Schoolkrant najaar 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schoolkrant najaar 2014"

Transcriptie

1 Schoolkrant najaar 2014

2 Voorwoord: Welkom bij de najaarseditie van de schoolkrant! Het is nu al bijna een half jaar sinds het nieuwe schooljaar is begonnen, en er is heel veel gebeurd! In deze schoolkrant onder andere een impressie van: - het 100-jarig bestaan van onze school! - de Juffendag - Sint-Maarten - Herfst We hopen dat jullie van deze schoolkrant zullen genieten en wensen jullie veel leesplezier Herfst In de herfst zijn alle blaadjes rood, bruin en geel. Kijk! Ze komen van de bomen.. t zijn er lekker veel! In de herfst zijn alle blaadjes rood, geel en bruin. Kijk! Ze vallen met zijn allen, midden in de tuin! Met je laarzen door het blad. Grote hopen, fijn is dat! In de herfst zijn alle blaadjes geel, bruin en rood. Kijk! Ze vallen van de takken, midden in de sloot. Maar morgen komt er regen. Storm en regen, wat een pech. Dan waait met windkracht negen, Al dat leuke blad weer weg. De blaadjes van de bomen, die vallen keer op keer. De herfst zal nu wel komen. Het is geen zomer meer! Als u deze link in uw browser (bijv. Internet Explorer, Mozilla, etc. ) plakt, ziet u het animatieverhaal: Worteltaart! Elders in deze schoolkrant treft u ook een worteltaartrecept Eet smakelijk!

3 Thema vroeger en feest. De Triangel bestaat 100 jaar. Reden voor een feest. Het thema van de kinderboekenweek was ook feest. Zo werd het een feest van vroeger en nu. De kinderen en juffen hebben genoten. We hopen u als ouder en grootouder ook. Opzegversje: feest Is er iets te vieren? Ha, leuk dan is het feest Bijvoorbeeld als je jarig bent of jarig bent geweest. Of feest in het gemeentehuis de mensen zijn dan blij met bruid en bruidegom dat feest heet trouwerij. Of bij diploma zwemmen dan krijg je een mooie kaart en vier je thuis een feestje misschien eet je zelfs taart. Of feest op de Triangel school omdat ze 100 jaar bestaat dat heet een jubileum wat de school vieren gaat.

4 Rowan: gezongen met die mannen en vrouwen. Milan: daar gingen ze muziek maken op het schoolplein. En de spelletjes. Babet: dansen en muziek maken. Laurens; die spelletjes op school, blikken gooien. Maryse; spelletjes, met die tring. Joshua: ook de blikken gooien. En een lange broek en bretels. En ook nog kleren en klompen en een pet. Nina: dansen, twee emmertjes water halen. Timo: het Veenpark, met die vroeger huisjes. En in het treintje ook nog. Silke: Veenpark. De trein, hij ging langzaam rijden. Sem: in het bootje. Zingen een liedje, grappig was dat. Britney: Veenpark, die glijbaan. Hayden: dat de bus steeds over die bulten ging. Lisa: ik vond het Veenpark leuk, die boot. Ramy: toen we patatjes gingen eten. Sacha: de boot ook, de kraaiennest waar ik op geklommen had. Zoë-Jane: ik vond het ook leuk in het Veenpark en het dansen. Benjamin: het klompenhuis van het Veenpark Sannemieke: ik vond de trein leuk. (kijk voor foto s op onze website en ook op de site van Bennie Wolbers, fotoboek)

5 Museum in groep 1 en 2 In de klas maakten we een museum. De kinderen namen veel oude spullen mee. Ze mochten er zelf over vertellen en daarna in ons museum zetten. We hoorden prachtige verhalen. Ook hadden we een fotoreportage in de klas met babyfoto s van de kleuters en juf. Fijn dat u als ouder / grootouder zo met ons meeleefde. We maakten loopklossen, knikkers van klei, ballonnen en slingers. Leerden liedjes en spelletjes van vroeger. En juf las voor uit een boekje van Ot en Sien.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19 Worteltaart Wortelcake met walnoten Bereiden: 25 minuten In de oven: 75 minuten Nodig: 250 g wortelen 2 grote eieren (of 3 kleintjes) 175 g boter 225 g lichtbruine basterdsuiker 225 g gebuild tarwemeel (of bloem) handje walnoten (50 gram) naar keuze handje rozijnen (75 gram) 1 flinke tl bakpoeder 1 tl kaneel snufje zout 100 g verse roomkaas 125 g poedersuiker 1 zakje vanillesuiker 1. Oven voorverwarmen op 170 C. 2. Smelt de boter en klop samen met de suiker en de eieren tot een vloeibaar mengsel. 3. Zeef het meel met het bakpoeder, de kaneel en het zout erboven en meng erdoor heen. 4. Schrap de wortelen schoon en rasp ze met een fijne zeef tot dunne sliertjes. 5. Breek de walnoten erboven in kleinere stukjes. 6. Strooi de rozijnen erover. 7. Schep het deeg erdoor tot een egale massa. 8. Vet een cakeblik in met boter en bepoeder met wat meel. 9. Schep het deeg erin. 10. Laat de cake in de oven in ±75 minuten gaar worden. 11. Roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker met mixer door elkaar roeren, tot er een glad glazuur ontstaat. Het glazuur over de afgekoelde taart smeren. Klaar en eetsmakelijk!

20 NIEUWS UIT GROEP 5 EN 6 Schrijven met kroontjespen. Het veentreintje van Milan Ortse

21

22

23 Herfst- en andere verhalen uit groep 5 en 6. kleuren: Herfst De herfst is mooi. De blaadjes hebben mooie rood, geel en oranje. En je kan ook vetbolletjes Op hangen voor de vogels. Want als het herfst is dan Komt de winter er aan. En dan hebben de vogels Ook wat te eten. De speurtocht Mike en Roy gaan de natuur in en we zoeken een belangrijke bloem die wensen vervuld. En dan wensen we goudstaven en we gaan heel!!! Rijk worden kom we gaan zoeken. Naar die bloem kom we gaan hu Roy!!! Roy!!! Waar ben je!!! Hé Mike ik zie de bloem. Maar waar ben je ik zit vast in een kuil maar waar waar ik ga zoeken help!!!. Wat is er Mike ik zit ook in die kuil. Waar? achter je. oo hallo Mike!!! hallo Roy!!!. Roy ja hoe komen we hier nou uit? Heb je je mobiel mee? Ja. Bel je vader dan. Oke. Papa! Ja? we zitten vast! wie wat waar? in een kuil, dombo! Charissa.

24 In de natuur. Roemer en Camiel en Tim zijn op avontuur.in zuid afrika Dat is heel spannend wand ze zoeken een aap en een slang. Ze zijn op zoek Roemer ziet meteen een hol en Tim glijd er in. Camiel zegt kijk uit!!! Maar Roemer valt er ook in. Er zit maar een ding op Camiel springt er ook in. En ze zien een slang en een aap en een leeuw. En diamanten en zilver en goud. En nu zijn we rijk en hebben we geld. Voor een boot!!!!. Mijn lampion. Kijk eens, zegt mira, wat voor lampion ik heb gemaakt. Mooi zegt mama. Een mooi vlindertje hoor. Ik heb dorst zegt mira. Wil je ranja.welke smaak? Aardbei. Oe lekker. Hier lekkere aardbeien ranja. Mira pakt Haar lampion er bij. Maar opeens valt haar beker om. Mira schreeuwt nee!!! Mijn lampion!!!!!!!!! Nou dan moeten wij Maar naar de winkel om een nieuwe te kopen? Ja huilt mira. Later.. Kijk mama, zegt mira, een mooi hartje. Ja, zegt mama, maar niet meer knoeien. mirthe

25

26 100 jaar bestaan van cbs de triangel De feestweek verslagen van groep 7 Het eeuw feest maandags mochten we verkleed naar school. en we moesten een lied zingen voor alle ouders. omdat de triangel 100 jaar bestond. en we hadden ook nog juffen dag. toen mocht we met een kleuter rond lopen. en we mochten toen ook spelletjes doen. en je mocht een lolly en wat drinken. en je had ook een kaartje waarmee je een spel kon doen. en als je er al geweest was hoefde je het kaartje niet weer aankruisen. en we mochten oude spullen meenemen naar school. en we gingen ook met z n alle pannenkoeken eten. Jonell 100 jaar triangel De triangel bestaat 100 jaar daarom vierden we een eeuwfeest. We hebben allemaal verschillende dingen gedaan in die week. Bij de opening mochten we verkleed we gingen daar ook ballonen hooghouden en later mochten we die laten knappen dat maakte veel lawaai. We zijn ook naar de woonboot geweest daar hadden ze allemaal oude spullen. We hebben ook nog zandtapijten gemaakt. We zijn ook nog naar het veenpark geweest daar stonden oude huisjes en kerken en een klompenmakerij en ook mochten we met de treintjes mee dat was heel leuk we mochten ook nog even in de speeltuin spelen en later gingen we weer met de dubbeldekker naar huis. Van Coen

27 100 jaar school!!! Onze school bestaat 100 jaar en we vierden het. We gingen naar veenpark toe om oude spullen te bekijken. En daar kon je ook in de oude huisjes kijken hoe het daar vroeger was. En er kwamen nog oude mensen op school ze gingen dansen. En wij moesten het na doen. En we mochten ook oude spullen meenemen naar school. En de juffen dag was ook met het thema vroeger te maken. We gingen toen ook oude spelletjes doen. En dit was het einde. Roy Honderd jaar triangel We hadden een groot feest op school omdat de school 100 jaar bestaat, eigenlijk al best wel lang hoor. Maandag was de grote opening en iedereen mocht verkleed naar school en toen zijn we ook nog naar de woonboot geweest. Die middag hebben we ook nog zandtapijten gemaakt op onze tafels. Dinsdag zijn we naar het veenpark geweest en daar zouden we ook nog het veen in gaan maar dat was te gevaarlijk omdat het onweerde. Woensdag was het juffen dag en toen waren er heel veel leuke ouderwetse spelletjes te doen. Dus tenslotte, het was een hele leuke feestweek!!! Anke 100 jaar feest Milan V. We hadden feest op school. En we gingen spelletjes doen. En dat was leuk we gingen ook naar de woonboot. Daar waren interessante dingen. We gingen met de bus naar het. Veenpark daar gingen we in. Het treintje en het was leuk. We mochten ook spelen in het speeltuintje. We hadden ook een kinderboeken week. Dat was leuk. We mochten ook verkleed naar school. De juffen waren leuk verkleed. We gingen ook volksdansen. En dat was leuk en grappig Milan

28 100 jaar de triangel! We gingen op een lei schrijven nou lei eigenlijk een stuk zwart karton. We waren ook naar het veenpark geweest ik ging toen in het trientje een turftrein om precies te zijn. En we hadden alle huisjes bezocht. En we gingen ook een schoolfoto maken in kleren van vroeger. Patrick 100 jaar c.b.s de triangel Wij vieren dat deze school 100 jaar bestaat. Wij organiseerden een feestweek. We zijn bij de woonboot geweest en bij het veenpark. Het veenpark was het leukst. Je kon in allemaal huizen die van vroeger waren. We kregen taart en we gingen spelen in de speeltuin. We kregen ook een kleine film over het veengraven. En op maandag mochten we verkleed als vroeger naar school. en we hadden ook toevallig juffen dag. Noa 100 jaar bestaat Iedereen mocht verkleed en woensdag donderdag en vrijdag. We gingen allemaal spellen doen. Toen alle ouders op het school plein stonden waren we aan het zingen. We gingen toen nog meer spellen doen. Ballonen prikken en met een kroontjes pen geschreven En met krijt geschreven op een zwart blad. En alle juffrouwen waren ook verkleed. En we gingen ook in de kring zitten en toen juf binnen Kwam gingen de wij in de klas staan en zijden goeiemorgen juffrouw En gingen we weer zitten. En er kwamen ook oude vrouwen en manen Een man spelde Aquarion en daar mee gingen we dansen. Ik ook met een meneer en die gene die kloppen aan hadden die konden goed dansen. ik moeilijk dansen Dit was mijn verhaal Britt DE EEUWEN WEEK We zijn naar het VEENPARK geweest daar was het leuk we hebben in de trein gezeten we genieten van het uitzicht het was echt super leuk,en oh ja we hebben daar ook heerlijk gegeten lekker friet met frikandel of kroket,we zijn ook verkleed naar school geweest een hele dag we hebben ook gedanst met de oudere mensen die in die tijd nog naar school gingen, POEF! Dat was het alweer dit was mijn korte verslag van de eeuw week doei en verder nog een fijne dag! Dennis

29 100 jaar cbs de triangel We gingen een dansje doen en dat was leuk. Der waren ook oudere mensen waar we mee gingen dansen. En de juffen dag hadden we met spelletjes en je kon eten hallen een knippertje en ranja. Der waren leuke spelletjes blikgooien, raden in de washandje, spiegel beeld tekenen. We gingen bij de turf kijken en spellen in huizen kijken en naar de turf kijken alleen we ging onweer. dat was niet leuk voor de rest was het leuk. Cynthia 100 jaar bestaan van deze school Dit moesten we zeker weten vieren en dat hebben wel gedaan we hebben een eeuw feest gehouden we hadden eerst oud Hollandse spelletjes. En we zijn bij het veenpark geweest dat was heel leuk en we gingen met de bus dat was leuk en we gingen ook nog verkleed naar school Marcello groep jaar cbs de triangel Het was een leuke nostalgische week de juffen waren in oude kleding we waren bij het veenpark en bij de woonboot geweest de juffen dag gingen we oud Hollandse spelletjes doen we hebben ook pannenkoeken gegeten. Kort om het was een leuke week! Yorik 100 jaar school We gingen naar veenpark toe Om oude dingen te bekeken En we mochten ook verkleed En we hebben ook andere dingen gedaan Roy 100 jaar triangel We hebben hele leuke dingen gedaan. We zijn naar het veenpark geweest. We hebben een dans geleert van het oude volk. We hebben een juffen dag gehouden met oude spelletjes. We mochten ook bijna elke dag oude kleren aan. Groetjes van Chantal 100 jaar school De triangel bestaat 100 jaar daarom vieren de triangel feest We gingen naar de woonboot, naar het veenpark, out Hollandse spelletjes op juffen dag En nog de kinderboeken week en het thema was feest Groetjes Maud

30

31

32

33

34

35

Schoolkrant najaar 2014

Schoolkrant najaar 2014 Schoolkrant najaar 2014 Voorwoord: Welkom bij de najaarseditie van de schoolkrant! Het is nu al bijna een half jaar sinds het nieuwe schooljaar is begonnen, en er is heel veel gebeurd! In deze schoolkrant

Nadere informatie

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b,

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b, Theatertijd Dit was de theatertijd van groep 6b, Het ging over een schrijfster die een brief kreeg en erin stond: Beste mevrouw de sprookjes schrijver wij hebben een nieuwe opdracht voor u maak een boek

Nadere informatie

kinderkrant december 2014

kinderkrant december 2014 kinderkrant december 2014 Inhoud: Voorwoord Pag. 2 Groep 1/2b Pag. 11 & 12 Interview met juf Hanne Pag. 3 Groep 1/2c Pag. 13 & 14 Goed gedaan Pag. 4 Groep 3 Pag. 15 & 16 Kerstboom knutsel Pag. 5 Groep

Nadere informatie

Vrolijke narcissen en hyacinten voor het raam. Laat de lente maar komen!

Vrolijke narcissen en hyacinten voor het raam. Laat de lente maar komen! juf Astrid en juf Liesbeth groep C Mei 2015 Welkom: Storm, Lyona, Finn We hebben weer drie nieuwe kinderen in de klas. Storm is een vriendje van Viona en is al op de open dag bij ons in de klas geweest.

Nadere informatie

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Bouwen We werken over het thema bouwen. Dat is leuk! Want wij kunnen zelf ook heel erg goed bouwen. Met kapla, blokken of blokjes, met lego of duplo, met sponsjes,

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout Personen Verteller Huisvrouw Cake ingrediënten; o Bloem o Zout o Suiker o Eieren o Kersen o Sukade o Krenten o Boter (Bij dit toneelstuk

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de Kinder GemeenteRaad! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Kokosrotsjes met chocolade dip

Kokosrotsjes met chocolade dip voor ongeveer 15 rotsjes 4 eiwitten 250 g fijne kristalsuiker 350 g vruchtvlees van een kokosnoot of kant en klare kokosnoot rasp 200 g pure, melk of witte chocolade naar keus Kokosrotsjes met chocolade

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis De Bron De eerste week zit erop! Een beetje spannend was het wel: een nieuw gebouw, vier trappen op, een nieuw lokaal en voor sommige kleuters ook nieuwe kinderen

Nadere informatie

Kerst Kerstkoekjeskrans

Kerst Kerstkoekjeskrans Kerst Kerstkoekjeskrans Jippie! Het is bijna kerst! De winkels liggen heerlijk vol met allemaal kerstige dingen, waaronder allemaal leuke kookbladen die zich deze maand richten op kerst. Een van deze bladen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 Oreo Tulband Laatst zag ik een foto voorbij komen van een Oreo cake en die zag zo lekker uit dat ik gelijk besloot om er ook één te maken. Door de witte chocolade die er op zit smaakt hij naar de Oreo

Nadere informatie

Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten.

Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten. Groep 1b/2b Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten. Wat hebben we allemaal in de afgelopen maanden gedaan: In september zijn we begonnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

High tea recepten voor Pasen

High tea recepten voor Pasen High tea recepten voor Pasen Vegan Pasen Voor veel mensen draait Pasen om ei. Helaas komt er een hoop leed en onrecht kijken bij de ei-inustrie. Daarom is Pasen bij ons altijd ei-vrij. Omdat we van lekker

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Week 47 Vrijdag 21 november 2008. J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum. Berichten van: Ineke

NIEUWSBRIEF. Week 47 Vrijdag 21 november 2008. J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum. Berichten van: Ineke J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum Week 47 Vrijdag 21 november 2008 NIEUWSBRIEF Berichten van: Ineke Berichten van Groep geel Groep paars Groep goud Groep oranje Groep rood Belangrijke data: 5 december

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Hoe viert juf haar verjaardag

Hoe viert juf haar verjaardag Hoe viert juf haar verjaardag Voor zowel juf als de kinderen, is de verjaardag van juf een bijzonder feest. Reden temeer om er een leuke ochtend van te maken. De ervaring heeft geleerd dat een ochtend

Nadere informatie

Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. met de Taal-redactie-groep een aantal interviews over deze

Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. met de Taal-redactie-groep een aantal interviews over deze LIEFDE IS G geven O ontvangen D delen Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. Op de kaartjes stond wat jij kon geven aan anderen. Wij hebben met de Taal-redactie-groep een aantal interviews

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Witte chocolade met frambozencake

Witte chocolade met frambozencake Koulourakia Aanstaande zondag is het Pasen en dan moet er natuurlijk iets lekkers gebakken worden. Ik maak elk jaar Paaskoekjes. Die maak ik altijd van hetzelfde deeg als de kerstkransjes alleen maak ik

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

In de kelder van Salto is het dagboek van Leendert Stuuroort gevonden. Leendert is een jongen uit 1735, die op Salto woonde. Alleen was Salto toen

In de kelder van Salto is het dagboek van Leendert Stuuroort gevonden. Leendert is een jongen uit 1735, die op Salto woonde. Alleen was Salto toen In de kelder van Salto is het dagboek van Leendert Stuuroort gevonden. Leendert is een jongen uit 1735, die op Salto woonde. Alleen was Salto toen nog een weeshuis. Wij gaan in de zomervakantie even terug

Nadere informatie

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari)

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari) Eet smakelijk ( 5 januari t/m 31 januari) In dit thema staat eten centraal. De kinderen gaan fruit/groente proeven en ontdekken al spelenderwijs wat vies is en wat lekker is. Ook gaan we koekjes die ze

Nadere informatie

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze Drakenbrood 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de gist met het water en boter toe. Strooi het zout langs

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Ankeveen, 16 oktober 2012

Nieuwsbrief 3 Ankeveen, 16 oktober 2012 Nieuws over gezond eet- en drinkgedrag op de Joseph Lokinschool Nieuwsbrief 3 Ankeveen, 16 oktober 2012 Beste ouders, Het is alweer herfst. De kinderen zijn gewend aan de nieuwe groep, de Kinderboekenweek

Nadere informatie

CBS OOSTERGEEST 100 JAAR FEESTGIDS

CBS OOSTERGEEST 100 JAAR FEESTGIDS CBS OOSTERGEEST 100 JAAR FEESTGIDS Aan alle ouders en kinderen van basisschool Oostergeest, In de week van 27 september tot en met 1 oktober gaan wij op onze school feest vieren. Dat doen we omdat onze

Nadere informatie

Schoolkrant groep 5/6

Schoolkrant groep 5/6 Schoolkrant groep 5/6 Wat leuk dat u de schoolkrant van groep 5/6 gaat lezen. De kinderen hebben deze keer zelf bedacht wat ze willen schrijven of tekenen en met wie! Zo kunt u lezen over de herfstvakantie,

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015 Nieuwsbrief 06 Woensdag 11 november 2015 Agenda: Woensdag 11 november: Sint-Maarten Maandag 16 november: Eco-bakken worden weer geleegd Dinsdag 17 november: MR-vergadering Dinsdag 24 november: 19.30 21.00

Nadere informatie

EEN APPELTJE VOOR DE DORST

EEN APPELTJE VOOR DE DORST EEN APPELTJE VOOR DE DORST Deze les gaat over appels en kippen. Je hebt heel veel verschillende appels. Appels in allerlei kleuren: groen, geel, knalrood. En in heel veel smaken: zoet, een beetje zurig,

Nadere informatie

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN.

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. CITOTOETS GEMAAKT DOOR ANOUK IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. EN DEGRIJPEND LEZEN. DE ZOMER VAKANTIE KOMT ER AAN EN DAT IS GOED

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

schoolkrant E N N E D Y S C

schoolkrant E N N E D Y S C K schoolkrant E N N E D Y S C H O O L 2015 nummer 3 Voorwoord Hallo allemaal, In deze schoolkrant vinden jullie een interview met winactie en een bonus vraag, een verslag over het rijksmuseum, een verslag

Nadere informatie

Belastingdienst. Na 15 mei 2015 kunt u geen wijzigingen meer doorgeven voor 2014. U kunt alleen nog bezwaar maken tegen de definitieve berekening.

Belastingdienst. Na 15 mei 2015 kunt u geen wijzigingen meer doorgeven voor 2014. U kunt alleen nog bezwaar maken tegen de definitieve berekening. Horst, 01-04-2015 Beste ouders en gastouders, HOERA!!! GOOIENDAAG HERSTRAAT GAAT STARTEN EN WEL PER 7 APRIL De opendag is op zaterdag 4 april van 13.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom om

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

1. De tuin wordt opgeruimd

1. De tuin wordt opgeruimd 1. De tuin wordt opgeruimd Wat gaan jullie doen? vraagt mama. Ze is iets lekkers aan het maken: zoute bolletjes. Dat doet ze elke vrijdagmiddag als Joas, Aron en Lisa uit school komen. Vaak helpt een van

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken!

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Met o.a. chocoladetruffels, frambozenmuffins & vanillecake! Inhoudsopgave 1. Walnootmuffins met honing... 2 2. Suikervrije chocoladetruffels met rozijnen...

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 9 Thema: Oranje! Maandag 24 oktober. Vandaag is Milan kapitein. De kleuters vertellen een beetje. Anderen luisteren. Over de brandweer, wordt niks meer gezegd. Voorlopig

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Herbalife Paasbrunch

Herbalife Paasbrunch Herbalife Paasbrunch De lente is aangebroken en op 5 & 6 april is het Pasen! Voor veel mensen een gezellig feest waarbij een lekkere brunch op tafel wordt gezet. Heerlijk natuurlijk! Maar hoe past dit

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema "water" In dit thema staat water centraal.

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema water In dit thema staat water centraal. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus Seizoen 2013 / 2014 Thema "water" In dit thema staat water centraal. Water komt uit de kraan maar zit ook in een fles, je kunt het drinken maar je

Nadere informatie

Kerk op Schoot met toelichting

Kerk op Schoot met toelichting Kerk op Schoot met toelichting thema: Het verloren schaap Voor vragen: info@kerkopschoot.nl We vertellen het verhaal van het verloren schaap in heel simpele bewoordingen. De een vertelt, de ander gaat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 2 8464 VL Sintjohannesga 16 september 2015 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 2 8464 VL Sintjohannesga 16 september 2015 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 2 8464 VL Sintjohannesga 16 september 2015 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Agenda Verjaardagen SEPTEMBER SEPTEMBER 21 Koffie-uurtje ouders groep 1/2 21 Pim 22 juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen.

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen. Nieuwsbrief groep 4a Een nieuw schooljaar Na de vakantie is iedereen van groep 4a met veel zin en inzet begonnen aan het nieuwe schooljaar. Springend en klimmend gingen we de school in! We hebben een nieuw

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7 bericht Info : 30 Jaargang 14 : 08-04-2016 Redactie : Monique Bos E-mail redactie : m.bos@westerwijs.nl Belangrijke data: 16 april Oud papier groep 4a 20 april Spelsportdag groep 3 en 4 in sporthal Quicksilver

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO Houtveste/Groot Houtveste

Vakantieprogramma BSO Houtveste/Groot Houtveste Maandag 1 juli BSO Houtveste Natuur naar het bos 4 t/m 12 jaar Vandaag gaan we naar het bos achter onze BSO. Daar gaan we allemaal leuke spelletjes doen, misschien weet jij er wel één. Trek in ieder geval

Nadere informatie

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje.

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje. WE STAPTE DE BUS IN EN KEKEN NAAR DE KLOK WE WOUDEN Weten hoe lang het zou duren toen we eindelijk Aan kwamen. We hadden de spullen uit de bus en zetten Het bij het kamphuis neer en toen gingen we Onze

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder..

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. We zijn weer begonnen 8:20 uur gaat de kleuterdeur open. Kinderen kunnen hun jas meteen aan de kapstok hangen, deze

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN Jij wordt bijna 4 jaar. Hoera! Je mag dan naar school. Je komt bij ons in de klas. Gezellig! Kijk maar gauw verder. Eerst kom je binnen in onze hal, bij lokaal

Nadere informatie

Openbare basisschool De Braskörf

Openbare basisschool De Braskörf Nieuwsbrief Openbare basisschool De Braskörf Cornelis Jetseslaan 13 9646DC Veendam Tel. 0598-621234. Postadres: postbus 296, 9640 AG Veendam *********************************************************************************************

Nadere informatie

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar 1. Het feest van de koning Slingers maken gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar Op onderstaande site staan verschillende mogelijkheden om een feestelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda

Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda Vrijdag 7 februari Creamiddag groep 3-4 Maandag 10 februari Spreekavond 4 (van 7) Dinsdag 11 t/m donderdag 13 februari Cito groep 8 Vrijdag 14 februari Vrije

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

Verslag gehandicaptenplatform van: Lisa de Vente & Tamara van der Stouwe.

Verslag gehandicaptenplatform van: Lisa de Vente & Tamara van der Stouwe. Verslag gehandicaptenplatform van: Lisa de Vente & Tamara van der Stouwe. Toen jullie in de klas kwamen wisten we nog niet wat voor handicap jullie eigenlijk hadden! Maar later kwamen we er dus achter

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst.

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst. Herfst Nog niet zolang geleden liepen we in korte broek, kon de jas thuis blijven en was de temperatuur zelfs hoog, te hoog voor dit seizoen. Maar nu waait het, het regent en vallen de blaadjes van de

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2014-2015 november 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Pepernoten bakken Sinterklaasfeest

Nadere informatie

NAAM: Instructies in de klas Voer de opdrachten uit. 1. Zet een kruisje op de olifant. 2. Kleur het haar van de juf bruin.

NAAM: Instructies in de klas Voer de opdrachten uit. 1. Zet een kruisje op de olifant. 2. Kleur het haar van de juf bruin. Werkbundel Instructies in de klas 1. Zet een kruisje op de olifant. 2. Kleur het haar van de juf bruin. 3. Kleur de boeken op de onderste plank rood. 4. Zet een kring rond het meisje. 5. Doorstreep het

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

De Jeroen Bosch krant

De Jeroen Bosch krant De Jeroen Bosch krant G E M A A K T V O O R E N D O O R L E E R L I N G E N 2 maart 2016 Workshop groep1/2 Circuit in groep 7 Groep 7 van de vlieger ging op 4-3-2016 een circuit houden over Jeroen Bosch.

Nadere informatie

NIEUWS UIT GROEP 6. Sportdag

NIEUWS UIT GROEP 6. Sportdag Zomer-editie van de: GigaGooischeSchoolkrant 2008-2009 NIEUWS UIT GROEP 6 Sportdag Door: Daan en George Het was een goede dag voor sportdag want het was heel warm. Er was mathandbal,voetbal, hockey, sprinten,

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Samenwerking op de vrijdag Groep 7 en 8

Samenwerking op de vrijdag Groep 7 en 8 Samenwerking op de vrijdag Groep 7 en 8 We zijn al weer een aantal maanden aan het samenwerken op vrijdag. Juf Marijke begon dit schooljaar tot de herfstvakantie en toen kwam juf Irma terug. In deze brief

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw,, gaat weer naar de winkel om over werk te praten. Ze wil de manager

Nadere informatie

Kies uit: schiet op jarig ziekenhuis sport laat. 1 Morgen is mijn dochter. Ze wordt zes jaar. 3 Ik op maandag, woensdag en vrijdag.

Kies uit: schiet op jarig ziekenhuis sport laat. 1 Morgen is mijn dochter. Ze wordt zes jaar. 3 Ik op maandag, woensdag en vrijdag. 21 21 HOOFDSTUK 2 Te laat! WOORDEN 1 Kies uit: schiet op jarig ziekenhuis sport laat 1 Morgen is mijn dochter. Ze wordt zes jaar. 2 Ron,! De bus komt bijna! 3 Ik op maandag, woensdag en vrijdag. 4 We komen

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang wachten tot we erin konden. Onze klas mocht als eerste de

Nadere informatie