EXAMENVRAGEN TBV 2. 3 Waar moet het verlichtingsniveau van beveiligingsverlichting van parkeerterreinen in het algemeen aan voldoen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EXAMENVRAGEN TBV 2. 3 Waar moet het verlichtingsniveau van beveiligingsverlichting van parkeerterreinen in het algemeen aan voldoen?"

Transcriptie

1 EXMENVRGEN TV 2 1. Waarom wordt aanbevolen sleutels te registreren bij uitgifte? Omdat de registratiekamer dit verplicht stelt. Omdat een bewakingsdienst toegang heeft tot alle ruimten. ij bedrijven, die gezien de aard van het risico, er een grote kans aanwezig is dat bij een inbraak sleutels kunnen zoek raken. Het verdient aanbeveling om te registreren wie een sleutel in gebruik heeft. 2 Waarom worden goederen gemerkt? Om bij de aankoop van de goederen deze te kunnen onderscheiden. Omdat na diefstal dit nuttig is voor de herkenning en opsporing. Om tijdens een diefstal te kunnen bepalen of het de moeite is om deze mee te nemen Omdat dit na diefstal nuttig is voor het vaststellen van de heler vergoeding 3 Waar moet het verlichtingsniveau van beveiligingsverlichting van parkeerterreinen in het algemeen aan voldoen? Ten minste 8 Lux. Hetzelfde als de verlichting in het object. Het verlichtingsniveau moet ten minste gelijk aan dat van de openbare verlichting. Variabel aan de omstandigheden met dien verstande dat het niveau niet minder dan 2 en niet meer dan 20 mag zijn. 4 Welke organisatorische beveiligingsmaatregelen zijn noodzakelijk bij een inbraakwerend compartiment? at alle goederen in het compartiment opgeborgen moeten worden en hier niet uitgehaald mogen zijn voordat de gebruiker aanwezig is. Veiligheidsmaatregelen nemen ter voorkoming van inbraak. at het compartiment solide van constructie is en de deur hiervan deugdelijk op slot gedraaid wordt at er afspraken gemaakt worden over wie er verantwoordelijk is voor het goede gebruik van het compartiment en wie er als plaatsvervanger optreedt. 5. Welke organisatorische beveiligingsmaatregelen zijn noodzakelijk voor de opslag van computer gegevens? fspraken maken over wie er verantwoordelijk is voor de opslag en bewaren van de data gegevens, het goede gebruik ervan alsmede wie er als plaatsvervanger optreedt. e beheerder van het bedrijf is verantwoordelijk voor het beheer van de datagegevens op gegevensdragers. Hij kan dit delegeren naar een systeembeheerder. ubbele opslag van de computergegevens die op meerdere plaatsen bewaard worden. lle computergegevens, inclusief de back-up moeten binnen het beveiligde gebied van het eigen object zijn opgeborgen.

2 6. Welke administratieve maatregelen worden er in het Politie Keurmerk Veilig Wonen brochure opgesomd? - Het merken en registreren van bezittingen. - Merken, door postbus en huisnummer, met een merkset aan te brengen op alle goederen. - Registreren van de waardevolle goederen op een registratiekaart verkrijgbaar bij de politie. - Fotografeer en/of leg op video de waardevolle goederen vast. - Het merken en registreren van waardevolle bezittingen. - Merken, door postbus en huisnummer, met een merkset aan te brengen op de waardevolle goederen. - Registreren van de niet waardevolle goederen op een registratiekaart verkrijgbaar bij de politie. - Het fotograferen en/of op video vast leggen van de waardevolle goederen. - Het merken en registreren van het huis. - Merken, door het huisnummer, met een merkset aan te brengen op de waardevolle goederen. - Registreren van de waarde goederen op een registratiekaart, verkrijgbaar bij de politie. - Het fotograferen en/of op video vast leggen van de waardevolle goederen. - Het merken en registreren van waardevolle bezittingen. - Het merken, door postcode en huisnummer, met een merkset aan te brengen op de waardevolle goederen. - Het registreren van de waardevolle goederen op een registratiekaart, verkrijgbaar bij de politie. - Het fotograferen en/of op video vast leggen van de waardevolle goederen. 7. an welke eisen moeten bouwkundige voorzieningen voldoen om te kunnen toepassen bij beveiligingsmaatregelen voor het ertificaat Veilige Woning? Keurmerk SKK * of ** met het logo keurmerk veilig slot. Keurmerk SGG ** of *** met het logo keurmerk veilig slot. Keurmerk SKG * of ** met het logo keuring veilig wonen. Keurmerk SKG * of ** met het logo keurmerk veilig wonen. 8. Wat moeten de rookmelders die toegepast mogen worden voor het ertificaat Veilige Woning detecteren? e ontwikkeling van een mogelijke brand. Rookontwikkeling in de buurt van de brandhaard. Rook en plotseling oplopende warmte. Warmteontwikkeling veroorzaakt door een plotselinge brandhaard. 9. e alarmering en communicatie van het Erkende org Technisch eveiligingsbedrijf moet voldoen aan: akoestisch alarm + P3 communicatie akoestisch alarm binnen + P3 communicatie akoestisch alarm binnen + optisch alarm buiten + P3 communicatie akoestisch alarm binnen + optisch alarm buiten + P2 communicatie

3 10. 1: In welke norm is de bereikbaarheid van gevelelementen van nieuwbouw woningen vastgelegd? 2: innen welke hoogte vanaf een werkvlak dienen gevelelementen te worden beveiligd? 1: NEN norm : hoogte 2.40 meter 1: NEN norm : hoogte 2.45 meter 1: NEN norm : hoogte 2.40 meter (5.50 m. begane grond) 1: NEN norm : hoogte 2.45 meter 11. Naast de normering van gevelelementen, waarin de totale constructie van het gevelelement en het hang- en sluitwerk wordt getest, bestaat er een richtlijn waarin het keuren van het individuele hang- en sluitwerk staat omschreven. Welke richtlijn is dit? e enelec richtlijn voor bouwkundige constructies e RL 3104 e HRL 3104 e Europese richtlijn voor bouwkundige constructies 12. 1: In een brandwerende kast, geschikt voor papieren documenten, mogen zonder gevaar voor beschadiging tijdens een brand ook diskettes in worden opgeborgen. 2: Een brandwerende kast voorzien van een codeslot is tevens geschikt voor het opbergen van waardevolle attractiviteit. Stelling 1 is juist Stelling 2 is juist e stellingen 1 en 2 zijn beide juist e stellingen 1 en 2 zijn beide onjuist 13. 1: Een brandwerende kast dient altijd te worden verankerd aan de vloer volgens de voorschriften van de lijst Safes en Kluisdeuren van de VGW. 2: Een brandwerende kast moet minimaal voldoen aan de norm NEN Stelling 1 is juist Stelling 2 is juist e stellingen 1 en 2 zijn beide juist e stellingen 1 en 2 zijn beide onjuist. 14. Moeten alle opendraaiende ramen in alle gevallen worden beveiligd om in aanmerking te komen voor het ertificaat Veilige Woning? lle ramen met uitzondering van zeer moeilijk bereikbare dakramen. Neen voor alle hoog gelegen ramen, hoger dan 3 meter en alle ramen waar geen attractieve goederen achter liggen. Neen, hoog gelegen of moeilijk bereikbare ramen niet volgens de NEN norm 5087 fhankelijk van de situatie.

4 Wat is de naam van de inbraakbeveiliging voor naar buiten draaiende klapramen die voor ventilatie doeleinden worden gebruikt? 2. Wat is de maximale toelaatbare opening tussen de spijlen? 1. oorklimbeveiliging. 2. < 15 cm. 1. Opklimbeveiliging cm. 1. oorklimbeveiliging. 2. < 18 cm. 1. Raambeveiliging. 2. < 15 cm. 16. Welke extra voorzieningen kunnen bij bereikbare dakramen worden genomen zodat deze voldoet aan het Keurmark Veilige Woning overeenkomstig 1? Het bijplaatsen van 2 afsluitbare oplegsloten aan de bovenzijde of het plaatsen van een goede opklimbeveiliging. Rekwerkbeveiliging en 2 sloten aanbrengen. Het bijplaatsen van 2 afsluitbare oplegsloten aan de onderzijde of het plaatsen van een goede doorklimbeveiliging. e ruit vervangen door extra dik glas en het plaatsen van 2 kierstandhouders. 17. Onder welke omstandigheden moet er goede verlichting bij een garage worden toegepast volgens het Pol. Keurmerk Veilig Wonen? lleen als er een inbraak is geweest moet er verlichting worden aangebracht. ls de garage aan de achterkant van het huis is gelegen en geen toegang geeft tot de woning waarbij de garage niet zichtbaar is vanuit andere huizen, dan dient deze verlicht te worden als een woonhuis. ls de garage aan de achterkant van het huis is gelegen en toegang tot de woning geeft waarbij de garage zichtbaar is vanuit andere huizen, dan dient deze verlicht te worden als een achterdeur. ls de garage niet bouwkundig met het woonhuis is verbonden moet altijd verlichting worden toegepast. 18. Wat kan bij het proces van beveiligen worden gezegd van de maatregelen van organisatorische aard? at goede organisatorische beveiligingmaatregelen verdere beveiligingsmaatregelen overbodig maakt. at de juiste interventie goed moet worden afgestemd op de maatregelen van mechanische aard. at het inbraakproces wordt versneld bij het toepassen van de juiste organisatorische beveiligingsmaatregelen. at organisatorische beveiligingsmaatregelen alleen effectief nut hebben als deze gedeeltelijk worden uitgevoerd. 19. Wat is het doel van veilig hang- en sluitwerk? at onder alle omstandigheden het openen van ramen en deuren wordt voorkomen. euren en ramen stevig te maken om een inbraak altijd te voorkomen. Om een dader het snel betreden van een ruimte te belemmeren. Om inbreker na een inbraak binnen te houden waardoor de pakkans wordt vergroot.

5 20. Wat wordt voorkomen tijdens een inbraak als uitsluitend elektronische beveiliging wordt uitgevoerd? at goederen niet uit het pand worden weggenomen. at personen zich uren in het pand ophouden. at het elektronische detectiesysteem afgaat. at goederen moeilijk uit het pand zijn te krijgen. 21. Welke keuze mogelijkheden van risicoacceptatie worden er onderscheiden? Het risico niet aanvaarden, het risico verzekeren, preventieve maatregelen en het risico verzekeren. Het risico aanvaarden, het risico niet verzekeren, preventieve maatregelen en het risico verzekeren. Het risico aanvaarden, het risico verzekeren, preventieve maatregelen en preventieve maatregelen zonder verzekeren. Het risico aanvaarden, het risico verzekeren, preventieve maatregelen zonder verzekeren en preventieve maatregelen met verzekeren. 22. Wat wordt verstaan onder een integraal beveiligingsconcept? e verkoopformule van een beveiligingsinstallateur die een goedgekeurd beveiligingssysteem volgens de regelgeving in de beveiligingsmarkt verkoopt. Het evenwichtig uitvoeren van de organisatorische, bouwkundige, compartimenterende en elektronische beveiligingsmaatregelen welke op elkaar zijn afgestemd. Een evenwichtig concept van de te nemen goedgekeurde beveiligingsmaatregelen. eveiliging dat volgens een concept is uitgevoerd waarin de elektronische beveiligingsmaatregelen centraal staan. 23. Wat is de repressiefactor? e verhouding tussen de indringtijd en de interventietijd. e tijd die een inbreker nodig heeft om een bewoner onder druk te zetten, zodat deze zo bang wordt dat een geslaagde inbraak is uit te voeren. Repressie is de tijdsschaal die nodig is om een geslaagde aanrijdtijd van de inbreker te realiseren. e vermenigvuldigheidsfactor van de braaktijd en de overvaltijd. 24. oor welke instantie worden de z.g. gele en rode kaarten verstuurd? e politie. e verzekeringsmaatschappij. e beveiligingsinstallateur. e Particuliere larm entrale. 25. U bent erkend org eveiligingsinstallateur. e bedrijfsruimte moet beveiligd zijn tegen inbraak en diefstal. Volgens de RL org 2005 versie 2 moet dit in de klasse: klasse 2 woningen klasse 3 winkels en showrooms klasse 3 bedrijven en instellingen klasse 3* bedrijven en instellingen.

6 26. Wat verstaat men onder immateriële schade? e gang naar de psychiater na een inbraak. e psychologische klap die een slachtoffer van een inbraak ondergaat waardoor deze zich niet meer veilig voelt in zijn eigen woonomgeving. e schok na een inbraak zo groot is dat een bewoner van een woning altijd elektronische beveiliging in zijn woning wil hebben. nders durft hij hier niet meer in te wonen. Gestolen goederen die zo waardeloos zijn dat de verzekeringsmaatschappij hier geen geld voor uitkeert. 27. Wat is de naam van de beveiligingsmaatregelen voor woningen tegen criminele risico s? Inbraakpreventieve beveiligingsmaatregelen. Een offerte voor het voorkomen van een inbraak. O,,, E en R maatregelen. Politie Keurmerk Veilig Wonen. 28. Wat is de naam van de beveiligingsmaatregelen voor bedrijfspanden tegen criminele risico s? eveiligingsmaatregelen voor winkels/showrooms en bedrijven. iefstalpreventieve beveiligingsmaatregelen. Risicoanalyse. Het voorkomen van inbraken. 29. Wat zijn de elementen van een inbraak volgens de PIV-LRE theorie? Object, goederen, tijdstip en planning. Planning, inbraak, aftocht, verdelen, verkopen en incasseren. Planning, inbraak, verzamelen, aftocht. Plaats, goederen, inbreken, inladen, wegwezen. 30. In welke delen van de PIV-LRE theorie moeten de tijdsoverlopen met elkaar gelijk lopen om een succesvolle pakkans te realiseren? anvang en het verzamelen van de goederen. Verzamelen van de buit en reactie van de gewaarschuwde diensten. Het verzamelen en inladen van de goederen alsmede de alarmerings- en reactietijd. Uiterlijk op het moment dat de daders met de goederen willen wegrijden of lopen. 31. Welke zaken(vragen) moet een adviseur bij het ontwerpen van een beveiligingsplan zich altijd afvragen? Wil de klant op mijn manier van aanpak beveiligd worden en hoe maak ik het de potentiële inbreker zo moeilijk mogelijk Welke dader(s) in welke leeftijd categorie kan er worden verwacht, op welke wijze zullen zij binnenkomen en niet waarschijnlijk: waar en wat is de meest gangbare weg naar het risico toe? Welke aanpak ik ook kies er is nooit een juiste! Welke dader categorie kan er worden verwacht, op welke wijze zullen zij binnenkomen en mogelijk waar en wat is de meest gangbare weg naar het risico toe?

7 Moet er altijd gebruik gemaakt worden van een compartiment in de verschillende risicoklassen? 2. Wat is hier onder meer van invloed op? 1. Ja. 2. e waarde van de attractieve goederen. 1. Neen. 2. Het is erg afhankelijk van het volume en wat er beschermd moet worden. 1. Ja. 2. Het is erg afhankelijk van het volume en wat er beschermd moet worden. 1. Neen. 2. e verzekeringsmaatschappij stelt dit altijd vast. 33. Waar dienen de specifieke bouwkundige beveiligingsmaatregelen te worden toegepast voor: 1. Woningen? 2. edrijven? 1. e deuren en ramen. 2. Rondom het bedrijfsrisico. 1. e deuren en ramen. 2. Het compartiment. 1. e periferie. 2. Het compartiment. 1. euren en ramen. 2. Rondom de goederen. 34. Wat is in een te realiseren bouwkundige beveiligingsconstructie ten aanzien van de gezamenlijke sterkte van alle materialen, een gouden regel, waar altijd rekening mee moet worden gehouden? at de architect de constructie van het bouwwerk op het kritische punt sterk genoeg maakt. e ketting is even sterk als de zwakste schakel. e kosten van de te gebruiken materialen niet de sluitpost worden. In de beveiligingsconstructie voldoende marge wordt gehouden. 35. Volgens welke testmethoden werden voorheen en thans de bouwkundige materialen op krachten getest? 1. Voorheen. 2. Nu. 1. Statisch. 2. ynamisch. 1. Normkrachten. 2. Statisch. 1. Trekbank. 2. Statisch. 1. Normkrachten. 2. ynamisch.

8 36. Wat is, volgens de NEN 5089, de minimale uitslag van de nachtschoot van een veiligheidsslot als met één toer/draai van de sleutel, de cilinder wordt omgedraaid? Minimaal 30 mm. Tussen 20 en 30 mm. fhankelijk van de sterkte van het slot. Ten minste 20 mm. 37. Welke 2 eisen worden er volgens de NEN 5089 aan een veiligheidscilinder gesteld die in een veiligheidsslot is gemonteerd? 1. at de cilinder, rekening houdende met de dikte van het beslag, minimaal 2 mm buiten het beslag moet uitsteken; 2. at de cilinder recht in het beslag moet zitten. 1. ltijd een SKG*** cilinder gebruikt moet worden in alle situaties. 2. e cilinder niet meer dan 1 mm mag uitsteken buiten het beslag. 1. at de cilinder moet worden beschermd door SKG veiligheidsbeslag 2. e cilinder niet meer dan 3 mm uit het beslag mag uitsteken. 1. ls veiligheidsbeslag wordt gebruikt maakt de sterkte van de cilinder niet uit. 2. e cilinder nooit meer dan 1 mm binnen het beslag mag zitten In welke norm zijn de kwaliteitseisen met betrekking tot inbraakwerendheid van gevelelementen van nieuwbouwwoningen vastgelegd? 2. an welke klasse aanduiding dienen deze gevelelementen minimaal te voldoen? 1: NEN norm : weerstandsklasse 2 1: NEN norm weerstandsklasse 2 1: NEN norm weerstandsklasse 1 1: NEN norm weerstandsklasse Welk slotsystemen zijn er te onderscheiden? Insteek, Opleg en Eurocilinder. ilinder, draai, profiel, opleg, klavier, insteek en seniorenslot. entraal, generaal, semi-generaal, euro en oplegsloten ontebaardslot, semi klavierslot, klavierslot en cilinderslot. 40. Wat zijn de kenmerken van een bontebaardslot. e sleutel is minimaal, met eenvoudige middelen te manipuleren, de nachtschootconstructie is zwak en de kenmerkende 33 mm uitslag van de nachtschoot. e sleutelvariatie is minimaal, met eenvoudige middelen te manipuleren, de nachtschootconstructie is zwak en de kenmerkende 33 mm uitslag van de nachtschootconstructie. e sleutelvariatie is minimaal, met eenvoudige middelen te manipuleren, de nachtschootconstructie is zwak en de kenmerkende 13 mm uitslag van de nachtschoot. e sleutelvariatie is maximaal, niet met eenvoudige middelen te manipuleren, de dagschootconstructie is sterk en de kenmerkende 13 mm uitslag van de nachtschoot.

9 41. Wat zijn de specifieke kenmerken van cilindersloten? e nachtschoot wordt bediend door de sluitbaard/meenemer van de cilinder, de cilinder is op éénvoudige wijze te plaatsen c.q. te vervangen, er zijn verschillende typen profielen en het aantal sleutel permutaties zijn groot. e dagschoot wordt bediend door de baard van de cilinder, de cilinder is op niet éénvoudige wijze te plaatsen c.q. te vervangen, er zijn geen profielen en het aantal sleutelprofielen en permutaties zijn klein. e nachtschoot wordt bediend door de sluitbaard van de cilinder, de cilinder is op éénvoudige wijze te saboteren, er zijn veel verschillende typen profielen en het aantal sleutelprofielen en permutaties zijn niet groot van afmeting. e schoten worden bediend door de cilinder, de cilinder is niet te herplaatsen c.q. te vervangen, er zijn geen verschillende typen profielen en er zijn sleutelprofielen en permutaties. 42. Welke veiligheidsvoorzieningen moeten er in een 3*** veiligheidscilinder zijn ingebouwd? Sabotagelus in de slotkast, nachtschootschakelaar en aansluiting op het S. oorboorbeveiliging, kerntrekbeveiliging, een aantal niet geharde stiften en 6 stiftkanalen. oorboorbeveiliging, kerntrekbeveiliging, een aantal geharde stiften en minimaal 8 stiftkanalen. oorboorbeveiliging, kerntrekbeveiliging, een aantal geharde stiften en minimaal 6 stiftkanalen. 43. Wat zijn de doelen die met veiligheidsbeslag moeten worden bereikt? e deurconstructie er sterker uit te laten zien, het uiteenvallen van de slotkast bij een inbraakpoging te voorkomen en de cilinder gelijkmatig te belasten. Het beschermen van de cilinder tegen weersinvloeden, het versterken van het insteekslot en het bescherming van de dagschoot. e kozijnconstructie versterken, het uiteenvallen van de slotkast bij een inbraakpoging te voorkomen en de scharnieren te beschermen. Het beschermen van de cilinder tegen afbreken en het versterken van de deurconstructie bij het insteekslot. 44. Waar moet een bijzetslot worden geplaatst in een achterdeur? oven het hoofdslot op ooghoogte. Onder het hoofdslot op kniehoogte. an de onder- en bovenzijde. Indien noodzakelijk direct onder of boven het slot. 45. Wat is het meest belangrijk bij de montage van oplegsloten? Montage aan de binnenzijde van de deur en altijd met slotbouten. Een goede bevestiging en met de juiste bevestigingsmiddelen. e montage en het gebruik van een sluitkom. Een vlakke ondergrond die schoon en vetvrij is.

10 46. Wat is bij de bevestiging van een veiligheidssluitkom belangrijk? at de stalen sluitplaat wordt gemonteerd en dat op alle plaatsen waar schroeven gemonteerd moeten worden, de juiste schroeven worden gebruikt en op de juiste manier worden geplaatst. at er een ruim gat in het kozijn wordt gemaakt, de sluitkom altijd wordt vastgelijmd en de schroeven na het lijmen degelijk worden aangebracht. at de stalen sluitplaat wordt verlijmd en dat op alle plaatsen waar schroeven gemonteerd moeten worden, de juiste schroeven worden gebruikt qua lengte en dikte. at de kunststof sluitplaat wordt gemonteerd, niet onnodig veel schroeven gebruikt worden en altijd de hiervoor bekende speciale schroeven worden gebruikt en worden geplaatst. 47. Wat is het verschil tussen een hoofdsleutel- en een generaal hoofdsleutel-systeem? Een generaal hoofdsleutel-systeem heeft t.o.v. een hoofdsleutel systeem geen groep, hoofdgroep en generale sleutels. Een generaal hoofdsleutel-systeem heeft t.o.v. een hoofdsleutel systeem, groep, hoofdgroep en generale sleutels. Een generaal hoofdsleutel-systeem heeft net als een hoofdsleutel systeem groep, hoofdgroep maar geen generale sleutels. Een generaalsleutel-systeem heeft geen hoofdsleutel systeem zoals groep, hoofdgroep en generale sleutels Wat is het specifieke kenmerk van een hoofdsleutel systeem? 2. Waar wordt dit veelal toegepast? 1. Elke deur heeft een individuele sleutel en voor alle deuren is er een hoofdsleutel. 2. Voor bedrijven. 1. Elke deur heeft een individuele sleutel en voor alle deuren is er een hoofdsleutel. 2. lleen voor woningen. 1. Elke deur heeft geen individuele sleutel en voor alle deuren is er een hoofdsleutel. 2. Voor winkels. 1. Elke deur heeft een generale individuele sleutel en voor elke deur is er een generale sleutel. 2. Voor het afsluiten van bedrijfspanden en hekken. 49. Welk niveau van compartimentering valt in de matrices van de risicoklasse indelingen? b, e of o. 1, 2 of 3. a, b en s. 2, 3 en Wat verstaat men onder een compartiment 1? Een brandkast of datasafe. Een inbraakwerende kast of datasafe. Een inbraakwerende kast of kluis Kast, kluis, brandkast en datasafe. 51. an welke norm moet een inbraakwerende kast of kluis voldoen? an de waardebergingsindicatie volgens S Safes en Kluisdeuren an de waardebergingsindicatie volgens VGW Safes en Kluisdeuren an de waardebergingsindicatie volgens SKG Safes en Kluisdeuren an de waardebergingsindicatie volgens SKS Safes en Kluisdeuren

11 52. Wat is het doel van compartimenteren? oor het toepassen van een compartiment worden de meest attractieve zaken en goederen extra beveiligd terwijl voor de rest van het gebouw meestal volstaan kan worden met een lager niveau van beveiliging. Een bouwkundig moeilijk te nemen bolwerk dat niet eenvoudig te nemen is. Een ruimte te creëren waarin de waardevolle en voor diefstal geschikte goederen in worden opgeborgen. Het openen van deze ruimte is zodanig bemoeilijkt dat geen toegang mogelijk is. Voor het gebouw, zijn bij toepassing hiervan, geen aanvullende bouwkundige voorzieningen nodig. oor het compartiment worden de meest zaken en goederen van enige waarde extra beveiligd terwijl voor de rest van het gebouw moet worden volstaan met een hoger niveau van beveiliging. 53. oven welk eigen gewicht is het niet nodig om een inbraakwerende kast of kluis te verankeren? 1000 kg kg kg. 500 kg. 54. Moet compartimentering altijd in één ruimte worden uitgevoerd en waarom? Ja, er mag uitsluitend één ruimte als compartiment worden gebruikt. Nee, het mogen ook meerdere ruimten zijn die voor het gehele object samen de compartimenten vormen. Ja, als de compartimenten aan elkaar zijn gebouwd. Neen, het mogen niet meerdere ruimten zijn die voor het gehele object samen het compartiment vormen. 55. Moet bij een compartiment 1 altijd een elektronisch inbraaksignaleringssysteem worden toegepast? Nee. Ja. Nee, mits er altijd bouwkundige beveiligingsmaatregelen zijn genomen. Ja, omdat er altijd kans is dat er te veel aan goederen in het compartiment liggen. 56. Welke aanvalszijde(n) moet het elektronische inbraak detectie systeem bij een compartiment detecteren? lle aanvalszijden van het compartiment (dus ook vloer en plafond of dak). e aanvalkant van het compartiment. lle aanvalszijden van het compartiment (dus ook plafond of dak). innen en buiten het compartiment aan alle zijden waar een doorbraak is te verwachten. 57. Hoe lang dienen de gegevens van de klant bewaard te worden? 3 jaar 3 jaar + 8 maanden 5 jaar 5 jaar + 8 maanden

12 58. In bepaalde gevallen is het niet goed mogelijk (of zeer onpraktisch) om attractieve goederen of zaken (telkens) op te bergen in een compartiment. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een aantal computers in een kantoorgebouw. Of aan bepaalde artikelen in een winkel. Welke maatregelen kunnen worden genomen in plaats van het inrichten van een compartiment? Verankering. Het realiseren van doelmatige meeneembeperkende maatregelen. Geen maatregelen verplicht. it zijn vrijwillige beveiligingsmaatregelen. Het realiseren van diefstalbeperkende maatregelen. 59. Wat wordt bereikt bij het realiseren van meeneembeperkende maatregelen? Het toepassen van beperkende maatregelen geven een extra tijdvertraging bij het verzamelen en afvoeren van de 'buit'. Het toepassen van meeneembeperkende maatregelen geven een extra tijdvertraging bij het verzamelen en afvoeren van de 'buit'. Het toepassen van meeneembeperkende maatregelen geven een extra stimulans bij het verzamelen en afvoeren van de 'buit'. Het niet toepassen van meeneembeperkende maatregelen geven een extra tijdverkorting bij het verzamelen en afvoeren van de 'buit'. 60. ij het elektronisch beveiligen van een compartiment 2 en 3 moeten detectiemiddelen worden toegepast. Waar en hoe moeten deze worden geplaatst? Elektronische beveiliging buiten de periferie van het gebouw. Hierbij dient het niet bewaakte gebied eveneens alle aanvalszijden te omvatten: dus ook de vloer en het plafond of dak. ouwkundige beveiliging buiten het compartiment. Hierbij dient het parkeer gebied eveneens alle aanvalszijden te omvatten: dus ook de vloer en het plafond of dak. Elektronische beveiliging buiten het compartiment. Hierbij mag het bewaakte gebied nooit alle aanvalszijden te omvatten zoals de vloer en het plafond of dak. Elektronische beveiliging buiten het compartiment. Hierbij dient het bewaakte gebied eveneens alle aanvalszijden te omvatten: dus ook de vloer en het plafond of dak. 61. e Wet op de Particuliere eveiligingsorganisaties en Recherchebureaus is niet van toepassing op: Geld en Waardetransport bedrijven (PGW) Particuliere edrijfsbeveiligingsdiensten () Particuliere ouw eveiligingsdiensten () Particuliere Horecabeveiligingsbedrijven (HN) 62. ij de oplevering van beveiligingsmaatregelen is een ORG certificaat afgegeven. Er is geen onderhoudscontract afgesloten. Het ORG certificaat heeft een geldigheidsduur van:. 6 maanden 1 jaar 1 jaar + 6 maanden 2 jaar

13 NTWOORENL VRGEN TV vraag antwoord vraag antwoord vraag antwoord vraag antwoord vraag antwoord LEES E VRGEN GOE! NEEM JE TIJ ERVOOR! SUES!

14 NTWOORENL VRGEN TV vraag antwoord vraag antwoord vraag antwoord vraag antwoord vraag antwoord LEES E VRGEN GOE! NEEM JE TIJ ERVOOR! SUES!

EXAMENVRAGEN TRAINING TBV 1

EXAMENVRAGEN TRAINING TBV 1 EXMENVRGEN TRINING TV 1 1. Waarom zijn organisatorische beveiligingsmaatregelen noodzakelijk? Om de veiligheid van het inbraak beveiligingssysteem te garanderen. e werking van het inbraak signaleringssysteem

Nadere informatie

Folder 68 1.1. Beveiliging. Productinformatie

Folder 68 1.1. Beveiliging. Productinformatie Folder 68. Beveiliging Productinformatie Beveiliging Uw woning beveiligen tegen inbraak zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn. Volgens de cijfers van de politie wordt er jaarlijks bij op de 0 woningen

Nadere informatie

Veiligheidssmaldeursloten

Veiligheidssmaldeursloten MONTAGEHANDLEIDING Veiligheidssmaldeursloten Montagehandleiding U heeft een NEMEF veiligheidsproduct aangeschaft dat voldoet aan de SKG kwaliteitseisen, wat staat voor optimale inbraakwerendheid, kwaliteit

Nadere informatie

VvBO Verbond van BeveiligingsOrganisaties

VvBO Verbond van BeveiligingsOrganisaties Verbeterde Risicoklassenindeling Risicoklassen indelingen voor woningen Document D0/ Verbeterde Risicoklassenindeling voor woningen wordt uitgegeven onder verantwoordelijkheid van het Verbond van BeveiligingsOrganisaties

Nadere informatie

Beveiligingsmaatregelen voor Buitenterreinen Mobiliteitsbedrijven.

Beveiligingsmaatregelen voor Buitenterreinen Mobiliteitsbedrijven. Handreiking Beveiligingsmaatregelen voor Buitenterreinen Mobiliteitsbedrijven. Versie 2.1 Januari 2018 2017-00052830/MLEEU 1. Inleiding In de afgelopen jaren zijn verzekeraars steeds vaker geconfronteerd

Nadere informatie

Eindtermen Adviseur in de beveiliging (ABV)

Eindtermen Adviseur in de beveiliging (ABV) Eindtermen Adviseur in de beveiliging (ABV) CertoPlan B.V. Postbus 510 3430 AM NIEUWEGEIN Nevelgaarde 50 3436 ZZ NIEUWEGEIN Telefoon (0)88 998 3030 Website www.certoplan.nl Mail examens@certoplan.nl CertoPlan

Nadere informatie

BUVA. vele uitvoeringen. Inbraakwerend in. Veiligheidsinsteeksloten. Bestaande bouw

BUVA. vele uitvoeringen. Inbraakwerend in. Veiligheidsinsteeksloten. Bestaande bouw Inbraakwerend in vele uitvoeringen BUVA Veiligheidsinsteeksloten Bestaande bouw Veiligheidsinsteeksloten Type R en 32R Doornmaat: PC-maat: SKG keurmerk: 50 mm 55 mm De BUVA inbraakwerende veiligheidssloten

Nadere informatie

Mauer levert verschillende type sloten in diverse uitvoeringen die voor meerdere doeleinden geschikt zijn:

Mauer levert verschillende type sloten in diverse uitvoeringen die voor meerdere doeleinden geschikt zijn: INFORMATIE INFORMATIE TYPE SLOTEN - UITVOERINGEN Mauer levert verschillende type sloten in diverse uitvoeringen die voor meerdere doeleinden geschikt zijn: Cilindersloten: Sloten die voorzien zijn van

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste beveiliging voor uw woning

Zo kiest u de juiste beveiliging voor uw woning ijzerwaren Zo kiest u de juiste beveiliging voor uw woning Overzicht diverse soorten beveiliging Iedere 7 minuten wordt ergens in Nederland ingebroken Dat zijn bijna 90.000 inbraken per jaar. De meeste

Nadere informatie

Examen MBV Bij het installeren van technische beveiliging wordt tenminste voldaan aan de volgende voorschriften en eisen:

Examen MBV Bij het installeren van technische beveiliging wordt tenminste voldaan aan de volgende voorschriften en eisen: Examen MBV 1 1. In de Verbeterde Risicoklassen Indeling (VRKI) wordt gesproken over de reactie (alarmopvolging) op verschillende niveaus zoals R0, R1, R2 en R3. Hierin betekent R0: a. Alarmopvolging door

Nadere informatie

Handreiking. Beveiligingsmaatregelen voor Buitenterreinen Mobiliteitsbedrijven

Handreiking. Beveiligingsmaatregelen voor Buitenterreinen Mobiliteitsbedrijven Handreiking Beveiligingsmaatregelen voor Buitenterreinen Mobiliteitsbedrijven Versie 1.0 Maart 2015 1. Inleiding In de afgelopen jaren zijn verzekeraars steeds vaker geconfronteerd met vergaande criminaliteit

Nadere informatie

Handreiking. Beveiligingsmaatregelen voor Buitenterreinen Mobiliteitsbedrijven

Handreiking. Beveiligingsmaatregelen voor Buitenterreinen Mobiliteitsbedrijven Handreiking Beveiligingsmaatregelen voor Buitenterreinen Mobiliteitsbedrijven Versie 3.0 April 2019 1. Inleiding In de afgelopen jaren zijn verzekeraars steeds vaker geconfronteerd met vergaande criminaliteit

Nadere informatie

Is úw huis goed beveiligd?

Is úw huis goed beveiligd? Is úw huis goed beveiligd? Maak het inbrekers niet te makkelijk! Inhoud Waar wordt ingebroken? Hoe beveiligt u uw woning het beste? Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG)

Nadere informatie

Ieder huisje heeft zijn...kluisje. Preventie van woninginbraken. Politiezone Geel Laakdal Meerhout Jos Delarbre

Ieder huisje heeft zijn...kluisje. Preventie van woninginbraken. Politiezone Geel Laakdal Meerhout Jos Delarbre Ieder huisje heeft zijn...kluisje Preventie van woninginbraken. Politiezone Geel Laakdal Meerhout Jos Delarbre Woninginbraken Laakdal Soorten inbrekers De beroepsinbreker zeer goed voorbereid, geavanceerde

Nadere informatie

Eindtermen Technisch Beheerder Mechanische Beveiliging (TBMB)

Eindtermen Technisch Beheerder Mechanische Beveiliging (TBMB) Eindtermen Technisch Beheerder Mechanische Beveiliging (TBMB) Eindtermen TBMB-Kenteq-november 2011-v1.doc 1 Eindtermendocument Technisch Beheerder Mechanische Beveiliging (TBMB) Taxonomie Om ordening in

Nadere informatie

Is úw huis goed beveiligd?

Is úw huis goed beveiligd? Is úw huis goed beveiligd? Maak het inbrekers niet te makkelijk! Inhoud Waar wordt ingebroken? Hoe beveiligt u uw woning het beste? Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG)

Nadere informatie

Algemene. Montagerichtlijnen. Elektrische Bediende. Beveiligingsrolluiken. NCP AMR augustus 2007 versie 1.0

Algemene. Montagerichtlijnen. Elektrische Bediende. Beveiligingsrolluiken. NCP AMR augustus 2007 versie 1.0 Algemene Montagerichtlijnen Elektrische Bediende Beveiligingsrolluiken Algemene montage richtlijnen elektrische beveiligingsrolluiken Inleiding: Een rolluik is zo sterk als zijn bevestiging toelaat. Vandaar

Nadere informatie

BOUWKUNDIGE MAATREGELEN

BOUWKUNDIGE MAATREGELEN BOUWKUNDIGE MAATREGELEN Inbraken gebeuren door het forceren van een deur, raam of garagepoort. Door het plegen van glasbraak, of het verwijderen van een kelderrooster of lichtkoepel. Gebruik maken van

Nadere informatie

Beveiligingsmaatregelen voor Buitenterreinen Transport- /Logistieke bedrijven.

Beveiligingsmaatregelen voor Buitenterreinen Transport- /Logistieke bedrijven. Handreiking Beveiligingsmaatregelen voor Buitenterreinen Transport- /Logistieke bedrijven. Versie 1.0 Juli 2017 2017-00035273/MLEEU 1. Inleiding In de afgelopen jaren zijn verzekeraars steeds vaker geconfronteerd

Nadere informatie

Presentatie VRKI. ing. Robert van Tongeren rr senior risico adviseur Achmea

Presentatie VRKI. ing. Robert van Tongeren rr senior risico adviseur Achmea Presentatie VRKI ing. Robert van Tongeren rr senior risico adviseur Achmea 1 19950176 Risicoklassen indeling was voor woningen, winkels, showrooms, bedrijven en instellingen. Met de introductie van de

Nadere informatie

Politiekeurmerk. module 5. Sport, dienstverlening en veiligheid

Politiekeurmerk. module 5. Sport, dienstverlening en veiligheid Politiekeurmerk module 5 INHOUDSOPGAVE INLEIDING...3 DADERS...4 Profielen... 4 Manier van werken... 5 PREVENTIE...6 Toegangscontrole... 6 Sleutelbeheer... 6 Bewoonde indruk... 6 Waardeberging en registratie...

Nadere informatie

Eindtermen Adviseur in de beveiliging (ABV)

Eindtermen Adviseur in de beveiliging (ABV) Eindtermen Adviseur in de beveiliging (ABV) CertoPlan B.V. Postbus 341 2800 AH GOUDA Groningenweg 10 2803 PV GOUDA Telefoon (0182) 82 04 80 Telefax (0182) 82 04 85 Website www.certoplan.nl Mail examens@certoplan.nl

Nadere informatie

Hoe veilig is uw woning?

Hoe veilig is uw woning? Allianz Nederland Schadeverzekering Hoe veilig is uw woning? Inbraakpreventie Inbraakpreventie Inbraak in woningen komt helaas steeds vaker voor. In Nederland wordt naar verhouding zelfs vaker ingebroken

Nadere informatie

Technisch Reglement van het merk S3

Technisch Reglement van het merk S3 Technisch Reglement van het merk S3 ANPI 2011 1/6 S3 ANPI 2011 2/6 S3 1. Technische voorschriften algemeen.... 4 2.Technische voorschriften per gevelelement.... 4 2.1. Deur... 4 2.2. Tuimel-&Valramen (draaiend

Nadere informatie

LIPS Control. Eén sleutel voor uw gehele huis. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

LIPS Control. Eén sleutel voor uw gehele huis. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions LIPS Control Eén sleutel voor uw gehele huis ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Alle deuren open met één sleutel Bent u uw enorme sleutelbos ook zo beu? LIPS Control maakt korte metten

Nadere informatie

VERZEKERINGSTECHNISCHE RISICOANALYSE PARTICULIEREN

VERZEKERINGSTECHNISCHE RISICOANALYSE PARTICULIEREN VERZEKERINGSTECHNISCHE RISICOANALYSE PARTICULIEREN is een uitgave van VZP Intermediair BV (P.B. (Berrie) van der Heide) en Anita Hol-Bubeck Op alle diensten die door Bureau D & O worden geleverd zijn Algemene

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. Veiligheidssloten. art. 1279/4411/4412

MONTAGEHANDLEIDING. Veiligheidssloten. art. 1279/4411/4412 MONTAGEHANDLEIDING Veiligheidssloten art. 1279/4411/4412 Montagehandleiding U heeft een NEMEF veiligheidsproduct aangeschaft dat voldoet aan de SKG* kwaliteitseisen, wat staat voor optimale inbraakwerendheid,

Nadere informatie

Inbraakwerendheid van MHB BV draai- en stolpdeuren van staal uit het MHB systeem

Inbraakwerendheid van MHB BV draai- en stolpdeuren van staal uit het MHB systeem KOMO ATTEST SKG.0691.0265.04.NL Uitgegeven op: 25-02-2015 Vervangt: SKG.0691.0265.03.NL Geldig tot: 15-12-2018 Uitgegeven: 15-12-2013 Attesthouder Onderstalstraat 3 6674 ME Herveld T: +31 (0)488 451 951

Nadere informatie

Voorkom inbraak! Enkele maatregelen kunnen een verschil maken!

Voorkom inbraak! Enkele maatregelen kunnen een verschil maken! Voorkom inbraak! Enkele maatregelen kunnen een verschil maken! Achterzijde 69% Naaststaande foto toont aan dat inbrekers zich vaak een toegang tot de woning verschaffen via de achterzijde. Veel hangt natuurlijk

Nadere informatie

Voorkom inbraak! Enkele maatregelen kunnen een verschil maken!

Voorkom inbraak! Enkele maatregelen kunnen een verschil maken! Voorkom inbraak! Enkele maatregelen kunnen een verschil maken! Achterzijde 69% Naaststaande foto toont aan dat inbrekers zich vaak een toegang tot de woning verschaffen via de achterzijde. Veel hangt natuurlijk

Nadere informatie

VOORJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR

VOORJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR BEVEILIGINGS GROEP VOORJAAR PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. NVD Beveiligingsgroep

Nadere informatie

Technisch Reglement van het merk S3

Technisch Reglement van het merk S3 Technisch Reglement van het merk S3 ANPI 2011 1/6 S3 ANPI 2011 2/6 S3 1. Technische voorschriften algemeen.... 4 2. Technische voorschriften per gevelelement... 4 2.1. Deur... 4 2.2. Tuimel-&Valramen (draaiend

Nadere informatie

Braakwerendheid. Securitylevel 1 en 2

Braakwerendheid. Securitylevel 1 en 2 Braakwerendheid Inbraakwering volgens NEN-EN 1143-1 Inbraakwerende kasten, panelenkluizen en kluisdeuren worden sinds 1996 volgens de Europese norm EN 1143-1 getest door een aantal bevoegde testinstituten

Nadere informatie

Veiligheid Open voor perfectie

Veiligheid Open voor perfectie Veiligheid Open voor perfectie Belisol Open voor perfectie Een huis als kluis? Inbrekers hebben een hekel aan lawaai, licht en tijdsverlies. Meer nog, testen hebben uitgewezen dat ze binnen de 30 seconden

Nadere informatie

stolp veiligheidbuva RVS - LINE BALKESPAGNOLETTEN SERIE 8000 VOOR STOLPRAMEN EN STOLPDEUREN DE MEEST INBRAAKWERENDE ESPAGNOLET

stolp veiligheidbuva RVS - LINE BALKESPAGNOLETTEN SERIE 8000 VOOR STOLPRAMEN EN STOLPDEUREN DE MEEST INBRAAKWERENDE ESPAGNOLET BUVA RATIONELE BOUWPRODUKTEN B.V. DIN 18054/EF 0 - EF 2 NEN 5096 klasse 2 Politiekeurmerk nieuwbouw Bouwbesluit 1999/2003 Goedgekeurd door SHR/SKH stolp veiligheidbuva BALKESPAGNOLETTEN RVS - LINE SERIE

Nadere informatie

Alarm bij misbruik van vluchtwegen. LIPS Deurwachter. Exit alarm EN179. LIPS Deurwachter Exit alarm EN179. Visuele barrière tegen onbevoegd

Alarm bij misbruik van vluchtwegen. LIPS Deurwachter. Exit alarm EN179. LIPS Deurwachter Exit alarm EN179. Visuele barrière tegen onbevoegd LIPS Deurwachter Exit alarm EN179 Visuele barrière tegen onbevoegd LIPS Deurwachter gebruik Exit alarm EN179 Eenvoudige beveiliging van nooduitgangen Alarm bij misbruik van vluchtwegen Goedgekeurd in combinatie

Nadere informatie

Infoblad 92. Inbraakwerend hang- en sluitwerk voor woningen. Probleem. Oplossingsrichtingen

Infoblad 92. Inbraakwerend hang- en sluitwerk voor woningen. Probleem. Oplossingsrichtingen Inbraakwerend hang- en sluitwerk voor woningen Probleem Het toepassen van inbraakwerend hang- en sluitwerk voor eengezinswoningen waar vereist, en op de juiste wijze. Oplossingsrichtingen 1. Oriëntatie

Nadere informatie

Inbraak Overval Brand preventie

Inbraak Overval Brand preventie Inbraak Overval Brand preventie Woninginbraak Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie

Nadere informatie

Veiligheidssloten art. 4109/4119/4139/ 4219/4401/4402/4429

Veiligheidssloten art. 4109/4119/4139/ 4219/4401/4402/4429 MONTAGEHANDLEIDING Veiligheidssloten art. 4109/4119/4139/ 4219/4401/4402/4429 Montagehandleiding U heeft een NEMEF veiligheidsproduct aangeschaft dat voldoet aan de SKG kwaliteitseisen, wat staat voor

Nadere informatie

STAP 2 : BEVEILIG UW GEVELOPENINGEN!

STAP 2 : BEVEILIG UW GEVELOPENINGEN! STAP 2 : BEVEILIG UW GEVELOPENINGEN! PZ HerKo 5393 - Spoorwegstraat 6, 3020 Herent E-mail: info@politieherko.be - Tel.: 016/85.34.00 - Fax: 016/85.34.01 Naast veilige leefgewoontes is het nodig de gevelopeningen

Nadere informatie

Inbraakwerende scheidingconstructie. Woningbouw. Inbraakwerende deur- kozijncombinatie, zoals bedoeld in afdeling 2.25. Inpandige woning-entree

Inbraakwerende scheidingconstructie. Woningbouw. Inbraakwerende deur- kozijncombinatie, zoals bedoeld in afdeling 2.25. Inpandige woning-entree Woningbouw Inbraakwerende scheidingconstructie Eisen met betrekking tot de inbraak zijn te vinden in Hoofdstuk 2, Voorschriften uit het oogpunt van veiligheid, van het Bouwbesluit. Voor bouwkundige scheidingsconstructies

Nadere informatie

Geachte bewoner(s) van dit adres,

Geachte bewoner(s) van dit adres, Uw brief / kenmerk : Maarssen : Ons kenmerk : 1682 Verzonden : 1 mei 2010 Behandeld door : Mw. D. Lenten Telefoonnummer : 0346-594358 Afdeling : BMO Onderwerp : Aanbod hang- en sluitwerk Geachte bewoner(s)

Nadere informatie

Onderhoud woningen Driemanspolder

Onderhoud woningen Driemanspolder Onderhoud woningen Driemanspolder Veiligheidsmaatregelen met betrekking op deuren. -Anti-inbraak strip op de voordeur. Kleur wit of bruin schroeven niet zichtbaar, afgedekt d.m.v. dopjes. 100,00. - Anti-inbraak

Nadere informatie

S2 oplegslot met losse staartcilinder

S2 oplegslot met losse staartcilinder S2 oplegslot met losse staartcilinder - S2 oplegslot voor woningbouw (Dag/Nacht) - Doornmaat 50 of 60 mm - S6 sleutelprofiel met 3 sleutels - Losse S6 staartcilinder buiten - Deurdikte: 36-70 mm - Kleur:

Nadere informatie

Hoe voorkomt u brand, inbraak en andere schade?

Hoe voorkomt u brand, inbraak en andere schade? Hoe voorkomt u brand, inbraak en andere schade? ABN AMRO Verzekeringen Preventie De kans op schade zit in een klein hoekje. U kunt de kans op schade flink beperken of zelfs voorkomen met de juiste preventieve

Nadere informatie

: Safety Concept voor privé gebruik t.b.v. veilig opbergen van lijfsieraden en andere waardevolle goederen.

: Safety Concept voor privé gebruik t.b.v. veilig opbergen van lijfsieraden en andere waardevolle goederen. BK Brandkasten B.V. Staalweg 14 4104 AT CULEMBORG Telefoon: 0345-523229 Telefax: 0345-523329 www.bkbrandkasten.nl E-mail: info@bkbrandkasten.nl ING Bank: 66.44.46.329 Iban: NL38 INGB 0664 4463 29 BIC Code:

Nadere informatie

Stop! Beveiligde woning! Hoe u inbraken in uw woning kunt voorkomen.

Stop! Beveiligde woning! Hoe u inbraken in uw woning kunt voorkomen. Stop! Beveiligde woning! Hoe u inbraken in uw woning kunt voorkomen. 1 Inhoud Veel deuren, veel ramen? Makkelijk naar binnen! 3 Checklist: is uw woning goed beveiligd? 4 Nog meer tips 9 Hoe krijgt u 10%

Nadere informatie

Checklist Politiekeurmerk Bestaande Bouw Aanvrager: Project : Plaats : Betreft : PRESTATIE-EISEN CERTIFICAAT BEVEILIGDE WONING(W)

Checklist Politiekeurmerk Bestaande Bouw Aanvrager: Project : Plaats : Betreft : PRESTATIE-EISEN CERTIFICAAT BEVEILIGDE WONING(W) Checklist Politiekeurmerk Bestaande Bouw 2015 Project : Plaats : Aanvrager: Betreft : PRESTATIE-EISEN CERTIFICAAT BEVEILIGDE WONING(W) W1 Deuren, verlichting en zicht - verlichting deuren begane grond

Nadere informatie

TIPS VOOR DE BEVEILIGING VAN RAMEN EN DEUREN GEEF INBREKERS GEEN KANS! EEN ONBEZORGD GEVOEL BEGINT MET EEN HUIS DAT GOED BEVEILIGD IS

TIPS VOOR DE BEVEILIGING VAN RAMEN EN DEUREN GEEF INBREKERS GEEN KANS! EEN ONBEZORGD GEVOEL BEGINT MET EEN HUIS DAT GOED BEVEILIGD IS TIPS VOOR DE BEVEILIGING VAN RAMEN EN DEUREN GEEF INBREKERS GEEN KANS! EEN ONBEZORGD GEVOEL BEGINT MET EEN HUIS DAT GOED BEVEILIGD IS AXA MAAKT NEDERLAND VEILIGER U wilt prettig en ongestoord leven. Onbezorgd

Nadere informatie

BEVEILIGING JACHTHAVENS

BEVEILIGING JACHTHAVENS Koninklijk Nederlands Watersport Verbond Overkoepelende organisatie ten dienste van de watersport informatie BEVEILIGING JACHTHAVENS Beleid en plan Inbraak op een jachthaven geeft vaak veel onrust. Naast

Nadere informatie

hoe voorkomt u brand, inbraak en andere schade?

hoe voorkomt u brand, inbraak en andere schade? ABN AMRO Verzekeringen hoe voorkomt u brand, inbraak en andere schade? De kans op schade zit in een klein hoekje. U kunt de kans op schade flink beperken of zelfs voorkomen met de juiste preventieve maatregelen.

Nadere informatie

Welke modus operandi (MO) worden gebruikt bij woninginbraken en wat houden deze in?

Welke modus operandi (MO) worden gebruikt bij woninginbraken en wat houden deze in? Welke modus operandi (MO) worden gebruikt bij woninginbraken en wat houden deze in? Uit de analyse blijkt dat in de buurtpreventie gebieden de meest gebruikte MO (inbraak methode) openbreken is. Er zijn

Nadere informatie

Eindtermen Technicus Beveiligingsinstallaties (TBV)

Eindtermen Technicus Beveiligingsinstallaties (TBV) Eindtermen Technicus Beveiligingsinstallaties (TBV) CertoPlan B.V. Postbus 85200 3508 AE UTRECHT Ptolemaeuslaan 900 3528 BV UTRECHT Telefoon (0)30 23 45 671 Website www.certoplan.nl Mail examens@certoplan.nl

Nadere informatie

Veiligheid. De expertise van Belisol gaat een leven lang mee

Veiligheid. De expertise van Belisol gaat een leven lang mee Veiligheid De expertise van Belisol gaat een leven lang mee Belisol_Veiligh_NLD_JOB.indd 1 8/04/2009 12:37:11 Belisol_Veiligh_NLD_JOB.indd 2 8/04/2009 12:37:28 Belisol De expertise van Belisol gaat een

Nadere informatie

Regeling Nationale Beveiligingsrichtlijn (NBR) versie 2017

Regeling Nationale Beveiligingsrichtlijn (NBR) versie 2017 Regeling Nationale Beveiligingsrichtlijn (NBR) versie 2017 Beveiligingsrichtlijnen (woningenpandenonderwijsinstellingen) Algemene Branchevereniging VHS Versie 2017 Inhoudsopgave 1. Beveiligingsrichtlijn

Nadere informatie

CHECKLIST BEVEILIGING WONING TEGEN INBRAAK

CHECKLIST BEVEILIGING WONING TEGEN INBRAAK CHECKLIST BEVEILIGING WONING TEGEN INBRAAK DEZE CHECKLIST KAN JE HELPEN OM DE BEVEILIGING VAN JE WONING TE ONDERZOEKEN EN WAAR NODIG TE VERBETEREN VOOR GRATIS ADVIES KAN JE STEEDS TERECHT BIJ ONZE DIENST

Nadere informatie

BUVA. Dubbele deuren. probleemloos afsluiten ERGO-BLOCK. Meerpuntssluitingen voor dubbele deuren FULL PROOF

BUVA. Dubbele deuren. probleemloos afsluiten ERGO-BLOCK. Meerpuntssluitingen voor dubbele deuren FULL PROOF probleemloos afsluiten Dubbele deuren BUVA ERGO-BLOCK Meerpuntssluitingen voor dubbele deuren - Speciaal voor dubbele deuren, ook geschikt voor enkele deuren - Eenzijdig 9 mm afgeschuinde blokschoten -

Nadere informatie

plus Nemef 4100 Nooit meer vergeten je deur op slot te doen. MONTAGE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING Veiligheidsslot 4109/18, 4109/28, 4119/18, 4119/28

plus Nemef 4100 Nooit meer vergeten je deur op slot te doen. MONTAGE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING Veiligheidsslot 4109/18, 4109/28, 4119/18, 4119/28 Nemef 4100 plus MONTAGE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Nooit meer vergeten je deur op slot te doen. Veiliger, vrijer, vriendelijker. Veiligheidsslot 4109/18,

Nadere informatie

S² veiligheid profielcilinders

S² veiligheid profielcilinders thuis in veiligheid S² veiligheid profielcilinders S² (VEILIGHEIDS)insteeksloten Safe & Secure. Uitsluitend voordelen! INTRODUCTIE inhoud Veiligheidssloten pagina 4 Veiligheids-bijzetsloten pagina 5 Binnendeursloten

Nadere informatie

Inbraakwerendheid van Kochs GmbH

Inbraakwerendheid van Kochs GmbH SKG.0619.0587.02.NL uitgegeven: geldig tot: 15-03-2013 01-04-2016 Attesthouder Am Boscheler Berg 5 D-52134 Herzogenrath-Merkstein T : +49 (0) 2406 98550 F : +49 (0) 2406 985 5400 E : info@kochs.de I :

Nadere informatie

Voorkom misbruik van vluchtdeuren

Voorkom misbruik van vluchtdeuren Voorkom misbruik van vluchtdeuren Exit alarm EN179 2 3 Alarm bij misbruik van vluchtwegen is een zelfstandig werkend alarm voor nooduitgangen, dat het ongeoorloofd openen van een vluchtdeur bewaakt. Uit

Nadere informatie

Richtlijn inbraakbeveiliging onderwijsinstellingen

Richtlijn inbraakbeveiliging onderwijsinstellingen Richtlijn inbraakbeveiliging onderwijsinstellingen Document 002754 Richtlijn inbraakbeveiliging onderwijsinstellingen wordt uitgegeven onder verantwoordelijkheid van Verbond van BeveiligingsOrganisaties

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING Evolution

MONTAGEHANDLEIDING Evolution MONTAGEHANDLEIDING Evolution Technische specificaties. Buitenschild Afmetingen Materiaal; 310mm x 50mm x 12mm (l x b x d) Aluminium met polycarbonaat en nylon onderdelen Sloten; Nemef 4918 Kaartlezer technologie;

Nadere informatie

BESTEK. Ten behoeve van: INTALTHERM 77. Datum: 16 oktober 2015

BESTEK. Ten behoeve van: INTALTHERM 77. Datum: 16 oktober 2015 BESTEK Ten behoeve van: Datum: 16 oktober 2015 Dit bestek is opgesteld met de STABU-systematiek, uitgave: 2014-II onder licentienummer: ------------------ INHOUDSOPGAVE ------------------ INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

EEN VEILIG GEVOEL BEGINT BIJ PROTECTION4U

EEN VEILIG GEVOEL BEGINT BIJ PROTECTION4U EEN VEILIG GEVOEL BEGINT BIJ PROTECTION4U EEN VEILIGE WOONOMGEVING De inbraakcijfers in Nederland zijn helaas nog steeds vrij hoog. Vooral in de vakantieperiodes en tijdens de donkere wintermaanden wordt

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIE De Technische specificaties van de inbraakwerende gevelelementen zijn in het aanhangsel TS bij dit attest vastgelegd.

TECHNISCHE SPECIFICATIE De Technische specificaties van de inbraakwerende gevelelementen zijn in het aanhangsel TS bij dit attest vastgelegd. ATT 11.21.242.08 Geïnstalleerd in bouwwerk uitgegeven: 28 april 2011 geldig tot: 28 april 2016 Attesthouder Deceuninck N.V. Bruggesteenweg 164 B-8830 Hooglede-Gits België T: +32 51239211 F: +32 51227993

Nadere informatie

van sleutel tot biometrie

van sleutel tot biometrie van sleutel tot biometrie De Scharniervlinder (Papilio Cardo) Een werkelijk unieke vlindersoort die voorkomt in het hele land. Zijn oorsprong ligt aan de Utrechtseweg in Hilversum specifiek op nummer 3-A.

Nadere informatie

BUVA HANG- EN SLUITWERK

BUVA HANG- EN SLUITWERK Bewezen brandwerend BUVA HANG- EN SLUITWERK voor brandwerende deuren Toepassing in enkele en dubbele deuren: - 30 minuten brandwerend: NEN-EN 1634-1 - 60 minuten brandwerend: NEN-EN 1634-1 - inbraakwerend:

Nadere informatie

Document D03/375 Verbeterde Risicoklassen-indeling voor woningen januari 2010

Document D03/375 Verbeterde Risicoklassen-indeling voor woningen januari 2010 Verbeterde Risicoklassenindeling Risicoklassen indelingen voor woningen Document D03/375 Verbeterde Risicoklassenindeling voor woningen wordt uitgegeven onder verantwoordelijkheid van het Verbond van BeveiligingsOrganisaties

Nadere informatie

2.1. Veiligheidssloten. 14 - Sloten

2.1. Veiligheidssloten. 14 - Sloten Inleiding Door toepassing van Nemef veiligheidssloten kiest u voor veiligheid. Alle Nemef enkelpunts veiligheidssloten zijn namelijk SKG goedgekeurd en geschikt voor toepassing binnen het Politiekeurmerk

Nadere informatie

VOOR ALLES EEN OPLOSSING MET DE OPLEGSLOTEN VAN AXA

VOOR ALLES EEN OPLOSSING MET DE OPLEGSLOTEN VAN AXA voor ramen en deuren VOOR ALLES EEN OPLOSSING MET DE OPLEGSLOTEN VAN AXA voor ramen en deuren Uw veilige keuze 2 gelukkig is er AXA MET EEN HISTORIE DIE 110 JAAR TERUG- GAAT, IS AXA EEN BEGRIP ALS HANG-

Nadere informatie

59. 95. kluswrouw. gezien op tv! Elke zondag 15:30-16:30. * montage mogelijk * Gratis montage advies * Advies aan huis. herhaling zaterdag

59. 95. kluswrouw. gezien op tv! Elke zondag 15:30-16:30. * montage mogelijk * Gratis montage advies * Advies aan huis. herhaling zaterdag * montage mogelijk * Gratis montage advies * Advies aan huis van 73.95 voor 59. 95 Axa Veiligheidsbeslag Het Axa veiligheidsbeslag met deurkruk is voorzien van kerntrekbeveiliging. De afstand van de deurkruk

Nadere informatie

Tools voor een inbraakveilig pand: het BORG-certificaat, de VRKI en de eisen van wet en verzekeraar

Tools voor een inbraakveilig pand: het BORG-certificaat, de VRKI en de eisen van wet en verzekeraar Tools voor een inbraakveilig pand: het BORG-certificaat, de VRKI en de eisen van wet en verzekeraar Over het e-book Iedere ondernemer loopt kans op een inbraak. En helaas komen inbraken nog regelmatig

Nadere informatie

Inbraakwerendheid van Tormax Belgium NV 1-,2-,3- en 4-vlaks automatische schuifdeuren van aluminium uit het SR 12, SR 30, HR 12 en HR 28 systeem

Inbraakwerendheid van Tormax Belgium NV 1-,2-,3- en 4-vlaks automatische schuifdeuren van aluminium uit het SR 12, SR 30, HR 12 en HR 28 systeem KOMO ATTEST SKG.0999.0316.05.NL Uitgegeven op: 01-02-2015 Vervangt: SKG.0999.0316.04.NL Geldig tot: 01-02-2020 Uitgegeven: 15-03-2013 Attesthouder Gontrode Heirweg 186 B-9090 Melle T: +32 (0) 92 727 272

Nadere informatie

ADVIES IN HANG- EN SLUITWERK VOOR RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD

ADVIES IN HANG- EN SLUITWERK VOOR RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD AXA PARTNER PROGRAMMA Woningcorporaties ADVIES IN HANG- EN SLUITWERK VOOR RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD AXA partner programma HET AXA PARTNER PROGRAMMA IS ER VOOR U Renoveren, groot onderhoud, opplussen:

Nadere informatie

1. Inleiding... 2. 2. Indeling in Risicoklassen... 4. 2.1 Risicoklasse-indeling woningen... 4

1. Inleiding... 2. 2. Indeling in Risicoklassen... 4. 2.1 Risicoklasse-indeling woningen... 4 andboek Risicoklassen-indeling N.C.P. Deel 1 Indeling in Risicoklassen Inhoudsopgave Deel 1 1. Inleiding... 2 2. Indeling in Risicoklassen... 4 2.1 Risicoklasse-indeling woningen... 4 2.1.1 Beveiligingstheorie

Nadere informatie

VvBO Verbond van BeveiligingsOrganisaties

VvBO Verbond van BeveiligingsOrganisaties Richtlijn inbraakbeveiliging onderwijsinstellingen Document 002754 Richtlijn inbraakbeveiliging onderwijsinstellingen wordt uitgegeven onder verantwoordelijkheid van Verbond van BeveiligingsOrganisaties

Nadere informatie

GGL 2070Q & GGU 0070Q. Politiekeurmerk Veilig Wonen

GGL 2070Q & GGU 0070Q. Politiekeurmerk Veilig Wonen GGL 2070Q & GGU 0070Q Politiekeurmerk Veilig Wonen GGL 2070Q & GGU 0070Q Politiekeurmerk Veilig Wonen Het wit gelakte grenenhouten dakraam type GGL 2070Q en het vochtbestendige, wit gelakte dakraam type

Nadere informatie

Bestek kunststofkozijnen

Bestek kunststofkozijnen Bestek kunststofkozijnen Bouwplan: Bouwplaats: Opdrachtgeverl: Planning en bouwbegeleiding: Aanbieding voor: P V C - kozijn Aanbiedingsdatum: Start werk: handtekening voor opdracht: Beoordeelde aanbieding

Nadere informatie

EXAMENVRAGEN TRAINING TBV 3

EXAMENVRAGEN TRAINING TBV 3 EXMENVRGEN TRINING TV 3 1. Wat is de juiste volgorde om het uitvoeren van een inbraak zo moeilijk mogelijk te maken? Mechanische barrière en uitgebreide elektronische detectie. Moeilijk te doorbreken mechanische

Nadere informatie

BE PREPARED THINK SAFE

BE PREPARED THINK SAFE BE PREPARED THINK SAFE De producten van ARKY zijn ontwikkeld door AED KASTEN BINNENKAST VOOR AED S Deze robuuste AED-kast is geschikt voor alle merken AED s en is ideaal voor kantoren en openbare ruimtes.

Nadere informatie

BUVA PREVENTIEADVIES. Van advies tot oplevering

BUVA PREVENTIEADVIES. Van advies tot oplevering Van advies tot oplevering BUVA PREVENTIEADVIES Bouwbesluit - NEN 5096:2007 - Advies - Opname - Specificaties - Montage - Veiligheidscertificaten - Advisering inbraakwerend hang- en sluitwerk - Nieuwbouw

Nadere informatie

Inbraakproof de zomer door!

Inbraakproof de zomer door! Inbraakproof de zomer door! DOE MEE AAN DE ACTIE! Gratis reiskluis: ontvang nu tijdelijk een Yale reiskluis t.w.v. 22,60 bij aankoop van minimaal 75 aan veiligheidsproducten van Nemef of Yale. Check de

Nadere informatie

kluswijzer beveiliging

kluswijzer beveiliging kluswijzer 4 beveiliging Plezierig wonen Wonen is iets persoonlijks. In uw woning ziet u graag de kleuren waar u van houdt, heeft u een indeling waar u zich prettig bij voelt en als het even kan, wat voor

Nadere informatie

1. ProSafe Voorzetramen In- en uitbraakbeveiliging

1. ProSafe Voorzetramen In- en uitbraakbeveiliging 1. ProSafe Voorzetramen In- en uitbraakbeveiliging Bezoekadres: Jan Tademaweg 19 2031 CT Haarlem Telefoon: 023 531 90 36 Fax: 023 534 10 22 E-mail: info@isoglas.nl 1. ProSafe Voorzetramen Doelmatige in

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE VOORWOORD INFORMATIE SLOTEN VOORWOORD - VOORWOORD...3

INHOUDSOPGAVE VOORWOORD INFORMATIE SLOTEN VOORWOORD - VOORWOORD...3 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD VOORWOORD - VOORWOORD...3 INFORMATIE INFORMATIE - TYPE SLOTEN...5 - AFSTAND EN DOORNMAAT...5 - DRAAIRICHTINGEN...6 - DEURPROFIELEN...6 - OPTIES...7 - SKG-KEURMERK...8 - GEBRUIKSADVIES...9

Nadere informatie

BUVA PA-OD. Robuuste. veiligheid. Doorvalbeveiliging en barrièrestang. Doorvalbeveiliging - Voldoet aan NEN 6702

BUVA PA-OD. Robuuste. veiligheid. Doorvalbeveiliging en barrièrestang. Doorvalbeveiliging - Voldoet aan NEN 6702 Robuuste veiligheid BUVA PA-OD Doorvalbeveiliging en barrièrestang Doorvalbeveiliging - Voldoet aan NEN 6702 Barrièrestang inbraakwerend - Voldoet aan nen 5089 en brl 3104 Bestaande bouw BUVA PA-OD doorvalbeveiliging

Nadere informatie

De ontwerpmodule bedrijven is uitgebreid en aangepast

De ontwerpmodule bedrijven is uitgebreid en aangepast De ontwerpmodule bedrijven is uitgebreid en aangepast De aanpassingen in de versie 2016 betreffen: Er is een sjabloon voor een kwaliteitsverklaring toegevoegd voor situaties waar geen certificaat of opleveringsbewijs

Nadere informatie

Inbraakwerendheid van Reynaers Aluminium NV aluminium vliesgevels uit het CW 50 systeem

Inbraakwerendheid van Reynaers Aluminium NV aluminium vliesgevels uit het CW 50 systeem KOMO ATTEST SKG.0837.0456.04.NL Uitgegeven op: 01-02-2017 Vervangt: SKG.0837.0456.03.NL Geldig tot: 01-02-2022 Uitgegeven: 31-08-2016 Attesthouder Oude Liersebaan 266 B-2570 Duffel T: +32 (0) 1530 8500

Nadere informatie

ADVIES IN HANG- EN SLUITWERK VOOR RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD

ADVIES IN HANG- EN SLUITWERK VOOR RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD ADVIES IN HANG- EN SLUITWERK VOOR RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD AXA PARTNER PROGRAMMA Woningcorporaties HET AXA PARTNER PROGRAMMA IS ER VOOR U Renoveren, groot onderhoud, opplussen: als woningcorporatie

Nadere informatie

Politiezone Vlas Kortrijk-Kuurne-Lendelede

Politiezone Vlas Kortrijk-Kuurne-Lendelede Politiezone Vlas Kortrijk-Kuurne-Lendelede Diefstal van een caravan voorkomen Woord vooraf: Trekcaravans worden meer en meer gestolen, voornamelijk de caravans die klaar staan om te vertrekken gevuld met

Nadere informatie

Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam

Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam Veilige deuren 22 Een veiligheidsdeur beschermt uw huis. Inbraak in appartementen is een veelvoorkomend probleem. De meeste van deze inbraken

Nadere informatie

Monteur Beveiligingsinstallaties (MBV)

Monteur Beveiligingsinstallaties (MBV) Eindtermen Monteur Beveiligingsinstallaties () Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige

Nadere informatie

Normalisatie van gevelelementen: actualiteit en vooruitblik

Normalisatie van gevelelementen: actualiteit en vooruitblik Normalisatie van gevelelementen: actualiteit en vooruitblik Nieuwigheden op het terrein van normalisatie van gevelelementen Nieuwe aanpak inzake inbraakwerendheid ing. Erik Kinnaert (WTCB) Veiligheidseisen

Nadere informatie

Preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten voor jeugdlokalen. VEILIG IN GENT

Preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten voor jeugdlokalen. VEILIG IN GENT Preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten voor jeugdlokalen. VEILIG IN GENT 4 MAATREGELEN TEGEN INBRAAK EN VANDALISME In deze brochure vind je een overzicht van een aantal preventiemaatregelen

Nadere informatie

A l g e m e e n p r o g r a m m a v a n e i s e n v o o r i n b r a a k b e v e i l i g i n g s i n s t a l l a t i e s v o o r de g e b o u w e n v

A l g e m e e n p r o g r a m m a v a n e i s e n v o o r i n b r a a k b e v e i l i g i n g s i n s t a l l a t i e s v o o r de g e b o u w e n v A l g e m e e n p r o g r a m m a v a n e i s e n v o o r i n b r a a k b e v e i l i g i n g s i n s t a l l a t i e s v o o r de g e b o u w e n v a n het R O C v a n A m s t e r d a m project: Programma

Nadere informatie

1. Uit het oogpunt van technopreventie kan beveiligingsverlichting het beste:

1. Uit het oogpunt van technopreventie kan beveiligingsverlichting het beste: EXMENVRGEN TV 4 1. Uit het oogpunt van technopreventie kan beveiligingsverlichting het beste: Niet worden toegepast. Worden uitgevoerd als flitslicht. ls schrikverlichting worden uitgevoerd. Permanent

Nadere informatie

Inbraakwerendheid van Timmermans Hardglas BV

Inbraakwerendheid van Timmermans Hardglas BV SKG.0992.0282.03.NL uitgegeven: 15-12-2013 geldig tot: 15-12-2018 vervangt: SKG.0992.0282.02.NL uitgegeven: 15-03-2013 Attesthouder Handelsstraat 57 7772 TS Hardenberg T : +31 (0)523 265 442 F : +31 (0)523

Nadere informatie

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG Brochure_inbraakpreventie_A5_019.indd 1 23/04/2019 14:10:52 Inbrekers: de klok tikt Een inbreker wil stil, snel en ongezien zijn slag slaan. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers.

Nadere informatie