Rijkspremie Meer Met Minder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rijkspremie Meer Met Minder"

Transcriptie

1 Rijkspremie Meer Met Minder Officiële titel Tijdelijke stimuleringsregeling energiebesparende voorzieningen aan woningen Particuliere woningeigenaren, die ook de woning bewonen (hoofdbewoning) Investeringen in energiebesparende maatregelen in de woning, op basis van een maatwerkadvies Subsidie Verbetering van de Energie Index (EI) met tenminste 0.50: 300,00; Verbetering Van de EI met tenminste 0.75: 750,00 Ingangsdatum Regeling 16 juli 2010 Einddatum regeling 31 december 2011 Via uw Meer Met Minder-aanbieder is het? Als de energiebesparende maatregelen die u neemt op basis van een Maatwerkadvies Energiebesparing leiden tot een verbetering van de Energie Index (EI) van tenminste 0.50, kunt u daarvoor een subsidie van 300,00 ontvangen. Lukt het u om de EI met tenminste 0.75 te verbeteren, dan ontvangt u een subsidie van 750,00. U dient dus eerst een officieel maatwerkadvies met energielabel te laten opstellen. zijn de voorwaarden voor de Rijkspremie Meer Met Minder? U bent eigenaar én bewoner van de woning waarvoor de subsidie wordt aangevraagd. Het gaat daarbij om de woning waar u volgens de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) staat ingeschreven. Het betreft een woning in Nederland. De maatregelen vloeien voort uit een officieel maatwerkadvies mét een energielabelcertificaat. U dient binnen één jaar na de subsidieaanvraag de werkzaamheden te hebben afgerond en het vaststellingsverzoek te hebben ingediend via uw Meer Met Minder-aanbieder. Welke maatregelen u neemt, maakt voor de subsidie niet uit. De subsidie is gekoppeld aan de EI (verbetering van tenminste 0.50 of 0.75). Hoe u dat doet, mag u zelf bepalen. Hoe werkt het? 1. Op de pagina MMM-aanbieders kiest u een MMM-aanbieder bij u in de buurt. 2. Uw Meer Met Minder-aanbieder vraagt bij Meer Met Minder de subsidie aan. Hiervan ontvangt u een bevestiging. Verwacht u een EI-verbetering van minimaal 0.50 te kunnen halen, vraag dan 300,00 aan. Verwacht u een EI-verbetering van tenminste 0.75 te kunnen halen, vraag dan 750,00 aan. 3. Uw Meer Met Minder-aanbieder laat voor uw huis een Maatwerkadvies (met een Energielabelcertificaat) opstellen en het energielabel registreren. Zorg ervoor dat het label binnen vier weken na de aanvraag is geregistreerd, anders vervalt uw aanvraag. 4. U kiest de energiebesparende maatregelen die bij uw situatie passen. 5. Op basis van het Maatwerkadvies en de gekozen maatregelen kan uw Meer Met Minder-aanbieder voor offerte(s) zorgen. Het is aan u de keuze of u van deze ondersteuning gebruik wenst te maken.

2 6. Uw Meer Met Minder-aanbieder begeleidt de uitvoering van de maatregelen, of voert deze zelf uit. Als u ervoor kiest zélf de regie in handen te houden, en de werkzaamheden door anderen te laten uitvoeren, is dit uiteraard ook mogelijk. 7. Uw Meer Met Minder-aanbieder laat na afloop een nieuw Energielabel opstellen en registreren. Daarmee meldt hij bij Meer Met Minder dat de werkzaamheden zijn afgerond. 8. U ontvangt van uw Meer Met Minder-aanbieder een vaststellingsverzoek. U controleert uw persoonlijke gegevens en ondertekent dit. Het formulier dient als basis voor het toekennen van de subsidie. Dit formulier dient opgestuurd te worden naar Meer Met Minder. 9. Meer Met Minder controleert de gegevens en de gerealiseerde EI-verbetering. Realiseert u een EI-verbetering van ten minste 0,50 dan wordt een subsidie van 300,00 toegekend. Realiseert u een EI-verbetering van ten minste 0,75 dan ontvangt u 750,00 aan subsidie. 10. U krijgt voordat de subsidie wordt uitgekeerd een brief van Agentschap NL. Deze brief is de officiële subsidievaststelling. De subsidie wordt daarna automatisch binnen zes weken op uw bankrekening gestort.

3 Regeling groenprojecten Particuliere woningeigenaren, die ook de woning bewonen Aanzienlijke rentekorting op het lenen van geld om zonnecellen (fotovoltaïsch), zonnecollectoren en warmtepompen te kopen. De regeling is ook van kracht als de energieprestatie van de woning met minimaal 4 labelsprongen wordt verbeterd. Subsidie De rente op de lening wordt hierdoor lager (indicatie: ±1,5% korting) Ingangsdatum regeling 1 juli 2009 Einddatum regeling Via gecertificeerde bank of kredietverstrekker Let op: Geld lenen kost geld is het? Naast de prijsverlagende maatregelen (subsidieregelingen en btw-verlaging) wil de overheid het voor mensen aantrekkelijker maken om een lening af te sluiten voor groene investeringen. Het gaat dan om korting op de marktrente voor leningen die woningeigenaren aangaan voor investeringen in energiebesparing. De Regeling Groenprojecten heeft daarbij specifiek betrekking op zonnecellen (fotovoltaïsch), zonnecollectoren en warmtepompen; of u weet uw woning 4 of 5 energielabelsprongen te verbeteren. Waarom investeren in energiebesparing? Met energiebesparende maatregelen creëert u lagere maandlasten, meer wooncomfort en stijgt mogelijk de waarde van uw woning. En: u draagt bij aan een beter klimaat! De meeste energiebesparende maatregelen verdient u in de loop van de tijd vanzelf weer terug, dankzij de lagere energierekening. Hoe werkt de Regeling Groenprojecten? De Regeling Groenprojecten bestaat al langer. Tot voor kort waren alleen leningen mogelijk voor investeringen vanaf Met de aanpassing van deze Regeling Groenprojecten (per juli 2009) vervalt deze ondergrens. Ook is vanaf dat moment een langere looptijd toegestaan: vijftien jaar in plaats van tien jaar. De rentekorting is afhankelijk van de betrokken bank of kredietverstrekker, maar bedraagt ongeveer 1,5%. Door de Regeling Groenprojecten te combineren met een Energiebesparingskrediet, kunt u nog voordeliger een lening afsluiten voor zonnecellen (fotovoltaïsch), zonnecollectoren en warmtepompen. Uitgebreide informatie over voorwaarden en werking van de Regeling Groenprojecten vindt u via de site van Agentschap NL. Hoe werkt de Regeling Groenprojecten, als het h gaat om die 4 labelsprongen?

4 U kunt van dezelfde rentekorting voor een lening uit de Regeling Groenprojecten gebruik maken als door uw investeringen in maatregelen uw woning 4 of 5 labelsprongen zuiniger wordt. is een labelsprong? Het energielabel woningen lijkt op het energielabel voor koelkasten en andere apparaten. Het geeft met klassen (A tot en met G) en kleuren (groen tot en met rood) aan hoe energiezuinig een huis is ten opzichte van andere soortgelijke woningen. Energielabel A (donkergroen) is zuinig, energielabel G (rood) is onzuinig. Door het energielabel ziet u in een oogopslag of een woning zuinig of onzuinig is ten opzichte van andere woningen van hetzelfde type. De verwachting is dat zuinige woningen makkelijker verkocht of verhuurd worden, en dat de waarde ervan stijgt. Dat is een extra reden om te investeren in energiebesparing. Meer informatie via: Een labelsprong betekent dus dat uw woning een klasse zuiniger wordt; bijvoorbeeld van een energielabel D naar een C-woning. Vier labelsprongen betekent dus bijvoorbeeld van een energielabel F naar een B-woning. Bij wie kan ik terecht voor een aanvraag voor de Regeling Groenprojecten? U kunt de Regeling Groenprojecten op hypothecaire basis aanvragen bij: Triodos Groenfonds U kunt ook een lening aanvragen op basis van de Regeling Groenprojecten, en wel bij: ABN AMRO Groenbank ASN Groenprojectenfonds ING Groenbank Rabo Groen Bank Wilt u de Regeling Groenprojecten aanvragen op basis van consumptief krediet, dan kan dat bij de onderstaande instellingen. Hier kunt u eventueel de combinatie maken met het Energiebesparingskrediet: GreenLoans Telefoon: info@greenloans.nl Internet: Freo EcoLening Extra Telefoon: (lokaal tarief) ecolening@freo.nl Website:

5 Energiebesparingkrediet esparingkrediet Particuliere woningeigenaren, die ook de woning bewonen De overheid staat garant voor leningen ten behoeve van energiebesparende maatregelen Subsidie De rente op de lening wordt hierdoor lager (indicatie: 1%) Ingangsdatum regeling 1 juli 2009 Einddatum regeling 31 december 2011 Via gecertificeerde bank of kredietverstrekker Let op: Geld lenen kost geld is het? Naast de prijsverlagende maatregelen (subsidieregelingen en btw-verlaging isolatie) wil de overheid het voor mensen aantrekkelijker maken om een lening af te sluiten voor groene investeringen. Het gaat dan om korting op de marktrente voor leningen die woningeigenaren aangaan voor investeringen in energiebesparing. Het Energiebesparingkrediet biedt het voordeel van een lagere rente, omdat het Rijk garant staat voor de lening. Waarom investeren in energiebesparing? Met energiebesparende maatregelen creëert u lagere maandlasten, meer wooncomfort en stijgt mogelijk de waarde van uw woning. En: u draagt bij aan een beter klimaat! De meeste energiebesparende maatregelen verdient u in de loop van de tijd vanzelf weer terug, dankzij de lagere energierekening. Hoe werkt een Energiebesparingkrediet? Het Energiebesparingkrediet biedt het voordeel van een lagere rente, omdat het Rijk garant staat voor de lening. Deze lening vraagt u aan bij een daarvoor gecertificeerde bank of andere kredietverstrekker. De looptijd van de lening is maximaal vijftien jaar. De rentekorting is afhankelijk van de betrokken bank of kredietverstrekker, maar bedraagt ongeveer 1%. Door een Energiebesparingkrediet te combineren met de Regeling Groenprojecten kan het rentepercentage nog meer omlaag. Zo kunt u nog voordeliger een lening afsluiten voor zonnecellen (fotovoltaïsch), zonnecollectoren, warmtepompen of voor een verbetering van het energielabel met 4 of 5 sprongen. zijn de voorwaarden voor een Energiebesparingkrediet? U bent eigenaar én bewoner van de woning waarvoor de lening ten behoeve van de energiebesparende maatregelen wordt aangevraagd. Het gaat om een woning in Nederland. De aanvraag is gedaan tussen 1 juli 2009 en 31 december De looptijd van de lening is maximaal vijftien jaar.

6 Bij wie kan ik terecht voor een Energiebesparingkrediet? Op dit moment bieden de volgende instellingen het Energiebesparingkrediet aan: GreenLoans Telefoon: Internet: Freo EcoLening Telefoon: (lokaal tarief) Website: Voor welke energiebesparende maatregelen kan ik met een Energiebesparingkrediet geld lenen? Vloer-, gevel- en dakisolatie met een Rc-waarde, die voldoet aan de eisen van het bouwbesluit (tot 1 januari 2010 groter dan of gelijk aan 2,50 m2k/w en vanaf 1 januari 2010 groter dan of gelijk aan 3,50 m2k/w). Indien alleen sprake is van spouwmuurisolatie, dan is een Rc-waarde, die groter is dan of gelijk aan 1,3 m2k/w, genoeg. Ramen, deuren, kozijnen en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen inclusief beglazing met Ugl-waarde die kleiner of gelijk is dan de eisen van bouwbesluit (vanaf 1 januari ,20 W/m2K, tot 1 januari 2010 gelden soepelere eisen). Voorziening om warmte uit douchewater terug te winnen. Zon-pv-systeem, bestaande uit één of meerdere zonnepanelen met fotovoltaïsche zonnecellen en de bijbehorende spanningsomvormer(s). Zonneboilersysteem voor het verwarmen van tapwater en/of ruimteverwarming via zonlicht, bestaande uit één of meerdere zonnecollectoren en een warmteopslagvat met een al dan niet geïntegreerde CV-brander. HR-ketel met een minimaal rendement van 120% bovenwaarde. Warmtepomp gestookt door gas of elektriciteit ten behoeven van ruimte- en/of tapwaterverwarming met een warmtepompkeurmerk. Energiezuinige gelijkstroompompen en -ventilatoren. Drukgestuurd of CO2-gestuurd ventilatierooster.

7 Duurzaamheidslening Subsidie Ingangsdatum regeling Einddatum regeling particuliere woningeigenaren, die ook de woning bewonen via een aantal gemeenten in Nederland kunt u goedkoper lenen voor energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. de rente op de lening wordt hierdoor met 3% verlaagd via uw gemeente Let op: Geld lenen kost geld is het? De Duurzaamheidslening is een lening via uw gemeente, met een aantrekkelijke rentekorting voor energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. De lening is gemeente-gebonden en is niet overal beschikbaar. Waarom investeren in energiebesparing? Met energiebesparende maatregelen creëert u lagere maandlasten, meer wooncomfort en stijgt mogelijk de waarde van uw woning. En: u draagt bij aan een beter klimaat! De meeste energiebesparende maatregelen verdient u in de loop van de tijd vanzelf weer terug, dankzij de lagere energierekening. Hoe werkt een Duurzaamheidslening? U leent de eerste drie jaar aflossingsvrij en tegen een vaste lage rente. Na die drie jaar gaat u rente en aflossing betalen. De Duurzaamheidslening heeft een looptijd van 10 jaar tot een bedrag van 7.500,- en een looptijd van 15 jaar voor grotere bedragen. Welk bedrag u ook leent, u krijgt altijd 3% rentekorting. zijn de voorwaarden voor een Duurzaamheidslening? U bent eigenaar én bewoner van de woning waarvoor de lening ten behoeve van de energiebesparende maatregelen wordt aangevraagd. De woning staat in één van de deelnemende gemeenten. De lening is gebonden aan bepaalde gemeenten en er gelden ook weer specifieke voorwaarden per deelnemende gemeente. U kunt minimaal 2.500,- en maximaal ,- lenen. Bij wie kan ik terecht voor een Duurzaamheidslening? Welke maatregelen komen in aanmerking voor de Duurzaamheidslening? Dat verschilt per gemeente en staat vermeld in de Duurzaamheidsverordening van uw gemeente. Meer informatie? Via

Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren. uw groene lening onze specialiteit

Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren. uw groene lening onze specialiteit Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren uw groene lening onze specialiteit GreenLoans. De juiste lening voor uw groene wensen. Wilt u uw energierekening verlagen met klimaatvriendelijke oplossingen?

Nadere informatie

Energiesubsidiewijzer. www.energiesubsidiewijzer.nl

Energiesubsidiewijzer. www.energiesubsidiewijzer.nl Energiesubsidiewijzer www.energiesubsidiewijzer.nl Mei 2014 Inhoud 1. Subsidie... 3 Zomerdeals Friese energiepremie... 3 Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP)... 4 2. Lening... 5 Energiebespaarlening...

Nadere informatie

Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren. uw groene lening onze specialiteit

Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren. uw groene lening onze specialiteit Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren uw groene lening onze specialiteit Inhoud 5 Welkom GreenLoans. De juiste lening voor uw groene wensen. Wilt u uw energierekening verlagen met klimaatvriendelijke

Nadere informatie

Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren. uw groene lening onze specialiteit

Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren. uw groene lening onze specialiteit Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren uw groene lening onze specialiteit GreenLoans. De juiste lening voor uw groene wensen. Wilt u uw energierekening verlagen met klimaatvriendelijke oplossingen?

Nadere informatie

Meer voordeel uit uw huis halen? Bespaar op energie!

Meer voordeel uit uw huis halen? Bespaar op energie! Meer voordeel uit uw huis halen? Bespaar op energie! voorbeeld van mogelijke besparingen Een huishouden is jaarlijks zo n q 2.000 kwijt aan gas en licht. En daar kunt u tot wel 30% op besparen. Dat begint

Nadere informatie

Naam en voorletter(s) : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoonnummer : adres : Geboortedatum : Burgerservicenummer :

Naam en voorletter(s) : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoonnummer :  adres : Geboortedatum : Burgerservicenummer : AANVRAAG DUURZAAMHEIDSLENING WORMERLAND Gegevens aanvrager Naam en voorletter(s) : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Geboortedatum : Burgerservicenummer : Gegevens woning

Nadere informatie

Onderwerp: conceptregeling duurzaamheidlening- versie 1 Datum: 9 november 2011 Gerda van der Meij Registratienummer Corsa: 2011i02061

Onderwerp: conceptregeling duurzaamheidlening- versie 1 Datum: 9 november 2011 Gerda van der Meij Registratienummer Corsa: 2011i02061 Onderwerp: conceptregeling duurzaamheidlening- versie 1 Datum: 9 november 2011 Auteur: Gerda van der Meij Registratienummer Corsa: 2011i02061 Artikel 1 Begrippen Deze regeling verstaat onder: a) een aanvraag:

Nadere informatie

Het juiste krediet voor uw groene wensen

Het juiste krediet voor uw groene wensen Het juiste krediet voor uw groene wensen Wat vindt u waar? In deze brochure leest u alles wat u moet weten over de groene leningen van GreenLoans. Klik op de link van uw keuze en lees meer. 1 2 3 4 Daarom

Nadere informatie

Verordening duurzaamheidsleningen particulier en duurzaamheidsleningen VVE gemeente Hoorn 2014

Verordening duurzaamheidsleningen particulier en duurzaamheidsleningen VVE gemeente Hoorn 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hoorn. Nr. 12570 11 maart 2014 Verordening duurzaamheidsleningen particulier en duurzaamheidsleningen VVE gemeente Hoorn 2014 Zaaknummer: 1025468 De Raad van

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel aan Provinciale Staten HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Initiatiefvoorstel aan Provinciale Staten HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Initiatiefvoorstel aan Provinciale Staten PS2009-997 HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Duurzaamheidsfonds Gelderland HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Nadere informatie

30% ENERGIEZUINIG. En de energierekening dan? Energiebesparende maatregelen. Welke maatregelen? een warme jas! Energiebesparende maatregelen

30% ENERGIEZUINIG. En de energierekening dan? Energiebesparende maatregelen. Welke maatregelen? een warme jas! Energiebesparende maatregelen Wat is de groene mug? Nationaal energiebesparingsinitiatief Lokaal energiebesparingsinitiatief Gemeente Haarlem met partners Elan Wonen Spaarnelanden Nuon Ymere Pre Wonen Eneco Provincie Noord Holland

Nadere informatie

HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH PS2009- INITIATIEFVOORSTEL Aan de leden van Provinciale Staten Initiatief voorstel Duurzaamheidsfonds Gelderland Beknopte samenvatting van inhoud voorstel: Bij de voorjaarsnota 2009 (PS2009-447) is ingestemd

Nadere informatie

Naam Premieregeling Energiebesparende Maatregelen Particulieren (2011)

Naam Premieregeling Energiebesparende Maatregelen Particulieren (2011) Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2011 / 101 Naam Premieregeling Energiebesparende Maatregelen Particulieren (2011) Publicatiedatum 19 oktober 2011 Opmerkingen - Vaststelling van de beleidsregels

Nadere informatie

PREMIEREGELING ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN PARTICULIEREN EN HUURDERS 2015

PREMIEREGELING ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN PARTICULIEREN EN HUURDERS 2015 PREMIEREGELING ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN PARTICULIEREN EN HUURDERS 2015 Artikel 1. Doel van de subsidie De subsidie wordt verstrekt om particuliere woningeigenaren en huurders tegemoet te komen in

Nadere informatie

Samen geeft energie. energiebesparing bij particuliere woningeigenaren groep van 20 vergelijkbare woningen in een straat of buurt

Samen geeft energie. energiebesparing bij particuliere woningeigenaren groep van 20 vergelijkbare woningen in een straat of buurt Samen geeft energie Project van de gemeente Tilburg Gebaseerd op burgerinitiatief energiebesparing bij particuliere woningeigenaren groep van 20 vergelijkbare woningen in een straat of buurt subsidie voor

Nadere informatie

Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken Bespaar energie én bespaar op uw woonlasten

Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken Bespaar energie én bespaar op uw woonlasten Een huis kopen? Een slim moment om aan energie te denken Bespaar energie én bespaar op uw woonlasten Een nieuwe woning, een nieuwe start. Misschien hebt u al wat op het oog of bent u nog aan het rondkijken.

Nadere informatie

- Vaststelling van de beleidsregels bij besluit van Burgemeester en Wethouders van 12 maart 2013, agendapuntnummer. 3.6.

- Vaststelling van de beleidsregels bij besluit van Burgemeester en Wethouders van 12 maart 2013, agendapuntnummer. 3.6. Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2013 / 048 Naam Premieregeling energiebesparende maatregelen particulieren en huurders 2013 Publicatiedatum 15 januari 2013 Opmerkingen - Vaststelling van de beleidsregels

Nadere informatie

Energiezuinig wonen in Wehl. Jeroen aan het Rot verduursaam energieloket 23 november 2016

Energiezuinig wonen in Wehl. Jeroen aan het Rot verduursaam energieloket 23 november 2016 Energiezuinig wonen in Wehl Jeroen aan het Rot verduursaam energieloket 23 november 2016 Programma 1. Introductie verduursaam energieloket 2. 3. 4. 5. 6. Waarom is energiebesparing nodig? Wat is de slimste

Nadere informatie

Landelijke subsidieregelingen

Landelijke subsidieregelingen Landelijke subsidieregelingen energiebesparing en duurzame energie particuliere woningbouw Melissa Ernst Energieservicepunt Zeeland Inhoud van de presentatie 1. Energieservicepunt Zeeland 2. Subsidieregeling

Nadere informatie

Doel: energiebesparing bij woningeigenaren

Doel: energiebesparing bij woningeigenaren Achtergrond Doel: energiebesparing bij woningeigenaren Gunstig voor leefmilieu Lage energierekening Gunstig voor het wooncomfort Gunstig voor de waarde van uw huis Gunstig voor lokale economie Achtergrond

Nadere informatie

energiebesparing bestaande bouw Harderwijk 26 mei 2015

energiebesparing bestaande bouw Harderwijk 26 mei 2015 energiebesparing bestaande bouw Harderwijk 26 mei 2015 Marc Smijers M 06-23924330 www.smijers-energieadvies.nl info@smijers-energieadvies.nl 1 Onderwerpen Relatie tussen energielabel en energiegebruik

Nadere informatie

b1 Ç) provinsje fryslân provincie fryslân

b1 Ç) provinsje fryslân provincie fryslân provinsje fryslân provincie fryslân b1 Ç) postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN

Nadere informatie

De verordening Duurzaamheidsleningen Gemeente Nijmegen (GB2010-099) wordt per 1 mei 2013 ingetrokken. Gemeenteblad Nijmegen

De verordening Duurzaamheidsleningen Gemeente Nijmegen (GB2010-099) wordt per 1 mei 2013 ingetrokken. Gemeenteblad Nijmegen Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2013 / 069 Naam Verordening Duurzaamheidsleningen Gemeente Nijmegen (2013) Publicatiedatum 24 april 2013 Opmerkingen - Vaststelling van de verordening bij raadsbesluit

Nadere informatie

Gemeente Delft. Subsidie informatie. Bestaande stad bespaart energie

Gemeente Delft. Subsidie informatie. Bestaande stad bespaart energie Gemeente Delft Subsidie informatie Bestaande stad bespaart energie De subsidie Bestaande stad bespaart energie is bestemd voor het stimuleren van energiebesparende maatregelen en het gebruik van duurzame

Nadere informatie

Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken

Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken 2 Een huis kopen? Een nieuwe woning, een nieuwe start. Misschien hebt u al wat op het oog of bent u nog aan het rondkijken. Hoe dan ook

Nadere informatie

Goed geld terug. Financiële hulpmiddelen om je woning energiezuiniger te maken. gagoed.nl

Goed geld terug. Financiële hulpmiddelen om je woning energiezuiniger te maken. gagoed.nl Goed geld terug Financiële hulpmiddelen om je woning energiezuiniger te maken gagoed.nl Goed voor je woning, goed voor jou. Want naast een verlaagde energierekening en verbeterd wooncomfort, verhoog je

Nadere informatie

Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen. Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen

Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen. Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Slim besparen 2 Slimme investeerder Familie Roubos: We wonen in een hoekhuis met veel ramen en hebben

Nadere informatie

Energiezuinig en comfortabel wonen in Rijswijk; een initiatief van Stadsgewest Haaglanden

Energiezuinig en comfortabel wonen in Rijswijk; een initiatief van Stadsgewest Haaglanden Energiezuinig en comfortabel wonen in Rijswijk; een initiatief van Stadsgewest Haaglanden Welkom door wethouder Dick Jense Rob Klokman Ecostream Wat kunt u verwachten deze avond Wat is Wonen++ Energiebesparende

Nadere informatie

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2010 / 099. Naam Verordening Duurzaamheidsleningen Nijmegen (2010) Publicatiedatum 6 oktober 2010.

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2010 / 099. Naam Verordening Duurzaamheidsleningen Nijmegen (2010) Publicatiedatum 6 oktober 2010. Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2010 / 099 Naam Verordening Duurzaamheidsleningen Nijmegen (2010) Publicatiedatum 6 oktober 2010 Opmerkingen - Vaststelling van de verordening bij raadsbesluit van

Nadere informatie

Goed geld terug. Financiële hulpmiddelen om je woning energiezuiniger te maken. gagoed.nl

Goed geld terug. Financiële hulpmiddelen om je woning energiezuiniger te maken. gagoed.nl Goed geld terug Financiële hulpmiddelen om je woning energiezuiniger te maken gagoed.nl Goed voor je woning, goed voor jou. Want naast een verlaagde energierekening en verbeterd wooncomfort, verhoog je

Nadere informatie

Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015

Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 Versie 07-05-2015 Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 (voor het invullen aub eerst het gehele formulier doornemen) Raadhuisplein 2 Postbus 500 3850 AM Ermelo t

Nadere informatie

Verordening Duurzaamheidslening Dronten 2013. Artikel 1 Begrippen

Verordening Duurzaamheidslening Dronten 2013. Artikel 1 Begrippen Verordening Duurzaamheidslening Dronten 2013. Artikel 1 Begrippen Deze regeling verstaat onder: a) de aanvraag: een schriftelijk verzoek aan het college om toekenning van een duurzaamheidslening voor particuliere

Nadere informatie

: Verordening duurzaamheidsleningen particuliere woningeigenaren

: Verordening duurzaamheidsleningen particuliere woningeigenaren RAADSVOORSTEL Onderwerp : Verordening duurzaamheidsleningen particuliere woningeigenaren Raadsvergadering : 16 juni 2010 Politieke markt d.d.: - Agendapunt : 9 Portef.houder : wethouder Pierey Voorstelnummer

Nadere informatie

STEEK ENERGIE IN JE WONING! UNIEK AANBOD VOOR WIPPOLDER

STEEK ENERGIE IN JE WONING! UNIEK AANBOD VOOR WIPPOLDER STEEK ENERGIE IN JE WONING! UNIEK AANBOD VOOR WIPPOLDER INLEIDING WAT STAAT ER OP HET PROGRAMMA? 19:30 uur Energiebesparende maatregelen (Energieloket) 20:15 uur Pauze met koffie en thee 20:30 uur Informatiemarkt:

Nadere informatie

Verordening Duurzaamheidsleningen en Stimuleringsleningen VvE s gemeente Hoorn 2018

Verordening Duurzaamheidsleningen en Stimuleringsleningen VvE s gemeente Hoorn 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hoorn Nr. 2038 29 november 207 Verordening Duurzaamheidsleningen en Stimuleringsleningen VvE s gemeente Hoorn 208 Zaaknummer: 474807 - gelezen het voorstel

Nadere informatie

Florius Verduurzaam Hypotheek

Florius Verduurzaam Hypotheek Florius Verduurzaam Hypotheek Antwoorden op veelgestelde vragen Versie voor hypotheekadviseurs Vrijdag 29 maart 2019 Meer informatie op Florius.nl Vanaf 1 april 2019 kun je voor meer informatie over de

Nadere informatie

Vaststellen van de Verordening energieleningen Amsterdam 2012 en van een verordening tot wijziging van de Verordening op de stadsdelen

Vaststellen van de Verordening energieleningen Amsterdam 2012 en van een verordening tot wijziging van de Verordening op de stadsdelen Gemeenteblad aadsbesluit Jaar 2012 Afdeling 3A Publicatiedatum 20 juli 2012 Agendapunt 20 Datum besluit B&W 5 juni 2012 Onderwerp Vaststellen van de Verordening energieleningen Amsterdam 2012 en van een

Nadere informatie

Hoe investeer ik slim? Regel het op Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen

Hoe investeer ik slim? Regel het op   Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Hoe investeer ik slim? Regel het op www.energiebespaarlening.nl Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Slim besparen Er zijn veel mogelijkheden om te besparen op energie! Echt slim besparen op energie

Nadere informatie

Eize-Jan Bakker Pieter Nap

Eize-Jan Bakker Pieter Nap Eize-Jan Bakker Pieter Nap Programma: eigenaar-bewoners www.beng2030.nl Door het initiëren en uitvoeren van verschillende projecten/initiatieven op het gebied van verduurzamen, proberen BENG! energie-ambassadeurs

Nadere informatie

De Achterhoek Bespaart 2009. Gemeente Doetinchem. Aanvraagformulier.

De Achterhoek Bespaart 2009. Gemeente Doetinchem. Aanvraagformulier. De aanvraag bestaat uit twee delen; De Achterhoek Bespaart 2009. Gemeente Doetinchem. Aanvraagformulier. Deel a: aanvraagformulier Deel b: offerte uitvoering maatregelen en/of beschrijving van de werkzaamheden

Nadere informatie

Meefinancieren van energiebesparende voorzieningen De mogelijkheden bij BLG Wonen Versie 1-1-2016

Meefinancieren van energiebesparende voorzieningen De mogelijkheden bij BLG Wonen Versie 1-1-2016 Meefinancieren van energiebesparende voorzieningen De mogelijkheden bij BLG Wonen Versie 1-1-2016 Energiebesparende voorzieningen zijn in meerdere opzichten interessant: Structurele besparing tot 30% op

Nadere informatie

Memo. Financieringsmogelijkheden van energiebesparingsmaatregelen

Memo. Financieringsmogelijkheden van energiebesparingsmaatregelen Memo Financieringsmogelijkheden van energiebesparingsmaatregelen Onderwerp > Financieringsmogelijkheden van energiebesparingsmaatregelen bestaande bouw Opsteller > Niels van Vliet & Ellen van Acht met

Nadere informatie

Startadvies Energiebesparing

Startadvies Energiebesparing Startadvies Stephanusplein 1, 7772 BR Hardenberg Startadvies : Op basis van de besparingscheck (zie bijlage) heeft uw woning een indicatief energielabel F. Het energielabel voor woningen loopt van A tot

Nadere informatie

REGELING DUURZAAMHEIDSLENINGEN ARNHEM 2018

REGELING DUURZAAMHEIDSLENINGEN ARNHEM 2018 REGELING DUURZAAMHEIDSLENINGEN ARNHEM 2018 Datum : 3 april 2018 Zaaknummer : 209435 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ARNHEM, Overwegende, dat de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Nadere informatie

STEEK ENERGIE IN JE WONING! UNIEK AANBOD VOOR WIPPOLDER

STEEK ENERGIE IN JE WONING! UNIEK AANBOD VOOR WIPPOLDER STEEK ENERGIE IN JE WONING! UNIEK AANBOD VOOR WIPPOLDER INLEIDING WAT STAAT ER OP HET PROGRAMMA? 19:30 uur Energiebesparende maatregelen (Energieloket) 20:15 uur Pauze met koffie en thee 20:30 uur Informatiemarkt:

Nadere informatie

www.samengeeftenergie.nl

www.samengeeftenergie.nl www.samengeeftenergie.nl Segon Stimuleringsinitiatief Energiebesparing Gebouwde Omgeving Nederland Het is onze missie om energiebesparing èn het duurzaam gebruik van energie binnen het bereik te brengen

Nadere informatie

ISOLEREN VAN DE WONING Subsidies en aanpak. Erik Alsema & Cor Hofstee Energiegroep Bunnik 24 oktober 2015

ISOLEREN VAN DE WONING Subsidies en aanpak. Erik Alsema & Cor Hofstee Energiegroep Bunnik 24 oktober 2015 ISOLEREN VAN DE WONING Subsidies en aanpak Erik Alsema & Cor Hofstee Energiegroep Bunnik 24 oktober 2015 Waarom isoleren? Investering in: - Comfort - Lagere energierekening - Toekomstwaarde van de woning

Nadere informatie

Subsidieregeling energiezuinige woningen. Besparen op uw energiekosten?

Subsidieregeling energiezuinige woningen. Besparen op uw energiekosten? Subsidieregeling energiezuinige woningen Besparen op uw energiekosten? voorjaar 2011 2 Wilt u geld besparen op uw energiekosten? Dat kan door energie te besparen of zelf duurzame energie op te wekken.

Nadere informatie

Groninger Energiepremie

Groninger Energiepremie Groninger Energiepremie Subsidie voor energiebesparende maatregelen Vraag aan vóór 1 april 2015! Wilt u uw woning verduurzamen? Lees hier of de Groninger Energiepremie iets voor u is Wat houdt de Groninger

Nadere informatie

Minder energie meer comfort. Maak gebruik van de duurzaamheidslening. Ook een vereniging van eigenaren kan een lening aanvragen.

Minder energie meer comfort. Maak gebruik van de duurzaamheidslening. Ook een vereniging van eigenaren kan een lening aanvragen. Ook een vereniging van eigenaren kan een lening aanvragen De maatregelen verdienen zichzelf terug. Daar valt met de huidige lage rentestand niet tegenop te sparen. aldus Henk Brouwer (VVE Beheerder) van

Nadere informatie

Verordening Duurzaamheidslening Sliedrecht 2013

Verordening Duurzaamheidslening Sliedrecht 2013 Verordening Duurzaamheidslening Sliedrecht 2013 De raad van de gemeente Sliedrecht; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d..; gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; b e s

Nadere informatie

Verordening Duurzaamheidslening Sliedrecht 2013

Verordening Duurzaamheidslening Sliedrecht 2013 Verordening Duurzaamheidslening Sliedrecht 2013 De raad van de gemeente Sliedrecht; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d..; gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; b e s

Nadere informatie

ER IS SUBSIDIE VOOR VVE S!

ER IS SUBSIDIE VOOR VVE S! ! ER IS SUBSIDIE VOOR VVE S! Goed nieuws als je jouw VvE-complex wilt isoleren! Vanaf 15 september krijg je subsidie als je twee of meer isolerende maatregelen laat uitvoeren. Wij hebben in deze folder

Nadere informatie

Ook slim investeren? Regel het nu!

Ook slim investeren? Regel het nu! Ook slim investeren? Regel het nu! Wilt u de energiekosten in de hand houden? Van uw huis een heerlijk comfortabel thuis maken? Bespaar slim! U wordt als woningeigenaar gestimuleerd om nú verstandig in

Nadere informatie

Energielabel & Maatwerkadvies

Energielabel & Maatwerkadvies Energielabel & Maatwerkadvies In vijf stappen naar een groenere woning voltalimburg.nl Energielabel aanvragen Elke huiseigenaar beschikt over een (voorlopig) energielabel, gebaseerd op onder andere bouwjaar

Nadere informatie

Verordening Duurzaamheidsleningen Nijmegen 2015

Verordening Duurzaamheidsleningen Nijmegen 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nijmegen. Nr. 126591 23 december 2015 Verordening Duurzaamheidsleningen Nijmegen 2015 De raad van de gemeente Nijmegen; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Eize-Jan Bakker Pieter Nap

Eize-Jan Bakker Pieter Nap Eize-Jan Bakker Pieter Nap Wie is BENG www.beng2030.nl Energiecoöperatie BENG! is in juli 2013 opgericht en groeit sindsdien gestaag. We hebben inmiddels meer dan 300 leden en 20 bedrijfsleden. De doelstelling

Nadere informatie

Verordening Stimuleringslening duurzame maatregelen voor woningen in de gemeente Heumen 2018

Verordening Stimuleringslening duurzame maatregelen voor woningen in de gemeente Heumen 2018 GEMEENTE HEUMEN Onderwerp: Verordening Stimuleringslening bedrijven Datum: 30 juni 2018 RAADSBESLUIT Besluitnummer: Verordening Stimuleringslening duurzame maatregelen voor woningen in de gemeente Heumen

Nadere informatie

Subsidieregeling Duurzaam Bouwen Noord-Beveland 2017

Subsidieregeling Duurzaam Bouwen Noord-Beveland 2017 Subsidieregeling Duurzaam Bouwen Noord-Beveland 2017 De raad van de gemeente Noord-Beveland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 juli 2017; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande bouw particulieren 2010 (SEBB 2010) provincie Fryslân

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande bouw particulieren 2010 (SEBB 2010) provincie Fryslân Aanvraagformulier Subsidieregeling Energiebesparing bestaande bouw particulieren 2010 (SEBB 2010) provincie Fryslân Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen voor uw

Nadere informatie

Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen. Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen

Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen. Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Slim besparen Er zijn veel mogelijkheden om te besparen op energie! Echt slim besparen op energie

Nadere informatie

Route kaart naar aardgasvrij

Route kaart naar aardgasvrij Route kaart naar aardgasvrij Aanpak en benadering Bewoner/eigenaar: Comfort / gezondheid Lagere woonlasten Waarde / toekomst Maatregelen: Isolatie en ventilatie Installatie Duurzame energie No-Regret 2

Nadere informatie

HAAL MEER ENERGIE UIT JE HUIS START MET ENERGIEBESPARING

HAAL MEER ENERGIE UIT JE HUIS START MET ENERGIEBESPARING HAAL MEER ENERGIE UIT JE HUIS START MET ENERGIEBESPARING BEZIG MET EEN KOOPHUIS EN HYPOTHEEK? OF AAN HET KLUSSEN EN VERBOUWEN? 8 redenen om te starten met energiebesparing: Je hebt direct lagere energiekosten

Nadere informatie

Nadere Regels Asbestlening en Restschuldsubsidie Asbestverwijdering Gemeente Lelystad 2018

Nadere Regels Asbestlening en Restschuldsubsidie Asbestverwijdering Gemeente Lelystad 2018 CVDR Officiële uitgave van Lelystad. Nr. CVDR482069_2 23 mei 2018 Nadere Regels Asbestlening en Restschuldsubsidie Asbestverwijdering Gemeente Lelystad 2018 Het college van de gemeente Lelystad, gelet

Nadere informatie

De 15 valkuilen om voor op te passen bij het aangaan van een lening of krediet!

De 15 valkuilen om voor op te passen bij het aangaan van een lening of krediet! De 15 valkuilen om voor op te passen bij het aangaan van een lening of krediet! Wees u bewust van deze valkuilen om niet bedrogen uit te komen Pagina 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Valkuil 1. Aanbiedingen...

Nadere informatie

Samen geeft energie Fatima

Samen geeft energie Fatima Samen geeft energie Fatima Samen geeft energie Project van de gemeente Tilburg Gebaseerd op burgerinitiatief energiebesparing bij particuliere woningeigenaren groep van 20 vergelijkbare woningen in een

Nadere informatie

Duurzaamheidslening. voor het verduurzamen en/of energiezuinig maken van uw woning

Duurzaamheidslening. voor het verduurzamen en/of energiezuinig maken van uw woning Duurzaamheidslening voor het verduurzamen en/of energiezuinig maken van uw woning INHOUD Voor wie? 3 Waarom investeren? 3 Waarom lenen? 4 Welke aannemer of installateur? 4 Welke maatregelen? 4 Het energiebesparingsadvies

Nadere informatie

Slim besparen, doe je samen!

Slim besparen, doe je samen! Slim besparen, doe je samen! Welkom Programma: 1. Opening, voorzitter dorpsraad Marco Hesp 2. Buurkracht, Patricia Vinclair 3. Buurtscan/Buurtadvies, Jaap Stel Kies Groen Licht Pauze 4. Uitleg duurzaam

Nadere informatie

Energieavond Hilversum-Zuid. 14 oktober 2015

Energieavond Hilversum-Zuid. 14 oktober 2015 Energieavond Hilversum-Zuid 14 oktober 2015 Wat kunt u verwachten? Welkom door Heikracht Bethlehemkerk, Hilversum Verbonden, Heikracht HilverZon Ambities gemeente Hilversum Wie is Hoom? Hilversum Zuid

Nadere informatie

September De ABN AMRO Groenlening

September De ABN AMRO Groenlening September 2018 De ABN AMRO Groenlening 1 De ABN AMRO Groenlening In dit productinformatieblad leest u wat de ABN AMRO Groenlening is en wat de belangrijkste kenmerken en risico s zijn. Duurzaam investeren

Nadere informatie

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Berkelland 2018;

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Berkelland 2018; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Berkelland Nr. 35450 14 februari 2019 Rectificatie: Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland houdende regels omtrent

Nadere informatie

Sportverenigingen scoren met energiebesparing

Sportverenigingen scoren met energiebesparing Sportverenigingen scoren met energiebesparing Stimular, de werkplaats voor Duurzaam Ondernemen Stefan Romijn 010 238 28 27 www.stimular.nl ONDERZOEK CO2 Koelkast: 4 Vriezer: - 18 Elke graad temperatuurverhoging

Nadere informatie

Figuur 1: Illustratie besparingstechnieken binnenshuis en energieopwekking middels zonnepanelen en zonneboiler.

Figuur 1: Illustratie besparingstechnieken binnenshuis en energieopwekking middels zonnepanelen en zonneboiler. Pagina 1/13 Opgesteld door: Jeroen Boogert, Meindert Jansberg Datum: 29 oktober 2013 1 Inleiding In dit memo wordt geanalyseerd welke mogelijkheden voor particulieren in de provincie Noord- Brabant momenteel

Nadere informatie

Hoe zuinig is uw nieuwe woning?

Hoe zuinig is uw nieuwe woning? Hoe zuinig is uw nieuwe woning? verhuisplannen? een initiatief van: Warm welkom in Rivierenland Verhuist u binnenkort naar een koopwoning in Rivierenland? Tijd misschien voor een nieuwe keuken of badkamer?

Nadere informatie

Groen beleggen. Groen sparen en beleggen Goed voor u, goed voor natuur en milieu. >> Als het gaat om milieu en leefomgeving

Groen beleggen. Groen sparen en beleggen Goed voor u, goed voor natuur en milieu. >> Als het gaat om milieu en leefomgeving Groen beleggen Groen sparen en beleggen Goed voor u, goed voor natuur en milieu >> Als het gaat om milieu en leefomgeving Goed voor u, Goed voor natuur en milieu Een goed rendement én een belastingvoordeel.

Nadere informatie

Langer comfortabel thuis in uw duurzaam huis

Langer comfortabel thuis in uw duurzaam huis Langer comfortabel thuis in uw duurzaam huis Bespaar energie en geld, investeer in uw toekomst Stimuleringslening Duurzaam Thuis voor eigenaar-bewoners en huurders Wilt u meer wooncomfort? Wilt u een lagere

Nadere informatie

Aanvraagformulier SUBSIDIE 'SAMEN GEEFT ENERGIE'

Aanvraagformulier SUBSIDIE 'SAMEN GEEFT ENERGIE' Aanvraagformulier SUBSIDIE 'SAMEN GEEFT ENERGIE' De aanvraag betreft subsidie voor het bewonerscollectief van tenminste 20 eigenaar bewoners van tenminste 20 adressen die akkoord zijn met de aanvraag van

Nadere informatie

Regelingen energiebesparing woningen

Regelingen energiebesparing woningen Regelingen energiebesparing woningen Uitvoeringsregeling subsidie duurzaam renoveren Noord-Holland (Nationale) Energiebespaarlening Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) Fonds energiebesparing

Nadere informatie

Voorlopig aanvraagformulier duurzaamheidslening gemeente Borger-Odoorn

Voorlopig aanvraagformulier duurzaamheidslening gemeente Borger-Odoorn Voorlopig aanvraagformulier duurzaamheidslening gemeente Borger-Odoorn Met dit formulier kunt u een duurzaamheidslening aanvragen voor uw woning in de gemeente Borger-Odoorn. Deze lening wordt afgegeven

Nadere informatie

Energiebesparing begint hier!

Energiebesparing begint hier! Energiebesparing begint hier! Zoetermeer, 17 juli 2014 Lou Lit & Pim Halkes 4 HOME 2 Thermografie, Lekkage onderzoek en Energiebesparing advies. Doelstelling: - Terugdringen Co2 uitstoot - Lagere energienota

Nadere informatie

Subsidieregeling Energielening particulieren Noord-Brabant

Subsidieregeling Energielening particulieren Noord-Brabant Subsidieregeling Energielening particulieren Noord-Brabant Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig

Nadere informatie

Startformulier Interestsubsidieregeling Energiebesparing Bestaande Bouw particulieren 2013-2015 Provincie Groningen

Startformulier Interestsubsidieregeling Energiebesparing Bestaande Bouw particulieren 2013-2015 Provincie Groningen Startformulier Interestsubsidieregeling Energiebesparing Bestaande Bouw particulieren 2013-2015 Provincie Groningen Met dit formulier kunt u een lening aanvragen voor energiebesparende maatregelen voor

Nadere informatie

Hoe investeer ik slim? Regel het op Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen

Hoe investeer ik slim? Regel het op   Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Hoe investeer ik slim? Regel het op www.energiebespaarlening.nl Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Slim besparen Er zijn veel mogelijkheden om te besparen op energie! Echt slim besparen op energie

Nadere informatie

Stimuleringslening Duurzame Particuliere Woningverbetering in Vlagtwedde

Stimuleringslening Duurzame Particuliere Woningverbetering in Vlagtwedde Stimuleringslening Duurzame Particuliere Woningverbetering in Vlagtwedde 1 Inhoudsopgave Waarom renoveren Voor wie? Renovatiemogelijkheden Deelnemen Welke aannemer en/of installateur? Vergunning aanvragen

Nadere informatie

Subsidieregeling 'Samen geeft Energie'

Subsidieregeling 'Samen geeft Energie' Subsidieregeling 'Samen geeft Energie' Karakter regeling Artikel 1. 1. Deze subsidieregeling is een regeling als bedoeld in artikel 2 lid 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Tilburg. De bepalingen

Nadere informatie

Energie besparing en woning verbetering voor VvE s. sparen in grote stappen of in 1 x naar Nul op de meter

Energie besparing en woning verbetering voor VvE s. sparen in grote stappen of in 1 x naar Nul op de meter Energie besparing en woning verbetering voor VvE s sparen in grote stappen of in 1 x naar Nul op de meter Onderzoek doen en experimenteren met als doel: Mensen prettig laten wonen, leven en werken Experiment:

Nadere informatie

Dinsdag 25 juni 2019

Dinsdag 25 juni 2019 Dinsdag 25 juni 2019 Hoe werken we binnen het fonds Fondsmanagement Accountmanager VvE Accountmanager Kredietacceptatiekredietbeheer Intern accountmanager Extern accountmanager Ambitie fonds Toegankelijk

Nadere informatie

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 29 september 2010 / 129/2010. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t.

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 29 september 2010 / 129/2010. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 29 september 2010 / 129/2010 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Aanpassing verordening duurzaamheidsleningen Programma / Programmanummer

Nadere informatie

Verordening Stimuleringslening bedrijfspanden en maatschappelijke gebouwen gemeente Heumen

Verordening Stimuleringslening bedrijfspanden en maatschappelijke gebouwen gemeente Heumen GEMEENTE HEUMEN Onderwerp: Verordening Stimuleringslening bedrijfspanden en maatschappelijke gebouwen Datum: 28 juni 2018 RAADSBESLUIT Besluitnummer: Verordening Stimuleringslening bedrijfspanden en maatschappelijke

Nadere informatie

Energieaanpak Weezenhof. Stap voor stap naar een energiezuinigere woning

Energieaanpak Weezenhof. Stap voor stap naar een energiezuinigere woning Energieaanpak Weezenhof Stap voor stap naar een energiezuinigere woning Fotografie: Jacqueline van den Boom Waarom bent u hier? Wooncomfort Milieu Energiebesparing Maatregelen in en aan huis Subsidies

Nadere informatie

Intakeformulier DELTA Op-maat advies (Energie Prestatie Advies (EPA) incl. energielabel)

Intakeformulier DELTA Op-maat advies (Energie Prestatie Advies (EPA) incl. energielabel) Intakeformulier DELTA Op-maat advies (Energie Prestatie Advies (EPA) incl. energielabel) Intake Met dit intakeformulier geeft u ons inzage in een aantal gegevens van uw woning. Dit zal de opnameduur in

Nadere informatie

Aanvraagformulier Duurzaamheidslening gemeente Zaltbommel

Aanvraagformulier Duurzaamheidslening gemeente Zaltbommel Aanvraagformulier Duurzaamheidslening gemeente Zaltbommel N.B.: Lees a.u.b. eerst de toelichting voordat u het formulier invult. 1. Gegevens aanvrager 1 Naam en voorletters: ----------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Doelstelling en doelgroep

Doelstelling en doelgroep klimaat op maat Klimaat op maat Het klimaat verandert en de olievoorraden raken langzaamaan op. Dat laatste betekent concreet dat de energieprijzen naar verwachting flink stijgen in de komende decennia.

Nadere informatie

Ambitie fonds. Toegankelijk maken van energiebesparing in de bestaande woningbouw

Ambitie fonds. Toegankelijk maken van energiebesparing in de bestaande woningbouw 01-04-2019 Ambitie fonds Toegankelijk maken van energiebesparing in de bestaande woningbouw Verstrekken Energiebespaarlening aan eigenaren/bewoners en VvE s tegen een lage rente zonder afsluitkosten Wat

Nadere informatie

Financiële overheidssteun t.b.v. de huursector

Financiële overheidssteun t.b.v. de huursector Financiële overheidssteun t.b.v. de huursector Constan Custers RVO.nl Bijeenkomst d.d. 10 november 2016 Subsidies stapelen mag Voorbeeld: van E.I. > 2,7 (G) naar NOM - 9.500 STEP - 2.000 ISDE lucht-waterwarmtepomp

Nadere informatie

TE KOOP. Ter Warden XD Nuenen. Bungalow 158m². Vraagprijs v.o.n.

TE KOOP. Ter Warden XD Nuenen. Bungalow 158m². Vraagprijs v.o.n. TE KOOP Ter Warden 44 5674XD Nuenen Bungalow 158m² Vraagprijs 526.500 v.o.n. KENMERKEN Vraagprijs 526.500 v.o.n. Status Beschikbaar Oplevering per direct Soort woonhuis Bungalow Bouwjaar 2018 Oppervlakte

Nadere informatie

Energie besparen in uw huis

Energie besparen in uw huis > www.vrom.nl Energie besparen in uw huis Met energiepremie en EPA-advies Energie besparen in uw huis Een comfortabel huis en toch een lagere energierekening? Dat kan prima als u energiebesparende maatregelen

Nadere informatie

Subsidieplafond Bedrijven 495.000, - (incl. woningbouwverenigingen, dorpshuizen, scholen, sportverenigingen)

Subsidieplafond Bedrijven 495.000, - (incl. woningbouwverenigingen, dorpshuizen, scholen, sportverenigingen) Subsidieregeling duurzame investeringen door bedrijven Doel: Lokale economische activiteit stimuleren en tegelijk bijdrage leveren aan doelstelling duurzaam bouwen. In dat kader moeten investeringen betrekking

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

Ambitie fonds. Toegankelijk maken van energiebesparing in de bestaande woningbouw

Ambitie fonds. Toegankelijk maken van energiebesparing in de bestaande woningbouw 15-04-2019 Ambitie fonds Toegankelijk maken van energiebesparing in de bestaande woningbouw Verstrekken Energiebespaarlening aan eigenaren/bewoners en VvE s tegen een lage rente zonder afsluitkosten Wat

Nadere informatie