Home Sweet Home! Deel 1

Vergelijkbare documenten
It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal!

Als je een pakket hebt, tref je een apart pakketjes aan voor het kastje met de pockets. Hierin zit alles dat je nodig hebt: van chipboard,

The Little Birdhouse

The Good Old Times, deel 1

Home Sweet Home! Deel 7

My Travelbook, deel 1

Om het dak straks mooi een punt te geven, moet er een kleine "contructie" onder worden gebouwd. Hiervoor zitten in het pakket twee chipboarddelen van

Scraptacular. The Suitcase. workshop beschrijving. design. a Tiny Project van Scraptacular design. Tiny Project The Suitcase

The Christmas Carrousel

The Winter Workshop: Home for X- Mas

A Little Birdie, deel 1

My Travelbook, deel 5

en de achterzijde van de la zijn bijna gelijk... maar toch niet helemaal. Zet er met potlood op welke wat is zodat je je niet kunt vergissen.

A Christmas Carol. Hallo allemaal,

Strik nu het steuntje zo dat het lijstje in een mooie schuine hoek staat. Het lijstje kan in de kast!

! Doe een stukje tape op de rug van het boek aan de bovenzijde. Leg hier het touwtje op met een lusje dat ander halve cm. uit steekt boven de rand.

Neem de 6 envelopjes. We gaan ze in elkaar zetten en dicht lijmen. Het is belangrijk dat je alle randen goed lijmt en de enveloppen goed in elkaar

The Good Old Times, deel 2

Home Sweet Home! Deel 4

Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow! Vandaag gaan we aan de slag met de sneeuwman en we maken het "kastje" van vorige week verder af.

! We starten met alle cirkels. Controleer of je vier maal vijf cirkels hebt van de maten die je in het boodschappenlijstje terug kunt vinden.

Hallo allemaal! Wat heb je nodig?

The Winter Workshop: Sweet Little Tree

The Good Old Times, deel 4.! Hallo Allemaal! Welkom bij de laatste aflevering van The Good Old Times. Vandaag maken we het kastje af.

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn!

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken.

My Travelbook, deel 3

WERKBESCHRIJVING - Tekeningenmap

Owl. Uil.

Bouwbeschrijving RBC Delta 400 door Ben Caris.

! Druk het Broken China kussen enkele malen op het kraftsheet.

My Travelbook, deel 6

Bouwinstructies Astroset Maan en planeten

Brievendoos labels en kaartjes

S C I E N C E C E N T E R

Poppenhuis of garage maken

Opvouwbare kubus (180 o )

Skatepark voor een vingerskateboard. Skatepark voor een vingerskateboard. Skatepark voor een vingerskateboard

Rrrolletjesvliegtuig

My Travelbook, deel 2


Speaker ipad 3 Reparatie handleiding

Bouwbeschrijving speed

Hecht na toer 25/27/29/31/33/35 de draad af en werk de draadjes netjes weg. Haak dit pand nog een keer.

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie.

De panden Toer 1 Toer 2 t/m 25/27/29/31/33/35 Haak vanaf hier alleen nog maar in de achterste lussen.

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Beetle Bit Glas Snij Systeem

It s Magic. Uiteraard kun je deze beschrijving ook printen of op je tablet plaatsen indien je wilt werken terwijl je geen internet verbinding hebt.

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Opdracht 1 Werkblad Tekenen met Tape. Opdracht 2 Werkblad Make your own Mondriaan. Opdracht 3 Werkblad Hands in tape

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l p e r c e e l

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Peperkoekhuisje. 250 ml gepasteuriseerd eiwit Poedersuiker. 200g pure chocolade

Torens van Hanoi. Een legende?

Hoe kan je het beste behangen?

HOE IK EEN BALG MAAK

Sinterklaas knutselen

Montagehandleiding Speeldroom

Werkbeschrijving tekenmap met elastiek

Schroef de zijplaat van de goot vast met de schroeven in de gaten aangegeven met rood en dek ze af met een eindkapje.

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier.

Modelvliegtuigbouw. Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II. Auteur; Wout Heijne. Lay out Jeroen van den Brand

Handleiding bij de constructie van de Hydraulische machines uitgereikt ter gelegenheid van techniek toernooi 2009

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Installatie instructies Lago

Alu ceder tuinschuurtjes

werkbeschrijving voor jouw eigen * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje'

'Onder-je-Boompje' * werkbeschrijving *

versie Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen.

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden.

MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING

Petra van Dam juni 2014

Wasmand met hoekkastje

PADDY. Alternatief. Jan van Leeuwen

FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN

Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem *

forum.zelfbouwaudio.nl

Detector installatie. Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel. HiSPARC. 1 Detector bouw handleiding. 2 Materiaal lijst

Touchscreen ipad 3 Reparatie handleiding

Augustus Mailing 2013

Vlinder maken met een koffiefilter

Het reviseren gebeurt geheel op eigen risico. Lees de brochure eerst geheel door.

Handleiding voor BAKKERA notitie boekje productie- voor Makom desycle werkplaats - Latin Sisters Design Productions (LSDP), november

Patroon Een bijzonder mooie tas

Jan van Leeuwen

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken

LCD scherm ipad 3 Reparatie handleiding

Home button sheet holder ipad 3 Reparatie handleiding

Minibieb groot formaat

LCD scherm ipad 2 Installatie handleiding

Het overtrekken van een stoel, stap voor stap.

Tutorial jongensblazer

Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering

bijlagen groep 5 en 6

Transcriptie:

Home Sweet Home Deel 1 Eindelijk is het zover Het lange wachten wordt beloond want vandaag starten we met de derde online workshop Home Sweet Home In acht weken tijd maken we het huisje. (met inhoud) Alles wordt uitgelegd aan de hand van foto's hier op het weblog. De eerste aflevering start dus vandaag op een vrijdag, maar verder worden alle afleveringen op woendagen geplaatst. Je kunt mee doen met je eigen materialen maar we hebben ook nog enkele pakketten voor de verkoop. In het pakket zit alles wat je nodig hebt, behalve de inkt, lijm, tape en de gereedschappen die je nodig hebt. Wil je meer weten over het pakket? Klik dan in de rechter kolom op Home Sweet Home.

Voor je begint is het handig als je start met het maken van de stroken van kraftpapier. Neem stevig kraft (inpak) papier, dus geen kraft cardstock. Snijdt er stroken van die net iets breder zijn dan twee maal het dubbelzijdig tape dat je wilt gebruiken. Plak er twee stroken tape op en ril in het midden tussen de tape de vouwlijn. Het werkt het prettigst als je stroken maakt van ongeveer 30 cm lang. Als je een pakket hebt, zit er een flink stuk kraftpapier in het pakje van week 1. Maak niet alles op, want er is later nog een deel nodig om een aantal vlakken te beplakken. Start bijvoorbeeld met het maken van 15 stroken zodat je even vooruit kunt.

Vandaag zetten we het huis voor een groot deel in elkaar. Hiervoor heb je de volgende onderdelen van 2 mm dik chipboard nodig: twee zijwanden, een bodem, twee dakdelen, een vloertje voor de verdieping, twee muurtjes voor de voorzijde, 4 randjes voor de dakgootjes en twee stroken canvaspapier.

De bodemplaat is 8" x 10". De randjes voor de dakgootjes zijn ongeveer 8" lang en een halve centimeter breed. In het pakket zitten ze aan elkaar en moet je ze zelf even los snijden. (Ja, als je al eerder een workshop van me gevolgd heb, weet je dat ik in inches werk. Niks om van te schrikken want op veel linialen staat inch en centimeter aanduiding. Alles binnen de scrapbook industrie komt uit Amerika en daar werkt men met inches. Vandaar dat je in mijn beschrijvingen meestal inches aantreft. Toch zul je ook zien dat ik soms centimeters gebruik en soms gebruik ik ze door elkaar... Sorry als dat verwarrend werkt, maar iedere "gek" heeft zo z'n eigen gebrek...) De zijwanden van het huisje zijn 5" breed en 10" hoog. De punt voor het dak start aan de zijwand op 5" vanaf beneden. Je hebt twee zijwanden nodig.

Als verdieping / vloertje heb je een deel van 6" x 5" nodig en er zijn twee stukjes van 5" hoog nodig voor de wandjes aan de voorzijde. De ene is 1" breed en de andere 2".

De dakdelen zijn 6,5" hoog. Onderaan is het deel 7 1/4" breed en bovenaan 9 1/4". Aan beide kanten bovenaan dus een inch breder dan aan de onderzijde. Je hebt er twee nodig. Tot slot heb je nog twee stroken canvas nodig van 5 cm breed en 30 cm lang. Alle chipboard delen kun je nalopen met een oude papieren vijl. Randjes en oneffenheden krijg je daar gemakkelijk mee weg. Teken op de bodemplaat de plek af waar je het huisje gaat maken. Zo weet je straks waar je de wanden moet plaatsen. Het huisje wordt 5" x 6". Leg om af te tekenen het vloertje op je plaat en teken het huisje af op de plek die jij mooi vindt hiervoor. Mijn huisje staat 1" vanaf rechts. Zorg wel dat de achterzijde tegen de onderrand aan komt, dus niet een huisje op het midden van de plaat. Als je het huisje midden in zet, heb je later geen ruimte meer om er een stoepje voor te maken.

Plak twee stroken kraft papier aan de zijkanten, ze vallen binnen de lijn die je getekend hebt.

Doe lijm naast de strook. Zorg dat je lijm gebruikt die geen water bevat, dat trekt namelijk in het chipboard en dat gaat dan soms weer bobbelen door het vocht.

Plaats een van de twee zijwanden op de lijn. Je zet hem in de lijmstreep die je net gezet hebt en plakt daarna de strook eraan vast. Om te zorgen dat de wand niet om valt kun je er aan de achterzijde even iets tegenaan zetten.

Plaats ook de tweede wand. (En hier moet ik misschien zeggen: Let niet op de rommel... Maar volgens mij vinden de meeste dames het alleen maar leuk om te zien wat voor heerlijke chaos er op mijn werkplek ontstaat tijdens het ontwerpen...)

Zet nu twee stroken aan het vloertje.

"Hang" het vloertje tussen de wanden. Zorg dat dit precies is op de plek waar de schuine wand begint. Als je het hoger doet steekt de vloer een stukje uit naast de schuine wand en dat is niet de bedoeling.

Neem nu het brede wandje en zet het aan de voorzijde op de plek waar het moet komen. Meet eerst of er geen stukje af moet omdat het zo kan zijn dat je vloertje iets lager hangt dan dat het wandje hoog is. Als dat gebeurt steekt het wandje uit boven de vloer en dan levert later problemen op.

Snij dus als het nodig is een randje van het wandje af.

Doe aan drie kanten, zoals op de foto, stroken kraft aan het wandje.

Zet het wandje vast zoals op de foto. Verstevig nu ook de zijwanden aan de onderzijde met een extra strook aan de buitenzijde.

Zet ook het smalle wandje vast.

Neem nu de dakdelen en plak langs de breedste rand van beide delen een strook dubbelzijdig tape. Leg ze naast elkaar met er tussen een van de canvas stroken. Doe op de canvasstrook lijm.

Plak nu de dakdelen aan de canvasstrook. Verdeel eerst de lijm over de strook met een kwastje en leg daarna de rand met tape erin. Door het tape kan het geheel minder goed schuiven tijdens het drogen. Zorg dat er tussen beide delen een centimeter ruimte zit.

Leg nu de andere strook er op, nadat je die ook in de lijm hebt gezet. Doe hier geen tape op. Duw het middendeel in de ruimte tussen de twee dakdelen tegen de andere strook aan. Dit gaat handig met een vouwbeen maar ook met een oor van een schaartje. Als het middendeel begint te drogen en op z'n plek blijft zitten, kun je de randen aan de dakdelen vast zetten.

Als de strook vast zit, kun je de uiteinden van het canvas afknippen.

Als je op de vorige foto goed hebt gekeken, zie je dat in een van de twee dakdelen een stukje weg is. Dit is nodig om later de aanbouw tegen je dak aan te kunnen zetten. Maak een gat op 1,5" vanaf de zijkant. het gat is 3" breed en 3/4" diep. Op de foto hierboven zie je al de kraftstrook die boven het gat wordt gezet om het dag vast te zetten. (Als je je niet goed kunt voorstellen wat er hier bedoeld wordt, leg dan het dak even over je huis heen. Je zult dan zien dat het dak "in de weg zit" op de plek waar in de voorwand het gat voor de aanbouw zit. Dit is de plek waar het gat komt. Mocht je dan nog twijfelen of je het goed doet, kijk dan drie foto's verder.)

Plak aan de zijranden van de dakpunten kraftstroken.

Zet het dak vast, zorg dat dit maar aan een kant gebeurt zodat het open kan aan de achterzijde. Kijk goed of je het dak in het middan vast zet.

De kraftstrook aan de voorzijde bij het gat kun je nu omslaan naar binnen toe. Hij wordt vast gezet aan de bodem van het vloertje.

Neem nu twee dakgootjes en maak ze passend voor de zijkant van de dakranden. Snijd ze bovenaan schuin af.

Maak twee stroken die de breedte hebben van drie randjes tape.

Haal van de middelste rand het tape af en leg de gootjes erop. Ril langs het gootje zodat het geheel mooi meevouwt als je straks de gootjes vast zet aan het dak. Zorg dat je een linker- en een rechter gootje hebt.

Zo ziet het geheel er aan de bovenzijde uit.

Snijd nu de tape af zoals op de foto.

Doe lijm aan een van de dakranden.

Zet nu het dakrandje aan het dakdeel door het randje in de lijm te drukken.

Vouw nu het kraftpapier om zodat het op het dakdeel komt en zet het daar vast. Het andere uiteinde gaat naar beneden.

Als we nu vanaf de binnenkant tegen het randje aan kijken, zie je dat het kraftpapier uit steekt naar boven. Klaar om om de rand heen gevouwen te worden.

En als je dat gedaan hebt, ziet het er zo uit.

Als je het lastig vindt om de randen van kraftpapier in een keer mooi glad vast te zetten, kun je ook stukjes inknippen en flapje voor flapje alles vast plakken.

Aan de binnenkant van de dakrand is het nu een rommeltje geworden...

Maak daarom een passend stukje kraft om er overheen te plakken Uiteraard maak je aan beide kanten van het dak de dakrandjes. Daarom heb je ook vier randjes nodig. Dat was het voor deze eerste keer. Volgende week gaan we verder met de aanbouw aan de voorzijde en de dakkapel.