t Informantje schooljaar week 4

Vergelijkbare documenten
k.b.s. Sint Theresia Postweg PJ Barger - Compascuum website:

t Informantje schooljaar week 5

t Informantje schooljaar week 6

t Informantje schooljaar week 7

t Informantje schooljaar week 10

t Informantje schooljaar week 47

t Informantje schooljaar week 28

t Informantje schooljaar week 50

t Informantje schooljaar week 9

t Informantje schooljaar week 27

t Informantje schooljaar week 49

t Informantje schooljaar week 27

t Informantje schooljaar week 51

t Informantje schooljaar week 29

t Informantje schooljaar week 20

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 21

t Informantje schooljaar week 45

t Informantje schooljaar week 37

t Informantje schooljaar week 36

t Informantje schooljaar week 11

t Informantje schooljaar week 21

t Informantje schooljaar week 51

t Informantje schooljaar week 11

t Informantje schooljaar week 34

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 49

t Informantje schooljaar week 50

t Informantje schooljaar week 13

t Informantje schooljaar week 19

t Informantje schooljaar week 15

t Informantje schooljaar week 38

t Informantje schooljaar week 35

t Informantje schooljaar week 48

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 46

t Informantje schooljaar week 37

t Informantje schooljaar week 41

t Informantje schooljaar week 12

t Informantje schooljaar week 49

t Informantje schooljaar week 43

t Informantje schooljaar week 14

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 48

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 18

t Informantje schooljaar week 24

t Informantje schooljaar week 44

t Informantje schooljaar week 42

t Informantje schooljaar week 38

t Informantje schooljaar week 46

t Informantje schooljaar week 47

t Informantje schooljaar week 16

t Informantje schooljaar week 23

t Informantje schooljaar week 39

t Informantje schooljaar week 45

t Informantje schooljaar week 48

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

t Informantje schooljaar week 44

t Informantje schooljaar week 36

t Informantje schooljaar week 12

t Informantje schooljaar week 15

t Toetertje OBS De Schoener

Nr januari 2016 schooljaar

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18

Februari Maandthema: 1 / 6

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders,

Weekbrief 31 augustus 2015

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

CBS DE VAART Informatieboekje groep 3 en 4

t Informantje schooljaar week 41

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

OPKIKKER januari 2016 schooljaar Britt Nijkamp 3

Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling:

Nieuwsbrief januari 2015

- toets 1 getallen (zie website) -vraagstukjes afwerken (1) naar Brugge zie brief

WEEKBERICHT. Agenda DI16 DI23 WO17 WO24 DO18 DO25 VR26 VR19. Algemeen nieuws. Jaargang 25 Nummer

Voor de groepen 5 en 6 is er op dinsdag 24 januari de voorstelling Galileo. Deze voorstelling vindt s morgens bij de Anbrenge plaats.

Voor de ouders, We hopen natuurlijk op veel bezoekers! Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Schoolfruit. Agenda deze week:

t Informantje schooljaar week 40

MAANDMEMO januari 2019

Welkom in groep 8! Schooljaar

weekinfo Datum: vrijdag 20 januari 2017

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

NB. Excuus voor de late mededeling, maar we gaan er vanuit dat het geen problemen gaat geven. Mocht het wel zo zijn, horen wij het graag.

Belangrijke data: Jarigen deze week: Wieltjesdag: Kanjerregel volgende week: Algemeen

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Belangrijke data: Jarigen afgelopen en deze week: Wieltjesdag: Kanjerregel volgende week: Algemeen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Welkom in. groep 3-4a

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Weekbericht van 4 juli 2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief 24 maart Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Transcriptie:

k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 4 Agenda Dinsdag 24 januari 15:30 uur Teamoverleg Donderdag 26 januari 08.30 uur spreekuur jeugdarts Aanwezigheid schoolleiding deze week Juf Wilma Maandag en dinsdag Juf Monique Deze week niet aanwezig Juf Marian Dinsdagmiddag en woensdag A.s. donderdag komt juf Carolien lesgeven in groep 7 i.v.m. scholing juf Wilma

Algemeen Afscheid Wout Vorige week hebben we afscheid genomen van Wout. We willen iedereen hartelijk bedanken voor de wijze waarop er naar elkaar omgekeken is in deze verdrietige dagen. Uiteraard is er aandacht voor het verdriet wat bij iedereen nog erg vers is. De gedenkruimte in school is deze week dan ook nog te bezoeken. Alle tekeningen, teksten en kaarten die hier door kinderen en hun ouders zijn neergelegd verzamelen wij en zullen we op een later tijdstip aan de ouders van Wout overhandigen. Oproep van de kerk. Aan de ouders van kinderen uit groep 4. Als u zoon of dochter dit jaar de eerste heilige communie gaat doen dan kunt u uw zoon of dochter opgeven. Dit kan op donderdagavond bij de gast dames in de pastorie tussen 18.30 uur en 19.30 uur. We willen graag weten hoeveel kinderen er dit jaar de communie doen i.v.m. het bestellen van de lesboeken. Opgave graag voor 16 februari. Er wordt nog een datum voor de communie ingepland.

Voorschool Gymschoenen In verband met het weer spelen we nu vaker in de speelzaal. Als u nog geen gymschoenen voor uw kind heeft, zou u deze dan mee willen nemen. Afscheid Lynn de Vries was afgelopen week voor het laatst op de voorschool, wij wensen haar veel plezier in groep 1. Welkom Afgelopen maandag is Sem Bruinsma gestart op de voorschool, wij hopen dat hij bij ons een leuke en leerzame tijd zal hebben. Boekjes Afgelopen week hebben we weer boekjes meegegeven aan de kinderen, zou u als ouder er aan willen denken dat deze iedere woensdag worden geruild. Groep 1 en 2 Thema We gaan verder met ons thema beroepen. Vorige week hebben we een woordveld gemaakt met heel veel verschillende beroepen. De kinderen zijn erg enthousiast over verschillende beroepen. We hebben veel over de bakker geleerd. De komende weken gaan we de dokter en de tandarts beter leren kennen. Letter van de week (groep 2) Deze week is de a de letter van de week. Deze korte klank wordt uitgesproken als de a (en niet als de aa). De kinderen mogen voorwerpen mee nemen waar de korte klank a te horen is. De a van: arts, appel, arm, anker, accordeon, ark, acrobaat enz. We maken er in de klas een woordkaart van en aan het eind van de week krijgen de kinderen het voorwerp weer mee naar huis. Nieuwe leerlingen Direct na de kerstvakantie is Fayèn Gustin bij ons in de groep gekomen. Vanaf vandaag is Lynn de Vries er ook bij gekomen. We wensen deze kinderen een leuke en leerzame tijd toe in onze groep. Ouders in de klas Dinsdag komt een operatie assistent van alles vertellen en laten zien over haar beroep. Donderdag gaan we n.a.v. foto s en misschien nog wat spullen, praten over het beroep soldaat. Lijkt het u ook

leuk om iets in de klas te komen vertellen over uw beroep, dan stellen wij dat zeer op prijs en kunt u zich melden bij de leerkracht. Leesboekentas Vanaf vandaag kan het zijn dat uw kind met een leesboekentas thuis komt. Naast de mooie prentenboeken waar de kinderen uit kunnen kiezen kunnen ze ook kiezen voor een voorleesboekentas. In deze mooie tas zit een prentenboek, een knuffel en een mapje met kleurplaten. Uw kind mag hier een kleurplaat uit halen. We hopen dat zo het boek nog meer aandacht zal krijgen. Deze voorleestas mag u (net als de prentenboeken) één week lenen. Start nationale voorleesdagen Woensdag is de start van de nationale voorleesdagen. In de voorschool en in groep 1-2 besteden we hier aandacht aan. Het boek De kleine walvis staat hierbij centraal. Groep 3 Lezen Het is zover; vandaag hebben we de laatste letter geleerd! De ei! Dat dit tegelijkertijd ook een woord is, dat is een leuke ontdekking voor de kinderen. Een belangrijk doel aan het einde van kern 6 is dat de kinderen alle letters en klanken vlot kunnen herkennen. Ook het vlot kunnen lezen van woordjes, zonder te hakken en plakken, wordt steeds belangrijker. Hiermee gaan we de komende tijd op school oefenen. De afronding van kern 6 is een groter toets moment dan de kinderen gewend zijn. We hebben het zoveel mogelijk over de dagen verdeeld en houden hierbij de kinderen goed in de gaten. Als wij denken dat ze de concentratie niet meer op kunnen brengen, kiezen we een ander moment om verder te gaan. De uitkomst van deze toets afname wordt met u besproken op het aanstaande tien minuten gesprek, net als de CITO toetsen. Leesboekjes school In de kerstvakantie hebben alle kinderen van groep 3 leesboekjes van school meegekregen om te oefenen. Deze twee boekjes moeten wel weer ingeleverd worden op school. Nog niet alle kinderen hebben dit gedaan. Wilt U de boekjes meegeven als dit nog niet gedaan is? Rekenen Deze week besteden we aan het maken van de CITO toets rekenen. Ook herhalen we de leerdoelen waar kinderen nog moeite mee hadden.

Groep 4 Cito Deze week gaan we verder met het werken in de Citoboekjes. Spelling Deze week gaan we oefenen met de woorden uit de woordpakketten 19 en 20. We oefenen o.a.: -woorden met eeuw, ieuw, uw. Weektaak Naast het keuzemenu voor rekenen en de opdrachten voor zelfstandig leren, werken de kinderen sinds kort ook met weektaken. Deze week gaan we hiermee door. Bij de weektaken gaat het niet alleen over rekenen, taal of lezen. Ook het sociaal emotioneel aspect en het bevorderen van een goede sfeer in de groep zal aandacht krijgen. Een van de opdrachten is bijvoorbeeld: Vraag tijdens de pauze iemand om te spelen, waar je eigenlijk niet zo vaak mee speelt. Een andere opdracht is een spelletje ganzenbord doen, of het samen oefenen van tafelsommen. Afgelopen week viel op dat het niet alleen zinvolle taken waren, maar ook taken waar de kinderen veel plezier aan beleefden. De kinderen waren vorige week en deze week aan het werk over nachtdieren. Ze werken in groepjes aan een poster. Ze zoeken op internet en in boeken informatie over hun dier.

Groep 5 24-01 Dictee woordpakket 17 t/m 20 31-01 Toets wereldoriëntatie zwerven en wonen Spelling Deze week hebben wij het dictee van woordpakket 17 t/m 20 Math Deze week gaan wij alle strategieën die we dit jaar gedaan hebben nog eens weer herhalen. Onder elkaar optellen/aftrekken, rekenen met geld en natuurlijk de tafels. Deze periode gaan we het hebben over de prehistorie. De kinderen gaan allerlei informatie opzoeken en vragen beantwoorden. Aan het einde van dit onderwerp gaan we een toets maken. De samenvatting zullen de kinderen dinsdag 24-01 mee naar huis krijgen. Groep 6 Citotoetsen Deze week gaan we verder met de citotoetsen. Zou u zo vriendelijk willen zijn om afspraken met huisarts, tandarts, etc. zoveel mogelijk s middags te plannen? Alvast bedankt.

Spelling Deze week worden de woordpakketten 19 en 20 behandeld. De leerlingen krijgen de woordpakketten weer mee naar huis. Ook kan er worden geoefend in bloon. Dictee van de woordpakketten 17 t/m 20 zal zijn op donderdag 2 februari. We werken verder aan het thema de opstand. We maken hierover een werkstuk. Leesvirus We zijn gestart aan het project leesvirus. Leesvirus is een project waarbij de kinderen boeken lezen, hun mening geven over de boeken en reageren op elkaars mening. Elke week krijgen we opdrachten. Deze kunnen bestaan uit vragen over de boeken, een internet- en/of een creatieve opdracht. Hiermee kunnen we als klas punten verdienen en strijden tegen andere scholen. Aan het einde van het project wordt bekendgemaakt welke klas gewonnen heeft en dus het meest besmet is geraakt met het leesvirus. Wij hopen natuurlijk dat wij winnen Groep 7 Citotoetsen Ook deze week wordt er gewerkt aan de Citotoetsen. Kiva Met thema 5 kijken we naar vormen van verborgen pesten. Dit kan op twee manieren gebeuren. Enerzijds kan een positieve boodschap worden gegeven, maar tegelijkertijd blijkt uit de gezichtsuitdrukking en gebaren dat de bedoeling is om de ander te kwetsen. Anderzijds kan de pester zelf verborgen blijven. Het pesten gebeurt dan via een omweg of via een ander. Spelling Woordpakket 17 gaat over woorden met een x zoals excuus, Luxemburg en exact. Daarnaast wordt aandacht besteed aan woorden met een accent zoals café en crème. We maken een begin met het thema Christendom door de eeuwen heen. Bij deze opdracht werken de kinderen in tweetallen aan een deelopdracht. De bedoeling is dat zij een presentatie verzorgen.

Groep 8 Cito toetsen M8 Deze week werken we verder aan de cito toetsen. Zou u zo vriendelijk willen zijn om afspraken met huisarts, tandarts, etc. zoveel mogelijk s middags te plannen? Alvast bedankt. We werken verder aan ons project Religies. Spelling We herhalen de woordpakketten 17 t/m 20. We plannen het dictee, zodra we klaar zijn met alle cito toetsen. Nieuwe boeken We hebben gezocht naar leuke boeken op marktplaats en we hebben al boeken gekocht. We hebben zelfs nog geld over en daarom gaan we nog meer boeken opzoeken en bestellen. Groep 8 is blij met de 14 gekochte Donald Duck Pockets.