Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN"

Transcriptie

1 NOVEMBER

2

3 1 Voorwoord Het is weeral de 3 de maand van dit KSA-jaar, de tijd vliegt als je veel plezier hebt. De maand november begint al goed, met een weekje vakantie waarin jullie helemaal kunnen uitrusten om er zaterdag weer helemaal voor te gaan. In deze maand zullen jullie ook allemaal op 18 november jullie vriendjes en vriendinnetjes mogen meenemen, zodat ze eens kunnen kennis maken met alle leuke dingen die jij altijd doet om een zaterdag namiddag. Op 16 november organiseren wij een feestje in den Block, genaamd BLOCK N WHITE. De leden van de oudere groepen zijn hier dan ook meer dan welkom. Zaterdag zal er dan geen activiteit plaats vinden maar deze wordt verplaatst naar 16 november in de avond. Ook zouden wij vriendelijk willen vragen aan alle ouders dat ze het lidgeld zo snel mogelijk betalen, de rekeningnummer hiervoor vinden jullie in de jodela van oktober. Voor de nieuwe ouders onder jullie, wij hebben een besloten facebookgroep. Je zal hierin worden toegelaten door iemand anders die al in de groep zit. In deze groep is het dan ook zeker toegelaten om alle nodige vragen te stellen en wij zullen hier dan zo snel mogelijk op proberen te antwoorden. Dit was het dan JODELA weer voor deze maand. JAARGANG NUMMER 428 November Tot de volgende! DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

4 Informatio 2 Block & White Net als vorig jaar houden we voor de puberende tieners en de feestende ouders een spetterende fuif op 16 november. Het thema is natuurlijk zwart en wit maar dit jaar komen er gekke neonkleuren bij!! Omdat dit ook veel opruim werk met zich meebrengt, en de leiding de volgende dag onze fantastische reftertent (die u trouwens kan huren) moet opstellen, zal het zaterdag 17 november geen activiteit zijn. Vriendjes- en vriendinnetjesdag Zaterdag 18 november is het weer tijd voor onze vriendjes- en vriendinnetjesdag. Op deze dag mag je zo veel vriendjes en vriendinnetjes meenemen als je maar wilt. Klasgenootjes, neefjes, nichtjes, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes, neem ze allemaal mee en laat ze eens een dagje meedoen op de KSA!!

5 Mosselfeest Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de beheerraad van het Jeugdheem Deken Verbist dit jaar opnieuw een mosselfeest. Dit zal plaats vinden op 25 november aan de parochiecentrum van Essen-Statie. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het onderhoud en de uitbouw van de faciliteiten waarvan 3 jeugdbewegingen al decenialang gebruik maken. Meer bepaald KSA Heidebloempje Essen, Scouts Essen-Centrum en Chiro Essen- Centrum. 3

6 Jodelascoop 4 Ram: 21/03 20/04 Je haalt 7 buizen op je eerste rapport net zoals Brinte maar niet getreurd je haalt deze punten nog op. Voor de rest amuseer je je gewoon met je vrienden. Stier: 21/04 20/05 Dit is je ongeluksmaand je zult van de trap vallen en je been breken maar geen stress je kan sinds kort in het ziekenhuis een super coole ksa gips kiezen met je naam op!! Dit maakt jou ongeluksmaand weer helemaal goed! Tweelingen: 21/05 21/06 Je zult deze maand fantastisch dromen, je word een super mooie prinses/prins! Iedereen is jaloers op jou schoonheid maar pas op voor de draak die jou in de weg wilt staan RAWHHH! Smeer je billetjes dus al maar in om te ontsnappen van de grote boze draak! Kreeft: 22/06 22/07 Je zal er deze maand heel moeilijk voor staan, je hebt een relatie met iemand waar je heel veel van houd maar je word toch nog op iemand verliefd, hoe ga je dit aanpakken? Want wie ga je kiezen, volg je hart en ik wens je veel succes met het nemen van je moeilijke keuze!

7 Leeuw: 23/07 22/08 00 Hallo lieve leeuwen deze maand zal je een 0 op 30 halen voor een spreekbeurt waar je 3 weken hebt aan gewerkt. Je bent heel erg verdrietig en ontroostbaar. Gelukkig komt je maand nog goed door je punten van frans, gefeliciteerd met je 5 op 10. Maagd: 23/08 22/09 Wow je hebt geluk deze maand! Je krijgt een giraffe van je ouders en je mag hem zelfs in de tuin zetten! Je hebt mazzel, ik ben heel jaloers. Weegschaal: 23/09 22/10 Deze maand draait bij jou geheel om piraten! Doneer een oog, een hand, een been en koop en papegaai! Als je iets buit maakt vergeet het dan zeker niet te begraven. Hoe ga je anders genieten van je eeuwige rijkdom? Doe de kaart in een fles en gooi het in de zee. Onthoud wel goed waar in de zee je de fles gooit zodat je hem eens kan gaan ophalen. Schorpioen: 23/10 21/11 probeer eens niet zo negatief te doen deze maand. Iedereen is het zat. Ik zou ook janken moest ik zo'n kop hebben maar toch, jezus jankpiet. Boogschutter: 22/11 21/12 Jouw spiritanimal van de maand is de aardbei. Trek dus naar de Mongoolse steppe en eet enkel plankton voor de rest van de maand. Zorg wel op dat je je slagtanden vaak genoeg poetst.

8 Steenbok: 22/12 20/01 00 Deze maand is de ondersteenbok jarig en dat moet natuurlijk gevierd worden! Cadeautip: ik heb horen zeggen dat hij graag fristi drinkt en hooi eet. Doe hem zeker geen rood doek cadeau want anders word hij helemaal gekke nedje. Waterman: 21/01 19/02 Hallo watermannen deze maand heb je veel geluk, je zult op straat zo maar 50 euro vinden!! Als dat niet super mega leuk is? Dat geld zal je waarschijnlijk opmaken aan heel veel snoep en chips, als het op is zal je er spijt van hebben dat je er eten mee hebt gekocht, jammer. Volgende maand beter! Vissen: 20/02 20/03 Vissen zijn veruit de saaiste dieren met kieuwen. Mochten ze daarentegen klauwen hebben zouden ze al een heel pak cooler zijn. Maar genoeg nonsens verteld de laatste kan ik wel goed doen misschien. Uranus is niet blij want je fietslicht was weer niet aan. Je kan een boete verwachten.

9 Wist-je-datjes 7 Wist je dat het deze maand herfstvakantie is? drie leidsters op BKV vertrekken in de herfstvakantie? het dit jaar weer Block n White is? het een super leuk feestje wordt? dit op 16 november valt? het neoneditie is? dit supercool is? de leiding op leidingsweekend geweest is vorige maand? het daardoor geen activiteit was? dit heel spijtig was? er nog nieuwe leden bij zijn gekomen? dit de KSA nóg toffer maakt? Halloween jammer genoeg weer voorbij is? het wel een beetje eng was? mensen die jongleren grotere hersenen hebben? de rakkers een kookwedstrijd hebben gehouden? het bleek dat ze goed konden koken? het lekker eten was? de jongens iets beter hadden gekookt dan de meisjes? de meisjes wel originele gerechten hadden? rakkers Ella en Jasper het jaarspel tot nu toe aan het winnen zijn? ze veel voordelen gaan hebben op het volgende kamp?...de sjowers ruiltocht hebben gedaan op verschillende locaties?...ze een echte Gucci mand hebben gevonden?

10 ...ze met een hoop lekkers weer naar het lokaal zijn gegaan? de rakkers ook ruiltocht hebben gedaan?...leider Manitas en leidster Alissa ziek waren?...de sjowers wederom een nieuwe sport hebben verzonnen?...deze sport sienbal wordt genoemd?...dit een variant is van het alom bekende juinbal?...maar dan wordt gespeeld met een appelsien ipv een ajuin? leidster Sofie jarig was? de deugnieten daardoor koekjestaart hebben gemaakt? dit heel lekker was? er veel boter voor gebruikt werd? er ook veel koekjes voor gebruikt werden? dit logisch is aangezien het een koekjestaart is? de deugnieten hierdoor geen taart meer kunnen zien? ze zeker 3kg zijn bijgekomen hierna? je dik kan worden door te veel te eten? alle leiding is gaan ronden? je nog altijd naar de leiding moet luisteren? bijna alle leden in de KSA blijven? hierdoor de KSA groeit? het nog altijd herfst is? er veel leden jarig zijn in de maand november? er drie KSA ers jarig zijn op 21 november? we op deze dag dus drie feestjes moeten houden? er veel wist je datjes zijn? deze nu op zijn? maar er volgende maand nog meer komen? 8

11 In t Potje 9 Britse gehaktpasteitjes met pastinaak ingrediënten - 200g pastinaak - 1 ui - 10g verse selder - 300g rundergehakt - 2el. Lea & Perrins - 2tl. Milde paprikapoeder worcestershiresaus - 1 ei - 6 plakjes diepvries bladerdeeg Bereiding Verwarm de oven voor op 200 C. Schil de pastinaak en rasp grof. Snipper de ui en snijd de selderij fijn. Meng het gehakt in een kom met de pastinaak, ui, selderij, worcestershiresauce en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg rond af. Verdeel het gehakt-pastinaakmengsel over het midden van de plakjes. Vouw dicht en druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei. Bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

12 Tijdrover 11 Nog even nagenieten van Halloween!

13 12

14 Moppentrommel Adam en Eva wandelen door het paradijs. Plots vraagt Eva: Adam, hou je nog van mij? Antwoordt Adam: Ja, natuurlijk. Van wie anders? Een Belg, een Hollander, een nonnetje en Miss België zitten samen op de trein. Wanneer de trein door een tunnel rijdt, horen we het geluid van een zoen en iemand die een klets krijgt. Het nonnetje denkt: Eén van die kerels heeft dat meisje gekust en kreeg een lap. Miss België denkt: Eén van die twee mannen wilde me kussen, maar kuste de non en kreeg een klets. De Hollander denkt: Die Belg kuste dat meisje en ik krijg hier een pets! De Belg denkt: Als we dadelijk nog een keer door een tunnel rijden, geef ik opnieuw een kus op mijn hand en die Hollander een lap op z n gezicht.

15 12 Een ijsvisser zit op z n krukje te vissen in het ronde gat dat hij zonet met een zaag in het ijs heeft aangebracht. Plots hoort hij een zware basstem achter zich: Er zit géén vis onder het ijs. De ijsvisser krabt eens in zijn baard, denkt: Het zal wel, en gaat drie meter verderop zitten met zijn krukje en zijn hengel. Hij haalt zijn zaag boven om een nieuw gat te zagen, wanneer hij opnieuw de diepe stem hoort: Er zit géén vis onder het ijs. De ijsvisser kijkt op en vraagt luid: Bent u dat, God? Nee, zegt de stem, ik ben de directeur van de ijsbaan. Er was eens een kabouter die plots al zijn geld, zijn juwelen en goudstaven begon uit te delen aan iedereen die er maar in geïnteresseerd was. De overige bosbewoners waren met stomheid geslagen, en de wolf vroeg: Maar waarom doe je dat toch? Ah, maar da s toch logisch? antwoordde de kabouter. Ik ben gene reus.

16 14 Verjaardagen In de maand november vieren we de verjaardag van vele KSA ers! We beginnen deze maand met de verjaardag van Nina De Boeck. Zij wordt op 2 november zes jaar. Precies drie dagen later, op 5 november dus, wordt Imke Konings dertien jaar! Leider Bob verjaart ook in de maand november en wordt op 6 november éénentwintig jaar! Vervolgens zal Thomas Herrijgers zijn negende verjaardag vieren op dezelfde dag en één dagje later, op 7 november, zal Anouk Peeters dertien kaarsjes mogen uitblazen. We spoelen door naar de tweede helft van november. Op 21 november vieren we de verjaardag van drie trotse KSA ers. Stijn Edixhoven wordt twaalf jaar, Iben Hendrickx vijftien jaar en leider Sam drieëntwintig jaar! Leider Michiel viert ook zijn verjaardag in deze maand. Hij viert op 24 november zijn achttiende verjaardag! Op 26 november zal feestvarken Nova Arnouts zestien jaar worden! Liam Konings wordt op 27 november zeven jaar oud en één dag later, op 28 november, sluiten we de maand af met een groot feest voor leidster Alissa! Zij mag tweeëntwintig kaarsjes uitblazen!! Dit waren alweer de verjaardagen voor deze maand. Tot december!

17 Plezier gegarandeerd! Kiekjesrubriekje

18 17

19 17

20 18 Activiteiten Piepers 03/11: Bob is ne joviale, hij gaat de piepers er ene betalen. 10/11: Silte voor de strom. 16/11: De piepers op hun best. (vrijdagactiviteit: 18 tot 20 uur) (meenemen/aandoen: feest/galakledij) 24/11: Mosselen bah, doe ons maar koude plat. Leeuwkes 03/11: Lancering van Russische kunstmaan Spoetnik 2 met aan boord een leeuwke. 10/11: De leeuwkes stelen Manneke Pis. 16/11: Zwart, wit feestje. (vrijdagactiviteit: 18 tot 20 uur) 24/11: De leeuwkes ontdekken Tasmanië.

21 19 Deugenieten 03/11: Echte deugenieten worden niet vuil. (meenemen: reserve kledij) 10/11: Dansen met tante Rita. 18/11: lekker springejeeeuu! (zondag activiteit, meer uitleg bij de leiding!) 24/11: Bonzai, tatatattata! Rakkers 03/11: Gewoon broodje met beleg. 10/11: Glitterpoep onder de loep. 16/11: Ork, ork, ork, soep eet je met een lepel. (vrijdagactiviteit: 18 tot 20 uur) 24/11: In het vossenhol is het altijd dol.

22 20 Sjowers 03/11: Geel of goudt een plank blijft houdt. 10/11: Zwet of gert achetmawedt. 16/11: T moet iets met neon zijn blijkbaar ofzow? Ofwel? Ofni? Ofwel? Toch? (vrijdagactiviteit: 18 tot 20 uur) 24/11: Pastol, pastel, afstol³. Jonghernieuwers 03/11: zeven maal zeventig maal 10/11: beter 4 vierkante wielen dan 1 ronde 16/11: happy hour, doe maar duur! (vrijdagactiviteit: 18 tot 20 uur) 24/11: vies vuil vettig ventjee (meenemen: reserve kleren) Sofie, Anne, Michiel, Alissa, Brinte, Bart, Sam, Bob, Jasper, Macarena, Wietske, Manitas, Julie

23

24

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN September 1 JODELA JAARGANG 2015-2016 NUMMER 395 September Voorwoord Hallowa en welkom bij de eerste zin van de eerste jodela van het eerste KSA-jaar sinds vele. Na twee maandjes alles te vergeten wat

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juli-augustus 1 Voorwoord Allereerst heet ik iedereen van harte welkom in dit nieuwe KSJ-jaar. Niet alleen de vaste leden en ouders horen hierbij, maar net zoals elk jaar hoop ik nu ook weer enkele nieuwe

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2007-2008 NUMMER 312 Januari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Goede dag beste lezers van de Jodela. Er is weer een maand voorbij en de nieuwe staat alweer voor de deur. Deze keer

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Jaargang 2010-2011 1 Voorwoord Een goede september iedereen! Ik ben blij dat ik na een volle maand vakantie opnieuw het woord tot jullie mag richten. Het kamp in Edingen was gemakkelijk een succes te

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN OKTOBER 1 Voorwoord Hallo allemaal welkom bij het voorwoord van de jodela van de KSA van de maand oktober. Deze maand gaat het ook weer elke zaterdag van 14 uur tot 17 uur activiteit zijn, hou deze dagen

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord De rapporten zijn uitgedeeld, de Roefel is achter de rug en de Werchtergangers hebben hun typische festivalgeur al lang van hun lijf gewassen. De zomervakantie is dus definitief begonnen. Oef!

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord November. Wat gaan we daar allemaal over zeggen. In mei legt elke vogel een ei, aprilse grillen. Maar wat zeg je over november? We zullen eens wat gaan verzinnen. Novemberse koude, novemberse

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG Gegroet out. NUMMER 399 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG Gegroet out. NUMMER 399 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Februari 1 JODELA JAARGANG 2015-2016 NUMMER 399 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Alaaf maal elf en je komt op de sesam open u van het carnaval. Het carnaval jaar is al van elf na elf op

Nadere informatie

verzorging CSPE KB 2016

verzorging CSPE KB 2016 verzorging CSPE KB 2016 bijlage 2 opdracht 12 variant a variant b PK-0711-b-16-1-b2 1 / 5 lees verder variant a Paprikasoep met basilicum 100 gram ui 1 rode paprika 1 gele paprika 100 gram vleestomaat

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 385 November DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Geachte Jodela lezers, ik heet u welkom bij het nieuwe voorwoord van de maand. Raad u eerst

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

Chirokrantje. November-december

Chirokrantje. November-december Chirokrantje November-december Editoriaal K E B O S S P E L L K E Z E Z O T M I N D O A G S W R T A P A N A N U W IJ P E S Z W A R T E P I E T L M T A A P G E Y R S A A I M F L D I A R T A E L I S E E

Nadere informatie

Voorwoord JODELA. KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN tot dan!

Voorwoord JODELA. KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN tot dan! 1 JODELA JAARGANG 2018-2019 NUMMER 426 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Het is weeral de eerste jodela van t jaar. Helaas is ons leuk jaarlijks kamp weer gedaan maar dat betekent dus ook

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Wat gaat de tijd toch weer snel. Even knipperen met de ogen en het jaar is weeral om. Ik denk dat we een geslaagd KSJ-jaar achter de rug hebben, alles is zijn gang kunnen gaan en iedereen heeft

Nadere informatie

Zoete aardappelpuree met geitenkaas

Zoete aardappelpuree met geitenkaas Zoete aardappelpuree met geitenkaas Een aantal weken geleden ontving ik een super leuk pakket met geitenkaas van Bettinehoeve. Hierin zaten meerdere soorten geitenkaas voor mij om uit te proberen. Laat

Nadere informatie

High tea recepten voor Pasen

High tea recepten voor Pasen High tea recepten voor Pasen Vegan Pasen Voor veel mensen draait Pasen om ei. Helaas komt er een hoop leed en onrecht kijken bij de ei-inustrie. Daarom is Pasen bij ons altijd ei-vrij. Omdat we van lekker

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei 1 JODELA JAARGANG 2010-2011 NUMMER [349] [Mei] DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Zo, de maand april is weeral eens gedaan. Meestal zeggen ze dat april de maand is van jawel, de aprilse grillen.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN oktober 1 JODELA JAARGANG 2015-2016 NUMMER 396 Oktober DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Goede en trouwe vrienden, wanneer de blaadjes beginnen te vallen en de egels beginnen te bouwen aan hun winterslaapbuikje

Nadere informatie

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE APRIL

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE APRIL België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot vzw Bekaflaan 65 3200 Aarschot 31ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN FEBRUARI Voorwoord 1 Aan alle die dit voorwoord lezen, welkom! Aan alle die dit voorwoord niet lezen ook welkom! We zijn al in de tweede maand van het nieuwe jaar, wat gaat het toch snel. Dit is de maand

Nadere informatie

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen Tof! kookboek Lekker koken in 8 stappen Stichting Communicatie Samen koken Samen koken, lekker eten en elkaar ontmoeten. Het Tof! kookboek nodigt je uit dat te doen. In dit boek staan 60 recepten. Bij

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG Hoera Hoera Hoera! NUMMER 374 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG Hoera Hoera Hoera! NUMMER 374 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN oktober september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 374 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste jongelui, bij deze wens ik jullie alvast een aangenaam oktober toe. Dat is eigenlijk niet

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Logus Proefmenu December 2014

Logus Proefmenu December 2014 Logus Proefmenu December 2014 Blini s met gerookte zalm, rucola en bieslookroom - Vispakketjes met peterselie-citroenvulling & Aardappelsterren met broccoli - Appelplaatkoek met cranberry s en vanillesaus

Nadere informatie

De allerliefste tante

De allerliefste tante De allerliefste tante Er zijn tantes die je vreselijk verwennen er zijn tantes en die hebben al grijs haar er zijn tantes die je naam gewoon niet kennen en tja dat is dan best een beetje raar Er zijn tantes

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

Broccoli-pie met gorgonzola

Broccoli-pie met gorgonzola Quiches & Pizza s Broccoli-pie met gorgonzola 567 kcal per portie vetten: 43 g koolhydraten: 26 g proteïnen: 20 g 6 30 min 30 min Ingrediënten 500 g bladerdeeg 2 stronken broccoli (ongeveer 700 g) 3 à

Nadere informatie

Gerechten Koken met Kids 2014

Gerechten Koken met Kids 2014 Gerechten Koken met Kids 2014 Mini pizzaatjes Ingrediënten voor 9 pizza slices Pizzadeeg (kant en klaar) Pizza/Pastasaus 1 zakje Kaas/Parmezaanse kaas 1 pakje Ham 1 pakje Salami 1 blikje Ananas 1 Paprika

Nadere informatie

Voorwoord. kunnen bestrijden met vriendschap en vreugde. Met grote maar droevige. NUMMER 401 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord. kunnen bestrijden met vriendschap en vreugde. Met grote maar droevige. NUMMER 401 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN april 1 NUMMER 401 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste leden, ouders, vrienden en familie de lente is begonnen en op wat voor manier. De aanslagen in Brussel zitten nog te vers in ons geheugen

Nadere informatie

oktober juli-augustus

oktober juli-augustus oktober juli-augustus 1 Voorwoord Een goede dag, beste lezer! De eerste maand van het nieuwe ksj-jaar ligt reeds achter ons, en het was een mooie maand! Het waren geweldige zaterdagnamiddagen en de fotoavond

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa Over de Tong Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. NUMMER 375 November DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. NUMMER 375 November DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN November september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 375 November DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Ola, Szia, Здравствуй, Hello, gutentag, hallo en ga zo maar voort zijn allemaal beleefde manieren

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 de maaltijd Het is eten. Het kan warm of koud zijn. de vis Het is een dier dat zwemt in het water. Er zijn veel soorten vissen. sommige soorten kun je eten.

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN MEI 1 JODELA JAARGANG 2018-2019 NUMMER 434 Mei DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Mei, dat is toch wel de mooiste maand van het jaar. De vogels beginnen weer te zingen, en

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

Hemels menu mei Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven

Hemels menu mei Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven Hemels menu mei 2019 Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven Rundercarpaccio (2 pers.) 200 gr rundercarpaccio Pijnboompitten

Nadere informatie

Lekker-eten-menu Januari 2019

Lekker-eten-menu Januari 2019 Lekker-eten-menu Januari 2019 Londonderry soep Nasi Goreng Kipsaté met pindasaus Gevulde appel uit de oven Londonderry soep (4 pers.) Ingrediënten 40 gr. boter 1 ui 1 tl. kerrie 40 gr. bloem 1 l. water

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Liedjes eerste communie 2018

Liedjes eerste communie 2018 Liedjes eerste communie 2018 Nr. Titel 1 00 Welkom 2 01 Super-blij (Welkom) 3 02 Oeps (Schuldbelijdenis) 4 03 Kom laat ons zingen (Gloria) 5 04 God kent jou (Tussenzang) 6 05 Met mijn handen gevouwen (Voorbeden)

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Zaterdag 15 september van 14u02 tot 17u08 We worden vandaag 1 met de chineesjes in Bruhhe.

Zaterdag 15 september van 14u02 tot 17u08 We worden vandaag 1 met de chineesjes in Bruhhe. Jonghernieuwers Hallo vrienden en vriendinnen Dit jaar ga ik samen met die gekke Frederic en gekke Gert-Jan leiding geven aan die gekke jonghernieuwers!!! Ik ben veranderd van leider bij die schattige

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN februari september Voorwoord 1 Beste vrienden van de KSJ. Het nieuwe jaar is nog maar net ingeluid, of er staat ons al een nieuwe maand te wachten! Nu alle feestmaaltijden en kerstpakjes allemaal wat verteerd

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN APRIL Voorwoord 1 Hej ha hoi, de lente is hier. Deze maand is het KSA-weekend, dus reclame maken is de boodschap. Voor de leden die 12+ zijn is er een fuif op zaterdag en jullie mogen daar iedereen voor

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014

Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014 Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014 Check ook nog regelmatig onze site voor extra informatie! Zondag 23 maart Geen chiro (leidingsweekend) Zondag 20 april Geen chiro Vrijdag 25 april

Nadere informatie

BSO programma Meivakantie

BSO programma Meivakantie BSO programma Meivakantie Maandag 24 april Pompoenhangers maken. Garen en karton. Eieren zakloop tour. Waar: gymzaal of buiten. Hoe: er staan 2 mandjes tegenover elkaar op een afstand van ongeveer 7 meter.

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak

Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak Greet Lybaert Kinderkooklessen Polenstraat 169a 9940 Evergem tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN JANUARI 1 Voorwoord Het nieuwe jaar, betekent natuurlijk ook het maken van goede voornemens. Hieraan houden de meesten zichzelf niet, maar dat wil niet zeggen dat jij dat niet moet doen. Hiervoor zijn

Nadere informatie

Hallooooooo twinkels, hier zijn we weer voor deze maand. Benieuwd wat voor geks we weer in petto hebben voor jullie? Lees dan snel verder.

Hallooooooo twinkels, hier zijn we weer voor deze maand. Benieuwd wat voor geks we weer in petto hebben voor jullie? Lees dan snel verder. Hallooooooo twinkels, hier zijn we weer voor deze maand. Benieuwd wat voor geks we weer in petto hebben voor jullie? Lees dan snel verder. Vandaag vertrekt er op de KLJ een ruimteschip naar Pluto, het

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie

Weggooien? Niet doen! Er kan nog zoveel lekkers met oud brood!

Weggooien? Niet doen! Er kan nog zoveel lekkers met oud brood! Weggooien? Niet doen! Er kan nog zoveel lekkers met oud brood! Mmm lekker oud brood! Brood weggooien is zonde. Het is jammer voor je portemonnee en nog slechter voor het milieu. Al het werk van de natuur,

Nadere informatie

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Liedjes eerste communie 2017

Liedjes eerste communie 2017 Liedjes eerste communie 2017 Nr. Titel 1 00 Welkom 2 01 Super-blij (Welkom) 3 02 Oeps (Schuldbelijdenis) 4 03 Kom laat ons zingen (Gloria) 5 04 God kent jou (Tussenzang) 6 05 Met mijn handen gevouwen (Voorbeden)

Nadere informatie

Hou op zaterdag 16 april uw deurbel in de gaten, De asties gaan dan door alle Borsbeekse straten! Dan kan u een lekkere vlaai kopen, of misschien wel

Hou op zaterdag 16 april uw deurbel in de gaten, De asties gaan dan door alle Borsbeekse straten! Dan kan u een lekkere vlaai kopen, of misschien wel Enthousiast april Hou op zaterdag 16 april uw deurbel in de gaten, De asties gaan dan door alle Borsbeekse straten! Dan kan u een lekkere vlaai kopen, of misschien wel twee. Want wees nu eerlijk: tegen

Nadere informatie

Recept van de maand mei Medaillekoekjes (12 stuks)

Recept van de maand mei Medaillekoekjes (12 stuks) Horst, 02-05-2015 Beste ouders en gastouders, Stopt u in 2015 met werken of wordt u werkloos? Dan hebt u nog 6 maanden recht op kinderopvangtoeslag. Dit was voorheen 3 maanden. Gaat u binnen deze 6 maanden

Nadere informatie

Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart

Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart Velouté van gerookte paling 50 gr. boter 60 gr. bloem

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juni 1 Voorwoord Allo allo, aarde aan de Jodelalezers en lezeressen! Jawel, we zijn alweer een maandje dichter bij het jaarlijkse KSJ-hoogtepunt, namelijk het kamp. Voor degene die het nog niet weten,

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN DECEMBER 1 Voorwoord Het is alweer de laatste maand van het jaar 2018, dat betekend dat we er in 2019 weer helemaal tegenaan kunnen gaan. Maar december is ook de maand waarin de heilige man weer aankomt

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Hoi lieve KSJ ertjes. Het nieuwe seizoen is weer begonnen, alé bijna dan toch, want de eerste zaterdag van september is het nog Ronde van Essen waar jullie jullie longen uit je lijf aan het

Nadere informatie

2- maandelijks tijdschrift. Editie November-December België-Belgique P.B Dilbeek 1 BC 9404

2- maandelijks tijdschrift. Editie November-December België-Belgique P.B Dilbeek 1 BC 9404 2- maandelijks tijdschrift Editie November-December 2018 België-Belgique P.B. 1700 Dilbeek 1 BC 9404 Kalender 4 November Bosspel 11 November Geen Chiro 18 November Chiro 25 November Chiro 2 December Sinterklaas

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi)

HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi) HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi) Dag liefste kabouters! Welkom bij het allereerste boekje van het

Nadere informatie

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli Een maand eerder Zondag 25 juli Een nieuw leven Het lijkt me zo leuk om naar Aruba te verhuizen. Simon krijgt daar een topbaan en ik kan mijn leven weer op orde brengen. Ik kan gaan doen wat ik wil. Een

Nadere informatie

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum Luister maar Met illustraties van Rike Janssen Arie van der Veer & Ellen Laninga Boekencentrum Verhalen uit het Oude Testament 4 Het begin van de wereld God maakt de wereld Genesis 1:1-2:4 Lang, heel

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

INFO YES, WE ARE BACK! :D GUUK IN DE FIK?

INFO YES, WE ARE BACK! :D GUUK IN DE FIK? 1 INFO 2 3 YES, WE ARE BACK! :D Eerst en vooral een prachtig nieuw jaar toegewenst namens de hele leidingsploeg. Hopelijk hebben jullie, net als ons, genoten van de feestdagen. GUUK IN DE FIK? Misschien

Nadere informatie

Kookavond 26 januari 2018

Kookavond 26 januari 2018 1 Kookavond 26 januari 2018 Aperitief Marokkaanse mojito. losse zwarte thee 8EL kardemompeulen, gekneusd 22 gram rietsuiker 12 EL bosje verse munt 4 stuks vers limoensap 10 EL vers citroensap 10 EL witte

Nadere informatie

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1 Linzensoep 1 l water 200 g gele linzen 1 tl paprikapoeder ½ tl chilipoeder ½ tl gemalen kurkuma 2 el olijfolie 1 verse groene peper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden 1 tl komijnzaad 3 curryblaadjes,

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B bijlage 1 herziene versie opdracht 2 en 3 GP-1800-b-18-1-B-b1_HV 1 / 7 Lichtgebonden vissoep met Noorse garnalen of lichtgebonden vissoep met gegrilde

Nadere informatie

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn YOGHURT 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn INHOUD VOORWOORD 5 VERSCHILLENDE SOORTEN YOGHURT 7 ONTBIJT 9 LUNCH 37 TUSSENDOOR 61 DESSERT 89 REGISTER 110 DANK 113 VOORWOORD Bij Yoghurt

Nadere informatie

Loempia. Ingrediënten. Stappenplan

Loempia. Ingrediënten. Stappenplan Loempia Witte kool Soja scheuten Champignon Wortelen Look 2 Eieren Zout Suiker Thaise saus Loempia vellen Noodles Varkensgehakt Olie 1. Doe de noodles in koud water en laat weken. 2. Was alle groenten

Nadere informatie

OMG YYYEEEEESSSSS!!! P.S. : kan jij Minion BOB vinden?

OMG YYYEEEEESSSSS!!! P.S. : kan jij Minion BOB vinden? OMG YYYEEEEESSSSS!!! Eindelijk onze eerste Orsmail van dit klj jaar ligt hier weer voor onze neus. Vandaag hebben jullie ons eindelijk een beetje leren kennen. Wij zijn er alvast klaar voor om MEGA COOLE

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

Lidgeld. Dus bijvoorbeeld:

Lidgeld. Dus bijvoorbeeld: Krabbel MEi - juni Lidgeld Hoeveel kost het om je kind een fantastisch jaar bij de chiro te laten beleven? Je betaalt 40 om je kind in te schrijven, maar vanaf het 2de kind betaal je nog maar 35 (dus het

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN. Hey allemaal!

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN. Hey allemaal! november 1 Voorwoord Hey allemaal! Welkom in deze nieuwe Jodela, die zoals altijd het begin van een nieuwe maand aankondigt. Oktober zit er weer op, het is een heel drukke maand geweest. Er waren de Oktoberfesten

Nadere informatie

= een witte groente in de vorm van een bol. = een rode, gele of groene vrucht die je kunt eten. Aan de binnenkant zie je rijen met witte zaadjes.

= een witte groente in de vorm van een bol. = een rode, gele of groene vrucht die je kunt eten. Aan de binnenkant zie je rijen met witte zaadjes. Woordenschat blok 7 Les 1 i = een witte steel die je kunt eten. Het smaakt een beetje als ui. De banaan = een lange, beetje kromme gele vrucht. Om een banaan zit een schil. De bloemkool De paprika De prei

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN FEBRUARI 1 JODELA JAARGANG 2018-2019 NUMMER 431 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord We zijn er weer voor de volgende maand, we zijn net een beetje bekomen van de feestdagen

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG win een auto. (Volkswagen golf) Yu. NUMMER 383 Juli-Augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG win een auto. (Volkswagen golf) Yu. NUMMER 383 Juli-Augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Juli-augustus september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 383 Juli-Augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Goedendag elkerlyc, met dit archaïsme probeer ik de laatste moeilijke woorden uit mijn

Nadere informatie

JONGGIDSEN. Maart april mei A S T R O L O G I E

JONGGIDSEN. Maart april mei A S T R O L O G I E JONGGIDSEN Maart april mei A S T R O L O G I E OMG!!!!!!!! Zijn we nu al aan het laatste spiespunt aangekomen?! Time flies when you re having fun! We geven er nog een laatste keer een giga-lap op! Weetje:

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN NOVEMBER Voorwoord 1 Beste vrienden van het eerste uur en de KSA, welkom bij de jodela van de derde maand. En dat is November! Jeuj, november gaan we eerst vieren met een week vakantie dat is dus al de

Nadere informatie

RECEPTEN. > Tajer pag 2 > Cassave pag 3 > Gort pag 4 > Bakbanaan pag 4 > Over het boek pag 5

RECEPTEN. > Tajer pag 2 > Cassave pag 3 > Gort pag 4 > Bakbanaan pag 4 > Over het boek pag 5 RECEPTEN In het boek Als slavin geboren lees je wat de hoofdpersonen koken en eten. Ze maken bijvoorbeeld tajer en cassavesoep. Auteur Marian Hoefnagel schreef een paar recepten bij het boek. > Tajer pag

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de Kinder GemeenteRaad! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in

Nadere informatie

Spitter spetter spater, we hebben niets liever dan water! Vandaag is het bekentocht, joepieeee! Neem allemaal jullie rubberlaarzen mee!

Spitter spetter spater, we hebben niets liever dan water! Vandaag is het bekentocht, joepieeee! Neem allemaal jullie rubberlaarzen mee! Zondag 3 september Beste Sloeber, Er zijn grote problemen in het land van Koning Suikerbuik! Jij komt toch naar de chiro om hem te helpen? Groetjes De Lakei van de Koning Spitter spetter spater, we hebben

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG NUMMER 394 Juli - augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG NUMMER 394 Juli - augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 394 Juli - augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Goedendag Elkerlyc, met dit archaïsme probeer ik de laatste moeilijke woorden uit mijn geheugen gegriefd te

Nadere informatie