Installatiehandleiding - Deel 2 DocTrails.NET Connector

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Installatiehandleiding - Deel 2 DocTrails.NET Connector"

Transcriptie

1 Installatiehandleiding - Deel 2 DocTrails.NET Connector D Soft nv

2 Inleiding 2 1 Inleiding De DocTrails.NET Connector laat u toe om berichten via het BlueRidge DocTrails platform naar uw handelspartners te sturen of om berichten te ontvangen. stap x verwijst naar de stappen in het verkorte online onboarding programma ( ) De schermafbeeldingen in deze handleiding zijn gemaakt onder Windows Vista. Voor oudere Windows-versies wijken ze enigszins af, maar het principe blijft gelijk. 1.1 Systeemvereisten Windows 2000 SP4, Windows XP SP2, Windows Vista.NET Framework 2.0 of hoger 1.2 DocTrails.NET Connector downloaden stap 6 1 Download de DocTrails.NET Connector op 2 Sla het installatieprogramma op

3 DocTrails.NET Connector installeren 3 2 DocTrails.NET Connector installeren 2.1 Standaardinstallatie stap 6 1 Start het DocTrails.NET Connector installatieprogramma 2 Volg de stappen op het scherm om de DocTrails.NET Connector te installeren. Er wordt u onder andere gevraagd om een locatie voor het programma op te geven. In de meeste gevallen kunt u de voorgestelde locatie gewoon aanvaarden. 3 Na enige ogenblikken is de installatie voltooid. Bij een succesvolle installatie staan: op het bureaublad 2 snelkoppelingen onder het Start-menu > Programma s > D Soft > BlueRidge DocTrails Connector gelijkaardige snelkoppelingen

4 DocTrails.NET Connector installeren 4 Er zijn 2 connectoren aangemaakt: BlueRidge DocTrails Connector Staging voor het testen van nieuwe berichtenstromen BlueRidge DocTrails Connector Production voor de eigenlijke berichten 2.2 Repareren en verwijderen Mocht u reeds eerder de DocTrails.NET Connector geïnstalleerd hebben, dan verschijnt bij het starten van het installatieprogramma het volgende scherm: U kunt uiteraard ook de standaard Windows deïnstallatieprocedure gebruiken als u DocTrails.NET Connector wilt verwijderen. Als u manueel een nieuwe versie van DocTrails.NET Connector gedownload heeft, dan moet u eerst de geïnstalleerde versie verwijderen alvorens de nieuwe te installeren. 2.3 Automatische updates DocTrails.NET Connector wordt automatisch geüpdatet als er een nieuwe versie beschikbaar komt. Dit gebeurt volledig transparant.

5 Configuratie van de testomgeving 5 3 Configuratie van de testomgeving 3.1 Inleiding Het BlueRidge DocTrails platform laat u toe om berichten met uw handelspartners uit te wisselen. Hiertoe moet eerst een berichtenstroom opgesteld worden die het binnenkomend formaat converteert naar het gewenste uitvoerformaat en waarbij verder bepaald wordt wie de verzender en ontvanger(s) van het bericht zijn. Een berichtenstroom wordt altijd eerst getest in een aparte omgeving, de zgn. stagingomgeving of testomgeving. Tijdens het testen kunnen zender en ontvanger de goede werking van de berichtenstroom nagaan. Pas als dit door alle partijen is goedgekeurd, wordt de berichtenstroom toegankelijk in de productie-omgeving. U moet dus na het aanmaken van elke nieuwe berichtenstroom eerst een aantal tests uitvoeren via de staging-omgeving. Hiervoor gebruikt u: BlueRidge DocTrails Connector Staging op een locale PC BlueRidge DocTrails Staging website ( ) Berichten die u via de Staging-omgeving verstuurt, hebben geen wettelijk bindend karakter. De berichten worden tevens automatisch na een bepaalde tijd verwijderd. 3.2 Basisconfiguratie DocTrails Connector Staging stap 6 1 start de BlueRidge DocTrails Connector Staging vanop het bureaublad of via het Windows Start-menu Gedurende enkele ogenblikken verschijnt een opstartscherm:

6 Configuratie van de testomgeving 6 Als u de DocTrails Connector voor het eerst wil gebruiken, dan ziet u in de Windows System Tray het icoon van een gestopte DocTrails Connector (rood kruis) met een foutmelding: In de titelbalk van het dialoogvenster ziet u duidelijk dat de connector gekoppeld is aan de Staging-omgeving. Als u een nieuwe berichtenstroom heeft aangevraagd, ziet u die voorlopig alleen in deze omgeving. 2 Onder het tabblad Settings selecteert u het GlobalSign PersonalSign certificaat dat u eerder heeft aangevraagd Dit certificaat moet hetzelfde zijn als wat u heeft gekoppeld aan uw account op de BlueRidge DocTrails portaal. Is dit niet het geval, dan ziet u onderstaande melding: Als uw persoonlijk certificaat niet zichtbaar is, zie Problemen oplossen en rapporteren.

7 Configuratie van de testomgeving 7 3 Bij ProcessInterval geeft u in hoe vaak, in seconden, de DocTrails Connector de geconfigureerde mappen (zie verder) moet controleren op nieuwe bestanden of connectie moet maken met het BlueRidge DocTrails platform. In de testfase kunt u een lage waarde gebruiken, maar later in de productie-omgeving houdt u die waarde best niet te laag om onnodige belasting van het systeem te vermijden. 4 Maakt u gewoonlijk gebruik van een proxy server om het internet op te gaan, dan kunt u die ook in de DocTrails Connector opgeven. Raadpleeg zonodig uw systeembeheerder voor de precieze instellingen. 5 Klik op de knop Save Configuration om de veranderingen te bewaren

8 Configuratie van de testomgeving Een uitgaande berichtenstroom configureren stap 6, 7 1 Rechtsklik op het DocTrails Connector icoon in de System Tray en kies Configuration om opnieuw het DocTrails Connector configuratievenster te openen. 2 Als er nog geen berichtenstromen geconfigureerd zijn, krijgt u onderstaande melding: 3 In het tabblad Outgoing Flows krijgt u een overzicht van alle uitgaande berichtenstromen die voor uw gebruikersaccount geactiveerd zijn 4 Klik op de Browse knop naast de berichtenstroom die u wil instellen. Vervolgens bladert u naar de map waaruit alle berichten moeten opgepikt worden. Indien gewenst kunt u vooralsnog een nieuwe map aanmaken. In deze map plaatst uw boekhoudpakket of ERP systeem bijvoorbeeld de uitgaande facturen.

9 Configuratie van de testomgeving 9 5 Klik op het rode start/stop icoon om de uitgaande berichtenstroom te starten. Het icoon wordt groen om aan te geven dat de berichtenstroom wacht op berichten. 6 Klik op de knop Save Configuration om de veranderingen te bewaren 7 In de Windows System Tray ziet u het ikoon dat wijst op een correcte werking van de DocTrails Connector 8 Van zodra uitgaande berichten in de ingestelde map verschijnen, worden ze opgepikt door de DocTrails Connector (afhankelijk van de ProcessInterval waarde), versleuteld met uw persoonlijk certificaat en verzonden naar het BlueRidge DocTrails platform.

10 Configuratie van de testomgeving 10 9 U kunt de correcte verzending en conversie van de berichten controleren door aan te melden in de BlueRidge DocTrails portaal. Bij Verzonden berichten vindt u alle door DocTrails verwerkte berichten terug. selecteer de folder waar uw boekhoudpakket of ERP systeem de facturen heeft geplaatst. De DocTrails Staging Connector zal de bestanden in deze map oppikken en versturen naar uw bestemmeling.

11 Configuratie van de testomgeving Een inkomende berichtenstroom configureren stap 6, 7 1 Rechtsklik op het DocTrails Connector icoon in de System Tray en kies Configuration om opnieuw het DocTrails Connector configuratievenster te openen. 2 In het tabblad Incoming Flows krijgt u een overzicht van alle uitgaande berichtenstromen die voor uw gebruikersaccount geactiveerd zijn 3 Klik op de Browse knop naast de berichtenstroom die u wil instellen. Vervolgens bladert u naar de map waarin de binnenkomende berichten moeten komen.

12 Configuratie van de testomgeving 12 4 Klik op het rode start/stop icoon om de uitgaande berichtenstroom te starten. Het icoon wordt groen om aan te geven dat de berichtenstroom wacht op berichten. 5 Klik op de knop Save Configuration om de veranderingen te bewaren 6 In de Windows System Tray ziet u het ikoon dat wijst op een correcte werking van de DocTrails Connector 7 Van zodra de DocTrails Connector voor u bestemde berichten aantreft op het BlueRidge DocTrails platform, worden ze gedownload en automatisch in de ingestelde map geplaatst berichten (afhankelijk van de ProcessInterval waarde).

13 Configuratie van de productie-omgeving 13 4 Configuratie van de productie-omgeving 4.1 Inleiding Nadat een berichtenstroom door alle partijen is goedgekeurd in de staging-omgeving wordt hij beschikbaar gesteld in de productie-omgeving. Van dan af gebruikt u: BlueRidge DocTrails Connector Production op een locale PC BlueRidge DocTrails website ( ) Berichten die u via de productie-omgeving verstuurt, hebben een wettelijk bindend karakter. 4.2 Configuratie DocTrails Connector Production stap 8 De configuratie van de DocTrails Connector Production is volledig identiek aan de DocTrails Connector Staging. Ook hier dient u het zelfde persoonlijke certificaat te koppelen en de berichtenstromen te configureren. U krijgt alleen die berichtenstromen te zien die door u, uw handelspartner en D Soft zijn goedgekeurd. Eenmaal de DocTrails Connector is opgestart ziet u in de titelbalk met welke omgeving geconnecteerd wordt. Alle stappen zijn vervolgens identiek aan de configuratie van de DocTrails Connector Staging. Let wel: u ziet alleen de berichtenstromen die voor productie zijn goedgekeurd.

14 Berichtopvolging stap 7, Berichtopvolging stap 7, 8 U kunt via de BlueRidge DocTrails websites de status van uw verzonden of ontvangen berichten volgen. Log aan op (testomgeving)of (productieomgeving) U vindt de verzonden berichten terug onder Verzonden berichten Berichten die fout gegaan zijn bij de verwerking, zijn terug te vinden onder Foutberichten. Als de fout zich echter al situeert bij het versturen van het bericht met de DocTrails Connector, dan wordt de fout in de Windows Event Viewer gelogd (zie Problemen oplossen en rapporteren ). Binnenkomende berichten staan onder Postvak In Door op een bericht te klikken, krijgt u de details van het bericht te zien (bv. stappen in de verwerking)

15 Problemen oplossen en raporteren 15 6 Problemen oplossen en raporteren 6.1 U krijgt geen verbinding met het BlueRidge DocTrails platform Als u foutmeldingen zoals hieronder blijft krijgen, dan kan DocTrails Connector geen connectie maken met het BlueRidge DocTrails platform. 1 Probeer met Internet Explorer te surfen naar een willekeurig internetadres. Als dit lukt, heeft u vermoedelijk de proxy-instellingen in de DocTrails Connector verkeerd geconfigureerd 2 Start de DocTrails Connector en corrigeer de proxy-instellingen. Uw systeembeheerder kan u hierbij assisteren.

16 Problemen oplossen en raporteren Uw persoonlijk certificaat is niet zichtbaar Als uw GlobalSign PersonalSign certificaat niet zichtbaar is, dan heeft u het misschien niet geïnstalleerd op de PC waarop u de DocTrails Connector wilt gebruiken. Op de PC waarop u het certificaat ontvangen heeft, dient u dit eerst te exporteren om het vervolgens te importeren op de DocTrails Connector PC. 1 Op de PC met het GlobalSign PersonalSign certificaat opent u Internet Explorer 2 Kies Tools > Internet Options en klik vervolgens in het tabblad Content op Certificates 3 Selecteer uw persoonlijk certificaat onder het tabblad Personal

17 Problemen oplossen en raporteren 17 4 Exporteer de private sleutel met onderstaande opties 5 Geef een paswoord in en kies een locatie voor het bestand 6 Na een succesvolle export staat nu een pfx-bestand op de gewenste locatie. Kopieer dit bestand nu naar de PC met de DocTrails Connector. 7 Op de PC met de DocTrails Connector opent u Internet Explorer

18 Problemen oplossen en raporteren 18 8 Kies Tools > Internet Options en klik vervolgens in het tabblad Content op Certificates 9 Selecteer Import en blader vervolgens naar het pfx-bestand dat u eerder geëxporteerd heeft 10 Geef het paswoord en onderstaande opties 11 Uw GlobalSign PersonalSign certificaat is nu geïnstalleerd en kunt nu de DocTrails Connector verder configureren.

19 Problemen oplossen en raporteren Uw persoonlijk certificaat kan niet gebruikt worden Dit certificaat moet hetzelfde zijn als wat u heeft gekoppeld aan uw account op de BlueRidge DocTrails portaal. Is dit niet het geval, dan ziet u onderstaande melding: Om uw GlobalSign PersonalSign certificaat te koppelen volgt u volgende stappen: 1 Log aan op 2 Onder Aanmeldinstellingen kiest u in de lijst met beschikbare certificaten uw persoonlijk certificaat 3 Klik op Koppel geselecteerd certificaat 6.4 Er zijn geen berichtenstromen zichtbaar Bij het opstarten van de DocTrails Connector verschijnt onderstaande foutmelding én in de tabbladen Incoming Flows en Outgoing Flows ziet u geen berichtenstromen staan: De oorzaak hiervan kan zijn: Staging: u heeft nog geen berichtenstromen aangevraagd of uw aanvraag is nog in behandeling. Volg de procedure in de DocTrails Installatiehandleiding deel 1 om een berichtenstroom aan te vragen Production: uw berichtenstroom is wel actief in de staging-omgeving, maar nog niet in de productie-omgeving. Als u, uw handelspartner akkoord zijn over de goede verwerking van de berichten, kunt u het DocTrails team vragen uw berichtenstroom te activeren.

20 Problemen oplossen en raporteren Probleemrapport opvragen en bewaren Alle acties van de DocTrails.NET Connector worden gelogd a.d.h.v. standaard Windows events. Als u door DocTrails medewerkers gevraagd wordt om een probleemrapport te bewaren, dan doet u dit als volgt: Onderstaande schermafbeeldingen zijn gemaakt onder Windows Vista. Voor oudere Windowsversies wijken ze enigszins af, maar het principe blijft gelijk. 1 In het Windows Start-menu kiest u Run 2 Typ eventvwr en klik op OK 3 In de Event Viewer ziet u een aparte log voor de Staging en voor de Production Connector. Klik op het Connector log dat u wilt bekijken. U krijgt een lijst met alle acties die door de DocTrails Connector zijn uitgevoerd. Rode uitroeptekens duiden op fouten. 4 Selecteer de events die op een probleem duiden en kies Action > Save Selected Events of kies File > Save log as om het volledige logbestand te bewaren.

21 Problemen oplossen en raporteren 21 5 Kies een naam en locatie voor het logbestand.

Installatie- en gebruikershandleiding - Deel 1 Aansluitprocedure (onboarding programma)

Installatie- en gebruikershandleiding - Deel 1 Aansluitprocedure (onboarding programma) Installatie- en gebruikershandleiding - Deel 1 Aansluitprocedure (onboarding programma) D Soft nv 6-9-2007 Inleiding 2 1 Inleiding In deze handleiding vindt u alle informatie om aan te sluiten op BlueRidge

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Fleet Pack Scan2FleetPack

Fleet Pack Scan2FleetPack Fleet Pack Scan2FleetPack Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 WAAROM SCAN2FLEETPACK?... 1 INSTALLATIE... 2 DOWNLOADEN... 2 CONFIGURATIE... 4 GEBRUIK... 5 Het programma openen... 5 Inscannen en uploaden...

Nadere informatie

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades)

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Pak het Factuur2King.zip bestand uit en plaats de bestanden op de gewenste locatie op de PC (de locatie maakt niet uit). Controleer dat de volgende twee

Nadere informatie

Snelstartgids PVM UCP 2.0

Snelstartgids PVM UCP 2.0 Snelstartgids PVM UCP 2.0 Uitgebracht door: ZorgTTP Referentie: Snelstartgids PVM ZorgTTP Datum: 20-05-2019 Versie: 2.0 1 Doel van dit document In dit document wordt kort en bondig aangegeven welke stappen

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Kubus Stabu 4 Licentiemanager voor netwerklicenties

Kubus Stabu 4 Licentiemanager voor netwerklicenties Kubus Stabu 4 Licentiemanager voor netwerklicenties Installatiehandleiding Inleiding Na installatie van Kubus Stabu 4 dient een licentie geactiveerd te worden door middel van het invoeren van een licentiecode.

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Porthus Communicator Client G E B R U I K E R S H A N D L E I D I N G

Porthus Communicator Client G E B R U I K E R S H A N D L E I D I N G Inhoudsopgave Installatie van de... 3 Benodigdheden... 3 Installer downloaden... 3 Installeren... 3 Gebruik van de... 7 Starten... 7 Het ophalen en versturen van gegevens... 7 Gegevens ophalen... 7 Gegevens

Nadere informatie

Act! Company Builder Handleiding

Act! Company Builder Handleiding Act! Company Builder Handleiding Versie 1.1 25-07-2014 Inleiding Kost het u ook zoveel tijd om, na het importeren van nieuwe contacten, bedrijven aan te maken of deze contacten te koppelen aan bestaande

Nadere informatie

Installatie handleiding Basware Virtual Printer

Installatie handleiding Basware Virtual Printer P a g i n a 1 Installatie handleiding Basware Virtual Printer P a g i n a 2 Welkom bij Basware Virtual Printer Basware Virtual Printer is een dienst voor het versturen van elektronische facturen aan uw

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening 11 april 2007 ZorgTTP Inleiding In het kader van Risicoverevening wordt gepseudonimiseerd informatie aangeleverd aan het College voor Zorgverzekeringen

Nadere informatie

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B.

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Quasyscan 1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Zodra er een internetverbinding tot stand is gebracht...7 C.

Nadere informatie

Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk. 2011 Sdu Uitgeverij / A. Koppenaal

Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk. 2011 Sdu Uitgeverij / A. Koppenaal Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk / A. Koppenaal I Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk Inhoudsopgave A Inleiding 1 B Installatie 2 C Troubleshoot 4 1 Melding:... Kan database niet

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

Snelstartgids PVM ZorgTTP

Snelstartgids PVM ZorgTTP Snelstartgids PVM ZorgTTP Uitgebracht door: ZorgTTP Referentie: Snelstartgids PVM ZorgTTP Datum: 09-10-2018 Versie: 1.2 1 Doel van dit document In dit document wordt kort en bondig aangegeven welke stappen

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Volg de onderstaande stappen om een nieuwe versie van Factuur2King 2.1 te installeren of een bestaande installatie bij te werken. 1. Uitpakken zipbestanden Pak

Nadere informatie

KUBUS Spexx 5 Licentiemanager voor netwerklicenties

KUBUS Spexx 5 Licentiemanager voor netwerklicenties KUBUS Spexx 5 Licentiemanager voor netwerklicenties Installatiehandleiding Voordat u een bestaande netwerkinstallatie van Kubus Stabu 4 gaat upgraden. De procedure zoals hieronder beschreven is enkel van

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013 Act! SnelStart Connect Handleiding Versie 1.0 12-12-2013 Inleiding Met SnelStart Connect kunt uw Act! database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect biedt u de mogelijkheid om de gegevens

Nadere informatie

AS/Web. Installatiehandleiding

AS/Web. Installatiehandleiding AS/Web Installatiehandleiding Inhoudstafel Herinnering: vereisten... 1 Installatie...2 Bijstand...7 1. Herinnering: vereisten Dit document beschrijft de verschillende stappen om zelf AS/Web correct te

Nadere informatie

DmfAPPL - web Handleiding. Hoe het certificaat installeren? Version 4.0 Januari 2008 Bucom

DmfAPPL - web Handleiding. Hoe het certificaat installeren? Version 4.0 Januari 2008 Bucom DmfAPPL - web Handleiding Hoe het certificaat installeren? Version 4.0 Januari 2008 Bucom Inhoudstafel 1. 2. Inleiding...4 Hoe laadt u de private sleutel op in de internetbrowser?...5 3. Hoe exporteert

Nadere informatie

SERVER MONITOR SMS SERVER

SERVER MONITOR SMS SERVER TEC Server Monitor: Een flexibele oplossing om uw server zorgvuldig te monitoren en te bewaken. De TEC Server Monitor is een flexibele applicatie voor het bewaken van uw server. Indien de server offline

Nadere informatie

Wat te doen na de aanschaf van:

Wat te doen na de aanschaf van: Wat te doen na de aanschaf van: - Een nieuw werkstation - Een nieuwe server Inhoud Inleiding... 2 De juiste werkomgeving... 2 Eén computer, één gebruiker... 2 De database op een server en één of meerdere

Nadere informatie

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Oktober 2015 Hoofdstuk 1, Standalone-installatie nieuwe Dias versie op Windows PC Inhoud 1 Standalone-installatie nieuwe Dias versie

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MS OFFICE OUTLOOK 2007 (WINDOWS) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge

Nadere informatie

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versie 2.0 Datum 25 november 2014 Status definitief (UZ68.01) UZI-register Ondertekenen e-mail met Microsoft Outlook versie 2.0 definitief (UZ69.03) 24 november

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Privacy & Verzend Module ten behoeve van Risicoverevening (RVE) & Genees- en hulpmiddelen Informatie Project (GIP)

Installatie- en gebruikshandleiding Privacy & Verzend Module ten behoeve van Risicoverevening (RVE) & Genees- en hulpmiddelen Informatie Project (GIP) Installatie- en gebruikshandleiding Privacy & Verzend Module ten behoeve van Risicoverevening (RVE) & Genees- en hulpmiddelen Informatie Project (GIP) Mei 2009 ZorgTTP E-mail servicedesk@zorgttp.nl Tel.

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken Volg de onderstaande stappen om Factuur2King 2.1 MU te installeren of een bestaande installatie bij te werken. Werkt u op dit moment nog met Factuur2King

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Maurice Lefeu Pagina 1

omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Maurice Lefeu Pagina 1 Outlook 2010 instellen met POP3 (of IMAP) in de Skool omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Auteur: Maurice Lefeu Pagina 1 Werkwijze Volg alle stappen volgens deze handleiding en check alle acties in de

Nadere informatie

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03 Inhoudstafel Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2016 Toegang deelnemers / Inloggen... 02 Paswoord vergeten. 02 Account deelnemer... 03 Communicatiemateriaal.. 03 Bijbestellen communicatiemateriaal..

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy-Car

Installatiehandleiding Easy-Car Installatiehandleiding Easy-Car 1. Na het downloaden van het Easy-Car Setup programma voert u deze Setup uit (uitvoeren = dubbelklikken op de icoon). 2. Indien blijkt dat de versie van Microsoft.NET Framework

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010 Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010 Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Microsoft Outlook 2010 Microsoft Windows Xp

Nadere informatie

Installatie SQL: Server 2008R2

Installatie SQL: Server 2008R2 Installatie SQL: Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar het tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en als wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een

Nadere informatie

System Updates Gebruikersbijlage

System Updates Gebruikersbijlage System Updates Gebruikersbijlage System Updates is een hulpprogramma van de afdrukserver dat de systeemsoftware van uw afdrukserver met de recentste beveiligingsupdates van Microsoft bijwerkt. Het is op

Nadere informatie

Correct instellen intranet

Correct instellen intranet Correct instellen intranet Om gebruik te maken van het intranet is het van belang dat uw Windows computer goed is ingesteld. Deze handleiding helpt u hierbij door middel van de intranet starter. Dit programma

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007 Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007 Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Microsoft Outlook 2007 Microsoft Windows Xp

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

Beknopte handleiding SQ Vieuw software

Beknopte handleiding SQ Vieuw software Beknopte handleiding SQ Vieuw software Het startscherm met de verschillende opties: - Logger Set-up : het programmeren van de datalogger naar een gewenste configuratie - Download Data: het halen van data

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding UNIT4 DataCollector

Gebruikershandleiding UNIT4 DataCollector Gebruikershandleiding UNIT4 DataCollector 2.7.0.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding Unit4 DataCollector... 2 2 Systeemeisen... 3 3 Installatie DataCollector... 4 3.1 Downloaden DataCollector... 4 3.2 Uitpakken

Nadere informatie

Installeren van het programma Shop Pro versie 6

Installeren van het programma Shop Pro versie 6 Installeren van het programma Shop Pro versie 6 HET PROGRAMMA WERKT ZOWEL ONDER WINDOWS XP, WINDOWS VISTA ALS WINDOWS 7. 1 Inhoud van de cd Op de cd staan 4 mappen Drivers Dit zijn bijkomende drivers voor

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Handleiding. Instellen Outlook Click-To-Dialplugin. PBXonline.be

Handleiding. Instellen Outlook Click-To-Dialplugin. PBXonline.be Handleiding Instellen Outlook Click-To-Dialplugin PBXonline.be Outlook plugin Overzicht: Click2Dial Plugin Outlook Plugin configuratie Installatie Outlook Plugin U dient de Click-to-Dial-plugin te downloaden

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start ASI BeAnywhere Remote Access Quick Start Inhoud Registratie van BeAnywhere 3 Installatie van BeAnywhere-server 6 Aanmelden bij BeAnywhere & remote toegang 10 Opmerking: BeAnywhere Drive controleert automatisch

Nadere informatie

Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad.

Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad. Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad. Op het internet zijn heel wat tools te vinden om een computer van op afstand over te nemen, denken we aan LogMeIn, NTR-Connect,. Beperking van deze

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Tool Installatiehandleiding E46 Mods. Versie 1.0

Tool Installatiehandleiding E46 Mods. Versie 1.0 Tool Installatiehandleiding E46 Mods Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Vereisten... 3 1.1 Begrippenlijst... 3 2 E46 Tool... 4 2.1 Downloaden... 4 2.2 Installeren... 6 3 Driver... 10 3.1 Installatie...

Nadere informatie

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER Klaar om LIVE TRADER te gebruiken? Ontdek de belangrijkste functies van deze tool. Het hoofdscherm gebruiken De modules organiseren Effecten zoeken Het overzicht

Nadere informatie

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Versie 1.3.15.0 Bladzijde 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie:... 3 Systeemeisen:... 4 Installeren op een SX100:... 5 De Werking:... 6 Scannen van

Nadere informatie

Online Back-up installatie handleiding. Sikkelstraat 2 4904 VB Oosterhout www.winexpertise.nl. E: info@winexpertise.nl

Online Back-up installatie handleiding. Sikkelstraat 2 4904 VB Oosterhout www.winexpertise.nl. E: info@winexpertise.nl Online Back-up installatie Sikkelstraat 2 4904 VB Oosterhout www.winexpertise.nl E: info@winexpertise.nl Datum: 1-10-2012 Document versie: V1.0 Versie en distributie geschiedenis Versie Datum Auteur Status

Nadere informatie

Installatie King Task Centre

Installatie King Task Centre Installatie King Task Centre In deze handleiding wordt beschreven hoe u de King Task Centre moet installeren. King Task Centre is de nieuwe naam van de King MaatwerkBox. In alle documentatie en communicatie

Nadere informatie

Client configuratie voor Synapse voor huisartsen

Client configuratie voor Synapse voor huisartsen Client configuratie voor Synapse voor huisartsen Inleiding: AZ Klina biedt als service aan zijn verwijzende artsen de mogelijkheid om de beelden van Medische Beeldvorming on-line te bekijken. Hiervoor

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

Installatie King Task Centre

Installatie King Task Centre Installatie King Task Centre In deze handleiding wordt beschreven hoe u het King Task Centre moet installeren. Deze handleiding geldt voor zowel een nieuwe installatie, als voor een upgrade van een bestaande

Nadere informatie

Installatie Hector en aanvraag ehealth certificaat

Installatie Hector en aanvraag ehealth certificaat Installatie Hector en aanvraag ehealth certificaat Handleiding installatie Hector en aanvraag ehealth certificaat De interactie tussen de verschillende zorgverleners evolueert voortdurend. Ook de communicatie

Nadere informatie

BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING

BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING JOS VAN DER SANDEN VERSIE 0.1 3 JAN 2011 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 4 2. Voorbereiding... 5 2.1 Downloads... 5 2.2 Server... 5 2.3 Client... 5 3. Installatie... 6

Nadere informatie

Elektronisch Bestellen in ENK Software

Elektronisch Bestellen in ENK Software Elektronisch Bestellen in ENK Software Auteurs: RK/MRz Versie: 1.2 Datum: 22-07-2010 Voorwoord Deze handleiding zet voor u uiteen op welke manier u elektronisch bij Galvano kunt bestellen vanuit ENK Software,

Nadere informatie

Test Joomla op je PC 1

Test Joomla op je PC 1 1 Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook wordt verstrekt. De auteur van dit ebook kan op geen

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Volg de onderstaande stappen om een nieuwe versie van Factuur2King 2.1 te installeren of een bestaande installatie bij te werken. 1. Uitpakken zipbestanden Pak

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Windows Vista Mail en Vodafone E-mail

Handleiding Windows Vista Mail en Vodafone E-mail Handleiding Windows Vista Mail en Vodafone E-mail Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Windows Vista Mail Microsoft Windows Vista My Vodafone

Nadere informatie

Installatie van sqlserver

Installatie van sqlserver Installatie van sqlserver Download SQLserver 2005 Express basis van de website van 2work: www.2work.nl, tabblad downloads; beveiligde zone. De inlog gegevens kunnen via de helpdesk aangevraagd worden.

Nadere informatie

Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v3.0. Link website VITA : https://meunier.azmm.

Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v3.0. Link website VITA : https://meunier.azmm. Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA veilige internettoegang voor artsen v3.0 Link website VITA : https://meunier.azmm.be/ 2/11 Inhoudstafel: 1 AANPASSINGEN ------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

1. In de menubalk gaat u naar het menu 'Extra' en dan 'Accounts'.

1. In de menubalk gaat u naar het menu 'Extra' en dan 'Accounts'. Windows Mail is het mail programma in Windows Vista & windows 7. In Windows XP noemt men het outlook Express. Hoe stelt u Windows mail in? In deze handleiding word u stap voor stap uitgelegd hoe u Windows

Nadere informatie

Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes

Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes Deze nieuwe versie van Factuur2King, versie 2.0.3, bevat nieuwe functionaliteit en oplossingen voor problemen die naar voren zijn gekomen sinds de release van

Nadere informatie

Windows XP aanmaken CSR

Windows XP aanmaken CSR Windows XP aanmaken CSR Voordat u begint: Om een Certificate Signing Request (CSR) te maken moet het programma openssl geïnstalleerd worden. Dit programma kan gedownload worden van: http://gnuwin32.sourceforge.net/packages/openssl.htm

Nadere informatie

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today?

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today? mymanualsolarapp - Inleiding De manual versie is speciaal gemaakt voor zonnesysteem eigenaren die hun pc niet de hele dag aan willen laten staan of geen computer gekoppelde inverter systemen hebben. Door

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy -en Verzend Module LADIS

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy -en Verzend Module LADIS Handleiding Installatie en Gebruik Privacy -en Verzend Module LADIS Uitgebracht door: ZorgTTP Referentie: Handleiding Installatie en Gebruik PVM LADIS 2.0.doc Datum: 08 maart 2016 Versie: 2.0 Vooraf Voor

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Projectforum als gebruiker. Op de homepage meldt de gebruiker zich aan met zijn persoonlijke login en paswoord.

Projectforum als gebruiker. Op de homepage meldt de gebruiker zich aan met zijn persoonlijke login en paswoord. Projectforum als gebruiker Op de homepage meldt de gebruiker zich aan met zijn persoonlijke login en paswoord. De Project Forum interface wordt opgestart. Indien u zelf projectbeheerder bent komt u bij

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) INSTALLATIEGIDS EID MIDDLEWARE HOME VOOR WINDOWS VERSIE 1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden

Nadere informatie

LOG4OM Amateur Radio Software

LOG4OM Amateur Radio Software LOG4OM Amateur Radio Software Door Daniele Pistollato IW3HMH SnelStart Gids Door Terry Genes G4POP vertaling: Eline Kleibrink Log4OM Snelstart Eerste set-up van Log4OM: Installatie Zorg ervoor dat Log4om

Nadere informatie

WiPaM Desktop Application. Handleiding. IXSyS 1/19 manual wipam ver. 1.1

WiPaM Desktop Application. Handleiding. IXSyS 1/19 manual wipam ver. 1.1 WiPaM Desktop Application Handleiding IXSyS 1/19 manual wipam ver. 1.1 Index Introductie...3 Starten...4 Configuratie...5 Patient Aanmaken...8 Spirometrie...10 ECG...10 Resultaten Uploaden...11 WiPaM Web

Nadere informatie

HANDLEIDING. Connect Solutions bvba

HANDLEIDING. Connect Solutions bvba HANDLEIDING Deze handleiding is gebaseerd op het gebruik van Internet Explorer. Aangetekende.email werkt op alle gangbare browsers, maar weergave en functionaliteiten kunnen licht afwijken naargelang de

Nadere informatie

Installeren van het programma Shop Pro versie 6

Installeren van het programma Shop Pro versie 6 Installeren van het programma Shop Pro versie 6 HET PROGRAMMA WERKT ZOWEL ONDER WINDOWS XP, WINDOWS VISTA ALS WINDOWS 7. 1 Inhoud van de cd Op de cd staan 4 mappen Drivers Dit zijn bijkomende drivers voor

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

WebInfo2Act! handleiding. Handleiding. Onderdeel van TendenzICT Product van Afdeling (Web)Development

WebInfo2Act! handleiding. Handleiding. Onderdeel van TendenzICT Product van Afdeling (Web)Development WebInfo2Act! Handleiding Versie 1.1 16-03-2012 Inleiding Nooit meer uw webshopbestellingen overtypen in Act! Met WebInfo2Act! kunt u informatie die van uw website of webshop komt, automatisch laten verwerken

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows 8 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows 8... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Sharpdesk V3.3 Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Copyright 2000-2009 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Installatie en configuratie documentatie

Installatie en configuratie documentatie Installatie en configuratie documentatie Assistance Web Portal v. 2.58, 2.60 Voor Windows 2003 / 2008 / XP / Vista / Windows 7 Assistance PSO handleiding, uitgegeven door Assistance Software. Alle rechten

Nadere informatie