J.S Bach Matthäuspassion 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "J.S Bach Matthäuspassion 2013"

Transcriptie

1 J.S Bach Matthäuspassion 2013 Sint-Maartenskerk, Zaltbommel Brabant Koor instudering o.l.v. Louis Buskens Jeugdkoor Senta instudering o.l.v. Sylvia van der Vinne Matthäusorkest Dirigent: Aart Bergwerff Solisten: Evangelist Marten Smeding Christus Ivan Geissler Sopraan Irene Maessen Mezzosopraan Mirjam Schreur Tenor Marten Smeding Bariton Michael Wilmering Concertmeesters: Emmy Verhey (1ste) Antonin Rous (2de) Viola da gamba Nicholas Milne Fluit Eleonore Pameijer

2 Aart Bergwerff Dirigent Bergwerff, organist/klavecinist en dirigent, heeft zijn sporen meer dan verdiend: hij won prijzen op internationale orgelconcoursen en werd in 2003 onderscheiden met de zilveren medaille van de Société Académique Arts, Sciences et Lettres vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Hij is hoofdvakdocent orgel en docent improvisatie en orgelbouw aan het Rotterdams Conservatorium en treedt als concertorganist/klavecinist veelvuldig op in concerten en festivals in binnen- en buitenland. In Brielle (Zuid-Holland) heeft Bergwerff vanaf 1994 in zeven jaar een traditie opgebouwd met jaarlijkse uitvoeringen van de Matthäuspassion in de St. Catharijnakerk, landelijk bekend vanwege het zeer hoog artistiek niveau. Marten Smeding evangelist tenor Marten Smeding deed als amateurzanger mee aan het Internationaal Vocalisten Concours te Den Bosch en bereikte er de halve finale. Langzamerhand schoof hij op in de richting van het oratorium-vak, met vooral veel evangelist-partijen in de Bach-passionen. Zanglessen en coaching ontving hij van onder anderen Robert Holl en Henk Smit. Vanaf 1991 vestigde Marten Smeding zich als professioneel freelance zanger. Hij zong bij De Nederlandse Opera in koor en enkele kleine rollen; in de VARA-matinee en in operahuizen zoals het Théâtre Royal de la Monnaie in Brussel en de Opera in Frankfurt am Main. Opmerkelijk is dat Marten Smeding, hoewel nu in hoofdzaak operazanger, toch ook regelmatig teruggrijpt naar waar het begon: de liederen en het oratorium. Hij is daarmee één van de weinige tenoren die in dit soort partijen de dramatische wendingen ten volle kan benutten en niettemin toch ook de lichtere facetten aan bod kan laten komen. Smeding werkte samen met dirigenten Simon Rattle, Hartmut Haenchen en Valery Gergiev. Ivan Geissler Christus Ivan Geissler studeerde aan de Conservatoria te Luxemburg en Nancy en was ook verbonden aan de Parijse Opera Studio. Hij won diverse competities zoals de European Competition of the French Melodies; The Competition of Mâcon en het Opéra Concours de Clermond-Ferrand. Ivan zingt veel oratoriumwerken, zoals de passies van Bach en heeft ook vele rollen op zijn naam staan, zoals: Enrico in Haydns L Isolata Disabitata, Guglielmo in Mozarts Cosi fan tutte, Oreste in Glucks Iphigénie in Tauride, Ubalde in Glucks Armide, Pelléas in Debussys Pelléas et Mélisande met de Opéra van Montpellier.

3 Irene Maessen sopraan Irene Maessen werd onderscheiden met de Zilveren Vriendenkrans van de Vrienden van het Concertgebouw. Zij heeft een zeer breed liedrepertoire en vertolkte als operazangeres vele rollen, in het bijzonder in de opera s van Mozart. Zij was verbonden aan de operahuizen van Innsbruck en Salzburg en zong als gast bij de Nationale Reisopera. Irene treedt op met de belangrijkste Nederlandse orkesten onder leiding van vooraanstaande dirigenten en is een veelgevraagd kamermuziekzangeres. Als soliste trad zij op met o.a. het Schönberg Ensemble, Nederlands Blazers Ensemble, Combattimento Consort en Calefax Rietkwintet. Tevens legt zij zich toe op de hedendaagse muziek en heeft zij diverse nieuwe werken in première gebracht, waaronder liederen en opera s die speciaal voor haar zijn gecomponeerd. Mirjam Schreur mezzosopraan De carrière van Mirjam Schreur ontwikkelt zich gestaag. Bij De Nederlandse Bachvereniging zong ze de première van Der Tod Jesu van C.E. Graaf tijdens de Nederlandse Muziekdagen en in de concertserie Muziek voor Vorstenhuizen, waarin cantates van Bach ten gehore werden gebracht. Ook was zij te horen in de Matthäuspassion-serie met het Limburgs Symfonie Orkest onder leiding van Ed Spanjaard en voerde ze het Stabat Mater van Brunetti uit met het Combattimento Consort Amsterdam onder leiding van Jan Willem de Vriend. Mirjam werd uitgenodigd voor diverse festivals in binnen- en buitenland. Inmiddels heeft ze een breed repertoire opgebouwd, waarin alle stijlperiodes (barok, klassiek, romantiek, 20ste-eeuws en eigentijds) vertegenwoordigd zijn. Michael Wilmering bariton Michael Wilmering studeert hoofdvak Zang aan het Conservatorium van Utrecht bij Henny Diemer, waar hij ook een lid is van Studio 32. Michael heeft aan verschillende kleine producties meegedaan zoals Marco Polo, een productie van de Nederlandse Opera. Michael won in 2011 een tweede prijs in de Nationale Ronde van de Stichting Jong Muziektalent Nederland, en een prijs van Muziek Centrum Nederland voor de beste vertolking van een Nederlands lied. Dit jaar zal hij te horen zijn in Mozarts Le Nozze di Figaro productie van de DNO. Ook zal hij te horen zijn als solist bij verschillende koren. Michael zingt tevens in verschillende liedconcerten met pianisten Javier Rameix en Kanako Inoue en wordt hierbij gecoacht door Rudolf Jansen.

4 Emmy Verhey 1ste concertmeester Viool solo Emmy Verhey is een van de grote Nederlandse violisten van onze tijd en al vijftig jaar een veelgevraagd soliste. Niet alleen op de Nederlandse muziekpodia maar ook in de concertzalen van internationale betekenis is haar vioolspel regelmatig te horen. De opmerkelijke diversiteit van haar repertoire is illustratief voor haar muzikale veelzijdigheid en technisch vakmanschap. Als soliste trad zij op met dirigenten als Jansons, Chailly, Haitink, Marriner, Vonk, De Waart, Fournet, Benzi, Entremont en Spanjaard. Zij concerteerde onder meer met Yehudi Menuhin, Igor Oistrach, Misha Maisky, Antonio Meneses, Youri Egorov, Janos Starker en Maria João Pires. Ze heeft meer dan vijftig plaat- en cd-opnames op haar naam staan. Emmy Verhey wordt regelmatig uitgenodigd om kamermuziek te spelen in diverse bezettingen. Ook is zij vaak te horen met Klára Würtz, Paolo Giacometti, het Amsterdams Hoorntrio en het Amédée Trio, bestaande uit Paul Komen, Godfried Hoogeveen en Emmy Verhey. Antonin (Tony) Rous 2de concertmeester Is eerste violist bij het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Won op 14-jarige leeftijd een wedstrijd voor jonge violisten in Ustí. Genoot zijn opleiding aan de conservatoria van Brno en Praag en vervolgde zijn studie in Brussel bij Prof. Poulet en later barokviool bij Sigiswald Kuijken. Van 1969 tot 1971 was hij tweede concertmeester van het staatskamerorkest Pardubice. Speelt sinds 76 als eerste violist in het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam.Was jarenlang primarius van het Amsterdams Strijkkwartet en Florestan-ensemble, die klassieke en romantische kamermuziek speelde op historische instrumenten. Met een Tsjechisch baroktrio heeft hij in Praag 2 cd s opgenomen met sonaten van Franz Benda met originele variaties en versieringen van de componist. Nicholas Milne Viola da gamba Nicholas Milne studeerde viola da gamba bij Sarah Cunningham in Ierland en later bij Wieland Kuijken en Philippe Pierlot aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 2005 behaalde hij zijn Masterdiploma. Hij treedt op als solist en kamermusicus en speelde onder andere met Concordia Viol Consort, Little Consort, Diapente Viol Consort, Collegium Vocale Ghent, Capriccio Stravagante en New Dutch Academy. Nicholas trad op verschillende festivals op, waaronder het Festival Oude Muziek Utrecht en Musica Antiqua in Brugge. Opnamen maakte hij voor BBC Radio 3 en Avro Klassiek. Nicholas is ook te horen op cd s van onder andere New Dutch Academy, Musica ad Rhenum, Collegium Vocale Ghent, Cappriccio Stravagante, Musica Temprana en de Ierse rockgroup U2!

5 Eleonore Pameijer fluit Eleonore Pameijer studeerde cum laude af aan het conservatorium Amsterdam. Ze volgde speciale cursussen voor barokmuziek bij Jos van Immerseel, Bart Kuyken en Ton Koopman. Haar debuut-recital gaf Eleonore in het Concertgebouw Amsterdam. In 1985 werd ze eerste fluitiste van het ASKO/ Schönberg-ensemble, een van de belangrijkste 20ste-eeuwse muziekensembles in Europa. Eleonore soleerde bij verschillende orkesten en ensembles, onder leiding van o.a. Ton Koopman, Jaap van Zweden, Kenneth Montgomery en Ingo Metzmacher. Ze trad als soliste op in verschillende Holland Festival-producties. Matthäusorkest Speciaal voor de uitvoeringen in de Sint-Maartenskerk is vorig jaar het Mattthäusorkest opgericht. Leden van het orkest zijn allen professionele musici die hun sporen hebben verdiend. Het ensemble staat onder leiding van concertmeester en violiste Emmy Verhey. Speciale rollen zijn weggelegd voor Eleonore Pameijer, fluit, en Nicholas Milne, viola da gamba.

6 Brabant Koor Het Brabant Koor behoort tot de bekende grote Nederlandse concertkoren en heeft in de loop van de jaren met veel succes de meest uiteenlopende koorwerken uitgevoerd. Vele zangers van het Brabant Koor komen uit onze regio en vorig jaar zong een behoorlijk aantal al mee. Aan ons uitgangspunt om een Matthäuspassion van eigen bodem te brengen, is dus niets veranderd. Het is onze stellige overtuiging dat we dankzij deze samenwerking weer een fantastische uitvoering van de Matthäuspassion kunnen beleven. Koorleden die in Zaltbommel meezingen, zijn: Marjolein Aartsen, Roos Aben, Peter Bakers, Saskia Beijderwellen, Jaap van Belzen, Paul van den Berg, Cathrien Biekens, Hans Bijvoet, Ingrid van Bommel, Chris Bongenaar, Benno Bonke, Ruud Coenen, Nadine D Hoore, Emmy van Diesen, Marja Eijken, Ine Eijsbouts, Anita van Ek, Johan Feyen, Bas Geers, Hilma Haandrikman, Henriette Hamer, Sjef van den Hoven, Anja Kaarsgaren, Marien Klaui, Anne Koerselman, Frans Koevoets, Anja Koldenhof, Chantal Kooreneef, Ton Kuijk, Inge Luijten, Marlies Mertens, Roel Noga, Tom van Oijen, Leon Palmen, Marie-José Putmans, Camiel Schols, Catelijne Smit, Mirjam Verhoeven, Aard Vogels, Werend Vrijlandt, Ellen Wellenstein, Wil Wijnhoven, Marga van der Wijst en Piet van Zijst. Louis Buskens dirigent/repetitor FOTO: MICHIEL VAN EEDEN De artistieke verantwoordelijkheid voor het Brabant Koor is in handen van Louis Buskens. Louis Buskens is op dit ogenblik ook hoofdvakdocent koordirectie in Groningen en Tilburg en vaste dirigent van het Noord Nederlands Concert Koor. Hij werkte samen met vele dirigenten van naam zoals Jos van Immerseel, Frans Brüggen, Reinbert de Leeuw, Ed Spanjaard, Valery Gergiev en vele anderen. Onder zijn leiding staande koren werden uitgenodigd door vrijwel alle professionele orkesten van Nederland en België, zongen veelvuldig voor radio en televisie in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en werkten met vele solisten van internationale reputatie (Barbara Schlick, Andrea Boccelli, Nelly Miricioiu, José Careras e.a.), traden op bij belangrijke festivals en zijn op vele cd s te beluisteren. Naast zijn reguliere taak als hoofdvakdocent aan twee conservatoria en als dirigent is Louis Buskens o.a. ook landelijk juryvoorzitter van het Nederlands Koorfestival en docent aan de Kurt Thomas Cursus.

7 Jeugdkoor Senta Koorschool Senta uit de Bommelerwaard is eind 2006 van start gegaan als initiatief van Sylvia van der Vinne, dirigente en zangpedagoge. Senta telt nu ongeveer 30 jeugdige leden in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Senta heeft een opleidingskoor, kinderkoor en jeugdkoor. Senta heeft al enkele malen op topniveau mogen meewerken aan de uitvoering van de Matthäuspassion van J.S. Bach met het Rotterdams Philharmonisch Orkest in een uitverkochte concertzaal De Doelen in Rotterdam. De Senta-zangers die in Zaltbommel meezingen, zijn: Chioma Arim, Carmen Waale, Floortje Janssen, Frode Flos van der Schans, Keetje Demouge, Larissa Cardol, Laura Gerits, Lette Peters, Tina van Aken, Beau Visser, Emma van de Elshout, Jitske Vervoort, Judith Oppenheimer, Karlijn Bongenaar, Marijke van der Linden, Mirelle Vervoort, Roos Meering, Sosha Oppenheimer, Vera Tolk, Finnur van Kuijck, Kasper van Kuijck en Jeroen Tolk. Sylvia van der Vinne dirigent/repetitor FOTO: LEVIN DE BOER In haar vroege jeugd kwam Sylvia van der Vinne al dagelijks in contact met muziek. Haar moeder was zangeres, gaf zanglessen aan huis en was dirigent. Sylvia zong op elfjarige leeftijd al mee op internationale koorfestivals. Ze volgde het conservatorium zang in Enschede bij Anne Haenen. Na een uitmuntende afronding van deze opleiding startte Sylvia haar eigen lespraktijk en zong in diverse ensembles. Ze volgde meerdere masterclasses, onder andere bij Diane Forlano, Barbara Pearson en Roberta Alexander. Na de oprichting van vrouwenkoor Femmes Vocales en later Jeugdkoor Senta studeerde zij n 2008 af in koordirectie bij Louis Buskens aan het Conservatorium in Tilburg. Behalve als dirigent van Jeugdkoor Senta is Sylvia als freelancer verbonden aan Collegium Vocale Gent, een internationaal vermaard koor van beroepszangers dat over de hele wereld uitvoeringen geeft, o.l.v. Philippe Herreweghe.

8

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten MIXTUUR Orgelconcert ONGEHOORD door NICO DECLERCK 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten PROGRAMMA 3 Organist Nico Declerck 5 Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen behaalde Nico Declerck

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello Programma Kamermuziek 9 juni 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis Martijn Willers piano Joris van den Berg cello L. van Beethoven Variaties op

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis Programma Kamermuziek 16 oktober 2010, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis In de serie Het Kwartet D u d o k K w a r t e t Judith van Driel viool Marleen

Nadere informatie

Programma. In Paradisum. (1809-1847) Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren. Denn er hat seinen Engeln befohlen. Verleih uns Frieden

Programma. In Paradisum. (1809-1847) Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren. Denn er hat seinen Engeln befohlen. Verleih uns Frieden Programma In Paradisum Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) Christe du Lamm Gottes Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren Denn er hat seinen Engeln befohlen Verleih uns Frieden Hymne opus

Nadere informatie

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN 2017-2018 Theo Driessen Instituut Willem Prinzenstraat 43, Helmond www.theodriesseninstituut.nl 1 KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN zondag 8 oktober 2017 om 15.30 uur DUTCH

Nadere informatie

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Interview met Arleen van Wijland datum: 14-04-2006 bron: www.eboomberg.nl auteur: ir. Fred van de Biezen Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Het is me qua tijd nog net gelukt om

Nadere informatie

Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN

Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN INCANTO Stichting voor Oude Muziek in samenwerking met Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN SEIZOEN 2014-2015 Secretariaat: Schuitvlotstraat 16 4331 SZ Middelburg info@incantoconcerten.nl

Nadere informatie

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00 PROGRAMMA Klassiek vocale muziek van Hõndel tot Verdi en Wagner, en van Franz Schubert tot Georges Brassens en Ramses Shaffy op verschillende locaties in Zuid Limburg en Aken, met meer dan 100 uitvoerenden,

Nadere informatie

2013-2014. seizoensbrochure. vijf jaar bezielend! 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert

2013-2014. seizoensbrochure. vijf jaar bezielend! 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert 2010 Circus Maximus Zoeken in de Oersoep Op Liefde en Dood seizoensbrochure 2013-2014 2011 Dies Natalis - TU/e 55 jaar Koning en Queen Als op een Winternacht

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

Les Buffardins. o.l.v. Frank Theuns

Les Buffardins. o.l.v. Frank Theuns Ardooisesteenweg 381 8800 Roeselare T +32 51 24 35 02 M +32 476 519 582 E info@stelito.be W www.stelito.be Btw be 469 441 891 o.l.v. Frank Theuns Inleiding! " #$# #!%! #! & # #! $ ' ' (!' ) ## $ *! ' &#!!!

Nadere informatie

20 januari concert Gregoriaanse Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage

20 januari concert Gregoriaanse Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage 20 januari concert e Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage WOORDEN VAN CHRISTUS Wie in het gregoriaanse misrepertoire zoekt naar gezangen die gebaseerd zijn op citaten

Nadere informatie

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN Solisten: Clara de Vries Aart Mateboer Bert van de Wetering Orkest: Ensemble Conservatoire Dirigent: Wolfried Kaper VRIJDAG, 11 NOVEMBER 2011-20.00 uur - KONINGSKERK, LANDSHEERLAAN,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 13

Nieuwsbrief nummer 13 Nieuwsbrief nummer 13 vierde jaargang, 14 april 2017 Onze laatste nieuwsbrief dateert van december vorig jaar. In januari daarna hadden we ons Winterconcert, maar ook die prachtige Matthäus Passion zat

Nadere informatie

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius Met veel plezier schrijven wij, de drie voorzitters van de mannenkoren uit Klimmen, Geulle en Someren, een inleidend woord voor het Drie Koren Concert dat in de maand mei 2019 in drie plaatsen wordt uitgevoerd.

Nadere informatie

Personalia Annelies Willemse

Personalia Annelies Willemse Concertcyclus Op zondag 8 juli om 16.00 uur musiceren in de St.Willibrorduskerk in Deurne Annelies Willemse op orgel, Carla Nies op dwarsfluit/panfluit en Rolf van Meurs op gitaar. In diverse combinaties

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie organiseert. BenefietConcert. Zondag 1 september Concertgebouw Amsterdam ten behoeve van crash

Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie organiseert. BenefietConcert. Zondag 1 september Concertgebouw Amsterdam ten behoeve van crash Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie organiseert BenefietConcert Zondag 1 september Concertgebouw Amsterdam ten behoeve van crash De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie is bijzonder verheugd met

Nadere informatie

Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u. Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool. Aan de Amsterdamse Grachten

Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u. Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool. Aan de Amsterdamse Grachten Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool Aan de Amsterdamse Grachten Het barokensemble Eik en Linde werd opgericht in 2000 in een café in de Amsterdamse

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84 Orgelconcert Jaap de Wit Korte toelichting op het concert van 16 maart 2019 Jaap de Wit (geb. 1969) kreeg vanaf zijn 8 e jaar zijn eerste orgellessen.

Nadere informatie

Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal. Kamerkoor Vocoza, opgericht in 1980, bestaat uit 24 zangers, zes

Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal. Kamerkoor Vocoza, opgericht in 1980, bestaat uit 24 zangers, zes Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal Academy of Music, en bij Shirley Verett an het Brereton Music Symposium. Ze treedt regelmatig op in zowel concerten als oratoria. Zo trad ze

Nadere informatie

Pieter Vis (1949-.) E. Hinders April 2016

Pieter Vis (1949-.) E. Hinders April 2016 128 Pieter Vis (1949-.) 1979-1997 E. Hinders April 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aanwijzingen voor de gebruiker...3 Inventaris...4 Pag. 2 van 5 Inleiding Inleiding Pieter Vis is op 18 mei 1949 geboren

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014. Stichting

JAAROVERZICHT 2014. Stichting JAAROVERZICHT 2014 Stichting In 2014 organiseerde Stichting Opera aan de Schie Vier maal de bootcamp La Mélodie Française o.l.v. Jean-Baptiste Milon Zes maal het Klassiek Open Podium Een tweedaagse workshop

Nadere informatie

J.S. Bach - Matthäus Passion

J.S. Bach - Matthäus Passion J.S. Bach - Matthäus Passion Opname van 23 april 2011, Dr. Anton Philipszaal, Den Haag Reinhard Goebel dirigent Marcel Beekman tenor, evangelist Lukas Jakobski bas, Christus Johannette Zomer sopraan Cécile

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Bach op Zaterdag met een gevarieerd programma Zaterdag 9 april, aanvang 17.00 uur, in de Grote Kerk aan de Bossche Kerkstraat weer een zéér gevarieerde Bach op Zaterdag. Op het programma

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

IN DE VOETSPOREN VAN BACH

IN DE VOETSPOREN VAN BACH IN DE VOETSPOREN VAN BACH Cellist René Berman bestudeert dagelijks de zes Suites die Johann Sebastian Bach (1685-1750) voor cello schreef. Bach trekt daarmee een rijk spoor door Bermans muzikale leven.

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 10.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel 15.00 uur Stadspijpers De Stadspijpers van

Nadere informatie

JAAROVERZICHT Stichting

JAAROVERZICHT Stichting JAAROVERZICHT 2015 Stichting In 2015 organiseerde Stichting Opera aan de Schie Een bootcamp La Mélodie Française o.l.v. Jean-Baptiste Milon Zes maal het Klassiek Open Podium Een tweedaagse workshop met

Nadere informatie

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013 concertserie concertgebouw 2012-2013 het bestaat in de basis uit een kleine groep internationale topstrijkers waaraan afhankelijk van het te spelen repertoire blazers wordt gevoegd. doel van het is om

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien DONATEURSCHAP STICHTING COLLEGIUM MUSICUM EINDHOVEN Om de activiteiten van het Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien te kunnen voortzetten, is de financiële steun van sponsoren en donateurs onmisbaar.

Nadere informatie

Bimlokaal Muziekacademie

Bimlokaal Muziekacademie Zaterdag 31 januari, 12.30 15.30 uur Samen spelen: Mozart s Eine kleine Nachtmusik Zaterdag 7 februari, 14.00 15.30 uur Het blokfluitconsort Dinsdag 24 februari, 13.00 15.30 uur / 19.30 22.00 uur Welk

Nadere informatie

Verslag 2014-2015 Muziek in de Maartenskerk

Verslag 2014-2015 Muziek in de Maartenskerk Stichting Muziek in de Maartenskerk. Verslag 2014-2015 Muziek in de Maartenskerk De Stichting Muziek in de Maartenskerk organiseert klassieke kamermuziekconcerten voor de liefhebbers van klassieke muziek

Nadere informatie

ORPHEUS. in de helpolder

ORPHEUS. in de helpolder ORPHEUS in de helpolder De opera voorstelling Orpheus in de Helpolder is een bewerkte editie van de opera Orfeo van Gluck (Weense ed.). Een productie van Muziektheater Hollands Diep in het kader van het

Nadere informatie

Basiscursus Klassieke muziek

Basiscursus Klassieke muziek Basiscursus Klassieke muziek George Frideric Handel (1685-1759) Watermusic (1717) Door Hélène Codjo Les 02 Kenmerken van de Barok 1. Instrumenten Violoncello, contrabas en klavecimbel = Basso continuo

Nadere informatie

Orgelconcerten Willem Hörmann

Orgelconcerten Willem Hörmann Orgelconcerten Willem Hörmann Concerten 2013 Zaterdag 6 april, Middagconcert de Toonzaal m.m.v. Rembrandt Gerlach e.v.a. Zaterdag 4 mei 16.00 uur, Sint-Cathrienkerk, s-hertogenbosch Dinsdag 28 mei 20.15

Nadere informatie

Operette en Belcanto

Operette en Belcanto Operette en Belcanto programma aanbod Melodieën, Operette en Belcanto Wij bieden met dit programma een leuke namiddag of avond aan met in het eerste deel een greep uit verschillende belcanto en liedmelodieën

Nadere informatie

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Nieuwsbrief oktober 2017 Beste Muziekliefhebber, Het nieuwe concertseizoen in de Oude Kerk in Oosterbeek staat weer voor de deur. Peter van Praagh - onze programmeur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!!

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! In aansluiting op mijn reguliere series colleges Geschiedenis van de Klassieke Muziek, (voor lopende inschrijvingen zie website!!) heb ik een aantal nieuwe

Nadere informatie

Edenwood duo! cello & gitaar

Edenwood duo! cello & gitaar Edenwood duo cello & gitaar Catherine Struys * gitaar Wouter Vercruysse * cello Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. In de winter 2016, doken ze de studio

Nadere informatie

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources :

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources : THE PRIMARY SOURCES Spelen muziek van... De Londense Expats Met werken van JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn The Primary Sources : Kristen Huebner, Traverso Gerda Marijs, Cello Lucie de Saint

Nadere informatie

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 gelderland zaterdag 1 nov Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen 20.15 uur www.keizerkarelpodia.nl / 024-3221100 28,00 pashouders 25,75 Rotterdams Kamerorkest Conrad van

Nadere informatie

Stichting Jumpstart Jr. Muziekinstrumentenfonds 2012 2016

Stichting Jumpstart Jr. Muziekinstrumentenfonds 2012 2016 Stichting Jumpstart Jr. Muziekinstrumentenfonds 2012 2016 Inhoudsopgave Doel en focus Instrumenten strategie aanschaf barokke setup onderhoud en taxatie aankoopplan Musici gewenst resultaat talenten 2011

Nadere informatie

Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici

Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici Na het succes in België, komen Angela Schijf en haar echtgenoot Tom Van Landuyt met Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt naar Nederland. De van

Nadere informatie

Around the Clock trapt af op 17-8 met Clock Classic Concert

Around the Clock trapt af op 17-8 met Clock Classic Concert Around the Clock trapt af op 17-8 met Clock Classic Concert De aftrap van het feestweekend Around the Clock in Schinveld gebeurt op vrijdag 17 augustus met het Clock Classic Concert in de H. Eligiuskerk.

Nadere informatie

Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet. Masterclasses door

Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet. Masterclasses door Festival aan de Waal Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet Masterclasses door wo 8 t/m zo 12 feb 2017 Productie De Engelenbak Gasthuiskapel Zaltbommel www.engelenbakzaltbommel.nl

Nadere informatie

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ SEIZOEN 14// 15 vereniging Vrienden óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vriendentafels Muziekkenner Frank de Munnik neemt u mee langs bijzondere opnamen en verhalen uit de wereld

Nadere informatie

Wishful Music. Education. Powered by. Meer in je mars met muziek

Wishful Music. Education. Powered by. Meer in je mars met muziek Wishful Music Education Meer in je mars met muziek Powered by Stichting Wishful Singing November 2014 SAM ENVATTING Wishful Singing wil een impuls geven aan beter klassikaal muziekonderwijs op basisscholen.

Nadere informatie

Klara-Carrièreprijs: Sigiswald Kuijken

Klara-Carrièreprijs: Sigiswald Kuijken Jonge belofte van het jaar: Jolente De Maeyer Klara-Carrièreprijs: Sigiswald Kuijken Violist en dirigent Sigiswald Kuijken is een echte pionier van de historische barokinterpretatie. Vanaf 1969 verdiepte

Nadere informatie

Groene of Willibrordkerk Oegstgeest

Groene of Willibrordkerk Oegstgeest Groene of Willibrordkerk Oegstgeest Dinsdag 16 april 2019 20.00 uur PASSIECONCERT Leids Kamerkoor onder leiding van Dody Soetanto Toelichting op het programma Speciaal voor de Stille Week heeft het Leids

Nadere informatie

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS Henk Guittart Artistiek leider 20-30 AUGUSTUS 2015 Het

Nadere informatie

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Op 9 & 10 juni 2018 vond de tweede editie van het Paltz Kamermuziekfestival plaats. We

Nadere informatie

Festival Vocallis 2014

Festival Vocallis 2014 Festival Vocallis 2014 Dit muziekfestival van internationale allure heeft als doelstelling om vocale klassieke muziek, en in het bijzonder liedkunst, bereikbaar te maken voor een nieuw en groter publiek.

Nadere informatie

Geachte vrienden en lezers van deze nieuwsbrief,

Geachte vrienden en lezers van deze nieuwsbrief, NIEUWSBRIEF STICHTING HANS KOX februari 2013 Geachte vrienden en lezers van deze nieuwsbrief, Het is al weer enige tijd geleden dat wij u een nieuwsbrief zonden. Inmiddels is er veel gebeurd. Niet in de

Nadere informatie

HET KOOR. Mignon biedt ( nieuwe, maar ook zittende) leden de mogelijkheid om koorscholing te volgen bij onze eigen dirigent Sonja Feenstra.

HET KOOR. Mignon biedt ( nieuwe, maar ook zittende) leden de mogelijkheid om koorscholing te volgen bij onze eigen dirigent Sonja Feenstra. Curriculum Vitae HET KOOR Het Geleens Mannenkoor Mignon werd op 1 februari 1926 als zangvereniging Mignon opgericht. Bij gelegenheid van zijn vijfenzeventig jarig bestaan werd het koor onderscheiden met

Nadere informatie

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT STRIJKERS EN CONTINUO VAN HET DORDRECHTS KAMERORKEST Solisten: Marike Verbeek - sopraan Evelyn Tjon-En-Fa - viool Joke Burghardt-Hodes- viool ZONDAG 17 DECEMBER 15.00 UUR

Nadere informatie

NIEUWE MUZIEK TILBURG

NIEUWE MUZIEK TILBURG JAARVERSLAG 2018 NIEUWE MUZIEK TILBURG delink.nl DE LINK De Link is een unieke concertorganisatie in Tilburg, opgericht in 1986. Als een van de laatste series met een programmering volledig gericht op

Nadere informatie

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Na de oprichting in november 2014 was 2015 het eerste jaar waarin we activiteiten georganiseerd hebben voor onze vrienden.

Nadere informatie

Een leven lang zingen

Een leven lang zingen Een leven lang zingen Wij ondersteunen mensen in het beoefenen van hun hobby Wat doet de KCZB precies? In een notendop: de KCZB ondersteunt koren met een uitgebreid servicepakket. Wij zijn de grootste

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien NIEUWSBRIEF nr 10 - NAJAAR 2015 presentatie nieuwe oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl

Nadere informatie

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 7 Jaarprogramma de Kopermolen t/m 4 5 1 0 01 2 i i2 n ju uar n a j Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma juni

Nadere informatie

concert voor duchenne vrijdag 10 juni 2016 20.15 uur concertgebouw grote zaal duchenne.nl

concert voor duchenne vrijdag 10 juni 2016 20.15 uur concertgebouw grote zaal duchenne.nl vrijdag 10 juni 2016 20.15 uur concertgebouw grote zaal concert voor duchenne Benefietconcert Geef kinderen met spierziekte Duchenne een toekomst duchenne.nl Welkom op dit Concert voor Duchenne! RUBEN

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2019 - 2020 Zakelijke gegevens Margreet Honig Foundation Stadhouderskade 150 1074 BB Amsterdam info@margreethonigfoundation.com RSIN / fiscaal nummer: 858778713 Nummer van de Kamer van

Nadere informatie

FRED LUITEN CONCERTORGANISATIE. presenteert in seizoen 2015 / 2016

FRED LUITEN CONCERTORGANISATIE. presenteert in seizoen 2015 / 2016 FRED LUITEN CONCERTORGANISATIE presenteert in seizoen 2015 / 2016 BAROK VOCAAL Met series rondom Collegium Vocale Gent Philippe Jaroussky Bach s Vocale Meesterwerken Opera s van Händel en vele solisten

Nadere informatie

MuziekgebouwEindhoven.nl. óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16. Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

MuziekgebouwEindhoven.nl. óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16. Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ MuziekgebouwEindhoven.nl óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16 Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vereniging Vrienden VAN MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN Achter de schermen van Muziekgebouw

Nadere informatie

Cultuur in de Middag. Uitnodiging voor alle buurtbewoners van 55+, komt u ook?

Cultuur in de Middag. Uitnodiging voor alle buurtbewoners van 55+, komt u ook? Cultuur in de Middag Cultuur in de Middag is een samenwerkingsproject van: Huis van de Buurt, Dr. Sarphatihuis en Sint Jacob Uitnodiging voor alle buurtbewoners van 55+, komt u ook? Beste buurtbewoner,

Nadere informatie

Rondom Weckbacher. Annelies Decock en Marrie Mooij, viool Mathilde Vialle, gamba Korneel Bernolet, klavecimbel en artistieke leiding

Rondom Weckbacher. Annelies Decock en Marrie Mooij, viool Mathilde Vialle, gamba Korneel Bernolet, klavecimbel en artistieke leiding Rondom Weckbacher Annelies Decock en Marrie Mooij, viool Mathilde Vialle, gamba Korneel Bernolet, klavecimbel en artistieke leiding 27 september 2017 Woensdagklanken 2017 In 2017 vieren we 50 jaar samenwerking

Nadere informatie

In 2014 heeft New Voices een koorreis naar Kent, Engeland ondernomen.

In 2014 heeft New Voices een koorreis naar Kent, Engeland ondernomen. In 2014 heeft New Voices een koorreis naar Kent, Engeland ondernomen. Via deze een link een impressie: http://www.youtube.com/watch?v=-xljmoj6ans&authuser=0 Verslag jubileumconcert 10 jaar New Voices,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14

Nieuwsbrief nummer 14 Nieuwsbrief nummer 14 vierde jaargang, 26 juni 2017 De laatste nieuwsbrief van dit seizoen. We kijken terug op een mooie tournee met de Carmina Burana en natuurlijk op ons prachtige jubileumconcert van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 - MEI 2013

NIEUWSBRIEF 2 - MEI 2013 De Stichting Chris Fictoor Foundation bevordert verspreiding, uitvoering en beheer van het werk van Chris Fictoor. Daarnaast stimuleert de stichting kennisoverdracht als vorm van dienstverlening aan de

Nadere informatie

BIJZONDER TE VERMELDEN

BIJZONDER TE VERMELDEN De Stichting Chris Fictoor Foundation bevordert verspreiding, uitvoering en beheer van het werk van Chris Fictoor. Daarnaast stimuleert de stichting kennisoverdracht als vorm van dienstverlening aan de

Nadere informatie

Lustrumconcert. Camerata RCO. allen leden van het. Koninklijk Concertgebouworkest. zij spelen. Telemann, Vivaldi, Schubert en Haydn

Lustrumconcert. Camerata RCO. allen leden van het. Koninklijk Concertgebouworkest. zij spelen. Telemann, Vivaldi, Schubert en Haydn Lustrumconcert Camerata RCO allen leden van het Koninklijk Concertgebouworkest zij spelen Telemann, Vivaldi, Schubert en Haydn zondag 6 december 2015, 14.00 uur Dorpshuis Landsmeer Dit concert wordt georganiseerd

Nadere informatie

Leiderschap Academie Dirigenten (LEAD)

Leiderschap Academie Dirigenten (LEAD) Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl W www.fictoor.nl Leiderschap Academie Dirigenten (LEAD) LEADERSHIP

Nadere informatie

PROGRAMMA ensemble INTERVALLI Marianne Salden Ria van den Brandt ris Eysermans

PROGRAMMA ensemble INTERVALLI Marianne Salden Ria van den Brandt ris Eysermans PROGRAMMA De essentie over het leven van Jezus van Nazareth is opgetekend door de vier evangelisten in het Nieuwe Testament. In de eerste eeuwen van onze jaartelling werd Christus leven een dankbare inspiratiebron

Nadere informatie

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier 2010 2011 concertgebouw kleine zaal hoofdsponsor sponsor otto vowinkel Luthier Roland Dyens zaterdag 18 september 2010 20.15 uur Roland Dyens Het vrije concert Het vrije concert Losse kaarten 35,00 Met

Nadere informatie

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel Ken uw Klassiekers 2013-2014 in desingel wo 25 sep 2013 Camerata Bern olv. Antje Weithaas p.2 vr 11 okt 2013 B Rock olv. Bejun Mehta p.4 do 14 nov 2013 Le Concert Olympique p.6 wo 19 mrt 2014 Le Concert

Nadere informatie

MIDSUMMER MOZARTIADE > PERSDOSSIER

MIDSUMMER MOZARTIADE > PERSDOSSIER 2017 02.07 > 09.02 PERSDOSSIER 1. PERSBERICHT Het tweede Midsummer Mozartiade festival pakt uit met Don Giovanni De tweede editie van Midsummer Mozartiade, het festival dat de schijnwerpers op Mozarts

Nadere informatie

NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure. Inspraakreactie NJO

NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure. Inspraakreactie NJO NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure NJO, facts and figures 6-7 concerten in NJO Wintertournee 60-70 concerten in NJO Muziekzomer 25-30 activiteiten door

Nadere informatie

Programma en info Muzieklab Oude Muziek schooljaar 2019/2020

Programma en info Muzieklab Oude Muziek schooljaar 2019/2020 Programma en info Muzieklab Oude Muziek schooljaar 2019/2020 1. Prelude Muzieklab Oude Muziek Zaterdag 5 oktober 2019 Academie MWB Wilrijk Doornstraat 8 Van 10u tot 13u Workshop: Verdieping & verheldering

Nadere informatie

Larissa Groeneveld, onthoud die naam, schreef het Franse dagblad Le Figaro in 1995.

Larissa Groeneveld, onthoud die naam, schreef het Franse dagblad Le Figaro in 1995. In 1988 sloegen drie veelbelovende jonge solisten met een intense passie voor de kamermuziek de handen ineen om het Osiris Trio te vormen. Het pianotrio wist zich al snel te positioneren als een toonaangevend

Nadere informatie

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17 Classicisme (galante stijl) Terminologie conventionele term: classicisme (ca. 1730- ca. 1800) historisch correct(er): galante stijl (ca. 1730- ca. 1790) (gerelateerd: rococo, empfindsamer Stil ) Sturm

Nadere informatie

Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten

Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten - Ria Raven - Niet alleen koordirigenten spelen een belangrijke rol in de bestaansgeschiedenis van het koor, maar natuurlijk ook de

Nadere informatie

2de Biënnale & Concours

2de Biënnale & Concours 2de Biënnale & Concours 28-30 oktober & 11-13 november Kerkrade, Nederland WMC Kerkrade breathing the world! Een weekend lang samen verdiepen, leren en concerteren in de inspirerende omgeving van de Zuid-Limburgse

Nadere informatie

In de liturgie. n Palmzondag. n Dinsdag. n Woensdag. n Goede Vrijdag. Mattheus 26-27. Marcus 14-15. Lucas 22-23. Johannes 18-19

In de liturgie. n Palmzondag. n Dinsdag. n Woensdag. n Goede Vrijdag. Mattheus 26-27. Marcus 14-15. Lucas 22-23. Johannes 18-19 Passie In de liturgie Palmzondag Mattheus 26-27 Dinsdag Marcus 14-15 Woensdag Lucas 22-23 Goede Vrijdag Johannes 18-19 Vanaf de 4e eeuw Gregoriaanse Passie Psalmodiërend (voornamelijk op één toon) Christuspartij

Nadere informatie

Datum Witte Donderdag 21 april 2011, aanvang uur

Datum Witte Donderdag 21 april 2011, aanvang uur Johannes Passion, BWV 245 Johann Sebastian Bach (1685 1750) Uitvoerenden Diane Verdoodt sopraan Liesbeth van der Loop alt Bart de Kegel tenor (aria s) Hans de Vries bas (aria s) Jeroen de Vaal tenor (Evangelist)

Nadere informatie

Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei

Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei Programma 30 april 2015, 19.30 uur Bonnefantenstraat 15, Maastricht 1 mei 2015, 12.30 uur Centre Ceramique Avenue Céramique 50, Maastricht 1 mei 2015, 19.00

Nadere informatie

Organ Academy Maastricht 2014

Organ Academy Maastricht 2014 Organ Academy Maastricht 2014 Masterclasses Excursie Concerten 6 juli - 9 juli 2014 In 2014 organiseert het Conservatorium Maastricht in samenwerking met de stichting Pro Organo voor de tweede maal de

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen:

In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen: 5. Doelgroepen In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: Koren Zangers Geïnteresseerd publiek In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen:

Nadere informatie

Op dit moment wordt hij gecoached door Peter T Harrison

Op dit moment wordt hij gecoached door Peter T Harrison Curriculum vitae: Leo van der Plas tenor 1 De tenor Leo van der Plas studeerde viool en solozang (DM) aan het conservatorium te Maastricht bij resp. Robert Szreder en Mya Besselink. Hij vervolgde zijn

Nadere informatie

Graven van bekende musici in De Bilt/Bilthoven

Graven van bekende musici in De Bilt/Bilthoven Wim Krommenhoek Graven van bekende musici in De Bilt/Bilthoven Deze keer in de serie graven van bekende Nederlanders in De Bilt/Bilthoven enkele musici uit zowel het klassieke als lichte repertoir. Carel

Nadere informatie

Subsidiekader vergroting verdienvermogen middelgrote ensembles Fonds Podiumkunsten

Subsidiekader vergroting verdienvermogen middelgrote ensembles Fonds Podiumkunsten Subsidiekader vergroting verdienvermogen middelgrote ensembles Fonds Podiumkunsten In overleg met de Tweede Kamer zijn door de minister van OCW middelen vrijgemaakt om te stimuleren dat middelgrote ensembles

Nadere informatie

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken uit van hedendaagse Nederlandse componisten. Enkele van

Nadere informatie

voor zondag 10 juli 2016 Thema: Vergeef het hun niet!

voor zondag 10 juli 2016 Thema: Vergeef het hun niet! ORDE VAN DIENST voor zondag 10 juli 2016 Thema: Vergeef het hun niet! Eerste dienst in een tweeluik over weerbarstige psalmen Vandaag: Psalm 137 en 140. Over heilige woede M.m.v. het Regenboogkoor o.l.v.

Nadere informatie

CHAMBER MUSIC SESSIONS. Beleidsplan

CHAMBER MUSIC SESSIONS. Beleidsplan CHAMBER MUSIC SESSIONS Beleidsplan 26 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Introductie Chamber Music SESSIONS Doelstellingen Motivatie Doelgroep 2. Uitwerking doelstellingen Concerten Tot stand brengen contact

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86 Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Korte toelichting op het concert van 13 april maart 2019 Na het prachtige orgelconcert van Jaap de Wit

Nadere informatie

SCHOOL OF ARTS - KONINKLIJK CONSERVATORIUM - AP HOGESCHOOL ANTWERPEN OPLEIDING MUZIEK 2015-2016

SCHOOL OF ARTS - KONINKLIJK CONSERVATORIUM - AP HOGESCHOOL ANTWERPEN OPLEIDING MUZIEK 2015-2016 SCHOOL OF ARTS - KONINKLIJK CONSERVATORIUM - AP HOGESCHOOL ANTWERPEN OPLEIDING MUZIEK 2015-2016 KEUZEPAKKET MUZIEK KLASSIEK Opleidingsonderdelen waarmee het keuzepakket kan samengesteld worden, mits toestemming

Nadere informatie

Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen. Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr. Muziek: Bert Noteboom jr. 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal

Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen. Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr. Muziek: Bert Noteboom jr. 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr Muziek: Bert Noteboom jr 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal Meer informatie over dit boek of over andere uitgaven

Nadere informatie

NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone van der Giessen Nathaniel Boyd

NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone van der Giessen Nathaniel Boyd Beste vrienden, ik zou bijna zeggen: wegens succes geprolongeerd! Dit concert op (let op:) do nderdag 3 februari wordt verzorgd door het NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone

Nadere informatie

Quatre Bouches. Bauwien van der Meer - sopraan

Quatre Bouches. Bauwien van der Meer - sopraan 6 Quatre Bouches Quatre Bouches is opgericht in 2005. De vier zangers zijn actief zowel als solist, kamermusicus of als ensemblezanger in binnen- en buitenland. Quatre Bouches focust op een mooie, aansprekende

Nadere informatie

AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/ /09/2019

AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/ /09/2019 AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/2019-29/09/2019 De Zoerselse Linde vertelt spoedig een nieuw verhaal. Diana Coppens stelt er vanaf zondag 25 augustus haar nieuwe tentoonstelling

Nadere informatie