Cursus Jeugdscheidsrechter Correct invullen van het wedstrijdblad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cursus Jeugdscheidsrechter Correct invullen van het wedstrijdblad"

Transcriptie

1 Cursus Jeugdscheidsrechter Correct invullen van het wedstrijdblad 1 Algemeen Volgens de reglementen is het correct invullen van het wedstrijdblad een verantwoordelijkheid voor: De clubs; - De thuisploeg; Invullen vak hoofding wedstrijdblad Invullen vak Ploegen (links) - De bezoekers; Invullen vak ploegen (rechts) De scheidsrechter is verantwoordelijk voor; Invullen van de sets Vak resultaat Vak opmerkingen Vak goedkeuring Vak Sancties Het probleem voor de jeugdscheidsrechter is dat men meestal verantwoordelijk is voor het invullen van dit alles, behalve het vak ploegen dat dient ingevuld te worden door de bezoekers. Het wedstrijdblad dient ingevuld en klaar te zijn 40 minuten voor het begin van de wedstrijd. Men vult dit in een blauwe of zwarte kleur. De namen in drukletters. Het gebruik van etiketten is toegelaten, maar zij moeten van dezelfde afmeting zijn en dezelfde gegevens bevatten. Er mag geen tip - ex gebruikt worden, een verbetering is schrappen en opnieuw invullen. Er kunnen maximum twaalf spelers ingeschreven worden ( libero s inbegrepen). Indien het vak Ploegen vol is ( zijn 14 plaatsen) mag men niemand meer inschrijven, ook niet via vak opmerkingen. Bij miniemen en pré - miniemen tekenen kapitein en coach altijd samen. De communicatie gebeurd eveneens altijd samen met kapitein en coach. De controle voor de westrijd en het afsluiten na de wedstrijd dient te gebeuren in de voorziene afgeschermde ruimte. Laat uw blad altijd nakijken door een verantwoordelijke van uw club. Laat de eventuele fouten verbeteren, maar vraag dat men met u deze foutjes bespreekt. Dit om alle boetes te vermijden.

2 2. Voor de wedstrijd: -A De Hoofding; De povincie waar men speelt. De aard van de wedstrijd ( X in het vierkant) Niveau van de wedstrijd (X in het vierkant) Reeks ( X in het vierkant) Leeftijdscategorie ( X in het vierkant) Gegevens van de terreinafgevaardige Geslacht ( X in het vierkant) De Ploegen ( thuisploeg links) Plaats waar de wedstrijd doorgaat Naam van de zaal Datum Uur ( aanvangsuur zoals voorzien in kalender) Wedstrijdnummer Homologatiecode van het terrein waarop de wedstrijd wordt gespeeld. -B Het vak ploegen (links onder) De thuisploeg links Stamnummer van de ploeg Nummer / Vergunningsnummer / naam van de spelers ( in drukletters) omcirkel het nummer van de kapitein volgorde volgens Nr. ( zoniet, vermelden in vak opmerkingen) Nummer / Vergunningsnummer / naam van de libero s libero s moeten ook vermeld staan bij de spelers. Officials Vergunningnummer en naam invullen voor de C = Coach AC = Assistent Coach V= Verzorger D = Dokter ( let op moet een dokter zijn) -C Het vak goedkeuring, in vak Scheidsr. 1 Uw Naam Land; Bel Uw vergunning nummer.

3 2. De Toss: De toss gebeurd in principe om 16 min voor de aanvang van de wedstrijd. Onmiddellijk na de toss laat u de twee kapiteins en de twee coachen tekenen ( hiermee bevestigen zij dat het vak ploegen in orde is). Indien er iemand ontbreekt / later zou toekomen, is het aan de kapitein / coach, om deze op dit moment te laten schrappen ( kan opnieuw ingeschreven worden tussen twee sets, maar kan niet aan de eerste set deelnemen). Naargelang het resultaat van de toss, kunt u nu volgende gegevens aanvullen; -A De kant van het speelveld waar de ploeg begint. -B Het team dat als eerste opslaat. -C Statuut van de ploeg. Noteer in het setvak 1 LINKS de ploeg die de 1 ste set links van u zal spelen. Deze ploeg speelt de volledige wedstrijd onder statuut A. We vullen analoog de rechter helft van setvak 1 in. Deze ploeg speelt de vollmedige wedstrijd onder statuut B. Bij de ploeg die de eerste opslag geeft, doorkruisen wij de O (in het cirkeltje). Bij de ploeg die de eerste receptie doet, doorkruisen wij de R (in het cirkeltje). Om het u gemakkelijk te maken, kunt u nu ook set 2 en 3 invullen. In de hoofding en vak ploegen duidt u ook aan onder welk statuut de ploegen zullen spelen. A of B noteren in het cirkeltje. De indicatie A/B wordt niet doorkruist. 3. Opstellingsbriefjes / rotaties: 4. Begin van de set; De opstellingsbriefjes ontvangt u ( 12 minuten voor het begin) van de coach. Door middel van deze opstellingsbriefjes gaat u als volgt te werk; Controleer of de nummers ( spelers) van het briefje ook in het vak ploegen vermeld zijn. Schrijf onder de vakjes ( I t.e.m.vi) in de lijn basisspelers de nummers zoals vermeld op het opstellingsbriefje. Noteer het juiste beginuur van de set (Begin;.);. Bij de eerste set is dit het beginuur, bij alle volgende sets is dit het einduur van de vorige set + 3 minuten Controleer de opstelling van de ploegen.

4 5. Einde van de set; Noteer het juiste einduur van de set ( einde:.). Vul in het vak rotaties de punten van elke ploeg in en omcirkel deze. 6. Werkwijze bij beslissende set ( 5 de set); Na toss noteert u in de lege cirkels de letters A en B volgens het statuut van de ploegen. In het linker gedeelte wordt de ploeg (A of B) genoteerd die links van u speelt. In het middelste deel de ploeg die rechts van u speelt. U vult vervolgens de spelers in volgens dezelfde werkwijze als de eerste set. Noteer nu de gegevens van de ploeg die links van u begint eveneens in rechter gedeelte van set 5. Bij het wisselen van kamp na het 8 ste punt, schrijft u voor de ploeg die links van u begon, de reeds behaalde punten in punten bij wisselen ( Zij spelen nu aan uw rechterkant). 7. Noteren van vervangingen; Controleer eerst en vooral of het nummer van de wisselspeler in het vak ploegen voorkomt. Het nummer van de wisselspeler wordt in het vakje onder het nummer van de basisspeler, die het veld verlaat ingeschreven In dezelfde kolom wordt in het vakje stand de setstand ingevuld (steeds de punten van de aanvragende ploeg eerst). Indien bij een volgende wissel de basisspeler terug zijn plaats inneemt, wordt het nummer van de wisselspeler omcirkeld: de setstand wordt dan nog ingevuld in het nog lege vakje. 8. Noteren van Time Outs; Onder de kolom Punten van elke ploeg zijn er tweevakken met als titel T. De eerste Time Out van een ploeg wordt steeds in het bovenste vakje onder het vakje T ingeschreven. De score van de aanvragende ploeg wordt eerst ingeschreven. De tweede Time Out wordt in het tweede vakje ingeschreven.

5 9. Noteren van sancties; Alle sancties worden genoteerd in het vak sancties W = waarschuwing (gele kaart) B = Bestraffing ( rode kaart) Uw =Uitwijzing ( gele rode en rode kaart in één hand) Us = uitsluiting ( gele en rode kaart afzonderlijk) -A Voor ongegronde aanvragen. Elke vorm van ongegronde aanvragen moet, op het ogenblik van de weigering door de scheidsrechter genoteerd worden door een X te plaatsen over de letter van de ploeg die deze fout maakt en dit in het vak ongegronde aanvraag. -B Sancties voor wangedrag; Alle sancties voor spelers moeten in het vak sancties genoteerd worden. Nummer van de speler noteren in het overeenstemmend vakje In het vak A B aanduiden van welke ploeg hij / zij deel uitmaakt door A of B te vermelden. In het vak set de set waarin de sanctie gegeven wordt In het vak stand de juiste stand op het ogenblik van de sanctie ( eerst de punten van de bestrafte ploeg). Sancties voor andere leden van de ploeg (officials). Zelfde werkwijze als hierboven, enkel gebruikt hier de afkortingen van hun functie in plaats van hun nummer. Punten gescoord ten gevolge van een bestraffing B moeten in de puntenkolom omcirkeld worden. -C Sancties voor spelvertraging; Worden steeds gegeven voor de ganse ploeg. Noteer SV in het vak W voor een waarschuwing Noteer SV in het vak B voor een bestraffing. De bestraffing voor spelvertraging houdt in dat de tegenstander een punt wint en de volgende opslag heeft. Dit punt wordt omcirkeld.

6 10. Na de wedstrijd; Na het einde van elke set, of na het einde van de wedstrijd noteert u in het vak Resultaat. In de kolom Set Duur de duur van elke set in minuten. Duur van een set; De set start vanaf het fluitsignaal van u voor de eerste opslag en eindigt met het fluitsignaal voor het laatste punt. Totale duur van de wedstrijd; Een wedstrijd start vanaf het fluitsignaal voor de eerste opslag van de eerste set en eindigt met het laatste fluitsignaal van het laatste punt van de laatste set. In de kolom P worden de punten van elke set van elke ploeg genoteerd. Vervolgens worden de punten van elke set opgeteld en in het vak Totaal genoteerd. In de kolom G wordt een 1 geschreven indien de ploeg de set gewonnen heeft en een 0 bij de ploeg die de set verloren heeft. De totale som van de sets wordt ook in het vak Totaal genoteerd. In het vak Wi worden voor elke set het aantal wissels voor elke ploeg genoteerd ( inclusief het aantal uitzonderlijke wissels). In het vak Totaal wordt de som van alle wissels genoteerd. Indien een ploeg geen wissels heeft doorgevoerd wordt er een 0 geschreven. In de kolom TO wordt het aantal Time Outs van elke ploeg genoteerd. In het vak Totaal wordt de som van alle Time Outs per ploeg gemaakt. Indien een ploeg geen Time Outs geen Time Outs heeft genomen wordt er een 0 geschreven. U noteert dan de starttijd in het vak Begin wedstrijd en eindtijd van de wedstrijd in het vak einde wedstrijd. In het vak Totale duur wedstrijd wordt de tijd in h (uur) en min ( minuten) genoteerd. In het vak Winnaar wordt de naam van de ploeg genoteerd die de wedstrijd heeft gewonnen en rechts van de 3 de sets die de gewonnen ploeg verloren heeft. In het vak opmerkingen; Noteert u alle opmerkingen, zoals Afwezigheid van een coach. (bij jeugdwedstrijden moet er steeds een coach aanwezig zijn). Nr s staan niet in numerieke volgorde. Spelers die u inschrijft / tussen twee sets / later toegekomen zijn Uitzonderlijke wissel bij een gekwetste speler Heraanduiding van een libero De juiste procedure ontbrekende documenten. (Naam, Voornaam, geboortedatum, handtekening per speler). De reden waarom uw wedstrijd later start en het juiste uur. indien gevraagd door een ploeg, het onder voorbehoud spelen en de reden. Als het om een jeugdwedstrijd gaat moet er bij 3 0 een bijkomende set gespeeld worden. Deze resultaten komen eveneens in het vak opmerkingen.

7 Indien u veel opmerkingen moet noteren gebruikt u de achterzijde van het wedstrijdblad. Let op, u moet dit ook afsluiten, ter goedkeuring laten tekenen en in het vak opmerkingen naar deze bijkomende achterzijde verwijzen. 11. Vak Goedkeuring; Tenslotte moet er in het vak goedkeuring in de onderstaande volgorde getekend worden, nadat het vak opmerkingen is afgesloten en u rustig alles nagekeken heeft in de afgeschermde ruimte; De twee kapiteins ( bij miniemen en pre - miniemen ook de coachen) U als scheidsrechter

Het Wedstrijdblad. Markeerderscursus Seizoen PSC-Oost-Vlaanderen.

Het Wedstrijdblad. Markeerderscursus Seizoen PSC-Oost-Vlaanderen. Het Wedstrijdblad Markeerderscursus Seizoen 2008-2009 PSC-Oost-Vlaanderen. Inleiding: De Markeerder. De Markeerder. > Is minimum 16 jaar. > Is aangesloten bij het VVB. Dus niet noodzakelijk bij de club

Nadere informatie

Markeren SCHEIDSRECHTERSCOMMISIE

Markeren SCHEIDSRECHTERSCOMMISIE PSC Limburg Wedstrijdblad Markeren SCHEIDSRECHTERSCOMMISIE Auteur: Evers Frank PSC Limburg Wedstrijdblad inhoudsopgave inhoudsopgave...2 1 Algemeenheden...4 1.1 Plaats...4 1.2 Verantwoordelijkheden...4

Nadere informatie

Verantwoordelijkheden van de markeerder Hij houdt het wedstrijdblad bij, overeenkomstig de regels en in samen- werking met de (tweede) scheidsrechter.

Verantwoordelijkheden van de markeerder Hij houdt het wedstrijdblad bij, overeenkomstig de regels en in samen- werking met de (tweede) scheidsrechter. De markeerder en het wedstrijdblad Verantwoordelijkheden van de markeerder Hij houdt het wedstrijdblad bij, overeenkomstig de regels en in samen- werking met de (tweede) scheidsrechter. Hij maakt gebruik

Nadere informatie

DEEL 5 Wedstrijdformulier

DEEL 5 Wedstrijdformulier DEEL 5 Wedstrijdformulier 1 VOOR DE WEDSTRIJD De teller moet controleren dat de regels en vakken van de wedstrijd, die wordt gespeeld, juist zijn ingevuld. Is dit niet het geval, dan moeten deze als volgt

Nadere informatie

NATIONAAL WEDSTRIJDFORMULIER

NATIONAAL WEDSTRIJDFORMULIER NATIONAAL WEDSTRIJDFORMULIER INHOUDSOPGAVE Verkleinde uitgave van wedstrijdformulier 3 I Voor de wedstrijd A Bovenkant van het formulier 4 B Rechteronderkant formulier 4 C Goedkeuring 5 II Na de toss voor

Nadere informatie

PROVINCIALE SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE OOST-VLAANDEREN

PROVINCIALE SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE OOST-VLAANDEREN PROVINCIALE SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE OOST-VLAANDEREN HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET INTERNATIONAAL WEDSTRIJDBLAD 2 3 Inhoud Het invullen van het internationaal wedstrijdblad gebeurt in 5 delen. Deel

Nadere informatie

Markeren. Markeerdercursus VKt stageweekend 20-08-2016

Markeren. Markeerdercursus VKt stageweekend 20-08-2016 Markeren Markeerdercursus VKt stageweekend 20-08-2016 De markeerder Moet aangesloten zijn bij de VVB maar niet noodzakelijk bij de club waar hij markeert. Is minimum 16 jaar. dl.1 Voor de aanvang van de

Nadere informatie

De hoofding. x winners loezers Lier Sted. Sporthal 25/ H1P D1P of Gew

De hoofding. x winners loezers Lier Sted. Sporthal 25/ H1P D1P of Gew Het wedstrijdblad De hoofding Antwerpen winners loezers Lier Sted. Sporthal 25/9 18.00 0433 H1P D1P of Gew Wachters L 147 823 kribbelkrabbel Op 25 september wordt de wedstrijd gespeeld A-jeugd jongens

Nadere informatie

Invullen wedstrijdformulier

Invullen wedstrijdformulier Invullen wedstrijdformulier Handboek nationale competitie 2015-2016 Voor de wedstrijd De teller moet controleren dat de regels en vakken van de wedstrijd, die wordt gespeeld, juist zijn ingevuld. Is dit

Nadere informatie

Inhoud instructie invullen wedstrijdformulier

Inhoud instructie invullen wedstrijdformulier Inhoud instructie invullen wedstrijdformulier pagina Verkleinde uitgave van wedstrijdformulier 3 1 Voor de wedstrijd Bovenkant van het formulier 4 B Rechteronderkant formulier 4 C Goedkeuring 5 2 Na de

Nadere informatie

Leidraad invulling nationaal wedstrijdformulier

Leidraad invulling nationaal wedstrijdformulier Leidraad invulling nationaal wedstrijdformulier 1 VOOR DE WEDSTRIJD A Wedstrijdinformatie aan de bovenkant van het formulier "FROTOS" is de thuis spelende ploeg, "PRIKUSA" zijn de gasten. Bron: Officiële

Nadere informatie

Het wedstrijdblad. Hoe correct in vullen? Kon BC Gistel Oostende Duva Fruit 592

Het wedstrijdblad. Hoe correct in vullen? Kon BC Gistel Oostende Duva Fruit 592 Het wedstrijdblad Hoe correct in vullen? Kon BC Gistel Oostende Duva Fruit 592 Gouden tip!!! *blijf kalm *iedereen kan fouten maken *probleem = roep zo snel mogelijk de scheidsrechter Exemplaren *wit =

Nadere informatie

Handleiding invullen grote wedstrijdformulier

Handleiding invullen grote wedstrijdformulier Handleiding invullen grote wedstrijdformulier Onderstaand treft u een handleiding aan voor het invullen van het grote wedstrijdformulier, zoals dat wordt gebruikt in de nationale competitie, de Regionale

Nadere informatie

3) Voor de wedstrijd vullen de trainer of ploegverantwoordelijke van elke team de

3) Voor de wedstrijd vullen de trainer of ploegverantwoordelijke van elke team de 1 Wedstrijdblad 1) De wedstrijdbladen zitten altijd klaar in de koffer (even zoeken, als ze er niet los in zitten zitten ze in het kartonnen mapje of ergens in de blauwe plastic map) 2) Op de wedstrijdbladen

Nadere informatie

Hoe het wedstrijdblad correct invullen vanaf U12

Hoe het wedstrijdblad correct invullen vanaf U12 Hoe het wedstrijdblad correct invullen vanaf U12 Gouden tips Blijf kalm en bij probleem, roep dan zo snel mogelijk de scheidsrechter Help elkaar aan de tafel Wat voor de aanvang van de wedstrijd? De ploegboek

Nadere informatie

Handleiding: Invullen van het wedstrijdblad

Handleiding: Invullen van het wedstrijdblad Handleiding: Invullen van het wedstrijdblad 1. Voor de wedstrijd 2 2. Tijdens de wedstrijd 4 2.1. Time outs 5 2.2. Fouten 6 2.3. Persoonlijke fout 6 2.3.1. Zonder vrijworpen 6 2.3.2. Met vrijwopren 6 2.4.

Nadere informatie

E = eerste scheidsrechter T = tweede scheidsrechter

E = eerste scheidsrechter T = tweede scheidsrechter TEKENING 11: OFFICIËLE SCHEIDSRECHTERSTEKENS tekens: 16 t/m 20 om aan te geven vastgehouden bal regel 9.3.3 tweemaal raken tekens te geven door: E = eerste scheidsrechter T = tweede scheidsrechter E de

Nadere informatie

PROVINCIALE SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE OOST-VLAANDEREN HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET INTERNATIONAAL WEDSTRIJDBLAD

PROVINCIALE SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE OOST-VLAANDEREN HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET INTERNATIONAAL WEDSTRIJDBLAD PROVINCIALE SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE OOST-VLAANDEREN HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET INTERNATIONAAL WEDSTRIJDBLAD 2 Inhoud Het invullen van het internationaal wedstrijdblad gebeurt in 5 delen. Deel

Nadere informatie

PROVINCIALE SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE OOST-VLAANDEREN

PROVINCIALE SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE OOST-VLAANDEREN PROVINCIALE SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE OOST-VLAANDEREN HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET INTERNATIONAAL WEDSTRIJDBLAD 2 Inhoud 3 Het invullen van het internationaal wedstrijdblad gebeurt in 5 delen. Deel

Nadere informatie

1. Uitdelen tablets. 2. Uitleg downloaden app Opleidingssessie volleyspike

1. Uitdelen tablets. 2. Uitleg downloaden app   Opleidingssessie volleyspike Opleidingssessie volleyspike 1. Uitdelen tablets 2. Uitleg downloaden app www.volleyspike.com Hier zeker ook wijzen op updates die regelmatig zullen gebeuren Bij downloaden kan het zijn dat er wordt gevraagd

Nadere informatie

Basketball Tafelofficieel: een introductie

Basketball Tafelofficieel: een introductie Oktober 2008 Basketball Tafelofficieel: een introductie Inleiding Bedoeling van dit document is een eerste kennismaking met de taken van de tafelofficieel bij het jeugdbasket. Een kort en hopelijk ook

Nadere informatie

Opleiding Tafelofficial 12/09/2017

Opleiding Tafelofficial 12/09/2017 Opleiding Tafelofficial 12/09/2017 Overzicht 1. Tafelofficial 2. Aantekenaar: Invullen van het wedstrijdformulier Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Bij het einde van de wedstrijd 3. Tijdopnemer: Bediening

Nadere informatie

Opleiding Tafelofficial. Papieren wedstrijdformulier. 29 augustus en 5 september 2019

Opleiding Tafelofficial. Papieren wedstrijdformulier. 29 augustus en 5 september 2019 Opleiding Tafelofficial Papieren wedstrijdformulier 29 augustus en 5 september 2019 Overzicht A. Tafelofficials: algemeen B. Aantekenaar: Invullen van het papieren wedstrijdformulier Voor de wedstrijd

Nadere informatie

De internationale volleybal spelregels. - Wijzigingen - Aanpassingen - Aandachtspunten

De internationale volleybal spelregels. - Wijzigingen - Aanpassingen - Aandachtspunten De internationale volleybal spelregels - Wijzigingen - Aanpassingen - Aandachtspunten 2013 2016 5. Ploegverantwoordelijken De libero s kunnen geen ploegkapitein of spelkapitein zijn. 5.1 De kapitein 5.1.2.1

Nadere informatie

Opleiding Tafelofficial

Opleiding Tafelofficial Opleiding Tafelofficial Overzicht 1. Tafelofficial 2. Aantekenaar: Invullen van het wedstrijdformulier Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Bij het einde van de wedstrijd 3. Tijdopnemer: Bediening van

Nadere informatie

Opleiding Tafelofficial 8-10/09/2015

Opleiding Tafelofficial 8-10/09/2015 Opleiding Tafelofficial 8-10/09/2015 Overzicht 1. Tafelofficial 2. Aantekenaar: Invullen van het wedstrijdformulier Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Bij het einde van de wedstrijd 3. Tijdopnemer:

Nadere informatie

Opleiding Tafelofficial. Najaar 2017

Opleiding Tafelofficial. Najaar 2017 Opleiding Tafelofficial Najaar 2017 Overzicht A. Tafelofficial B. Aantekenaar: Invullen van het wedstrijdformulier Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Bij het einde van de wedstrijd C. Tijdopnemer:

Nadere informatie

Opleiding Tafelofficial 30/08/2013

Opleiding Tafelofficial 30/08/2013 Opleiding Tafelofficial 30/08/2013 Overzicht 1. Tafelofficial 2. Aantekenaar: Invullen van het wedstrijdformulier Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Bij het einde van de wedstrijd 3. Tijdopnemer: Bediening

Nadere informatie

Wijzigingen. Internationale Volleybal Spelregels (IVS)

Wijzigingen. Internationale Volleybal Spelregels (IVS) Wijzigingen Internationale Volleybal Spelregels (IVS) De nieuwste IVS omvatten: Een nieuwe benadering van de definitie van de netaanrakingen en de daarbij te beoordelen fouten. Een nieuwe procedure voor

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD

ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD Deze tekst is geschreven in de mannelijke vorm. Hierachter schuilt geen enkele vorm van discriminatie tegenover het vrouwelijke geslacht

Nadere informatie

Opleiding Tafelofficial. Najaar 2018

Opleiding Tafelofficial. Najaar 2018 Opleiding Tafelofficial Najaar 2018 Overzicht A. Tafelofficial B. Aantekenaar: Invullen van het wedstrijdformulier Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Bij het einde van de wedstrijd C. Tijdopnemer:

Nadere informatie

DRAAIBOEK KLVV BEKERTORNOOIEN voor U11 - U13 - U15 voor het seizoen

DRAAIBOEK KLVV BEKERTORNOOIEN voor U11 - U13 - U15 voor het seizoen DRAAIBOEK KLVV BEKERTORNOOIEN voor U11 - U13 - U15 voor het seizoen 2015-2016 1. Doelstellingen van de bekertornooien - De Limburgse U11 - U13 - U15 jeugd ploegen meer speelgelegenheid op niveau aan te

Nadere informatie

Publicatie Playing Protocol Topdivisie en lager

Publicatie Playing Protocol Topdivisie en lager Publicatie 3.4.2 Playing Protocol Topdivisie en lager WR artikel 3.2.9.8 Vanaf dit moment is het playing protocol van toepassing dat door de Organisator is vastgesteld. datum vaststelling 6 oktober 2017

Nadere informatie

Instructie invullen wedstrijdformulier Beachvolleybal

Instructie invullen wedstrijdformulier Beachvolleybal Hoe moet het wedstrijdformulier ingevuld worden dat in de Nederlandse competitie gebruikt wordt? Het Nederlandse wedstrijdformulier is gebaseerd op het formulier zoals dat ook door de FIVB gebruikt wordt.

Nadere informatie

Spelregels U12. (5 tegen 5)

Spelregels U12. (5 tegen 5) Spelregels U12 (5 tegen 5) 2018-2019 Inhoudstafel 1. Aantal spelers per ploeg / deelname... 3 2. Speelveld... 3 3. Hoogte basketring... 3 4. Bal... 3 5. Wedstrijdduur rust... 3 6. Time-outs... 4 7. Vervangingen...

Nadere informatie

Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten

Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten De scheidsrechters wordt met aandrang verzocht onderstaande richtlijnen stipt na te leven. Deze richtlijnen

Nadere informatie

1. Categorieën. 2. Deelname

1. Categorieën. 2. Deelname Reglementen PIRAMIDAAL PROVINCIAAL VOETBAL 1. Categorieën Miniemen jongens (2006 + 2005) Cadetten jongens (2004 + 2003) Scholieren jongens (2002 + 2001 + 2000) Categorie 1 meisjes (2006 + 2005 + 2004)

Nadere informatie

Digitaal wedstrijdformulier

Digitaal wedstrijdformulier Digitaal wedstrijdformulier Agenda - Digitaal wedstrijdformulier voor welke reeksen? - Voorbereidend werk - Opstart wedstrijd - Wedstrijd afsluiten - Verslag na de wedstrijd Digitaal wedstrijdformulier

Nadere informatie

KARDINAALSBEKER VOLLEYBAL 2017 REGLEMENT

KARDINAALSBEKER VOLLEYBAL 2017 REGLEMENT KARDINAALSBEKER VOLLEYBAL 2017 REGLEMENT 1. DEELNEMERS A. De competitie staat open voor de leerlingen van het Secundair Onderwijs, behorende tot het net van het Vrij Katholiek Onderwijs. B. School = een

Nadere informatie

Aanpassing spelregels 2009-2013 Juni 2012

Aanpassing spelregels 2009-2013 Juni 2012 spelregel Spelregels Algemeen 1. Commentaren die alleen betrekking hadden op scheidsrechters (dus eigenlijk richtlijnen waren) zijn uit de spelregels gehaald en naar de Leidraad gebracht. 2. De spelregels

Nadere informatie

Instructieboekje Jurytafel

Instructieboekje Jurytafel Instructieboekje Jurytafel Doel van dit boekje Tijdens een basketballwedstrijd zijn de scheidsrechters verantwoordelijk voor alles wat op en rond het veld gebeurt. Echter, de jurytafel is voor een goed

Nadere informatie

Instructieboekje jurytafel

Instructieboekje jurytafel Instructieboekje jurytafel Nederlandse Basketball Bond Rayon Noord-Holland Inhoud Taken juryleden Balbezit-pijl Speeltijd bijhouen Wissels en time-outs Scoren o Wat wel en wat niet invullen? o Scores en

Nadere informatie

4.1 Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KBVB.

4.1 Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KBVB. 1. CATEGORIEEN VOETBAL PIRAMIDAAL PROVINCIAAL Miniemen jongens (2003 + 2002) Cadetten jongens (2001 + 2000) Scholieren jongens (1999 + 1998 + 1997) Categorie 1 meisjes (2003 + 2002 + 2001) Categorie 2

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE VOLLEY OOST-VLAANDEREN HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET INTERNATIONAAL WEDSTRIJDBLAD

SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE VOLLEY OOST-VLAANDEREN HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET INTERNATIONAAL WEDSTRIJDBLAD SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE VOLLEY OOST-VLAANDEREN HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET INTERNATIONAAL WEDSTRIJDBLAD Inhoud 2 Het invullen van het internationaal wedstrijdblad gebeurt in 5 delen. Deel I:

Nadere informatie

2017 PADEL NAJAAR INTERCLUB

2017 PADEL NAJAAR INTERCLUB 2017 PADEL NAJAAR INTERCLUB 1. ALGEMEEN 1.1. De 2017 Padel Interclub is een teamcompetitie voor spelers van clubs die aangesloten zijn bij Tennis Vlaanderen. De competitie wordt georganiseerd volgens de

Nadere informatie

SPELREGELS U12 GEWESTELIJK (B- reeks)

SPELREGELS U12 GEWESTELIJK (B- reeks) SPELREGELS 2017-2018 U12 GEWESTELIJK (B- reeks) SPELREGELS Minibasketbal - 5 1. Aantal spelers per ploeg / deelname Een ploeg mag minimum 5 spelers en maximum 12 spelers op het wedstrijdblad inschrijven.

Nadere informatie

Instructie Scheidsrechter

Instructie Scheidsrechter Instructie Scheidsrechter Een wedstrijd kan niet zonder scheidsrechter. In deze korte instructie wordt beschreven wat er van de scheidsrechter wordt verwacht, voor, tijdens en na de wedstrijd. Treedt rustig

Nadere informatie

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 60 punten voor de Heren.

Nadere informatie

Hoe tafel doen? 1. Hoe de wedstrijd- en 24 klok bedienen?

Hoe tafel doen? 1. Hoe de wedstrijd- en 24 klok bedienen? Hoe tafel doen? 1. Hoe de wedstrijd- en 24 klok bedienen? 1.1. De tijdopnemer 2 1.1.1. Functie 2 1.1.2. Hoe de klok bedienen? 2 1.2. De 24 Seconden operator 3 1.2.1. Set en Reset 3 1.2.2. Balbezit 3 1.3.

Nadere informatie

1. Categorieën. 2. Deelname. Per wedstrijd mogen er maximum 10 spelers (5 basisspelers en 5 wisselspelers) op het wedstrijdblad geschreven worden.

1. Categorieën. 2. Deelname. Per wedstrijd mogen er maximum 10 spelers (5 basisspelers en 5 wisselspelers) op het wedstrijdblad geschreven worden. Reglementen PIRAMIDAAL PROVINCIAAL Zaalvoetbal 1. Categorieën Miniemen (2006 + 2005) jongens - meisjes Cadetten (2004 + 2003) jongens - meisjes Scholieren (2002 + 2001 + 2000) jongens - meisjes 2. Deelname

Nadere informatie

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 80 punten enkel voor

Nadere informatie

SPELREGELS MINIBASKETBAL PROVINCIE ANTWERPEN SEIZOEN RONDE 2

SPELREGELS MINIBASKETBAL PROVINCIE ANTWERPEN SEIZOEN RONDE 2 SPELREGELS MINIBASKETBAL PROVINCIE ANTWERPEN SEIZOEN 2017-2018 - RONDE 2 SPELREGELS MINIBASKETBAL ANTWERPEN 2017-2018 RONDE 2-1 SPELREGELS 2017-2018 U12 SPELREGELS MINIBASKETBAL ANTWERPEN 2017-2018 RONDE

Nadere informatie

20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40

20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40 20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM - 6136 TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER 2018 U6 - U12 U8 U11 U15 08u00-11u45 12u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40 ZONDAG 30 DECEMBER 2018 U7 U9

Nadere informatie

Handleiding DWF Live bijhouden

Handleiding DWF Live bijhouden Voor het gebruik van de versie Live bijhouden kunnen verschillende devices gebruikt worden; smartphones, tablets, laptops en PC s. voor deze versie is echter wel een goede WiFi verbinding in de sporthal

Nadere informatie

KFC MARKE JEUGD PAASTORNOOI 2018 U10 U11 U15

KFC MARKE JEUGD PAASTORNOOI 2018 U10 U11 U15 KFC MARKE JEUGD PAASTORNOOI 2018 U10 U11 U15 30 & 31 maart 2018 2 april 2018 PROGRAMMABOEKJE Marke, maart 18. Beste sportvrienden, het jeugdbestuur van KFC Marke heet U van harte welkom op zijn jaarlijks

Nadere informatie

Spelregels ploegbegeleiders

Spelregels ploegbegeleiders Spelregels ploegbegeleiders Agenda : Kort overzicht Signalen scheidsrechter Officials : Ploegafgevaardigde (PA) Tijdopnemer (TO) opnemer (SO) 24 operator (24O) Blad : Enkele belangrijke begrippen Aanvallende

Nadere informatie

CURSUS SCOREN EN TIMEN - KTC. Inleiding. Taken van de scorer

CURSUS SCOREN EN TIMEN - KTC. Inleiding. Taken van de scorer CURSUS SCOREN EN TIMEN - KTC Inleiding De jurytafel Bij elke basketbalwedstrijd zijn er in principe twee scheidsrechters en twee (of bij rayonwedstrijden drie) personen achter de jurytafel, die de score

Nadere informatie

Procedure voor het gebruik van WP Online en het DWG (Digitaal Wedstrijd Formulier)

Procedure voor het gebruik van WP Online en het DWG (Digitaal Wedstrijd Formulier) WP Online Procedure voor het gebruik van WP Online en het DWG (Digitaal Wedstrijd Formulier) Ten laatste op 13-09-2018 moeten de clubs de ploegenlijsten aanvullen van de spelers die zullen deelnemen aan

Nadere informatie

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen MODALITEITEN KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2018-2019 DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL 4 Competitie

Nadere informatie

VBBL biljart programma SCOREBORD

VBBL biljart programma SCOREBORD VBBL biljart programma SCOREBORD INSTALLATIE (een nieuwe steeds aanvragen! je moet een erkenning krijgen) (een bestaande installatie kan je zomaar vernieuwen) Op de website van de VBBL onder de rubriek

Nadere informatie

Mededeling aanpassing spelregels geldig vanaf Palen. 1.3 Palen. Palen met beide zijlijnen.

Mededeling aanpassing spelregels geldig vanaf Palen. 1.3 Palen. Palen met beide zijlijnen. Mededeling aanpassing spelregels geldig vanaf 01-07-2015 Huidige tekst 1.3 Palen Palen met beide zijlijnen. Indien bevestiging in het speelveld niet mogelijk is, mag de paal geplaatst zijn op een voldoende

Nadere informatie

19e Paastornooi U 11 * Pre - miniemen

19e Paastornooi U 11 * Pre - miniemen 19e Paastornooi U 11 * Pre - miniemen Paasdagen 04 april en 06 april 2015 Indeling van de reeksen reeks A reeks B S.K. Berlaar B 9375 groen - rood Lyra T.S.V. 7776 rood - wit S.V. Grasheide 7923 geel -

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Wedstrijdformulier 1

Handleiding Digitaal Wedstrijdformulier 1 Enkel aangemelde gebruikers kunnen een digitaal wedstrijdformulier openen waarbij een team van hun club betrokken is (later enkel de thuisclub). Aanmelden dien je te doen op onze website rechtsboven in

Nadere informatie

Opleidingssessies volleyspike

Opleidingssessies volleyspike Selecteer op de tablet google chrome Surf naar www.volleyspike.com Klik op start now for free De app wordt gedownload. Na de download druk op de download file De installatie wordt aangevangen. Na de installatie

Nadere informatie

BRV Brugs Recreatief Volleybal REGLEMENTEN

BRV Brugs Recreatief Volleybal REGLEMENTEN 1. ALGEMEEN. 1.1 Alle leden worden geacht de statuten en de reglementen te kennen. 1.2 Overal waar speler vermeld staat, wordt tevens speelster bedoeld. 1.3 De reglementen van BRV zijn bindend voor alle

Nadere informatie

HANDLEIDING JURY-TAFEL

HANDLEIDING JURY-TAFEL HANDLEIDING JURY-TAFEL ONDERDELEN Algemene instructie Tijdwaarnemer Scorer 24-seconde operator Minispelregels ALGEMENE INSTRUCTIE Hoofdtaak Jurytafel: Administratief centrum. Een team samen met de scheidsrechters.

Nadere informatie

Vergadering SCHEIDSRECHTERS Gewest AA

Vergadering SCHEIDSRECHTERS Gewest AA Vergadering SCHEIDSRECHTERS Gewest AA Datum: Maandag 21 januari 2019 Uur: Aanvang stipt om 19u30 Locatie: Volmar Ekeren Pastoor De Vossstraat 19 2180 Ekeren VVB - Gewest AA - SR's Agenda 1. Verwelkoming

Nadere informatie

BEKERS VAN BELGIE. Beker van België voor vrouwen Deze beker wordt samengesteld uit ploegen per verbond enkel voor dames.

BEKERS VAN BELGIE. Beker van België voor vrouwen Deze beker wordt samengesteld uit ploegen per verbond enkel voor dames. Algemeen: BEKERS VAN BELGIE Er worden 9 verschillende Bekers van België samengesteld, waarbij de mogelijkheid wordt geboden aan elke BGB speler om deel te nemen. De volgende Bekers worden gevormd Beker

Nadere informatie

Spelregels minibasketbal seizoen

Spelregels minibasketbal seizoen De U8 competitie staat open voor spelers geboren in 2011, 2010 en 2009. Stel u bent coach van een team van 9 spelers Stel u bent coach van een team van 9 spelers. U verdeelt deze in 2 teams. 10-12m Alle

Nadere informatie

HANDLEIDING JURY TAFEL

HANDLEIDING JURY TAFEL HANDLEIDING JURY TAFEL Versie 2011 01 Rayon Oost RWC ONDERDELEN Algemene instructie Tijdwaarnemer Scorer 24 seconde operator Minispelregels 1 ALGEMENE INSTRUCTIE Hoofdtaak Jurytafel: Administratief centrum.

Nadere informatie

Playing Protocol Eredivisie-Topdivisie

Playing Protocol Eredivisie-Topdivisie WR artikel 3.2.9.8 ( ) Vanaf dit moment is het playing protocol van toepassing dat door de Organisator is vastgesteld. datum vaststelling 17 juni 2019 door Manager Wedstrijdzaken Op verzoek kan de Organisator

Nadere informatie

SPELREGELS. voor - 12 JARIGEN. Vlaamse Basketballiga 0 SPELREGELS voor - 12 JARIGEN

SPELREGELS. voor - 12 JARIGEN. Vlaamse Basketballiga 0 SPELREGELS voor - 12 JARIGEN SPELREGELS voor - 12 JARIGEN Vlaamse Basketballiga 0 SPELREGELS voor - 12 JARIGEN INHOUD 1. Spelregels Benjamins 2 2. Spelregels Prémicroben en microben. 4 3. Spelregels Peanuts... 7 BIJLAGE: Wedstrijdblad

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL R13.023 Invoering Beker van België U21 Betaald Voetbal Het UC legt onderstaande interpretatieve beslissing voor aan de Nationale Studiecommissie: 1. Motivering Teneinde de jonge, beloftevolle spelers van

Nadere informatie

1. Wat verwachten we van een clubafgevaardigde

1. Wat verwachten we van een clubafgevaardigde Functieomschrijving Clubafgevaardigde De clubafgevaardigde kan beschouwd worden als de gastvrouw (heer) van onze club. Haar/zijn manier van optreden zal in grote mate de indruk over onze club bepalen die

Nadere informatie

KVV HOUTEM WELKOMSTWOORD

KVV HOUTEM   WELKOMSTWOORD WELKOMSTWOORD Beste sportvrienden, VV Houtem heeft het genoegen u te verwelkomen op haar eerste indoor jeugdtornooi dat plaatsvindt op zaterdag 19 december 2015 voor U8 (2008) en U9 (2007) en zondag 20

Nadere informatie

6 de FRANS MOYENS JEUGDTORNOOI 2019 U 13

6 de FRANS MOYENS JEUGDTORNOOI 2019 U 13 6 de FRANS MOYENS JEUGDTORNOOI 2019 U 13 reglement 6 de jeugdtornooi Frans Moyens 1) Het 6 de jeugdtornooi FRANS MOYENS vindt plaats op de terreinen van Rangers Opdorp, Damstraat te Buggenhout Opdorp 2)

Nadere informatie

Publicatie Playing Protocol Eredivisie

Publicatie Playing Protocol Eredivisie Publicatie 3.4.1 Playing Protocol Eredivisie WR artikel 3.2.9.8 Vanaf dit moment is het playing protocol van toepassing dat door de Organisator is vastgesteld. Datum vaststelling 01 november 2017 door

Nadere informatie

Spelregels Basketbal 1

Spelregels Basketbal 1 Spelregels Basketbal 1 Agenda Regels Kort overzicht Signalen scheidsrechter Officials Ploegafgevaardigde (PV) Tijdopnemer (TO) Scoreopnemer (SO) 24 operator (24O) Den Boek 2 Enkele belangrijke begrippen

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. Tornooireglement Beker van België

Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. Tornooireglement Beker van België Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. Tornooireglement Beker van België Versie 03-08-2016 SENIOREN 1. De "Beker van België Senioren" wordt betwist onder de bepalingen van het Reglement

Nadere informatie

BOETEN OP TEKORTKOMINGEN BIJ KALENDERORGANISATIE:

BOETEN OP TEKORTKOMINGEN BIJ KALENDERORGANISATIE: BOETENLIJST BOETEN OP TEKORTKOMINGEN BIJ KALENDERORGANISATIE: Kalenderwijzigingen: O02 Algemene uur, zaal- en/of dagwijziging voor 30/06/2017... gratis O03 Algemene uur, zaal- en/of dagwijziging na 30/06/2017,

Nadere informatie

Wijzigingen Spelregels

Wijzigingen Spelregels Wijzigingen Spelregels 2016-2017 Agenda Wijzigingen regels 2016-2017 Gebruik DWF Vragen Waarom? Minder spelregels, meer spelplezier! In september 2015 is gestart met het project 'Minder spelregels, meer

Nadere informatie

SPELREGELS U10

SPELREGELS U10 SPELREGELS 2017-2018 U10 SPELREGELS Minibasketbal - 1 1. Aantal spelers per ploeg / deelname Een ploeg mag minimum 4 spelers en maximum 12 spelers op het wedstrijdblad inschrijven. Speelvolgorde wordt

Nadere informatie

VAN HARTE WELKOM. Opleidingssessies volleyspike

VAN HARTE WELKOM. Opleidingssessies volleyspike VAN HARTE WELKOM Opleidingssessies volleyspike Selecteer op de tablet google chrome Surf naar www.volleyspike.com Klik op start now for free De app wordt gedownload. Na de download druk op de download

Nadere informatie

Toelichting op het spelen met twee Libero s

Toelichting op het spelen met twee Libero s Vanaf het seizoen 2012-2013 is het in alle klassen toegestaan om uit de lijst van spelers maximaal 2 Libero s aan te wijzen. Indien een team gaat spelen met twee Libero s dan zijn er verschillende zaken

Nadere informatie

19 KERST INDOORTORNOOI 2017 K STORMVOGELS LOPPEM

19 KERST INDOORTORNOOI 2017 K STORMVOGELS LOPPEM 19 KERST INDOORTORNOOI 2017 K STORMVOGELS LOPPEM - 6136 SPORTCENTRUM DE STROOIEN HANE ALBERT VAN CALOENSTRAAT 2-8210 LOPPEM DINSDAG 26 DECEMBER 2017 U6 U12 van 08.30 tot 13.00 uur U8 van 13.00 tot 16.00

Nadere informatie

Roeselaarse Inter Club Kaarting

Roeselaarse Inter Club Kaarting Roeselaarse Inter Club Kaarting -------------------------------------------------------- ORGANISATIE EN SPELREGLEMENTEN -------------------------------------------------------- HOOFDSTUK 1 : Samenstelling

Nadere informatie

18 tem 25 jaar = geen 26 worden voor 1/1/2019 (cfr. andere leeftijdscatn.) Zal aangeduid worden op de wedstrijdvergunning: JUNIOR/U26 of SENIOR/U26

18 tem 25 jaar = geen 26 worden voor 1/1/2019 (cfr. andere leeftijdscatn.) Zal aangeduid worden op de wedstrijdvergunning: JUNIOR/U26 of SENIOR/U26 1. Wijziging benaming reeksen 2. U26 Seniors: 1 e nationale A en Beloften (zowel dames als heren) / 2 e nationale A en Beloften (enkel heren) / 1 e landelijke (dames en heren) / 2 e landelijke (dames en

Nadere informatie

PROVINCIALE FINALE ZAALVOETBAL MINIEMEN, CADETTEN EN SCHOLIEREN

PROVINCIALE FINALE ZAALVOETBAL MINIEMEN, CADETTEN EN SCHOLIEREN PROVINCIALE FINALE ZAALVOETBAL MINIEMEN, CADETTEN EN SCHOLIEREN WOENSDAGEN, 11/05/ 16 EN 18/05/ 16 INDELING Miniemen jongens Cadetten jongens Scholieren jongens - Atheneum Bilzen - T. I. St.-Lodewijk Genk

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE. De jurytafel is als volgt ingericht: SPEELVELD. Tijdwaarnemer ; Scorer ; 24 Seconde operator

ALGEMENE INSTRUCTIE. De jurytafel is als volgt ingericht: SPEELVELD. Tijdwaarnemer ; Scorer ; 24 Seconde operator HANDLEIDING Scorer ALGEMENE INSTRUCTIE De jurytafel is als volgt ingericht: SPEELVELD Tijdwaarnemer ; Scorer ; 24 Seconde operator ALGEMENE INSTRUCTIEfewv VOOR DE WEDSTRIJD Vul alle namen van de jury leden

Nadere informatie

FOOTBALL CLUB GULLEGEM 4 de Paastornooi U12-U13 TORNOOIBOEKJE

FOOTBALL CLUB GULLEGEM 4 de Paastornooi U12-U13 TORNOOIBOEKJE FOOTBALL CLUB GULLEGEM 4 de Paastornooi U12-U13 TORNOOIBOEKJE FC Gullegem organiseert zijn 4 de jeugdtornooi voor U12 en U13 onder de benaming: 4 e PAASTORNOOI U12 U13 Het tornooi gaat door op zaterdag

Nadere informatie

Inhoud: 1. Taken juryleden

Inhoud: 1. Taken juryleden Inhoud: 1. Taken juryleden 2. Balbezit-pijl 3. Speeltijd bijhouden 4. Wissels en time-outs 5. Invullen van het sheet 5.1 Teaminformatie, time-outs en fouten 5.2 In de rust 5.3 Afsluiting wedstrijd 6. Miniregels

Nadere informatie

Veranderingen spelregels en HIA TD en lager Spelregels

Veranderingen spelregels en HIA TD en lager Spelregels Rood: Zijn nieuwe veranderingen in de spelregels en HIA 2017-2018. spelregel Spelregels Opmerking In de spelregels is het wedstrijdformulier vervangen door het DWF. In de Topdivisie en 1 e divisie is men

Nadere informatie

Meer spelplezier door wijziging (spel)regels!

Meer spelplezier door wijziging (spel)regels! Meer spelplezier door wijziging (spel)regels! De NeVoBo heeft voor het komende seizoen (2016-2017) wijzigingen aangebracht in de spelregels voor de topdivisie tot en met de regioklasse. Voor wie gelden

Nadere informatie

A. GROENE KAART TWEE MINUTEN SCHORSING. De groene kaart met twee minuten schorsing geldt voor alle wedstrijden op een volledig veld.

A. GROENE KAART TWEE MINUTEN SCHORSING. De groene kaart met twee minuten schorsing geldt voor alle wedstrijden op een volledig veld. BIJLAGE 2 : DE KAARTEN A. GROENE KAART TWEE MINUTEN SCHORSING De groene kaart met twee minuten schorsing geldt voor alle wedstrijden op een volledig veld. Regel 14.1.b: Voor elke overtreding kan de speler

Nadere informatie

Zaterdag 16 augustus 2014 Terreinen Sportpark KSV Rumbeke

Zaterdag 16 augustus 2014 Terreinen Sportpark KSV Rumbeke 30 ste TORNOOI KSV RUMBEKE In Memoriam Geert Verhaeghe & Achiel Deceuninck miniemen (U12 & U13) Zaterdag 16 augustus 2014 Terreinen Sportpark KSV Rumbeke KSV RUMBEKE JEUGD Stamnummer: 5181 www.svrumbeke.be

Nadere informatie

Scheidsrechters. Basis cursus

Scheidsrechters. Basis cursus Scheidsrechters Basis cursus naam cursist:. samensteller: L.H. van Herwaarden datum: document nummer: Cursus scheidsrechter basis uitgave: 1.1 tel. 06 22936618 e-mail: scheidsrechters@allvo.eu Verenigings

Nadere informatie

Cursus Tafelofficial

Cursus Tafelofficial Cursus Tafelofficial Algemeen Tenminste 30 minuten vóór aanvang wedstrijd gereed in de zaal Geen alcohol vóór of tijdens de wedstrijd Concentratie op de wedstrijd en op de opgelegde taak Technische uitrusting

Nadere informatie

b) Indien zich tijdens de ontmoeting een ongeval voordoet, moet dit op het wedstrijdblad vermeld worden.

b) Indien zich tijdens de ontmoeting een ongeval voordoet, moet dit op het wedstrijdblad vermeld worden. Art. 4.2.2.5 Inzenden en invullen wedstrijdblad a) Het wedstrijdblad moet binnen de acht (8) kalenderdagen na de ontmoeting door de thuisploeg aan de federatie bezorgd worden. Dit kan op volgende manieren:

Nadere informatie

PROGRAMMA VOETBAL MEISJES 8 november 2017 Basvelden Zonhoven, Muizenstraat

PROGRAMMA VOETBAL MEISJES 8 november 2017 Basvelden Zonhoven, Muizenstraat PROGRAMMA VOETBAL MEISJES 8 november 2017 Basvelden Zonhoven, Muizenstraat REEKSINDELING Hogere cyclus (HSO) St.-Jan Berchmanscollege Genk SJBG Don Bosco-College Hechtel DBHE PROVIL Lommel PROVIL WICO

Nadere informatie