Deze nieuwsbrief wil ik echter starten met een heel leuk en lief berichtje onze nieuwste toekomstige Future is namelijk geboren.

Vergelijkbare documenten
Tub Toernooi. Hoi Allemaal,

Zaterdag 12 maart was voor onze vereniging een dag met uitwedstrijden. 8 teams moesten op reis om een wedstrijd te kunnen spelen.

Team U10 & onze Future Noa

Hoi Allemaal, Wedstrijdschema 1 & 8 oktober Zaalwacht: Bas Planken einde Manon de Bruin / Mees Kamsteeg

11 februari 2016 Nummer 4. Hoi Allemaal,

Minipolo toernooi in Apeldoorn

37 e jaargang nr december

Flax Field Fighters U10 vs BOB U10

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

CBV BINNENLAND STARTTOERNOOI

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

KFC Turnhout Wedstrijdverslagen U10

Nieuwsbrief FFF Nummer 1. Hoi Allemaal,

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

zondag 20 september 2015

Team U12-1 was om uur aan de beurt. En ook dit team had het gemakkelijk deze week tegen de Crackerjacks.

De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring!

Verslagen oktober en 4-5 november

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

Donderdag 28 december Sportpark Duinwetering

Cobie kreeg lesje van "de Mario",

Nieuwsbrief Jongste Jeugd

Informatieavond Spelregels BV Schijndel

13-jan uur FFF Heren Cady 2 Sporthal de Ridderhal Wedstrijdnummer: WHS2A Competitie No.: A L. Manon de Bruin / Sanne den Outer

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem. Van Heemstraschool

Rheko info nr mei adres Rheko: website :

Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017

Verslagen partijen 2 e ronde

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

ESDO E2 wint thuis van Luno E3

Weekmail 29. Koningsspelen / meivakantie De meivakantie is begonnen. Alle kinderen verwachten we weer op maandag 12 mei. Mooie weken toegewenst.

Inhoud: Hier naast/onder staat wie er met de prijs vandoor gaat. Verder is er een leuk verslag van U12.

P rogramma T oernooi: Divisie C1 Ronde 4 Delft - Julianadorp 1:30 Uur, 121km. Basketbalterm 6 : Baseline - de achterlijn (onder iedere basket).

NIEUWSBRIEF KIDSCLUB GO AHEAD EAGLES JANUARI 2019

Minipolo toernooi in Zutphen

Uitleg spel en spelregels voor ouders

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België)

Workshop Spelregelkennis. Deel 2

SPELREGELS U8

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12

Inhoud: 1. Taken juryleden

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Welkom nieuwe leden. Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Tafelen bij een wedstijd. Hoe werkt dat en waar moet ik allemaal aan denken?

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Good Luck MB1 - Riel MB1

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

We zijn goed op weg!!!!

Schoolbasketbal Leusden 4 januari 2018

Weekbrief 10. Heren 1 Dames 1 Heren 2 Heren 3 Heren 4 Jongens Pupillen 7 Pupillen 5

CURSUS SCOREN EN TIMEN - KTC. Inleiding. Taken van de scorer

SPELREGELS U10

Instructieboekje jurytafel

Nieuwsbrief april 2019

SPELREGELS MINIBASKETBAL PROVINCIE ANTWERPEN SEIZOEN RONDE 2

Afdelingsontmoeting Grootebroek

Nr Finaleronde seizoen , Op sporthal Oostervant te Rotterdam.

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36

Spelregels U12. (5 tegen 5)

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

Wedstrijdverslagen 12 en 13 september 2015

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3

VTC Woerden Volleybal voor jong en oud!

Instructieboekje Jurytafel

Kampioenen! Nr. 8 Juni Inhoud:

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

Introductie basketbal seizoen

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

School basketbal toernooi

Spelregels minibasketbal seizoen

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar , Grootegast, 31 augustus 2010

Ring Pass MB4 versus Victoria MB2 2-2

25-nov uur Flush 72 FFF U18-2 Sportcentrum Papendrecht Lange Tiendweg 12, 3353 CW, Papendrecht,

Dinsdag 6 november 2018

Bowlingvereniging Tholen

Nieuwsbrief. Nr

SPELREGELS U12 GEWESTELIJK (B- reeks)

68 e jaargang nr. 16 Seizoen 2014/2015

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S

Al vanaf de 1ste minuut zijn onze helden erop gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Volleybalvereniging AMstelveen

Good Luck B2 - Baronie B5. Drie punten verdient, maar slechts een binnengehaald! 01 dec 2012

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats.

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor.

Uitleg en introductie voor de jeugd

Bedankt allemaal weer voor de input en veel leesplezier!

Jongste Jeugd. De voornaamste (spel)regels seizoen Bijeenkomst voor ouders

Transcriptie:

Hoi Allemaal, Hier ben ik weer met een nieuwe nieuwsbrief. Ook deze keer zal ik de wedstrijden beschrijven. Afgelopen zaterdag 23 januari was onze eerste, echte uit basketbal dag van het seizoen. En ook dit keer heb ik leuke wedstrijdverslagen toegestuurd gekregen. Die ik verderop zeker met jullie zal delen. Deze nieuwsbrief wil ik echter starten met een heel leuk en lief berichtje onze nieuwste toekomstige Future is namelijk geboren. Op vrijdag 15 januari is Jente Berkhoudt GROTE ZUS geworden. Anke en Timo hebben hun tweede prachtige dochter gekregen Vanaf hier wil ik jullie SUPER feliciteren & en heel veel geluk en gezondheid toewensen!! Bericht van de penningmeester: Binnen de Flax wordt de contributie verdeeld over twee seizoenshelften. Het is bijna eind januari en dat betekent dat het tijd is om de tweede seizoenshelft te incasseren. De incasso zal plaatsvinden op 1 februari as. Binnen de NBB is er helaas een nieuwe regel van kracht met betrekking tot de spelerskaarten Voorheen kreeg je bij inschrijving je spelerskaart van de bond gratis. Indien je je kaart verloor, moest je zelf een nieuwe kaart betalen. Nu is zelfs de eerste kaart niet meer gratis, maar kost deze 5,00. Dit bedrag zijn wij genoodzaakt door te berekenen. Op het moment dat leden wedstrijden gaan spelen zal het geïncasseerde bedrag als volgt zijn samengesteld: - Seizoenshelft - Tenue - Spelerskaart

Zaterdag 23 januari werden de eerste uitwedstrijden gespeeld. 7 teams om precies te zijn waren er dit weekend ingeroosterd. Team U12-2 stond als eerste gepland. Helaas bleek basketbal vereniging Rotterdam Zuid niet zo heel goed georganiseerd te zijn. Ons team stond gereed in gymzaal de Aalsdijk, maar naast het team van Rotterdam Zuid waren er geen ballen, geen sheet en ook geen coach. Best een beetje raar Jasper heeft echter met de assistent afgesproken dat er geprobeerd gaat worden om de wedstrijd te verzetten Om 11.00 uur was het de beurt aan HS22. Zij speelden tegen De Dunckers in Hilversum. Na een super heftige en bloedstollende wedstrijd op zaterdag 16 januari was het vandaag niet al te spannend. Er was een flink verschil in kwaliteit en door middel van de vele Fast Breaks scoorden onze mannen veel punten. Het derde kwart was wat chaotischer, maar na 4 perioden was de stand 32 60 gewonnen!!

Onze mini s speelden tegen BV Voorne uit Brielle. Ook deze week heeft Coach Elvis een super leuk verslag geschreven, dat ik graag met jullie wil delen. 23-jan-2016 BV Voorne U10 vs Flax Field Fighters U10 Onze eerste uitwedstrijd van 2016 was op 23 januari tegen de nr.1 van de eerste helft van het seizoen 2015-2016. De Flax Field mini s moesten dit keer om 10:15 uur bij de Ridderhal (H.I. Ambacht) verzamelen om naar sporthal Dukdalf (Brielle) te reizen. De FFF U10 line up bestond uit Kyano, Kaj, Florian, Daan, Noa, Luc, Calvin, Thom, Maikel en Dano. Rick kon dit keer helaas niet aanwezig zijn en Coach Sarah kon er vanwege een eigen wedstrijd ook niet bij zijn. Omdat de Flax Field mini s tijdens de vorige game erg veel moeite hadden om van dichtbij raak te schieten, bestond de voorbereiding en warming up (met dank aan Scout Sylvana en assistent Djayden) voornamelijk uit dichtbij de basket schieten en eigen bal afvangen. Kyano, Kaj, Florian, Daan en Noa mochten de eerste periode starten. De Flax Field mini s wisten dat ze tegen een ervaren team zouden spelen en deden erg hun best om vanaf het begin de druk op te voeren. Aan het einde van de tweede periode stond het gelijk met 4-4. In de derde periode waren de spelers van BV Voorne erg dominant en scoorde fastbreaks na fastbreaks. De Flax Field mini s waren in deze periode niet opgewassen tegen de zeer strakke verdediging van BV Voorne. Met zeer veel moeite konden de Flax Field mini s de bal uitnemen en een paar keer over de middenlijn dribbelen. In de derde periode heeft FFF niet gescoord en was de stand uiteindelijk 16-4 in het voordeel van BV Voorne. De Flax Field mini s waren nog zeker niet van plan om op te geven. Door slim samenspel kreeg FFF iets meer kansen en zorgden Thom en Maikel voor wat extra punten voor FFF. De welverdiende rustperiode werd nog even benut om duidelijk te maken wat er verbeterd kon worden aan het spel. Vooral de manier van vrijlopen en het uitnemen van de bal werden nog eens goed besproken en geoefend. Met 10 punten achterstand (18-8) begonnen de strijdlustige Flax Field mini s aan de tweede helft. Tot en met de 7 e periode ging het gelijk op en was BV Voorne niet meer in staat om verder uit te lopen.

De Flax Field mini s wisten dat het in de 8 ste periode moest gebeuren, dat was hun laatste kans om er nog iets van te maken. Met een zeer sterke verdediging konden de Flax Field mini s heel veel ballen van de tegenstanders stelen en balbezit houden. Na drie minuten kwamen de Flax Field mini s langzaam terug en scoorde maar liefst 3 keer. Dit was helaas niet voldoende om te winnen. Eindstand in het voordeel van BV Voorne was uiteindelijk 22-18. Wederom een trotse Coach van een leuk sportief team. Uiteraard werden de toeschouwers (ouders) met applaus bedankt voor hun aanwezigheid en support. En ook dit keer werden de mini s na de wedstrijd beloond voor hun inzet met snacks en drinken. Kyano (2 pnt), Luc (2 pnt), Thom (4 pnt), Maikel (10 pnt). GOOO FIGHTERS!!!! Team U16 moest naar Dirksland of all places. Dit betekende vroeg verzamelen en best lang in de auto. Met 3 gevulde auto s gingen Maurits, Thomas, Sarah, Daan, Yanick, Sjoerd, Mert, Noah, Roderick en coach Mees op pad. Pieter kon niet mee, want die had zelf een wedstrijd. De eerste 2 kwarten gingen beide teams redelijk gelijk op. U16 ging de rust in met 6 punten voorsprong. Best een lekker gevoel!! Echter alle spelers voelden dat er meer in zat. Dus na de rust werd de druk opgevoerd. En dat bleek inderdaad teveel te zijn voor Sparta Go. In het derde kwart konden de spelers van Sparta Go de Flax niet meer aan. En liep FFF U16 met gemak uit. Eindstand 16 52 goed gedaan team

De eerste uit wedstrijd van U14 was aanzienlijk dichter bij. Team U14 speelden namelijk tegen Rotterdam Zuid in sporthal De Enk en erg prettig hier was het wel goed geregeld bij basketbal vereniging Rotterdam Zuid. Coach Vito heeft een super leuk verslag geschreven over de wedstrijd, dat jullie hieronder kunnen lezen. Flax Field Fighters u14 vs Rotterdam Zuid Na een mooie start van het seizoen waren de jongens en meisjes van u14 helemaal klaar voor de eerste uit wedstrijd van het seizoen. Het beloofde een pittige wedstrijd te worden want er waren veel spelers afwezig door een heersend griepje. Ook onder de aanwezige spelers zaten een paar jongens en meisjes die zich niet helemaal lekker voelde maar toch besloten hadden om te komen spelen, bikkels! Om 12 uur stonden de 7 spelers paraat op het veld, klaar om te spelen. In de eerste minuut kreeg het team helaas al een paar tegenscores omdat iedereen nog een beetje aan het slapen was, ondanks dat werden er wel mooie kansen gecreëerd maar de schoten wilden helaas niet vallen! Gelukkig schrok iedereen in de 2 e kwart wakker waardoor de verdediging gelijk strakker werd opgezet. Hierdoor lukte het Rotterdam niet zo makkelijk meer om punten te scoren waardoor het verschil in punten beperkt bleef. Ook de aanval ging steeds beter waardoor wij steeds meer gingen inlopen op de tegenstander. De 2 e kwart kwam ook ten einde en dit was maar goed ook omdat iedereen aardig vermoeid begon te raken en eerdere blessures begonnen bij sommige spelers weer op te spelen. De spelers hadden nu gelukkig een paar minuutjes pauze zodat ze even op adem konden komen en weer energie op doen voor de 2 e helft.

De 2 e helft begon goed, er werden veel punten gescoord maar het gat tussen de scores bleef erg groot. De fast break werd wel steeds beter benut waardoor er meer kansen ontstonden en iedereen eindelijk zijn scores kon maken. Tijdens de 3 e kwart bleef de score stand erg gelijk omdat RZ ook weer sterker werd in de aanval. De 4 e kwart werd super goed gespeeld! Iedereen liet zich de laatste 10 minuten nog van zijn beste kant zien en er werd gespeeld met een sterke verdediging waardoor scoren niet zo makkelijk meer ging voor Rotterdam. Onze aanval liep ook weer lekker maar uiteindelijk was het score verschil te groot om te evenaren. Iedereen goed gespeeld en wij zijn weer super trots! Bas & Vito Eindscore: 75-34 voor Rotterdam-Zuid

Onze Flax Field Dames mochten deze zaterdag ook eindelijk weer aan de bak na een lange winterstop. De dames hoefden niet ver te reizen, want de wedstrijd was tegen Binnenland in Barendrecht. Het is een afwisselende wedstrijd geworden met periodes waarin de Flax dames redelijk de leiding namen en momenten waarop het wel heel spannend werd!! Uiteindelijk hebben ze gewonnen met 42 45. Angelique Stremler heeft tijdens de wedstrijd tegen Binnenland gecoacht, omdat coach Anke van haar welverdiende rust en mooie meiden aan het genieten is In het onderstaande verslag heeft coach Angelique de wedstrijd samengevat: We begonnen de wedstrijd niet zo heel goed, waardoor het in het eerste kwart slechts 2 4 werd. Gelukkig ging het vanaf de 6 de minuut in de tweede kwart een stuk beter en scoorden we wel. Het tweede kwart werd met 10 23 door ons afgesloten. En heel prettig in het derde kwart hadden wij ook de overhand. Met 24 39 werd het derde kwart door ons gedomineerd. Tot aan de vijfde minuut in het vierde kwart stonden we voor. Wij hebben daarna niet meer kunnen scoren maar Binnenland deed dit wel. Het werd de laatste minuut zo spannend dat we nog maar 1 punt voor stonden. Zenuwslopend was de laatste minuut!! In de laatste seconden kregen wij nog 2 vrije worpen die alle twee zaten. Binnenland nam nog een time out en mocht daardoor bij de vrije worp lijn de bal innemen. Doordat wij goed verdedigde is het Binnenland niet gelukt nog te score. Eindstand 42-45 Winst voor FFF Dames

De laatste in de rij vandaag was team U12-1. Zij moesten om 15.00 uur in Spijkenisse zijn om te gaan strijden met de Hurricanes. Vorige week werd al wel duidelijk dat tweede klasse spelen aanzienlijk pittiger was dan derde klasse. Dus een positieve spanning hing er wel in het team. Eenmaal binnen werd duidelijk dat dit hetzelfde team van de Hurricanes was, dat twee jaar geleden behoorlijk over onze kids heen gewalst was Tijdens de line up stonden de koppies vastberaden en optimistisch. Djayden, Merlijn, Owen, Abby, Samuel, Fleur & Sylvana hadden er zin in!! Kom maar op Hurricanes Al snel werd het helaas duidelijk, dat dit niet een goede zaterdag was voor U12-1. Ze konden elkaar niet goed vinden, we stonden veel stil en waren niet scherp. En de Hurricanes helaas wel. De Flax had moeite met het afmaken en scoren. Maar opgeven was nog geen optie!! De rust werd gestart met 22 11. We hadden nog steeds kans De irritatie was inmiddels wel hoog opgelopen. Het team kon de achterstand niet goed handelen en daar maakte de Hurricanes dankbaar gebruik van door extra heftig aan te vallen en fouten van onze kant te overdrijven. De sfeer werd grimmiger Bovendien werd ook in deze wedstrijd maar weer eens overduidelijk hoe bepalend de rol van de scheidsrechter is. Ik weet heus wel dat een scheids niet alles kan zien, maar het is best raar dat ze de fouten van de Flax wel zagen en die van de Hurricanes niet. Om maar te zwijgen van het feit dat als de Flax over de buitenlijnen kwam er gefloten werd en andersom niet!! Al met al is het een leerzame wedstrijd geweest. Coach Jenna heeft genoeg punten kunnen noteren waarop getraind kan worden. En we hebben deze wedstrijd ook allemaal kunnen zien, dat dit niet alleen basketbal vaardigheden zijn. Genoeg punten op de lijst om dit seizoen te gaan overwinnen. Goooo Fighters!! Ik heb er vertrouwen in, want U12-1 is een geweldig team met Super Kids en coach Eindstand 37 17 verloren.

Verliezen en winnen soms zit het mee en soms niet. Geen probleem ben ik van mening, want alleen maar winnen met grote dubbele cijfers is ook niet leuk spelen. Volgende week gewoon weer nieuwe kansen voor de verschillende teams. Vrijdag 29 januari staat er een wedstrijd van de dames op het rooster. De meeste andere teams kunnen er zaterdag 30 januari weer tegen aan!! Hopelijk vinden jullie het leuk om over onze Flax teams te lezen?! Als jullie mij dit willen laten weten, dan kan dat op het volgende mailadres nieuwsbrief@flaxfieldfighters.nl Via de mail kunnen jullie mij ook laten weten als je iets in de nieuwsbrief wilt vermelden of wilt laten vermelden. Insturen van een verslag zoals bijvoorbeeld Coach Elvis doet, is een mogelijkheid, maar ik vind het ook zeker leuk om foto s te ontvangen. Dit kunnen foto s van een wedstrijd of training zijn of gewoon leuke foto s die je wilt delen Voor nu de groetjes José Lensen Tot slot nog 2 schitterende acties van Samuel uit en Djayden uit U12-1.