WOZ bezwaar... Waarom niet?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WOZ bezwaar... Waarom niet?"

Transcriptie

1 E-book: WOZ bezwaar... Waarom niet? Alles wat u moet weten over bezwaar tegen uw WOZ waarde. Betaal niet onnodig veel belasting! Is de WOZ waarde van uw woning te hoog vastgesteld dan is geen bezwaar maken eigenlijk geen optie meer. In dit E-book leest u alles wat u moet weten over het maken van bezwaar tegen de WOZ waarde. Previcus Vastgoed - Handelstraat 18, 5831 AV Boxmeer - T E. info@previcus.nl - W.

2 Geen bezwaar maken is eigenlijk geen optie meer... In de eerste drie maanden van het jaar valt bij iedere woning- en vastgoedbezitter in Nederland de nieuwe WOZ beschikking in de bus. Een belangrijk moment, want de WOZ waarde wordt als grondslag gebruikt voor een groot aantal belastingen. Plakt de gemeente een te hoge prijssticker op uw woning, dan betaalt u te veel belasting. Twijfelt u of de WOZ waarde van uw woning correct is vastgesteld? Kom dan in actie en maak bezwaar tegen een te hoge WOZ waarde. Op deze manier voorkomt u dat u onnodig te veel belasting betaald. U kunt er voor kiezen om zelf bezwaar in te dienen bij de gemeente of u kiest ervoor dit gratis uit te besteden aan een externe specialist. In dit E-book leggen wij alles uit over het WOZ bezwaar en hoe deze bezwaarprocedure in zijn werk gaat. Als u zelf bezwaar wilt maken tegen de hoogte van de WOZ waarde vindt u in dit e-book een aantal vereisten waar uw bezwaarschrift aan moet voldoen. U kunt ook op onze website de voorbeeld brief downloaden.

3 Waarom WOZ bezwaar? Er zijn veel redenen te bedenken waarom de WOZ waarde van uw woning niet klopt met wat door de gemeente is vastgesteld. Het is dan ook belangrijk dat u uw WOZ waarde grondig controleert. Er zijn een aantal manieren waarop u kunt controleren of de WOZ waarde correct is vastgesteld: 1. Heeft u uw woning gekocht rond de waardepeildatum, voor belastingjaar 2018 is de waardepeildatum , en heeft u niks aan de woning verbouwd dan dient de WOZ waarde gelijk te zijn aan de aankoopprijs. Uitzonderingen op deze regel zijn: een woning in aanbouw, woning met erfpacht, de woning was verhuurd bij aankoop en als de woning is verkregen onder bijzondere omstandigheden zoals aankoop binnen de familie of via een veiling. 2. Middels het WOZ-waardeloket kunt u de waarde van uw woning zelf vergelijken met de woningen van uw directe buren of anderen in de straat. 3. Laat de woning rond de waardepeildatum taxeren door een makelaar of taxateur. Een goed onderbouwd taxatierapport kan een zeer waardevol argument zijn voor een WOZ bezwaar. Let er hierbij wel op dat een woningtaxatie niet gratis is, u betaalt hier vaak al snel honderden euro s voor. Ook kan het voorkomen dat de gemeente geen rekening heeft gehouden met de waardedrukkende factoren waar uw woning mee te maken heeft. De volgende waardedrukkende factoren kunnen grote invloed hebben op de hoogte van de WOZ waarde: - Bodemverontreiniging - Stankoverlast - Ondergrondse olietank - Windmolens - Asbest - Hoogspanningsmast - Betonrot - UMTS-mast - Aangepaste woning - Verkeersoverlast - Monument - Burenoverlast - Achterstallig onderhoud - Uitzicht op begraafplaats - Bouwkundige gebreken - Geluidsoverlast - Gedateerde keuken en/of badkamer - Ongunstige ligging

4 Hoe maakt u bezwaar tegen de WOZ waarde STAP 1 Om te beginnen moet u bij de gemeente kenbaar maken dat u het niet eens bent met de vastgestelde WOZ waarde. Dit doet u door een bezwaarschrift in te dienen. Het is belangrijk dat dit gebeurt binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Wanneer een bezwaarschrift te laat wordt ingediend, wordt het WOZ bezwaar nietontvankelijk verklaard. Dit betekent dat uw bezwaar niet in behandeling wordt genomen. Om dit te voorkomen is het daarom van groot belang deze termijn niet uit het oog te verliezen. Daarnaast dient een bezwaarschrift altijd aan bepaalde eisen te voldoen. Deze eisen worden in de kolom hiernaast vermeld. U kunt ervoor kiezen meteen een uitgebreide motivering mee te sturen of u houdt het beknopt en vult het bezwaar later aan. Wanneer u het bezwaar uitbesteed aan een externe specialist zal de specialist in eerste instantie een beknopt bezwaarschrift versturen. In het bezwaarschrift wordt gevraagd om het taxatieverslag en wordt er een verzoek ingediend voor een hoorzitting. Om de procedure door een externe specialist te laten uitvoeren dient u een machtiging te ondertekenen. Waarom een machtiging? Een machtiging dient als bewijs voor de gemeente dat een externe partij namens u de procedure mag voeren. EISEN BEZWAARSCHRIFT 1. Op het bezwaarschrift moet altijd de datum worden vermeld van de dag dat het bezwaarschrift is ingediend. 2. Het bezwaarschrift moet altijd ondertekend worden met een geldige handtekening. 3. De naam en het adres van de indiener moeten worden vermeld. U moet dit niet verwarren met de naam en het adres van de belastingplichtige. De indiener kan ook een externe specialist zijn. 4. Omschrijving van de WOZ beschikking, denk hierbij aan het aanslagnummer, de adresgegevens van het object of de naam van de belastingplichtige. 5. Minimaal 1 reden waarom u het niet eens bent met de vastgestelde waarde. Wees gerust, gedurende de procedure krijgt u nog ruim de tijd om het bezwaar nader te motiveren. Dus zijn er argumenten die u eerst beter wilt uitzoeken of uitwerken bewaar deze dan voor een later moment.

5 STAP 2 Nadat de bezwaartermijn is veiliggesteld en de gemeente het bezwaar ontvankelijk heeft verklaard is het tijd om het bezwaar nader te motiveren. Wat zijn de redenen van uw bezwaar? Houdt de gemeente volgens u geen rekening met die oude asbest schuur achter het huis, die rotte kozijnen in het voorhuis of de stankoverlast die u ondervindt van die nieuwe mestfabriek van de buren? Meer argumenten vindt u op de derde pagina van dit e-book. Alle argumenten kunt u in een aanvullende motivatie kenbaar maken bij de gemeente. - De vergelijkingsobjecten moeten verkocht zijn in een jaar voor en/ of na waardepeildatum. Voor belastingjaar 2018 betekent dit dat de vergelijkingsobjecten verkocht moeten zijn tussen en Het type vergelijkingsobject moet gelijk zijn aan uw woning. Dit betekent dat een vrijstaande woning met een vrijstaande woning vergeleken moet worden en een appartement met een appartement. Hierin wordt ook gekeken naar het oppervlakte. Wanneer u de procedure gratis uitbesteed aan een specialist, wordt er door de specialist, naast de door u aangedragen argumenten ook altijd gekeken naar het taxatieverslag van de gemeente. De gemeente dient de WOZ waarde te berekenen door middel van de vergelijkingsmethode. Dit houdt in dat uw woning wordt vergeleken met minimaal drie vergelijkbare objecten. Geschikte vergelijkingsobjecten moeten aan een aantal voorwaarden voldoen: - Het vergelijkingsobject moet in de buurt liggen van uw eigen woning. Wordt er een vergelijkingsobject gebruikt buiten uw gemeente dan is dit geen geldig vergelijkingsobject en mag de gemeente deze niet gebruiken. Nadat het taxatierapport van de gemeente is beoordeeld gaat de taxateur zelf op zoek naar betere verkoopcijfers/vergelijkingsobjecten. Het gebeurd vaak dat de gemeente kiest voor de drie hoogste verkoopcijfers terwijl er goede vergelijkingsobjecten zijn met een lager verkoopcijfer.

6 De taxateur beoordeeld aan de hand van verschillende websites ook de specifieke omstandigheden van uw woning. Een taxateur heeft de juiste kennis in huis om aan de hand van deze gegevens een correcte waarde aan uw woning te hangen. De taxateur kan op basis van alle vergaarde informatie een goed beeld vormen van de situatie zonder ter plaatse te zijn geweest. Hij verwerkt zijn bevindingen in een aanvullend bezwaarschrift wat vervolgens naar de gemeente verstuurd wordt. Bekijk voor meer specificaties van uw woning ook eens de volgende websites: Bodemloket.nl Ruimtelijkplannen.nl Energielabel.nl Google Maps / Streetview Het Kadaster Indien de taxateur toch nog wat vraagtekens heeft, kan het zijn dat hij de woning graag ter plekke wil bezoeken. Tijdens dit bezoek kijkt de taxateur naar het onderhoud van het object en naar de specifieke objectkenmerken. Deze bevindingen worden verwerkt in een taxatierapport. Het taxatierapport wordt naast het aanvullende bezwaarschrift als extra onderbouwing naar de gemeente verstuurd. Ook kan de gemeente er voor kiezen het object te willen bezoeken. Zij stellen u hier van te voren van op de hoogte middels een uitnodiging. U bent niet verplicht de taxateur van de gemeente binnen te laten voor een inpandige opname. STAP 3 Zoals eerder aangegeven wordt er door de specialist in het beknopt bezwaarschrift altijd verzocht om een uitnodiging voor een hoorzitting. Een hoorzitting wordt gebruikt om nieuw aan het licht gekomen argumenten mondeling toe te lichten. Ook wanneer u zelf een bezwaarprocedure voert kunt u de gemeente verzoeken om een hoorzitting. Een hoorzitting kan zowel telefonisch als bij de gemeente op kantoor plaatsvinden. Wanneer dit verzoek wordt gedaan is de gemeente verplicht hier gehoor aan te geven. De enige uitzondering wanneer zij dit niet hoeven te doen is wanneer zij volledig tegemoet komen aan het voorstel of wanneer het bezwaar reeds is ingetrokken.

7 STAP 4 Nadat de gemeente alle ingekomen argumenten heeft beoordeeld, wordt het besluit (de uitspraak op bezwaar) schriftelijk kenbaar gemaakt aan de indiener van het bezwaar. De gemeente is verplicht binnen 1 kalenderjaar uitspraak te doen op bezwaar. Het bezwaar kan gegrond of ongegrond worden verklaard. Wordt het bezwaar ongegrond verklaard dan gaat de gemeente niet akkoord met het verzoek de WOZ waarde te verlagen en blijft de waarde gehandhaafd. Wordt het bezwaar gegrond verklaard dan geeft de gemeente u gelijk en wordt de waarde aangepast. Het teveel betaalde belastinggeld wordt verrekend of teruggestort op uw rekeningnummer, u ontvangt hiervan een verminderingsnota van de gemeente. Indien u de procedure hebt laten uitvoeren door een specialist ontvangt de specialist de uitspraak op bezwaar. De specialist zal vervolgens de uitspraak grondig beoordelen. De uitspraak zal vervolgens met het advies daarbij per post naar u worden verstuurd. Indien de uitspraak gegrond wordt verklaard ontvangt de specialist van de gemeente een proceskostenvergoeding. Dit is wettelijk vastgelegd in artikel 7:15 Awb en het Besluit Proceskosten Bestuursrecht. De hoogte van de proceskosten is een wettelijk vastgesteld bedrag per procedure. Niet tevreden met de uitspraak op bezwaar? Bent u het niet eens met de uitspraak op het bezwaar dan is het mogelijk om een stapje verder te gaan. Er kan dan bij de rechtbank beroep aangetekend worden tegen de uitspraak. Dit kan binnen zes weken na dagtekening van de uitspraak. Om een dergelijke procedure op te kunnen starten dient er griffierecht betaalt te worden aan de rechtbank. De hoogte van dit griffierecht verschilt tussen een procedure met als belastingplichtige een particulier of rechtspersoon. Zodra het griffierecht is voldaan kan de procedure bij de rechtbank worden opgestart. U kunt de beroepsprocedure ook uitbesteden aan een externe specialist, de gehele procedure wordt u uit handen genomen. Allereerst wordt er een beroepschrift ingediend tegen de uitspraak van de gemeente. In het beroepschrift worden alle redenen benoemd waarom de waarde weldegelijk te hoog is vastgesteld. Nadat het beroepschrift is ingediend is de gemeente aan zet. De gemeente kan er voor kiezen om direct een compromis te sluiten en akkoord te gaan met de voorgestelde waarde of zij dienen een verweerschrift

8 in bij de rechtbank. In het verweerschrift dient de gemeente de vastgestelde waarde aannemelijk te maken. Zodra de rechtbank alle benodigde stukken heeft ontvangen wordt er een zitting gepland. Tijdens de zitting komen beide partijen aan het woord. De argumenten worden nogmaals kenbaar gemaakt en eventueel verduidelijkt. Zodra beide partijen hun argumenten hebben voorgedragen is het aan de rechter om indien nodig vragen te stellen. Wanneer alle vragen zijn gesteld krijgen beide partijen de gelegenheid om op elkaars standpunt te reageren. Omdat een WOZ procedure onder het belastingrecht valt vinden deze zittingen altijd achter gesloten deuren plaats. Het is echter wel mogelijk, wanneer u de procedure uitbesteed aan een, zelf aanwezig te zijn tijdens de zitting. De rechter vormt zijn oordeel en binnen 6 tot 12 weken volgt de uitspraak. Is de uitspraak gegrond dan wordt de waarde alsnog verlaagd en ontvangt u het teveel betaalde belastinggeld retour. Wordt de uitspraak ongegrond verklaard dan kunt u in hoger beroep gaan. Hoger beroep dient aangetekend te worden bij het gerechtshof. In hoger beroep wordt aangegeven waarom waarom de rechtbank het ook niet juist ziet. Het hof, bestaande uit drie rechters, gaat beoordelen of de rechtbank op de juiste gronden tot deze beslissing heeft kunnen komen. Wanneer er bij ongegrond hoger beroep fouten zijn gemaakt, zogenaamde vormfouten, is het mogelijk om in cassatie te gaan. Ook kunnen er aan de Hoge Raad rechtsvragen worden gesteld. Dit houdt in dat je een algemeen juridisch vraagstuk neerlegt bij de Hoge Raad. Het is dan ook niet mogelijk om hier individuele situaties aan te vechten.

9 WOZ Waarde met meer dan 20% verlaagd Wordt de waarde naar aanleiding van een bezwaar of beroep met meer dan 20% verlaagd dan is het mogelijk om de gemeente te verzoeken, ambtshalve voor de afgelopen 5 jaar, de WOZ waarde te laten controleren. Blijkt uit deze controle dat de waarde de voorgaande jaren met meer dan 20% te hoog en met een minimum van euro te hoog was vastgesteld, dan moet de gemeente met terugwerkende kracht de teveel betaalde belasting terug betalen. Omdat het gaat om onherroepelijk vaststaande waarden heeft de wetgever besloten dat tegen de beslissing op dit verzoek geen bezwaar of beroep aangetekend kan worden. WOZ bezwaar overnemen door specialist Tot aan de hoorzitting kan een bezwaar overgenomen worden door een specialist. Aan het overnemen van een bezwaarprocedure zijn geen kosten verbonden, het enige wat u moet doen is het door u ingediende bezwaarschrift, een getekende volmacht en alle overige communicatie met de gemeente naar ons toesturen. Er zal een gemotiveerde overnamebrief naar de gemeente worden gestuurd waarin tevens wordt verzocht om een hoorzitting. De gemeente zal vanaf dat moment ook alle correspondentie sturen naar de specialist. Tijdens de hoorzitting zullen er nog nieuwe inzichten aan de gemeente worden gecommuniceerd. Zodra de uitspraak is ontvangen, wordt deze beoordeeld door een taxateur. U ontvangt de uitspraak met het begeleidend schrijven per post. Wanneer wij niet tevreden zijn met de uitspraak zullen wij ook kosteloos een beroepsprocedure namens u voeren. In 2017 zijn er WOZ bezwaarschriften ingediend. Dit is slechts 1,4% van de in totaal 7,6 miljoen verstuurde WOZ beschikkingen WOZ bezwaarschriften zijn ingediend door een specialist.

10 WOZ bezwaar procedure opstarten? Heeft dit E-book u overtuigd en wilt u een WOZ bezwaar procedure opstarten? Vul het intakeformulier op onze website in of neem contact op met een van onze specialisten en wij nemen de hele procedure kosteloos voor u uit handen. Toch liever zelf de procedure opstarten? Gebruik hiervoor de tips en tricks uit dit e-book of download onze voorbeeldbrief. Wilt u de procedure in een later stadium alsnog uitbesteden aan een specialist? Wij nemen ook dan de procedure kosteloos van u over. Zijn niet al uw vragen beantwoord? Bespreek uw specifieke situatie met een van onze specialisten. T F E. info@previcus.nl W.

ECLI:NL:GHARN:2007:AZ6619

ECLI:NL:GHARN:2007:AZ6619 ECLI:NL:GHARN:2007:AZ6619 Instantie Gerechtshof Arnhem Datum uitspraak 04-01-2007 Datum publicatie 19-01-2007 Zaaknummer 06-00066 Rechtsgebieden Belastingrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGRO:2006:AY6444

ECLI:NL:RBGRO:2006:AY6444 ECLI:NL:RBGRO:2006:AY6444 Instantie Rechtbank Groningen Datum uitspraak 06-07-2006 Datum publicatie 17-08-2006 Zaaknummer AWB 05/1571 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2011:BU1574 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 10/00336

ECLI:NL:GHAMS:2011:BU1574 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 10/00336 ECLI:NL:GHAMS:2011:BU1574 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 02-09-2011 Datum publicatie 26-10-2011 Zaaknummer 10/00336 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2006:AY3847

ECLI:NL:RBHAA:2006:AY3847 ECLI:NL:RBHAA:2006:AY3847 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 10-07-2006 Datum publicatie 02-08-2006 Zaaknummer 05/5763 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Eerste

Nadere informatie

Bent u het niet eens met een belastingaanslag?

Bent u het niet eens met een belastingaanslag? Bent u het niet eens met een belastingaanslag? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Binnen welke termijn moet u dat doen? En bij wie? Hoe stelt u een goed bezwaarschrift op? Welke uitspraken kan de

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2015:8351

ECLI:NL:RBMNE:2015:8351 ECLI:NL:RBMNE:2015:8351 Instantie Datum uitspraak 27-11-2015 Datum publicatie 23-12-2015 Zaaknummer UTR 15/612 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Midden-Nederland Belastingrecht

Nadere informatie

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar?

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar? Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? De gemeente neemt vele beslissingen. Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit. U kunt dan bezwaar

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARN:2012:BW7826

ECLI:NL:GHARN:2012:BW7826 ECLI:NL:GHARN:2012:BW7826 Instantie Gerechtshof Arnhem Datum uitspraak 30-05-2012 Datum publicatie 08-06-2012 Zaaknummer 11-00572 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Hoger

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARL:2016:1535

ECLI:NL:GHARL:2016:1535 ECLI:NL:GHARL:2016:1535 Instantie Datum uitspraak 01-03-2016 Datum publicatie 04-03-2016 Zaaknummer 15/00020 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Nadere informatie

GERECHTSHOF TE AMSTERDAM Tweede Meervoudige Belastingkamer. een uitspraak van het Hoofd van de Belastingdienst Ondernemingen Y, de inspecteur.

GERECHTSHOF TE AMSTERDAM Tweede Meervoudige Belastingkamer. een uitspraak van het Hoofd van de Belastingdienst Ondernemingen Y, de inspecteur. Kenmerk: 99/03616 GERECHTSHOF TE AMSTERDAM Tweede Meervoudige Belastingkamer UITSPRAAK op het beroep van X B.V. te Z, belanghebbende, tegen een uitspraak van het Hoofd van de Belastingdienst Ondernemingen

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSHE:2007:BC1229

ECLI:NL:RBSHE:2007:BC1229 ECLI:NL:RBSHE:2007:BC1229 Instantie Datum uitspraak 11-12-2007 Datum publicatie 07-01-2008 Rechtbank 's-hertogenbosch Zaaknummer AWB 06/2511, AWB 06/2530 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2016:8488

ECLI:NL:RBAMS:2016:8488 ECLI:NL:RBAMS:2016:8488 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 28-11-2016 Datum publicatie 04-01-2017 Zaaknummer AWB - 16 _ 264 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2014:2773

ECLI:NL:GHDHA:2014:2773 ECLI:NL:GHDHA:2014:2773 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 21-03-2014 Datum publicatie 18-09-2014 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie BK-13/00269

Nadere informatie

Bezwaar maken - hoe en wat

Bezwaar maken - hoe en wat Bezwaar maken - hoe en wat Als een bestuursorgaan een besluit heeft genomen, dan staat onder dat besluit vaak dat daartegen bezwaar kan worden gemaakt. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Hoe maak

Nadere informatie

Rechtsmiddelen (bezwaar en beroep) tegen beslissing overheid

Rechtsmiddelen (bezwaar en beroep) tegen beslissing overheid Rechtsmiddelen (bezwaar en beroep) tegen beslissing overheid Deze brochure geeft u informatie over bezwaar en beroep tegen een beslissing van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2013:CA1901

ECLI:NL:RBGEL:2013:CA1901 ECLI:NL:RBGEL:2013:CA1901 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 04-06-2013 Datum publicatie 04-06-2013 Zaaknummer AWB 13/675 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Reglement bezwaarprocedure SVWN

Reglement bezwaarprocedure SVWN Reglement bezwaarprocedure SVWN Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland Versie 1.0, vastgesteld 15 december 2015 1/10 Inhoud Begripsbepalingen... 3 De bezwaarcommissie... 3 Procedure... 4 Voorbereiden

Nadere informatie

Minder belasting... Hoe dan?

Minder belasting... Hoe dan? E-book: Minder belasting... Hoe dan? Alles over de WOZ-waarde en wat dit betekent voor uw belasting. Minder belasting betalen dat wil toch iedereen? Maar hoe dan, hoor ik u denken Previcus heeft de oplossing,

Nadere informatie

De Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) is een samenwerkingsverband op het gebied van belastingen tussen:

De Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) is een samenwerkingsverband op het gebied van belastingen tussen: WOZ-informatieavond Wat is de BSGR? Wet WOZ (Waardebepaling Onroerende Zaken) Waardebepaling Waarderingskamer Bestandsoptimalisatie Bezwaar/Beroep Contact De Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR)

Nadere informatie

De waardevaststelling van een woning Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

De waardevaststelling van een woning Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman De waardevaststelling van een woning Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Datum: 17 juli 2007 RA0612804 Samenvatting De Dienst Belastingen stelt in 2005 de WOZ-waarde van

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARL:2015:2216

ECLI:NL:GHARL:2015:2216 ECLI:NL:GHARL:2015:2216 Instantie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Datum uitspraak 24-03-2015 Datum publicatie 03-04-2015 Zaaknummer 14/00437 Formele relaties Eerste aanleg: ECLI:NL:RBOVE:2014:1424, Bekrachtiging/bevestiging

Nadere informatie

pagina 1 van 5 ECLI:NL:RBDHA:2014:6145 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 20-05-2014 Datum publicatie 04-06-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden AWB-13_10151 Belastingrecht Bijzondere kenmerken Bodemzaak

Nadere informatie

De afwijzing van een verzoek om ambtshalve vermindering. Een onderzoek naar de handelwijze van de heffingsambtenaar van Cocensus

De afwijzing van een verzoek om ambtshalve vermindering. Een onderzoek naar de handelwijze van de heffingsambtenaar van Cocensus Rapport De afwijzing van een verzoek om ambtshalve vermindering Een onderzoek naar de handelwijze van de heffingsambtenaar van Cocensus Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over de heffingsambtenaar

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOBR:2017:1690

ECLI:NL:RBOBR:2017:1690 ECLI:NL:RBOBR:2017:1690 Instantie Datum uitspraak 23-03-2017 Datum publicatie 27-03-2017 Zaaknummer 16_2753 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Oost-Brabant Belastingrecht Eerste

Nadere informatie

Gemeenten in de fout: woningen op eigen grond niet vergelijkbaar met woningen op erfpachtgrond

Gemeenten in de fout: woningen op eigen grond niet vergelijkbaar met woningen op erfpachtgrond pagina 1 van 6 Gemeenten in de fout: woningen op eigen grond niet vergelijkbaar met woningen op erfpachtgrond Het hof s-gravenhage heeft beoordeeld dat een woning die gelegen is op eigen grond niet zonder

Nadere informatie

GERECHTSHOF AMSTERDAM

GERECHTSHOF AMSTERDAM Uitspraak GERECHTSHOF AMSTERDAM kenmerk 13/00004 en 13/00005 30 juli 2014 uitspraak van de negende enkelvoudige belastingkamer op het hoger beroep van [X] te Uithoorn, belanghebbende, gemachtigde: [A]

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2017:1343

ECLI:NL:GHDHA:2017:1343 ECLI:NL:GHDHA:2017:1343 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 10-05-2017 Datum publicatie 17-05-2017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie BK-16/00340 Belastingrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2008:BD8513

ECLI:NL:RBARN:2008:BD8513 ECLI:NL:RBARN:2008:BD8513 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 12-06-2008 Datum publicatie 24-07-2008 Zaaknummer AWB 07/3464 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2013:2044 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHAMS:2013:2044 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHAMS:2013:2044 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 11-07-2013 Datum publicatie 17-07-2013 Zaaknummer 12-00035 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Belastingrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2012:BY4188

ECLI:NL:RBARN:2012:BY4188 ECLI:NL:RBARN:2012:BY4188 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 27-11-2012 Datum publicatie 27-11-2012 Zaaknummer AWB 12/1860 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2017:1341

ECLI:NL:GHDHA:2017:1341 ECLI:NL:GHDHA:2017:1341 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 10-05-2017 Datum publicatie 17-05-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie BK-16/00396

Nadere informatie

Bezwaarprocedure Eindhoven, oktober 2016

Bezwaarprocedure Eindhoven, oktober 2016 Bezwaarprocedure Eindhoven, oktober 2016 Inhoudsopgave Hoe dien ik een bezwaar in? 3 Wat gebeurt er met mijn bezwaar? 3 Wanneer ontvang ik een beslissing op bezwaar? 5 Wat als ik het er niet mee eens ben?

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2016:8771

ECLI:NL:RBAMS:2016:8771 ECLI:NL:RBAMS:2016:8771 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 23-12-2016 Datum publicatie 08-02-2017 Zaaknummer AMS 16 /805 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZWB:2017:2696

ECLI:NL:RBZWB:2017:2696 ECLI:NL:RBZWB:2017:2696 Instantie Datum uitspraak 03-05-2017 Datum publicatie 31-05-2017 Rechtbank Zeeland-West-Brabant Zaaknummer AWB - 16 _ 1492 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

Bezwaar WOZ-beschikking 2016

Bezwaar WOZ-beschikking 2016 Bezwaar WOZ-beschikking 2016 Algemeen Met dit formulier kunt u bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking 2016. Een aantal vaak gebruikte redenen van bezwaar staan voorgedrukt. U kunt meerdere redenen voor

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARN:2011:BT6229

ECLI:NL:GHARN:2011:BT6229 ECLI:NL:GHARN:2011:BT6229 Instantie Gerechtshof Arnhem Datum uitspraak 20-09-2011 Datum publicatie 30-09-2011 Zaaknummer 11-00247 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Hoger

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDOR:2012:BW6731

ECLI:NL:RBDOR:2012:BW6731 ECLI:NL:RBDOR:2012:BW6731 Instantie Rechtbank Dordrecht Datum uitspraak 22-05-2012 Datum publicatie 29-05-2012 Zaaknummer AWB 11/330 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2017:1784 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 16/00102 en 17/00232

ECLI:NL:GHAMS:2017:1784 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 16/00102 en 17/00232 ECLI:NL:GHAMS:2017:1784 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 25-04-2017 Datum publicatie 07-06-2017 Zaaknummer 16/00102 en 17/00232 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARL:2017:9611

ECLI:NL:GHARL:2017:9611 ECLI:NL:GHARL:2017:9611 Instantie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Datum uitspraak 07-11-2017 Datum publicatie 10-11-2017 Zaaknummer 16/01141 Formele relaties Eerste aanleg: ECLI:NL:RBNNE:2016:3790, Bekrachtiging/bevestiging

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARL:2015:3979

ECLI:NL:GHARL:2015:3979 ECLI:NL:GHARL:2015:3979 Instantie Datum uitspraak 02-06-2015 Datum publicatie 12-06-2015 Zaaknummer 14/00563 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZWB:2017:3691

ECLI:NL:RBZWB:2017:3691 ECLI:NL:RBZWB:2017:3691 Instantie Datum uitspraak 15-06-2017 Datum publicatie 20-07-2017 Rechtbank Zeeland-West-Brabant Zaaknummer AWB - 16 _ 2238 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

Bent u het niet eens met uw aansprakelijkstelling?

Bent u het niet eens met uw aansprakelijkstelling? Bent u het niet eens met uw aansprakelijkstelling? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Binnen welke termijn moet u dat doen? En bij wie? Hoe stelt u een goed bezwaarschrift op? Welke uitspraken kan

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2009:BM5546

ECLI:NL:RBARN:2009:BM5546 ECLI:NL:RBARN:2009:BM5546 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 24-11-2009 Datum publicatie 26-05-2010 Zaaknummer AWB 08/5062 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2006:AY8421 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 05/01155

ECLI:NL:GHAMS:2006:AY8421 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 05/01155 ECLI:NL:GHAMS:2006:AY8421 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 31-08-2006 Datum publicatie 19-09-2006 Zaaknummer 05/01155 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld? In dit document vindt u antwoorden op onderstaande vragen 1. Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld? 2. Waarvoor wordt de WOZ-waarde gebruikt? 3. Taxatieverslag 4. Hoe wordt de waarde van mijn pand vastgesteld

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie

Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Financiën en Economie Naam regeling: Beleidsregels proceskostenvergoeding en wegingsfactoren in bezwaarprocedures 2012 Citeertitel: Beleidsregels

Nadere informatie

Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente. (versie 01/04/2013)

Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente. (versie 01/04/2013) Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente (versie 01/04/2013) Stel u vraagt een vergunning aan bij de gemeente en deze wordt geweigerd of uw buren hebben een vergunning gekregen voor het bouwen van

Nadere informatie

Rapport. Oordeel: Gegrond. Datum: 27 september 2016 Rapportnummer:2016/087

Rapport. Oordeel: Gegrond. Datum: 27 september 2016 Rapportnummer:2016/087 Rapport Rapport over een klacht over de beslissing van de heffingsambtenaar van de gemeente Schiedam om geen gevolg te geven aan het verzoek tot vermindering van de aanslagen WOZ voor de jaren 2008 en

Nadere informatie

Uitspraak. NTFR 2012, 148 V-N Vandaag 2012/147 V-N 2012/

Uitspraak. NTFR 2012, 148 V-N Vandaag 2012/147 V-N 2012/ ECLI:NL:GHSHE:2011:BV0846 Instantie Gerechtshof 's-hertogenbosch Datum uitspraak 30-09-2011 Datum publicatie 13-01-2012 Zaaknummer 10/00308 Rechtsgebieden Belastingrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep

Nadere informatie

Reglement bezwaar en beroep

Reglement bezwaar en beroep Reglement bezwaar en beroep Ingangsdatum en versie: 17 juni 2013, versie 1 Dit reglement fungeert als het in de statuten aangehaalde Reglement Bezwaar- en Beroepsprocedures Register Preventieassistenten.

Nadere informatie

Rapport. Datum: 1 september 2003 Rapportnummer: 2003/290

Rapport. Datum: 1 september 2003 Rapportnummer: 2003/290 Rapport Datum: 1 september 2003 Rapportnummer: 2003/290 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Sociale verzekeringsbank, vestiging Nijmegen, hem in het kader van de klachtenprocedure niet in de gelegenheid

Nadere informatie

Inleiding. Bezwaarprocedures. Inhoud. Nationaal Douanecongres / 6 oktober 2011. Voor bezwaar vatbare beschikking. Formele vereisten bezwaarschrift

Inleiding. Bezwaarprocedures. Inhoud. Nationaal Douanecongres / 6 oktober 2011. Voor bezwaar vatbare beschikking. Formele vereisten bezwaarschrift Bezwaarprocedures bij de Douane G.H.A.M. Koevoets LL.B. Inleiding Inhoud Voor bezwaar vatbare beschikking Formele vereisten bezwaarschrift Inhoud bezwaarschrift Overige aspecten bezwaarprocedure 1 Doel

Nadere informatie

Wanneer kunt u geen bezwaar maken?

Wanneer kunt u geen bezwaar maken? Informatie van uw gemeente Bezwaar Capelle aan den IJssel Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente Gemeente Capelle aan den IJssel Bezoekadres: Rivierweg

Nadere informatie

Uitspraak. FutD V-N Vandaag 2016/368 V-N 2016/ GERECHTSHOF ARNHEM - LEEUWARDEN. Afdeling belastingrecht Locatie Arnhem

Uitspraak. FutD V-N Vandaag 2016/368 V-N 2016/ GERECHTSHOF ARNHEM - LEEUWARDEN. Afdeling belastingrecht Locatie Arnhem ECLI:NL:GHARL:2016:701 Instantie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Datum uitspraak 26-01-2016 Datum publicatie 05-02-2016 Zaaknummer 15/00039 Formele relaties Eerste aanleg: ECLI:NL:RBGEL:2014:7592, Bekrachtiging/bevestiging

Nadere informatie

De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond

De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond U bent het niet eens met ons besluit! De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond juli 2013 Als u het niet eens bent met ons besluit... Wij nemen regelmatig besluiten die betrekking hebben op u. Dat kan

Nadere informatie

tegen een besluit Adressen en telefoonnummers Bezoekadres Gemeentekantoor Oranjeplein 1, Pijnacker Postadres Postbus 1, 2640 AA Pijnacker

tegen een besluit Adressen en telefoonnummers Bezoekadres Gemeentekantoor Oranjeplein 1, Pijnacker Postadres Postbus 1, 2640 AA Pijnacker Adressen en telefoonnummers Bezoekadres Gemeentekantoor Oranjeplein 1, Pijnacker Postadres Postbus 1, 2640 AA Pijnacker Telefoon 015-362 62 62 Uitgave gemeente Pijnacker-Nootdorp, november 2007 Bezwaar

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZWB:2014:7077

ECLI:NL:RBZWB:2014:7077 ECLI:NL:RBZWB:2014:7077 Instantie Datum uitspraak 10-10-2014 Datum publicatie 19-11-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Zeeland-West-Brabant AWB-14_244 Belastingrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2016:4373

ECLI:NL:GHSHE:2016:4373 ECLI:NL:GHSHE:2016:4373 Instantie Datum uitspraak 29-09-2016 Datum publicatie 17-11-2016 Zaaknummer 15/01096 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-hertogenbosch Belastingrecht

Nadere informatie

Beleidsregels proceskosten en wegingsfactoren bij fiscale procedures

Beleidsregels proceskosten en wegingsfactoren bij fiscale procedures Beleidsregels proceskosten en wegingsfactoren bij fiscale procedures Het college van burgemeester en wethouders van Waddinxveen; gelet op artikel 1:3 lid 7 en artikel 7:15, tweede lid van de Algemene Wet

Nadere informatie

tegen de uitspraak van de rechtbank Arnhem van 8 maart 2011, nummers AWB 10/2670 en 10/2672, in het geding tussen belanghebbende en

tegen de uitspraak van de rechtbank Arnhem van 8 maart 2011, nummers AWB 10/2670 en 10/2672, in het geding tussen belanghebbende en Uitspraak GERECHTSHOF ARNHEM Sector belastingrecht nummers 11/00311 en 11/00312 uitspraakdatum: 20 september 2011 Uitspraak van de derde meervoudige belastingkamer op het hoger beroep van X te Z (hierna:

Nadere informatie

Een bezwaarschrift dient u in als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente.

Een bezwaarschrift dient u in als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente. 1 INLEIDING Wie het niet eens is met een besluit van de gemeente kan in veel gevallen een bezwaarschrift indienen. De bezwaarschriftencommissie bekijkt de zaak en adviseert de gemeente. In deze brochure

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2011:BV2388

ECLI:NL:GHSHE:2011:BV2388 ECLI:NL:GHSHE:2011:BV2388 Instantie Datum uitspraak 06-10-2011 Datum publicatie 01-02-2012 Zaaknummer 11/00219 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-hertogenbosch Belastingrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2017:4332

ECLI:NL:RBGEL:2017:4332 ECLI:NL:RBGEL:2017:4332 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 22-08-2017 Datum publicatie 22-08-2017 Zaaknummer AWB - 17 _ 2951 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

Wilt u telefonisch informatie over de bezwaarschriftprocedure dan kan dat tijdens kantooruren via de telefoonnummers: 045 560 3998 of 045 560 4029.

Wilt u telefonisch informatie over de bezwaarschriftprocedure dan kan dat tijdens kantooruren via de telefoonnummers: 045 560 3998 of 045 560 4029. Toelichting bij bezwaarschrift indienen Bezwaar maken Wanneer kunt u bezwaar maken? (hyperlink naar bijbehorende tekstblokje) Wanneer kunt u geen bezwaar maken? Hoe maakt u bezwaar, waar en wanneer? In

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2017:6739

ECLI:NL:RBNHO:2017:6739 ECLI:NL:RBNHO:2017:6739 Instantie Datum uitspraak 15-03-2017 Datum publicatie 18-08-2017 Rechtbank Noord-Holland Zaaknummer AWB - 16 _ 4345 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

de inspecteur van de Belastingdienst/Kantoor Amersfoort (hierna: de Inspecteur)

de inspecteur van de Belastingdienst/Kantoor Amersfoort (hierna: de Inspecteur) Uitspraak GERECHTSHOF ARNHEM - LEEUWARDEN Afdeling belastingrecht Locatie Arnhem nummer 14/000542 uitspraakdatum: 27 januari 2015 Uitspraak van de derde meervoudige belastingkamer op het hoger beroep van

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2015:382 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 13/00712

ECLI:NL:GHAMS:2015:382 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 13/00712 ECLI:NL:GHAMS:2015:382 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 12-02-2015 Datum publicatie 26-03-2015 Zaaknummer 13/00712 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Eerste

Nadere informatie

Uitspraak. is de aanslag onroerendezaakbelasting 2015 (OZB) vastgesteld op 433,78.

Uitspraak. is de aanslag onroerendezaakbelasting 2015 (OZB) vastgesteld op 433,78. Auteur: mr. R.T. Wiegerink Verschenen in: Belastingblad (BB), november 2018, BB 2018/434 Datum: 11 september 2018 Instantie: Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Titel: Bij nieuwe WOZ-beschikking wegens onjuiste

Nadere informatie

Het maken van bezwaar

Het maken van bezwaar Als u het niet eens bent met een beslissing van de gemeente Het maken van bezwaar 2 Colofon Dit is een uitgave van de gemeente Goes. Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente neemt

Nadere informatie

Bijlage E2: Reglement Commissie van Bezwaar en Beroep

Bijlage E2: Reglement Commissie van Bezwaar en Beroep Bijlage E2: Reglement Commissie van Bezwaar en Beroep Datum: juni 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Reikwijdte/bevoegdheid commissie... 3 3. Samenstelling... 3 4. Secretariaat... 4 5. Instellen van

Nadere informatie

b e z w a a r m a k e n

b e z w a a r m a k e n bezwaar maken In de gemeente Westland worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben voor uw woon- en leefsituatie. Daarom is het in de wet geregeld dat u bezwaar kunt maken

Nadere informatie

Tuchtcollege van de Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT)

Tuchtcollege van de Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) Dossiernummer: 20161017 Datum: 16 februari 2017 UITSPRAAK Tuchtcollege van de Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) Partijen: X, wonende te Y, klager, tegen: A, register taxateur, wonende

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2015:7800

ECLI:NL:RBDHA:2015:7800 ECLI:NL:RBDHA:2015:7800 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 02-07-2015 Datum publicatie 02-09-2015 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 15_57 IBPVV Belastingrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2005:AU3334 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 04/04123

ECLI:NL:GHAMS:2005:AU3334 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 04/04123 ECLI:NL:GHAMS:2005:AU3334 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 20-09-2005 Datum publicatie 05-10-2005 Zaaknummer 04/04123 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2015:1379

ECLI:NL:GHSHE:2015:1379 ECLI:NL:GHSHE:2015:1379 Instantie Datum uitspraak 17-04-2015 Datum publicatie 17-04-2015 Zaaknummer 14/01065 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-hertogenbosch

Nadere informatie

Informatieavond Oegstgeest

Informatieavond Oegstgeest Informatieavond Oegstgeest Wat is de BSGR? Wet WOZ (Waardebepaling Onroerende Zaken) Aanslag en beschikking Waardebepaling en aanverwante zaken Waarderingskamer Oegstgeest cijfers Waarderingskamer 2015

Nadere informatie

In bezwaar of beroep

In bezwaar of beroep In bezwaar of beroep Wanneer u het niet eens bent met een beslissing van de Nederlandse overheid op grond van de Vreemdelingenwet, dan kunt u hiertegen juridische stappen ondernemen. Dit informatieblad

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2015:1938

ECLI:NL:GHSHE:2015:1938 ECLI:NL:GHSHE:2015:1938 Instantie Datum uitspraak 28052015 Datum publicatie 22062015 Zaaknummer 1301076 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 'shertogenbosch Belastingrecht Hoger

Nadere informatie

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP Vastgesteld bij besluit van de Raad van Bestuur van de Stichting Nederlandse Publieke Omroep, hierna de NPO, d.d. 12 januari 2010, herzien d.d. 12 februari 2013.

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2014:4268 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 13/00766

ECLI:NL:GHAMS:2014:4268 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 13/00766 ECLI:NL:GHAMS:2014:4268 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 11-09-2014 Datum publicatie 22-10-2014 Zaaknummer 13/00766 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Hoger

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGRO:2006:AZ9227

ECLI:NL:RBGRO:2006:AZ9227 ECLI:NL:RBGRO:2006:AZ9227 Instantie Rechtbank Groningen Datum uitspraak 20-11-2006 Datum publicatie 23-02-2007 Zaaknummer AWB 06/372 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARN:2011:BP8393

ECLI:NL:GHARN:2011:BP8393 ECLI:NL:GHARN:2011:BP8393 Instantie Gerechtshof Arnhem Datum uitspraak 01-03-2011 Datum publicatie 21-03-2011 Zaaknummer 10/00433, 10/00439 en 10/00440 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2016:30

ECLI:NL:GHDHA:2016:30 ECLI:NL:GHDHA:2016:30 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 06-01-2016 Datum publicatie 13-01-2016 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie BK-15/00227

Nadere informatie

Rapport. Rapport over de Commissie voor de Beroep- en Bezwaarschriften van de gemeente Leiden. Datum: 11 april 2011. Rapportnummer: 2011/106

Rapport. Rapport over de Commissie voor de Beroep- en Bezwaarschriften van de gemeente Leiden. Datum: 11 april 2011. Rapportnummer: 2011/106 Rapport Rapport over de Commissie voor de Beroep- en Bezwaarschriften van de gemeente Leiden. Datum: 11 april 2011 Rapportnummer: 2011/106 2 Klacht Verzoeker klaagt over de wijze waarop de Commissie voor

Nadere informatie

tegen de mondelinge uitspraak van de Rechtbank Breda (hierna: de Rechtbank) van 10 november 2010, nummer AWB 10/1037, in het geding tussen

tegen de mondelinge uitspraak van de Rechtbank Breda (hierna: de Rechtbank) van 10 november 2010, nummer AWB 10/1037, in het geding tussen Uitspraak GERECHTSHOF 's-hertogenbosch Sector belastingrecht Eerste meervoudige Belastingkamer Kenmerk: 10/00867 Schriftelijke uitspraak op het hoger beroep van BigffiwnrrmBriWiflMI^^^^^ te hierna: belanghebbende,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2008:BF9690

ECLI:NL:RBARN:2008:BF9690 ECLI:NL:RBARN:2008:BF9690 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 26-09-2008 Datum publicatie 16-10-2008 Zaaknummer AWB 08/537 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2017:789 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 16/00218

ECLI:NL:GHAMS:2017:789 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 16/00218 ECLI:NL:GHAMS:2017:789 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 14-03-2017 Datum publicatie 22-03-2017 Zaaknummer 16/00218 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Hoger

Nadere informatie

AANMELDFORMULIER GRATIS BEZWAAR TEGEN WMO BESCHIKKING. Coöperatieve Bakker en Bax juristen U.A. Postbus 8064, 3009 AB, te Rotterdam.

AANMELDFORMULIER GRATIS BEZWAAR TEGEN WMO BESCHIKKING. Coöperatieve Bakker en Bax juristen U.A. Postbus 8064, 3009 AB, te Rotterdam. AANMELDFORMULIER GRATIS BEZWAAR TEGEN WMO BESCHIKKING U kunt dit formulier uitprinten en opsturen naar: Coöperatieve Bakker en Bax juristen U.A. Postbus 8064, 3009 AB, te Rotterdam. Vergeet niet om de

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2013:2879

ECLI:NL:CRVB:2013:2879 ECLI:NL:CRVB:2013:2879 Instantie Datum uitspraak 17-12-2013 Datum publicatie 19-12-2013 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 13-211 WWB Socialezekerheidsrecht

Nadere informatie

Indien u dit bezwaar invult als bedrijf of instelling, vul dan de gegevens daarvan hieronder in Organisatienaam :... KvK registratienummer :...

Indien u dit bezwaar invult als bedrijf of instelling, vul dan de gegevens daarvan hieronder in Organisatienaam :... KvK registratienummer :... BEZWAARSCHRIFT TEGEN DE AANSLAG GEMEENTELIJKE BELASTINGEN EN WOZ-BESCHIKKING A. GEGEVENS VAN DE AANSLAG Naam Adres Postcode en plaats Burgerservicenummer Geslacht : Man Vrouw Telefoon overdag E-mailadres

Nadere informatie

Toelichting op uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2014

Toelichting op uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2014 Toelichting op uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2014 Het aanslagbiljet 2014 is een gecombineerd biljet van de WOZ beschikking en de aanslagen onroerendezaakbelasting, rioolheffing, afvalstoffenheffing,

Nadere informatie

Bezwaarschriftenprocedure

Bezwaarschriftenprocedure Informatie over de bezwaarschriftprocedure Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, overweegt een bezwaarschrift in te dienen of tegen een aan u verleende vergunning bezwaar is gemaakt dan kunnen wij

Nadere informatie

Uitspraak. Viditax (FutD), FutD GERECHTSHOF ARNHEM - LEEUWARDEN. locatie Arnhem nummer: 16/00615 uitspraakdatum: 8 augustus 2017

Uitspraak. Viditax (FutD), FutD GERECHTSHOF ARNHEM - LEEUWARDEN. locatie Arnhem nummer: 16/00615 uitspraakdatum: 8 augustus 2017 ECLI:NL:GHARL:2017:6778 Instantie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Datum uitspraak 08-08-2017 Datum publicatie 18-08-2017 Zaaknummer 16/00615 Formele relaties Eerste aanleg: ECLI:NL:RBGEL:2016:2203, Bekrachtiging/bevestiging

Nadere informatie

Beroep op hogere WOZ-waarde afgewezen Bestemmingsplan Bestemmingsplan II Betonrot Bezwaardrempel Factoren aan de woning zelf: bodemverontreiniging

Beroep op hogere WOZ-waarde afgewezen Bestemmingsplan Bestemmingsplan II Betonrot Bezwaardrempel Factoren aan de woning zelf: bodemverontreiniging WOZ-uitspraken Hieronder staan relevante juridische uitspraken (inclusief bronvermelding) die van invloed kunnen zijn op de WOZ-waarde van uw woning. De lijst staat op alfabetische volgorde. Bent u op

Nadere informatie

tegen de uitspraak van de Rechtbank Breda (hierna: de Rechtbank) van 15 november 2012, nummer AWB 12/4016, in het geding tussen

tegen de uitspraak van de Rechtbank Breda (hierna: de Rechtbank) van 15 november 2012, nummer AWB 12/4016, in het geding tussen Uitspraak GERECHTSHOF VHERTOGENBOSCH Team belastingrecht Meervoudige Belastingkamer Uitspraak op het hoger beroep van * ^ p n i a w a ï i i b.v., gevestigd te > hierna: belanghebbende, tegen de uitspraak

Nadere informatie

OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE. Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE. Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 48-2008 OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE Verzoeker de heer W. te Almelo Datum verzoek Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2016:9569

ECLI:NL:RBROT:2016:9569 ECLI:NL:RBROT:2016:9569 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 13-12-2016 Datum publicatie 15-12-2016 Zaaknummer ROT 16/3297 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZWB:2013:5107

ECLI:NL:RBZWB:2013:5107 ECLI:NL:RBZWB:2013:5107 Instantie Datum uitspraak 10-07-2013 Datum publicatie 09-08-2013 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Nadere informatie

Een klacht of bezwaar indienen, hoe doet u dat?

Een klacht of bezwaar indienen, hoe doet u dat? Een klacht of bezwaar indienen, hoe doet u dat? Een klacht is iets anders dan een bezwaar We leggen in deze folder eerst uit hoe u een klacht kunt indienen en daarna hoe u een bezwaarschrift kunt indienen.

Nadere informatie