Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Gedragsregels v.v.wapserveen

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Seizoenstart jeugdteams. Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels.

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6)

De gedragsregels voor iedereen

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

SPORTCLUB GENEMUIDEN

Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders.

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ DE ZWEEF. Bij De Zweef gebeurt heel veel. Dit boekje geeft antwoord op vragen van ouders en info over regels en afspraken.

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. Aanmelden Wedstrijdprogramma Thuiswedstrijden Uitwedstrijden Afgelaste wedstrijden Afmelden...

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect

INFORMATIEPAKKET FC LEO

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

Gedragregels v.v.dkb 44

KICK OFF REAL LUNET ONDER 14 SEIZOEN 2018/2019. Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook!

BELANGRIJK: de leiders halen s ochtends de kas en sleutels. Dat voorkomt misverstanden.

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP

KICK OFF REAL LUNET ONDER 17 SEIZOEN 2018/2019 voetbal is een teamsport het runnen van een club ook!

Gedragscode VV Krabbendijke

DOOR VOETBAL VERENIGD

Jeugdleider, wat houdt dit in?

KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG

Introductie spelregels kleding

van Kabouter naar F-pupil in het seizoen dinsdag 14 april uur

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN.

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op.

INFORMATIE VOETBALVERENIGING CLUZONA. Organisatie van de vereniging

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS s.v. AWC WIJCHEN AWC DAT BEN JEZELF!!!!!!

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018

Voetbalvereniging Berkhout

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C.

Transcriptie:

Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële wedstrijdformulier 8 Algemene punten 9 augustus 2015-1 -

Voorwoord Voor de goede organisatie binnen de vereniging is het van belang, dat de leiding van de diverse teams weet, wat moet worden gedaan, voor, tijdens en na de wedstrijden. In het Jeugdplan staat hoe de organisatie van OVC 21 in elkaar steekt. Deze informatiebrochure wijst jullie de weg en is bedoeld voor alle leiders, maar ook voor andere kaderleden. Het jaar opstarten 1. Er zijn coördinatoren voor de teams. De coördinator probeert in samenspraak met het gehele Jeugd Coördinatie Team (JCT), voor elk team een of twee leiders te krijgen. a. voor de F/mini s geldt: meestal zijn dit ouders. Mocht dit niet lukken, dan worden alle ouders bij elkaar geroepen en wordt er door de coördinator een schema gemaakt. In dit schema wordt vermeld, wanneer en waar er gevoetbald moet worden en wie er wanneer als leider wordt aangesteld; b. voor de E-teams geldt: meestal zijn dit ouders, maar er wordt gestreefd naar (jonge) begeleiders, die mee lopen om te kunnen leren; c. voor A-, B-, C- en D-teams geldt: er wordt gestreefd naar onafhankelijke leiders, die een cursus of opleiding hebben gevolgd. Lukt dit niet, dan zullen er ouders worden gevraagd. 15 juni, dus voor de schoolvakanties, moet de voorlopige indeling van de teams inclusief trainers en begeleiders bekend zijn. Deze informatie (o.a. adres, tel. nummer, e- mailadres)wordt verstrekt aan alle spelers en wordt ook geplaatst op de website. - 2 -

2. De competitie indeling is bij het team vermeld op de website. Bij afgelastingen bij de E- en F teams belt de leider zelf naar de spelers (ouders). Voor de oudere teams is het handig een bellijst te maken, zodat je iedereen snel kan bereiken. 3. Om er zeker van te zijn, dat een wedstrijd gepland staat, kun je kijken op onze website. Mocht je twijfelen, kun je bellen met de wedstrijdsecretaris van de jeugd. 4. Het is zeer wenselijk, dat je als leider aan het begin van het seizoen alle spelers/ouders een brief stuurt met afspraken voor het seizoen. Ook telefoonnummers en emailadressen zijn nuttig. Een rij en was schema op voorhand opstellen is handig voor de ouders. Dan weet men waar men aan toe is en kan hier rekening mee houden. Een voorbeeldbrief is beschikbaar bij de JCT. 5. Wijs ouders erop, dat men - onder normale omstandigheden zich op tijd moet afmelden. Voor een wedstrijd op zaterdag, voor de donderdagavond daaraan voorafgaand. 6. Bij de standaard uitrusting van de leider horen drie ballen in een net, voetbalkleding, leidersjas, drinkflessen en een waterzak. Dit wordt uitgereikt door de materialen- en kledingcommissie. De leider tekent aan het begin van het seizoen voor ontvangst van al deze spullen. Aan het eind van het seizoen worden deze spullen weer netjes ingeleverd. Uiteraard wordt rekening gehouden met de normale slijtage. 7. De kleding wordt betaald door de vereniging of een sponsor. Meestal zijn het sponsorde tenues, trainingspakken of tassen. Wees netjes op deze spullen, want je vertegenwoordigt wel een bedrijf. - 3 -

8. Bij verlies worden de kosten bij het team c.q. de leider/speler in rekening gebracht. 9. De leiders zijn verplicht om tijdens wedstrijden e.d. wind- of coachjacks te dragen, die door een sponsor beschikbaar zijn gesteld. 10. Vanaf de D-teams dienen de spelers een spelerspas te hebben. Die wordt aangevraagd, als ze tweede jaar E zijn. De spelers moeten een formulier met pasfoto inleveren. De leiders delen het formulier uit, de spelers zijn zelf verantwoordelijk voor het inleveren bij de ledenadministratie. ZONDER DEZE PAS MAG ER NOOIT GEVOETBALD WORDEN!!!!!!!!!!! Afgelastingen De beslissing tot complete afgelastingen worden door de KNVB genomen. Dit betreft afgelastingen voor het gehele district. Houd deze informatie als leider zelf bij! Deze informatie is te vinden op de publieke netten op teletekstpagina teletekst pagina 603 (district Oost, categorie B)vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur. Mocht de KNVB niet afgelasten, dan kan dit gebeuren door de vereniging zelf. Je krijgt dit van het dienstdoende bestuurslid te horen. Dit kan op vrijdagavond maar ook op zaterdagochtend gebeuren. Ook wordt dit zsm vermeld op onze website. - 4 -

Voor de wedstrijd 1. Zorg dat je als leider minimaal één uur voor de wedstrijd aanwezig bent. Bij thuiswedstrijden ontvangt een van de leiders de gasten. Wijs hen de kleedkamer en op welk veld ze moeten voetballen. De indeling vindt je op de publicatieborden. 2. Ouders mogen alleen bij de mini s en de F-pupillen mee in de kleedkamer. Vanaf de E-pupillen komen alleen leiders en trainers mee de kleedkamer in. Dit geeft rust en overzicht. 3. Er wordt bij elke wedstrijd geprobeerd een scheidsrechter te regelen. Soms dien je zelf voor een scheidsrechter te zorgen. Denk aan je medeleider of een van de ouders. 4. Zorg dat de spelers een goede warming-up doen. Een goede warming-up voorkomt sportblessures. Het geeft ook teamgevoel. 5. Om een goede uitstraling te hebben en teamgevoel te kweken is het verstandig om pas de kleedkamer te verlaten, wanneer iedereen is omgekleed. Het voorkomt ook vervelend gedrag rondom de velden. 6. Laat alle spelers tegelijk de warming-up doen. 7. Zorg ervoor, dat eventuele reservespelers bij je in de buurt blijven, je verliest ze zo niet uit het oog en je kunt deze inzetten wanneer het nodig is. 8. Maak duidelijke afspraken over het aanvoerderschap, de keeper etc. 9. Roep de spelers vlak voor de wedstrijd nog even bij elkaar en moedig ze dan aan. - 5 -

Tijdens de wedstrijd 1. Bij de F-jes mag er een leider in het veld staan om de spelers aanwijzingen te geven. Bij andere jeugdteams mag dit niet! 2. Let bij het wisselen goed op, dat alle spelers tot hun recht komen, ook de mindere voetballers. 3. Fanatiek aanmoedigen en coachen is goed, maar blijf altijd positief; jij dient het juiste voorbeeld te geven! 4. De spelers dienen het tenue op orde te hebben Dit betekent onder andere; scheenbeschermers aan, kousen omhoog en shirts in de broekjes! Rust De jongste jeugd ( mini`s, E en F ) blijven tijdens de rust op het veld. Houd voor hen een peppraatje, houd ze bij elkaar. De oudere jeugd gaat tijdens de rust wel naar de kleedkamer, waar ranja of thee wordt genuttigd. Na de wedstrijd 1. De mini`s, E- en F- spelers gaan na de wedstrijd eerst penalty`s schieten. Iedere speler doet hier aan mee. Zorg, dat de spelers bij elkaar blijven, het is dan nog steeds teamsport. De scheidsrechter organiseert het penaltyschieten. - 6 -

2. Na afloop van wedstrijd of penaltyschieten is het belangrijk om de tegenstander en de scheidsrechter te bedanken of te feliciteren. Zorg dat alle spelers dat doen. 3. Speel je de laatste wedstrijd op het veld, ruim dan de gebruikte materialen als doelnet en cornervlaggen op. 4. Zorg ervoor, dat iedere speler gaat douchen in de kleedkamer. 5. Alle teams kunnen ranja drinken na de wedstrijd in het clubhuis. 6 Blijf in of in de buurt van de kleedkamer. Ter controle, maar ook om het goede voorbeeld te geven. 7. Zorg ervoor, dat de kleedkamer schoon achterblijft. Geef spelers een rol bij het schoon achterlaten (b.v. de aanvoerder, of om de beurt). Ook wanneer je als gast bij een andere vereniging bent. Let hierbij op eventueel achtergebleven kleding!! 8. Let op. Roken en alcohol zijn verboden rondom de wedstrijd. Speeltijden - A- junioren 2 x 45 minuten - B- junioren 2 x 40 minuten - C-junioren 2 x 35 minuten - D-junioren 2 x 30 minuten - E-pupillen 2 x 25 minuten - F-pupillen 2 x 20 minuten - Mini`s 12 minuten ( diverse wedstrijden ) - 7 -

Overige belangrijke informatie Na de wedstrijd bied je de leiders van de tegenstander een kop koffie of thee aan. Dit kun je afrekenen met de consumptiebonnen, die je voor of na de wedstrijd bij de barmedewerkers kunt afhalen. De wedstrijdformulieren worden samen met de leider van de tegenstander digitaal ingevuld in de instructieruimte. Voor de mini s is er geen formulier. Voor de E- en F-teams is er een eenvoudig digitale formulier. Invullen officiële wedstrijdformulier A. De uitslag van de wedstrijd, of de reden van het staken of niet doorgaan van de wedstrijd. B. De namen, de voorletters en de nummers van de spelers en evt. invallers. Deze moeten overeenkomen met de ledenlijst! C. De juiste namen van de grens- en scheidsrechter(s) D. Volledige naam en nummer(s) van de speler(s), die een waarschuwing hebben gekregen of die van het veld is/zijn gestuurd. E. Onregelmatigheden die voor, tijdens of na de wedstrijd hebben plaats gevonden. F. De formulieren dienen getekend te worden door de aanvoerders van beide teams en als laatst door de scheidsrechter. G. Het verenigingsnummer - BBKS05S - 8 -

Is er iemand van het veld gestuurd, dan dient er een extra formulier ingevuld te worden. Een thuis- of uitwedstrijd is niet van belang. Neem contact op met de wedstrijdsecretaris. Algemene punten 1. Geef het voorbeeld en toon altijd respect naar spelers, ouders, scheidsrechters en tegenstanders. ZONDER RESPECT GEEN VOETBAL 2. Aanmoedigen van de kinderen is prima, houdt het leuk en moedig ook positief aan, wanneer het een keer iets minder gaat. Vergeet geen complimenten te geven, dat werkt beter dan alleen maar mopperen. 3. Mocht je spelers tekort komen, informeer dan bij andere teams of zij een speler kunnen uitlenen. Leen spelers ook uit, we moeten elkaar hier in helpen. 4. Mocht je een keer gebruik moeten maken van de EHBO doos, vraag hierom bij de clubhuismedewerkers. Ook beschikken we over een AED beneden in de gang bij de lift. 5. We hebben naast de wedstrijden ook altijd mensen nodig bij diverse activiteiten. Ook voor andere activiteiten, als diverse toernooien, kan een beroep op je worden gedaan! 6. Vergeet niet de uitslag in het clubhuis te vermelden op het bord!! Iedereen wil de uitslag weten. Alle uitslagen worden ook vermeld op de website. 7. Lees onze website goed. Daar staat alle informatie over de club, algemene informatie, maar ook informatie over jouw team, wedstrijdprogramma, activiteiten e.d. - 9 -

8. Schrijf (of laat het doen) stukjes over je team voor de website. Leuk om te lezen en het versterkt het clubgevoel. 9. Draag de OVC-kleding altijd bij een OVC-activiteit. 10. Spreek spelers aan op hun gedrag (ook van andere OVC-teams). Maak heel duidelijk, wat gewenst gedrag is en wat ongewenst gedrag is. Als iedereen dat doet zal het veel meer effect hebben! 11. Neem snel contact op met ouders, als er wat aan de hand is. Dan kan het sneller opgelost worden en voorkomen we onrust. 12. OVC heeft ook een vertrouwenspersoon en een pestprotocol. Informatie hierover staat op de website 13. Los zoveel mogelijk zelf of samen met andere leiders op, maar licht de coördinator wel in. Heel veel plezier en succes als leider / leidster! Mocht je nog vragen hebben, neem dan even contact op met jouw coördinator. - 10 -