Papebrugstraat 8A 8820 TORHOUT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Papebrugstraat 8A 8820 TORHOUT"

Transcriptie

1 Papebrugstraat 8A 8820 TORHOUT Addendum bij het algemeen schoolreglement van de Scholengroep Sint-Rembert 1 september 2018 Wat heb je altijd bij? Om een vlot verloop van een dag op onze school te garanderen, verwachten we dat je naast je boeken en LO- en/of werkkledij, altijd volgende zaken bijhebt: je planningsagenda huiswerkbladen schrijfgerei leerlingenkaart/maaltijdkaart (bij verlies betaal je 7,50) sleutel locker (bij verlies betaal je 10,00) Voorkomen We verwachten dat je voorkomen (haarstijl, kledij, sieraden, ) het normale lesgebeuren niet verstoort. Zichtbare piercings zijn niet toegelaten. We dulden ook niet dat piercings worden afgeplakt. Van de ouders verwachten we dat ze erop toezien dat er tijdens de schoolweken geen nieuwe piercings aangebracht worden. Afspraken i.v.m. het dragen van (oor)ringen staan vervat in het werkplaatsreglement. Extravagante en onverzorgde haartooi is niet toegelaten. Indien dit wel zo is, dan vragen we om dit bij te werken. Je komt in verzorgde kledij naar school. Je draagt je werkkledij enkel tijdens de praktijklessen, maar nooit tijdens andere lessen. Over de middag ga je ook nooit met je werkkledij naar het schoolrestaurant, zaal TOR of naar huis. Omkleden gebeurt op de afgesproken plaats. Werkkledij Tijdens de praktijklessen draag je de aangepaste werkkledij van jouw studierichting. Deze werkkledij koopt de school aan in functie van prijs, veiligheid en éénvormigheid. Je bent dan ook verplicht je werkkledij op school aan te kopen. De werkkledij moet altijd net en in goede staat zijn. Lukt dit niet, dan moet je nieuwe werkkledij kopen.

2 Wat als je ziek bent? Voor een korte ziekteperiode van één, twee of drie opeenvolgende kalenderdagen volstaat een ondertekende en gedateerde verklaring van je ouders. Je kan je afwezigheid wegens ziekte maximaal vier keer in een schooljaar op deze manier aantonen. Een medisch attest heb je nodig: voor een langere ziekteperiode, d.w.z. van zodra je vier opeenvolgende kalenderdagen ziek bent, zelfs als in die vier dagen eventueel één of meer vrije dagen zitten; wanneer je voor de vijfde keer in hetzelfde schooljaar een korte afwezigheid om medische redenen hebt gewettigd met een verklaring van je ouders; als je afwezig bent wegens ziekte tijdens de proefwerken; als je afwezig bent de dag voor de start van de proefwerken. Speciale toelatingen Een speciale toelating moet je minstens een dag voordien aanvragen via een briefje van je ouders of in je planningsagenda. Dit doe je tussen en uur in De Wijzer. Een speciale toelating kan zijn: later aankomen op school de school vroeger verlaten toelating tot afwezigheid voor speciale gelegenheden (begrafenis, huwelijk ) Als je tijdens de lesuren ziek wordt en de school moet verlaten, dan ga je naar De Wijzer. De opvoeder van permanentie neemt contact op met je ouders en geeft je dan al dan niet de toelating om de school te verlaten. GSM-gebruik Het gebruik van gsm s en muziekdragers tijdens les- en studiemomenten is verboden. Bellen kan niet op het hele schooldomein. In onze school is het toegelaten om je gsm te gebruiken tijdens de korte pauzes om uur en uur en over de middag, enkel op je eigen speelplaats en in zaal TOR 1 en 2. Het is niet toegelaten om op school foto s of opnames te maken tenzij op vraag van de leerkracht. Het is eveneens niet toegelaten om je gsm boven te halen op een andere plaats op de campus van de Scholengroep en gsm s zijn strikt verboden in het schoolrestaurant. Roken (inclusief e-sigaretten) Op school geldt een algemeen rookverbod. Als je toch betrapt wordt op roken, krijg je een strafstudie. Voor en na schooltijd verwachten we dat de leerlingen de afspraken van de lokale politie in de Papebrugstraat volgen: leerlingen hinderen de andere voetgangers niet en staan op de daartoe voorziene plaats (glazen muur kant SIVI).

3 Spijbelen Wanneer je tijdens de lesuren de school zonder toelating verlaat of als je zonder geldige reden afwezig blijft, haal je de verloren tijd in een werkstudie op woensdag in. Bij herhaald spijbelen leggen we in samenspraak met je ouders, leerlingenbegeleiding, CLB en andere betrokkenen, een passende sanctie en/of eventuele begeleiding op. Smartschool De school verwacht dat je elke dag je smartschoolaccount opent. Op smartschool vind je je de vervangingen en lokaalwissels, digitale agenda, maar ook extra informatie van de leerkrachten (bijv. remediëringsoefeningen, extra informatie, overzicht leerstof ). Via smartschool kun je ook je resultaten checken (SKORE) en orde- en gedragspunten van de leerkrachten + de datum van de strafstudie. Je ouders krijgen in september 2018 een brief opgestuurd met een co-account om in te loggen. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen Op schooldagen is de school van tot uur of tot het einde van de avondstudie open. Een afwijkende dagindeling (bijv. omwille van een excursie) wordt altijd via de planningsagenda of met een afzonderlijke brief meegedeeld. Je bent verplicht om deel te nemen aan alle activiteiten die de school organiseert (bijv. sportdagen, teambuilding, excursie ). Het secretariaat is van tot uur en van tot uur open. Voor een gesprek met de directie moet je altijd een afspraak maken. Niet-interne leerlingen kunnen tegen betaling (max. 30,00 per schooljaar) avondstudie volgen op maandag, dinsdag en donderdag. Als je avondstudie volgt, doe je dit een volledig trimester. Alleen in bepaalde omstandigheden wordt afwezigheid toegestaan. De toelating hiervoor moet je vooraf bij de verantwoordelijke van de avondstudie aanvragen. Als de capaciteit van de avondstudie overschreden is, kan je geweigerd worden in de avondstudie. De dagindeling uur Les uur Les uur Les uur Les uur Pauze uur Pauze uur Les uur Les uur Les uur Les 8 (*) uur Middagpauze (*) Op maandag en dinsdag is er een 8ste lesuur. Op woensdag geldt volgende dagindeling: uur Les uur Les 2 Pauze uur uur Les uur Les 4

4 Openingsuren lockers Om je toe te laten boeken, gereedschap, turngerief veilig op te bergen en om diefstal te voorkomen, ben je verplicht om een locker te huren. De lockers zjn enkel s morgens, s middags en na schooltijd beschikbaar. Heb je praktijkles na de speeltijd, dan ga je onder begeleiding van je leraar naar de lockers. Pauzes Tijdens de pauzes blijf je nooit rondhangen in de gebouwen en blijf je op je eigen school. Als je de school tijdens een pauze verlaat zonder toestemming, krijg je een strafstudie. Middageten De school verlaten over de middag mag enkel als je: ouder bent dan 18 jaar; in het 6de of 7de jaar zit en toelating kreeg van je ouders; in Torhout woont en toelating kreeg van je ouders. Hou je je niet aan deze afspraak, dan krijg je een strafstudie. Als je zelf je lunch meebrengt, kan je tijdens de middagpauze in zaal TOR lunchen. Het is niet toegelaten om warme gerechten (bijv. pasta, warme broodjes, ) te nuttigen op school. Als je in het schoolrestaurant luncht of je bent intern, dan wacht je op een afgesproken plaats (onder de luifel van BLOK 0) bij een opvoeder en ga je in groep naar het restaurant. Internen blijven over de middag sowieso op school. Te laat komen Ten laatste om en uur moet je op de speelplaats zijn; wie praktijk heeft met zijn werkkledij aan. Bij het belsignaal gaat iedereen in de rij staan. Als je toch te laat komt, meld je je dadelijk met je leerlingenkaart bij de verantwoordelijke in De Wijzer. De opvoeder meldt dit in het leerlingenvolgsysteem op smartschool. Als je driemaal te laat komt, zonder geldige reden, krijg je een ordestudie. Wie na uur aankomt, legt een geldig afwezigheidsattest van de ouders voor. Wie nooit op tijd op school aanwezig kan zijn omwille van openbaar vervoer, moet in het bezit zijn van een toelating, die je bij de adjunct-directeur kunt vragen. De Wijzer Als je uit de les gezet wordt omdat jouw gedrag het lesgeven onmogelijk maakt, word je naar De Wijzer gestuurd. De opvoeder meldt dit in het leerlingenvolgsysteem op smartschool. Daarna ga je naar TOR 2.

5 Vrijstelling van les Bij afwezigheid van een leerkracht kunnen enkel de leerlingen van het 6 de of 7 de jaar toelating krijgen om de school (vroeger) te verlaten. Die toelating verkrijgen ze enkel na goedkeuring van de directie. Sancties Strafwerk Als je een strafwerk krijgt, maak je dit altijd op huiswerkbladen. Je noteert je naam en de reden van de straf op het huiswerkblad en laat dit door een ouder tekenen. Een strafwerk dien je in volgens de afspraken van de leraar of de opvoeder. Te laat indienen leidt altijd tot een bijkomende straf. Puntensysteem De leerkracht kan je als straf orde- of gedragspunten geven. De vakleerkracht noteert het aantal gedragspunten in het leerlingvolgsysteem, jij en je ouders kunnen deze opmerkingen bekijken. Als je van éénzelfde leerkracht 5 gedragspunten gekregen hebt, moet je een strafstudie volgen. Als je van verschillende leerkrachten 5 ordepunten gekregen hebt, moet je een ordestudie volgen. De orde- en gedragspunten + de datum van de strafstudie worden gecommuniceerd via het leerlingenvolgsysteem op Smartschool. De ordestudie vindt plaats op vrijdag van tot uur, de strafstudie op vrijdag van tot uur. Als je een orde- of strafstudie hebt, blijf je na de lessen op de speelplaats en ga je onder begeleiding van de verantwoordelijke leerkracht naar TOR 2. Als je niet aanwezig kan zijn in de orde- of strafstudie moet je dit minstens één dag vooraf met de nodige bewijsstukken bij de adjunct-directeur melden. Aanvragen de dag zelf worden nooit goedgekeurd. Als je gespijbeld hebt, kun je ook een werkstudie krijgen op woensdag van tot uur. De gevolgen van het krijgen van gedragspunten: Als je 3 strafstudies gekregen hebt, dan kom je in aanmerking voor een halve dag interne time out, na overleg binnen de cel leerlingenbegeleiding. Je ouders worden hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht. Tijdens deze korte time out werken we samen aan jouw gedragsprobleem. Nadat je 5 strafstudies gekregen hebt, kom je na overleg binnen de cel leerlingenbegeleiding in aanmerking voor een volledige dag interne time out. Je ouders worden hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht. Ook tijdens deze time out werken we aan jouw gedragsprobleem. Na 7 strafstudies wordt de klassenraad samengeroepen om te beslissen over de te nemen maatregelen. Een definitieve uitsluiting volgens de procedure beschreven in het algemeen schoolreglement, behoort dan tot de mogelijkheden.

6 Evaluatie en rapportering Op de website van de school en op Smartschool vind je alle info over het evaluatiebeleid van onze school. Na elke periode ontvang je een rapport en is er een oudercontact. De resultaten van de leerlingen kunnen via Skore geraadpleegd worden (Smartschool). Examenreglement Als je afwezig bent op een vooraf aangekondigde tussentoets moet je deze toets in afspraak met de vakleerkracht tijdens een avondstudie inhalen. Als je de dag vóór of tijdens de examenperiode afwezig bent, moet je altijd een officieel attest (bijv. doktersattest) voorleggen (zie algemeen schoolreglement). Als je afwezig bent zonder officieel attest, dan kan je de eerste dag van je terugkomst geen examens afleggen. In samenspraak met de directie wordt bepaald wanneer je dan de desbetreffende examens kan maken. Ouders worden schriftelijk op de hoogte gebracht van de schikkingen op het einde van elke trimester. Het examenreglement in 10 punten laat je thuis ondertekenen. Dit document krijg je voor de aanvang van de eerste toetsenperiode. Leerlingenbegeleiding Heb je problemen i.v.m. studeren, pesten, thuissituatie, dan kan je altijd terecht bij het team leerlingenbegeleiding. De verantwoordelijke leerkracht/opvoeder is voor jou een luisterend oor en probeert hulp te bieden/zoeken. Dit kan in veel gevallen door een diepgaand gesprek te voeren, soms door inschakeling van het CLB of door het zoeken naar externe organisaties die professionele hulp kunnen bieden. Het team zorg en leren bestaat uit mevr. Van Nevel, mevr. Coene, de hr. Matthys en de hr. Devlieghere, mevr. Gillet en de hr. F. Jacques. De coördinator van het onderssteuningsnetwerk is de hr. Vanackere.

Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25

Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25 Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25 vti@sint-rembert.be www.sint-rembert.be/vti/ Addendum bij het algemeen schoolreglement van de Scholengroep Sint-Rembert 1 september 2015

Nadere informatie

1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen

1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen Addendum bij schoolreglement 1 september 2013 1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen Op schooldagen is de school van 8.00 tot 17.00 uur of tot het einde van de avondstudie

Nadere informatie

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd 1P 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Zoekspel 10.10u Speeltijd 3de lesuur Zoekspel 4de lesuur Zoekspel 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Bezinning kapel 7de lesuur Bundel / schoolagenda 14.35u Speeltijd

Nadere informatie

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze 1AT 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Schoolagenda 10.10u Speeltijd 3de lesuur Bezinning 4de lesuur Afspraken 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Zoekspel 7de lesuur Zoekspel 14.35u Speeltijd 8ste lesuur

Nadere informatie

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9.

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9. WELKOM OP HET GIB Gemeentelijk Instituut Brasschaat JAAR : 1 5 6 JAAR : 2 3 4 1 8.10u 9.00u 8.10u 9.00u 2 9.00u 9.50u 9.00u 9.50u SPEELTIJD SPEELTIJD 3 10.00u 10.50u 10.00u 10.50u 4 10.50u 11.40u 10.50u

Nadere informatie

LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1)

LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1) LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1) Verspreid over de duur van de lessen Nederlands laat de taallesgever de cursisten een aantal keer deze toetstaak uitvoeren. Hij/zij kan een eventuele vooruitgang

Nadere informatie

Leefregels Atheneum Wispelberg

Leefregels Atheneum Wispelberg Atheneum Wispelberg Pagina 2 Hieronder vind je de voornaamste leefregels die op onze school gelden. Niet om je het leven zuur te maken, geen regels omwille van de regels. Wel hulpmiddelen om het samenleven

Nadere informatie

Leefregels Atheneum Wispelberg

Leefregels Atheneum Wispelberg Leefregels 2017-2018 Atheneum Wispelberg Pagina 2 Leefregels 2017-2018 Hieronder vind je de voornaamste leefregels die op onze school gelden. Niet om je het leven zuur te maken, geen regels omwille van

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R TWEEDE GRAAD Kortemark november 2015 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

Leefregels Atheneum Wispelberg

Leefregels Atheneum Wispelberg Atheneum Wispelberg Pagina 2 Hieronder vind je de voornaamste leefregels die op onze school gelden. Niet om je het leven zuur te maken, geen regels omwille van de regels. Wel hulpmiddelen om het samenleven

Nadere informatie

Campus Zeebrugge. Light versie van het schoolreglement

Campus Zeebrugge. Light versie van het schoolreglement Light versie van het schoolreglement In deze paar bladzijden geven we een vereenvoudigde versie met de belangrijkste afspraken uit het schoolreglement. Dit zal zonder twijfel bijdragen tot een aangenaam

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 1 Vakantiewerken Toetsen op vakantiewerken worden door ex-vijfdejaars (schooljaar 2014-15) afgelegd op maandag 1 september van 8.25 tot 10.05 uur in

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

wegwijs voor ouders

wegwijs voor ouders wegwijs voor ouders 2018-2019 www.lyceumieper.be welkom Beste ouder(s) Van harte welkom in het Lyceum! Samen zorgen we ervoor dat uw zoon of dochter vlot naar school kan gaan. Dat lukt alleen als er duidelijke

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R TWEEDE GRAAD Kortemark november 2017 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

Bijvoegsel bij ALGEMEEN SCHOOLREGLEMENT

Bijvoegsel bij ALGEMEEN SCHOOLREGLEMENT Bijvoegsel bij ALGEMEEN SCHOOLREGLEMENT Schooljaar 2017-2018 Welkom op onze school Goede afspraken maken goede vrienden. Waar mensen met elkaar samenwerken en samenleven zijn afspraken nu éénmaal noodzakelijk.

Nadere informatie

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad Dilbeek, 29 mei 2015 Schikkingen einde derde trimester 2014-2015 voor de 1ste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit schooljaar.

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R EERSTE GRAAD Kortemark november 2015 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2018-2019 OKAN INFOBROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Sint-Catharinacollege Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473 523991

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Beste studenten Geachte ouders Se-n-Se Kortemark december 2016 Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen.

Nadere informatie

Info ivm het schoolreglement

Info ivm het schoolreglement Info ivm het schoolreglement 2018-2019 Beste ouders, We zijn er ons van bewust dat het schoolreglement een erg lijvig document is met lange moeilijke wetteksten. Daarom hier voor jullie de belangrijkste

Nadere informatie

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar Kapelle-op-den-Bos 2015-06-02 Aan de ouders van de leerlingen van het 5 de jaar Beste ouders Geachte mevrouw, mijnheer Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Se-n-Se Kortemark november 2013 Beste studenten Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen.

Nadere informatie

Ondergetekende, ouder van... (naam en voornaam)... (klas) verklaart hierbij dat zijn/haar kind niet op school aanwezig was

Ondergetekende, ouder van... (naam en voornaam)... (klas) verklaart hierbij dat zijn/haar kind niet op school aanwezig was AFWEZIGHEIDSBRIEFJE: 1 Ondergetekende, ouder van... AFWEZIGHEIDSBRIEFJE: 2 Ondergetekende, ouder van... AFWEZIGHEIDSBRIEFJE: 3 Ondergetekende, ouder van... AFWEZIGHEIDSBRIEFJE: 4 Ondergetekende, ouder

Nadere informatie

Praktische informatie schooljaar

Praktische informatie schooljaar Praktische informatie schooljaar 2016-2017 1 Vakantiewerken Toetsen op vakantiewerken worden door ex-vijfdejaars (schooljaar 2015-16) afgelegd op donderdag 1 september van 8.25 tot 10.05 uur in de Elizabethrefter

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure Poets TRAVANT CAW Antwerpen Poets Blindestraat 6 8 2000 Antwerpen (telefoonnummer) (e-mailadres) 1 Welkom! Je bent gestart bij Travant Poets. Heb je vragen over je

Nadere informatie

SINT-PIETERSINSTITUUT

SINT-PIETERSINSTITUUT vzw Katholiek Onderwijs Regio Turnhout SINT-PIETERSINSTITUUT Jubileumlaan 1-2300 TURNHOUT tel. 014 63 99 11 - fax 014 63 99 12 info@sint-pietersinstituut.be - www.sint-pietersinstituut.be Turnhout, 23

Nadere informatie

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester.

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester. 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Overeenkomst realisaties haarzorg/haarstilist

Overeenkomst realisaties haarzorg/haarstilist Overeenkomst realisaties haarzorg/haarstilist Deze overeenkomst wordt afgesloten door twee partijen, namelijk enerzijds de vakleerkrachten en de leerling van 2/3/4/5/6/7 HZ. Het niet naleven van deze overeenkomst

Nadere informatie

Bijvoegsel bij ALGEMEEN SCHOOLREGLEMENT

Bijvoegsel bij ALGEMEEN SCHOOLREGLEMENT Bijvoegsel bij ALGEMEEN SCHOOLREGLEMENT Schooljaar 2016-2017 Welkom op onze school Goede afspraken maken goede vrienden. Waar mensen met elkaar samenwerken en samenleven zijn afspraken nu éénmaal noodzakelijk.

Nadere informatie

Kasteelplein Turnhout Tel

Kasteelplein Turnhout Tel De nevel van september Veegt langs de ramen Van het klaslokaal Waarin ze samen praten over kraters in vulkanen en pelen de diepte van de oceanen. Franse woordjes, zeg maar woorden, dictee, Het wiskundige

Nadere informatie

Hoofdstuk 3: De leefregels van VTI - OKAN. 3.1. Afspraken i.v.m. orde en stiptheid. 3.1.1. Te laat komen

Hoofdstuk 3: De leefregels van VTI - OKAN. 3.1. Afspraken i.v.m. orde en stiptheid. 3.1.1. Te laat komen Inhoud 3.1. Afspraken i.v.m. orde en stiptheid 3.2. Afspraken i.v.m. veiligheid en ongevallen 3.3. Afspraken i.v.m. kledij en persoonlijke zaken 3.4. Afspraken i.v.m. leerlingendocumenten 3.5. Afspraken

Nadere informatie

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2017-2018 INFO-BROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Technisch Instituut Sint-Jozef Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473

Nadere informatie

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE Lichtervelde, 16 augustus 2017 Geachte ouder(s) Beste leerling van het eerste jaar Nu de vakantie al ruim over de helft is, moeten we toch al even denken

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2018 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Reglement Pedagogische Maatregelen en Straf

Reglement Pedagogische Maatregelen en Straf Reglement Pedagogische Maatregelen en Straf Voor de Esprit scholen overplaatsing time out schorsing verwijdering Leerlingenversie Deze leerlingenversie is gemaakt omdat het officiële stuk vol staat met

Nadere informatie

Infoavond. 8 september 2015

Infoavond. 8 september 2015 Infoavond 8 september 2015 Welkom in onze school! Algemene informa6e Prak6sche informa6e Smartschool Oudercomité Algemene informa-e Studeren in het ASO Voorbereiding op het hoger onderwijs Zelfstandig

Nadere informatie

Wanneer begint de leerplicht? Is leerplicht hetzelfde als schoolplicht?

Wanneer begint de leerplicht? Is leerplicht hetzelfde als schoolplicht? leer plicht Vanaf welke leeftijd moet je naar school en wanneer mag je er van af? Mag je een dag thuis blijven als je ouders dat goed vinden? Moet je altijd een briefje van de dokter hebben als je ziek

Nadere informatie

Koninklijk Atheneum Keerbergen

Koninklijk Atheneum Keerbergen Koninklijk Atheneum Keerbergen SANCTIEBELEID Gids voor leerlingen, ouders en personeel 1 HET SANCTIEBELEID 1 Inhoudstafel 1 INHOUDSTAFEL 2 2 VOORWOORD 3 3 ORDEMAATREGELEN 4 3.1 MONDELINGE VERMANING 4 3.2

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017 Derde GRAAD Kortemark februari 2017 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische

Nadere informatie

ABC-wijzer. Schooljaar: Hast Katholiek Onderwijs Hasselt

ABC-wijzer. Schooljaar: Hast Katholiek Onderwijs Hasselt -wijzer Schooljaar: 2018-2019 www.campushast.be Achtste uur -code oekentas L Diefstal Drankfontein WAT JE ZEKER MOET WETEN VOOR EEN GOEDE GANG VAN ZAKEN IN HET HAST Ik mag het achtste uur naar huis als

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R EERSTE GRAAD Kortemark november 2014 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

Light versie van het schoolreglement

Light versie van het schoolreglement Light versie van het schoolreglement In deze paar bladzijden geven we een vereenvoudigde versie met de belangrijkste afspraken uit het schoolreglement. Dit zal zonder twijfel bijdragen tot een aangenaam

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL

WELKOM OP ONZE SCHOOL WELKOM! WELKOM OP ONZE SCHOOL Naar school kom je natuurlijk in de eerste plaats om te studeren. We hopen dan ook dat je zal slagen in de studierichting die je gekozen hebt. Jouw inzet, doorzettingsvermogen

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Volkscantina

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Volkscantina TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure Volkscantina TRAVANT CAW Antwerpen Volkscantina Blindestraat 6 8 2000 Antwerpen (e-mailadres) 1 Welkom! Je bent gestart bij Travant Volkscantina. Heb je vragen over

Nadere informatie

L E E F R E G E L S 2015-2016 VTI KORTRIJK-HARELBEKE-GULLEGEM

L E E F R E G E L S 2015-2016 VTI KORTRIJK-HARELBEKE-GULLEGEM 2015-2016 L E E F R E G E L S VTI KORTRIJK-HARELBEKE-GULLEGEM Inleiding Waar mensen samenkomen en willen samenleven, moeten er afspraken gemaakt worden. Hoe groter de groep, hoe duidelijker de afspraken

Nadere informatie

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Dilbeek, 21 november 2013 Geachte heer/mevrouw Beste leerling Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit

Nadere informatie

Start examens/projecten Speciale activiteiten

Start examens/projecten Speciale activiteiten 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 4e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Binnenkort starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 4 juni 2019 Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede GRAAD Kortemark maart 2018 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hugo Losschaertstraat 5A 8000 BRUGGE Tel. 050 33 09 64 Fax 050 34 74 80 E-mail ms.bruggecentrum@g-o.be 1 Geachte

Nadere informatie

Campus Zeebrugge. Light versie van het schoolreglement

Campus Zeebrugge. Light versie van het schoolreglement Als delen van een geheel goed samengaan, als tonen aangenaam samenklinken dan spreekt men van harmonie! Drie of meer tonen die harmoniëren vormen, een akkoord! Wij willen graag dit schooljaar met een muzikaal

Nadere informatie

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3 Wat lees je hier? Welkom p. 2 Voor leerlingen en ouders p. 3 - Wat doe je de eerste schooldagen? p. 3 - Hoe ziet je dagindeling eruit vanaf 2 september? p. 3 - Je dagelijkse to do-lijstje p. 4 - Wat kun

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

Afspraken in het Sint-Martinusinstituut

Afspraken in het Sint-Martinusinstituut Afspraken in het 1. Schooluren 07.30 uur De school is open. 08.25 uur Om 08.25 uur moeten alle leerlingen in de studiezaal aanwezig zijn: eerste graad in studiezaal 1 tweede graad in studiezaal 2 Iedere

Nadere informatie

Campus Heist. Light versie van het schoolreglement

Campus Heist. Light versie van het schoolreglement Light versie van het schoolreglement In deze paar bladzijden geven we een vereenvoudigde versie met de belangrijkste afspraken uit het schoolreglement. Dit zal zonder twijfel bijdragen tot een aangenaam

Nadere informatie

Richtlijnen voor de leerlingen

Richtlijnen voor de leerlingen Sint-Paulusinstituut VZW Vrij Katholiek Onderwijs te Herzele Burgemeester Matthijsstraat 5 9550 Herzele tel: 053 62 33 82 / fax: 053 63 19 84 email: info@sint-paulus.be 2018-11-26 Examenregeling Kerstmis

Nadere informatie

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling 15 maart 2019 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het tweede trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Ouderavond 1ste Graad. 9 september 2014

Ouderavond 1ste Graad. 9 september 2014 Ouderavond 1ste Graad 9 september 2014 Agenda Welkom Doel van deze avond Kennismaking Toelichting structuur school, studierichtingen en rapportensysteem Verloop van de avond Algemene uitleg Rondleiding

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE 1 vzw Katholiek Secundair Onderwijs van de Zusters van de Voorzienigheid Ondernemingsnummer 0409-977428 INSTITUUT MARIA KONINGIN PRAKTISCHE INFORMATIE 1. Laattijdig begin of vroegtijdig einde van de school

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede graad Kortemark maart 2019 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap H. LOSSCHAERTSTRAAT 5A 8000 BRUGGE Tel.: 050/33.09.64 Fax: 050/34.74.80 E-mail: ms.bruggecentrum@g-o.be Geachte

Nadere informatie

Kwaliteitsvol onderwijs

Kwaliteitsvol onderwijs kansen Kwaliteitsvolle lessen hoog leerrendement voor iedereen doorzettingsvermogen persoonlijke kracht Sterke volwassene leerproces verlangen zelfdiscipline Kwaliteitsvol onderwijs wij brengen uw kind

Nadere informatie

Scholengroep Domein Speelhof CONCRETE AFSPRAKEN

Scholengroep Domein Speelhof CONCRETE AFSPRAKEN Scholengroep Domein Speelhof MIDDENSCHOOL 2 CONCRETE AFSPRAKEN www.scholengroepdomeinspeelhof.be In het schoolreglement staan algemene rechten en plichten van de leerling, hun ouders en de school. Dit

Nadere informatie

Wanneer begint de leerplicht? Is leerplicht hetzelfde als schoolplicht?

Wanneer begint de leerplicht? Is leerplicht hetzelfde als schoolplicht? eer licht Vanaf welke leeftijd moet je naar school en wanneer mag je er van af? Mag je een dag thuis blijven als je ouders dat goed vinden? Moet je altijd een briefje van de dokter hebben als je ziek bent?

Nadere informatie

Wie is de directie? Op welk secretariaat moet ik voor wat zijn? Het leerlingensecretariaat

Wie is de directie? Op welk secretariaat moet ik voor wat zijn? Het leerlingensecretariaat is een school waar jonge geesten met een open blik naar hun toekomst kijken. Een plek waar ieder zijn of haar talenten ontdekt en ontwikkelt. De stevige basis die het fundament vormt van een succesvol

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

Hoofdstuk 3: De leefregels van VTI - OKAN Afspraken i.v.m. orde en stiptheid Te laat komen

Hoofdstuk 3: De leefregels van VTI - OKAN Afspraken i.v.m. orde en stiptheid Te laat komen Inhoud 3.1. Afspraken i.v.m. orde en stiptheid 3.2. Afspraken i.v.m. veiligheid en ongevallen 3.3. Afspraken i.v.m. kledij en persoonlijke zaken 3.4. Afspraken i.v.m. leerlingendocumenten 3.5. Afspraken

Nadere informatie

Leerlingen nemen de kortste en meest logische weg naar en van de school. Ook onderweg gedragen ze zich zoals het hoort.

Leerlingen nemen de kortste en meest logische weg naar en van de school. Ook onderweg gedragen ze zich zoals het hoort. In het schoolreglement staan algemene rechten en plichten van de leerling, hun ouders en de school. Dit schoolreglement met bijlagen vind je terug op onze website www.atheneumborgloon.be. Deze nota vat

Nadere informatie

Leerplicht. Naar school gaan, moet dat of mag dat?

Leerplicht. Naar school gaan, moet dat of mag dat? Leerplicht Naar school gaan, moet dat of mag dat? Alles over leerplicht Vlaamse Infolijn Onderwijs tel. 1700 tussen 9u en 19u onderwijs.vlaanderen.be/ contact Informatiepunt ouders en leerlingen tel. 02

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. 't Frakske

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. 't Frakske TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure 't Frakske TRAVANT CAW Antwerpen 't Frakske 2 de handskleding Kerkstraat 57 2060 Antwerpen (telefoonnummer) 1 Welkom! Je bent gestart bij 't Frakske. Heb je vragen

Nadere informatie

Zo is er het officiële schoolreglement dat je ouders en jij goed moeten doornemen en handtekenen.

Zo is er het officiële schoolreglement dat je ouders en jij goed moeten doornemen en handtekenen. Ik voel me goed op school In onze school brengen iedere dag meer dan 1000 mensen (jongeren en volwassenen) samen de dag door. We vinden het belangrijk dat iedereen zich hier goed voelt : leerlingen, leraars,

Nadere informatie

Noteer meteen in uw agenda

Noteer meteen in uw agenda Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 2 V I E R D E J A A R 2 3 S E P T E M B E R 2 0 1 6 M I S S I E Geïnspireerd door de fig van Don Bosco biedt onze school kwaliteitsvol onderwijs in een groene omgeving.

Nadere informatie

Inhoud. Welkom Praktische informatie... 3

Inhoud. Welkom Praktische informatie... 3 Inhoud Welkom 2 1. Praktische informatie... 3 1.1. Plan van de school... 3 1.2. Eerste schooldagen... 5 1.3. Dagindeling... 5 1.4. Afwezigheden... 6 1.5. Cafetaria... 6 1.6. Allerlei activiteiten... 7

Nadere informatie

MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 22 november 2012

MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 22 november 2012 Zottegem, 22 november 2012 MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 22 november 2012 Beste leerlingen Geachte ouders Voor de kerstvakantie begint, hebben onze leerlingen nog een

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

AFWEZIGHEID VAN EEN LEERLING Elke afwezigheid wordt door je ouders gemeld aan het secretariaat (liefst vóór 9 uur).

AFWEZIGHEID VAN EEN LEERLING Elke afwezigheid wordt door je ouders gemeld aan het secretariaat (liefst vóór 9 uur). HET SCHOOLREGLEMENT IN EEN NOTENDOP (2017-2018) AFWEZIGHEID VAN EEN LEERLING Elke afwezigheid wordt door je ouders gemeld aan het secretariaat (liefst vóór 9 uur). AFWEZIGHEID VAN EEN LEERKRACHT Als een

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

Leerplicht. Naar school gaan, moet dat of mag dat?

Leerplicht. Naar school gaan, moet dat of mag dat? Leerplicht Naar school gaan, moet dat of mag dat? Alles over leerplicht Vlaamse Infolijn Onderwijs tel. 1700 www.ond.vlaanderen.be/ infolijn Informatiepunt ouders en leerlingen tel. 02 553 87 33 Scholen

Nadere informatie

Leerplicht. Naar school gaan, moet dat of mag dat?

Leerplicht. Naar school gaan, moet dat of mag dat? Leerplicht Naar school gaan, moet dat of mag dat? Alles over leerplicht Vlaamse Infolijn Onderwijs tel. 1700 www.ond.vlaanderen.be/ infolijn Informatiepunt ouders en leerlingen tel. 02 553 87 33 Scholen

Nadere informatie

Er wordt dus een onderscheid gemaakt tussen gewettigde en problematische afwezigheden.

Er wordt dus een onderscheid gemaakt tussen gewettigde en problematische afwezigheden. Afwezigheden 1. In het kleuteronderwijs In het kleuteronderwijs is het gewenst dat de ouders de leerkracht (tijdig) informeren over de afwezigheid van hun kind. Voor kinderen die het eerste jaar van de

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

LEEFREGELS 01/09/2017. Welke taal spreek ik op school? Wanneer moet ik op school zijn? En als ik te laat kom?

LEEFREGELS 01/09/2017. Welke taal spreek ik op school? Wanneer moet ik op school zijn? En als ik te laat kom? LEEFREGELS Waar mensen samenleven, worden afspraken gemaakt. Ook op het GO! technisch atheneum Jette zijn duidelijke afspraken nodig om het leren en samenleven mogelijk te maken en goed te laten verlopen.

Nadere informatie

Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen.

Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. DERDE GRAAD Kortemark december 2016 Beste ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R O N

Nadere informatie

BIJVOEGSEL ALGEMEEN SCHOOLREGLEMENT. V.Z.W. Scholengroep Sint-Rembert TORHOUT

BIJVOEGSEL ALGEMEEN SCHOOLREGLEMENT. V.Z.W. Scholengroep Sint-Rembert TORHOUT Technisch Instituut Sint-Vincentius BIJVOEGSEL ALGEMEEN SCHOOLREGLEMENT V.Z.W. Scholengroep Sint-Rembert TORHOUT Schooljaar 2015-2016 Schoolreglement SiVi 2015-2016 2 WELKOM OP SIVI Geachte ouder We zijn

Nadere informatie

DE 20 VAN CAMPHUYSEN. [versie ]

DE 20 VAN CAMPHUYSEN. [versie ] DE 20 VAN CAMPHUYSEN. [versie 20120824] 1. SPULLEN. Bij elke les heb je zelf de benodigde spullen (boeken, schriften, kleding e.d) bij je. Dus niet samen uit één boek werken. Voor elk vak gebruik je een

Nadere informatie

Infoavond 1 e jaar. 11 september Welkom in Middenschool Don Bosco

Infoavond 1 e jaar. 11 september Welkom in Middenschool Don Bosco Infoavond 1 e jaar 11 september 2018 Welkom in Middenschool Don Bosco programma 1. Wie is wie 2. Opvoedingsproject 3. Start schooljaar 4. Leerlingbegeleiding 5. Evaluatiesysteem 6. Digitale agenda en planningsagenda

Nadere informatie

5Fiche. tzitemzo... als je een minderjarige vreemdeling bent in België. Recht op onderwijs van minderjarige vreemdelingen.

5Fiche. tzitemzo... als je een minderjarige vreemdeling bent in België. Recht op onderwijs van minderjarige vreemdelingen. 5Fiche tzitemzo... als je een minderjarige vreemdeling bent in België Recht op onderwijs van minderjarige vreemdelingen. I. RECHT OP ONDERWIJS Volgens art. 28 van het Kinderrechtenverdrag heeft elk kind

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

Schoolreglement Academie Hamme

Schoolreglement Academie Hamme Schoolreglement Academie Hamme Inschrijving Een inschrijving is pas definitief na ondertekening voor akkoord van het schoolreglement, het artistiek pedagogisch project en na betaling van het wettelijke

Nadere informatie

Infoavond 2 e jaar. 6 september Van harte welkom!

Infoavond 2 e jaar. 6 september Van harte welkom! Infoavond 2 e jaar 6 september 2018 Van harte welkom! programma Deel 1: algemene info in de zaal wie is wie + middenschool richtingen in 2 e jaar 2 e jaar: scharnierjaar dagelijks werk / grote toets wiskunde

Nadere informatie

Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015

Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015 Zottegem, 16 november 2015 Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015 Beste ouder Voor de kerstvakantie begint, hebben onze leerlingen nog een zware periode met eindproeven voor de boeg.

Nadere informatie