Oud zijn er nevenactiviteiten om er een gezellig festijn van te maken. U kunt genieten op ons terras van een kop koffie, thee of een drankje en smullen van overheerlijke pannenkoeken! Met

Nadere informatie

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN 2017-2018 Theo Driessen Instituut Willem Prinzenstraat 43, Helmond www.theodriesseninstituut.nl 1 KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN zondag 8 oktober 2017 om 15.30 uur DUTCH

Nadere informatie

Jan Menu Biografie XS

Jan Menu Biografie XS biografie jan menu Saxofonist (1962) won het prestigieuze Loosdrecht Jazzconcours in 1989 en ontving de Wessel Ilcken Prijs. Hij werd geprezen om zijn melodisch spel, eigen frasering, harmonisch inzicht

Nadere informatie

CULTURELE KRING RODEN. Programma Huisconcerten 25 maart 2012

CULTURELE KRING RODEN. Programma Huisconcerten 25 maart 2012 Programma Huisconcerten 25 maart 2012 Culturele Kring Roden organiseert voor de tweede keer een huisconcertenmiddag op. Dankzij de spontane medewerking van een aantal mensen, dat hun huiskamer hiervoor

Nadere informatie

donderdag 4 juni: Trio BraamDeJoodeVatcher feat. Peter van Bergen meets Royal Improvisers Orchestra

donderdag 4 juni: Trio BraamDeJoodeVatcher feat. Peter van Bergen meets Royal Improvisers Orchestra De Nieuwe Slag en Prinseneiland Producties presenteren: ROYAL FLUSH zaterdag 18 april: Tobias Delius 4tet meets Royal Improvisers Orchestra vrijdag 8 mei: ICP Orkest meets Royal Improvisers Orchestra donderdag

Nadere informatie

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Interview met Arleen van Wijland datum: 14-04-2006 bron: www.eboomberg.nl auteur: ir. Fred van de Biezen Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Het is me qua tijd nog net gelukt om

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 Opgericht 25 februari 1917inklijk erkende zangvereniging Opgericht 25 februari 2017 Gregoriussingel 38 5216 GJ s-hertogenbosch tel 073-6146001 secretaris@vughtsmannenkoor.nl www.vughtsmannenkoor.nl NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

a m m r a g rstellen p r o o vo

a m m r a g rstellen p r o o vo p r o g r a m m a voorstellen Een ander verhaal Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in

Nadere informatie

IN DEZE BIJLAGE VAN DE NIEUWSBRIEF:

IN DEZE BIJLAGE VAN DE NIEUWSBRIEF: NIEUWSBRIEF Bijlage 29 oktober 2015 nr. 3A ------------------------------------------------------- Alle informatie die in deze bijlage staat is een weergave van activiteiten in uw woonomgeving. De Boomgaard

Nadere informatie

Bimlokaal Muziekacademie

Bimlokaal Muziekacademie Bimlokaal Muziekacademie PROGRAMMA 2015-2016 Zaterdag 26 september 2015, 12.30 15.30 uur Acht zaterdagen in oktober en november 2015, 09.30 11.00 uur Basiscursus noten lezen Zaterdag 17 oktober 2015, 11.15

Nadere informatie

Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici

Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici Na het succes in België, komen Angela Schijf en haar echtgenoot Tom Van Landuyt met Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt naar Nederland. De van

Nadere informatie

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 LESBRIEF BIJ SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam Een samenwerking van Concertgebouw de Doelen, de Marinierskapel

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master muziek. muziek

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master muziek. muziek Academiejaar 2014/2015 Academische Bachelor en Master muziek muziek Academische Bachelor en Master muziek muziek Kiezen voor de opleiding Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is geen alledaagse

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius Met veel plezier schrijven wij, de drie voorzitters van de mannenkoren uit Klimmen, Geulle en Someren, een inleidend woord voor het Drie Koren Concert dat in de maand mei 2019 in drie plaatsen wordt uitgevoerd.

Nadere informatie

Programma 25 april 2013 Theater Odeon

Programma 25 april 2013 Theater Odeon Karijn Haasjes Aafke van Welbergen Emily Bouwhuis The Future Kids! Kunstbende Black Illusion Presentatie: Michael Kroegman Programma 25 april 2013 Theater Odeon Deelnemende scholen: Gymnasium Celeanum

Nadere informatie

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 EEN ANDER VERHAAL HET DUDOK KWARTET ZOEKT NAAR CONTEXT EN BETREKT DE LUISTERAAR BIJ DIE ZOEKTOCHT Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkkwartet bij alle

Nadere informatie

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS Henk Guittart Artistiek leider 20-30 AUGUSTUS 2015 Het

Nadere informatie

FRIEJAM brengt het Friese jazzlandschap (weer) tot bloei

FRIEJAM brengt het Friese jazzlandschap (weer) tot bloei FRIEJAM brengt het Friese jazzlandschap (weer) tot bloei Voorjaar 2014 is FRIEJAM opgericht, de Friese bond van jazzmuzikanten. Het doel van deze vereniging is het bevorderen van de jazzbeoefening in Fryslân.

Nadere informatie

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier 2010 2011 concertgebouw kleine zaal hoofdsponsor sponsor otto vowinkel Luthier Roland Dyens zaterdag 18 september 2010 20.15 uur Roland Dyens Het vrije concert Het vrije concert Losse kaarten 35,00 Met

Nadere informatie

Graven van bekende musici in De Bilt/Bilthoven

Graven van bekende musici in De Bilt/Bilthoven Wim Krommenhoek Graven van bekende musici in De Bilt/Bilthoven Deze keer in de serie graven van bekende Nederlanders in De Bilt/Bilthoven enkele musici uit zowel het klassieke als lichte repertoir. Carel

Nadere informatie

FASO-Nieuwsbrief 2012 nummer 6

FASO-Nieuwsbrief 2012 nummer 6 14 oktober 2012 FASO-Nieuwsbrief 2012 nummer 6 Beste lezer, De FASO staat de komende maanden voor belangrijke beslissingen over haar toekomst. Meer dan 250 orkesten (met totaal ca. 9000 orkestleden) maken

Nadere informatie

JAAROVERZICHT Stichting

JAAROVERZICHT Stichting JAAROVERZICHT 2015 Stichting In 2015 organiseerde Stichting Opera aan de Schie Een bootcamp La Mélodie Française o.l.v. Jean-Baptiste Milon Zes maal het Klassiek Open Podium Een tweedaagse workshop met

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG

VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG Alle activiteiten op de iedere of sommige woensdagen tijdens de muziekmaand. Bij alle activiteiten die openbaar ben je ook van harte welkom als kijker. Inhoud Band van het moment...

Nadere informatie

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Besloten (eigen instrument of Voor alle Quintusleerlingen Openbaar MAANDAG Harp Samen Harpmuziek maken en schrijven - 1.18 Stem je harp zelf! - 1.18 Instant

Nadere informatie

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Nieuwsbrief oktober 2017 Beste Muziekliefhebber, Het nieuwe concertseizoen in de Oude Kerk in Oosterbeek staat weer voor de deur. Peter van Praagh - onze programmeur

Nadere informatie

Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u. Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool. Aan de Amsterdamse Grachten

Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u. Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool. Aan de Amsterdamse Grachten Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool Aan de Amsterdamse Grachten Het barokensemble Eik en Linde werd opgericht in 2000 in een café in de Amsterdamse

Nadere informatie

Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici. Waarom muzemaatjes. Het begin. Wat doe je bij muzemaatjes. Kan ik ook meedoen.

Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici. Waarom muzemaatjes. Het begin. Wat doe je bij muzemaatjes. Kan ik ook meedoen. Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici Waarom muzemaatjes Het begin Wat doe je bij muzemaatjes Kan ik ook meedoen Regels Thema s vanaf het begin Fotos van de middagen Agenda Meer informatie

Nadere informatie

donderdag 5 maart Arnhem

donderdag 5 maart Arnhem donderdag 5 maart Arnhem muzikanten Dirigent Jan Quintus Zwart kreeg zijn eerste muziek-lessen van zijn vader Willem Hendrik Zwart. Hij vervolgde zijn orgel-, piano- en theorielessen aan de Kamper Muziekschool.

Nadere informatie

Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei

Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei Programma 30 april 2015, 19.30 uur Bonnefantenstraat 15, Maastricht 1 mei 2015, 12.30 uur Centre Ceramique Avenue Céramique 50, Maastricht 1 mei 2015, 19.00

Nadere informatie

MEERJARIG BELEIDSPLAN

MEERJARIG BELEIDSPLAN STICHTING Van Swieten Society MEERJARIG BELEIDSPLAN INHOUD 1. Van Swieten Society.1Introductie.2Missie.3Visie 1.4 Centrale doelstelling 2. Terugblik 2.1 Concerten en series 2.2 Festival 3. Toekomst 3.1

Nadere informatie

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR www.hillegomsemuziekschool.nl INFORMATI E 2017-2018 zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR Ruim aanbod instrumenten De Hillegomse Muziekschool is een actieve muziekschool met een groot aanbod

Nadere informatie

Maatwerk in samenspel

Maatwerk in samenspel Maatwerk in samenspel Beste ondernemer, Het stemt mij blij u kennis te laten maken met philharmonie zuidnederland. Het orkest ontplooit een enorm breed spectrum aan activiteiten, iets wat mij met trots

Nadere informatie

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP In onderstaande pagina s vindt u een overzicht van de studieonderdelen / examenvakken die nodig zijn als u de studie volgt met als doel het behalen van het vakdiploma Docerend

Nadere informatie

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur 25 sep - 23 okt - 20 nov - 18 dec 15 jan GHC 12 feb - 12 mrt www.abcoudeconcerten.nl 25 september 2016 - Domenica

Nadere informatie

STICHTING MUSICI VAN MORGEN

STICHTING MUSICI VAN MORGEN STICHTING MUSICI VAN MORGEN Studenten van de afdeling Klassiek STICHTING MUSICI VAN MORGEN Om te slagen in een muzikale carrière moet een muziekvakstudent zich kunnen ontwikkelen tot musicus op het allerhoogste

Nadere informatie

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 gelderland zaterdag 1 nov Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen 20.15 uur www.keizerkarelpodia.nl / 024-3221100 28,00 pashouders 25,75 Rotterdams Kamerorkest Conrad van

Nadere informatie

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Het Symfonie orkest Lesdoelen: Kinderen maken kennis met klassieke muziek. Ze weten welke instrumenten er in een symfonieorkest te vinden zijn. De kinderen kunnen de verschillende

Nadere informatie

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT STRIJKERS EN CONTINUO VAN HET DORDRECHTS KAMERORKEST Solisten: Marike Verbeek - sopraan Evelyn Tjon-En-Fa - viool Joke Burghardt-Hodes- viool ZONDAG 17 DECEMBER 15.00 UUR

Nadere informatie

Informatie voor docent: Les 1

Informatie voor docent: Les 1 Informatie voor docent: Les 1 a. Eigen antwoord. b. De Eerste Wereldoorlog: Stravinsky verbleef in de jaren voor de oorlog al een aantal maanden per jaar in Zwitserland met zijn familie. Door de Eerste

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan JazzArt Orchestra 2015-2018

Beleidsplan JazzArt Orchestra 2015-2018 Beleidsplan JazzArt Orchestra 2015-2018 Stichting JazzArt 1-2-2015 Evaluatie 2010-2014. De Stichting JazzArt heeft de, in haar eerste beleidsplan voor JazzArt Orchestra 2010-2014, gestelde doelen, gerealiseerd:

Nadere informatie

AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/ /09/2019

AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/ /09/2019 AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/2019-29/09/2019 De Zoerselse Linde vertelt spoedig een nieuw verhaal. Diana Coppens stelt er vanaf zondag 25 augustus haar nieuwe tentoonstelling

Nadere informatie

Programma Open Dag 25 november 17

Programma Open Dag 25 november 17 Programma Open Dag 25 november 17 1/ Voorwoord Hartelijk welkom op de open dag muziek van Codarts! Muziek is jouw passie, je lust en je leven. Je weet nu al dat je daar straks verder mee wil. Dan ben je

Nadere informatie

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources :

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources : THE PRIMARY SOURCES Spelen muziek van... De Londense Expats Met werken van JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn The Primary Sources : Kristen Huebner, Traverso Gerda Marijs, Cello Lucie de Saint

Nadere informatie

Naar de brugklas. Naar de brugklas...

Naar de brugklas. Naar de brugklas... Naar de brugklas Naar de brugklas... spannend! Naar de brugklas gaan vinden veel leerlingen spannend. We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school! Daar gaan we je ook bij helpen.

Nadere informatie

Egmont Ouverture Op. 84 Ludwig van Beethoven. Symphony No. 5 in Bb majeur Franz Schubert

Egmont Ouverture Op. 84 Ludwig van Beethoven. Symphony No. 5 in Bb majeur Franz Schubert Het Neretva Ensemble Het ensemble is gegroeid uit de gelegenheids-begeleidingsgroep van het Antwerpse PIH koor (opgericht in 1999) onder leiding van dirigent Bart Van Casteren. Na een kooroptreden in Wilrijk

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: nieuwe cursussen Muziek op Schoot, cellolessen, Huiskamerfestival en interview met voorzitter bestuur.

In deze nieuwsbrief: nieuwe cursussen Muziek op Schoot, cellolessen, Huiskamerfestival en interview met voorzitter bestuur. In deze nieuwsbrief: nieuwe cursussen Muziek op Schoot, cellolessen, Huiskamerfestival en interview met voorzitter bestuur. Cursus Muziek op Schoot Vanaf 4 april starten er cursussen Muziek op Schoot in

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 10.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel 15.00 uur Stadspijpers De Stadspijpers van

Nadere informatie

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids Muziekvereniging Kunst Na Arbeid Malletband Vrij en Blij Hierden Informatiegids Voorwoord Kunst Muziek maken is mooi en geeft je veel plezier. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om er je beroep

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013 concertserie concertgebouw 2012-2013 het bestaat in de basis uit een kleine groep internationale topstrijkers waaraan afhankelijk van het te spelen repertoire blazers wordt gevoegd. doel van het is om

Nadere informatie

programma 2014-2015 samenspel optredens pagina 6 Interview met Janneke Benschop

programma 2014-2015 samenspel optredens pagina 6 Interview met Janneke Benschop programma 2014-2015 samenspel Het allerleukst zijn de optredens pagina 6 Interview met Janneke Benschop 2 muziekschool oost-gelderland samen muziek maken is samen plezier hebben Kun je overweg met een

Nadere informatie

Drie jonge pianistes in beeld

Drie jonge pianistes in beeld Tekst: Cécile Ickenroth Fotografie: Patrick Spruytenberg/Marco Borggreve/Hans Hijmering Drieluik Drie jonge pianistes in beeld Cecily Lock (1982), Martine Mussies (1981), Cathelijne Noorland (1983) Ze

Nadere informatie

Hoe dromen werkelijkheid worden

Hoe dromen werkelijkheid worden KLASSIEKE MUZIEK OP HET AMSTELVELD Hoe dromen werkelijkheid worden Tussen de meest gepassioneerde en rasechte hemelbestormers zal de Russische pianiste en pianodocente Tatiana Chevtchouk blijven opvallen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017 Nieuwsbrief JAARGANG 2, NUMMER2 Agenda Zaterdag 11 maart Uitvoering saxofoon, bugel en trompet @Melishof, Melissant Zaterdag 18 maart Concert Peter en de Wolf @De Staver, Sommelsdijk Zaterdag 25 maart

Nadere informatie

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810.

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Classicisme 1. Wanneer? Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Dit is de periode van de industriële revolutie. De technologie en de wetenschap kennen een grote

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

Sonny Rollins denkt van niet

Sonny Rollins denkt van niet SPELEN VANUIT JE HART tips voor muzikanten FLOOR WITTINK Inhoud 1. Inleiding 3 2. Je onbewuste en spelen vanuit je hart 5 3. Luisteren naar muziek 10 4. Muzikaal of niet muzikaal 14 5. Hoe creatief ben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber,

NIEUWSBRIEF januari Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber, NIEUWSBRIEF januari 2019 Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber, Namens het Bestuur van de Culturele Stichting de Oude Kerk wens ik u een heel goed en muzikaal jaar toe. En met onze concerten gaat

Nadere informatie

Geen dag zonder gitaar zaterdag, 31 januari 2015 12:25

Geen dag zonder gitaar zaterdag, 31 januari 2015 12:25 Talenten op Aruba. Ze zijn overal te vinden. Zij storten zich in het leven, of het nu sport, kunst, uitgaan, lezen, muziek of juist de donkere kant van de samenleving is. Het is aan hen. Voor diegene die

Nadere informatie

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN Solisten: Clara de Vries Aart Mateboer Bert van de Wetering Orkest: Ensemble Conservatoire Dirigent: Wolfried Kaper VRIJDAG, 11 NOVEMBER 2011-20.00 uur - KONINGSKERK, LANDSHEERLAAN,

Nadere informatie

IN DE VOETSPOREN VAN BACH

IN DE VOETSPOREN VAN BACH IN DE VOETSPOREN VAN BACH Cellist René Berman bestudeert dagelijks de zes Suites die Johann Sebastian Bach (1685-1750) voor cello schreef. Bach trekt daarmee een rijk spoor door Bermans muzikale leven.

Nadere informatie

ORLANDO QUINTET CCHA.BE

ORLANDO QUINTET CCHA.BE ZO 29.10.17 - CLARENHOFKAPEL ORLANDO QUINTET Brandend ijs NORDIC NIGHT(S) CCHA.BE ZO 29.10.17 - CLARENHOFKAPEL ORLANDO QUINTET Brandend ijs NORDIC NIGHT(S) PROGRAMMA Kalevi Aho ( 1949) Kvintetto no.1

Nadere informatie

Bachelor Muziekwetenschap. uva.nl/ba-muziekwetenschap

Bachelor Muziekwetenschap. uva.nl/ba-muziekwetenschap Bachelor 2019-2020 Muziekwetenschap uva.nl/ba-muziekwetenschap Overal ter wereld maken mensen muziek, en overal doen ze dit op een andere manier. In de bacheloropleiding Muziekwetenschap verdiep je je

Nadere informatie

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / KUNSTONDERWIJS OP T RIJKS N ACCENT OP IEDERS TALENT Vanuit onze visie op kunst- en cultuuronderwijs streven we naar een rijk aanbod. De school heeft daarom een aantal programmalijnen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief ZHC. Inhoud. Juli 2012. Kijkt u er ook zo naar uit... Het hoofdprogramma is samengesteld door. vormen voor alweer de 6 de editie van het

Nieuwsbrief ZHC. Inhoud. Juli 2012. Kijkt u er ook zo naar uit... Het hoofdprogramma is samengesteld door. vormen voor alweer de 6 de editie van het Nieuwsbrief ZHC Inhoud Zuider Havendijk Concert 6 e editie Foto en film wedstrijd Vrienden Facebook Juli 2012 Voorbereiding Sponsors Colofon: Stichting Zuider Havendijk Concert p/a Zuider Havendijk 52

Nadere informatie

CHAMBER MUSIC SESSIONS. Beleidsplan

CHAMBER MUSIC SESSIONS. Beleidsplan CHAMBER MUSIC SESSIONS Beleidsplan 26 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Introductie Chamber Music SESSIONS Doelstellingen Motivatie Doelgroep 2. Uitwerking doelstellingen Concerten Tot stand brengen contact

Nadere informatie

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken uit van hedendaagse Nederlandse componisten. Enkele van

Nadere informatie

WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I

WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I Wereldschemer vertelt het verhaal van Wereldoorlog I, gezien, gebeefd en beleefd door de kleine mens achter de machine. Universeel en eigentijds. Wereldschemer

Nadere informatie

VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG

VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG Alle activiteiten op de iedere of sommige donderdagen tijdens de muziekmaand. Bij alle activiteiten die openbaar ben je ook van harte welkom als kijker. Inhoud Band van het

Nadere informatie

Welkom bij de Havo voor Muziek en Dans

Welkom bij de Havo voor Muziek en Dans 2009-2010 Welkom bij de Havo voor Muziek en Dans Als je later van muziek of dans je beroep wilt maken, moet je daar al op jonge leeftijd mee beginnen. Je neemt dus les op een muziek- of dansschool en daarnaast

Nadere informatie

Welkom bij de Havo voor Muziek en Dans

Welkom bij de Havo voor Muziek en Dans 2010-2011 Welkom bij de Havo voor Muziek en Dans Als je later van muziek of dans je beroep wilt maken, moet je daar al op jonge leeftijd mee beginnen. Je neemt dus les op een muziek- of dansschool en daarnaast

Nadere informatie

2013-2014. seizoensbrochure. vijf jaar bezielend! 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert

2013-2014. seizoensbrochure. vijf jaar bezielend! 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert 2010 Circus Maximus Zoeken in de Oersoep Op Liefde en Dood seizoensbrochure 2013-2014 2011 Dies Natalis - TU/e 55 jaar Koning en Queen Als op een Winternacht

Nadere informatie

yellow sounds & other colours Contact:

yellow sounds & other colours Contact: Saxkartel brengt jazz- en moderne muziek in een wat minder gebruikelijk kader: als kamermuziek met slechts vier saxofoons zonder bas en drums. Deze groep kan je best vergelijken met een strijkkwartet.

Nadere informatie

Lignum nieuwsbrief 2012-2 1

Lignum nieuwsbrief 2012-2 1 Lignum nieuwsbrief 2012-2 1 Aan: Vrienden van Lignum U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u belangstelling heeft getoond in Lignum. Als u deze gratis digitale nieuwsbrief wilt blijven ontvangen, kijk dan

Nadere informatie

Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis

Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis Het succesvolle optreden van Cuccurullo Brillo Brullo met Ike Willis op de Zappanale 16 in Duitsland heeft geleid tot een muzikaal vervolg. Ike

Nadere informatie

Zo vader zo dochter (of toch niet?)

Zo vader zo dochter (of toch niet?) Zo vader zo dochter (of toch niet?) Nico en Barbara Baltussen: Duo Viool-Piano I) Introductie Glenn Vervliet Violist Nico Baltussen bouwde zijn artistieke loopbaan op via o.m. de Europese prijs op de Nationale

Nadere informatie

Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden

Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden Een pianist is een veelzijdig instrumentalist. Pianisten kunnen vele mogelijke beroepskeuzes maken. Om iedereen hiervan nog bewuster te maken heb

Nadere informatie

NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone van der Giessen Nathaniel Boyd

NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone van der Giessen Nathaniel Boyd Beste vrienden, ik zou bijna zeggen: wegens succes geprolongeerd! Dit concert op (let op:) do nderdag 3 februari wordt verzorgd door het NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone

Nadere informatie

Beleidsplan. 1. Introductie en korte geschiedenis

Beleidsplan. 1. Introductie en korte geschiedenis Beleidsplan 1. Introductie en korte geschiedenis Stichting Tasty Fingers is opgericht op 1 februari 2010 door accordeoniste Marieke Grotenhuis, tevens directeur van de stichting. Marieke Grotenhuis startte

Nadere informatie