Fotojaarverslag 2012 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fotojaarverslag 2012 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug"

Transcriptie

1 Fotojaarverslag 2012 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen, Rianne Evers. Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid

2 Fotojaarverslag Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit verslag volgt de volgorde van het werkplan Nieuwsbrief De nieuwsbrief van het nationaal park is twee maal verschenen. Dit jaar uiteraard extra aandacht voor het wel en wee van het korhoen, de dag van de Nationale Parken, beroepsvrijwilliger Ronnie Hullegie die veel inventarisatiewerk in het gebied verricht, aandacht voor het groeiende netwerk van gastheren, de bouw van het nieuwe Buitencentrum en de ontwikkelingen rond de Paarse Poort, Inspiratieboek voor de toekomst van de westrand, onderzoek aan de aan de van remote sensing, jonge natuurfotografen, introductie van interim voorzitter Kees Oomen, training schoolgidsen en het onderwijsprogramma Woordvoeders van de Natuur Activiteitenkalender Ook dit jaar is er hard aan getrokken om de activiteiten op tijd gereed te krijgen. Zoals altijd is er veel belangstelling voor de kalender en aan het eind van het jaar waren we er helemaal door heen

3 Internet, social media De website trok in bezoekers. Aan de website is in de loop van 2012 een aantal aanpassingen gedaan. Zo is er een banner geïnstalleerd met wisselende foto s, er is een invoermodule gemaakt voor het makkelijker invoeren van de kalendergegevens. Verder is de mogelijkheid gecreëerd voor een slideshow. Belangrijkste aanpassing is de toevoeging van een digitale kaart Ontdek de Sallandse Heuvelrug met alle wetenswaardigheden maar ook de gastheren hebben een aparte aanduiding. Twitter Met 500 volgers is ook de twitteraccount niet meer weg te denken in het rijtje communicatiemiddelen. Met het aantal berichten zijn we selectief onder het motto het moet wel ergens over gaan. Het is goed te merken dat er veelvuldig sprake is van interactie met de volgers.

4 Naast Twitter is via de site ook de facebookpagina te bereiken: Korhoen.info Samen met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming is de communicatie rond het korhoen op elkaar afgestemd. Alle nieuwtjes worden gepubliceerd op de website van het NPSH en is te bereiken via een speciale url

5 Internet: wandel-appp In 2012 introduceerden we drie nieuwe digitale wandelingen op en rond de Holterberg. De routes zijn gebaseerd op de wandelingen die gepubliceerd zijn in het wandelgidsje Wandelen door bos en hei.. Het gaat om de routes Verhalend over de Holterberg, Kom naar Holten en De Sallandse Heuvelrug in een notendop. Het gaat om een zogenaamde webbased-app die onafhankelijk is van Iphone of Android. De bedoeling is dat er in 2013 nog meer wandelingen als app worden aangeboden. De app te te benaderen via de website van het Nationaal Park en via Folder korhoen Zoals elk jaar wordt de folder met informatie over het korhoen geactualiseerd en uitgebracht. De folder wordt ondermeer gebruikt bij de voorlichtingsactiviteiten in het veld en de informatiepunten. Dag van de Nationale Parken Tweede Pinksterdag, 28 mei werd op de Sallandse Heuvelrug de Dag van de Nationale Parken georganiseerd met als titel: 'Rondje Gezond'. De fietsroute is gebaseerd op de Smaakfietsroute rond de Sallandse Heuvelrug, vervaardig door Marketing Salland. Op deze dag werd de Smaakfietsroute samen met een flyer vol met kortingbonnen gratis aangeboden aan de circa 600 deelnemers. Plezierig was ook de samenwerking met het Toeristisch Bureau Hellendoorn, Sallands Bureau voor Toerisme (thans Salland Marketing) de VVV-Holten en maar liefst 30 ondernemers. De landelijk vervaardigde TV-spot is meerdere malen via RTV-Oost uitgezonden.

6 Salland Natuurfair De Salland Natuurfair in Schoon Heeten op 2 september is mede dankzij het prachtige weer druk bezoek. Vel bezoeker hielden stil bij de stand van net Nationaal Park waarbij de Informatiekar Ria weer goed dienst deed. Kerstkransje Haarle Het Kerstkransje Haarle werd dit jaar voor de vijfde maal georganiseerd, deze keer op 23 december.. Het betreft een bewonersinitiatief waaraan het Nationaal Park graag haar medewerking verleent. Ook hier werd de Ria ingezet en werden kerstkransjes aan de wandelaars uitgedeeld om ze te verleiden tot een praatje bij de informatiekar. Helaas waren er geen kerstkransjes genoeg ingekocht voor alle 1200 deelnemers! Pilot Bewegen in het Groen In 2012 is meegewerkt met het provinciale project Bewegen in het Groen, een project van het Sportservicebureau Overijssel. Het Nationaal Park van één van de pilots waarbij senioren gestimuleerd worden om hun sportactiviteiten te verplaatsen van de gymzaal naar

7 de natuur. In een aantal workshops werden sportdocenten getraind om met hun groepen n de natuur te bewegen. Het IVN gaf hierbij instructies voor de natuurbelevingsmomenten. In het jaarprogramma worden in het vervolg activiteiten rond Bewegen in het Groen opgenomen. Onze gastheer Arend deed een bijdrage in de vorm van een actieve natuurwandeling. Onze secretaris Herman Reimerink was present tijdens de aftrap van het project bij Braakman-Noetsele en begeleidde zelf een activiteit. 15 maart thema-avond voor vrijwilligers over heidebeheer en korhoen Onder grote belangstelling is op 15 maart een thema-avond georganiseerd over het heide beheer en over de maatregelen met betrekking tot het korhoen. Medewerkers van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten verzorgden het inhoudelijke deel van de avond waarbij veel nieuws en wetenswaardigheden boven tafel kwamen. Ruim 90 personen hebben de avond bezocht.

8 Bewonersbijeenkomsten Samen met bewoners ten westen van de Sallandse Heuvelrug is tijdens een aantal sessies gewerkt aan een boekje vol ideeën over de toekomst van dit stukje van Salland en de relatie met het nationaal park. Uiteindelijk heeft het geleid tot een inspiratieboek waarmee verder gewerkt kan worden. Diverse ideeën van bewoners zijn in het boekje opgenomen. Schoolgidsen op Reis met Joep de Eekhoorn Zaterdag 7 juli heeft de enthousiaste groep schoolgidsen wederom een workshop voor een educatief programma gevolgd. Dit keer zijn ze op Reis gegaan met Joep de Eekhoorn. Het lesprogramma is ontwikkeld voor groep 3 en 4 van de basisschool en is met name gericht op de beleving. Door middel van vijf opdrachten beleven de kinderen de wereld van Joep de Eekhoorn. Door te voelen, te luisteren en te kijken kruipen ze in de huid van Joep.

9 Speurders van Twilhaar Speurders van Twilhaar is een lesprogramma voor groep 7 en 8 van de basisschool, ontwikkeld door het IVN. Het thema van dit programma is de cultuurhistorie rondom Twilhaar in het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Woensdagavond 4 juli waren de leerlingen van groep 8 van de Brekeldschool uit Rijssen er helemaal klaar voor: Ze hadden zich grondig voorbereid om zelf excursieleiders te worden voor hun ouders. In de zomerse avondlucht hebben ze hun ouders meegenomen op een geweldige wandeling rondom Twilhaar in het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

10 Mini-cursus gastheerschap voor vrijwillige medewerkers 23 enthousiaste vrijwilligers volgen op het moment de 'minicursus gastheerschap'. Het gaat om 'eerstelijns vrijwilligers' die rechtstreeks contact hebben met het publiek. Na twee avonden en een workshop didactiek op zaterdag vertellen ook zij het verhaal van de natuur, cultuurhistorie van het nationaal park. Workshop voor leerkrachten In samenwerking met het CNME is een workshop voor leerkrachten van het basisonderwijs gegeven. De leerkrachten hebben kennis gemaakt met een programma voor de onderbouw en voor de bovenbouw.

11 Jonge natuurfotografen op pad Onder leiding van leden van de Natuurfotografenwerkgroep van het IVN Hellendoorn- Nijverdal gingen op 24 oktober tien kinderen op pad in het Doktersbos om paddenstoelen te fotograferen. En natuurlijk om tips krijgen om nog mooiere natuurfoto's te maken. Het resultaat mag er zijn!

12 Kind in de Natuur Op 9 november was het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug gastheer voor de provinciale werkgroep Kind in de Natuur. Deze werkgroep realiseert op diverse plekken natuurlijke speelplekken voor kinderen. De werkgroep bracht een bezoek aan het speelbos van Joep de Eekhoorn en de natuurbeleefplek op de Sprengenberg.

13 Levend Ganzenbord De Haarschool uit Holten heeft ieder jaar een bos-dag. Hiervoor gebruiken zij het Levend Ganzenbord van het nationaal park.

14 Woordvoerders van de Natuur Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug doet mee met het basisschoolprogramma van het IVN en Staatsbosbeheer: Woordvoeders van de Natuur. In 2011 zijn 16 schoolgidsen speciaal voor dit doel getraind. De bedoeling is dat deze gidsen in 2012 zich gaan inzetten voor de begeleiding van groepen schoolkinderen voor het speciale programma. De opzet van het programma Woordvoerders is dat leerlingen na een voorbereidende activiteit in de klas het veld in gaan voor een speciale opdracht. Vervolgens presenteren zijn de resultaten aan een zo groot mogelijke groep: ouders, broertjes, zusjes, opa s, oma s en natuurlijk hun eigen schoolgenoten. Zij zijn de Woordvoerders van de natuur. Jaarlijkse zwerftocht In mei werd de jaarlijkse zwerftocht georganiseerd. 16 deelnemers gingen een hele dag op pad met de gastheer van het nationaal park, Arend Spijker.

15 Lanning Linde Eind 2011 overleed onze voorzitter Remmelt Lanning. Als nagedachtenis en eerbetoon is in het bijzijn van zijn kinderen en kleinkinderen een linde geplant bij de schaapskooi op de Sprengenberg en een gedenkbordje geplaatst.

16 Gastheerschap De gastheren kwamen in 2012 twee maal bijeen. Tijdens de vergadering in maart werden de gastheren geïnformeerd over de ontwikkelingen bij de Paarse Poort en het nieuwe Buitencentrum. Tijdens de excursies aandacht besteed aan de houtkap aan de westzijde van het gebied. Ook de gastheren krijgen hier vragen over van de gasten en het is goed dat de gastheren (en dames) goed op deze vragen kunnen ingaan. De bijeenkomst in november bij de Wilgenweard stond in het teken van samenwerking. Gabriella Esselbrugge gaf een presentatie over de wijze waarop zij als hoteleigenaar en gastheer van het Nationaal Park Weerribben-Wieden in Giethoorn de samenwerking zoekt met andere ondernemers in het gebied.

17 Gebruikersplatform Op 4 juli kwam het Gebruikersplatform van het nationaal park bijeen op camping de Heidebloem te Haarle. Na een inhoudelijke bijdrage van secretaris Herman Reimerink over Natura2000 ging het gezelschap naar buiten om tijdens een wandeling met elkaar te overleggen over ondermeer de toekomst van het nationaal park, ideeën voor de westrand. Tijdens de tweede bijeenkomst van net Gebruikersplatform in november, werd de avond voor een groot deel ingevuld door Iris Reimerink die in opdracht van het Nationaal Park onderzoek had gedaan naar de ontwikkeling van het heidehaantje in het gebied. Het heidehaantje heeft de laatste jaren veel schade berokkend aan de heide. Aan de hand van remote-sensing technieken kon het verloop van de plaag en beheermaatregelen in beeld worden gebracht. In het Gebruikersplatform zijn organisaties vertegenwoordigd die op de één of andere wijze gebruik maken van het Nationaal Park. Het Gebruikersplatform adviseert het Overlegorgaan over inrichting en beheer van het gebied die ten goede komen aan het gebruik..

18 Dag van het Nationaal Park Op Tweede Pinksterdag is de Dag van het Nationaal Park georganiseerd is samenwerking met het (toenmalige) Sallands Bureau voor Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn de VVV Holten. Als basis is de Smaakfietsroute gebruikt die langs een 30-tal bedrijven en instellingen loopt. Speciaal voor deze dag was een vel met kortingbonnen gemaakt waarmee deelnemers bij de deelnemende bedrijven terecht konden. Zo n 600 mensen kwamen speciaal voor deze dag op de fiets. De dag is geëvalueerd en afgesproken is om ook in 2013 een dergelijke dag te organiseren.

Fotojaarverslag 2011 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Fotojaarverslag 2011 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Fotojaarverslag 2011 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Wij vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen, Rianne Evers. IVN Nederland

Nadere informatie

Fotojaarverslag 2014 Basispakket Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Fotojaarverslag 2014 Basispakket Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Fotojaarverslag 2014 Basispakket Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen

Nadere informatie

De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur

De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Fotojaarverslag 2013 Basispakket Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen,

Nadere informatie

Fotojaarverslag 2010 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Fotojaarverslag 2010 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Fotojaarverslag 2010 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Wij vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen, Rianne Evers. IVN Nederland

Nadere informatie

Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2017

Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2017 Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2017 2 Werkgroep Communicatie, Educatie, Recreatie en Marketing De werkgroep Communicatie, Educatie en Marketing van het Regionaal Landschap Drents-Friese

Nadere informatie

Communicatie& Educatie

Communicatie& Educatie Fotojaarverslag 2014 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie Nationaal Park Weerribben-Wieden Door: Thea Peters Erica Zwanenburg Nel v.d. Laan Fotojaarverslag 2014 Basispakket communicatie

Nadere informatie

Ag pt 6 a Jaarplan KwaliteitsimpulsHeide 2012

Ag pt 6 a Jaarplan KwaliteitsimpulsHeide 2012 Ag pt 6 a Jaarplan KwaliteitsimpulsHeide 2012 In het overlegorgaan van april is besproken dat de financiering vanuit het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug kan worden ingezet voor het behoud van het

Nadere informatie

Communicatie & Educatie

Communicatie & Educatie Fotojaarverslag 2016 Basispakket communicatie en educatie Communicatie & Educatie Nationaal Park Weerribben-Wieden Fotojaarverslag 2016 Basispakket communicatie en educatie Het basispakket communicatie

Nadere informatie

Communicatie & Educatie

Communicatie & Educatie Fotojaarverslag 2015 Basispakket communicatie en educatie Communicatie & Educatie Nationaal Park Weerribben-Wieden Fotojaarverslag 2015 Basispakket communicatie en educatie Het basispakket communicatie

Nadere informatie

Fotojaarverslag Werkgroep educatie 2018

Fotojaarverslag Werkgroep educatie 2018 Fotojaarverslag Werkgroep educatie 2018 Foto jaarverslag op hoofdlijnen van de activiteiten van de werkgroep educatie Nationaal Park Weerribben-Wieden.. Werkgroep educatie: Bernadette Haverkort- BC De

Nadere informatie

Beste "Statengriffie",

Beste Statengriffie, Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Thea Peters [t.c.peters@ivn.nl] donderdag 21 augustus 2014 9:38 Statengriffie brief aan leden Provinciale Staten over gevolgen beëindiging bijdrage Nationale Parken

Nadere informatie

Fotojaarverslag Communicatie en Educatie Nationaal Park Drents-Friese Wold 2014 De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur

Fotojaarverslag Communicatie en Educatie Nationaal Park Drents-Friese Wold 2014 De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Fotojaarverslag Communicatie en Educatie Nationaal Park Drents-Friese Wold 2014 De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen Guido Lek Werkgroep

Nadere informatie

Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2016

Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2016 Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2016 2 Werkgroep Communicatie, Educatie, Recreatie en Marketing De werkgroep Communicatie, Educatie en Marketing van het Regionaal Landschap Drents-Friese

Nadere informatie

Fotojaarverslag 2013 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie

Fotojaarverslag 2013 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie Fotojaarverslag 2013 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie Door: Thea Peters Erica Zwanenburg Nel v.d. Laan Jeugdactiviteiten - Scholenproject voor het basisonderwijs: Nationaal Park

Nadere informatie

Uitvoeringsagenda NP De Sallandse Heuvelrug en omgeving voor

Uitvoeringsagenda NP De Sallandse Heuvelrug en omgeving voor Uitvoeringsagenda NP De Sallandse Heuvelrug en omgeving voor 2016 2019 Organisatie Kernteam kernteam bestaande uit 6 partners vertegenwoordigd in de navolgende personen, te weten: Gemeente Hellendoorn

Nadere informatie

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. --- CONCEPT-- Naam project: Meerdaagse wandeltocht Bergen vol natuur Een etappe wandeltocht langs 26 bergen en belten. Projectbeschrijving algemeen Inhoud van het

Nadere informatie

Fotojaarverslag Basispakket Communicatie en Educatie 2015. Nationaal Park Drents-Friese Wold

Fotojaarverslag Basispakket Communicatie en Educatie 2015. Nationaal Park Drents-Friese Wold Fotojaarverslag Basispakket Communicatie en Educatie 2015 Nationaal Park Drents-Friese Wold De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen Guido

Nadere informatie

, 1. Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe. Save, A-Nexe, NDiate). iiii ilt. Nieuwsbrief september 2017

, 1. Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe. Save, A-Nexe, NDiate). iiii ilt. Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe tging 12 resentatie meerjarenplan 18 iiii111111111ilt 11111111, 1 ne e. campabne mee op landelijke pub Save, A-Nexe, NDiate).

Nadere informatie

Vergadering Overlegorgaan d.d. 3 september 2012 ag pt 3

Vergadering Overlegorgaan d.d. 3 september 2012 ag pt 3 Vergadering Overlegorgaan d.d. 3 september 2012 ag pt 3 Conceptverslag van het Overlegorgaan (OO) d.d. 15 mei 2012 Locatie: Huis van Cultuur en Bestuur, Nijverdal Aanwezig: De heer C.A.C.J. Oomen De heer

Nadere informatie

Vergadering Overlegorgaan d.d. 8 maart 2012 ag pt 3

Vergadering Overlegorgaan d.d. 8 maart 2012 ag pt 3 Vergadering Overlegorgaan d.d. 8 maart 2012 ag pt 3 Van 19.15-19.55 uur vindt - voorafgaand aan de vergadering - een kennismaking plaats met de nieuwe interim voorzitter de heer C.A.C.J. Oomen. Hiervoor

Nadere informatie

Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde Nationaal Park Oosterschelde Communicatie & Educatie; Overzicht resultaten 2012 Algemeen Informatievoorziening aan bezoekers van Nationaal park Oosterschelde door middel van het parelsnoer van voorzieningen

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 IVN & Nationale Parken

Jaarverslag 2015 IVN & Nationale Parken Jaarverslag 2015 IVN & Nationale Parken Inhoudsopgave IVN en Nationale Parken 3 Focus 2015 en resultaten 5 Pijler 1: 6 Jeugd en jongeren: educatie én participatie Pijler 2: 8 Recreatieondernemers: draagvlak

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst 10 april 2014. Drie initiatieven om samen mee aan de gang te gaan.

Verslag bijeenkomst 10 april 2014. Drie initiatieven om samen mee aan de gang te gaan. Inspiratie- en samenwerkingsbijeenkomst Aan de slag met Gebiedspromotie Gastheren en Ambassadeurs Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug & Kromme Rijnstreek Verslag bijeenkomst 10 april 2014. Drie initiatieven

Nadere informatie

Wandelroute Sprengenberg, op de Sallandse Heuvelrug

Wandelroute Sprengenberg, op de Sallandse Heuvelrug Wandelroute Sprengenberg, op de Sallandse Heuvelrug 5.6 km wandelen Wandel op de heuvelachtige Sprengenberg en laat je verrassen door de uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en vele planten en dieren.

Nadere informatie

Resultaten. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Resultaten. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen Resultaten Bezoekerscentrum De Kennemerduinen 2015-2016 Doelstelling Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is het duurzame centrum voor educatie, recreatie en toerisme van het Nationaal Park Zuid- Kennemerland.

Nadere informatie

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Nieuwsbrief April 2015 Toeristische Gids Land van Cuijk 2015 Deze week wordt de Toeristische Gids 2015 verspreid. De gids is een handig naslagwerk voor toeristen en

Nadere informatie

Ronny Hullegie, een gedreven waarnemer

Ronny Hullegie, een gedreven waarnemer Rondje Gezond, Dag van de Nationale Parken 2 3 4 6 8 Zoete ondersteuning voor NP de Sallandse Heuvelrug Ronny Hullegie, een gedreven waarnemer Natuurverkenning 2010-2040 Nationaal Park Hoge Kempen, natuur

Nadere informatie

Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde Nationaal Park Oosterschelde Overzicht activiteiten en resultaten 2011 Algemeen Informatievoorziening aan bezoekers van Nationaal Park Oosterschelde door middel van het parelsnoer van voorzieningen : Informatiezuilen

Nadere informatie

Jaarverslag IVN-Apeldoorn Jaarverslag 2017 samenvatting - Pagina 1 -

Jaarverslag IVN-Apeldoorn Jaarverslag 2017 samenvatting - Pagina 1 - Jaarverslag 217 IVN-Apeldoorn Jaarverslag 217 samenvatting - Pagina 1 - IVN Apeldoorn - Jaarverslag 217 - Samenvatting IVN-afdeling Apeldoorn wil bijdragen aan een duurzame samenleving door uitvoering

Nadere informatie

Verslag Natura 2000 Stuurgroep Salland

Verslag Natura 2000 Stuurgroep Salland Verslag Natura 2000 Stuurgroep Salland Maandag 4 juni 2012, AC restaurant langs de A1 te Holten Aanwezigen: Mevrouw WH.Maij (provincie Overijssel), de heer S. van Dijk (provincie Overijssel), mevrouw G.P.L.

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: Mail: 23 september 2016 Nieuwsbrief nummer 3

Wegwijzertje. Website:  Mail: 23 september 2016 Nieuwsbrief nummer 3 Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 23 september 2016 Nieuwsbrief nummer 3 Wegwijzertje Geachte ouders, verzorgers, In één van de vorige nieuwsbrieven hebben we onze

Nadere informatie

Kinderen kunnen én willen niet zonder natuur

Kinderen kunnen én willen niet zonder natuur Natuurbeleving als vaste waarde in een veranderende wereld Education is the most powerful weapon which you can use to change the world - Nelson Mandela September 2014 1 Kinderen kunnen én willen niet zonder

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF UITGAVE 1 APRIL 2012

NIEUWSBRIEF UITGAVE 1 APRIL 2012 NIEUWSBRIEF UITGAVE 1 APRIL 2012 1 Gezamenlijke arrangementen Voorwoord Dit is de eerste nieuwsbrief van het project de Paarse Poort! U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u op de één of andere wijze betrokken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF UITGAVE 2 JUNI 2012

NIEUWSBRIEF UITGAVE 2 JUNI 2012 NIEUWSBRIEF UITGAVE 2 JUNI 2012 1 Voorwoord Dit is de tweede nieuwsbrief van het project de Paarse Poort! U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u op de één of andere wijze betrokken bent bij dit project. We

Nadere informatie

NATUUR EDUCATIE IN NATIONAAL PARK DE SALLANDSE HEUVELRUG

NATUUR EDUCATIE IN NATIONAAL PARK DE SALLANDSE HEUVELRUG SchoolSafari! NATUUR EDUCATIE IN NATIONAAL ARK DE SALLANDSE HEUVELRUG Op avontuur! Inhoud Natuurdiorama Holterberg Natuurmonumenten Nationaal ark De Sallandse Heuvelrug Sterrenwacht Hellendoorn Staatsbosbeheer

Nadere informatie

de Sallandse Heuvelrug

de Sallandse Heuvelrug Verslagen Werkgroepen: V&E, Recreatie de Sallandse Heuvelrug Aan : leden van de werkgroep voorlichting en educatie Van : Nico Driessen Datum : 24 maart 2005 Betreft : concept-verslag Verslag van de vergadering

Nadere informatie

Koers Communicatie & Educatie Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek

Koers Communicatie & Educatie Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek 1 Koers Communicatie & Educatie Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek 1. Inleiding De werkgroep Communicatie & Educatie Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek werkt al enige tijd aan een

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA EN WERKBEGROTING. Voorlichting & Educatie. Nationaal Park Schiermonnikoog

JAARPROGRAMMA EN WERKBEGROTING. Voorlichting & Educatie. Nationaal Park Schiermonnikoog JAARPROGRAMMA EN WERKBEGROTING Voorlichting & Educatie Nationaal Park Schiermonnikoog 215 NB: De doelstellingen in dit jaarplan verwijzen naar het Strategisch meerjarenplan communicatie 211-215. Inleiding

Nadere informatie

Kop van Drenthe Cursus Gastheer van het landschap Cursusinformatie: Cursuskorting voor Raboklanten Doelen cursus Gastheer van het Landschap

Kop van Drenthe Cursus Gastheer van het landschap Cursusinformatie: Cursuskorting voor Raboklanten Doelen cursus Gastheer van het Landschap Kop van Drenthe Cursus Gastheer van het landschap Gemeente Noordenveld en IVN Drenthe werken samen om bezoekers en ondernemers van de kop van Drenthe het landschap in al haar facetten laten beleven en

Nadere informatie

Waarom verhuizing 1 januari?

Waarom verhuizing 1 januari? Verslag informatieavond 24 juni 2015 Basisschool De Schelven. Tips- aandachtspunten, voordelen, knelpunten, vragen en antwoorden over fusie Schelven met de Weijerhof Tijdens en na de informatieavond over

Nadere informatie

Toeristen in Nederland

Toeristen in Nederland Toeristen in Nederland Het is bijna zomer. Veel Nederlanders gaan lekker op vakantie naar het buitenland. Maar er komen ook heel veel buitenlandse toeristen naar Nederland. Hoeveel zijn dat er eigenlijk?

Nadere informatie

Beleidsplan Luisteren naar de basis

Beleidsplan Luisteren naar de basis Beleidsplan 2017 2022 Luisteren naar de basis Het IVN Roermond e.o. is één van de 36 lokale afdelingen in de Provincie Limburg. De afdeling Roermond e.o. heeft momenteel 250 leden. 1 Doelstellingen De

Nadere informatie

Ideeën tijdens de workshop van STEAM voor de Week van Zorg en Welzijn

Ideeën tijdens de workshop van STEAM voor de Week van Zorg en Welzijn Ideeën tijdens de workshop van STEAM voor de Week van Zorg en Welzijn 1. Skypen met bewoners Is het teveel voor bewoners om mensen in hun omgeving te ontmoeten of hebben bezoekers niet genoeg tijd om langs

Nadere informatie

Digitale nieuwsbrief april 2015.

Digitale nieuwsbrief april 2015. Digitale nieuwsbrief april 2015. Lezing Henk Koopman over de V2. Op 16 april gaat in Hellendoorn de grote zaal in restaurant De Kroon open om 19.30. Een half uur later begint namelijk een belangrijke lezing

Nadere informatie

Plan van Aanpak Behoud en Versterken Draagvlak Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Plan van Aanpak Behoud en Versterken Draagvlak Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Plan van Aanpak Behoud en Versterken Draagvlak Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Auteurs Contact Nico Driessen Thea Peters Herman Reimerink Nico Driessen Stationstraat 3 8011 CZ Zwolle 038 4250979

Nadere informatie

Vergadering Overlegorgaan d.d. 4 oktober 2010 ag. Punt 3

Vergadering Overlegorgaan d.d. 4 oktober 2010 ag. Punt 3 Vergadering Overlegorgaan d.d. 4 oktober 2010 ag. Punt 3 Conceptverslag van het Overlegorgaan (OO) d.d. 24 juni 2010 Locatie: Restaurant De Uitkijk te Hellendoorn Aanwezig: De heer R. Lanning De heer H.

Nadere informatie

ACHTERGROND. Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland

ACHTERGROND. Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland ACHTERGROND Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland Beleid en keuzes komen voort uit: Collegeprogramma Zelfstandig en Uniek 2011-2015 Nota Profielversterkend Ombuigen Economische Agenda

Nadere informatie

PROJECTPLAN Continuering inzet Communicatie & Educatie Nationaal Landschap Drentsche Aa Periode

PROJECTPLAN Continuering inzet Communicatie & Educatie Nationaal Landschap Drentsche Aa Periode PROJECTPLAN Continuering inzet Communicatie & Educatie Nationaal Landschap Drentsche Aa Periode 2016-2017. Drentsche Aa - één gebied, één identiteit, vele (kern)kwaliteiten, meerdere belangen. Wat is IVN

Nadere informatie

13 mei 2011: Bezoek aan

13 mei 2011: Bezoek aan 13 mei 2011: Bezoek aan 1. Introductie De Sallandse Heuvelrug (opgericht op 16 oktober 2004) is gelegen in de provincie Overijssel tussen Hellendoorn en Holten met de bijzondere heuvels Hellendoornse Berg,

Nadere informatie

Woerdens Techniek Talent

Woerdens Techniek Talent Woerdens Techniek Talent Werkgroep Promotie en werving Concept Activiteitenplan 2013/2014 versie 3.0, Woerden, 23-08- 2013 Aanleiding Het Woerdens Techniek Talent is een initiatief van onderwijsinstellingen,

Nadere informatie

PR-team, stand van zaken

PR-team, stand van zaken Beste deelnemer, Ditmaal ontvang je een update van het PR-team. Deze update staat voornamelijk in het teken van de kaartverkoop ten behoeve van ons thuisconcert op 24 mei a.s.. We vragen je deze dan ook

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2006 en 2007. de Sallandse Heuvelrug

JAARVERSLAG 2006 en 2007. de Sallandse Heuvelrug JAARVERSLAG 2006 en 2007 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Overlegorgaan en werkgroepen. 3. Projecten en maatregelen 2006 en 2007. 4. Bijzondere activiteiten 5. Onderzoek 6. Financiën 2006 en 2007 Bijlage

Nadere informatie

Van de directeur... Van de directeur...

Van de directeur... Van de directeur... Van de directeur... Van de directeur... Met het geweldige bedrag dat de kinderen mede dankzij u ophaalden met de sponsorloop voor de CliniClowns ( 6076,95) steunen we niet alleen maar een heel mooi doel.

Nadere informatie

Ideeën worden plannen!

Ideeën worden plannen! Informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden Dinsdag 9 december 20:00-21:30 uur In de Verkeerstuin, Soesterweg 312, Amersfoort NIEUWSBRIEF nr 3, november 2014 Ideeën worden plannen! 2014 wordt een belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Viermaal per jaar, in maart, mei, september en december informeren we onze klanten en onderwijsvrienden met een nieuwsbrief over ontwikkelingen binnen het bureau, nodigen we belangstellenden

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

Ontwikkelplan Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Ontwikkelplan Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Ontwikkelplan Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Sallandse heuvelrug Gevormd door ijs en wind, Eindeloze vergezichten, Droge heide van formaat, Rust, Ruimte en Reliëf, Zicht op Salland én Twente Volop

Nadere informatie

De Globe Te laat komen

De Globe Te laat komen Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF. TITEL Prestatieafspraken opbrengst toeristenbelasting 2014

RAADSINFORMATIEBRIEF. TITEL Prestatieafspraken opbrengst toeristenbelasting 2014 RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4541230 Aan : Gemeenteraad Datum : 15 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder G.J. van der Werff Programma : 10. Economie en wonen TITEL

Nadere informatie

Aanbod NME voorjaar 2014

Aanbod NME voorjaar 2014 Aanbod NME voorjaar 2014 Natuur- en milieueducatie (NME) Heemtuin Muntendam biedt een aanvulling op het reguliere schoolprogramma. We richten ons in de lessen vooral op zaken die in de klas minder snel

Nadere informatie

Ambassadeurs van het landschap Leidsche Ommelanden

Ambassadeurs van het landschap Leidsche Ommelanden Ambassadeurs van het landschap Leidsche Ommelanden Cursus Ambassadeurs van het landschap Leidsche Ommelanden Begin 2013 heeft IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, de cursus Ambassadeurs

Nadere informatie

NATUUR- EN MILIEU EDUCATIE ZWIJNDRECHTSE WAARD

NATUUR- EN MILIEU EDUCATIE ZWIJNDRECHTSE WAARD NATUUR- EN MILIEU EDUCATIE ZWIJNDRECHTSE WAARD Natuuractiviteiten voor Basisscholen 2015/2016 Inhoud Algemeen Extra aandachtspunten Natuuractiviteiten 2015/2016 Slecht weer beslissing Dagdelen natuuractiviteiten

Nadere informatie

Nanuru, MH (Anna) ' PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. TÖ/2x2i5/ójep

Nanuru, MH (Anna) ' PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. TÖ/2x2i5/ójep Nanuru, MH (Anna) Van: Ans Van Klooster [ansvanklooster@home.nl] Verzonden: zaterdag 21 november 2015 12:55 Aan: 'Jenny Holtrop - Gerritsen' CC: h.brink@staatsbosbeheer.nl; Statengriffie; BHH@RVO.nl Onderwerp:

Nadere informatie

Meerjarenplan Communicatie van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug 2009 2013

Meerjarenplan Communicatie van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug 2009 2013 Meerjarenplan Communicatie van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug 2009 2013 Inhoudsopgave Inleiding...3 1 Uitgangssituatie...5 1.1 Terugblik...5 1.2 De bestuurlijke en maatschappelijke context...8

Nadere informatie

Activiteiteninspiratie

Activiteiteninspiratie Activiteiteninspiratie 22 T/M 30 SEPTEMBER 2018 www.weekvandezwinstreek.eu Voorwoord Beste ondernemer, De Week van de Zwinstreek komt dit jaar terug! Met deze week zetten we samen met u de spotlight op

Nadere informatie

nr. 4, schooljaar 2011-2012

nr. 4, schooljaar 2011-2012 nr. 4, schooljaar 2011-2012 Wéér talenten basisschool PassePartout gespot Zondag 2 oktober jongstleden zijn er wéér talenten van onze school gespot. Dit keer gaat het om Geneviève uit groep 8 en Phoebe

Nadere informatie

Lang leve de buitenkids!

Lang leve de buitenkids! Contact Bezoekerscentrum Oisterwijk Natuurmonumenten van Tienhovenlaan 5 5062 SK Oisterwijk Tel. 013-5231800 @ i bc.oisterwijk@natuurmonumenten.nl www.natuurmonumenten.nl facebook.com/natuurmonumenten

Nadere informatie

Cool Nature. Park Meeuwstraat. Didam. Spelen, leren en bewegen in een natuurlijke omgeving

Cool Nature. Park Meeuwstraat. Didam. Spelen, leren en bewegen in een natuurlijke omgeving Cool Nature Park Meeuwstraat Didam Spelen, leren en bewegen in een natuurlijke omgeving bron: http://www.speeldernis.nl/publicaties/speelnatuurindestad Cool Nature Herinrichting Park Meeuwstraat Gemeente

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je bewust van je kracht

Nadere informatie

1. ESSENTIE VAN HET VERHALENHUIS P. 3 2. MISSIE P. 3 3. VISIE P. 3 4. ONS TEAM P. 4 5. DOELSTELLINGEN EN BELEID P. 4

1. ESSENTIE VAN HET VERHALENHUIS P. 3 2. MISSIE P. 3 3. VISIE P. 3 4. ONS TEAM P. 4 5. DOELSTELLINGEN EN BELEID P. 4 Jaarplan 2016/2017 Inhoudsopgave INLEIDING 1. ESSENTIE VAN HET VERHALENHUIS P. 3 2. MISSIE P. 3 3. VISIE P. 3 4. ONS TEAM P. 4 5. DOELSTELLINGEN EN BELEID P. 4 A. ONTWIKKELEN INHOUDELIJKE CAPACITEIT p.

Nadere informatie

Dit communicatieplan is tot stand gekomen in opdracht van het Overlegorgaan van het nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Dit communicatieplan is tot stand gekomen in opdracht van het Overlegorgaan van het nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit communicatieplan is tot stand gekomen in opdracht van het Overlegorgaan van het nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Auteurs: Miranda Koffijberg, Ron Janmaat Communicatiebureau De Lynx, Wageningen

Nadere informatie

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Datum bijeenkomst: 22 oktober 2012 Auteur: Els Holsappel Locatie: Landal GreenParks Coldenhove in Eerbeek (met dank aan gastheer Martin Bes) Aanwezig: 60

Nadere informatie

KNVB Schoolvoetbal. Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen

KNVB Schoolvoetbal. Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen KNVB Schoolvoetbal Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen KNVB Schoolvoetbal biedt kansen voor verenigingen Al ruim een eeuw organiseert de KNVB het landelijke schoolvoetbaltoernooi. Aan de

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2014-2024 2 3 foto s: ruud maaskant, pwn, kenneth stamp, mark kras Vooraf Nationaal Park Zuid-Kennemerland behoort met zijn duinen en bossen tot de mooiste en waardevolste natuurgebieden van

Nadere informatie

De Rietslenke Nicolaas Beetsstraat TL Nijverdal Tel:

De Rietslenke Nicolaas Beetsstraat TL Nijverdal Tel: Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief De nieuwsbrief verschijnt vanaf nu in de derde week van de maand. Dit is in de week na de ouderraadsvergadering. We kunnen dan de punten uit deze vergadering meteen

Nadere informatie

NATUUR EN MENSEN SAMEN VERDER

NATUUR EN MENSEN SAMEN VERDER NATUUR EN MENSEN SAMEN VERDER LANDGRAAF Grenzeloos samenwerken Bosbeheer Landgraaf wil samenwerken en een belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving door maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Nadere informatie

Heet jullie van harte welkom, Op het 12e timmerdorp van Hoevelaken. Dit jaar gehouden op: Maandag 10 en dinsdag 11 juli 2017

Heet jullie van harte welkom, Op het 12e timmerdorp van Hoevelaken. Dit jaar gehouden op: Maandag 10 en dinsdag 11 juli 2017 Timmerdorp Hoevelaken is een initiatief van: Kinderopvang: Lionsclub Hoevelaken De Stichting Timmerdorp Hoevelaken: Petra Koudstaal (voorzitter) (dagelijkse leiding) Saskia Turk (dagelijkse leiding) Dennis

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen is een vereniging die een unieke plaats in de Groninger studentenwereld inneemt, doordat zij de belangen van álle

Nadere informatie

Presentatie WIJZIJNHEERDE Door Cees Bol voorzitter WIJZIJNHEERDE Door

Presentatie WIJZIJNHEERDE Door Cees Bol voorzitter WIJZIJNHEERDE Door Presentatie WIJZIJNHEERDE Door Cees Bol voorzitter WIJZIJNHEERDE Door Landelijk NBT 2,9 miljoen vakanties in Gelderland 15,7 miljoen Overnachtingen Europees/Marketing via Visit Veluwe To Do, To See, To

Nadere informatie

STICHTING t OLDE MAAT UUS

STICHTING t OLDE MAAT UUS STICHTING t OLDE MAAT UUS JAARVERSLAG 2016 Inhoud: 1. Bestuur 1a. Verbouwing 1b. Samenstelling bestuur 2. Algemeen 3. Financieel verslag 4. Public Relations 5. Bouwcommissie 6. afd. Historie Giethoorn

Nadere informatie

Pareltjes van de afdelingen. Noord-Holland en Utrecht

Pareltjes van de afdelingen. Noord-Holland en Utrecht Pareltjes van de afdelingen Noord-Holland en Utrecht Provinciale Ledendag 28 november 2015 IVN Eemnes Weidevogelles Sinds 2014 met groep 5 en 6 op pad Inleiding in de klas en met verrekijker het veld in

Nadere informatie

Leren te weten wat je ziet

Leren te weten wat je ziet Geneeskrachtige planten in het nationaal park 3 4 6 8 11 Achtste Eindeloze Heuvelentocht Eindeloos en kosteloos genieten van de natuur National Park Oosterschelde, een zeearm om te koesteren! Zwerven over

Nadere informatie

04 Communicatie met de scholen

04 Communicatie met de scholen Inhoudsopgave 01 02 03 Doelgroep & doelstellingen Het idee Wat wordt er gemaakt? 04 Communicatie met de scholen 2 Introductie Kerndoel 40: De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten

Nadere informatie

Woensdag 29 mei Studiedag team alle leerlingen zijn vrij. Donderdag 30 mei t/m vrijdag 31 mei Hemelvaartsweekend

Woensdag 29 mei Studiedag team alle leerlingen zijn vrij. Donderdag 30 mei t/m vrijdag 31 mei Hemelvaartsweekend Jaargang 7 nummer 5 24 mei 2019 Algemeen nieuws In deze nieuwsbrief krijgt u informatie over diverse activiteiten die de komende weken plaatsvinden. Houdt u ook de website en onze Facebookpagina in de

Nadere informatie

Dino weken afgesloten

Dino weken afgesloten Dino weken afgesloten De kleuters hebben de afgelopen weken keihard gewerkt aan het thema over dinosauriërs. Dat was te zien en bovendien een enorm succes! Ze hebben een geweldig museum in elkaar gezet.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 20-05-2016

Nieuwsbrief 15 20-05-2016 Nieuwsbrief 15 20-05-2016 Communie Komende zondag doen de kinderen van groep 4 hun Eerste Heilige Communie. Wij hopen op goed weer en wensen hen allemaal een onvergetelijke dag toe! Schoolfotograaf Het

Nadere informatie

Consumentenonderzoek Fiets en Wandelbeurs 2013

Consumentenonderzoek Fiets en Wandelbeurs 2013 Consumentenonderzoek Fiets en Wandelbeurs 2013 Uitgevoerd door: Ayla de Bone Marjoes van der Knokke Deltion WaterReijk Academie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Doelstelling... 3 1.2. Onderzoeksopzet...

Nadere informatie

Thema 2017 Uit de voorstellen in het overleg hadden onderstaande opties de sterkste voorkeur:

Thema 2017 Uit de voorstellen in het overleg hadden onderstaande opties de sterkste voorkeur: Kerkennacht 2017 - Meer dan een dak Communicatieplan Dit document bevat een globale opzet voor de planmatige aanpak van de landelijke communicatie rond de Kerkennacht 2017. Deze communicatie wordt verzorgd

Nadere informatie

De Veluwe Opdrachten en Overzichten voor begeleiders

De Veluwe Opdrachten en Overzichten voor begeleiders De Opdrachten en Overzichten voor begeleiders Inhoud van de map ALGEMEEN Over Woordvoerders van de natuur Over de opdrachten en voorbereiding Praktisch: 2 vormen van begeleiden Overzicht opdrachten per

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel

Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel Op basis van het advies van het Transitieteam nationale parken wordtgeconcludeerd dat nationale parken waardevol kunnen zijn om de

Nadere informatie

ATB versus reptielen Sallandse Heuvelrug

ATB versus reptielen Sallandse Heuvelrug ATB versus reptielen Sallandse Heuvelrug verslag, uitgave 2, 27 november 2018. 9 mei tot en met 9 juni 2018 Dertien bezoeken ATB Sallandse Heuvelrug. 22 augustus tot en met 19 sept. Vier bezoeken ATB Sallandse

Nadere informatie

In 16/ 17 verbeterde communicatie richting ouders via facebook. Facebookpagina: R.K. Basisschool Willibrordus Breukelen

In 16/ 17 verbeterde communicatie richting ouders via facebook. Facebookpagina: R.K. Basisschool Willibrordus Breukelen In 16/ 17 verbeterde communicatie richting ouders via facebook Facebookpagina: R.K. Basisschool Willibrordus Breukelen Ouders en familieleden zijn graag op de hoogte van leuke schoolactiviteiten die de

Nadere informatie

PlatformPost Digitale nieuwsbrief voor deelnemers studiekringen in Nederland

PlatformPost Digitale nieuwsbrief voor deelnemers studiekringen in Nederland NIeuwsbrief Studiekringen Klik hier om de nieuwsbrief in je browser te openen PlatformPost Digitale nieuwsbrief voor deelnemers studiekringen in Nederland 11 juli 2017 Vlak voor de zomer, nog een korte

Nadere informatie

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO Jaargang 22, Maand: December 2015 Basisschool De Schare INFO Met de maand december voor de deur, staan we ook voor de wintermaand met alle feestdagen. Naast het gewone programma, is er tijd voor het feest

Nadere informatie

Klein maar fijn. Belangrijke data. 27 september - nummer 2

Klein maar fijn. Belangrijke data. 27 september - nummer 2 27 september - nummer 2 Belangrijke data (oktober) 28 september Studiedag 3 t/m 14 oktober Kinderboekenweek 5 oktober Dag van de leerkracht 8 oktober MR Vergadering 12 oktober Open podium let op! Kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Chr. basisschool De Rank. november 13. Beste ouder(s), verzorger(s),

NIEUWSBRIEF. Chr. basisschool De Rank. november 13. Beste ouder(s), verzorger(s), NIEUWSBRIEF Chr. basisschool De Rank Beste ouder(s), verzorger(s), Een drukke periode wacht op ons: rapporten schrijven, oudergesprekken voeren, nieuwe thema s uitwerken en plannen maken voor de activiteiten

Nadere informatie

Mei 2016 Nieuwsbrief #4

Mei 2016 Nieuwsbrief #4 Mei 2016 Nieuwsbrief #4 Beste ouders, leerlingen, opa s en oma s en andere belangstellenden. Nog maar 6 weken en dan is het al weer zomervakantie. Wat is dit schooljaar ontzettend snel voorbij gegaan.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NUMMER 3 23 september 2016. In deze Nieuwsbrief: Activiteitencommissie. Kinderboekenweek

NIEUWSBRIEF. NUMMER 3 23 september 2016. In deze Nieuwsbrief: Activiteitencommissie. Kinderboekenweek NIEUWSBRIEF NUMMER 3 23 september 2016 In deze Nieuwsbrief: Godsdienstige vorming Sportdag Kinderboekenweek Studenten in de school Schoolplein Activiteitencommissie Agenda De Groene Belevenis Godsdienstige

Nadere informatie