Een doorzichtige wereldbol

Vergelijkbare documenten

Enveloppe tekenen in Photoshop

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers.

Onderwater teksteffect


mailgroep photoshop Copyright


mailgroep photoshop Copyright Twitter tekenen

Wervelende dame oefenen met de pen

Chocolade reep tekst effect maken

Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document. Noem de bekomen laag laptop.

Doorlopend patroon. Behang, gordijnen, bekledingsstoffen, verpakkingen. Dit dessin herhaalt zich en sluit naadloos op elkaar aan.

Sneeuw globe maken.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Onmogelijke driehoek tekenen

PSE- Cirkel in foto. Cirkel in foto


Eenvoudige sneeuwman.

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 20/01/2012 (Gemaakt in Photoshop CS4) Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Breng je foto s tot leven Stap 1 Maak een nieuw document met Breedte en Hoogte 1200px 1000px.

mailgroep photoshop Copyright

PSE- Animatie maken. Animatie maken


Dreamskin. Open de foto van je gezicht. Geef in het lagenvenster de laag meteen de naam: gezicht en sla het bestand op als: Dreamskin.

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond.

Bamboe en panda's. ttp://alfoart.com/bamboo&pandas_text_1.html. Nodig : achtergrond bokeh; bamboe plant; lettertype 'Fabada';

Les07 Verschillende foto s uitsnijden en samenbrengen tot een mooi geheel


mailgroep photoshop Copyright

Huis tekenen in Photoshop

Maak een chocolade paasei in photoshop elements en CS5. Dit is het resultaat zie tekening hieronder

Tekst rond een bol laten roteren

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond.


Foto manipulatie met straatdanser

Scene.html Kleurrijke regenboog



Meester in het gebruiken van de pen in 30 minuten

3D deksel maken in Photoshop.

3D puzzel in bolvorm in CS5

Elegante tekst.

Bepaal grootte van de Tekst En type bv. Copyright 2006 en klik op V in optiebalk

Adres boekje met Ringen

Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix


mailgroep photoshop Copyright Mooie curven in je werk zetten

Banaan teksteffect. Nodig: palmblad ; lettertype (anja Eliane)

Initiatie deel 2 Test selecties

Workshop 11. Geef in als Naam: Cdhoes Breedte: 12 cm Hoogte: 12 cm. Klik op OK

Copyright Mailgroep photoshop

Chips zakje.

Waterhoofd video les Nodig : water; waterpenseel; wolken; schip; dolfijn ; model

Mooie compositie.

Paasachtergrond tekenen

Figuurtje tekenen - blz 1

Week 2 Cursus Photoshop

Gouden teksteffect blz. 1


Teksteffect op steen


18. Animatie: Gekaderde slak

Licht stralen - kan in elke versie Photoshop gemaakt worden


Opdrachten Vormgeving -Project X-Factor (april 2011)

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

PSE- Tetris effect. Tetris effect

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso

mailgroep photoshop Copyright

23. Foto in rechthoek en ovaal zonder doorsnede

Week 3 Cursus Photoshop

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 10/02/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

Ik bezit de regenboog

Patriottische tekst.

Gouden hart doosje.

Kanten letters.

mailgroep photoshop Copyright Foto Effect maken

Initiatie deel 2 Test selecties

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Ps_div_les26. Materiaal. PS_div_les26 Castorke 21/02/2014. Deze les is door mezelf geschreven en bedacht. Enige gelijkenis berust op louter toeval.

Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap.

Lesje 05: Foto s laten overvloeien.

Mailgroep photoshop. Copyright. Origami

mailgroep photoshop Copyright

Kersttekst.

Bewerk object met maskers

1. Bestand-> open nieuw transparant 900 pixels breed en 600 pixels hoog 2. Materialen, voorgrondkleur #89a5a8 en achtergrond kleur #183d53

Hoe maak je een tram in Adobe Illustrator AD en DRAW door Hector Heredia6

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 02/07/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak: Trytrix


Workshop 21. Curven tekenen.

mailgroep photoshop Copyright Retro TV

09. Werken met kaders en achtergronden

mailgroep photoshop Copyright

Deze les werd gemaakt in Adobe Photoshop CS6, maar is goed te maken vanaf versie CS3+.


Workshop Digitale fotobewerking.

Inritsen. Nodig: 1 afbeelding, 1 lettertype, 1 set penselen

Illustrator CS6. Vormen maken in Illustrator. Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q)

Transcriptie:

Een doorzichtige wereldbol Om een wereldbol te maken gaan we eerst een wereldkaart in Photoshop bewerken om daarna in Illustrator er een bol van te maken. Als we een doorzichtige wereldbol hebben, plaatsen we de bol terug in Photoshop om het af te werken. Om deze tutorial te maken heb je een wereldkaart en de achtergrond nodig en deze kan je hier onder downloaden. http://users.telenet.be/debrutjes/tutorials/fotos/aarde.jpg http://users.telenet.be/debrutjes/tutorials/fotos/achtergrond.jpg Dus eerst gaan we in Photoshop al de landen die op de wereldkaart staan vrij maken van de achtergrond, we klikken met de Toverstaf op de witte vlakken die normale water zijn op een wereldkaart en Delete. (eerst van de Achtergrond een gewone laag maken) Dit bestand mag je opslaan als wereldkaart.psd, nu gaan we verder in Illustrator en maken een nieuw document met de volgende instellingen.

Op ons nieuw document, menu Bestand Plaatsen en we plaatsen die wereldkaart.psd Nu gaan we er een Symbool van maken hoe ga je te werk, met je selecteren gereedschap selecteer je de wereldkaart en sleep je ze naar het Symbolen pallet als je dan los laat krijg je een tapvenster waar je het nieuwe Symbool de naam wereldkaart geeft. Je klikt op OK en in het Symbolen pallet staat je nieuw symbool. Dan mag je de wereldkaart verwijderen we hebben ze niet meer nodig en werken verder met Symbool wereldkaart. Nu nemen we het Ovaal gereedschap en klik je op je document en geven de volgende waarden in Breedte: 400 px Hoogte:400 px. Zo heb je een perfect mooie ronde getekend de kleur speelt geen rol straks is het toch onzichtbaar. en met het Schaar gereedschap knippen we op het bovenste en het onderste ankerpunt de ronde in twee stukken, een helft is genoeg.

Nu gaan we er een bol van maken waar we straks onze wereldkaart rond plaatsen, in het menu Effect 3D draaien. Met de zelfde instellingen als hier onder. krijg je bol in 3D effect, zo niet moet je Voorvertoning aanvinken. De laatste stap is de wereldkaart rond die bol plaatsen om onze wereldbol te bekomen, nu je venster 3D nog openstaat klik je op de knop Illustratie toewijzen daar plaats je het Symbool wereldkaart op die je zelf hebt gemaakt het zal helemaal onderaan staan.

Dan klik je eens op de knop Passend maken en klik je het vinkje aan bij Onzichtbare geometrie om je bol onzichtbaar te maken. Nu heb je de wereldbol. Nu gaan we de wereldbol opslaan om vervolgens te openen in Photoshop, menu Bestand Opslaan als je Bestandsnaam: wereldbol en bij Opslaan als: kies je voor Adobe PDF (*.PDF) Als je het hebt opgeslagen krijg je nog een venster Adobe PDF opslaan deze instellingen laat je staan en klik op PDF opslaan. Dan mag je Illustrator afsluiten.

Nu open we Photoshop en maken een nieuw bestand aan met de volgende instellingen. Daar plaatsen we de achtergrond op en openen de wereldbol Bestand Openen en je opent die wereldbol.pdf. Je krijgt het volgende tabblad, je mag alleen de Resolutie: naar 72 veranderen en klik op OK En je hebt je wereldbol met een transparante achtergrond deze kan je nu op je nieuw bestand slepen. Je maakt een nieuwe laag onder die wereldbol daar klik je met het Ovaal Selectiekader met vaste grote B:400px H400px en vul het met de kleur R:102 G:153 B:255.

Daar maak je de dekking 20% van en plaatst de Laagstijl gloed binnen met de volgende instellingen En op de wereldbol plaatsen we de Laagstijl Slagschaduw met een dekking van 40% Nu gaan we er nog een dampkring rond plaatsen dit doen we met Ovaal gereedschap en stellen ons op paden zoals het voorbeeld hier onder. We teken een ovaal en stellen ons nu op Overlappende padgebieden uitsluiten en teken een tweede ovaal binnen het eerste, zie voorbeeld.

We gaan de ringen roteren Bewerken Pad vrije transformatie en bij Roteren: -20. we maken een nieuwe laag boven de wereldbol Selecteren het pad met een Doezelstraal: 5 pixels en vullen het pad met de kleur R:255 G:255 B:153. een dekking van 20% Met het pen gereedschap teken we een Pad van het stuk dampkring die we achter de wereldbol plaatsen. We zetten ons pad om in een selectie plaatsen ons op de laag dampkring knippen het stuk er uit, nu plaatsen we het stuk achter de wereldbol verlagen de dekking van 20% naar 10%. Zo we hebben onze wereldbol. GR: Peter