Voorwerp van de vordering voor de eerste rechter. De vordering van appellant, ingesteld bij exploot van 5 juli 2007, strekt ertoe:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwerp van de vordering voor de eerste rechter. De vordering van appellant, ingesteld bij exploot van 5 juli 2007, strekt ertoe:"

Transcriptie

1

2 Gelet op de door de wet vereiste processtukken, in behoorlijke vorm overgelegd, waaronder het bestreden vonnis, door de rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen op 9 mei 2008 op tegenspraak uitgesproken, waarvan geen akte van betekening voorligt en waartegen tijdig en geldig naar vorm hoger beroep werd ingesteld bij verzoekschrift, neergelegd ter griffie van dit Hof op 24 september Voorwerp van de vordering voor de eerste rechter De vordering van appellant, ingesteld bij exploot van 5 juli 2007, strekt ertoe: - de sententie van de Arbitrale Kamer van de Federatie der Belgische Diamantbeurzen v.z.w., zetelend in hoger beroep, van 5 maart 2007 (of 27 maart 2007) op grond van art e.v. Ger.W. nietig te verklaren; - dienvolgens te zeggen voor recht dat de vernietigde sententie geen enkele uitwerking kan hebben en geïntimeerde te veroordelen tot de kosten van het geding, - de gerechtelijke beslissing uitvoerbaar te verklaren bij voorraad, spijts welk rechtsmiddel ook, zonder zekerheidstelling en met uitsluiting van elk vermogen tot kantonnement. Beslissing van de eerste rechter De eerste rechter heeft de vordering van appellant ongegrond verklaard. Appellant werd tot de gerechtskosten veroordeeld (rechtsplegingvergoeding EUR). Doelstellingen in hoger beroep Appellant streeft de hervorming van het bestreden vonnis na en concludeert tot de gegrondheid van zijn oorspronkelijke vordering tot nietigverklaring van de arbitrale uitspraak in hoger beroep van 5 maart 2007 (of van 27 maart 2007) van de arbitrale kamer van de Federatie der Belgische Diamantbeurzen v.z.w. Hij dringt aan

3 /AR/2493 geïntimeerde te veroordelen tot de gerechtskosten van beide aanleggen (rechtsplegingvergoeding EUR per aanleg). Geïntimeerde concludeert tot de ongegrondheid van het hoger beroep en de bevestiging van het bestreden vonnis. Hij vraagt appellant te veroordelen tot de kosten van het geding (rechtsplegingvergoeding EUR). De feiten Beide partijen zijn diamanthandelaars en zijn lid van één van de vier Antwerpse diamantbeurzen. Geïntimeerde leende aan appellant geld. Appellant erkende de schuld tot beloop van ,80 USD. Geïntimeerde beweerde dat er meer werd geleend en vorderde nog de betaling van USD in hoofdsom. Op 13 december 2004 ondertekenden partijen en de b.v.b.a. Impex Diam (hier geen partij) een arbitrageovereenkomst, waarin zij de beslechting van het geschil toevertrouwden aan de Algemene Verzoenings- en Scheidsraad binnen de Federatie der Belgische Diamantbeurzen v.z.w. Op 8 juli 2005 volgde een scheidsrechtelijke uitspraak, waarbij appellant werd veroordeeld tot betaling van ,80 US D, met aankleven. Op 9 augustus 2005 tekende appellant tegen deze uitspraak hoger beroep aan. Op 5 maart (of 27 maart) 2007 werd het hoger beroep van appellant door de Arbitrale kamer binnen de Federatie der Belgische Diamantbeurzen v.z.w., zetelend in hoger beroep, ongegrond verklaard. Deze beslissing werd per aangetekende brief van 17 april 2007 aan appellant ter kennis gesteld. Daarop heeft appellant de dagvaarding tot nietigverklaring van de arbitrale beslissing uitgebracht.

4 03378 Beoordeling Naar luid van zijn op 11 mei 2008 ter griffie van dit Hof neergelegde "syntheseberoepsbesluiten" vordert appellant de nietigverklaring van de arbitrale sententie in beroep van 5 maart 2007 of van 27 maart 2007 omdat het geschil niet vatbaar was voor arbitrage (art b Ger.W.) omdat het scheidsrecht zijn rechtsmacht of zijn bevoegdheden heeft overschreden (art d) Ger.W.), omdat de uitspraak in strijd is met de openbare orde (art a) Ger.W.), omdat de uitspraak niet met redenen omkleed is (art i) Ger.W.) en omdat de uitspraak tegenstrijdige bepalingen bevat (art j) Ger.W.). Van zijn kant is geïntimeerde, daarin gevolgd door de eerste rechter, van oordeel dat er helemaal geen aanleiding bestaat tot nietigverklaring van de scheidsrechterlijke uitspraak in beroep van 5 maart 2007 of van 27 maart De arbitrale uitspraak, waarover het hier gaat, is definitief. Ze kan enkel door een vordering tot nietigverklaring worden aangevochten. Bij art Ger. W. wordt voorgeschreven: "Een arbitrale uitspraak kan slechts worden bestreden voor de rechtbank van eerste aanleg door een vordering tot vernietiging in te stellen, en zij kan slechts worden vernietigd in de in dit artikel genoemde gevallen". De gevallen waarin tot nietigverklaring wordt besloten, worden op limitatieve wijze opgesomd in art en 3. Ger.W. Andere redenen kunnen niet tot nietigverklaring leiden. Het Hof stelt vast dat appellant terzake de nietigverklaring vordert van de betrokken scheidsrechterlijke uitspraak en redenen tot nietigverklaring van deze uitspraak inroept die voorzien zijn in laatstbedoelde wetsbepalingen, meer bepaald in:

5 0337' i. art a) Ger. W.: de uitspraak is in strijd met de openbare orde; ii. art b) Ger. W.: het geschil is niet vatbaar voor beslechting door arbitrage; iii. art d) Ger. W.: het scheidsgerecht heeft zijn rechtsmacht of zijn bevoegdheden overschreden; iv. art i) Ger.W.: de uitspraak is niet met redenen omkleed; v. art j) Ger.W: de uitspraak bevat tegenstrijdige bepalingen. De tijdigheid van de ingeroepen gronden wordt niet betwist. Aangaande de strijdigheid van de uitspraak met de openbare orde (art. 1704, 2. a) Ger.W.) Een arbitrale uitspraak kan geen afbreuk doen aan de regels van openbare orde. Appellant beroept zich op art. 6 van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (afgekort E.V.R.M.), inhoudende de behandeling van de zaak door een onafhankelijke en onpartijdige rechter. De verzaking om het geschil aan een scheidsgerecht te onderwerpen, zou, aldus appellant, onder dwang zijn gebeurd. Geïntimeerde betwist dat appellant onder dwang afstand heeft gedaan van zijn recht op een onpartijdige rechter, zoals voorzien in art. 6 E.V.R.M.. Appellant bewijst niet dat hij onder dwang de arbitrageovereenkomst heeft getekend. Overigens vordert appellant niet de nietigverklaring van deze overeenkomst. Appellant heeft vrijwillig verzaakt aan de waarborgen door art. 6 E.V.R.M. geboden.

6 Aangaande de vatbaarheid van het geschil voor arbitrage (art. 17Q4.2.b)Ger.W. Appellant houdt staande dat het onderhavige geschil niet vatbaar was voor beslechting door arbitrage. Het geschil zou niet gerelateerd zijn aan de diamanthandel maar louter een privé-geschil betreffen tussen twee natuurlijke personen die toevallig allebei lid waren van één der Antwerpse diamantbeurzen. Het zou gaan om een privé-lening door geïntimeerde aan appellant. Appellant zou zijn gedwongen om zich akkoord te verklaren met de behandeling van het geschil door arbitrage, georganiseerd door de Federatie der Belgische Diamantbeurzen. Geïntimeerde is van oordeel dat over een geldlening een dading kan worden aangegaan. Beide partijen zouden bekwaam zijn om een dading te sluiten. Bij art Ger. W. wordt voorgeschreven: "Elk geschil dat reeds is ontstaan of nog kan ontstaan uit een bepaalde rechtsbetrekking, waarover een dading mag worden aangegaan, kan bij overeenkomst aan arbitrage worden onderworpen. leder die bekwaam of bevoegd is om een dading aan te gaan, kan een overeenkomst tot arbitrage sluiten. De publiekrechtelijke rechtspersonen kunnen, onverminderd het bepaalde in de bijzondere wetten, slechts een overeenkomst tot arbitrage sluiten indien de overeenkomst de beslechting van een geschil betreffende de totstandkoming of de uitvoering van een overeenkomst tot doel heeft. De voorwaarden die golden voor het sluiten van het contract waarvan de uitvoering aan arbitrage wordt onderworpen gelden eveneens voor het sluiten van de overeenkomst tot arbitrage. Daarenboven mogen de publiekrechtelijke rechtspersonen in alle aangelegenheden, bepaald bij wet of bij een in Ministerraad overgelegd koninklijk besluit, overeenkomsten tot arbitrage sluiten. Het besluit mag eveneens de voorwaarden en de regels van totstandkoming van de overeenkomst bepalen".

7 /AR/2493 Het geschil tussen de partijen is ontstaan uit een rechtsbetrekking waarover een dading mag worden aangegaan. De partijen waren bekwaam en bevoegd om een dading aan te gaan. Zij zijn geen publiekrechtelijke rechtspersonen en derhalve niet onderworpen aan de dienaangaande geldende beperkingen inzake arbitrage. Bijgevolg waren en zijn de partijen ertoe gerechtigd hun geschil aan arbitrage te onderwerpen. Aangaande de overschrijding door Ihet schairisgerecht van zijn rechtsmacht of hevoegdhédenfart d) Ger.W. Appellant beweert dat het scheidsrecht zijn bevoegdheid heeft overschreden door zich niet onbevoegd te verklaren en uitspraak te doen over een niet-professioneel geschil waarop de arbitrageverplichting van het Gelijkluidend Reglement voor de Antwerpse Diamantbeurzen niet van toepassing zou zijn. Geïntimeerde doet opmerken dat de aard van het geschil irrelevant is om de bevoegdheid van het scheidsgerecht te beoordelen. Het scheidsgerecht zou zijn bevoegdheid ontlenen aan de door beide partijen zonder voorbehoud ondertekende arbitrageovereenkomst. Het Hof stelt vast dat de arbiters zich in hun arbitrale beslissing hebben gehouden aan de door beide partijen ondertekende arbitrageovereenkomst van 13 december Appellant heeft door deze overeenkomst zonder voorbehoud te ondertekenen de bevoegdheid en de rechtsmacht van het arbitraal college aanvaard. Voor zoveel als nodig herinnert het Hof eraan dat de hier besproken argumentatie van de appellant door de Algemene Verzoenings- en Scheidsraad bij de scheidsrechtelijke uitspraak terzijde werd geschoven, en dat die Scheidsraad zich bevoegd heeft verklaard om kennis te nemen van de vordering van geïntimeerde en deze vordering ook ontvankelijk heeft verklaard. Overigens op grond van art. 39 van het Gelijkluidend Reglement voor de Antwerpse Diamantbeurzen was appellant ertoe verplicht alle geschillen met andere leden van één van de diamantbeurzen aan arbitrage te onderwerpen. In dat artikel is geen beperking voorzien

8 met betrekking tot de aard van geschillen (privé dan wel in verband met de beroepsuitoefening). Van toepassing van art d) Ger. W. kan dan ook geen sprake zijn. Aangaande het niet met redenen omkleed zijn van de arbitrale beslissing (art, 17Q4.2.J) Ger.W) Appellant voert aan dat de bestreden scheidsrechtelijke uitspraak onvolledig en gebrekkig is en bijgevolg niet met redenen omkleed is. Er zouden daarin gevolgtrekkingen zijn gemaakt in strijd met de regels aangaande de bewijsvoering. Geïntimeerde zou in de arbitrale procedure geen enkel bijkomend stuk hebben voorgelegd en het bewijs van zijn vordering hebben beperkt tot een eenvoudig kattebelletje, dat geenszins de hoedanigheid van een schuldbekentenis zou hebben. Geïntimeerde laat gelden dat bij de vordering tot nietigverklaring van de arbitrale uitspraak de zaak niet opnieuw mag worden onderzocht. Er zou enkel moeten worden nagegaan of er werd geantwoord op alle door partijen in hun conclusie opgeworpen middelen. Het scheidsgerecht zou in de arbitrale uitspraak in de beoordeling van de grond van de zaak alle door de partijen geformuleerde middelen hebben beantwoord. Het Hof dient enkel na te gaan of de motiveringsplicht werd nageleefd zonder in te gaan op inhoudelijke details of de relevantie van de motieven. Over de toegepaste bewijsregels uitspraak doen, houdt een beoordeling ten gronde in. Daarop mag er geen controle worden uitgeoefend. De argumentatie van appellant in dit verband is dan ook niet relevant. De arbitrale beslissing is voldoende gemotiveerd. Het geschil werd op een duidelijke wijze beslecht. Alle door partijen ontwikkelde middelen werden beantwoord.

9 0337^1 Aangaande het bevatten van tegenstrijdige bepalingen (art j)ger.w.) Omdat de uitspraak op pag. 1 vermeldt dat de zaak op 5 maart 2007 werd uitgesproken, terwijl pag. 9 vermeldt "Antwerpen 27 maart 2007" zou volgens appellant de uitspraak behept zijn met een tegenstrijdigheid. Geïntimeerde is van oordeel dat de aangehaalde data geen deel uitmaken van het overwegend of hét beschikkende gedeelte van de uitspraak. De afwezigheid van een datum, laat staan de aanwezigheid van twee onderscheiden data zou geen aanleiding kunnen geven tot vernietiging van de uitspraak. Appellant zou gebruik hebben moeten maken van art bis Ger.W. om binnen de dertig dagen na de kennisgeving van de uitspraak aan het scheidsgerecht uitlegging en/of verbetering te vragen. Uit de lezing van de arbitrale uitspraak in zijn geheel blijkt duidelijk wat het oordeel van de arbiters is. De vermelding van de datum van de uitspraak heeft geen enkele relevantie met betrekking tot de beoordeling van de zaak ten gronde. Aangaande de partijdigheid van het arbitraal college (art 1704? f) Ger.W.) Appellant is van mening dat het arbitraal college partijdig was nu de Eerste voorzitter van de Federatie der Belgische Diamantbeurzen v.z.w. in verband met de datum van de uitgesproken arbitrale beslissing een aan hem door de raadslieden van geïntimeerde toegezonden fax van 8 november 2007 bij fax van dezelfde datum heeft beantwoord. Geïntimeerde stelt dat het slechts gaat om een bewering, waarvan geen bewijzen wordt bijgebracht. Er is geen sprake van enige partijdigheid in hoofde van de arbiters. De raadslieden van geïntimeerde hebben de fax van 8 november 2008 gericht aan de eerste voorzitter van de Federatie der Belgische Diamantbeurzen en niet aan de arbiters die uitspraak

10 0337?. hebben gedaan. Op het ogenblik van de verzending van die fax waren de debatten al gesloten. Appellant brengt geen enkel ander element bij op grond waarvan zij zich steunt om het arbitraal college van partijdigheid te verdenken. Samenvattend is het Hof van oordeel dat in de gegeven omstandigheden er geen reden is tot nietigverklaring van de aangevochten arbitrale beslissing. Het bestreden vonnis wordt bevestigd. De gerechtskosten Het onderhavige geschil heeft betrekking op een niet in geld waardeerbare vordering, waarvoor krachtens artikel 3 van het Koninklijk Besluit van het basisbedrag van de rechtsplegingvergoeding EUR bedraagt. Partijen zijn het erover eens dat het hier gaat om een complexe zaak en dat een rechtsplegingvergoeding van EUR gerechtvaardigd is. Bij toepassing van art. 1017, eerste lid Ger. W. wordt appellant als de in het ongelijk gestelde partij veroordeeld tot betaling van de rechtsplegingvergoeding in hoger beroep. De hierboven bedoelde gedingkosten hebben enkel betrekking op de kosten gevallen in hoger beroep. Over de gedingkosten gevallen in eerste aanleg werd, bij het bestreden vonnis, reeds geoordeeld. Het bestreden vonnis wordt ook in dat opzicht bevestigd. OM DIE REDENEN; Het Hof, beslissend op tegenspraak; Gelet op art. 24 van de wet van 15 juni 1935; Ontvangt het hoger beroep doch verklaart het ongegrond; Bevestigt het bestreden vonnis.

11 ,1 11 Veroordeelt appellant tot de kosten van het hoger beroep, aan de zijde van geïntimeerde begroot op een rechtsplegingvergoeding van 5.000,00 EUR. Aldus gedaan en uitgesproken in openbare terechtzitting van ZESTIEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN NEGEN, waar aanwezig waren: M.BAX M. BLEYENBERGH R. LYEN C. DE WINTER Voorzitter Raadsheer Raadsheer Griffier * - M.BAX

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer:

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer: Nummer: Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, 15te bis KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5951 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/2739 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 7 januari 2014 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2012/AR/3315 Niet aan te bieden aan de ontvanger Eindarrest

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 06 maart 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/305 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/305 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen. Arrest

Hof van beroep Antwerpen. Arrest Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 7 april 2014 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2012/AR/1196 Niet aan te bieden aan de ontvanger Eindarrest

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2842 Datum van uitspraak 25 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/1591 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5987 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/709 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Arrestnummer 2012/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Repertoriumnummer 2012/9524 Datum van uitspraak 5 november 2012 Rolnummer op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR 2012/AR/1737 Niet

Nadere informatie

6tt161. 4fi HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL. zetelend in burgerlijke zaken, na beraad, wijst volgend arrest

6tt161. 4fi HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL. zetelend in burgerlijke zaken, na beraad, wijst volgend arrest Nr.: 6tt161 A.R. Nr.: 2012/ AR/ 1017 Rep. m.: 2012/ 4fi Afschrift in uitvoering van het Gerechtelijk Wet.boek Vrij van recht art. 280-2 WJUlG. HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL l'r kamer, zetelend in burgerlijke

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2532 Datum van uitspraak 18 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/695 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 19 februari 2014 op op op Rolnummer BUR BUR BUR est 2012/AR/1747 Hof van beroep Antwerpen Arrest Aangeboden

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2009/AA/408 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Gezinsbijslag OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN In de zaak van:

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 27 JANUARI 2006 C.04.0201.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.04.0201.N V. A., Mr. Cécile Draps, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen D. P. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF Het cassatieberoep

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Arrestnummer 2012/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Repertoriumnummer 2012/11205 Datum van uitspraak 24 december 2012 Rolnummer op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR 2011/AR/752 Niet

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/ Datum van uitspraak 30 september 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/2465 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Zitting van:

Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Zitting van: Nummer: Rep. nr.: 2009/ Zitting van: 18 maart 2009 Eindarrest 2008/PR/10 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen:

Nadere informatie

In zake: 2009/AR/3461

In zake: 2009/AR/3461 Nummer: Rep.: 2011/ Zitting van: 30 mei 2011 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdende te ANTWERPEN, ZEVENDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest uitgesproken: Eindarrest In zake:

Nadere informatie

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B.,

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B., 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 FEBRUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : BVBA B., Appellante, die op de

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Antwerpen Onderwerp Arbeidsreglementering. Havenarbeid. Principe. Havenarbeid door erkende havenarbeiders. Vordering tot nietigverklaring van de intrekking van de vergunning van

Nadere informatie

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te 18-04-2014 REP. NR. UITGIFTE AFGELEVERD AAN OP BUR NR; KOSTEN BLZ; X 1.75 EUR = EUR HET VREDEGERECHT VAN HET DERDE KANTON TE BRUGGE HEEFT HET HIERNAVOLGEND VONNIS VERLEEND : IN DE ZAAK INZAKE :, geboren

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen. Arrest

Hof van beroep Antwerpen. Arrest Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 13 januari 2014 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2012/AR/276 Niet aan te bieden aan de ontvanger Eindarrest

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 8 JUNI 2012 C.11.0735.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0735.N BELGISCHE STAAT, minister van Binnenlandse Zaken, Mr. Michel Mahieu, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen A. D. I. RECHTSPLEGING

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/ Datum van uitspraak 14 oktober 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/2386 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/15 Eindarrest op tegenspraak (verzending naar hof van beroep te Antwerpen in toepassing van artikel 643 van het Gerechtelijk Wetboek) tweede

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 NOVEMBER 2013 C.12.0405.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.12.0405.F C. B., Mr. Caroline De Baets, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. X. D. en, 2. V. B, Mr. Michèle Gregoire, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 12 SEPTEMBER 2014 C.13.0232.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0232.N SYRAL BELGIUM nv, met zetel te 9300 Aalst, Burchtstraat 10, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Caroline De Baets, advocaat

Nadere informatie

In zake: 2010/AR/3198

In zake: 2010/AR/3198 Nummer: Rep. nr.: 2011/ Zitting van: 8 maart 2011 Tussenarrest Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: In zake:

Nadere informatie

Recht doende in burgerlijke zaken, heeft het volgende arrest uitgesproken: In zake: 2009/AR/ (Antwerpen), ap pe 1 1 anten,

Recht doende in burgerlijke zaken, heeft het volgende arrest uitgesproken: In zake: 2009/AR/ (Antwerpen), ap pe 1 1 anten, Nummer: 2S4H Rep. nr.: Zitting van: Het Hof van beroep te Antwerpen, zitting houdend te Antwerpen, ZESDE KAMER, Recht doende in burgerlijke zaken, heeft het volgende arrest uitgesproken: In zake: 2009/AR/992

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 13 JUNI 2005 S.04.0109.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.04.0109.N.- B. J., eiser, vertegenwoordigd door Mr. Huguette Geinger, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1000 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 DECEMBER 2006 F.05.0019.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.05.0019.N 1. S.W., en zijn echtgenote, 2. O.W., eisers, vertegenwoordigd door mr. Pierre van Ommeslaghe, advocaat bij het Hof van

Nadere informatie

Gerechtelijk wetboek. Eerste deel : Algemene beginselen 1-57

Gerechtelijk wetboek. Eerste deel : Algemene beginselen 1-57 Gerechtelijk wetboek Eerste deel : Algemene beginselen 1-57 Tweede deel : Rechterlijke organisatie Boek I : Organen van de rechterlijke macht 58-287quater Boek II : Gerechtelijke ambten 288-427quater Boek

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer 2013 / Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Datum van uitspraak 25 februari 2013 Rolnummer 2011/AR/2083 op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

Rolnummer 4792. Arrest nr. 65/2010 van 27 mei 2010 A R R E S T

Rolnummer 4792. Arrest nr. 65/2010 van 27 mei 2010 A R R E S T Rolnummer 4792 Arrest nr. 65/2010 van 27 mei 2010 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag betreffende de artikelen 4, 2, en 6, 2, van de wet van 15 juni 1935 op het gebruik der talen in gerechtszaken,

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Brussel Onderwerp Dagvaarding van een tijdelijke vereniging/vennootschap. Ontbreken van rechtspersoonlijkheid Datum 26 oktober 2009 Copyright and disclaimer Gelieve er nota

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN 14 JULI 2009

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN 14 JULI 2009 ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN 14 JULI 2009 Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2090373 OPENBARE TERECHTZITTING VAN VEERTIEN JULI TWEEDUIZEND EN NEGEN Gino V., wonende te 9120 Beveren-Waas, ( ) appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 MAART 2015 C.13.0358.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0358.F MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL, Mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen M. S.,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 APRIL 2011 7e KAMER SOCIALEZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - beroep Bureau Juridische Bijstand tegensprekelijk (art. 747, 2, Ger.

Nadere informatie

A R R E S T. In zake : de prejudiciële vraag betreffende artikel 704 van het Gerechtelijk Wetboek, gesteld door het Arbeidshof te Antwerpen.

A R R E S T. In zake : de prejudiciële vraag betreffende artikel 704 van het Gerechtelijk Wetboek, gesteld door het Arbeidshof te Antwerpen. Rolnummer 2268 Arrest nr. 29/2002 van 30 januari 2002 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag betreffende artikel 704 van het Gerechtelijk Wetboek, gesteld door het Arbeidshof te Antwerpen. Het Arbitragehof,

Nadere informatie

Arbeidshof te Antwerpen AFDELING HASSELT

Arbeidshof te Antwerpen AFDELING HASSELT ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Arbeidshof te Antwerpen AFDELING HASSELT ARREST Rep. Nr Tweede Kamer Tegensprekelijk tussenarrest toestaan van kantonnement (arbeidsovereenkomst voor bedienden) A.R. 2011/AH/298

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 1e blad. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de zaak:

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5945 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/2522 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 19 december 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/890 Arbeidshof te Brussel vijfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/890 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5938 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/2054 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MEl 2012 ge KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT ZELFSTANDIGEN - bijdragen zelfstandigen tegensprekelijk heropening van

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2015:5812

ECLI:NL:RBAMS:2015:5812 ECLI:NL:RBAMS:2015:5812 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 23-06-2015 Datum publicatie 04-09-2015 Zaaknummer CV EXPL 14-22777 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 APRIL 2013 C.12.0285.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.12.0285.F M. L. Mr. John Kirkpatrick, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen M. H. Mr. François T Kint, advocaat bij het Hof van Cassatie.

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5954 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/3245 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

De nieuwe Belgische arbitragewet

De nieuwe Belgische arbitragewet Belgisch Nederlands Colloquim Zee en Vervoersrecht 25/09/2014 De nieuwe Belgische arbitragewet door Sigrid Van Rompaey 14/10/2014 1 I. Historiek II. België een UNCITRAL land III. Arbitreerbaarheid IV.

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/ Datum van uitspraak 18 november 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/3246 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. A.R.Nr. 42.787 le blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. DERDE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In.de zaak: v Kathy, Appellante,

Nadere informatie

KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in gedwongen tussenkomst en vrijwaring - ter terechtzitting vertegenwoordigd door Mr

KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in gedwongen tussenkomst en vrijwaring - ter terechtzitting vertegenwoordigd door Mr Arr. Nr. K/1668/12 Rep. Nr. 2012/2991 ARREST VAN HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN KAMER VAN INBESCHULDIGINGSTELLING INZAKE VAN 2008/BB/908-2011/BV/125 KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in

Nadere informatie

2) Mevrouw M. K, - geïntimeerde sub 2 - in persoon aanwezig

2) Mevrouw M. K, - geïntimeerde sub 2 - in persoon aanwezig Nr. arrest: 2011/ Rep.nr.: 2011/ Zitting van: 07 november 2011 EINDARREST PG JEUGD 2011/BC11/524-2011/3895 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, ZESTIENDE BIS KAMER, recht doende in burgerlijke

Nadere informatie

Hockeyclub La Gantoise, afdeling van de vzw ARA La Gantoise, met zetel te 9050 Gentbrugge, KBOnr. 0949.181.871 (hockey@gantoise.

Hockeyclub La Gantoise, afdeling van de vzw ARA La Gantoise, met zetel te 9050 Gentbrugge, KBOnr. 0949.181.871 (hockey@gantoise. Arbitrale Beslissing van 12 januari 2015 In zake: Hockeyclub La Gantoise, afdeling van de vzw ARA La Gantoise, met zetel te 9050 Gentbrugge, KBOnr. 0949.181.871 (hockey@gantoise.be), bijgestaan door meester

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Arrestnummer 2012/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Repertoriumnummer 2012/10691 Datum van uitspraak 10 december 2012 Rolnummer op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR 2011/AR/883 Niet

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI 2008. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief In de zaak : De Gemeenschappelijke Kas MENSURA, met maatschappelijke

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Rechtbank van Eerste Aanleg te Antwerpen Onderwerp Schatting van aandelen. Controleschatting. Vonnis. Exceptie van gewijsde Datum 27 juni 2007 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 20 SEPTEMBER 2010 S.09.0039.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.09.0039.N D.A., eiser, vertegenwoordigd door mr. Bruno Maes, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1000 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 DECEMBER 2015 D.14.0010.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. D.14.0010.N F. S., eiser, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 2000 Antwerpen,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 JUNI 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 MEI 2008 C.05.0223.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.05.0223.F AXA BELGIUM, naamloze vennootschap, Mr. Michel Mahieu, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. B. P., 2. AXA BELGIUM, naamloze

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 APRIL 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : De Heer M. L., Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 2 MAART 2012 C.11.0089.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0089.F 1. J-Cl. B., 2. M. S., Mr François T Kint, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. D-A. cvba, 2. P. D., 3. V. A., Mr. Pierre

Nadere informatie

sectie burgerlijke rechtbank

sectie burgerlijke rechtbank V vdn het grfffllraeht art." 2 W. Reg..i...!ge:.:. :n ui ertng v n art 792 Ger. v :.. _" Repertoriumnummer 18/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Kennisgeving J art. aan Griffienummer 18/ Rolnummer

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 MEI 2015 C.13.0615.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0615.N Ch. V., eiseres, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 2000 Antwerpen,

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Uitgifte Repertoriumnummer Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 5 november 2014 op op op Rolnummer BUR BUR BUR 2014/AR/1866 rrest pige tenuitvoerlegging Hof van beroep

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2534 Datum van uitspraak 18 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/1206 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Arrestnummer 2012/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Repertoriumnummer 2012/9772 Datum van uitspraak 12 november 2012 Rolnummer op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR 2011/AR/633 Niet

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 8 OKTOBER 2009 C.08.0316.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.08.0316.N E.H., eiser, vertegenwoordigd door mr. Willy van Eeckhoutte, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 9051 Gent,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 12 september 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/282 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/282 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK TE ANTWERPEN VAN 8 MEI 2014

ARBEIDSRECHTBANK TE ANTWERPEN VAN 8 MEI 2014 A. R. Nr. 13/469/A ARBEIDSRECHTBANK TE ANTWERPEN VAN 8 MEI 2014 INZAKE : V. D. E. MARC, wonende te 2060-Antwerpen, ( ). EISENDE PARTIJ, vertegenwoordigd door Mr. L. D. M., advocaat, 2000- Antwerpen, (

Nadere informatie

TTC IMMO MORTSEL, feitelijke vereniging, waarvan de feitelijke zetel gevestigd is te Mortsel, Maalderijstraat 22-24

TTC IMMO MORTSEL, feitelijke vereniging, waarvan de feitelijke zetel gevestigd is te Mortsel, Maalderijstraat 22-24 ARBRITRALE BESLISSING - 12 September 2013 BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT In zake: TTC IMMO MORTSEL, feitelijke vereniging, waarvan de feitelijke zetel gevestigd is te Mortsel, Maalderijstraat 22-24

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 1 maart 2016 Rolnummer op JGR 2015/AB/523 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/523 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 3 MAART 2008 C.05.0476.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.05.0476.F CLINIQUES UNIVERSITAIRES SAINT-LUC, vereniging zonder winstoogmerk, Mr. François T Kint, advocaat bij het Hof van Cassatie,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 1 APRIL 2014 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: L. D.K., appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling leper

Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling leper Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt a an 2015 lufi Datum van uitspraak 09/10/2015 Rolnummer op op op C 15/382/A Niet aan te bieden aan de ontvanger Rechtbank van eerste

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België. Arrest

Hof van Cassatie van België. Arrest 16 NOVEMBER 2009 C.09.0135.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.09.0135.N LANDSBOND DER CHRISTELIJKE MUTUALITEITEN, met zetel te 1031 Brussel, Haachtsesteenweg 579, eiser, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5416 Datum van uitspraak 10 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/2184 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Beroep te Antwerpen Onderwerp Faillissement. Afsluiting. Geldsommen ontdekt na afsluiting. Deposito- en Consignatiekas. Vordering tot vrijgave door schuldeiser. Te richten tegen vereffenaars

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 SEPTEMBER 2007 S.07.0003.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.07.0003.F A. T., Mr. Michel Mahieu, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN LUIK.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 26 JUNI 2014 C.13.0336.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0336.N 1. SANDOZ nv, met zetel te 2870 Puurs, Lichterveld 7, 2. ACCORD HEALTHCARE bv, vennootschap naar Nederlands recht, met zetel

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 26 FEBRUARI 2015 C.13.0324.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0324.F 1. M. C., 2. N. L., Mr. Paul Lefèbvre, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. J.-P. D. W., 2. B. D. W., 3. C. D. W.,

Nadere informatie

JURIDAT. Nummer : Rep. : 2010/

JURIDAT. Nummer : Rep. : 2010/ JURIDAT Nummer : Rep. : 2010/ Zitting van : 10 maart 2010 Eindarrest Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANT- WERPEN, 3e KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen : In zake

Nadere informatie

1tw ~~~ bedrag' {, lil f) / dd. 00>5974 ~ I ingeschreven in het. ...-d... e Blad -- 1\:1:, ~. ;'c', :(:)ren :(>::'~;,-, ;7S C,~:i~u wn.

1tw ~~~ bedrag' {, lil f) / dd. 00>5974 ~ I ingeschreven in het. ...-d... e Blad -- 1\:1:, ~. ;'c', :(:)ren :(>::'~;,-, ;7S C,~:i~u wn. ... *---------------~.. -- "...-d... e Blad -- 00>5974 ~ Rep. 23-0g Zitting van : 8 APRIL 2004 Het HOF VAN BEROEP zitting houdend te ANTWERPEN VIJFDE KAMER rechtdoend in burger-lijke zaken heeft het volgend

Nadere informatie

HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN Arrest van 15 oktober 2002 - Rol nr 2001/AR/ 328

HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN Arrest van 15 oktober 2002 - Rol nr 2001/AR/ 328 HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN Arrest van 15 oktober 2002 - Rol nr 2001/AR/ 328 Une indemnité de non-concurrence est une rémunération Arrêt Gelet op de door de wet vereiste processtukken in behoorlijke vorm

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België C.09.0590.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.08.0323.F 1. A. B. en, 2. H. K., Mr. Paul Alain Foriers, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. J. T. en, 2. N. Z, Mr. Michel Mahieu, advocaat

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp Bewijs van eigendomsrecht op basis van dertigjarige verjaring wegens dertig jaar deugdelijk bezit. Bewijslast (artikel 1315 BW en artikel 870 Ger. W.). Dubbelzinnig

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2307 Datum van uitspraak 11 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2010/AR/2641 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp Gerechtelijke vereffening-verdeling. Artikel 1207 e.v. Ger. W. Deelakkoorden: geldigheid en bindende kracht. Artikel 1447 BW betreffende de overname van de gezinswoning

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 23 OKTOBER 2003 C.01.0365.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.01.0365.N M.T. eiser, vertegenwoordigd door Mr. Adolf Houtekier, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 2800 Mechelen,

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Faillissement. Bevrijding kosteloze zekerheidsteller. Geen economisch belang. Verbintenis in verhouding tot inkomsten en vermogen Datum 17 november 2008 Copyright

Nadere informatie

inachtneming van het bepaalde in artikel 4 voorlegt aan de geschillencommissie.

inachtneming van het bepaalde in artikel 4 voorlegt aan de geschillencommissie. Geschillenreglement VViN Artikel 1 - Definities In dit reglement gelden de volgende definities: 1. Eiser: de partij die een verzoek tot beslechting als bedoeld in lid 7 van dit artikel met inachtneming

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 6 MAART 2015 F.14.0021.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.14.0021.N RENT AND VENDING nv, met zetel te 9930 Zomergem, Oude Staatsbaan 10/A, eiseres, met als raadsman mr. Bart Coopman, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 JANUARI 2006 C.05.0190.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.05.0190.N B.J., eiser, vertegenwoordigd door mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1050 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 JANUARI 2006 C.04.0184.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.04.0184.N FIAT AUTO BELGIO, naamloze vennootschap, met zetel te 1140 Brussel, Genèvestraat 175, eiseres, vertegenwoordigd door mr.

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008 A.R. 2060328 Eindarrest op tegenspraak ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008 CENTRUM VOOR GELIJKHEID VAN KANSEN EN VOOR RACISMEBESTRIJDING, met maatschappelijke zetel te 1000

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 NOVEMBER 2016 C.16.0142.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.16.0142.F W. D., Mr. Michèle Grégoire, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. I. H., Mr. Jacqueline Oosterbosch, advocaat bij

Nadere informatie

appellante, hebbende als raadsman mr. Eric Pringuet, advocaat met kantoor te 9031 Gent (Drongen), [ ],

appellante, hebbende als raadsman mr. Eric Pringuet, advocaat met kantoor te 9031 Gent (Drongen), [ ], Text of the decision Hof van beroep te Gent 12 de BIS Kamer Terechtzitting van 28-06-2006 Nr. 2003/A.R./168 in de zaak van: VOF VERBURG CHAMPIGNONS, vennootschap naar Nederlands recht met maatschappelijke

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 JANUARI 2015 F.14.0007.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.14.0007.F 1. J. B. en 2. M. D., Mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen BELGISCHE STAAT, minister van Financiën,

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Vennootschappen. Vereffening. Sluiting van de vereffening. Gevolgen. Procedures aanhangig vóór de sluiting van de vereffening Datum 5 oktober 2009 Copyright and

Nadere informatie