Liturgie voor zondag 7 januari 2018 Afscheid, bevestiging en herbevestiging van ambtsdragers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie voor zondag 7 januari 2018 Afscheid, bevestiging en herbevestiging van ambtsdragers"

Transcriptie

1 Liturgie voor zondag 7 januari 2018 Afscheid, bevestiging en herbevestiging van ambtsdragers Aanvang: uur in de Oude Kerk te Barneveld Voorganger: ds. L.P. Blom Organist: Roelof van Middendorp

2 Inleidend orgelspel Binnenkomst kerkenraad Welkom en mededelingen Voorzang: Psalm 62:5 (staande) In God is al mijn heil, mijn eer, Mijn sterke rots, mijn tegenweer; God is mijn toevlucht in het lijden. Vertrouw op Hem, o volk, in smart, Stort voor Hem uit uw ganse hart: God is een toevlucht t' allen tijde. Stil gebed Votum en groet Zingen: Psalm 84:1 en 5 Hoe lief'lijk, hoe vol heilgenot, O HEER' der legerscharen God, Zijn mij Uw huis en tempelzangen. Hoe branden mijn genegenheen, Om 's HEEREN voorhof in te treen! Mijn ziel bezwijkt van sterk verlangen; Mijn hart roept uit tot God, Die leeft, En aan mijn ziel het leven geeft. O God, die ons ten schilde zijt, En ons voor alle ramp bevrijdt, Aanschouw toch Uw gezalfde Koning. Een dag is in Uw huis mij meer, Dan duizend, waar ik U ontbeer; 'k Waar' liever in mijn Bondsgods woning Een dorpelwachter, dan gewend Aan d' ijd'le vreugd' in 's bozen tent.

3 Geloofsbelijdenis Zingen (aansluitend): Psalm 25:7 Gods verborgen omgang vinden Zielen, waar Zijn vrees in woont. 't Heilgeheim wordt aan Zijn vrinden, Naar Zijn vreeverbond, getoond. d' Ogen houdt mijn stil gemoed Opwaarts, om op God te letten: Hij, die trouw is, zal mijn voet, Voeren uit der bozen netten. Gebed Schriftlezing: Johannes 1:35-52 De eerste discipelen 35 De volgende dag stond Johannes daar weer met twee van zijn discipelen. 36 En toen hij Jezus zag lopen, zei hij: Zie, het Lam van God! 37 En de twee discipelen hoorden hem dat zeggen en zij volgden Jezus. 38 En toen Jezus Zich omkeerde en zag dat zij volgden, zei Hij tegen hen: 39 Wat zoekt u? En zij zeiden tegen Hem: Rabbi (wat vertaald wil zeggen: Meester), waar woont U? 40 Hij zei tegen hen: Kom en zie! Zij kwamen en zagen waar Hij woonde en bleven die dag bij Hem. En het was ongeveer het tiende uur. 41 Andreas, de broer van Simon Petrus, was een van de twee die het van Johannes gehoord hadden en Hem gevolgd waren. 42 Deze vond als eerste zijn eigen broer Simon en zei tegen hem: Wij hebben de Messias gevonden, wat vertaald wordt als de Christus. 43 En hij leidde hem tot Jezus. Jezus keek hem aan en zei: U bent Simon, de zoon van Jona; u zult Kefas genoemd worden, wat vertaald wordt met Petrus. Filippus en Nathanaël 44 De volgende dag wilde Jezus weggaan naar Galilea en Hij vond Filippus en zei tegen hem: Volg Mij. 45 Filippus nu kwam uit Bethsaïda, uit de stad van Andreas en Petrus. 46 Filippus vond Nathanaël en zei tegen hem: Wij hebben Hem gevonden over Wie Mozes in de wet geschreven heeft, en ook de profeten, namelijk Jezus, de zoon van Jozef, uit Nazareth. 47 En Nathanaël zei tegen hem: Kan uit Nazareth iets goeds komen? Filippus zei tegen hem: Kom en zie.

4 48 Jezus zag Nathanaël naar Zich toe komen en zei over hem: Zie, werkelijk een Israëliet in wie geen bedrog is. 49 Nathanaël zei tegen Hem: Vanwaar kent U mij? Jezus antwoordde en zei tegen hem: Voordat Filippus u riep, toen u onder de vijgenboom was, zag Ik u. 50 Nathanaël antwoordde en zei tegen Hem: Rabbi, U bent de Zoon van God, U bent de Koning van Israël. 51 Jezus antwoordde en zei tegen hem: Omdat Ik tegen u gezegd heb: Ik zag u onder de vijgenboom, gelooft u. U zult grotere dingen zien dan deze. 52 En Hij zei tegen hem: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u allen: Van nu af zult u de hemel geopend zien en de engelen van God opklimmen en neerdalen op de Zoon des mensen. Inzameling van de gaven (3 collecten) Zingen: Op Toonhoogte 296 God is getrouw, zijn plannen falen niet. Hij kiest de zijnen uit, Hij roept die allen. Die 't heden kent, de toekomst overziet. Laat van zijn woorden geen ter aarde vallen. En 't werk der eeuwen, dat zijn Geest omspant, volvoert zijn hand. De Heer regeert! Zijn koninkrijk staat vast. Zijn heerschappij omvat de loop der tijden. Een sterke hand, die nooit heeft misgetast. blijft met het heilig zwaard des Geestes strijden. En d' adem zijner lippen overmant de tegenstand.

5 De Heil'ge Geest, die haar de toekomst spelt. doet aan Gods kerk zijn heilsgeheimen weten. Hij, die haar leidt en in de waarheid stelt, heeft zijn bestek met wijsheid uitgemeten! Hij trekt met heel zijn kerk van land tot land, als Gods gezant. Preek over Johannes 1:46, Filippus vond Nathanaël en zei tegen hem: Wij hebben Hem gevonden over Wie Mozes in de wet geschreven heeft, en ook de profeten, namelijk Jezus, de zoon van Jozef, uit Nazareth. 49 Nathanaël zei tegen Hem: Vanwaar kent U mij? Jezus antwoordde en zei tegen hem: Voordat Filippus u riep, toen u onder de vijgenboom was, zag Ik u. Zingen: Op Toonhoogte 297 Heer, wat een voorrecht om in liefde te gaan, schouder aan schouder in uw wijngaard te staan, samen te dienen, te zien wie U bent, want uw woord maakt uw wegen bekend. Refrein: Samen op weg gaan, dat is ons gebed, als een volk, dat juist daarvoor door U apart is gezet. Vol van uw liefde, genade en kracht, als een lamp, die nog schijnt in de nacht.

6 Samen te strijden in woord en in werk. één zijn in U, dat alleen maakt ons sterk. Delen in vreugde, in zorgen, in pijn, als uw kerk, die waarachtig wil zijn. Refrein Afscheid van ouderling Henk van Doorn met een persoonlijk woord We zingen hem de Avondzang vers 7 toe (staande) O Vader, dat Uw liefd' hem blijk'; O Zoon, maak hem Uw beeld gelijk; O Geest, zend Uwen troost hem neer; Drieënig God, U zij al d' eer! We lezen het formulier voor de bevestiging van ouderlingen en diakenen Gemeente van Christus, Wij zijn dankbaar dat in ons midden broeders gekozen konden worden tot ouderling en diaken. Aangezien niemand enig bezwaar heeft ingebracht gaan wij thans tot hun bevestiging over. Terwijl alle leden van de gemeente tot het werk in de wijngaard des Heren geroepen zijn, met name tot het belijden van zijn naam en het dienen van elkaar, worden sommigen van Godswege geroepen tot het vervullen van een ambt of bediening. Onze kerk onderhoudt de ambten van dienaar van het Woord, ouderling en diaken. In deze drie samen wordt het ene ambt van Christus aan de gemeente bediend en in de wereld gesteld. Christus is het die zijn Kerk het leven geeft door het offer van zijn bloed, en haar vergadert, regeert en beschermt door zijn Geest en Woord. Daarom staat het ene ambt nooit los van het andere. De ouderling doet zijn werk niet zonder de dienaar van het Woord, en zij beiden niet zonder de diaken. Als hij spreekt tot de ouderlingen van Efeze zegt Paulus: 'Zie dan toe op uzelf en op heel de kudde, te midden waarvan de Heilige Geest u tot opzieners aangesteld heeft om de gemeente van God te weiden, die Hij verkregen heeft door Zijn eigen bloed.' (Handelingen 20:28)

7 Zo is in de kerk aan de ouderlingen (opzieners) toevertrouwd: Het vergaderen van de gemeente; de zorg dat alles in de gemeente met orde geschiedt; het dragen van medeverantwoordelijkheid voor de bediening van het Woord en het waardige gebruik van de sacramenten; de ambtelijke tegenwoordigheid bij kerkdiensten; de verzorging van de materiële belangen van de gemeente, als speciale taak van de ouderlingenkerkrentmeester; de leiding van bredere vergaderingen, als zij daartoe geroepen worden; verder samen met de herders en leraren het opzicht over de gemeente en het verrichten van de herderlijke zorg; het werk onder hen die van het evangelie zijn vervreemd; het dragen van verantwoordelijkheid voor de catechese; de geestelijke vorming van de jeugd. Ingevolge de orde van de kerk is aan een ouderling bij de uitoefening van zijn ambt geheimhouding opgelegd van alles wat bij de uitoefening van zijn ambt vertrouwelijk tot zijn kennis komt. Wat het ambt van de diakenen betreft, lezen wij in de Heilige Schrift dat al in de eerste gemeente mannen worden gekozen, om in het bijzonder te dienen aan de tafel des Heeren en de armen te verzorgen, als de apostelen daar zelf niet aan toe komen. (Handelingen 6) Zo is in de kerk aan de diakenen toevertrouwd: De dienst van de barmhartigheid aan de gemeente en de wereld, in het bijzonder door hen te troosten en bij te staan, die lichamelijke of psychische zorg nodig hebben, die maatschappelijk dreigen te ontsporen of zich in concrete nood bevinden. De taak om te staan te midden van de sociale noden van onze samenleving, om namens en vanuit de kerk de overheid en de samenleving te wijzen op haar roeping gerechtigheid en barmhartigheid te tonen. De ambtelijke tegenwoordigheid bij de kerkdiensten, in het bijzonder ook voor de leiding van het inzamelen van de liefdegaven en het dienen aan de tafel des Heren. Het beheren van de diaconale gelden en goederen. Ingevolge de orde van de kerk is aan een diaken bij de uitoefening van zijn ambt geheimhouding opgelegd van alles wat bij de uitoefening van zijn ambt vertrouwelijk te zijner kennis komt. Bevestigingsvragen Geliefde broeders, opdat allen mogen horen dat u bereid bent uw ambt te aanvaarden, verzoek ik u te antwoorden op de volgende vragen: Gelooft u, dat u wettig door de gemeente, dat is door God zelf, tot deze dienst geroepen bent?

8 Erkent u de Heilige Schrift als de bron van de prediking en als enige regel van het geloof en verwerpt u elke leer die daartegen strijdt? Belooft u uw ambt trouw te zullen bedienen, u te gedragen waardig de roeping, waarmee u geroepen bent, en geheim te houden wat bij de uitoefening van uw ambt vertrouwelijk tot uw kennis is gekomen en u te onderwerpen aan het opzicht en de tucht van de kerk? Antwoord: Ja, met heel mijn hart. Broeder Catharinus den Boon (ouderling) Zie dan toe op uzelf en op heel de kudde, te midden waarvan de Heilige Geest u tot opzieners aangesteld heeft om de gemeente van God te weiden, die Hij verkregen heeft door Zijn eigen bloed. (Handelingen 20:28) Broeder Wim Junte (ouderling-kerkrentmeester) Als iemand spreekt, dan als iemand die de woorden van God spreekt; als iemand dient, dan als iemand die dient uit kracht die God schenkt; zodat God in alles verheerlijkt wordt door Jezus Christus. Hem komt de heerlijkheid en de kracht toe, tot in alle eeuwigheid! (1 Petrus 4:11) Broeder Mario van der Niet (jeugdouderling) Waarmee houdt een jongeman zijn pad zuiver? Als hij dat bewaart volgens Uw Woord. (Psalm 119:9) Broeder Gert de Vries (lidmaat-kerkrentmeester) Wie trouw is in het minste, is ook in het grote getrouw. (Lukas 16:10) En de broeders die we opnieuw in hun ambt bevestigen: broeder Breus Blaauwendraad (ouderling) broeder Wilbert Breugem (diaken) broeder Edward van Egdom (evangelisatie-ouderling) broeder Martin Hazeleger (diaken) broeder Rudy Ligtenberg (diaken) broeder Wim Tijseling (ouderling) broeder Bertus van de Wetering (ouderling) broeder Adri Wijnen (ouderling)

9 De almachtige God en Vader geve u allen samen Zijn genade om in uw ambt getrouw en vruchtbaar te zijn. Amen. Staande toezingen van de (her-)bevestigde broeders Psalm 143:10 Leer hen o God van zaligheden hun leven in Uw dienst besteden. Gij zijt hun God, vat Gij hun hand! Uw goede Geest bestuur hun schreden en leid hen in een effen land. Appèl Ouderlingen, wees nauwgezet in wat u samen met de dienaren van het Woord is toevertrouwd, namelijk het leiding geven aan de kerk. Waak over de gemeente als het huis en de stad van God, door iedereen trouw te vermanen en te waarschuwen voor de weg die naar het verderf leidt. Heb acht op het handhaven van de zuivere leer en een vrome levenswandel in de gemeente van de Heere. Diakenen, zamel de gaven met zorg in en deel ze op verstandige wijze en met vreugde uit. Kom hen die in nood zijn te hulp. Zorg voor de weduwen en weduwnaren, de wezen en allen die in nood zijn. Betoon metterdaad liefde aan alle mensen, maar in het bijzonder aan de medegelovigen (Gal. 6:l0). Wees allen getrouw in uw ambt, bewaar de verborgenheid van het geloof in een zuiver hart (1 Tim. 3:9), wees een goed voorbeeld voor de hele gemeente. Op deze wijze ontvangt u een goede ingang in de gemeente en veel vrijmoedigheid in het geloof in Christus Jezus en zult u na dit leven ingaan in de vreugde van uw Heere (1 Tim. 3:13). Geliefde christenen, ontvang van uw kant deze mannen als dienaren van God. Bid voor hen. Heb veel respect voor de ouderlingen die goed leiding geven (1 Tim. 5:17) aanvaard hun opzicht en leiding. Voorzie de ouderlingkerkrentmeesters ruim van middelen, zowel voor de eredienst als voor andere kerkelijke doelen. Voorzie de diakenen van voldoende middelen om de armen te helpen. Wees mild en royaal in het geven. Wees Christus dankbaar, die u ook door hun zorg Zijn barmhartigheid bewijst. Laat ieder indien mogelijk door eigen arbeid in zijn onderhoud voorzien, om zo noodlijdenden te kunnen helpen. Als ieder zo handelt op de plaats die God hem of haar gegeven heeft, zult u van Hem het loon van de gerechtigheid ontvangen.

10 Persoonlijke woorden Dankgebed en voorbede Zingen: Psalm 108:1 en 2 Mijn hart, o Hemelmajesteit, Is tot Uw dienst en lof bereid; 'k Zal zingen voor den Opperheer, 'k Zal psalmen zingen tot Zijn eer. Gij, zachte harp, gij schelle luit, Waakt op, dat niets uw klanken stuit'. 'k Zal in den dageraad ontwaken En met gezang mijn God genaken. Ik zal, o HEER', Uw wonderdaan, Uw roem den volken doen verstaan; Want Uwe goedertierenheid Is tot de heem'len uitgebreid. Uw waarheid heeft noch paal noch perk, Maar streeft tot aan het hoogste zwerk. Verhef U boven 's hemels kringen, En leer al d' aard' Uw grootheid zingen. Zegen Na afloop is er gelegenheid om zowel de aftredende als de aantredende ambtsdragers de hand te drukken.

11 Een stukje uitleg Waarom knielen de nieuwe ambtsdragers in deze dienst neer en krijgen ze de hand opgelegd? In de Bijbel lezen we dat er heel veel met de handen gebeurt, zowel in het dagelijkse als in het godsdienstige leven. In dit licht is handoplegging niet iets wat heel bijzonder is, maar één van de vele gebruiken waarbij de hand een rol speelt. We komen het in de Bijbel ook tegen bij de doop, bij ziekte of bij uitzending voor een bepaalde taak. De handoplegging bij de bevestiging in een ambt komen we tegen in Handelingen en de brieven aan Timotheüs (bijv. 1 Tim. 4:14). De handoplegging is een symbolisch gebaar dat verwijst naar de aanwezigheid van de Heilige Geest. Het is ook een gebed om de Geest. De Geest is door God beloofd om toerusting te geven. Hiernaast is de handoplegging een teken van verbondenheid. Het laat tenslotte de roeping tot het ambt zien en de verlening van gezag. Gedicht Hier sta ik dan niet denkend dat ik alles kan niet denkend: wat ben ik goed of: ik weet hoe alles moet Ik sta hier als eenvoudig mens met in mijn hart een diepe wens dat God met mij mee gaat elke dag weer en dat ik mij steeds afvraag: wat wil de Heer? Niet op eigen kunnen vertrouw ik maar op de Heere bouw ik Ik hoop dat u als gemeente achter me wilt staan op de weg die ik als ambtsdrager mag gaan want samen staan we sterk en mogen we bouwen aan Gods kerk.

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om 18.00 uur Voorganger: Organist: Ds. B.C. Haverkamp Arjan Versluis Orgelspel Orde van dienst Binnenkomst kerkenraad Welkom

Nadere informatie

Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar Voorganger: ds. A.J. Sonneveld

Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar 2017 Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Samen zingen: Heer U bent altijd bij mij (OTH 54) Tekst & muziek: Marcel Zimmer. 1998 Celmar Music. Heer, U doorgrondt en kent

Nadere informatie

Liturgie voor zondag 17 januari uur Oude Kerk te Barneveld. Afscheid, bevestiging en herbevestiging van ambtsdragers

Liturgie voor zondag 17 januari uur Oude Kerk te Barneveld. Afscheid, bevestiging en herbevestiging van ambtsdragers Liturgie voor zondag 17 januari 2016 16.30 uur Oude Kerk te Barneveld Afscheid, bevestiging en herbevestiging van ambtsdragers Voorganger: ds. L.P. Blom Organist: Roelof van Middendorp Inleidend orgelspel

Nadere informatie

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen Grootletterliturgie morgendienst 28-05-2017 Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Orde van dienst voor de intrededienst van Ds. J. van Rumpt. 13 januari 2019 Oude Kerk in Barneveld

Orde van dienst voor de intrededienst van Ds. J. van Rumpt. 13 januari 2019 Oude Kerk in Barneveld Orde van dienst voor de intrededienst van Ds. J. van Rumpt 13 januari 2019 Oude Kerk in Barneveld Aanvang: 15.00 uur. Predikant: Ds. J. van Rumpt Organist: R. van Middendorp Ouderling van dienst: P. Bax

Nadere informatie

LITURGIE. voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 3 maart 2019

LITURGIE. voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 3 maart 2019 LITURGIE voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 3 maart 2019 Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H. de Haan Jan Ruiterkamp Gijsbert Meuleman Welkom en mededelingen Intochtslied PS 84:1

Nadere informatie

Zondag 14 januari. Welkom in De Regenboog

Zondag 14 januari. Welkom in De Regenboog Zondag 14 januari Welkom in De Regenboog Voorganger : ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst : Bertus Konijnenbelt Organist Lector : Rien Hoekjen : Joke de Gier Koster : Zingen Lied 150a: 1, 2, 3

Nadere informatie

HEMELHOOG 667 / ELB 241

HEMELHOOG 667 / ELB 241 HEMELHOOG 667 / ELB 4 Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Aanbid Hem met eerbied en ontzag en kniel nu voor Hem neer; die zelf geen zonde kent en ons genade schenkt. Wees stil

Nadere informatie

Wijkgemeente 2 Noord Bevestiging ouderling Oude Kerk zondag 18 november 2018 aanvang uur

Wijkgemeente 2 Noord Bevestiging ouderling Oude Kerk zondag 18 november 2018 aanvang uur Wijkgemeente 2 Noord Bevestiging ouderling Oude Kerk zondag 18 november 2018 aanvang 10.45 uur Voorganger: Dr. M. Dubbelman Organist: Adriaan van Schoonhoven Orde van dienst Orgelspel Binnenkomst kerkenraad

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. G. Heek

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. G. Heek Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Ds. G. Heek Lezen : Handelingen4: 13-31 Psalm 98 : 1 en 4 Opwekking 366 Gezang 118 : 1, 2 en 3 Gezang 165 : 1 Gezang 143 : 1, 2 en 4 Votum en groet Onze hulp is in de

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst 13 januari 2019 waarin we broeders en zusters bevestigen in het ambt

Liturgie voor de morgendienst 13 januari 2019 waarin we broeders en zusters bevestigen in het ambt Liturgie voor de morgendienst 13 januari 2019 waarin we broeders en zusters bevestigen in het ambt Thema: Hij was het licht niet, maar was er om te getuigen van het licht Voorganger: Ds. H.M. Klaassen

Nadere informatie

670: 1,2,3,6, KND

670: 1,2,3,6, KND Liturgie Afkondigingen Liturgie Zingen: 670 Liturgie 1/1 Liturgie 1/1 Liturgie 1/1 Liturgie 1/1 Liturgie 1/1 Stil Gebed Liturgie Bemoediging Liturgie Zingen: 3x Opw. Liturgie 1/1 Zingen: Opw. 54 Dit is

Nadere informatie

Altijd dichtbij. Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld.

Altijd dichtbij. Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Altijd dichtbij Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst Organist : ds. S.J. Verheij :

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Filippensen 1 vers 1 t/m 11 Lied 296 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 72 vers 11 Psalm 67 vers 1 en 2 Psalm 67 vers 3 Lied 444 (Op

Nadere informatie

Eredienst 15 oktober uur Voorganger: broeder A. de Gelder

Eredienst 15 oktober uur Voorganger: broeder A. de Gelder Eredienst 15 oktober 10.00 uur Voorganger: broeder A. de Gelder Liturgie Votum/zegengroet Gezang 70: 1, 2, 3 Gebed Lucas 12: 13-21 Jakobus 4: 13-17 Psalm 103: 6 en 7 Preek Liedboek 473: 1, 2, 4, 5 en 10.

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Eredienst 2 juli 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Liturgie Votum van Sela Opwekking 638 Prijs Adonai Gebed Lezen: 1 Korintiërs 12 : 6-8 Preek Lied 39 (wisselzang) Gebed Viering Heilig Avondmaal

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Liturgie voor de eredienst waarin Ambtsdragers worden (her)bevestigd in het ambt Avonddienst 14 januari 2017, aanvang 18.30 uur Voorganger: Orgel: Ds. J. C. van Trigt

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2:14-28 Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 12 en 14 Psalm 119 vers 1 en 3 Psalm 116 vers 1, 4, 7 en 10

Nadere informatie

Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober :30 uur ds. M.L.W. Karels

Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober :30 uur ds. M.L.W. Karels Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober 2015 14:30 uur ds. M.L.W. Karels Psalm 100 (N.B.) 1.Juicht Gode toe, bazuint en zingt. Treedt nader tot gij Hem omringt, gij aard' alom, zijn rijksdomein, zult

Nadere informatie

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid)

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Dienstboek 256 Bekendmaking Vertegenwoordiger van de kerkenraad: Tot tweemaal toe heeft de kerkenraad u de naam bekend gemaakt van onze

Nadere informatie

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Thema: Ik volg jou! Voorganger: ds. B.J.D. van Vreeswijk (Hattem) Ouderling van dienst: br. Hans

Nadere informatie

Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords

Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords 14 december 2008 14.30 uur Protestantse Gemeente Lexmond Voorgangers: ds. G. Nijmeijer proponent J. Visser Zingen uit: Liedboek

Nadere informatie

LEVEN IN DE GEEST. 10 juni :00 / 10:30

LEVEN IN DE GEEST. 10 juni :00 / 10:30 LEVEN IN DE GEEST 10 juni 2018 9:00 / 10:30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: H.H. Hilbers / Gea van Maanen Organist: Lydia van den Broek Lector: Thea Bos / Henny Pauw Koster: A. van den Bor / N.

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 09.00 uur. Ouderling van dienst: M. Morsink

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2 vers 29 t/m 41 Lied 124 (Op Toonhoogte) Gezang 477 vers 1 en 2 (Liedboek) Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

LITURGIE. voor de dienst op zondagmorgen 15 januari 2017 in de Oosterholthoeve. in deze dienst afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers

LITURGIE. voor de dienst op zondagmorgen 15 januari 2017 in de Oosterholthoeve. in deze dienst afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers LITURGIE voor de dienst op zondagmorgen 15 januari 2017 in de Oosterholthoeve in deze dienst afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers Voorganger: ds. J.A. Brussaard Ouderling van dienst: J.W. Rozendal

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus,

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus, FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding Onderwijzing Openb. 5 : 9 Joh. 3 : 16, 17 Joh. 10 : 11, 12 Hand. 2 : 39 Joh. 10 : 16 Joh.

Nadere informatie

Tweede Pinksterdag Voorganger: Ds. M.F. van Binnendijk Muzikale begeleiding: Jeduthun

Tweede Pinksterdag Voorganger: Ds. M.F. van Binnendijk Muzikale begeleiding: Jeduthun Tweede Pinksterdag 2019 Voorganger: Ds. M.F. van Binnendijk Muzikale begeleiding: Jeduthun Welkom en mededelingen Lied 968: 1, 2 en 5 1. De ware kerk des Heren, in Hem alleen gegrond, geschapen Hem ter

Nadere informatie

Lezen : Filippenzen 4 : Tekst : Filippenzen 4 : 13. Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4

Lezen : Filippenzen 4 : Tekst : Filippenzen 4 : 13. Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4 Lezen : Filippenzen 4 : 10-20 Tekst : Filippenzen 4 : 13 Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4 Gezocht: nieuwe jeugdleid(st)ers Voor de jeugd van 12 t/m 15 Voor informatie of aanmelden,

Nadere informatie

Wijkgemeenteavond 21 maart Op weg naar beleidsplan

Wijkgemeenteavond 21 maart Op weg naar beleidsplan Wijkgemeenteavond 21 maart 2013 Op weg naar beleidsplan 2013-2017 Programma 20:00 - Welkom en opening 20:15 - Korte toelichting avond 20:20 - Gesprek in groepjes, ronde 1 20:45 - Pauze 21:00 - Gesprek

Nadere informatie

Genoeg te delen. Dankdag 2014

Genoeg te delen. Dankdag 2014 Genoeg te delen Dankdag 2014 Liturgie van de dienst op de dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 5 november 2014 in de Oude Kerk te Barneveld. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 7

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 7 Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 7 Lied 869: 1a, 2 Lied 869: 1b, 2 Lied 869: 1, 7a Lied 869: 1, 7b Wij zingen als intochtslied: Psalm 66: 1 Psalm 66: 1a Psalm 66: 1b Stil gebed, bemoediging en

Nadere informatie

Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen

Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen Inleiding De kerkenraad heeft u tweemaal de namen van de broeders bekendgemaakt die tot ouderling en diaken gekozen zijn, om na te gaan of iemand een

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op

Liturgie voor de dienst op Liturgie voor de dienst op Zondag 31 januari 2016 Voorganger: Ds Pieter Koekkoek Organist: Jan Koert Brinkman In deze dienst wordt Annelies van Ravenhorst-Hoogeveen bevestigd in het ambt van diaken In

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN OUDERLINGEN EN DIAKENEN. Gemeente van onze Here Jezus Christus,

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN OUDERLINGEN EN DIAKENEN. Gemeente van onze Here Jezus Christus, FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN OUDERLINGEN EN DIAKENEN Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding Onderwijzing Joh. 10 : 11 1 Petr. 5 : 1-4 Jer. 3 : 15 Jer. 23 : 4 De kerkenraad heeft u tweemaal

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Instrumentale muziek vóór de dienst: "Heer U bent mijn leven"

Instrumentale muziek vóór de dienst: Heer U bent mijn leven De startdienst in de Hoeksteen Leek op 23 sep. 2018 Instrumentale muziek vóór de dienst: "Heer U bent mijn leven" Lied voor de dienst, uit de Evangelische Liedbundel, 8 Als een hert dat verlangt naar water

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor zaterdag 26 december. 2e kerstdag in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang uur

ORDE VAN DIENST. voor zaterdag 26 december. 2e kerstdag in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang uur ORDE VAN DIENST voor zaterdag 26 december 2e kerstdag 2015 in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang 09.30 uur Voorganger: ds. J.M. Viergever Organist : dhr. H. de Leede Muziekgroep: Genesis Inleidend

Nadere informatie

Liturgie 24 februari 2019 Ds. L. Compagnie

Liturgie 24 februari 2019 Ds. L. Compagnie Liturgie 24 februari 2019 Ds. L. Compagnie Luisterlied Jezus overwinnaar Mededelingen en welkom Votum en groet Zingen Psalm 139 Heer die mij ziet zoals ik ben (Psalm Project) Heer, die mij ziet zoals ik

Nadere informatie

Formulier voor de bevestiging van een ouderling- kerkelijk werker (Dienstboek, dl. II, p. 275vv)

Formulier voor de bevestiging van een ouderling- kerkelijk werker (Dienstboek, dl. II, p. 275vv) Formulier voor de bevestiging van een ouderling- kerkelijk werker (Dienstboek, dl. II, p. 275vv) Geliefden in onze Heere Jezus Christus, u weet dat wij u verschillende keren de naam bekendgemaakt hebben

Nadere informatie

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Ate Trox, Ingrid van Veen en Johan Offringa nemen vandaag afscheid Ellie van Dijken wordt bevestigd als Ouderling-Kerkrentmeester

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 14 mei 2017

Orde van dienst voor zondag 14 mei 2017 Orde van dienst voor zondag 14 mei 2017 Wijkgemeenten Mattheüs en Markus, Vredehorst, 09.30 uur Sluiting winterwerk Voorganger: ds. H.L. Versluis Organist: Leen Verboom 2 Orgelspel Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Zondag 11 juni Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN. Voorbereiding

Zondag 11 juni Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN. Voorbereiding Zondag 11 juni 2017 Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN 15.00 uur Organist: Hans van Noord Lector: Maaike Lok Voorbereiding Binnenkomst kerkenraad De gemeente wordt

Nadere informatie

Oude Kerk, zondag 25 juni 2017 om uur. Intrede Ds. B.C. Haverkamp als predikant van wijkgemeente 2, Noord.

Oude Kerk, zondag 25 juni 2017 om uur. Intrede Ds. B.C. Haverkamp als predikant van wijkgemeente 2, Noord. Oude Kerk, zondag 25 juni 2017 om 14.30 uur. Intrede Ds. B.C. Haverkamp als predikant van wijkgemeente 2, Noord. Voorganger: Ds. B.C. Haverkamp Organist: Adriaan van Schoonhoven Orde van dienst Afkondigingen

Nadere informatie

Lezen : Handelingen 8:26-39 Zondag 25. Gezang 177 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 238 : 1, 2 en 3 Gezang 250 : 1, 2 en 3

Lezen : Handelingen 8:26-39 Zondag 25. Gezang 177 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 238 : 1, 2 en 3 Gezang 250 : 1, 2 en 3 Lezen : Handelingen 8:26-39 Zondag 25 Gezang 177 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 238 : 1, 2 en 3 Gezang 250 : 1, 2 en 3 Muziek- en zangavond op zondag 27 mei in Wouterswoude Op zondag 27 mei zal er weer een muziek-

Nadere informatie

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Welkom Opwekking 623 met wierook van aanbidding. met de wolk van mijn Geest. met het brood

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: 19.00 uur Voorganger: Ds. G. Doorn (Vriezenveen) Afkondigingen Aanvangslied: Psalm 138: 1 en 2 1. U loof ik, Heer,

Nadere informatie

Jeugddienst. Bestaat God echt? met het thema: Orde van de dienst op de jeugdzondag. 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: 17.

Jeugddienst. Bestaat God echt? met het thema: Orde van de dienst op de jeugdzondag. 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: 17. Orde van de dienst op de jeugdzondag 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Jeugddienst met het thema: Bestaat God echt? Voorganger : ds. C.B. Stam, wijkpredikant Ouderling van

Nadere informatie

Zingen: Ps. 119: 53 Uw Woord is mij een lamp voor mijne voet

Zingen: Ps. 119: 53 Uw Woord is mij een lamp voor mijne voet Zingen voor de dienst: Psalm 81: 1 Votum en groet Zingen: Ps. 118: 1 Laat ieder 's HEEREN goedheid loven. Lezing van de Heilige Wet en de Hoofdsom Zingen: Ps. 119: 53 Uw Woord is mij een lamp voor mijne

Nadere informatie

Zangdienst zondag 7 februari 2016 in de Johanneskerk te Heerde. Aanvang dienst: 19.00 uur Samenzang: 18.45 uur. Voorganger: Ds. C.

Zangdienst zondag 7 februari 2016 in de Johanneskerk te Heerde. Aanvang dienst: 19.00 uur Samenzang: 18.45 uur. Voorganger: Ds. C. Zangdienst zondag 7 februari 2016 in de Johanneskerk te Heerde. Aanvang dienst: 19.00 uur Samenzang: 18.45 uur Voorganger: Ds. C. Hoek Organist: Bert Gelderman Ouderling van dienst: Freek Regterschot Voorzang

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gijs van Ginkel Ouderling Scriba

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Mededelingen door de ouderling van dienst Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 1, 2,

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst waarin ds. P.F. Bouter afscheid neemt van de Hervormde wijkgemeente Bodegraven-Nieuwerbrug

Liturgie voor de dienst waarin ds. P.F. Bouter afscheid neemt van de Hervormde wijkgemeente Bodegraven-Nieuwerbrug Liturgie voor de dienst waarin ds. P.F. Bouter afscheid neemt van de Hervormde wijkgemeente Bodegraven-Nieuwerbrug Dorpskerk Bodegraven 5 juni 2016 14.30 uur Koster: Organist: Voorganger: Dirk Bouwman

Nadere informatie

Ameide - Tienhoven. Morgendienst 28 mei 2017 aanvang 9.30 uur. Bevestigingsdienst ds. J.C. van Trigt. Voorganger. ds. J. Holtslag uit Giessenburg

Ameide - Tienhoven. Morgendienst 28 mei 2017 aanvang 9.30 uur. Bevestigingsdienst ds. J.C. van Trigt. Voorganger. ds. J. Holtslag uit Giessenburg Ameide - Tienhoven Hervormde Gemeente Bevestigingsdienst ds. J.C. van Trigt Morgendienst 28 mei 207 aanvang 9.30 uur Voorganger ds. J. Holtslag uit Giessenburg Orgel Yvonne het Lam Trompettisten Max van

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari 2018. Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Bosch Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

Lezen : Efeziërs 4 : 32-5 : 2 Efeziërs 5 : Gezang 118 Psalm 84 : 1 en 2 Gezang 167 : 1 en 3 Gezang 157 Opwekking 189

Lezen : Efeziërs 4 : 32-5 : 2 Efeziërs 5 : Gezang 118 Psalm 84 : 1 en 2 Gezang 167 : 1 en 3 Gezang 157 Opwekking 189 Lezen : Efeziërs 4 : 32-5 : 2 Efeziërs 5 : 21-32 Gezang 118 Psalm 84 : 1 en 2 Gezang 167 : 1 en 3 Gezang 157 Opwekking 189 de kerk winterklaar Betekent.. - deur linksvoor blijft dicht - deur bij achteruitgang

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. F. van Roest (Zeist)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. F. van Roest (Zeist) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. F. van Roest (Zeist) Schriftlezing: Mattheüs 16: 21 t/m Mattheüs 17: 13 2 Petrus 1: 16 t/m 21 Psalm 138 vers 1 Psalm 62 vers 1 en 5 Psalm 25 vers 2 en 7 Lied 434

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Jesaja 6 vers 1 t/m 8 Lied 219 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 30 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 97 vers 1 en 7 Psalm 99 vers 1,

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers ORDE van DIENST voor zondag 29 januari 2017 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: dhr. J.Meulenbeek voorganger: ds. G.J.Krol Ouderling van dienst: dhr. H. Vleugel In deze dienst

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling voorzitter

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling voorzitter Mededelingen door de ouderling van dienst Willem de Vos Ouderling voorzitter Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming)

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 3 e zondag van Epifanie 27 januari 2013 Afscheid en (her-)bevestiging van ambtsdragers Voorganger Ouderling Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Nynke van Genderen

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012 ORDE VAN DIENST bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld op 27 mei 2012 aanvang dienst in de Oude Kerk: 16.45 uur Voorganger : ds. J.A. Brussaard Ouderling

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Schriftlezing: Lukas 24 vers 13 t/m 35 Psalm 47 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers 1 en 4 Lied 150 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 147 vers

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

voorganger: Ds. Theo Menting ouderlingen: Ineke Arnold diakenen: Ali Aalbers en Gerwin Uenk organist: Hans Breure DE VOORBEREIDING Vooroefenen: LB 282

voorganger: Ds. Theo Menting ouderlingen: Ineke Arnold diakenen: Ali Aalbers en Gerwin Uenk organist: Hans Breure DE VOORBEREIDING Vooroefenen: LB 282 DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL waarin Annika Keuper, Anja Arentsen bevestigd worden in het ambt van ouderling en diaken en Henk Vink toe zal treden tot het college van kerkrentmeesters 11 augustus 2019 DE

Nadere informatie

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp Alles geef ik U! Liturgie van de dienst op dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 7 november 2018 om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst

Nadere informatie

Ochtenddienst 30 december Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw

Ochtenddienst 30 december Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw Ochtenddienst 30 december 2018 Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw Welkom Mededelingen door Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog! Zondag 3 januari 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Marten Visser, Wezep Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Lector: Henk Gottemaker Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Voorganger : Ds. J. H. den Braber Organist : Jaap Dekker Muzikale medewerking : Emma Engels / Thom Engels / Maarten Cieremans / Tessa van der Horst / Michelle de Regt /

Nadere informatie

De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk)

De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk) Inleidend muziekspel Welkom en afkondigingen De ouderling van dienst heet iedereen welkom, leest de afkondigingen voor en geeft de predikant een hand. Daarmee draagt hij de verantwoordelijkheid voor de

Nadere informatie

Dominee A.L. Verduijn

Dominee A.L. Verduijn ORDE van DIENST bij de bevestiging en intrede van Dominee A.L. Verduijn op zondag 24 april 2016 in de Hervormde kerk van Sellingen Aanvang 14.00 uur Voorgangers : Ds. D. Neven uit Utrecht Ds. A. L. Verduijn

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

Bevestigingsorden ouderlingen-kerkelijk werkers

Bevestigingsorden ouderlingen-kerkelijk werkers Bevestigingsorden ouderlingen-kerkelijk werkers Voorwoord... pag. 02 Besluiten Generale Synode november 2012 Ordinantie 3.12.11 Liturgische toelichting... pag. 03 Bevestiging ouderling-kerkelijk werker

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Genesis 17 vers 1 t/m 14 Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Psalm 105 vers 1 en 24 Gezang 434 vers 1, 3 en 5 (Liedboek) Psalm 105 vers 5 Psalm

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg Zingen: Evangelische Liedbundel 374 vers 1, 2 en 3 1. O Heer, mijn God, wanneer ik in verwond'ring de wereld zie die U

Nadere informatie

10 april 2016. Afscheid van Frans Armee, Gerrit de Lange, Wout Nederveen Bevestiging van Henk van der Goot. 9.30 uur

10 april 2016. Afscheid van Frans Armee, Gerrit de Lange, Wout Nederveen Bevestiging van Henk van der Goot. 9.30 uur 10 april 2016 9.30 uur Afscheid van Frans Armee, Gerrit de Lange, Wout Nederveen Bevestiging van Henk van der Goot Organist: Joop van Oordt Voorganger: ds. Adri van der Wal Intocht De kerkenraad komt binnen

Nadere informatie

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 thema: Alles geef ik U! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de

Nadere informatie

Formulier voor de bevestiging van ouderlingen en diakenen

Formulier voor de bevestiging van ouderlingen en diakenen Formulier voor de bevestiging van ouderlingen en diakenen Geliefden in onze Heere Jezus Christus, u weet dat wij u verschillende keren de namen bekendgemaakt hebben van de hier aanwezige broeders, die

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 30 juni 2019 Dienst: Morgendienst, bevestiging ambtsdragers Voorganger: ds. D. Dunsbergen Welkom en mededelingen Voorzang: Gezang 14: 1,

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Pinksteren, 9 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur

Pinksteren, 9 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur Pinksteren, 9 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur Voorganger: Ds. M.J. van Oordt Afkondigingen Zingen: 10 000 redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor

Nadere informatie

DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout

DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds. Corrie van Duinen; ouderling: Stan Butijn; diaken: Willemien de Vlieger; organist: Gert Boersma DE INTREDE - de

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 1 oktober 2017, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 1 oktober 2017, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 1 oktober 2017, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ds. G. de Goeijen Lied: ELB 162: 1, 4 & 8 1. O God van hemel, zee en aard. Gij zijt ons loflied eeuwig

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder Eredienst 30 juli 2017 16.30 uur Voorganger: Arjan de Gelder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed: Gezang 157 Schriftlezing Psalm 8 Psalm 8: 1, 2 Hebreeën 2: 5-9 Psalm 21: 2, 7 Preek Gezang 145:

Nadere informatie

Eredienst 16 juni uur Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 16 juni uur Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 16 juni 2019 16.30 uur Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 630 Gebed Handelingen 2 : 41 47 Psalm 72 : 6, 7 >> Regenboog Handelingen 6 : 1 7 Verkondiging Psalm

Nadere informatie

Orde voor de bevestiging van diakenen en ouderlingen

Orde voor de bevestiging van diakenen en ouderlingen Orde voor de bevestiging van diakenen en ouderlingen afscheid van aftredende ambtsdragers Van een aantal van onze ambtsdragers is de ambtstermijn verstreken, namelijk van de zusters/broeders ouderlingen

Nadere informatie

ds. Gerrit van Meijeren

ds. Gerrit van Meijeren Orde voor de dienst van verbintenis van ds. Gerrit van Meijeren Classispredikant Zuid-Holland Zuid Ouderling van dienst: Cor van den Hoek Diakenen: Arjo Klijnsmit en Carola Scholten Voorgangers: ds. Ilse

Nadere informatie

Ochtenddienst 19 november 2017

Ochtenddienst 19 november 2017 Ochtenddienst 19 november 2017 Zondag 4 Voorganger Organist : Ds. T.J. Smink uit Wierden : Danny Spaans Welkom Afkondigingen door Ouderling-Kerkrentmeester Marco Heemskerk Voor verdere bijzonderheden verwijzen

Nadere informatie

Kerkenraden komen binnen. Lied voor de dienst: EL 119: 1 en 2. Mededelingen. Aanvangslied: Ps. 100: 1 en 2 (staande)

Kerkenraden komen binnen. Lied voor de dienst: EL 119: 1 en 2. Mededelingen. Aanvangslied: Ps. 100: 1 en 2 (staande) Kerkenraden komen binnen Lied voor de dienst: EL 119: 1 en 2 Liefde was het, onuitputt lijk, liefd en goedheid, eind loos groot, toen de Levensvorst op aarde tot ons heil zijn bloed vergoot. Komt, laat

Nadere informatie

zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum

zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: mvr. Gera den Dikken uit Wageningen Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Dringende oproep: Vrijwilligers gevraagd voor het

Nadere informatie

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek Eredienst 17 september 16.30 uur Voorganger: ds. G.A. Heek Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Zingen: In de hemel is de Heer Juicht / Hij is verheerlijkt (Sela) Gebed Schriftlezing Jona 3:10 4:11 Preek

Nadere informatie

Orde voor de dienst van Woord, gebed en bevestiging. Wat is wijsheid?

Orde voor de dienst van Woord, gebed en bevestiging. Wat is wijsheid? Orde voor de dienst van Woord, gebed en bevestiging Wat is wijsheid? In deze dienst zullen Gonny Kramer- Straver en Liesbeth Spohr- Hazelaar tot ouderling worden bevestigd Voorganger: ds. Bert van der

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Gezang 126 : 1 en 3 1.Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor: reeds breekt in deze wereld het licht des hemels door. Nu

Nadere informatie

ZONDAG 17 november 2013. Wie is arm wie is rijk?

ZONDAG 17 november 2013. Wie is arm wie is rijk? ZONDAG 17 november 2013 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Wie is arm wie is rijk? Dienst van bevestiging: mw. Aaltje Timmerman tot ouderling Eredienst. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing Eredienst 31 maart 2019 16.30 uur Voorganger: ds. J. Geersing Liturgie Mededelingen Psalm 90: 1 en 8 Votum / zegengroet Gezang 160 Gebed Lucas 15: 1-10, 25-32 Psalm 84: 1, 2, 5, 6 Preek Liedboek 436: 1,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Psalm 34 vers 12 t/m 17 1 Petrus 3 vers 8 t/m 12 Lied 204 () Psalm 25 vers 7 (Schoolpsalm) Lied 172 vers 1, 2 en 3 () Psalm 34 vers 5

Nadere informatie