Introductie testtooling Wink

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Introductie testtooling Wink"

Transcriptie

1 Introductie testtooling Wink SYSQA B.V. Almere Datum : Status : 1.0 Opgesteld door :

2 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 2 van 16 Inhoudsopgave 1 Inleiding Opbouw Wink Wat is Wink Wanneer te gebruiken (entry-strategy) Voor- en nadelen Links voor verdere informatie Installatie uitleg Quick reference Iconen New project wizard Render instellingen Case Wink Opnemen Bewerken Afspelen...15

3 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 3 van 16 1 Inleiding Dit document dient als introductie voor de medewerkers die kennis willen opdoen van Wink. Wink is een applicatie voor het opnemen, bewerken en afspelen van series van screenshots. Bij testen kan Wink nuttig zijn omdat de testsessie opgenomen kan worden en later afgespeeld kan worden. Zowel ontwikkelaar als de opdrachtgever kunnen zonder uitleg zien wat de tester heeft uitgevoerd en welke volgorde van handelingen de bug/bevinding heeft veroorzaakt. 1.1 Opbouw document Deze introductie heeft tot doel om Wink toe te lichten. Het document dient als basis bij installatie en initieel gebruik. Deze introductie biedt handvaten om aan de slag te gaan met de beginselen van de testtool. Hoofdstuk 2 geeft een korte inleiding op wat Wink is en kan, in welke omgeving het gebruikt kan worden, wat de voor- en nadelen zijn en links voor verdere informatie In hoofdstuk 3 wordt stap voor stap de installatie beschreven. In hoofdstuk 4 wordt aan de hand van een quick reference de belangrijkste functionaliteiten en mogelijkheden aangestipt. In hoofdstuk 5 wordt een case uitgewerkt, vooral bedoeld om alvast een kijkje te nemen in de werking van de tool.

4 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 4 van 16 2 Wink 2.1 Wat is Wink Wink is van oorsprong ontwikkeld als een open-source tool voor het opnemen, bewerken en afspelen van series van screenshots. Screenshots worden op basis van acties (keyboard input en/of mouseclicks) of op basis van het ingestelde aantal shots per uur/minuut/seconde gemaakt. Indien gewenst kan er op ieder moment een extra screenshot gemaakt worden. Vervolgens kan men de screenshots bewerken door vormen, tekstvakken, audio en/of URL s toe te voegen. Nadat het opnemen en bewerken klaar is, kan men de screenshots renderen tot een videoclip. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat Wink goed te gebruiken is voor het opnemen, bewerken en afspelen van een testsessie. 2.2 Wanneer te gebruiken (entry-strategy) Wink is het beste te gebruiken in een Agile omgeving, waarbij getest wordt volgens de Exploratory testing methode. De opnames kunnen direct doorgenomen worden met de relevante personen, zodat zij een duidelijk en helder beeld hebben van hoe het systeem reageert op bepaalde handelingen. 2.3 Voor- en nadelen Voordelen Gratis (Open source). Makkelijk te installeren op diverse platformen (Windows / Linux). De mogelijkheid om de opgenomen dia s te renderen naar een videoclip zorgt ervoor dat de tester heel makkelijk kan laten zien wat hij/zij heeft gedaan Nadelen Het openen van de applicatie en renderen van dia s kost verwerkingstijd. 2.4 Links voor verdere informatie Officiële website: Uitgebreide tutorial:

5 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 5 van 16 3 Installatie uitleg Dit hoofdstuk beschrijft het download- en installatieproces van Wink. Ga naar de website van de ontwikkelaar van Wink; Debugmode: Selecteer Download direct from Het volgende scherm verschijnt. Klik op [OK].

6 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 6 van 16 Kies de gewenste locatie van de Wink applicatie. Dubbelklik op het gedownloade bestand wink20.exe. Klik op [I Agree]

7 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 7 van 16 Selecteer de locatie waar Wink geinstalleerd moet worden en click [Install] Na het installeren zullen de volgende schermen verschijnen: Als het gewenst is dat Wink in het Start menu verschijnt klik [Ja]. Zo niet, klik [Nee]. Indien gewenst kan de Readme file gelezen worden. Wink is geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

8 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 8 van 16 4 Quick reference Bij het gebruik van Wink zijn er bepaalde elementen die vaak voor zullen komen. Deze elementen zullen hieronder toegelicht worden. 4.1 Iconen Icoon Beschrijving Open nieuw project Instellingen Toevoegen van audio bij geselecteerde frame Toevoegen van afbeelding bij geselecteerde frame Toevoegen van vorm(en) bij geselecteerde frame Toevoegen van tekstvak bij geselecteerde frame Toevoegen van terug naar eerste dia knop bij geselecteerde frame Toevoegen van ga naar volgende dia knop bij geselecteerde frame Toevoegen van ga naar URL knop bij geselecteerde frame Toevoegen van ga naar dia X knop bij geselecteerde frame Renderen van frames Bekijken van gerenderde output 4.2 New project wizard 1. De opname laten starten met een screenshot j/n 2. Audio ook opnemen j/n 3. Wink venster verbergen j/n 4. Dropdown menu waarin opname bereik wordt gekozen

9 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 9 van In deze velden staan de coördinaten op het beeldscherm waarbinnen het opnamegebied valt. Met deze instellingen kan behalve het hele scherm, ook een gedeelte van het beeldscherm worden opgenomen. Het opnamegebied is een rechthoek waarvan de locatie wordt berekend van linksboven. Wanneer bijvoorbeeld een rechthoek van 500 pixels breed en 400 pixels hoog in de linkerbovenhoek moet worden opgenomen, dan is region gevuld met 0 (links) en 0 (boven) x 500 (pixels naar rechts) en 400 (pixels naar beneden). 6. Hier moet aangegeven worden hoeveel screenshots per seconde, minuut of uur gemaakt worden. 7. Bij iedere mouseclick een screenshot j/n 8. Iedere keer dat een keyboard / muisknop wordt gebruikt een screenshot j/n 9. Als de muisknop is ingedrukt (bijvoorbeeld bij klikken & slepen): screenshots op basis van tijdsinterval (zie 6) j/n 4.3 Render instellingen Links Boven Rechts Onder 1. Naam bestand en gewenste locatie van bestand 2. Soort bestand (kleinste output is Macromedia Flash) 3. Wel of niet een preloader en welke preloader. Een preloader is een voortgangsbalkje die wordt getoond gedurende de laadtijd van het filmpje.

10 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 10 van Wel of niet een control bar en welke control bar 5. Instelling voor beweging van cursor 6. Snelheid van frames

11 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 11 van 16 5 Case Wink In deze case zullen de belangrijkste functionaliteiten van Wink behandeld worden. Als eerste zal gekeken worden naar de handelingen voor de opnames. 1 Vervolgens komen een paar mogelijkheden langs m.b.t. het bewerken van de opgenomen dia s. Dit zijn de functionaliteiten Toevoegen van terug naar eerste dia knop, Toevoegen van ga naar volgende dia knop en Toevoegen van ga naar dia X knop. Indien gewenst kan de lezer van dit document ook andere bewerk-functionaliteiten gebruiken. Als laatste wordt er gekeken naar de render- en afspeelmogelijkheden van de opgenomen frames. Ook hier wordt de exacte invulling aan de lezer overgelaten. 5.1 Opnemen De case begint met het opnemen van een serie screenshots. Ga hiervoor naar de applicatie Wink. Klik op om een nieuw project op te starten. Het venster hieronder verschijnt. Klik op [OK] nadat de gewenste instellingen zijn doorgevoerd. 1 De lezer van dit document moet zelf bepalen welke vorm wordt gegeven aan de opname. Voor het opstellen van dit document zijn intranet.sysqa.nl en Word opgenomen met een totaal aantal screenshots van 42.

12 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 12 van 16 Het venster hieronder verschijnt. Er kan gekozen worden voor Timed capture waarbij er per seconde/minuut/uur een X aantal screenshots worden gemaakt. Bij Input-driven capture worden er screenshots gemaakt bij het klikken van de muis en/of bij het gebruiken van het toetsenbord. Voor deze case is er gekozen voor Timed capture. Zoals eerder aangegeven is het aan de lezer van dit document hoe lang de opname gemaakt wordt en wat er opgenomen wordt. Toets Shift+Pause in om de opname te starten. Open browser en vul in adresbalk. Ga naar diensten pagina. Open nieuw tabblad en vul intranet.sysqa.nl. Ga naar nieuws pagina. Open een Word en toets een aantal regels tekst. Toets pause in om tijdens de opname een extra screenshot te maken. Toets de eerder gekozen toetsen combinatie (Shift+Pause) in om opname te stoppen. Klik op.

13 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 13 van 16 De screenshots worden als dia s getoond. 5.2 Bewerken Teneinde screenshots te bewerken moeten de buttons in het rode kader worden gebruikt. Klik op om een ga naar eerste dia knop toe te voegen. Videoclip zal stoppen op frame(s) waar deze functionaliteit is toegevoegd. Klik op om een ga naar volgende dia knop toe te voegen. Videoclip zal stoppen op frame(s) waar deze functionaliteit is toegevoegd. Klik op om een koppeling naar een dia toe te voegen. Videoclip zal stoppen op frame(s) waar deze functionaliteit is toegevoegd.

14 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 14 van 16 Klik op [Insert Frames] om extra frame(s) in te voegen Het venster hieronder verschijnt. Kies de gewenste opties.

15 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 15 van Afspelen Nu de screenshots zijn bewerkt, kan er een filmpje van gemaakt worden. Klik in de Toolbar op om de dia s te renderen. Het venster hieronder verschijnt. Kies de gewenste instellingen en klik op [OK]. De dia s worden gerenderd. Klik op om gerenderde output te bekijken in standaardbrowser Het.swf bestand kan in elke browser met de Macromedia Flash plugin afgespeeld worden. Indien deze plugin niet geïnstalleerd is kan het hier 2 gedownload worden. 2

16 Organisatie SYSQA B.V. Pagina 16 van 16 Het bestand wordt afgespeeld in de standaardbrowser en stopt bij frame(s) waar 1 of meer van de volgende knoppen is geplaatst: (Zie rode kader op afbeelding hieronder). Klik op de gewenste actie om videoclip verder af te spelen. De belangrijkste functionaliteiten van Wink zijn hiermee behandeld.

Informatica Smartschool en Wink. Handleiding 1/10

Informatica Smartschool en Wink. Handleiding 1/10 Handleiding 1/10 Wat is Wink? Wink is gratis software waarmee je presentaties en handleidingen kan maken. Een Winkpresentatie kan een stappenplan zijn over hoe je bepaalde software moet gebruiken. De auteur

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Selenium IDE Webdriver. Introductie

Selenium IDE Webdriver. Introductie Selenium IDE Webdriver Het Wielsem 10, 5231 BW s- Hertogenbosch, telefoon 073-6409311 e- mail info@testwork.nl internet http://www.testwork.nl 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Selenium IDE... 3 3

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

Installatie-instructie Kodi 17.1 (Krypton) met Dizidoos build.

Installatie-instructie Kodi 17.1 (Krypton) met Dizidoos build. Installatie-instructie Kodi 17.1 (Krypton) met Dizidoos build. Deze handleiding beschrijft de snelle en eenvoudige installatie van Kodi 17.1 Krypton (laatste versie) met een volledig Nederlandse build

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Basishandleiding. Werken met Mscape software. Fontys PTH Eindhoven

Basishandleiding. Werken met Mscape software. Fontys PTH Eindhoven Basishandleiding Werken met Mscape software Fontys PTH Eindhoven Auteurs: Frank Niesten, Roel Martens en Paul Dirckx Datum: 2 oktober 2008 Colofon Basishandleiding Werken met Mscape software Fontys PTH

Nadere informatie

Les in Flash nr. 1: Afbeeldingen in een vorm gieten en laten bewegen

Les in Flash nr. 1: Afbeeldingen in een vorm gieten en laten bewegen Les in Flash nr. 1: Afbeeldingen in een vorm gieten en laten bewegen 1. Open een nieuw Flash document en klik op frame 1 van laag 1 zodat deze geselecteerd is. 2. Pak het gereedschap Ovaal en teken in

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Zo maak je een presentatie met Prezi.

Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo log je in op Prezi. 5. Surf naar http://prezi.com/ 6. Klik rechts bovenin op de knop Log in. 7. Voer op het volgende scherm het volgende E-mailadres en Password

Nadere informatie

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6 AUDACITY HANDLEIDING Voor audacity versie 1.2.6 Inhoudsopgave 1.1: Installatie 1.2: Mp3 bestanden mogelijk maken 2.1: Een bestand openen 2.2: Uitleg knoppen 2.3: Een deel selecteren 2.4: Verwijderen 2.5:

Nadere informatie

Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo maak je een account.. Zo log je in op Prezi. Zo begin je een presentatie.

Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo maak je een account.. Zo log je in op Prezi. Zo begin je een presentatie. 1 Zo maak je een presentatie met Prezi. Prezi is een online tool waarmee presentaties gemaakt kunnen worden. Prezi wint snel aan populariteit en wordt daarom ook wel de PowerPoint killer genoemd. Een Prezi-presentatie

Nadere informatie

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie Onder de link NWC downloaden staat een programma nwcsetup.exe. Dit programma moet geinstalleerd worden op de eigen computer. Ga hiervoor

Nadere informatie

Om een presentatie met Prezi te kunnen maken moet je eerst een gratis account aanmaken.

Om een presentatie met Prezi te kunnen maken moet je eerst een gratis account aanmaken. Lesbrief ICT Prezi Zo maak je een account.. Om een presentatie met Prezi te kunnen maken moet je eerst een gratis account aanmaken. Dat gaat als volgt. 1. Surf naar http:/prezi.com/ 2. Klik rechts bovenin

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Handleiding SJphone Softphone. Handleiding SJPhone

Handleiding SJphone Softphone. Handleiding SJPhone Handleiding SJPhone Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 2 Het downloaden en installeren van een SJphone... 4 Instellingen voor eerste gebruik... 5 Aanmelding Controle... 9 12Connect Support...

Nadere informatie

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk.

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk. Inhoudsopgave frontpage 2003... 2 een thema gebruiken... 4 afbeeldingen op de pagina zetten... 5 knoppen maken... 8 knoppen maken in linkerframe... 10 een tabel maken... 12 opdrachten... 14 een fotopagina

Nadere informatie

Aan te raden Kodi addons voor films en series? Ice Films Exodus ccloudtv (stream diverse TV zenders uit het buitenland)

Aan te raden Kodi addons voor films en series? Ice Films Exodus ccloudtv (stream diverse TV zenders uit het buitenland) Waar vind je de geïnstalleerde addons? Bij het openen van Kodi zie je bij elke hoofdcategorie (pictures, videos, music etc.) een tabje Addons. Klik hier op om alle geïnstalleerde addons terug te vinden.

Nadere informatie

Zelf een spel maken met GameMaker Les 1: Laat iets bewegen!

Zelf een spel maken met GameMaker Les 1: Laat iets bewegen! Zelf een spel maken met GameMaker Les 1: Laat iets bewegen! 1) Start het programma GameMaker Studio. 2) Klik op het tabje New om een nieuw project te starten. 3) Geen het project een naam en klik op Create.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Training MANUAL DE USUARIO NAC SPORT ELITE Version 1.3.400 Nacsport Training wwww.nacsport.com 1 Index 1- AFBEELDINGEN 2- OEFENINGEN 3- TRAINING 4- KALENDER Nacsport Training wwww.nacsport.com

Nadere informatie

PowerPoint Instructie. Een presentatie maken met gesproken commentaar

PowerPoint Instructie. Een presentatie maken met gesproken commentaar PowerPoint Instructie Een presentatie maken met gesproken commentaar Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Geluidsinstellingen m.b.t. microfoon in Windows 7... 1 3. Stap voor stap: gesproken commentaar toevoegen...

Nadere informatie

Installatiehandleiding KIK-Lokaal

Installatiehandleiding KIK-Lokaal Installatiehandleiding KIK-Lokaal Vragen over KIK? KIK@KADASTER.NL (088) 183 55 00 WWW.KADASTER.NL/KIK In deze handleiding wordt beschreven aan welke systeemeisen uw PC dient te voldoen en welke handelingen

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Instructies voor het downloaden van nieuwsbulletins

Instructies voor het downloaden van nieuwsbulletins Instructies voor het downloaden van nieuwsbulletins Inleiding Met het RTV AudioDownload Tool kan ieder uur het laatste nieuwsbulletin worden gedownload en beschikbaar worden gesteld voor de omroep automatisering

Nadere informatie

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office PowerPoint Basis PowerPoint openen 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office Klik op Microsoft PowerPoint 2010 Wacht nu tot het programma volledig is opgestart.

Nadere informatie

Spoon voor Windows 10

Spoon voor Windows 10 Spoon voor Windows 10 Upgraden van Spoon naar Turbo Versie: 2017-04-06 Inhoudstafel 1 Inleiding...3 2 Google Chrome...4 2.1 De Spoon-extensie verwijderen uit Chrome... 4 2.2 De Turbo browserextensie toevoegen

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl Handleiding N@Tschool! Thuisgebruik elo.nordwincollege.nl Inhoudsopgave 1.0 Inleiding... 3 2.0 Hoe kan ik thuis inloggen op N@Tschool!... 4 3.0 Stel je browser in voor het gebruik van N@Tschool!... 5 3.1

Nadere informatie

Cursus Powerpoint 2003

Cursus Powerpoint 2003 1a. Een presentatie opzetten Cursus Powerpoint 2003 Open Powerpoint en klik linksboven op Bestand en vervolgens op Nieuw. Rechts opent zich het menuscherm Nieuwe presentatie met daarin diverse opties om

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Watcheye AIS op ipad

Watcheye AIS op ipad Watcheye AIS op ipad Deel uw NMEA / AIS informatie met uw ipad met tussenkomst van uw PC/Laptop. Het is mogelijk om de Watcheye AIS applicatie op uw ipad te koppelen met uw AIS, door de NMEA data die de

Nadere informatie

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop.

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. 2. Selecteer de zoekfunctie (zie onderstaand). -1- 3.

Nadere informatie

1 van 8 22-2-2012 20:43

1 van 8 22-2-2012 20:43 1 van 8 22-2-2012 20:43 Garmin Basecamp is een gratis software programma van Garmin. Het vergelijkbaar met mapsource, echter met de nieuwe toestellen (oregon, dakota en gpsmap 62) heeft het een aantal

Nadere informatie

Belangrijke Informatie

Belangrijke Informatie Belangrijke Informatie Geachte relatie, Deze Dahua NVR beschikt over de nieuwste generatie firmware. Deze firmware beschikt over vele nieuwe mogelijkheden. Veel van deze nieuwe functionaliteiten worden

Nadere informatie

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Pagina: 1/ 26 Inhoudsopgave Algemeen...3 Microsoft Windows...4 Instellen Internet Explorer...4 Certificaten installeren:...4 Weergave aanpassen:...6

Nadere informatie

inex Client Quicksheet

inex Client Quicksheet inex Client Quicksheet Installeren Klik op het icoon StandardSetup. Het volgende scherm verschijnt: Klik op Next. Selecteer Client en klik op Next. Kies eventueel in welke map inex geïnstalleerd mag worden

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

PREZI (WWW.PREZI.COM)

PREZI (WWW.PREZI.COM) PREZI (WWW.PREZI.COM) INHOUD Wat is Prezi?... 2 Waar vind je Prezi?... 2 Aan de slag!... 3 Is het mogelijk om prezi offline te... 6 Pagina 1 van 6 WAT IS PREZI? Prezi is een online tool waarmee je dynamische

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam. Beeld en geluid. Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia

Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam. Beeld en geluid. Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam Beeld en geluid Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia ABC Amsterdam OCA onderwijscomputercentrum maart 2002 Deze cursus is eigendom

Nadere informatie

In- en uitpakken van bestanden

In- en uitpakken van bestanden In- en uitpakken van bestanden Het uploaden van bestanden op internet wordt vaak beperkt tot een bepaalde bestandsomvang. Als uw document groter is dan die omvang, wordt ze geweigerd en zal het uploaden

Nadere informatie

DMX LIGHTPLAYER. Inleiding...2. DMX bibliotheek...3. Kanalen programmeren...7. Sequentie creëren...11

DMX LIGHTPLAYER. Inleiding...2. DMX bibliotheek...3. Kanalen programmeren...7. Sequentie creëren...11 DMX LIGHTPLAYER Inleiding...2 DMX bibliotheek...3 Kanalen programmeren...7 Sequentie creëren...11 Inleiding De DMX LightPlayer is zeer gebruikersvriendelijk. Importeer een bestaand toestel of creëer een

Nadere informatie

Handleiding Geluidsopname maken

Handleiding Geluidsopname maken Handleiding Geluidsopname maken Document: Handleiding Geluidsopname maken Datum: 6 juli 2015 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Benodigdheden... 3 3 Audacity software

Nadere informatie

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet...

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 333 Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 18 ios (ipad)... 18 Android... 21 Windows... 21 Smartphone...

Nadere informatie

Hoofdstuk 19: Macro s

Hoofdstuk 19: Macro s Hoofdstuk 19: Macro s 19.0 Inleiding Als je steeds dezelfde actie moet uitvoeren in Excel, dan kan het de moeite waard zijn om in plaats daarvan een macro uit te voeren (afgeleid van het Griekse "μάκρο",

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep Veel gestelde vragen over de website kerkomroep 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Installatie sikn speler...3 Problemen bij installatie sikn speler?...4 Installatie Audiospeler overige browsers...6 Vind

Nadere informatie

Conceptronic CFULLHDMA Hoe Samba/CIFS en NFS te gebruiken

Conceptronic CFULLHDMA Hoe Samba/CIFS en NFS te gebruiken Conceptronic CFULLHDMA Hoe Samba/CIFS en NFS te gebruiken Voor firmware versie 01.09.10.06 en hoger 1. Introductie De Conceptronic CFULLHDMA is een streaming Full HD mediaspeler, gebaseerd op de UPnP AV

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

Korte handleiding PassworD brand fusion Joke Zwaal 14 december 2011

Korte handleiding PassworD brand fusion Joke Zwaal 14 december 2011 Korte handleiding PassworD brand fusion Joke Zwaal 14 december 2011 Inhoudsopgave 1. Starten met prezi op het internet... 3 2. Tabbladen... 4 3. Een nieuwe prezi starten... 6 4. Onderdelen van het werkblad...

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

Belangrijke Informatie

Belangrijke Informatie Belangrijke Informatie Geachte relatie, Deze Dahua NVR beschikt over de nieuwste generatie firmware. Deze firmware beschikt over vele nieuwe mogelijkheden. Veel van deze nieuwe functionaliteiten worden

Nadere informatie

5. Diavoorstellingseffecten

5. Diavoorstellingseffecten 5. Diavoorstellingseffecten Zoals u in de voorgaande modules heeft kunnen zien, is de overgang tussen opeenvolgende dia s in een presentatie steeds hetzelfde: de oude dia verdwijnt en de nieuwe dia komt

Nadere informatie

adobe Premiére Pro CC?

adobe Premiére Pro CC? Hoe maak je een stopmotion in adobe Premiére Pro CC? MULTIMEDIATECHNOLOGIE OPDRACHT TECHNIEK Academiejaar 2013-2014 Studente: Stefanie Rondelez, 1 GMB Lector: Mevr. Ann Audenaert INHOUDSTAFEL --> Stap

Nadere informatie

Installatie Avalanche Webview

Installatie Avalanche Webview Installatie Avalanche Webview Deze handleiding beschrijft de stappen om software voor Avalanche Webview op een huidige omgeving te updaten en te installeren. 1. Deïnstalleer de huidige Avalanche Webview

Nadere informatie

inleiding... 2 wordpress nog een keer installeren... 3 wordpress de-installeren... 5 van een afbeelding een link maken naar een website...

inleiding... 2 wordpress nog een keer installeren... 3 wordpress de-installeren... 5 van een afbeelding een link maken naar een website... Handleiding Wordpress 4.4.1., deel 2 Inhoud inleiding... 2 wordpress nog een keer installeren... 3 wordpress de-installeren... 5 van een afbeelding een link maken naar een website... 6 van een afbeelding

Nadere informatie

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl)

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken DEEL - II Het VERVOLG op de basisstappen Je hebt de basisstappen doorgenomen

Nadere informatie

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan.

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Handleiding IrfanView IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Start IrfanView door te klikken op Start -> Programs -> IrfanView Met IrfanView

Nadere informatie

Installatiehandleiding EndNote Hogeschool Rotterdam Mediatheek

Installatiehandleiding EndNote Hogeschool Rotterdam Mediatheek Installatiehandleiding EndNote Hogeschool Rotterdam Mediatheek Auteur: Brenda Lems Datum: januari 2017 Inleiding EndNote is bibliografische software die je kunt gebruiken voor het opbouwen, beheren en

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Inhoudsopgave Template verhaal... 2 Eigenschappen van een pagina... 4 Achtergrond invoegen vanuit classroomsuite... 5 Achtergrond eigen database...

Inhoudsopgave Template verhaal... 2 Eigenschappen van een pagina... 4 Achtergrond invoegen vanuit classroomsuite... 5 Achtergrond eigen database... Inhoudsopgave Template verhaal... 2 Eigenschappen van een pagina... 4 Achtergrond invoegen vanuit classroomsuite... 5 Achtergrond eigen database... 9 Afbeelding toevoegen vanuit classroom... 11 Afbeelding

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Handleiding gebruik VMware Horizon Client

Handleiding gebruik VMware Horizon Client Handleiding gebruik VMware Horizon Client Wat lees je waar? Aanmelden op de PC... 3 Inrichten van de Digitale Werkplek... 4 Applicaties opstarten... 7 Internet via de Digitale Werkplek... 8 Thuiswerken...

Nadere informatie

Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film

Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film Deze les ga je een filmpje maken van vier bewegende afbeeldingen met muziek en tekst. Zorg voordat je begint dat je vier grote afbeeldingen (minimaal 1000 800

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Medische Beelden Portaal AZ Sint-Lucas

Medische Beelden Portaal AZ Sint-Lucas Medische Beelden Portaal AZ Sint-Lucas Gebruikershandleiding Deze handleiding is van toepassing voor externe artsen en patiënten die aan de hand van referenties in het verslag een bepaald onderzoek willen

Nadere informatie

Installatie Collaborate Launcher

Installatie Collaborate Launcher Installatie Collaborate Launcher De Collaborate Launcher moet eenmalig worden gedownload en geïnstalleerd. De installatie voor zowel Windows als Mac gebruikers wordt hieronder beschreven. Inhoud 1. Installatie

Nadere informatie

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x )

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) Windows 10 W017 Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) ( De snelste manier om een computer netjes af te sluiten via de software! ) In dit document wordt uitgelegd hoe U zelf eenvoudig

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS 6 januari 2017 Versie 0.2 Ledyears I Postbus 64 I 2950 AB Alblasserdam I Tel: 088-3221 000 I info@ledyears.nl I www.ledyears.nl 1 / 6 Inhoudsopgave 1. LAY-OUT AANMAKEN... 3 2.

Nadere informatie

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren.

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren. Hoofdstuk 1 Om gebruik te maken van de Fastguide koppeling in Intramed moet u een aantal instellingen doen: de Fastguide Plugin installeren; uw Fastguide account toevoegen in Intramed. Vervolgens kunt

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows 8 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows 8... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Welkom bij BOEKLEZER

Welkom bij BOEKLEZER Welkom bij BOEKLEZER Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale

Nadere informatie

OPDRACHT HOE LEER JIJ HET LIEFST? Maak je eigen film/trailer

OPDRACHT HOE LEER JIJ HET LIEFST? Maak je eigen film/trailer OPDRACHT HOE LEER JIJ HET LIEFST? Maak je eigen film/trailer In de proeverij heb je kennis gemaakt met drie verschillende aanbieders van digitale portfolio s. Met Bordfolio gaan we aan de slag d.m.v. het

Nadere informatie

AN0019-NL. Videorapporten gebruiken. Overzicht. Algemene bediening. Tijdlijn

AN0019-NL. Videorapporten gebruiken. Overzicht. Algemene bediening. Tijdlijn Videorapporten gebruiken Overzicht Met videorapporten kunnen gebruikers videobeelden bekijken en systeemgebeurtenissen continu monitoren. Met de videorapportfunctie van Paxton10 kunnen live en reeds gearchiveerde

Nadere informatie

Handleiding Macromedia Contribute

Handleiding Macromedia Contribute Handleiding Macromedia Contribute Marcel Lemmen en Frank Coenders maart 2008 Handleiding Macromedia Contribute 1 Contribute in vogelvlucht Contribute werkt simpel en intuïtief. Het bewerken van een website

Nadere informatie

PRO 4000. NOORD 137 2931 SJ KRIMPEN a/d LEK TELEFOON: 0180593913 FAX: 0180593266 INTERNET: WWW.PRO-REC.NL

PRO 4000. NOORD 137 2931 SJ KRIMPEN a/d LEK TELEFOON: 0180593913 FAX: 0180593266 INTERNET: WWW.PRO-REC.NL PRO 4000 NOORD 137 2931 SJ KRIMPEN a/d LEK TELEFOON: 0180593913 FAX: 0180593266 INTERNET: WWW.PRO-REC.NL 1 1.0 BELANGRIJKE EIGENSCHAPPEN VAN HET PRO 4000 SYSTEEM - H.264 compressie techniek full D1 - Volledig

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

1 Een presentatie bekijken

1 Een presentatie bekijken 1 Een presentatie bekijken PowerPoint is een programma om presentaties te maken. In dit hoofdstuk leer je om een bestaande presentatie te bekijken. Ook maak je enkele wijzigingen in een bestaande presentatie.

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Message Server Handleiding voor Content Editors

Message Server Handleiding voor Content Editors Message Server Handleiding voor Content Editors 1 Message Server 15: Handleiding voor Content Editors INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Vijf eenvoudige stappen... 4 1 Inloggen... 5 2 Berichten beheren... 6 3

Nadere informatie

Installatiehandleiding Belfius Cardreader Connector

Installatiehandleiding Belfius Cardreader Connector Installatiehandleiding Belfius Cardreader Connector ALGEMENE INFO OVER HET GEBRUIK VAN DE BELFIUS CARDREADER CONNECTOR... 2 NIEUWE GEBRUIKER BELFIUS CARD READER CONNECTOR... 3 Download van de BelfiusWeb

Nadere informatie

De TabDents VisiQuick koppeling

De TabDents VisiQuick koppeling tandheelkundig communicatie- en managementsysteem De TabDents VisiQuick koppeling De applicatie TabDents VisiQuick koppelt TabDents aan VisiQuick. Daartoe gebruikt TabDents de koppeling die ook Invisalign

Nadere informatie

Windows Movie maker. Inhoud. 1. Installeren van Windows Movie Maker. FILM http://goo.gl/hto21t

Windows Movie maker. Inhoud. 1. Installeren van Windows Movie Maker. FILM http://goo.gl/hto21t Windows Movie maker. Inhoud 1. Installeren van Windows Movie Maker... 1 2. Vooraf rekening mee houden... 3 3. Aan de slag... 3 3.1 De werkruimte... 3 3.2 Een nieuw project starten... 4 3.3 Aanpassen van

Nadere informatie

Bijlage Animation Shop 3

Bijlage Animation Shop 3 1 Bijlage Animation Shop 3 Bij Paint Shop Pro 9 wordt het programma Animation Shop 3 meegeleverd. Met Animation Shop kunt u eenvoudige animaties maken die u bijvoorbeeld op uw eigen website kunt gebruiken.

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Masteronderzoek Special Educational Needs Jonge risicokinderen Juf, mogen wij ook op de computer?

Masteronderzoek Special Educational Needs Jonge risicokinderen Juf, mogen wij ook op de computer? Bijlage 10: Het maken van een digitaal prentenboek Photostory is een freeware (en daarmee dus gratis) programma van Microsoft, waarmee je een fotoverhaal kunt maken. Je doet dit door verschillende foto's

Nadere informatie

Help, hij doet het niet

Help, hij doet het niet Help, hij doet het niet Studiewijzers en agenda-items zijn niet te plaatsen. Magister vraagt om inlognaam maar er gebeurt niets. Schoolmail van de leerlingen doet het niet. Je bent aangemeld en je komt

Nadere informatie

Handleiding voor Zotero versie 2.0

Handleiding voor Zotero versie 2.0 Handleiding voor Zotero versie 2.0 Michiel Wolda De handleiding voor Zetero is geschreven voor de lezers van het boek Deskresearch: Informatie selecteren, beoordelen en verwerken: tweede editie (Van Veen

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Installatie van Evry... 4 3 Algemene weetjes... 5 4 Voedingsberekening (Nevo2006)... 6 4.1 Voedingsberekening

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2).

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Agenda Ga naar www.chiromeisjeszwaneven.be/admin en kies voor agenda. Log in met je gebruikersgegevens van het admingedeelte van de agenda. Pagina na het inloggen:

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING SKELLET Kompellaan 11, 3600 Genk, België Inhoudsopgave 1 Software downloaden... 2 2 Software installeren... 3 3 SketchUp instellen voor Skellet... 5 3.1 Template instellen... 5

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie