LITURGISCHE VIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGISCHE VIERINGEN"

Transcriptie

1 Federatie Sint-Kruis Week 50 dd LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 december: Derde Zondag van de advent: Midden onder U staat Hij die Gij niet kent (Joh. 1, ). Zondag 14 december: Johannes van het Kruis, priester en kerkleraar: Johannes ( ), karmeliet van Spaanse afkomst, ontmoette op 24-jarige leeftijd Teresia van Avila. Ook Johannes verlangde te leven volgens de strenge observantie. Maar zijn oversten verzetten zich hiertegen. Toch volhardde hij niettegenstaande vele vervolgingen. Hij schreef verschillende mystieke werken. Vanaf 17 december begint de kerstnoveen: in de liturgie worden de zogenaamde O- antifonen gezongen: O-Wijsheid, O-Adonai, O-Wortel van Jesse, O-Sleutel van David, O- Licht uit het oosten, O-Koning van de volken, O-Emmanuël. HEILIGE KRUISVERHEFFING Zondag 14 december De omhaling is bestemd voor Welzijnszorg, met een getuigenis door Mevr. Monique Tanghe u. Eucharistieviering voor overleden ouders Wilfried en Yolande Daeninck-Desmidt, en voor Mevr. Godelieve Strubbe en de Hr. Henricus Cocquyt, overleden in oktober en november. Maandag 15 december u. Eucharistieviering. Woensdag 17 december u. Morgengebed (getijdengebed) in de kapel. Donderdag 18 december u. Eucharistieviering. Vrijdag 19 december u. Gebedsdienst voor de Lagere Cyclus IMB u. Avondgebed (getijdengebed) in de kapel.

2 Zondag 21 december u. Eucharistieviering. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG De omhalingen dit weekend zijn bestemd voor Welzijnszorg. De homilie wordt dit weekend verzorgd door een bijzondere predikant ivm Welzijnszorg. Zaterdag 13 december u. Eucharistieviering. Zondag 14 december u. Eucharistieviering voor Mevr. Bianca Lahousse, echtgenote van de Hr. Marc Verhelle. Dinsdag 16 december u. Eucharistieviering voor E.Z. Denise Desaedeleer. Woensdag 17 december u. Eucharistieviering voor overleden ouders en familie u. Gebedsavond. Donderdag 18 december u. Eucharistieviering voor overleden ouders en familie. Vrijdag 19 december Er is geen eucharistieviering om uur u. Eucharistieviering naar kerstmis toe voor de lagere school Kantelberg u. Kerstconcert MWWW in de kerk (zie verder). Zaterdag 20 december u. Eucharistieviering. Zondag 21 december u. Eucharistieviering. SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË Zaterdag 13 december De omhaling is bestemd voor Welzijnszorg, met gelegenheidshomilie door diaken Daniël Verdonck u. Eucharistieviering. Woensdag 17 december u. Eucharistieviering.

3 Donderdag 18 december u. Kerstspel in de St-Franciscuskerk door de kleuters van Mozaïek, Karel Van Manderstraat. Vrijdag 19 december u. Gebedsdienst voor de Hogere Cyclus IMB Zaterdag 20 december u. Eucharistieviering u. Concert Kerstival (meer info in volgend nummer). Vormselviering De Lange Weg Op zaterdag 22 november 2014 werden Janne Tuts, Arne van der Lei en Rune van der Lei gevormd in de kerk van Sint-Thomas. Wannes Ceulemans die ook vijf jaren de Lange Weg volgde en altijd present was... was er ook bij. Het zijn allen jongeren van onze federatie. De vormheer, namens onze bisschop Monseigneur Jozef De Kesel, was E. H. Pierre Breyne, onze deken. Vijf jaar lang hebben Marianne en Steyn deze vormelingen begeleid. Zij kwamen telkens samen in 'Kruispunt' het jongerenlokaal van Sint-Thomas. Deken Pierre Breyne en pastoor Hugo bij het verlaten van de sacristie. Het jongerenkoor Malodie onder leiding van Marlies ondersteunde de vormselviering.

4 Arne getuigt waarom hij wenst gevormd te worden. Dit gebeurde met een projectie die kracht en vastigheid uitstraalt. Rune getuigt waarom hij wenst gevormd te worden. Symbool was een hand die hijzelf ontwierp... symbool van verbondenheid tussen de mensen net zoals dat was bij de eerste christenen. Zij werden mensen van 'de weg' genoemd.

5 Wannes getuigt... Ik wil de christelijke waarden in mijn leven 100% beleven. Ik kan echter niet geloven in een 'persoonlijke God' en laat mij daarom niet vormen. Marianne leest de eerste lezing. Het was het verhaal van Pinksteren uit de Handelingen van de Apostelen.

6 Janne, Arne en Rune rond de doopvont voor de geloofsbelijdenis. De ouders, peters en meters spreken hun engagement uit. Vormheer deken Pierre Breyne spreekt het gebed tot Heilige Geest uit tijdens de handoplegging.

7 De deken vormt de jongeren. Van links naar rechts: Janne, Rune en Arne. Op de foto heeft de deken net Rune gevormd en spreekt een persoonlijk woord tot hem. Steyn en Janne lezen de voorbeden.

8 De vormelingen, de begeleiders van 'de Lange Weg', de acoliet, de vormheer en de pastoor bidden samen het 'Onze Vader' Tijdens de vredeswens heeft de deken een heel persoonlijk woord voor Wannes. De communie voor de 'jongeren van de Lange Weg'.

9 HERABONNEREN KERK EN LEVEN Het wordt nu wel heel dringend voor wie begin januari het parochieblad wil blijven ontvangen. Wil daarom dringend overschrijven op rekening BE van Parochieblad Sint-Kruis. Je kan ook contant betalen door geld + naam + adres in een omslag te deponeren in de brievenbus van de pastorie, Pastorieweg 15 en Brieversweg 332. Een abonnement kost 35 euro, een steunabonnement 40 euro. EVEN BEZINNEN LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Noor Minnebo, gedoopt op 29 november in Heilige Kruisverheffing. WE VERTROUWEN TOE AAN DE VERREZEN HEER René Huyghe, 84 jaar, uitvaartdienst op woensdag 26 november in Sint-Thomas van Kantelberg. Freddy Desmyttere, 71 jaar, uitvaartdienst op vrijdag 5 december in Sint-Franciscus van Assisië PAROCHIALE BERICHTEN

10 HEILIGE KRUISVERHEFFING SINT-CECILIA Zaterdag 22 november vierde ons parochiaal koor zijn St-Ceciliafeest in de bovenzaal van de CM. We mochten ons verheugen op een talrijke opkomst, en op een zeer gezellig samenzijn, rond een aperitief en een lekker maal, dank zij een cateringbedrijf en een aantal welwillende vrijwilligers, aan wie onze hartelijkste dank! Tot slot werden we nog verrast door het gesmaakte muzikaal optreden van enkele studenten van het Europa-college! Aan het koor en zijn dirigenten onze hartelijkste dank voor het wekelijks verzorgen van onze zondagse eucharistieviering en de duidelijke meerwaarde die dit voor onze vieringen betekent! Omwille van 50 jaar trouwe inzet wordt Paula Roels in de bloemetjes gezet. Hartelijk proficiat! Ook dirigent Geert Claeys ontvangt een attentie.

11 Gezellig tafelen en bijpraten. Ook de vrijwilligers die alles klaarzetten en opdienden worden in de bloemetjes gezet. Een koortje van Europa-studenten zorgde nog voor een muzikale verrassing. START VORMSELCATECHESE Zondag 23 november startten een 32-tal kandidaat-vormelingen met hun vormselvoorbereiding. Het begon met een inleidende catechese, om mekaar wat te leren kennen, en om zich wat voor te bereiden op de eucharistie, en dit op een ludieke wijze, met een quiz: sommige vragen om schriftelijk te beantwoorden, andere als doe-opdrachten.

12 Zo bijvoorbeeld werd er gevraagd, en zo nodig wat bijgeschaafd, hoe je je kruisteken maakt, hoe je de kruisjes maakt voor het evangelie, hoe je te communie gaat, welke de juiste tekst is van het Onze Vader Daarna werden er enkele liederen en refreintjes aangeleerd, en volgde er een vragenreeks: vul aan met de juiste woorden. Tot slot trokken ze naar de kerk voor de eucharistieviering van de 1ste zondag van de Advent. Ook daarover en over de actie Welzijnszorg werd kort iets gezegd. Het was een leerrijke voormiddag, en toch plezant! Met een hartelijke dank aan Lien en enkele meehelpende ouders, alsook aan IMB waar we voor de quiz mochten te gast zijn! Quizmaster Lien en haar helpster Kathy leiden alles in goede banen. Neem maar een kaartje uit mijn speciale mantel daarmee zullen we dan groepjes vormen Het scorebord wordt opgehangen.

13 Praktische proef: uit elk groepje komt iemand tonen hoe je correct een kruisteken maakt. Even oefenen hoe je mooi te communie gaat. Samen zoeken om de tekst van het Onze Vader neer te schrijven.

14 Lien en de meehelpende mama s beleven er ook deugd aan. Samen rond het altaar voor het Onze Vader. SOEP OP DE STOEP Zaterdag 13 december van tot uur: soep op de stoep ten voordele van Welzijnszorg.

15 KERKBESTUUR Woensdag 17 december om uur in de pastorie: bijeenkomst van het Kerkbestuur. KERSTFEEST NEOS Maandag 15 december om uur in CM, Moerkerksesteenweg 118: Kerstsprokkels met Marc Termont en Yves Pieters Marc Termont vertelt het kerstverhaal met verrassende invalshoeken in het Brugs dialect op rijm. Yves Pieters verzorgt een muzikale meditatie op klarinet. Ze brengen deze namiddag belangeloos en vragen een som voor de Confrerie en de kapel van O. L. Vrouw van Blindekens. Deze namiddag wordt afgerond met een hapje en een drankje. We voorzien belegde broodjes met koffie of een glaasje wijn. Prijs: 10 euro leden bij inschrijving vooraf, 12 euro niet-leden of wie op de dag zelf verwittigt. Inschrijven door overschrijven ten laatste op 10 december 2014 op ons rek. nr: BE van Neos Sint-Kruis met vermelding Kerstfeest en aantal personen. PETANQUE NEOS Elke 2de, 3de, en 4de vrijdag van de maand, in de Gulden kamer (achter Studiohall) Boogschutterslaan Sint-Kruis; Ook in de winter, in verwarmde lokalen, spelen we, samen met Neos Brugge. We starten om uur (verdeling van de groepen ) en spelen om uur. December: 12 en 19 december (26 is 2de kerstdag). Januari: 10, 17 en 24 januari. OKRA Dinsdag 16 december om uur in het Gemeenschapshuis Sint-Kruis: Kerstfeest met de Zingende Orgelman. Jammer genoeg is er niet overal in de wereld vrede. Maar we zullen trachten om samen knusjes bij elkaar, vrede en vreugde te brengen voor onze eigen mensen, op onze eigen manier. We zullen

16 gezellig feestvieren, luisteren en genieten. De Zingende Orgelman brengt ons een origineel kerstprogramma met gekende en minder gekende kerstliederen. In de pauze consumptie waarvoor U bij het binnenkomen één penning ontvangt. Na het optreden van de Zingende Orgelman worden zoals ieder jaar onze 85- en 90-jarigen gehuldigd. Daarna volgen boterkoeken met lekkere koffie, Bij het verlaten van de zaal krijgt iedere aanwezige een kerstgeschenk. Prijs: leden Okra: 12 euro - niet leden: 18 euro. Inschrijven, uiterlijk op zaterdag 13 december, kan ook door betaling op het rekeningnummer van Okra Sint-Kruis BE met reden van betaling. Dinsdag 23 december: Bloemschikken Ann helpt ons terug bij het maken van een mooi kerststukje. Zij brengt de bloemen en benodigdheden zelf mee. Nadien wordt dan de afrekening gemaakt. Gelieve zelf mee te brengen: een kniptangetje, een snoeischaar en eventueel iets om de tafel te beschermen. Inkom: leden 3 euro. Niet leden 5 euro. Inschrijven uiterlijk op zaterdag 20 december bij Roland Seaux Kijkers zijn ook welkom! Sfeerbeeld van de geslaagde maaltijd en bingonamiddag van 27 november ll. Met 75 aanwezigen! SINT-THOMAS VAN KANTELBERG WINTERCONCERT OP MALE in het teken van Kerstmis, dit op vrijdag 19 december 2014, om uur in de kerk van Male, Peellaertplein, met

17 de groep Belladonna met meerstemmige wereldmuziek, Lieve Blondelle die een poëtische kerstboodschap brengt, en het kinderkoor van de parochie o.l.v. Carolien, ten voordele van: Mobile School, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Zij ontwikkelen schoolborden en verzorgen de opleiding van plaatselijke straatwerkers, Poverello en het Fonds voor parochiale noden. Organisatie: Male, Waar Wij Wonen. VVK: volwassen 10 euro kinderen tot 12 jaar 5 euro ADD: 12,50 euro Inclusief drankje in de tent tijdens de pauze. Kaartverkoop: Martin Claeys, Brieversweg 365, Male GEBEDSAVOND U bent welkom op woensdag 17 december van tot uur in de weekkapel. Een stukje evangelie wordt gelezen, we luisteren naar mooie liederen, er zijn vrije voorbeden en er is stilte voor persoonlijk gebed.

18 KINDERKOOR Woensdag 17 december van tot uur: repetitie in de weekkapel. Vrijdag 19 december om uur: repetitie in de kerk met aansluitend om uur: Kerstconcert. OVERLEGGROEP De overleggroep komt samen op donderdag 18 december om uur in de pastorie; ZIEKENZORG Vrijdag 19 december om uur: Kerstfeest. SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË BESTUUR CANTATE Woensdag 10 december om uur: bijeenkomst van het bestuur van het koor Cantate. NIEUWS UIT DE BUURT KERSTFEEST VOOR VREEMDELINGEN Op kerstavond 24 december 2014 gaat er opnieuw een kerstfeest met vreemdelingen door in de lokalen van het Technisch Instituut H. Familie, Groenestraat 25 te Brugge (centrum). Op dit kerstfeest nodigen wij vooral vreemdelingen uit, die in 2014 in Brugge kwamen wonen. Het kerstfeest begint om uur met het kerstmaal, animatie en gelegenheid tot het bijwonen van de middernachtviering in de kathedraal. Men kan inschrijven vóór 20 december bij Zr. Noëlla in INTEGRAAL, Rozendal 5 te Brugge Voor dit kerstfeest vragen wij de medewerking van vrijwilligers die helpen opdienen, instaan voor animatie bij de kinderen en kansen nemen tot betere kennismaking met de gasten. Vrijwilligers schrijven zich in vóór 10 december bij Astrid Debaere - debaereastrid@hotmail.com DE ANDERE FILM In Cinema Liberty in de Kuipersstraat te Brugge (achterzijde van de Schouwburg), met vlakbij de parking Biekorf. Zie ook Donderdag 11 december om uur WAKOLDA Argentinië Frankrijk Spanje Noorwegen Regie : Lucia Puenzo 93 Vertolking: Florencia Bado, Alex Brendemühl, Natalia Oreiro, Diego Peretti

19 Patagonië Poppenmaker Enzo, zijn vrouw Eva en hun drie kinderen zijn op weg naar het mooie Nahuel Huapimeer om daar het hotel van hun ouders over te nemen. Onderweg ontmoeten ze de innemende Duitse arts Helmut. Hij heeft bijzonder veel aandacht voor hun 12-jarige dochter Lilith, te klein van gestalte voor haar leeftijd en daardoor gepest op school. De moeder geeft hem toestemming om haar groeihormonen toe te dienen... Helmut blijkt uiteindelijk de beruchte nazi-arts Mengele te zijn, de engel des doods die in in Auschwitz medische experimenten uitvoerde op levende mensen en aan het gerecht kon ontsnappen. Lucia Puenzo hoorde als 15-jarig meisje over de verhalen van nazi s die in haar land onderdoken om aan het gerecht te ontsnappen. In Briloche was er zelfs een Duitse school waar men de nazisympathieën niet onder stoelen of banken stak. Puenzo vond dit tegelijkertijd weerzinwekkend en fascinerend, zodat zij er in 2011 het boek Wakolda over schreef. Twee jaar later verfilmde ze zelf dit verhaal. Naar Evelien Van Vessem in Filmmagie mei/juni 2014 en catalogus Mooov filmfestival 2014

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 49 dd 03-12-2014 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 7 december: Tweede zondag van de advent: Maakt de paden van de Heer recht (Mc. 1, 1-8). Zondag 7 december:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 17 dd29-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 3 mei: Vijfde paaszondag: Wie in mij blijft, draagt veel vrucht (Joh. 15, 1-8). Zondag 3 mei: HH. Filippus

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet.

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet. Sint-Thomas Male Kerstnachtviering: Alles is klaar Net voor de viering Jezus is er nog niet. Opening van de viering door pastoor Hugo. Els Arnout (sopraan) en Elien Rogiers (piano) ondersteunen de nachtviering.

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 17 december. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 18 december. Vierde Zondag van de Advent. 11.15 u. Plechtige hoogmis, Zaterdag 24 december. 17.00

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage!

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage! EVEN BEZINNEN KERKOPBOUW BISDOM BRUGGE Aan alle vrijwilligers die onze Kerk mee dragen, aan alle parochieassistenten en decanaal secretarissen die hun taken met veel zorg behartigen zeggen wij tijdens

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 49 dd 09-12-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 13 december: Derde Zondag van de advent: Er komt iemand die sterker is (Lc.3, 10-18). Zondag 13 december:

Nadere informatie

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot.

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot. Een van de oudste huizen, nu infocentrum voor toeristen. Nog een gezellig straatje in de oude binnenstad. Zaterdagavond 30 juli was er een Social Evening Programme, een gezellig samenzijn met medewerkers

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

Sterzingen

Sterzingen Sterzingen 2017-2018 Viering Intredelied Nu sijt wellekome (ZJ 201) Welkomstwoord door de voorganger Welkom door sterzanger (s) S. Jezus is geboren voor iedere mens, voor elk kind. Al vierend willen we

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 33 dd 19-08-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 23 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Naar wie zouden we gaan? (Joh.6, 60-69). Maandag 24

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2017 Infovergadering Agenda : Welkom Vormsel Organisatie catechese Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen en communicatie Vragen Welkom Bezinningsmoment Onze Vader in de hemel,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 01 dd 07-01-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 11 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan, gezalfd met de heilige Geest (Mc. 1, 7-11).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 20 (14-05-2014) Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 18 mei: Vijfde paaszondag: Ik ben de weg, de waarheid en het leven (Joh. 14, 1-12). Zondag 18 mei: H.

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten Sacramenten IIn de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de In het evangelie willen Farizeeën Jezus op de proef stellen zeven sacramenten. Sacramenten met een

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 01-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 juni: Tiende Zondag door het jaar: Jongeling, ik zeg je, sta op (Lc. 7, 11-17). Zondag 5 juni: H. Bonifatius,

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

HET VORMSELTRAJECT. Samen groeien in geloof

HET VORMSELTRAJECT. Samen groeien in geloof HET VORMSELTRAJECT Samen groeien in geloof Opnieuw kiezen. Je wordt niet als christen geboren, je moet het worden! Doopsel: keuze van de ouders Vormsel: keuze van het kind en de ouders samen Twee accenten

Nadere informatie

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP EVEN BEZINNEN LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Arwen De Pourcq, gedoopt op 14 mei in AZ Sint-Jan. Lou Claerhout, gedoopt op 11 juni in Sint-Baafs. Axelle Lefevere, gedoopt op 25 juni in

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Inleiding / Catecheseploeg Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging 2007 Liefde als kruispunt Welkomstlied kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. luister naar het Woord van God.

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 47 dd 19-11-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 23 novembe: Vierendertigste zondag door het jaar: Feest van Christus, Koning van het heelal: Zoals een

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 20 dd 20-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 mei: Hoogfeest van Pinksteren: Ontvang de Heilige Geest (Joh 20, 19-23). De Geest des Heren heeft

Nadere informatie

GODSDIENST: Processie en schrijn

GODSDIENST: Processie en schrijn Naam: Klas: Klasnummer: Een processie godsdienstige gelovigen in is een optocht een bedevaartsplaats als groepsgewijze, van religieuzen parochie of herinnering en in een aan een goddelijk wonder of ter

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

INFOAVOND DD 10/9/2018

INFOAVOND DD 10/9/2018 INFOAVOND DD 10/9/2018 VRAAG 1: WAT IS EEN VORMSELTRAJECT : Het vormsel is geen plotse gebeurtenis. het is belangrijk dat kinderen én hun ouders een traject afleggen, letterlijk op weg gaan naar het vormsel.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 48 dd 02-12-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 6 december: Tweede zondag van de advent: Heel de mensheid ziet Gods redding (Lc.3, 1-6). Zondag 6 december:

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek. Catechese : inhoud & organisatie. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek. Catechese : inhoud & organisatie. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2019 Infovergadering Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek Catechese : inhoud & organisatie Inschrijvingen en communicatie Vragen Vormsel Wat : Sacrament Persoonlijke keuze van jongere/ouders

Nadere informatie

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 FEDERATIE BRASSCHAAT Info doorgeven. Met deze kalender willen we u informeren over activiteiten die in onze federatie georganiseerd worden en die niet alleen bedoeld

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Openingslied Welkom en kruisteken P. Welkom op deze eerste zondag van de advent. We beginnen een weg van donker naar licht. En we vragen

Nadere informatie

Oudervergadering 18 juni Vormsel 2014

Oudervergadering 18 juni Vormsel 2014 Oudervergadering 18 juni 2013 Vormsel 2014 Oudervergadering 18 juni 2013 Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Inschrijvingen en verdere communicatie Vragen Welkom Bezinnend moment Men kan heel

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

Toetertoe wil je vriend zijn!

Toetertoe wil je vriend zijn! Gezinsvieringen 1 Toetertoe wil je vriend zijn! 2 Dag allemaal, Samen eucharistie vieren is Jezus dankbaar herdenken. Jezus was er vooral voor die mensen die aan de rand van de maatschappij leefden, en

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom / Catecheseploeg. Vormsel : korte toelichting. Organisatie catechese. Ouders als mede-catechisten

Infovergadering. Agenda : Welkom / Catecheseploeg. Vormsel : korte toelichting. Organisatie catechese. Ouders als mede-catechisten Vormsel 2016 Infovergadering Agenda : Welkom / Catecheseploeg Vormsel : korte toelichting Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen en communicatie Vragen Welkom Bezinningsmoment

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 16-04-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 20 april: Paaszondag: De Heer moest uit de doden opstaan (Joh.20.1-9). Begin van de paastijd, in de liturgie

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 25 dd 18-06-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 22 juni: Twaalfde zondag door het jaar: Ieder haar van uw hoofd is geteld (Mt. 10, 26-33) Zondag 22 juni:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 48 dd 30-11-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 4 december: Tweede zondag van de advent: Bereid de weg des Heren (Mt. 3, 1-12). Dinsdag 6 december: H.

Nadere informatie

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. Eucharistie- en Gebedsvieringen HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

VOORBEREIDEN op ontmoeting

VOORBEREIDEN op ontmoeting VOORBEREIDEN op ontmoeting De klok luidt Muziek NADEREN tot de Eeuwige Intocht met lied Wees welkom allemaal Ontsteken van de kaarsen Stilte en welkom Aanvangsgebed met Bemoediging (C2G en gemeente) Votum

Nadere informatie

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten Het sacrament van Boete en verzoening Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 32 dd 10-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 augustus: Twintigste zondag door het jaar: Geen vrede maar verdeeldheid (Lc. 12, 49-53) Zondag 14

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders.

Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders. Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders. Bij gelegenheid van 450(50)jaar bisdom Antwerpen trokken we, als misdienaarsgroep van veertien in een groep van in totaal 500 antwerpse pelgrims,

Nadere informatie

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is:

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Een symbool is iets wat je helpt herinneren of je in

Nadere informatie

Het logo als gespreksopener. Een catechetische handreiking

Het logo als gespreksopener. Een catechetische handreiking Het logo als gespreksopener Een catechetische handreiking 2 Het Jaar van het Geloof Van 11 oktober 2012 (de begindatum van Vaticanum II en de publicatiedatum van de Catechismus van de Katholieke Kerk)

Nadere informatie

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten Het sacrament van Boete en verzoening Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catechese : Catechisten - Inhoud. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catechese : Catechisten - Inhoud. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2018 Infovergadering Agenda : Welkom Vormsel Organisatie catechese Catechese : Catechisten - Inhoud Inschrijvingen en communicatie Vragen Welkom Bezinningsmoment Infovergadering Agenda : Welkom

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan DUINZICHTKERK, zondag 29 april 2018 Cantáte Domino Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. A. Sterrenburg Ouderling van dienst: Marijke Mootz Diaken van dienst: Niek de Graaf Organist: Gert

Nadere informatie

Het kerkgebouw Huis van God

Het kerkgebouw Huis van God Het kerkgebouw Huis van God Tekenwaarde TTemidden van vele andere gebouwen die worden gebruikt voor bewoning en bedrijvigheid is een kerk de ruimte voor de ontmoeting met God. Kerken staan meestal op een

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie KERK & leven Hoboken

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie KERK & leven Hoboken LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken Zaterdag 11 januari 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Viering voor Anne-Marie Tanghe Lector: Gaby De Swaene Zondag 12 januari

Nadere informatie

Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL Houd deze site zeker in de gaten!

Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL Houd deze site zeker in de gaten! Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL 2016-2017 www.vormsel.be Houd deze site zeker in de gaten! ALGEMENE ACTIVITEITEN Hieronder vermelde activiteiten zijn voor alle

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Aan het kruis liet Jezus zien hoeveel Hij van ons houdt. Daarom is het KRUIS zo belangrijk voor Christenen.

Aan het kruis liet Jezus zien hoeveel Hij van ons houdt. Daarom is het KRUIS zo belangrijk voor Christenen. Het kruisteken Het kruis Een kruis wordt gevormd door twee balken, een verticale en een horizontale. De verticale (die van boven naar beneden) wijst ons naar God en van God naar de mensen. De horizontale

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN

MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN DUINZICHTKERK - STARTZONDAG zondag 21 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Van harte welkom in de Duinzichtkerk op startzondag. De activiteiten rond deze

Nadere informatie