Als eerste nog een korte terugblik naar de vorige wedstrijd. Die door een piepjong

Vergelijkbare documenten
Nadat Bekkerveld2 vorige week nog iets te veel ontzag toonde voor Udi 19 2 ging men in

Nulandia2 was de laatste weken met een reeks bezig. Men haalde namelijk aanzienlijk wat

Daar waar vorige week de huidige kampioen van de Eerste Klasse B de tegenstander was,

Drie gespeeld negen punten. Wat dat betreft had de tegenstander van vandaag ook Udi 39

Hoezo keepersprobleem? Na twee oefenwedstrijden, drie bekerwedstrijden en nog eens

1 En 1 is geen 1 maar toch komt de Heesche Voetbal Club Heesch uit Heesch. Gelegen

Waar er vaak wordt gesproken van een blessuregolf, kan men bij Bekkerveld spreken van

Madrid, 6 april Heerlen, 15 september Zomaar 2 dagen uit het leven van Edward

Vandaag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014/2015 voor Bekkerveld2. Maar

Bijna 6 jaar lang en inmiddels wedstrijd 12. Nog nooit wist Bekkerveld2 van de tegenstander

Het was Someren vandaag menens. Dat bleek al snel na aankomst van de Twin Tours

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Vandaag de altijd lastige uitwedstrijd van Bekkerveld2 tegen NWC2. Het reserveteam uit

Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander.

In speelronde 5 stond de absolute topper Bekkerveld2 versus Gemert2 op het programma.

Van pupil E naar D...

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen?

Trainingsprogramma C-junioren

Nieuwsbrief Seizoen 17-18

Antwoord B Hij fluit af toont de verdediger een rode kaart wegens Hands en laat het spel hervatten met een strafschop.

Jeugdopleiding VV Holten. Trainingscyclus

E-pupillen DRIBBELEN. Doelstellingen voor E-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

Oefening 1. Druk zetten

Hockey, niet zo maar een sport "van zestalhockey naar achttalhockey''

Opleiding tot clubscheidsrechter

1. Vertrouw op aanwijzingen van je keeper! Die heeft het beste overzicht aangezien die continue met zijn gezicht naar de bal toe ligt.

2. In welke van de volgende situaties dient het spel te worden hervat met een indirecte vrije schop?

INSTRUCTIEBOEKJE. voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m. 65m 9.15m 9.15m. 100m

svhoutwijk Nieuwsbrief

WEEK 4 - (AANV) SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

DRIBBELEN/DRIJVEN/PASSEREN

De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2

Zaterdag 1 oktober Nikantes Spelregelavond

Balcontrole Doordat je een goede techniek hebt, gaat de bal precies de kant op die jij wilt.

kaatsen en positiespel

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander

D-pupillen VERDEDIGEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

D-pupillen 1 TEGEN 1. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

PROEFEXAMEN 1 VELDHOCKEY

Basistaken per positie MICHEL DEKKER WSV 1930

A B C. veld veld veld

WEEK 1 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva

Informatie. Magazine A1. A1 heeft totaal info via mail, social media, en website. VV Steenbergen A1 Magazine editie 8

W7-TR1 L POSITIESPEL OPBOUW

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O /2016

Belangrijkste regels zaalhockey

De Strafworp. Allereerst worden algemene punten genoemd waarmee een oefening gevarieerd kan worden.

Nieuwsbrief Seizoen 16-17

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor.

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4

W8-TR1 L STOREN & VEROVEREN

De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring!

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden

2 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 lang smal veld. Vereenvoudigingen. Oefenvormen

vv Bergambacht Technische Commissie Onderbouw

Zaalbriefing Spelregels 2017

Wij zijn als team op de hoogte dat de organisatie het recht heeft ons te diskwalificeren bij het niet naleven

1 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 met 4 doeltjes. Vereenvoudigingen. Oefenvormen

FUN WEDSTRIJD EN TUSSEN VORMEN. Initiator Voetbal (Getuigschrift C)

V.V.W. Seniorennieuws. VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht

ZAALHOCKEY

1 e Periode: Balcontrole (passen, trappen, dribbelen en aannemen). 2 e Periode: Positieverkenning (verdediging, middenveld en aanvallers).

Naam: Jeugdwerking KSAV St. Dimpna Duur: 1u 30min. Thema: B- Speelhoeken afsluiten. Aantal: K Categorie/niveau: u15 u21

Case 5 Jij hebt gefloten voor een strafcorner. De met een tip-in variant correct ingeschoten bal komt op het lichaam van de lijnstopper. Jij twijfelt

D-pupillen AANVALLEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

Trainingsprogramma 2 e jaars E-pupillen

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

Training dinsdag Circuittraining EWC/RESIA E-pupillen

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 VOETBAL.

Zaalhockey 2015/2016 Jorrit Peters / Rob van Gemert

wat gaat er veranderen?

SAO spelregelquiz 2018/2019. Ronde 3

G.v.v. Haaften rust 0-1 eind 1-3

WEEK 2 - (AANV) POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

V.V.W. VVW 1 hard onderuit

Doelstelling. Leeftijdscategorie Jeugd Aantal Spelers Ongeveer 12 Oefen/Leerfase

Transcriptie:

Bekkerveld2 krijgt wat het verdient Als eerste nog een korte terugblik naar de vorige wedstrijd. Die door een piepjong Bekkerveld2 werd gewonnen tegen Gemert2. Zo maar even wat feitjes over deze wedstrijd: In de selectie van 14 spelers waren er 8 spelers jonger dan 20 jaar; De gemiddelde leeftijd van de basiself was 19 jaar, 2 maanden, 6 dagen, 8 uur, 38 minuten en 24 seconden; In één klap 6 debutanten voor Bekkerveld2 in een officiële wedstrijd. Pasen is nog een maandje ver weg. Maar vorige week toch al 2 kuikens gespot. Dennis Petit en Jean-Paul Moureau. Beiden in de basis en beiden pas 15 jaar. Vandaag tegen onze gasten uit Vierlingsbeek geeft Moureau een passend vervolg aan zijn succesvolle optreden van vorige week. Tegen Volharding2 staat deze zeer talentvolle keeper van de B1 namelijk wederom in de basis. Daarnaast keren Remco Opbroek en Mick Schrijnemaekers terug van een schorsing. Het is nu Daan Lokkers die vanwege zijn 4 de gele prent dit seizoen zijn handjes op de afrastering mag leggen. In zijn plaats gaat Dirk Hupperts de nodige minuten maken. Als de wedstrijd begint staat Volharding nog 4 punten achter op Bekkerveld. De Wit-Roden hebben zich vorige week in extremis en na een voorsprong van 4-1 nog de kaas van het brood laten eten door BlauwGeel. En verliezen met 4 tegen 5. Het betekent dat men nog een aantal punten nodig heeft om niet in de onderste regionen terecht te komen en zo voetbalt de ploeg van vertrekkend trainer Johan Vullings dan ook. Goed gestaffeld en - 3 -

geconcentreerd spelend. Bekkerveld weet dat, als het vandaag wint, een periode lonkt. En dat men zich wellicht nog actief in de titelrace kan mengen. Dat is er het eerste kwartier van de wedstrijd echter niet aan af te zien. De Blauw-Witten spelen inspiratieloos en laten zich regelmatig makkelijk van de bal zetten. De eerste kans is dan ook niet onlogisch voor Volharding. Uit een hoekschop kopt aanvoerder Daan Albers van dichtbij hard over. Vier minuten later spelen we 11 minuten en is het Sjoerd Pellegrom die namens de thuisploeg de korte hoek vindt. De bal wordt tot hoekschop verwerkt door de rijzige sluitpost Dave Albers van Volharding. Bekkerveld heeft inmiddels wel meer balbezit. Maar het doet daar weinig mee. De snelle uitbraken van Volharding ogen een stuk dreigender. En na 18 minuten is het uit een tegenstoot raak. Na balverlies is de omschakeling razendsnel en Frank Havens snelt linea recta op de veste van Jean-Paul Moureau af. De bal belandt op de paal maar in de rebound zijn de gastenvoorwaartsen veel feller en alerter dan de apathisch reagerende thuisspelers. Via de kluts belandt de bal voor de voeten van Harm Thielen die van dichtbij geen moeite heeft om de bal achter Moureau in het netje te doen belanden. Dat is dan lekker. Want tegen Volharding is het zaak om juist niet op achterstand te komen. Met de voorsprong in de rug kunnen de gasten hun geliefde spelletje met veel man achter de bal ten uitvoer brengen. Inmiddels loopt het wel wat vlotter aan de kant van Bekkerveld. Na 24 minuten dan ook een echt wel mooie aanval over diverse schijven. Maar de trekker wordt niet overgehaald. In de tegenaanval komt Bekkerveld dan zelfs goed weg als Frank Reijnders van ver slechts de paal raakt. En weer wordt er slap gereageerd op de rebound waardoor Jean-Paul Moureau alle zeilen moet bijzetten om Frank Havens van scoren af te houden. Bekkerveld heeft nu meer en meer de bal. En het balletje gaat bij tijd en wijle wel aardig - 4 -

rond. Maar Volharding graaft zich goed in en er is op de vijandelijke helft nauwelijks ruimte en al helemaal geen tijd om de bal aan te nemen. Want dat doet Volharding wel goed. Op het moment dat de bal niet goed wordt ingespeeld zet het direct druk. En bij elke balverovering houdt het thuispubliek de hand op het hart. Want dan volgt telkens een gevaarlijke uitbraak. Zoals na 35 minuten als Frank Havens met een slim duwtje Dirk Hupperts in de wind zet en richting Jean-Paul Moureau snelt. Laatstgenoemde kan Havens echter in eerste instantie afstoppen en in tweede instantie de gelifte bal net voor de lijn wegtikken. Maar drie minuten later wordt het toch 0-2 voor Volharding. Hernieuwd balverlies te dicht bij de eigen 16 wordt Bekkerveld fataal. Frank Havens wordt via een steekbal prachtig vrijgespeeld en diens voorzet wordt door Jasper Lenkens panklaar gelegd voor de instormende Frank Reijnders. Reijnders plaatst de bal buiten bereik van Jean-Paul Moureau in de hoek en Volharding kan wederom een feestje vieren. Na 45 minuten staat Bekkerveld dan ook op een terechte achterstand van twee doelpunten. Optisch oogt het voetbal van de Zebra s bij vlagen wel aardig. Maar Volharding oogt gedrevener, wint de belangrijke duels en voor het doel zijn de gasten behoorlijk koelbloedig. De tweede helft begint met Bas Janssen die in de ploeg komt voor Roy Kerckhoffs. Kan Bekkerveld de stand nog een ander aanzien geven? De eerste kans is echter toch weer voor Volharding. Een afgeweken vrije trap vanaf de zijkant belandt pardoes op de lat en de bal wordt daarna vanuit de stuit vlak voor doel over gekopt. Daar was het al bijna over en uit voor Bekkerveld. Over en uit lijkt het 5 minuten later ook voor Volharding s Jasper Lenkens. Opzichtig natrappen blijft gelukkig voor hem onbestraft. Heel dom bij deze stand. Gelukkig - 5 -

is dit het enige smetje op een verder sportieve wedstrijd. Na ruim een uur is het potjandorie weer Volharding dat voor gevaar zorgt. De continue volgas gevende Frank Reijnders schiet voorlangs. En weer is het balverlies op eigen helft van Bekkerveld waardoor Reijnders deze kans krijgt. Toch lijkt het er nu op dat de voorwaartsen van Volharding moe beginnen te worden. Niet verwonderlijk gezien het veel voorgaande loop- en sleurwerk. Het wisselwerk aan de kant van Volharding kan dan ook beginnen. En ook trainer Roy Vervoort van Bekkerveld slaat aan het wisselen. Maar dan wel met aanvallende intenties want het aantal kansen kan inmiddels op de vingers van de hand van een vuurwerkslachtoffer geteld worden. Rechtsvoor Liam Vente komt er aan de kant van de thuisploeg in voor Remco Opbroek. En even later komt ook aanvaller Justin Reijnders in de ploeg. Voor de ongelukkige Bas Janssen die na zijn invalbeurt helaas weer moet uitvallen met een blessure. Het gehalte aan Janssens binnen de lijnen wordt weer op peil gebracht als Tom het veld betreedt in de plaats van Mick Schrijnemaekers. Vervolgens ontbrandt de wedstrijd volledig. Eerst is het Demsey Dowson die namens Bekkerveld in minuut 76 de aansluitingstreffer maakt. Een scherpe voorzet met zijn signatuur wordt door alles en iedereen gemist waarbij keeper Dave Albers op het verkeerde been wordt gezet door de voor zijn neus opduikende Sjoerd Pellegrom. Ondanks dat de assistent grensrechter verwoed staat te vlaggen en claimt dat er sprake is van hinderlijk buitenspel keurt de scheidsrechter de treffer goed. En eerlijk is eerlijk: de man in het geel staat er beter voor dan zijn assistent om te beoordelen of er wel of niet sprake is van het hinderen van de keeper door Pellegrom. Maar nog is er niets aan de hand voor Volharding met nog ruim een kwartier te gaan. Dat lijkt 9 minuten voor tijd echter zomaar te veranderen. De actieve maar in zijn acties nog niet gelukkige Lars Huits creëert - 6 -

namens Bekkerveld een mooie opening die door Demsey Dowson ineens op doel wordt gevuurd. De bal eindigt bovenop de lat waarna Liam Vente de bal via een Vierlingbeekse verdediger naast het doel werkt. 5 Minuten later is de marge dan opeens weer twee. Volharding dankt hiervoor de ingevallen Ryan Londar. Hij haalt op een meter of twintig de bal terug, speelt hiermee en passant een verdediger uit en krult de bal vervolgens prachtig in de winkelhaak. Een beauty van een goal en de drie punten zijn binnen. Toch? Vanwege de blessure van Bas Janssen heeft het spel echter enige tijd stil gelegen. En de scheidsrechter besluit om het volle pond bij te trekken. Bekkerveld zet nog eens vol aan en gooit alles op de aanval. Het is nu vrouwen en kinderen eerst voor de vermoeide Volharding spelers. We zitten dan echter al in de blessuretijd als het weer Lars Huits is die zich vanaf linksvoor vrij speelt. Zijn inzet kan nog worden gekeerd. Maar de bal belandt voor de voeten van Liam Vente die kalm blijft en de bal beheerst onder Dave Albers in het doel schuift. De tweede goal van de gastheren lijkt niets meer dan een doekje voor het bloeden. Maar de scheidsrechter geeft aan dat de officieuze speeltijd nog steeds niet is verstreken. En ziet vervolgens een overduidelijke handsbal van een Volharding speler in de eigen 16 over het hoofd. Het is echter dermate druk op de vierkante meter aan die kant van het veld dat het bijna ondoenlijk is om het overzicht te bewaren en alles te zien. We spelen dan al bijna 10 minuten na de 90 ste minuut als Bekkerveld nog een laatste vrije trap krijgt. De tot dan toe zo goed als onzichtbare Stan Willems gaat achter de bal staan. En het zal ook geen voetbal zijn: de bal wordt met de laatste actie van de wedstrijd prachtig vanaf de zijkant in het kruis gekruld. De ontlading aan de kant van Bekkerveld is groot. Want wie had nog verwacht dat in het knotsgekke laatste kwartier een 3-3 eindstand op de borden zou verschijnen? In schril - 7 -

contrast met de vreugde in het Heerlense kamp staat de teleurstelling aan de kant van Volharding. In 2 wedstrijden 7 doelpunten maken en ook nog eens 2 maal ruim voorstaan. En aan het einde van de rit eindigen met welgeteld één punt. Er zijn dagen dat er meer gelachen wordt door routinier Dennis Graat en zijn manschappen. Zo krijgt Bekkerveld2 wat het verdient en dat is op een haar na de deksel op de neus. Maar dankzij veel jeugdig enthousiasme en toch ook een beetje kunnen wordt er op de valreep alsnog een punt uit het vuur gesleept. Volgende week vrijaf voor Bekkerveld2. Om de week daarna de lastige uitwedstrijd tegen NWC2 te moeten spelen. Een goed resultaat betekent waarschijnlijk definitief lijfsbehoud. Waarna er wellicht nog meer in het verschiet ligt in de vorm van een periode. De broodjes en vlaai van www.harrydewarmebakker.nl werden deze week gesponsord door www.facebook.com/drenthoutdesign. Mijn tip voor Volharding2: laat de goal lekker dichttimmeren. Niet alleen effectief, maar ziet er ook nog eens prachtig uit! - 8 -

Sjoerd Pellegrom Lars Huits Stan Willems Demsey Dowson Mick Schrijnemaekers (Tom Janssen) Remco Opbroek (Liam Vente) Roy Kerckhoffs (Bas Janssen) Marlon Scholtes (Justin Reijnders) Dominique Hennemann Dirk Hupperts Jean-Paul Moureau - 9 -