Het Wedstrijdblad. Markeerderscursus Seizoen PSC-Oost-Vlaanderen.

Cursus Jeugdscheidsrechter Correct invullen van het wedstrijdblad

Markeren. Markeerdercursus VKt stageweekend

PROVINCIALE SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE OOST-VLAANDEREN

Markeren SCHEIDSRECHTERSCOMMISIE

De hoofding. x winners loezers Lier Sted. Sporthal 25/ H1P D1P of Gew

Verantwoordelijkheden van de markeerder Hij houdt het wedstrijdblad bij, overeenkomstig de regels en in samen- werking met de (tweede) scheidsrechter.

PROVINCIALE SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE OOST-VLAANDEREN HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET INTERNATIONAAL WEDSTRIJDBLAD

DEEL 5 Wedstrijdformulier

NATIONAAL WEDSTRIJDFORMULIER

1. Uitdelen tablets. 2. Uitleg downloaden app Opleidingssessie volleyspike

Handleiding invullen grote wedstrijdformulier

Invullen wedstrijdformulier

3) Voor de wedstrijd vullen de trainer of ploegverantwoordelijke van elke team de

Leidraad invulling nationaal wedstrijdformulier

Inhoud instructie invullen wedstrijdformulier

Het wedstrijdblad. Hoe correct in vullen? Kon BC Gistel Oostende Duva Fruit 592

SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE VOLLEY OOST-VLAANDEREN HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET INTERNATIONAAL WEDSTRIJDBLAD

De internationale volleybal spelregels. - Wijzigingen - Aanpassingen - Aandachtspunten

E = eerste scheidsrechter T = tweede scheidsrechter

Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten

Wijzigingen. Internationale Volleybal Spelregels (IVS)

BOETEN OP TEKORTKOMINGEN BIJ KALENDERORGANISATIE:

Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Opleiding Tafelofficial 12/09/2017

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512

Instructieboekje Tafelfunctionarissen

Opleiding Tafelofficial 8-10/09/2015

Woensdag 19 april 2017 Voorronde M&J Woensdag 3 mei 2017 Halve finale/finale M&J VLAAMS SCHOOLSPORT KAMPIOENSCHAP

PROVINCIALE FINALE ZAALVOETBAL MINIEMEN, CADETTEN EN SCHOLIEREN

Opleiding Tafelofficial 30/08/2013

Vormingsvergadering Gewestelijk SR s Voorbereiding seizoen

NATIONALE BEKER OPENGESTELD VOOR ALLE BELGISCHE CLUBS AANGESLOTEN BIJ DE K.B.V.B

HANDLEIDING Digitaal Wedstrijdblad (DigiWB) voor de ANTWERPSE-PLOEGKAPITEINS

Deze reglementering is van toepassing voor de VZVB-jeugdcup NOORD, CENTRAAL en WEST voor het seizoen

Handleiding LIVE Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. Tornooireglement Beker van België

1. Categorieën. 2. Deelname. Per wedstrijd mogen er maximum 10 spelers (5 basisspelers en 5 wisselspelers) op het wedstrijdblad geschreven worden.

Tips Programma WEDSTRIJDEN

NATIONALE JEUGDKAMPIOENSCHAPPEN WEDSTRIJDREGLEMENT

Updates Programma WEDSTRIJDEN

Gewestelijk bekerreglement

Handleiding DEMO. Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

HANDLEIDING Digitaal Wedstrijdblad (DigiWB) voor de OVL-PLOEGKAPITEINS (versie )

DAMES HEREN - GEMENGD

SPELREGELS MINIBASKETBAL PROVINCIE ANTWERPEN SEIZOEN RONDE 2

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL

KARDINAALSBEKER VOLLEYBAL 2017 REGLEMENT

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje

VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN U11-PREMINEMEN 2-tegen-2 (2B) Eurovolleycenter - Vilvoorde donderdag 1 mei 2014

Opleiding Tafelofficial. Najaar 2018

BEKER VOLLEY VLAAMS-BRABANT REGLEMENT

Spelregels minibasketbal seizoen

ZAALVOETBAL MINIEMEN, CADETTEN EN SCHOLIEREN

Basketball Tafelofficieel: een introductie

Roeselaarse Inter Club Kaarting

1. Locatie Alle wedstrijden worden op zaterdagavond gespeeld in het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen, Processiestraat 15 in Gooik vanaf 18.

REGLEMENT VLAAMSE BEKER 2019/2020

CURSUS SCOREN EN TIMEN - KTC. Inleiding. Taken van de scorer

Wat wordt er van je verwacht als je bij een wedstrijd een tafelfunctie hebt?

Huishoudelijk reglement Antwerp Dynamics

Handleiding Digitaal Wedstrijdformulier 1

Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat Heverlee Tel: 016/890276

VLAAMS SCHOOLSPORT KAMPIOENSCHAP

Hoe tafel doen? 1. Hoe de wedstrijd- en 24 klok bedienen?

Algemene Statutaire Vergadering Gewest Antwerpen vzw

REGLEMENT BEKER VAN BELGIE

REGLEMENT VLAAMSE BEKER 2018/2019

Instructie invullen wedstrijdformulier Beachvolleybal

SPELREGELS SPELVORM 3T/3 (U8-U10)

RICHTLIJNEN VOLLEY BELGIUM REFEREE SCHOOL (VBRS) Editie 2018 (versie 1.1 januari 2018)

Aanpassing spelregels Juni 2012

LIGA ZAALVOETBAL RIEMST

Versie microben & Pré-microben

Zaterdag 16 augustus 2014 Terreinen Sportpark KSV Rumbeke

K.B.T.T.B. VZW LIJST VAN BOETEN, INSCHRIJVINGSRECHTEN EN GELE KAARTEN Seizoen

2 REGLEMENT VVB-EINDRONDEN

b) Indien zich tijdens de ontmoeting een ongeval voordoet, moet dit op het wedstrijdblad vermeld worden.

VBBL biljart programma SCOREBORD

1. Categorieën. 2. Deelname

Transcriptie:

Het Wedstrijdblad Markeerderscursus Seizoen 2008-2009 PSC-Oost-Vlaanderen.

Inleiding: De Markeerder.

De Markeerder. > Is minimum 16 jaar. > Is aangesloten bij het VVB. Dus niet noodzakelijk bij de club voor dewelke hij/zij markeert. > De thuisclub heeft de verantwoordelijkheid een markeerder aan te duiden voor zijn thuiswedstrijden. > Advies: Het is voor elke scheidsrechter aan te raden om enkele wedstrijden per seizoen te markeren. Tekens 3

Het Wedstrijdblad.

Deel 1: Voor aanvang van de wedstrijd (en voor de toss).

De Hoofding (1). > De hoofding kan lang voor de wedstrijd worden ingevuld. Stamnummer van beide ploegen invullen. Thuisploeg links, bezoekers rechts. Tekens 6

De Hoofding (2). A = Junioren B = Scholieren C = Kadetten D = Miniemen E = Pre-miniemen Reeks invullen indien van toepassing. Code van de zaal invullen (vb. L3 ) ofwel Volledige naam van de zaal (vb. Stedelijke Sporthal Lokeren ) Enkel invullenvoor Divisie en voor Bekerwedstrijden (nota: wedstrijdnummer staat in T.O.) Staat op het homologatieformulier vermeld (nota : VVB en OVV codes zijn verschillend!!) Tekens 7 Handtekening voor aanvang van de wedstrijd.

Het Vak Ploegen (1). > Het Vak Ploegen (en de Hoofding) moeten 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd (40 minuten in Divisie en Nationaal) zijn ingevuld. > De Hoofding is de verantwoordelijkheid van de thuisploeg. Tekens 8

Het Vak Ploegen (2). Niet invullen op dit ogenblik. Thuisclub links, Bezoekers Rechts. Kapitein omcirkelen. Shirtnummer, spelerskaarnummer, Naam (in drukletters). ENKEL WIE AANWEZIG IS. Moet worden ingevuld VOOR De Toss. Mag dus op dit ogenblik reeds gebeuren. Niet-gebruikte vakjes vrijlaten. Geen handtekeningen Op dit ogenblik. Tekens 9

Vak Goedkeuring. Vul markeerder(s) in (met vergunningnummer). Vul scheidsrechter(s) in met land van afkomst (BEL = België; het voorbeeld is dus in feite niet correct). Vergunningsnummer niet vereist. Noot: Beide markeerders moeten worden ingevuld voor aanvang van de wedstrijd. De Scheidsrechters zullen echter vaak hun naam pas aan het einde van de wedstrijd invullen. Tekens 10

Vak Opmerkingen. > Hierin schrijft de scheidsrechter die zaken welke belang hebben voor het verloop van de wedstrijd, maar geenenkele specifieke plaats hebben op het wedstrijdblad. Voorbeeld: inbreuken op het competitiereglement, tekortkomingen aan de zaal, verkeerd net, kledij niet in orde, libero heeft niet gespeeld,... Indien het vak vol is, mag aan de achterzijde van het blad verdergeschreven worden. (vergeet niet om het doorschrijfpapier mee te draaien). Tekens 11

Deel 2: Na de Toss.

De Hoofding. Vul plaatsing van de ploegen in. Ploeg LINKS van de markeerder = A. Tekens 13

Vak Ploegen. Vul plaatsing van de ploegen in. Ploeg LINKS van de markeerder = A. Tekens 14

Vak Resultaat. Vul beide ploegen in. Tekens 15

Beide coaches dienen hun opstelling voor de eerste set in. > De 6 basisspelers worden hierop ingevuld. Op het opstellingsbriefje van set 1 moet de libero niet meer worden ingevuld. Briefje moet ondertekend zijn. Tekens 16

Deel 3: Tijdens de wedstrijd

Wissels. Vul het nummer van de vervangende speler in onder het nummer van de basisspeler die hij vervangt. Vul daaronder de stand in waarbij dit gebeurt. EIGEN PUNTEN EERST. Wanneer een basisspeler terugkeert, wordt het nummer van de WISSELSPELER omcirkeld. De stand, waarbij dit gebeurt, wordt daaronder genoteerd. Terug EIGEN PUNTEN EERST. Tekens 18 Verwittig de SR bij de 5de en de 6de wissel van een team.

De Libero neemt deel aan het spel. Wanneer de Libero NIET deelneemt aan het spel, wordt dit feit in het vak Opmerkingen genoteerd. (vb.: Libero van team A heeft niet gespeeld.) Tekens 19

Time-Outs. Time-Outs door de ploeg aangevraagd, worden opgetekend in het vak T in het setvak. Opnieuw EIGEN PUNTEN EERST. De markeerder is verantwoordelijk voor het aangeven en chronometreren van de Technische Time-Outs (Set 1 tot 4) enkel voor Senioren. Zorg dus dat je een fluitje binnen handbereik hebt. Technische Time-Outs worden niet op het wedstrijdblad vermeld. Bij elke Time-Out duidt de markeerder aan hoeveel T.O. s elke ploeg gehad heeft. Tekens 20

Sancties (1). > Waarschuwingen worden aan de kapitein meegedeeld door de SR en worden niet op het wedstrijdblad vermeld. Uitzondering: waarschuwing voor spelvertraging. (zie verder). > Bestraffingen worden ingeschreven in het vak Sancties. > Bestraffingen worden aan een deelnemer aan het spel toegewezen, behalve deze voor spelvertraging, welke aan de ploeg worden toegewezen. Tekens 21

Sancties (2). Duid aan in bij welke stand de feiten plaatsvinden. (EIGEN PUNTEN EERST) Duid aan in welke set de feiten plaatsvinden. Duid aan welke ploeg de sanctie krijgt. Uitsluiting. (= Rode+Gele kaart). Uitwijzing. (= Rode kaart). Bestrafffing. (= Gele kaart). Waarschuwing. Enkel voor Spelvertraging. Tekens 22

Sancties (3). > Voorbeelden: Team A krijgt in de eerste set bij stand 11-9 een waarschuwing voor spelvertraging. Speler nummer 8 van team B krijgt in de eerste set bij stand 11-13 een gele kaart. > Noot: Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen spelers op het terrein en spelers op de bank. Gebruik voor andere deelnemers de afkorting welke ook in het vak Spelers wordt gebruikt. Tekens 23

Sancties (4). > Enkel een GELE kaart (=bestraffing) wordt gesanctioneerd met de winst van de spelfase (= +1 punt en eventueel recuperatie van de opslag). > Een dergelijk punt wordt OMCIRKELD. Tekens 24

Deel 4: Het Afsluiten van de Wedstrijd.

Einde Van de Wedstrijd (1). > Het wedstrijdblad wordt vervolledigd en afgesloten in de afgesloten ruimte die hiervoor aan de SR ter beschikking wordt gesteld. Tekens 26

Einde Van de Wedstrijd (2). Per Set en per Ploeg wordt in het vak Resultaat ingevuld: Aantal Time-Outs in die set. Aantal Wissels in die set. Set gewonnen of verloren. ( G = Gewonnen, Blanco = verloren. Aantal gescoorde punten. Duur van de Set. (= Einde Begin). Tekens 27

Einde Van de Wedstrijd (3). Vul de correcte ploegen in in de vakken A en B. Niet gebruikte vakjes blijven LEEG. (dus geen 0 of geen streepje). Maak de Som van alle bovenstaande lijnen. Vul Begin, Einde en totale duurdtijd van de wedstrijd in. Vul de winnaar en de correcte eindstand in. Uitzondering: op de lijn met totalen wordt steeds een cijfer geschreven, ook als het een 0 is. Tekens 28

Vak Goedkeuringen (1). > In het vak Goedkeuringen tekenen alle betrokkenen ter confirmatie van de informatie op het wedstrijdblad. > Er wordt getekend in volgende volgorde: Markeerder(s). Kapiteins. Scheidsrechter(s). Wedstrijdcommissaris (enkel in heren Ere-klasse en internationaal). Tekens 29

Vak Goedkeuringen (2). > Wees voorzichtig met kapiteins die snel na de wedstrijd komen tekenen: misschien wil de SR nog opmerkingen kwijt op het wedstrijdblad en na aftekening is dit technisch niet meer mogelijk. Tekens 30

Deel 5: Specialekes.

Tips and Tricks. > In bekerwedstrijden met voorgift plaatsen we de punten voorgift in een kadertje (rechthoekje). Vermelding in het vak opmerkingen > Als de rotatievakjes in een set allen vol zijn (8 volledige rotaties), herbegint men het best in dezelfde rotatievakjes maar in een duidelijk verschillende kleur. (Een blanco wedstrijdblad of een ander papier kan als noodoplossing dienen). > Het is steeds aan te raden een papier bij de hand te hebben om notities te nemen (b.v. waarschuwingen en bestraffingen noteren). Tekens 32

Tips and Tricks. > Bij een rotatiefout ben je verplicht eerst de fout te laten gebeuren en dan de scheidsrechter te verwittigen. > Na het aftekenen van het wedstrijdblad door alle betrokkenen, mag er niets meer aan het blad gewijzigd worden. Tekens 33