Sun Verstandig zonnen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sun Verstandig zonnen"

Transcriptie

1 Sun Verstandig zonnen

2 De Zon De zon heeft letterlijk en figuurlijk een enorme aantrekkingskracht. Zodra de eerste zonnige lentedagen verschijnen wordt iedereen vrolijker, vakantieplannen worden gemaakt, we nemen een gezellig terrasje en de barbecue wordt in gereedheid gebracht. Zodra de zomer doorbreekt benutten we onze vrije tijd om een kleurtje op te bouwen. Een heerlijk dagje aan zee of met de kinderen naar het zwembad ervaren we als een minivakantie. Of gewoon lekker thuis genieten van de zon. De zon heeft een aantal positieve effecten. Behalve dat u een mooie teint krijgen en zich lekkerder in uw vel voelt, wordt aanmaak van vitamine D gestimuleerd. Vitamine D heeft een belangrijk effect voor het instandhouden van uw weerstand en helpt mee om sterke botten en tanden te houden. De zon geeft niet alleen het witte licht, maar ook UV-straling. Teveel blootstelling aan UV-straling heeft schadelijke effecten. Een goede bescherming en een rustige gewenning van de huid aan de zon is van essentieel belang. De Lanèche Sun zonnelijn heeft een uitgebalanceerd assortiment zonneproducten voor een optimale bescherming en verzorging.

3 UV-straling Uw ogen zien alleen het witte licht van de zon, dat samengesteld is uit alle kleuren van de regenboog. Het UV-licht is niet zichtbaar voor de ogen. De huid reageert voornamelijk op het onzichtbare UV-licht of beter gezegd UVstraling. De UV-straling is onderverdeeld in drie soorten: UVA-straling is het minst gevaarlijk. Het kan weliswaar verbranding veroorzaken maar veel minder snel dan UVB-straling. UVB-straling zorgt voor de pigmentatie van de huid en de verdikking van de opperhuid. Dit zorgt voor een natuurlijke bescherming van de huid. Ook de vorming van vitamine D wordt gestimuleerd. UVB-straling is echter wel de hoofdoorzaak van verbranding en van een versnelde veroudering van de huid. UVC-straling kan verbranding veroorzaken, maar heeft verder geen van de genoemde effecten op de huid. Alle drie soorten UV-straling zijn dus in meer of mindere mate verantwoordelijk voor zonnebrand. Hoe gevoelig u voor deze UV-straling bent, hangt af van uw huidtype. Hoeveel UV-straling de huid kan verdragen is afhankelijk van uw huidtype.

4 Uw huidtype UV-straling is verantwoordelijk voor zonnebrand en de mate waarin de huid deze straling kan verdragen is afhankelijk van uw huidtype. De huid kan onderverdeeld worden in vijf huidtypen, waarbij type 1 nauwelijks UV-straling kan verdragen tot huidtype 5 die zeer veel UV-straling kan verdagen. Huidtype 1 Een zeer lichte huid, vaak met sproeten. De haarkleur is rood of lichtblond. Dit huidtype verbrand zeer snel en wordt niet of nauwelijks bruin. Bij dit huidtype wordt Lanèche Sun high protection sun cream SPF 50+ in combinatie met sun milk/spray SPF 30 geadviseerd voor de eerste paar dagen in de zon. Als de huid al wat gewend is volstaat de hydrating anti-wrinkle sun cream SPF 18. Huidtype 2 Een lichte huid, vaak in combinatie met blond haar. Dit huidtype verbrand snel en wordt langzaam bruin. Bij dit huidtype wordt bij eerste blootstelling aan de zon Lanèche Sun hydrating anti-wrinkle sun cream SPF 18 en de Lanèche Sun high protection sun milk/spray SPF 30 geadviseerd en als de huid al wat gebruind is volstaat de Lanèche Sun high protection milk / spray SPF 20.

5 Huidtype 3 Een gemiddelde huid met donkerblond tot bruin haar. Dit huidtype verbrand niet direct en wordt gemakkelijk bruin. Bij dit huidtype wordt de Lanèche Sun high protection milk of spray SPF 20 geadviseerd en om de huid na een lange blootstelling aan de zon toch goed te hydrateren wordt de Lanèche Sun aftersun gel aangeraden. Huidtype 4 Van nature een getinte huid met donker haar. Dit huidtype verbrand bijna nooit en bruint snel. Mocht men toch een voedende zonnecrème willen gebruiken dan wordt de Lanèche Sun transparant spray SPF 20 geadviseerd. Om de huid na een lange blootstelling aan de zon toch goed te hydrateren wordt de Lanèche Sun aftersun gel aangeraden. Huidtype 5 Deze huid is van nature al bruin, bruint zeer goed en verbrand nooit. Bij dit huidtype is een beschermingsfactor vaak niet nodig. Bij dit huidtype wordt de Lanèche Sun aftersun gel geadviseerd om de huid na een intensieve blootstelling aan de zon te hydrateren.

6 Genieten van de zon Genieten van de zon is heerlijk, maar houd altijd uw huid in het oog. Indien uw huid na een dagje zon rood of roodbruin is en gevoelig wordt, dan heeft u een lichte verbranding. Laat uw huid dan eerst herstellen voordat u weer in de zon gaat. Als u bruiner wordt bouwt u een natuurlijke zonbescherming op. U kunt dan volstaan met een lagere beschermingfactor in uw zonneproduct omdat uw eigen huid een deel van de bescherming op zich neemt. Met uitzondering van huidtype 5 is de natuurlijke bescherming door het eigen pigment nooit voldoende om u volledig te beschermen. Dat geldt nog meer wanneer u op vakantie gaat naar een zonbestemming. Als u zich insmeert voor u vertrekt en nog een keer als u op het strand aankomt, bent u zo n zeventig procent beter beschermd dan wanneer u dit niet doet.

7 Verzorging tijdens en na het zonnen Het is van belang dat u uw huid tijdens en vooral ook na het zonnen goed verzorgt. Tijdens het zonnen kunt u zich het beste meerdere malen insmeren met de Lanèche zonneproducten die op uw huid zijn afgestemd. Probeer risico s en zo ook verbrandingen te verkomen en begin met een hoge zonnefactor. Zo went uw huid op een gezonde manier aan die dosis zonnestralen. Door af te bouwen met de factoren, wordt u uiteindelijk egaler bruin. Na het zonnebaden kunt u zich helemaal verzorgen met de Lanèche Sun hydrating aftersun. Deze unieke aftersun gel die de huid niet afsluit, niet plakkerig aanvoelt en ook op warme zomeravonden erg aangenaam is.

8 De Lanèche Sun producten In zonneproducten zitten filters die de huid beschermen tegen de UV straling. De mate waarin deze filters bescherming bieden, wordt aangegeven met de SPF factor. Deze SPF factor geeft de tijdsduur aan waarin men beschermd is. Indien u onbeschermd 10 minuten in de zon kunt blijven zonder vervelende gevolgen, dan kunt u na het insmeren met factor 20 ongeveer 2,5 uur in de zon blijven. Zeer hoge SPF factoren zoals SPF 30 of 50+ maken een langer verblijf in de zon mogelijk, maar vanwege bijvoorbeeld transpiratie is het noodzakelijk om zich toch om de 2 à 3 uur opnieuw in te smeren. Hogere SPF factoren zijn uiterst geschikt voor mensen met een gevoelige huid of kinderen die nog weinig zon hebben gehad. Sun very high protection sun cream SPF 50+ Deze geweldige gezichtscrème heeft een zeer hoge bescherming tegen UV-straling. Door de speciale formule is het uiterst geschikt voor de lichte en gevoelige huid die heftig reageren op zonnebrand. U kunt deze crème ook gebruiken als gezichtscrème voor dagelijks gebruikt. Tevens zeer geschikt voor de gevoelige babyhuid. Tijdens het zonnebaden regelmatig opnieuw aanbrengen.

9 Sun high protection sun milk SPF 30 Deze waterproof zonnemelk is uiterst geschikt voor de wat lichtere huidtypes. Ook ideaal voor het begin van uw zonvakantie indien uw huid nog weinig zonnestralen heeft gevoeld. U wilt natuurlijk niet meteen verbranden. Door de speciale melk bent u ook beschermt in het water. Verder heeft het een verzorgende werking en voorkomt het huidirritaties.

10

11 Sun high protection sun milk SPF 20 Deze zonnecrème is geschikt voor elk huidtype en geeft een hoge bescherming tegen de zon zonder het bruiningsproces te vertragen. Het heeft een verzorgende werking en voorkomt huidirritaties. Door de hoge factor worden de risico s van overgevoeligheid voor de zon tot een minimum beperkt. Deze zonnefactor de eerste dagen in de zon regelmatig aanbrengen. Sun high protection milk SPF 15 Deze zonnemilk is geschikt voor elk huidtype en geeft maximale bescherming zonder het bruiningsproces te vertragen. Heeft een verzorgende werking en voorkomt huidirritaties. Met name tijdens de eerste dagen in de zon de milk regelmatig aanbrengen.

12 Sun high protection transparent spray SPF 30 Deze zonnespray is uiterst geschikt voor de lichtere huidtypes en geeft een zeer hoge bescherming tegen de zon zonder het bruiningsproces te vertragen. Het is een transparante spray die niet plakt en snel intrekt. De voedende bestanddelen maken de huid zacht, soepel en elastisch. Deze zonnefactor de eerste dagen in de zon regelmatig aanbrengen. Sun high protection transparent spray SPF 20 Deze zonnespray is geschikt voor elk huidtype en geeft een hoge bescherming tegen de zon zonder het bruiningsproces te vertragen. Het is een transparante spray die niet plakt en snel intrekt. Het heeft een verzorgende werking en voorkomt huidirritaties. Deze zonnefactor de eerste dagen in de zon regelmatig aanbrengen. Hoewel sommige huidaandoeningen verbeteren in de zon (zoals psoriasis en acné) verergeren andere juist. Ook mensen met een koortslip hebben hier in de zon waarschijnlijk vaker last van. Bovendien droogt veel zon de huid uit. De huid bestaat voor een groot gedeelte uit vocht, dat sneller verdampt wanneer u de hele tijd in de zon zit. Vergeet dus niet te smeren met een hydraterende aftersun.

13 Hydrating anti-wrinkle sun cream SPF 18 Deze voedende gezichtscrème met hoge beschermingsfactor beschermt de huid tegen schadelijke UV-B straling. Naast de hydraterende werking geeft vitamine E een rimpelwerend effect. Deze zonnecrème is ook geschikt als gezichtscrème voor dagelijks gebruik. Sun hydrating aftersun gel Een sterk hydraterende aftersun gel voor gezicht en lichaam. Deze verzachtende lotion fixeert de bruining en maakt de huid stralend. Voorkomt uitdroging en vervellen van de huid. De gel trekt snel in, is gemakkelijk uit te wrijven en plakt niet. Aanbrengen op gezicht en lichaam na het zonnebaden en zachtjes inmasseren. Als er sprake is van zonverbranding, dan de aftersun gel regelmatig opnieuw aanbrengen.

14 Tips voor verstandig zonnen Het is absoluut niet waar dat je door een hoge beschermingsfactor niet bruin kunt worden. Je zult misschien niet zo snel een kleurtje krijgen als normaal, maar tenminste wel op een gezonde manier. Het voordeel is ook dat je met een hoge factor veel langer in de zon kunt blijven. En dat willen we juist! Smeer uw huid een half uur voordat u in de zon gaat royaal in met het geschikte Lanèche Sun product. Wanneer u te weinig insmeert, daalt de zonbescherming sterk. De meesten hebben nog ergens een zonnebrandcrème van vorig jaar liggen en denken dat het zonde is om deze weg te gooien, omdat deze nog half vol zit. Gebruik deze niet meer en gooi het onmiddellijk in de prullenbak! De stoffen waardoor je niet verbrandt nemen af als een zonnebrandcrème langer dan een jaar geopend is. Begin met een hoge beschermingsfactor en stap eventueel over op een lage beschermingsfactor als de gebruinde huid een natuurlijke bescherming heeft opgebouwd. Temperatuur zegt niets over de sterkte van de UV straling. Ook wanneer er een verfrissende bries waait of de temperatuur is wat minder hoog, pas dan extra goed op omdat u de brandende zon niet voelt.

15 Het is een misverstand om te denken dat de zon overal ter wereld even krachtig is en je zonnebrandcrème niet een tikkeltje van factor hoeft te verhogen. Pas altijd je factor aan de krachtige zonnestralen van de zon. Hoe dichterbij je bij de evenaar bent, hoe heter de zon. Zorg er dus voor dat je een hogere factor gebruikt als je op vakantie bent. Houd rekening met de weerkaatsing van de zon. Zand weerkaatst 20% van de zonnestralen en sneeuw weerkaatst zelfs 85%. Houd kinderen jonger dan 3 jaar uit de zon, maar gebruik toch een hoge beschermingsfactor zelfs wanneer de kinderen in de schaduw zitten of onder een parasol.

16 Meer informatie Wilt u meer weten over verantwoord bruinen of over de Lanèche Sun producten, neem dan contact op met uw eigen Lanèche Beauty Expert. Zij is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kan u hierover volledig informeren. Uw Lanèche Beauty Expert: Ref nl vijfde druk

Soleil Inte Soleil Intensif

Soleil Inte Soleil Intensif Soleil Intensif Positieve zonneschijn Dankzij de geavanceerde bescherming die moderne zonneproducten bieden, zijn de meningen over de negatieve effecten van de zon op de huid tegenwoordig milder geworden.

Nadere informatie

Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon

Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon Zonlicht en de huid Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon Een beetje zonlicht is goed voor iedereen. Ultraviolette stralen zorgen voor de aanmaak van vitamine D. Dit is nodig voor sterke botten.

Nadere informatie

Zonlicht en de huid. Verstandig omgaan met de zon

Zonlicht en de huid. Verstandig omgaan met de zon Zonlicht en de huid Verstandig omgaan met de zon Een beetje zonlicht is goed voor iedereen. Ultraviolette stralen zorgen voor de aanmaak van vitamine D. Dit is nodig voor sterke botten. Pas op voor teveel

Nadere informatie

Informatie over verstandig zonnen en bescherming van de huid.

Informatie over verstandig zonnen en bescherming van de huid. Informatie over verstandig zonnen en bescherming van de huid. Ieder jaar gaan er miljoenen mensen op vakantie naar zonnige oorden. Maar ook in eigen land kunnen we van de zon genieten. En daar is niets

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Zonlicht en de huid. Verstandig omgaan met de zon terTER_

Patiënteninformatie. Zonlicht en de huid. Verstandig omgaan met de zon terTER_ Patiënteninformatie Zonlicht en de huid Verstandig omgaan met de zon 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Algemeen 4 Verstandig omgaan met de zon 4 Wat is zonlicht? 4 Wat zijn de goede effecten van

Nadere informatie

Verstandig zonnen Er wordt veel gezegd en geschreven over zonlicht en zonnebaden, over het gebruik van zonnebanken en zonnebrandcrèmes. Het grote aanbod van informatie kan ervoor zorgen dat u door de bomen

Nadere informatie

Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon

Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon Ervaren dermatologen. Zeer persoonlijke zorg. Korte wachttijden. Mohs Klinieken. Uw zorg in ervaren handen. Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met

Nadere informatie

S U N & M O R E Sun & More_NL.indd 1 07-04-16 16:22

S U N & M O R E Sun & More_NL.indd 1 07-04-16 16:22 SUN&MORE Sun & More_NL.indd 1 07-04-16 16:22 MY FAVORITE SUN PROTECTION SUN CARE ESSENTIALS VOOR HAAR EN HUID Sun & More_NL.indd 2 07-04-16 16:22 7 PRODUCTEN OM HAAR EN HUID TE BESCHERMEN TEGEN ZON, CHLOOR

Nadere informatie

ZONNESLIMME SCHOLENPROGRAMMA FACTSHEET

ZONNESLIMME SCHOLENPROGRAMMA FACTSHEET Factsheet ZONNESLIMME SCHOLENPROGRAMMA FACTSHEET WAT IS HUIDKANKER? Kanker is een ongeremde deling van lichaamscellen, die in het omliggende weefsel kunnen ingroeien en via de bloed-of lymfbanen kunnen

Nadere informatie

De plaats op aarde. Hoe dichter bij de evenaar en hoe hoger in de bergen hoe sterker het UV-licht.

De plaats op aarde. Hoe dichter bij de evenaar en hoe hoger in de bergen hoe sterker het UV-licht. Verstandig zonnen Zonnestraling De zon geeft ons warmte, daglicht, maar ook UV-straling. Twee soorten UV-straling, bereiken de aarde. Het UV-A licht is het gedeelte van het zonlicht waardoor de huid bruin

Nadere informatie

Te veel zon is niet gezond

Te veel zon is niet gezond Te veel zon is niet gezond Dat beetje zon in Nederland... Als u zorgt voor de nodige bescherming, dan is de zon beslist ook goed voor u. In deze folder vindt u 10 tips om verstandig te zonnen. Veel mensen

Nadere informatie

Verstandig zonnen. J.L.M. van Houtum, dermatoloog. 8 mei 2012

Verstandig zonnen. J.L.M. van Houtum, dermatoloog. 8 mei 2012 Verstandig zonnen J.L.M. van Houtum, dermatoloog 8 mei 2012 Inhoud Wat is zonlicht? Ultraviolet licht Huidtypes Effecten van zonlicht: acuut en chronisch Zonnebrandcrèmes Hoe beschermt u uw huid het best

Nadere informatie

Informatiefolder. Zonnebrand

Informatiefolder. Zonnebrand Informatiefolder Zonnebrand Inhoudsopgave Zonlicht en UV-straling 3 Risico's van zonnebaden 4 Zonnebrand Zonnesteek Zonneallergie Geneesmiddelen Wanneer moet u een arts raadplegen 5 Huidtypen 6 Kinderen

Nadere informatie

fact sheet zonneslimmescholenprogramma

fact sheet zonneslimmescholenprogramma 30 fact sheet zonneslimmescholenprogramma WAT IS HU IDKANKER? Kanker is een ongeremde deling van lichaamscellen. Die kunnen ingroeien in het omliggende weefsel en via de bloed-of lymfbanen uitzaaien naar

Nadere informatie

Sunline zonneproducten

Sunline zonneproducten Sunline zonneproducten De Sunline zonneproducten van Mylène zorgen ervoor dat het hele gezin optimaal beschermd is tegen de zon. In het gamma wordt gewerkt met speciale zonnefilters die lang houden en

Nadere informatie

Verbetert de bruiningscapaciteit van de huid

Verbetert de bruiningscapaciteit van de huid PHOTO CELLULAR CARE 2009 30 JAAR LEIDERSCHAP IN ZONNECOSMETICA HEEFT GELEID TOT PHOTO CELLULAR CARE, HET MEEST GEAVANCEERDE ZONNEGAMMA, DAT U OPTIMAAL LAAT GENIETEN VAN DE ZON, IN COMPLETE VEILIGHEID.

Nadere informatie

ministerie van de Vlaamse Gemeenschap administratie Gezondheidszorg

ministerie van de Vlaamse Gemeenschap administratie Gezondheidszorg I N F O R M A T I E F O L D E R Overdaad schaadt ZON SPRING ER VERSTANDIG MEE OM! ministerie van de Vlaamse Gemeenschap administratie Gezondheidszorg EVEN UW AANDACHT GRAAG!!! De meeste mensen houden van

Nadere informatie

INFOBLAD ZON VERSTANDIG!

INFOBLAD ZON VERSTANDIG! INFOBLAD ZON VERSTANDIG! Pas op voor piekbelasting van de zon. Je huid wordt blootgesteld aan een hoge dosis UV- straling. Dit zorgt voor een grote kans op verbranding en daarmee een vergroot risico op

Nadere informatie

Nieuwsbrief ZON. Lieve Klanten, In deze nieuwsbrief draait alles om UV straling en hoe te beschermen zodat onze huid geen schade oploopt.

Nieuwsbrief ZON. Lieve Klanten, In deze nieuwsbrief draait alles om UV straling en hoe te beschermen zodat onze huid geen schade oploopt. Nieuwsbrief ZON Lieve Klanten, In deze nieuwsbrief draait alles om UV straling en hoe te beschermen zodat onze huid geen schade oploopt. Ik weet dat zonbescherming toch geregeld vragen opwerpt bij de meeste

Nadere informatie

Warmte Protocol Versie maart 2019

Warmte Protocol Versie maart 2019 Warmte Protocol Versie maart 2019 1. Introductie Het is heerlijk als de zon schijnt. Maar voor de medewerkers van madelief betekent het wel dat zij extra moeten oppassen voor de schadelijke gevolgen van

Nadere informatie

M E I J U N I JOUW HUID EN DE ZOMER. beautybyexperts.nl

M E I J U N I JOUW HUID EN DE ZOMER. beautybyexperts.nl M E I J U N I 2013 JOUW HUID EN DE ZOMER beautybyexperts.nl VADERDAG 16 JUNI GOMMAGE DETOX Voor een gladde en frisse huid Vaderdagcadeau tijdelijk 14,95 BAUME APRÈS RASSAGE Voor een zachte huid na het

Nadere informatie

metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor patiënten Zonnebescherming

metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor patiënten Zonnebescherming metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor patiënten Zonnebescherming Inhoud 01 Zonnebescherming... 04 02 Natuurlijke bescherming... 04 03 Sneeuw, water, zand en kledij... 05 04 Wat kunt u zelf

Nadere informatie

ZON en HUID. De feiten over zonnebrandcrèmes

ZON en HUID. De feiten over zonnebrandcrèmes ZON en HUID De feiten over zonnebrandcrèmes Er wordt veel gezegd en geschreven over de invloed van de zon op onze huid en de eventuele kwalijke gevolgen wanneer de huid niet voldoende wordt beschermd.

Nadere informatie

DE ZIN EN ONZIN OVER ZONLICHT

DE ZIN EN ONZIN OVER ZONLICHT DE ZIN EN ONZIN OVER ZONLICHT 1078 Inleiding Er wordt veel gezegd en geschreven over zonlicht en zonnebaden, over het gebruik van zonnebanken en van zonnebrandcrèmes. In deze folder komt een aantal veel

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Verstandig zonnen

Patiënteninformatie. Verstandig zonnen Patiënteninformatie Verstandig zonnen Inhoud Inleiding... 3 Zonnestraling... 3 Effecten van de zon... 4 Positieve effecten... 4 Negatieve effecten... 4 Wat kunt u doen om negatieve effecten van de zon

Nadere informatie

Veilig in de zon met Mylène

Veilig in de zon met Mylène Veilig in de zon met Mylène D9809 1 2 3 De zon belicht: het spectrum van het zonlicht Reactie van de huid tegen de zon - De vorming van melanine Wat gebeurt er als onze huid wordt blootgesteld aan UV-straling?

Nadere informatie

Verstandig omgaan met de zon, zonlicht en de huid

Verstandig omgaan met de zon, zonlicht en de huid Verstandig omgaan met de zon, zonlicht en de huid Er wordt veel gezegd en geschreven over zonlicht en zonnebaden, over het gebruik van zonnebanken en van zonnebrandcrèmes (ook wel: antizonnebrandcrème

Nadere informatie

Dermatologische verzorgingsproducten Made in Switzerland. lente. zomer

Dermatologische verzorgingsproducten Made in Switzerland. lente. zomer Dermatologische verzorgingsproducten Made in Switzerland. lente zomer 2008 VERSTEVIGENDE LICHAAMSVERZORGING Wie heeft nog nooit een of ander wonderproduct geprobeerd dat veel belooft maar uiteindelijk

Nadere informatie

INFO VOOR PATIËNTEN ZONNEBESCHERMING

INFO VOOR PATIËNTEN ZONNEBESCHERMING INFO VOOR PATIËNTEN ZONNEBESCHERMING INHOUD 01 Zonnebescherming 4 02 Natuurlijke bescherming 4 03 Sneeuw, water, zand en kledij 5 04 Wat kunt u zelf doen? 6 4 / 01 ZONNEBESCHERMING Onze huid wordt continu

Nadere informatie

SOLEIL PROTEXION SOLEIL PROTEXION. RoC beschermt u! Soleil Protexion Anti-Aging Zonneverzorging Gelaat SPF 50+ NIEUW. Content Persdossier

SOLEIL PROTEXION SOLEIL PROTEXION. RoC beschermt u! Soleil Protexion Anti-Aging Zonneverzorging Gelaat SPF 50+ NIEUW. Content Persdossier beschermt u! Content Persdossier Introductie de in Skin Aging Beschermd zonnen met NIEUW Soleil Protexion Anti-Aging Zonneverzorging Gelaat Een heel jaar lang kijken we, jong en oud, uit naar die warme

Nadere informatie

s u n Duitsland: MALU WILZ Beauté GmbH Gaussstrasse 11 D-85757 Karlsfeld-München www.maluwilz.de

s u n Duitsland: MALU WILZ Beauté GmbH Gaussstrasse 11 D-85757 Karlsfeld-München www.maluwilz.de Duitsland: MALU WILZ Beauté GmbH Gaussstrasse 11 D-85757 Karlsfeld-München www.maluwilz.de Nederland: HAPARKO cosmetics Postbus 129 3340 AC Hendrik Ido Ambacht (NL) www.haparko.nl s u n MALU WILZ producten

Nadere informatie

De zon te vriend houden Hoe bescherm je je kind goed?!

De zon te vriend houden Hoe bescherm je je kind goed?! Jeugdgezondheidszorg De zon te vriend houden Hoe bescherm je je kind goed?! In Nederland hebben wij niet het hele jaar zon en als de zon schijnt, willen wij daar graag van genieten. De zon zorgt ervoor

Nadere informatie

Zonlicht en huid: het verstandig omgaan met de zon

Zonlicht en huid: het verstandig omgaan met de zon 1/7 Dermatologie Zonlicht en huid: het verstandig omgaan met de zon Inleiding Er wordt veel gezegd en geschreven over zonlicht en zonnebaden, over het gebruik van zonnebanken en van zonnebrandcrèmes (ook

Nadere informatie

PREVENTIE: ZON EN KANKER

PREVENTIE: ZON EN KANKER PREVENTIE: ZON EN KANKER ONCOLOGISCH CENTRUM Onco_dermato_015 INHOUDSTAFEL 01 Wat doet de straling van de zon met onze huid? 3 02 Praktische tips 8 03 Veel gestelde vragen 8 Preventie: zon en kanker 2

Nadere informatie

EEN NIEUWE GENERATIE 2 IN 1 FLUIDS. RoC BESCHERMT U

EEN NIEUWE GENERATIE 2 IN 1 FLUIDS. RoC BESCHERMT U EEN NIEUWE GENERATIE 2 IN 1 FLUIDS RoC BESCHERMT U Persdossier februari 2014 Meer dan de helft van de Belgische vrouwen gebruikt hetzelfde zonnebeschermingsproduct voor gelaat en lichaam RoC, een pionier

Nadere informatie

De zon en huid. dermatologie

De zon en huid. dermatologie De zon en huid Er wordt veel gezegd en geschreven over zonlicht en zonnebaden, over het gebruik van zonnebanken en van zonnebrandcrèmes (ook wel: antizonnebrandcrème of zonnemelk). In deze folder komt

Nadere informatie

Voor degene die kennis wilt maken met Nimue heeft Beauskin een speciale actie:

Voor degene die kennis wilt maken met Nimue heeft Beauskin een speciale actie: NEWS J U N I / J U L I 2 0 1 4 In deze zomernieuwsbrief: Vakantiesetjes en zomerproducten Zomer voorbereidings Kokosstempel behandeling phformula zomerbehandeling Zonnen mag! Nieuw E-mail adres Beauskin

Nadere informatie

Dermatologie. Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon

Dermatologie. Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon Dermatologie Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon 1 Zonlicht en de huid: verstandig omgaan met de zon Er wordt veel gezegd en geschreven over zonlicht en zonnebaden, over het gebruik van zonnebanken

Nadere informatie

ANTI-AGING SUN CARE WERKSTOFCONCEPT

ANTI-AGING SUN CARE WERKSTOFCONCEPT SUN CARE / AFTER SUN februari 2015 ANTI-AGING SUN CARE WERKSTOFCONCEPT De mens heeft de zon nodig en de mens houdt van de zon. Ze bevordert de vorming van lichaamseigen gelukshormonen, de endorfinen, en

Nadere informatie

Zonnebescherming Waarom is het belangrijk om je tegen de zon te beschermen? Wat is de impact van UVA stralen op de huid?

Zonnebescherming Waarom is het belangrijk om je tegen de zon te beschermen? Wat is de impact van UVA stralen op de huid? Zonnebescherming Waarom is het belangrijk om je tegen de zon te beschermen? UV-stralen hebben een ontstekingswerend effect,ze versterken ons positieve gevoel en goede humeur. Maar we hebben het dan over

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Interessante informatie: Juli 2015. Jaargang 5, nr. 10. In dit nummer: Vakantiegroet -2016. 7 vragen over zonnebrand.

Nieuwsbrief. Interessante informatie: Juli 2015. Jaargang 5, nr. 10. In dit nummer: Vakantiegroet -2016. 7 vragen over zonnebrand. Juli 2015 Jaargang 5, nr. 10 Nieuwsbrief In dit nummer: Vakantiegroet 1 Beste ouders, Groepsindeling 2015-2016 7 vragen over zonnebrand 2 2/3 Wij willen u hartelijk danken voor de fijne samenwerking en

Nadere informatie

Huidverzorging en zonnebrand. Inhoud. Huidverzorging. Algemeen. Huidverzorging 3 Algemeen 3 Diverse soorten huid 6 Huidverzorgingsproducten 7

Huidverzorging en zonnebrand. Inhoud. Huidverzorging. Algemeen. Huidverzorging 3 Algemeen 3 Diverse soorten huid 6 Huidverzorgingsproducten 7 Zorg voor je huid Inhoud Huidverzorging 3 Algemeen 3 Diverse soorten huid 6 Huidverzorgingsproducten 7 Zonnebrand 8 Zonlicht en UV-straling 8 Risico s van zonnebaden 9 Huidtypen 11 Kinderhuid 12 Wanneer

Nadere informatie

Zonlicht en huid: het verstandig omgaan met de zon

Zonlicht en huid: het verstandig omgaan met de zon 1/6 Dermatologie Zonlicht en huid: het verstandig omgaan met de zon Inleiding Er wordt veel gezegd en geschreven over zonlicht en zonnebaden, over het gebruik van zonnebanken en van zonnebrandcrèmes (ook

Nadere informatie

ZON EN HUIDKANKER KANKERCENTRUM UZ GENT. Onco_dermato_011

ZON EN HUIDKANKER KANKERCENTRUM UZ GENT. Onco_dermato_011 ZON EN HUIDKANKER KANKERCENTRUM UZ GENT Onco_dermato_011 INHOUDSTAFEL 01 Inleiding 3 02 Wat zijn risicofactoren voor het ontstaan van huidkanker? 3 03 Wat doet de straling van de zon met onze huid? 4 04

Nadere informatie

Huidverzorging en zonnebrand. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Huidverzorging en zonnebrand. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Huidverzorging en zonnebrand Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Huidverzorging 3 Algemeen 3 Diverse soorten huid 6 Huidverzorgingsproducten 7 Zonnebrand

Nadere informatie

DR. BAUMANN zonnebescherming Special

DR. BAUMANN zonnebescherming Special DR. BAUMANN zonnebescherming Special Het wordt weer strandweer en zoals elk jaar worden we overspoeld met informatie rond zonbescherming en zonnebrandproducten, over hoe we wel of niet met de zon moeten

Nadere informatie

Ook al laat de zomer op zich wachten, bij schoonheidssalon Beauskin is het zomer! Shireen natuurlijke inspuiting zonder naald!

Ook al laat de zomer op zich wachten, bij schoonheidssalon Beauskin is het zomer! Shireen natuurlijke inspuiting zonder naald! NEWS J U N I / J U L I 2 0 1 3 Ook al laat de zomer op zich wachten, bij schoonheidssalon Beauskin is het zomer! In deze nieuwsbrief: Nieuw Shireen natuurlijke inspuiting zonder naald! Nieuw Deep Tissue

Nadere informatie

Dermatologie. Lichttherapie (UV-B)

Dermatologie. Lichttherapie (UV-B) Dermatologie Lichttherapie (UV-B) Inleiding Zonlicht kan een gunstige werking hebben op verschillende huidziekten, zoals psoriasis of eczeem. Voor de behandeling van deze aandoening kennen we daarom een

Nadere informatie

JPR men. De mannenhuid. 2 www.laneche.com

JPR men. De mannenhuid. 2 www.laneche.com De mannenhuid JPR men De huid van de man heeft speciale verzorging nodig. Over het algemeen is de mannenhuid gevoelig en grover van structuur. Door het scheren heeft de huid veel te lijden, ongeacht of

Nadere informatie

fact sheet zonneslimmescholenprogramma

fact sheet zonneslimmescholenprogramma 30 fact sheet zonneslimmescholenprogramma WAT IS HU IDKANKER? Kanker is een ongeremde deling van lichaamscellen. Die kunnen ingroeien in het omliggende weefsel en via de bloed-of lymfbanen uitzaaien naar

Nadere informatie

Het Nationale Zonrapport. juni 2017

Het Nationale Zonrapport. juni 2017 Het Nationale Zonrapport juni 2017 Nederlanders en zonbescherming 94% van de Nederlanders is weleens verbrand in de zon, waarvan 63% het afgelopen jaar. 54% van de Nederlanders is weleens zwaar verbrand

Nadere informatie

Voorstel van resolutie tegen huidkanker als gevolg van een langdurige blootstelling aan de zon. Toelichting

Voorstel van resolutie tegen huidkanker als gevolg van een langdurige blootstelling aan de zon. Toelichting Voorstel van resolutie tegen huidkanker als gevolg van een langdurige blootstelling aan de zon (Ingediend door mevrouw Hilde Dierickx) Toelichting Zonnestralen Zonnestralen kunnen volgens hun golflengte

Nadere informatie

Mag ik de eerste bruinings-sessie van de zonnebank met nieuwe lampen gelijk de aangegeven tijd zonnen?

Mag ik de eerste bruinings-sessie van de zonnebank met nieuwe lampen gelijk de aangegeven tijd zonnen? Op deze pagina beantwoorden we de meest voorkomende vragen op het gebied van bruining. Als u zich aan onderstaande adviezen houdt, kunt u het meest van de zon en de zonnebank genieten. Wat moet ik allemaal

Nadere informatie

Schaduwzijde van de zon TOOLBOX. UV-straling

Schaduwzijde van de zon TOOLBOX. UV-straling Schaduwzijde van de zon TOOLBOX UV-straling UV-straling In het kader van het project: Duurzaam inzetbaar dakwerk Veilig en gezond op het dak Afspraken weersomstandigheden Arbocatalogus Platte daken Afhankelijk

Nadere informatie

SUN Natuurlijk genieten van de zon

SUN Natuurlijk genieten van de zon SUN Natuurlijk genieten van de zon Annemarie Börlind maakt voor de SUN productlijn gebruik van Öko-Test conforme synthetische lichtbeschermingsfilters. Bovendien bevatten de producten waardevolle ingrediënten

Nadere informatie

De volgende uitstekende begrippenlijst is samengesteld door Dhr Koen de Vuyst van weerstation Mechelen.

De volgende uitstekende begrippenlijst is samengesteld door Dhr Koen de Vuyst van weerstation Mechelen. De volgende uitstekende begrippenlijst is samengesteld door Dhr Koen de Vuyst van weerstation Mechelen. Kijk voor zeer uitgebreide informatie op : http://www.weerstationmechelen.be/begrippen.html UV-index:

Nadere informatie

verfrissen door een waaier aan attenties

verfrissen door een waaier aan attenties Laat u deze zomer verfrissen door een waaier aan attenties remederm intensieve verzorging voor de zeer droge of geïrriteerde huid Louis Widmer, expert in de verzorging van de zeer droge huid Als de huid

Nadere informatie

www.aromatherapie.nl

www.aromatherapie.nl Société Provençale d Aromathérapie La Force de l Essence Zon! www.aromatherapie.nl Zon! Nog niet zo lang geleden was het niet ongewoon om van s morgens vroeg tot s avonds laat te liggen bakken in de zon.

Nadere informatie

Hoe cool is een kleurtje? Gids voor verstandig zonnebankgebruik

Hoe cool is een kleurtje? Gids voor verstandig zonnebankgebruik Hoe cool is een kleurtje? Gids voor verstandig zonnebankgebruik -18 Vooral tijdens de lange wintermaanden drijft het gebrek aan zon heel wat zonnekloppers naar de zon of de zonnebank. Hoewel de risico

Nadere informatie

Inhoud. Een egale teint laat je stralen 4. Hoe ontstaan pigmentvlekken? 5

Inhoud. Een egale teint laat je stralen 4. Hoe ontstaan pigmentvlekken? 5 Bl Blanchesse 2 Inhoud Een egale teint laat je stralen 4 Hoe ontstaan pigmentvlekken? 5 Soorten pigmentvlekken 6 Pigmentvlekken ouderdomsvlekken 6 Geboortevlekken 6 Melasma en zwangerschapsmaskers 7 Donkere

Nadere informatie

Werkstuk door een scholier 1620 woorden 6 maart keer beoordeeld. Wat is CPLD?

Werkstuk door een scholier 1620 woorden 6 maart keer beoordeeld. Wat is CPLD? Werkstuk door een scholier 1620 woorden 6 maart 2003 5 10 keer beoordeeld Vak ANW Wat is CPLD? CPLD is de afkorting voor Chronische Polymorfe Licht Dermatose. Het is een huidaandoening waarbij de huid

Nadere informatie

Zonnebrandprotocol Villa Oostwold

Zonnebrandprotocol Villa Oostwold Zonnebrandprotocol Villa Oostwold Inhoud: Inleiding Blz. 1 Definitie zonnebrandprotocol Blz. 2 Doel zonnebrandprotocol Maatregelen ter voorkoming zonnebrand Maatregelen bij een verbrande huid Inleiding:

Nadere informatie

11. Zonneallergie. Dermatologie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

11. Zonneallergie. Dermatologie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! 11. Zonneallergie Dermatologie Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Wat is zonneallergie? Zonneallergie betekent dat u allergisch bent voor zonlicht. De bekendste en meest voorkomende

Nadere informatie

Minimaliseer het stralingsrisico voor uw buitenwerkers

Minimaliseer het stralingsrisico voor uw buitenwerkers Minimaliseer het stralingsrisico voor uw buitenwerkers Richtlijnen voor werkgevers Kunt u het buiten werken niet voorkomen? Neem advies over bescherming tegen de zon mee in trainingen over gezondheid en

Nadere informatie

Fidessa Skincare. Het beste wat de natuur uw huid te bieden heeft!

Fidessa Skincare. Het beste wat de natuur uw huid te bieden heeft! Fidessa Skincare Het beste wat de natuur uw huid te bieden heeft! De samenstelling van de producten van Fidessa Skincare bestaat uit meer dan honderd actieve ingrediënten om voor ieder huidtype de best

Nadere informatie

Zon verstandig Geef huidkanker minder kans

Zon verstandig Geef huidkanker minder kans Zon verstandig Geef huidkanker minder kans Inhoud Dat beetje zon in Nederland 3 Zonlicht: onverwachte effecten 4 Zonkracht 5 Tips voor verstandig zonnen 7 Elke huid reageert anders 8 Anti-zonnebrandmiddelen

Nadere informatie

INLEIDING WWW.FAROCHE.COM/HOMME

INLEIDING WWW.FAROCHE.COM/HOMME INLEIDING Mannen zijn anders dan vrouwen, dat is duidelijk. Er zijn tal van verschillen op te noemen, zo ook het verschil tussen een mannen- en een vrouwenhuid. De mannenhuid is doorgaans dikker en vetter

Nadere informatie

Dé natuurlijke. kinderverzorging

Dé natuurlijke. kinderverzorging Dé natuurlijke kinderverzorging Kinderen zijn puur, ontwapenend en je kostbaarste bezit. Daar wil je goed voor zorgen en dat begrijpen wij De huid is het grootste orgaan dat de mens bezit en wordt dagelijks

Nadere informatie

DE NIEUWE ZONNELOOK: VOOR EEN FLIRT MET DE ZON

DE NIEUWE ZONNELOOK: VOOR EEN FLIRT MET DE ZON DE NIEUWE ZONNELOOK: VOOR EEN FLIRT MET DE ZON Met de nieuwe, verleidelijke zonnelook van MARIA GALLAND kan u met volle teugen van de zomer genieten. Niet alleen zorgen deze decoratieve producten voor

Nadere informatie

M E I J U N I PLEZIER EN PERFECTIE. www.schoonheidssalon

M E I J U N I PLEZIER EN PERFECTIE. www.schoonheidssalon M E I J U N I 2011 PLEZIER EN PERFECTIE www.schoonheidssalon meer.nl LICHAAMSBEHANDELINGEN: DE VOLMAAKTE ONTSPANNING EEN BELEVENIS VOOR GEEST EN LICHAAM Treedt binnen in de wereld van welbehagen, hervindt

Nadere informatie

KLIMAAT EN WEERSOMSTANDIGHEDEN

KLIMAAT EN WEERSOMSTANDIGHEDEN KLIMAAT EN WEERSOMSTANDIGHEDEN Extreme weersomstandigheden kunnen zorgen voor onveilige of ongezonde situaties. Denk bijvoorbeeld aan onweer, harde wind, sneeuw en gladheid. Knelpunten Medewerkers kunnen

Nadere informatie

1 Geniet van de zon, maar voorkom verbranding of beschadiging van je huid.

1 Geniet van de zon, maar voorkom verbranding of beschadiging van je huid. Met enorme warmte op komst, nog even alle zaken op een rij: 1 Geniet van de zon, maar voorkom verbranding of beschadiging van je huid. De straling van de zon is je vriend en vijand tegelijk. Zonlicht is

Nadere informatie

Restore SOFTENING CLEANSING CRÈME. Herstel de jeugdige uitstraling van de huid VOEDT, HYDRATEERT EN REINIGT DE RIJPERE HUID INGREDIËNTEN: VOOR WIE?

Restore SOFTENING CLEANSING CRÈME. Herstel de jeugdige uitstraling van de huid VOEDT, HYDRATEERT EN REINIGT DE RIJPERE HUID INGREDIËNTEN: VOOR WIE? SOFTENING CLEANSING CRÈME 150ml (11948) VOEDT, HYDRATEERT EN REINIGT DE RIJPERE HUID Deze vochtrijke formule verwijdert grondig make-up-resten en onzuiverheden, terwijl het tevens het gevoelige ph-gehalte

Nadere informatie

Dé natuurlijke. kinderverzorging

Dé natuurlijke. kinderverzorging Dé natuurlijke kinderverzorging Kinderen zijn puur, ontwapenend en je kostbaarste bezit. Daar wil je goed voor zorgen en dat begrijpen wij De huid is het grootste orgaan dat de mens bezit en wordt dagelijks

Nadere informatie

Lichttherapie UVA-1 Radboud universitair medisch centrum

Lichttherapie UVA-1 Radboud universitair medisch centrum Lichttherapie UVA-1 In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een afspraak te maken bij de afdeling Lichttherapie van het Radboudumc. Deze folder bevat informatie over therapie met langgolvig

Nadere informatie

De huid vmbo-b34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

De huid vmbo-b34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 12 July 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/73605 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

Verstandig zonnen. Inhoudsopgave. De zonnestraling 1/08/2011. De zonnestraling: samenstelling

Verstandig zonnen. Inhoudsopgave. De zonnestraling 1/08/2011. De zonnestraling: samenstelling Verstandig zonnen 1 De zon als vriend mee op vakantie Betere gemoedstoestand, aangename warmte, meer energie. Vakantie pas geslaagd als we met een diep gebruinde huid weer terug naar huis kunnen? 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Verstandig zonnen minder kans op huidkanker

Verstandig zonnen minder kans op huidkanker Verstandig zonnen minder kans op huidkanker KWF Kanker Infolijn 0800-022 66 22 (gratis) Informatie en advies voor kankerpatiënten en hun naasten www.kwfkankerbestrijding.nl Voor informatie over kanker

Nadere informatie

WERKEN IN DE ZON. Overzicht zon- en schaduwzijde van UV-straling. - Gevoel van welbevinden. - Concentratieverlies

WERKEN IN DE ZON. Overzicht zon- en schaduwzijde van UV-straling. - Gevoel van welbevinden. - Concentratieverlies WERKEN IN DE ZON Schilders, bouwvakkers, wegwerkers en schippers behoren tot de risicogroep van een half miljoen Nederlanders die twee tot drie keer zoveel UV-straling te verwerken krijgt als de gemiddelde

Nadere informatie

Lichttherapie bij huidziekten

Lichttherapie bij huidziekten Patiënteninformatie Lichttherapie bij huidziekten 1234567890-terTER_ Lichttherapie bij huidziekten U heeft een afspraak in Tergooi voor een behandeling. Onze artsen en medewerkers doen er alles aan om

Nadere informatie

BB Glow VEELGESTELDE VRAGEN

BB Glow VEELGESTELDE VRAGEN BB Glow Dit is een gezichtsbehandeling waar we uw gezicht een egale en stralende effect geven zonder gebruik te maken van pigmenten. BB Glow bevordert de tint van de huid en dekt met mate de vlekken en

Nadere informatie

UVB THERAPIE. Een beknopte uitleg over het gebruik van ultraviolet B lichttherapie bij huidziekten. - Patiëntinformatie -

UVB THERAPIE. Een beknopte uitleg over het gebruik van ultraviolet B lichttherapie bij huidziekten. - Patiëntinformatie - UVB THERAPIE Een beknopte uitleg over het gebruik van ultraviolet B lichttherapie bij huidziekten. - Patiëntinformatie - Wat is UVB fototherapie? UVB (ultraviolet B) licht is een gedeelte van het natuurlijke

Nadere informatie

Bescherming van je lichaam tegen UV licht

Bescherming van je lichaam tegen UV licht Bescherming van je lichaam tegen UV licht Document LC16002 Dr Jan H. Lichtenbelt Haren (GN) 2016. 1 Inleiding We hebben zonlicht nodig. Zonlicht voelt lekker warm en behaaglijk aan en het maakt ook nog

Nadere informatie

De zon en de huid. Plastische Chirurgie

De zon en de huid. Plastische Chirurgie 1/10 Plastische Chirurgie De zon en de huid Inleiding De laatste jaren beseft men dat regelmatige blootstelling aan zonlicht en kunstmatige lichtbronnen om bruin te worden (kunstzonlicht) schadelijke gevolgen

Nadere informatie

Rapportage TIP HorstaandeMaas 28. 19 mei 2016. Inhoudsopgave. Zonnen 2

Rapportage TIP HorstaandeMaas 28. 19 mei 2016. Inhoudsopgave. Zonnen 2 Rapportage TIP HorstaandeMaas 28 19 mei 2016 Inhoudsopgave Zonnen 2 Zonnen De zomer komt er weer aan hallo zon! 8 7 6 5 1. Zit of lig je wel eens in de zon? 69% (n=539) 3 31% 1 Ja Nee Ja Af en toe Alleen

Nadere informatie

Daily Radiance Vitamin C

Daily Radiance Vitamin C Daily Radiance Vitamin C C-Tetra Antioxidant Cream SPF 30 Inspiratie Oplossing Onderzoek Een alles-in-een vochtinbrengende crème en zonbeschermer die dient als de perfecte introductie tot vitamine C en

Nadere informatie

Vitamine D IS EEN SUPPLEMENT NODIG. 11x vraag en antwoord over supplementen

Vitamine D IS EEN SUPPLEMENT NODIG. 11x vraag en antwoord over supplementen 11x vraag en antwoord over supplementen Vitamine D IS EEN SUPPLEMENT NODIG Om aan vitamine D te komen is vooral zonlicht erg belangrijk. Voeding speelt, zeker s zomers, een bijrol. Hoe krijg je niet te

Nadere informatie

SUN&MORE. Z110MATM7263 MS SUN&MORE Brochure capelli corpo NL.indd 1

SUN&MORE. Z110MATM7263 MS SUN&MORE Brochure capelli corpo NL.indd 1 SUN&MORE Z110MATM7263 MS SUN&MORE Brochure capelli corpo NL.indd 1 17/04/18 12:13 SCRITTE? ORGANISCHE MURU MURU BOTER HIBISCUS OLIE ORGANISCHE PA S S I E V R U C H T OLIE P L A N TA A R D I G E INGREDIENTEN

Nadere informatie

Huidverjonging met fractional CO2 laser

Huidverjonging met fractional CO2 laser Huidcentrum ZorgSaam focus op schoonheid... Huidverjonging met fractional CO2 laser 1 2 Huidverjonging met fractional CO2 laser Wilt u graag een jongere en strakker uitziende huid? Maar ziet u een ingrijpende

Nadere informatie

WERKEN BIJ VERSCHILLENDE WEERSOMSTANDIGHEDEN

WERKEN BIJ VERSCHILLENDE WEERSOMSTANDIGHEDEN WERKEN BIJ VERSCHILLENDE WEERSOMSTANDIGHEDEN Bij buitenwerkzaamheden kunnen klimaatomstandigheden zorgen voor onveilige of ongezonde situaties. Denk bijvoorbeeld aan onweer, harde wind, sneeuw en gladheid

Nadere informatie

Verstandig zonnen minder kans op huidkanker

Verstandig zonnen minder kans op huidkanker Verstandig zonnen minder kans op huidkanker Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Dat beetje zon in Nederland 4 Tips voor verstandig zonnen 11 Elke huid reageert anders 12 Anti-zonnebrandmiddelen 17 Zonne-apparatuur

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRETINOÏNE 0,1% crème

BIJSLUITER. TRETINOÏNE 0,1% crème BIJSLUITER TRETINOÏNE 0,1% crème Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later

Nadere informatie

Diabetes en huidverzorging

Diabetes en huidverzorging Diabetes en huidverzorging Als mijn huid te droog wordt, kunnen er kloofjes ontstaan. Voor mij kan dat riskant zijn, omdat de kans op infecties dan groter is Piet (58), diabetes type 2 sinds vijftien jaar

Nadere informatie

Allernieuwste behandeling op het gebied van anti-ageing: Micro Meso therapie

Allernieuwste behandeling op het gebied van anti-ageing: Micro Meso therapie NEWS S E P T E M B E R / O K T O B E R 2 0 1 7 In deze nieuwsbrief: Zomerherstel/herfstbehandeling Nieuwe spaarkaart actie! Nimue TDS Solutions doorbraak in huidverbetering Allernieuwste behandeling op

Nadere informatie

Verstandig zonnen. minder kans op huidkanker

Verstandig zonnen. minder kans op huidkanker Verstandig zonnen minder kans op huidkanker Inhoud Voor wie is deze brochure? Voor wie is deze brochure? 3 Dat beetje zon in Nederland 4 Tien adviezen om verstandig te zonnen 9 De effecten van UV-straling

Nadere informatie

Huid & Zelfzorg 2012. Huid: Zon & Geneesmiddelen. - Samenvatting -

Huid & Zelfzorg 2012. Huid: Zon & Geneesmiddelen. - Samenvatting - Huid & Zelfzorg 2012 Huid: Zon & Geneesmiddelen - Samenvatting - Noodzaak zonbescherming www.zonverstandig.nl Klant komt voor zonproduct naar apotheek, want: Wenst een betrouwbaar zonproduct (ook t.o.v.

Nadere informatie

Moisture Mask Hydraterend en reinigend masker

Moisture Mask Hydraterend en reinigend masker Moisture Mask Hydraterend en reinigend masker Waarom uw klanten een masker moeten nemen Een masker is eigenlijk een versneld werkende cleanser, toner en moisturiser in één. Maskers hydrateren of absorberen

Nadere informatie

Pigmentvlekken: bescherming en zelfonderzoek. informatie voor patiënten

Pigmentvlekken: bescherming en zelfonderzoek. informatie voor patiënten Pigmentvlekken: bescherming en zelfonderzoek informatie voor patiënten INLEIDING 3 GOEDAARDIGE PIGMENTVLEKKEN 4 WAT IS MALIGNE MELANOOM? 4 IS HET BEHANDELBAAR? 5 WAT VERHOOGT HET RISICO? 5 PAS OP VOOR

Nadere informatie

Werken in de Zon / UV-straling

Werken in de Zon / UV-straling Werken in de Zon Werken in de Zon / UV-straling Inleiding Gezondheidsrisico's Verschillende huidtypes Plan van aanpak UV-index / Zonkrachtwaarden 0 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 geen zonkracht vrijwel geen zonkracht

Nadere informatie