b1 Ç) provinsje fryslân provincie fryslân

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "b1 Ç) provinsje fryslân provincie fryslân"

Transcriptie

1 provinsje fryslân provincie fryslân b1 Ç) postbus hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) telefax: (058) Provinciale Staten van Fryslân Postbus HM LEEUWARDEN provinciefryslan.nl Leeuwarden, 4 november 2013 Verzonden, NOV. 2Oi Ons kenmerk Afdeling Behandeld door Uw kenmerk Bij lage (n) : Kennis en Ekonomy G. Venema! (058)29258 l9g.venema@fryslan.nl Onderwerp : Stand van zaken initiatiefvoorstel Versnelde verbetering energiepresta tie bestaande woningvoorraad Geachte Statenleden, Op 3juli 2013 heeft u een initiatiefvoorstel van de VVD-fractie aangenomen. Het initiatiefvoorstel beoogt een versnelde verbetering van de energieprestatie van Friese woningen. Met een subsidieregeling wilt u de werkgelegenheid in de Friese bouw- en instal latiesector een flinke impuls geven. Hiervoor heeft Provinciale Staten 11,85 miljoen be schikbaar gesteld. Wij informeren u graag over de Friese energiepremie voor particuliere woningeigenaren. En wij geven aan hoe wij motie 661 hebben meegenomen bij de totstandkoming van deze regeling. Initiatiefvoorstel De VVD wil een eenvoudige subsidieregeling met een snel werkgelegenheidseffect in de hele bouwkolom. In het initiatiefvoorstel ligt de focus op het verbeteren van de hele schil van een huis. Daarom wordt voorgesteld om de premie meer dan evenredig te laten stijgen, wanneer meer maatregelen in een keer worden uitgevoerd. De VVD is nauw betrokken bij de uitwerking van de regeling. Friese energiepremie Vanaf 1 november 2013 is er de Friese energiepremie voor particuliere woningeigenaren. Woningeigenaren kunnen de energiepremie aanvragen voor gevel-, spouw,- dak- en vloerisolatie. Ook zonneboilers en HR++ glas inclusief kozijn komen in aanmerking voor de ener giepremie. Huizenbezitters kunnen tot maximaal krijgen voor deze energiebesparende maatregelen. Voor één energiebesparende maatregel is er een energiepremie van 350. Een woningeigenaar ontvangt 800 voor twee maatregelen, voor drie en voor vier of meer maatregelen. -1/2- Ons kenmerk:

2 provinsje fryslân provincie fryslân In de bijgevoegde brochure vindt u meer informatie over de Friese energiepremie. Deze brochure is online beschikbaar voor Friese marktpartijen. Daarnaast hebben we de Friese bouwkolom geïnformeerd over de subsidieregeling. t:: 1 Motie 661 ( ) De motie is als volgt: Yn de fierdere ütwurking fan It inisjatyfttstei VVD Verbetering energieprestatie woningvoorraad wurde ek subsydzjemooglikheden foar sinnepanelen meinommen. We hebben ervoor gekozen om zonnepanelen niet subsidiabel te stellen. Het doel van de subsidieregeling is de werkgelegenheid in de bouwkolom stimuleren. Voor particuliere wo ningeigenaren zijn zonnepanelen een rendabele investering. Een subsidie op zonnepanelen werkt dus marktverstorend. Branche-organisatie Uneto VNI is daarom ook geen voorstander van subsidie op zonnepanelen. In de nota Sinnestroom 2012 zetten we om die reden in op financiële arrangementen niet zijnde subsidie. We gaan ervan uit dat motie 661 hiermee is afgehandeld. Nationaal Energiebespaarfonds In december 2013 start het Rijk met het Nationaal Energiebespaaronds van 300 miljoen. Hier kunnen particuliere huizenbezitters een lening aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Dit zijn bijvoorbeeld andere dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboi Iers, hoog rendement beglazing en energiezuinige kozijnen. De lening heeft een looptijd van 7 of 10 jaar en varieert tussen de en De rente is aftrekbaar en ligt waarschijn lijk tussen 3 en 3,5 procent. Dat is afhankelijk van de hoogte en looptijd van de lening. De Friese energiepremie en de lening kunnen gecombineerd worden ingezet. Het Friese bedrijfsleven kan hier op inspelen met een extra aantrekkelijk aanbod. Mon itori ng We monitoren de effecten van de regeling. We kijken naar het aantal verbeterde woningen. Dit berekenen we op basis van het aantal gehonoreerde subsidieaanvragen. Hieruit blijkt de behoefte aan de regeling. Daarnaast houden we de energiebesparing van de verbeterde woningen bij. Dit berekenen we op basis van de uitgevoerde maatregelen en het totaal aan tal labelstappen. Tenslotte kijken we naar het werkgelegenheidseffect. Dit berekenen we op basis van de uitgelokte investering. We informeren u in het voorjaar van 2014 en In het van 2016 ontvangt u een korte eindrapportage. u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. rde Staten van Fryslân, drs. A.J. van den Berg, is H.M. van Gils, loco-secretaris Ons kenmerk:

3 Friese energiepremie voor woningeigenaren

4 Friese energiepremie voor woningeigenaren Wilt u meer wooncomfort en tegelijkertijd een lagere energierekening? Als inwoner van de provincie Fryslân kunt u voor energiebesparende maatregelen subsidie krijgen. Vanaf 1 november 2013 is er de Friese energiepremie. U kunt tot maximaal subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. In onderstaand overzicht staan de maatregelen die voor subsidie in aanmerking komen. Om voor subsidie in aanmerking te komen dient u eigenaar en bewoner te zijn van een woning in Fryslân. Bijkomende voorwaarde is dat de woning minimaal één jaar oud moet zijn en minimaal één jaar bewoond. Energiebesparende maatregelen De Friese energiepremie geldt voor de volgende energiebesparende maatregelen: n gevelisolatie met een isolatiewaarde (R 2.5); n dakisolatie met een isolatiewaarde (R 2.5); n vloerisolatie met een isolatiewaarde (R 2.5); n spouwmuurisolatie met een isolatiewaarde (R 1.3); n HR++ glas inclusief kozijnen (U 1,2 of een spouw 15 mm.); n zonneboiler. Subsidieplafond en verdeling Het subsidieplafond voor de subsidieregeling Friese energiepremie bedraagt 11,2 miljoen. Daarvan is er 1,4 miljoen beschikbaar voor zonneboilers. De verdeling gaat op volgorde van binnenkomst. Er geldt een maximum subsidiebedrag van per adres. Wurkje foar Fryslân De Friese energiepremie is één van de projecten uit het programma Wurkje foar Fryslân. Hiermee doet de provincie Fryslân een ongekende investering van 300 miljoen (Nuon-middelen) in de mienskip. Met het programma Wurkje foar Fryslân willen we op korte termijn de Friese economie een impuls geven. Op lange termijn gaan we voor economische structuurversterking. Het doel is om tijdelijke arbeidsplaatsen in Fryslân te creëren tot en met En tot vaste arbeidsplaatsen in Hoe we dat gaan doen kunt u lezen in de investeringsagenda Wurkje foar Fryslân op

5 Kwantiteitseisen per maatregel per type woning Vrijstaand Twee onder Rijwoning Rijwoning Appartement één kap -hoek -tussen Dakisolatie opp. 35 m² opp. 30 m² opp. 30 m² opp. 25 m² opp. 25 m² Gevelisolatie opp. 60 m² opp. 50 m² opp. 30 m² opp. 15 m² opp. 15 m² Spouwmuurisolatie opp. 60 m² opp. 50 m² opp. 30 m² opp. 15 m² opp. 15 m² Vloerisolatie opp. 35 m² opp. 28 m² opp. 25 m² opp. 25 m² opp. 25 m² HR++glas opp. 12 m² opp. 12 m² opp. 10 m² opp. 8 m² opp. 8 m² Wat leveren energiebesparende maatregelen u op? Met energiebesparende maatregelen creëert u lagere energielasten, meer wooncomfort en mogelijk stijgt de waarde van uw woning. Ook draagt u bij aan een beter klimaat. De meeste energiebesparende maatregelen verdient u na verloop van tijd vanzelf weer terug dankzij de lagere energierekening. Hoogte van de Friese energiepremie AAantal energiebesparende maatregelen Friese energiepremie Eén maatregel 350 Twee maatregelen 800 Drie maatregelen Vier of meer maatregelen Hoe kunt u subsidie aanvragen? Vanaf 1 november 2013 kunnen woningeigenaren de Friese energiepremie aanvragen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de subsidieregeling uit. Meer informatie over de voorwaarden van de Friese energiepremie staat op Hier kunt u ook uw aanvraag digitaal indienen. Voor vragen kunt u bellen: Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van uur.

6 Voorwaarde: geen verplichting aangaan U komt alleen in aanmerking voor subsidie als u nog geen verplichting bent aangegaan. Een verplichting aangaan is bijvoorbeeld een opdracht geven of akkoord gaan met een offerte. Het is niet mogelijk om subsidie te ontvangen voor al uitgevoerde energiebesparende maatregelen. Een handtekening op een offerte wordt beschouwd als een verplichting. Procedure Friese energiepremie Voordat u aankopen doet of opdrachten verstrekt, moet u uw aanvraag digitaal indienen. Het aanvraagtraject bestaat uit verschillende stappen. Deze worden hier kort uitgelegd. Aanvragen Via kunt u digitaal subsidie aanvragen. Op deze website wordt u via een aantal inhoudelijke vragen door het aanvraagtraject geleid. Hier wordt gevraagd naar de energiebesparende maatregel(en) die u gaat toepassen. Het tweede onderdeel van de aanvraag bestaat uit het invullen van uw NAW-gegevens. Zodra u alle vragen naar waarheid heeft ingevuld ondertekent u uw aanvraag met uw DigiD. Hiervoor is het noodzakelijk dat u in het bezit bent van een DigiD. Nadat uw aanvraag is verwerkt, ontvangt u een verleningsbeschikking. In deze beschikking staat het subsidiebedrag dat voor u is gereserveerd. Hierin staat ook dat de volgende documenten/bewijzen bewaard dienen te worden: n Offerte(s) n Opdrachtbevestiging aan de installateur n Factuur of kwitantie n Betaalbewijs (bijvoorbeeld een kopie van uw bankafschrift) n Foto van de energiebesparende maatregel Gereedmelding doorgeven Zodra de energiebesparende maatregelen zijn geïnstalleerd en betaald, kunt u dit digitaal aan ons doorgeven. Binnen 9 maanden na de ontvangst van de beschikking dient u het project te hebben afgerond. U geeft dan via de website aan dat het project gereed is. Na gereedmelding en controle wordt uw subsidie uitbetaald. Kunt u geld lenen voor energiebesparende maatregelen? De provincie Fryslân heeft een duurzaamheidslening. Particuliere woningeigenaren kunnen gebruik maken van de lening voor het nemen van energiebesparende maatregelen. De rente van de lening is maximaal 2,4 %. Dat is veel lager dan het rentetarief van banken. Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2013 worden ingediend. Het SNN verstrekt de lening. Een uitgebreide omschrijving van de regeling, voorwaarden en het aanvraagformulier staan op De aanvrager van een lening moet eigenaar én bewoner zijn van een woning in Noord-Nederland. Bijkomende voorwaarde is dat de woning vóór 1995 is gebouwd en opgeleverd. Het rentevoordeel bedraagt maximaal 3% korting op het actuele, commerciële rentetarief. De kosten voor de energiebesparende maatregelen moeten minimaal bedragen. De lening is maximaal De rente staat vast gedurende de gehele looptijd van 10 tot 15 jaar Provincie Fryslân, alle rechten voorbehouden.

Aanvraagformulier VVE Tijdelijke Groningse Energiepremie

Aanvraagformulier VVE Tijdelijke Groningse Energiepremie Aanvraagformulier VVE Tijdelijke Groningse Energiepremie Voorwaarden subsidieaanvraag Binnen de provincie Groningen bent u een vereniging van eigenaren, uitsluitend bestaande uit natuurlijke personen en

Nadere informatie

Groninger Energiepremie

Groninger Energiepremie Groninger Energiepremie Subsidie voor energiebesparende maatregelen Vraag aan vóór 1 april 2015! Wilt u uw woning verduurzamen? Lees hier of de Groninger Energiepremie iets voor u is Wat houdt de Groninger

Nadere informatie

Declaratieformulier VVE Tijdelijke Groningse Energiepremie Bestaande Bouw

Declaratieformulier VVE Tijdelijke Groningse Energiepremie Bestaande Bouw Declaratieformulier VVE Tijdelijke Groningse Energiepremie Bestaande Bouw Voorwaarden subsidieaanvraag Dit formulier dient u binnen drie maanden na de datum van de verleningsbeschikking toe ons te sturen.

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande bouw particulieren 2010 (SEBB 2010) provincie Fryslân

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande bouw particulieren 2010 (SEBB 2010) provincie Fryslân Aanvraagformulier Subsidieregeling Energiebesparing bestaande bouw particulieren 2010 (SEBB 2010) provincie Fryslân Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen voor uw

Nadere informatie

Interim Regeling Waardevermeerdering Zakelijk gerechtigde

Interim Regeling Waardevermeerdering Zakelijk gerechtigde Interim Regeling Waardevermeerdering Zakelijk gerechtigde Voorwaarden subsidieaanvraag Binnen de provincie Groningen bent u een particuliere woningeigenaar en woonachtig in één van de volgende elf gemeenten:

Nadere informatie

gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013;

gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013; Besluit tot wijziging van de Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân. Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013; besluiten:

Nadere informatie

Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond. Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten:

Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond. Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten: Uitgegeven: 25 oktober 2013 2013, nr. 67 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten:

Nadere informatie

Energiesubsidiewijzer. www.energiesubsidiewijzer.nl

Energiesubsidiewijzer. www.energiesubsidiewijzer.nl Energiesubsidiewijzer www.energiesubsidiewijzer.nl Mei 2014 Inhoud 1. Subsidie... 3 Zomerdeals Friese energiepremie... 3 Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP)... 4 2. Lening... 5 Energiebespaarlening...

Nadere informatie

Regeling van 8 april 2014 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling Wurkje Foar Fryslân.

Regeling van 8 april 2014 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling Wurkje Foar Fryslân. Regeling van 8 april 2014 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling Wurkje Foar Fryslân. Gedeputeerde Staten, overwegende dat de regeling Friese Energiepremie vanaf 1 oktober 2013 is opengesteld ten behoeve

Nadere informatie

Goed geld terug. Financiële hulpmiddelen om je woning energiezuiniger te maken. gagoed.nl

Goed geld terug. Financiële hulpmiddelen om je woning energiezuiniger te maken. gagoed.nl Goed geld terug Financiële hulpmiddelen om je woning energiezuiniger te maken gagoed.nl Goed voor je woning, goed voor jou. Want naast een verlaagde energierekening en verbeterd wooncomfort, verhoog je

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN VAN FRYSLÂN EN DE COMMISSARIS VAN DE KONINGIN IN DE PROVINCIE FRYSLÂN,

GEDEPUTEERDE STATEN VAN FRYSLÂN EN DE COMMISSARIS VAN DE KONINGIN IN DE PROVINCIE FRYSLÂN, Uitgegeven: 2 april 2010 2010, no. 32 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Besluit van Gedeputeerde Staten van Fryslân van 23 maart 2010 (nr 883832), houdende verlening van mandaat en machtiging aan het Dagelijks

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Beleidsregel Tijdelijke Drentse Energiepremie Bestaande Bouw Particulieren

PROVINCIAAL BLAD. Beleidsregel Tijdelijke Drentse Energiepremie Bestaande Bouw Particulieren PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Drenthe. Nr. 191 11 april 2014 Beleidsregel Tijdelijke Drentse Energiepremie Bestaande Bouw Particulieren 2014 Besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe

Nadere informatie

Rijkspremie Meer Met Minder

Rijkspremie Meer Met Minder Rijkspremie Meer Met Minder Officiële titel Tijdelijke stimuleringsregeling energiebesparende voorzieningen aan woningen Particuliere woningeigenaren, die ook de woning bewonen (hoofdbewoning) Investeringen

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Regeling van 8 april 2014 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling WurkjeFoar Fryslân

PROVINCIAAL BLAD. Regeling van 8 april 2014 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling WurkjeFoar Fryslân PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Friesland. Nr. 212 25 april 2014 Regeling van 8 april 2014 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling WurkjeFoar Fryslân Gedeputeerde Staten, overwegende

Nadere informatie

Goed geld terug. Financiële hulpmiddelen om je woning energiezuiniger te maken. gagoed.nl

Goed geld terug. Financiële hulpmiddelen om je woning energiezuiniger te maken. gagoed.nl Goed geld terug Financiële hulpmiddelen om je woning energiezuiniger te maken gagoed.nl Goed voor je woning, goed voor jou. Want naast een verlaagde energierekening en verbeterd wooncomfort, verhoog je

Nadere informatie

Startformulier Interestsubsidieregeling Energiebesparing Bestaande Bouw particulieren 2013-2015 Provincie Groningen

Startformulier Interestsubsidieregeling Energiebesparing Bestaande Bouw particulieren 2013-2015 Provincie Groningen Startformulier Interestsubsidieregeling Energiebesparing Bestaande Bouw particulieren 2013-2015 Provincie Groningen Met dit formulier kunt u een lening aanvragen voor energiebesparende maatregelen voor

Nadere informatie

Doel: energiebesparing bij woningeigenaren

Doel: energiebesparing bij woningeigenaren Achtergrond Doel: energiebesparing bij woningeigenaren Gunstig voor leefmilieu Lage energierekening Gunstig voor het wooncomfort Gunstig voor de waarde van uw huis Gunstig voor lokale economie Achtergrond

Nadere informatie

Paragraaf 8.16 Duurzaamheidspremie

Paragraaf 8.16 Duurzaamheidspremie Paragraaf 8.16 Duurzaamheidspremie Toelichting: Een particuliere woningeigenaar met een woning die gevestigd is in Overijssel kan een duurzaamheidspremie aanvragen. Een duurzaamheidspremie kan aangevraagd

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Drechterland Nr. 0 1 januari 1900 Verordening duurzame energiemaatregelen De raad van de gemeente Drechterland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015

Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 Versie 07-05-2015 Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 (voor het invullen aub eerst het gehele formulier doornemen) Raadhuisplein 2 Postbus 500 3850 AM Ermelo t

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen;

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw 2016-2018 gemeente Bergen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van de afdeling Ontwikkeling en

Nadere informatie

Subsidieregeling energiezuinige woningen. Besparen op uw energiekosten?

Subsidieregeling energiezuinige woningen. Besparen op uw energiekosten? Subsidieregeling energiezuinige woningen Besparen op uw energiekosten? voorjaar 2011 2 Wilt u geld besparen op uw energiekosten? Dat kan door energie te besparen of zelf duurzame energie op te wekken.

Nadere informatie

SUBSIDIEVERORDENING DE ACHTERHOEK BESPAART 2011. De raad van de gemeente Doetinchem;

SUBSIDIEVERORDENING DE ACHTERHOEK BESPAART 2011. De raad van de gemeente Doetinchem; SUBSIDIEVERORDENING DE ACHTERHOEK BESPAART 2011 De raad van de gemeente Doetinchem; gelet op: - het besluit van 10 november 2010 (PS2010-852) van het college van provinciale staten van Gelderland bij de

Nadere informatie

Paragraaf 8.16 Duurzaamheid-, buren-, energie-investeringspremie particuliere woningeigenaar

Paragraaf 8.16 Duurzaamheid-, buren-, energie-investeringspremie particuliere woningeigenaar Paragraaf 8.16 Duurzaamheid-, buren-, energie-investeringspremie particuliere woningeigenaar Toelichting: Een particuliere woningeigenaar die woonachtig is in Overijssel kan een duurzaamheid-, burenen/of

Nadere informatie

De Achterhoek Bespaart 2009. Gemeente Doetinchem. Aanvraagformulier.

De Achterhoek Bespaart 2009. Gemeente Doetinchem. Aanvraagformulier. De aanvraag bestaat uit twee delen; De Achterhoek Bespaart 2009. Gemeente Doetinchem. Aanvraagformulier. Deel a: aanvraagformulier Deel b: offerte uitvoering maatregelen en/of beschrijving van de werkzaamheden

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Ons kenmerk: 13BWB00034 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op de beschikking

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 20770 16 april 2014 Gemeente Amsterdam; Nadere regels en plafond subsidie energiebesparing voor eigenaren van de bestaande particuliere woningvoorraad

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL MET VERORDENING

RAADSVOORSTEL MET VERORDENING RAADSVOORSTEL MET VERORDENING Raadsvergadering : 21 september 2015 Agendapunt : Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing Terwispel en Wijnjewoude : 2015 Portefeuillehouder : Piet van Dijk Beetsterzwaag,

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad

Besluit van de gemeenteraad Besluit van de gemeenteraad De raad van de gemeente Drechterland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16-2-2016 overwegende dat in de raadsvergadering van 26 oktober 2015 is besloten

Nadere informatie

Zaaknummer : 106000 Raadsvergadering : 28 oktober 2014 Agendapunt : 6. Commissie : - Onderwerp : Subsidieverordening Achterhoek Bespaart 2014-2015

Zaaknummer : 106000 Raadsvergadering : 28 oktober 2014 Agendapunt : 6. Commissie : - Onderwerp : Subsidieverordening Achterhoek Bespaart 2014-2015 Zaaknummer : 106000 Raadsvergadering : 28 oktober 2014 Agendapunt : 6. Commissie : - Onderwerp : Subsidieverordening Achterhoek Bespaart 2014-2015 Collegevergadering : 9 september 2014 Agendapunt : 5.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DUURZAME ENERGIEVOORZIENINGEN KLIMAATPLAN 2010-2013

SUBSIDIEREGELING DUURZAME ENERGIEVOORZIENINGEN KLIMAATPLAN 2010-2013 SUBSIDIEREGELING DUURZAME ENERGIEVOORZIENINGEN KLIMAATPLAN 2010-2013 Behorend bij het raadsvoorstel en raadsbesluit met disnr. 2010/9406 Artikel 1 Begripsbepaling In deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Het college van burgemeester en wethouders van Velsen, Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op het gebied van energiebesparing; gelet

Nadere informatie

Voorlopig aanvraagformulier duurzaamheidslening gemeente Borger-Odoorn

Voorlopig aanvraagformulier duurzaamheidslening gemeente Borger-Odoorn Voorlopig aanvraagformulier duurzaamheidslening gemeente Borger-Odoorn Met dit formulier kunt u een duurzaamheidslening aanvragen voor uw woning in de gemeente Borger-Odoorn. Deze lening wordt afgegeven

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009

SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009 SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009 SUBSIDIEVERSTREKKING Artikel 1, Doel Gedeputeerde staten kunnen, met inachtneming van deze regeling, een incidentele prestatiesubsidie

Nadere informatie

gemeente werkendam werkendam. n aan de leden van de gemeenteraad van Werkendam Geachte leden van de raad,

gemeente werkendam werkendam. n aan de leden van de gemeenteraad van Werkendam Geachte leden van de raad, gemeente werkendam aan de leden van de gemeenteraad van Werkendam Raadhuisplein 1 4251 VZ Werkendam Postbus 16 4250 DA Werkendam Telefoon: (0183) 50 72 00 Fax: (0183)50 73 00 E-mail: info@werkendam.nl

Nadere informatie

Regeling van 19-08-2014 tot wijziging van de Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân

Regeling van 19-08-2014 tot wijziging van de Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Subsidieverordening Renovatiesubsidie Wurkje foar Fryslân Regeling van 19-08-2014 tot wijziging van de Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet op de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Onderwerp : Subsidieverordening Achterhoek Bespaart

Onderwerp : Subsidieverordening Achterhoek Bespaart Raadsvergadering : 2 april 2013 Commissie : Ruimte Agendapunt : Onderwerp : Subsidieverordening Achterhoek Bespaart 2013-2014 Collegevergadering : 19 februari 2013 Agendapunt : 5 Portefeuillehouder : Wethouder

Nadere informatie

REGELING DUURZAAMHEIDSLENINGEN ARNHEM 2018

REGELING DUURZAAMHEIDSLENINGEN ARNHEM 2018 REGELING DUURZAAMHEIDSLENINGEN ARNHEM 2018 Datum : 3 april 2018 Zaaknummer : 209435 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ARNHEM, Overwegende, dat de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Ons kenmerk:15uit01574 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; Gelet op de beschikking

Nadere informatie

Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk

Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nr. 264828 12 december 2018 Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk 2019-2021 De raad der gemeente Bergeijk; gezien

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d.

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 1 van 6 W "W QEMEENTE Hoorn Zaaknummer : i4fi4?04 Steller : CM. Bakker : BSB De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. besluit: De volgende

Nadere informatie

Subsidie verordening duurzame energie maatregelen gemeente Drechterland 2014-2015

Subsidie verordening duurzame energie maatregelen gemeente Drechterland 2014-2015 Subsidie verordening duurzame energie maatregelen gemeente Drechterland 2014-2015 Belangrijk: In 2014 geldt: indienen van een aanvraag: 23 januari 2014 tot en met 31 december 2014 (of eerder als budget

Nadere informatie

Vanaf 1 november 2012 kunt u een duurzaamheidslening aanvragen voor energiebesparende maatregelen De Provincie Limburg stelt geld beschikbaar voor energiebesparing en duurzame energieopwekking bij koop-

Nadere informatie

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en gelet op artikel 147 van de Gemeentewet BESLUIT: de navolgende verordening:

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR387644_2

CVDR. Nr. CVDR387644_2 CVDR Officiële uitgave van Bergeijk. Nr. CVDR387644_2 2 februari 2018 De gemeente Bergeijk heeft de subsidieverordening Duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk 2017-2018 vastgesteld. Deze

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland 10 februari 2014 BIVO/2014/30040 *Z0107302622* R E G E L I N G S U B S I D I E D U U R Z A A M W O N E N I N K E N N E M E R L A N D Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Iwan. Bisschopstraat. Leeuwarden. Arjen Goodijk. Bisschopstraat 24. 8921AZ Leeuwarden

Iwan. Bisschopstraat. Leeuwarden. Arjen Goodijk. Bisschopstraat 24. 8921AZ Leeuwarden Iwan Arjen Goodijk Bisschopstraat Bisschopstraat 24 Leeuwarden 8921AZ Leeuwarden Inleiding Je hebt online de energiebespaarscan van jouw huis aangevraagd. Je wilt dus weten hoe jij kunt besparen op energiekosten.

Nadere informatie

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 51 Datum: 22-12-2016 nr. 2016-20 De raad van de gemeente Huizen; in vergadering bijeen op 15 december 2016, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen gemeente Harderwijk

Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen gemeente Harderwijk GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Harderwijk. Nr. 95276 14 juli 2016 Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen 2016-2017 gemeente Harderwijk De raad van de gemeente Harderwijk; Gelet op

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling subsidiëring energiebesparing bestaande koopwoningen 2016-2018

Uitvoeringsregeling subsidiëring energiebesparing bestaande koopwoningen 2016-2018 Het college van burgemeester en wethouders, gelezen het besluit van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2016 aangaande de besteding van het in de begroting 2016 beschikbare budget klimaattaken, waarbij

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad. Wettelijke grondslagen waarop de regeling is gebaseerd: 1. Artikel

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 3 november 2009;

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 3 november 2009; Raadsbesluit Corsa registratie : 09.51705 Raadsbesluitnr. : Behoort bij voorstel : 09.51704 Datum B&W : 3 november 2009 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester

Nadere informatie

PREMIEREGELING ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN PARTICULIEREN EN HUURDERS 2015

PREMIEREGELING ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN PARTICULIEREN EN HUURDERS 2015 PREMIEREGELING ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN PARTICULIEREN EN HUURDERS 2015 Artikel 1. Doel van de subsidie De subsidie wordt verstrekt om particuliere woningeigenaren en huurders tegemoet te komen in

Nadere informatie

Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015

Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015 Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 31-5-2013) Gegevens van de regeling Overheidsorganisati e Officiële naam

Nadere informatie

College van burgemeester en Wethouders van gemeente De Wolden BESLUIT:

College van burgemeester en Wethouders van gemeente De Wolden BESLUIT: College van burgemeester en Wethouders van gemeente De Wolden Gelet op artikel 160 van de gemeentewet; BESLUIT: de navolgende verordening: de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente De Wolden vast

Nadere informatie

Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013

Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013 Raadsbesluit Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149

Nadere informatie

Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen. Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen

Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen. Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Slim besparen 2 Slimme investeerder Familie Roubos: We wonen in een hoekhuis met veel ramen en hebben

Nadere informatie

De provincie eist dat de gemeenten de regeling vaststellen en voor de uitvoering zorg dragen.

De provincie eist dat de gemeenten de regeling vaststellen en voor de uitvoering zorg dragen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Provinciale subsidieregeling klimaataanpak eigen woningen Programma / Programmanummer Milieu / 9720 BW-nummer Portefeuillehouder J. van der Meer Samenvatting De provincie

Nadere informatie

Energieavond Hilversum-Zuid. 14 oktober 2015

Energieavond Hilversum-Zuid. 14 oktober 2015 Energieavond Hilversum-Zuid 14 oktober 2015 Wat kunt u verwachten? Welkom door Heikracht Bethlehemkerk, Hilversum Verbonden, Heikracht HilverZon Ambities gemeente Hilversum Wie is Hoom? Hilversum Zuid

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/12

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/12 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/12 GEWIJZIGDE NADERE SUBSIDIEREGELS LIMBURGSE ZONNEPANELEN Officiële naam regeling: Nadere Subsidieregels Limburgse Zonnepanelen Citeertitel: Nadere Subsidieregels Limburgse

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.;

De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.; Raadsbesluit nr.: Registratie-nr.: 09.08468 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.; besluit: De volgende verordening, Verordening subsidiëring

Nadere informatie

Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk

Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bergeijk. Nr. 187307 28 december 2016 Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk 2017-2018 De raad der gemeente Bergeijk; gezien

Nadere informatie

Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk

Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk 2017-2018 De gemeente Bergeijk heeft de subsidieverordening Duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk 2017-2018 vastgesteld.

Nadere informatie

Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bergeijk. Nr. 131406 31 december 2015 Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk De raad der gemeente Bergeijk; gezien het voorstel

Nadere informatie

-1/5- Ons kenmerk:

-1/5- Ons kenmerk: Registrator: 2014-41748 (Reg.dat.: 31/10/2014) Afd./cluster: provinsje fryslân postbus 20120 8900 hm Ieeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 College van burgemeester

Nadere informatie

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en gelet op artikel 147 van de Gemeentewet BESLUIT: de navolgende verordening:

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie isolatiemaatregelen woningen

Aanvraagformulier subsidie isolatiemaatregelen woningen logo_harderwijk Aanvraagformulier subsidie isolatiemaatregelen woningen 2016-2017 Met dit aanvraagformulier kunt u een subsidie aanvragen voor maatregelen die u heeft getroffen voor isolatie van uw koopwoning.

Nadere informatie

Onderwerp : Subsidie regeling duurzame energie

Onderwerp : Subsidie regeling duurzame energie Raadsvoorstel *Z01126653DA* Aan de raad Documentnummer : INT-14-11514 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Subsidie regeling duurzame energie Inleiding In 2012 heeft de gemeente Beverwijk, middels de ondertekening

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op: naam website invullen! korte naam subsidieregeling? zoals eerder Energie Beter of Wonen++

Voor meer informatie kunt u terecht op: naam website invullen! korte naam subsidieregeling? zoals eerder Energie Beter of Wonen++ 500.000 SUBSIDIE VOOR ENERGIEBESPARING De provincie Groningen stelt een bedrag van 500.000,- beschikbaar voor energiebesparende maatregelen en duurzame energie. De subsidie is met name bedoeld voor eigenaren

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 18 april 2013 12

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 18 april 2013 12 Raadsvoorstel Gemeenteraad 18 april 2013 12 Kerkdriel, 22 februari 2013 Onderwerp Verordening subsidie isolatiemaatregelen 2013 Beslispunten 1. Vaststellen verordening subsidie isolatiemaatregelen 2013

Nadere informatie

Startformulier Duurzaamheidslening hernieuwbare energie (Zonnelening) Provincie Drenthe 2015

Startformulier Duurzaamheidslening hernieuwbare energie (Zonnelening) Provincie Drenthe 2015 Startformulier Duurzaamheidslening hernieuwbare energie (Zonnelening) Provincie Drenthe 2015 Met dit formulier kunt u een zonnelening aanvragen voor uw woning in de provincie Drenthe. Deze lening wordt

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Paragraaf 6.5 Renovatiesubsidie 3 e Tranche Aanvraagformulier Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Paragraaf 6.3 Renovatiesubsidie Aanvraagformulier Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. afdeling

Nadere informatie

Gemeente Delft. Subsidie informatie. Bestaande stad bespaart energie

Gemeente Delft. Subsidie informatie. Bestaande stad bespaart energie Gemeente Delft Subsidie informatie Bestaande stad bespaart energie De subsidie Bestaande stad bespaart energie is bestemd voor het stimuleren van energiebesparende maatregelen en het gebruik van duurzame

Nadere informatie

ER IS SUBSIDIE VOOR VVE S!

ER IS SUBSIDIE VOOR VVE S! ! ER IS SUBSIDIE VOOR VVE S! Goed nieuws als je jouw VvE-complex wilt isoleren! Vanaf 15 september krijg je subsidie als je twee of meer isolerende maatregelen laat uitvoeren. Wij hebben in deze folder

Nadere informatie

b e s l u i t : de Deelverordening energiesubsidie bewonerscollectieven Huizen vast te stellen.

b e s l u i t : de Deelverordening energiesubsidie bewonerscollectieven Huizen vast te stellen. Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 8 Datum: 22-2-2016 nr.2016-1 De raad van de gemeente Huizen; in vergadering bijeen op 11 februari 2016, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Subsidievoorwaarden Zon op je Dak 2009

Subsidievoorwaarden Zon op je Dak 2009 Subsidievoorwaarden Zon op je Dak 2009 Datum: 25 augustus 2009 Van: Projectbureau ARC Algemeen Projectbureau ARC (Amsterdam Reduceert CO 2 ) verstrekt namens de 14 stadsdelen van de gemeente Amsterdam

Nadere informatie

Hoofdstuk 2, Paragraaf 2 Tijdelijke renovatiesubsidie

Hoofdstuk 2, Paragraaf 2 Tijdelijke renovatiesubsidie Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling Wurkje foar Fryslân Formulier retour sturen naar: Contactpersonen TFF: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN

Nadere informatie

de Verordening subsidiëring duurzame energiepakket gemeente Hoorn 2008;

de Verordening subsidiëring duurzame energiepakket gemeente Hoorn 2008; CVDR Officiële uitgave van Hoorn. Nr. CVDR0_ 3 mei 07 Verordening Subsidiering duurzame energiepakket gemeente Hoorn 008 Registratienummer.: 08.50800 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel

Nadere informatie

REGELING ENERGIEBESPARING PARTICULIERE WONINGEN TE TZUM

REGELING ENERGIEBESPARING PARTICULIERE WONINGEN TE TZUM REGELING ENERGIEBESPARING PARTICULIERE WONINGEN TE TZUM Het bestuur van stichting MAST; overwegende: dat het bestuur van stichting MAST budget heeft gereserveerd voor bijdragen in de kosten van het treffen

Nadere informatie

Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nr. 22796 2 februari 2018 Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk 2018 De raad der gemeente Bergeijk; gezien het

Nadere informatie

Gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht.

Gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht. Tekst van de regeling Intitulé Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen 2016-2017 De raad van de gemeente Harderwijk; Gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel 4.2 van de Algemene wet

Nadere informatie

INTERESTSUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2013-2015

INTERESTSUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2013-2015 INTERESTSUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2013-2015 SUBSIDIEVERSTREKKING ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALINGEN In deze regeling wordt verstaan onder: a. ASV: de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidie Proeftuin energieneutraal renoveren particuliere woningen Overijssel.

Aanvraagformulier voor subsidie Proeftuin energieneutraal renoveren particuliere woningen Overijssel. Aanvraagformulier voor subsidie Proeftuin energieneutraal renoveren particuliere woningen Overijssel. Dit is het aanvraagformulier voor de subsidieregeling Proeftuin energieneutraal renoveren particuliere

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zaanstad. Nr. 43867 5 augustus 2014 Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Onderwerp Subsidieverordening Achterhoek Bespaart Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Onderwerp Subsidieverordening Achterhoek Bespaart Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Subsidieverordening Achterhoek Bespaart 29 Agendering o Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor: Lening Particuliere Woningverbetering gemeente Deventer

Aanvraagformulier voor: Lening Particuliere Woningverbetering gemeente Deventer Aanvraagformulier voor: Lening Particuliere Woningverbetering gemeente Deventer Aangewezen gebied: Voorstad Oost in Deventer Op grond van de Verordening Particuliere Woningverbetering (PWV) en de uitvoeringsregels

Nadere informatie

Hoe investeer ik slim? Regel het op Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen

Hoe investeer ik slim? Regel het op   Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Hoe investeer ik slim? Regel het op www.energiebespaarlening.nl Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Slim besparen Er zijn veel mogelijkheden om te besparen op energie! Echt slim besparen op energie

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Medemblik Nr. 70540 26 maart 2019 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik houdende regels omtrent bestaande woningen

Nadere informatie

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Berkelland 2018;

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Berkelland 2018; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Berkelland Nr. 35450 14 februari 2019 Rectificatie: Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland houdende regels omtrent

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d.

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 1 van 5 Zaaknummer : 1259275 Steller Afdeling : Gine Nicolai : Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Doelstelling en doelgroep

Doelstelling en doelgroep klimaat op maat Klimaat op maat Het klimaat verandert en de olievoorraden raken langzaamaan op. Dat laatste betekent concreet dat de energieprijzen naar verwachting flink stijgen in de komende decennia.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DUURZAAM EN LEEFBAAR OOSTSTELLINGWERF 2016

SUBSIDIEREGELING DUURZAAM EN LEEFBAAR OOSTSTELLINGWERF 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf; overwegende dat, het geven van een financiële impuls aan de energiebesparing in met name de bestaande (grondgebonden) woningvoorraad wenselijk

Nadere informatie

Financiële overheidssteun voor V.v.E. s vanuit. RVO.nl. VvE-bijeenkomst Haarlem Dinsdag 25 juni Constan Custers. RVO.

Financiële overheidssteun voor V.v.E. s vanuit. RVO.nl. VvE-bijeenkomst Haarlem Dinsdag 25 juni Constan Custers. RVO. Financiële overheidssteun voor V.v.E. s vanuit RVO.nl VvE-bijeenkomst Haarlem Dinsdag 25 juni 2019 Constan Custers RVO.nl 06-25068342 Hogeschool Inholland Alkmaar: Building Holland 2018 1 Duurzaam en groen.

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2010/85

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2010/85 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2010/85 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels Limburgse Zonnepanelen 2011 Citeertitel: Nadere subsidieregels Limburgse Zonnepanelen 2011 Naam ingetrokken regeling:

Nadere informatie

Subsidie energieneutrale woningen 2016

Subsidie energieneutrale woningen 2016 Gemeenteblad Texel 2016 nr 84 datum 23-dec-16 Uitvoeringsregeling Subsidie energieneutrale woningen 2016 Subsidie energieneutrale woningen 2016 Uitvoeringsregeling Vastgesteld door het college van burgemeester

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS,

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.1525 RIS 175436 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2 april 2009 AB09.00204 RV2009-118

Raadsvoorstel 2 april 2009 AB09.00204 RV2009-118 Raadsvergadering d.d. Casenummer R.V. Nummer Raadsvoorstel 2 april 2009 AB09.00204 RV2009-118 Gemeente Bussum Vaststellen Subsidieverordening duurzame energie maatregelen aan bestaande woningen in particulier

Nadere informatie

Landelijke subsidieregelingen

Landelijke subsidieregelingen Landelijke subsidieregelingen energiebesparing en duurzame energie particuliere woningbouw Melissa Ernst Energieservicepunt Zeeland Inhoud van de presentatie 1. Energieservicepunt Zeeland 2. Subsidieregeling

Nadere informatie

Thuis isoleren en duurzaam energie opwekken

Thuis isoleren en duurzaam energie opwekken Thuis isoleren en duurzaam energie opwekken Slim Energie Thuis Tot 900 premie of aantrekkelijke lening Slim Energie Thuis Een energiezuinig, comfortabel huis verhoogt uw woongenot. Bovendien is het gunstig

Nadere informatie