LITURGISCHE VIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGISCHE VIERINGEN"

Transcriptie

1 Week 49 dd Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 11 december: Derde zondag van de Advent: Ga zeggen wat je hoort en ziet (Mt. 11, 2-11). Maandag 12 december: H. Maagd van Guadeloupe (Mexico): Volgens een sterke overlevering is Maria, de moeder van Jezus, voor de eerste keer op zaterdag 9 december 1531 aan de heilige Juan Diego Cuauhtlatoatzin ( ) verschenen. Zij vraagt hem boven op de heuvel een kerk te bouwen ter hare eer zodat zij de ellende, de pijn en het leed van het volk kan verzachten. Het duurt evenwel een ganse tijd eer de bisschop Juan geloof hecht aan de verschijning. Maar Maria dringt aan en na het gebeuren van een mirakel (genezing van de oom van Juan en rozenbladen) wordt de kerk gebouwd. Vrij vlug wordt de basiliek van Guadelupe een nationaal symbool. De bedevaartplaats van Onze-Lieve-Vrouw van Guada(e)lupe kent de meeste katholieke pelgrims ter wereld: 20 miljoen per jaar. Dinsdag 13 december: H. Lucia, maagd en martelares: Lucia sterft de marteldood te Syracuse, vermoedelijk tijdens de bloedige vervolging van Diocletianus (304). Vanuit Sicilië is de verering van de heilige, die de naam van het Licht draagt, over de hele wereld verspreid. Woensdag 14 december: H. Johannes van het Kruis, priester en leraar: Johannes ( ), karmeliet van Spaanse afkomst, ontmoet op 25-jarige leeftijd Teresia van Avila, de hervormster van de Karmelorde. Ook Johannes verlangt te leven volgens de strenge orde, maar zijn oversten verzetten zich ertegen. Hun tegenkantingen hebben alleen maar een omgekeerd effect. Johannes schrijft verscheidene mystieke werken. Vanaf 17 december begint de kerstnoveen: in de liturgie worden de zogenaamde O- antifonen gezongen: O-Wijsheid, O-Adonai, O-Wortel van Jesse, O-Sleutel van David, O- Licht uit het Oosten, O-Koning van de volken, O-Emmanuël. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG De omhalingen dit weekend zijn bestemd voor Binnenlandse noden Welzijnszorg. Zaterdag 10 december u. Eucharistieviering. Zondag 11 december u. Eucharistieviering voor de armen van Sint-Kruis. Dinsdag 13 december u. Eucharistieviering voor E.Z. Rachel De Meyere.

2 Woensdag 14 december u. Eucharistieviering voor een overledene. Donderdag 15 december u. Eucharistieviering voor het welzijn van de familie Bekaert-Waelkens. Vrijdag 16 december u. Eucharistieviering voor een overledene. Zaterdag 17 december u. Eucharistieviering voor het welzijn van de parochianen. Zondag 18 december u. Eucharistieviering voor Mevr. Bianca Lahousse, echtgenote van de Hr. Marc Verhelle. Deze viering wordt ondersteund door het Gregoriaans koor Felicius Cantando. HEILIGE KRUISVERHEFFING De omhalingen dit weekend zijn bestemd voor Binnenlandse noden Welzijnszorg. Zaterdag 10 december u. Eucharistieviering. Zondag 11 december u. Eucharistieviering voor de Hr. en Mevr. Wilfried en Yolande Daeninck-Desmidt. Maandag 12 december u. Eucharistieviering. Woensdag 14 december u. Morgengebed (getijdengebed) in de kapel u. Eucharistieviering voor Mevr. Denise Wittevrongel, echtgenote van de Hr. Urbain Tamsin. Donderdag 15 december u. Eucharistieviering voor de familie Malbrancke-Lobelle. Zaterdag 17 december u. Eucharistieviering Zondag 18 december u. Eucharistieviering voor Hr. en Mevr. Guillaume Dehaese en dochter Georgette.

3 Kerstival 2016 Traditiegegrouw is het weekend voor Kerstmis voorbehouden aan Kerstival. Dit jaar weer met boeiende optredens in en rond de kerk van de H. Kruisverheffing, en een gezellige kerstmarkt, alles voor een goed doel: Hijos de la Luz. Zaterdag 17 december om uur: Kerstevocatie door De Muze in de kerk Heilige Kruisverheffing met Christmas World a capella, een avondvullend programma voor de donkerste dagen van het jaar met teksten, poëzie en de mooiste kerstliederen over toen en nu, Kerst 2000 jaar geleden en op vandaag, hier en elders in de wereld. Verkoop kaarten: vvk 5 euro - add 8 euro (incl. drankje) bij: Bébé d Amour - Baron Ruzettelaan 449, Assebroek Bodice Lingerie - Boogschutterslaan 42, St-Kruis Luc Van Maele - Akkerstraat 39, St-Kruis of lucas.vanmaele@skynet.be Zondag 18 december Kerstival op het Kerkplein H. Kruisverheffing: verschillende verenigingen en sociale organisaties verkopen voor het goede doel uur: Opening met het Saxofoonkwartet Beaufour uur: Papa Chico brengt een spetterende kerstshow met veel magie en disco, speciaal voor kinderen uur: De Brugse Stranger uur: Optreden Kinderkoor Mozaïek o.l.v. Lies Haerynck uur: St-Kruis zingt kerstliedjes met Nico Blontrock uur: Optreden van De Grietjes met Isabelle A, Anneke Van Hooff en Ianthe Tavernier. Kerstival is ten voordele van Hijos de la Luz, een project van Bart Van Helle, Diaken uit St-Kruis. Dit project koopt medicatie voor psychiatrische patiënten uit de Dominicaanse Republiek. Zie ook: Facebook.com/kerstivalsintkruis

4 De Muze. De Grietjes Papa Chico. Een bijeenkomst van Hijos de la Luz.

5 Soep op de stoep Op zaterdag 10 december pakt de Werkgroep Welzijnszorg van de H. Kruisverheffing voor de achtste maal uit met het initiatief Soep op de Stoep. Zoals op vele plaatsen in Vlaanderen kunnen voorbijgangers die dag van tot uur een beker verse soep verkrijgen tegen een vrije bijdrage. De soep- en infostand wordt opgesteld in de Moerkerkse Steenweg ter hoogte van de kerkingang. Bedoeling is het winkelende publiek te sensibiliseren voor de actie Welzijnszorg Wie een kop soep drinkt, wordt uitgenodigd even stil te staan bij wat armoede eigenlijk allemaal kan betekenen en hoe vlug het in je eigen leven kan binnen sluipen. De opbrengst van de Soep op de Stoep-actie gaat integraal naar één van de vele armoedeprojecten die dagelijks armoede bestrijden in Vlaanderen en Brussel. Meer info bij Heidi Van Loo van de Werkgroep Welzijnszorg: en Enkele foto s van de werkgroep Welzijnszorg, Soep op de Stoep 2015.

6 Soep op de Stoep in het Bisschopshuis. Monseigneur Lode Aerts, bisschop van Brugge en Jan Tilleman, pastoor van de Pastorale Eenheid Sint-Donatianus Brugge, nodigen je ook van harte uit op de Soep op de Stoep in het Bisschopshuis, H. Geeststraat 4, 8000 Brugge, op vrijdag 9 december van uur tot in het kader van de campagne Welzijnszorg Samen tegen armoede. Kom langs, drink een heerlijke beker soep en doe een vrije bijdrage voor het werk van Welzijnszorg Samen tegen Armoede. Met jouw bijdrage bouw je mee aan een toekomst zonder armoede. EVEN BEZINNEN FEDERALE STUURGROEP Federale Stuurgroep donderdag 8 december om uur in de pastorie van St-Thomas Male. WERKGROEP DIACONIE Dinsdag 13 december om uur bij Guy Rogissart: bijeenkomst van de werkgroep Diaconie.

7 HERABONNEREN KERK EN LEVEN Het wordt nu wel heel dringend voor wie begin januari het parochieblad wil blijven ontvangen. Wil daarom zo spoedig mogelijk overschrijven op rekening BE van Parochieblad Sint-Kruis. Je kan ook contant betalen door geld + naam + adres in een omslag te deponeren in de brievenbus van de pastorie, Pastorieweg 15 of Brieversweg 332. Een abonnement kost 40 euro, een steunabonnement 45 euro. LIEF EN LEED WE VERTROUWEN TOE AAN DE VERREZEN HEER René Vermeire, uitvaartdienst op 30 november in Heilige Kruisverheffing. We ontvingen deze week ook het overlijdensbericht van de heer Antoine Verroens, 74 jaar, echtgenoot van Francine Dekeersgieter. Francine was jarenlang catechiste op de Sint- Franciscusparochie, de 4 kinderen waren er ook misdienaar. De uitvaartdienst was donderdag 24 november in de kerk van Maria Assumpta in Assebroek. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIE KERKBESTUUR Maandag 12 december om uur: bijeenkomst van het Kerkbestuur in de pastorie. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG GEMENGD ZANGKOOR CANTATE Er is repetitie op maandag 12 december om uur. BROEDERLIJK DELEN De werkgroep Broederlijk Delen komt samen op woensdag 14 december om uur in de pastorie.

8 WINTERCONCERT MWWW Jan Demeulemeester schreef ooit in 2002, toen Willem Vermandere nog maar eens een nieuw programma kwam voorstellen in de Brusselse A.B., het volgende: "Op de duur zou je geloven dat Willem al eeuwen bestaat en ooit in het oneindige al zijn vrienden troubadours en balladeurs zal terugvinden... Op de duur, beste Willem, moet men over jou geen (kritische) commentaar meer schrijven. Vermandere fabuliert toch vanzelf. Laat ons maar gewoon doen: Vermandere, zingt gij maar voort!" (uit 'Folk Roddels.be)

9 En dat deed hij en dat doet hij ook nu op vrijdag 16 december om uur bij ons in de kerk Sint-Thomas van Kantelberg te Male. Iedereen kent wel de klassiekers: 'Laat mie maar lopen' en 'Blanche en zijn peerd': liedjes over de kleine dingen van elke dag en de wereld rondom ons. Hij heeft een boodschap, altijd gebracht met een knipoog... en die formule is zeker niet uitgewerkt. Deze organisatie van Male Waar Wij Wonen is voor het goede doel: de Sint- Vincentiusvereniging Sint-Kruis. Het wordt beslist een avond om nog eens gezellig en met velen samen te zijn en vooral te genieten van de sfeervolle muziek en zinvolle teksten van 'ONZE WILLEM'. Een warme winteravond en het licht van Kerst tegemoet! Tijdens de pauze is er voor allen een gratis glühwein, jenever of warme chocolademelk en dit in de tent op het Peellaertplein. Voor 2017 wenst Male Waar Wij Wonen u een jaar vol vrede, vreugde, vriendschap en intens geluk, een jaar vol verwondering, een jaar vol fijne momenten, een jaar vol plannen, een jaar vol begrip en harmonie. Een gezond Nieuwjaar!

10 HEILIGE KRUISVERHEFFING ADVENTSBEZINNING Dinsdag 13 december om uur in het klooster, Pastorieweg 2 te St.-Kruis: adventsbezinning door priester Geert Bamelis. Daarna nog even gezellig samen zijn met koffie en versnapering. Het is een initiatief van Zieken- en Bejaardenzorg H. Kruisverheffing, speciaal gericht naar de medewerk(st)ers, maar iedereen is van harte welkom! Wil je er bij zijn? Graag vooraf een seintje naar Zr. Maria ( ) of naar Agnes Vandevoorde ( ), e.mail maria.debaillie@gmail.com of vandevoorde.agnes@skynet.be. NEOS Maandag 19 december om uur: Wat er toen gebeurde Kerstverhaal met zijsprongetjes. Agnes Bruneel vertelt en zingt. Ze vertelt het aloude kerstverhaal, doorspekt met grappige bedenkingen en verrassende zijsprongetjes. Ze gooit het verleden en het heden door elkaar en maakt vergelijkingen. Kortom, een boeiende, leuke, ludieke, maar bijwijlen toch beklijvende performance. Dit verhaal zit ook vol mooie, melodieuze onvoorspelbare muziek. Geert Valcke bespeelt uiteraard live de toetsen en zingt ook af en toe mee. Bijdrage: leden 7 euro, aan de deur of niet-leden 9 euro. Inschrijven is betalen vóór 14 december op rekeningnumer BE van Neos Sint-Kruis met vermelding Wat er toen gebeurde en aantal personen. ADEM-TOCHT De eerstvolgende bijeenkomst gaat door op woensdag 14 december om uur in het klooster van de Zusters van Maria, Pastorieweg 2. Thema: De synode over het gezin. KOOR Woensdag 14 december om uur bij de zusters van Maria: koorrepetitie. NIEUWS UIT DE BUURT KERSTCONCERT DE COLORIS Zaterdag 10 december om uur in de kerk van Christus-Koning: Kerstconcert door De Coloris (Torhout). Christus natus est laat ons verwijlen bij het oude kerstverhaal dat in zovele volkse liederen overgeleverd werd. Ook eigentijdse componisten en tekstschrijvers lieten zich inspireren door het kerstgebeuren van weleer. In dit concert zijn niet zomaar enkele liederen samengebracht om wat kerstsfeer te creëren. De muziek is zorgvuldig gekozen om het kerstverhaal te brengen in al z n

11 waarachtigheid en vertaald naar vandaag. Niet vrijblijvend, maar oproepend. Dit leidt naar het visioen van vrede. Er is ook samenzang, want veel mooie kerstliederen verdienen het om blijvend bewaard, gezongen en doorgegeven te worden. De Colores kleurt de donkerste dagen van het jaar...met licht. Benefietconcert t.v.v. Lagere School Masaka/Rwanda organisatie: Sint-Trudoabdij KERSTCONCERT VAGANTES MORBORUM Vrijdag 16 december om uur in de kerk St-Gillis Brugge: Buxtehude en Mendelssohn: Magnificat in D; Vaughan Williams: Fantasia on Christmas Carols. Met sopraan Lieselot De Wilde, mezzo Linsey Coppens, tenor Govaart Haché, bariton Joris Derder en Apotheosis Orchestra o.l.v. Korneel Bernolet. OUDEJAARSAVONDFEEST KANSARMEN EN ALLEENSTAANDEN Ook dit jaar gaat opnieuw het traditionele Oudejaarsavondfeest voor de kansarmen en mensen die ongewild alleen zijn door in het College Sint-Leo-Hemelsdale. Wie Oudejaarsavond niet alleen wil vieren, is hartelijk welkom! De deuren gaan open om uur. De organisatie is in handen van de Liergemeenschap, de Dienst Diaconie van het Bisdom, en de vrijwilligerswerking van het CAW. Op het programma: een welkom met aperitief, koud buffet met frietjes, dessert met koffie in een warme en hartelijke sfeer met niet te vergeten: het aftellen naar middernacht! Voor wie wil deelnemen: vooraf persoonlijk gaan inschrijven en betalen (volwassene = 7 euro, tot 12 j = 3 euro, tot 4 j = gratis) in het secretariaat van het CAW, Garenmarkt 3. Dit kan op de volgende dagen: van maandag 19 tot en met vrijdag 23 december van tot uur en van tot uur en op woensdag 28 december van tot uur. Vervoer in Groot-Brugge kan aangevraagd worden. We zoeken ook nog enkele sponsors groot of klein, dit jaar speciaal voor aankoop van tafelmateriaal. Meer info via oudejaar.delier@gmail.com of in het secretariaat van het CAW op DE ANDERE FILM In Cinema Liberty in de Kuipersstraat te Brugge (achterzijde van de Schouwburg), met vlakbij de parking Biekorf. Zie ook Donderdag 8 december om uur LES PREMIERS LES DERNIERS Be - Fr 2016 regie: Bouli Lanners Vertolking: Bouli Lanners, Albert Dupontet, Suzanne Clément e.a. Palmares: Cannes 2016 Prijs van de Europese Cinema, Oecumenische Prijs

12 In een desolaat landschap - het einde der tijden lijkt nabij - zwerven Esther en Willy rond. Naar wie of wat, dat blijkt later. Zij - Adam en Eva? - zijn de eersten en de laatsten! Hun pad wordt gekruist door twee kerels, speurend naar een gestolen gsm. Ze ontmoeten ook nog een man die de stigmata van Jezus draagt, zichzelf Jésu (Jezus) laat noemen en het koppel de weg wijst: de weg, de waarheid en het leven? Voor meer dan een terloops intermezzo zorgen Michael Londsdale en Max Von Sydow, twee rasacteurs-op-hoge-leeftijd die Bouli Lanners wist te overtuigen om nog eenmaal een pracht van een rol te spelen. Speciaal voor de Bergman-acteur Van Sydow schreef Lanners een pracht van een hartverwarmende en geïnspireerde speech. Alleen al daarom is deze lyrische zoektocht, Lanners' meest persoonlijke film tot nu toe, de moeite waard. Een eigentijds, modern en averechts kerstverhaal, een film over mensen op zoek naar liefde die ook refereert aan de western en zich laat lezen als een humanistische odyssee. En een knap werkstuk. Freddy Sartor

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 49 dd 09-12-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 13 december: Derde Zondag van de advent: Er komt iemand die sterker is (Lc.3, 10-18). Zondag 13 december:

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 48 dd 30-11-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 4 december: Tweede zondag van de advent: Bereid de weg des Heren (Mt. 3, 1-12). Dinsdag 6 december: H.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 17 dd29-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 3 mei: Vijfde paaszondag: Wie in mij blijft, draagt veel vrucht (Joh. 15, 1-8). Zondag 3 mei: HH. Filippus

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet.

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet. Sint-Thomas Male Kerstnachtviering: Alles is klaar Net voor de viering Jezus is er nog niet. Opening van de viering door pastoor Hugo. Els Arnout (sopraan) en Elien Rogiers (piano) ondersteunen de nachtviering.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 50 dd 14-12-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 18 december: Vierde zondag van de advent: De boodschap aan Jozef (Mt 1, 18-24). Woensdag 21 december:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 50 dd 16-12-2015 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 20 december: Vierde zondag van de advent: Gezegend is de vrucht van uw schoot (Lc. 1, 39-45). Vrijdag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 52 dd 28-12-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 1 januari: Feest van de Moeder van God: Traditiegetrouw stellen wij het nieuwe jaar onder de bescherming

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 47 dd 19-11-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 23 novembe: Vierendertigste zondag door het jaar: Feest van Christus, Koning van het heelal: Zoals een

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 51 dd 23-12-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 27 december: Feest van de Heilige Familie, Jezus, Maria en Jozef: De wedervinding in de tempel (Lc. 2,

Nadere informatie

Niets vragen, niets weigeren

Niets vragen, niets weigeren Franciscus van Sales (1567-1622) leefde in het Franse stadje Annecy, in een tijd van politieke verwarring en godsdienstoorlogen. Hij is bekend als schrijver van twee belangrijke en invloedrijke handleidingen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 25 dd 18-06-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 22 juni: Twaalfde zondag door het jaar: Ieder haar van uw hoofd is geteld (Mt. 10, 26-33) Zondag 22 juni:

Nadere informatie

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot.

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot. Een van de oudste huizen, nu infocentrum voor toeristen. Nog een gezellig straatje in de oude binnenstad. Zaterdagavond 30 juli was er een Social Evening Programme, een gezellig samenzijn met medewerkers

Nadere informatie

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 FEDERATIE BRASSCHAAT Info doorgeven. Met deze kalender willen we u informeren over activiteiten die in onze federatie georganiseerd worden en die niet alleen bedoeld

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 32 dd 10-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 augustus: Twintigste zondag door het jaar: Geen vrede maar verdeeldheid (Lc. 12, 49-53) Zondag 14

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

Welke ster imponeert ons?

Welke ster imponeert ons? Welke ster imponeert ons? Kerstspecial 2016 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Algemene informatie Pastoor J.E.M. van der Mee 0182-382455 vandermee@kerkmail.nl St.

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 17 december. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 18 december. Vierde Zondag van de Advent. 11.15 u. Plechtige hoogmis, Zaterdag 24 december. 17.00

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

ROOSTER. Donderdag 12 oktober uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale. Vrijdag 13 oktober

ROOSTER. Donderdag 12 oktober uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale. Vrijdag 13 oktober ROOSTER Donderdag 12 oktober Vrijdag 13 oktober Zaterdag 14 oktober Zondag 15 oktober Maandag 16 oktober Dinsdag 17 oktober In de kerk. Generale Repetitie voor de Themaviering (einde 22.00). 19.00 uur

Nadere informatie

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen 1 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren.

Nadere informatie

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage!

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage! EVEN BEZINNEN KERKOPBOUW BISDOM BRUGGE Aan alle vrijwilligers die onze Kerk mee dragen, aan alle parochieassistenten en decanaal secretarissen die hun taken met veel zorg behartigen zeggen wij tijdens

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor ROOSTER Donderdag 11 september Vrijdag 12 september Zaterdag 13 september OPEN MONUMENTENDAG Zondag 14 september Maandag 15 september Dinsdag 16 september Woensdag 17 september 10.35 uur - De Vrouwenschola

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 50 dd 10-12-2014 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 december: Derde Zondag van de advent: Midden onder U staat Hij die Gij niet kent (Joh. 1, 6-8. 19-28).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 49 dd 03-12-2014 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 7 december: Tweede zondag van de advent: Maakt de paden van de Heer recht (Mc. 1, 1-8). Zondag 7 december:

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 01-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 juni: Tiende Zondag door het jaar: Jongeling, ik zeg je, sta op (Lc. 7, 11-17). Zondag 5 juni: H. Bonifatius,

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 18 dd 03-05-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 7 mei: Vierde paaszondag: Ik ben de deur voor uw schapen (Joh.10, 1-10): op deze vierde paaszondag bidt

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 33 dd 17-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Zij zullen komen uit het oosten en het westen (Lc.

Nadere informatie

Samana 2016: teksten kersttijd en advent

Samana 2016: teksten kersttijd en advent Nota Datum: 30/10/2016 Voor: Werkgroep Zingeving Volg nr.: IH Samana 2016: teksten kersttijd en advent Teksten als bouwstenen voor een bezinning, gebedsdienst of eucharistie Verwachtingen advent gebeurt

Nadere informatie

CURSUS & BEZINNING IN SALESIANUM 2015-2016. Salesianum is het thuis van de Oblaten van Sint Franciscus van Sales en Centrum voor Spiritualiteit.

CURSUS & BEZINNING IN SALESIANUM 2015-2016. Salesianum is het thuis van de Oblaten van Sint Franciscus van Sales en Centrum voor Spiritualiteit. CURSUS & BEZINNING IN SALESIANUM 2015-2016 SALES GEMONDSEWEG 41 5481 XW SCHIJNDEL www.oblaten.osfs.nl SALESIANUM Salesianum is het thuis van de Oblaten van Sint Franciscus van Sales en Centrum voor Spiritualiteit.

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

T O E W IJ D I N G. op bijzondere voorspraak van de. heilige Johannes Paulus II en zalige Jacinta en Francisco. s-hertogenbosch, 22 oktober 2016

T O E W IJ D I N G. op bijzondere voorspraak van de. heilige Johannes Paulus II en zalige Jacinta en Francisco. s-hertogenbosch, 22 oktober 2016 T O E W IJ D I N G van Stichting KINDEREN BIDDEN VOOR KINDEREN aan het ONBEVLEKT HART VAN MARIA op bijzondere voorspraak van de heilige Johannes Paulus II en zalige Jacinta en Francisco s-hertogenbosch,

Nadere informatie

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE Verwachting In vergelijking met het licht naar waar wij wandelen, is de dag waarin wij leven nog een nacht. Wanneer de Heer Jezus Christus zal komen, met zoveel daglicht,

Nadere informatie

13 december 2015 Derde zondag van Advent

13 december 2015 Derde zondag van Advent 13 december 2015 Derde zondag van Advent Dienst met de catechesegroep gehandicapten Bevestiging van Trudy van Wijngaarden tot diaken 9.30 uur Organist: Jan Quakkelaar Muzikale medewerking: fam. Blom -

Nadere informatie

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding Ook dit jaar organiseert de afdeling Vrije Tijd weer mooie en gezellige activiteiten voor onze bewoners en hun familie/ vertegenwoordigers

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale ROOSTER Donderdag 30 november Vrijdag 1 december Zaterdag 2 december 20.00 uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale 19.30 uur - Repetitie Dames en Heren Bartholomeuskoor (einden 20.45 uur). We repeteren

Nadere informatie

Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk

Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk Als je zijn of haar foto ziet, zijn of haar stem weer hoort, dan kan het je ziel diep beroeren, je diep raken, zelfs jaren

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale uur - Viering met cantor. Geen bijeenkomsten

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale uur - Viering met cantor. Geen bijeenkomsten ROOSTER Donderdag 11 januari Vrijdag 12 januari Zaterdag 13 januari Zondag 14 januari Maandag 15 januari Dinsdag 16 januari Woensdag 17 januari Liturgisch koor Cantate Domino en projectzangers. We repeteren

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Moderne schilderij van de zwangere Elizabeth en Maria, met op de achtergrond Zacharias en Jozef (maker onbekend) 4 e zondag van Advent 20 december 2015 Voorganger

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet. Agenda 13 december Inloop groep 8 14 december Inloop groep 4 15 december Inloop groep 5 20 december Kerstdiner 21 december Kerstviering op school 22 december 12.15 uur alle kinderen vrij: Kerstvakantie

Nadere informatie

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade.

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade. HEILIGE PIUS X Zaterdag 26 augustus. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 27 augustus. Eenentwintiste Zondag door het jaar. Jgt. Ghislaine Mertens; Zlm. Marcel Roofthooft

Nadere informatie

Advent en Kerstmis in de Oude Lutherse Kerk 2015

Advent en Kerstmis in de Oude Lutherse Kerk 2015 Advent en Kerstmis in de Oude Lutherse Kerk 2015 onderzoek alles en bewaar het goede Kerkdiensten Oude Lutherse Kerk tenzij anders vermeld: Zondag 6 december, tweede advent Voorganger ds. Andreas Wöhle.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 48 dd 02-12-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 6 december: Tweede zondag van de advent: Heel de mensheid ziet Gods redding (Lc.3, 1-6). Zondag 6 december:

Nadere informatie

St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten en de Maria Tenhemelopnemingkerk in Wytgaard 5 mei e Jrg. nr 4.

St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten en de Maria Tenhemelopnemingkerk in Wytgaard 5 mei e Jrg. nr 4. Sint Vitusparochie 5 mei 2019 7 e Jrg. nr 4. 2019 Beste Lezers van de Digitale Muurkrant, Er zijn weer een aantal activiteiten waar we u graag de aandacht voor vragen! Zo is er komende dinsdag 7 mei a.s.

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 19 dd 11-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 15 mei: Hoogfeest van Pinksteren: De Geest zal U alles leren (Joh 14, 15-26). De Geest des Heren heeft

Nadere informatie

Oude Kerk, zondag 1 juli 2018 Veertigjarig jubileum en afscheid Con Spirito ds. Johan Meijer

Oude Kerk, zondag 1 juli 2018 Veertigjarig jubileum en afscheid Con Spirito ds. Johan Meijer Oude Kerk, zondag 1 juli 2018 Veertigjarig jubileum en afscheid Con Spirito ds. Johan Meijer gelezen: Job 38: 1-11, 18-24 en 31-33 titel: Con Spirito: met adem en Geestkracht preek Gemeente van onze Heer

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 34 dd 24-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Wie zich verheft, wordt vernederd (Lc. 14, 1-14).

Nadere informatie

Orde van dienst voor 11 december 2016

Orde van dienst voor 11 december 2016 Orde van dienst voor 11 december 2016 3 e zondag in de Advent Belijdenis en doop van Veronica Loos-Zieltjens Oosterlichtkerk Huizen Welkom door de ouderling van dienst Lied 439: 1-3 1. Verwacht de komst

Nadere informatie

Zesde Zondag van Pasen

Zesde Zondag van Pasen DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Oud-Katholieke Parochie van de H.Georgius St. Joris op t Zand te Amersfoort 10 mei 2015 Zesde Zondag van Pasen Welkom door kerkmeester Openingslied: Gezangboek nr. 790

Nadere informatie

ACTIVITEITENAANBOD. December 2018

ACTIVITEITENAANBOD. December 2018 ACTIVITEITENAANBOD December 2018 door onvoorziene omstandigheden kan het activiteitenaanbod wijzigen Bekijk de kalender online: https://www.mintus.be/activiteitenkalender-wzc-minnewater Vrijdag 7 december

Nadere informatie

Geachte redacties, beste mensen,

Geachte redacties, beste mensen, Geachte redacties, beste mensen, Bijgesloten de Bisdom Berichten verzonden op 9 oktober 2018. U vindt hierin de column van de bisschop, uitnodiging Martinusdag en Vormselweekend, uitnodiging Jongerenweekend

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje Deze rozenkrans mag je inkleuren, of elke keer dat je een Weesgegroet Maria en Onze Vader hebt gebeden kan je een bijpassende kraal inkleuren. De Weesgegroetkralen

Nadere informatie

WAT IS HET DOEL VAN MIJN LEVEN?

WAT IS HET DOEL VAN MIJN LEVEN? VIND HET LEVEN! WAT IS HET DOEL VAN MIJN LEVEN? WIE HERKENT DEZE VRAAG NIET? Als je op een kruispunt in je leven staat. Als je een keuze moet maken voor bijvoorbeeld studie of werk. Als het in het leven

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

Zet je voet maar op het water!

Zet je voet maar op het water! Zet je voet maar op het water! Gezinsdienst Zondag 1 mei 2016 Locatie: Voorganger: Organist: Medewerking: Oosterkerk Ds. Koning Jurjan Lipke Combo Joy 4 All Voor de dienst zingen we: Jezus roept alle kleine

Nadere informatie

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Welkom allemaal in deze prachtige, versierde kerk om samen de geboorte van onze Heer te vieren. Het is een Groot feest! God komt in de geschiedenis aanwezig als mens,

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Vorming & Gesprek 2018-2019 St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Voorwoord Mede gezien de kosten ervan, zullen er dit jaar geen boekjes

Nadere informatie

Antonius van Padua. Activiteiten Maart Juli Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen

Antonius van Padua. Activiteiten Maart Juli Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen Antonius van Padua Activiteiten Maart Juli 2015 Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen www.avpnijmegen.nl Maart 4 maart Woensdag 10.30 12.15 uur. Leerhuis. Verzorgd door Albert Meijer. 4 maart

Nadere informatie

waarom doet meneer pastoor de afwas tijdens de mis?

waarom doet meneer pastoor de afwas tijdens de mis? Bart Giedts Bart Giedts waarom doet meneer pastoor de afwas tijdens de mis? Mijnheer Pastoor druk.indd 3 14/01/14 15:26 Inhoud Voorwoord 9 Mogen nonnekes buiten hun klooster komen? 11 Waarom kiezen ze

Nadere informatie

Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019

Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019 Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019 Waar heb jij een boodschap aan? Een brievenbus. bij ieder huis is er één. Aan het begin van de oprit, naast het huis, in de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie