ABCDE ABCDE ABCDE. Handleiding voor afdrukkwaliteit. Problemen met afdrukkwaliteit opsporen. Onregelmatigheden in de afdruk



Vergelijkbare documenten
Handleiding voor afdrukkwaliteit

Als u werkt met geladen lettertypen, controleer dan of de lettertypen worden ondersteund door de printer, de hostcomputer en het softwareprogramma.

Problemen met afdrukkwaliteit oplossen

Naslagkaart. Papier in de printer plaatsen. Laden vullen

Afdrukproblemen. Afdrukkwaliteit

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel

Een fax verzenden. Het bedieningspaneel gebruiken. De computer gebruiken

Opmerking: Stel de geleiders in op de juiste positie met behulp van de formaatindicatoren aan de onderkant van de lade.

Kopiëren > Instellingen > Pagina's per zijde. Voor printermodellen zonder touchscreen drukt u op om door de instellingen te navigeren.

LET OP KANS OP LETSEL:

Een fax verzenden. Het bedieningspaneel gebruiken. De computer gebruiken

7 3/4 envelop (Monarch) 98 x 191 mm (3,9 x 7,5 inch) X X. 9 envelop 98 x 225 mm (3,9 x 8,9 inch) X X

Problemen met afdrukkwaliteit

Papier, karton of etiketten laden Transparanten laden Enveloppen laden

Betekenis van printerberichten 1

U-lader config Papierstructuur Aangepaste srtn Papiersoort Beschermenvelop Papiergewicht Papier laden Ander formaat. Papierformaat Univrsle install

Berichten op het voorpaneel

Selecteer voor meer informatie een menu-item:

Problemen met de afdrukkwaliteit

Handleiding voor kleurkwaliteit

Problemen met de afdrukkwaliteit

Naslagkaart. Naslagkaart A63P Q - 1 -

Media laden. Afdrukken. Afdrukmaterialen. Toebehoren. Problemen oplossen. Beheer

Printerproblemen oplossen

Dynamic balance. Snelgids. ineo 3301P

EPSON. Knowledge Base. Status- en foutberichten for Alc 4000

Vastgelopen papier verwijderen

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Uw gebruiksaanwijzing. HP LASERJET 8150MFP

Uw gebruiksaanwijzing. HP LASERJET

Plaatsen waar papierstoringen kunnen optreden

Aangepast papierformaat

Uitleg over de kleuren van de slaapknop en de indicatielampjes

Verhittingsstation vervangen

De inhoud van de verpakking controleren

Printerinstellingen. Energiebesparing activeren. Uitvoeropties selecteren. Phaser 5500-laserprinter

In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Plaatsen waar papierstoringen kunnen optreden

Accessoires 1. Tonercartridges. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer.

2 Druk de lengtegeleiders in en schuif deze naar de juiste positie voor het formaat papier dat u wilt plaatsen.

Eenvoudige afdruktaken

Printerproblemen oplossen

Photoconductor-eenheid vervangen

LASERJET PRO 400 MFP. Naslaggids M425

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen

Handleiding voor Drum Vervangen

Opmerking: Zorg ervoor dat het formaat van het origineel en het kopieerpapier hetzelfde zijn. Zo voorkomt u dat een afbeelding wordt bijgesneden.

Papierstoringen. Phaser 6200-kleurenlaserprinter

Eenvoudige afdruktaken

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen

Handleiding voor aansluitingen

Kopiëren. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer

Naslagkaart. Informatie over het bedieningspaneel. Betekenis van de lampjes op het bedieningspaneel. Naslagkaart

De universeellader accepteert papier met de volgende afmetingen: breedte 69,85 mm tot 229 mm. lengte 127 mm tot 355,6 mm

Handleiding met informatie

Verkorte Handleiding DX-C200. Namen en locaties. De kopieerfunctie gebruiken. De scannerfunctie gebruiken. De faxfunctie gebruiken. Problemen oplossen

Media plaatsen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer

Naslagkaart. Naslagkaart A63N Q - 1 -

Dubbelzijdig afdrukken

Supplies vervangen. Supplies vervangen 1. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer.

Speciale afdrukmethoden en - materialen

Etiketten, indexkaarten en wenskaarten

Papier. Richtlijnen voor media 1. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer.

Opmerking Als u vaak voorbedrukt papier gebruikt, dienen de papierinvoerrollers vaker te worden gereinigd.

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Naslaggids M276

Installatiehandleiding voor hardware

Eenvoudige afdruktaken

Handleiding met informatie

Gebieden waar het papier kan vastlopen

Naslagkaart. Printeroverzicht. Naslagkaart

Berichten op het voorpaneel

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving

Berichten op het voorpaneel

Installatiehandleiding voor hardware

Aanbevolen papiersoorten. Voorbedrukte formulieren en briefhoofdpapier kiezen. Geperforeerd papier kiezen

HP LaserJet P2050-serie-printer. Paper and Print Media Guide

In lade 1. Papier laden. Afdrukken. 1 Schuif de achterste papiersteun uit totdat u een klik hoort. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen

Universeellader vullen

Printkoppen reinigen. Afdrukken. 1 Druk op Menu> totdat het menu Extra wordt weergegeven. Afdrukmaterialen. 2 Druk op Select (Selecteren).

Een kopie maken. Multifunctionele printer Xerox WorkCentre 5945/5955. Startpagina Functies. Opdrachtstatus. Aanraakscherm. Start

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken:

Met het Instellingenmenu kunt u een groot aantal printerfuncties configureren. Selecteer voor verdere informatie een menu-item:

Papier, karton of etiketten laden. Briefhoofdpapier laden. Transparanten laden

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lexmark E260, E260d en E260dn Serie

Handleiding voor aansluitingen

Richtlijnen voor media

Vastgelopen papier verwijderen 1

Printermenu-instellingen

Installatiehandleiding voor hardware

Printerinstellingen wijzigen 1

Over deze printer. Printeroverzicht 1. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer.

Problemen met de afdrukkwaliteit

Onderhoud. Onderhoud

X84-X85 Scan/Print/Copy

Lexmark W812. Handleiding. juli

Met het Instellingenmenu kunt u een groot aantal printerfuncties configureren. Selecteer voor verdere informatie een menu-item:

Problemen met de afdrukkwaliteit

Transcriptie:

Pagina 1 van 8 Handleiding voor afdrukkwaliteit U kunt veel problemen met de afdrukkwaliteit verhelpen door supplies of printeronderdelen te vervangen die bijna het einde van hun levensduur hebben bereikt. Controleer of er op het bedieningspaneel een bericht wordt weergegeven over een printersupply. Los problemen met de afdrukkwaliteit op aan de hand van de volgende tabel: Problemen met afdrukkwaliteit opsporen U kunt problemen met de afdrukkwaliteit opsporen door de testpagina's voor afdrukkwaliteit af te drukken. 1 Zorg ervoor dat er papier is geplaatst in lade 1. 2 Schakel de printer uit. 3 Houd op het bedieningspaneel en de rechterpijltoets ingedrukt terwijl u de printer aanzet. 4 Laat beide knoppen los zodra de klok verschijnt en wacht tot Menu Configuratie wordt weergegeven. 5 Druk op de pijl omlaag tot Testpagina's afdrukkwaliteit wordt weergegeven en druk vervolgens op. De testpagina s voor de afdrukkwaliteit worden afgedrukt. 6 Druk op de pijl omlaag tot Menu Configuratie afsluiten verschijnt en druk vervolgens op. Printer wordt opnieuw ingesteld wordt kort weergegeven, gevolgd door een klok. Vervolgens wordt Gereed weergegeven. Onregelmatigheden in de afdruk Voorbeeld ) ) Het papier heeft zich in een vochtige omgeving bevonden en heeft daardoor vocht opgenomen. U gebruikt papier dat niet geschikt is voor de printer. Een tonercartridge, de overdrachtsmodule of het verhittingsstation is versleten of defect. Vervang het papier in de lade. Gebruik papier uit een nieuw pak. Controleer of de instellingen voor de papiersoort en het papiergewicht overeenkomen met het gebruikte papier. Gebruik geen papier met een ruw of vezelig oppervlak. Vervang de inktcartridge, de overdrachtsmoduel of het verhittingsstation.

Pagina 2 van 8 Herhaalde storingen Als sporen steeds in dezelfde kleur en meerdere keren op een pagina voorkomen: Een tonercartridge is defect. Een fotoconductor is defect. Vervang de tonercartridge bij storingen na iedere: 33,0 mm (1,30 inch) 35,3 mm (1,39 inch) Vervang de fotoconductor bij storingen na iedere: 28,3 mm (1,11 inch) 72,4 mm (2,85 inch) Als sporen herhaaldelijk in alle kleuren over de gehele pagina voorkomen: Het verhittingsstation is defect. Vervang het verhittingsstation als de storingen optreden na elke: 47,4 mm (1,87 inch) 94,8 mm (3,73 inch) 113,0 mm (4,45 inch) Licht gekleurde streep, witte streep of streep met de verkeerde kleur Voorbeeld Tonercartridge is defect. Fotoconductor is defect. Overdrachtsmodule is defect. Vervang de kleurencartridge die de streep veroorzaakt. Vervang de fotoconductor. Vervang de overdrachtsmodule. Lenzen van de printkop zijn vuil. Reinig de lenzen van de printkop.

Pagina 3 van 8 Foutieve kleurenregistratie Voorbeeld Kleur is buiten het bestemde gebied verschoven of wordt over andere kleurvlakken heen gedrukt. 1 Herkalibreer de printer. Gebruik de functie Kleur aanpassen in het menu Kwaliteit. 2 Verwijder de fotoconductor en installeer deze opnieuw. 3 Pas de kleuruitlijning aan. Zie De kleuruitlijning aanpassen op pagina 3 voor meer informatie. Opmerking: Als het probleem zich nog steeds voordoet, kalibreert u de kleur opnieuw. Pas, indien nodig, de kleuruitlijning aan. De kleuruitlijning aanpassen 1 Controleer of de printer is uitgeschakeld. 2 Houd op het bedieningspaneel en de rechterpijltoets ingedrukt terwijl u de printer aanzet. 3 Laat de knoppen los zodra de klok verschijnt. De printer voert de opstartcyclus uit, waarna Menu Configuratie wordt weergegeven. 4 Druk op de pijl omlaag tot Kleuruitlijning verschijnt en druk vervolgens op. 5 Druk nogmaals op om de uitlijningspagina af te drukken. 6 Druk op de pijl omlaag tot Instelling A verschijnt en druk vervolgens op. 7 Zoek op het afgedrukte vel de meest rechte regel van de 20 regels naast de letter A. 8 Houd de pijl naar links of rechts ingedrukt tot het betreffende nummer verschijnt en druk vervolgens op. Selectie verzenden verschijnt. 9 Herhaal de stappen 6 tot en met 8 om set A tot en met L uit te lijnen. 10 Druk op. 11 Druk op. 12 Druk op de pijl omlaag tot Menu Configuratie afsluiten verschijnt en druk vervolgens op. Printer wordt opnieuw ingesteld wordt kort weergegeven, gevolgd door een klok. Vervolgens wordt Gereed weergegeven.

Pagina 4 van 8 Horizontale strepen Voorbeeld Een tonercartridge is defect, leeg of versleten. Het verhittingsstation is defect of versleten. De fotoconductor is mogelijk defect. Vervang het verhittingsstation. Vervang de defecte fotoconductor. Verticale strepen Voorbeeld De toner loopt uit voordat deze in het papier wordt opgenomen. Tonercartridge is defect. De overdrachtsmodule is versleten of defect. Als het papier stijf is, selecteert u een andere invoerlade. Vervang de tonercartridge die de strepen veroorzaakt. Vervang de overdrachtsmodule. Verschillen in afdrukdichtheid Voorbeeld Tonercartridge is versleten of defect. Fotoconductor is versleten of defect. Vervang de fotoconductor. Afdruk is te donker Printer is wellicht niet onlangs opnieuw gekalibreerd. Instelling tonerintensiteit is te hoog, RGB-helderheid te donker, of RGB-contrast te hoog. Tonercartridge is versleten of defect. Gebruik de functie Kleur aanpassen in het menu Kwaliteit. Selecteer een andere instelling voor tonerintensiteit, RGBhelderheid of RGB-contrast onder Eigenschappen voordat u de afdruktaak naar de printer stuurt.

Pagina 5 van 8 Afdruk is te licht Printer is wellicht niet onlangs opnieuw gekalibreerd. Instelling tonerintensiteit is te laag, RGB-helderheid te helder, of RGB-contrast te hoog. U gebruikt papier dat niet geschikt is voor de printer. Kleur besparen is ingeschakeld. Toner is bijna op. Tonercartridge is versleten of defect. Gebruik de functie Kleur aanpassen in het menu Kwaliteit. Selecteer een andere instelling voor tonerintensiteit, RGBhelderheid of RGB-contrast onder Eigenschappen voordat u de afdruktaak naar de printer stuurt. Pas de instellingen voor kleurkwaliteit aan in het menu Kwaliteit. Vervang het papier. Gebruik papier uit een nieuw pak. Gebruik geen papier met een ruw of vezelig oppervlak. Zorg ervoor dat het papier dat u in de laden plaatst, niet vochtig is. Controleer of de instellingen voor papiersoort en -gewicht overeenkomen met het gebruikte papier. Schakel Kleur besparen uit in het menu Kwaliteit. Afdrukkwaliteit van transparant is laag U gebruikt transparanten die niet geschikt zijn voor de printer. De instelling Papiersoort voor de lade die u gebruikt, is niet ingesteld op Transparanten. Gebruik uitsluitend transparanten die door de fabrikant van de printer worden aanbevolen. Zorg dat de instelling voor papiersoort is ingesteld op Transparanten. Grijze achtergrond Tonerintensiteit is te donker ingesteld. Tonercartridge is versleten of defect. Selecteer een andere instelling voor tonerintensiteit met behulp van de printersoftware voordat u de afdruktaak naar de printer stuurt. Zwevende afbeeldingen De fotoconductor werkt niet naar behoren. De waarde voor Papiergewicht in het menu Papier is onjuist voor de gebruikte papiersoort. Controleer of de instelling voor papiersoort geschikt is voor materiaal dat u gebruikt. Vervang de fotoconductor. Controleer of de instellingen voor Papiersoort en -gewicht overeenkomen met het gebruikte papier.

Pagina 6 van 8 Toner is bijna op. Tonervlekjes Tonercartridges zijn versleten of defect. Er is toner in de papierbaan terechtgekomen. De fotoconductor is mogelijk defect. Vervang de defecte of versleten cartridges. Bel voor service. Vervang de defecte fotoconductor. Op de pagina verschijnen lichte tonervegen of schaduwen op de achtergrond Tonercartridge is defect of onjuist geïnstalleerd. De overdrachtsmodule is versleten of defect. Fotoconductor is versleten of defect. Verhittingsstation is versleten of defect. Er is toner in de papierbaan terechtgekomen. Printer is wellicht niet onlangs opnieuw gekalibreerd. Toepassing geeft mogelijk een gebroken-witte achtergrond aan. Installeer de cartridge opnieuw of vervang deze. Vervang de overdrachtsmodule. Vervang de fotoconductor. Vervang het verhittingsstation. Bel voor service. Gebruik de functie Kleur aanpassen in het menu Kwaliteit. Controleer de toepassing. De toner laat los U gebruikt speciaal afdrukmateriaal. De waarde voor papiergewicht in het Paper Menu (menu Papier) is onjuist voor de gebruikte papiersoort. Verhittingsstation is versleten of defect. Controleer of de juiste papiersoort is geselecteerd. Wijzig de instelling Paper Weight (Papiergewicht) van Normal (Normaal) in Heavy (Zwaar). Indien nodig kunt u de instelling Papierstructuur wijzigen van Normaal in Ruw. Vervang het verhittingsstation. Onvolledige afbeeldingen De papiergeleiders van de geselecteerde lade staan ingesteld op een ander papierformaat dan dat van het geplaatste papier. Mogelijk is er een onjuist paginaformaat geselecteerd via het stuurprogramma of de toepassing. Schuif de geleiders in de juiste positie voor het desbetreffende papierformaat. Bepaal het juiste paginaformaat via het stuurprogramma of de toepassing. Wijzig de instelling voor papierformaat zodat deze overeenkomt met het afdrukmateriaal in de lade.

Pagina 7 van 8 Scheve afdruk De papiergeleiders van de geselecteerde lade staan niet in de juiste positie voor het geplaatste papier. U gebruikt papier dat niet geschikt is voor de printer. Schuif de geleiders in de juiste positie voor het desbetreffende papierformaat. Controleer of de breedtegeleider zich niet te ver van de papierstapel bevindt. Controleer of de breedtegeleider niet te strak tegen de papierstapel is geplaatst. Controleer of de lengtegeleider zich niet te ver van de papierstapel bevindt. Controleer of de lengtegeleider niet te strak tegen de papierstapel is geplaatst. Zorg ervoor dat u papier gebruikt dat voldoet aan de printerspecificaties. Onjuiste marges De papiergeleiders van de geselecteerde lade staan ingesteld op een ander papierformaat dan dat van het geplaatste papier. Automatische formaatdetectie is ingesteld op Uit, maar u hebt een ander papierformaat in de lade geplaatst. U hebt bijvoorbeeld papier van het formaat A4 in de lade geplaatst, maar Papierformaat niet op A4 ingesteld. Schuif de geleiders in de juiste positie voor het desbetreffende papierformaat. Zorg dat de instelling voor papierformaat overeenkomt met het formaat van het papier in de lade. Geef het juiste paginaformaat op via Eigenschappen of het programma. Lege pagina's Verpakkingsmateriaal is niet van de tonercartridge verwijderd. Toner is bijna op. Tonercartridge is defect of leeg. Printer heeft onderhoud nodig. Verwijder het verpakkingsmateriaal van de tonercartridge en plaats de cartridge weer terug. Verwijder de tonercartridge uit de printer. Schud de cartridge een aantal malen heen en weer en plaats deze weer terug. Installeer een nieuwe tonercartridge. Bel voor service. Volledig gekleurde pagina's Fotoconductor is niet correct geïnstalleerd. Fotoconductor is defect. Verwijder de fotoconductor en installeer deze vervolgens opnieuw. Vervang de fotoconductor.

Pagina 8 van 8 Printer heeft onderhoud nodig. Bel voor service. Papier krult erg De instellingen voor papiersoort en -gewicht zijn niet geschikt voor het papier of het speciale afdrukmateriaal dat in de printer is geplaatst. Papier is opgeslagen geweest in een vochtige omgeving. Wijzig de instellingen voor papiersoort en papiergewicht voor het papier of het speciale afdrukmateriaal in de printer. Vervang het papier. Gebruik papier uit een nieuw pak. Bewaar papier altijd in de originele verpakking en pak het pas uit als u het gaat gebruiken.