NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren"

Transcriptie

1 Jaargang 6 nr. 6, september 2015 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via vos.klok@planet.nl. Bijdragen voor de volgende Nieuwsbrief graag uiterlijk 10 oktober 2015 inleveren. Website. Op onze website kunt u altijd informatie vinden over activiteiten die in onze afdeling plaatsvinden en ook de foto s die gemaakt worden tijdens deze activiteiten. De website is te bekijken via en dan Provinciale afdelingen, enz. We starten weer met een nieuw seizoen en onze eerste afdelingsavond vindt plaats op dinsdag 15 september as. in het Brinkhotel, aanvang uur. Entree 5, - (graag gepast betalen) Na het huishoudelijke gedeelte komt de heer Hans Fidder ons vertellen over 200 jaar nering in Zuidlaren met behulp van een powerpoint-presentatie. Het belooft weer een avond te worden vol herinneringen: verdwenen winkels en winkeliers, venters en wat dies meer zij komen even weer in beeld. Het bestuur verheugt zich er op u allen weer te kunnen begroeten!

2 Mededelingen *Vlaggetjes maken. Het is gebleken dat er nog vragen zijn over het verzoek van de Jubileumcommissie om per lid 3 vlaggetjes te maken, Een voorbeeld met informatie heeft in een eerdere Nieuwsbrief gestaan. Om ieder weer bij te brengen is een voorbeeldvlag met alle benodigde informatie bijgevoegd als laatste pagina van deze Nieuwsbrief. Even het voorbeeld uitknippen en aan de slag. Veel succes! 12 *RABO Clubkas Campagne De RABO in Assen en Noord-Drenthe stelt beschikbaar voor verenigingen en stichtingen in hun werkgebied. Geïnteresseerde Verenigingen moeten zich vόόr 20 september aanmelden via de website. Elke vereniging moet aangeven voor welk doel ze het eventuele geld willen gebruiken: voor het organiseren van activiteiten voor een breder publiek, voor aanschaf van materiaal, muziekapparatuur, clubkleding, etc. De vereniging kan zich aanmelden via en een verenigingslid, die lid is van de RABO. Tussen 1 en 13 oktober kunnen alleen leden van de RABO stemmen op een bepaalde vereniging. De vereniging of stichting die de meeste stemmen heeft gekregen, krijgt ook het meeste geld. Het bestuur heeft besloten ook onze vereniging aan te melden. *Tijdschriftenruil Achter in de zaal staat weer een tafel klaar voor de te ruilen tijdschriften. Hebt u tijdschriften waarmee u toch niets meer doet dan neemt u deze mee naar de afdelingsavond. (Maximaal 3 per persoon). Iemand anders heeft er misschien weer veel plezier van! Wilt u uw tijdschriften die aan het eind van de avond zijn blijven liggen, zelf even weer mee naar huis nemen Oproep: In verband met de Doemorgen Knutselen met waxinecupjes vragen we aan u om de uitgebrande waxinelichtjes niet weg te doen, maar te verzamelen en aan Mona Bodde te geven. Op de eerstvolgende afdelingsavond krijgt u meer informatie. Agrarische Commissie Agrarische Dag De excursie op dinsdag 6 oktober gaat naar Nijeveen. We vertrekken om 8 uur vanaf de Brink. De dames die de kosten voor de bus ( 7,--) nog niet hebben betaald worden verzocht dit te doen vóór het instappen van de bus. Verwacht wordt dat we tussen uur en uur weer terug zijn in Zuidlaren. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Andrea Fluks, tel: of afluks@infoflu.nl Namens de contactpersoon van de agrarische commissie, Andrea Fluks.

3 Reiscommissie. Middagfietstocht. De middagfietstocht is op 24 september, we gaan naar Amaranta in Gieten. Kosten: 3,50 per persoon, dit is inclusief 2 koffie met cake/ koek en een rondleiding met uitleg. We vertrekken om uur vanaf de Brink. Namens de Reiscommissie: Betsie Dontje ( ) Handwerken en textiele werkvormen *Handwerken heet nu: Werken met textiele materialen Ik heb nog veel kreatieve ideeën: * met lapjes * met viltwol * met borduurgaren * met SASHIKO quilten, enz. Doe mee op de 1 e dinsdagmiddag van de maand, te beginnen dinsdag 6 oktober as. Van uur tot uur in De Ludinge, Ludinge 4 te Zuidlaren. Veel gezellig werk is mogelijk en vraag een vriendin mee die geïnteresseerd is. Kosten per keer, incl. beginmateriaal 7,50 per persoon. Voor de organisatie is opgave per telefoon wel nodig Bep van Gelder, telefoon Vrouwen van Nu, afd. Zuidlaren.

4 *Uitnodiging van het Kenniscentrum Handwerken en Textiele Werkvormen Op dinsdag 15 september 2015 wordt het provinciale handwerkseizoen geopend. In de Voorhof te Westerbork is dan een informatie- en inspiratiemorgen voor alle leden in de provincie. Let op: wel de ledenpas meenemen! (Zie ook het Vrouwen van Nu blad van augustus, blz. 23!) U ontvangt informatie over: Het nieuwe thema voor het komende seizoen, de data en locatie voor de expositie Het aanbod van nieuwe cursussen. En, let op de laatste kans om alle Drentse glamourbenen (nog) een keer te zien!!! Inspiratie: U kunt dan kennismaken met de techniek kantborduren en er wordt een begin gemaakt met een werkstukje. Meerdere voorbeelden zullen inspireren om deze techniek verder uit te diepen. Let op: naaigerei meebrengen! Opgave is niet nodig,.. komen, ja graag! Plaats: De Voorhof, Hoogeveenseweg 4, Westerbork Datum: 15 september 2015 Tijd: uur (Zaal open om 9.00 uur) Kosten: 15,-, dit is inclusief materiaal en consumpties Betalen aan de zaal Zangkoor Het zangkoor begint op maandagmiddag 14 september weer te zingen in De Ludinge van tot Kom gerust een keer langs om te zien hoe fijn het is om met elkaar te zingen. Elly Houwen. Mutaties Opzegging per 1 januari 2016: Mevr. G. Rumpff-Klunder, Ludinge 13-56, 9471JD Zuidlaren (Mevrouw Rumpff is meer dan 60 jaar lid geweest van de Vrouwen van Nu!) Bedankjes Mevrouw Van Weerden is geopereerd aan haar schouder en verbleef 8 weken in Maartenshof. Langs deze weg bedankt ze voor de bloemen die ze kreeg van het bestuur. Hartelijk dank voor de mooie bloemen en de belangstelling die ik ontving na mijn rugoperatie in Nijmegen. Vriendelijke groet, Jopie Grave Hartelijk dank voor de kaarten tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis en voor de bloemen bij mijn thuiskomst. Bouchien Tepper- Begeman Allemaal heel hartelijk bedankt voor de kaartjes en telefoontjes tijdens mijn griepperiode. Gé Tijdens Hartelijk dank voor de bloemen die ik heb ontvangen voor mijn 80 e verjaardag. Annechien Karsens Lisette Schouten bedankt heel hartelijk voor de bloemen na haar heup-operatie Mevrouw De Haan bedankt heel hartelijk voor de kaart ter gelegenheid van haar verjaardag.

5 Engelse les. Aankomende winter willen we voor De vrouwen van Nu die daar belangstelling voor hebben een conversatie cursus Engels aanbieden. Een vreemde taal leren of onderhouden is goed voor ons brein, een soort hersengymnastiek, het is ook gezellig en informatief. Als er veel belangstelling is kan de cursus ook gesplitst worden in beginners en iets gevorderden. Het is de bedoeling het Engels op te halen en het een keer in de week te spreken. De groepsgrootte zal ongeveer 10/12 mensen zijn, waarschijnlijk is het op donderdagmorgen of middag. De les duurt ongeveer 1,5 uur. Het is handig om woordenboeken te hebben, het lesmateriaal wordt bij voorkeur via de mail toegezonden. Bij minder dan 10 deelnemers gaat het niet door, of eventueel mogen niet-leden deelnemen. De kosten zijn ongeveer 75,00 voor 10 lessen: 4 in oktober, 4 in november en 2 in december. Eventueel een vervolg in januari. Opgave: op de afdelingsavond van 15 september gaat er een intekenlijst rond. Telefonisch opgeven of per kan ook: graag bij voorkeur bij Ank Diemers, telefoon of ankdiemers@gmail.com. (graag vόόr 15 september). Ank Diemers Doemorgens *Doe-morgen knutselen met waxine-cupjes. We maken een " schilderij " of een " roos ". Voorbeelden zijn op de avond van 15 september te zien. Dit ook in het kader van hergebruik van afval...! Meenemen, afhankelijk van wat u gaat maken: -een paneeltje of stevig karton, of beide... -lijm, dubbelzijdig plakband of een lijmpistool -minimaal 15 cupjes (zie oproep bij de mededelingen ) -oude CD, om de roos te maken -wat u verder erin of bij wilt plakken, bv. grote kralen, dopjes, steentjes, enz. Voor het maken van de roos is een deegroller of een fles wel handig... Datum 14 oktober. Aanvang 9.30 uur, in De Ludinge. Kosten plm. 3,00 De lijsten gaan rond op onze afd. avond of opgeven bij Mona (hbodde@hetnet.nl), tel

6 *Doemorgen Schilderen Wil je graag een keer proberen te schilderen, kom dan gezellig op 23 sept. en 7 okt. bij ons kijken. Het is in De Ludinge, van uur We gaan o.l.v. Maria Cleffken, ons lid, weer heerlijk met verf en paneeltjes aan de slag. Je hoeft niets mee te nemen (mag wel natuurlijk), alles is aanwezig. Gewoon een keer proberen...kosten plm. 5,00. Opgeven op de afdelingsavond of bij Mona (zie boven) Reiscommissie Buitenland Verslag 5-daagse reis naar Spornitz.( in een notendop) Op 18 mei jl. vertrokken we met 30 dames voor onze jaarlijkse 5-daagse reis. Dit jaar was de bestemming Mecklenburg-Vorpommern. Op weg er naar toe maakten we een stop in Bremen om te lunchen en om de Bremerstadtmusikanten te fotograferen. De volgende dag maakten we een boottocht in het Muritz Nationalpark vanuit de haven van Waren over verschillende meren. Verder maakten we een prachtige natuurtocht met een bezoek aan Basedow met een prachtig kasteel. Op woensdag reden we met een nostalgische stoomtrein naar Bad Doberan, een Kurort aan de Oostzeekust. In de Hanzestad Rostock hadden we een gids in de bus. In 1999 waren we ook in deze stad en we konden zien dat er veel was gerestaureerd en moderner geworden. De vierde dag reden we naar Schwerin, de hoofdplaats van Mecklenburg-Vorpommern. We namen een kijkje in het kasteel en dwaalden door de stad. Op de terugweg naar het hotel bezochten we nog Wismar, waar we onder leiding van een enthousiaste gids een rondrit en wandeling door de stad maakten. De naweeën van de tweede oorlog waren nog te zien, maar hier was ook veel gerestaureerd. Van de terugweg maakten we een toeristische route via Ludwigslust, met een kasteel met prachtige tuinen, bereikten we Hitzacker, de geboorteplaats van prins Claus. Per bus maakten we een rondje door het stadje. In de buurt van Lüneburg namen we een kijkje bij een Schiffshebewerke (scheepslift) en lunchten in de Altstadt met z n vakwerkhuizen. Ons afscheidsdiner gebruikten we in Asschendorf. Om half negen waren we teug in Zuidlaren met een voldaan gevoel over de gezellige reis. Op 28 oktober hebben we een reünie om nog een beetje na te praten en herinneringen op te halen. Annie Nienhuis..

7 Impressie van het Textielfestival in Leiden op 15 mei jl. Om 7 uur vanuit Assen begint onze reis per touringcar naar Leiden. Bij Hoogeveen sluit nog een bus bij ons aan en met 107 personen gaan we op stap. Na een vlotte reis komen we om uur aan. De bussen blijven op de parkeerplaats buiten het centrum en wij vervolgen lopend onze tocht. De grote St. Pieterskerk komt in zicht en na het rondje om de kerk vinden we de ingang. Daar begint ons textielavontuur! Het kunstwerk van de glamourbenen viel als eerste op. Benen, hoog tot laag, opgehangen in piramidevorm. Een mooi geheel van 200 beenvormen in veel kleuren créme-wit-lichtgrijs. De stand van- merkwaardig- merklappen was sfeervol. Wat opviel was een poëziealbum met versjes en plaatjes geborduurd op borduurstof en als boekje afgewerkt. Ook de stands met handwerkmateriaal waren uitbundig aanwezig! In aparte ruimten waagden handwerksters zich aan een workshop waar je je weken van te voren al voor moest opgeven. Wandkleden in meerdere handwerktechnieken met het thema water hingen aan schermen in de grote ruimte van de kerk. Het kunstwerk waar 1000 puzzelstukjes voor geborduurd moesten worden was nog lang niet klaar. Als je mee wilde doen stuurde de kunstenaar je een modellapje toe, wat vol geborduurd moest worden in kruissteek, eigen kleur en motief. Eenmaal in Leiden kon je zelf je lapje op de rok van het kunstwerk naaien. Dat liep niet vlot en kwam ook niet klaar. Met veel indrukken in ons hoofd en onze gedachten over een te maken werkstuk gingen we huiswaarts. Ter hoogte van Epe werd de reis onderbroken en reden we naar de Keet van Heerde waar een koffietafel met broodjes klaar stond. Het was een fijne dag om met zoveel gelijk gestemden, heerlijk handwerk te kunnen bekijken en ideeën op te doen. Bep van Gelder, Marri Galliard en Antje Zijl. Wandelen Provinciale wandeldag Op 10 september is de wandeldag in Beilen en op 8 oktober in Uffelte. Noteert u deze data. De afstanden zijn 8 en 12 kilometer. Kosten ca. 6,50, incl. koffie/ thee, koek en na afloop soep met een broodje. Opgave bij Alie Schuiling, telefoon Ga gewoon eens mee, we hebben een gezellig groepje en meer medewandelaars zijn welkom! (Meer informatie ook te vinden op de site van de Vrouwen van Nu)

8 De Fietsclub. Altijd de 2 e en 4 e dinsdagmiddag van de maand en wel op 22 september, op 13 en 27 oktober. Vertrek om uur van de Brink. De fietstocht is ongeveer 30 km. lang, met altijd een rustmoment ergens halverwege. U hoeft zich niet aan te melden. Ook hier geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd! Enkele foto s van de Dagfietstocht (meer foto s op onze site van de Vrouwen van Nu)

9 Overzicht activiteiten september 10 Provinciale Wandeldag Beilen 14 Start Zangkoor 15 Afdelingsavond 15 Kenniscentrum Handwerken en Textiele werkvormen Beilen 22 Fietsmiddag 23 Doemorgen Schilderen 24 Middagfietstocht Oktober 6 Start Handwerkclub 6 Agrarische Dag 7 Doemorgen Schilderen 8 Provinciale Wandeldag Uffelte 13 Fietsmiddag 14 Knutselen met waxinelichtjes 27 Fietsmiddag Enkele foto s van de RABOfiets4daagse (zie ook op onze site) (Foto s: Andrea Fluks en uit privéalbum)

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Jaargang 6 nr. 8, november 2015 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Jaargang 7 nr. 1 januari 2016 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Jaargang 5 nr. 7, oktober 2014 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Jaargang 6 nr. 7, oktober 2015 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Jaargang 6 nr. 9, december 2015 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Jaargang 6 nr. 5, mei 2015 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen zijn geweest binnen onze afdeling staan de volgende activiteiten gepland:

Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen zijn geweest binnen onze afdeling staan de volgende activiteiten gepland: Voorzitter: Secretaris: Willy Beldman Willy Baltes Larenseweg 67 Eekelscharen 2 tel. 0548 366952 tel. 0548 366095 September 2013. Beste leden, Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Jaargang 5 nr. 9, december 2014 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Jaargang 7 nr. 7 oktober 2016 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Jaargang 7 nr. 1 februari 2016 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Jaargang 5 nr. 8, november 2014 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Jaargang 6 nr. 1, januari 2015 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF afd. Want deze avond ons brengt? Kom en laat u verrassen! Jaargang 7 nr. 8 november 2016 Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Want deze avond ons brengt? Kom en laat u verrassen! Jaargang 7 nr. 8 november 2016 Zuidlaren Jaargang 7 nr. 8 november 2016 Zuidlaren NIEUWSBRIEF afd. Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Jaargang 7 nr. 9 december 2016 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Jaargang 6 nr. 4, april 2015 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

AZTEC ROSE CREA & HOBBY - WORKSHOPS 2009. Beperkte Plaatsen - Vol is Vol!!

AZTEC ROSE CREA & HOBBY - WORKSHOPS 2009. Beperkte Plaatsen - Vol is Vol!! AZTEC ROSE CREA & HOBBY - WORKSHOPS 2009 Beperkte Plaatsen - Vol is Vol!! U hoeft uw eigen naaimachine niet mee te nemen. Wij hebben hier 3 splinter nieuwe Bernina Activa White Pearl s die u kunt gebruiken.

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Rogstraat 22, 5361 GR Grave T 06 41 77 77 61. Cursusaanbod 2010-2011. Quiltkamer

Rogstraat 22, 5361 GR Grave T 06 41 77 77 61. Cursusaanbod 2010-2011. Quiltkamer Rogstraat 22, 5361 GR Grave T 06 41 77 77 61 info@an3na.nl www.an3na.nl Cursusaanbod 2010-2011 2011 Quiltkamer Alles voor patchwork & quilten Patchworkstoffen, materialen Cursussen, workshops BEE & little

Nadere informatie

Informatie deelname KunstExpo Bloeiend Zijpe 2015

Informatie deelname KunstExpo Bloeiend Zijpe 2015 Informatie deelname KunstExpo Bloeiend Zijpe 2015 Thema: Bloeiend Zijpe is een bloeiend, kleurrijk, creatief en sportief evenement dat voor de 10e maal wordt georganiseerd en dat dit jaar hopelijk weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP

Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP 16-04-2012 Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP Welkom bij de derde nieuwsbrief van wandelgroeploop. In een half jaar tijd is LOOP gegroeid naar 56 wandelaars, verdeeld over 4 groepen. De dinsdagroep uit

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten!

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Programma GEMEENTE HEERHUGOWAARD 2015 Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Vrijwilligers in Heerhugowaard kunnen van 14 t/m 22 november 2015 gratis deelnemen aan boeiende en inspirerende

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender December 2015 DINSDAG 1 DECEMBER 09.15-11.45 uur Internetcafé Persoonlijke begeleiding bij het, momenteel een wachtlijst 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden.

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. Januari 2016 nr 7 OPROEP In deze nieuwsbrief wil ik ook graag een oproep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

NV Amman nieuwsbrief mei 2013

NV Amman nieuwsbrief mei 2013 Van de voorzitter Beste mensen, We zitten vlak voor Koninginnedag als ik dit stukje schrijf..en het wordt wel een heel speciaal feest dit jaar. Op dinsdag worden dan ook een groot aantal mensen verwacht

Nadere informatie

#1 3e jaargang. Atelier Lia de Craen. Nieuwe borden. Open middag. Uit de kunstdag

#1 3e jaargang. Atelier Lia de Craen. Nieuwe borden. Open middag. Uit de kunstdag #1 3e jaargang Atelier Lia de Craen Met de natuur als inspiratiebron. Met foto s en schetsen als vertrekpunt. Met de levenscycli van beweging, verandering en vergankelijkheid als thema. Met vormen, kleuren

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Workshop: keramische sieraden maken (2 dagdelen) Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen 1 e les: 2 ½ uur, 2 e les 3 ½ uur ( tijden in overleg) Kosten 50,--

Nadere informatie

News. Het Octaaf. 21 augustus 2015. Dear parents,

News. Het Octaaf. 21 augustus 2015. Dear parents, Dear parents, Alweer een nieuwsbrief? Dat gaat niet direct een gewoonte worden hoor! We merken echter dat we bij het opstarten van de school veel informatie voor u hebben en verzamelen deze liever in een

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 In deze nieuwsbrief: Ouderbijdrage en schoolreisgeld (herhaling) Schoolreisje groepen 3 en 4 Avondvierdaagse Kaarten in Actie Klussers gevraagd Nieuwsbrief Vreedzame School

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND JUNI 2013 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl Voor u treft

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF augustus 2017 Jaargang 3 uitgave 4

NIEUWSBRIEF augustus 2017 Jaargang 3 uitgave 4 NIEUWSBRIEF augustus 2017 Jaargang 3 uitgave 4 Bestuur KBO Hoensbroek Voorzitter: Wim Bassant 06-51580326 Secretaris: Kees van Zijl 06-51380588 Penningmeester: Louis Bos 045-5210633 In deze Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13 Nieuwsbrief Donderdag 26 maart 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Ik houd van jou. Maria van Magdala is anders. Op een dag

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief. VAN DE AFDELING ZWOLLE nr 10 oktober 2014

Nieuwsbrief. VAN DE AFDELING ZWOLLE nr 10 oktober 2014 Nieuwsbrief VAN DE AFDELING ZWOLLE nr 10 oktober 2014 Samenwerken De PCOB, afdeling Zwolle, heeft al heel lang een samenwerkingsverband met de KBO, afdeling Zwolle. Ieder jaar weer verzorgen de reiscommissies

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Mariaschool

Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Vrijdag 11 december 20 1 5 Jaargang 12, nummer 6 Inhoud Mededelingen vanuit team 1 Oproep decoratiegroep 1 Werkplaats van Wietske 2 Ateliers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief Augustus 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 Lieve Mensen, Wat een zomer hebben we hè? Ik hoor nu af en toe mensen puffen dat het wel wat minder mag.toch is het wel genieten hoor. De wens die ik koesterde om eindelijk weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 OBS De Lytse Mienskip Haulsterweg 2a 8506 BJ Haskerhorne Tel: 0513-416730 Mailadres: delytsemienskip@ogprimus.nl Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 No: 02 september Opbrengst flessen actie De opbrengst tot

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang Nieuws van de ASKA Maandelijks laat ik u in deze nieuwsbrief zien welke leuke activiteiten er op onze locaties weer zijn geweest. Naast de activiteiten in het kader van ons jaarthema op de bso s en de

Nadere informatie

Aldtsjerk, 14 augustus 2015. Allerliefste familieleden, vrienden, bekenden en bridgevrienden, Vandaag wordt mijn allerliefste zusje Anneke 55 jaar!

Aldtsjerk, 14 augustus 2015. Allerliefste familieleden, vrienden, bekenden en bridgevrienden, Vandaag wordt mijn allerliefste zusje Anneke 55 jaar! Aldtsjerk, 14 augustus 2015 Allerliefste familieleden, vrienden, bekenden en bridgevrienden, Vandaag wordt mijn allerliefste zusje Anneke 55 jaar! Tjonge jonge, wat worden we oud hè! Vandaag en morgen

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op www.dukdalf-leiden.nl. Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op www.dukdalf-leiden.nl. Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school Nieuwsbrief Jaargang 13 nummer 2 11-09-2015. Inhoud Van de directie Uit de onderbouw Nieuws uit de middenbouw Nieuws uit de bovenbouw Nieuws vanuit de MR Agenda Van de directie Bijna is het zover: het

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

Allereerst wensen wij iedereen nog een gezond en creatief 2019.

Allereerst wensen wij iedereen nog een gezond en creatief 2019. Beerta, 17 januari 2019 Beste lezers, Allereerst wensen wij iedereen nog een gezond en creatief 2019. Gerben en ik gingen voorop in de griepgolf. We hebben de feestdagen voornamelijk op de bank doorgebracht.

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Weekbericht van 3 juli: Zwem4daagse:

Weekbericht van 3 juli: Zwem4daagse: Weekbericht van 3 juli: Zwem4daagse: De leerlingen moeten volgende week iedere dag om 8.30 uur zwemkleding meenemen naar school! De leerkrachten weten hoe laat en op welke dagen er gezwommen gaat worden

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

27 oktober is er een speciaal handwerkcafé. Lada van Atelier t Haantje komt die middag met haar spullen. Vanaf 13 uur is iedereen welkom.

27 oktober is er een speciaal handwerkcafé. Lada van Atelier t Haantje komt die middag met haar spullen. Vanaf 13 uur is iedereen welkom. Beerta, 21 september 2018 Beste lezers, Na een, voor ons, erg drukke zomer, zijn we weer een beetje op regel. De vloer is vervangen en ligt weer helemaal vlak. De meeste dozen zijn weer uitgepakt en er

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 Herfst 2014 OWG - NIEUWS Jubbega - Hoornsterzwaag Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 0516-461228 0516-462580 2 Voorwoord t Is weer voorbij die mooie

Nadere informatie

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Leef je eens lekker uit met schelpen, want mooie schelpen gaan het dit jaar helemaal

Nadere informatie

ANWB Streetwise gr 1 t/m 8 (info in deze nieuwsbrief) Woensdag 24 mei vrijdag 26 mei Studiedag en hemelvaart; alle leerlingen vrij Maandag 5 juni

ANWB Streetwise gr 1 t/m 8 (info in deze nieuwsbrief) Woensdag 24 mei vrijdag 26 mei Studiedag en hemelvaart; alle leerlingen vrij Maandag 5 juni 19 mei 2017 - nummer 16 Belangrijke data Maandag 22 mei MR-vergadering Dinsdag 23 mei ANWB Streetwise gr 1 t/m 8 (info in deze nieuwsbrief) Woensdag 24 mei vrijdag 26 mei Studiedag en hemelvaart; alle

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25x 3u 17 sept 2018 387,50 Later instromen gedurende de cursus mogelijk. middag/avond

Nadere informatie

Stichting Bloeiend Zijpe is een 100% vrijwilligersorganisatie die zonder sponsoring van bedrijfsleven werkt.

Stichting Bloeiend Zijpe is een 100% vrijwilligersorganisatie die zonder sponsoring van bedrijfsleven werkt. Stichting Bloeiend Zijpe is een 100% vrijwilligersorganisatie die zonder sponsoring van bedrijfsleven werkt. Informatie deelname Kunst-Expositie Bloeiend Zijpe 2016 Bloeiend Zijpe is een bloeiend, kleurrijk,

Nadere informatie

Aanbod workshops. Maak van uw huis uw thuis. Hippe uiltjes haken. Sneeuw- of kerststerren haken. Wat is mijn stijl? Behang 2.0

Aanbod workshops. Maak van uw huis uw thuis. Hippe uiltjes haken. Sneeuw- of kerststerren haken. Wat is mijn stijl? Behang 2.0 Aanbod workshops Maak van uw huis uw thuis Hippe uiltjes haken Sneeuw- of kerststerren haken Wat is mijn stijl? Behang 2.0 INTERIEURWORKSHOP Maak van uw huis uw thuis! Bent u niet tevreden met de indeling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13 Agenda 30 november middagspreekuur voor groep 4 1 dec middag spreekuur overige groepen 4 dec Sinterklaasfeest (gr 5 t/m 8

Nadere informatie

Midden in de zomer lekker vooruitkijken op het najaar naar alle leuke workshops en beurzen die er aan komen.

Midden in de zomer lekker vooruitkijken op het najaar naar alle leuke workshops en beurzen die er aan komen. Beerta, 18 augustus 2016 Beste lezers, Midden in de zomer lekker vooruitkijken op het najaar naar alle leuke workshops en beurzen die er aan komen. Laten we beginnen met ons OPEN HUIS op 26 en 27 augustus.

Nadere informatie

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Wintersluiting Helaas is er al weer een einde aan het speelseizoen gekomen.

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

GEMEENTEDAG 2015 HERVORMDE GEMEENTE PAPENDRECHT WIJK OOST & WIJK WEST

GEMEENTEDAG 2015 HERVORMDE GEMEENTE PAPENDRECHT WIJK OOST & WIJK WEST GEMEENTEDAG 2015 HERVORMDE GEMEENTE PAPENDRECHT WIJK OOST & WIJK WEST Op D.V. zaterdag 19 september is er weer een gemeentedag voor wijk Oost en West! Terwijl de kinderen zich vermaken bij het kindertheater

Nadere informatie

het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3)

het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3) het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3) We zijn volop bezig met het project. Er worden workshops gegeven. Sommige groepen gaan op excursie. We

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren

NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Jaargang 6 nr. 3, maart 2015 NIEUWSBRIEF afd. Zuidlaren Uw reacties en bijdragen kunnen worden ingeleverd bij: W. Vos, Stationsweg 93 B Zuidlaren of (bij voorkeur) via email: vos.klok@planet.nl. Bijdragen

Nadere informatie

ACTIVITEITEN EN CURSUS AANBOD 2016 2017. Aquajoggen Periode : september t/m juni

ACTIVITEITEN EN CURSUS AANBOD 2016 2017. Aquajoggen Periode : september t/m juni ACTIVITEITEN EN CURSUS AANBOD 2016 2017 Aquajoggen Periode : september t/m juni Tijdstip : dinsdagmorgen van 9.00-9.30 uur Plaats : zwembad De Duker Kosten : ± 95,00 pp, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Nadere informatie

Federatie Dierenambulances Nederland

Federatie Dierenambulances Nederland Maarn, 21 maart 2014. Op maandag 3 februari jl. hebben de eerste drie dierenambulances: Dierenambulance Amsterdam, Dierenambulance Nijmegen (DAN) en Dierenambulance OverGelder, alle drie FDN leden, het

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Activiteitenprogramma 2009

Activiteitenprogramma 2009 Activiteitenprogramma 2009 Zaterdag 4 april Openingstocht Seizoen Rondje Appingedam Ontmoetingsdag "vrienden Wirdumerklap" Even weer bootcontact met een leuke tocht op het Damsterdiep. Ik ontvang jullie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis nummer 1 vrijdag 4 september 2015 Geachte ouders, verzorgers, Hierbij gaan de eerste mededelingen. De nieuwsbrief komt uit op de laatste schooldag van de maand. En

Nadere informatie

V O O R J A A R S W O R K S H O P S. Pasen 2014

V O O R J A A R S W O R K S H O P S. Pasen 2014 V O O R J A A R S W O R K S H O P S Pasen 2014 Vanaf dit voorjaar starten we met het organiseren van creatieve, inspirerende en vooral gezellige bloemen-workshops in IJsselstein Tijdens deze workshops

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Vullerflits 09. Gorssel, 18 december 2015. KALENDER maandag 21 december 2015

Vullerflits 09. Gorssel, 18 december 2015. KALENDER maandag 21 december 2015 Vullerflits 09 Gorssel, 18 december 2015 KALENDER maandag 21 december 2015 t/m vrijdag 01 januari 2016 maandag 04 januari 2016 Kerstvakantie luizencontrole Schoolreizen en schoolkampen Hieronder ziet u

Nadere informatie

Weekjournaal nr. 543 19-1-2012

Weekjournaal nr. 543 19-1-2012 OBS de Regenboog Vergouwlaan 3 7776 BA Slagharen 0523-682206 directie@regenboogslagharen.nl www.regenboogslagharen.nl Weekjournaal nr. 543 19-1-2012 Aan de ouders, Schoolfruit. De eerste week schoolfruit

Nadere informatie

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1 Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1 Voorwoord Ook dit jaar ga ik weer met nieuwe ideeën van start en hoop dat het weer een leuk seizoen wordt! Er is weer een uitgebreid aanbod

Nadere informatie

Bruidswerk & Corsages

Bruidswerk & Corsages Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Bruidswerk Cursus Bloemschikken Nieuw in de Webshop High Tea arrangement Bruidswerk & Corsages Biss Floral is erin gespecialiseerd om samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Uitnodiging. voor het Start-weekend. Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015. Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp

Uitnodiging. voor het Start-weekend. Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015. Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp Uitnodiging voor het Start-weekend Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015 Samen delen in overvloed Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp -Welkom- Gemeenteleden, In uw handen heeft u de uitnodiging

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond!

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond! Iedere meter, wandel je beter, samen gezond! Voor de 3 e keer organiseren we de Nationale Diabetes Challenge in de gemeente Heumen, Mook & Middelaar. Samen met andere diabetespatiënten én zorgverleners

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

Cursus Bloemschikken Nieuw Assortiment Agenda Workshops. Klik hier om de online versie te bekijken

Cursus Bloemschikken Nieuw Assortiment Agenda Workshops. Klik hier om de online versie te bekijken Cursus Bloemschikken Nieuw Assortiment Agenda Workshops Klik hier om de online versie te bekijken Cursus Bloemschikken De datums voor de nieuwe workshopseries/cursus voorjaar- en zomerperiode 2015 zijn

Nadere informatie

juni/juli/aug 2018 EXTRA lunch en film WANNEER TIJD KOSTEN LOCATIE

juni/juli/aug 2018 EXTRA lunch en film WANNEER TIJD KOSTEN LOCATIE juni/juli/aug 2018 Meer informatie over onze activiteiten: In onze jaargids 2017-2018 of op www.welzijnbloemendaal.nl. Wilt u zich aanmelden? Dat kan via de website of telefonisch: (023)525 03 66 (Bloemendaal)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie