De 7 MEEST GEMAAKTE FOUTEN bij een investering in diamanten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De 7 MEEST GEMAAKTE FOUTEN bij een investering in diamanten"

Transcriptie

1 De 7 MEEST GEMAAKTE FOUTEN bij een investering in diamanten 1. Aankoop op basis van emotie i.p.v. ratio 2. Niet de juiste kwaliteit 3. Niet de juiste kleur 4. Niet het juiste gewicht 5. Niet de juiste proporties 6. Niet het juiste certificaat 7. Niet de juiste bron 7 STERKE REDENEN om te investeren in diamanten 1. Veilige haven in onzekere tijden 2. Eenvoudig transporteerbaar 3. Gemakkelijk overdraagbaar 4. Stabiele, niet speculatieve investering 5. Ideale risicospreiding 6. Rendement 7. Joy - Passion

2 In deze economisch moeilijke tijden zijn heel wat mensen op zoek naar alternatieve investeringen om een deel van hun kapitaal veilig te stellen. Een aantrekkelijke maar misschien minder bekende opportuniteit is investeren in diamanten. De meeste beleggers hebben echter weinig of geen kennis van deze markt en dat maakt het moeilijk om de juiste beslissingen te nemen met betrekking inzake investeren in diamanten. Diamanten zijn bij uitstek emotionele activa. Daarom moet deze investering rationeel benaderd worden. Welke zijn de aankoopcriteria die u moet kennen om te vermijden dat u diamanten zou kopen op basis van emotie in plaats van ratio? In deze white paper vindt u de 7 essentiële criteria die een investeringsdiamant onderscheiden van een gewone diamant, met andere woorden het verschil tussen een diamant die enkel blinkt in de ogen van uw echtgenote versus een diamant die ook uitblinkt in uw investeringsportefeuille. De 7 MEEST GEMAAKTE FOUTEN bij een investering in diamanten 1. Kopen op basis van emotie i.p.v. ratio Voor de meeste mensen is de aankoop van een diamant een emotionele gebeurtenis. De gelegenheid is vaak een verloving, een huwelijk, de geboorte van een kind Als u echter diamanten gaat kopen als investering dan spelen heel andere factoren een rol waarmee men rekening moet houden om een miskoop te vermijden. Lees hieronder even mee. 2. Niet de juiste kwaliteit Diamanten komen in vele kwaliteiten. U zou denken dat diamanten van de beste kwaliteit meteen ook de meest interessante is om in te investeren. Maar is dat wel zo? De kwaliteit speelt inderdaad een grote rol in de waardebepaling van de diamant. dus hoe beter de kwaliteit hoe duurder de diamant. Maar is een diamant van de hoogste kwaliteit per definitie ook de beste investeringsdiamant? Ons advies: kies voor de optimale prijs/kwaliteitsverhouding. De meerprijs die u betaalt voor een diamant van de hoogste kwaliteit is niet gering. Vanuit investeringsstandpunt is dat niet noodzakelijk de beste optie. Als u toch in de beste kwaliteit wil investeren, dan doet u dat best in grotere diamanten.

3 3. Niet de juiste kleur Hoe witter de diamant, hoe waardevoller. Dat is zeker een juiste uitspraak, maar dat witter komt wel tegen een zeer hoge prijs. Is het vanuit investeringsstandpunt dus wel verstandig om de meerprijs voor een uiterst witte diamant te betalen? Ons advies: opteer voor de optimale ratio prijs/kwaliteit en betaal niet onnodig meer voor de beste kleur. Naast het witte diamantengamma, dat varieert tussen vrijwel kleurloos en uitgesproken geel bestaan er ook de fancy coloured diamonds. Deze zijn van nature rood, blauw of groen. Sommige gekleurde diamanten krijgen de laatste tijd een hoge marktwaarde omdat ze zeldzamer zijn dan de kleurloze en de vraag naar gekleurde diamanten toeneemt. 4. Niet het juiste gewicht Hoe groter, hoe beter, hoe duurder. Deze stelling gaat spijtig genoeg niet op in de wereld van de investeringsdiamant waar het gewicht van een diamant wordt uitgedrukt in karaat of carat, afgekort ct.. Bij de aankoop van een diamant is het gewicht een erg belangrijke factor. U wilt immers geen extra gewicht kopen waardoor u misschien in een hogere prijscategorie terecht komt en onnodig veel meer zal moeten betalen voor bijna dezelfde diamant. Als investeerder kiest u idealiter voor diamanten van 0.52ct 0.77ct 1.02ct 1.27ct - enz., de zogenaamde Magic Sizes.

4 5. Niet de juiste proporties Als een diamant niet de juiste proporties heeft dan resulteert dat meteen in meer of mindere mate in niet optimale schittering. De steen zal er dof uitzien of misschien zelfs een soort van zwarte vlek in het midden vertonen, een zogenaamde Fish Eye. De proporties zijn dus uitermate belangrijk en vormen belangrijke toetsstenen die de graad van afwerking en de ideale verhoudingen weergeven. Als u een investeringsdiamant koopt, zorg er dan voor dat de proporties minstens Very Good zijn. 6. Niet het juiste certificaat Er bestaan meerdere gemologische laboratoria in de wereld, doch slechts de certificaten van 2 labo s genieten het absolute vertrouwen van de markt, namelijk het certificaat van De Hoge Raad Voor Diamant (HRD) te Antwerpen en het certificaat van het Gemological Institute Of America (GIA) te Carlsbad, Californië. Certificaten van deze twee laboratoria worden wereldwijd gerespecteerd en verhandeld waarbij moet worden gezegd dat de GIA- certificaten in Amerika en Azië de voorkeur genieten. Dit is dan ook meteen de reden waarom wij aanraden om bij voorkeur voor een GIA- certificaat te opteren. 7. Niet de juiste bron Diamanten kunt u vandaag kopen bij verschillende bronnen. Laat ik er eens een paar opnoemen: de juwelier op de hoek, het internet, de vriend van uw vriend, enz Ik gebruik met opzet de term diamanten want investeringsdiamanten zult u daar niet snel vinden. Daarom is de bron die u gaat gebruiken de belangrijkste factor van alles wat we hebben besproken. Antwerp Investment Diamonds is als onafhankelijke consultant gespecialiseerd in diamanten die beantwoorden aan alle strenge criteria die hét verschil uitmaken tussen een emotionele en een rationele aankoop.

5 7 STERKE REDENEN om te investeren in diamanten 1. Een veilige haven in onzekere tijden In deze tijden van mondiale schuldencrisis, huizencrisis, bankencrisis en godsdienstoorlogen zoeken steeds meer beleggers naar een optimale bescherming voor hun vermogen. Een investering in diamanten kan daarbij een goede strategische keuze zijn. Heel wat investeerders weten daarbij te appreciëren dat ze de tastbare controle hebben over hun edelstenen. Daar diamanten schaars zijn behouden ze hun waarde. Doorheen de geschiedenis hebben diamanten in tijden van tegenspoed hun standvastigheid bewezen. 2. Eenvoudig transporteerbaar Diamanten zijn uiterst draagbaar en verplaatsbaar. Ze zijn tegelijk klein en licht maar hebben wel een substantiële waarde. Men kan ze dus gemakkelijk overal ter wereld meenemen, zelfs in een jaszak. Dit staat in schril contrast tot bijvoorbeeld goud waar u al snel een wagen voor nodig hebt om het te vervoeren. 3. Gemakkelijk overdraagbaar Diamanten hebben een hoge overdraagbaarheidsfactor en zijn daardoor ideaal voor wie aan successieplanning doet. Via een handgift kunnen de edelstenen gemakkelijk geschonken worden aan kinderen of kleinkinderen. 4. Een stabiele, niet speculatieve investering Omdat diamanten geen beursnotering genieten zijn ze volledig onafhankelijk van de financiële markten. Dit impliceert ook dat er met of tegen diamanten niet gespeculeerd kan worden. Denk daarbij aan goud dat zijn rol als veilige toevluchtsoord en stabiele belegging verloren is, net omdat het een financieel product is geworden waarop en waartegen door de grote internationale beurshuizen (Goldman Sachs, ea.) gespeculeerd wordt.

6 5. Diversificatie Risicobeheersing begint en eindigt met risicospreiding, de verdeling van een kapitaal over meerdere activa. Met andere woorden, een deel in vastgoed, een deel in aandelen en obligaties, misschien een deel in fysiek goud. Ook investeringsdiamanten horen thuis in deze activaspreiding. Vermogende beleggers wereldwijd hebben passion investments zoals juwelen en edelstenen al langer ontdekt. Ook minder grote portefeuilles zouden aan stabiliteit kunnen winnen via een investering in nauwkeurig geselecteerde diamanten. 6. Rendement De vooruitzichten voor de diamantmarkt in de volgende jaren zijn ronduit schitterend. Hiermee doelen we vooral op de fundamentele drivers achter de verwachte prijsstijgingen. Er is een toenemende vraag die vooral wordt gecreëerd door China (dat op het punt staat om op gelijke hoogte te komen met de Amerikaanse markt) en India die vandaag samen ongeveer 50% van de wereldvraag voor hun rekening nemen. Voeg daarbij nog het feit dat er in de twee laatste decennia geen noemenswaardige nieuwe diamantmijnen zijn ontdekt, dan is het plaatje rond. We hebben hier dus te maken met het klassieke model van een stijgende vraag en een dalend aanbod dat bijna altijd resulteert in hogere prijzen. Hou er rekening mee dat diamanten een midden- tot lange termijninvestering zijn waarbij korte termijnschommelingen kunnen plaatsvinden. Daarom zijn wij voorstanders van een gespreide diamond collection waarin zeker ook grotere diamanten en gekleurde diamanten een plaats hebben (want hoe hoger het gewicht, hoe zeldzamer, hoe duurder).

7 De doelstellingen van diamantinvesteerders kunnen desalniettemin verschillen. Sommige investeerders zijn vooral geïnteresseerd in vermogensbescherming en daarvoor zijn diamanten tot 2,00 karaat ideaal. Zij bieden een veilige haven voor het ondervangen van de inflatie en kunnen een gemiddelde jaaropbrengst van 4% behalen over de lange termijn*. Andere investeerders ambiëren vermogenswinst en investeren daarom in grotere diamanten van 4,00 of 5,00 karaat die uitzonderlijk wit van kleur en zuiver zijn. Een zeer interessante categorie tenslotte zijn de gekleurde diamanten zoals blauwe, groene en roze die zeer zeldzaam en exclusief zijn en een gemiddelde opbrengst kunnen genereren tussen de 10% à 30% per jaar*. INVESTEREN IN DIAMANTEN - HET OVERZICHT 1 Karaat Witte diamanten High- End gekleurde diamanten... Type investering Vermogensbescherming Vermogensgroei.... Gemiddelde doel- +- 4% +- 10% à 30% opbrengsten/jaar*.... Grootte investering Vanaf een paar duizend Euro Minimum Euro Voordelen Initiële investering is klein, Hoge opbrengsten, unieke redelijk stabiel in vergelijking met investering, zeer transporteerbaar andere investeringsopportuniteiten, vermogensactief goede vermogensbescherming in tijden van economische crisis, transporteerbaar als de eigenaar in het fysieke bezit is ervan.

8 .... Nadelen Geen passief inkomen, het fysieke Alleen voor vermogende investeer- bezit is enkel mogelijk indien levering. ders, moeilijk om aan te kopen aan de bron, vraagt een hoge mate van vertrouwen in de verkopende partij, geen passief inkomen, prijsinformatie is moeilijk te bekomen omdat elke van deze diamanten uniek en zeldzaam is.... *Idex Online schattingen gebaseerd op een gemiddelde opbrengst over periodes van 10 jaar. 7. Joy Passion Er zijn maar weinig investeringen die de combinatie kunnen maken tussen rendement, plezier en passie. Diamant kan dit als geen ander, en dit argument plaatst investeringsdiamanten ook hier in een vakje apart. Terwijl uw echtgenote die prachtige diamanten ring of collier, met uw investeringsdiamanten erin, vele jaren draagt en er plezier aan beleeft, blijft uw investering niet allen zijn initiele waarde behouden maar realiseert u ook nog een mooi rendement. Een optimale investering voor het hoofd en voor het hart. Of hoe het perfect mogelijk is om ratio en emotie in één investeringsobject te combineren. Antwerp Investment Diamonds - Marc Gryspeerdt Diamantclub van Antwerpen - Pelikaanstraat Antwerpen Tel. : 0475/ E- mail: marc@antwerpinvestmentdiamands.com Lid van World Federation of Diamond Bourses - GIA Certified Gemologist

21 juni Wegwijs in Tak 23

21 juni Wegwijs in Tak 23 21 juni 2017 Wegwijs in Tak 23 Inhoud Vastrentende beleggingen en obligaties Wat zijn de alternatieven? Investeren in fondsen? Tak 23: de eenvoudige investering Tips om te slagen VASTRENTENDE BELEGGINGEN

Nadere informatie

Zelf Beleggen en Sparen

Zelf Beleggen en Sparen de vrijheid van Zelf Beleggen en Sparen 1 inhoud Omschrijving Pagina 1. Wat is Zelf Beleggen en Sparen? 2 2. Hoe werkt Zelf Beleggen en Sparen bij ABN AMRO Pensioenen? 2 3. Hoeveel rendement kunt u behalen?

Nadere informatie

Portefeuilleprofielen

Portefeuilleprofielen Portefeuilleprofielen Rood Aandelen 80,00% 100,00% 95,00% Obligaties 0,00% 15,00% 0,00% Onroerend Goed 0,00% 10,00% 5,00% 16,84 8,01% -25,00% 41,02% Je bent zeer risicobewust en hebt tenminste een beleggingshorizon

Nadere informatie

Laat uw geld zijn vruchten afwerpen. db Renteportefeuille. n Geniet zorgeloos van regelmatige inkomsten

Laat uw geld zijn vruchten afwerpen. db Renteportefeuille. n Geniet zorgeloos van regelmatige inkomsten db Renteportefeuille Laat uw geld zijn vruchten afwerpen n Geniet zorgeloos van regelmatige inkomsten n Dankzij een veilige, transparante en flexibele oplossing n Kwalitatief voor u beheerd door onze specialisten

Nadere informatie

het gemak van het Pension Lifecycle Fund

het gemak van het Pension Lifecycle Fund het gemak van het Pension Lifecycle Fund 1 inhoud Omschrijving Pagina 1. Wat is een lifecycle fonds? 2 2. Hoe werkt het ABN AMRO Pension Lifecycle Fund? 2 3. Hoeveel rendement kunt u behalen? 3 4. Wat

Nadere informatie

Uw spaarrekening: een lage opbrengst in ruil voor veiligheid?

Uw spaarrekening: een lage opbrengst in ruil voor veiligheid? Inhoudstafel Deel 1. Uw spaarrekening: een lage opbrengst in ruil voor veiligheid? 1. Hoe werkt een spaarrekening eigenlijk?............................... 1 1.1. De rente op uw spaarrekening: basisrente

Nadere informatie

Portefeuilleprofielen

Portefeuilleprofielen Portefeuilleprofielen Rood BANDBREEDTE van de portefeuille Laatste update: 1 oktober 2015 ROOD Minimum Maximum Tactisch Aandelen 80,00% 100,00% 95,00% Obligaties 0,00% 15,00% 0,00% Onroerend Goed 0,00%

Nadere informatie

Care Invest II. De ideale combinatie van. rendement, stabiliteit en nabijheid

Care Invest II. De ideale combinatie van. rendement, stabiliteit en nabijheid INVESTEREN Care Invest II De ideale combinatie van rendement, stabiliteit en nabijheid Uniek aanbod: enkel beschikbaar tussen 19 mei en 26 juni 2015 (een vervroegde afsluiting is mogelijk) Inleiding Via

Nadere informatie

De gids voor alles rondom de verloving

De gids voor alles rondom de verloving De gids voor alles rondom de verloving Wat kan je vinden in deze gids? Verschillende weetjes over hoe de kwaliteit van trouwringen wordt bepaald, de 4 c's en waarom deze belangrijk zijn, tips over de perfecte

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Fysiek goud is de ultieme veilige haven en zou de basis moeten vormen van ieder vermogen.

Fysiek goud is de ultieme veilige haven en zou de basis moeten vormen van ieder vermogen. Fysiek goud is de ultieme veilige haven en zou de basis moeten vormen van ieder vermogen. Goud is al duizenden jaren simpelweg een betaalmiddel: geld. U hoort de term steeds vaker opduiken in de media.

Nadere informatie

Expirerende Lijfrente

Expirerende Lijfrente GROEI NAAR VERMOGEN Expirerende Lijfrente Zorgeloos genieten van uw pensioen Er komt een moment in uw leven dat u zonder zorgen wilt gaan genieten van uw pensioen. Vandaag de dag betekent dit dat het regelen

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. Vier schenkingstechnieken... 1

Inhoudstafel. 1. Vier schenkingstechnieken... 1 Inhoudstafel 1. Vier schenkingstechnieken... 1 1.1. Handgift... 1 1.1.1. Wat is het?... 1 1.1.2. Wat is het verschil met een cadeau?.... 1 1.1.3. Hoe doet u concreet een handgift en hoeveel kost dat?....

Nadere informatie

Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s. Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten

Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s. Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten 8 oktober 2015 Wie geeft deze presentatie? Martijn Rozemuller Oprichter

Nadere informatie

Dinsdag 22 september 2015. Beleggen met ETF s Van theorie tot strategie

Dinsdag 22 september 2015. Beleggen met ETF s Van theorie tot strategie Dinsdag 22 september 2015 Beleggen met ETF s Van theorie tot strategie Wie geven deze presentatie? Tycho Schaaf Beleggingsspecialist LYNX Martijn Rozemuller Oprichter en directeur Think ETF s 1 De agenda

Nadere informatie

INVINCO BENELUX. Graanprijzen zijn aan het crashen!

INVINCO BENELUX. Graanprijzen zijn aan het crashen! Graanprijzen zijn aan het crashen! 2 BELEGGERS OPGELET! Sommige markten zijn uitstekend voorspelbaar. Bedenk maar wat er gebeurt als het aanbod de vraag fors gaat overschrijden. Die voorspelbaarheid maakt

Nadere informatie

Strategy Background Papers

Strategy Background Papers december 2013 Beleggen in grondstoffen Grondstoffen zijn, in tegenstelling tot aandelen en obligaties, voortdurend aanwezig in ons dagelijkse leven: benzine voor de wagen, goud en zilver voor juwelen,

Nadere informatie

Strategy Background Papers

Strategy Background Papers november 2013 Beleggen in vastgoed Huurder of eigenaar, iedereen krijgt in het dagelijkse leven te maken met vastgoed. De meeste eigenaars van een huis zien hun woning meer als een vorm van comfort dan

Nadere informatie

Wat u moet weten over beleggen

Wat u moet weten over beleggen Rabo BedrijvenPensioen Wat u moet weten over beleggen Beleggen voor het Rabo BedrijvenPensioen Uw werkgever betaalt pensioenpremies voor het Rabo BedrijvenPensioen. In deze brochure leest u hoe we deze

Nadere informatie

DETROIT - CLEVELAND / GRAND PRIX

DETROIT - CLEVELAND / GRAND PRIX DETROIT - CLEVELAND / GRAND PRIX Auteur: Wolfgang Kramer Uitgegeven door Mayfair Games, Inc., 1996 Inleiding Het is een racedag! Er staan drie races gepland voor de Cleveland- of Detroit-raceparcoursen.

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Zaken die niet meer zo zeker zijn

Zaken die niet meer zo zeker zijn Een goed gesprek over Zaken die niet meer zo zeker zijn Met u praten wij vaak over zekerheid. Dat is namelijk ons vak: het organiseren van uw zekerheid. Dat kan op vele manieren. Bijvoorbeeld door verstandig

Nadere informatie

Risicoprofielen voor Vermogensbeheer A la Carte

Risicoprofielen voor Vermogensbeheer A la Carte Risicoprofielen voor Vermogensbeheer A la Carte Inleiding Onze risicoprofielen 1. Wat is een risicoprofiel? 2. Wat zijn vermogenscategorieën? 3. Welke risicoprofielen gebruiken wij? Uw risicoprofiel 4.

Nadere informatie

BELEGGINGSPROFIEL. Naam cliënt: Cliëntnummer: Rekening nummer: Datum: Referentie:

BELEGGINGSPROFIEL. Naam cliënt: Cliëntnummer: Rekening nummer: Datum: Referentie: BELEGGINGSPROFIEL Naam cliënt: Cliëntnummer: Rekening nummer: Datum: Referentie: Beleggingsadvies impliceert in de eerste plaats dat wij een voldoende inzicht krijgen in uw risico-profiel, uw kennis en

Nadere informatie

DE WEG NAAR UW FINANCIEEL GELUK GAAT WÉL OVER ROZEN

DE WEG NAAR UW FINANCIEEL GELUK GAAT WÉL OVER ROZEN DE WEG NAAR UW FINANCIEEL GELUK GAAT WÉL OVER ROZEN Ontdek de Optima-boeketten. Verantwoordelijke uitgever : Danny De Raymaeker, Keizer Karelstraat 75, 9000 Gent. Copyrights : Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Marktwaarde of Investeringswaarde? T H E M A D A G L A N D E L I J K V A S T G O E D. N L

Marktwaarde of Investeringswaarde? T H E M A D A G L A N D E L I J K V A S T G O E D. N L Marktwaarde of Investeringswaarde? B a r t H u i j t s M a r k t w a a r d e o f I n v e s t e r i n g s w a a r d e STEENHUIJS Chartered Valuation Surveyors BV Waarderingsvraagstukken & Consultancy Bart

Nadere informatie

{loadposition Plus500-grafiek-zilver} BEKIJK HIER DE TECHNISCHE ANALYSE VAN ZILVER. Prijs van Zilver

{loadposition Plus500-grafiek-zilver} BEKIJK HIER DE TECHNISCHE ANALYSE VAN ZILVER. Prijs van Zilver {loadposition Plus500-grafiek-zilver} BEKIJK HIER DE TECHNISCHE ANALYSE VAN ZILVER Prijs van Zilver Zilver is een edelmetaal wat zich mag verheugen in een toenemende populariteit onder beleggers. Als beleggingsobject

Nadere informatie

EEN NIEUWE ALTERNATIEVE INVESTERING VOOR BELEGGERS. Financial Times

EEN NIEUWE ALTERNATIEVE INVESTERING VOOR BELEGGERS. Financial Times 13004 Flyer A5-Belgie.indd 1 18-09-13 12:32 EEN NIEUWE ALTERNATIEVE INVESTERING VOOR BELEGGERS Financial Times Onze klanten zien het als een diversificatie voor hun andere beleggingen. Een investering

Nadere informatie

Top speler in Europa. BNP Paribas L1 Equity Best Selection Euro

Top speler in Europa. BNP Paribas L1 Equity Best Selection Euro Top speler in Europa BNP Paribas L1 Equity Best Selection Euro 1 Wij denken dat dit een goed moment is om in Europese ondernemingen te beleggen en wel om de volgende redenen: Ze zijn momenteel sterk: ondanks

Nadere informatie

Ezcorp Inc. TIP 2: Verenigde Staten. Ticker Symbol. Credit Services

Ezcorp Inc. TIP 2: Verenigde Staten. Ticker Symbol. Credit Services TIP 2: Ezcorp Inc. Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten EZPW US3023011063 Credit Services Ezcorp (EZPW) is een bedrijf dat leningen verstrekt en daarnaast tweedehands spullen

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Arthur van der Wal Nieuwegein, 28 september 2006 Agenda < Huidig Mandaat bij ING IM < Performance, Beleid en Vooruitzichten < Financieel Toetsingskader

Nadere informatie

7 tips voor zorgeloos en winstgevend investeren in whisky

7 tips voor zorgeloos en winstgevend investeren in whisky 7 tips voor zorgeloos en winstgevend investeren in whisky Investeren en genieten tegelijk Er wordt veel geklaagd onder beleggers. Sparen en beleggen brengt bijna niets meer op. Aandelen staan weer op het

Nadere informatie

27 april 2010 Emerging Markets Monthly Report

27 april 2010 Emerging Markets Monthly Report 27 april 2010 Emerging Markets Monthly Report Door Wim-Hein Pals, Head Robeco Emerging Markets Equities Vanwege hogere economische groei en sterkere financiële balansen, zijn de opkomende markten aantrekkelijker

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

EDELMETAAL. Edelmetaal is het vakblad van de Federatie Goud en Zilver 69e jaargang april 2014. Beurzen: Inhorgenta, Qatar & Preview BaselWorld

EDELMETAAL. Edelmetaal is het vakblad van de Federatie Goud en Zilver 69e jaargang april 2014. Beurzen: Inhorgenta, Qatar & Preview BaselWorld EDELMETAAL Edelmetaal is het vakblad van de Federatie Goud en Zilver 69e jaargang april 2014 Beurzen: Inhorgenta, Qatar & Preview BaselWorld edelstenen edelmetaal april 2014 Synthetische diamant een update

Nadere informatie

Rendement versus risico:

Rendement versus risico: Rendement versus risico: Een belangrijke keuze! 1. Uw risicoprofiel is de hoeksteen van een goed beleggingsadvies Het gepersonaliseerd beleggingsadvies dat u van KBC krijgt is gebaseerd op uw risicoprofiel.

Nadere informatie

Triple A rating voor investeringen in zonne-energie

Triple A rating voor investeringen in zonne-energie De beste energieoplossing voor uw bedrijf Triple A rating voor investeringen in zonne-energie A A A Investeer in zonne-energie en genereer nog steeds een mooi rendement! Wapen uw bedrijf tegen stijgende

Nadere informatie

Slechts 1 antwoord is juist, alle andere zijn fout (en bevatten heel vaak onzin)!

Slechts 1 antwoord is juist, alle andere zijn fout (en bevatten heel vaak onzin)! Slechts 1 antwoord is juist, alle andere zijn fout (en bevatten heel vaak onzin)! Vragen aangeduid met een * toetsen in het bijzonder het inzicht en toepassingsvermogen. Deze vragenreeksen zijn vrij beschikbaar.

Nadere informatie

Introductie. Angeli Di Bosca garandeert dat elke ring vrij van conflict en kinderarbeid is vervaardigd.

Introductie. Angeli Di Bosca garandeert dat elke ring vrij van conflict en kinderarbeid is vervaardigd. CATALOGUS Introductie Angeli Di Bosca is een merk dat de ideale sieraden vervaardigt om de belangrijkste momenten in uw leven te vereeuwigen. Een merk voor verlovings- en trouwringen, met Antwerpen als

Nadere informatie

Robeco Emerging Conservative Equities

Robeco Emerging Conservative Equities INVESTMENT OPPORTUNITY oktober 2013 Voor professionals INTERVIEW MET PORTFOLIO MANAGER PIM VAN VLIET Robeco Emerging Conservative Equities Beleggen in opkomende markten met een lagere kans op grote koersdalingen.

Nadere informatie

Vraag en antwoord: waarom beleggen in staatsobligaties?

Vraag en antwoord: waarom beleggen in staatsobligaties? ING Investment Office Publicatiedatum: 13 maart 2014 Vraag en antwoord: waarom beleggen in staatsobligaties? In onze beleggingsvisie op 2014 ( Visie 2014: minder crisis, meer groei ) kunt u lezen dat we

Nadere informatie

Informatiewijzer. Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen. Today s Tomorrow Morgen begint vandaag

Informatiewijzer. Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen. Today s Tomorrow Morgen begint vandaag Informatiewijzer Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen Today s Tomorrow Morgen begint vandaag Beleggen op een manier die bij u past! Aangenomen mag worden dat beleggen een voor u een hoger rendement

Nadere informatie

Op de bank, of op de beurs? Sparen of beleggen: wat kies jij?

Op de bank, of op de beurs? Sparen of beleggen: wat kies jij? Op de bank, of op de beurs? Sparen of beleggen: wat kies jij? 1 Inhoud Inleiding... 3 Sparen... 3 A. Waarom wel?... 3 B. Waarom niet?... 4 Beleggen... 4 A. Waarom wel?... 4 B. Waarom niet?... 5 Besluit:

Nadere informatie

Einddatumgericht Beleggen

Einddatumgericht Beleggen Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Einddatumgericht Beleggen Een goede balans tussen rendement en risico Einddatumgericht Beleggen Bouwen aan een goed pensioen betekent voor u een afweging maken

Nadere informatie

F.C.A. SPORT voor sport door sport

F.C.A. SPORT voor sport door sport F.C.A. SPORT voor sport door sport Informatiebrochure F.C.A. Sport De belegging waar ieder een winnaar kan zijn www.fcavillagronden.com/sport/ F.C.A. kiest resoluut voor een duidelijk maatschappelijk engagement

Nadere informatie

Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! 4,67 % gemiddeld over de laatste 9 jaar 1!

Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! 4,67 % gemiddeld over de laatste 9 jaar 1! 4,67 % gemiddeld over de laatste 9 jaar 1! Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! Top Rendement Invest is een individuele levensverzekering (tak 21) van AG Insurance. Raadpleeg de Financiële

Nadere informatie

Info & Verkoop. Site Peutiebos - Aarschotseweg 50, 1800 Peutie. URBIS GROUP Keizer Karelstraat 103 9000 Gent. Tel.: 09 233 15 30 Fax: 09 233 17 29

Info & Verkoop. Site Peutiebos - Aarschotseweg 50, 1800 Peutie. URBIS GROUP Keizer Karelstraat 103 9000 Gent. Tel.: 09 233 15 30 Fax: 09 233 17 29 Site Peutiebos - Aarschotseweg 50, 1800 Peutie Info & Verkoop URBIS GROUP Keizer Karelstraat 103 9000 Gent Tel.: 09 233 15 30 Fax: 09 233 17 29 info@urbis.be www.urbis.be www.peutiebos.be Voorwoord Geachte

Nadere informatie

Toekomstwensen vervullen voor uzelf én voor de wereld

Toekomstwensen vervullen voor uzelf én voor de wereld Toekomstwensen vervullen voor uzelf én voor de wereld Vermogensbeheer met meerwaarde Een vermogen biedt de mogelijkheid om toekomstwensen te vervullen. Voor uzelf én voor de wereld. ASN Vermogensbeheer

Nadere informatie

Uw lijfrente komt tot uitkering. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen

Uw lijfrente komt tot uitkering. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Uw lijfrente komt tot uitkering verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Uw lijfrenteverzekering of lijfrenterekening komt binnenkort tot uitkering. Een mooi en belangrijk moment. Jaren geleden heeft

Nadere informatie

Euronext.liffe. Inleiding Optiestrategieën

Euronext.liffe. Inleiding Optiestrategieën Euronext.liffe Inleiding Optiestrategieën Vooraf De inhoud van dit document is uitsluitend educatief van karakter. Voor advies dient u contact op te nemen met uw bank of broker. Het is verstandig alvorens

Nadere informatie

Courbois Software WebDesignEditor. Google AdWords

Courbois Software WebDesignEditor. Google AdWords Courbois Software WebDesignEditor Google AdWords Adverteren op Google De interface van Google 2006-2011 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl

Nadere informatie

U wenst de reserves opgebouwd bij een vorige werkgever over te dragen?

U wenst de reserves opgebouwd bij een vorige werkgever over te dragen? U wenst de reserves opgebouwd bij een vorige werkgever over te dragen? -volulife Indien u de reserves die u bij uw vorige werkgever heeft opgebouwd, wenst over te dragen naar het pensioenplan van uw nieuwe

Nadere informatie

Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor

Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor Waarschijnlijk baseert u uw keuze voor een vermogensbeheerder op diverse gronden. Mogelijk heeft u binnen uw netwerk al goede berichten over ons vernomen.

Nadere informatie

Online. vermogensbeheer. voor iedereen. Want beleggen kan ook eenvoudig zijn

Online. vermogensbeheer. voor iedereen. Want beleggen kan ook eenvoudig zijn Online vermogensbeheer voor iedereen Want beleggen kan ook eenvoudig zijn MeDirect maakt kwalitatief vermogensbeheer toegankelijk vanaf slechts 10.000 initiële inleg, tegen lage kosten en 24/7 online te

Nadere informatie

Investeren in koopgrond

Investeren in koopgrond Investeren in koopgrond Duurzaam investeren voor iedereen Project de Scheg, Amstelveen Inhoud De vraag naar nieuwbouwwoningen in Nederland zal volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) tot het

Nadere informatie

Bij deze isolatietechniek wordt de isolatie aan de buitenzijde van de gevelmuren geplaatst. Op deze isolatie wordt een nieuwe afwerking geplaatst.

Bij deze isolatietechniek wordt de isolatie aan de buitenzijde van de gevelmuren geplaatst. Op deze isolatie wordt een nieuwe afwerking geplaatst. Wat is buitenmuurisolatie? De meeste woningen, gebouwd voor 1960, hebben geen spouwmuren, maar volle muren. In deze gevallen is een spouwmuurisolatie geen optie en moet u kiezen voor de isolatie van buitenmuren

Nadere informatie

Beleggen in de VS, Europa of Emerging Markets?

Beleggen in de VS, Europa of Emerging Markets? Beleggen in de VS, Europa of Emerging Markets? Rob Stuiver & Tycho Schaaf Amsterdam, 18 september 2018 Uw sprekers van vanavond Rob Stuiver Tycho Schaaf Fund Manager VOC Fonds Beleggingsexpert LYNX Blogger

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 7. Epiloog: Makkelijker dan je dacht 91

Inhoud. Voorwoord 7. Epiloog: Makkelijker dan je dacht 91 Inhoud Voorwoord 7 1. Waarom ga je niet beleggen? 11 2. Rare jongens, die beursgoeroes 19 3. Sparen kost rendement 27 4. Zoek niet naar die ene speld 37 5. De lange termijn 45 6. Lage kosten 51 7. Welk

Nadere informatie

Rendement versus risico:

Rendement versus risico: Rendement versus risico: Een belangrijke keuze! 1. Uw risicoprofiel is de hoeksteen van een goed beleggingsadvies Het gepersonaliseerd beleggingsadvies dat u van KBC krijgt is gebaseerd op uw risicoprofiel.

Nadere informatie

In 2011 meer woningen verkocht, sneller en duurder

In 2011 meer woningen verkocht, sneller en duurder ERA Barometer 2012 3 maart 2012 : ERA Open Huizen Dag In 2011 meer woningen verkocht, sneller en duurder Op woensdag 25 januari 2012 maakte ERA, het grootste netwerk van vastgoedmakelaars in België, de

Nadere informatie

Deze 2 woorden dekken gans het verhaal achter de huidige malaise in beleggingsland.

Deze 2 woorden dekken gans het verhaal achter de huidige malaise in beleggingsland. Nieuwsbrief Geelkoorts en dalende olieprijs. Deze 2 woorden dekken gans het verhaal achter de huidige malaise in beleggingsland. Dat de economie in China trager groeit dan de voorbije jaren is algemeen

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Hypotheekrekening Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen Kies voor goede fondsprestaties van Allianz met de

Nadere informatie

ONDERLINGE S-GRAVENHAGE

ONDERLINGE S-GRAVENHAGE delen gevoel vertrouwen gevonden avontuur genieten ONDERLINGE S-GRAVENHAGE Momenten vrienden verhuizen afscheid leven huwelijk samen 2 blijdschap verrassing Verzekerde groeikracht Iedereen hoopt op een

Nadere informatie

15/ 16 COLLECTIE ZILVER. & zirkonia. Markeresplein 7, 8271 BV IJsselmuiden, 0031 (0)38 3636099 www.daniels-juwelier.nl. 13.00654 Collier 45 cm 35,-

15/ 16 COLLECTIE ZILVER. & zirkonia. Markeresplein 7, 8271 BV IJsselmuiden, 0031 (0)38 3636099 www.daniels-juwelier.nl. 13.00654 Collier 45 cm 35,- 15/ 16 COLLECTIE 13.00654 Collier 45 cm 35,- 13.23100 Exclusief collier 54,- ZILVER & zirkonia 13.23094 79,- 13.23097 59,- Markeresplein 7, 8271 BV IJsselmuiden, 0031 (0)38 3636099 www.daniels-juwelier.nl

Nadere informatie

GROEI NAAR VERMOGEN. Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG

GROEI NAAR VERMOGEN. Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG GROEI NAAR VERMOGEN Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG Maak optimaal gebruik van uw ontslagvergoeding U heeft bij uw ontslag een financiële vergoeding gekregen van uw werkgever

Nadere informatie

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd.

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Beleggen

Nadere informatie

1. Vragen over het ouderdomspensioen

1. Vragen over het ouderdomspensioen Aegon Uitkerend Beleggingspensioen Veelgestelde vragen 1. Vragen over het ouderdomspensioen Wat heeft invloed op de hoogte van mijn pensioen? De volgende factoren hebben invloed op de hoogte van uw pensioen:

Nadere informatie

Ontdek de magie van extreme schittering... The FLANDERS. Collection

Ontdek de magie van extreme schittering... The FLANDERS. Collection Ontdek de magie van extreme schittering... The Collection Hogere criteria voor de 21ste eeuw... De F L A N D E R S CUT De oorsprong De Flanders Cut werd in 1983 door een briljante gemmoloog ontworpen.

Nadere informatie

Beleggen op uw eigen tempo.

Beleggen op uw eigen tempo. Flexinvest Beleggen op uw eigen tempo. FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. 2 De voordelen van beleggen en het gemak van sparen Flexinvest is een beleggingsplan waarmee u maandelijks een klein bedrag opzij

Nadere informatie

Achmea life cycle beleggingen in beeld

Achmea life cycle beleggingen in beeld Achmea life cycle beleggingen in beeld Scheiden. Uw pensioengeld in vertrouwde handen Wat betekent dat voor uw ouderdomspensioen? Achmea life cycle beleggingen in beeld Voor het beleggen van pensioen bent

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Huntsman Rozenburg Beleggingsplan 2011

Stichting Pensioenfonds Huntsman Rozenburg Beleggingsplan 2011 Stichting Pensioenfonds Huntsman Rozenburg Beleggingsplan 2011 April 2011 ING Investment Management / ICS Inleiding Jaarlijks stelt het Bestuur van de Stichting Pensioenfonds Huntsman Rozenburg (Huntsman)

Nadere informatie

NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen

NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen NL Belegt beter! 1 NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen Sparen levert tegenwoordig te weinig op om uw vermogen te laten groeien. NL Belegt biedt een prima alternatief, afgestemd

Nadere informatie

Analytics rapport: AmbiSphere

Analytics rapport: AmbiSphere www.vanhaelewyn.be/webdesign Industrieweg 3 marketing@vanhaelewyn.be B-3001 HAASRODE (op afspraak) +32 (0) 495 61 58 05 Analytics rapport: AmbiSphere 1 november 2008 30 november 2008 V = vaststelling V

Nadere informatie

BI CARMIGNAC PATRIMOINE

BI CARMIGNAC PATRIMOINE BI CARMIGNAC PATRIMOINE Beleggingsdoelstelling Het compartiment belegt in het fonds Carmignac Patrimoine A (acc) EUR (ISIN: FR0010135103). Dit fonds behoort tot de categorie gediversifieerd en heeft als

Nadere informatie

Deel 1 - U bent gehuwd. Wat betekent dit voor uw bezittingen?

Deel 1 - U bent gehuwd. Wat betekent dit voor uw bezittingen? Inhoudstafel Voorwoord 1 Deel 1 - U bent gehuwd Wat betekent dit voor uw bezittingen? 1 U bent gehuwd zonder huwelijks contract 5 11 Wat betekent dit eigenlijk? 5 12 Welke goederen zijn van wie? 5 121

Nadere informatie

Verlaag uw risico door te diversifiëren met valuta. 2011 Currensee, Inc. Currensee is member #0403251 of the National Futures Association (NFA) 1

Verlaag uw risico door te diversifiëren met valuta. 2011 Currensee, Inc. Currensee is member #0403251 of the National Futures Association (NFA) 1 Verlaag uw risico door te diversifiëren met valuta 2011 Currensee, Inc. Currensee is member #0403251 of the National Futures Association (NFA) 1 Agenda Wat is de valutamarkt? Hoe werkt de valutamarkt?

Nadere informatie

Investeren in winkelvastgoed en studentenvastgoed

Investeren in winkelvastgoed en studentenvastgoed Investeren in winkelvastgoed en studentenvastgoed Beleggen FINANCE AVENUE 2012 Herman Du Bois Wie zijn wij? Naam: Quality in Real Estate Services Dienstverlening in vastgoed 4 afdelingen WONEN Residential

Nadere informatie

Beleggen met LG Partners

Beleggen met LG Partners Beleggen met LG Partners Voordat u met ons gaat beleggen wilt u weten waar u aan toe bent. Bij LG Partners begrijpen we dat. Daarom zetten wij in deze brochure op een rijtje hoe wij tegen beleggen aankijken.

Nadere informatie

De FLANDERS CUT. Hogere criteria voor de 21ste eeuw...

De FLANDERS CUT. Hogere criteria voor de 21ste eeuw... Ontdek de magie van extreme schittering... The FLANDERS Collection Juwelengalerij De Greeve Hogere criteria voor de 21ste eeuw... De FLANDERS CUT De Flanders Cut heeft 61 facetten en bezit een zeer complexe

Nadere informatie

TRENDS... DE MOOISTE MERKEN EN NOG VEEL MEER MAGAZINE

TRENDS... DE MOOISTE MERKEN EN NOG VEEL MEER MAGAZINE TRENDS... DE MOOISTE MERKEN EN NOG VEEL MEER MAGAZINE NAJAAR WINTER 2015 NIEUW e 100,00 e 115,00 e 179,00 e 9,50 VAKMANSCHAP, KWALITEIT, SERVICE EN MODE H.297 75,00 Een familiebedrijf, dat is wat we zijn.

Nadere informatie

SPAREN OF BELEGGEN BIJ P&V Verzeker u van een aantrekkelijk rendement

SPAREN OF BELEGGEN BIJ P&V Verzeker u van een aantrekkelijk rendement SPAREN OF BELEGGEN BIJ P&V Verzeker u van een aantrekkelijk rendement Welke beleggingsformules het best zijn aangepast aan uw doelstellingen, bespreekt u best met uw P&V adviseur. Hij helpt u graag verder

Nadere informatie

Juwelen koffer. Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be

Juwelen koffer. Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be Juwelen koffer Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be Juwelenkoffer Juwelen zijn van alle tijden en alle volkeren. Ze zijn hoofdzakelijk bedoeld om de mens te

Nadere informatie

Doelbeleggen. Dirk van Ommeren, 5 maart 2015

Doelbeleggen. Dirk van Ommeren, 5 maart 2015 Doelbeleggen Dirk van Ommeren, 5 maart 2015 I 09/03/2015 I 2 Mijn financiële tijdslijn Doelbeleggen of doelsparen? 2025 2030 2035 EUR 15.000? EUR 25.000? EUR 35.000? I 09/03/2015 I 3 Doelbeleggen of doelsparen

Nadere informatie

Professioneel beleggen volgens een bewezen aanpak

Professioneel beleggen volgens een bewezen aanpak Professioneel beleggen volgens een bewezen aanpak Vermogensgroei begint met vermogensbehoud Minder kosten, meer rendement Altijd actueel inzicht in uw vermogen Introductiebrochure Welkom bij Care IS vermogensbeheer

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

1. Wat is uw voornaamste beleggingsdoel? Punten

1. Wat is uw voornaamste beleggingsdoel? Punten NnL Wat is uw beleggersprofiel? Wat voor belegger bent u? Accepteert u risico's? Of speelt u liever op zeker? Door de onderstaande vragen te beantwoorden, brengt u uw risicoprofiel en uw beleggingshorizon

Nadere informatie

Klantprofiel vermogensopbouw (Dit klantprofiel vormt een eenheid met de klantinventarisatie)

Klantprofiel vermogensopbouw (Dit klantprofiel vormt een eenheid met de klantinventarisatie) Klantprofiel vermogensopbouw (Dit klantprofiel vormt een eenheid met de klantinventarisatie) Cliënt Naam + Voorletters M/V Geboortedatum Adres Postcode + Woonplaats Wensen en doelstellingen Wat is de doelstelling

Nadere informatie

Kijk eens goed naar uw voordeur.

Kijk eens goed naar uw voordeur. Kijk eens goed naar uw voordeur. En vergelijk uw deur met een veiligheidsdeur van Daloc. Inbraakveilig Door de solide, stalen constructie is het voor inbrekers praktisch onmogelijk om binnen te komen.

Nadere informatie

Achmea life cycle beleggingen

Achmea life cycle beleggingen Achmea life cycle beleggingen Scheiden. Uw pensioengeld in vertrouwde handen Wat betekent dat voor uw ouderdomspensioen? Interpolis. Glashelder Achmea life cycle beleggingen Als pensioenverzekeraar beleggen

Nadere informatie

Strak, hedendaags woonproject in Wetteren

Strak, hedendaags woonproject in Wetteren Achttien Augustuslaan 28, 9230 Wetteren Strak, hedendaags woonproject in Wetteren INFO & VERKOOP Keizer Karelstraat 103, 9000 Gent Tel 09 233 15 30 Url www.urbis.be voorwoord voorwoord Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

3,21 % gemiddeld over de laatste 8 jaar1. Top Rendement Invest. Pluk de vruchten van uw belegging!

3,21 % gemiddeld over de laatste 8 jaar1. Top Rendement Invest. Pluk de vruchten van uw belegging! 3,21 % gemiddeld over de laatste 8 jaar1 Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! Uw nettopremie is steeds volledig beschermd Uw belegging is volledig veilig. U kunt uw nettopremie (= gestorte

Nadere informatie

VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES

VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES ONDERZOEK NAAR VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES NOVEMBER 2014 Met dank aan: Naar aanleiding van het besluit van BlackRock om per 31 december 2014 de Funds of ishares op te heffen

Nadere informatie

Samen uw risico profiel bepalen

Samen uw risico profiel bepalen Klant naam: Woonplaats:.. Samen uw risico profiel bepalen Deze vragenlijst is bestemd voor de belegger. Beleggen betekent investeren, tegen al dan niet onzekere rendementen en eventueel met een risico.

Nadere informatie

INVESTEREN IN. Strategische Metalen

INVESTEREN IN. Strategische Metalen INVESTEREN IN Strategische Metalen Neodium Neodium BVBA werkt nauw samen met een van de grootste leveranciers van strategische metalen in Europa. In tijden van crisis, inflatie, politieke instabiliteit

Nadere informatie