De themakring Geike bracht vrijdag een prachtige themakring over cavia s. Bedankt Geike! Dat heb je voortreffelijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De themakring Geike bracht vrijdag een prachtige themakring over cavia s. Bedankt Geike! Dat heb je voortreffelijk"

Transcriptie

1 Week 11 Het werd terug een heel leerrijke week in klas 1. Kijken jullie even mee? Het Eigenwijsje van de week: De kindjes nemen deze kringgesprekjes altijd heel serieus. Vaak komen er dan ook heel mooie, grappige en ontroerende voorbeelden naar boven. Het voorbeeld van Taha vond ik heel treffend: vroeger was ik stout, maar nu niet meer. Ik wou plots flink zijn. En nu ben ik altijd flink De themakring Geike bracht vrijdag een prachtige themakring over cavia s. Bedankt Geike! Dat heb je voortreffelijk gedaan.

2 De themakring van Geike kwam helemaal op het juiste moment. Toen wij (de kindjes van klas 1) vrijdag naar het dierenhotel (de caravan) gingen, zagen we dat er bij de twee cavia s een kleintje zat. Tom was er nochtans van overtuigd dat het twee mannetjes waren, bij deze is deze vergissing ook even rechtgezet. Met dank aan de fotografen Anna en Inaya Vorige week was er voorleesweek. In funce van dit thema kwamen er woensdag enkele mama s en papa s voorlezen. Bedankt voor deze leuke start van de dag!

3 sprookjesjd Om even in de sfeer van de voorleesweek te blijven, introduceerde ik deze week een aantal sprookjes in de klas: De drie biggetjes Roodkapje Tijdens het voorlezen mochten we het verhaal tekenen. Vrije tekst Bij Annelies maakten we prachtige vrije teksten.

4 Vrijdag was er keuzetijd. Vanaf nu kunnen er telkens 2 kindjes naar de groene klas gaan om te helpen bij hun keuzetijd. Bv. helpen bij het opstarten van een spelletje, tonen hoe je moet spelen in de hoeken, en natuurlijk ook zelf een beetje spelen. :) Vorige week was het voor de eerste keer aan Nour en Geike. Het was een succes! Het crea-atelier bij Nele op vrijdagmiddag. dromenvangers maken

5 Deze week geef ik iets minder uitleg bij de taal en rekenoefeningen, maar geef ik jullie enkele belangrijke tips bij taal. Deze kunnen heel nuttig zijn bij het begeleiden van uw zoon of dochter. Zag je ook al eerder in het verslag van de klasavond. Tip bij het lezen: Bij het lezen spreken we nog niet van een doffe of toonloze e. We leren dat leestaal niet aljd gelijk is aan spreektaal. Zo lezen we de en er in het begin nog niet als du en ur, maar met de heldere e. Door meer te gaan lezen en door ons taalbad in de klas (en ook een kleine bewustmaking door mij) gaat de overstap na verloop van jd automasch. Let wel: maken we de leerlingen té vroeg bewust van de doffe e, (laten we hen nu al du en ur en hut lezen), dan zal dit sowieso reflecteren in het dictee. Bij het dictee schrijven de kinderen dan steevast un i.p.v. een. Zo ook! Het woordje een komt van teen - klinkt als 1 en niet als un. Laat hen nu nog een jdje een als 1 lezen. Opnieuw, door ons taalbad in de klas en ook de bewustmaking door mij, gaat de overstap na verloop van jd automasch (maar ze moeten daar eerst klaar voor zijn, om verwarring tegen te gaan) Tip bij het oefenen van de leers: Spreek de leers fonesch uit (=zoals ze klinken). Bv. zeg niet ie tegen i. In het eerste leerjaar is de ie een combinae van twee leers i en e. Zeg niet bee, dee, tee, kaa, ir, if, zit, maar b, d, t, k, r, f, z, Zeg niet oo tegen o, aa tegen a, ee tegen e. Maak een duidelijk hoorbaar verschil tussen de korte en lange klank. Let wel: probeer niet naar voornamen van de kinderen te verwijzen, om verwarring tegen te gaan. Bv. de beginleer van Joanne klinkt niet als j, de beginleer van Inaya is niet de ie, cf, de naam Charlie, klinkt niet zoals de ch bij lach. Tóch komen de kinderen vaak zelf met dit voorbeeld, dan probeer ik verwarring tegen te gaan met reden dat voornamen vaak uit een andere taal komen en dat deze leer in een andere taal vaak ook een andere klank hee.

6 Tip bij het schrijven: We maken in het eerste leerjaar een onderscheid tussen twee soorten leers: de leesleers en de schrijfleers. Vanaf dag 1 schrijven we in schrijfleers (er komt stap voor stap een schrijfleer bij), (Enkel onze eigen naam schrijven we nog op onze eigen manier, ook dit buigen we stap voor stap om naar schrijfleers). Vrijdag was er vuurforum Bedankt aan de ouders van Taha om de klas zo netjes te poetsen!

7 Zie ginds komt de stoomboot... De Sint is momenteel niet meer weg te denken uit onze klas. In onze bank ligt een aelkalender naar pakjesavond. We weten dat de Sint niet overal op tegelijk kan zijn, dus hij komt in de jd tussen vandaag en 5 december. We leerden het woordje sint schrijven. Amai, dat is moeilijk, want we moeten de leers op de juiste manier verbinden! We kijken elke dag samen met klas 2 naar een aflevering van Dag Sinterklaas.

8 Dinsdag waren er allerlei sintworkshops in klas 1, 2, 3, het zedenleerlokaal én het godsdienstlokaal. Bij Annelies van klas 3, Nele, Ingeborg van klas 2, Annelies van de groene klas en onze ondersteuning en ik. Wat kon je allemaal doen/kiezen? 1 boetseren met plasticine rond de Sint, 2 origami: Sinterklaasdoosje vouwen via stappenplan, 3 deurhanger 'Welkom Sint' maken, 4 Sint en piet-memory spel spelen, 5 strijkparelen rond Sint en Piet, 6 een Sint op het dak maken, 7 Pietjes uit de schoorsteen maken, 8 Sint en Piet hangertjes maken 9 silhouet van Sint en Piet op het dak maken. Zalig vind ik deze jd!

9 Heel knap!

10 Overzicht zwemgroepen en data: Groep 1 = Lieke, Marys, Oskar, Carol, Lonne, Senne, Anna, Marlies, Mirte, Joanne, Nora, Storm. Groep 2 = Thirza, Inaya, Geike, Taha, Abe, Roan, Nour, Charlie, Leon, Kythana, Mylan.!! NIET DEELNEMEN AAN SPORT-OF ZWEMACTIVITEITEN KAN ENKEL AAN DE HAND VAN EEN DOKTERSBRIEFJE Woensdag: Krokusvakane 21/11: groep 1 28/11: geen zwemmen 5/12: geen zwemmen 12/12: groep 1 19/12: groep 2 13/03: groep 1 20/03: groep 2 27/03: groep 1 3/04: groep 2 Kerstvakane Paasvakane 9/01: groep 1 16/01: groep 2 23/01: groep 1 30/01: groep 2 6/02: groep 1 13/02: groep 2 20/02: groep 1 27/02: groep 2 24/04: groep 1 1/05: geen zwemmen 8/05: groep 2 15/05: groep 1 22/05: groep 2 29/05: groep 1 5/06: groep 2 12/06: groep 1 19/06: groep 2 26/06: staat nog niet vast!

11 Nog enkele belangrijke puntje: PEDAGOGISCHE STUDIEDAG 28/11/2018 PAASVAKANTIE 08/04/ /04/2019 EXTRA (SINT)FORUM 29/11/2018 FEESTDAG - FEEST VAN DE ARBEID 01/05/2019 SINTFORUM 3 EN 4 /12/2018 HEMELVAART 30/05/ /05/2019 BEZOEK SINTERKLAAS 05/12/2018 GROEIFEEST EN EERSTE COMMUNIE 30/05/2019 KERSTHAPPENING vanaf 18u30 14/12/2018 PINKSTERMAANDAG 10/06/2019 WERKWINKEL XL 20/12/2018 START ZOMERVAKANTIE 28/06/ U10 KERSTMAALTIJD MET KERSTSTERREN & cinema De Koorddanser KOORDDANSER DANST 29/06/ /12/2018 KERSTVAKANTIE 22/12/ /01/2019 FACULTATIEVE VRIJE DAG 04/02/2019 KROKUSVAKANTIE 04/03/ /03/2019 PEDAGOGISCHE STUDIEDAG 05/04/2019 feest voor alle kindjes van klas 1 - ongeacht de geloofsovertuiging! Gaat door op donderdag 30 mei 2019 (Hemelvaartdag) van 10u00 tot 12u00 Bijbels moment: is een onderdeel van het Groeifeest. (Gaat eveneens door op deze dag (Hemelvaartdag) van 10u00 tot 12u00) Tijdens Groeifeest is er een opsplitsing (gedurende een 30-tal min.)van kinderen Katholieke Godsdienst en zedenleer, Protestantse Godsdienst en Islamische Godsdienst om elk een eigen invulling aan de viering te geven. Dit prachg moment gaat door in de circustent van onze school. Iedereen is welkom (familie, vrienden,...)

Geniet van wat er de voorbije week in klas 1 te beleven viel. Veel lees en kijkplezier!

Geniet van wat er de voorbije week in klas 1 te beleven viel. Veel lees en kijkplezier! Week 17 Geniet van wat er de voorbije week in klas 1 te beleven viel. Veel lees en kijkplezier! We gingen de week filosoferend van start met Louise. Rekenen Tijdens de rekenlessen rekenen we zelfstandig

Nadere informatie

Week De laatste twee weken werden er wat toetsjes gemaakt. Het lijkt zo écht hè als je hen zo ziet zi"en?

Week De laatste twee weken werden er wat toetsjes gemaakt. Het lijkt zo écht hè als je hen zo ziet zien? Week 19-20 De laatste twee weken werden er wat toetsjes gemaakt. Het lijkt zo écht hè als je hen zo ziet zi"en? Tijdens de leesweken komen mama s en papa s ons een duwtje in de rug geven bij het lezen.

Nadere informatie

Rekenen. Wat viel er vorige week allemaal in klas 1 te beleven? Kijken jullie even mee? Week 29-30

Rekenen. Wat viel er vorige week allemaal in klas 1 te beleven? Kijken jullie even mee? Week 29-30 Week 29-30 Wat viel er vorige week allemaal in klas 1 te beleven? Kijken jullie even mee? Rekenen Tijdens de rekenlessen werkten we verder op het inzicht in de getalstructuur tot 100. We kennen de woorden

Nadere informatie

Net zoals vorig schooljaar werd de laatste week voor de paasvakan e in een thema gegoten. Dit jaar werd het niet de bijenweek, maar de

Net zoals vorig schooljaar werd de laatste week voor de paasvakan e in een thema gegoten. Dit jaar werd het niet de bijenweek, maar de Week 27 Net zoals vorig schooljaar werd de laatste week voor de paasvakan e in een thema gegoten. Dit jaar werd het niet de bijenweek, maar de Bomenweek Kijk en geniet mee! Elke morgen gingen we van start

Nadere informatie

Er werd een nieuw project gekozen: de dolfijn. We konden een keuze maken door 3 schelpjes op een verschillend onderwerp te leggen.

Er werd een nieuw project gekozen: de dolfijn. We konden een keuze maken door 3 schelpjes op een verschillend onderwerp te leggen. Week 6-7 We gingen de week van start met 2 eigenwijsjes; eentje op maandag én op dinsdag. Louise, onze stagiaire, wou namelijk ook graag eens een filosofeerkring begeleiden. Ze kwam nu al een tweetal weekjes

Nadere informatie

De eerst periode zit er al weer op in klas 1! We hebben ongelofelijk genoten, maar ook heel hard gewerkt.

De eerst periode zit er al weer op in klas 1! We hebben ongelofelijk genoten, maar ook heel hard gewerkt. Week 8 De eerst periode zit er al weer op in klas 1! We hebben ongelofelijk genoten, maar ook heel hard gewerkt. DUS hebben we de vakan e écht welk verdiend. Eventjes uitblazen en alles op ons eigen tempo

Nadere informatie

Wat viel er de voorbije twee weken allemaal te beleven in klas 1? Kijken jullie even mee?

Wat viel er de voorbije twee weken allemaal te beleven in klas 1? Kijken jullie even mee? Week 9-10 Wat viel er de voorbije twee weken allemaal te beleven in klas 1? Kijken jullie even mee? Om het lezen op een leuke manier een extra duwtje te geven, kunnen de kindjes er voor kiezen om de leestas

Nadere informatie

Kijken jullie even mee naar het verslagje van de voorbije twee weken? Geniet van de mooie sfeerbeelden.

Kijken jullie even mee naar het verslagje van de voorbije twee weken? Geniet van de mooie sfeerbeelden. Week 21-22 Kijken jullie even mee naar het verslagje van de voorbije twee weken? Geniet van de mooie sfeerbeelden. Kern 6 is ondertussen al volledig afgerond, maar de kern werd ingeleid door een prach

Nadere informatie

We gingen de week van start met 2 fantas sche dagen aan zee. Wat zijn we opeens groot en zelfstandig geworden. Velen onder ons hebben zichzelf

We gingen de week van start met 2 fantas sche dagen aan zee. Wat zijn we opeens groot en zelfstandig geworden. Velen onder ons hebben zichzelf Week 3 We gingen de week van start met 2 fantassche dagen aan zee. Wat zijn we opeens groot en zelfstandig geworden. Velen onder ons hebben zichzelf overtroffen zonder dat ze het zelf weten. Ik denk dat

Nadere informatie

Kern 7 sch en ng ja, zo, nu, ga, we, de, te, Kern 8 nk, ch, cht aai, ooi, oei. Kern 9 eeuw, ieuw, uw. Kern 10. Kern 11 Kern 12

Kern 7 sch en ng ja, zo, nu, ga, we, de, te, Kern 8 nk, ch, cht aai, ooi, oei. Kern 9 eeuw, ieuw, uw. Kern 10. Kern 11 Kern 12 Week 24-25 - 26 We werkten verder met het honderdveld. Dit hebben we ondertussen al aardig onder de knie! Ook de begrippen ental (T) en eenheid (E ) namen we verder onder de loep. We koppelden de blokjes

Nadere informatie

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Wat leeft er in klas 1:

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Wat leeft er in klas 1: Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. week 4 en 5 We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Wat leeft er in klas 1: We gingen op maandag terug van start met

Nadere informatie

Geniet van het klasnieuws van deze week:

Geniet van het klasnieuws van deze week: Week 34 Geniet van het klasnieuws van deze week: Zoals jullie al weten zijn we woensdag van gestart gegaan met de eindtoetsen. We nemen daar ruim een anderhalve week de jd voor, zodat we ook nog heel wat

Nadere informatie

week Vorige week was er voorleesweek. In functie van dit thema kwamen er elke dag leerlingen van klas 6 voorlezen in de jongste klassen.

week Vorige week was er voorleesweek. In functie van dit thema kwamen er elke dag leerlingen van klas 6 voorlezen in de jongste klassen. week 11-12 Vorige week was er voorleesweek. In functie van dit thema kwamen er elke dag leerlingen van klas 6 voorlezen in de jongste klassen. Dit was het eigenwijsje van de week: We kregen de kans om

Nadere informatie

Het eigenwijsje van de week:

Het eigenwijsje van de week: week 13 Het eigenwijsje van de week: We hebben twee manieren om naar mensen en dingen te kijken; een positieve manier en een negatieve. De keuze is aan ons. We waren het allemaal eens: Laat ons maar zoveel

Nadere informatie

Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws!

Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws! Lieve ouders, week 10 Geniet van het klasnieuws! Taal Deze week gebruikten we alle tijd om kern 1 & 2 heel goed in te oefenen. De b is namelijk een moeilijke letter en als we die niet goed inoefenen, gaan

Nadere informatie

De laatste weken viel er heel wat te beleven in onze klas. Kijk mee en geniet!

De laatste weken viel er heel wat te beleven in onze klas. Kijk mee en geniet! De laatste weken viel er heel wat te beleven in onze klas. Kijk mee en geniet! week 7-8 Het eigenwijsje van de week: Op de dag van de leerkracht werden we getrakteerd op een heerlijk ontbijt. Bedankt Kadé

Nadere informatie

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Wat leeft er in klas 1:

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Wat leeft er in klas 1: Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. week 4 en 5 We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Wat leeft er in klas 1: We gingen de laatste twee weken op maandag

Nadere informatie

Rekenen, taal, schrijven

Rekenen, taal, schrijven week 15-16 Twee weken geleden trok de sneeuw ons naar buiten. Hoewel de sneeuw voor heel wat ellende zorgde, wisten wij die in de klas wel te appreciëren. De foto links werd getrokken vanuit een raam in

Nadere informatie

Op dinsdagnamiddag was er geen klein atelier, maar wel open klas met alle klassen van het lager. In dit open klas-moment stonden alle klasdeuren open

Op dinsdagnamiddag was er geen klein atelier, maar wel open klas met alle klassen van het lager. In dit open klas-moment stonden alle klasdeuren open week 17 18 Op 30 december werd Felix 6 jaar. Hiep hiep hoera!! We vierden zijn feestje met popcorn en een klascadeau. Dit was een cd met bijhorende kaartjes om Frans te leren met Kapitein Winokio! Top!

Nadere informatie

Ook in de klas konden we het hele sintgebeuren niet wegdenken.

Ook in de klas konden we het hele sintgebeuren niet wegdenken. We gingen de week van start met een speciale opdracht. Wim kreeg het idee om hulpsint te worden. Bij deze opdracht kon Wim wel wat hulp gebruiken. Er werd een baard, een mijter en een albe geknutseld.

Nadere informatie

Dit is het eigenwijsje van deze week:

Dit is het eigenwijsje van deze week: week 19 Dit is het eigenwijsje van deze week: Als we tegen onszelf zeggen ik kan het, lukt het vaak een stuk beter, dan als we op voorhand zeggen ik kan het niet. We leerden Frans met Kapitein Winokio.

Nadere informatie

Speelde Annelies samen met Ann-Sophie en enkele kinderen van het lager het verhaal Repelsteeltje. En Katrijn wil de foto s van dit historisch moment

Speelde Annelies samen met Ann-Sophie en enkele kinderen van het lager het verhaal Repelsteeltje. En Katrijn wil de foto s van dit historisch moment Speelde Annelies samen met Ann-Sophie en enkele kinderen van het lager het verhaal Repelsteeltje. En Katrijn wil de foto s van dit historisch moment graag met jullie delen. Met dank aan de geheime paparazzi-fotograaf!

Nadere informatie

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte Klasnieuws week 14 Maandag startte de dag met een sintforum. Wim deed alles aan wat de kinderen van de school voor hem maakten. Daarna oefende hij met een zware stem om te klinken als de echte sint en

Nadere informatie

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden.

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Week 2 Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. Wat leeft er in klas 1: We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Het lezen gaat vooruit! We kennen nu al 4 woorden

Nadere informatie

week Week tegen pesten

week Week tegen pesten week 20-21 Week tegen pesten De laatste week voor de vakantie werd er een week tegen pesten gelanceerd. Heel wat scholen en verenigingen namen deel aan deze actie. Op onze school ging de week tegen pesten

Nadere informatie

Taal. Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws! We gingen de week van start met een beweegforum. Klas 1 mocht op het podium!

Taal. Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws! We gingen de week van start met een beweegforum. Klas 1 mocht op het podium! Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws! week 9 We gingen de week van start met een beweegforum. Klas 1 mocht op het podium! Taal Kern 1 en 2 zijn nu helemaal afgerond. Na de vakantie zullen we deze leerstof

Nadere informatie

De laatste twee weken voor de vakantie viel er in de klas terug heel wat te beleven. Geniet van het klasnieuws!

De laatste twee weken voor de vakantie viel er in de klas terug heel wat te beleven. Geniet van het klasnieuws! Week 8 9 De laatste twee weken voor de vakantie viel er in de klas terug heel wat te beleven. Geniet van het klasnieuws! We gingen van start met een nieuw project: KNIKKERS (Op de foto zie je hoe we zorgvuldig

Nadere informatie

Mirte was deze week onze Koorddanser!

Mirte was deze week onze Koorddanser! Mirte was deze week onze Koorddanser! Op maandag waren er heel wat stippenkleutertjes in de klas, op dinsdag zaten er heel wat kleurrijke kousen in de kring. Verwelkomden we enkele mama s en papa s die

Nadere informatie

Elke maandagmorgen gaan we de week van start met een eigenwijsje. Ons filosofeermomentje!

Elke maandagmorgen gaan we de week van start met een eigenwijsje. Ons filosofeermomentje! Week 2 Elke maandagmorgen gaan we de week van start met een eigenwijsje. Ons filosofeermomentje! Een eigenwijsje is meestal de basis van prach- ge kringgesprekken en gee ons aljd een beetje stof tot nadenken.

Nadere informatie

Evy en Ellen van werkplekleren

Evy en Ellen van werkplekleren Week 8-9 Het eigenwijsje van de week: We kwamen tot een mooi gesprek in de kring. Is dit wel zo? Kan je wel goed zijn in ALLES wat je doet? Evy en Ellen van werkplekleren Op maandag en dinsdag namen de

Nadere informatie

Onze eerste klasfoto!

Onze eerste klasfoto! Welkom in klas 1 De eerste ochtend was voor iedereen wat onwennig. De blok van het lager is voor iedereen nieuw. Bovendien hadden we ook twee jaar in dezelfde klas vertoefd. We lieten dus een heel vertrouwd

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

Taal. Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws!

Taal. Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws! Lieve ouders, week 3 Geniet van het klasnieuws! We gingen de week terug van start met het eigenwijsje van de week. Dit eigenwijsje is in klas 1 op ons lijf geschreven: Taal Dus we oefenden en oefenden

Nadere informatie

1 januari 2015 donderdag

1 januari 2015 donderdag januari 205 donderdag januari 205 2 3 4 2 5 6 7 8 9 0 3 2 3 4 5 6 7 8 4 9 20 2 22 23 24 25 5 26 27 28 29 30 3 februari 205 5 6 2 3 4 5 6 7 8 7 902345 8 6 7 8 9 20 2 22 9 23 24 25 26 27 28 donderdag Van

Nadere informatie

Hij kwam, hij kwam, die goede lieve Sint

Hij kwam, hij kwam, die goede lieve Sint KLASNIEUWS UIT KLAS 4! Jaargang 12, nummer 13 7 december 2018 Hij kwam, hij kwam, die goede lieve Sint Woensdagmorgen kwamen Sint en Piet aan in een koets! Na een kleine verwelkoming trokken we naar de

Nadere informatie

Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8

Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8 Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8 De uitstap naar Zonnegloed was een heerlijke dag! Een heel grote dankjewel aan Jonas, Kim, Fien, Hanne en Hilde voor de extra begeleiding! Dankzij jullie hulp konden we in

Nadere informatie

Eindigen deden we natuurlijk met het dansen van onze leuke schooldans.

Eindigen deden we natuurlijk met het dansen van onze leuke schooldans. Tom las het verhaal Het boek zonder tekeningen voor. Een echte aanrader als je je kleuter wil laten brullen van hilariteit! Eindigen deden we natuurlijk met het dansen van onze leuke schooldans. Geike

Nadere informatie

We startten maandag met een dansforum. Ook de groene klas mocht een dansje tonen op het podium.

We startten maandag met een dansforum. Ook de groene klas mocht een dansje tonen op het podium. We startten maandag met een dansforum. Ook de groene klas mocht een dansje tonen op het podium. Lonne is deze week onze koorddanser: Onze drie jarige meiden van deze week mochten ook op het podium! Marys

Nadere informatie

In het thema van ziek zijn leerden we een leuk versje: Puk is ziek.

In het thema van ziek zijn leerden we een leuk versje: Puk is ziek. Leon was deze week onze koorddanser. Joepie: opnieuw met 20 kleuters in de kring, een deugddoend terugzien! We bekeken onze pronostiek, wie zat er het dichtste bij? :) In de kring hadden we het over het

Nadere informatie

Marlies was ons koorddansertje de voorbije week!

Marlies was ons koorddansertje de voorbije week! Wim oefende op maandag en dinsdag om een goeie hulpsint te worden: hij leerde op het dak lopen en hoe hij op een paard moest rijden. Met onze mooie mijter deed hij dit heel goed! Marlies was ons koorddansertje

Nadere informatie

We luisterden naar het verhaal van Max verteld door Tom. Roksana is onze nieuwe Koorddanser deze week!

We luisterden naar het verhaal van Max verteld door Tom. Roksana is onze nieuwe Koorddanser deze week! We luisterden naar het verhaal van Max verteld door Tom. Op een rotseiland midden in de zee woont Max, de rotsmuis met zijn vrienden. Op een dag vindt Max een prachtige flonkerende steen, die licht en

Nadere informatie

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel!

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel! Klasnieuws week 17 Maandag lag er in de kring iets onder een laken. Wat was dat? Na even piepen zagen we een klein gitaartje! Hoe kon het geluid maken? Noemt het echt klein gitaartje?... We hadden heel

Nadere informatie

Godsdienst en zedenleer Maandag was het voor de eerste keer godsdienst en zedenleer. Het werd een kennismakingsles.

Godsdienst en zedenleer Maandag was het voor de eerste keer godsdienst en zedenleer. Het werd een kennismakingsles. Week 2 Het begin van de week voelde terug wat onwennig aan, maar tegen het einde van de week voelden we ons al helemaal thuis in ons klasje. Zijn jullie benieuwd naar wat er allemaal te beleven viel? Kijk

Nadere informatie

VBS Terbank - Egenhoven

VBS Terbank - Egenhoven VBS Terbank - Egenhoven Oktober 2018 1 Vrije dag 2 Zwemmen 5e en 6 e 3 4 5 6 schoolwereldfeest Terbank 7 8 Zwemmen 3 e en 4 e 9 10 Pedagogische studiedag 11 Sportdag 1 ste graad 12 13 14 Verkiezingen 15

Nadere informatie

Na het forum stonden we eerst allemaal in the picture want we mochten poseren voor onze klasfoto! Het wordt ongetwijfeld een heel mooi exemplaar!

Na het forum stonden we eerst allemaal in the picture want we mochten poseren voor onze klasfoto! Het wordt ongetwijfeld een heel mooi exemplaar! We startten maandag met een heel fijn liedjesforum : we zongen het ene liedje na het andere liedje en deden allerhande liedjesspelletjes : in canon zingen, liedjes door elkaar zingen, zacht en luid zingen,

Nadere informatie

Bezoek in de klas. Ondersteuning op donderdag en vrijdag. Stoeisport. Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws!

Bezoek in de klas. Ondersteuning op donderdag en vrijdag. Stoeisport. Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws! Lieve ouders, week 26-27 Geniet van het klasnieuws! Bezoek in de klas Ondersteuning op donderdag en vrijdag. Twee keer per week komt Emmelie naar onze klas. Nu Evy bij ons stage loopt, kreeg ik de kans

Nadere informatie

Maandag legde ik uit wat een weefgetouw was. Ook de geschiedenis erachter kwamen we te weten. Daarna mochten zij het ook eens proberen.

Maandag legde ik uit wat een weefgetouw was. Ook de geschiedenis erachter kwamen we te weten. Daarna mochten zij het ook eens proberen. Klasnieuws week 20 Maandag vlogen we er aan de knutseltafel in met iets wat de gastjes zelf hadden voorgesteld. Bij het kringgesprek bij het begin van het project mogen ze dus altijd zeggen wat ze allemaal

Nadere informatie

1 januari 2012 zondag

1 januari 2012 zondag 1 januari 2012 zondag januari 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 februari 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Nadere informatie

JAAROVERZICHT KORTENAKEN

JAAROVERZICHT KORTENAKEN VBS De Trip Trap & De Kleine Wereld Tel : 011/ 58 84 79 Tel: 016/ 77 73 90 JAAROVERZICHT KORTENAKEN 2018-2019 AUGUSTUS Open-klas-dag Kleuter- en lagere school 28 augustus 18u00-19u00 SEPTEMBER Begin van

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Terug in de klas probeerde ik nog even de werktijd te organiseren. Normaal valt die op dinsdagvoormiddag.

Terug in de klas probeerde ik nog even de werktijd te organiseren. Normaal valt die op dinsdagvoormiddag. Klasnieuws week 29 Maandag werd er heel geconcentreerd gewerkt en gespeeld door velen. Er werden heel wat blokkenpuzzels gemaakt, met de kleine vormpjes werden er figuren nagemaakt, met de steekparels

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Maandag zijn we ook opnieuw naar de schooldiertjes gaan kijken. Deze keer was ik het niet vergeten om de camera mee te geven met Nancy, dus kunnen

Maandag zijn we ook opnieuw naar de schooldiertjes gaan kijken. Deze keer was ik het niet vergeten om de camera mee te geven met Nancy, dus kunnen Klasnieuws week 5 Maandag zaten we nog eens in de kring en bespraken wat we nog graag wilden doen binnen ons project. Zo wilden ze graag een poes knutselen. Ook wilden we graag iets bakken. En wat past

Nadere informatie

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar september 08 Eerste kleuterklas - schooljaar 07-08 Einde zomervakantie 7 8 9 Verwelkoming met ontbijt van t Nootje Infoavond 0 7 8 9 0 Strapdag 7 8 9 0 Pedagogische oktober 08 o k to b e r 0 Tweede & derde

Nadere informatie

We zijn ook nog op zoek naar: een microscoop, beitels, oude tandenborstels en zeven (~zeef), een beeldhouwer :),...

We zijn ook nog op zoek naar: een microscoop, beitels, oude tandenborstels en zeven (~zeef), een beeldhouwer :),... Hallo lieve ouders Wil je zien wat er zich, deze week, tussen te muren van de groene klas afspeelde? Bekijk dan zeker dit nieuwe klasnieuws. Veel leesplezier! Lieve groetjes Annelies en Katrijn P.S.: De

Nadere informatie

VBS DE KLEURENBOOG - KALENDER SCHOOLJAAR

VBS DE KLEURENBOOG - KALENDER SCHOOLJAAR VBS DE KLEURENBOOG - KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 VR 1/09/2017 ZA 2/09/2017 ZO 3/09/2017 MA 4/09/2017 DI 5/09/2017 WO 6/09/2017 19.00 infoavond Donk 20.00 vriendenkring Donk DO 7/09/2017 zwemmen 3de graad

Nadere informatie

Heerlijk om een Koorddanser te zijn!

Heerlijk om een Koorddanser te zijn! Een nieuwe schooldans, vrolijke gezichten, elkaar (weer) ontmoeten, leuke vakantieverhalen, sfeervolle muziek, nieuwe weetjes, het koordmoment in de circustent, bezoek aan de klassen, eentje drinken, smullen

Nadere informatie

KLASNIEUWS 18. Ssst we genieten van onze vismassage! We knutselden verder aan onze vissenballon. Wat een grote klus :)

KLASNIEUWS 18. Ssst we genieten van onze vismassage! We knutselden verder aan onze vissenballon. Wat een grote klus :) KLASNIEUWS 18 Geniet van onze vissennieuws uit de blauwe klas Vorige week had Joanne foto s mee over ons project. Deze knipten we uit en kleefden we aan het venster in de gang. Wordt vervolgd Week 18 /

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 34 Maandag 3 juni Oeps! Toen ik deze ochtend naar school aan het rijden was wist ik het Ik was iets vergeten.. Jajaaa, mijn telefoon lag nog thuis. Jammergenoeg geen foto s

Nadere informatie

Klaskrant week 12 en 13

Klaskrant week 12 en 13 Klas Tom de Koorddanser 1 Klaskrant week 12 en 13 Schooljaar 2018-2019 8 december 2018 Een knappe linodruk van Landr! Uit het hoofd getekend, uitgesneden in lino en nu ontelbare keren verkrijgbaar! De

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen!

Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen! Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen! Er was ook bezoek van Max. We konden Max heel trots vertellen dat de Koorddanser

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

In het WZC werkten we in drie groepjes. Onder het geïnteresseerde oog van de bewoners speelden we:

In het WZC werkten we in drie groepjes. Onder het geïnteresseerde oog van de bewoners speelden we: Geike was deze week ons koorddanserresje! Na een korte kring op dinsdagochtend na het lange Pinksterweekend vertrokken we met de andere halve groep kleuters opnieuw naar het WZC terwijl de thuisblijvertjes

Nadere informatie

Klaskrant Klas

Klaskrant Klas Cwxrm Klaskrant Klas 6 18-19 week 13 Beeldjes Vorig jaar maakten we beeldjes voor de herdenking van de eerste wereldoorlog. Dat was in Ter Deeve. Nu mochten Isaac en ik mee om ongeveer 300 beeldjes op

Nadere informatie

Klasnieuws week 30. Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk!

Klasnieuws week 30. Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk! Klasnieuws week 30 Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk! In de kring speelden we het spel: Doe de hoed na! ook de gastjes namen eens mijn

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

Klaskrant Klas

Klaskrant Klas Puzzels maken We gingen vorige week vrijdag naar techniek. Het was de beurt van Simon, Thibo, Isaac en ik. Klaskrant Klas 6 18-19 week 25 Nieuwe Franse werkwoorden We leerden nieuwe Franse werkwoorden;

Nadere informatie

Activiteitenkalender van het schooljaar versie van

Activiteitenkalender van het schooljaar versie van Activiteitenkalender van het schooljaar 2016-2017 versie van 01.09.2016 Na 01.09.2016 wordt de kalender bijgewerkt via Gimme online. Augustus 2016 30 Gezamenlijke ouderavond voor de ouders van de kleuters

Nadere informatie

Klasnieuws week 28. Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk!

Klasnieuws week 28. Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk! Klasnieuws week 28 Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk! In de namiddag gingen we compost halen om te mengen met de aarde van onze moestuinbakken. Een ritje in

Nadere informatie

t Nieuwe schooljaar in een notendop.

t Nieuwe schooljaar in een notendop. BASISSCHOOL MAATJES t Nieuwe schooljaar in een notendop. Woordje van de directeur Meester Dirk, zo kwam een kind van het vijfde leerjaar, deze morgen naar mij: Kan jij al geloven dat de vakantie vrijdag

Nadere informatie

Maandagnamiddag was het prachtig weer, dus hebben we daar dan ook met volle teugen van genoten. Wie wou mocht in de speelheuvels spelen.

Maandagnamiddag was het prachtig weer, dus hebben we daar dan ook met volle teugen van genoten. Wie wou mocht in de speelheuvels spelen. Klasnieuws week 1 Maandag vlogen we helemaal in ons nieuw project Halloween! Aan de knutseltafel werkten we voor de eerste keer met waterverf. Maar het was geen gewone waterverf, het was toverwaterverf!

Nadere informatie

oudercomité NIEUWSBRIEF JANUARI 2019 soep Ontbijt Paasbrunch wafelverkoop KERSTHAPPENING Midzomerhappening Bedankt Schooljaar WENSEN

oudercomité NIEUWSBRIEF JANUARI 2019 soep Ontbijt Paasbrunch wafelverkoop KERSTHAPPENING Midzomerhappening Bedankt Schooljaar WENSEN G.B.S.-DE VLIEGER Mgr. Heylenstraat 22 2460 KASTERLEE Tel.014/85.00.67 Tel/Fax secretariaat 014/84.26.34 E-mail: woutersv@gbsdevlieger.be Website: www.gbsdevlieger.be Schooljaar 2018-2019 soep Ontbijt

Nadere informatie

Atelier Het laatste drieluik van het eerste trimester werd dinsdag afgewerkt.

Atelier Het laatste drieluik van het eerste trimester werd dinsdag afgewerkt. KLASNIEUWS UIT KLAS 4! Dat doet deugd zeg! Jaargang 12, nummer 14 14 december 2018 Maandagnamiddag leerden we hoe we het hoofd van een ander tot ontspanning kunnen brengen. Iedereen vond dat de hoofdmassage

Nadere informatie

Klaskrant week 12 en 13

Klaskrant week 12 en 13 K l a s T o m d e K o o r d d a n s e r 1 Klaskrant week 12 en 13 Schooljaar 2017-2018 7 december 2017 Enkele schitterende werken van Victor: een dopjesrobot en een mannetje in bijenwas. Een knap werk

Nadere informatie

Maandag werd het verhaal De reus die Boehoe riep verteld. De reus wou niemand bang maken, hij was gewoon eenzaam en dit maakte hem heel verdrietig...

Maandag werd het verhaal De reus die Boehoe riep verteld. De reus wou niemand bang maken, hij was gewoon eenzaam en dit maakte hem heel verdrietig... Maandag werd het verhaal De reus die Boehoe riep verteld. De reus wou niemand bang maken, hij was gewoon eenzaam en dit maakte hem heel verdrietig... Koorddansertje Roan mocht het kaarsje aansteken en

Nadere informatie

Zaterdag 28 februari: kringfuif in zaal Den Aalmoezenier

Zaterdag 28 februari: kringfuif in zaal Den Aalmoezenier januari nummer 8 Zaterdag 28 februari: kringfuif in zaal Den Aalmoezenier Iedereen is welkom ( niet bedoeld voor kinderen ). Nodig dus gerust vrienden en familie uit en kom mee feesten!!! blz. 1 Inhoudstafel:

Nadere informatie

Senne bracht vorige week een tijdschrift mee met een ruimterubriekje. Daarin stond een kleurplaat die een beetje anders was dan anders.

Senne bracht vorige week een tijdschrift mee met een ruimterubriekje. Daarin stond een kleurplaat die een beetje anders was dan anders. Klasnieuws week 24 Maandag gingen we verder met de ruimtepakken, de flessen. De hele week lang werd eraan gewerkt tot ze allemaal geschilderd waren. Dat was een heel werk! Senne bracht vorige week een

Nadere informatie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie 26 nov. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA in November en December Wo. 5 dec. Do. 21 dec. Vr. 22 dec. Ma 24 dec t/m vr. 4 jan. Sinterklaasviering Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om 11.45 u uit Kerstvakantie

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2016

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2016 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord eind juni 2016 Twee maanden Net geen negen weken 62 dagen, 1488 uren, 89 280

Nadere informatie

Abe is deze week ons Koorddansertje!

Abe is deze week ons Koorddansertje! Annelies vertelde het verhaal van De hond in de spiegelkamer. Het verhaal liet ons zien dat een vriendelijk woord ook vaak voor een vriendelijk woord bij de ander zorgt. Abe is deze week ons Koorddansertje!

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas

Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas - we onze brief voor sinterklaas afwerkten? - we nog heel wat van onze knutselwerkjes afwerkten? - we konden dansen op sinterklaasliedjes?

Nadere informatie

Wat vonden we er veel!

Wat vonden we er veel! Klasnieuws week 28 Na een twee weken durende vakantie was het welletjes geweest. Eindelijk mochten we weer naar de klas! Niet alleen voor velen onder hen, maar ook voor mij was het ontzettend leuk om terug

Nadere informatie

WAARDENBURCHT IN ANDERLAND

WAARDENBURCHT IN ANDERLAND september 2016 WAARDENBURCHT IN ANDERLAND De vakantie is nog maar net voorbij en de hofhouding van kasteel Waardenburcht trekt er weer op uit. De keizerin van Anderland heeft immers heel wat problemen

Nadere informatie

Anna was deze week het koorddanseresje in de groene klas!

Anna was deze week het koorddanseresje in de groene klas! Anna was deze week het koorddanseresje in de groene klas! Nele deed deze week s ochtends de kring zodat Annelies of Katrijn bij de frisse start van de dag al meteen met een groepje kleuters aan de slag

Nadere informatie

Maandbrief december 2018

Maandbrief december 2018 Maandbrief december 2018 schooljaar 2018-2019 Beste ouders Toch vooraf een woord van dank aan onze ouderraad voor het organiseren van een succesvolle werkdag met heel wat helpende handen! Ook de voorleesweek

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Hebben we uit volle borst gezongen!

Hebben we uit volle borst gezongen! Hebben we uit volle borst gezongen! Daagden we Wim uit: wat kunnen wij met ons lichaam dat Wim niet kan? Er zitten heel wat soepele kinderen in de Koorddanser! Inaya was deze week ons koorddansertje! Ze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen NIEUWSBRIEF 11 Einde 2016-2017 Beste Noordlandertjes, beste allen, Ooit leerde ik op school dat een kalenderjaar uit 12 maanden bestaat. Meester Seeuws (mijn meester van het eerste leerjaar) leerde me

Nadere informatie

Klasnieuws week 35 & 36

Klasnieuws week 35 & 36 Klasnieuws week 35 & 36 Vorige week maandag hadden we een zeer drukke dag. In de voormiddag gingen we naar rollebolle en in de namiddag naar het toneel. De gastjes genoten enorm van Rollebolle. Vooral

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

Klasnieuws week 15. Maandag viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Daar hebben we dan ook van genoten!

Klasnieuws week 15. Maandag viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Daar hebben we dan ook van genoten! Klasnieuws week 15 Maandag viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Daar hebben we dan ook van genoten! Aan de knutseltafel waren er enkele gastjes die graag hun naam wilden schrijven. Ik schreef ze voor

Nadere informatie

Klasnieuws week 24. Zelf een spelletje kiezen lukt wel goed. Dit deden ze ook al af en toe ervoor.

Klasnieuws week 24. Zelf een spelletje kiezen lukt wel goed. Dit deden ze ook al af en toe ervoor. Klasnieuws week 24 Vanaf maandag zette ik op de twee tafels en de spelletjestafel niets meer klaar. Ze mogen nu zelf een spelletje uit de kast halen die ze al kennen en willen spelen en dozen kiezen uit

Nadere informatie

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen!

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen! Harpflash 8 november 2013 2013 is het jaar van het voorlezen! Daarom en om leesplezier bij jong en oud te bevorderen organiseren wij volgende week (van 12 t.e.m. 15 november) een heuse voorleesweek! Tijdens

Nadere informatie

Op stap met Kikker! Kalender V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat Aartrijke. Telefoon. 050 / Fax 050 /

Op stap met Kikker! Kalender V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat Aartrijke. Telefoon. 050 / Fax 050 / V.E.K. Basisschool Aartrijke Schoolstraat 19 8211 Aartrijke Telefoon 050 / 24 11 31 Fax 050 / 24 11 35 directeur@vekba.be www.vekba.be www.facebook.com/vekbaschool Op stap met Kikker! Kalender 2016-2017

Nadere informatie

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud:

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud: maandblad van de breg Eigenbilzen de breg, Winkelomstraat 10, 3740 Eigenbilzen, tel 089/515102 - Jaargang 3, nr. 1, september 2014 inhoud: p. 1 voorwoord p. 2 het is nooit te laat... p. 2 wist-je-dat...

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur Beste ouders, Hierbij vinden jullie de kalender voor het schooljaar 2015-2016. Deze kalender is zeker niet limitatief. Er kunnen ook nog verschuivingen gebeuren maar we zullen er op toezien dat jullie

Nadere informatie