4 en 5 Havo Nieuwsbrief oktober Beste ouders / verzorgers van leerlingen uit 4 en 5 Havo,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4 en 5 Havo Nieuwsbrief oktober Beste ouders / verzorgers van leerlingen uit 4 en 5 Havo,"

Transcriptie

1 4 en 5 Havo Nieuwsbrief oktober 2018 Beste ouders / verzorgers van leerlingen uit 4 en 5 Havo, Sinds een paar weken hoor ik vanuit het halletje dat naar mijn werkplek leidt, vaak gegiechel en geroezemoes. Ik heb namelijk drie weken geleden de klassenfoto s van alle 4 en 5 havo klassen prominent opgehangen en regelmatig komen er leerlingen kijken naar hoe ze erbij hangen en vaak komen ze dan ook even een praatje maken. We hebben het halletje inmiddels tot hall of fame omgedoopt. In een grote school met een grote havo bovenbouw hoop ik dat de leerlingen zich gezien weten en voelen. Ik vind het heerlijk om iedere dag bij het ophangen van mijn jas, de foto s te zien van de 341 leerlingen die kleur geven aan mijn dag en aan de school. In deze nieuwsbrief zult u informatie vinden over het PTA en het examenreglement, over de wegstreepregeling bij toetsen (4h) over de dagexcursies (5h) over de commissaris van de koning (en tevens oud-leerling van het VHL) die langskomt op school. Verder hebben we een 18+ regeling die ik even onder de aandacht wil brengen en zal de eerste thema-ouderavond aangekondigd worden. Alexandra Vleeming Teamleider 4, 5 Havo vle@vhl.nl datumlijst 15/10-19/10 Excursieweek 4H en pws week 5H 20/10-28/10 Herfstvakantie 29/ 10 Huiswerkvrij, 5H excursie tweede kamer (zie deze nieuwsbrief) 30/10 Informatie avond voor ouders 4H tto (zie deze nieuwsbrief) 5/11 Lezing voor leerlingen commissaris van de koning Jaap Smit in het kader van de week van het respect 6/11 Klankbordbijeenkomst ouders (inschrijving zie deze nieuwsbrief) 9/11 Excursie Lille voor 5h leerlingen met Frans (zie deze nieuwsbrief) 15/11-21/11 40 minuten rooster 22/11-30/11 toetsweek Een actuele en volledige datumlijst kunt u terug vinden op de website

2 De stem van de leerling U als ouder weet als geen ander dat uw zoon of dochter een mening heeft over school. De leerlingen ervaringsdeskundige als het gaat om ons onderwijs en als lerende organisatie is het belangrijk de feedback van de leerlingen te organiseren. Dat doen we dit jaar op meerdere manieren. De brugklasleerlingen en de leerlingen uit 4V doen mee met de pilot heb je genoeg geleerd vandaag. Hierbij geven leerlingen gedurende een week via een app anoniem hun mening over de lesdag. De bevindingen worden besproken in de teams en ongeveer 6 weken later zal er een nieuwe feedback week om te meten of er veranderingen merkbaar. Deze week voor 4H en 5H de leerlingenraden weer opgezet. Na de herfstvakantie zullen we voor het eerst bij elkaar komen om te praten over wat goed gaat en wat er beter kan. Op 6 december zal er een leerlingarena georganiseerd worden in het kader van de professionalisering van onze school. Leerlingen kunnen buiten deze georganiseerde momenten uiteraard ook altijd bij hun mentor terecht om te praten over onderwijs. Ouderklankbordbijeenkomst Aan de begin van dit schooljaar we van start gegaan met lessen van 60 minuten. We benieuwd naar uw eerste ervaringen met het 60 minuten rooster en willen de eerste ouderklankbordbijeenkomst aan dit thema wijden. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdag 6 november van 19:00 tot 20:30. Het doel van deze bijeenkomst is het ophalen van uw ervaringen zodat wij zaken die mogelijk nog verbeterd kunnen of moeten worden in kaart kunnen brengen. Ook wij benieuwd naar hoe u het proces ervaren heeft. Wij leren graag van uw feedback. Wij zullen deze avond met alle leerjaren bij elkaar zitten. Er wordt een werkvorm gekozen die past bij het doel van de bijeenkomst zodat we een effectieve bijeenkomst hebben. Wij zouden het fijn vinden dat u zich aanmeldt bij gta@vhl.nl zodat wij weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen. Met vriendelijke groet, Bas Pijnappel (teamleider brugklas) Annemarie Davelaar (teamleider klassen 2, 3 en mavo 4) Alexandra Vleeming (teamleider havo bovenbouw) Peter Wietsma (teamleider vwo bovenbouw)

3 Excursieweek (4H) en pws-week (5H) Volgende week wordt het een rare week. De leerlingen uit 4havo zullen hun ogen uitkijken bij de excursie in eigen land of in het buitenland. Gedurende deze week zullen de leerlingen die in 5H zitten een aangepast programma volgen. Er zullen in die week geen reguliere vaklessen plaatsvinden voor 5H maar de leerlingen worden wel op school verwacht. Er zullen toetsen, inhaallessen of proefexamens plaatsvinden. Deze activiteiten ingeroosterd in het roosterprogramma van Zermelo. Als er geen activiteit ingeroosterd staat dan betekent dat dat we uw zoon of dochter op school verwachten om te werken aan het profielwerkstuk (pws). We gaan ervan uit dat uw zoon of dochter minimaal drie uur per dag op school komt werken aan het pws. Uw zoon of dochter kan die drie uur om de ingeroosterde activiteiten heen plannen. Om dit proces te monitoren vragen wij de leerlingen zich bij aankomst te melden in lokaal 210 en af te melden bij vertrek. Een profielwerkstuk is ook een groepsproces en het is daarom belangrijk dat de onderlinge samenwerking in deze week goed georganiseerd wordt. Als uw zoon of dochter onverhoopt ziek wordt in deze week dan vragen wij u de absentielijn in te spreken. Ouder en kindavond internationale stage voor de leerlingen uit 4H TTO Op dinsdag 30 oktober vindt er een informatieavond plaats voor de leerlingen én de ouders van de TTO klassen van 4H en 5V. Tijdens deze avond zal er uitgelegd worden hoe de internationale stage, die deel uitmaakt van het tto-programma, vorm gegeven kan worden. De avond zal starten om 20:00. Commissaris van de Koning Op 5 november komt Jaap Smit, commissaris van de Koning, oud-leerling en voormalig docent van onze school, op bezoek voor een gastles in het kader van de week van het respect. Voor deze bijzondere les zullen twee 5H klassen worden uitgenodigd. De heer Smit zal in gesprek gaan met de leerlingen over het thema respect. Ik hoop in de volgende nieuwsbrief verslag te kunnen doen van een mooie en bijzondere bijeenkomst. 18+ Op het moment dat een leerling 18 wordt verandert er veel. Leerlingen kunnen zichzelf ziekmelden, het Magister-account voor ouders wordt geblokkeerd en op grond van de wet op de privacy mag school, zonder toestemming van de leerling, geen contact opnemen met ouders over cijfers, verzuim en verlof. Om leerlingen te wijzen op hun rechten en plichten als ze 18 geworden zullen ze een contract voorgelegd krijgen. Dit contract zal ter ondertekening klaarliggen bij de teamassistenten. Als u als ouder vragen heeft over uw rechten en plichten op het moment dat uw schoolgaande kind 18 jaar is geworden, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan via de mentor van uw zoon of dochter.

4 PTA en PT Vorige week de PTA s online gezet. U kunt ze vinden op de website onder centrale regelingen. In dit programma voor toetsing en afsluiting vindt u alle regels omtrent (school)examens en u vindt per vak de stofomschrijving van de schoolexamens in 4 en 5 Havo. Een overzichtelijk geheel voor uw zoon of dochter om zich optimaal voor te bereiden op de schoolexamenweken. Wegstreepregeling (4H) Tijdens de kennismakingsavond en in de vorige nieuwsbrief is er al kort gerefereerd aan de wegstreepregeling. De wegstreepregeling houdt in dat wanneer uw zoon of dochter alle voortgangstoetsen (vt s) gemaakt heeft, er aan het eind van het schooljaar eentje kan worden weggestreept. Hierop vormen vaardigheidstoetsen bij de moderne vreemde talen, de IB toetsen en de toetsen van Kua een uitzondering. Voor de schoolexamens (Se s) geldt deze regeling niet.. Wij hebben in kaart gebracht hoe dat er uit ziet per vak: 4HAVO aantal VT s wegstrepen Aardrijkskunde 5 Een wegstrepen indien alle toetsen gemaakt Bedrijfseconomie 6 Een wegstrepen indien alle toetsen gemaakt Biologie 7 Een wegstrepen indien alle toetsen gemaakt Duits 6 Een wegstrepen indien alle toetsen gemaakt * Economie 6 Een wegstrepen indien alle toetsen gemaakt Engels 7 Een wegstrepen indien alle toetsen gemaakt * Engels IB 9 Uitsluitend vaardigheidstoetsen en voorbereiding op het IB-examen dus er kan niets worden weggestreept. Frans 9 Een wegstrepen indien alle toetsen gemaakt * Geschiedenis 7 Een wegstrepen indien alle toetsen gemaakt Kunst algemeen 6 Alle vt s moeten in kader van het proces worden gemaakt/ingehaald en kunnen niet worden weggestreept. natuurkunde 8 Een wegstrepen indien alle toetsen gemaakt Nederlands 5 Een wegstrepen indien alle toetsen gemaakt Scheikunde 8 Een wegstrepen indien alle toetsen gemaakt Spaans en Camino 6 Een wegstrepen indien alle toetsen gemaakt * Wiskunde A 3 Een wegstrepen indien alle toetsen gemaakt Wiskunde B 3 Een wegstrepen indien alle toetsen gemaakt * Bij de moderne vreemde talen moeten alle vaardigheidstoetsen (kijk- luister- leesof schrijfvaardigheid) gemaakt worden. Als deze gemist moeten ze worden ingehaald en deze kunnen niet worden weggestreept.

5 Jaarlijkse excursie naar Lille (5H) Op vrijdag 9 november organiseren wij voor de 5HAVO- en 4VWO leerlingen met Frans in hun pakket een dagexcursie naar Lille. Deze schoolreis, die intussen gerust een schooltraditie genoemd mag worden, staat geheel in het teken van het oefenen van de spreekvaardigheid en het ontdekken van rijke Franse cultuur. Dit bezoek wordt op school voorbereid aan de hand van een webquest, een film over de vooroordelen van Fransen over Noord- Frankrijk en spreekopdrachten. In Lille krijgen leerlingen een rondleiding in het Musée des Beaux Arts. Daarna maken ze een tocht met spannende opdrachten door het oude Lille. Na deze onderzoekingstocht staat de volgende uitdaging op het programma van onze leerlingen: een aantal inwoners interviewen over hun welbevinden in de stad. Aan het eind van de middag kan er nog even wat gewinkeld worden. De excursie wordt met de leerlingen op school voorbereid en het totaal van de voorbereiding en de opdrachten in de stad wordt becijferd. Wij hopen op een ontspannende en leerzame excursie! Namens de organisatoren, Ivana Tunjic Excursie tweede kamer (5H) Voor de leerlingen van 5 havo die het vak maatschappijleer volgen staat op maandag 29 oktober( direct na de herfstvakantie) een bezoek aan de Tweede Kamer en het Binnenhof gepland in Den Haag. Het programma politiek in vogelvlucht wordt georganiseerd door ProDemos. Het programma is speciaal voor Havo leerlingen ontwikkeld en start om uur en eindigt om uur uur. Tijdens deze middag ervaren leerlingen hoe onze parlementaire democratie werkt. Hierbij wordt er een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer en het Binnenhof. Zie voor meer info: Praktische punten Om uur worden de leerlingen aan de achterkant van school verwacht. Vanuit school reizen wij gezamenlijk om uur per bus naar Den Haag. Vanuit Den Haag zullen wij ook weer gezamenlijk terugreizen naar school. In de ochtend is er gewoon les. Voor deze excursie geldt dat: leerlingen hun identiteitsbewijs moeten meenemen. Verder raden wij ook aan een lunchpakket mee te nemen. Groet, namens de sectie maatschappijleer, Roelof Ilsink

Nieuwsbrief voor ouders / verzorgers van leerlingen uit 4,5,6 VWO

Nieuwsbrief voor ouders / verzorgers van leerlingen uit 4,5,6 VWO Nieuwsbrief 4,5,6 VWO oktober 2018 Nieuwsbrief voor ouders / verzorgers van leerlingen uit 4,5,6 VWO Het is traditioneel bedrijvig op school, want de meest bedrijvige week van het schooljaar dient zich

Nadere informatie

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2018/2019. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak*

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2018/2019. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* Examendossier Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2018/2019 Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* * Onderdeel 2 van dit PTA wordt per 1 oktober apart gepubliceerd op de

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Informatieavond 4 mavo. D1 Koen en Ignace D2 Gerde en David

Informatieavond 4 mavo. D1 Koen en Ignace D2 Gerde en David Informatieavond 4 mavo D1 Koen en Ignace D2 Gerde en David Programma Examenjaar in het algemeen PTA Schoolexamens Absenties Examenjaar Mavo 4 - specifiek Slaagzakregeling Interessante en belangrijke

Nadere informatie

Informatieavond Mavo 4

Informatieavond Mavo 4 Informatieavond Mavo 4 IVKO 2014-2015 Benno Breeuwer Teamleider bovenbouw Adjunct-directeur Mentoren Sabine, Ignace, Anneke Programma Examenjaar in het algemeen (Benno) Schoolexamens Examenreglement Rekenexamen

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo. dinsdag 6 september 2016

Informatieavond 4 havo. dinsdag 6 september 2016 Informatieavond 4 havo dinsdag 6 september 2016 Van Harte Welkom Programma 19.00 19.10 19.20 19.35 19.45 Algemene Informatie English+ Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking

Nadere informatie

Bevorderingsnormen 2015-2016

Bevorderingsnormen 2015-2016 Visser t Hooft Lyceum Bevorderingsnormen 2015-2016 Leiden, Leiderdorp, Rijnsburg september 2015 INHOUD BEVORDERINGSNORMEN 2015-2016...3 Termen en begrippen...3 Rapportcijfers en bevordering...3 BEVORDERING

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5 September 2015 Geachte ouders/verzorgers en examenkandidaten, Tijdens het vierde en het vijfde leerjaar HAVO wordt op een aantal momenten

Nadere informatie

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2017/2018. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak*

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2017/2018. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* Eamendossier Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2017/2018 Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* * Onderdeel 2 van dit PTA wordt per 1 oktober apart gepubliceerd op de website

Nadere informatie

INHOUD VAN DE AVOND AANLEIDING DE TWEEDE FASE; EXAMENPROGRAMMA PROFIELEN TABELLEN TIJDPAD

INHOUD VAN DE AVOND AANLEIDING DE TWEEDE FASE; EXAMENPROGRAMMA PROFIELEN TABELLEN TIJDPAD INHOUD VAN DE AVOND AANLEIDING DE TWEEDE FASE; EXAMENPROGRAMMA PROFIELEN TABELLEN TIJDPAD AANLEIDING GESPREKKEN MET OUD-OVERSTAPPERS o Gebouw / aanpak / sfeer meeloopdagen o Tijdstip van gesprekken, eerder

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND JN3HV

INFORMATIEAVOND JN3HV Programma deel 1: profielkeuze (plenair) deel 2: mentor (in lokaal) Wat betekent (t)havo / (t)vwo 3 voor de leerling? moeilijkere leerstof hoger tempo van verwerking meer huiswerk goede planning maken

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR

JAARAGENDA SCHOOLJAAR JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: 26 maart 2019 Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

Dinsdag 3 maart 19.30-21.00 Informatieavond voor ouders groep 8 (een aantal docenten en mentoren svp aanwezig)

Dinsdag 3 maart 19.30-21.00 Informatieavond voor ouders groep 8 (een aantal docenten en mentoren svp aanwezig) Programma na voorjaarsvakantie tot meivakantie Kalenderweek 10 2 maart 9 de en 10 de uur Bijeenkomst examendocenten over eindexamentrainingen 3 maart Meeloopdag toekomstige leerlingen 3 maart 9 de en 10

Nadere informatie

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2016/2017. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak*

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2016/2017. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* Eamendossier Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2016/2017 Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* * Onderdeel 2 van dit PTA wordt per 1 oktober apart gepubliceerd op de website

Nadere informatie

v=9jk-ncrmvcw

v=9jk-ncrmvcw https://www.youtube.com/watch? v=9jk-ncrmvcw http://www.timeanddate.com/ countdown/party? iso=20160616t14&p0=16&msg=uitsl agdag&font=cursive&csz=1 WELKOM OUDERAVOND 6 VWO Ouderavond 6 vwo 30 september

Nadere informatie

VMBO g/t HAVO VWO Gymnasium Tweetalig VWO Technasium Kunst & Cultuur

VMBO g/t HAVO VWO Gymnasium Tweetalig VWO Technasium Kunst & Cultuur VMBO g/t HAVO VWO Gymnasium Tweetalig VWO Technasium Kunst & Cultuur contactavond havo 4 2016-2017 programma informatie afdelingsleider havo: dhr. Florisse informatie leerlingencoördinator havo BB: mw.

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

Informatieavond HAVO 4. Welkom

Informatieavond HAVO 4. Welkom Informatieavond HAVO 4 Welkom Informatieavond 4 havo Programma informatieavond Ons motto Voorstellen / rol van mentor Bovenbouw: het karakter van de 4 e klas Belangrijke data dit jaar Organisatorische

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R HAVO 4. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R HAVO 4. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2017-2018 R HAVO 4 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2017-2020 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND JN3HV

INFORMATIEAVOND JN3HV Programma deel 1: profielkeuze (plenair) deel 2: mentor (in lokaal) Wat betekent (t)havo / (t)vwo 3 voor de leerling? moeilijkere leerstof hoger tempo van verwerking meer huiswerk goede planning maken

Nadere informatie

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen vrijdag 30 augustus 2019 einde zomervakantie zondag 1 september 2019 begin pta-cijferperiode 1 zondag 1 september 2019 begin rapportperiode 1 maandag 2 september

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Ouderavond Sectorkeuze (Mavo) IVKO 19 januari 2015

Ouderavond Sectorkeuze (Mavo) IVKO 19 januari 2015 Ouderavond Sectorkeuze (Mavo) IVKO 19 januari 2015 Ouderavond Sectorkeuze Benno Breeuwer Francis Meijer Teamleider BB Mentoren C3 Neline Kuipers (ziek) Anita Gietermans Mentoren C4 Edu van der Graaf Programma

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2019 2020 Versie 23 september 2019 Wijzigingen voorbehouden Week Datum Activiteiten roosterperiode 1 week 1 36 2 sept. Roostervrije

Nadere informatie

Informatieavond 5 havo

Informatieavond 5 havo Informatieavond 5 havo dinsdag 8 september 2015 Van harte welkom Programma 20.15 20.25 20.35 20.45 Algemene Informatie Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking met de

Nadere informatie

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo 29-01-2013.................................................................. Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo Wim Krijbolder Inhoudsopgave 1. Rapportage en Rapportvergaderingen

Nadere informatie

Ouderavond. 5 Havo en 6 Vwo WELKOM

Ouderavond. 5 Havo en 6 Vwo WELKOM Ouderavond 5 Havo en 6 Vwo WELKOM COMMUNICATIE Leerlingmentor Decanen Kerngroepleiders, examensecretaris Havo: dhr. Goossens Vwo: dhr. Geboers HET LAATSTE JAAR * EXAMENS - nu gaat het erom, studie op no.1

Nadere informatie

Rapportage en Overgangsrichtlijnen Afdeling Bovenbouw Mavo / Havo OSG Echnaton 2014-2015

Rapportage en Overgangsrichtlijnen Afdeling Bovenbouw Mavo / Havo OSG Echnaton 2014-2015 Rapportage en Overgangsrichtlijnen Afdeling Bovenbouw Mavo / Havo OSG Echnaton 2014-2015 1 Inhoud Rapportage... 3 Rapportage klas 1 en 2 mavo en klas 1, 2 en 3 havo/vwo... 3 Rapportage in de examenklassen

Nadere informatie

Informatieavond 6 vwo. Cursusjaar

Informatieavond 6 vwo. Cursusjaar Informatieavond 6 vwo Cursusjaar 2019-2020 Programma Opening Voorstellen Algemene informatie Decanaat Kennismaking mentor Begeleiding Teamleider Teamassistenten Mentoren 6 vwo Mentorbegeleider Decaan Examensecretaris

Nadere informatie

A. Roland Holst College. Overgangsnormen

A. Roland Holst College. Overgangsnormen A. Roland Holst College Overgangsnormen 2017-2018 4-10-2017 Overgangsnormen ARHC 2017-2018 In dit document staan de overgangsnormen van het ARHC voor 2017-2018 vastgesteld door de schoolleiding en de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R HAVO 4. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R HAVO 4. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2016-2017 R HAVO 4 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2016-2018 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer +

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer + Havo bovenbouw Havo 4 en 5 is één geheel. Alle behaalde resultaten zijn onderdeel van het schoolexamen. Goede cijfers zijn belangrijk. Eindcijfer havo 4 = startcijfer havo 5. Het HAVO-examen School examen

Nadere informatie

Overgangsnormen per 1 oktober 2014

Overgangsnormen per 1 oktober 2014 Overgangsnormen per 1 oktober 2014 Uitgangspunten Bij de rapportage wordt voor alle vakken een voortschrijdend gemiddelde gegeven. Deze cijfers worden afgerond op gehele getallen. In de loop van het schooljaar

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 NB 1: Volgens afspraak Praktische opdracht Natuurkunde

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo. maandag 4 september 2017

Informatieavond 4 havo. maandag 4 september 2017 Informatieavond 4 havo maandag 4 september 2017 Van Harte Welkom Programma 19.00 19.15 19.20 19.35 19.45 Algemene Informatie over bovenbouw English+ Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie

Nadere informatie

Jaaragenda 2015-2016. Periode 1

Jaaragenda 2015-2016. Periode 1 Jaaragenda 2015-2016 Periode 1 lesw1/week 35 24-aug-15 Openingsprogram centen. 25-aug-15 Start mentoren met hun leerlingen. Fotograaf voor leerlingen 26-aug-15 De eerste lesdag volgens rooster 27-aug-15

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond klassen 3 h/v

Welkom. Ouderavond klassen 3 h/v Welkom Ouderavond klassen 3 h/v Programma De presentatie wordt op de website gepubliceerd Centraal Opening / voorstellen Algemene informatie Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding (door de decaan) Profielen

Nadere informatie

Informatieavond V5. 16 oktober 2017

Informatieavond V5. 16 oktober 2017 Informatieavond V5 16 oktober 2017 Wie is wie? Sectorleider VWO 3-6 Sectorleider TTO Coördinator VWO 3-6 Decaan : mevr. Meulenkamp : dhr. Bijl : mevr. De Jong : mevr. Beijert Wie is wie? Mentoren : mevr.

Nadere informatie

Informatieavond 5 havo. dinsdag 6 september 2016

Informatieavond 5 havo. dinsdag 6 september 2016 Informatieavond 5 havo dinsdag september 201 Van harte welkom Programma 20.15 20.25 20.35 20.45 Algemene Informatie Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking met de mentor

Nadere informatie

Wat een ieder moet weten over het eindexamen

Wat een ieder moet weten over het eindexamen Wat een ieder moet weten over het eindexamen examen 2011/2012 Schoolexamens De schoolexamens komen als volgt tot stand: zij worden gevormd door het geheel van alle behaalde cijfers van alle examentoetsen

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R HAVO 5. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R HAVO 5. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2016-2017 R HAVO 5 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2016-2017 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Inhoud van vanavond Welke keuzes zijn er? Wat kunt u van de school verwachten? Wat verwachten wij van onze leerlingen?

Nadere informatie

Bevorderingsreglement

Bevorderingsreglement Bevorderingsreglement Wateringse Veld College Schooljaar 2017 2018 Definitief Inleiding: 1. In dit reglement wordt beschreven wanneer een leerling wordt bevorderd. Leerlingen die niet rechtstreeks zijn

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 3, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is de toetsweek. Na deze

Nadere informatie

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1 Julia van Orsouw Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding Sonia Pauptit Monique Uges Marijn Bernards Marjo Vullings Leerjaar 3!!!

Nadere informatie

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Schoolexamens Rekentoets Toetsweken en rapportage Overgangsnorm Vrije ruimte: werkveldstage Vakken

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Informatieavond profielkeuze 3 vwo. 19 januari 2015

Informatieavond profielkeuze 3 vwo. 19 januari 2015 Informatieavond profielkeuze 3 vwo 19 januari 2015 Programma 20.00 uur: Welkom en inleiding Informatie over culturele kunstzinnige vorming en maatschappijleer Informatie over de profielen 20.45 uur: Bijeenkomst

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 24 augustus 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 1 35 24 aug Roostervrije dag leerlingen m.u.v.

Nadere informatie

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 week 34 Begin schooljaar centen en leerlingen Klassen 17 augustus ma 17 09.00 Stuedag centen, leerlingen ij Kantine A 18 09.00 Start introprogramma brugklassen 10.00 Start

Nadere informatie

Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h

Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h A. DEFINITIES 1. De docentenvergadering bestaat uit docenten, die les geven aan een bepaalde klas of clustergroep, plus de teamleider die de vergadering

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 30 oktober 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 10 Deze week topactiviteiten voor klas 1,

Nadere informatie

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar Vanaf 13.00 uur ontvangst leerlingen.

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2016 2017 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen OSBK Oriëntatie op school- en beroepskeuze SBM Scholen en beroepenmarkt SE Schoolexamen SEPTEMBER

Nadere informatie

INDELING Tentamenweek/Toetsweek IV Afd. 3M / 4H / 4V / 5V

INDELING Tentamenweek/Toetsweek IV Afd. 3M / 4H / 4V / 5V INDELING Tentamenweek/Toetsweek IV Afd. 3M / 4H / 4V / 5V schooljaar 2016/2017 versie 18 mei 2017 3 MAVO: Maandag 12/06 t/m vrijdag 16/06. Rooster mondelingen Duits krijg je via de docent te horen 4 HAVO:

Nadere informatie

JAARAGENDA. SCHOOLJAAR Locatie Joure

JAARAGENDA. SCHOOLJAAR Locatie Joure JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 Locatie Joure De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

Brugklas. Overbrugging van basisschool naar 2mavo-2havo-2vwo

Brugklas. Overbrugging van basisschool naar 2mavo-2havo-2vwo Brugklas Overbrugging van basisschool naar 2mavo-2havo-2vwo Nieuwe dagindeling Blok 1: contact mentor en hulp Blok 2: reguliere lessen Blok 3: modules Verschillen mavo-havo-vwo cursusduur begeleiding

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2016 2017 Versie 23 januari 2017 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 2 week 1 4 23 jan. 8.30 uur KLT Duits vwo 8.30 uur

Nadere informatie

Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015

Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015 Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015 week 34 0 facultatief do 20-aug-2015 vrij 21-aug-2015 week 35 1 ma 24-aug-2015 ORGANISATIEDAG 1 (docent op school, leerlingen vrij) 8.30-16.00 uur di 25-aug-2015

Nadere informatie

LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR

LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR Juli 2015 SCHOOLEXAMENWEEK Leerjaar 3 HEESCH Aan: Leerlingen leerjaar 3 en hun ouder(s) / verzorger(s). Betreft: Schoolexamenweek

Nadere informatie

VMBO g/t HAVO VWO Gymnasium Tweetalig VWO Technasium Kunst & Cultuur

VMBO g/t HAVO VWO Gymnasium Tweetalig VWO Technasium Kunst & Cultuur VMBO g/t HAVO VWO Gymnasium Tweetalig VWO Technasium Kunst & Cultuur contactavond havo 5 2016-2017 programma informatie afdelingsleider havo: dhr. Florisse informatie leerling-coordinator havo BB: mw.

Nadere informatie

Contactavond examenklassen Hartelijk welkom!

Contactavond examenklassen Hartelijk welkom! Contactavond examenklassen 2015-2016 Hartelijk welkom! Even voorstellen: Mentoren havo 5: Dhr. Bosman (scheikunde) Dhr. Rhebergen (maatschappijleer en bovenbouw counselor) Dhr. Rijnders (aardrijkskunde)

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VWO 5. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VWO 5. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2017-2018 R VWO 5 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2015-2018 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

Informatieavond Klas 3 Welkom

Informatieavond Klas 3 Welkom Informatieavond Klas 3 Welkom Programma opening het 3 vwo team uw kind op 3 vwo communicatie LOB: Profielkeuzeproces in 3 vwo Pauze (kopje koffie in het dolninarium) kennismaking met de mentor Leerlingen

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

Lessentabellen per 1 augustus 2018

Lessentabellen per 1 augustus 2018 Lessentabellen per 1 augustus 2018 Versie 3 17-jun-18 VMBO BASIS EN KADER LESSENTABEL-2018-2019 B+K1 B+K2 B+K3 B+K4 NEDERLANDS 4 3 3 3 ENGELS 3 3 3 3 AARDRIJKSKUNDE 2 GESCHIEDENIS 2 WISKUNDE 4 3 3 3 NATUURKUNDE

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VWO 4. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VWO 4. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2017-2018 R VWO 4 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2017-2020 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

Bevorderingsrichtlijnen

Bevorderingsrichtlijnen Bevorderingsrichtlijnen 2017-2018 Algemeen klas 1, klas 2 en Mavo 1. Als tekort geldt: 5 = 1 tekort, 4 = 2 tekorten 2. Een rapportcijfer lager dan 4 is niet toegestaan. 3. Om zonder meer bevorderd te kunnen

Nadere informatie

DATUMLIJST CURSUS , DEFINITIEF

DATUMLIJST CURSUS , DEFINITIEF DATUMLIJST CURSUS 2018-2019, DEFINITIEF Tussen 7 en 20 januari worden rekentoetsen (2F+3F) afgenomen in 3m/4h/5v (verplicht) en 6-1-2019 4m/5h/6v op inschrijving Computerlokalen 7-1-2019 huiswerkvrij 8-1-2019

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND 3 MAVO. Schooljaar

INFORMATIEAVOND 3 MAVO. Schooljaar INFORMATIEAVOND 3 MAVO Schooljaar 2017-2018 Programma Algemene informatie Informatie Londen Voorlichting decanaat Kennismaking mentor Wie is wie en wie doet wat? Teamleider 3 en 4 mavo Decaan Mentorondersteuner

Nadere informatie

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016 Versie ouders en leerlingen Schooljaar 2015-2016 Jaarplanning 2015-2016 wk Datum Dag HAVO/VWO (Breeweg) VMBO/MAVO (Kruisweg) Deze week starten directie

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Informatieavond 5 havo. Cursusjaar

Informatieavond 5 havo. Cursusjaar Informatieavond 5 havo Cursusjaar 2019-2020 Programma Opening Voorstellen Algemene informatie Decanaat Kennismaking mentor Begeleiding Teamleider Teamassistente Mentoren 5 havo Mentorbegeleider Decaan

Nadere informatie

Programma uur uur Tijdpad, maatwerk, profielen. Vanaf uur Vakvoorlichting Cam, BSM, BE, kunstvakken, Q-highschool

Programma uur uur Tijdpad, maatwerk, profielen. Vanaf uur Vakvoorlichting Cam, BSM, BE, kunstvakken, Q-highschool Profielkeuze 3v > 4v 19 februari 2019 Programma 19.15 uur-20.00 uur Tijdpad, maatwerk, profielen Vanaf 20.00 uur Vakvoorlichting Cam, BSM, BE, kunstvakken, Q-highschool Tijdpad Februari 19-2 Tweede voorlichting

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2018 2019 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen SEPTEMBER 2018 35 vrijdag 31 augustus 36 maandag 3 september Geen leerlingen op school;

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2016 2017 Versie 24 oktober 2016 Wijzigingen voorbehouden. Week Datum Activiteiten roosterperiode 1 week 9 43 24 okt. 25 okt.

Nadere informatie

Rotterdam, september Beste leerling uit klas 4 VWO, beste ouders/verzorgers,

Rotterdam, september Beste leerling uit klas 4 VWO, beste ouders/verzorgers, PTA van klas 4 VWO Rotterdam, september 2010 Beste leerling uit klas 4 VWO, beste ouders/verzorgers, Voor je/u ligt het Programma van Toetsing en Afsluiting van klas 4 VWO In dit PTA staat alle informatie

Nadere informatie

32 Maandag 6-8 Dinsdag 7-8 Woensdag 9-8 Donderdag 10-8 Vrijdag 11-8 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

32 Maandag 6-8 Dinsdag 7-8 Woensdag 9-8 Donderdag 10-8 Vrijdag 11-8 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Augustus 31 Woensdag 1-8 Donderdag 2-8 Vrijdag 3-8 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 Maandag 6-8 Dinsdag 7-8 Woensdag 9-8 Donderdag 10-8 Vrijdag 11-8 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

Nadere informatie

Bevorderingsnormen en eindcijferberekeningen. Schooljaar

Bevorderingsnormen en eindcijferberekeningen. Schooljaar Bevorderingsnormen en eindcijferberekeningen Schooljaar 2016-2017 29 september 2016 INHOUDSOPGAVE 1. Rapporten en cijfers... 3 2. Bevorderingsnormen 2.1. Leerjaar 1... 4 2.2. Leerjaar 2... 5 2.3. Leerjaar

Nadere informatie

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2 augustus september september Datum 35/01 di 27 wo 28 do 29 vr 30 36/02 ma 2 JAARAGENDA schooljaar 2019-2020 Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek in deze week 08.30 lokaal 17 zij-instroom klas 2 kennismaking

Nadere informatie

Informatieavond. 4 havo

Informatieavond. 4 havo Informatieavond 4 havo Programma 19u30 inleiding 20u15 pauze 20u30 kennismaken met mentor Organisatie rector dhr. T. Oudejans conrector onderwijs, bedrijfvoering en financiën dhr. A. Plevoets afdelingsleider

Nadere informatie

Profielkeuze 3 Havo. 22 november 2018

Profielkeuze 3 Havo. 22 november 2018 Profielkeuze 3 Havo 22 november 2018 Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) Doel: Op zoek gaan naar het meest geschikte profiel toekomst Hulpmiddelen: Opdrachtenboek Profielkiezer Digitaal portfolio vragenlijsten

Nadere informatie

Informatieavond 4 Mavo. Schooljaar

Informatieavond 4 Mavo. Schooljaar Informatieavond 4 Mavo Schooljaar 2019-2020 Programma Algemene informatie Voorlichting decanaat Kennismaking mentoren Mentoren 4 mavo 4mA 4mB 4mC Wendy Admiraal Lijda Talboom Rianne Moonen Wie is wie en

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo-4

Studiewijzer. 11havo-4 Studiewijzer 11havo-4 2018/2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11 havo4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 1 Rapporten en bevorderingsnormen Schooljaar 2018-2019 Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Rapportage 3 Bevorderingsnormen 3 2 ONDERBOUW Klas 1 4 Klas 1: naar mavo 2 (vanuit

Nadere informatie

Studiewijzer. Klas10h4

Studiewijzer. Klas10h4 Studiewijzer Klas10h4 2016/2017 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 10 havo 4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 1 Rapporten en bevorderingsnormen Schooljaar 2016-2017 Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Rapportage 3 Bevorderingsnormen 3 2 ONDERBOUW Klas 1 4 Klas 1: naar mavo 2 (vanuit

Nadere informatie

Ouderavond. 4 vwo. 26 september 2011

Ouderavond. 4 vwo. 26 september 2011 Ouderavond 4 vwo 26 september 2011 Programma 19u30 inleiding 20u15 pauze 20u30 kennismaken met mentor Organisatie rector dhr. T. Oudejans conrector onderwijs mw. L. Derks conrector personeel en interne

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 30 maart 2017 maart 30 Newman Star Event oudernieuwsbrief 7 t/m 4 april verkort lesrooster i.v.m. leerlingenbesprekingen

Nadere informatie