niet te stoppen in de zone rondom het gebouw of de fietsenstalling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "niet te stoppen in de zone rondom het gebouw of de fietsenstalling"

Transcriptie

1 EDITIE 1 13 OKTOBER 2017

2 KLAS 4: SCHOOLEXAMEN 2 Op woensdag 1 november start het 2 e schoolexamen voor klas 4. In de nevenstaande tabel zie je het rooster. Alle leerlingen krijgen een boekje met een uitgebreid rooster en de benodigde informatie. Tevens zal het rooster op onze site worden geplaatst. HUISWERKBEGELEIDING EN VAKONDERSTEUNING Al jaren biedt de Walewyc met veel inzet en enthousiasme huiswerkbegeleiding aan. Ook dit jaar willen we dit aanbieden. Naast de huiswerkbegeleiding biedt de Walewyc vakondersteuning aan voor de vakken Nederlands, Engels, wiskunde, natuur-/scheikunde en economie. Alle ouders hebben hierover een mail ontvangen. LEERLINGENTEVREDENHEID We vinden de input van onze leerlingen belangrijk. Daarom worden er tevredenheidsonderzoeken gehouden onder de leerlingen. Vanaf 1 november start er een onderzoek in klas 1. In het voorjaar zullen de leerlingen uit klas 1 tot en met 4 een onderzoek invullen. Hiermee kunnen we bepalen wat er allemaal goed gaat, maar ook waar we ons in kunnen verbeteren. BIEBBEZOEKEN KLAS 4 Onze vierdejaars zijn tijdens de les Nederlands op excursie naar de bibliotheek geweest. Sommigen waren er al jááren niet meer geweest. Ze hebben allerlei informatie gekregen over realistische romans (lekker handig voor het leesdossier) én een gratis cadeautje van de bieb (3PAK verhalenbundel voor jongeren). Na een presentatie was er ook nog tijd om te snuffelen tussen de boeken of om in de verhalenbundel te lezen. Het was al met al een behoorlijk ontspannen blokuur Nederlands voor de vierdeklassers & bovendien lekker praktisch voor de leesdossiers waar ze zo druk mee bezig zijn.

3 DE WALEWYC LOB EXPERIENCE, VOOR EN DOOR LEERLINGEN De vakkeuzemarkt is al jaren een bekend evenement op de Walewyc. Op deze markt informeren leerlingen van de gemengde leerweg uit klas 4, de leerlingen van klas 2, over de vakken waaruit gekozen moet worden dit jaar. Want alle leerlingen van klas 2 moeten dit jaar namelijk een vakkenpakket kiezen dat bij hen past. De 4e-jaars leerlingen hebben daarom voor ieder vak een mooie stand ingericht met posters, boeken, folders, doe-opdrachten en nog veel meer. Zo vertelden ze op de markt wat de vooren nadelen zijn van de vakken en waarom zij zelf voor dat vak gekozen hebben destijds. Samen met de doeopdrachten en de lekkere beloningen leidde dit tot een gezellige en geslaagde voorlichting. De leerlingen van klas 2 weten nu wat hun mogelijkheden zijn. Nu nog goed nadenken wat er het beste bij hen past. Gelukkig worden ze hier de komende maanden nog bij geholpen door hun mentor in de LOB lessen. Wij wensen alle 2e-jaars leerlingen veel succes toe bij hun keuze. BERICHTEN VANUIT DE OUDERRAAD De ouderraad is dit schooljaar wederom gestart. In de ouderraad zitten op dit moment 7 betrokken ouders die een zestal keer per jaar vergaderen met de directie van de Walewyc-mavo over het onderwijs, de activiteiten en het gebouw. De vergaderingen hebben plaats op verschillende avonden in de week van uur en verlopen op een open, transparante en gemoedelijke sfeer. Er is veel plaats voor feedback: de ouderraad denkt mee hoe de school blijvend kan verbeteren. Er is nog plaats voor enkele ouders in de ouderraad. Heeft u interesse om een keer een vergadering bij te wonen of wilt u ook deelnemen als lid van de ouderraad? Dat kan! U kunt een mailtje sturen naar: ouderraad@walewyc. nl en u krijgt dan snel een uitnodiging. VEILIGHEID De ouderraad van de Walewyc-mavo vraagt samen met de schooldirectie om extra aandacht voor de veiligheid rondom de school. Veel ouders brengen bij slecht weer hun zoon/dochter met de auto naar school. Automobilisten hinderen regelmatig de fietsende leerlingen, die kwetsbaar zijn en niet altijd goed opletten, zeker niet nu het weer slechter wordt. Wij verzoeken daarom de ouders die hun zoon/dochter in de auto wegbrengen of ophalen niet te stoppen in de zone rondom het gebouw of de fietsenstalling.

4 Voor de zone rondom de school geldt een parkeerverbod., behalve voor de parkeervakken. Om de situatie veiliger te maken heeft de gemeente Waalwijk ook een Kiss & Ride bord geplaatst met het verzoek linksaf te slaan om een stukje verderop uw zoon/dochter te laten instappen. Ouders kunnen natuurlijk ook hun kind achter de school laten in- of uitstappen ( De Coubertinlaan). De leerlingeningang is immers aan de achterzijde van het gebouw. Met dank voor uw medewerking, in het belang van de veiligheid van onze kinderen! Ouderraad Walewyc-mavo BELONINGSBELEID KLAS 2 EN 3 Inmiddels is de maand september van het beloningsbeleid afgesloten. De leerlingen van klas 2 en 3 hebben van hun mentor een spaarboekje gekregen. In het spaarboekje zijn de spaarpunten die ze in september hebben verdiend vastgelegd! We zagen dat een heleboel leerlingen veel punten hebben verdiend! Per 1 oktober zijn we met een nieuwe gestart. Iedereen heeft weer nul aantekeningen voor huiswerk vergeten, boeken vergeten en te laat komen. Dus elke leerling krijgt weer nieuwe kansen om te scoren. - Huiswerk en boeken meenemen = 20 punten per maand (per aantekening - 2 punten) - Op tijd in de les aanwezig zijn = 5 punten per maand (per aantekening - 1 punt) In het spaarboekje kun je ook terugvinden welke beloningen er allemaal zijn. De Walewyc beloningen liggen in de vitrinekast op de benedenverdieping. Succes met sparen!

5 SCHRIJFTALENT WALEWYC LEEST VOOR TIJDENS KINDERBOEKENWEEK! Marije van Loon uit klas 4b gooide vorig jaar hoge ogen met haar verhaal tijdens de Randstad Verhalenwedstrijd. Haar verhaal is zelfs in een bundel gepubliceerd. Reden voor haar oude basisschool, de Henri-Dunant in Wijk en Aalburg, om Marije uit te nodigen tijdens de Kinderboekenweek. Het was heel leuk om te doen, vertelt Marije. Eerst heb ik voor de hele school over mijn verhaal en de wedstrijd verteld. Ook heb ik mijn verhaal voorgelezen aan alle leerlingen. De school organiseerde zelf ook een verhalenwedstrijd en Marije mocht de Gouden Griffel aan de prijswinnaar uitreiken. Als afsluiter van de dag gaf Marije nog een interview in klas 7 en 8. Daar vertelde ze meer over de achtergrond van haar verhaal en kreeg ze vragen over haar dyslexie. Het was fijn dat ik deze leerlingen kon vertellen dat dyslexie niet betekent dat je niet van lezen en schrijven kunt houden. Als je graag leest, of graag verhalen verzint, laat je dan niet tegenhouden door dyslexie, maar ga er gewoon voor! SCHOOLFEEST KLAS 1 EN 2 Op 12 oktober hebben onze leerlingen van klas 1 en 2 feest gevierd in De Tavenu. Deze feestavond begon om uur en duurde tot uur. Onder het genot van een drankje en swingende muziek, hebben we genoten van een gezellige avond! En natuurlijk hadden de leerling vrijdag 13 oktober het 1e lesuur les vrij en werden er geen toetsen afgenomen! 2017: VEILIG OP DE FIETS NAAR SCHOOL. De Walewyc-mavo werkt al jaren mee met het thema "De Veilige School". Op maandag- en dinsdagochtend, 30 en 31 oktober, gaan we alle fietsen van de eerste klassen op veiligheid controleren. Medewerkers van de school zullen deze controle uitvoeren. Deze jaarlijkse controle is bedoeld om alle kinderen veilig op de fiets naar school te kunnen laten gaan. De leerlingen moeten zich met fiets volgens onderstaand schema bij het controle tentje aan de achterzijde van de school melden voordat ze hun fiets in de stalling zetten.

6 Ma 30 okt Di 31 okt 8:00 uur WM 1A 8:00 uur WM 1D 8:05 uur WM 1B 8:05 uur WM 1E 8:15 uur WM 1C 8:10 uur MH 1A 8:15 uur MH 1B Op deze dagen controleren wij verschillende vitale onderdelen van de fietsen. Zou u samen met uw zoon of dochter zorg willen dragen voor een veilige fiets? Hieronder vindt u de controlepunten: Stuur, bel, handvatten, remmen, banden, trappers, trapas, reflector achter, fietsbanden met reflecterend materiaal, reflectoren aan de trappers, koplamp, achterlicht en bedrading. TOP LIFE IN DE OLYMPIAKLASSEN. In de Olympiaklassen zijn we gestart met een pilot Top Life. Top Life is een bedrijf voor prestatieverbetering en vitaliteit. De mensen van Top Life coachen en trainen onze leerlingen, zodat zij het beste uit zichzelf én het leven kunnen halen. In een 12- tal lessen krijgen de leerlingen een mix van theorie (hoe werken je hersenen & hoe kun je het beste ontspannen?) en praktijk (denk hierbij aan: Tai Chi oefeningen en ademhalingsoefeningen). Een aantal collega s heeft de docenten-cursus gevolgd en gaat nu verder met het toepassen van wat ze geleerd hebben in de lessen die ze geven! Na de herfstvakantie starten de ouderbijeenkomsten, waarvoor 10 ouders zich hebben opgegeven. Deze bijeenkomsten vinden plaats op maandag 23 oktober, maandag 30 oktober en maandag 6 november van tot uur in de e-locatie van onze school, gelegen aan het Oranjeplein in Waalwijk. Heeft u een zoon/dochter in de Olympiaklas en heeft u alsnog interesse? Stuur dan een naar m.mestrom@walewyc.nl PROJECTDAG 11 OKTOBER EEN SUCCES! Project dag klas 1 landkaarten en fabeldieren. De leerlingen van klas 1 hebben gewerkt aan het project landkaarten en fabeldieren. Ze hebben een landkaart gemaakt voor de vakken geschiedenis en aardrijkskunde. De landkaarten moesten er niet alleen netjes, maar ook oud uitzien. Daarnaast moest er volgens de tekenregels van beeldende vorming gewerkt worden. Om de fabeldieren te maken moesten er in verschillende groepen dieren aan elkaar gekoppeld worden.

7 De hele dag stond vooral in teken van samenwerken. Sommige leerlingen waren echte vergadermeesters, compleet met het plannen van hun aanpak. De leerlingen hebben dit super goed gedaan. Het was een leuke en gezellige dag! Projectdag klas 2 Tijdens de projectdag zijn alle tweede klas leerlingen naar Den Bosch gefietst. Met meer dan 160 leerlingen en begeleiders zijn we s ochtends vroeg vertrokken. Gelukkig was het droog en was er geen regenkleding nodig. In Den Bosch hebben leerlingen een stadswandeling gemaakt en een foto-opdracht gedaan. Ook hebben ze het Jheronimus Bosch Art Centre of het Noordbrabants museum bezocht. Hier werden voorlichtingen gegeven door medewerkers en de leerlingen hebben aandachtig geluisterd. Een groot compliment van beide musea naar onze leerlingen toe! De sfeer op deze dag was goed en ondanks dat de terugweg wat langer heeft geduurd dan de heenweg, is iedereen weer veilig thuis gekomen. Klas 3 maakte kennis met MBO De project dag stond in het teken van kennismaken met het MBO. Op een MBO school wordt er anders gewerkt en wordt er meer van je verwacht. Alle leerlingen hebben daarom twee workshops van het MBO gevolgd. Als afsluiting hebben de leerlingen een verwerkingsopdracht gemaakt waarin ze de informatie van de workshops hebben verwerkt. Wij hopen dat de leerlingen weer een stapje verder zijn gekomen in het maken van de keuze voor het vakkenpakket en een eventuele MBO opleiding. Tilburg Tigers voor klas 4 Bij klas 4 lag de focus op de voorbereiding op het komende schoolexamenperiode en een verrassende culturele activiteit. De culturele activiteit werd verzorgd door de Tilburg Tigers. De Tilburg Tigers is een professionele groep van improvisatieacteurs. Aan de hand van suggesties van de leerlingen improviseren de Tigers mooie, grappige, avontuurlijke, maar vooral verrassende scenes. De Tigers gaven in 2 lesuren een leerzame en hilarische workshop. Deze activiteit werd afgesloten met een spetterende show, waar ook leerlingen, dhr. Fitters en dhr. Heijnemans aan hebben deelgenomen!

8 INTRODUCTIEPERIODE VOOR BRUGKLASSERS BEËINDIGD De introductieperiode van onze brugklassers is beëindigd met een discofeest op donderdag 12 oktober jl.. Na de herfstvakantie gaan we ervan uit dat alle leerlingen hun draai gevonden hebben. We gaan de focus extra leggen op het leren, zowel in de lessen als thuis. Tevens zal er een tevredenheidsonderzoekje worden gehouden onder de leerlingen, waarbij ze hun mening kunnen geven over hun start op de Walewycmavo. START LOB Na de herfstvakantie start het LOB traject voor klas 2 en 3. LOB staat voor Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. In deze begeleiding gaan we op onderzoek naar: - Kwaliteiten (wie ben ik?, wat kan ik?) - Motivatie ( wat wil ik?, wat drijft mij?) - Exploratie (wat voor opleiding en werk past bij mij?) - Loopbaansturing (wat wil ik worden?) - Netwerken (wie kan mij daar bij helpen?) Als kick-off heeft klas 2 de LOB experience gehad. In klas 3 gaan we verder en kiest de leerling in maart definitief voor een vakkenpakket. De kick-off van klas drie is de projectdag Les van het MBO geweest. Om een diploma op de Walewyc MAVO te halen moet er een portfolio met een voldoende worden afgerond. Het is van belang dat de leerlingen serieus werken aan de opdrachten! De leerling heeft een account en het is dus belangrijk dat u af en toe met uw kind meekijkt in de komende periode. Bij sommige opdrachten zal zelfs uw inbreng worden gevraagd. Wij hopen uw zoon/dochter te begeleiden naar een weloverwogen keuze voor de toekomst!

9 PROFIELWERKSTUK KLAS 4 Alle leerlingen van het vmbo theoretische en gemengde leerweg moeten als onderdeel van het schoolexamen een profielwerkstuk maken. Met dit werkstuk kunnen ze laten zien dat ze in voldoende mate de algemene vaardigheden beheersen. Dit zijn de vaardigheden die de leerlingen bij alle vakken nodig hebben. Voor de vervolgopleidingen zijn juist deze vaardigheden belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat planning en inzet de belangrijkste factoren zijn voor succes. Daarnaast is het ook belangrijk dat ze kunnen samenwerken, gericht informatie kunnen zoeken en kunnen presenteren. De leerlingen moeten tenminste twintig uur aan het sectorwerkstuk werken. Ze moeten het werkstuk met een voldoende of goed afsluiten. In hun logboek staan enkele data die belangrijk zijn voor de leerlingen. Aangezien niet alle leerlingen even sterk zijn om hun zaken goed te plannen, is het wellicht wenselijk dat u samen met uw kind deze planning volgt t/m Leerlingen hebben hun begeleider gesproken Inleveren plan van aanpak bij de begeleiders t/m Voortgangscontrole bij de begeleiders Deadline inleveren voorlopige versie werkstuk t/m Eventueel afmaken van het sectorwerkstuk op school Inleveren definitieve versie sectorwerkstuk Contact met begeleider over presentatie Creatieve deel presenteren. KAMP LUXEMBURG In september zijn de derde klas leerlingen een week naar Luxemburg geweest. Een leuke week waar de leerlingen verschillende activiteiten hebben uitgevoerd zoals: - Bezoek aan Luxemburg stad. - Klim parcours - Kanoën - Bowlen Een leuke week waarbij het leren van elkaar centraal stond. De leerlingen waren met 6 personen de eigenaar van hun eigen paleisje (de caravan). Waarbij ze zelf voor de boodschappen en het eten hebben gezorgd. Een week waar we met zijn allen met een goed gevoel op terug kijken.

10 MINIROOSTER EN LEERLINGENBESPREKINGEN In de week van 27 november zal er op de Walewycmavo een minirooster draaien. Alle lessen duren die week 40 minuten en de pauzes vallen op andere tijden dan normaal. De leerlingen zullen die week eerder naar huis gaan in verband met de rapportbesprekingen. Op woensdag 6 december gaan alle leerlingen met hun ouders hun rapport ophalen bij de mentor. Alle ouders krijgen hiervoor nog een uitnodiging toegestuurd. SINT- EN KERSTVIERING Op vrijdag 1 of maandag 4 december zullen de klassen 1 en 2 samen met de mentor Sinterklaas vieren. De kerstviering voor de leerlingen zal plaats vinden op vrijdag 22 december. Elk jaar staat de kerstviering in het teken van iets doen voor een ander. Alle ouders ontvangen hierover tijdig bericht. REKENTOETSEN KLAS 4 IN JANUARI 2018 Alle leerlingen van klas 4 die hun rekentoets nog niet hebben gemaakt of lager dan een 5 hebben gescoord, zijn verplicht om de rekentoets in januari 2017 te maken. De leerlingen uit klas 4 die het cijfer willen verbeteren, kunnen zich inschrijven voor een herkansingstoets. In de periode van 9 t/m 22 januari 2018 zal de rekentoets afgenomen worden. Alle leerlingen en hun ouders krijgen een inschrijfformulier voor deze toets.

11 REKENTOETS KLAS 3 IN MEI 2018 Het rekenexamen is een verplicht onderdeel van het eindexamen voor alle leerlingen. Het rekenniveau 2F wordt beschouwd als het niveau wat alle mavoleerlingen moeten beheersen om op het gebied van rekenen, maatschappelijk goed te kunnen functioneren. De toets is een volwaardig rekenexamen. Wordt er bij de toets lager dan een 5 gescoord, dan moet uw zoon/dochter verplicht de toets in het examenjaar herkansen. Alle leerlingen uit klas 3 maken in de periode van 30 mei t/m 11 juni 2018 de officiële rekentoets. PERSONEEL Nieuwe collega's Met ingang van het nieuwe schooljaar is ons team versterkt met een aantal nieuwe collega s, te weten: Docenten: Dhr. Kroon, docent wiskunde en mentor van klas 2f Dhr Lambooij, docent aardrijkskunde en mentor van klas 2d Mevr. Michels, docente economie Ondersteunend personeel: Mevr. Hanssen, ambulant begeleider BELANGRIJKE DATA 23 okt: Huiswerk- en toetsvrij voor alle leerlingen 01 nov: Start SE-2 week klas 4 08 nov: Start proefwerkweek Olympiaklas 24 nov: Studiemiddag voor het personeel: leerlingen zijn vrij vanaf uur 27 nov: Start week van minirooster en leerlingenbesprekingen 1 of 4 dec: Sinterklaasviering met de mentorklas 6 dec: Rapport ophalen bij de mentor, lessen stoppen om uur 22 dec: Kerstviering

EDITIE 1 12 OKTOBER SCHOOLJAAR

EDITIE 1 12 OKTOBER SCHOOLJAAR EDITIE 1 12 OKTOBER SCHOOLJAAR 2018-2019 MENU ------------------------------ DE WALEWYC 80 JAAR In het kader van de viering van het 80 jarig bestaan van de Walewyc zijn er al diverse activiteiten geweest.

Nadere informatie

SPORTCAMPUS. En natuurlijk hadden de leerling vrijdag 21 oktober het 1e lesuur les vrij en werden er geen toetsen afgenomen!

SPORTCAMPUS. En natuurlijk hadden de leerling vrijdag 21 oktober het 1e lesuur les vrij en werden er geen toetsen afgenomen! EDITIE 1 21 OKTOBER 2016 KLAS 4: SCHOOLEXAMEN 2 Op woensdag 9 november start het 2 e schoolexamen voor klas 4. In de nevenstaande tabel ziet u het rooster. Alle leerlingen krijgen een boekje met een uitgebreid

Nadere informatie

PROJECTDAG 21 OKTOBER EEN SUCCES!

PROJECTDAG 21 OKTOBER EEN SUCCES! EDITIE 1 23 OKTOBER 2015 WALEWYC BIBLIOTHEEK Wie regelmatig leest, wordt steeds leesvaardiger en gaat daardoor steeds vaker lezen. Deze positieve spiraal geldt voor het 'vrij' lezen in de eigen én in de

Nadere informatie

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU -------------------- ---------- PROJECT GRIP OP GELD Van 5 t/m 16 maart doen alle leerlingen uit klas 3 met het vak economie mee met het project Grip op Geld. Dit project

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE EDITIE 2 21 DECEMBER 2017 MENU -------------------- ---------OPEN AVOND DONDERDAG 11 JANUARI 2018 Op donderdag 11 januari 2018 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

CSG Winsum jaarplanning 2015-2016

CSG Winsum jaarplanning 2015-2016 CSG Winsum jaarplanning 2015-2016 PERIODE 1 ROOSTER 1e HALFJAAR 34 ma 17-08-15 Mentoruur + boeken halen 10.00-13.00 uur start introductie klas 1; klas 2, 3 en 4 les di 18-08-15 introductie brugklas start

Nadere informatie

1e klas: met vrienden en vriendinnen van de basisschool in één klas

1e klas: met vrienden en vriendinnen van de basisschool in één klas 1 mavo Intro Deze brochure geeft u informatie over de vmbo-theoretische leerweg op hethml: de mavo. Met vragen kunt u terecht bij de afdelingsleider bovenbouw mavo, Thomas ter Hart. 1e klas: met vrienden

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

PRAKTIJKEXAMENS KLAS 4 TEKENEN, BEROEPSGERICHTE VAKKEN TECHNOLOGIE, ZORG& WELZIJN, HANDEL& ADMINISTRATIE.

PRAKTIJKEXAMENS KLAS 4 TEKENEN, BEROEPSGERICHTE VAKKEN TECHNOLOGIE, ZORG& WELZIJN, HANDEL& ADMINISTRATIE. EDITIE 3 13 FEBRUARI 2015 MAGISTER 6 Na de carnavalsvakantie wordt een nieuwe versie van Magister ingevoerd voor alle leerlingen en ouders. Het voordeel is dat Magister 6 nu gebruikt kan worden vanaf elke

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Gemengde en Theoretische leerweg

Nadere informatie

42 wo 17-okt-18 Deadline invoeren cijfers SE2-periode vierde klas 42 do 18-okt Halloweendisco

42 wo 17-okt-18 Deadline invoeren cijfers SE2-periode vierde klas 42 do 18-okt Halloweendisco weekdag datum tijd (van-tot) activiteit 40 do 4-okt-18 15.00 Leerlingbespreking derde- en vierdeklassers 40 19.30-21.01 Info-avond PTA voor ouders derde- en vierdeklassers met mentoren 40 vrij 5-okt-18

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4

ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4 ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4 VOORBEREIDING SCHOOLEXAMEN 2 Op donderdag 6 november en vrijdag 7 november a.s. krijgen leerlingen uit klas 4 extra les ter voorbereiding op het schoolexamen. Dit zal

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2019 2020 Versie 23 september 2019 Wijzigingen voorbehouden Week Datum Activiteiten roosterperiode 1 week 1 36 2 sept. Roostervrije

Nadere informatie

Studiewijzer. 12havo5

Studiewijzer. 12havo5 Studiewijzer 12havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12 havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september

VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom op de informatieavond leerjaar 4 15 september 2014 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Inrichting van het

Nadere informatie

EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR

EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR 2018-2019 MENU ------------------------------ Open avond donderdag 10 januari 2019 Op donderdag 10 januari 2019 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00

Nadere informatie

CSG Winsum jaarplanning

CSG Winsum jaarplanning CSG Winsum jaarplanning 2018-2019 PERIODE 1 ROOSTER 1e HALFJAAR 36 ma 03-09-18 Mentoruur + boeken halen 10.00-13.00 uur di Introductie klas 1 04-09-18 klas 2, 3 en 4 les volgens rooster Introductie klas

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren?

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding Mededelingen & vragen Lokaal Mentor 110 Sophie van der Heiden

Nadere informatie

Studiewijzer 10t 2018/2019

Studiewijzer 10t 2018/2019 Studiewijzer 10t 2018/2019 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt

Nadere informatie

AUGUSTUS 2015 MA 10 ZOMERVAKANTIE DI 11 ZOMERVAKANTIE. WOE 12 ZOMERVAKANTIE DO 13 08.00 School open Ophalen boeken volgens schema

AUGUSTUS 2015 MA 10 ZOMERVAKANTIE DI 11 ZOMERVAKANTIE. WOE 12 ZOMERVAKANTIE DO 13 08.00 School open Ophalen boeken volgens schema 2015-2016 KALENDER ZA 1 ZO 2 MA 3 ZOMERVAKANTIE WEEK 32 DI 4 ZOMERVAKANTIE WOE 5 ZOMERVAKANTIE DO 6 ZOMERVAKANTIE VRIJ 7 ZOMERVAKANTIE ZA 8 ZO 9 AUGUSTUS 2015 MA 10 ZOMERVAKANTIE DI 11 ZOMERVAKANTIE WOE

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU -------------------- ---------- HEREXAMEN/HERPROFILEREN In het onderstaande rooster staat het overzicht wanneer, waar en welke vakken voor het 2e tijdvak worden afgenomen. We

Nadere informatie

Studiewijzer. 12vwo6

Studiewijzer. 12vwo6 Studiewijzer 12vwo6 2017 / 2018 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

35 di 28-aug Kennismakingsprogramma onderbouw Kennismakingsprogramma bovenbouw

35 di 28-aug Kennismakingsprogramma onderbouw Kennismakingsprogramma bovenbouw week dag datum tijd (van-tot) activiteit 35 di 28-aug-18 09.30-12.00 Kennismakingsprogramma onderbouw 35 12.30-15.00 Kennismakingsprogramma bovenbouw 36 14.15-16.15 Orientatiebijeenkomst over leerlingmediation

Nadere informatie

Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3

Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3 Met Penta naar je top! Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3 Programma - Algemene informatie - Informatie over decanaat - Met de mentor naar de klas voor verdere informatie en gelegenheid tot vragen

Nadere informatie

EDITIE 4 19 APRIL SCHOOLJAAR

EDITIE 4 19 APRIL SCHOOLJAAR EDITIE 4 19 APRIL SCHOOLJAAR 2018-2019 MENU -------------------- ---------- Aanmelding nieuwe leerlingen Op maandag 11 maart en dinsdag 12 maart waren weer de traditionele inschrijvingsavonden voor onze

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2017 2018 Herkansing In geval van herkansing geldt het hoogst behaalde cijfer. Algemene vakken: Elke examenkandidaat heeft het recht om na schoolexamenperiode 4 in

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 4

Informatieavond Leerjaar 4 Informatieavond Leerjaar 4 Programma: Schoolexamen en Examen Programma van Toetsing en Afsluiting (P.T.A.) Algemene informatie leerjaar 4 Uitstroom naar MBO/HAVO LOB Informatie van de mentor SE en CSE

Nadere informatie

Welkom. Welkom. Ouderavond TGL3 31 augustus 2015. Programma van Toetsing en Afsluiting. Onderwijs op VMBO de Spindel. Examen:

Welkom. Welkom. Ouderavond TGL3 31 augustus 2015. Programma van Toetsing en Afsluiting. Onderwijs op VMBO de Spindel. Examen: Welkom Ouderavond TGL3 31 augustus 2015 Welkom Opening door dhr. R. Overbeek (teamleider PKS) - Onderwijs op VMBO de Spindel - Examen Rekenen door dhr. A. Wesselink (coördinator Rekenen) Toptraject door

Nadere informatie

week dag datum tijd (van-tot) activiteit plaats

week dag datum tijd (van-tot) activiteit plaats week dag datum tijd (van-tot) activiteit plaats 45 vr 10-nov-17 12.00 Deadline invoeren cijfers rapport 1 di 21-nov-17 Uitreiken rapport 1 aan eerste, tweede en derde klassen do 23-nov-17 09.10-10.30 Herkansingen

Nadere informatie

TERTiAALWEEK DATUM WEEK DAG. WIE TIJD Jaarplanning 2015-2016 Savornin Lohman, update 7 oktober 2015

TERTiAALWEEK DATUM WEEK DAG. WIE TIJD Jaarplanning 2015-2016 Savornin Lohman, update 7 oktober 2015 33 start schooljaar voor OOP Ma 10 aug Di 11 aug Wo 12 aug eerste werkdag OOP Do 13 aug 9.00-11.00 MT-1 Do 13 aug 15.00-17.00 Opening schooljaar OOP bij Cors Vr 14 aug nieuwe docenten 12.00-15.30 Bijeenkomst

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inleveren boeken maandag

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE!

BELANGRIJKE INFORMATIE! Aan ouders en leerlingen van klas 4M/4MH BELANGRIJKE INFORMATIE! Rotterdam, 13 mei 2018 Betreft: Informatie einde schooljaar Geachte ouders/beste leerlingen, Maandag 14 mei start het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

EDITIE 5 14 JUNI 2019

EDITIE 5 14 JUNI 2019 EDITIE 5 14 JUNI 2019 S C H O O L J A A R 2018-2019 Menu ------------- ------- Rondom de examens: herexamen/ herprofilering, uitslag CE2 en diploma uitreiking In het onderstaande rooster staat een overzicht

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

Goedenavond. Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene

Goedenavond. Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene Goedenavond Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene Examen VMBO Basisberoepsgerichte leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg Examen Schoolexamen = S.E. presentatie s toetsen ( schriftelijk

Nadere informatie

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T Informatiebrochure Ouders 3 VMBO-T Leerlingen Vakkenpakket 4 vmbo -T 2015/2016 Inhoud. 1. Inleiding. 2. Voorbereiding op de keuze en de website www.huygens.dedecaan.net 3. Vakkenpakket examenjaar. 4. Uitbreiding

Nadere informatie

Welkom. Klas M4.. naam

Welkom. Klas M4.. naam Welkom Klas M4.. naam De introductiedag Kennismaken met klas en mentor Mavo 4 teambuilding en bowlen met de klas Dynamische driehoek Leerling Ouder Docent Mentor Mentor eerste aanspreekpunt, belangrijk

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2015/2016 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING TL HAVO - VWO

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING TL HAVO - VWO ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING TL - cursus 2014-2015 1 Algemeen deel van het PTA TL// Op de TL, het en het bestaat het totale onderwijspakket uit de volgende vaste onderdelen:

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Welkom op de afdeling mavo bovenbouw! Wat gebeurt er allemaal in de bovenbouw van de mavo? In dit boekje voor ouders en leerlingen van 3 en 4 mavo staat informatie

Nadere informatie

ACTIVITEITENROOSTER

ACTIVITEITENROOSTER September ACTIVITEITENROOSTER 2016-2017 Week 36 1 e schoolweek ma 05 Start Periode 1 en 5 Deze periode worden 3 dagen ckv-activiteiten ingepland Ontruimingsoefening in deze periode Coaching bijeenkomst

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE LOB/PAKKETKEUZE OP HET BERNARD NIEUWENTIJT COLLEGE de loopbaan begeleiding is de verantwoordelijkheid van de decaan, mentoren en vakdocenten. de decaan coördineert de

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2014-2015 3 VMBO TL Coornhert Lyceum 1 Voorwoord Beste leerling en beste ouders / verzorgers, Hierbij heeft u / heb je het PTA van 3 vmbo TL in handen. In 3 vmbo TL

Nadere informatie

week dag datum tijd (van-tot) activiteit plaats

week dag datum tijd (van-tot) activiteit plaats week dag datum tijd (van-tot) activiteit plaats 34 di 22-aug-17 08.30-09.10 Ontvangst eerste klassen door mentor 34 09.10-10.30 Ontvangst klassen door mentor, instructie nieuwe systeem+cuppen 34 11.00

Nadere informatie

JAARAGENDA (onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen)

JAARAGENDA (onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen) JAARAGENDA 2018-2019 (onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen) Week 36 PTA avond ma 3 sep di 4 sep 10.20-11.30 uur leerjaar 3 en 4 ophalen boeken 11.50-12.40 uur leerjaar 3 en 4 mentorles 11.30-12.40

Nadere informatie

Infoavond Klas 3ha en 3hb. Welkom Examens Zak- en slaagregeling Lesprogramma klas 4 Vervolgopleiding hbo Stageweek

Infoavond Klas 3ha en 3hb. Welkom Examens Zak- en slaagregeling Lesprogramma klas 4 Vervolgopleiding hbo Stageweek Infoavond Klas 3ha en 3hb Welkom Examens Zak- en slaagregeling Lesprogramma klas 4 Vervolgopleiding hbo Stageweek EXAMENS VMBO Biologie 9 mei 13.30 15.30 Nederlands 10 mei 13.30 15.30 Nask 1 14 mei 13.30

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inzage proefwerken

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 26 september 2016 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Voorbereiding, exameneisen en examenregels Wat is een goede voorbereiding voor een

Nadere informatie

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 Augustus-September Week 36 1 e schoolweek ma 31 Start Periode 1 Deze periode worden 3 dagen ckv-activiteiten ingepland Ontruimingsoefening in deze periode Instructie LWOO

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 2018-2019 Week 35 Augustus Maandag 27 Vakantie Dinsdag 28 Vakantie Woensdag 29 Vakantie Donderdag 30 08.00 u School open Vrijdag 31 Week 36 Maandag 03 Dinsdag 04 Woensdag 05 13.00 u Donderdag

Nadere informatie

SCHOOLFOTOGRAAF M1 + M2

SCHOOLFOTOGRAAF M1 + M2 Jaarkalender 2017-2018 KENNEMER COLLEGE MAVO voor ouders en leerlingen Week 35 Augustus/September Maandag 28 Vakantie Dinsdag 29 Vakantie Woensdag 30 Vakantie Donderdag 31 08.00 School open Vrijdag 01

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding 1 LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: 2 LOB programma waar zijn we? keuzekaart Havo Muurhuizen door mevr. Koster MBO nog niet genoeg / wat

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR 2015 2016 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen CPE Centraal Praktijk Examen SEPTEMBER 2015 36 dinsdag 1 september Schoolfotograaf

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2017 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA schooljaar 2014-2015

JAARPROGRAMMA schooljaar 2014-2015 35 START SCHOOLJAAR deze week diverse introductie activiteiten ma 25 aug introductie activiteiten alle wo 27 aug 9,00 digitale inschrijving open voor herkansing SE's uit 4H,4V,5V vr 29 aug 9,00 sluiting

Nadere informatie

HAVO Voorlichting Tweede Fase

HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO 5 (2014-2015) Het officiële PTA is te vinden op It s Learning. Slechts aan dat PTA kunnen rechten worden ontleend. Gegevens Mentor Naam: Email: Telefoon: KWT-uren Aansluiten

Nadere informatie

REKENTOETS KLAS 3 FOTO S VOOR JAARVERSLAG OMO OPROEP OUDERRAAD

REKENTOETS KLAS 3 FOTO S VOOR JAARVERSLAG OMO OPROEP OUDERRAAD EDITIE 5 22 APRIL 2016 REKENTOETS KLAS 3 Dit schooljaar dienen alle leerlingen van klas 3 verplicht deel te nemen aan de Cito-rekentoets. Deze toets is een volwaardig rekenexamen. De toets duur is 90 minuten.

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6 Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 13vwo6 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4 MAVO

Ouderavond leerjaar 4 MAVO 27-9-2017 1 Ouderavond leerjaar 4 MAVO Mentor 4 MAVO Erik ter Burg Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding bovenbouw Marjo Vullings Marijn Bernards

Nadere informatie

Examenreglement aanvullingen 5H

Examenreglement aanvullingen 5H Examenreglement aanvullingen 5H HAVO bovenbouw Cohort 2016-2018 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Kalender voor belangrijke onderdelen van het examendossier... 4 Data Centraal Examen Havo 2018... 5 Aanvullingen/wijzigingen

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Even voorstellen Mentoren: klas 3A: Salma Barkouh klas 3B: Germain Roodbol Decaan: Saida Felida Afdelingsmanager: Annie de Vries Directeur:

Nadere informatie

Planning rondom CSE. 27 februari 2019

Planning rondom CSE. 27 februari 2019 Planning rondom CSE 27 februari 2019 woensdag 13 t/m vrijdag 22 maart (week 11 en 12) Laatste proefwerkweek voor de eindexamenkandidaten. maandag 1 april t/m vrijdag 5 april (week 14) PROEFEXAMENS maandag

Nadere informatie

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen JAARPLANNING CITAVERDE COLLEGE NEDERWEERT 2016-2017/ ouders 36 1 MAANDAG 5-9-2016 09.00-11.00 13.00 Begin schooljaar 2016-2017 DINSDAG 6-9-2016 Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h september

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h september INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h 2015-2016 11 september 2015 1 WELKOM F. van Damme, conrector bovenbouw havo Mw. Y. van Nuland, leerjaarcoördinator 5 havo B.Bogaers, decaan havo Mw. M. Molenschot, decaan

Nadere informatie

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Informatie Groep 8 Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groep 8 informatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Centrale eindtoets (cito) 6. Voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar 2016 2017. Het Programma van Toetsing en Afsluiting Het bevoegd gezag van de school stelt jaarlijks vóór 1 oktober een programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 Meneer van Rijn 4B Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Meneer

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 NB 1: Volgens afspraak Praktische opdracht Natuurkunde

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond MAVO

Welkom. Informatieavond MAVO Welkom Informatieavond MAVO 19 januari 2017 Programma Van leerjaar 2 naar leerjaar 3 Bovenbouw Mavo Goede doorstroom: Keuzeactiviteiten Voorlopig advies december Open avond Fabritius (wo 8 februari) Bezoek

Nadere informatie

5 HAVO. Voorlichtingsavond over het examenjaar

5 HAVO. Voorlichtingsavond over het examenjaar 5 HAVO Voorlichtingsavond over het examenjaar Opbouw van deze avond 19.30 uur: welkom en opening 19.35 uur: opbouw van het examenjaar 20.15 uur: uiteen in mentorgroepen 20.45 uur: einde Agenda Jaarplanning

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Proefwerkweek t/m 9 februari 08 Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Handige tips Studieschema/planning

Nadere informatie

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Redactie T. Paping Schooljaar 2018 2019, nummer 01, 19 oktober 2018 Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), En dan is het alweer bijna vakantie. Ik weet niet of u het ook merkt, maar de weken lijken

Nadere informatie

Gegevens mentor: Aanwezig op school: Algemeen nummer: Mail: Tel: Klas: Samen naar de Top

Gegevens mentor: Aanwezig op school: Algemeen nummer: Mail: Tel: Klas: Samen naar de Top Gegevens mentor: Aanwezig op school: Algemeen nummer: 045-5311962 Mail: Tel: Klas: Samen naar de Top Rol van de mentor: Wat kunt u van mij verwachten: Eerste aanspreekpunt van de leerling maar ook van

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1 Julia van Orsouw Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding Sonia Pauptit Monique Uges Marijn Bernards Marjo Vullings Leerjaar 3!!!

Nadere informatie

Informatieavond 4 mavo. D1 Koen en Ignace D2 Gerde en David

Informatieavond 4 mavo. D1 Koen en Ignace D2 Gerde en David Informatieavond 4 mavo D1 Koen en Ignace D2 Gerde en David Programma Examenjaar in het algemeen PTA Schoolexamens Absenties Examenjaar Mavo 4 - specifiek Slaagzakregeling Interessante en belangrijke

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 vmbo theoretische leerweg Reuver ORGANISATIE CENTRAAL SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van het

Nadere informatie

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL EDITIE 2 19 DECEMBER 2014 NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK Op verzoek van een aantal ouders en leerlingen is er besloten om het digitale ondersteuningsprogramma Claroread aan te

Nadere informatie

SEPTEMBER ma di wo do vr za zo 1 Start OOP en directie: school open. 7 MH Introductie H4. Start lessen volgens rooster

SEPTEMBER ma di wo do vr za zo 1 Start OOP en directie: school open. 7 MH Introductie H4. Start lessen volgens rooster SEPTEMBER Start OOP en directie: school open 2 4.00-.00 uur Opmaat docenten MH Introductie H4, V4 en H, V. uur opening Schooljaar Klas en tot.00 op VS MH Introductie H4 Start lessen volgens rooster MH

Nadere informatie

KEUZE IN KLAS 3. Decanaat 2015-2016 Ouderavond VMBO tl 3 22-09-2015

KEUZE IN KLAS 3. Decanaat 2015-2016 Ouderavond VMBO tl 3 22-09-2015 KEUZE IN KLAS 3 Decanaat 2015-2016 Ouderavond VMBO tl 3 22-09-2015 VMBO 4 leerwegen: 1. Basisberoepsgerichte leerweg 2. Kaderberoepsgerichte leerweg 3. Gemengde leerweg 4. Theoretische leerweg VMBO op

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3 Welkom Ouderavond lob mavo-3 Programma - Opening (Kiki Nieuwkerk) - Wat is lob? (Bram Aarts) - lob: Wie doet wat? (Bram Aarts) - Doorstuderen op mbo (Bram Aarts) - Doorstuderen op havo (Bram Aarts) - Vakkenpakketkeuze

Nadere informatie